Advies

 

 

 

Inhoudsopgave


Advies bij AMPS Recordings of bij u thuis

De cursus Cubase bij u thuis

De prijzen

Direct aanvragen

 

 

 

Advies

U wilt graag meer doen met uw apparatuur, of u wilt meer apparatuur of software aanschaffen, maar waar moet u dan op letten, en waarin is het investeren het waard (en waarin vooral niet). We komen het regelmatig tegen dat iemand vol enthousiasme een interface heeft gekocht met daarbij Cubase. Veelal zit er ook een microfoon bij het pakketje, of iemand koopt een grotere interface met direct Cubase Pro erbij. Maar dan? Hoe moet het worden aangsloten? En geïnstalleerd? En hoe werk ik dan met dat pakket Cubase? Bij aanschaf lijkt het vaak net wat gemakkelijker dan het in werkelijkheid is. En zie dan maar verder te komen met je geliefde hobby.

 

Daarom geven wij u graag advies over de aanschaf van de juiste geluidsapparatuur, hardware en software. Geheel onafhankelijk. Het liefst natuurlijk voordat u het heeft aangeschaft, zodat u geen miskoop doet.


Heeft u al de nodige apparatuur, maar heeft u het gevoel er niet het optimale uit te halen, of heeft u gewoon wat advies nodig om de gehele lay-out te laten nakijken/heraansluiten, dan bent u hier ook aan het juiste adres.

 

Bij veel van onze klanten zijn we tot nu toe tegengekomen dat ze muzikaal heel goed zijn, of compositorisch, maar dat de (meest prima apparatuur) niet optimaal wordt benut. Vaak komt dit omdat de mensen zich volledig op het muzikale deel concentreren, en er niet aan toe komen zich in de materie van de studio-setup te verdiepen. Vaak worden niet alle mogelijkheden van een apparaat gebruikt, of is het niet optimaal aangesloten.
Veelal ook worden de mogelijkheden van een mengpaneel/mixing console (hardware danwel software) maar gedeeltelijk of zelfs nauwelijks benut.Een praktijkvoorbeeld:


Werk in uitvoering in de studio van Alwin met o.a. de Slate Raven


Bij Tiptop studio is een Slate Raven MTi systeem met volledig meubel en dubbel touchscreen beeldscherm aangeschaft. De oude studio is al gedemonteerd en onze opdracht is het om de studio volledig opnieuw aan te sluiten met het Raven MTi systeem geïntegreerd en met twee 8-kanaals interfaces waarop alles wordt aangesloten. Deze uitdaging zijn we aangegaan en na 2 bezoeken op locatie is alles aangesloten en werkend!

De klant kan nu aan de slag in zijn gemoderniseerde en volledig nieuw ingerichte- en aangesloten studio.

 


Nog een praktijkvoorbeeld:

 

Cees achter de Roland TD-11 V-Drums     De setup van Cees met Cubase en de UR44

 

Glow Worm studio is een voorbeeld waar de studio al helemaal voor elkaar is. De eigenaar heeft de keuze gemaakt de overstap te maken naar Steinberg Cubase Pro omdat zijn oude DAW niet meer ondersteund wordt. En dat heeft in een heel uitgebreide (synthesizer gerelateerde) studio met zeer veel hardware en een complexiteit aan interfaces en routings veel voeten in de aarde. De klant heeft de keuze gemaakt voor 20(!) lessen op locatie met daarbij extra nog enkele software pakketten om ook zijn software assortiment te completeren. In totaal heb ik Wouter een jaar mogen begeleiden in zijn studio op de weg naar volledige Cubase integratie in zijn studio en nog wat specifieke her-aansluit klussen om de studio volledig modulair in blokken geschakeld te maken om ook met de energierekening in deze tijden nog uit de voeten te kunnen. Glow Worm studio is de eerste klant van AMPS Recordings die van ons in totaal tijdens het traject 5 certificaten heeft mogen ontvangen voor de verschillende afgesloten Cubase cursus onderdelen.

 

 

Meer voorbeelden:

 

De nieuwe setup met ADAM monitorspeakers, reflectiescherm en een gesloten hoofdtelefoon

 

Bij deze klant zijn onder andere ADAM monitorspeakers geleverd, een sE Electronics reflectiescherm om de akoestiek te verbeteren en een gesloten AKG hoofdtelefoon voor een betrouwbare weergave zonder overspraak op de microfoon.

Voor de monitors gaan nog steunen gemaakt worden zodat deze echt op de ideale positie staan voor een mooie sweetspot op de afluisterpositie.

De klant kan nu na de cursus Cubase en de geleverde professionele apparatuur echt goed aan het werk met vocalen opnemen.

 

 

De studio van een klant waar het vooral om de workflow gaat

 

Bij deze klant gaat het vooral om het optimaliseren van de aansluitingen, de workflow en advies over het anders opstellen van de monitoring. Natuurlijk als altijd in combinatie met les in Cubase. Zijn studio heeft hij verder goed voor elkaar.

 

 

Cees achter de Roland TD-11 V-Drums     De setup van Cees met Cubase en de UR44

 

 

Bij Cees heb ik nu inmiddels meerdere malen op locatie mogen helpen. De eerste keer met de setup van zijn Focusrite Scarlett 2i2 interface met Cubase LE. Later hebben we die ge-upgrade naar Cubase Elements en daarbij tevens The Grand (Steinberg VST instrument met een piano en meerdere concertvleugels) aangeschaft. Verder heb ik daarna mogen helpen zijn setup weer goed aangesloten en werkend te krijgen met zijn Roland TD-11 V-Drums en het aanschaffen en aansluiten van een gevoede USB hub. Als laatste na mijn advies het aansluiten van zijn nieuwe Steinberg UR44 interface en de Yamaha HS8S subwoofer die ik hem kon adviseren na eigen goede ervaringen. Bij Cees werkt nu alles helemaal perfect en naar tevredenheid met een mooie custom template in Cubase, op maat gemaakt voor Cees door AMPS Recordings bij hem op locatie in Berlicum.

 

 

En nog wat voorbeelden uit de oude doos:


Een grote hardware-setup

 

De Mac Pro draait nu perfect met Cubase 5 en de Steinberg cc121 controller

Bij deze klant zijn Steinberg cc121 Cubase controller geïnstalleerd op zijn Mac Pro Quad Core met Cubase 5 en een volledige template gemaakt zodat hij die alleen nog maar hoeft te openen, en meteen met een recording project kan beginnen, zonder dat hij nog maar hoeft te kijken naar de settings. Deze template integreert zijn hardware setup met zijn computer. De beide Yamaha 02R digitale mixers en de hardware zijn volledig geïntegreerd met de Mac Pro en Cubase 5 door middel van zijn MOTU audio en MIDI interfaces, die alles met elkaar verbinden. Zo kan hij bijvoorbeeld ook zijn Roland en Alesis modules en zijn Lexicon en Eventide FX processors blijven gebruiken. De tweede keer kreeg hij op locatie in zijn studio uitleg over de nieuwe functionaliteiten in Cubase 5, en les in de onderdelen ervan die hij wil gaan gebruiken. In totaal is nu 5 maal een bezoek gebracht aan deze klant, en is nu alles 100% voor elkaar!

 

 

Setup met Roland Vdrums

 

V-drums van een klant, nu optimaal ingesteld

Bij de klant is het nu zo ingesteld dat hij vanuit zijn sequencer zijn V-Drums volledig kan bedienen, maar anderszijds vanaf de V-drums zowel MIDI als ook audio kan inspelen in Cubase. Voordat we bij de klant waren, kon deze niet én vanuit zijn sequencer, én vanuit zijn V-drums (richting sequencer) direct de goede geluiden benaderen. Nu gelukkig wel.

 

 

 

Een compacte maar complete setup


De werkruimte met alle produkties waaraan is meegewerkt tegen de wand

Bij deze klant staan meer synthesizers opgesteld dan er gebruikt worden. Door het juiste advies kan de apparatuur nu optimaal worden aangesloten. Tevens kan er meteen gewerkt gaan worden met de juiste sounds, in plaats van ze eerst in GM op te zoeken, en als de produktie klaar is, op de juiste synthesizer nog een keer.

 

 

 

Kleine homestudio


De homestudio met o.a. een Behringer BCF2000, een MicroKorg,een ESI quattra-fire interface en KRK monitors

De communicatie tussen de synths in audio en MIDI is bij deze klant niet optimaal ingesteld. Door het juiste advies kan de apparatuur nu optimaal worden aangesloten. Wel moet de eigenaar nog de manual van zijn Triton bestuderen om te kijken hoe hij de juiste instellingen maakt om dit optimaal te kunnen combineren met Cubase SX.Wilt u ook het optimale uit uw setup halen?
Of wilt u weten wat er nog allemaal met uw apparatuur kan?
Of vraagt u zich af hoe u alles aan moet sluiten als u alles digitaal in de PC wilt gaan doen?
Vul het contactformulier in voor het maken van een afspraak.

 

Er zijn twee mogelijkheden:

 • Advies op locatie: dan kan alles getoond worden, en eventueel zo mogelijk direct aangesloten (mits u de benodigde materialen ter beschikking heeft). Ook issues met de DAW computer kunnen meestal worden opgelost. Op uw wens kunnen wij ook apparatuur en benodigde bekabeling leveren om uw setup te completeren en aan te sluiten.
 • Advies bij AMPS Recordings in de studio, dan kan getoond wat hoe aangesloten kan worden met beknopte uitleg over de mogelijkheden van de verschillende soorten apparaten, en kan uw eigen setup u op schets worden weergegeven met de benodigde uitleg.

 

 

 

Cursus Cubase bij u thuis

 

C7_5box.png

 

Het is ook mogelijk om bij u thuis of in uw eigen (home-) studio de cursus Cubase of desgewenst een langere training te volgen.
Heel praktisch ook als u hulp nodig heeft, of problemen ervaart met Cubase. Elk probleem met Cubase wat betreft instellingen en omgang met het programma is op te lossen. Daarin is AMPS Recordings gespecialiseerd.
Omdat de cursus in uw eigen omgeving, met uw eigen apparatuur kan worden gegeven, is dit heel efficiënt.
Wat is er dan van belang:

 • De cursus wordt op uw eigen computer gegeven. Cubase moet er dus op geÏnstalleerd zijn of worden. Als u een internetverbinding heeft kan Cubase zelfs ter plekke worden aangeschaft/geupgrade en desgewenst installeren wij het ook voor u. Eventuele oudere of kleinere versies zijn geen probleem. We hebben ervaring in alle versies van Cubase van de laatste 25 jaren, inclusief de nieuwste versie
 • Het van belangrijk dat uw computer goed werkt
 • Alles moet zijn aangesloten of in iedergeval de kabels voor het aansluiten aanwezig zijn. Het eventuele aansluiten kan dan met het werk op locatie worden meegenomen. Als u niet zeker weet of u alle kabels heeft, is dit geen probleem. Bij advies op locatie wordt altijd de beschikbare kist met kabels meegenomen naar de klant

Voor de cursus geldt ook op locatie het standaard cursustarief. Hierbij komen dan nog de reistijd en de kilometerkosten.

 

Wilt u graag thuis of in uw studio de cursus Cubase volgen?

Geef uw wensen dan op via het contactformulier.

 

 

 

 

De prijzen voor advies op locatie

 

 • Uurtarief: € 27,50
 • Uurtarief reistijd: € 22,50
 • Kilometerkosten: € 0,50/km
 • Apparatuur en bekabeling op aanvraag

Al deze prijzen zijn inclusief 21% BTW

 

Stel uw adviesvragen via het contactformulier.

 

 

 

 

Advies

 

 

 

Inhoudsopgave


Advies bij AMPS Recordings of bij u thuis

De cursus Cubase bij u thuis

De prijzen

Direct aanvragen

 

 

 

Advies

U wilt graag meer doen met uw apparatuur, of u wilt meer apparatuur of software aanschaffen, maar waar moet u dan op letten, en waarin is het investeren het waard (en waarin vooral niet). We komen het regelmatig tegen dat iemand vol enthousiasme een interface heeft gekocht met daarbij Cubase. Veelal zit er ook een microfoon bij het pakketje, of iemand koopt een grotere interface met direct Cubase Pro erbij. Maar dan? Hoe moet het worden aangsloten? En geïnstalleerd? En hoe werk ik dan met dat pakket Cubase? Bij aanschaf lijkt het vaak net wat gemakkelijker dan het in werkelijkheid is. En zie dan maar verder te komen met je geliefde hobby.

 

Daarom geven wij u graag advies over de aanschaf van de juiste geluidsapparatuur, hardware en software. Geheel onafhankelijk. Het liefst natuurlijk voordat u het heeft aangeschaft, zodat u geen miskoop doet.


Heeft u al de nodige apparatuur, maar heeft u het gevoel er niet het optimale uit te halen, of heeft u gewoon wat advies nodig om de gehele lay-out te laten nakijken/heraansluiten, dan bent u hier ook aan het juiste adres.

 

Bij veel van onze klanten zijn we tot nu toe tegengekomen dat ze muzikaal heel goed zijn, of compositorisch, maar dat de (meest prima apparatuur) niet optimaal wordt benut. Vaak komt dit omdat de mensen zich volledig op het muzikale deel concentreren, en er niet aan toe komen zich in de materie van de studio-setup te verdiepen. Vaak worden niet alle mogelijkheden van een apparaat gebruikt, of is het niet optimaal aangesloten.
Veelal ook worden de mogelijkheden van een mengpaneel/mixing console (hardware danwel software) maar gedeeltelijk of zelfs nauwelijks benut.


Een praktijkvoorbeeld:


Werk in uitvoering in de studio van Alwin met o.a. de Slate Raven


Bij Tiptop studio is een Slate Raven MTi systeem met volledig meubel en dubbel touchscreen beeldscherm aangeschaft. De oude studio is al gedemonteerd en onze opdracht is het om de studio volledig opnieuw aan te sluiten met het Raven MTi systeem geïntegreerd en met twee 8-kanaals interfaces waarop alles wordt aangesloten. Deze uitdaging zijn we aangegaan en na 2 bezoeken op locatie is alles aangesloten en werkend!

De klant kan nu aan de slag in zijn gemoderniseerde en volledig nieuw ingerichte- en aangesloten studio.

 


Nog een praktijkvoorbeeld:

 

Cees achter de Roland TD-11 V-Drums     De setup van Cees met Cubase en de UR44

 

Glow Worm studio is een voorbeeld waar de studio al helemaal voor elkaar is. De eigenaar heeft de keuze gemaakt de overstap te maken naar Steinberg Cubase Pro omdat zijn oude DAW niet meer ondersteund wordt. En dat heeft in een heel uitgebreide (synthesizer gerelateerde) studio met zeer veel hardware en een complexiteit aan interfaces en routings veel voeten in de aarde. De klant heeft de keuze gemaakt voor 20(!) lessen op locatie met daarbij extra nog enkele software pakketten om ook zijn software assortiment te completeren. In totaal heb ik Wouter een jaar mogen begeleiden in zijn studio op de weg naar volledige Cubase integratie in zijn studio en nog wat specifieke her-aansluit klussen om de studio volledig modulair in blokken geschakeld te maken om ook met de energierekening in deze tijden nog uit de voeten te kunnen. Glow Worm studio is de eerste klant van AMPS Recordings die van ons in totaal tijdens het traject 5 certificaten heeft mogen ontvangen voor de verschillende afgesloten Cubase cursus onderdelen.

 

 

Meer voorbeelden:

 

De nieuwe setup met ADAM monitorspeakers, reflectiescherm en een gesloten hoofdtelefoon

 

Bij deze klant zijn onder andere ADAM monitorspeakers geleverd, een sE Electronics reflectiescherm om de akoestiek te verbeteren en een gesloten AKG hoofdtelefoon voor een betrouwbare weergave zonder overspraak op de microfoon.

Voor de monitors gaan nog steunen gemaakt worden zodat deze echt op de ideale positie staan voor een mooie sweetspot op de afluisterpositie.

De klant kan nu na de cursus Cubase en de geleverde professionele apparatuur echt goed aan het werk met vocalen opnemen.

 

 

De studio van een klant waar het vooral om de workflow gaat

 

Bij deze klant gaat het vooral om het optimaliseren van de aansluitingen, de workflow en advies over het anders opstellen van de monitoring. Natuurlijk als altijd in combinatie met les in Cubase. Zijn studio heeft hij verder goed voor elkaar.

 

 

Cees achter de Roland TD-11 V-Drums     De setup van Cees met Cubase en de UR44

 

 

Bij Cees heb ik nu inmiddels meerdere malen op locatie mogen helpen. De eerste keer met de setup van zijn Focusrite Scarlett 2i2 interface met Cubase LE. Later hebben we die ge-upgrade naar Cubase Elements en daarbij tevens The Grand (Steinberg VST instrument met een piano en meerdere concertvleugels) aangeschaft. Verder heb ik daarna mogen helpen zijn setup weer goed aangesloten en werkend te krijgen met zijn Roland TD-11 V-Drums en het aanschaffen en aansluiten van een gevoede USB hub. Als laatste na mijn advies het aansluiten van zijn nieuwe Steinberg UR44 interface en de Yamaha HS8S subwoofer die ik hem kon adviseren na eigen goede ervaringen. Bij Cees werkt nu alles helemaal perfect en naar tevredenheid met een mooie custom template in Cubase, op maat gemaakt voor Cees door AMPS Recordings bij hem op locatie in Berlicum.

 

 

En nog wat voorbeelden uit de oude doos:


Een grote hardware-setup

 

De Mac Pro draait nu perfect met Cubase 5 en de Steinberg cc121 controller

Bij deze klant zijn Steinberg cc121 Cubase controller geïnstalleerd op zijn Mac Pro Quad Core met Cubase 5 en een volledige template gemaakt zodat hij die alleen nog maar hoeft te openen, en meteen met een recording project kan beginnen, zonder dat hij nog maar hoeft te kijken naar de settings. Deze template integreert zijn hardware setup met zijn computer. De beide Yamaha 02R digitale mixers en de hardware zijn volledig geïntegreerd met de Mac Pro en Cubase 5 door middel van zijn MOTU audio en MIDI interfaces, die alles met elkaar verbinden. Zo kan hij bijvoorbeeld ook zijn Roland en Alesis modules en zijn Lexicon en Eventide FX processors blijven gebruiken. De tweede keer kreeg hij op locatie in zijn studio uitleg over de nieuwe functionaliteiten in Cubase 5, en les in de onderdelen ervan die hij wil gaan gebruiken. In totaal is nu 5 maal een bezoek gebracht aan deze klant, en is nu alles 100% voor elkaar!

 

 

Setup met Roland Vdrums

 

V-drums van een klant, nu optimaal ingesteld

Bij de klant is het nu zo ingesteld dat hij vanuit zijn sequencer zijn V-Drums volledig kan bedienen, maar anderszijds vanaf de V-drums zowel MIDI als ook audio kan inspelen in Cubase. Voordat we bij de klant waren, kon deze niet én vanuit zijn sequencer, én vanuit zijn V-drums (richting sequencer) direct de goede geluiden benaderen. Nu gelukkig wel.

 

 

 

Een compacte maar complete setup


De werkruimte met alle produkties waaraan is meegewerkt tegen de wand

Bij deze klant staan meer synthesizers opgesteld dan er gebruikt worden. Door het juiste advies kan de apparatuur nu optimaal worden aangesloten. Tevens kan er meteen gewerkt gaan worden met de juiste sounds, in plaats van ze eerst in GM op te zoeken, en als de produktie klaar is, op de juiste synthesizer nog een keer.

 

 

 

Kleine homestudio


De homestudio met o.a. een Behringer BCF2000, een MicroKorg,een ESI quattra-fire interface en KRK monitors

De communicatie tussen de synths in audio en MIDI is bij deze klant niet optimaal ingesteld. Door het juiste advies kan de apparatuur nu optimaal worden aangesloten. Wel moet de eigenaar nog de manual van zijn Triton bestuderen om te kijken hoe hij de juiste instellingen maakt om dit optimaal te kunnen combineren met Cubase SX.Wilt u ook het optimale uit uw setup halen?
Of wilt u weten wat er nog allemaal met uw apparatuur kan?
Of vraagt u zich af hoe u alles aan moet sluiten als u alles digitaal in de PC wilt gaan doen?
Vul het contactformulier in voor het maken van een afspraak.

 

Er zijn twee mogelijkheden:

 • Advies op locatie: dan kan alles getoond worden, en eventueel zo mogelijk direct aangesloten (mits u de benodigde materialen ter beschikking heeft). Ook issues met de DAW computer kunnen meestal worden opgelost. Op uw wens kunnen wij ook apparatuur en benodigde bekabeling leveren om uw setup te completeren en aan te sluiten.
 • Advies bij AMPS Recordings in de studio, dan kan getoond wat hoe aangesloten kan worden met beknopte uitleg over de mogelijkheden van de verschillende soorten apparaten, en kan uw eigen setup u op schets worden weergegeven met de benodigde uitleg.

 

 

 

Cursus Cubase bij u thuis

 

C7_5box.png

 

Het is ook mogelijk om bij u thuis of in uw eigen (home-) studio de cursus Cubase of desgewenst een langere training te volgen.
Heel praktisch ook als u hulp nodig heeft, of problemen ervaart met Cubase. Elk probleem met Cubase wat betreft instellingen en omgang met het programma is op te lossen. Daarin is AMPS Recordings gespecialiseerd.
Omdat de cursus in uw eigen omgeving, met uw eigen apparatuur kan worden gegeven, is dit heel efficiënt.
Wat is er dan van belang:

 • De cursus wordt op uw eigen computer gegeven. Cubase moet er dus op geÏnstalleerd zijn of worden. Als u een internetverbinding heeft kan Cubase zelfs ter plekke worden aangeschaft/geupgrade en desgewenst installeren wij het ook voor u. Eventuele oudere of kleinere versies zijn geen probleem. We hebben ervaring in alle versies van Cubase van de laatste 25 jaren, inclusief de nieuwste versie
 • Het van belangrijk dat uw computer goed werkt
 • Alles moet zijn aangesloten of in iedergeval de kabels voor het aansluiten aanwezig zijn. Het eventuele aansluiten kan dan met het werk op locatie worden meegenomen. Als u niet zeker weet of u alle kabels heeft, is dit geen probleem. Bij advies op locatie wordt altijd de beschikbare kist met kabels meegenomen naar de klant

Voor de cursus geldt ook op locatie het standaard cursustarief. Hierbij komen dan nog de reistijd en de kilometerkosten.

 

Wilt u graag thuis of in uw studio de cursus Cubase volgen?

Geef uw wensen dan op via het contactformulier.

 

 

 

 

De prijzen voor advies op locatie

 

 • Uurtarief: € 27,50
 • Uurtarief reistijd: € 22,50
 • Kilometerkosten: € 0,50/km
 • Apparatuur en bekabeling op aanvraag

Al deze prijzen zijn inclusief 21% BTW

 

Stel uw adviesvragen via het contactformulier.

 

 

 

 

 

Actueel nieuws

 

Hier vind u het actuele nieuws over AMPS Recording.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelt in en rond de studio. 

 

Volg AMPS Recordings ook op Facebook

 

Nieuwsarchief

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren. Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar. 

In het gastenboek vind u reacties van klanten over AMPS.

 


 

Laatste nieuwsberichten