Nieuws 2009

 

Hier vind u het nieuws over AMPS Recording uit 2009.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelde in en rond de studio in dat jaar. 

 

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren.

Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar.

Of ga via deze link direct naar het actuele nieuws.

 

 

 


 

31 december 2009

Gisteren via Ebay.de een tweede Tascam 238 Syncaset gekocht. Deze is voorzien van rackoren en de originele Tascam RC-88 afstandsbediening. Het exemplaar dat ik al heb wordt reserve unit of gaat weer in de verkoop.

 

Er komt ook wat oude software in de verkoop, naast wat ik al te koop heb staan. Wat er nu te koop is:

 • MAM HP48 4-voudige hoofdtelefoonversterker met per versterker 2 outputs. 8 aansluitingen dus
 • M-Audio MIDIMAN 4x4 USB MIDI interface
 • Native Instruments Pro-Five VSTi (de voorganger van NI Pro 52 en Pro 53)
 • Steinberg LM.4 VSTi 24-bit drum module
 • Steinberg Get It On CD audio-editing en brand software

De software is geschikt voor oude OS zoals Windows 95 en Windows 98. De VSTi's zijn geschikt voor zowel PC alsook Mac. Meer info is te vinden op de pagina Apparatuur te koop

 


 

28 december 2009

Vanochtend de bevestiging van de bestelling bij Thomann binnengekregen. Deze heb ik telefonischlade. Dat is meteen verwerkt, en met een beetje geluk wordt dat nog deze week (zaterdag 2 januari) geleverd.

 

Dadelijk ga ik dan starten met de systeemschijf te formatteren en Windows 7 Home Premium 64-bit te installeren. Dan komt ook de MOTU Micro Lite 5x MIDI I/O eraan te hangen.

 


 

27 december 2009

Deze zondag na kerst heb ik mezelf voorgenomen ervoor te zorgen dat alle nieuw aangeschafte apparatuur nu echt 100% perfect aangesloten kan worden. Een laatste bestelling bij Thomann dus  nog! Er komt een 2e mixer/splitter van Behringer bij, de MX882 Ultralink Pro. Deze gaat ingezet worden als splitter. 1 heb ik er al in gebruik als mixer voor alle FX apparaten die ik niet rechtstreeks op de FX returns van de Soundtracs aan kan sluiten omdat deze maar 4 stereo returns heeft, en ik 6 FX apparaten heb. Deze 2e komt er nu om het stereo signaal van de master-out van de Soundtracs Topaz Project 8 te routen naar de verschillende recording bronnen, zoals de Echo AudioFire12 en de Tascam recorders (112 MKII stereo cassettedeck, MD-301MKII MiniDisc recorder en de DA-30MKII DAT recorder).

 


 

24 december 2009

Vanmiddag via Ebay.com in Amerika de Tascam RC-150C Remote Control afstandsbediening voor mijn Tascam CD-160 CD speler gekocht voor een mooi prijsje. En zo wordt de set steeds completer.

 


 

23 december 2009

Vandaag is dan ook de Tascam MD-301 MKII MiniDisc recorder binnengekomen. De inhoud van het rack is nu compleet. Aansluiten kan ik hem nog niet omdat de kabels er niet zijn, maar in het 19" rack zit hij al wel.

 


  

22 december 2009

Vanmiddag is de bestelling van Thomann geleverd. Helaas is bij de transport 1 doos opengegaan en blijkt het achteraf dat daar nog 3 multi kabels in hadden moeten zitten. Dit betekent dus helaas dat ik nog niet alles aan kan sluiten. Dan maar weer een e-mail naar Duitsland om het na te laten leveren.

 

Het rack voor de Tascam apparatuur en toebehoren is wel snel opgebouwd en voelt degelijk en stabiel aan. De apparatuur heb ik al redelijk snel ingebouwd. Aansluiten wordt een grotere klus, die langer gaat duren als het monteren van het rack en de inbouw bij elkaar. Tevens zijn dus niet alle kabels aanwezig en kan ik nog niet alles aansluiten. Geduld oefenen dus. Eerst maar wachten op het antwoord van Thomann. Dat gaat wel tot na kerstmis duren... Verder wacht ik ook nog op de Tascam MD-301 MKII MiniDisc recorder uit Engeland.

 


 

19 december 2009

Zo'n beetje midden in de nacht van 18 op 19 december ben ik eens de links op mijn website aan het controleren. Behalve dat de website van Hosa (kabels) momenteel uit de lucht is, zie ik nog iets! Steinberg heeft een niet gesupporte update voor WaveLab uitgebracht voor Windows 7. Het is debit overstap, komen van alle kanten de updates eraan. Eerder deze week ook al van Echo, de producent van mijn geluidskaart.

's Middags dan de nieuwe WaveLab versie 6.1.1 gedownload en opgeslagen om deze te gaanbit Home Premium.

Verder in de middag met een vaste klant bezig geweest met het maken van software besturing voor de hardware synthesizers met de MIDI Device Manager software in Cubase. Er kan echt heel veel mee, maar je moet de synth wel goed kennen, en vooral de MIDI implementation goed snappen. Het is heel mooi, maar geen gemakkelijke klus. 

 


 

18 december 2009

Vandaag is de Tascam 112 MKII binnengekomen. De stapel recorders en players wordt erg hoog. Het wordt tijd dat Thomann mijn bestelling gaat uitleveren, met daarbij onder andere het 19" rack waar alles in moet komen!

 


 

17 december 2009

Bij het postkantoorfiliaal in de lokale supermarkt vandaag een pakketje uit Amerika opgehaald. Dan betaal je honderden euro's voor PCMCIA kaartjes voor bij je synthesizer, en dan moet je ook nog eens kosten voor de inklaring en belasting betalen. Fijn zo! Maar mijn QCard serie die ik wenste heb ik nu compleet. En wat zijn die sounds van de Alesis QuadraSynth toch geweldig! Echt overdonderend voor een synth van alweer 1993.

 

Verder is vandaag ook mijn Tascam DA-30 MKII DAT recorder uit Duitsland binnengekomen. Bij de Tascam zitten naast de handleiding en een afstandsbediening ook een twintigtal lege DAT tapes. En een heel aantal bespeelde. Met de bespeelde tapes kan ik het apparaat prima testen. Nu nog wachten op het Tascam 112 MKII cassettedeck en de MD-301 MKII MiniDisc recorder. En de Materialen van Thomann om het in te bouwen en aan te sluiten.

 


 

15 december 2009

Vanavond in Woerden de Tascam CD-160 professionele CD speler opgehaald. In perfecte staat met daarbij de Tascam handleiding, TEAC RC-1044A afstandsbediening en nog onuitgepakte originele batterijen!


Daarnaast heb ik vandaag mijn bestelling bij Thomann geplaatst voor een mobiel 19" rack, een Neutrik patchbay, 19" stroomverzorging en een heleboel kabels om alles op de gewenste manier aan te kunnen gaan sluiten. Daarmee ben ik de kerstdagen dan wel zoet. En dan ook nog Windows 7 64-bit installeren natuurlijk (en dan natuurlijk alle hardware en muzieksoftware opnieuw: MicroLite, cc121, AudioFire12, BCF2000, Tranzport, Cubase 5 64-bit, HALion 3.5, WaveLab 6, Miroslav Philharmonik etcetera). Ik kan mijn lol weer op deze kerst!

 


 

14 december 2009

MT-tapes deel 7:
301 MKII Minidisc bij, en dan is het nieuw te bestellen 19" rack ook weer vol. In het rack komen:

 • Tascam 112 MKII 2-track cassette deck
 • Tascam 134 Syncaset 4-track cassette deck
 • Tascam 238 Syncaset 8-track cassette deck
 • Tascam DA-30 MKII DAT recorder
 • Tascam MD-301 MKII MD recorder
 • Tascam CD-160 CD player
 • XRI Systems XR300 SMPTE synchroniser
 • Neutrik patchbay
 • Adam Hall 8x power supply

En daarmee moet de studio dan wel helemaal af zijn.

Verder vandaag nog een leuke reactie in het gastenboek gekregen van Theo die afgelopen zaterdag voor zijn cursus Cubase 5 bij mij in de studio was.

  


  

13 december 2009

Er is een nieuwe update van Cubase 5 uit. Versie 5.1.1. Het eerste wat meteen opvalt is een nieuw opstartscherm met een aantal extra keuzes over wat je wilt gaan doen. Natuurlijk zijn ook al je eigen templates nog gewoon benaderbaar. Het ziet er op het eerste gezicht weer gelikt uit, en hij werkt ook. De installatie ging vlekkeloos, en het draait als een zonnetje.

Mocht je ook met de Steinberg cc121 werken, daar is ook een nieuwe updata van de software. Hier moet je wel iets meer moeite doen voor installatie. Zoals gewend bij Yamaha equipment moet je alle USB stekkers (behalve toetsenbord en muis) eerst afkoppelen voordat je verder kunt gaan. Dit om er zeker van te zijn dat de installatie goed verloopt. Nu ja, dat komt dan wel een andere keer. Waarschijnlijk bij mijn Windows 7 64-bit upgrade die binnenkort plaats gaat vinden.

 


 

12 december 2009

Vandaag heb ik Theo in de studio voor een cursus Cubase. Theo werkt met Cubase Studio 5 en sax en componeert voor een  deel de muziek voor hun harmonie. Het doet me deugd dat ik Theo goed verder kan helpen met zijn vragen omtrent Cubase en vooral ook de dingen van Cubase die ik hem laat zien die hij nog niet kent. Aan het einde van de dag concludeert Theo dat hij veel heeft opgestoken, en een aardige smak huiswerk mee terug neemt.

Heel veel succes Theo!

 

MT-tapes deel 6:
Vanochtend is mijn Tascam 238 Syncaset 8-track cassette recorder binnengekomen! Als ik alles compleet heb ga ik een flight-case en kabels en patchbay bestellen om alles optimaal aan te kunnen sluiten.

Verder vanavond op Marktplaats een Tascam CD-160 CD-speler gekocht. Om ook eindelijk een CD speler in de studio te hebben. En zojuist via Ebay nog een Tascam DA-30 MKII DAT player. Zo! Nu ben ik wel weer even klaar met het spul. Nu nog zien het allemaal een plaats te gaan geven in de studio, die nu wel heel erg vol aan het worden is. Nu moet het dan maar klaar zijn.

 


 

9 december 2009

MT-tapes deel 5:
Via Ebay had ik een pdf manual van de Tascam 234 gekocht. Die heb ik vandaag in Arnhem in de copyshop uitgeprint en laten inbinden.
's Middags zijn dan per post de XRI Systems XR300 Synchroniser en de Tascam 134 Syncaset aangekomen. De 112 MKII verwacht ik donderdag, en de Tascam 238 Syncaset komt denk ik rond het weekeinde. Als alles er is, ga ik een 19" rack, patchbay en kabels bestellen. Als dat allemaal gereed is, ga ik bezig met het ontwikkelen van een nieuwe internationale website. Werk aan de winkel dus voor de kerstdagen.

 


 

8 december 2009

MT-tapes deel 4:
Vanmiddag van Marktplaats een Tascam 112 MKII met LA-112 balancing kit gekocht voor een mooie prijs. Nu is ook het professionele 2 sporen cassettedeck toegevoegd aan de set. Het begint nu aardig vorm te krijgen. Nu enkel nog een 8-sporen cassettedeck op de kop tikken. Maar er zijn via Ebay slechts enkele te koop, waarvan het merendeel op 110V werkt, uit Amerika en Canada dus.
 's Avonds dan voor heel veel geld in Duitsland een hele mooie Tascam 234 Syncaset 8-sporen recorder gekocht. Daarmee is dan de hardware behalve een flight-case en patchbay compleet.

  


  

7 december 2009

MT-tapes deel 3:
Via ebay vandaag wat spulletjes gekocht voor mijn nieuwe oude Tascam 234 Syncaset. Twee setjes snaartjes uit Amerika, en ook een .pdf manual. Verder nog het schema van de Tascam. Ook nog op120.

Later op marktplaats kwam ik nog een Tascam 134 Syncaset tegen, de nieuwere versie van de 234. En die heb ik voor een mooie prijs kunnen bemachtigen. Nu wachten op de onderdelen en de manuals, om met de 234 aan de slag te kunnen.

Op AudioProz.com was ik nog een originele set manuals en schema's tegengekomen van de Tascam 234. Het is me ook gelukt die te bemachtigen voor een schijntje vergeleken met wat ze op Ebay vragen en bieden. Leuk! En zo bouwen we lekker verder aan de nieuwe dienst: multitrack cassettes 4- en 8-sporen digitaliseren, desgewenst met SMPTE-synchronisatie aan een MIDI-file of Cubase file. Die 8-sporen recorder moet er natuurlijk eerst maar eens komen, maar dat terzijde.

 

Als laatste is vandaag dan ook nog mijn QCard Classical PCMCIA Alesis QuadraSynth kaartje uit New York binnengekomen! Nu nog wacht op de laatste kaartjes, ook uit de VS.

 


 

6 december 2009

MT-tapes deel 2:
Op internet vanaf 4 december bezig met equipment om mijn analoge 4-sporen tapes over te kunnen zetten naar digitale tracks in Cubase. De eerste Tascam 234 (waar ik 'op jacht' naar ben) blijkt al zo goed als verkocht. Pech! Die was voor een mooie prijs te koop geweest. Dan nummer 2: die vraagt een immens hoog bedrag voor een nette 234. Dat bedrag is gewoon te hoog om nog wat oude tapes te willen digitaliseren. De derde gegadigde is een Tascam met kapot loopwerk (geknapte snaartjes). Dat is nog eens te doen. De prijs is ook leuk, dus vandaag in Almere een Tascam 234 Syncaset opgehaald voor kluswerk. Op naar deel 3 dus.

Als ik de Tascam 234 weer goed werkend krijg, en ook in combinatie met de XRI Systems XR300, dan is er meteen een nieuwe dienst beschikbaar bij AMPS Recordings, namelijk het omzetten van 4-sporen tapes naar digitale files op een kwaliteit tot 24-bit/96kHz. Eventueel gesynchroniseerd aan nog bestaande Cubase of MIDI-file sequences. Als het zover is, zal dit zeker op de site vermeld worden, en kun je met je oude multi-track tapes bij mij terecht.

 


 

4 december 2009

Multitrack-tapes deel 1:
In een grijs verleden werkte ik in de studio met een Fostex 280 4-sporen recorder met cassettes.
sporen recorder meer. Nu heb ik het idee om de oude tapessporen machines van Tascam staan (mixerdeel zoals in de Fostex heb ik niet meer nodig). Dus meteen de ideeën omgezet in daden.
De eerste stap is dan zoeken naar de benodigde synchroniser. Vroeger werkte ik met een XRI Systems synchroniser. En exact deze vond ik slechts 1x aangeboden op internet, bij Maartens Sound & Vision. Die heb ik dan dus meteen voor een (nog net) schappelijke prijs gekocht!

De eerste klap is een daalder waard! Op naar deel 2.

 


 

3 december 2009

Vandaag eens iets heel anders gedaan. Een paar nieuwe foto's gemaakt in de studio en deze op de site geplaatst. Nu is de nieuwe Alesis QuadraSynth dan ook daadwerkelijk op de website te bewonderen. Er moeten nog een paar foto's vervangen gaan worden, maar dat gaat alleen maar bij daglicht, en dat gaat nu (22.15u) niet meer, en is dus voor een volgende keer. Ik zie zelf dat ik al in 'dicht' stemming ben!

 


 

2 december 2009

En dan na het opstellen en aansluiten van alles komt de belangrijkste stap: testen!
Werkt het wel allemaal? En hoe werkt de Alesis QuadraSynth eigenlijk in MIDI? Want daar heb ik op internet al wel wat verhalen over gelezen die mij niet 100% positief stemden. Achteraf valt het dan allemaal weer mee. Na wat rommelen alles prima aan het werk. Het zou dan ook slechte reclame zijn als ik het zelf in mijn eigen studio niet voor elkaar zou krijgen. Maar dat is gelukkig niet zo. Alles werkt naar behoren en tevredenheid!

Dat hebben we dan weer gehad. De volgende stap is het installeren van Windows 7 64-bit en het aansluiten van de MOTU Micro Lite. Maar daar begin ik in de kerstvakantie pas aan! Onder 32-bit Windows 7 werkt de M-Audio MidiSport4x4 nog prima. Die kan na kerstmis dan meteen in de uitverkoop.

 


 

1 december 2009

Vandaag is mijn zending met de dubbele keyboardstandaard van Adam Hall en de MIDI interface van MOTU (de Micro Lite) aangekomen. En verder nog een hoop kabels en wat pedaaltjes. Meteen aan het opbouwen en aansluiten geslagen dus. Een aardige manier om je avond gevuld te krijgen. Het lijkt nu al wel sinterklaas!

 


 

28 november 2009

Vandaag weer een vaste klant in de studio gehad. We hebben bij hem opgenomen tracks bewerkt, van dynamische effecten en reverb voorzien en opnieuw gemixt. Daarna hebben we van het geheel een analoge mixdown gemaakt (we hebben gebruik gemaakt van de EQ van de Soundtracs Topaz mixer). Het resultaat was zeer tevredenstellend en REVerence van Cubase, de Soundtracs en beide sets monitors (de Avantone Mixcubes en de Yamaha HS80M) hebben hun diensten weer meer dan bewezen.

 

Daarnaast zijn we ook bezig geweest met de MIDI Device Manager van Cubase. We hebben een eenvoudige opzet gemaakt voor het bedienen van de hoofdfuncties van de Korg Wavestation SR. Dat is goed gelukt. Helaas kennen we niet alle cc commando's van de Wavestation, want dan zouden we echt een geweldige Device Manager kunnen bouwen. Met deze informatie 'in de achterzak' gaat de klant weer huiswaarts om een mooie MIDI Device Manager patch te bouwen voor zijn Korg Z1.

 


 

24 november 2009

Vanavond via Ebay een paar Q-Cards gekocht. De Q-Card is een soundcard voor de Alesis Quadrasynth die ik afgelopen weekend heb gekocht. Natuurlijk veel (te veel) betaald voor de kaartjes, maar er is zo goed als niet aan te komen. En ze bieden als gekken op Ebay, waaraan ik dus ook meedoe. Maar het is gelukt, ik heb een paar kaartjes bemachtigd. Ik ben benieuwd hoe ze zullen klinken, en het is sowieso leuk ze te hebben. Een mooi setje samen met de Quadra.

 


 

23 november 2009

Bij Thomann vandaag een nieuwe MIDI-interface besteld (de MOTU Micro Lite) met 64-bit ondersteuning. Daarbij een nieuwe dubbele keyboard stand voor mijn synths, en nog wat pedalen en kabels. Zodra het binnen is kan ik de laatste hand leggen aan de studio-inrichting. Tevens kan ik daarna (als en wanneer ik zin heb) een start gaan maken met het installeren van Windows 7 64-bit en Cubase 5 en HALion 3 64-bit. WaveLab 6 komt er nog even in de 32-bit versie op te staan, want ook dat werkt onder Windows 7 64-bit! Op de Steinberg site is inmiddels ook te lezen hoe ver ze zijn met Windows 7 support van al hun producten.

 


 

22 november 2009

Deze ochtend naar Zuid-Holland geweest om mijn eigen laatste aanwinst op te halen. Als masterkeyboard heb ik van een mede-lid van Synthforum een Alesis Quadrasynth overgekocht. Belangrijkste punt voor mij om deze (oudere) synth aan te schaffen zijn de 76 toetsen! Voor een mooie MIDI-controller met 76 toetsen betaal je tegenwoordig het dubbele. De komende dagen ga ik hem een mooie plaats geven in de studio en volledig aansluiten.

 


 

21 november 2009

Floris is vandaag weer verder gegaan met zijn cursus Advanced Cubase Engineering.
Verder had hij nog zijn nieuwste aanwinst meegebracht, een MicroKorg. Het is een heel leuk (plastic) dingetje waarmee je heerlijk kunt 'tweaken'. Verder is de vocoder functie heel erg aardig en dat werkt ook inspirerend. Gefeliciteerd met deze aanwinst Floris!

 


 

25 oktober 2009

Vandaag was Jan voor de 2e keer in de studio voor een vervolg op zijn eerste cursus Cubase.
Jan heeft inmiddels zijn Lexicon Lambda met Cubase AI4, maar het wil allemaal nog niet 100% werken. Het blijkt dat de drivers van de Lexicon niet goed willen draaien op zijn PC. Zowel de oudere, alsook de nieuwere drivers doen het niet goed. Dat kunnen we dan gelukkig oplossen met de ASIO4All drivers die ook beschikbaar zijn op internet, en het prima doen als je problemen hebt met de drivers van de fabrikant van je geluidskaart.
Verder houden we ons vooral bezig met importeren van orkestbanden en het opnemen en bewerken van vocals bij de orkestband. Jan is zeer onder de indruk van de mogelijkheden van Cubase en is zeer tevreden dat zijn setup nu goed en stabiel draait, en hij vol goede moed aan de slag kan.

Veel succes Jan!

 


 

24 oktober 2009

Vandaag vader en zoon samen in de studio. Henk en Roel hebben beiden een Yamaha Tyros, Henk heeft de Tyros 3, en zijn zoon Roel de Tyros 2. Henk heeft tevens de Yamaha Audiogram3 geluidskaart met Cubase AI4. De bedoeling is om uit deze combinatie alle mogelijkheden te halen die erin zitten. Dat is geen probleem, alles past naadloos in elkaar, ook met een Korg 05RW synthmodule. Henk en Roel zijn erg blij met de mogelijkheden die er allemaal zijn, en gaan beide enthousiast aan de slag met Cubase.
Veel succes en plezier toegewenst met de muziek en met Cubase heren!

 


 

23 oktober 2009

Vanaf vandaag kun je in combinatie met een cursus Cubase desgewenst ook een Cubase Educational (EDU) versie software aanschaffen! Je kunt de educational versie kopen van alle Cubase versies, dus van Cubase Essentials, Cubase Studio en Cubase (full version). De EDU versie kun je alleen kopen als klant van AMPS Recordings, en onder de geldende voorwaarden van Steinberg.

 


 

18 oktober 2009

Gisteren had ik Jan Willem in de studio voor zijn kennismaking met Cubase 5.
Jan Willem gaat live optredens 24-sporen opnemen via een Tascam DM-4800. Deze tafel kan mooi gekoppeld worden met Cubase via de FireWire poort. Cubase heeft dan in eerste instantie de functie van een veredelde bandrecorder. Echter kunnen de opnames achteraf dan ook perfect bewerkt en gemixt worden om dan een mooie CD van de opname te kunnen maken. Jan Willem is onder de indruk van de mogelijkheden hiertoe met Cubase, en gaat zeer zeker een tevreden Cubase gebruiker worden.

Al met al weer een zeer geslaagde dag!

 


 

15 oktober 2009

Op 10 oktober flinke problemen tegen het lijf gelopen. De MIDI-timing was niet meer correct en er kwamen steeds meer problemen bij. Na grondige analyse bleek dat de laatste release van de drivers van Echo voor onder andere de AudioFire12 erg slecht zijn. Veel gebruikers klagen erover en er wordt massaal teruggegrepen op de vorige (stabiele) driver. Ook dat kan dus gebeuren, en ook in mijn eigen studio kan ik tegen dit soort problemen aanlopen.
Zou mooi zijn als het niet zo was!
Inmiddels ben ook ik terug naar de vorige driver en werkt alles met enige aanpassing weer 100%.  Met de volgende klantafspraken in het vooruitzicht maar even niets meer updaten, behalve de virusscanner en Windows dan.

 


 

11 oktober 2009

Vandaag weer een ritje gemaakt naar Volendam naar een goede klant. Sinds hij van een muziekspecialist in Heerenveen een tooltje heeft gehad om Cubase SX3 en VST songs te kunnen openen om die weer te importeren om in Cubase 5 te kunnen gebruiken wordt Cubase niet meer gezien op de eLicenser van Cubase. Gelukkig is dat met een update van eLicenser (vroeger License Control Center of afgekort LCC) snel opgelost.
En dan moeten er nog veel instellingen en zaken in de Cubase setup worden aangepakt. Bijvoorbeeld multitrack outputs vanuit de Kore Player voor Chris Hein Bass. En het maken van een Export Audio Mixdown met een complex routing project. Alles verloopt nu goed, tevens een nieuwe Cubase template aangemaakt. En als Cor mij nodig heeft, zijn er verschillende manieren waarop hij met mij contact kan leggen voor de beloofde en gegarandeerde support, zoals ik die aan al mijn klanten lever.

 


 

27 september 2009

Vandaag mag ik Jan in de studio begroeten voor zijn cursus Cubase SX3.
Hij wil vooral gaan werken met orkestbanden en dan daaronder zangpartijen opnemen. Naast de studio is Jan vooral onder de indruk van Cubase. Wat kan dit programma veel! Buiten het op zeer eenvoudige wijze van importeren van orkestbanden is het ook mooi dat je in Cubase op zo'n simpele wijze templates kunt maken voor je eigen projectsetup. Met goed opgezette templates kun je jaren vooruit. Dat scheelt veel tijd en spreekt een groot aantal Cubase gebruikers aan. Met het advies op zak voor de aanschaf van een goede maar niet te dure geluidskaart en een
nieuwe afpraak al gemaakt, vertrekt Jan tevreden huiswaarts voor een verdere goede voortzetting van zondag!

 


 

12 september 2009

Vandaag de eerste klant na de vakantie ontvangen in de studio.
In een ontspannen sfeer samen bezig geweest met vooral MIDI en VSTi's. Daarnaast ook nog de nodige aandacht besteed aan de uitgebreide mogelijkheden van de mixers in Cubase. Dan zie je weer eens dat dit pakket toch ontzettend veelzijdig is. Wat een mogelijkheden! Al met al een geslaagde dag en een cursist die nu weer de nodige info heeft vergaard om zijn ontdekkingstocht van Cubase zelf te kunnen vervolgen en er in de toekomst nog vele mooie opnames mee te kunnen maken.

Veel succes Jack!

 


 

28 augustus 2009

De vakantie zit er inmiddels weer zo'n beetje op. Net terug, en gezien op de site van Steinberg dat er van Cubase een nieuwe update is: 5.1.0.  Die dus maar eens gedownload en geïnstalleerd. Net als de update voor de cc121, ook van Steinberg. Die hebben dus netjes doorgewerkt deze zomer. Prettig te weten dat ze daar niet stilzitten tijdens mijn vakantie ;-)

 


 

18 juli 2009

Vandaag met mijn vaste klant lekker aan het 'jammen' geweest. Hij had zijn Roland Fantom G7 (die hij had gekocht om even te proberen) meegenomen en zijn Vintage Korg Poly 800 customized synth. Deze vintage synth is toch veel vetter dan dat hij eruit ziet zeg!input van de Fantom is best OK. Je kunt er nog lekkere distortions uithalen.amp, maar daarvoor dat het er gewoon in zitsynt en metal gitaar, dat was ook erg leuk!

Tijdens de volgende les gaan we bezig met beats.

 


 

15 juli 2009

Windows 7 Ultimate RC werkt echt geweldig. En dit is pas de Release Candidate, en nog niet eens de commerciële versie. Die gaat pas uitkomen op 22 oktober 2009. Punt voor Bill Gates en co.

En dan natuurlijk de nieuwe computer........................ja........................de nieuwe computer.......................
Wat een beest is dat!
Daar waar mijn PIV 2,53GHz met 2GB RAM de demo song van Cubase 5 nog niet eens kon laden, speelt de i7 hem nu af met een processorbelasting van nog geen 16%. Absurd gewoon, wat een verschil dat is!

"I am a happy studio owner today!"

 


 

12 juli 2009

Gisteren weer mijn vaste klant in de studio gehad. We zijn bezig gegaan met geluid met beeld.
Het is echt perfect om te zien hoe(snel) Cubase de audio uit het bestand haalt, en ze apart neerzet in de Media Pool (deze functionaliteit zit alleen maar in de grootste versie). En er dan lekker mee aan het werk gaan. Prachtig.
Voor de cursus zijn we nu het project gestart om een home-made video af te leveren en op Youtube te plaatsen met zelf gecomponeerde en opgenomen muziek.

-regelaar stuurt geen signaal meer uit. Die mag dus terug naar Thomann. En dan heb ik hopelijk snel een nieuw exemplaar binnen. Het is immers dik binnen de garantie.

Het is me nog niet vaak overkomen dat iets uit de studio echt kapot gegaan is, maar eens moet het natuurlijk gebeuren. Het kan niet allemaal eeuwig heel blijven. En dan gaan de nieuwste dingen natuurlijk het eerste stuk! Dat heb je altijd.

 


 

10 juli 2009

Afgelopen zaterdag weer mijn vaste klant gehad. We gaan nu nog dieper in op onderdelen van Cubase.
Eerst gaan we met audio en audio-interfaces aan de gang. Leuk als je kunt laten zien wat het verschil is tussen een AC97'je van een laptop, en een dikke 24bit-192kHz FireWire geluidskaart. Dat is gelukt! Helaas moesten we voortijdig stoppen omdat om ca. 14.30u de spanning eraf ging. Jawel, een stroomstoring. Net als je het niet gebruiken kunt. Uitkomen doet het natuurlijk nooit.
Maar gelukkig hebben we in Nederland een van de betrouwbaarste netwerken van de wereld met meer dan 99,99% leveringszekerheid. We hebben er in ieder geval niet vaak last van.

 

Verder meer heel goed nieuws; de nieuwe PC is eindelijk gereed! Met Windows 7 Ultimate Release Canditate (RC) erop geïnstalleerd. Inmiddels is alle hardware en software geïnstalleerd.
En alles werkt naar behoren! Sommige zaken kostten wat meer moeite dan de andere, maar alles werkt stabiel. En het is nog niet eens een officiële versie. Dat kan wat beloven! En de prestaties van de nieuwe i7-920 (quad-core) met snelle en veel RAM, snelle HDD's etcetera is natuurlijk een oneerlijke vergelijking tegenover de oude PIV 2,53GHz (single-core). Met deze nieuwe computer kan ik met mijn klanten weer een paar jaar vooruit. Nu is de studio dan echt 100% af!
Tijd om het te vieren met een biertje!

 


 

30 juni 2009

Vandaag weer een leuke reactie gehad in het gastenboek!
Lees het gastenboek ook eens rustig door om te zien wat anderen van de cursus vinden. Verder kan ik melden dat er nog geen 'witte rook' is wat betreft de nieuwe computer.

 


 

28 juni 2009

Zaterdagavond in een gezellige ambiance heb ik een trouwe klant zijn certificaat "Cursus Music Production" mogen overhandigen. Een mooi moment!

Gefeliciteerd Floris!

 

Vandaag de Volendamse trilogy voltooid. Weer een zeer geslaagde dag in de studio van mijn klant aldaar. Een tevreden klant kun je met een gerust hart met zijn nieuw vergaarde kennis in zijn studio achterlaten!
Ook jij heel veel succes Cor!

 


 

27 juni 2009

Vandaag weer een klant in de studio gehad. Heel erg gezellig en interessant. En weer iemand aardig wegwijs kunnen maken in Cubase (4). Zelf heeft hij (nog) de AI4 versie, dus met flink minder mogelijkheden, maar dat is geen probleem. Hij heeft echt de basis nodig. En daarvan heeft hij vandaag gezien wat er mee kan, en hoe het allemaal ingesteld en gebruikt moet worden. Ik ben benieuwd naar zijn ervaringen en de voortgang die hij heeft kunnen boeken met de cursus. Morgen weer naar Volendam om de "Palingsound Trilogy" te voltooien! :-)

Gisteren maar weer eens achter de PC aangebeld. Nu mist er nog een harddisk, die begin volgende week binnen zal komen. Dan is hij compleet en kan het systeem geconfigureerd worden. Nog even afwachten dus.

 


 

17 juni 2009

Eergisteren heb ik van mijn computerleverancier te horen gekregen dat zijn leverancier pas op 24 juni het geheugen binnenkrijgt. De nieuwe computer laat dus nog even op zich wachten. "Geduld is een schone zaak"

 


 

8 juni 2009

Vandaag weer een heel mooie en positieve reactie gehad in mijn gastenboek.

Dank je wel voor de feedback Cor, en tot gauw!

 


 

7 juni 2009

Gisteren weer mijn klant in het westen van het land bezocht (zie 1 juni). We hebben de  templates voor Cubase helemaal afgemaakt, met standaard grote aantallen VST Instrumenten en een aantal effecten standaard geactiveerd. Zo kan hij gelijk starten met een nieuw project en hoeft hij alleen nog maar de geluiden en presets te kiezen.

Verder hebben we zaken behandeld als inserts, send en return, kortgezegd alle mogelijkheden die je in een Cubase audio/vst kanaal ter beschikking hebt. Inclusief automation. Als laatste zijn we bezig geweest met het maken van de eindmix, zowel via zijn Yamaha O2R's als ook 'in the box' volledig in Cubase via de functionaliteit "Export Audio".
Al met al weer een zeer geslaagde dag.

 


 

2 juni 2009

Vandaag is er weer een cursus geboekt. Er zijn inmiddels geen plaatsen meer in juni. Wil je dus graag een cursus Cubase 4 of 5 (of nog SX2/3?) volgen, dan is juli de eerstvolgende maand dat het weer mogelijk is.

Op het Steinberg forum heb ik van een moderator te horen gekregen (te lezen natuurlijk) dat WaveLab 6 prima draait op (Vista) 64-bit. Ik ga dus toch trachten mijn nieuwe systeem zodra het er is te laten draaien op Windows 7 64-bit. En als het met andere plugins zoals Miroslav niet wil lukken, kan ik altijd nog naar de 32-bit versie van Windows 7 switchen.

 


 

1 juni 2009

Eergisteren was ik bij een klant in het westen van het land. Hij heeft een nieuwe Mac G5 gekocht en daarop Cubase 5 laten installeren. Er dient een Steinberg cc121 Cubase controller te worden geïnstalleerd en ik ga de nieuwe functionaliteiten van Cubase 5 tonen en uitleggen. Deze klant heeft al een aantal jaren een zeer uitgebreide studio met onder andere 2 Yamaha 02R digitale mixers enen midiconverters van MOTU.

 

Na een leuke kennismaking beginnen we met het installeren van de cc121, wat enige pogingen kost. Zodra we deze werkend hebben, starten we met het maken van een Template voor in de studio. Op deze manier kan hij direct met een nieuw project beginnen, en hoeft hij niet eerst naar de instellingen te kijken, of deze aan te passen. We hebben flink wat tijd nodig voor dit alles, en maken voor de nieuwe functionaliteiten en de les erin een nieuwe afspraak voor de volgende week. Een foto en verdere info vindt je op de pagina Advies (ook op locatie) voor uw optimale studio-setup.

 

Verder vandaag wat nieuwe foto's op de site geplaatst.

 


 

29 mei 2009

Vandaag heb ik een Intel i7 custom-built PC besteld! :-)
Deze computer wordt uitgevoerd met een ASUS dual-head videokaart en met 3(!) WD Caviar Black harddisks, waarvan 1 van 500GB (systeem) en 2 stuks van 1TB (samples en audio-recording)!
En verder krijgt hij 6GB RAM DDR3 aan boord. De processor wordt een Intel i7 920 2,66GHz op een ASUS moederbord. De levertijd op de computer is ongeveer 2 weken. Ik laat er meteen Windows 7 RC (Release Candidate) opzetten om te testen hoe dat werkt. In de winkel hebben we (helaas) wel moeten kiezen voor de 32-bit versie van Windows 7 omdat WaveLab 6 er nog niet is in een 64-bit editie. Cubase 5 en inmiddels ook HALion 3 wel! Opschieten met de ontwikkeling van WaveLab 64-bit dus Steinberg!

 

Verder heeft de apparatuur-pagina vandaag een opfrissertje gehad. Ik heb er wat nadere uitleg opgezet over hoe alles is aangesloten, en dus samenhangt in de studio. Een extra stukje achtergrondinformatie.

 


 

26 mei 2009

Vandaag heb ik de Behringer Ultra-Dyne Pro 24-bit Dual DSP Mainframe binnengekregen. Meteen inbouwen en aansluiten natuurlijk! Weer wordt mijn mening bevestigd dat Behringer toch in veel opzichten zwaar ondergewaardeerd is. Natuurlijk maken ze budget apparatuur. Natuurlijk wordt het al bijna sinds jaar en dag in China geproduceerd (misschien waren ze wel de eersten?). Maar veel van hun apparatuur kan veel meer, en is veel beter dan hun reputatie doet vermoeden. Dit is ook weer zo'n geval. Als je de Ultra-Dyne goed instelt, is het een prima multi-band compressor en zelfs bruikbaar als enig mastering apparaat in de setup. Bij mij is het dat trouwens niet! Mijn SPL Vitalizer bijvoorbeeld gaat nooit meer de deur uit. Maar met de Ultra-Dyne is de studio wat geluidsapparatuur betreft helemaal af! Daar kan vanavond op getoost worden.

 


 

24 mei 2009

Gisteren was de laatste les van een klant met wie ik een uitgebreid traject gedaan heb. In de laatste les hebben we een door hem gecomponeerd en opgenomen nummer (met zijn Yamaha Motif XS 8) gemixt en daarna gemasterd. Met de mixage is het nummer nog beter geworden dan het al was. En met masteren heeft het nog net dat beetje 'extra punch' gekregen. Binnenkort zal hem het certificaat deelname 'Cursus Music Production' worden aangeboden.

 

Vandaag enkele compressors her-aangesloten. Alle 4 kanalen van de Roland R-70 drumcomputer gaan nu door de Alesis 3630 compressors heen. En de vocal channels. Allen natuurlijk via de inserts van de Soundtracs Topaz Project 8 mixer aangesloten. De basgitaar-kanalen hebben nu geen eigen hardware compressor insert meer. Dit omdat ik op
deze inserts de Denoiser aan moest sluiten. Maar de basgitaar gaat nu ook sinds een tijdje alweer via de Boss GT-6B. En die heeft ook prima compressors aan boord, dus insert compressie op de baskanalen was ook niet meer noodzakelijk. Als volgende week de DSP 9024 Ultra-Dyne Pro binnenkomt hoef ik alleen die nog aan te sluiten (5 minuten werk) en de studio is qua hardware helemaal af!

 


 

22 mei 2009

Zojuist heb ik mijn oude vesterker met monitors en de oude hoofdtelefoonversterker te koop gezet op deze website. De MAM PA100 verkoop ik tezamen met de Phonic monitorspeakers, een prima set samen, met de speakerkabels met pluggen (output versterker) erbij. En verder zijn natuurlijk beide apparaten voorzien van netsnoer respectievelijk adapter.

Dus heb je een studioversterker met monitorspeakers of een hoofdtelefoonversterker nodig? Kijk dan even onder 'Apparatuur te koop'.

 


 

21 mei 2009

De afgelopen dagen lekker bezig geweest met 19" racks volbouwen en aansluiten. Het schiet op. Natuurlijk mis ik nog twee lange insertkabels. Morgen dan maar even bij Live Music in Arnhem wat scoren. Het laatste als het goed is. Binnenkort verwacht ik mijn Ultra-Dyne Pro Multiband (6!) compressor en dan is de studio wat  betreft de hardware helemaal compleet. Alleen binnenkort nog een Intel i7 based PC bestellen!

 

Verder vandaag een review geschreven op Harmony Central (zie link pagina in menu) over mijn Behringer SNR 208 Denoisers die ik recentelijk heb gekocht, en nu ook aangesloten met een hele lading insert multikabels. Kort samengevat: ze zijn grandioos. Wat zijn dat een goede Denoisers zeg! Je hoort qua audio echt geen verschil, maar de storingen op de kanalen zijn verdwenen als sneeuw voor de zon! Mijn Echo AudioFire12 stuurt nl. op sommige kanalen en dat wisselt (?) ultrasoon geluid uit. En daardoor ging de gate van mijn compressor in de masterchain niet dicht, en dat stoorde mij (perfectionist) dus ontzettend. Daar heb ik dus nu met wat nadenken en een geringe investering (geen € 200) een oplossing voor. Altijd weer mooi als het gewenste resultaat ook daadwerkelijk wordt bereikt, zoniet overtroffen (in dit geval).

 


  

19 mei 2009

Vandaag nieuwe apparatuur ontvangen van Thomann. Snel uitpakken en aansluiten dus.
De Avantone Mixcubes hebben heel wat vermogen nodig om het lekker te doen. Starten met de volumes van de Samson Servo 120a af te stemmen op de HS80M. De laatste moeten flink terug in volume om ze gelijk te krijgen. Maar dan is het prima!
Natuurlijk is er ook een tegenvaller. De ART HeadAmp is te breed om in het 19" rack in te kunnen bouwen. Dat is wel heel vreemd. Het hoekijzer ter versteviging voor de montage in de 19" gaten zijn te breed. En ze hebben ook nog eens uitstekende schroeven. Dat wordt morgen vijlen dus om hem erin te krijgen, want hij moet echt op die plek in het rack komen. Wel jammer van de 19" montagestrips. Maar wat maakt het uit. Hiermee is het af, en als het goed is gaat het er niet meer uit! Foto's van de nieuwe setup volgen als alles kompleet is, ik verwacht over 1 á 2 weken.

 

Verder vandaag nog een leuke reactie ontvangen voor in het gastenboek.

 


 

17 mei 2009

Vanavond heb ik via Ebay een Behringer DSP9024 Ultra Dyne verworven. Dit is een 6-kanaals multi-band compressor en die zal ingezet gaan worden in mijn 'mastering chain'. De T1952 Tube Composer gaat dan gebruikt worden als insert in de 'vocal chain'. De vrijkomende Alesis Compressor kan ik dan weer voor iets anders gaan inzetten. Dit houdt wel in dat in mijn 19" racks moet gaan herinrichten om alles op de juiste en vooral ook logische plaats te hebben zitten.

 


 

13 mei 2009

Vandaag heb ik de via Marktplaats verworven Behringer SNR 202 Denoiser ('Made in Germany') ontvangen. Zodra mijn (lege) 19" gitaarrack binnen is, kan hij worden ingebouwd en aangesloten.

 


 

11 mei 2009

Bij een gewaardeerde klant een opname bewerkt en als audiofile geëxporteerd (MP3 160kbps).
Het is een 'antwoordapparaat' boodschap voor een serieus 0900-telefoonnummer.

 


 

9 mei 2009

Aan een enthousiaste klant cursus gegeven in de studio. Hij is in het bezit van Cubase 4 Studio.
Hier krijgt hij te zien wat er allemaal kan met Cubase, en het enthousiasme groeit verder. Duidelijk is dat je niet in 4 á 5 uurtjes alles van Cubase kunt leren. Maar wel de zaken die voor jou (de klant) van belang zijn om er lekker mee aan het werk te gaan.

Eem gezellige en zeker ook geslaagde dag! Misschien schrijft hij binnenkort nog in het gastenboek.

 


 

8 mei 2009

Van Discogear.nl mijn tweede occasion Behringer SNR 208 Denoiser (8-kanaals ruisonderdrukking) binnengekregen om de studio 100% ruisvrij te gaan krijgen. Wat studio-ruisonderdrukking ben ik nu compleet. Wachten is op de kabels van Thomann (4x 4-voudige insert multikabels) om ze aan te gaan sluiten.

 

Op dezelfde dag nog een deal gemaakt met iemand op Marktplaats voor zijn Behringer SNR 202 Denoiser. Deze gaat in mijn (te bouwen) gitaarrack komen. Ik ga hem aansluiten achter mijn Digitech TwinTube GFX1 buizen-gitaarvoorversterker. De noisegate die daar in zit, helpt de sustain om zeep, en daar moet dus een goede oplossing voor komen, die ik denk met de Denoiser te kunnen bereiken. Hij kost ongeveer 1/5 van een nieuwe Rocktron Hush, dus het is het proberen waard. En van de 1e eigenaar! Deze verwacht ik ongeveer over 1 week in huis te hebben.

 


 

2 mei 2009

Bij Thomann in Duitsland een bestelling geplaatst om de studio te voltooien. Er komt een vervanger voor zowel de MAM versterker en de Phonic monitorspeakers alsook voor de MAM hoofdtelefoonversterker. Ze worden vervangen door respectievelijk een Samson Servo 120A versterker, Avantone Mixcubes (reference monitors) en de ART HeadAmp 6 Pro hoofdtelefoon-versterker. Met deze aanschaffingen is de studio wat betreft hardware (buiten de PC)
eindelijk helemaal af. Daar heb ik dan ook ruim 15 jaar aan gebouwd.

 

Zodra de nieuwe apparatuur binnen is, en aangesloten, gaan de oude componenten in de verkoop op onder andere deze website. Mocht je dus interesse hebben, stuur even een e-mail.

 

P.S. De Avantone Mixcubes zijn natuurlijk niet de hoofdmonitors in de studio. Dat zijn de Yamaha HS80M's. De Mixcubes zijn vooral voor referentie voor de mixverhoudingen in het middengebied. Daarnaast zijn ze specifiek als referentie voor draagbare radio's, car stereo, iPod's etcetera.

 


 

1 mei 2009

Bij Live Music in Arnhem een occasion Behringer SNR 208 Denoiser (8-kanaals ruisonderdrukking) opgehaald om de studio 100% ruisvrij te gaan krijgen. Deze Behringer apparatuur is van hoge kwaliteit, gemaakt begin/midden 90'er jaren in Duitsland (dus nog geen chinese productie). Handleiding is nauwelijks nog aan te komen. Ik heb er een weten te bemachtigen via Ebay uit Amerika. Deze verwacht ik met ongeveer twee weken tussen de post.

 


 

25 april 2009

Vandaag weer cursus gegeven aan een vaste klant. Vandaag hebben we ons bezig gehouden met HALion. HALion is de sampler van Steinberg. We hebben een aantal mogelijkheden gezocht, en ook gevonden, mede met behulp van Cubase.net (engelstalig). Het was weer een heel gezellige en ook leerzame dag, en we verheugen ons alweer op de volgende keer.

 


 

14 april 2009

Telefonisch advies gegeven aan een klant die te ver weg woont om even te bezoeken (dit zou een kostbare zaak voor deze klant zijn geworden). Telefonisch kost het alleen maar het uurtarief, en dat is in dit geval veel goedkoper. Hij wil e-drums zowel in MIDI als gelijktijdig ook in audio opnemen. Gelukkig is het telefonisch allemaal goed uit te leggen en hebben we een uurtje later weer een tevreden klant erbij.

 


 

11 april 2009

Voor een vaste klant enkele stereo demo's gemasterd met WaveLab6 en vooral met hardware.
De demo's zijn voor een toelatingstoets voor de HKU. We hebben goed werk aan de demo's kunnen verrichten. Er is wat teveel aan bas uit, en door toevoeging van wat mid en stereo via vooral de SPL Vitalizer hebben we de nummers echt op kunnen peppen. Aan de geluidskwaliteit van deze nummers zal het niet meer liggen!
Veel succes met de toelatingstoets!

 


 

9 april 2009

Eindelijk is de update Cubase 5.0.1 beschikbaar. Die is hard nodig omdat onder andere in het effect REVerence een probleem zat. Die is nu verholpen, tezamen met veel andere, veelal kleinere 'bugs'. Cubase 5 draait nu als een zonnetje mét REVerence.

 


 

7 maart 2009

Vandaag een klant in de studio gehad die haar Cubase AI4 heeft gekregen bij de geluidskaart.
Dus begonnen met uit te leggen wat de beperkingen van deze versie zijn tegenover de grote Cubase versies. Les wordt er vandaag gewoon gegeven op Cubase 5. Het gaat prima en met een paar uurtjes is de basis van het pakket Cubase behandeld. Nu kan ze er thuis mee aan de slag en haar eigen muziek gaan arrangeren, opnemen en mixen.

Weer een geslaagde dag!

 


 

28 februari 2009

Weer cursus voor een vaste klant. Steevast beginnen we met koffie/thee en een lekker CD'tje.
Gewoon in de woonkamer. Eerst even bijkletsen. En daarna zijn laptop mee naar boven, de studio in.en program changes, MSB en LSB bank selects etcetera. Een leuke en leerzame dag. De klant heeft weer veel opgestoken over MIDI!

De vervolg-afspraak is alweer gemaakt.

 


 

27 februari 2009

Vandaag was bij Live Music in Arnhem een demonstratie van Cubase 5. Aardig om eens bij te zijn en wat door de winkel te snuffelen. Geleerd over Cubase 5 heb ik echter niets. De nieuwste versie heb ik al enkele weken in bezit, en de demo's heb ik al gezien op filmpjes van Steinberg zelf op hun website. De toeloop was ook niet zeer groot. Maar dat heb je als je zo'n demo geeft vroeg op de middag. De meeste mensen moeten dan gewoon werken.

 


 

21 februari 2009

Een dag voor- en met een klant aan het mixen geweest aan zijn muziek. Op zich gaat het aardig.
Het resultaat is niet perfect omdat er te weinig tijd is om een nummer waar ook nog veel aan bewerkt moet worden, in 1 dag helemaal 100% af te werken. Voor de tijd die ervoor beschikbaar was is het resultaat echter toch zeer bevredigend.

 


 

14 februari 2009

Op deze valentijnsdag onromantisch maar wel gezellig cursus gegeven aan een vaste klant.
Deze dag kun je het ook heel leuk hebben over compressie, gating en limiting. En dat hebben we dan ook gedaan!

 


 

10 februari 2009

Vandaag heb ik de bestelde Cubase 5 en cc121 van Steinberg en de HS80M aktieve monitors van Yamaha binnengekregen met mijn zending van Thomann. Hiermee ben ik weer even up-to-date voor mijn klanten met de nieuwste Cubase versie en de remote controller die Steinberg samen met Yamaha speciaal heeft ontwikkeld voor Cubase. A perfect match. En weer leuks om mee te spelen in de studio natuurlijk!

 


 

7 februari 2009

De 3e cursusdag voor mijn vaste klant. We hebben al een paar onderwerpen over Cubase behandeld.
In dit pakket zitten echter zoveel functies en mogelijkheden, dat je er wel een jaar lang les in zou kunnen geven, en als klant krijgen. We hebben dus nog veel onderwerpen te gaan.

 


 

1 februari 2009

master keyboard van Yamaha op zijn computer en werkend zien te krijgen met Cubase 5. Verder moeten ook de instellingen van Cubase onder handen genomen worden om de Focusrite geluidskaart goed aan de praat te krijgen. Tussendoor ook genoeg te kletsen over god en de wereld, want hij is een zeer interessant en boeiend persoon.

We slagen deze dag niet helemaal in onze missie. Achteraf (later) blijkt dat er nog geen geschikte drivers voor het keyboard in combinatie met Cubase 5 zijn. En dat terwijl het een Yamaha is, en Steinberg (waar Cubase een product van is), ook van Yamaha is. Te gek voor woorden gewoon!

 


 

31 januari 2009

Deze dag weer een vaste klant in de studio. We gaan trachten zijn geluidskaart aan het werk te krijgen op zijn laptop. De geluidskaart is van Steinberg, en we willen hem (wat anders) laten werken op Cubase. Maar we krijgen de geluidskaart met geen mogelijkheid aan het werk zoals het hoort. Als laatste mogelijkheid mijn eigen ECHO Firewire kaart losgekoppeld en de Steinberg unit via de Firewire gekoppeld aan mijn studio-PC. En wat denk je. Werkt direct. En helemaal zoals het hoort. Dit valt onder de uitspraken: het blijven computers!
Niet zo leuk voor mijn klant om mee af te sluiten, maar we weten nu in ieder geval dat het niet aan de geluidskaart ligt. Óf zijn Firewire kabel is niet goed, of zijn laptop. Helaas....

 


 

25 januari 2009

Op deze zondag de 2e cursusdag voor de klant met het uitgebreide cursustraject.
We hebben veel te bespreken, en ook veel te doen. We vermaken ons prima eerst bij de koffie alsook vooral met Cubase 4 in de studio.

 


 

24 januari 2009

Heden heb ik een interessante klant, die in het verleden veel muziek heeft gemaakt.
Hij heeft besloten de draad weer op te pakken, en wil ook zijn eigen nummers zelf kunnen opnemen. Hij heeft een indrukwekkend boodschappenlijstje bij zich van apparatuur en instrumenten die hij wil gaan aanschaffen. Die lijst ziet er prima uit! Voor de verandering eens iemand die GOED is geadviseerd in de muziekwinkel. Vaak genoeg heb ik
 mensen over de vloer die echt niet juist zijn voorgelicht. Door al het praten rest er deze dag (waarop hij meer verplichtingen heeft) te weinig tijd om de cursus af te maken.

Maar daarvoor maken we een nieuwe afspraak. En tijd die we praten wordt hier niet berekend!

 


 

18 januari 2009

Een vaste klant die niet ver weg woont heeft problemen gehad met zijn recording PC in zijn studio.
Die moet dus zo snel mogelijk weer operationeel zijn. Hij heeft mijn hulp hierbij ingeroepen. Gelukkig kan ik hem goed verder helpen en hebben we in korte tijd zijn systeem weer 'up and running'.

 


 

17 januari 2009

Vandaag begin ik met een enthousiaste en sympathieke klant een traject van 10 lessen. Deze zeer uitgebreide cursus wordt betaald door zijn werkgever! Zo is het leuk om een cursus te volgen!

Aan het einde van het traject ontvangt hij natuurlijk een prachtig certificaat!
Na een goede en fijne kennismaking gaan we aan de slag in de studio. In dit geval betekent dit eerst uitleg van wat er staat, waar het voor dient en hoe het is aangesloten. Daarna gaan we aan de slag met de basis: wat zijn kanalen, wat zijn sporen, wat is MIDI en wat audio. En geloof het of niet, maar daarmee kun je als je wilt een dag vullen!
Na een enthousiaste start maken we meteen de volgende afspraak voor over een week.

 


 

15 januari 2009

Ik begin met een eigen nieuwsblog over de studio. Hier kun je lezen wat er in- en om mijn studio allemaal gebeurt.

 

Arno Rijpma

 

 Nieuws 2009

 

Hier vind u het nieuws over AMPS Recording uit 2009.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelde in en rond de studio in dat jaar. 

 

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren.

Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar.

Of ga via deze link direct naar het actuele nieuws.

 

 

 


 

31 december 2009

Gisteren via Ebay.de een tweede Tascam 238 Syncaset gekocht. Deze is voorzien van rackoren en de originele Tascam RC-88 afstandsbediening. Het exemplaar dat ik al heb wordt reserve unit of gaat weer in de verkoop.

 

Er komt ook wat oude software in de verkoop, naast wat ik al te koop heb staan. Wat er nu te koop is:

 • MAM HP48 4-voudige hoofdtelefoonversterker met per versterker 2 outputs. 8 aansluitingen dus
 • M-Audio MIDIMAN 4x4 USB MIDI interface
 • Native Instruments Pro-Five VSTi (de voorganger van NI Pro 52 en Pro 53)
 • Steinberg LM.4 VSTi 24-bit drum module
 • Steinberg Get It On CD audio-editing en brand software

De software is geschikt voor oude OS zoals Windows 95 en Windows 98. De VSTi's zijn geschikt voor zowel PC alsook Mac. Meer info is te vinden op de pagina Apparatuur te koop

 


 

28 december 2009

Vanochtend de bevestiging van de bestelling bij Thomann binnengekregen. Deze heb ik telefonischlade. Dat is meteen verwerkt, en met een beetje geluk wordt dat nog deze week (zaterdag 2 januari) geleverd.

 

Dadelijk ga ik dan starten met de systeemschijf te formatteren en Windows 7 Home Premium 64-bit te installeren. Dan komt ook de MOTU Micro Lite 5x MIDI I/O eraan te hangen.

 


 

27 december 2009

Deze zondag na kerst heb ik mezelf voorgenomen ervoor te zorgen dat alle nieuw aangeschafte apparatuur nu echt 100% perfect aangesloten kan worden. Een laatste bestelling bij Thomann dus  nog! Er komt een 2e mixer/splitter van Behringer bij, de MX882 Ultralink Pro. Deze gaat ingezet worden als splitter. 1 heb ik er al in gebruik als mixer voor alle FX apparaten die ik niet rechtstreeks op de FX returns van de Soundtracs aan kan sluiten omdat deze maar 4 stereo returns heeft, en ik 6 FX apparaten heb. Deze 2e komt er nu om het stereo signaal van de master-out van de Soundtracs Topaz Project 8 te routen naar de verschillende recording bronnen, zoals de Echo AudioFire12 en de Tascam recorders (112 MKII stereo cassettedeck, MD-301MKII MiniDisc recorder en de DA-30MKII DAT recorder).

 


 

24 december 2009

Vanmiddag via Ebay.com in Amerika de Tascam RC-150C Remote Control afstandsbediening voor mijn Tascam CD-160 CD speler gekocht voor een mooi prijsje. En zo wordt de set steeds completer.

 


 

23 december 2009

Vandaag is dan ook de Tascam MD-301 MKII MiniDisc recorder binnengekomen. De inhoud van het rack is nu compleet. Aansluiten kan ik hem nog niet omdat de kabels er niet zijn, maar in het 19" rack zit hij al wel.

 


  

22 december 2009

Vanmiddag is de bestelling van Thomann geleverd. Helaas is bij de transport 1 doos opengegaan en blijkt het achteraf dat daar nog 3 multi kabels in hadden moeten zitten. Dit betekent dus helaas dat ik nog niet alles aan kan sluiten. Dan maar weer een e-mail naar Duitsland om het na te laten leveren.

 

Het rack voor de Tascam apparatuur en toebehoren is wel snel opgebouwd en voelt degelijk en stabiel aan. De apparatuur heb ik al redelijk snel ingebouwd. Aansluiten wordt een grotere klus, die langer gaat duren als het monteren van het rack en de inbouw bij elkaar. Tevens zijn dus niet alle kabels aanwezig en kan ik nog niet alles aansluiten. Geduld oefenen dus. Eerst maar wachten op het antwoord van Thomann. Dat gaat wel tot na kerstmis duren... Verder wacht ik ook nog op de Tascam MD-301 MKII MiniDisc recorder uit Engeland.

 


 

19 december 2009

Zo'n beetje midden in de nacht van 18 op 19 december ben ik eens de links op mijn website aan het controleren. Behalve dat de website van Hosa (kabels) momenteel uit de lucht is, zie ik nog iets! Steinberg heeft een niet gesupporte update voor WaveLab uitgebracht voor Windows 7. Het is debit overstap, komen van alle kanten de updates eraan. Eerder deze week ook al van Echo, de producent van mijn geluidskaart.

's Middags dan de nieuwe WaveLab versie 6.1.1 gedownload en opgeslagen om deze te gaanbit Home Premium.

Verder in de middag met een vaste klant bezig geweest met het maken van software besturing voor de hardware synthesizers met de MIDI Device Manager software in Cubase. Er kan echt heel veel mee, maar je moet de synth wel goed kennen, en vooral de MIDI implementation goed snappen. Het is heel mooi, maar geen gemakkelijke klus. 

 


 

18 december 2009

Vandaag is de Tascam 112 MKII binnengekomen. De stapel recorders en players wordt erg hoog. Het wordt tijd dat Thomann mijn bestelling gaat uitleveren, met daarbij onder andere het 19" rack waar alles in moet komen!

 


 

17 december 2009

Bij het postkantoorfiliaal in de lokale supermarkt vandaag een pakketje uit Amerika opgehaald. Dan betaal je honderden euro's voor PCMCIA kaartjes voor bij je synthesizer, en dan moet je ook nog eens kosten voor de inklaring en belasting betalen. Fijn zo! Maar mijn QCard serie die ik wenste heb ik nu compleet. En wat zijn die sounds van de Alesis QuadraSynth toch geweldig! Echt overdonderend voor een synth van alweer 1993.

 

Verder is vandaag ook mijn Tascam DA-30 MKII DAT recorder uit Duitsland binnengekomen. Bij de Tascam zitten naast de handleiding en een afstandsbediening ook een twintigtal lege DAT tapes. En een heel aantal bespeelde. Met de bespeelde tapes kan ik het apparaat prima testen. Nu nog wachten op het Tascam 112 MKII cassettedeck en de MD-301 MKII MiniDisc recorder. En de Materialen van Thomann om het in te bouwen en aan te sluiten.

 


 

15 december 2009

Vanavond in Woerden de Tascam CD-160 professionele CD speler opgehaald. In perfecte staat met daarbij de Tascam handleiding, TEAC RC-1044A afstandsbediening en nog onuitgepakte originele batterijen!


Daarnaast heb ik vandaag mijn bestelling bij Thomann geplaatst voor een mobiel 19" rack, een Neutrik patchbay, 19" stroomverzorging en een heleboel kabels om alles op de gewenste manier aan te kunnen gaan sluiten. Daarmee ben ik de kerstdagen dan wel zoet. En dan ook nog Windows 7 64-bit installeren natuurlijk (en dan natuurlijk alle hardware en muzieksoftware opnieuw: MicroLite, cc121, AudioFire12, BCF2000, Tranzport, Cubase 5 64-bit, HALion 3.5, WaveLab 6, Miroslav Philharmonik etcetera). Ik kan mijn lol weer op deze kerst!

 


 

14 december 2009

MT-tapes deel 7:
301 MKII Minidisc bij, en dan is het nieuw te bestellen 19" rack ook weer vol. In het rack komen:

 • Tascam 112 MKII 2-track cassette deck
 • Tascam 134 Syncaset 4-track cassette deck
 • Tascam 238 Syncaset 8-track cassette deck
 • Tascam DA-30 MKII DAT recorder
 • Tascam MD-301 MKII MD recorder
 • Tascam CD-160 CD player
 • XRI Systems XR300 SMPTE synchroniser
 • Neutrik patchbay
 • Adam Hall 8x power supply

En daarmee moet de studio dan wel helemaal af zijn.

Verder vandaag nog een leuke reactie in het gastenboek gekregen van Theo die afgelopen zaterdag voor zijn cursus Cubase 5 bij mij in de studio was.

  


  

13 december 2009

Er is een nieuwe update van Cubase 5 uit. Versie 5.1.1. Het eerste wat meteen opvalt is een nieuw opstartscherm met een aantal extra keuzes over wat je wilt gaan doen. Natuurlijk zijn ook al je eigen templates nog gewoon benaderbaar. Het ziet er op het eerste gezicht weer gelikt uit, en hij werkt ook. De installatie ging vlekkeloos, en het draait als een zonnetje.

Mocht je ook met de Steinberg cc121 werken, daar is ook een nieuwe updata van de software. Hier moet je wel iets meer moeite doen voor installatie. Zoals gewend bij Yamaha equipment moet je alle USB stekkers (behalve toetsenbord en muis) eerst afkoppelen voordat je verder kunt gaan. Dit om er zeker van te zijn dat de installatie goed verloopt. Nu ja, dat komt dan wel een andere keer. Waarschijnlijk bij mijn Windows 7 64-bit upgrade die binnenkort plaats gaat vinden.

 


 

12 december 2009

Vandaag heb ik Theo in de studio voor een cursus Cubase. Theo werkt met Cubase Studio 5 en sax en componeert voor een  deel de muziek voor hun harmonie. Het doet me deugd dat ik Theo goed verder kan helpen met zijn vragen omtrent Cubase en vooral ook de dingen van Cubase die ik hem laat zien die hij nog niet kent. Aan het einde van de dag concludeert Theo dat hij veel heeft opgestoken, en een aardige smak huiswerk mee terug neemt.

Heel veel succes Theo!

 

MT-tapes deel 6:
Vanochtend is mijn Tascam 238 Syncaset 8-track cassette recorder binnengekomen! Als ik alles compleet heb ga ik een flight-case en kabels en patchbay bestellen om alles optimaal aan te kunnen sluiten.

Verder vanavond op Marktplaats een Tascam CD-160 CD-speler gekocht. Om ook eindelijk een CD speler in de studio te hebben. En zojuist via Ebay nog een Tascam DA-30 MKII DAT player. Zo! Nu ben ik wel weer even klaar met het spul. Nu nog zien het allemaal een plaats te gaan geven in de studio, die nu wel heel erg vol aan het worden is. Nu moet het dan maar klaar zijn.

 


 

9 december 2009

MT-tapes deel 5:
Via Ebay had ik een pdf manual van de Tascam 234 gekocht. Die heb ik vandaag in Arnhem in de copyshop uitgeprint en laten inbinden.
's Middags zijn dan per post de XRI Systems XR300 Synchroniser en de Tascam 134 Syncaset aangekomen. De 112 MKII verwacht ik donderdag, en de Tascam 238 Syncaset komt denk ik rond het weekeinde. Als alles er is, ga ik een 19" rack, patchbay en kabels bestellen. Als dat allemaal gereed is, ga ik bezig met het ontwikkelen van een nieuwe internationale website. Werk aan de winkel dus voor de kerstdagen.

 


 

8 december 2009

MT-tapes deel 4:
Vanmiddag van Marktplaats een Tascam 112 MKII met LA-112 balancing kit gekocht voor een mooie prijs. Nu is ook het professionele 2 sporen cassettedeck toegevoegd aan de set. Het begint nu aardig vorm te krijgen. Nu enkel nog een 8-sporen cassettedeck op de kop tikken. Maar er zijn via Ebay slechts enkele te koop, waarvan het merendeel op 110V werkt, uit Amerika en Canada dus.
 's Avonds dan voor heel veel geld in Duitsland een hele mooie Tascam 234 Syncaset 8-sporen recorder gekocht. Daarmee is dan de hardware behalve een flight-case en patchbay compleet.

  


  

7 december 2009

MT-tapes deel 3:
Via ebay vandaag wat spulletjes gekocht voor mijn nieuwe oude Tascam 234 Syncaset. Twee setjes snaartjes uit Amerika, en ook een .pdf manual. Verder nog het schema van de Tascam. Ook nog op120.

Later op marktplaats kwam ik nog een Tascam 134 Syncaset tegen, de nieuwere versie van de 234. En die heb ik voor een mooie prijs kunnen bemachtigen. Nu wachten op de onderdelen en de manuals, om met de 234 aan de slag te kunnen.

Op AudioProz.com was ik nog een originele set manuals en schema's tegengekomen van de Tascam 234. Het is me ook gelukt die te bemachtigen voor een schijntje vergeleken met wat ze op Ebay vragen en bieden. Leuk! En zo bouwen we lekker verder aan de nieuwe dienst: multitrack cassettes 4- en 8-sporen digitaliseren, desgewenst met SMPTE-synchronisatie aan een MIDI-file of Cubase file. Die 8-sporen recorder moet er natuurlijk eerst maar eens komen, maar dat terzijde.

 

Als laatste is vandaag dan ook nog mijn QCard Classical PCMCIA Alesis QuadraSynth kaartje uit New York binnengekomen! Nu nog wacht op de laatste kaartjes, ook uit de VS.

 


 

6 december 2009

MT-tapes deel 2:
Op internet vanaf 4 december bezig met equipment om mijn analoge 4-sporen tapes over te kunnen zetten naar digitale tracks in Cubase. De eerste Tascam 234 (waar ik 'op jacht' naar ben) blijkt al zo goed als verkocht. Pech! Die was voor een mooie prijs te koop geweest. Dan nummer 2: die vraagt een immens hoog bedrag voor een nette 234. Dat bedrag is gewoon te hoog om nog wat oude tapes te willen digitaliseren. De derde gegadigde is een Tascam met kapot loopwerk (geknapte snaartjes). Dat is nog eens te doen. De prijs is ook leuk, dus vandaag in Almere een Tascam 234 Syncaset opgehaald voor kluswerk. Op naar deel 3 dus.

Als ik de Tascam 234 weer goed werkend krijg, en ook in combinatie met de XRI Systems XR300, dan is er meteen een nieuwe dienst beschikbaar bij AMPS Recordings, namelijk het omzetten van 4-sporen tapes naar digitale files op een kwaliteit tot 24-bit/96kHz. Eventueel gesynchroniseerd aan nog bestaande Cubase of MIDI-file sequences. Als het zover is, zal dit zeker op de site vermeld worden, en kun je met je oude multi-track tapes bij mij terecht.

 


 

4 december 2009

Multitrack-tapes deel 1:
In een grijs verleden werkte ik in de studio met een Fostex 280 4-sporen recorder met cassettes.
sporen recorder meer. Nu heb ik het idee om de oude tapessporen machines van Tascam staan (mixerdeel zoals in de Fostex heb ik niet meer nodig). Dus meteen de ideeën omgezet in daden.
De eerste stap is dan zoeken naar de benodigde synchroniser. Vroeger werkte ik met een XRI Systems synchroniser. En exact deze vond ik slechts 1x aangeboden op internet, bij Maartens Sound & Vision. Die heb ik dan dus meteen voor een (nog net) schappelijke prijs gekocht!

De eerste klap is een daalder waard! Op naar deel 2.

 


 

3 december 2009

Vandaag eens iets heel anders gedaan. Een paar nieuwe foto's gemaakt in de studio en deze op de site geplaatst. Nu is de nieuwe Alesis QuadraSynth dan ook daadwerkelijk op de website te bewonderen. Er moeten nog een paar foto's vervangen gaan worden, maar dat gaat alleen maar bij daglicht, en dat gaat nu (22.15u) niet meer, en is dus voor een volgende keer. Ik zie zelf dat ik al in 'dicht' stemming ben!

 


 

2 december 2009

En dan na het opstellen en aansluiten van alles komt de belangrijkste stap: testen!
Werkt het wel allemaal? En hoe werkt de Alesis QuadraSynth eigenlijk in MIDI? Want daar heb ik op internet al wel wat verhalen over gelezen die mij niet 100% positief stemden. Achteraf valt het dan allemaal weer mee. Na wat rommelen alles prima aan het werk. Het zou dan ook slechte reclame zijn als ik het zelf in mijn eigen studio niet voor elkaar zou krijgen. Maar dat is gelukkig niet zo. Alles werkt naar behoren en tevredenheid!

Dat hebben we dan weer gehad. De volgende stap is het installeren van Windows 7 64-bit en het aansluiten van de MOTU Micro Lite. Maar daar begin ik in de kerstvakantie pas aan! Onder 32-bit Windows 7 werkt de M-Audio MidiSport4x4 nog prima. Die kan na kerstmis dan meteen in de uitverkoop.

 


 

1 december 2009

Vandaag is mijn zending met de dubbele keyboardstandaard van Adam Hall en de MIDI interface van MOTU (de Micro Lite) aangekomen. En verder nog een hoop kabels en wat pedaaltjes. Meteen aan het opbouwen en aansluiten geslagen dus. Een aardige manier om je avond gevuld te krijgen. Het lijkt nu al wel sinterklaas!

 


 

28 november 2009

Vandaag weer een vaste klant in de studio gehad. We hebben bij hem opgenomen tracks bewerkt, van dynamische effecten en reverb voorzien en opnieuw gemixt. Daarna hebben we van het geheel een analoge mixdown gemaakt (we hebben gebruik gemaakt van de EQ van de Soundtracs Topaz mixer). Het resultaat was zeer tevredenstellend en REVerence van Cubase, de Soundtracs en beide sets monitors (de Avantone Mixcubes en de Yamaha HS80M) hebben hun diensten weer meer dan bewezen.

 

Daarnaast zijn we ook bezig geweest met de MIDI Device Manager van Cubase. We hebben een eenvoudige opzet gemaakt voor het bedienen van de hoofdfuncties van de Korg Wavestation SR. Dat is goed gelukt. Helaas kennen we niet alle cc commando's van de Wavestation, want dan zouden we echt een geweldige Device Manager kunnen bouwen. Met deze informatie 'in de achterzak' gaat de klant weer huiswaarts om een mooie MIDI Device Manager patch te bouwen voor zijn Korg Z1.

 


 

24 november 2009

Vanavond via Ebay een paar Q-Cards gekocht. De Q-Card is een soundcard voor de Alesis Quadrasynth die ik afgelopen weekend heb gekocht. Natuurlijk veel (te veel) betaald voor de kaartjes, maar er is zo goed als niet aan te komen. En ze bieden als gekken op Ebay, waaraan ik dus ook meedoe. Maar het is gelukt, ik heb een paar kaartjes bemachtigd. Ik ben benieuwd hoe ze zullen klinken, en het is sowieso leuk ze te hebben. Een mooi setje samen met de Quadra.

 


 

23 november 2009

Bij Thomann vandaag een nieuwe MIDI-interface besteld (de MOTU Micro Lite) met 64-bit ondersteuning. Daarbij een nieuwe dubbele keyboard stand voor mijn synths, en nog wat pedalen en kabels. Zodra het binnen is kan ik de laatste hand leggen aan de studio-inrichting. Tevens kan ik daarna (als en wanneer ik zin heb) een start gaan maken met het installeren van Windows 7 64-bit en Cubase 5 en HALion 3 64-bit. WaveLab 6 komt er nog even in de 32-bit versie op te staan, want ook dat werkt onder Windows 7 64-bit! Op de Steinberg site is inmiddels ook te lezen hoe ver ze zijn met Windows 7 support van al hun producten.

 


 

22 november 2009

Deze ochtend naar Zuid-Holland geweest om mijn eigen laatste aanwinst op te halen. Als masterkeyboard heb ik van een mede-lid van Synthforum een Alesis Quadrasynth overgekocht. Belangrijkste punt voor mij om deze (oudere) synth aan te schaffen zijn de 76 toetsen! Voor een mooie MIDI-controller met 76 toetsen betaal je tegenwoordig het dubbele. De komende dagen ga ik hem een mooie plaats geven in de studio en volledig aansluiten.

 


 

21 november 2009

Floris is vandaag weer verder gegaan met zijn cursus Advanced Cubase Engineering.
Verder had hij nog zijn nieuwste aanwinst meegebracht, een MicroKorg. Het is een heel leuk (plastic) dingetje waarmee je heerlijk kunt 'tweaken'. Verder is de vocoder functie heel erg aardig en dat werkt ook inspirerend. Gefeliciteerd met deze aanwinst Floris!

 


 

25 oktober 2009

Vandaag was Jan voor de 2e keer in de studio voor een vervolg op zijn eerste cursus Cubase.
Jan heeft inmiddels zijn Lexicon Lambda met Cubase AI4, maar het wil allemaal nog niet 100% werken. Het blijkt dat de drivers van de Lexicon niet goed willen draaien op zijn PC. Zowel de oudere, alsook de nieuwere drivers doen het niet goed. Dat kunnen we dan gelukkig oplossen met de ASIO4All drivers die ook beschikbaar zijn op internet, en het prima doen als je problemen hebt met de drivers van de fabrikant van je geluidskaart.
Verder houden we ons vooral bezig met importeren van orkestbanden en het opnemen en bewerken van vocals bij de orkestband. Jan is zeer onder de indruk van de mogelijkheden van Cubase en is zeer tevreden dat zijn setup nu goed en stabiel draait, en hij vol goede moed aan de slag kan.

Veel succes Jan!

 


 

24 oktober 2009

Vandaag vader en zoon samen in de studio. Henk en Roel hebben beiden een Yamaha Tyros, Henk heeft de Tyros 3, en zijn zoon Roel de Tyros 2. Henk heeft tevens de Yamaha Audiogram3 geluidskaart met Cubase AI4. De bedoeling is om uit deze combinatie alle mogelijkheden te halen die erin zitten. Dat is geen probleem, alles past naadloos in elkaar, ook met een Korg 05RW synthmodule. Henk en Roel zijn erg blij met de mogelijkheden die er allemaal zijn, en gaan beide enthousiast aan de slag met Cubase.
Veel succes en plezier toegewenst met de muziek en met Cubase heren!

 


 

23 oktober 2009

Vanaf vandaag kun je in combinatie met een cursus Cubase desgewenst ook een Cubase Educational (EDU) versie software aanschaffen! Je kunt de educational versie kopen van alle Cubase versies, dus van Cubase Essentials, Cubase Studio en Cubase (full version). De EDU versie kun je alleen kopen als klant van AMPS Recordings, en onder de geldende voorwaarden van Steinberg.

 


 

18 oktober 2009

Gisteren had ik Jan Willem in de studio voor zijn kennismaking met Cubase 5.
Jan Willem gaat live optredens 24-sporen opnemen via een Tascam DM-4800. Deze tafel kan mooi gekoppeld worden met Cubase via de FireWire poort. Cubase heeft dan in eerste instantie de functie van een veredelde bandrecorder. Echter kunnen de opnames achteraf dan ook perfect bewerkt en gemixt worden om dan een mooie CD van de opname te kunnen maken. Jan Willem is onder de indruk van de mogelijkheden hiertoe met Cubase, en gaat zeer zeker een tevreden Cubase gebruiker worden.

Al met al weer een zeer geslaagde dag!

 


 

15 oktober 2009

Op 10 oktober flinke problemen tegen het lijf gelopen. De MIDI-timing was niet meer correct en er kwamen steeds meer problemen bij. Na grondige analyse bleek dat de laatste release van de drivers van Echo voor onder andere de AudioFire12 erg slecht zijn. Veel gebruikers klagen erover en er wordt massaal teruggegrepen op de vorige (stabiele) driver. Ook dat kan dus gebeuren, en ook in mijn eigen studio kan ik tegen dit soort problemen aanlopen.
Zou mooi zijn als het niet zo was!
Inmiddels ben ook ik terug naar de vorige driver en werkt alles met enige aanpassing weer 100%.  Met de volgende klantafspraken in het vooruitzicht maar even niets meer updaten, behalve de virusscanner en Windows dan.

 


 

11 oktober 2009

Vandaag weer een ritje gemaakt naar Volendam naar een goede klant. Sinds hij van een muziekspecialist in Heerenveen een tooltje heeft gehad om Cubase SX3 en VST songs te kunnen openen om die weer te importeren om in Cubase 5 te kunnen gebruiken wordt Cubase niet meer gezien op de eLicenser van Cubase. Gelukkig is dat met een update van eLicenser (vroeger License Control Center of afgekort LCC) snel opgelost.
En dan moeten er nog veel instellingen en zaken in de Cubase setup worden aangepakt. Bijvoorbeeld multitrack outputs vanuit de Kore Player voor Chris Hein Bass. En het maken van een Export Audio Mixdown met een complex routing project. Alles verloopt nu goed, tevens een nieuwe Cubase template aangemaakt. En als Cor mij nodig heeft, zijn er verschillende manieren waarop hij met mij contact kan leggen voor de beloofde en gegarandeerde support, zoals ik die aan al mijn klanten lever.

 


 

27 september 2009

Vandaag mag ik Jan in de studio begroeten voor zijn cursus Cubase SX3.
Hij wil vooral gaan werken met orkestbanden en dan daaronder zangpartijen opnemen. Naast de studio is Jan vooral onder de indruk van Cubase. Wat kan dit programma veel! Buiten het op zeer eenvoudige wijze van importeren van orkestbanden is het ook mooi dat je in Cubase op zo'n simpele wijze templates kunt maken voor je eigen projectsetup. Met goed opgezette templates kun je jaren vooruit. Dat scheelt veel tijd en spreekt een groot aantal Cubase gebruikers aan. Met het advies op zak voor de aanschaf van een goede maar niet te dure geluidskaart en een
nieuwe afpraak al gemaakt, vertrekt Jan tevreden huiswaarts voor een verdere goede voortzetting van zondag!

 


 

12 september 2009

Vandaag de eerste klant na de vakantie ontvangen in de studio.
In een ontspannen sfeer samen bezig geweest met vooral MIDI en VSTi's. Daarnaast ook nog de nodige aandacht besteed aan de uitgebreide mogelijkheden van de mixers in Cubase. Dan zie je weer eens dat dit pakket toch ontzettend veelzijdig is. Wat een mogelijkheden! Al met al een geslaagde dag en een cursist die nu weer de nodige info heeft vergaard om zijn ontdekkingstocht van Cubase zelf te kunnen vervolgen en er in de toekomst nog vele mooie opnames mee te kunnen maken.

Veel succes Jack!

 


 

28 augustus 2009

De vakantie zit er inmiddels weer zo'n beetje op. Net terug, en gezien op de site van Steinberg dat er van Cubase een nieuwe update is: 5.1.0.  Die dus maar eens gedownload en geïnstalleerd. Net als de update voor de cc121, ook van Steinberg. Die hebben dus netjes doorgewerkt deze zomer. Prettig te weten dat ze daar niet stilzitten tijdens mijn vakantie ;-)

 


 

18 juli 2009

Vandaag met mijn vaste klant lekker aan het 'jammen' geweest. Hij had zijn Roland Fantom G7 (die hij had gekocht om even te proberen) meegenomen en zijn Vintage Korg Poly 800 customized synth. Deze vintage synth is toch veel vetter dan dat hij eruit ziet zeg!input van de Fantom is best OK. Je kunt er nog lekkere distortions uithalen.amp, maar daarvoor dat het er gewoon in zitsynt en metal gitaar, dat was ook erg leuk!

Tijdens de volgende les gaan we bezig met beats.

 


 

15 juli 2009

Windows 7 Ultimate RC werkt echt geweldig. En dit is pas de Release Candidate, en nog niet eens de commerciële versie. Die gaat pas uitkomen op 22 oktober 2009. Punt voor Bill Gates en co.

En dan natuurlijk de nieuwe computer........................ja........................de nieuwe computer.......................
Wat een beest is dat!
Daar waar mijn PIV 2,53GHz met 2GB RAM de demo song van Cubase 5 nog niet eens kon laden, speelt de i7 hem nu af met een processorbelasting van nog geen 16%. Absurd gewoon, wat een verschil dat is!

"I am a happy studio owner today!"

 


 

12 juli 2009

Gisteren weer mijn vaste klant in de studio gehad. We zijn bezig gegaan met geluid met beeld.
Het is echt perfect om te zien hoe(snel) Cubase de audio uit het bestand haalt, en ze apart neerzet in de Media Pool (deze functionaliteit zit alleen maar in de grootste versie). En er dan lekker mee aan het werk gaan. Prachtig.
Voor de cursus zijn we nu het project gestart om een home-made video af te leveren en op Youtube te plaatsen met zelf gecomponeerde en opgenomen muziek.

-regelaar stuurt geen signaal meer uit. Die mag dus terug naar Thomann. En dan heb ik hopelijk snel een nieuw exemplaar binnen. Het is immers dik binnen de garantie.

Het is me nog niet vaak overkomen dat iets uit de studio echt kapot gegaan is, maar eens moet het natuurlijk gebeuren. Het kan niet allemaal eeuwig heel blijven. En dan gaan de nieuwste dingen natuurlijk het eerste stuk! Dat heb je altijd.

 


 

10 juli 2009

Afgelopen zaterdag weer mijn vaste klant gehad. We gaan nu nog dieper in op onderdelen van Cubase.
Eerst gaan we met audio en audio-interfaces aan de gang. Leuk als je kunt laten zien wat het verschil is tussen een AC97'je van een laptop, en een dikke 24bit-192kHz FireWire geluidskaart. Dat is gelukt! Helaas moesten we voortijdig stoppen omdat om ca. 14.30u de spanning eraf ging. Jawel, een stroomstoring. Net als je het niet gebruiken kunt. Uitkomen doet het natuurlijk nooit.
Maar gelukkig hebben we in Nederland een van de betrouwbaarste netwerken van de wereld met meer dan 99,99% leveringszekerheid. We hebben er in ieder geval niet vaak last van.

 

Verder meer heel goed nieuws; de nieuwe PC is eindelijk gereed! Met Windows 7 Ultimate Release Canditate (RC) erop geïnstalleerd. Inmiddels is alle hardware en software geïnstalleerd.
En alles werkt naar behoren! Sommige zaken kostten wat meer moeite dan de andere, maar alles werkt stabiel. En het is nog niet eens een officiële versie. Dat kan wat beloven! En de prestaties van de nieuwe i7-920 (quad-core) met snelle en veel RAM, snelle HDD's etcetera is natuurlijk een oneerlijke vergelijking tegenover de oude PIV 2,53GHz (single-core). Met deze nieuwe computer kan ik met mijn klanten weer een paar jaar vooruit. Nu is de studio dan echt 100% af!
Tijd om het te vieren met een biertje!

 


 

30 juni 2009

Vandaag weer een leuke reactie gehad in het gastenboek!
Lees het gastenboek ook eens rustig door om te zien wat anderen van de cursus vinden. Verder kan ik melden dat er nog geen 'witte rook' is wat betreft de nieuwe computer.

 


 

28 juni 2009

Zaterdagavond in een gezellige ambiance heb ik een trouwe klant zijn certificaat "Cursus Music Production" mogen overhandigen. Een mooi moment!

Gefeliciteerd Floris!

 

Vandaag de Volendamse trilogy voltooid. Weer een zeer geslaagde dag in de studio van mijn klant aldaar. Een tevreden klant kun je met een gerust hart met zijn nieuw vergaarde kennis in zijn studio achterlaten!
Ook jij heel veel succes Cor!

 


 

27 juni 2009

Vandaag weer een klant in de studio gehad. Heel erg gezellig en interessant. En weer iemand aardig wegwijs kunnen maken in Cubase (4). Zelf heeft hij (nog) de AI4 versie, dus met flink minder mogelijkheden, maar dat is geen probleem. Hij heeft echt de basis nodig. En daarvan heeft hij vandaag gezien wat er mee kan, en hoe het allemaal ingesteld en gebruikt moet worden. Ik ben benieuwd naar zijn ervaringen en de voortgang die hij heeft kunnen boeken met de cursus. Morgen weer naar Volendam om de "Palingsound Trilogy" te voltooien! :-)

Gisteren maar weer eens achter de PC aangebeld. Nu mist er nog een harddisk, die begin volgende week binnen zal komen. Dan is hij compleet en kan het systeem geconfigureerd worden. Nog even afwachten dus.

 


 

17 juni 2009

Eergisteren heb ik van mijn computerleverancier te horen gekregen dat zijn leverancier pas op 24 juni het geheugen binnenkrijgt. De nieuwe computer laat dus nog even op zich wachten. "Geduld is een schone zaak"

 


 

8 juni 2009

Vandaag weer een heel mooie en positieve reactie gehad in mijn gastenboek.

Dank je wel voor de feedback Cor, en tot gauw!

 


 

7 juni 2009

Gisteren weer mijn klant in het westen van het land bezocht (zie 1 juni). We hebben de  templates voor Cubase helemaal afgemaakt, met standaard grote aantallen VST Instrumenten en een aantal effecten standaard geactiveerd. Zo kan hij gelijk starten met een nieuw project en hoeft hij alleen nog maar de geluiden en presets te kiezen.

Verder hebben we zaken behandeld als inserts, send en return, kortgezegd alle mogelijkheden die je in een Cubase audio/vst kanaal ter beschikking hebt. Inclusief automation. Als laatste zijn we bezig geweest met het maken van de eindmix, zowel via zijn Yamaha O2R's als ook 'in the box' volledig in Cubase via de functionaliteit "Export Audio".
Al met al weer een zeer geslaagde dag.

 


 

2 juni 2009

Vandaag is er weer een cursus geboekt. Er zijn inmiddels geen plaatsen meer in juni. Wil je dus graag een cursus Cubase 4 of 5 (of nog SX2/3?) volgen, dan is juli de eerstvolgende maand dat het weer mogelijk is.

Op het Steinberg forum heb ik van een moderator te horen gekregen (te lezen natuurlijk) dat WaveLab 6 prima draait op (Vista) 64-bit. Ik ga dus toch trachten mijn nieuwe systeem zodra het er is te laten draaien op Windows 7 64-bit. En als het met andere plugins zoals Miroslav niet wil lukken, kan ik altijd nog naar de 32-bit versie van Windows 7 switchen.

 


 

1 juni 2009

Eergisteren was ik bij een klant in het westen van het land. Hij heeft een nieuwe Mac G5 gekocht en daarop Cubase 5 laten installeren. Er dient een Steinberg cc121 Cubase controller te worden geïnstalleerd en ik ga de nieuwe functionaliteiten van Cubase 5 tonen en uitleggen. Deze klant heeft al een aantal jaren een zeer uitgebreide studio met onder andere 2 Yamaha 02R digitale mixers enen midiconverters van MOTU.

 

Na een leuke kennismaking beginnen we met het installeren van de cc121, wat enige pogingen kost. Zodra we deze werkend hebben, starten we met het maken van een Template voor in de studio. Op deze manier kan hij direct met een nieuw project beginnen, en hoeft hij niet eerst naar de instellingen te kijken, of deze aan te passen. We hebben flink wat tijd nodig voor dit alles, en maken voor de nieuwe functionaliteiten en de les erin een nieuwe afspraak voor de volgende week. Een foto en verdere info vindt je op de pagina Advies (ook op locatie) voor uw optimale studio-setup.

 

Verder vandaag wat nieuwe foto's op de site geplaatst.

 


 

29 mei 2009

Vandaag heb ik een Intel i7 custom-built PC besteld! :-)
Deze computer wordt uitgevoerd met een ASUS dual-head videokaart en met 3(!) WD Caviar Black harddisks, waarvan 1 van 500GB (systeem) en 2 stuks van 1TB (samples en audio-recording)!
En verder krijgt hij 6GB RAM DDR3 aan boord. De processor wordt een Intel i7 920 2,66GHz op een ASUS moederbord. De levertijd op de computer is ongeveer 2 weken. Ik laat er meteen Windows 7 RC (Release Candidate) opzetten om te testen hoe dat werkt. In de winkel hebben we (helaas) wel moeten kiezen voor de 32-bit versie van Windows 7 omdat WaveLab 6 er nog niet is in een 64-bit editie. Cubase 5 en inmiddels ook HALion 3 wel! Opschieten met de ontwikkeling van WaveLab 64-bit dus Steinberg!

 

Verder heeft de apparatuur-pagina vandaag een opfrissertje gehad. Ik heb er wat nadere uitleg opgezet over hoe alles is aangesloten, en dus samenhangt in de studio. Een extra stukje achtergrondinformatie.

 


 

26 mei 2009

Vandaag heb ik de Behringer Ultra-Dyne Pro 24-bit Dual DSP Mainframe binnengekregen. Meteen inbouwen en aansluiten natuurlijk! Weer wordt mijn mening bevestigd dat Behringer toch in veel opzichten zwaar ondergewaardeerd is. Natuurlijk maken ze budget apparatuur. Natuurlijk wordt het al bijna sinds jaar en dag in China geproduceerd (misschien waren ze wel de eersten?). Maar veel van hun apparatuur kan veel meer, en is veel beter dan hun reputatie doet vermoeden. Dit is ook weer zo'n geval. Als je de Ultra-Dyne goed instelt, is het een prima multi-band compressor en zelfs bruikbaar als enig mastering apparaat in de setup. Bij mij is het dat trouwens niet! Mijn SPL Vitalizer bijvoorbeeld gaat nooit meer de deur uit. Maar met de Ultra-Dyne is de studio wat geluidsapparatuur betreft helemaal af! Daar kan vanavond op getoost worden.

 


 

24 mei 2009

Gisteren was de laatste les van een klant met wie ik een uitgebreid traject gedaan heb. In de laatste les hebben we een door hem gecomponeerd en opgenomen nummer (met zijn Yamaha Motif XS 8) gemixt en daarna gemasterd. Met de mixage is het nummer nog beter geworden dan het al was. En met masteren heeft het nog net dat beetje 'extra punch' gekregen. Binnenkort zal hem het certificaat deelname 'Cursus Music Production' worden aangeboden.

 

Vandaag enkele compressors her-aangesloten. Alle 4 kanalen van de Roland R-70 drumcomputer gaan nu door de Alesis 3630 compressors heen. En de vocal channels. Allen natuurlijk via de inserts van de Soundtracs Topaz Project 8 mixer aangesloten. De basgitaar-kanalen hebben nu geen eigen hardware compressor insert meer. Dit omdat ik op
deze inserts de Denoiser aan moest sluiten. Maar de basgitaar gaat nu ook sinds een tijdje alweer via de Boss GT-6B. En die heeft ook prima compressors aan boord, dus insert compressie op de baskanalen was ook niet meer noodzakelijk. Als volgende week de DSP 9024 Ultra-Dyne Pro binnenkomt hoef ik alleen die nog aan te sluiten (5 minuten werk) en de studio is qua hardware helemaal af!

 


 

22 mei 2009

Zojuist heb ik mijn oude vesterker met monitors en de oude hoofdtelefoonversterker te koop gezet op deze website. De MAM PA100 verkoop ik tezamen met de Phonic monitorspeakers, een prima set samen, met de speakerkabels met pluggen (output versterker) erbij. En verder zijn natuurlijk beide apparaten voorzien van netsnoer respectievelijk adapter.

Dus heb je een studioversterker met monitorspeakers of een hoofdtelefoonversterker nodig? Kijk dan even onder 'Apparatuur te koop'.

 


 

21 mei 2009

De afgelopen dagen lekker bezig geweest met 19" racks volbouwen en aansluiten. Het schiet op. Natuurlijk mis ik nog twee lange insertkabels. Morgen dan maar even bij Live Music in Arnhem wat scoren. Het laatste als het goed is. Binnenkort verwacht ik mijn Ultra-Dyne Pro Multiband (6!) compressor en dan is de studio wat  betreft de hardware helemaal compleet. Alleen binnenkort nog een Intel i7 based PC bestellen!

 

Verder vandaag een review geschreven op Harmony Central (zie link pagina in menu) over mijn Behringer SNR 208 Denoisers die ik recentelijk heb gekocht, en nu ook aangesloten met een hele lading insert multikabels. Kort samengevat: ze zijn grandioos. Wat zijn dat een goede Denoisers zeg! Je hoort qua audio echt geen verschil, maar de storingen op de kanalen zijn verdwenen als sneeuw voor de zon! Mijn Echo AudioFire12 stuurt nl. op sommige kanalen en dat wisselt (?) ultrasoon geluid uit. En daardoor ging de gate van mijn compressor in de masterchain niet dicht, en dat stoorde mij (perfectionist) dus ontzettend. Daar heb ik dus nu met wat nadenken en een geringe investering (geen € 200) een oplossing voor. Altijd weer mooi als het gewenste resultaat ook daadwerkelijk wordt bereikt, zoniet overtroffen (in dit geval).

 


  

19 mei 2009

Vandaag nieuwe apparatuur ontvangen van Thomann. Snel uitpakken en aansluiten dus.
De Avantone Mixcubes hebben heel wat vermogen nodig om het lekker te doen. Starten met de volumes van de Samson Servo 120a af te stemmen op de HS80M. De laatste moeten flink terug in volume om ze gelijk te krijgen. Maar dan is het prima!
Natuurlijk is er ook een tegenvaller. De ART HeadAmp is te breed om in het 19" rack in te kunnen bouwen. Dat is wel heel vreemd. Het hoekijzer ter versteviging voor de montage in de 19" gaten zijn te breed. En ze hebben ook nog eens uitstekende schroeven. Dat wordt morgen vijlen dus om hem erin te krijgen, want hij moet echt op die plek in het rack komen. Wel jammer van de 19" montagestrips. Maar wat maakt het uit. Hiermee is het af, en als het goed is gaat het er niet meer uit! Foto's van de nieuwe setup volgen als alles kompleet is, ik verwacht over 1 á 2 weken.

 

Verder vandaag nog een leuke reactie ontvangen voor in het gastenboek.

 


 

17 mei 2009

Vanavond heb ik via Ebay een Behringer DSP9024 Ultra Dyne verworven. Dit is een 6-kanaals multi-band compressor en die zal ingezet gaan worden in mijn 'mastering chain'. De T1952 Tube Composer gaat dan gebruikt worden als insert in de 'vocal chain'. De vrijkomende Alesis Compressor kan ik dan weer voor iets anders gaan inzetten. Dit houdt wel in dat in mijn 19" racks moet gaan herinrichten om alles op de juiste en vooral ook logische plaats te hebben zitten.

 


 

13 mei 2009

Vandaag heb ik de via Marktplaats verworven Behringer SNR 202 Denoiser ('Made in Germany') ontvangen. Zodra mijn (lege) 19" gitaarrack binnen is, kan hij worden ingebouwd en aangesloten.

 


 

11 mei 2009

Bij een gewaardeerde klant een opname bewerkt en als audiofile geëxporteerd (MP3 160kbps).
Het is een 'antwoordapparaat' boodschap voor een serieus 0900-telefoonnummer.

 


 

9 mei 2009

Aan een enthousiaste klant cursus gegeven in de studio. Hij is in het bezit van Cubase 4 Studio.
Hier krijgt hij te zien wat er allemaal kan met Cubase, en het enthousiasme groeit verder. Duidelijk is dat je niet in 4 á 5 uurtjes alles van Cubase kunt leren. Maar wel de zaken die voor jou (de klant) van belang zijn om er lekker mee aan het werk te gaan.

Eem gezellige en zeker ook geslaagde dag! Misschien schrijft hij binnenkort nog in het gastenboek.

 


 

8 mei 2009

Van Discogear.nl mijn tweede occasion Behringer SNR 208 Denoiser (8-kanaals ruisonderdrukking) binnengekregen om de studio 100% ruisvrij te gaan krijgen. Wat studio-ruisonderdrukking ben ik nu compleet. Wachten is op de kabels van Thomann (4x 4-voudige insert multikabels) om ze aan te gaan sluiten.

 

Op dezelfde dag nog een deal gemaakt met iemand op Marktplaats voor zijn Behringer SNR 202 Denoiser. Deze gaat in mijn (te bouwen) gitaarrack komen. Ik ga hem aansluiten achter mijn Digitech TwinTube GFX1 buizen-gitaarvoorversterker. De noisegate die daar in zit, helpt de sustain om zeep, en daar moet dus een goede oplossing voor komen, die ik denk met de Denoiser te kunnen bereiken. Hij kost ongeveer 1/5 van een nieuwe Rocktron Hush, dus het is het proberen waard. En van de 1e eigenaar! Deze verwacht ik ongeveer over 1 week in huis te hebben.

 


 

2 mei 2009

Bij Thomann in Duitsland een bestelling geplaatst om de studio te voltooien. Er komt een vervanger voor zowel de MAM versterker en de Phonic monitorspeakers alsook voor de MAM hoofdtelefoonversterker. Ze worden vervangen door respectievelijk een Samson Servo 120A versterker, Avantone Mixcubes (reference monitors) en de ART HeadAmp 6 Pro hoofdtelefoon-versterker. Met deze aanschaffingen is de studio wat betreft hardware (buiten de PC)
eindelijk helemaal af. Daar heb ik dan ook ruim 15 jaar aan gebouwd.

 

Zodra de nieuwe apparatuur binnen is, en aangesloten, gaan de oude componenten in de verkoop op onder andere deze website. Mocht je dus interesse hebben, stuur even een e-mail.

 

P.S. De Avantone Mixcubes zijn natuurlijk niet de hoofdmonitors in de studio. Dat zijn de Yamaha HS80M's. De Mixcubes zijn vooral voor referentie voor de mixverhoudingen in het middengebied. Daarnaast zijn ze specifiek als referentie voor draagbare radio's, car stereo, iPod's etcetera.

 


 

1 mei 2009

Bij Live Music in Arnhem een occasion Behringer SNR 208 Denoiser (8-kanaals ruisonderdrukking) opgehaald om de studio 100% ruisvrij te gaan krijgen. Deze Behringer apparatuur is van hoge kwaliteit, gemaakt begin/midden 90'er jaren in Duitsland (dus nog geen chinese productie). Handleiding is nauwelijks nog aan te komen. Ik heb er een weten te bemachtigen via Ebay uit Amerika. Deze verwacht ik met ongeveer twee weken tussen de post.

 


 

25 april 2009

Vandaag weer cursus gegeven aan een vaste klant. Vandaag hebben we ons bezig gehouden met HALion. HALion is de sampler van Steinberg. We hebben een aantal mogelijkheden gezocht, en ook gevonden, mede met behulp van Cubase.net (engelstalig). Het was weer een heel gezellige en ook leerzame dag, en we verheugen ons alweer op de volgende keer.

 


 

14 april 2009

Telefonisch advies gegeven aan een klant die te ver weg woont om even te bezoeken (dit zou een kostbare zaak voor deze klant zijn geworden). Telefonisch kost het alleen maar het uurtarief, en dat is in dit geval veel goedkoper. Hij wil e-drums zowel in MIDI als gelijktijdig ook in audio opnemen. Gelukkig is het telefonisch allemaal goed uit te leggen en hebben we een uurtje later weer een tevreden klant erbij.

 


 

11 april 2009

Voor een vaste klant enkele stereo demo's gemasterd met WaveLab6 en vooral met hardware.
De demo's zijn voor een toelatingstoets voor de HKU. We hebben goed werk aan de demo's kunnen verrichten. Er is wat teveel aan bas uit, en door toevoeging van wat mid en stereo via vooral de SPL Vitalizer hebben we de nummers echt op kunnen peppen. Aan de geluidskwaliteit van deze nummers zal het niet meer liggen!
Veel succes met de toelatingstoets!

 


 

9 april 2009

Eindelijk is de update Cubase 5.0.1 beschikbaar. Die is hard nodig omdat onder andere in het effect REVerence een probleem zat. Die is nu verholpen, tezamen met veel andere, veelal kleinere 'bugs'. Cubase 5 draait nu als een zonnetje mét REVerence.

 


 

7 maart 2009

Vandaag een klant in de studio gehad die haar Cubase AI4 heeft gekregen bij de geluidskaart.
Dus begonnen met uit te leggen wat de beperkingen van deze versie zijn tegenover de grote Cubase versies. Les wordt er vandaag gewoon gegeven op Cubase 5. Het gaat prima en met een paar uurtjes is de basis van het pakket Cubase behandeld. Nu kan ze er thuis mee aan de slag en haar eigen muziek gaan arrangeren, opnemen en mixen.

Weer een geslaagde dag!

 


 

28 februari 2009

Weer cursus voor een vaste klant. Steevast beginnen we met koffie/thee en een lekker CD'tje.
Gewoon in de woonkamer. Eerst even bijkletsen. En daarna zijn laptop mee naar boven, de studio in.en program changes, MSB en LSB bank selects etcetera. Een leuke en leerzame dag. De klant heeft weer veel opgestoken over MIDI!

De vervolg-afspraak is alweer gemaakt.

 


 

27 februari 2009

Vandaag was bij Live Music in Arnhem een demonstratie van Cubase 5. Aardig om eens bij te zijn en wat door de winkel te snuffelen. Geleerd over Cubase 5 heb ik echter niets. De nieuwste versie heb ik al enkele weken in bezit, en de demo's heb ik al gezien op filmpjes van Steinberg zelf op hun website. De toeloop was ook niet zeer groot. Maar dat heb je als je zo'n demo geeft vroeg op de middag. De meeste mensen moeten dan gewoon werken.

 


 

21 februari 2009

Een dag voor- en met een klant aan het mixen geweest aan zijn muziek. Op zich gaat het aardig.
Het resultaat is niet perfect omdat er te weinig tijd is om een nummer waar ook nog veel aan bewerkt moet worden, in 1 dag helemaal 100% af te werken. Voor de tijd die ervoor beschikbaar was is het resultaat echter toch zeer bevredigend.

 


 

14 februari 2009

Op deze valentijnsdag onromantisch maar wel gezellig cursus gegeven aan een vaste klant.
Deze dag kun je het ook heel leuk hebben over compressie, gating en limiting. En dat hebben we dan ook gedaan!

 


 

10 februari 2009

Vandaag heb ik de bestelde Cubase 5 en cc121 van Steinberg en de HS80M aktieve monitors van Yamaha binnengekregen met mijn zending van Thomann. Hiermee ben ik weer even up-to-date voor mijn klanten met de nieuwste Cubase versie en de remote controller die Steinberg samen met Yamaha speciaal heeft ontwikkeld voor Cubase. A perfect match. En weer leuks om mee te spelen in de studio natuurlijk!

 


 

7 februari 2009

De 3e cursusdag voor mijn vaste klant. We hebben al een paar onderwerpen over Cubase behandeld.
In dit pakket zitten echter zoveel functies en mogelijkheden, dat je er wel een jaar lang les in zou kunnen geven, en als klant krijgen. We hebben dus nog veel onderwerpen te gaan.

 


 

1 februari 2009

master keyboard van Yamaha op zijn computer en werkend zien te krijgen met Cubase 5. Verder moeten ook de instellingen van Cubase onder handen genomen worden om de Focusrite geluidskaart goed aan de praat te krijgen. Tussendoor ook genoeg te kletsen over god en de wereld, want hij is een zeer interessant en boeiend persoon.

We slagen deze dag niet helemaal in onze missie. Achteraf (later) blijkt dat er nog geen geschikte drivers voor het keyboard in combinatie met Cubase 5 zijn. En dat terwijl het een Yamaha is, en Steinberg (waar Cubase een product van is), ook van Yamaha is. Te gek voor woorden gewoon!

 


 

31 januari 2009

Deze dag weer een vaste klant in de studio. We gaan trachten zijn geluidskaart aan het werk te krijgen op zijn laptop. De geluidskaart is van Steinberg, en we willen hem (wat anders) laten werken op Cubase. Maar we krijgen de geluidskaart met geen mogelijkheid aan het werk zoals het hoort. Als laatste mogelijkheid mijn eigen ECHO Firewire kaart losgekoppeld en de Steinberg unit via de Firewire gekoppeld aan mijn studio-PC. En wat denk je. Werkt direct. En helemaal zoals het hoort. Dit valt onder de uitspraken: het blijven computers!
Niet zo leuk voor mijn klant om mee af te sluiten, maar we weten nu in ieder geval dat het niet aan de geluidskaart ligt. Óf zijn Firewire kabel is niet goed, of zijn laptop. Helaas....

 


 

25 januari 2009

Op deze zondag de 2e cursusdag voor de klant met het uitgebreide cursustraject.
We hebben veel te bespreken, en ook veel te doen. We vermaken ons prima eerst bij de koffie alsook vooral met Cubase 4 in de studio.

 


 

24 januari 2009

Heden heb ik een interessante klant, die in het verleden veel muziek heeft gemaakt.
Hij heeft besloten de draad weer op te pakken, en wil ook zijn eigen nummers zelf kunnen opnemen. Hij heeft een indrukwekkend boodschappenlijstje bij zich van apparatuur en instrumenten die hij wil gaan aanschaffen. Die lijst ziet er prima uit! Voor de verandering eens iemand die GOED is geadviseerd in de muziekwinkel. Vaak genoeg heb ik
 mensen over de vloer die echt niet juist zijn voorgelicht. Door al het praten rest er deze dag (waarop hij meer verplichtingen heeft) te weinig tijd om de cursus af te maken.

Maar daarvoor maken we een nieuwe afspraak. En tijd die we praten wordt hier niet berekend!

 


 

18 januari 2009

Een vaste klant die niet ver weg woont heeft problemen gehad met zijn recording PC in zijn studio.
Die moet dus zo snel mogelijk weer operationeel zijn. Hij heeft mijn hulp hierbij ingeroepen. Gelukkig kan ik hem goed verder helpen en hebben we in korte tijd zijn systeem weer 'up and running'.

 


 

17 januari 2009

Vandaag begin ik met een enthousiaste en sympathieke klant een traject van 10 lessen. Deze zeer uitgebreide cursus wordt betaald door zijn werkgever! Zo is het leuk om een cursus te volgen!

Aan het einde van het traject ontvangt hij natuurlijk een prachtig certificaat!
Na een goede en fijne kennismaking gaan we aan de slag in de studio. In dit geval betekent dit eerst uitleg van wat er staat, waar het voor dient en hoe het is aangesloten. Daarna gaan we aan de slag met de basis: wat zijn kanalen, wat zijn sporen, wat is MIDI en wat audio. En geloof het of niet, maar daarmee kun je als je wilt een dag vullen!
Na een enthousiaste start maken we meteen de volgende afspraak voor over een week.

 


 

15 januari 2009

Ik begin met een eigen nieuwsblog over de studio. Hier kun je lezen wat er in- en om mijn studio allemaal gebeurt.

 

Arno Rijpma

 

 

Actueel nieuws

 

Hier vind u het actuele nieuws over AMPS Recording.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelt in en rond de studio. 

 

Volg AMPS Recordings ook op Facebook

 

Nieuwsarchief

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren. Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar. 

In het gastenboek vind u reacties van klanten over AMPS.

 


 

Laatste nieuwsberichten