Nieuws 2010

 

Hier vind u het nieuws over AMPS Recording uit 2010.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelde in en rond de studio in dat jaar. 

 

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren.

Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar.

Of ga via deze link direct naar het actuele nieuws.

 

 


 

 

29 december 2010

Op deze laatste woensdag van het jaar ben ik bij Irene in Amstelveen geweest voor een cursus Cubase en advies op studiogebied. Irene is een klassiek (conservatorium) geschoolde zangeres die veel stijlen beheerst en gewoonweg prachtig kan zingen. Echter heeft ze geen eigen CD's. Graag wil ze zelf in haar eigen omgeving en haar eigen tempo (geen druk van dure studiotijd) een goede CD opnemen. En dat gaat ze doen met behulp van Cubase.
apparatuur zoals condensator microfoons.-opnames. Dus hebben we gekeken naar een goede grootmembraam studiomicrofoon. En verder ook naar andere details zoals een popfilter, reflectiescherm en monitorspeakers. Dit alles is inmiddels besteld, en als dat binnen is, kan Irene direct beginnen met het opnemen. De basics van Cubase heeft ze vandaag immers ook geleerd, tezamen met wat tips voor het mixen en exporteren van een hoge kwaliteit wav file.

Veel succes Irene, en we spreken elkaar binnenkort weer!

 


 

20 december 2010

Vandaag is de afstandsbediening voor de Tascam MiniDisc recorder MD-301 MKII -de RC-32- per post binnengekomen. Deze remote had ik via Ebay gekocht voor de prijs van £ 0,01. De verzendkosten waren heel wat hoger: £ 5,99. Dus deze remote had ik voor in totaal £ 6. En hij doet het ook nog!

 


 

18 december 2010

Wil je met WaveLab gaan werken? Dan is nu je kans! Bij de actuele uitgave van het duitse magazine Keys zit een gratis versie van WaveLab LE. Het betreft dus geen Trial of anderszins gelimiteerde versie.

 


 

8 december 2010

Vandaag Steinberg WaveLab 7 service update 7.0.1 geïnstalleerd op de recording PC in de studio.

 


 

7 december 2010

Zojuist gezien dat Steinberg vandaag een service-update heeft uitgebracht van WaveLab 7. De nieuwe versie is WaveLab 7.0.1. Er is ook weer netjes een 'Version History' online gezet. Daarin kun je zien wat er allemaal is aangepast en toegevoegd. Morgen zal ik de update downloaden en installeren. De update is gratis als je WaveLab 7 al hebt.

 


 

5 december 2010

Vanavond via Ebay de Tascam RC-32 remote control gekocht voor de MD-301 MKII MiniDisc player. Deze kan ik dan denk ik binnen twee weken thuis verwachten. De afstandsbediening komt uit Engeland. Levertijd hangt mogelijk ook mede af van de stakingen bij TNT Post.

 


 

4 december 2010

Gisteren heeft Steinberg de nieuwe versie 1.6.0 van Tools for cc121 online gezet. Deze update voor de cc121 Cubase controller heeft enkele nieuwe functionaliteiten. Tevens zijn er wat kleinere bugs uitgehaald. De update is hier meteen succesvol geïnstalleerd.

 


 

28 november 2010

Vandaag krijg ik een potentiële koper voor de Tascam 122 MKIII. Hij komt eerst luisteren, en als het deck bevalt, is deze dus waarschijnlijk vanavond verkocht.

Update: de Tascam 122 MKIII is verkocht!

 


 

26 november 2010

Vanochtend bij Live Music in Arnhem weer een bestelling geplaatst voor een Cubase 5 EDU versie voor Niko, die reeds een korte cursus heeft gevolgd, maar waar er in ieder geval nog een bij komt om hem helemaal in te werken in de 'main features' van Cubase 5.

 


 

25 november 2010

Vanavond ben ik bij Niko in Duiven geweest. Niko werkt momenteel met Cubase AI4 met een Tascam FW1884 en een Yamaha MM8. Verder heeft hij Addictive Drums op zijn computer staan. Eigenlijk heeft Niko een aantal zaakjes al gewoon goed voor elkaar. Echter loopt hij toch nog tegen een aantal zaken aan met de FW1884 en de MM8 met MIDI. Verder hebben we ook een aantal punten doorgenomen wat betreft mixing (insert-send/return-eq etc.).
Daarnaast hebben we ook al gekeken naar een geschikte grotere versie van Cubase voor Niko omdat de AI4 versie toch duidelijk zijn beperkingen heeft, die het creatieve proces niet ten goede komen.
Niko gaat nog wat tests doen met MIDI vs USB kabels aan de Yamaha, en binnenkort volgt er een nieuwe afspraak, waarschijnlijk inclusief de bestelling van een grotere Cubase versie.

Tot dan Niko, het was een hele prettige avond. En succes voor nu!

 


 

24 november 2010

Vandaag heb ik de Tascam 122 MKIII te koop gezet op deze site en op Marktplaats en 2dehands.nl.

 


 

23 november 2010

And the winner is.............de Tascam 112 MKII. De geluidskwaliteit van dit deck is gewoonweg subliem. De kwaliteit van de 122 MKIII is ook goed, daar niet van. Maar het lijkt alsof de 112 MKII door zijn vorige eigenaar nooit gebruikt is. Dat betekent dus dat het 3-koppen deck, de Tascam 122 MKIII (dus met nabandcontrole), in de verkoop gaat.

 


 

22 november 2010

Het Tascam 122 MKIII mastering-cassettedeck met de RC-134 remote control is vandaag binnengekomen. Een 1:1 vergelijkende test van de 122 MKIII en de 112 MKII moet nog gedaan worden, maar het lijkt erop dat de koppen van de 112 MKII toch net nóg iets beter zijn dan die van de 122 MKIII. De 112 MKII is echt in topconditie en er is een goede kans dat de 112 MKII blijft. De Tascam RC-134 remote control doet het in ieder geval prima op zowel de 112 MKII, 122 MKIII alsook op de 134 Syncaset.

 


 

17 november 2010

Vandaag weer een leuke reactie gehad in het gastenboek van Rakesh, waar ik gisteravond bij hemstudio een 'hands on' cursus Cubase 5 Essentials heb gegeven.

Bedankt voor de reactie!

 


 

16 november 2010

Vandaag ben ik bij een klant in Utrecht geweest voor een 'hands on' tips & tricks mixen in Cubase 5 Essentials. Hij was zelf al een heel eind gekomen, bijvoorbeeld met het maken van een template. Met de mogelijkheden van het mixen kon ik hem goed verder op weg helpen, en kunnen we volgend jaar november genieten van de professionele CD, die dan klaar moet zijn. Deze is dan zelf opgenomen en gemixt, en bij een masteringstudio afgewerkt.

Veel succes Rakesh!

 


 

15 november 2010

Toch nog maar even aan het upgraden gegaan in de studio. Het Tascam 112 MKII cassettedeck wordt vervangen door zijn 'grote broer' de Tascam 122 MKIII met 3 koppen en daarbij de RC-134 afstandsbediening die bijna niet meer te kopen is (Marktplaats, Ebay, etc.). In augustus is er me nog een aan mijn neus voorbijgegaan in Duitsland. Maar nu lijkt de missie toch geslaagd via Ebay.
Wel met een cassettedeck erbij....... Als het deck helemaal in orde is, kan de Tascam 112 MKII, die echt in uitmuntende staat is, in de verkoop. Ideaal voor het digitaliseren van oude(re) tapes. De klank-kwaliteit van de Tascam is echt ongeëvenaard. Het is dan ook echt een professioneel studio-deck. Als hij binnen is, volgt er meer info.

 

P.S. Ik heb de Tascam 122 MKIII dus vooral gekocht om de afstandsbediening, de RC-134. Die werkt ook met mijn Tascam 134 Syncaset (4-sporen cassettedeck), dus op 2 decks!

 


 

9 november 2010

Net wanneer je denkt dat er even niets nieuws te melden valt, is er dan toch weer nieuws! Steinberg heeft vandaag Cubase update 5.5.2 ge-released. In tegenstelling tot update 5.5.1 is deze update geen quick fix, maar een volledig geteste en dus ook ge-supporte versie. Er zijn een aantal bugs opgelost in deze versie. Steinberg heeft zich tot doel gesteld de klanten nog beter van dienst te zijn en heeft recentelijk besloten van al zijn pakketten vaker releases uit te brengen. Keep up the good work Steinberg!

 


 

7 november 2010

Vandaag een klant geholpen met wat vragen via de e-mail. Ook op zondag mag er gewerkt worden!

Verder zie ik dat vandaag alle sites van Steinberg 'down' zijn. Het kan ook de besten gebeuren. Een hele opluchting nadat mijn site er eind augustus tijdens mijn vakantie een week uit heeft gelegen ;-)

 


 

3 november 2010

Eindelijk is het de vrienden van Google gelukt om mijn site weer te indexeren. Na bijna 2 1/2 maand staat mijn website eindelijk weer tussen de zoekresultaten van de populaire search-engine Google. Bij andere zoekmachines was het probleem (de server van mijn site lag er in augustus een hele week uit!) binnen een week opgelost, die pakten de website enkele dagen na de restore al weer op.
Daar zijn Bing en Vinden.nl duidelijk beter dan Google. Maar ja.........iedereen bijna gebruikt Google. Maar dat is dus ook weer opgelost.

 


 

1 november 2010

In de laatste 3 maanden is het 2x voorgekomen dat het hele huis spanningsloos werd door het of uitschakelen van de apparatuur in de studio. Alle apparatuur hangt achter één hoofdschakelaar. Schakel je wat langzaam, trekt de schakelaar een vonk en 'klapt' de aardlek eruit. Dit heb ik nu opgelost om in plaats van een goedkope stekkerdoos met één schakelaar achter mijn Surge Arrest te hebben, deze te vervangen door een Brennenstuhl met 8 aansluitingen, waarvan per 4 één schakelaar. Daarachter zitten dan weer andere verdeeldozen om de meer dan 40 (!) apparaten in de studio van spanning te kunnen voorzien.


De studio wordt nu in 4 stappen aan- en uitgeschakeld. Eerst gaat de hoofdschakelaar van de Surge Arrest van APC aan, dan na elkaar de beide schakelaars van de Brennenstuhl en als laatste de schakelaar van de aktieve Yamaha monitors. Uitgeschakeld wordt het geheel dan weer in omgekeerde volgorde. Dus hopelijk zitten we hierdoor niet meer in het donker!

 

Verder vandaag nog even telefonisch een klant geholpen bij het instellen van zijn Cubase over 2 beeldschermen. Ook die missie is weer geslaagd!

 


 

31 oktober 2010

Vandaag een paar nieuwe foto's op de website gezet van de studio. Als je de pagina Foto's bekijkt, krijg je een aardige indruk van de nieuwe inrichting van de studio.

 


 

30 oktober 2010

Gisteravond bij Ikea een stalen Broder stellingkast gekocht voor de studio. Voordeel van deze manier van ruimte creëren is dat ik niet hoef te boren. Dat is in de studio namelijk bijna ondoenlijk. Alle muren zijn bedekt met isolatiemateriaal. Daarin gaan boren zou een drama worden. De kast is nog dezelfde avond opgebouwd en deels ingericht. Het inrichten is nu klaar en alles is ook meteen weer eens goed uitgesorteerd en opgeruimt. Binnenkort zijn er nieuwe foto's van te zien op de website.

 


 

28 oktober 2010

Gisteren bij Live Music in Arnhem een pakket promo-materiaal van Steinberg opgehaald, wat de mensen van Steinberg bij een Cubase en WaveLab demonstratie bij Live Music op afspraak voor mij hadden afgegeven. Mijn dank hiervoor aan de mensen van Live Music en van Steinberg!


Kom je dus binnenkort voor een cursus? Dan hebben we tevens wat leuk promo materiaal en folders van Steinberg producten voor je klaarliggen. Zolang de voorraad strekt!

 


 

25 oktober 2010

Vandaag weer een leuke reactie gehad in het gastenboek van Remco, die afgelopen zaterdag 23 oktober bij mij in de studio op Cubase 5 cursus was.

Verder heb ik mijn bestelling van Thomann uit Duitsland vandaag binnengekregen. Echt snel! Donderdagavond besteld en de maandag erop al in huis. Klasse service van ze. Nu heb ik weer snaren en accessoires binnen voor de komende tijd. Gitaarnaren en poetsdoekjes genoeg om meer dan een jaar mee vooruit te komen... :-)

 


 

23 oktober 2010

Vandaag had ik Remco in de studio voor de cursus Cubase 5. Remco ken ik van de website synthforum.nl, en hij had er een paar Cubase vragen. Zo zijn we bij elkaar uitgekomen. Remco heeft het in één keer goed aangepakt en gekozen voor de cursus Cubase 5 met daarbij gelijk een EDU versie van het pakket. Remco heeft een aantal mooie, interessante en vooral onbekende features van Cubase leren kennen en is zeer enthousiast geworden.
Veel succes Remco!

 


 

22 oktober 2010

Vandaag is er een flinke bestelling de deur uitgegaan voor 'klein spul'. Snaren, boeken, reinigingsvloeistof, poetsdoekjes etcetera. Met die verbruiksartikelen kan ik dan in de studio weer een tijdje vooruit.

 


 

21 oktober 2010

Om nog even terug te komen op mijn berichtje van 27 september over de keuze van een Takamine semi-akoestische gitaar............. Ik had toen nog geen tweedehands exemplaar ingecalculeerd omdat je nooit weet wat je tegenkomt. Het is dus zoals in mijn voorgaande berichten te lezen, geen nieuwe Takamine geworden, maar een model wat niet meer nieuw gemaakt wordt. Maar wel een hele mooie, en voor een gunstige prijs gekocht. Een van de volgende berichtjes zal wel gaan over de klankkwaliteit van de ingebouwde elektronica....

 


 

20 oktober 2010

Gisteren in Zeeland (!) mijn Takamine EG-40C semi akoestische gitaar opgehaald die ik heb gekocht via Marktplaats. Het was een flinke rit, 160km heen en 160km terug, het nodige oponthoud in de spitstijd, maar het was de moeite waard. Het is een hele mooie en goed klinkende gitaar. Elektronica moet ik welliswaar nog testen, maar daarin heb ik ook alle vertrouwen.

 


 

17 oktober 2010

Via Marktplaats recentelijk een deal gesloten over een Takamine semi-akoestische gitaar! Hier ben ik erg content mee. Tweedehands is natuurlijk een risico, maar wel meer dan € 100 goedkoper dan de nieuwe die ik anders zou kopen. Vergelijken is lastig omdat dit model niet meer gemaakt wordt, en je ze op internet tweedehands nauwelijks ziet. En de prijzen zijn zeer variërend. Deze is met koffer, en ik ga hem komende week ophalen. Ik ben benieuwd....

 


 

16 oktober 2010

Deze zaterdag ben ik bij Arjan geweest, in Huissen. Lekker dicht bij huis! Bij Arjan heb ik zijn Steinberg HALion Symphonic Orchestra (HSO) geïnstalleerd en geregistreerd. Daarnaast hebben we de eerder dit jaar gemaakte template aangepast aan het werken met HSO. En verder natuurlijk de nieuwste versie van Cubase (5.5.0.) gedownload voor hem en geïnstalleerd.

Met de software helemaal up-to-date zijn we bezig gegaan met basic opnemen van audio (gitaar en zang) en MIDI VSTinstruments, via een electronisch drumstel. Alles werkt prima! Daarna nog even verder gegaan met basic effects (insert vs send/return), mixrouting en Loopmash en Beatdesigner. Prachtige nieuwe creatieve tools in Cubase voor o.a. liefhebbers van Ableteon. Setup compleet, laatste updates, nieuwe VSTi, je kunt er weer even tegenaan Arjan!

 

Veel succes en ik hoor het wel wanneer je de volgende afspraak wilt.

 


 

14 oktober 2010

Vandaag weer een leuke reactie gehad in het gastenboek van Bob, die op 9 oktober jl. een cursus Cubase 5 bij mij in de studio heeft gehad.

Dank je wel voor je feedback Bob!

 


 

13 oktober 2010

Vanavond heb ik bij Live Music in Arnhem de Steinberg Cubase 5 EDU versie opgehaald voor een cursist, die volgende week naar de studio komt voor zijn cursus Cubase. Verder heb ik vandaag de vragen van Bob bestudeerd (zie item van gisteren), en hem zijn antwoord gestuurd. Als het goed is kan hij nu ook weer 'full speed' verder.........

 


 

12 oktober 2010

Telefonisch vanavond een klant support gegeven voor Cubase een Miroslav Philharmonik. Deze klant heb ik eerder goed kunnen helpen, en nu gelukkig weer. Verder nog een supportvraag per e-mail ontvangen van Bob, die afgelopen zaterdag de cursus Cubase had gevolgd. Hij krijgt zijn inhoudelijke antwoord morgen schriftelijk!

 


 

9 oktober 2010

Vandaag had ik Bob in de studio, uit het westen des lands. Bob speelt al jaren in enkele bands, en wil toch ook zelf tracks kunnen opnemen in hoge kwaliteit. In het verleden werkte hij al met Cubasis VST en WaveLab Lite. Nu zijn dat Cubase 5 Essentials en WaveLab 6 Essentials.

Bob werkt met meerdere keyboards en synthesizers en heeft vandaag goede ideeën opgedaan om zijn keyboardpartijen goed in audio te krijgen, en daar MP3's van te maken voor optredens als begeleiding bij zijn live keyboardspel en de vocalen van de zangeres.

Heel veel succes verder Bob! En de vragen die je nog hebt zie ik in de e-mail tegemoet.

 


 

8 oktober 2010

In navolging op Cubase, is er nu ook een Trial Version voor WaveLab uitgekomen. Deze versie heeft alle functies van "de grote" WaveLab en werkt 30 dagen. Je hebt er wel een eLicenser dongle voor nodig. Op de Steinberg site vind je meer info over de WaveLab 7 Trial Version.

 


 

6 oktober 2010

Vandaag is mijn Steinberg WaveLab 7 boxed version update binnengekomen bij Live Music!
Meteen opgehaald natuurlijk en geïnstalleerd. De installatie en eLicensing ging probleemloos. Daarna het instellen van de eerste hoofdschermen en ermee aan het werk. Er zitten veel nieuwe mogelijkheden in die ik nu allemaal ga verkennen, om er zelf goed mee overweg te kunnen, maar ook vooral om er goed over te kunnen adviseren en lesgeven aan toekomstige klanten voor de basiscursus WaveLab bij AMPS Recordings.

 

Bijkomend is zeer interessant dat naast Cubase, nu ook WaveLab beschikbaar is voor Apple/Mac.
Dus ook als je op een Mac werkt, kun je de cursus Cubase (en/of WaveLab) komen volgen!

 


 

4 oktober 2010

De komende zaterdagen weer helemaal volgepland met klanten. Bij één van hen wordt onder andere een Steinberg Cubase 5 Educational (EDU) bij zijn cursus geleverd. Een andere klant krijgt op locatie een Steinberg HALion Symphonic Orchestra EDU geïnstalleerd op zijn PC, waarop hij al een Cubase 5 EDU van AMPS Recordings heeft staan, en ook de komende periode les krijgt in Cubase, in combinatie met HALion Symphonic Orchestra.
Vanaf november zijn er weer zaterdagen beschikbaar voor de cursus Cubase bij AMPS Recordings of bij jou thuis in je studio op locatie.

 


 

27 september 2010

Momenteel ben ik me aan het oriënteren op een semi-akoestische gitaar. Daarmee kan ik dan ook het instrumentarium in mijn studio completeren. Persoonlijk ben ik nogal weg van het japanse merk Takamine. Daarop gaat dan ook waarschijnlijk de keuze wel vallen. Ditmaal wordt het eens geen Yamaha of Fender!
De selectie gaat tussen de Takamine EG333C-LTD, de EG330SC en de EG340SC. Waarbij de leukste denk ik de EG333C-LTD is, en de beste koop de EG330SC, omdat die niet veel duurder is dan de EG340SC, maar de adviesprijs van de EG330SC wel ongeveer € 100 hoger ligt! Even afwachten nog, maar rond de kerst staat er vast een Takamine in de studio.........

 


 

16 september 2010

Vandaag meteen bij Live Music in Arnhem de update van WaveLab 6 naar WaveLab 7 besteld.
Daarnaast ook meteen de prijs opgevraagd van WaveLab 7 Educational voor een klant van mij met een Mac, die heel blij zal zijn dat het er nu eindelijk ook voor zijn platform is. Als hij voor WaveLab kiest, koopt hij deze in combinatie met een bijpassende cursus van AMPS Recordings.

 


 

15 september 2010

It's official: WaveLab 7 is vandaag officieel aangekondigd voor uitlevering door Steinberg. Deze gaat dus een derzer dagen besteld worden bij Live Music in Arnhem, mijn standaard leverancier naast Thomann. De update van WaveLab 6 naar WaveLab 7 kun je nu al online bij ze downloaden voor € 99. De boxed version is er nog niet, daar zul je dus nog even geduld voor moeten hebben.

 


 

14 september 2010

Vandaag is de Yamaha YDP2006 digitale 6-bands parametrische equalizer binnengekomen. Deze heb ik natuurlijk meteen uitgepakt, ingebouwd en aangesloten. Alles schijnt te werken naar behoren. Nu nog de patches aanpassen, en we kunnen weer helemaal los met mastering van oude 2-sporen mastertracks.

 


 

9 september 2010

Belangrijkste (officieuze) studio-nieuws van de dag: 15 september releasedatum WaveLab 7 van Steinberg. Deze informatie is gepubliceerd op de website van Maarten's Sound & Vision. De prijzen zijn ook al bekend, en updaten van WaveLab is goedkoper dan het updaten van Cubase.

 

Gisteren flink bezig geweest met Google voor webmasters om te bezien wat er nu nog van de site van AMPS Recordings in Google staat. Dat is niet veel! Dus druk geweest met het aanmelden van een heel aantal html pagina's van de site bij Google om ze zo spoedig mogelijk weer door de crawlers te laten oppakken. Wat raar is, Bing, de zoekmachine van Microsoft, is in dit geval veel beter voor elkaar. Hier lig ik er al lang niet meer af. Maar ja, wie gebruikt nu al Bing?

 

Verder is het nog wachten op mijn pakketje uit Duitsland, waar ik de Yamaha YDP2006 digitale 6-bands parametrische equalizer via Ebay.de heb gekocht.

 


 

7 september 2010

Vandaag zijn de door mij bestelde custom kabels voor het aansluiten van de Yamaha YDP2006 gereed. Deze kabels had ik op maat besteld bij mijn lokale elektronica leverancier Hureka. Hier laat ik altijd custom kabels maken omdat ik dan de garantie heb van topkwaliteit materiaal en soldeerwerk.
De kabels zijn 2 balanced 6,3mm jack naar XLR male en 2 balanced 6,3mm jack naar XLR female. Hiermee kan ik dan de YDP2006 (zodra deze binnen is) aansluiten in mijn mastering chain tussen de T1952 Tube Composer en de DSP9024 Ultra-Dyne Pro Mainframe compressors.

 


 

2 september 2010

Hoewel de studio 'klaar' was, toch besloten om nog iets aan te schaffen. Recentelijk bij het masteren van wat oude opnames was mij opgevallen dat ik het gewenste kwaliteitsniveau niet kan bereiken met de beschikbare technische middelen. Er mist nog een hardware parametrische equalizer voor hethardware combinatie bereik ik niet het gewenste resultaat.

Dus via Ebay gaan zoeken en uiteindelijk is mijn oog gevallen op de Yamaha YDP2006 6-bands(!) digitale parametrische equalizer. Over deze EQ is nauwelijks informatie te vinden op internet. De manual gelukkig tenminste wel. De (weinige) beschikbare informatie gaf mij zoveel vertrouwen dat ik toch heb besloten om erop te gaan bieden.
De YDO2006 mag ik nu mijn eigendom noemen. Zodra hij is aangekomen en aangesloten in de studio, zal dat hier te lezen zijn.

 


 

19 augustus 2010

De website is weer in de lucht!
Waarschijnlijk was de server toch al een aantal dagen 'down'. In geen van de welbekendeengines zoals Google, Bing, Vinden etc. zijn de resultaten van de website nog terug te vinden.

Tot nu toe was de website bijvoorbeeld bij de zoekargumenten 'cursus' in combinatie met 'cubase' altijd in de top-10 te vinden bij onder andere Google. Hopelijk gaan de crawlers binnenkort weer een rondje doen en wordt de website weer goed gevonden door mensen die een cursus Cubase zoeken, die op maat gemaakt is.

 


 

18 augustus 2010

Net terug van vakantie een iets minder aangename verrassing. De webserver ligt eruit.
De server blijkt flink gecrashed en de website is niet meer benaderbaar en vindbaar. Een mooie kans om alles van de website op mijn eigen computer eens flink op te ruimen. Alles is nu weer mooi geordend en als het goed is kan ik vanavond alles weer uploaden! Hopelijk is dan in de loop van donderdag de website weer benaderbaar.

 


 

26 juli 2010

In verband met de zomervakantie is AMPS Recordings gesloten van 24 juli tot 27 augustus.
Wil je dus een Cubase cursus volgen, of iets opnemen of laten mixen, dan kan dat weer vanaf 28 augustus! Er wordt voor klanten weer support gegeven vanaf maandag 23 augustus.

In de zomerperiode kun je wel gewoon e-mails sturen met verzoeken voor cursussen en opnames voor de periode startend na de vakantie. Die worden dan mogelijk in de vakantie-periode, of direct daarna dan beantwoord met een planning voor de afspraken na de vakantie.

 


 

20 juli 2010

Vandaag in een leuke e-mail wisseling een klant support verleend voor de aanschaf van een nieuwe recording PC met specs waarmee hij weer een paar jaar vooruit kan. We zijn uitgekomen op een Intel i7 930 met o.a. een ASUS bord met 8GB RAM en 2 HDD's erin. Dat alles draaiend op Windows 7 Home Premium 64-bit.
Ik ben zeer benieuwd naar zijn ervaringen ermee zodra zijn configuratie aan hem is afgeleverd. Het zal een hele grote verbetering zijn in vergelijking met een PC van een paar jaar oud. Hij gaat er immers Cubase 5.5 op draaien met HALion Symphonic Orchestra.

 


 

5 juli 2010

Deze maandagavond bij een klant geweest om hem verder te helpen met Cubase en zijn MOTU 8Pre.
De MOTU is aangesloten op een nieuwe i7 laptop maar staat niet goed ingesteld. Tevens is de driver niet 100% stabiel. Regelmatig is de MIDI connectie tussen de MOTU en Cubase 5 verdwenen. En dat terwijl de audio nog wel werkt!? Dit is ook mede de reden waarom hij zijn Yamaha digitale piano niet goed aan het werk kreeg. En die hebben we voor het werken met Cubase ook maar meteen op "Local off" gezet.
We hebben het goed aan het werk gekregen, een Cubase template gemaakt en de driver is aan het einde van de avond ook al 1 1/2 uur stabiel. Al met al weer een geslaagde avond en een geholpen klant. Nu nog hopen dat de driver vanaf nu stabiel blijft.

Veel succes ermee John!

 


 

22 juni 2010

Cubase 5.5 64-bit met de nieuwe VSTBridge getest en na het oplossen van wat kleine 'hickups' voor zover goed bevonden. De nieuwe Cubase versie moet wel opgestart worden als 'Administrator', anders kun je nog steeds problemen ondervinden met plugins. Dit probleem was gelukkig snel gevonden met behulp van mede-gebruikers op Cubase.net. Vanaf nu draait A.M.P.S. Recordings dus volledig op 64-bit. Dit betekent dat er van de computer echt het 'onderste uit de kan' gehaald kan worden.

 


 

21 juni 2010

Vandaag is Cubase 5.5.0 ge-released door Steinberg. Deze update van Cubase 5.1.1 brengt als het goed is een aantal verbeteringen met zich mee. Hij wordt op dit moment gedownload op de studio-computer. Zodra ik het geïnstalleerd en tevens wat getest heb, valt er hier meer te lezen over deze update.

 


 

29 mei 2010

Deze zaterdag een muziekleraar van het Voortgezet Onderwijs in de studio gehad om hem bij te spijkeren op het gebied van de allernieuwste audio recording technologie met Cubase 5.

Hij is zeer enthousiast over alle mogelijkheden in Cubase en ziet dat het vaak moeilijker lijkt dan het is. En precies daarvoor is AMPS Recordings. Om je over die drempel heen te helpen. En dat is vandaag weer gelukt. Hij gaat binnenkort een flinke audio-interface aanschaffen en (als muziekdocent) Cubase EDU. Veel succes en plezier met Cubase 5 en de nieuw aan te schaffen setup! Eventuele vragen ziemail of telefonisch tegemoet. Je kunt nu eenmaal niet alles van een halve dag in 1x onthouden, en het is veel info.

Nogmaals veel succes en plezier ermee!

 


 

27 mei 2010

Vandaag even bij een klant geweest die zeer dringend een opname moest maken, maar maar geen interface. Dit probleem kon ik bij deze klant niet telefonisch oplossen, dus 's avonds maar even naartoe gereden (hij wooont niet zo ver weg).


Na diverse tests bleek het te zitten in een slechte microfoonkabel! Weer een probleem opgelost en een goede les: check altijd je kabels met een kabeltester als het niet goed wil werken.  Je weet nooit. In dit geval was het trouwens niet te testen geweest met een XLR naar jack kabel.

En nu ik toch al ter plekke was is me maar meteen gevraagd te assisteren bij de opname, wat natuurlijk geen enkel probleem is. De opname is naar volle tevredenheid gemaakt en tevens bewerkt en vanuit Cubase geëxporteerd als audiofile voor professionele publicatie.

 


 

22 mei 2010

Vandaag twee klanten in de studio gehad uit Den Haag. Enthousiaste muzikanten en beginnend technici. In de studio waar ze opnemen wordt gewerkt met Cubase. Dit wekte zoveel interesse dat nu de tijd was voor de stap om zelf Cubase te gaan ontdekken, om te bezien of ze voor een ander project niet zelf op kunnen gaan nemen. Beide heren zijn zeer enthousiast over Cubase 5 en gaan er in de nabije toekomst zeker mee werken.

Succes daarmee!

 


 

19 mei 2010

Met reserveringen voor cursussen Cubase 5 gaat het weer hard. De maand mei is inmiddels volgeboekt. De eerstvolgende datums voor de mogelijkheid om een cursus Cubase te volgen zijn begin juni. Wil je dus nog een cursus volgen voor het begin van de zomervakantie (hier eind juli), moet je er snel bij zijn!

 


 

11 mei 2010

De laatste tijd druk bezig voor een klant om oude stereo cassettebandjes om te zetten naar het digitale domein via WaveLab 6. Met WaveLab kan daarna de opname opnieuw indelen in de verschillende tracks, en plugins inzetten tegen tikken (van de opname van plaat), ruis en brom.

En dit met prachtige resultaten. Vanuit dat project kan dan meteen een CD gebrand worden met WaveLab. Ideaal gewoon! En voor multitrack cassettes (4- en 8-sporen) zal in het opnameproces gebruik gemaakt worden van Cubase 5 om dit grotere aantal sporen gelijktijdig op te kunnen nemen.

 


 

1 mei 2010

Vandaag voor een klant haar zang opgenomen bij een karaoke track voor een bruiloft. De opname is zeer geslaagd. Met grote tevredenheid stapte ze 2 uren later de studio weer uit met de CD in haar handen, en de track in .wav en .mp3 op de USB stick. Het is toch erg leuk om mensen op deze manier van dienst te kunnen zijn.

 


 

19 april 2010

Op deze maandagavond bij een klant zijn versie Cubase 5 EDU geïnstalleerd die hij via mij gekocht heeft in combinatie met een cursus Cubase/HALion Symphonic Orchestra. De EDU versie daarvan is nog onderweg. Cubase is inmiddels succesvol geïnstalleerd en ingesteld en nu kunnen we met het cursustraject gaan starten!
Arjan ziet er al zeer naar uit, en volgende maand gaan we dan ook serieus aan de gang met Cubase 5 op de PC.

 


 

10 april 2010

Vandaag had ik Johan uit IJmuiden in de studio voor een cursus Cubase op SX3. Zelf heeft hij SE3, en om die situatie zo dicht mogelijk te benaderen, hebben we dus gekozen voor het werken in de laatste SX versie in plaats van Cubase 5. Johan speelt veel piano en zingt, en zoekt naar de ideale wijze om zijn stage piano op te nemen, gecombineerd met zijn zang. Als snel heeft hij een goede indruk, en neemt het enthousiasme toe naarmate hij meer functionaliteiten van Cubase (ook zijn versie) leert kennen.

Tevens hebben we gekeken naar een geschikte audio/MIDI interface die hij nodig heeft, en daar zijn we al snel uitgekomen op de Lexicon Omega Studio USB. Die wordt binnenkort aangeschaft! Weer een geslaagde dag omdat de cursist vol enthousiasme weer huiswaarts gaat, en nog meer geleerd heeft dan waar hij op had gehoopt! En ik zie uit naar zijn eventuele reactie voor in het gastenboek.

 


 

3 april 2010


Vandaag voor de verandering cursus gegeven bij een plaatsgenoot in Zevenaar in zijn homestudio.
Het is mogelijk om een ervaren FruityLoops (FL Studio) gebruiker, afgeknapt van Logic, binnen een paar uur tijd redelijk wegwijs te maken in Cubase 5 op zijn Mac Pro op Windows 7 64-bit. De overstap moest gemaakt worden omdat de nieuw gekochte Virus TI niet fatsoenlijk was aan te sturen via FL Studio.
 

Eerst was hij overgestapt op Logic, geen onlogische keuze wegens zijn Mac Pro. Dit bleek echter snel een drama te gaan worden, waarna Logic snel werd verkocht, en er Cubase 5 voor in de plaats kwam. Maar dat werkt natuurlijk weer heel anders. Zonder een zetje in de goede richting door middel van een cursus, loop je dan als hobbyist toch snel vast. En dan kom ik in beeld!


Hij is helemaal enthousiast geworden, vooral omdat het is gelukt zijn Access Virus TI volledig in Cubase te integreren. Ook de uitgebreide automation mogelijkheden in Cubase zullen van veel nut voor hem zijn bij het maken van zijn tracks, die verder behalve zijn Virus helemaal 'in the box' geproduceerd worden.


Heel veel succes Brian, en we zien elkaar!

 


 

2 april 2010

Voor een klant twee weken geleden Steinberg Cubase 5 EDU besteld en een IK Multimedia Miroslav Philharmonik EDU bij Live Music in Arnhem. De laatste blijkt niet verkrijgbaar onder de condities die we verwachten van IK Multimedia en daarom is daar nu Steinberg HALion Symphonic Orchestra voor in de plaats gekomen. Dat werkt ook nog mooier in Cubase 5 omdat het VST Expression (standaard door Steinberg ontwikkeld) ondersteunt.

Zodra ook die software binnen is, zal er een afspraak met de klant gemaakt worden om het bij hem op de computer te installeren en te starten met het cursustraject van een aantal lessen voor Cubase en HALion Symphonic Orchestra.

 


 

27 maart 2010

Op de afgelopen avond is op de Musikmesse bekendgemaakt dat Cubase 5 de M.I.P.A. prijs heeft gewonnen. M.I.P.A. staat voor Musikmesse International Press Award. Steinberg's Cubase is verkozen als beste recording software van het afgelopen jaar. De selectie wordt uitgevoerd door 111 magazines van over de gehele wereld, en de prijs is een belangrijke in de internationale muziek industrie en de pro-audio industrie.

 


 

26 maart 2010

Gisteren was ik dan op de Musikmesse in Frankfurt. De Musikmesse is echt heel groots opgezet. In 1 dag kun je dan helaas ook echt niet op je gemak bekijken wat je allemaal bekijken wilt.

Bij Steinberg is mij aangegeven dat WaveLab uitkomt in de 2e helft van 2010. Pas na de Summer NAMM Show dus waarschijnlijk. Dat is nog even geduld hebben. Cubase 5.5 komt in het tweede kwartaal uit en mijn hoop is dus vooral gevestigd op een verbeterde VSTBridge. Echter zou het programma ook (nog) zuiniger omgaan met de capaciteit van de processor in de computer. Dat is altijd goed nieuws! Het bekijken van de demo's op de Steinberg stand ben ik niet eens aan toegekomen. Maar daarvoor zullen er ter zijner tijd wel mooie 'sneak previews' te zien zijn op hun website. Naast nog wat zakelijke dingen met Steinberg ook zakelijk gesproken met de mensen van Ask Video.
Als de plannen zijn uitgewerkt meer daarover.

Persoonlijk heb ik op de Messe dus lang niet alles gezien, maar zakelijk is het zeker geslaagd!

 


 

24 maart 2010

Vandaag heeft Steinberg op de Musikmesse te Frankfurt (Duitsland) meerdere nieuwe producten en updates aangekondigd. Zo komt er een update van Cubase, versie 5.5. Deze zal voorzien zijn van een verbeterde VSTBridge voor de 64-bit versie, om goed om te kunnen gaan met 32-bit plugins in de 64-bit DAW omgeving. Daarnaast komt Steinberg (eindelijk) Met WaveLab 7, het mastering pakket van deze firma. En daarbij voor het eerst ook WaveLab voor Mac! Een goed bericht voor alle Mac gebruikers die professioneel met software willen masteren. En dan komt er 'last but not least' nu ook de opvolger van Hypersonic 2, de multi-timbrale VSTi van Steinberg: HALion Sonic!

Alle info over de nieuwe producten vindt je op de website van Steinberg. Zodra Cubase 5.5 update bij Steinberg te downloaden is, zal ik dat hier vermelden. Ook WaveLab 7 zal bij AMPS Recordings zo snel het leverbaar is hier in de studio te beluisteren en te gebruiken zijn, als update van WaveLab 6 waar nu mee gewerkt wordt. Het wachten begint nu! Ik ben zeer benieuwd naar deze updates en nieuwe pakketten, en ga het morgen met eigen ogen aanschouwen op de Musikmesse.

 


 

21 maart 2010

Cubase tip:
Het starten van een nieuw project.
In Cubase 5 nieuwste update (5.1.1) krijg je bij het starten het "Project Assistant" scherm te zien. Als je nu een nieuw project aanmaakt vanuit "More", kun je je zelfgemaakte template opstarten. In het verleden kon je dan meteen een map in de verkenner kiezen of aanmaken om al je projectinformatie op te slaan. In de "Project Assistant" werkt dat iets anders. Wil je het op de 'oude' manier hebben, dan kies je onderaan in het "Project Assistant" scherm het 'bolletje' aan, dat de keuze omzet van een standaard directory naar een zelf aan te wijzen/aan te maken directory, en het heet "Prompt for project location" in plaats van de standaard "Use default location", waarbij je een standaarddirectory aan kunt wijzen.

Daarna klik je dan op de knop "Continue" en Cubase opent dan de verkenner waarin je de directory aan kunt wijzen of aan kunt maken die je wenst. Als je die hebt aangegeven en op "OK" geklikt, opent Cubase je template onder de door jou opgegeven directory. Klik je dan na je werken met Cubase op "Save as", dan sta je meteen in de juiste directory, waaronder je ook al een map 'Audio' en eventueel 'Freeze' ziet, mocht je die funcionaliteit in je song gebruikt hebben. Deze mappen maakt Cubase zelf aan wanneer deze nodig zijn. De map 'Audio' wordt standaard altijd aangemaakt.

Wil je meer weten over het maken van een Cubase template waarin je al jouw gewenste en gebruikte instellingen vast kunt leggen, zodat Cubase altijd zo opent dat je meteen productief aan het werk kunt, zonder nog van alles te moeten instellen? Of wil je meer weten over werken met Cubase in het algemeen? Geef je dan op voor de individuele cursus Cubase bij AMPS Recordings.

 


 

17 maart 2010

Vandaag weer een leuke reactie gehad in het gastenboek van Diane, waar ik op 6 maart jl. een Cubase 5 cursus heb gegeven.

Dank je wel voor je reactie Diane!

 


 

14 maart 2010

Gisteren bij een klant in Warnsveld geweest om hem verder op weg te helpen met Cubase. In een eerdere cursus in 2008 zijn we bezig geweest met VSTi in Cubase 4. Daarmee zijn we vandaag verder gegaan. Daarnaast de nodige aandacht besteed aan het werken met FX plugins op insert en send/return. Dan gaat er toch vaak weer een hele wereld voor je open als gebruiker van Cubase, zo ook nu. De mogelijkheden zijn voor hem weer veel verder uitgebreid. En dit samen met nog de nodige tips over mixen en masteren heeft weer tot prachtige resultaten en een zeer tevreden klant geleid. Misschien schrijft hij binnenkort nog een berichtje hierover in het gastenboek.

 


 

12 maart 2010

Steinberg heeft op zijn website aangegeven dat ze op de Musikmesse in Frankfurt twee langverwachte applicaties zullen onthullen. Welke dat zijn geven ze natuurlijk nog niet bekend, maar ik verwacht dat het WaveLab 7, HALion 4 en/of Nuendo 5 zullen zijn. Op de Musikmesse zal ik er op 25 maart getuige van zijn.............

 


 

11 maart 2010

Vanavond had ik Arjan in de studio voor oriëntatie op een nieuwe cursus Cubase. In 2007 heeft Arjan van mij bij hem thuis les gehad in zijn versie Cubase LE die hij heeft gekregen bij zijn Tascam US-122 interface. Hij heeft nu behoefte aan meer plugins, onder andere om vocals te bewerken en om creatief muziek te kunnen maken. Hierin voorziet Cubase 5 volledig met tools zoals VariAudio, LoopMash, GrooveAgentOne met BeatDesigner en HalionOne. Arjan heeft nu meteen Cubase 5 EDU bij AMPS Recordings besteld, tezamen met Miroslav Philharmonik EDU.
Hiermee gaan we dan bij hem thuis samen aan de slag om het geheel onder de knie te krijgen. Arjan ziet al erg uit naar de installatie van Cubase en Miroslav en het begin van de lessen!

 


 

6 maart 2010

Vandaag een klant in Nijmegen goed geholpen met haar setup. De Roland Fantom G7 en de Yamaha Tyros 2 zijn nu optimaal ingesteld voor het werken in Cubase 5 met een mooie template. Alles is nu rechtstreeks aangesloten op de MOTU 828MKII en de Yamaha mixer (die nu over is) kan in de verkoop. Nu alleen nog MIDI Device Manager files van de G7 en de Tyros 2 vinden en alles is af!

Veel succes en plezier ermee Diane.

 


 

27 februari 2010

Het loopt weer aardig storm met de boekingen van de cursus Cubase. Maart zit op enkele alternatieve data na al vol. Er staan ook al boekingen vast voor de maand april. Het voorjaar is dan ook een heerlijke periode om weer met muziek aan de slag te gaan. En creatiever dan de klassieke voorjaarsschoonmaak, toch?

 


 

24 februari 2010

Vanavond telefonische support gegeven aan een klant die recentelijk zijn Cubase 5 EDU versie had ontvangen van AMPS Recordings. Het moet gezegd, het is een heel verschil met Cubase SX3, en je moet er wel echt even aan wennen. Maar je zult zien, als je het eenmaal gewend bent, wil je voor geen goud meer terug naar het SX tijdperk. Cubase 5 is een gigantische stap voorwaarts!

 


 

17 februari 2010

Vanochtend nog een reactie voor het gastenboek ontvangen van een cursist die in maart 2009(!) in de studio was voor de basiscursus Cubase. Dat noem ik nog eens 'dedicated'!

Dank je wel voor je reactie Esmeé en nog veel succes met je muziek en daarbij Cubase!

 


 

16 februari 2010

Gisteren had ik Niko in de studio. Hij gaat thuis van AMPS Recordings de Cubase MIDI cursus volgen. Nu was hij eerst hier om zich te oriënteren op een DAW controller. Hier in de studio zijn er maar liefst 3(!) aanwezig. De Steinberg cc121 Cubase controller, de Behringer BCF2000 met Mackie Control en de Frontier Design Tranzport draadloze afstandsbediening.

Omdat Niko ook nog geen audio-interface heeft, gaat hij na overleg voor de Tascam FW1884, dit is een audio-/MIDI interface met geïntegreerde controllertechniek van Frontier Design. We verwachten beide dat dit de beste keuze is. Zodra hij er een heeft aangeschaft, gaan we aan de slag met MIDI bij hem thuis.

 

Succes met de zoektocht naar een Tascam Niko!

 


 

14 februari 2010

Vandaag wat nieuwe foto's op de website geplaatst. Die is nu weer "up to date" en de teksten en de foto's tonen weer de apparatuur die op dit moment in de studio gebruikt wordt.

 


 

9 februari 2010

Omdat het mij stoorde dat ik geen MIDI outputs meer vrij had in de studio heb ik de configuratie zodanig aangepast dat ik toch weer de MIDI out vrij heb op de voorkant van de MOTU MIDI interface. Als ik een klant in de studio heb voor een project of een cursus, kan hij/zij dus altijd een meegebracht MIDI apparaat aansluiten in de studio (de MOTU heeft heel handig 1 input en output op de voorkant van het apparaat zitten, en die zijn in dit geval beide niet aktief in gebruik).

 


 

7 februari 2010

Vanochtend de Yamaha CS1x opgehaald en 's middags meteen aangesloten. De CS1x doet het prima! Alle MIDI Out poorten in de studio zijn nu vol. Er kan niets meer bij. De controllerknoppen van deze synthesizer zijn heel leuk en sturen allen real-time MIDI data naar Cubase. De Yamaha heeft nu de plaats ingenomen van de Terratec TMP1 MIDI masterkeyboard. Naast de real-time controller knoppen heeft de CS1x ook een octaaf meer toetsen dan de Terratec. Een waardige vervanger dus.

 


 

2 februari 2010

Het is me alweer gelukt om mijn eigen statement: "nu is de studio echt klaar" om zeep te helpen.
Gisteren via synthforum.nl een Yamaha CS1x gekocht. Deze gaat de Terratec TMP1 vervangen die mij jarenlang trouw als enig (MIDI-)keyboard gediend heeft. Sinds enige tijd alweer heb ik een Alesis QuadraSynth in de studio staan, en daar komt dan nu de Yamaha CS1x bij met zijn mooie controllerknoppen en 5-octaaf keyboard. Zondag haal ik hem op.

 


 

30 januari 2010

Gisteren en vandaag nog wat klantvragen online beantwoord. En voor een klant een EDU versie Cubase 5 besteld. Verder nog een leuke reactie gekregen in het gastenboek.

 


 

24 januari 2010

Het is me toch weer gelukt nog een plekje te vinden om nog iets nieuws in te bouwen!
Gisteren via ebay.de een Tascam DX-4D DBX unit gekocht. Met deze in mijn rack hoef ik geen apart deck te hebben voor 4-sporen opnames van klanten die met DBX gemaakt zijn. Met deze ruisonderdrukkings-unit achter de Tascam 134 Syncaset (met Dolby B en C), heb ik nu alle gebruikte ruisonderdrukkingsystemen voor 4-track cassettes.
Dit houd ook in dat de Tascam 234 Syncaset na revisie de verkoop in kan.

 


 

19 januari 2010

Audio MIDIMAN 4x4 MIDI interface en de MAM HP48 hoofdtelefoon versterker verkocht. Nog te koop is:

  • Native Instruments Pro-Five VSTi (de voorganger van NI Pro 52 en Pro 53) € 10
  • Steinberg LM.4 VSTi 24-bit drum module € 10
  • Steinberg Get It On CD audio-editing en brand software €7,50
  • Alle 3 pakketten samen voor € 20

Heb je interesse in de software, kijk dan even op de pagina Apparatuur te koop

 


 

18 januari 2010

Gisteren in Cubase druk geweest met Audio Warp in Cubase. Met deze prachtige tool, en de mooie functionaliteit Free Warp heb ik een instrumentale versie van Fallin' van Alicia Keys gelijk kunnnen trekken met de originele track. De instrumentale versie wat net niet 100% met de timing van het origineel. Dit omdat mijn dochter deze heeft ingezongen, en ik hem met de instrumentale track wil kunnen mixen. Bijslijpen van de vocale track met Vari Audio hoeft niet eens. Alleen moet de stem nog wel wat voller gemaakt worden. Dat doen ze in de grote studio's in de VS immers ook om Alicia zo mooi te laten klinken. Daar komt heel wat hardware aan te pas. En software natuurlijk.
Cubase is wat dat betreft een mooi compleet pakket. Zo'n beetje alles wat je nodig kunt hebben heeft het wel aan boord.

 


 

16 januari 2010

Vandaag had ik Henk in de studio. Henk maakt arrangementen voor koren, vaak ook met de partituren voor het orkest er bij. Tot nu toe werkte Henk met Logic voor de PC, maar omdat dat al lang nietsupport door Emagic, is Henk overgestapt op Cubase. In Cubase gaat een aantal zaken natuurlijk anders dan in Logic, en daarbij wenst Henk dan ook een duwtje in de goede richting.

En dat duwtje in de goede richting krijgt hij natuurlijk bij AMPS Recordings. Henk is heel enthousiast geworden van alle mogelijkheden met Cubase. Vooral VST en automation zijn voor hem heel interessant, en hij gaat dan ook vol goede moed huiswaarts, om zo spoedig mogelijk enkele met haast op te leveren arrangementen meteen in Cubase te maken. Symphonic Choirs van East West zal wel zijn volgende aankoop worden............

Veel succes zover Henk, en tot ziens bij jou in de studio.

 


 

14 januari 2010

Geen echt groot nieuws van Steinberg op de eerste dag van de NAMM Show. Maar toch wel een nieuwtje. Steinberg heeft sinds lange tijd eindelijk weer eens een demo versie van Cubase ter beschikking gesteld. Je hebt er wel een dongle voor nodig (eLicenser). Als je er al een hebt, kan de tijdelijke licensie van Cubase demo daarop gezet worden. Anders kun je een dongle bij Steinberg19,90.

Verder heeft Steinberg een nieuwe hardware synchronizer uitgebracht voor Nuendo. Maar dat is toch een andere doelgroep (audio-video postproductie).

 


 

13 januari 2010

DE 64-BIT MIDI USB DRIVER VAN BEHRINGER VOOR DE BCF2000 IS UIT!!!
Ja, dit moest even met koeieletters! Dit vaak ondergewaardeerde merk levert hiermee een prima service. De driver heb ik natuurlijk meteen geïnstalleerd, en hij werkt prima! Nu werkt alle hardware onder 64-bit zoals het hoort. De laatste 'horde' voor mijn studio is hiermee genomen.

 


 

12 januari 2010

Dit jaar wordt The NAMM Show (Winter NAMM) in Anaheim CA, USA gehouden van 14 t/m 17 januari. The NAMM Show is de grootste muziekbeurs ter wereld, en wordt 2x per jaar gehouden in Californië.

Ik ben benieuwd of er nog nieuwe producten bekendgemaakt worden van Steinberg. Nieuwe producten die in de pijplijn zitten bij Steinberg zijn nieuwe versies van HALion en WaveLab. Of ze wachten daarmee tot de Musikmesse in eigen land.

De Musikmesse te Frankfurt am Main in Duitsland is de grootste muziekbeurs in Europa. Die wordt dit jaar gehouden van 24 tot en met 27 maart. Zet hem in je agenda!

 


 

11 januari 2010

Vanavond bij een klant in Arnhem geweest om zijn nieuwe interface te installeren en optimaal in te stellen in Cubase 5 en te zorgen voor een template zodat hij met elk nieuw project meteen op de gewenste wijze aan de slag kan gaan. Zijn Tascam 428 USB met support van Frontier Design werkt nu met de nieuwste drivers perfect in Cubase, inclusief de controllerfuncties.

 


 

7 januari 2010

Vandaag is de 2e Tascam 238 Syncaset met rack-oren en de RC-88 remote control binnengekomen. 1 Tascam 238 met de rack-oren en daaraan de RC-88 zit nu in het rack, de andere is vooralsnog reserve unit. Nu nog wat "puntjes op de i" zetten. Hier een remote, daar een manual, de 64-bit driver van Behringer, en dan is het helemaal af!

 


 

6 januari 2010

Nu alles is aangesloten en getest (en het werkt!) is vandaag de benodigde informatie op de website geplaatst op een nieuwe pagina op deze website die ook apart is opgenomen in het menu.

Tevens zijn er enkele nieuwe foto's op de site geplaatst.

 


 

5 januari 2010

Vanmiddag is de levering van Thomann binnengekomen met de benodigde kabels en de Behringer splitter. Met de splitter kan ik het signaal van de master-out van het mengpaneel gelijktijdig routen naar de inputs 11 en 12 van de geluidskaart en naar het cassettedeck, de MiniDisc recorder en de DAT recorder. Voor klanten kan een mastertrack in dus zo ongeveer ieder gewenst formaat worden opgenomen. Desgewenst ook gelijktijdig op meerdere formaten.

 

Alles is nu aangesloten en alles werkt. Nu nog wachten op de andere Tascam 238 met rackoren en RC-88 afstandsbediening. Als de Tascams dan verwisseld zijn, is alles compleet. Enkel nog wachten (zo deelde Behringer mij mede) op 64-bit drivers voor de BCF2000 Fader-controller.

 

Als het zover is, en beide bovenstaande punten zijn opgelost/uitgevoerd, kan er weer vuurwerk worden afgestoken! Dan is de studio ECHT AF! De 19" racks zijn ook helemaal vol, dus ik kan dan ook gewoon niets meer kopen, buiten dat ik nu echt alles heb wat ik ooit dacht nodig te hebben.

Maar zeg nooit nooit............

 


 

4 januari 2010

Cubase draait nu op 32-bit onder Windows 7 64-bit. Cubase 64-bit gaf nog teveel problemen met de  hardware en met VSTBridge. 32-bit plugins willen gewoon niet lekker draaien onder een 64-bit host.
Voorlopig blijf ik dus met Cubase nog op de 32-bit versie werken, hoewel ik de 64-bit versie wel op de computer heb staan, en hij in principe goed werkt. De Frontier Design Tranzport wordt niet herkend in Cubase 64-bit, en ook de Behringer BCF2000 geeft problemen omdat deze geen 64-bit installer heeft. En dat is wel echt nodig onder een 64-bit OS. Ook als je Cubase op 32-bit draait. Er gaat dus een mailtje naar Behringer met de vraag wanneer er een 64-bit installer komt voor de MIDI-drivers. Zonder deze drivers gaat hij niet goed werken.
Verder loopt alles weer als een zonnetje! Voor alle hardware behalve de Behringer zijn er al 64-bit installers, en die doen het onder Cubase 32-bit prima. Goed werk van Microsoft dit keer.

 

Verder heb ik ook de synchronisatie met tapes via de XRI Systems XR300 aan de praat. Dit werkt weer als vanouds, hoewel in de oude Cubase 5.0 VST het nog werkte met MIDI Clock, en Cubase dat al lang niet meer ondersteunt. Nu werkt het met MTC, en dat was even zoeken in de XRI manual. Maar daar heb je ze immers ook voor. Zonder manual doe je met zulke apparaten niets!

 


 

1 januari 2010

AMPS Recordings iedereen een gelukkig, gezond en muzikaal 2010!

 

 

 

Nieuws 2010

 

Hier vind u het nieuws over AMPS Recording uit 2010.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelde in en rond de studio in dat jaar. 

 

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren.

Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar.

Of ga via deze link direct naar het actuele nieuws.

 

 


 

 

29 december 2010

Op deze laatste woensdag van het jaar ben ik bij Irene in Amstelveen geweest voor een cursus Cubase en advies op studiogebied. Irene is een klassiek (conservatorium) geschoolde zangeres die veel stijlen beheerst en gewoonweg prachtig kan zingen. Echter heeft ze geen eigen CD's. Graag wil ze zelf in haar eigen omgeving en haar eigen tempo (geen druk van dure studiotijd) een goede CD opnemen. En dat gaat ze doen met behulp van Cubase.
apparatuur zoals condensator microfoons.-opnames. Dus hebben we gekeken naar een goede grootmembraam studiomicrofoon. En verder ook naar andere details zoals een popfilter, reflectiescherm en monitorspeakers. Dit alles is inmiddels besteld, en als dat binnen is, kan Irene direct beginnen met het opnemen. De basics van Cubase heeft ze vandaag immers ook geleerd, tezamen met wat tips voor het mixen en exporteren van een hoge kwaliteit wav file.

Veel succes Irene, en we spreken elkaar binnenkort weer!

 


 

20 december 2010

Vandaag is de afstandsbediening voor de Tascam MiniDisc recorder MD-301 MKII -de RC-32- per post binnengekomen. Deze remote had ik via Ebay gekocht voor de prijs van £ 0,01. De verzendkosten waren heel wat hoger: £ 5,99. Dus deze remote had ik voor in totaal £ 6. En hij doet het ook nog!

 


 

18 december 2010

Wil je met WaveLab gaan werken? Dan is nu je kans! Bij de actuele uitgave van het duitse magazine Keys zit een gratis versie van WaveLab LE. Het betreft dus geen Trial of anderszins gelimiteerde versie.

 


 

8 december 2010

Vandaag Steinberg WaveLab 7 service update 7.0.1 geïnstalleerd op de recording PC in de studio.

 


 

7 december 2010

Zojuist gezien dat Steinberg vandaag een service-update heeft uitgebracht van WaveLab 7. De nieuwe versie is WaveLab 7.0.1. Er is ook weer netjes een 'Version History' online gezet. Daarin kun je zien wat er allemaal is aangepast en toegevoegd. Morgen zal ik de update downloaden en installeren. De update is gratis als je WaveLab 7 al hebt.

 


 

5 december 2010

Vanavond via Ebay de Tascam RC-32 remote control gekocht voor de MD-301 MKII MiniDisc player. Deze kan ik dan denk ik binnen twee weken thuis verwachten. De afstandsbediening komt uit Engeland. Levertijd hangt mogelijk ook mede af van de stakingen bij TNT Post.

 


 

4 december 2010

Gisteren heeft Steinberg de nieuwe versie 1.6.0 van Tools for cc121 online gezet. Deze update voor de cc121 Cubase controller heeft enkele nieuwe functionaliteiten. Tevens zijn er wat kleinere bugs uitgehaald. De update is hier meteen succesvol geïnstalleerd.

 


 

28 november 2010

Vandaag krijg ik een potentiële koper voor de Tascam 122 MKIII. Hij komt eerst luisteren, en als het deck bevalt, is deze dus waarschijnlijk vanavond verkocht.

Update: de Tascam 122 MKIII is verkocht!

 


 

26 november 2010

Vanochtend bij Live Music in Arnhem weer een bestelling geplaatst voor een Cubase 5 EDU versie voor Niko, die reeds een korte cursus heeft gevolgd, maar waar er in ieder geval nog een bij komt om hem helemaal in te werken in de 'main features' van Cubase 5.

 


 

25 november 2010

Vanavond ben ik bij Niko in Duiven geweest. Niko werkt momenteel met Cubase AI4 met een Tascam FW1884 en een Yamaha MM8. Verder heeft hij Addictive Drums op zijn computer staan. Eigenlijk heeft Niko een aantal zaakjes al gewoon goed voor elkaar. Echter loopt hij toch nog tegen een aantal zaken aan met de FW1884 en de MM8 met MIDI. Verder hebben we ook een aantal punten doorgenomen wat betreft mixing (insert-send/return-eq etc.).
Daarnaast hebben we ook al gekeken naar een geschikte grotere versie van Cubase voor Niko omdat de AI4 versie toch duidelijk zijn beperkingen heeft, die het creatieve proces niet ten goede komen.
Niko gaat nog wat tests doen met MIDI vs USB kabels aan de Yamaha, en binnenkort volgt er een nieuwe afspraak, waarschijnlijk inclusief de bestelling van een grotere Cubase versie.

Tot dan Niko, het was een hele prettige avond. En succes voor nu!

 


 

24 november 2010

Vandaag heb ik de Tascam 122 MKIII te koop gezet op deze site en op Marktplaats en 2dehands.nl.

 


 

23 november 2010

And the winner is.............de Tascam 112 MKII. De geluidskwaliteit van dit deck is gewoonweg subliem. De kwaliteit van de 122 MKIII is ook goed, daar niet van. Maar het lijkt alsof de 112 MKII door zijn vorige eigenaar nooit gebruikt is. Dat betekent dus dat het 3-koppen deck, de Tascam 122 MKIII (dus met nabandcontrole), in de verkoop gaat.

 


 

22 november 2010

Het Tascam 122 MKIII mastering-cassettedeck met de RC-134 remote control is vandaag binnengekomen. Een 1:1 vergelijkende test van de 122 MKIII en de 112 MKII moet nog gedaan worden, maar het lijkt erop dat de koppen van de 112 MKII toch net nóg iets beter zijn dan die van de 122 MKIII. De 112 MKII is echt in topconditie en er is een goede kans dat de 112 MKII blijft. De Tascam RC-134 remote control doet het in ieder geval prima op zowel de 112 MKII, 122 MKIII alsook op de 134 Syncaset.

 


 

17 november 2010

Vandaag weer een leuke reactie gehad in het gastenboek van Rakesh, waar ik gisteravond bij hemstudio een 'hands on' cursus Cubase 5 Essentials heb gegeven.

Bedankt voor de reactie!

 


 

16 november 2010

Vandaag ben ik bij een klant in Utrecht geweest voor een 'hands on' tips & tricks mixen in Cubase 5 Essentials. Hij was zelf al een heel eind gekomen, bijvoorbeeld met het maken van een template. Met de mogelijkheden van het mixen kon ik hem goed verder op weg helpen, en kunnen we volgend jaar november genieten van de professionele CD, die dan klaar moet zijn. Deze is dan zelf opgenomen en gemixt, en bij een masteringstudio afgewerkt.

Veel succes Rakesh!

 


 

15 november 2010

Toch nog maar even aan het upgraden gegaan in de studio. Het Tascam 112 MKII cassettedeck wordt vervangen door zijn 'grote broer' de Tascam 122 MKIII met 3 koppen en daarbij de RC-134 afstandsbediening die bijna niet meer te kopen is (Marktplaats, Ebay, etc.). In augustus is er me nog een aan mijn neus voorbijgegaan in Duitsland. Maar nu lijkt de missie toch geslaagd via Ebay.
Wel met een cassettedeck erbij....... Als het deck helemaal in orde is, kan de Tascam 112 MKII, die echt in uitmuntende staat is, in de verkoop. Ideaal voor het digitaliseren van oude(re) tapes. De klank-kwaliteit van de Tascam is echt ongeëvenaard. Het is dan ook echt een professioneel studio-deck. Als hij binnen is, volgt er meer info.

 

P.S. Ik heb de Tascam 122 MKIII dus vooral gekocht om de afstandsbediening, de RC-134. Die werkt ook met mijn Tascam 134 Syncaset (4-sporen cassettedeck), dus op 2 decks!

 


 

9 november 2010

Net wanneer je denkt dat er even niets nieuws te melden valt, is er dan toch weer nieuws! Steinberg heeft vandaag Cubase update 5.5.2 ge-released. In tegenstelling tot update 5.5.1 is deze update geen quick fix, maar een volledig geteste en dus ook ge-supporte versie. Er zijn een aantal bugs opgelost in deze versie. Steinberg heeft zich tot doel gesteld de klanten nog beter van dienst te zijn en heeft recentelijk besloten van al zijn pakketten vaker releases uit te brengen. Keep up the good work Steinberg!

 


 

7 november 2010

Vandaag een klant geholpen met wat vragen via de e-mail. Ook op zondag mag er gewerkt worden!

Verder zie ik dat vandaag alle sites van Steinberg 'down' zijn. Het kan ook de besten gebeuren. Een hele opluchting nadat mijn site er eind augustus tijdens mijn vakantie een week uit heeft gelegen ;-)

 


 

3 november 2010

Eindelijk is het de vrienden van Google gelukt om mijn site weer te indexeren. Na bijna 2 1/2 maand staat mijn website eindelijk weer tussen de zoekresultaten van de populaire search-engine Google. Bij andere zoekmachines was het probleem (de server van mijn site lag er in augustus een hele week uit!) binnen een week opgelost, die pakten de website enkele dagen na de restore al weer op.
Daar zijn Bing en Vinden.nl duidelijk beter dan Google. Maar ja.........iedereen bijna gebruikt Google. Maar dat is dus ook weer opgelost.

 


 

1 november 2010

In de laatste 3 maanden is het 2x voorgekomen dat het hele huis spanningsloos werd door het of uitschakelen van de apparatuur in de studio. Alle apparatuur hangt achter één hoofdschakelaar. Schakel je wat langzaam, trekt de schakelaar een vonk en 'klapt' de aardlek eruit. Dit heb ik nu opgelost om in plaats van een goedkope stekkerdoos met één schakelaar achter mijn Surge Arrest te hebben, deze te vervangen door een Brennenstuhl met 8 aansluitingen, waarvan per 4 één schakelaar. Daarachter zitten dan weer andere verdeeldozen om de meer dan 40 (!) apparaten in de studio van spanning te kunnen voorzien.


De studio wordt nu in 4 stappen aan- en uitgeschakeld. Eerst gaat de hoofdschakelaar van de Surge Arrest van APC aan, dan na elkaar de beide schakelaars van de Brennenstuhl en als laatste de schakelaar van de aktieve Yamaha monitors. Uitgeschakeld wordt het geheel dan weer in omgekeerde volgorde. Dus hopelijk zitten we hierdoor niet meer in het donker!

 

Verder vandaag nog even telefonisch een klant geholpen bij het instellen van zijn Cubase over 2 beeldschermen. Ook die missie is weer geslaagd!

 


 

31 oktober 2010

Vandaag een paar nieuwe foto's op de website gezet van de studio. Als je de pagina Foto's bekijkt, krijg je een aardige indruk van de nieuwe inrichting van de studio.

 


 

30 oktober 2010

Gisteravond bij Ikea een stalen Broder stellingkast gekocht voor de studio. Voordeel van deze manier van ruimte creëren is dat ik niet hoef te boren. Dat is in de studio namelijk bijna ondoenlijk. Alle muren zijn bedekt met isolatiemateriaal. Daarin gaan boren zou een drama worden. De kast is nog dezelfde avond opgebouwd en deels ingericht. Het inrichten is nu klaar en alles is ook meteen weer eens goed uitgesorteerd en opgeruimt. Binnenkort zijn er nieuwe foto's van te zien op de website.

 


 

28 oktober 2010

Gisteren bij Live Music in Arnhem een pakket promo-materiaal van Steinberg opgehaald, wat de mensen van Steinberg bij een Cubase en WaveLab demonstratie bij Live Music op afspraak voor mij hadden afgegeven. Mijn dank hiervoor aan de mensen van Live Music en van Steinberg!


Kom je dus binnenkort voor een cursus? Dan hebben we tevens wat leuk promo materiaal en folders van Steinberg producten voor je klaarliggen. Zolang de voorraad strekt!

 


 

25 oktober 2010

Vandaag weer een leuke reactie gehad in het gastenboek van Remco, die afgelopen zaterdag 23 oktober bij mij in de studio op Cubase 5 cursus was.

Verder heb ik mijn bestelling van Thomann uit Duitsland vandaag binnengekregen. Echt snel! Donderdagavond besteld en de maandag erop al in huis. Klasse service van ze. Nu heb ik weer snaren en accessoires binnen voor de komende tijd. Gitaarnaren en poetsdoekjes genoeg om meer dan een jaar mee vooruit te komen... :-)

 


 

23 oktober 2010

Vandaag had ik Remco in de studio voor de cursus Cubase 5. Remco ken ik van de website synthforum.nl, en hij had er een paar Cubase vragen. Zo zijn we bij elkaar uitgekomen. Remco heeft het in één keer goed aangepakt en gekozen voor de cursus Cubase 5 met daarbij gelijk een EDU versie van het pakket. Remco heeft een aantal mooie, interessante en vooral onbekende features van Cubase leren kennen en is zeer enthousiast geworden.
Veel succes Remco!

 


 

22 oktober 2010

Vandaag is er een flinke bestelling de deur uitgegaan voor 'klein spul'. Snaren, boeken, reinigingsvloeistof, poetsdoekjes etcetera. Met die verbruiksartikelen kan ik dan in de studio weer een tijdje vooruit.

 


 

21 oktober 2010

Om nog even terug te komen op mijn berichtje van 27 september over de keuze van een Takamine semi-akoestische gitaar............. Ik had toen nog geen tweedehands exemplaar ingecalculeerd omdat je nooit weet wat je tegenkomt. Het is dus zoals in mijn voorgaande berichten te lezen, geen nieuwe Takamine geworden, maar een model wat niet meer nieuw gemaakt wordt. Maar wel een hele mooie, en voor een gunstige prijs gekocht. Een van de volgende berichtjes zal wel gaan over de klankkwaliteit van de ingebouwde elektronica....

 


 

20 oktober 2010

Gisteren in Zeeland (!) mijn Takamine EG-40C semi akoestische gitaar opgehaald die ik heb gekocht via Marktplaats. Het was een flinke rit, 160km heen en 160km terug, het nodige oponthoud in de spitstijd, maar het was de moeite waard. Het is een hele mooie en goed klinkende gitaar. Elektronica moet ik welliswaar nog testen, maar daarin heb ik ook alle vertrouwen.

 


 

17 oktober 2010

Via Marktplaats recentelijk een deal gesloten over een Takamine semi-akoestische gitaar! Hier ben ik erg content mee. Tweedehands is natuurlijk een risico, maar wel meer dan € 100 goedkoper dan de nieuwe die ik anders zou kopen. Vergelijken is lastig omdat dit model niet meer gemaakt wordt, en je ze op internet tweedehands nauwelijks ziet. En de prijzen zijn zeer variërend. Deze is met koffer, en ik ga hem komende week ophalen. Ik ben benieuwd....

 


 

16 oktober 2010

Deze zaterdag ben ik bij Arjan geweest, in Huissen. Lekker dicht bij huis! Bij Arjan heb ik zijn Steinberg HALion Symphonic Orchestra (HSO) geïnstalleerd en geregistreerd. Daarnaast hebben we de eerder dit jaar gemaakte template aangepast aan het werken met HSO. En verder natuurlijk de nieuwste versie van Cubase (5.5.0.) gedownload voor hem en geïnstalleerd.

Met de software helemaal up-to-date zijn we bezig gegaan met basic opnemen van audio (gitaar en zang) en MIDI VSTinstruments, via een electronisch drumstel. Alles werkt prima! Daarna nog even verder gegaan met basic effects (insert vs send/return), mixrouting en Loopmash en Beatdesigner. Prachtige nieuwe creatieve tools in Cubase voor o.a. liefhebbers van Ableteon. Setup compleet, laatste updates, nieuwe VSTi, je kunt er weer even tegenaan Arjan!

 

Veel succes en ik hoor het wel wanneer je de volgende afspraak wilt.

 


 

14 oktober 2010

Vandaag weer een leuke reactie gehad in het gastenboek van Bob, die op 9 oktober jl. een cursus Cubase 5 bij mij in de studio heeft gehad.

Dank je wel voor je feedback Bob!

 


 

13 oktober 2010

Vanavond heb ik bij Live Music in Arnhem de Steinberg Cubase 5 EDU versie opgehaald voor een cursist, die volgende week naar de studio komt voor zijn cursus Cubase. Verder heb ik vandaag de vragen van Bob bestudeerd (zie item van gisteren), en hem zijn antwoord gestuurd. Als het goed is kan hij nu ook weer 'full speed' verder.........

 


 

12 oktober 2010

Telefonisch vanavond een klant support gegeven voor Cubase een Miroslav Philharmonik. Deze klant heb ik eerder goed kunnen helpen, en nu gelukkig weer. Verder nog een supportvraag per e-mail ontvangen van Bob, die afgelopen zaterdag de cursus Cubase had gevolgd. Hij krijgt zijn inhoudelijke antwoord morgen schriftelijk!

 


 

9 oktober 2010

Vandaag had ik Bob in de studio, uit het westen des lands. Bob speelt al jaren in enkele bands, en wil toch ook zelf tracks kunnen opnemen in hoge kwaliteit. In het verleden werkte hij al met Cubasis VST en WaveLab Lite. Nu zijn dat Cubase 5 Essentials en WaveLab 6 Essentials.

Bob werkt met meerdere keyboards en synthesizers en heeft vandaag goede ideeën opgedaan om zijn keyboardpartijen goed in audio te krijgen, en daar MP3's van te maken voor optredens als begeleiding bij zijn live keyboardspel en de vocalen van de zangeres.

Heel veel succes verder Bob! En de vragen die je nog hebt zie ik in de e-mail tegemoet.

 


 

8 oktober 2010

In navolging op Cubase, is er nu ook een Trial Version voor WaveLab uitgekomen. Deze versie heeft alle functies van "de grote" WaveLab en werkt 30 dagen. Je hebt er wel een eLicenser dongle voor nodig. Op de Steinberg site vind je meer info over de WaveLab 7 Trial Version.

 


 

6 oktober 2010

Vandaag is mijn Steinberg WaveLab 7 boxed version update binnengekomen bij Live Music!
Meteen opgehaald natuurlijk en geïnstalleerd. De installatie en eLicensing ging probleemloos. Daarna het instellen van de eerste hoofdschermen en ermee aan het werk. Er zitten veel nieuwe mogelijkheden in die ik nu allemaal ga verkennen, om er zelf goed mee overweg te kunnen, maar ook vooral om er goed over te kunnen adviseren en lesgeven aan toekomstige klanten voor de basiscursus WaveLab bij AMPS Recordings.

 

Bijkomend is zeer interessant dat naast Cubase, nu ook WaveLab beschikbaar is voor Apple/Mac.
Dus ook als je op een Mac werkt, kun je de cursus Cubase (en/of WaveLab) komen volgen!

 


 

4 oktober 2010

De komende zaterdagen weer helemaal volgepland met klanten. Bij één van hen wordt onder andere een Steinberg Cubase 5 Educational (EDU) bij zijn cursus geleverd. Een andere klant krijgt op locatie een Steinberg HALion Symphonic Orchestra EDU geïnstalleerd op zijn PC, waarop hij al een Cubase 5 EDU van AMPS Recordings heeft staan, en ook de komende periode les krijgt in Cubase, in combinatie met HALion Symphonic Orchestra.
Vanaf november zijn er weer zaterdagen beschikbaar voor de cursus Cubase bij AMPS Recordings of bij jou thuis in je studio op locatie.

 


 

27 september 2010

Momenteel ben ik me aan het oriënteren op een semi-akoestische gitaar. Daarmee kan ik dan ook het instrumentarium in mijn studio completeren. Persoonlijk ben ik nogal weg van het japanse merk Takamine. Daarop gaat dan ook waarschijnlijk de keuze wel vallen. Ditmaal wordt het eens geen Yamaha of Fender!
De selectie gaat tussen de Takamine EG333C-LTD, de EG330SC en de EG340SC. Waarbij de leukste denk ik de EG333C-LTD is, en de beste koop de EG330SC, omdat die niet veel duurder is dan de EG340SC, maar de adviesprijs van de EG330SC wel ongeveer € 100 hoger ligt! Even afwachten nog, maar rond de kerst staat er vast een Takamine in de studio.........

 


 

16 september 2010

Vandaag meteen bij Live Music in Arnhem de update van WaveLab 6 naar WaveLab 7 besteld.
Daarnaast ook meteen de prijs opgevraagd van WaveLab 7 Educational voor een klant van mij met een Mac, die heel blij zal zijn dat het er nu eindelijk ook voor zijn platform is. Als hij voor WaveLab kiest, koopt hij deze in combinatie met een bijpassende cursus van AMPS Recordings.

 


 

15 september 2010

It's official: WaveLab 7 is vandaag officieel aangekondigd voor uitlevering door Steinberg. Deze gaat dus een derzer dagen besteld worden bij Live Music in Arnhem, mijn standaard leverancier naast Thomann. De update van WaveLab 6 naar WaveLab 7 kun je nu al online bij ze downloaden voor € 99. De boxed version is er nog niet, daar zul je dus nog even geduld voor moeten hebben.

 


 

14 september 2010

Vandaag is de Yamaha YDP2006 digitale 6-bands parametrische equalizer binnengekomen. Deze heb ik natuurlijk meteen uitgepakt, ingebouwd en aangesloten. Alles schijnt te werken naar behoren. Nu nog de patches aanpassen, en we kunnen weer helemaal los met mastering van oude 2-sporen mastertracks.

 


 

9 september 2010

Belangrijkste (officieuze) studio-nieuws van de dag: 15 september releasedatum WaveLab 7 van Steinberg. Deze informatie is gepubliceerd op de website van Maarten's Sound & Vision. De prijzen zijn ook al bekend, en updaten van WaveLab is goedkoper dan het updaten van Cubase.

 

Gisteren flink bezig geweest met Google voor webmasters om te bezien wat er nu nog van de site van AMPS Recordings in Google staat. Dat is niet veel! Dus druk geweest met het aanmelden van een heel aantal html pagina's van de site bij Google om ze zo spoedig mogelijk weer door de crawlers te laten oppakken. Wat raar is, Bing, de zoekmachine van Microsoft, is in dit geval veel beter voor elkaar. Hier lig ik er al lang niet meer af. Maar ja, wie gebruikt nu al Bing?

 

Verder is het nog wachten op mijn pakketje uit Duitsland, waar ik de Yamaha YDP2006 digitale 6-bands parametrische equalizer via Ebay.de heb gekocht.

 


 

7 september 2010

Vandaag zijn de door mij bestelde custom kabels voor het aansluiten van de Yamaha YDP2006 gereed. Deze kabels had ik op maat besteld bij mijn lokale elektronica leverancier Hureka. Hier laat ik altijd custom kabels maken omdat ik dan de garantie heb van topkwaliteit materiaal en soldeerwerk.
De kabels zijn 2 balanced 6,3mm jack naar XLR male en 2 balanced 6,3mm jack naar XLR female. Hiermee kan ik dan de YDP2006 (zodra deze binnen is) aansluiten in mijn mastering chain tussen de T1952 Tube Composer en de DSP9024 Ultra-Dyne Pro Mainframe compressors.

 


 

2 september 2010

Hoewel de studio 'klaar' was, toch besloten om nog iets aan te schaffen. Recentelijk bij het masteren van wat oude opnames was mij opgevallen dat ik het gewenste kwaliteitsniveau niet kan bereiken met de beschikbare technische middelen. Er mist nog een hardware parametrische equalizer voor hethardware combinatie bereik ik niet het gewenste resultaat.

Dus via Ebay gaan zoeken en uiteindelijk is mijn oog gevallen op de Yamaha YDP2006 6-bands(!) digitale parametrische equalizer. Over deze EQ is nauwelijks informatie te vinden op internet. De manual gelukkig tenminste wel. De (weinige) beschikbare informatie gaf mij zoveel vertrouwen dat ik toch heb besloten om erop te gaan bieden.
De YDO2006 mag ik nu mijn eigendom noemen. Zodra hij is aangekomen en aangesloten in de studio, zal dat hier te lezen zijn.

 


 

19 augustus 2010

De website is weer in de lucht!
Waarschijnlijk was de server toch al een aantal dagen 'down'. In geen van de welbekendeengines zoals Google, Bing, Vinden etc. zijn de resultaten van de website nog terug te vinden.

Tot nu toe was de website bijvoorbeeld bij de zoekargumenten 'cursus' in combinatie met 'cubase' altijd in de top-10 te vinden bij onder andere Google. Hopelijk gaan de crawlers binnenkort weer een rondje doen en wordt de website weer goed gevonden door mensen die een cursus Cubase zoeken, die op maat gemaakt is.

 


 

18 augustus 2010

Net terug van vakantie een iets minder aangename verrassing. De webserver ligt eruit.
De server blijkt flink gecrashed en de website is niet meer benaderbaar en vindbaar. Een mooie kans om alles van de website op mijn eigen computer eens flink op te ruimen. Alles is nu weer mooi geordend en als het goed is kan ik vanavond alles weer uploaden! Hopelijk is dan in de loop van donderdag de website weer benaderbaar.

 


 

26 juli 2010

In verband met de zomervakantie is AMPS Recordings gesloten van 24 juli tot 27 augustus.
Wil je dus een Cubase cursus volgen, of iets opnemen of laten mixen, dan kan dat weer vanaf 28 augustus! Er wordt voor klanten weer support gegeven vanaf maandag 23 augustus.

In de zomerperiode kun je wel gewoon e-mails sturen met verzoeken voor cursussen en opnames voor de periode startend na de vakantie. Die worden dan mogelijk in de vakantie-periode, of direct daarna dan beantwoord met een planning voor de afspraken na de vakantie.

 


 

20 juli 2010

Vandaag in een leuke e-mail wisseling een klant support verleend voor de aanschaf van een nieuwe recording PC met specs waarmee hij weer een paar jaar vooruit kan. We zijn uitgekomen op een Intel i7 930 met o.a. een ASUS bord met 8GB RAM en 2 HDD's erin. Dat alles draaiend op Windows 7 Home Premium 64-bit.
Ik ben zeer benieuwd naar zijn ervaringen ermee zodra zijn configuratie aan hem is afgeleverd. Het zal een hele grote verbetering zijn in vergelijking met een PC van een paar jaar oud. Hij gaat er immers Cubase 5.5 op draaien met HALion Symphonic Orchestra.

 


 

5 juli 2010

Deze maandagavond bij een klant geweest om hem verder te helpen met Cubase en zijn MOTU 8Pre.
De MOTU is aangesloten op een nieuwe i7 laptop maar staat niet goed ingesteld. Tevens is de driver niet 100% stabiel. Regelmatig is de MIDI connectie tussen de MOTU en Cubase 5 verdwenen. En dat terwijl de audio nog wel werkt!? Dit is ook mede de reden waarom hij zijn Yamaha digitale piano niet goed aan het werk kreeg. En die hebben we voor het werken met Cubase ook maar meteen op "Local off" gezet.
We hebben het goed aan het werk gekregen, een Cubase template gemaakt en de driver is aan het einde van de avond ook al 1 1/2 uur stabiel. Al met al weer een geslaagde avond en een geholpen klant. Nu nog hopen dat de driver vanaf nu stabiel blijft.

Veel succes ermee John!

 


 

22 juni 2010

Cubase 5.5 64-bit met de nieuwe VSTBridge getest en na het oplossen van wat kleine 'hickups' voor zover goed bevonden. De nieuwe Cubase versie moet wel opgestart worden als 'Administrator', anders kun je nog steeds problemen ondervinden met plugins. Dit probleem was gelukkig snel gevonden met behulp van mede-gebruikers op Cubase.net. Vanaf nu draait A.M.P.S. Recordings dus volledig op 64-bit. Dit betekent dat er van de computer echt het 'onderste uit de kan' gehaald kan worden.

 


 

21 juni 2010

Vandaag is Cubase 5.5.0 ge-released door Steinberg. Deze update van Cubase 5.1.1 brengt als het goed is een aantal verbeteringen met zich mee. Hij wordt op dit moment gedownload op de studio-computer. Zodra ik het geïnstalleerd en tevens wat getest heb, valt er hier meer te lezen over deze update.

 


 

29 mei 2010

Deze zaterdag een muziekleraar van het Voortgezet Onderwijs in de studio gehad om hem bij te spijkeren op het gebied van de allernieuwste audio recording technologie met Cubase 5.

Hij is zeer enthousiast over alle mogelijkheden in Cubase en ziet dat het vaak moeilijker lijkt dan het is. En precies daarvoor is AMPS Recordings. Om je over die drempel heen te helpen. En dat is vandaag weer gelukt. Hij gaat binnenkort een flinke audio-interface aanschaffen en (als muziekdocent) Cubase EDU. Veel succes en plezier met Cubase 5 en de nieuw aan te schaffen setup! Eventuele vragen ziemail of telefonisch tegemoet. Je kunt nu eenmaal niet alles van een halve dag in 1x onthouden, en het is veel info.

Nogmaals veel succes en plezier ermee!

 


 

27 mei 2010

Vandaag even bij een klant geweest die zeer dringend een opname moest maken, maar maar geen interface. Dit probleem kon ik bij deze klant niet telefonisch oplossen, dus 's avonds maar even naartoe gereden (hij wooont niet zo ver weg).


Na diverse tests bleek het te zitten in een slechte microfoonkabel! Weer een probleem opgelost en een goede les: check altijd je kabels met een kabeltester als het niet goed wil werken.  Je weet nooit. In dit geval was het trouwens niet te testen geweest met een XLR naar jack kabel.

En nu ik toch al ter plekke was is me maar meteen gevraagd te assisteren bij de opname, wat natuurlijk geen enkel probleem is. De opname is naar volle tevredenheid gemaakt en tevens bewerkt en vanuit Cubase geëxporteerd als audiofile voor professionele publicatie.

 


 

22 mei 2010

Vandaag twee klanten in de studio gehad uit Den Haag. Enthousiaste muzikanten en beginnend technici. In de studio waar ze opnemen wordt gewerkt met Cubase. Dit wekte zoveel interesse dat nu de tijd was voor de stap om zelf Cubase te gaan ontdekken, om te bezien of ze voor een ander project niet zelf op kunnen gaan nemen. Beide heren zijn zeer enthousiast over Cubase 5 en gaan er in de nabije toekomst zeker mee werken.

Succes daarmee!

 


 

19 mei 2010

Met reserveringen voor cursussen Cubase 5 gaat het weer hard. De maand mei is inmiddels volgeboekt. De eerstvolgende datums voor de mogelijkheid om een cursus Cubase te volgen zijn begin juni. Wil je dus nog een cursus volgen voor het begin van de zomervakantie (hier eind juli), moet je er snel bij zijn!

 


 

11 mei 2010

De laatste tijd druk bezig voor een klant om oude stereo cassettebandjes om te zetten naar het digitale domein via WaveLab 6. Met WaveLab kan daarna de opname opnieuw indelen in de verschillende tracks, en plugins inzetten tegen tikken (van de opname van plaat), ruis en brom.

En dit met prachtige resultaten. Vanuit dat project kan dan meteen een CD gebrand worden met WaveLab. Ideaal gewoon! En voor multitrack cassettes (4- en 8-sporen) zal in het opnameproces gebruik gemaakt worden van Cubase 5 om dit grotere aantal sporen gelijktijdig op te kunnen nemen.

 


 

1 mei 2010

Vandaag voor een klant haar zang opgenomen bij een karaoke track voor een bruiloft. De opname is zeer geslaagd. Met grote tevredenheid stapte ze 2 uren later de studio weer uit met de CD in haar handen, en de track in .wav en .mp3 op de USB stick. Het is toch erg leuk om mensen op deze manier van dienst te kunnen zijn.

 


 

19 april 2010

Op deze maandagavond bij een klant zijn versie Cubase 5 EDU geïnstalleerd die hij via mij gekocht heeft in combinatie met een cursus Cubase/HALion Symphonic Orchestra. De EDU versie daarvan is nog onderweg. Cubase is inmiddels succesvol geïnstalleerd en ingesteld en nu kunnen we met het cursustraject gaan starten!
Arjan ziet er al zeer naar uit, en volgende maand gaan we dan ook serieus aan de gang met Cubase 5 op de PC.

 


 

10 april 2010

Vandaag had ik Johan uit IJmuiden in de studio voor een cursus Cubase op SX3. Zelf heeft hij SE3, en om die situatie zo dicht mogelijk te benaderen, hebben we dus gekozen voor het werken in de laatste SX versie in plaats van Cubase 5. Johan speelt veel piano en zingt, en zoekt naar de ideale wijze om zijn stage piano op te nemen, gecombineerd met zijn zang. Als snel heeft hij een goede indruk, en neemt het enthousiasme toe naarmate hij meer functionaliteiten van Cubase (ook zijn versie) leert kennen.

Tevens hebben we gekeken naar een geschikte audio/MIDI interface die hij nodig heeft, en daar zijn we al snel uitgekomen op de Lexicon Omega Studio USB. Die wordt binnenkort aangeschaft! Weer een geslaagde dag omdat de cursist vol enthousiasme weer huiswaarts gaat, en nog meer geleerd heeft dan waar hij op had gehoopt! En ik zie uit naar zijn eventuele reactie voor in het gastenboek.

 


 

3 april 2010


Vandaag voor de verandering cursus gegeven bij een plaatsgenoot in Zevenaar in zijn homestudio.
Het is mogelijk om een ervaren FruityLoops (FL Studio) gebruiker, afgeknapt van Logic, binnen een paar uur tijd redelijk wegwijs te maken in Cubase 5 op zijn Mac Pro op Windows 7 64-bit. De overstap moest gemaakt worden omdat de nieuw gekochte Virus TI niet fatsoenlijk was aan te sturen via FL Studio.
 

Eerst was hij overgestapt op Logic, geen onlogische keuze wegens zijn Mac Pro. Dit bleek echter snel een drama te gaan worden, waarna Logic snel werd verkocht, en er Cubase 5 voor in de plaats kwam. Maar dat werkt natuurlijk weer heel anders. Zonder een zetje in de goede richting door middel van een cursus, loop je dan als hobbyist toch snel vast. En dan kom ik in beeld!


Hij is helemaal enthousiast geworden, vooral omdat het is gelukt zijn Access Virus TI volledig in Cubase te integreren. Ook de uitgebreide automation mogelijkheden in Cubase zullen van veel nut voor hem zijn bij het maken van zijn tracks, die verder behalve zijn Virus helemaal 'in the box' geproduceerd worden.


Heel veel succes Brian, en we zien elkaar!

 


 

2 april 2010

Voor een klant twee weken geleden Steinberg Cubase 5 EDU besteld en een IK Multimedia Miroslav Philharmonik EDU bij Live Music in Arnhem. De laatste blijkt niet verkrijgbaar onder de condities die we verwachten van IK Multimedia en daarom is daar nu Steinberg HALion Symphonic Orchestra voor in de plaats gekomen. Dat werkt ook nog mooier in Cubase 5 omdat het VST Expression (standaard door Steinberg ontwikkeld) ondersteunt.

Zodra ook die software binnen is, zal er een afspraak met de klant gemaakt worden om het bij hem op de computer te installeren en te starten met het cursustraject van een aantal lessen voor Cubase en HALion Symphonic Orchestra.

 


 

27 maart 2010

Op de afgelopen avond is op de Musikmesse bekendgemaakt dat Cubase 5 de M.I.P.A. prijs heeft gewonnen. M.I.P.A. staat voor Musikmesse International Press Award. Steinberg's Cubase is verkozen als beste recording software van het afgelopen jaar. De selectie wordt uitgevoerd door 111 magazines van over de gehele wereld, en de prijs is een belangrijke in de internationale muziek industrie en de pro-audio industrie.

 


 

26 maart 2010

Gisteren was ik dan op de Musikmesse in Frankfurt. De Musikmesse is echt heel groots opgezet. In 1 dag kun je dan helaas ook echt niet op je gemak bekijken wat je allemaal bekijken wilt.

Bij Steinberg is mij aangegeven dat WaveLab uitkomt in de 2e helft van 2010. Pas na de Summer NAMM Show dus waarschijnlijk. Dat is nog even geduld hebben. Cubase 5.5 komt in het tweede kwartaal uit en mijn hoop is dus vooral gevestigd op een verbeterde VSTBridge. Echter zou het programma ook (nog) zuiniger omgaan met de capaciteit van de processor in de computer. Dat is altijd goed nieuws! Het bekijken van de demo's op de Steinberg stand ben ik niet eens aan toegekomen. Maar daarvoor zullen er ter zijner tijd wel mooie 'sneak previews' te zien zijn op hun website. Naast nog wat zakelijke dingen met Steinberg ook zakelijk gesproken met de mensen van Ask Video.
Als de plannen zijn uitgewerkt meer daarover.

Persoonlijk heb ik op de Messe dus lang niet alles gezien, maar zakelijk is het zeker geslaagd!

 


 

24 maart 2010

Vandaag heeft Steinberg op de Musikmesse te Frankfurt (Duitsland) meerdere nieuwe producten en updates aangekondigd. Zo komt er een update van Cubase, versie 5.5. Deze zal voorzien zijn van een verbeterde VSTBridge voor de 64-bit versie, om goed om te kunnen gaan met 32-bit plugins in de 64-bit DAW omgeving. Daarnaast komt Steinberg (eindelijk) Met WaveLab 7, het mastering pakket van deze firma. En daarbij voor het eerst ook WaveLab voor Mac! Een goed bericht voor alle Mac gebruikers die professioneel met software willen masteren. En dan komt er 'last but not least' nu ook de opvolger van Hypersonic 2, de multi-timbrale VSTi van Steinberg: HALion Sonic!

Alle info over de nieuwe producten vindt je op de website van Steinberg. Zodra Cubase 5.5 update bij Steinberg te downloaden is, zal ik dat hier vermelden. Ook WaveLab 7 zal bij AMPS Recordings zo snel het leverbaar is hier in de studio te beluisteren en te gebruiken zijn, als update van WaveLab 6 waar nu mee gewerkt wordt. Het wachten begint nu! Ik ben zeer benieuwd naar deze updates en nieuwe pakketten, en ga het morgen met eigen ogen aanschouwen op de Musikmesse.

 


 

21 maart 2010

Cubase tip:
Het starten van een nieuw project.
In Cubase 5 nieuwste update (5.1.1) krijg je bij het starten het "Project Assistant" scherm te zien. Als je nu een nieuw project aanmaakt vanuit "More", kun je je zelfgemaakte template opstarten. In het verleden kon je dan meteen een map in de verkenner kiezen of aanmaken om al je projectinformatie op te slaan. In de "Project Assistant" werkt dat iets anders. Wil je het op de 'oude' manier hebben, dan kies je onderaan in het "Project Assistant" scherm het 'bolletje' aan, dat de keuze omzet van een standaard directory naar een zelf aan te wijzen/aan te maken directory, en het heet "Prompt for project location" in plaats van de standaard "Use default location", waarbij je een standaarddirectory aan kunt wijzen.

Daarna klik je dan op de knop "Continue" en Cubase opent dan de verkenner waarin je de directory aan kunt wijzen of aan kunt maken die je wenst. Als je die hebt aangegeven en op "OK" geklikt, opent Cubase je template onder de door jou opgegeven directory. Klik je dan na je werken met Cubase op "Save as", dan sta je meteen in de juiste directory, waaronder je ook al een map 'Audio' en eventueel 'Freeze' ziet, mocht je die funcionaliteit in je song gebruikt hebben. Deze mappen maakt Cubase zelf aan wanneer deze nodig zijn. De map 'Audio' wordt standaard altijd aangemaakt.

Wil je meer weten over het maken van een Cubase template waarin je al jouw gewenste en gebruikte instellingen vast kunt leggen, zodat Cubase altijd zo opent dat je meteen productief aan het werk kunt, zonder nog van alles te moeten instellen? Of wil je meer weten over werken met Cubase in het algemeen? Geef je dan op voor de individuele cursus Cubase bij AMPS Recordings.

 


 

17 maart 2010

Vandaag weer een leuke reactie gehad in het gastenboek van Diane, waar ik op 6 maart jl. een Cubase 5 cursus heb gegeven.

Dank je wel voor je reactie Diane!

 


 

14 maart 2010

Gisteren bij een klant in Warnsveld geweest om hem verder op weg te helpen met Cubase. In een eerdere cursus in 2008 zijn we bezig geweest met VSTi in Cubase 4. Daarmee zijn we vandaag verder gegaan. Daarnaast de nodige aandacht besteed aan het werken met FX plugins op insert en send/return. Dan gaat er toch vaak weer een hele wereld voor je open als gebruiker van Cubase, zo ook nu. De mogelijkheden zijn voor hem weer veel verder uitgebreid. En dit samen met nog de nodige tips over mixen en masteren heeft weer tot prachtige resultaten en een zeer tevreden klant geleid. Misschien schrijft hij binnenkort nog een berichtje hierover in het gastenboek.

 


 

12 maart 2010

Steinberg heeft op zijn website aangegeven dat ze op de Musikmesse in Frankfurt twee langverwachte applicaties zullen onthullen. Welke dat zijn geven ze natuurlijk nog niet bekend, maar ik verwacht dat het WaveLab 7, HALion 4 en/of Nuendo 5 zullen zijn. Op de Musikmesse zal ik er op 25 maart getuige van zijn.............

 


 

11 maart 2010

Vanavond had ik Arjan in de studio voor oriëntatie op een nieuwe cursus Cubase. In 2007 heeft Arjan van mij bij hem thuis les gehad in zijn versie Cubase LE die hij heeft gekregen bij zijn Tascam US-122 interface. Hij heeft nu behoefte aan meer plugins, onder andere om vocals te bewerken en om creatief muziek te kunnen maken. Hierin voorziet Cubase 5 volledig met tools zoals VariAudio, LoopMash, GrooveAgentOne met BeatDesigner en HalionOne. Arjan heeft nu meteen Cubase 5 EDU bij AMPS Recordings besteld, tezamen met Miroslav Philharmonik EDU.
Hiermee gaan we dan bij hem thuis samen aan de slag om het geheel onder de knie te krijgen. Arjan ziet al erg uit naar de installatie van Cubase en Miroslav en het begin van de lessen!

 


 

6 maart 2010

Vandaag een klant in Nijmegen goed geholpen met haar setup. De Roland Fantom G7 en de Yamaha Tyros 2 zijn nu optimaal ingesteld voor het werken in Cubase 5 met een mooie template. Alles is nu rechtstreeks aangesloten op de MOTU 828MKII en de Yamaha mixer (die nu over is) kan in de verkoop. Nu alleen nog MIDI Device Manager files van de G7 en de Tyros 2 vinden en alles is af!

Veel succes en plezier ermee Diane.

 


 

27 februari 2010

Het loopt weer aardig storm met de boekingen van de cursus Cubase. Maart zit op enkele alternatieve data na al vol. Er staan ook al boekingen vast voor de maand april. Het voorjaar is dan ook een heerlijke periode om weer met muziek aan de slag te gaan. En creatiever dan de klassieke voorjaarsschoonmaak, toch?

 


 

24 februari 2010

Vanavond telefonische support gegeven aan een klant die recentelijk zijn Cubase 5 EDU versie had ontvangen van AMPS Recordings. Het moet gezegd, het is een heel verschil met Cubase SX3, en je moet er wel echt even aan wennen. Maar je zult zien, als je het eenmaal gewend bent, wil je voor geen goud meer terug naar het SX tijdperk. Cubase 5 is een gigantische stap voorwaarts!

 


 

17 februari 2010

Vanochtend nog een reactie voor het gastenboek ontvangen van een cursist die in maart 2009(!) in de studio was voor de basiscursus Cubase. Dat noem ik nog eens 'dedicated'!

Dank je wel voor je reactie Esmeé en nog veel succes met je muziek en daarbij Cubase!

 


 

16 februari 2010

Gisteren had ik Niko in de studio. Hij gaat thuis van AMPS Recordings de Cubase MIDI cursus volgen. Nu was hij eerst hier om zich te oriënteren op een DAW controller. Hier in de studio zijn er maar liefst 3(!) aanwezig. De Steinberg cc121 Cubase controller, de Behringer BCF2000 met Mackie Control en de Frontier Design Tranzport draadloze afstandsbediening.

Omdat Niko ook nog geen audio-interface heeft, gaat hij na overleg voor de Tascam FW1884, dit is een audio-/MIDI interface met geïntegreerde controllertechniek van Frontier Design. We verwachten beide dat dit de beste keuze is. Zodra hij er een heeft aangeschaft, gaan we aan de slag met MIDI bij hem thuis.

 

Succes met de zoektocht naar een Tascam Niko!

 


 

14 februari 2010

Vandaag wat nieuwe foto's op de website geplaatst. Die is nu weer "up to date" en de teksten en de foto's tonen weer de apparatuur die op dit moment in de studio gebruikt wordt.

 


 

9 februari 2010

Omdat het mij stoorde dat ik geen MIDI outputs meer vrij had in de studio heb ik de configuratie zodanig aangepast dat ik toch weer de MIDI out vrij heb op de voorkant van de MOTU MIDI interface. Als ik een klant in de studio heb voor een project of een cursus, kan hij/zij dus altijd een meegebracht MIDI apparaat aansluiten in de studio (de MOTU heeft heel handig 1 input en output op de voorkant van het apparaat zitten, en die zijn in dit geval beide niet aktief in gebruik).

 


 

7 februari 2010

Vanochtend de Yamaha CS1x opgehaald en 's middags meteen aangesloten. De CS1x doet het prima! Alle MIDI Out poorten in de studio zijn nu vol. Er kan niets meer bij. De controllerknoppen van deze synthesizer zijn heel leuk en sturen allen real-time MIDI data naar Cubase. De Yamaha heeft nu de plaats ingenomen van de Terratec TMP1 MIDI masterkeyboard. Naast de real-time controller knoppen heeft de CS1x ook een octaaf meer toetsen dan de Terratec. Een waardige vervanger dus.

 


 

2 februari 2010

Het is me alweer gelukt om mijn eigen statement: "nu is de studio echt klaar" om zeep te helpen.
Gisteren via synthforum.nl een Yamaha CS1x gekocht. Deze gaat de Terratec TMP1 vervangen die mij jarenlang trouw als enig (MIDI-)keyboard gediend heeft. Sinds enige tijd alweer heb ik een Alesis QuadraSynth in de studio staan, en daar komt dan nu de Yamaha CS1x bij met zijn mooie controllerknoppen en 5-octaaf keyboard. Zondag haal ik hem op.

 


 

30 januari 2010

Gisteren en vandaag nog wat klantvragen online beantwoord. En voor een klant een EDU versie Cubase 5 besteld. Verder nog een leuke reactie gekregen in het gastenboek.

 


 

24 januari 2010

Het is me toch weer gelukt nog een plekje te vinden om nog iets nieuws in te bouwen!
Gisteren via ebay.de een Tascam DX-4D DBX unit gekocht. Met deze in mijn rack hoef ik geen apart deck te hebben voor 4-sporen opnames van klanten die met DBX gemaakt zijn. Met deze ruisonderdrukkings-unit achter de Tascam 134 Syncaset (met Dolby B en C), heb ik nu alle gebruikte ruisonderdrukkingsystemen voor 4-track cassettes.
Dit houd ook in dat de Tascam 234 Syncaset na revisie de verkoop in kan.

 


 

19 januari 2010

Audio MIDIMAN 4x4 MIDI interface en de MAM HP48 hoofdtelefoon versterker verkocht. Nog te koop is:

  • Native Instruments Pro-Five VSTi (de voorganger van NI Pro 52 en Pro 53) € 10
  • Steinberg LM.4 VSTi 24-bit drum module € 10
  • Steinberg Get It On CD audio-editing en brand software €7,50
  • Alle 3 pakketten samen voor € 20

Heb je interesse in de software, kijk dan even op de pagina Apparatuur te koop

 


 

18 januari 2010

Gisteren in Cubase druk geweest met Audio Warp in Cubase. Met deze prachtige tool, en de mooie functionaliteit Free Warp heb ik een instrumentale versie van Fallin' van Alicia Keys gelijk kunnnen trekken met de originele track. De instrumentale versie wat net niet 100% met de timing van het origineel. Dit omdat mijn dochter deze heeft ingezongen, en ik hem met de instrumentale track wil kunnen mixen. Bijslijpen van de vocale track met Vari Audio hoeft niet eens. Alleen moet de stem nog wel wat voller gemaakt worden. Dat doen ze in de grote studio's in de VS immers ook om Alicia zo mooi te laten klinken. Daar komt heel wat hardware aan te pas. En software natuurlijk.
Cubase is wat dat betreft een mooi compleet pakket. Zo'n beetje alles wat je nodig kunt hebben heeft het wel aan boord.

 


 

16 januari 2010

Vandaag had ik Henk in de studio. Henk maakt arrangementen voor koren, vaak ook met de partituren voor het orkest er bij. Tot nu toe werkte Henk met Logic voor de PC, maar omdat dat al lang nietsupport door Emagic, is Henk overgestapt op Cubase. In Cubase gaat een aantal zaken natuurlijk anders dan in Logic, en daarbij wenst Henk dan ook een duwtje in de goede richting.

En dat duwtje in de goede richting krijgt hij natuurlijk bij AMPS Recordings. Henk is heel enthousiast geworden van alle mogelijkheden met Cubase. Vooral VST en automation zijn voor hem heel interessant, en hij gaat dan ook vol goede moed huiswaarts, om zo spoedig mogelijk enkele met haast op te leveren arrangementen meteen in Cubase te maken. Symphonic Choirs van East West zal wel zijn volgende aankoop worden............

Veel succes zover Henk, en tot ziens bij jou in de studio.

 


 

14 januari 2010

Geen echt groot nieuws van Steinberg op de eerste dag van de NAMM Show. Maar toch wel een nieuwtje. Steinberg heeft sinds lange tijd eindelijk weer eens een demo versie van Cubase ter beschikking gesteld. Je hebt er wel een dongle voor nodig (eLicenser). Als je er al een hebt, kan de tijdelijke licensie van Cubase demo daarop gezet worden. Anders kun je een dongle bij Steinberg19,90.

Verder heeft Steinberg een nieuwe hardware synchronizer uitgebracht voor Nuendo. Maar dat is toch een andere doelgroep (audio-video postproductie).

 


 

13 januari 2010

DE 64-BIT MIDI USB DRIVER VAN BEHRINGER VOOR DE BCF2000 IS UIT!!!
Ja, dit moest even met koeieletters! Dit vaak ondergewaardeerde merk levert hiermee een prima service. De driver heb ik natuurlijk meteen geïnstalleerd, en hij werkt prima! Nu werkt alle hardware onder 64-bit zoals het hoort. De laatste 'horde' voor mijn studio is hiermee genomen.

 


 

12 januari 2010

Dit jaar wordt The NAMM Show (Winter NAMM) in Anaheim CA, USA gehouden van 14 t/m 17 januari. The NAMM Show is de grootste muziekbeurs ter wereld, en wordt 2x per jaar gehouden in Californië.

Ik ben benieuwd of er nog nieuwe producten bekendgemaakt worden van Steinberg. Nieuwe producten die in de pijplijn zitten bij Steinberg zijn nieuwe versies van HALion en WaveLab. Of ze wachten daarmee tot de Musikmesse in eigen land.

De Musikmesse te Frankfurt am Main in Duitsland is de grootste muziekbeurs in Europa. Die wordt dit jaar gehouden van 24 tot en met 27 maart. Zet hem in je agenda!

 


 

11 januari 2010

Vanavond bij een klant in Arnhem geweest om zijn nieuwe interface te installeren en optimaal in te stellen in Cubase 5 en te zorgen voor een template zodat hij met elk nieuw project meteen op de gewenste wijze aan de slag kan gaan. Zijn Tascam 428 USB met support van Frontier Design werkt nu met de nieuwste drivers perfect in Cubase, inclusief de controllerfuncties.

 


 

7 januari 2010

Vandaag is de 2e Tascam 238 Syncaset met rack-oren en de RC-88 remote control binnengekomen. 1 Tascam 238 met de rack-oren en daaraan de RC-88 zit nu in het rack, de andere is vooralsnog reserve unit. Nu nog wat "puntjes op de i" zetten. Hier een remote, daar een manual, de 64-bit driver van Behringer, en dan is het helemaal af!

 


 

6 januari 2010

Nu alles is aangesloten en getest (en het werkt!) is vandaag de benodigde informatie op de website geplaatst op een nieuwe pagina op deze website die ook apart is opgenomen in het menu.

Tevens zijn er enkele nieuwe foto's op de site geplaatst.

 


 

5 januari 2010

Vanmiddag is de levering van Thomann binnengekomen met de benodigde kabels en de Behringer splitter. Met de splitter kan ik het signaal van de master-out van het mengpaneel gelijktijdig routen naar de inputs 11 en 12 van de geluidskaart en naar het cassettedeck, de MiniDisc recorder en de DAT recorder. Voor klanten kan een mastertrack in dus zo ongeveer ieder gewenst formaat worden opgenomen. Desgewenst ook gelijktijdig op meerdere formaten.

 

Alles is nu aangesloten en alles werkt. Nu nog wachten op de andere Tascam 238 met rackoren en RC-88 afstandsbediening. Als de Tascams dan verwisseld zijn, is alles compleet. Enkel nog wachten (zo deelde Behringer mij mede) op 64-bit drivers voor de BCF2000 Fader-controller.

 

Als het zover is, en beide bovenstaande punten zijn opgelost/uitgevoerd, kan er weer vuurwerk worden afgestoken! Dan is de studio ECHT AF! De 19" racks zijn ook helemaal vol, dus ik kan dan ook gewoon niets meer kopen, buiten dat ik nu echt alles heb wat ik ooit dacht nodig te hebben.

Maar zeg nooit nooit............

 


 

4 januari 2010

Cubase draait nu op 32-bit onder Windows 7 64-bit. Cubase 64-bit gaf nog teveel problemen met de  hardware en met VSTBridge. 32-bit plugins willen gewoon niet lekker draaien onder een 64-bit host.
Voorlopig blijf ik dus met Cubase nog op de 32-bit versie werken, hoewel ik de 64-bit versie wel op de computer heb staan, en hij in principe goed werkt. De Frontier Design Tranzport wordt niet herkend in Cubase 64-bit, en ook de Behringer BCF2000 geeft problemen omdat deze geen 64-bit installer heeft. En dat is wel echt nodig onder een 64-bit OS. Ook als je Cubase op 32-bit draait. Er gaat dus een mailtje naar Behringer met de vraag wanneer er een 64-bit installer komt voor de MIDI-drivers. Zonder deze drivers gaat hij niet goed werken.
Verder loopt alles weer als een zonnetje! Voor alle hardware behalve de Behringer zijn er al 64-bit installers, en die doen het onder Cubase 32-bit prima. Goed werk van Microsoft dit keer.

 

Verder heb ik ook de synchronisatie met tapes via de XRI Systems XR300 aan de praat. Dit werkt weer als vanouds, hoewel in de oude Cubase 5.0 VST het nog werkte met MIDI Clock, en Cubase dat al lang niet meer ondersteunt. Nu werkt het met MTC, en dat was even zoeken in de XRI manual. Maar daar heb je ze immers ook voor. Zonder manual doe je met zulke apparaten niets!

 


 

1 januari 2010

AMPS Recordings iedereen een gelukkig, gezond en muzikaal 2010!

 

 

 

 

Actueel nieuws

 

Hier vind u het actuele nieuws over AMPS Recording.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelt in en rond de studio. 

 

Volg AMPS Recordings ook op Facebook

 

Nieuwsarchief

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren. Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar. 

In het gastenboek vind u reacties van klanten over AMPS.

 


 

Laatste nieuwsberichten