Nieuws 2020

 

Hier vind u het nieuws over AMPS Recording uit 2020.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelde in en rond de studio in dat jaar. 

 

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren.

Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar.

Of ga via deze link direct naar het actuele nieuws.

 

 


 

30 december 2020

Als Plugin Alliance dan nog een keer de extra korting geeft, kunnen we het toch niet laten. De SPL Vitalizer mk2-T en de Elysia alpha compressor zijn dan echt de laatste investeringen dit jaar.


 

28 december 2020

Nog meer korting met een speciale aanbieding van Plugin Alliance. De Millennia NSEQ-2 equalizer kan er nog wel bij. Nu is er ook qua VST plugins ruime keuze aan pre-amps, equalizers en compressor VST


 

27 december 2020

Vandaag nog eens gebruik gemaakt van de aanbiedingsperiode van Plugin Alliance. De volgende VST's hebben we nog aangeschaft: de bx_console Focusrite SC (channel-strip), Elysia mpressor (compressor) en museq (equalizer) en de Dangerous Music BAX EQ (equalizer).


 

22 december 2020

Vandaag vroeg in de avond heb ik Ton geadviseerd over de mogelijkheden van Steinberg Cubasis 3 voor op zijn iPad en de mogelijkheden van Cubase Pro 11 en de upgrade vanaf zijn Cubase 5. Ton weet nu goed waar hij aan toe is en kan zijn keuzes gaan maken.
Veel succes daarmee Ton, en prettige feestdagen en een goed en gezond 2021.

Vandaag wat later op de avond heb ik Cil nog support gegeven met Cubase Pro 9. We hebben zijn MIDI import issue (het al dan niet importeren van de tempo informatie in de MIDI track) kunnen tackelen en tevens zijn issue met de aansturing van de fader van zijn nieuw aangeschafte Steinberg cc121 Cubase controller opgelost. Alles werkt weer helemaal naar wens, en Cil kan nu weer alles ermee doen wat hij wil.
Veel succes ermee Cil, fijne feestdagen en een goed en gezond 2021.


 

21 december 2020

Vandaag heb ik weer een mooie reactie ontvangen voor mijn gastenboek van Co uit Amsterdam. Hij had op 5 december Cubase cursus bij ons in de studio en we hebben hem op 16 december nog even online support gegeven. Onder de datum van 5 december vind je de review terug. Dank voor je mooie review Co.

Vanavond heb ik René uit de provincie Groningen geholpen met het op afstand installeren van zijn Steinberg UR22c interface en het licenseren en installeren van Cubase 10.5 AI. Het is allemaal goed gelukt. De eerste Cubase les voor René volgt op een doordeweekse avond in januari 2021.
Hele fijne feestdagen, een goed en gezond 2021 en tot in januari René!

Vanavond later op de avond Marjon nog geholpen met de puntjes op de i te zetten met haar nieuwe computer met daarop de installaties van o.a. Steinberg Cubase Pro 10.5, IK Multimedia Total Studio 2 Max, NATIVE INSTRUMENTS Kontakt 6 player en een Big Fish Audio Latin percussive expansion. Alles werkt nu goed, de Cubase template voor Marjon is weer up-to-date gemaakt en ze kan nu vol met de muziek aan de slag.
Hele fijne feestdagen, een goed en gezond 2021 en tot volgend jaar Marjon!


 

20 december 2020

Vandaag ben ik bij Marjon in Eck en Wiel om haar nieuwe computer af te leveren. Ze heeft een snelle 8-core Intel i7 PC aangeschaft via AMPS Recordings. We gaan daar Steinberg Cubase Pro en IK Multimedia Total Studio 2 Max op installeren en alles instellen en werkend maken.


 

19 december 2020

Vandaag ben ik voor de tweede keer bij Freek in Steenderen voor zijn volgende Cubase cursus. We hebben ons bezig gehouden met Instrument Tracks vs. Rack Instruments met MIDI Tracks, het overzetten van MIDI uit zijn Korg naar Audio, Chord Tracks extraheren uit MIDI sporen en Insert vs. Send/Return en het gebruik van dynamische- en reverb plugins op de vocal track.
Heel veel succes de komende tijd Freek, en tot volgend jaar.


 

16 december 2020

Vanavond Co uit Amsterdam support gegeven met wat instellingen en performance zaken op zijn laptop in combinatie met Cubase LE. Alles is nu goed aangesloten en ingesteld en Co kan zijn muzikaliteit de vrije loop laten.
Heel veel succes Co!


 

15 december 2020

Vanavond René uit Putte (N-Br) een uurtje Steinberg Cubase Pro support gegeven op afstand. Een aantal vragen beantwoord en wat kleine issues voor hem opgelost met de diverse instellingen. Veel succes weer René, en we spreken elkaar. Als dat niet meer dit jaar is: fijne feestdagen en een goed begin van 2021 gewenst!


 

14 december 2020

Vroeg in de avond heb ik de Peavey Electronics Classic Series 50/50 gitaar-buizen-eindversterker naar ELB-Tech in Hummelo gebracht ter reparatie/onderhoud. Een kanaal bromt en dan kan hij ook meteen schoongemaakt en verder nagekeken worden.
Veel succes met de reparatie Eef.

Later vanavond heb ik Rik uit Doesburg weer bij mogen staan met wat software/Mac gerelateerde issues in combinatie met Native Instruments Scarbee, Toontrack Superior Drummer en Steinberg Cubase.
Succes ermee Rik!


 

13 december 2020

Vanavond Boudewijn nog even iets meer als een uurtje ondersteund met zijn Cubase vragen. Alles is naar volle tevredenheid gegaan en Boudewijn kan weer verder.
Veel succes met je muziek Boudewijn!


 

12 december 2020

Vandaag ben ik bij Cil in Bunschoten. Onderdelen van IK MultimediaTotal Studio 2 Max installeren en licenseren, een nieuwe uitgebreide template in Steinberg Cubase Pro 9 en nog heel veel kleine en grotere vragen beantwoord.


 

7 december 2020

Vandaag heb ik weer een mooie reactie ontvangen voor mijn gastenboek van Michel. Hij had zijn eerste cursusdag op 25 april en de tweede op 2 mei. Onder die datum vind je ook de review terug. Dank voor je mooie review Michel, en wie weet, tot volgend jaar.


 

5 december 2020

Vandaag had ik Co uit Amsterdam in de studio voor zijn cursus Cubase op maat. Belangrijkste onderwerpen voor Co vandaag zijn een aantal algemene Cubase instellingen en de configuratie en MIDI. Hij heeft zelf een Nord Stage EX88, maar heeft nog niet met MIDI gewerkt. Het lijkt weinig, maar er is toch heel veel te behandelen in een paar uren. Alle onderwerpen zijn nadrukkelijk behandeld en Co heeft zijn doelen voor vandaag bereikt.
Heel veel succes ermee Co, en een goede reis terug.


 

3 december 2020

Vanavond Cil nog mogen ondersteunen met het downloaden en installeren van de IK Multimedia Total Studio 2 Max pakket. Over iets meer dan een week ben ik bij hem, en dan gaan we zijn studio-inrichting de 'finishing touch' geven, een paar mooie templates in Steinberg Cubase maken en zorgen dat alles tiptop werkt. Tot volgende week Cil!

Om alle software updates en uitbreidingen voor de eigen studio compleet te maken vanavond nog de Waves Audio SSL 4000 Collection en de Waves Audio API Collection VST pakketten aangeschaft. Hiermee zijn we dan ook wel compleet met VST's in de studio. Hiermee kunnen we de Cubase cursisten dan ook meteen mooi de verschillen al dan niet laten zien en horen van de verschillende VST's, de Steinberg eigen plugins en die van merken als Waves, IK Multimedia, Arturia, Brainworx en anderen.


 

1 december 2020

Vanavond heb ik Boudewijn (waar ik afgelopen zaterdag nog was te Gouda) op afstand nog een paar uur support gegeven met het downloaden, installeren en licenseren van zijn IK Multimedia Total Studio 2 Max pakket (190GB groot!). Tevens alle plugins zichtbaar gemaakt in de Steinberg Cubase menu's voor het selecteren van de plugins. Heel veel plezier en succes ermee Boudewijn, en tot gauw.


 

30 november 2020

Vandaag gaat dan de Black Friday / Cyber Monday waanzin weer ten einde. Toch konden we het weer niet laten en hebben we nog de Waves Audio Chris Lord-Alge signature CLA Epic reverb VST aangeschaft. Nu zijn we dan ook wel weer echt even uitgekocht wat betreft pro-audio software VST's.


 

29 november 2020

Deze zondag heb ik mijn tweede ECHO AudioFire12 ingebouwd, aangesloten en geconfigureerd voor mijn systeem. Direct geïntegreerd in de grote Cubase Pro template, zodat ik daar direct 24 hardware outputs beschikbaar heb naar de analoge mixer voor desgewenst 24ch analoge mixdown. De ECHO AudioFire12 zijn nu ge-'daisy-chained'. FireWire van de eerste doorgelust naar de tweede en BNC Word Clock van de Clock Out van de eerste naar de In van de tweede. Het werkt feilloos. Als je de ECHO mixer opent, worden er direct twee vensters geopend, van de master en van de slave. Perfect!

Verder toch nog maar een Black Friday deal gepakt van Plugin Alliance. de bx_townhouse Bus Compressor. Die heeft een goede reputatie, en een 'glue compressor' was net iets wat ik nog miste. En waar er voor hardware in de studio racks nu echt geen ruimte meer is, kun je altijd nog een VST3 plugin installeren. Check!


 

28 november 2020

Vandaag ben ik bij Boudewijn in Gouda om hem te supporten met zijn IK Multimedia Total Studio 2 Max download, installatie en registratie en het aansluiten en instellen van zijn nieuwe PreSonus Audio Electronics AR16c digitale mixer in Cubase. Wegens een haperende internetverbinding hebben we helaas nog niet alle sound-content van Total Studio 2 Max kunnen downloaden. Maar we zijn een eind op weg. Alle VST engines zijn al wel geïnstalleerd. Zijn Presonus AR16c mixer is helemaal aangesloten en gerout in Cubase. Alles werkt naar behoren en Boudewijn heeft ontzettend veel zin om meteen te gaan recorden.
Tot gauw weer Boudewijn, voor de volgende les in Zevenaar of op afstand.


 

27 november 2020

De laatste software VST aanschaffing voor de komende periode. We hebben wat we hebben willen, dus Cyber Monday komt er niets meer bij. Vandaag was het Plugin Alliance Brainworx Audio Plugins elysia karacter VST saturation FX. And it's great!


 

26 november 2020

Vandaag heb ik de definitieve order ontvangen voor de levering van een supersnelle Intel i7 gebaseerde computer. Het wordt een i7 8-core met 16GB DDR4 RAM, een 250GB M.2 SSD voor het systeem (Windows, Cubase en VSTi plugin engines, een 1TB M.2 SSD voor samples en een 2TB HDD voor de recordings. Natuurlijk afgemaakt met Widows 10 installatie en een stille kast en dito koeling. Deze computer gaat op locatie geleverd worden, aangesloten, Cubase Pro en Steinberg UR44 interface installatie en configuratie en een mooie recording template.
Alvast gefeliciteerd met je aankoop Marjon. Over enkele weken wordt je computer geleverd en heb je zeker de komende jaren geen systeem performance issues meer!

Verder vanavond nog gebruik gemaakt van de Black Friday speciale klantaanbiedingen van Arturia voor de VSTi Pigments 2 synthesizer en hun FX Collection VST effect bundle.


 

25 november 2020

Vandaag heb ik gebruik gemaakt van de Plugin Alliance Black Friday deal. Ik heb daarbij de Brainworx SPL Passeq VST aangeschaft. Een prachtig mooie stereo - M/S equalizer van hoge kwaliteit. De VST plugins van de laatste jaren worden steeds beter, en dat is de reden dat ik naast de vele hardware in de studio ook steeds meer over ga tot de aanschaf van hoogwaardige plugins voor in de studio.
De SPL Passeq VST plugin draait inmiddels bij AMPS Recordings in de studio onder Cubase Pro 11 en WaveLab Pro 10.


 

24 november 2020

Op deze dinsdag is de WaveLab 10.0.50 maintenance update voor alle WaveLab 10 versies uitgekomen. De update is gratis voor WaveLab 10 gebruikers. De WaveLab Pro 10.0.50 update draait inmiddels bij AMPS Recordings in de studio.


 

22 november 2020

Vanmiddag een belletje van Cil gehad en hem advies gegeven over een paar issues. eLicenser software ge-update, Yamaha MIDI drivers ge-update, instelling buffersize aangepast en alles draait weer als een zonnetje. Meteen maar een afspraak gemaakt voor over 3 weken bij hem op locatie.
Tot de 12e december Cil!


 

21 november 2020

Vanmiddag heb ik Boudewijn een uur op afstand support gegeven met het activeren en licenseren van AutoTune Antares AUTO-TUNE PRO VOCAL STUDIO, Auto-Tune Pro + AVOX 4. Hiermee heeft hij een volledige Vocal FX bundel waarmee je alles kunt waarvan je durfde dromen op Vocal FX gebied en nog meer. Deze werkt nu goed en geïntegreerd in zijn Steinberg Cubase Artist setup. Volgende week gaan we verder bij Boudewijn op locatie in Gouda.
Tot volgende week Boudewijn!

Verder heb ik vandaag offerte bij mijn PC bouwer opgevraagd voor 2 nieuwe studio-PC varianten voor een klant van AMPS Recordings, waar de PC niet (meer) hetgeen kan leveren wat nodig is voor haar recording projecten. Komende week zien we de offerte tegemoet en kan de klant hopelijk over een paar weken al genieten van de enorme performance-boost van haar Steinberg Cubase Pro recording systeem.


 

20 november 2020

Vanavond heb ik Marjon weer support mogen geven op een aantal Cubase-gerelateerde en ook een aantal algemeen computer gerelateerde vragen. Al haar vragen zijn weer naar volle tevredenheid beantwoord en ik ga haar de komende week een snelle nieuwe computer aanbieden die specifiek geconfigureerd wordt op het werken met Cubase Pro.
Tot gauw Marjon!


 

19 november 2020

Zeer binnenkort gaan we uitbreiden van een 12-kanaals digitaal/analoog mixdown systeem naar een 24-kanaals D/A mixdown systeem door het toevoegen van een 2e 12ch ECHO AudioFire 12 FireWire interface te 'daisy chainen' (=doorlussen) met de bestaande ECHO. Zo kunnen we met 24 kanalen 'out of the box' retour naar het 64ch analoge mengpaneel en nog meer gebruik maken van de analoge kwaliteit van de mixer en de andere hardware 'outboard gear' in de studio. Get it on!
En wat gaan we dan nu precies doen? Met 'daisy chain' wordt de 1e AudioFire 12 met FireWire doorgelust naar de 2e en worden ze tevens gesynct met Word Clock via een BNC 75Ohm kabel. De 12 audio outputs gaan dan naar 12 B-inputs of Tape Returns op de Soundtracs mixer. Tezamen met de 1e AudioFire 12 gaan er dan dus totaal 24 kanalen audio retour naar de mixer om de muziek analoog uit te kunnen mixen, gebruik makende van de inserts en send/returns van de console. Er gaat niets boven de hybride studio!


 

16 november 2020

Vanavond heb ik Louis uit Rotterdam weer 2 uren support op afstand mogen geven in Cubase Artist. We hebben de mixer uitgebreid behandeld, wat gebruikersinstellingen aangepast en belangrijke punten als de inserts en de sends besproken. Daarna nog de wijze waarop je een mix het beste zou kunnen opbouwen. Als laatste hebben we de Export Mixdown besproken. Louis kan verder met zijn mixen en is helemaal content met wat hij vanavond geleerd heeft. Daar doen we het voor!
Heel veel succes met je mixen Louis!


 

14 november 2020

Vandaag had ik Boudewijn in de studio voor zijn 2e cursusdag Cubase. We hebben ons verdiept in de eventuele aanschaf van een hardware mixer met uitgebreide USB interface, vocal effecten hardware en software en de afwegingen daarin besproken. Dan met Cubase zelf bezig gegaan met routing, de mixer, werking van hardware en software compressors, de instelwaarden van belangrijke parameters als threshold, ratio, make up gain en meterinstellingen. De dag vliegt weer om en Boudewijn heeft weer heel veel opgestoken.
Tot volgende week Boudewijn!


 

12 november 2020

Vanavond weer op afstand support gegeven aan Marjon. We hebben het gehad over de performance van het systeem en wat je in Cubase kunt doen om bottlenecks daarin op te lossen. Dan als gevolg daarvan hebben we het gehad over de mogelijkheden en wensen met betrekking tot een nieuwe laptop dan wel vaste PC, hebben we het gehad over de verschillende samplepakketten met symfonische instrumenten, en als laatste de wijze van inrichten van projecten op de computer. Hoe sla je wat waar op en hoe los je het op als het niet goed staat. Zo is een avond snel om.
Veel succes Marjon, en vast tot een volgende keer.

Verder hebben we vandaag verschillende plugins aangeschaft. De periode met aantrekkelijke aanbiedingen is weer begonnen en er stonden toch wel een paar leuke plugins op de wensenlijst.
De volgende VST plugins zijn toegevoegd aan de collectie bij AMPS Recordings:
 • Waves Chris Lord-Alge (CLA) Classic Compressors VST
 • Brainworx SPL Iron compressor VST
 • IK Multimedia T-RackS Sunset Sound Studio Reverb VST
Tezamen met de Steinberg Cubase Pro 11 update van gisteren zijn we weer even uitgekocht.


 

11 november 2020

Het grote nieuws van vandaag van en voor AMPS Recordings is dat Cubase 11 vandaag is uitgebracht. Het zat er al aan te komen, maar nu is hij er dan ook.Voor nieuwe features klik je hier: New in Cubase 11.
Wij zorgen er natuurlijk voor dat de nieuwe versie nog vandaag operationeel draait in de studio. Dus als je dat wenst kun je al direct cursus krijgen in de nieuwste versie Cubase Pro 11.

Verder heb ik vanavond Louis nog een uurtje support op afstand gegeven. In januari was ik bij Louis in Rotterdam. Hij heeft inmiddels een grote harddisk voor zijn recordings bij laten plaatsen in zijn PC en nu is het tijd om zijn projecten over te zetten. Dat is allemaal geslaagd en volgende week doen we nog een sessie over mixen en het exporteren en opslaan ervan.
Tot volgende week Louis!


 

9 november 2020

Vanavond heb ik op afstand met- en voor Pierre een template gebouwd in Cubase voor de verschillende VSTi's en audio en MIDI sporen om zijn projecten efficiënt en volledig op te kunnen nemen. Dus input routing uitgebreid op zijn interface, uitgelegd hoe hij zijn digitale Yamaha NP-V80 Piaggero piano met MIDI op de computer kan aansluiten en routen en aanvullend nog enkele folder-tracks en group-tracks voor hem aangemaakt.
Heel veel succes met de opnames Pierre!


 

7 november 2020

Vandaag had ik Boudewijn in de studio voor zijn eerste cursusdag Cubase. Hij werkt zelf al met Cubase maar wil er beter mee leren werken, en hij weet ook dat er in Cubase zoveel meer zit en kan dan dat hij nu weet. Eerst nemen we samen de basics van de instellingen door en dan gaan we al snel in op enkele van zijn grotere issues waar hij tegenaan loopt. Op het vlak van zowel audio als ook MIDI connections en routing is veel te vertellen en uit te leggen en al gauw gaan we de diepte in. De dag is voorbij gevlogen en over een week gaan we weer verder hier in de studio.
Tot volgende week Boudewijn!


 

6 november 2020

This evening I was having a support session with my excelent English speaking French customer Mathias (he lives in the Netherlands). I have helped him with his issues in Cubase Artist 6.5 DAW. Main theme this evening was getting sound of VSTinstruments through MIDI channels and the global settings for that. Furthermore loading sounds in the different instruments and we also spoke about the possibilities of ReWire in Cubase in combination with Sibelius. He has to check now which version of Sibelius supports ReWire, so he can work a lot easier with his arrangements in Cubase.
All the best Mathias, until we speak again!

Eerder vandaag even René uit Putte (N-Br.) geholpen met de instellingen van zijn Cubase voor een opname. Alles staat inmiddels weer goed ingesteld en René kan vanavond gaan opnemen. Veel succes daarmee René!


 

5 november 2020

Vanavond heb ik Pierre op afstand geholpen met zijn eLicenser van Cubase en de herinstallatie van de bijbehorende soundsbanken van Cubase 10.5 AI die hij meegeleverd heeft gekregen bij zijn interface. Alles werkt inmiddels weer naar behoren en is nu ook compleet geïnstalleerd.


 

2 november 2020

Vandaag heb ik weer een mooie reactie ontvangen voor mijn gastenboek van Pascal. Hij heeft via AMPS Recordings zijn volledige home-studio aangeschaft, bestaande uit onder andere een zeer krachtige Intel i9 10-core gebaseerde PC met toebehoren, interface, Cubase Pro, aktieve monitors, MIDI masterkeyboard en een grootmembraan condensatormicrofoon. Dank voor je mooie review en tot binnenkort Pascal!

Veelal denk ik er gewoonweg niet aan om mijn klanten te vragen een review te schrijven voor op mijn website. En als je dan een paar klanten aanschrijft krijg je ook prompt mooie reacties.


 

1 november 2020

Vandaag heb ik weer een mooie reactie ontvangen voor mijn gastenboek van Patrick. Hij had zijn eerste cursusdag op 11 juli en de tweede recentelijk op 24 oktober. Dank voor je mooie review en tot binnenkort Patrick!


 

31 oktober 2020

Vandaag volledig Corona-proof op afstand Cubase cursus gegeven aan Pierre uit Nijmegen. We hebben de basisinstellingen behandeld en die wat geoptimaliseerd, het inrichten van je projecten besproken, het backuppen van je studio computer, de omgang met VST instruments en nog daarbij behorend een klein stukje MIDI. Als laatste nog gesproken over een stukje gebruiken van audio opnames van de ene song in de andere via de Pool Window. Daarmee waren zijn belangrijkste vragen wel behandeld en kan hij verder. Misschien komt er nog eens een vervolg om wat dieper op MIDI en zijn synthesizers/keyboards in te gaan.
Veel succes Pierre!

Mooie basis uitleg van Neumann over je recording setup. Als je er meer over wilt weten, support nodig hebt bij je setup, of een cursus Cubase wilt volgen, ben je bij AMPS Recordings aan het juiste adres! We doen dit al ruim 20 jaar met veel succes. Vele honderden muzikanten en beginnende studio-technici zijn je al voorgegaan, zowel amateurs alsook professionals. Hobbyisten en conservatorium muzikanten, sommigen ook die na de cursus bij AMPS Recordings de stoute schoenen hebben aangetrokken en daarna een full-time of part-time audio opleiding zijn gaan volgen bij bijvoorbeeld de SAE. Niets houdt je tegen en zet je recording/mixing/mastering vervolgstappen bij AMPS Recordings. We kunnen je helpen met alles wat in dit filmpje voorbij komt, en nog veel meer. Dus schroom niet, en neem contact met ons op!
 

29 oktober 2020

Vanavond heb ik Marjon op afstand weer 3 uren Cubase les gegeven. Er is van alles de revue gepasseerd, maar vooral Pitch Correct, Vari Audio en mixen. Dat laatste van Routing via VST inserts en FX tot het professioneel en gedegen opbouwen van de mix.
Veel succes Marjon, en als er nog vragen zijn hebben we weer contact.


 

24 oktober 2020

Vandaag heb ik Patrick uit de buurt van Borken (D) weer in de studio voor zijn 2e Cubase Pro cursus. We zijn bezig geweest met het herstellen van een aantal settings in Cubase en in de door AMPS Recordings gemaakte template. De instellingen stonden niet meer allemaal goed na een aantal wijzigingen op zijn computer. Daarna hebben we nog een aantal onderwerpen behandeld. Het importeren van video en daarna het monteren en opnemen van audio daaronder. Verder zijn we bezig geweest met Groove Agent SE, HALion Sonic SE en heb ik nog wat verschillen getoond met de sampler HALion van Steinberg. Een dag vliegt zo om en Patrick gaat aan de slag met het geleerde. Over een maand gaan we verder, dan komt het audio mixen uitvoerig aan bod.
Tot dan Patrick!


 

20 oktober 2020

Vandaag met de Groove Agent & Expansions Sale (-50%) van Steinberg maar weer eens wat software inkopen gedaan voor de studio. Omdat we al beschikken over meerdere drumsets en expansions hebben we het bescheiden bij 4 stuks gehouden:
-Marco Minnemann Studio Drums
-Simon Phillips Jazz Drums
-Colliding Worlds
-Metronomic Cinema
Nu downloaden en installeren en binnenkort meteen aan de slag met een MIDI drumtrack van een klant met Marco Minneman Studio Drums van Steinberg.


 

19 oktober 2020

Vandaag voor een digitalisering opdracht van een klant een 'cassette transplantatie' uitgevoerd. De tape van de klant is een compact cassette in een gelast huis. En de cassette is bij de aanhechting geknapt. Het eerste deel van de opdracht is dus het overzetten van de tape van het gelaste huis naar een geschroefd huis. Nadat daar een geschikt donor-huis voor is gevonden volgt de taak om het gelaste huis voorzichtig te openen om de tape niet te beschadigen. Daarna het geschroefde huis openen en de tape daaruit verwijderen. Daarna de tape van het gelaste huis overzetten naar het geschroefde huis. De transplantatie operatie is geslaagd en de cassette kan gedigitaliseerd gaan worden.


 

17 oktober 2020

Vandaag heb ik Ronald uit Westendorp in de studio voor zijn cursus Cubase. Ronald werkt nog met Cubase 6 en vind het fijn bij AMPS Recordings ook in Cubase 6 les te kunnen krijgen in de studio. Ronald neemt nu vooral audio op en heeft nog nooit met MIDI en VST instruments gewerkt. Wat dat betreft gaat er dus een wereld voor hem open. We hebben de absolute basis van MIDI behandeld en zijn daarna nog een paar specifieke andere vragen van hem langsgelopen. Met de nieuwe kennis op zak, en de nodige info als specificaties voor een nieuwe studio PC gaat Ronald weer huiswaarts.
Veel succes en tot de volgende keer Ronald!


 

15 oktober 2020

Vanavond heb ik Marjon weer op afstand les gegeven in Cubase Pro. We zijn onder andere bezig geweest met de automation, hebben routing in de mixer nogmaals behandeld, Audio opname techniek en microfoontechniek is ook weer aan bod gekomen en de Marker Track. Weer een zeer nuttige en leerzame avond voor Marjon, en over twee weken gaan we weer verder.
Tot dan veel succes Marjon!


 

14 oktober 2020

Vanavond Ger uit Wageningen ruim een uur op afstand les gegeven in het knippen/plakken/monteren/automaten van audio in Cubase. Ger kan weer verder met zijn opnames en zijn montagewerkzaamheden.
Succes Ger!


 

12 oktober 2020

Vanavond Michel uit België weer een uurtje les op afstand gegeven. Zo kunnen we ook prima onze Belgische klanten bedienen.
Tot over twee weken Michel!


 

4 oktober 2020

Dit weekend wegens een afzegging een keer geen cursist. Dus een mooie gelegenheid om wat zaken van de website wat bij te werken. De plaatjes zijn weer up-to-date op de pagina Apparatuur. Op die pagina kun je onder andere vinden hoe de volledig hybride studio is opgezet en met welke apparatuur we werken.


 

1 oktober 2020

Vanavond heb ik Marjon weer regulier Cubase les op afstand gegeven. We zijn een aantal zaken doorgelopen en hebben langer stilgestaan bij Groove Agent SE, het toevoegen van reverb aan een audio spoor met daarbij komend pre- en post fader listening, de reverb beoordelen, aanpassen, en dan mixen met het droge spoor. Dan nog even bezig geweest met wat MIDI commando's in een bestaande track voor het bijvoorbeeld laten aanzwellen van een geluid. De tijd is echt weer omgevlogen en volgende week gaan we vooral bezig met dieper in de mixer duiken met zaken als dynamics, routing en automation.
Tot volgende week Marjon!


 

28 september 2020

Vanavond zou ik eigenlijk les geven aan Michel, maar dat kon van zijn kant dit keer niet doorgaan. Hierdoor had ik dan wel tijd voor een paar dringende support vragen voor Marjon. En dat is goed, want morgen middag komt er een gitarist songs inspelen. En niets is akeliger dan dat er iemand komt voor opnames, maar er werkt iets niet goed. Dat is allemaal getackled, en niets staat een succesvolle opname van de gitarist bij Marjon morgen nog in de weg. En donderdag alweer de volgende les.
Tot dan Marjon, en succes met de opnames morgen!


 

26 september 2020

Vandaag ben ik bij Freek in Steenderen voor zijn cursus Cubase. Freek werkt met Cubase Artist 10.5. Hij komt vanaf Cubase 4. Dat is een flinke sprong in 1x. Verder heeft hij een Tascam US 2x2 interface, enkele mixers en een Roland JV-80 en een Korg Pa4X keyboard. Hij geeft zelf aan ongeveer 3% van de mogelijkheden te kennen, en dat kan ik ook beamen. We beginnen na het nalopen van zijn setup en settings met MIDI. Dit is helemaal nieuw voor hem, behalve dat hij ervan gehoord had, en er gaat een wereld voor hem open. Daar besteden we dus de nodige aandacht aan. Dan daarna de stap naar VST instrumenten zoals Groove Agent SE en HALion Sonic SE. Als laatste kort wat dingen over de mixer, inserts en send-return en de middag is alweer voorbij. Freek heeft nu veel om mee te oefenen en zich in te verdiepen en over 1-2 maanden maken we een vervolgafspraak voor deel 2.
Veel succes Freek, en tot dan!

Verder heb ik vandaag een klant voor de Drawmer DL251 Spectral Compressor die te koop stond. De compressor is verkocht aan een tevreden nieuwe eigenaar Peter uit Eindhoven. Hij heeft de Drawmer vanavond opgehaald in Zevenaar.


 

24 september 2020

Vanavond Marjon 1,5 uur Cubase support/les gegeven. Marjon liep tegen wat issues aan met situaties waar ze geen geluid had. Dat is snel opgelost en de settings zijn nu goed opgeslagen in VST Connections. Verder vragen over de monitoring van haar Roland Sonic Cell synth module en zaken over de tempo track. Alles behandeld, uitgelegd en opgelost.
Tot je volgende les over een week Marjon!


 

20 september 2020

Vandaag ben ik weer bij Pascal in Tolkamer voor zijn volgende Cubase les. We zijn vooral bezig met VST presets en de (drum) quantize setup. Alles is prima gelukt en te zijner tijd maken we weer een nieuwe afspraak.
Succes ermee Pascal!


 

18 september 2020

Vanavond Marjon weer 2,5 uur Cubase les gegeven. Vandaag waren we bezig met de sounds te organiseren, haar Simon Phillips Jazz kit werkend krijgen, VariAudio en Pitch Correct. Weer een leerzame avond voor Marjon.
Over twee weken gaan we weer verder.


 

12 september 2020

Eergisteren is mijn IGS Audio Volfram Limiter (mijn exemplaar betreft het oude model) teruggekomen van een garantie-reparatie bij Digital Audio Service in Hamburg. Ze hebben prima werk geleverd en ik kan weer verder met de mastering opdrachten. Vanmiddag al direct weer een track gemasterd voor Rene. Hij is onder de indruk van de mogelijkheden van het analoge mastering rack hier in de studio en ziet en vooral hoort het verschil tussen het digitaal en analoge masteren. Voor het snelle werk is digitaal masteren gebruikersvriendelijk en praktisch, maar voor een echte mooie master kan het toch niet op tegen de betere hardware.


 

5 september 2020

Vandaag ben ik bij Marieke en Mark in Amersfoort voor allerlei zaken rondom Steinberg Cubase. Installeren van Cubase Pro op een tweede computer. Songs staan op een NAS (Network Attached Storage). Aanpassen van templates, zorgen dat wat op de ene PC is opgenomen, op de andere (met andere interface) kan worden bewerkt.
Alles is prima geslaagd en Marieke en Mark zijn helemaal tevreden!


 

4 september 2020

Vanavond heb ik Marjon weer op afstand verder geholpen met Cubase. De upgrade van Cubase 7 naar Pro 10.5 voor haar uitgevoerd, een MySteinberg account op de Steinberg site gemaakt en de eLicenser geregistreerd. Daarmee zijn we begonnen. Daarna haar Cubase 7 template die ik voor haar had gebouwd overgezet naar Cubase Pro 10.5 en les gegeven in Groove Agent SE en het toepassen van Reverb via de Send slots. We zijn weer een stuk verder gekomen. Ze gaat met Groove Agent SE aan de slag. De volgende les gaan we bezig met VariAudio en Audio Alignment. Tot over twee weken Marjon!


 

30 augustus 2020

Vanmiddag Pascal even support gegeven met wat instellingen in de maatvoering in Cubase. Ditmaal specifiek voor triolen. Er zitten zoveel instellingen in Cubase, dat je wel net even moet weten waar te klikken of waar te zoeken om de juiste indeling grafisch ook bijbehorend te zien te krijgen. Het is allemaal gelukt en we hebben meteen de volgende individuele les geboekt voor over een paar weken bij Pascal op lokatie.
Tot dan Pascal!


 

22 augustus 2020

Vandaag ben ik bij Rene in Dieren voor onder andere het updaten van Steinberg Cubase Pro 8 naar Pro 10.5 en het updaten van WaveLab Elements 8 naar 10. Alles is weer prima gelukt.
Veel succes ermee Rene!


 

16 augustus 2020

Vandaag had ik Pascal in de studio voor zijn 2e les Cubase. We hebben vooral drums behandeld. Daaronder vallen dan onder andere het drum instrument Groove Agent SE, de Cubase MIDI drum editor, drummaps en het mixen van de drums met separate sporen in de grote mixer.
Tot de volgende keer Pascal!


 

15 augustus 2020

Vandaag ben ik weer bij Ralph in Utrecht. Nieuwe interface (Steinberg UR44C) met meer ingangen aansluiten, Roland JUNO-Di, JU-06A en TR-626 aansluiten, Spectrasonics Omnisphere 2 installeren en de template aanpassen. Daarna nog wat tips en tricks en de dag vliegt om. Heel veel succes Ralph, we houden contact.


 

8 augustus 2020

Vandaag had ik Tim in de studio voor zijn cursus Cubase. We hebben de instellingen behandeld, audio routing, recording en MIDI recording en editing.


 

6 augustus 2020

Deze avond de digitalisering van onder andere enkele stereo cassettes aan een klant afgeleverd. Er is nog meer digitaliseringwerk voor hen uit te voeren, maar dit moest even snel gedigitaliseerd worden voor een familiedag. De rest volgt als het iets minder heet is, en dus een wat beter werkklimaat in de studio.


 

20 juli 2020

Vandaag had ik Pascal in de studio voor zijn eerste Cubase les. Veel te leren en veel behandeld. De basisinstellingen in Cubase voor de hardware-software link, Audio sporen en basis instellingen, VST Instrument sporen, MIDI sporen gekoppeld aan een Rack-VSTi, Groups, etcetera. Ook veel plezier gehad samen. De volgende keer gaan we ons vooral concentreren op drums en meer over VSTi's en effecten in VSTi en Audio tracks.
Tot in augustus Pascal!


 

16 juli 2020

Wegens de recente aanpassingen in de studio hebben we een aantal zaken te koop staan:
 • -VERKOCHT- SPL Charisma model 9733 dual-channel tube saturatie processor -Made in Germany-
 • -VERKOCHT- Drawmer DL251 Spectral Compressor -Made in England-
 • Yamaha YDP2006 6-bands Parametric Equalizer digitaal (MIDI aangestuurd) -Made in Japan-
 • DigiTech Studio S200 multi-effectprocessor (MIDI aangestuurd) -Made in USA-
 • -VERKOCHT- Alesis DEQ230D digitale 2x30 bands equalizer met RealTimeAnalyzer (MIDI aangestuurd)
 • -VERKOCHT- Behringer DSP1000p Virtualizer Pro reverb-effectprocessor (MIDI aangestuurd)
 • Behringer Ultralink Pro MX882 aktieve 8-kanaals splitter/mixer
 • Behringer SNR 202 2-kanaals Denoiser -Made in Germany-
 • -VERKOCHT- T Racks DBMeter
 • 19" mobiel rack van Millenium

 

Heeft u interesse in één of meer van de aangeboden zaken, stuur dan een mailtje naar info@amps-recordings.nl en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op !

 


 

14 juli 2020

Vandaag een recording sessie gedaan met Renze voor de vocals van een track van zijn band. We hebben een aantal takes gedaan met de sE Electronics Gemini III grootmembraan buizenmicrofoon via de Universal Audio UA710 Twin-Finity en de GoldenAge Comp- 2A Audio Levelar om zijn sound optimaal binnen te krijgen in Steinberg Cubase Pro. Voor nu zijn we tevreden en de volgende stap is het afmaken van de ingespeelde MIDI drums met de drummer van de band.

En vanavond had ik Hans in de studio. Hans is zich aan het oriënteren op een mobiele opnameset van hoge kwaliteit met interface, DAW, monitors, bekabeling. Hans is een professioneel muzikant (drummer) en hij heeft vele grote studio's over de hele wereld gezien, veel in diezelfde studio's in vooral Europa en Amerika (veel in Nashville) opgenomen en met grote namen als producers en engineers gewerkt. Waarschijnlijk blijft Hans met Cubase werken, maar er zijn kapers op de kust... Hetzelfde geldt voor een interface, dat neigt toch richting een Universal Audio Apollo te gaan. Binnenkort ga ik horen van Hans wat het gaat worden. Dan gaan we ook samen bekijken hoe ik hem eventueel nog verder kan helpen.
Succes met de keuzes Hans!


 

13 juli 2020

Vanavond ben ik bij Pascal in Tolkamer om zijn studio te installeren. Pascal heeft nu een krachtige Intel i9 8-core PC met 16GB RAM en snelle schijven, iiyama 34" ultrawide monitor en Logitech toetsenbord en muis van Hureka in Zevenaar. Zijn audioapparatuur bestaat nu uit een Steinberg UR44C met Cubase Pro 10.5, ADAM Audio T7V Monitors, een Arturia Keylab 49 MIDI controller keyboard en een sE Electronics sE 2300 grootmembraan condensator microfoon, geleverd door I4studio uit Eindhoven.
Alles is ingesteld en werkend. Volgende week volgt de eerste Cubase les voor Pascal. Veel genot en plezier met je setup tot dan. Je weet er de weg al een beetje in te vinden.

Vandaag heb ik ook weer een mooie reactie ontvangen voor mijn gastenboek van René. Vrijdagavond 29 mei was René 2 uurtjes bij ons in de studio voor zijn oriëntatie op Cubase en de benodigde setup en daarmee aanschaffingen. Hij had zijn eerste cursusdag op 20 juni en de tweede op 4 juli. Dank voor je mooie review René!


 

11 juli 2020

Vandaag heb ik Patrick uit de buurt van Borken (D) in de studio. Cubase goed ingesteld op zijn PC in combinatie met zijn Behringer X-18 mixer. Daarna een mooie recording template voor hem gemaakt met alles erop en eraan. Audio sporen, MIDI sporen, VST Instrumenten, routing, subgroups etcetera. Daarnaast veel tips en adviezen. Volgende keer duiken we dieper Cubase in.
Tot over een maand Patrick!

Vanavond heb ik de TL Audio EQ-2 Dual Channel Valve Equaliser uit de Valve Classics serie ingebouwd in het mastering rack in de studio. Hiervoor moeten wel 3(!) apparaten plaats maken, te weten de : Yamaha YDP2006 6-band Parametric Equalizer (digitaal met MIDI aansturing), Alesis DEQ230D 2x30 bands equalizer met RealTimeAnalyzer (digitaal met MIDI aansturing) en de SPL Charisma 2 model 9733 dual-channel tube saturatie processor. Deze apparaten komen binnenkort ter beschikking voor verkoop. Ze worden tweedehands weinig aangeboden, dus als ze te koop staan, moet je er wel snel bij zijn. Nu is het nog even wachten tot de IGS Audio Volfram Limiter terug is van zijn garantie-reparatie, en dan is het mastering rack compleet.


 

10 juli 2020

Vandaag heb ik weer een mooie reactie ontvangen voor mijn gastenboek van Marjon. Maandag 1 juni (2e Pinksterdag) was Marjon bij mij in de studio voor haar cursus Cubase en daarna heeft ze nu ook al 2x les op afstand gehad. Dank je wel voor je mooie review Marjon!

Verder is vandaag mijn via Ebay.de gekochte TL Audio Valve Classics serie Dual Channel Valve Equaliser binnengekomen. Die gaat ergens de komende dagen ingebouwd worden in het mastering rack ter vervanging van twee digitale equalizers. Die moeten nu plaats maken voor mijn all-analog mastering equipment.


 

9 juli 2020

Vanavond Marjon weer op afstand een paar uurtjes Cubase 7 les gegeven. Nadat we de technische hickups omzeild hadden ging het goed en zijn de issues die Marjon had met de MIDI program changes opgelost, en een aantal van haar vragen over audio editing als dynamische bewerking en galm via send/return behandeld.
Veel succes en tot na de vakantie in augustus!


 

8 juli 2020

Vandaag heb ik weer een mooie reactie ontvangen voor mijn gastenboek van Jelena. Zaterdag 27 juni was ik bij Jelena in Hierden voor support met het aansluiten en instellen haar setup en wat advies over haar opnameprogramme en interface. Dank je wel voor je mooie review Jelena!


 

7 juli 2020

Via Ebay.de vanavond een gebruikte (maar als nieuw) TL Audio EQ-2 Dual Channel Parametric Equaliser uit de Valve Classics serie gekocht. We hebben voor deze EQ gekozen omdat we verder willen gaan met een volledig analoge mastering sectie. En in deze sectie zaten nog 2 digitale equalizers. Een Yamaha YDP2006 6-band digitale MIDI-aangestuurde parametrische equalizer en een Alesis DEQ230D RTA (Real-Time Analyzer) 30-bands digitale MIDI-aangestuurde grafische equalizer. Deze equalizers en de SPL Charisma analoge Dual Channel Tube Processor (buizensaturatie) gaan uit het rack en de TL Audio EQ-2 komt ervoor in de plaats. En ja, er wordt ook een TL Audio EQ-2 gebruikt bij Abbey Road studio 3. Trouwens hebben ze in dezelfde Abbey Road studio 3 ook een hele lading Behringer Denoisers. Ook niets mis mee dus, want bij Abbey Road weten ze wel wat ze doen....

De TL Audio EQ-2 Dual Channel Parametric Equaliser
 

6 juli 2020

Vanavond Michel weer een uur MIDI les gegeven in Cubase Artist 10.5 en HALion Sonic 3. We maken in stapjes vooruitgang. Nu komt de zomervakantie eraan. In augustus pakken we de draad weer op.
Tot dan Michel!

Later vanavond aansluitend aan de les van Michel nog anderhalf uur Cubase 7.5 les gegeven aan Marjon. We hebben ons geconcentreerd op de settings, de MIDI- en audio routing en het opnemen van MIDI tracks van een synthesizer module naar audio in de computer. Daarna hebben we ons nog iets verder verdiept in audio bewerking en de VST mixer.
Aanstaande donderdag alweer de volgende online les voor Marjon. Tot dan!


 

4 juli 2020

Vandaag had ik René uit Putte (N-Br) weer in de studio. We hebben veel onderwerpen van Steinberg Cubase Pro behandeld en ook nog gesproken over zijn wensen met betreft NATIVE INSTRUMENTS Expansions. Voor de gewenste Noir heeft hij in ieder geval geen Maschine of Battery nodig. Die draait prima onder de gratis Kontakt Player.
Heel veel succes de komende tijd met Cubase en NI Noir Expansion en tot in augustus René!


 

3 juli 2020

Deze vrijdagavond heb ik de nieuwe PC van een klant opgehaald bij mijn lokale computerbouwer Hureka - elektronica, reparatie en computers - Zevenaar. Zij zijn reeds heel wat jaren mijn PC-leverancier/reparateur 'to go'. Mijn klant zal heel blij worden van zijn nieuwe supersnelle Intel i9 8-core computer met 16GB RAM, 256GB M.2 SSD en 1TB SATA SSD en een 34" ultrawide monitor.
Binnenkort komt van mijn audio leverancier dan het andere deel van de bestelling binnen met o.a. zijn interface, monitors, MIDI-keyboard, Cubase Pro en de bijbehorende bekabeling.


 

2 juli 2020

Vanavond enkele uren support/les gegeven aan Marjon, die eerder een cursus Cubase bij AMPS Recordings in de studio heeft gevolgd. Nu had ze de door ons geadviseerde apparatuur aangeschaft (Steinberg UR44 interface en ADAM T5V monitors met bekabeling) en aangesloten. Volgende uitdaging is dan alles (Cubase 7 op Windows 8.1) goed werkend te krijgen. Dit had wat voeten in de aarde, maar het is gelukt en alles werkt nu helemaal zoals het hoort. Volgende week gaan we verder en kunnen we ons gaan concentreren op de Cubase vragen/onderwerpen die ze nog behandeld wil hebben.
Tot volgende week Marjon!


 

1 juli 2020

Vandaag bestaat AMPS Recordings (A.M.P.S. Recordings) 20 jaar!
In al deze jaren hebben we honderden mensen individueel les mogen geven in Cubase, bij AMPS Recordings of bij de klant op locatie door heel Nederland. Dat doen we nog steeds, met hetzelfde plezier en dezelfde passie als toen we op 1 juli 2000 begonnen! Om een beeld te geven van wat er veranderd is, wat foto's van de AMPS Recordings studio door de jaren. De studio zelf bestaat trouwens al sinds 1992. Ongeveer in 1994 gingen we met Cubase werken op de PC (toen nog een 386) op Windows 3.11 for Workgroups (nostalgie!).

2002

De Studio in 2002


De studio anno 2002. Nog met een Studiomaster 16-8-2 console met een uitbreiding van 8 extra kanalen. Toen werkten we al met 2 schermen voor Cubase. Toen nog met Cubase VST 5 (niet te verwisselen met Cubase 5!) of net met Cubase SX. Toen was de interface nog een budget Hoontech/ST Audio DSP2000.

2006

De Studio in 2006


De studio anno 2006. We zijn inmiddels overgegaan op een Soundtracs Topaz Project 8 24ch inline mixer met 48 inputs. Rond die tijd werkten we met Cubase SX3.

2009

De Studio in 2009


De studio anno 2009. Net overgegaan op Cubase 5. Inmiddels wel met 2x19" TFT schermen in plaats van beeldbuis monitors. Tevens overgestapt van de Hoontech/ST Audio DSP2000 8ch interface op een ECHO Audio AudioFire 12 interface met, de naam zegt het al, 12 kanalen I/O.

2017

De Studio in 2017


De studio anno 2017. We zijn nu bij Cubase Pro 9 aangekomen, draaiend op Windows 7. Al een paar jaar staat er een snelle Intel i7 PC in de studio, net geupgrade vanaf een i7 4-core met 16GB RAM naar een i7 6-core met 24GB RAM. We zijn net begonnen met een grote equipment upgrade van vooral low-budget naar meer mid-budget studio apparatuur. Flinke investeringen allemaal, maar de kwaliteit gaat daarmee ook weer sprongen vooruit. We maken vooral de overstap van merken als Behringer en Alesis naar merken als SPL, Drawmer, TC Electronic, Lexicon en Joemeek (oude serie van Ted Fletcher). Verder komen er microfoons bij van merken als Neumann, Blue en Avatone Pro en mooie gitaren van Ibanez, PRS, Schecter en Sigma Guitars en een Sire Marcus Miller basgitaar.

2020

De Studio in 2020


De studio anno 2020. We zijn nu bij Cubase Pro 10.5 aangekomen, draaiend op Windows 10. De grote hardware upgrade is afgerond. Er zijn de laatste tijd nog wat VST's bij gekomen van Waves Abbey Road. Enkele van de laatste hardware aanschaffingen in de setup waren een Universal Audio UA710 pre-amp, een Golden Age compressor en een TL Audio buizen equaliser (equaliser met een s=Engels, equalizer met een z=Amerikaans). De Soundtracs Topaz Project 8 24ch is inmiddels vervangen door zijn 32ch grote broer met 64 inputs. Met een 34" ultrawide monitor op een nu al oudere i7 6-core 3,33GHz PC met 24GB RAM en 5 schijven. Deze PC presteert nog steeds prima, draait als een zonnetje, maar zal waarschijnlijk 2021 worden vervangen door iets als een Intel i9 18-core 3.xxGHz met 32GB RAM.


 

27 juni 2020

Vandaag ben ik bij Jelena in Hierden. Jelena is zangeres bij Firehouse Mama en heeft mijn hulp ingeroepen voor het (beter) aansluiten van haar apparatuur, verdere tips daaromtrent en wat vragen over het programma Bandlab (online) dat ze gebruikt en de latency die daarbij optreedt. Ik heb haar Alesis NanoVerb nu goed aangesloten op de send- en returns van haar Samson line-mixer. Haar keyboard is nu ook aangesloten op de line-mixer. Dit met enkele kabels van AMPS Recordings uit de diverse kisten met kabels die ik altijd meeneem naar mijn klanten, je weet immers nooit wat je tegenkomt, en vooral niet wat je nodig hebt. Daarna hebben we ons nog even verdiept in de audio techniek in Bandlab en we zijn samen tot de conclusie gekomen dat het met de Link Digital en Bandlab niet fatsoenlijk is in te stellen. De latency is enorm en het systeem schijnt niet om te kunnen gaan met ASIO. Geen wonder dat het zo goedkoop is dus. Jelena neemt mijn advies dan ook graag ter harte en gaat een Steinberg UR22MKII aanschaffen met daarbij een gratis Cubase AI (Advanced Integration). Dat draait wel met een ASIO driver en is een stuk professioneler als de Link Digital. Daarmee kan Jelena dan wel nagenoeg latency free inzingen.
Veel succes en zeker tot ziens Jelena!


 

23 juni 2020

Vanavond Michiel geholpen met zijn Cubase issues. Hij had in een paar songs geen geluid meer. We zijn samen zijn setup doorgelopen en uitgekomen in de routing van zijn outputs. Omdat daar een keer iets verkeerd heeft gestaan stonden veel van de kanalen met de output routing op 'No Bus'. Dat is opgelost en daarbij nog wat meer uitleg gegeven over het verschil in het gebruik van Instrument Tracks en Rack Instruments. Dat is voor niet alleen Michiel, maar ook velen anderen, nogal verwarrend.
Wil je daar ook meer uitleg over? Neem dan contact op en boek een cursus bij AMPS Recordings.


 

20 juni 2020

Vandaag had ik René (professioneel saxofonist) in de studio. Hij heeft eerder een introductie in Cubase gehad en inmiddels een krachtige laptop en een Steinberg UR22MKII interface aangeschaft. Bij AMPS Recordings heeft hij Cubase Pro 10.5 gekocht en die wordt vandaag geïnstalleerd, tezamen met de interface. Daarna alles instellen en een start-template voor René gemaakt.
4 juli staat de volgende afspraak. Tot dan René!


 

15 juni 2020

Vanavond Michel uit België weer verder les gegeven in Cubase. We hebben verschillende MIDI en VSTi aspecten van Cubase en HALion Sonic 3 behandeld. Michel kan weer verder, en over twee weken is weer de volgende les.
Tot dan Michel!


 

13 juni 2020

Vandaag ben ik bij Ralph in Utrecht. Zijn Roland Boutique JU-06A van stroom (USB) en audio (3,5mm stereo jack -> 2x 6,3mm mono jack) voorzien en zijn Arturia KeyLab 61 MKII aansluiten en instellen in Steinberg Cubase Pro.. Alles is goed gelukt, nog wat uitleg over de synths gegeven, wat tips & tricks voor Cubase, de arpeggio MIDI plugin en advies voor een interface met meer aansluitmogelijkheden en bijbehorende bekabeling. Als dat er over een tijdje is, gaan we weer verder. Dan is zijn setup 100% en is er niets dat hem nog tegenhoudt ??
Succes ermee Ralph, en tot over een tijdje.


 

8 juni 2020

Vanavond Michel uit België weer op afstand les gegeven. Ditmaal is het gebleven bij het her-installeren van HALion Sonic 3 die hij via AMPS Recordings had aangeschaft. Die was er niet helemaal goed op gezet door Michel. Maar dat is geen probleem, daar zijn wij dan weer voor. Het staat er nu helemaal goed op en Michel kan met de mooie nieuwe sounds gaan spelen. Tot volgende week Michel!


 

6 juni 2020

Vandaag ben ik bij Wilfred in Vlijmen voor zijn cursus mixen in Cubase. Wilfred maakt hele leuke songs die ook goed in elkaar zitten, maar met het mixen wil het niet zo lukken. Hij krijgt maar niet het resultaat wat hij voor ogen heeft. En daarvoor heeft hij mij vandaag ik zijn studio gevraagd om hem met dit issue te helpen. We beginnen na de koffie met het luisteren naar een net afgemaakte track. We spreken over de wijze van opbouw van de mix en gaan zijn mixer instellingen bekijken. Hierbij komt al snel naar boven waarom sommige dingen niet goed willen lukken. Het is gewoon té complex opgebouwd en tools worden niet optimaal ingezet. We beginnen dus met het 'opruimen' van zijn mix. Het verwijderen van onnodige tussenstappen en beginnen de mix opnieuw op te bouwen. Te beginnen bij de drums. Iedere sound apart op een kanaal heeft hij al, maar dan nog zonder bewerking. Daar gaan we de 'dynamic chain' gate-compressor-limiter inzetten. En in een mum van tijd hoort Wilfred de verschillen en ziet hij de mogelijkheden. En zo lopen we zijn mix door. Inclusief dus vooral dynamische, maar ook reverb effecten. En met verbluffend resultaat. De mix klinkt nu opener, helderder en 'opgeruimd'. Verder behandelen we nog uitgebreid de VCA Faders en bouw ik een mooie template voor Wilfred voor zijn toekomstige songs. En zo vliegt een zaterdag voorbij. Veel succes met je songs en vooral het mixen Wilfred, dat gaat zeker goed komen!


 

1 juni 2020

Vandaag had ik Marjon in de studio voor haar cursus Cubase. Marjon werkt al heel lang met Cubase, maar heeft zichzelf alles aangeleerd. Ze heeft het idee dat er nog heel veel te leren is en ze wil tevens voor het opnemen van audio overstappen van haar Roland VS 2480 naar Cubase. Daarvoor heeft ze ook een voor haar situatie geschikte interface nodig, dus dat komt ook aan bod. Evenals de keuze voor de verschillende microfoons voor het opnemen van drums en andere instrumenten. Omdat ze al veel weet van het MIDI deel van Cubase richten we ons vandaag meer op de opnames en editing van audio, hoewel ook nog diverse MIDI onderdelen de revue passeren. Omdat Marjon zelf werkt met Cubase 7.5 geven we vandaag natuurlijk ook les in die versie. Alles is prima verlopen, Marjon heeft heel veel info vergaard en gaat thuis aan de slag met de nieuw opgedane kennis. Tevens gaat ze op advies diverse microfoons en een interface aanschaffen. Wij komen dan weer aan bod voor het op afstand instellen van de interface, en misschien voor het maken van een mooie passende recording-template.
Voor nu veel succes Marjon!


 

30 mei 2020

Vanochtend had ik Thomas uit Doesburg voor 2 uurtjes in de studio voor een les mixen in Cubase. Thomas heeft zijn sound eigenlijk al prima voor elkaar, maar er is toch nog een boel te winnen, vooral in het mixen van de VST drums. We zijn dus vooral zaken langsgelopen als de routing van het instrument, alle verschillende faders uit de Drum VSTi naar Cubase brengen met de VST instrument outputs en die daar dan verder processen met de basics als gate, compressor, limiter, EQ en evenuteel het voorzien van reverb. Thomas heeft in 2 uurtjes alles geleerd wat hij daarvoor moet weten en kan weer verder. Succes ermee Thomas!


 

29 mei 2020

Vanavond had ik René uit Putte (N-Br.) bij Bergen op Zoom in de studio voor zijn introductie in Cubase en advies over de te plannen investeringen om een geslaagde start te maken. We hebben gekozen voor een laptop met een 6-core i7 processor, 16GB RAM en 1,5TB opslag, een Steinberg interface en Cubase Pro. Over 3 weken starten we dan met Cubase installeren op zijn nieuwe laptop met de Steinberg interface en de eerste les Cubase bij AMPS Recordings voor hem. Tot de 20e René!


 

28 mei 2020

Vanavond had ik Nico uit Wijchen in de studio voor zijn introductie Cubase en opnametechniek. Nico is onder de indruk van wat er allemaal mogelijk is, vooral voor het importeren van video, de geluidsbewerking en dan weer exporteren. Dit vooral voor het verbeteren van de geluidskwaliteit en arrangementen voor zijn YouTube performance video's.Hij gaat zich nu oriënteren op een interface en evt. MIDI controller keyboard en komt dan bij mij terug voor zijn Cubase Artist 10.5 en de eerste Cubase les.
Succes met de keuzes en tot gauw Nico!


 

25 mei 2020

Op deze maandag is de Cubase 10.5.20 maintenance update voor alle Cubase 10.5 versies uitgekomen. De update is gratis voor Cubase 10.5 gebruikers. De Cubase Pro 10.5.20 update draait inmiddels bij AMPS Recordings in de studio.


 

17 mei 2020

Vandaag heb ik weer een mooie reactie ontvangen voor mijn gastenboek van Fedde. Gisteren was ik bij Fedde in Arnhem voor zijn cursus mixen in Cubase. Dank je wel voor je mooie review Fedde!


 

16 mei 2020

Vandaag ben ik bij Fedde in Arnhem voor zijn cursus mixen in Cubase. We zijn redelijk diep in het fenomeen gedoken. Fedde heeft heel veel live ervaring met live mixen, wat zeker helpt voor de begripsvorming. Het gaat vandaag om de volgorde van aanpak van de mix, compressie, limiting, EQ, het werken met groups, de routing ervan etcetera. Fedde heeft al zijn vragen beantwoord gekregen en kan weer stappen maken met het mixen. Heel veel succes Fedde, en wie weet werken we nog eens samen met live opnemen op locatie en afmixen/masteren.


 

11 mei 2020

Deze maandagavond had ik Pascal in de studio voor zijn voorbereiding voor het opnieuw starten met Cubase. Dus we hebben samen gekeken wat daarvoor in zijn situatie benodigd is om te beginnen, en later uit te bouwen naar alle mogelijkheden die hij nodig heeft voor zijn muzikale ideeën.
Binnenkort gaan we starten met de volgende fase: de aanschaffingen.


 

9 mei 2020

Deze zaterdag ben ik bij Eugène in Bergen (N-H) om zijn recording PC te upgraden met SSD's en zijn samples en projecten over te zetten. Alles is goed gelukt 2TB HDD vervangen door 2x 1TB SSD. Data overgezet. De performance van het systeem is verbeterd en hij is natuurlijk ook stiller geworden.
Veel succes en plezier ermee Eugène!


 

2 mei 2020

Vandaag had Michel zijn tweede deel Cubase cursus. We hebben ons vandaag gefocussed op mixen, dynamische effecten via insert en reverb FX via de send in Cubase. Daarna nog wat tijd besteed aan synthesizer terminologie, techniek en wat Arturia instellingen. Het was weer een zeer geslaagde dag met een vlotte leerling die weer veel kennis meeneemt naar huis.
Heel veel succes en plezier Michel!


 

25 april 2020

Vandaag had ik (COVID-19 maatregelen in acht nemend) Michel uit Veldhoven in de studio.Michel speelt al jaren lang piano en is jaren geleden al geïnteresseerd geraakt in synthesizers en electronische muziek. Hij houdt van klassieke muziek maar ook van Jean-Michel Jarre, Vangelis en Kraftwerk. Inmiddels heeft Michel de stap gezet om onder andere Cubase Pro aan te schaffen. En om daar verder mee te komen en het programma in basis goed onder de knie te krijgen heeft hij contact gezocht met AMPS Recordings voor een cursus Cubase in (in ieder geval) twee delen. Vandaag zijn veel vragen van Michel aan bod gekomen, en ook zaken waar hij vragen over had, die hij nog niet eens al gesteld. Als je dit werk lang genoeg doet, weet je wel aan welke tips je klanten veel hebben.
Tot volgende week Michel, voor deel 2.


 

11 april 2020

Vandaag ben ik bij Alwin in Hoedekenskerke (Zeeland) om zijn studio opnieuw aan te sluiten en hem verder te helpen met Cubase Pro. De studio heraansluiten bleek een klus met wat obstakels. Het heeft wat langer geduurd dan verwacht, en er moest ook onverwacht even een MOTU Micro Express MIDI-interface aangeschaft en opgehaald worden. Uiteindelijk is alles gelukt. De Steinberg MR816x audio-interface, de Behringer MX9000 Eurodesk 24-24-8-2 mixer en de MOTU Micro Express MIDI-interface zijn aangesloten en volledig geïntegreerd werkend, inclusief enkele FX processors van TC-Helicon en Yamaha. Dus veel te laat naar huis, maar wel met een voldaan gevoel en een tevreden klant! Het deel MIDI les gaan we online doen.
Veel succes met je studio Alwin!


 

4 april 2020

Vandaag had ik (alle Covid-19 maatregelen in acht nemend!) Hendrik uit Amsterdam in de studio. Hendrik was al eens eerder bij mij op cursus, en ik heb hem ook in het recente verleden het een en ander aan hardware geleverd, waaronder een Steinberg UR interface en ADAM Audio monitors. Vandaag wordt onder andere zijn laptop opgeschoond, zetten we Cubase 10 Artist er opnieuw goed op, en zorgen we dat die ook kan werken zonder de interface met behulp van de ASIO4All interface, tezamen met zijn Samson USB microfoon. Natuurlijk meteen een sE Electronics SE2200 geadviseerd voor de combi met zijn Steinberg UR interface. En dan natuurlijk nog wat basis over MIDI en het bewerken van een stemopname. De dag is weer omgevlogen, en Hendrik hoeft zich niet te vervelen tijdens de Corona beperkingen.


 

3 april 2020

Vandaag heb ik weer een mooie reactie ontvangen voor mijn gastenboek van Matthijs. In de afgelopen periode heb ik de CD van Matthijs de Leng mogen masteren. Dank je wel voor je mooie review Matthijs!


 

16 maart 2020

We hebben weer wat mooie bekabeling besteld voor een klant waar we in april naar toe gaan. Pakketten worden momenteel gelukkig nog bezorgd. Dus als het goed is hebben we ze met een paar dagen in huis.


 

9 maart 2020

Wegens omstandigheden zullen er de rest van de maand weinig tot geen aktiviteiten zijn bij AMPS Recordings.
Niets ergs en zeker geen problemen, we moeten ons de rest van deze maand echter even richten op familiaire verplichtingen. We kunnen onze bestaande klanten deze maand gewoon de support blijven geven die ze gewend zijn, en klanten kunnen ook gewoon hun cursussen, opnames, mastering opdrachten en digitalisering klussen bij ons inplannen.
Alleen de zeer regelmatige updates op deze pagina moet u dus even missen.


 

8 maart 2020

Vandaag ben ik bij Kenneth in Purmerend om zijn studio opnieuw aan te sluiten en een nieuwe start met Cubase te maken.
Kenneth was al een paar jaar niet meer met muziek bezig geweest, maar het begon weer te kriebelen. En daarvoor heeft hij net als vele jaren geleden, weer mijn hulp ingeroepen. Hij is in het verleden enkele malen bij mij in de studio geweest, en ik was ook bij hem toen hij nog in Amsterdam woonde. Kenneth heeft een NATIVE INSTRUMENTS MASCHINE en een NI Kore staan, naast zijn Lexicon Pro I-ONIX FW810S 8-kanaals interface, Yamaha Motif XS8 synthesizer en KRK Studio Monitors met subwoofer. Alles is helemaal opnieuw aangesloten en werkend. Ook de Native Instruments Komplete 8 VST's doen het allemaal in combinatie met MASCHINE, dus Kenneth kan weer probleemloos met muziek bezig.
Heel veel succes en plezier ermee Kenneth, en tot ziens!


 

7 maart 2020

Vandaag had ik Cees voor de 2e keer bij mij in de studio van AMPS Recordings. Hij was er een keer eerder in 2016. De laatste jaren ben ik wel ieder jaar eens bij hem op locatie in Noord-Brabant. We hebben ons bezig gehouden met hoe je het project op de computer inricht en welke mappen (directories) je nodig hebt om een complete song op bv USB stick mee te kunnen nemen. Dit was namelijk niet goed gelukt. Daarna hebben we voor de les een song opgenomen met (VST) piano en zang via de Neumann TLM 102 grootmembraan condensatormicrofoon (omdat hij die zelf ook thuis heeft) in Cubase Pro. Van daar uit zijn we de les verder gegaan met het luisteren naar de opgenomen tracks, beoordelen en dan per track de gewenste verbeteringen aanbrengen met dynamische VST plugins als multiband-compressor en EQ op de piano en gate, tube compressor en limiter op de vocals. Daarna het mixen met VST FX plugins REVerence en REVelation. En tot slot de mixdown. Cees is zeer tevreden met wat hij vandaag heeft geleerd en daarmee gaat hij thuis weer verder.
Tot de volgende les in april/mei!


 

4 maart 2020

Vanavond is al het restwerk voor de mastering van Matthijs gerealiseerd. De ISRC codes voor de CD zijn ingevoerd in WaveLab. De tracks en de titels stonden al in de montage. Die is nu helemaal afgemaakt en gerenderd. Dus er is een nieuwe file van de montage gemaakt met alle markers, maar ook met de volumecorrecties en de fades. Dit allemaal in WaveLab Pro 10, waarin het heerlijk werken is. Vanuit de montage is tevens de export gemaakt naar de DDP file voor de CD fabriek. In deze file staan alle tracks, markers, ISRC codes en alle andere relevante informatie voor op de CD. Hiervan gaat dan in de fabriek de CD geperst worden. Hierna zijn nog aparte exports van alle songs gemaakt in WAV, FLAC en MP3 320kbps om deze in het gewenste formaat aan te kunnen leveren aan Spotify, Apple Music etc.

Verder is vandaag mijn Golden Age Project COMP-2A compressor/levelar binnengekomen. Deze compressor-limiter wordt in de studio aangesloten achter de Universal Audio UA710 Twin-Finity hybride pre-amp. Met deze optical buizen compressor is dan het 'sound palet' in de studio compleet. En met de Golden Age Project is er ook nog een AKG C214 microfoon voor een klant meegeleverd die over 1-2 maanden in Bergen N-H afgeleverd gaat worden. Zijn SSD-schijven voor de upgrade van zijn recording-PC waren gisteren al opgehaald bij de lokale leverancier. Wat nog rest is dan zijn cursus voice-over in Cubase Pro op lokatie.

De GA Golden Age Project COMP-2A compressor/levelar 

3 maart 2020

Vanavond zijn de laatste tracks voor Matthijs gemasterd. Nu beginnen we met het voorbereidende werk voor de daadwerkelijke CD productie. De audio-montage voor de DDP master voor de CD fabriek. Dat houdt onder andere in loudness normalization, CD-trackmarkers zetten en track-titels invoeren in WaveLab Pro.


 

2 maart 2020

Vanavond weer twee tracks gemasterd voor Matthijs. Een intensieve klus. Goed luisteren, instellingen aanpassen, bypass switchen en weer terug, weer luisteren, laatste aanpassingen, en masteren. Volgende song...(nee, zo snel gaat het nu net niet als je goed wilt masteren, zeker niet met hardware). In dit geval zijn plugins 'out of the question'. Hier kun je met plugins niet tegenop.


 

1 maart 2020

Vandaag heb ik weer een mooie reactie ontvangen voor mijn gastenboek van Tom. Gisteren was Tom bij mij in de studio voor zijn intensieve WaveLab Pro training. Dank je voor je reactie Tom!

Verder weer enkele tracks gemasterd voor Matthijs. We boeken vooruitgang. Binnen een week moeten alle tracks zijn aangeleverd.


 

29 februari 2020

Vandaag had ik Tom uit Nijmegen in de studio voor de intensieve les Mastering in Steinberg WaveLab Pro. Wat je zelfs allemaal al kunt bereiken met alleen de multiband compressor en de uitgebreide EQ Frequency…. Dit gaat Tom zeker helpen om nog mooiere CD's te maken. Veel succes Tom!
Het was weer heel fijn met je samenwerken.

Tom (l) en Arno (r) in de AMPS Recordings studio


En dan nog een paar tracks masteren voor het album van Matthijs... Wat een heerlijke baan is dit toch!

In de avond nog wat apparatuur voor een klant en voor de eigen studio besteld. We blijven bezig.


 

25 februari 2020

Vandaag is het startsein voor het masteren van de tracks voor de CD van Matthijs. We gaan voor een uitmuntend resultaat wat de klantverwachting overtreft. Kijken of dat realiseerbaar is. Fingers crossed!
Met de apparatuur die ik hiervoor de laatste jaren heb aangeschaft gaat dat denk ik prima lukken. De eerste resultaten met de Drawmer 1973 hardware multiband compressor, elysia xfilter EQ, SPL Vitalizer mk2 programm-equalizer en de IGS Volfram Limiter mogen er zijn! Belangrijkste is dat de intensiteit van de song zo puur blijft als hij is. En dan de 'randjes' eraf halen voor een droomresultaat....
The quest for the holy mastertrack.

Met de eerste resultaten is Matthijs zeer tevreden/verwonderd. We zijn op de goede weg. Fijn te horen.


 

23 februari 2020

Vanmiddag Alwin op afstand 2 uur support gegeven voor zijn setup met een Steinberg MR816X interface, Cubase Pro 10.5 en Steinberg cc121 controller. Met wat horten-en-stoten hebben we al zijn issues in de huidige setup getackelt. In april gaan we verder zijn setup aanpassen en optimaliseren op locatie in Zeeland. Tot dan Alwin!


 

22 februari 2020

Vandaag ben ik een paar uurtjes bij John in Arnhem om hem verder te helpen met Cubase 5. Dat werkt nogal anders dan Cubase voor Atari, waar hij vroeger mee gewerkt heeft. Het begin is er! Wat meer zekerheid in het werken met Cubase 5, instrument tracks en het editen van MIDI. Veel succes John, en tot ziens over een half jaartje ofzo.

Verder heb ik weer een mooie reactie ontvangen voor mijn gastenboek van Ger. Afgelopen zondag was ik bij Ger in Wageningen voor zijn cursus Cubase Elements. Dank je voor je reactie Ger!


 

19 februari 2020

Vanavond Ger uit Wageningen (waar ik afgelopen zondag was) nog even op afstand een les mixer/groups/reverb gegeven. Alles is nu helemaal helder en Ger kan weer aan de slag met het bewerken van zijn opnames gemaakt met zijn 8-track portable ZOOM recorder. Veel succes Ger!


 

18 februari 2020

Vanavond had ik Rene weer in de studio voor zijn laatste Cubase (Pro) les in dit vroege voorjaar. We hebben ons vanavond volledig geconcentreerd op de mix van één van zijn songs. Deze is vooral electro gebaseerd, met kick drum, wat bekkens, lead synth partijen, melody synth partijen en vocals. Het is onwaarschijnlijk wat je daarmee allemaal kunt in de mix als je die grondig, analytisch en systematisch aanpakt. Meerdere eye-openers voor Rene over hoe veel verandering (en verbetering) je toch nog kunt aanbrengen in individuele sporen en uiteindelijk de totale mix. Het was leuk je weer een aantal lessen te kunnen geven Rene, en tot verderop in het jaar. Veel plezier tot dan!


 

17 februari 2020

Deze avond de studio maar weer eens onder handen genomen. De Yamaha SPX990 Proffesional Multi-Effect Processor is binnen, dus de ombouw van de studio kan beginnen. De Drawmer DL251 was immers al binnen, en de Adam Hall stroomverdeler ook. De Behringer MX882 die ik gebruikte om de verschillende FX processors te mixen is overbodig geworden nu zowel de Behringer DSP1000p Virtualizer als ook de DigiTech Studio S200 multi-effect processor plaats mogen maken voor de Yamaha SPX990. Daarmee gaat mijn totale aantal hardware FX processors terug naar 4 stuks, en daarvoor heb ik exact genoeg stereo returns op mijn 64-kanaals mengpaneel. Daar waar de Behringers en de DigiTech plaats maken, komen de Yamaha, de Adam Hall en de Drawmer in de plaats. De Drawmer DL251 wordt de vaste compressor achter de Focusrite ISA Two pre-amp. Daarmee heb ik weer een mooie recording-chain compleet om prachtige opnames te kunnen maken in de studio. Alle audio verbindingen zijn weer gemaakt, net als de MIDI om de SPX990 aan te kunnen sturen vanuit Cubase. De Yamaha reageert als verwacht prima op de program change commando's vanuit Cubase. En we kunnen weer aan de slag.

Voordat ik met deze werkzaamheden was gestart heb ik nog even een Audio Montage in WaveLab Pro aangepast voor een klant om nog enkele CD's te kunnen branden. De gevraagde aangepaste toonhoogtes pasten bij nader inzien toch niet goed bij de stem, dus zijn de origineel gedigitaliseerde tracks er weer bijgepakt en is het werk in het klein nog even overgedaan. Veel succes ermee Marianne!


 

16 februari 2020

Vandaag ben ik bij Ger in Wageningen voor zijn cursus Cubase. Ger is professioneel dirigent en maakt onder andere ook opnames van optredens waar hij als toehoorder heen gaat. Daar maakt hij echt hele mooie opnames met zijn 8-kanaals Zoom portable audio-recorder met zijn Schoeps microfoons. Wat Ger zoekt is een programma en mogelijkheden om zijn opnames optimaal te kunnen editen op zijn Mac. En daar heeft hij met Cubase voor macOS het juiste product gekozen! En dan vandaag de les Cubase voor het importeren, knippen, editen, plakken en mixen van zijn mobiele opnames. Dat lukt erg goed, en we vinden samen snel de juiste methodiek om dit op optimale wijze te doen. Het project is nu al geslaagd. Tijd voor Ger om er volop mee aan het werk te gaan om er de nodige routine in te gaan krijgen. Veel succes ermee Ger!


 

15 februari 2020

Deze zaterdag ben ik bij Ralph in Utrecht om hem weer een paar stappen verder te helpen met Cubase Pro 10 met Arturia V Collection en Omnisphere. Daarnaast een mooie template opgebouwd voor Ralph met sporen voor Steinberg Groove Agent, Arturia V Collections synths, Spectrasonics Omnisphere en zijn Roland JUNO Di synthesizer. Daarnaast heeft hij zelf een kleine template gebouwd voor als hij een echte Minimal song wil maken. Veel succes ermee Ralph, en tot de volgende keer! Dan gaan we aan de slag met automation en de mixer.


 

14 februari 2020

Vandaag is de Yamaha SPX990 Professional Multi-Effect Processor binnengekomen. Binnenkort wordt deze in de setup ingebouwd en geïntegreerd in de studio.


 

13 februari 2020

Vanavond had ik Marianne in de studio voor het digitaliseren van een aantal instrumentale tracks. Deze heeft ze professioneel op een CD nodig voor een auditie. 10 tracks van stereo compact cassette naar CD, met markers, CD-tekst en red-book burning. De tracks zijn afgespeeld via het TASCAM 112 MKII mastering deck en opgenomen via de Soundtracs console naar Steinberg WaveLab 10. Veel succes ermee Marianne, en geniet ervan!


 

11 februari 2020

Deze dinsdag is de WaveLab 10.0.20 maintenance update voor alle WaveLab 10 versies uitgekomen. De update is gratis voor WaveLab 10 gebruikers.


 

9 februari 2020

Vandaag heb ik weer een mooie reactie ontvangen voor mijn gastenboek van Jones en Jesse. Gisteren was ik bij Jones en Jesse van RocKIDparty in Scheveningen op een steenworp van het Kurhaus (ze hebben echt een A-locatie) voor studio advies, het upgraden van Cubase 6.5 naar Cubase Pro 10.5, het inrichten ervan, het maken van enkele recording templates voor hun klanten een aantal Cubase tips en recording advies. Dank je voor jullie reactie Jones en Jesse!


 

8 februari 2020

Vandaag ben ik bij Jones en Jesse in Scheveningen. Studio her-aansluiten, Cubase 6.5 updaten naar Pro 10.5 en daarna instrueren. Na de kennismaking en een lekkere cappucino zijn we begonnen met de evaluatie van de aanwezige hardware en huidige setup. We zien al snel dat de aansluitingen van de setup niet optimaal zijn. Dus nadat we de download van Cubase Pro 10.5 hebben gestart zijn we met de hardware setup begonnen. Wat houdt dat dan in? Alles loskoppelen. Ja, alles! Dan overleggen hoe het optimaal aangesloten kan worden met Jones om te horen of hij het daarmee eens is. En daarna dan de hardware helemaal opnieuw aansluiten. 24-kanaals mixer, 12 kanalen stage-box, 8 kanaals interface. Nadat alles goed is aangesloten gaan we verder met de software. Cubase na download unzippen en installeren. Dan na de installatie en licensering van Cubase Pro 10.5 de hardware setting uitgetest en daarna gematcht met de software. Drie mooie templates gemaakt voor Jones en Jesse, de templates uitgelegd, uitgetest, en de mooie en leuke dag in Scheveningen zit er weer op.
Heel veel succes Jones en Jesse, met jullie leuke concept!


 

5 februari 2020

Vanavond heb ik Frits op afstand geholpen met zijn nieuwe Steinberg UR22mkII interface en zijn oude Sibelius en nieuwe Cubase. Veel succes met alles Frits!

Verder heb ik vandaag via Ebay.de een Yamaha SPX990 multi-effect processor (gerenomeerde klassieker) gekocht. Deze komt in de studio in plaats van 2 meer low-budget FX processors die dus binnenkort te koop komen te staan, samen met een line-mixer. De DigiTech Studio S200 en de Behringer DSP1000p Virtualizer Pro komen dus beschikbaar voor een nieuw thuis.


 

4 februari 2020

Vanavond had ik Rene weer in de studio voor zijn twee-wekelijkse les Cubase. Vandaag zijn we eerst bezig geweest met de installer voor Cubase SX3, zodat hij zijn oude .arr en .all projecten om kan zetten naar het huidige bestandsformaat van de actuele Cubase versies (sinds SX!). Rene heeft namelijk nog een paar floppy disks gevonden met oude Cubase projecten. Met zijn externe floppy drive kan hij die nog inlezen, en nu dus ook opslaan om in de actuele Cubase gewoon verder mee te werken waar hij 20 jaar geleden met die projecten gebleven was.
Daarna zijn we verder gegaan met het werken met samples in een project via de Audio Pool en het importeren van samples direct in je project om ze in de grid te kunnen plaatsen. De andere manier is natuurlijk via een (soft-) sampler, in zijn geval NATIVE INSTRUMENTS Kontakt. Ook die manier is aan bod gekomen, en Rene gaat kijken welke werkwijze een specifieke voorkeur van hem wordt, of dat hij het gewoon van project tot project bekijkt wat de beste oplossing is. Tot over 2 weken weer Rene!


 

3 februari 2020

Op deze maandag is de Cubase 10.5.10 maintenance update voor alle Cubase 10.5 versies uitgekomen. De update is gratis voor Cubase 10.5 gebruikers. De update wordt door Steinberg sterk aanbevolen voor macOS gebruikers.


 

1 februari 2020

Vandaag ben ik bij Joe in Schiedam om zijn home-studio weer aan te sluiten en alles weer geïntegreerd werkend te krijgen met zijn Cubase Artist. Na de verhuizing van Rotterdam naar Schiedam was Joe nog niet aan zijn home-studio toegekomen. Nu zijn de Mackie mixer, E-MU EMAX synthesizer, Roland JV-1080 synth module en Lexicon Pro MPX-110 effectprocessor weer aangesloten op zijn Steinberg UR44. Alles werkt en Joe kan weer met zijn muziek aan de slag. Dank voor de goede zorgen en veel succes Joe!


 

27 januari 2020

Vanavond Tom even mogen assisteren met WaveLab Pro Meta Normalizer en het creëren van een audio CD met markers, het toevoegen van CD-Tekst en als laatste het direct branden van de redbook audio CD vanuit WaveLab. Alles is prima geslaagd. Succes ermee Tom, en tot over een maand!


 

25 januari 2020

De IGS Volfram Limiter die ik bij Digital Audio Service in Hamburg heb gekocht is inmiddels binnen. 'Herzlichen Dank Arnd!' Vandaag wordt hij in het mastering-rack gehangen op de plaats waar de tijdelijke oplossing met de Drawmer DL251 zat. Dat wordt nu de compressor achter de Focusrite ISA Two pre-amplifier.

De IGS Volfram Limiter 

21 januari 2020

Vanavond had ik Rene weer in de studio. We hebben het gehad over het importeren van oude MIDI projecten uit Cubase in de oude .arr en .all formaten vanaf floppy disc (met een nieuwe externe floppy drive met USB aansluiting, die je nog steeds nieuw kunt kopen), het synchroniseren van Cubase aan een synthesizer en automation van sommige externe VSTi's met eigen sequencer. Rene heeft weer veel nieuwe informatie vergaard en kan weer vooruit. Tot over 2 weken Rene!


 

20 januari 2020

Vandaag heb ik online een nieuwe IGS Audio Volfram Limiter gekocht voor in mijn mastering rack. Ik verwacht de IGS Volfram Limiter deze week nog in huis te hebben. De Drawmer DL251 die ik voor dat doel tijdelijk aan heb geschaft, mag plaats maken voor deze limiter van nog een kwaliteitsklasse hoger. Deze komt zeker goed tot zijn recht tussen de Drawmer 1973 mulitiband-compressor, de SPL Kultube compressor, de Elysia, Yamaha en Alesis equalisers en de SPL Vitalizer mk2 en Charisma.


 

19 januari 2020

Vandaag ben ik bij Louis in Rotterdam voor hulp met het juist aansluiten van zijn setup en een cursus op zijn Cubase Artist 10.5. We hebben een interface en wat kabels overgehouden. Cubase en de Behringer Xenyx X1204USB zijn goed ingesteld en alles werkt. Ook is er een template gemaakt voor zijn opnames. Veel succes Louis, en wie weet tot ziens.


 

18 januari 2020

Vandaag ben ik weer bij mijn vaste klant Cees in Berlicum. Steinberg Cubase Pro 10.5 installeren, licenseren en instellen. En meteen ruimte op zijn C- schijf maken door zijn samples en andere sound content van zijn oude Cubase Elements te verplaatsen naar zijn grote D-schijf. En natuurlijk wat opnames gemaakt en daarbij Cubase Pro tools behandeld. Cees kan nu lekker aan de slag met Cubase Pro 10.5. Ik zie hem begin maart weer bij mij in de studio.


 

15 januari 2020

Vandaag is de op Ebay.de gekochte Drawmer DL251 compressor/limiter binnengekomen. Binnenkort ga ik hem aansluiten in het mastering-rack.

De Drawmer DL251 Spectral Compressor 

14 januari 2020

Vanavond heb ik Frits op afstand geholpen met Cubase Elements 10 installeren op zijn nieuwe laptop en Cubase dan ook meteen reactiveren. Alles werkt weer. Heel veel plezier en succes met Cubase Frits!


 

12 januari 2020

Vandaag had ik Morgan in de studio. Morgan heeft Cubase Pro aangeschaft en een Native Instruments Maschine en Komplete. Daarmee wil hij muziek gaan maken. We hebben alles geïnstalleerd en aan het werk gekregen. Hier en daar met wat hickups van de techniek, maar het werkt nu allemaal. Morgan gaat zich de komende twee weken verdiepen in de integratie van Maschine in Cubase en het werken met Maschine. Daarna volgt dan de echte inhoudelijke cursus Cubase voor Morgan. Veel succes en tot over twee weken!


 

11 januari 2020

Vandaag had ik Dirk in de studio. Dirk is koordirigent en wil zijn composities goed kunnen uitwerken met een DAW (Digital Audio Workstation). Dirk heeft veel goeds gehoord over Steinberg Cubase en wil zich daar verder op oriënteren. Momenteel maakt Dirk zijn composities nog met behulp van een notatie programma.
Na de introductie in Cubase weet Dirk dat hij eerst een afweging gaat maken tussen het recording programma Cubase en het notatie programma Dorico. Cubase kan hij desgewenst combineren met Spitfire of Miroslav Philharmonik. Voor Dorico heeft hij dan Iconica van Steinberg nodig om VST Expression te kunnen gebruiken. Succes met je keuzes Dirk!


 

10 januari 2020

Vandaag heb ik via de Duitse Ebay een Drawmer compressor/limiter aangeschaft. Ik verwachtte eigenlijk alles voor de studio nu wel te hebben, maar recentelijk bij het masteren van een paar songs, ontdekte ik dat ik toch voor de masterbus nog wel een mastering limiter ontbeer. Zeer waarschijnlijk is de Drawmer DL251 maar een tussenoplossing. Drawmer is een prima merk, waar ik al veel equipment van heb. Zeer goede kwaliteit, maar het is nu eenmaal geen 'dedicated' limiter. Hopelijk hebben we binnenkort een limiter van hoog kaliber in de studio.


 

7 januari 2020

Vanavond had ik Rene weer in de studio voor zijn Cubase Pro les. Rene loopt tegen het feit aan dat het systeem wat performance issues heeft als hij veel VSTinstruments van Arturia V Collection opent. Zijn systeem zou krachter moeten zijn dan die van AMPS Recordings, dus we nemen de proef op de som. Maar geen issues bij ons eigen DAW systeem. De les gaat dus nu vooral over system resources sparen door de freeze functionaliteit van Steinberg te gebruiken. Dat is allemaal duidelijk en gaan veel extra ruimte voor capaciteit geven.
Daarna nog op te nemen MIDI controllers behandeld bij de opname van de track. Hier is zoveel mogelijk! Rene heeft vandaag weer heel veel geleerd en kan thuis weer aan de slag met de opgestoken informatie.


 

1 januari 2020

AMPS Recordings wenst iedereen een goed, gezond en muzikaal 2020!

AMPS Recordings wenst iedereen een goed, gezond en muzikaal 2020


Nieuws 2020

 

Hier vind u het nieuws over AMPS Recording uit 2020.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelde in en rond de studio in dat jaar. 

 

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren.

Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar.

Of ga via deze link direct naar het actuele nieuws.

 

  

30 december 2020

Als Plugin Alliance dan nog een keer de extra korting geeft, kunnen we het toch niet laten. De SPL Vitalizer mk2-T en de Elysia alpha compressor zijn dan echt de laatste investeringen dit jaar.


 

28 december 2020

Nog meer korting met een speciale aanbieding van Plugin Alliance. De Millennia NSEQ-2 equalizer kan er nog wel bij. Nu is er ook qua VST plugins ruime keuze aan pre-amps, equalizers en compressor VST


 

27 december 2020

Vandaag nog eens gebruik gemaakt van de aanbiedingsperiode van Plugin Alliance. De volgende VST's hebben we nog aangeschaft: de bx_console Focusrite SC (channel-strip), Elysia mpressor (compressor) en museq (equalizer) en de Dangerous Music BAX EQ (equalizer).


 

22 december 2020

Vandaag vroeg in de avond heb ik Ton geadviseerd over de mogelijkheden van Steinberg Cubasis 3 voor op zijn iPad en de mogelijkheden van Cubase Pro 11 en de upgrade vanaf zijn Cubase 5. Ton weet nu goed waar hij aan toe is en kan zijn keuzes gaan maken.
Veel succes daarmee Ton, en prettige feestdagen en een goed en gezond 2021.

Vandaag wat later op de avond heb ik Cil nog support gegeven met Cubase Pro 9. We hebben zijn MIDI import issue (het al dan niet importeren van de tempo informatie in de MIDI track) kunnen tackelen en tevens zijn issue met de aansturing van de fader van zijn nieuw aangeschafte Steinberg cc121 Cubase controller opgelost. Alles werkt weer helemaal naar wens, en Cil kan nu weer alles ermee doen wat hij wil.
Veel succes ermee Cil, fijne feestdagen en een goed en gezond 2021.


 

21 december 2020

Vandaag heb ik weer een mooie reactie ontvangen voor mijn gastenboek van Co uit Amsterdam. Hij had op 5 december Cubase cursus bij ons in de studio en we hebben hem op 16 december nog even online support gegeven. Onder de datum van 5 december vind je de review terug. Dank voor je mooie review Co.

Vanavond heb ik René uit de provincie Groningen geholpen met het op afstand installeren van zijn Steinberg UR22c interface en het licenseren en installeren van Cubase 10.5 AI. Het is allemaal goed gelukt. De eerste Cubase les voor René volgt op een doordeweekse avond in januari 2021.
Hele fijne feestdagen, een goed en gezond 2021 en tot in januari René!

Vanavond later op de avond Marjon nog geholpen met de puntjes op de i te zetten met haar nieuwe computer met daarop de installaties van o.a. Steinberg Cubase Pro 10.5, IK Multimedia Total Studio 2 Max, NATIVE INSTRUMENTS Kontakt 6 player en een Big Fish Audio Latin percussive expansion. Alles werkt nu goed, de Cubase template voor Marjon is weer up-to-date gemaakt en ze kan nu vol met de muziek aan de slag.
Hele fijne feestdagen, een goed en gezond 2021 en tot volgend jaar Marjon!


 

20 december 2020

Vandaag ben ik bij Marjon in Eck en Wiel om haar nieuwe computer af te leveren. Ze heeft een snelle 8-core Intel i7 PC aangeschaft via AMPS Recordings. We gaan daar Steinberg Cubase Pro en IK Multimedia Total Studio 2 Max op installeren en alles instellen en werkend maken.


 

19 december 2020

Vandaag ben ik voor de tweede keer bij Freek in Steenderen voor zijn volgende Cubase cursus. We hebben ons bezig gehouden met Instrument Tracks vs. Rack Instruments met MIDI Tracks, het overzetten van MIDI uit zijn Korg naar Audio, Chord Tracks extraheren uit MIDI sporen en Insert vs. Send/Return en het gebruik van dynamische- en reverb plugins op de vocal track.
Heel veel succes de komende tijd Freek, en tot volgend jaar.


 

16 december 2020

Vanavond Co uit Amsterdam support gegeven met wat instellingen en performance zaken op zijn laptop in combinatie met Cubase LE. Alles is nu goed aangesloten en ingesteld en Co kan zijn muzikaliteit de vrije loop laten.
Heel veel succes Co!


 

15 december 2020

Vanavond René uit Putte (N-Br) een uurtje Steinberg Cubase Pro support gegeven op afstand. Een aantal vragen beantwoord en wat kleine issues voor hem opgelost met de diverse instellingen. Veel succes weer René, en we spreken elkaar. Als dat niet meer dit jaar is: fijne feestdagen en een goed begin van 2021 gewenst!


 

14 december 2020

Vroeg in de avond heb ik de Peavey Electronics Classic Series 50/50 gitaar-buizen-eindversterker naar ELB-Tech in Hummelo gebracht ter reparatie/onderhoud. Een kanaal bromt en dan kan hij ook meteen schoongemaakt en verder nagekeken worden.
Veel succes met de reparatie Eef.

Later vanavond heb ik Rik uit Doesburg weer bij mogen staan met wat software/Mac gerelateerde issues in combinatie met Native Instruments Scarbee, Toontrack Superior Drummer en Steinberg Cubase.
Succes ermee Rik!


 

13 december 2020

Vanavond Boudewijn nog even iets meer als een uurtje ondersteund met zijn Cubase vragen. Alles is naar volle tevredenheid gegaan en Boudewijn kan weer verder.
Veel succes met je muziek Boudewijn!


 

12 december 2020

Vandaag ben ik bij Cil in Bunschoten. Onderdelen van IK MultimediaTotal Studio 2 Max installeren en licenseren, een nieuwe uitgebreide template in Steinberg Cubase Pro 9 en nog heel veel kleine en grotere vragen beantwoord.


 

7 december 2020

Vandaag heb ik weer een mooie reactie ontvangen voor mijn gastenboek van Michel. Hij had zijn eerste cursusdag op 25 april en de tweede op 2 mei. Onder die datum vind je ook de review terug. Dank voor je mooie review Michel, en wie weet, tot volgend jaar.


 

5 december 2020

Vandaag had ik Co uit Amsterdam in de studio voor zijn cursus Cubase op maat. Belangrijkste onderwerpen voor Co vandaag zijn een aantal algemene Cubase instellingen en de configuratie en MIDI. Hij heeft zelf een Nord Stage EX88, maar heeft nog niet met MIDI gewerkt. Het lijkt weinig, maar er is toch heel veel te behandelen in een paar uren. Alle onderwerpen zijn nadrukkelijk behandeld en Co heeft zijn doelen voor vandaag bereikt.
Heel veel succes ermee Co, en een goede reis terug.


 

3 december 2020

Vanavond Cil nog mogen ondersteunen met het downloaden en installeren van de IK Multimedia Total Studio 2 Max pakket. Over iets meer dan een week ben ik bij hem, en dan gaan we zijn studio-inrichting de 'finishing touch' geven, een paar mooie templates in Steinberg Cubase maken en zorgen dat alles tiptop werkt. Tot volgende week Cil!

Om alle software updates en uitbreidingen voor de eigen studio compleet te maken vanavond nog de Waves Audio SSL 4000 Collection en de Waves Audio API Collection VST pakketten aangeschaft. Hiermee zijn we dan ook wel compleet met VST's in de studio. Hiermee kunnen we de Cubase cursisten dan ook meteen mooi de verschillen al dan niet laten zien en horen van de verschillende VST's, de Steinberg eigen plugins en die van merken als Waves, IK Multimedia, Arturia, Brainworx en anderen.


 

1 december 2020

Vanavond heb ik Boudewijn (waar ik afgelopen zaterdag nog was te Gouda) op afstand nog een paar uur support gegeven met het downloaden, installeren en licenseren van zijn IK Multimedia Total Studio 2 Max pakket (190GB groot!). Tevens alle plugins zichtbaar gemaakt in de Steinberg Cubase menu's voor het selecteren van de plugins. Heel veel plezier en succes ermee Boudewijn, en tot gauw.


 

30 november 2020

Vandaag gaat dan de Black Friday / Cyber Monday waanzin weer ten einde. Toch konden we het weer niet laten en hebben we nog de Waves Audio Chris Lord-Alge signature CLA Epic reverb VST aangeschaft. Nu zijn we dan ook wel weer echt even uitgekocht wat betreft pro-audio software VST's.


 

29 november 2020

Deze zondag heb ik mijn tweede ECHO AudioFire12 ingebouwd, aangesloten en geconfigureerd voor mijn systeem. Direct geïntegreerd in de grote Cubase Pro template, zodat ik daar direct 24 hardware outputs beschikbaar heb naar de analoge mixer voor desgewenst 24ch analoge mixdown. De ECHO AudioFire12 zijn nu ge-'daisy-chained'. FireWire van de eerste doorgelust naar de tweede en BNC Word Clock van de Clock Out van de eerste naar de In van de tweede. Het werkt feilloos. Als je de ECHO mixer opent, worden er direct twee vensters geopend, van de master en van de slave. Perfect!

Verder toch nog maar een Black Friday deal gepakt van Plugin Alliance. de bx_townhouse Bus Compressor. Die heeft een goede reputatie, en een 'glue compressor' was net iets wat ik nog miste. En waar er voor hardware in de studio racks nu echt geen ruimte meer is, kun je altijd nog een VST3 plugin installeren. Check!


 

28 november 2020

Vandaag ben ik bij Boudewijn in Gouda om hem te supporten met zijn IK Multimedia Total Studio 2 Max download, installatie en registratie en het aansluiten en instellen van zijn nieuwe PreSonus Audio Electronics AR16c digitale mixer in Cubase. Wegens een haperende internetverbinding hebben we helaas nog niet alle sound-content van Total Studio 2 Max kunnen downloaden. Maar we zijn een eind op weg. Alle VST engines zijn al wel geïnstalleerd. Zijn Presonus AR16c mixer is helemaal aangesloten en gerout in Cubase. Alles werkt naar behoren en Boudewijn heeft ontzettend veel zin om meteen te gaan recorden.
Tot gauw weer Boudewijn, voor de volgende les in Zevenaar of op afstand.


 

27 november 2020

De laatste software VST aanschaffing voor de komende periode. We hebben wat we hebben willen, dus Cyber Monday komt er niets meer bij. Vandaag was het Plugin Alliance Brainworx Audio Plugins elysia karacter VST saturation FX. And it's great!


 

26 november 2020

Vandaag heb ik de definitieve order ontvangen voor de levering van een supersnelle Intel i7 gebaseerde computer. Het wordt een i7 8-core met 16GB DDR4 RAM, een 250GB M.2 SSD voor het systeem (Windows, Cubase en VSTi plugin engines, een 1TB M.2 SSD voor samples en een 2TB HDD voor de recordings. Natuurlijk afgemaakt met Widows 10 installatie en een stille kast en dito koeling. Deze computer gaat op locatie geleverd worden, aangesloten, Cubase Pro en Steinberg UR44 interface installatie en configuratie en een mooie recording template.
Alvast gefeliciteerd met je aankoop Marjon. Over enkele weken wordt je computer geleverd en heb je zeker de komende jaren geen systeem performance issues meer!

Verder vanavond nog gebruik gemaakt van de Black Friday speciale klantaanbiedingen van Arturia voor de VSTi Pigments 2 synthesizer en hun FX Collection VST effect bundle.


 

25 november 2020

Vandaag heb ik gebruik gemaakt van de Plugin Alliance Black Friday deal. Ik heb daarbij de Brainworx SPL Passeq VST aangeschaft. Een prachtig mooie stereo - M/S equalizer van hoge kwaliteit. De VST plugins van de laatste jaren worden steeds beter, en dat is de reden dat ik naast de vele hardware in de studio ook steeds meer over ga tot de aanschaf van hoogwaardige plugins voor in de studio.
De SPL Passeq VST plugin draait inmiddels bij AMPS Recordings in de studio onder Cubase Pro 11 en WaveLab Pro 10.


 

24 november 2020

Op deze dinsdag is de WaveLab 10.0.50 maintenance update voor alle WaveLab 10 versies uitgekomen. De update is gratis voor WaveLab 10 gebruikers. De WaveLab Pro 10.0.50 update draait inmiddels bij AMPS Recordings in de studio.


 

22 november 2020

Vanmiddag een belletje van Cil gehad en hem advies gegeven over een paar issues. eLicenser software ge-update, Yamaha MIDI drivers ge-update, instelling buffersize aangepast en alles draait weer als een zonnetje. Meteen maar een afspraak gemaakt voor over 3 weken bij hem op locatie.
Tot de 12e december Cil!


 

21 november 2020

Vanmiddag heb ik Boudewijn een uur op afstand support gegeven met het activeren en licenseren van AutoTune Antares AUTO-TUNE PRO VOCAL STUDIO, Auto-Tune Pro + AVOX 4. Hiermee heeft hij een volledige Vocal FX bundel waarmee je alles kunt waarvan je durfde dromen op Vocal FX gebied en nog meer. Deze werkt nu goed en geïntegreerd in zijn Steinberg Cubase Artist setup. Volgende week gaan we verder bij Boudewijn op locatie in Gouda.
Tot volgende week Boudewijn!

Verder heb ik vandaag offerte bij mijn PC bouwer opgevraagd voor 2 nieuwe studio-PC varianten voor een klant van AMPS Recordings, waar de PC niet (meer) hetgeen kan leveren wat nodig is voor haar recording projecten. Komende week zien we de offerte tegemoet en kan de klant hopelijk over een paar weken al genieten van de enorme performance-boost van haar Steinberg Cubase Pro recording systeem.


 

20 november 2020

Vanavond heb ik Marjon weer support mogen geven op een aantal Cubase-gerelateerde en ook een aantal algemeen computer gerelateerde vragen. Al haar vragen zijn weer naar volle tevredenheid beantwoord en ik ga haar de komende week een snelle nieuwe computer aanbieden die specifiek geconfigureerd wordt op het werken met Cubase Pro.
Tot gauw Marjon!


 

19 november 2020

Zeer binnenkort gaan we uitbreiden van een 12-kanaals digitaal/analoog mixdown systeem naar een 24-kanaals D/A mixdown systeem door het toevoegen van een 2e 12ch ECHO AudioFire 12 FireWire interface te 'daisy chainen' (=doorlussen) met de bestaande ECHO. Zo kunnen we met 24 kanalen 'out of the box' retour naar het 64ch analoge mengpaneel en nog meer gebruik maken van de analoge kwaliteit van de mixer en de andere hardware 'outboard gear' in de studio. Get it on!
En wat gaan we dan nu precies doen? Met 'daisy chain' wordt de 1e AudioFire 12 met FireWire doorgelust naar de 2e en worden ze tevens gesynct met Word Clock via een BNC 75Ohm kabel. De 12 audio outputs gaan dan naar 12 B-inputs of Tape Returns op de Soundtracs mixer. Tezamen met de 1e AudioFire 12 gaan er dan dus totaal 24 kanalen audio retour naar de mixer om de muziek analoog uit te kunnen mixen, gebruik makende van de inserts en send/returns van de console. Er gaat niets boven de hybride studio!


 

16 november 2020

Vanavond heb ik Louis uit Rotterdam weer 2 uren support op afstand mogen geven in Cubase Artist. We hebben de mixer uitgebreid behandeld, wat gebruikersinstellingen aangepast en belangrijke punten als de inserts en de sends besproken. Daarna nog de wijze waarop je een mix het beste zou kunnen opbouwen. Als laatste hebben we de Export Mixdown besproken. Louis kan verder met zijn mixen en is helemaal content met wat hij vanavond geleerd heeft. Daar doen we het voor!
Heel veel succes met je mixen Louis!


 

14 november 2020

Vandaag had ik Boudewijn in de studio voor zijn 2e cursusdag Cubase. We hebben ons verdiept in de eventuele aanschaf van een hardware mixer met uitgebreide USB interface, vocal effecten hardware en software en de afwegingen daarin besproken. Dan met Cubase zelf bezig gegaan met routing, de mixer, werking van hardware en software compressors, de instelwaarden van belangrijke parameters als threshold, ratio, make up gain en meterinstellingen. De dag vliegt weer om en Boudewijn heeft weer heel veel opgestoken.
Tot volgende week Boudewijn!


 

12 november 2020

Vanavond weer op afstand support gegeven aan Marjon. We hebben het gehad over de performance van het systeem en wat je in Cubase kunt doen om bottlenecks daarin op te lossen. Dan als gevolg daarvan hebben we het gehad over de mogelijkheden en wensen met betrekking tot een nieuwe laptop dan wel vaste PC, hebben we het gehad over de verschillende samplepakketten met symfonische instrumenten, en als laatste de wijze van inrichten van projecten op de computer. Hoe sla je wat waar op en hoe los je het op als het niet goed staat. Zo is een avond snel om.
Veel succes Marjon, en vast tot een volgende keer.

Verder hebben we vandaag verschillende plugins aangeschaft. De periode met aantrekkelijke aanbiedingen is weer begonnen en er stonden toch wel een paar leuke plugins op de wensenlijst.
De volgende VST plugins zijn toegevoegd aan de collectie bij AMPS Recordings:
 • Waves Chris Lord-Alge (CLA) Classic Compressors VST
 • Brainworx SPL Iron compressor VST
 • IK Multimedia T-RackS Sunset Sound Studio Reverb VST
Tezamen met de Steinberg Cubase Pro 11 update van gisteren zijn we weer even uitgekocht.


 

11 november 2020

Het grote nieuws van vandaag van en voor AMPS Recordings is dat Cubase 11 vandaag is uitgebracht. Het zat er al aan te komen, maar nu is hij er dan ook.Voor nieuwe features klik je hier: New in Cubase 11.
Wij zorgen er natuurlijk voor dat de nieuwe versie nog vandaag operationeel draait in de studio. Dus als je dat wenst kun je al direct cursus krijgen in de nieuwste versie Cubase Pro 11.

Verder heb ik vanavond Louis nog een uurtje support op afstand gegeven. In januari was ik bij Louis in Rotterdam. Hij heeft inmiddels een grote harddisk voor zijn recordings bij laten plaatsen in zijn PC en nu is het tijd om zijn projecten over te zetten. Dat is allemaal geslaagd en volgende week doen we nog een sessie over mixen en het exporteren en opslaan ervan.
Tot volgende week Louis!


 

9 november 2020

Vanavond heb ik op afstand met- en voor Pierre een template gebouwd in Cubase voor de verschillende VSTi's en audio en MIDI sporen om zijn projecten efficiënt en volledig op te kunnen nemen. Dus input routing uitgebreid op zijn interface, uitgelegd hoe hij zijn digitale Yamaha NP-V80 Piaggero piano met MIDI op de computer kan aansluiten en routen en aanvullend nog enkele folder-tracks en group-tracks voor hem aangemaakt.
Heel veel succes met de opnames Pierre!


 

7 november 2020

Vandaag had ik Boudewijn in de studio voor zijn eerste cursusdag Cubase. Hij werkt zelf al met Cubase maar wil er beter mee leren werken, en hij weet ook dat er in Cubase zoveel meer zit en kan dan dat hij nu weet. Eerst nemen we samen de basics van de instellingen door en dan gaan we al snel in op enkele van zijn grotere issues waar hij tegenaan loopt. Op het vlak van zowel audio als ook MIDI connections en routing is veel te vertellen en uit te leggen en al gauw gaan we de diepte in. De dag is voorbij gevlogen en over een week gaan we weer verder hier in de studio.
Tot volgende week Boudewijn!


 

6 november 2020

This evening I was having a support session with my excelent English speaking French customer Mathias (he lives in the Netherlands). I have helped him with his issues in Cubase Artist 6.5 DAW. Main theme this evening was getting sound of VSTinstruments through MIDI channels and the global settings for that. Furthermore loading sounds in the different instruments and we also spoke about the possibilities of ReWire in Cubase in combination with Sibelius. He has to check now which version of Sibelius supports ReWire, so he can work a lot easier with his arrangements in Cubase.
All the best Mathias, until we speak again!

Eerder vandaag even René uit Putte (N-Br.) geholpen met de instellingen van zijn Cubase voor een opname. Alles staat inmiddels weer goed ingesteld en René kan vanavond gaan opnemen. Veel succes daarmee René!


 

5 november 2020

Vanavond heb ik Pierre op afstand geholpen met zijn eLicenser van Cubase en de herinstallatie van de bijbehorende soundsbanken van Cubase 10.5 AI die hij meegeleverd heeft gekregen bij zijn interface. Alles werkt inmiddels weer naar behoren en is nu ook compleet geïnstalleerd.


 

2 november 2020

Vandaag heb ik weer een mooie reactie ontvangen voor mijn gastenboek van Pascal. Hij heeft via AMPS Recordings zijn volledige home-studio aangeschaft, bestaande uit onder andere een zeer krachtige Intel i9 10-core gebaseerde PC met toebehoren, interface, Cubase Pro, aktieve monitors, MIDI masterkeyboard en een grootmembraan condensatormicrofoon. Dank voor je mooie review en tot binnenkort Pascal!

Veelal denk ik er gewoonweg niet aan om mijn klanten te vragen een review te schrijven voor op mijn website. En als je dan een paar klanten aanschrijft krijg je ook prompt mooie reacties.


 

1 november 2020

Vandaag heb ik weer een mooie reactie ontvangen voor mijn gastenboek van Patrick. Hij had zijn eerste cursusdag op 11 juli en de tweede recentelijk op 24 oktober. Dank voor je mooie review en tot binnenkort Patrick!


 

31 oktober 2020

Vandaag volledig Corona-proof op afstand Cubase cursus gegeven aan Pierre uit Nijmegen. We hebben de basisinstellingen behandeld en die wat geoptimaliseerd, het inrichten van je projecten besproken, het backuppen van je studio computer, de omgang met VST instruments en nog daarbij behorend een klein stukje MIDI. Als laatste nog gesproken over een stukje gebruiken van audio opnames van de ene song in de andere via de Pool Window. Daarmee waren zijn belangrijkste vragen wel behandeld en kan hij verder. Misschien komt er nog eens een vervolg om wat dieper op MIDI en zijn synthesizers/keyboards in te gaan.
Veel succes Pierre!

Mooie basis uitleg van Neumann over je recording setup. Als je er meer over wilt weten, support nodig hebt bij je setup, of een cursus Cubase wilt volgen, ben je bij AMPS Recordings aan het juiste adres! We doen dit al ruim 20 jaar met veel succes. Vele honderden muzikanten en beginnende studio-technici zijn je al voorgegaan, zowel amateurs alsook professionals. Hobbyisten en conservatorium muzikanten, sommigen ook die na de cursus bij AMPS Recordings de stoute schoenen hebben aangetrokken en daarna een full-time of part-time audio opleiding zijn gaan volgen bij bijvoorbeeld de SAE. Niets houdt je tegen en zet je recording/mixing/mastering vervolgstappen bij AMPS Recordings. We kunnen je helpen met alles wat in dit filmpje voorbij komt, en nog veel meer. Dus schroom niet, en neem contact met ons op!
 

29 oktober 2020

Vanavond heb ik Marjon op afstand weer 3 uren Cubase les gegeven. Er is van alles de revue gepasseerd, maar vooral Pitch Correct, Vari Audio en mixen. Dat laatste van Routing via VST inserts en FX tot het professioneel en gedegen opbouwen van de mix.
Veel succes Marjon, en als er nog vragen zijn hebben we weer contact.


 

24 oktober 2020

Vandaag heb ik Patrick uit de buurt van Borken (D) weer in de studio voor zijn 2e Cubase Pro cursus. We zijn bezig geweest met het herstellen van een aantal settings in Cubase en in de door AMPS Recordings gemaakte template. De instellingen stonden niet meer allemaal goed na een aantal wijzigingen op zijn computer. Daarna hebben we nog een aantal onderwerpen behandeld. Het importeren van video en daarna het monteren en opnemen van audio daaronder. Verder zijn we bezig geweest met Groove Agent SE, HALion Sonic SE en heb ik nog wat verschillen getoond met de sampler HALion van Steinberg. Een dag vliegt zo om en Patrick gaat aan de slag met het geleerde. Over een maand gaan we verder, dan komt het audio mixen uitvoerig aan bod.
Tot dan Patrick!


 

20 oktober 2020

Vandaag met de Groove Agent & Expansions Sale (-50%) van Steinberg maar weer eens wat software inkopen gedaan voor de studio. Omdat we al beschikken over meerdere drumsets en expansions hebben we het bescheiden bij 4 stuks gehouden:
-Marco Minnemann Studio Drums
-Simon Phillips Jazz Drums
-Colliding Worlds
-Metronomic Cinema
Nu downloaden en installeren en binnenkort meteen aan de slag met een MIDI drumtrack van een klant met Marco Minneman Studio Drums van Steinberg.


 

19 oktober 2020

Vandaag voor een digitalisering opdracht van een klant een 'cassette transplantatie' uitgevoerd. De tape van de klant is een compact cassette in een gelast huis. En de cassette is bij de aanhechting geknapt. Het eerste deel van de opdracht is dus het overzetten van de tape van het gelaste huis naar een geschroefd huis. Nadat daar een geschikt donor-huis voor is gevonden volgt de taak om het gelaste huis voorzichtig te openen om de tape niet te beschadigen. Daarna het geschroefde huis openen en de tape daaruit verwijderen. Daarna de tape van het gelaste huis overzetten naar het geschroefde huis. De transplantatie operatie is geslaagd en de cassette kan gedigitaliseerd gaan worden.


 

17 oktober 2020

Vandaag heb ik Ronald uit Westendorp in de studio voor zijn cursus Cubase. Ronald werkt nog met Cubase 6 en vind het fijn bij AMPS Recordings ook in Cubase 6 les te kunnen krijgen in de studio. Ronald neemt nu vooral audio op en heeft nog nooit met MIDI en VST instruments gewerkt. Wat dat betreft gaat er dus een wereld voor hem open. We hebben de absolute basis van MIDI behandeld en zijn daarna nog een paar specifieke andere vragen van hem langsgelopen. Met de nieuwe kennis op zak, en de nodige info als specificaties voor een nieuwe studio PC gaat Ronald weer huiswaarts.
Veel succes en tot de volgende keer Ronald!


 

15 oktober 2020

Vanavond heb ik Marjon weer op afstand les gegeven in Cubase Pro. We zijn onder andere bezig geweest met de automation, hebben routing in de mixer nogmaals behandeld, Audio opname techniek en microfoontechniek is ook weer aan bod gekomen en de Marker Track. Weer een zeer nuttige en leerzame avond voor Marjon, en over twee weken gaan we weer verder.
Tot dan veel succes Marjon!


 

14 oktober 2020

Vanavond Ger uit Wageningen ruim een uur op afstand les gegeven in het knippen/plakken/monteren/automaten van audio in Cubase. Ger kan weer verder met zijn opnames en zijn montagewerkzaamheden.
Succes Ger!


 

12 oktober 2020

Vanavond Michel uit België weer een uurtje les op afstand gegeven. Zo kunnen we ook prima onze Belgische klanten bedienen.
Tot over twee weken Michel!


 

4 oktober 2020

Dit weekend wegens een afzegging een keer geen cursist. Dus een mooie gelegenheid om wat zaken van de website wat bij te werken. De plaatjes zijn weer up-to-date op de pagina Apparatuur. Op die pagina kun je onder andere vinden hoe de volledig hybride studio is opgezet en met welke apparatuur we werken.


 

1 oktober 2020

Vanavond heb ik Marjon weer regulier Cubase les op afstand gegeven. We zijn een aantal zaken doorgelopen en hebben langer stilgestaan bij Groove Agent SE, het toevoegen van reverb aan een audio spoor met daarbij komend pre- en post fader listening, de reverb beoordelen, aanpassen, en dan mixen met het droge spoor. Dan nog even bezig geweest met wat MIDI commando's in een bestaande track voor het bijvoorbeeld laten aanzwellen van een geluid. De tijd is echt weer omgevlogen en volgende week gaan we vooral bezig met dieper in de mixer duiken met zaken als dynamics, routing en automation.
Tot volgende week Marjon!


 

28 september 2020

Vanavond zou ik eigenlijk les geven aan Michel, maar dat kon van zijn kant dit keer niet doorgaan. Hierdoor had ik dan wel tijd voor een paar dringende support vragen voor Marjon. En dat is goed, want morgen middag komt er een gitarist songs inspelen. En niets is akeliger dan dat er iemand komt voor opnames, maar er werkt iets niet goed. Dat is allemaal getackled, en niets staat een succesvolle opname van de gitarist bij Marjon morgen nog in de weg. En donderdag alweer de volgende les.
Tot dan Marjon, en succes met de opnames morgen!


 

26 september 2020

Vandaag ben ik bij Freek in Steenderen voor zijn cursus Cubase. Freek werkt met Cubase Artist 10.5. Hij komt vanaf Cubase 4. Dat is een flinke sprong in 1x. Verder heeft hij een Tascam US 2x2 interface, enkele mixers en een Roland JV-80 en een Korg Pa4X keyboard. Hij geeft zelf aan ongeveer 3% van de mogelijkheden te kennen, en dat kan ik ook beamen. We beginnen na het nalopen van zijn setup en settings met MIDI. Dit is helemaal nieuw voor hem, behalve dat hij ervan gehoord had, en er gaat een wereld voor hem open. Daar besteden we dus de nodige aandacht aan. Dan daarna de stap naar VST instrumenten zoals Groove Agent SE en HALion Sonic SE. Als laatste kort wat dingen over de mixer, inserts en send-return en de middag is alweer voorbij. Freek heeft nu veel om mee te oefenen en zich in te verdiepen en over 1-2 maanden maken we een vervolgafspraak voor deel 2.
Veel succes Freek, en tot dan!

Verder heb ik vandaag een klant voor de Drawmer DL251 Spectral Compressor die te koop stond. De compressor is verkocht aan een tevreden nieuwe eigenaar Peter uit Eindhoven. Hij heeft de Drawmer vanavond opgehaald in Zevenaar.


 

24 september 2020

Vanavond Marjon 1,5 uur Cubase support/les gegeven. Marjon liep tegen wat issues aan met situaties waar ze geen geluid had. Dat is snel opgelost en de settings zijn nu goed opgeslagen in VST Connections. Verder vragen over de monitoring van haar Roland Sonic Cell synth module en zaken over de tempo track. Alles behandeld, uitgelegd en opgelost.
Tot je volgende les over een week Marjon!


 

20 september 2020

Vandaag ben ik weer bij Pascal in Tolkamer voor zijn volgende Cubase les. We zijn vooral bezig met VST presets en de (drum) quantize setup. Alles is prima gelukt en te zijner tijd maken we weer een nieuwe afspraak.
Succes ermee Pascal!


 

18 september 2020

Vanavond Marjon weer 2,5 uur Cubase les gegeven. Vandaag waren we bezig met de sounds te organiseren, haar Simon Phillips Jazz kit werkend krijgen, VariAudio en Pitch Correct. Weer een leerzame avond voor Marjon.
Over twee weken gaan we weer verder.


 

12 september 2020

Eergisteren is mijn IGS Audio Volfram Limiter (mijn exemplaar betreft het oude model) teruggekomen van een garantie-reparatie bij Digital Audio Service in Hamburg. Ze hebben prima werk geleverd en ik kan weer verder met de mastering opdrachten. Vanmiddag al direct weer een track gemasterd voor Rene. Hij is onder de indruk van de mogelijkheden van het analoge mastering rack hier in de studio en ziet en vooral hoort het verschil tussen het digitaal en analoge masteren. Voor het snelle werk is digitaal masteren gebruikersvriendelijk en praktisch, maar voor een echte mooie master kan het toch niet op tegen de betere hardware.


 

5 september 2020

Vandaag ben ik bij Marieke en Mark in Amersfoort voor allerlei zaken rondom Steinberg Cubase. Installeren van Cubase Pro op een tweede computer. Songs staan op een NAS (Network Attached Storage). Aanpassen van templates, zorgen dat wat op de ene PC is opgenomen, op de andere (met andere interface) kan worden bewerkt.
Alles is prima geslaagd en Marieke en Mark zijn helemaal tevreden!


 

4 september 2020

Vanavond heb ik Marjon weer op afstand verder geholpen met Cubase. De upgrade van Cubase 7 naar Pro 10.5 voor haar uitgevoerd, een MySteinberg account op de Steinberg site gemaakt en de eLicenser geregistreerd. Daarmee zijn we begonnen. Daarna haar Cubase 7 template die ik voor haar had gebouwd overgezet naar Cubase Pro 10.5 en les gegeven in Groove Agent SE en het toepassen van Reverb via de Send slots. We zijn weer een stuk verder gekomen. Ze gaat met Groove Agent SE aan de slag. De volgende les gaan we bezig met VariAudio en Audio Alignment. Tot over twee weken Marjon!


 

30 augustus 2020

Vanmiddag Pascal even support gegeven met wat instellingen in de maatvoering in Cubase. Ditmaal specifiek voor triolen. Er zitten zoveel instellingen in Cubase, dat je wel net even moet weten waar te klikken of waar te zoeken om de juiste indeling grafisch ook bijbehorend te zien te krijgen. Het is allemaal gelukt en we hebben meteen de volgende individuele les geboekt voor over een paar weken bij Pascal op lokatie.
Tot dan Pascal!


 

22 augustus 2020

Vandaag ben ik bij Rene in Dieren voor onder andere het updaten van Steinberg Cubase Pro 8 naar Pro 10.5 en het updaten van WaveLab Elements 8 naar 10. Alles is weer prima gelukt.
Veel succes ermee Rene!


 

16 augustus 2020

Vandaag had ik Pascal in de studio voor zijn 2e les Cubase. We hebben vooral drums behandeld. Daaronder vallen dan onder andere het drum instrument Groove Agent SE, de Cubase MIDI drum editor, drummaps en het mixen van de drums met separate sporen in de grote mixer.
Tot de volgende keer Pascal!


 

15 augustus 2020

Vandaag ben ik weer bij Ralph in Utrecht. Nieuwe interface (Steinberg UR44C) met meer ingangen aansluiten, Roland JUNO-Di, JU-06A en TR-626 aansluiten, Spectrasonics Omnisphere 2 installeren en de template aanpassen. Daarna nog wat tips en tricks en de dag vliegt om. Heel veel succes Ralph, we houden contact.


 

8 augustus 2020

Vandaag had ik Tim in de studio voor zijn cursus Cubase. We hebben de instellingen behandeld, audio routing, recording en MIDI recording en editing.


 

6 augustus 2020

Deze avond de digitalisering van onder andere enkele stereo cassettes aan een klant afgeleverd. Er is nog meer digitaliseringwerk voor hen uit te voeren, maar dit moest even snel gedigitaliseerd worden voor een familiedag. De rest volgt als het iets minder heet is, en dus een wat beter werkklimaat in de studio.


 

20 juli 2020

Vandaag had ik Pascal in de studio voor zijn eerste Cubase les. Veel te leren en veel behandeld. De basisinstellingen in Cubase voor de hardware-software link, Audio sporen en basis instellingen, VST Instrument sporen, MIDI sporen gekoppeld aan een Rack-VSTi, Groups, etcetera. Ook veel plezier gehad samen. De volgende keer gaan we ons vooral concentreren op drums en meer over VSTi's en effecten in VSTi en Audio tracks.
Tot in augustus Pascal!


 

16 juli 2020

Wegens de recente aanpassingen in de studio hebben we een aantal zaken te koop staan:
 • -VERKOCHT- SPL Charisma model 9733 dual-channel tube saturatie processor -Made in Germany-
 • -VERKOCHT- Drawmer DL251 Spectral Compressor -Made in England-
 • Yamaha YDP2006 6-bands Parametric Equalizer digitaal (MIDI aangestuurd) -Made in Japan-
 • DigiTech Studio S200 multi-effectprocessor (MIDI aangestuurd) -Made in USA-
 • -VERKOCHT- Alesis DEQ230D digitale 2x30 bands equalizer met RealTimeAnalyzer (MIDI aangestuurd)
 • -VERKOCHT- Behringer DSP1000p Virtualizer Pro reverb-effectprocessor (MIDI aangestuurd)
 • Behringer Ultralink Pro MX882 aktieve 8-kanaals splitter/mixer
 • Behringer SNR 202 2-kanaals Denoiser -Made in Germany-
 • -VERKOCHT- T Racks DBMeter
 • 19" mobiel rack van Millenium

 

Heeft u interesse in één of meer van de aangeboden zaken, stuur dan een mailtje naar info@amps-recordings.nl en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op !

 


 

14 juli 2020

Vandaag een recording sessie gedaan met Renze voor de vocals van een track van zijn band. We hebben een aantal takes gedaan met de sE Electronics Gemini III grootmembraan buizenmicrofoon via de Universal Audio UA710 Twin-Finity en de GoldenAge Comp- 2A Audio Levelar om zijn sound optimaal binnen te krijgen in Steinberg Cubase Pro. Voor nu zijn we tevreden en de volgende stap is het afmaken van de ingespeelde MIDI drums met de drummer van de band.

En vanavond had ik Hans in de studio. Hans is zich aan het oriënteren op een mobiele opnameset van hoge kwaliteit met interface, DAW, monitors, bekabeling. Hans is een professioneel muzikant (drummer) en hij heeft vele grote studio's over de hele wereld gezien, veel in diezelfde studio's in vooral Europa en Amerika (veel in Nashville) opgenomen en met grote namen als producers en engineers gewerkt. Waarschijnlijk blijft Hans met Cubase werken, maar er zijn kapers op de kust... Hetzelfde geldt voor een interface, dat neigt toch richting een Universal Audio Apollo te gaan. Binnenkort ga ik horen van Hans wat het gaat worden. Dan gaan we ook samen bekijken hoe ik hem eventueel nog verder kan helpen.
Succes met de keuzes Hans!


 

13 juli 2020

Vanavond ben ik bij Pascal in Tolkamer om zijn studio te installeren. Pascal heeft nu een krachtige Intel i9 8-core PC met 16GB RAM en snelle schijven, iiyama 34" ultrawide monitor en Logitech toetsenbord en muis van Hureka in Zevenaar. Zijn audioapparatuur bestaat nu uit een Steinberg UR44C met Cubase Pro 10.5, ADAM Audio T7V Monitors, een Arturia Keylab 49 MIDI controller keyboard en een sE Electronics sE 2300 grootmembraan condensator microfoon, geleverd door I4studio uit Eindhoven.
Alles is ingesteld en werkend. Volgende week volgt de eerste Cubase les voor Pascal. Veel genot en plezier met je setup tot dan. Je weet er de weg al een beetje in te vinden.

Vandaag heb ik ook weer een mooie reactie ontvangen voor mijn gastenboek van René. Vrijdagavond 29 mei was René 2 uurtjes bij ons in de studio voor zijn oriëntatie op Cubase en de benodigde setup en daarmee aanschaffingen. Hij had zijn eerste cursusdag op 20 juni en de tweede op 4 juli. Dank voor je mooie review René!


 

11 juli 2020

Vandaag heb ik Patrick uit de buurt van Borken (D) in de studio. Cubase goed ingesteld op zijn PC in combinatie met zijn Behringer X-18 mixer. Daarna een mooie recording template voor hem gemaakt met alles erop en eraan. Audio sporen, MIDI sporen, VST Instrumenten, routing, subgroups etcetera. Daarnaast veel tips en adviezen. Volgende keer duiken we dieper Cubase in.
Tot over een maand Patrick!

Vanavond heb ik de TL Audio EQ-2 Dual Channel Valve Equaliser uit de Valve Classics serie ingebouwd in het mastering rack in de studio. Hiervoor moeten wel 3(!) apparaten plaats maken, te weten de : Yamaha YDP2006 6-band Parametric Equalizer (digitaal met MIDI aansturing), Alesis DEQ230D 2x30 bands equalizer met RealTimeAnalyzer (digitaal met MIDI aansturing) en de SPL Charisma 2 model 9733 dual-channel tube saturatie processor. Deze apparaten komen binnenkort ter beschikking voor verkoop. Ze worden tweedehands weinig aangeboden, dus als ze te koop staan, moet je er wel snel bij zijn. Nu is het nog even wachten tot de IGS Audio Volfram Limiter terug is van zijn garantie-reparatie, en dan is het mastering rack compleet.


 

10 juli 2020

Vandaag heb ik weer een mooie reactie ontvangen voor mijn gastenboek van Marjon. Maandag 1 juni (2e Pinksterdag) was Marjon bij mij in de studio voor haar cursus Cubase en daarna heeft ze nu ook al 2x les op afstand gehad. Dank je wel voor je mooie review Marjon!

Verder is vandaag mijn via Ebay.de gekochte TL Audio Valve Classics serie Dual Channel Valve Equaliser binnengekomen. Die gaat ergens de komende dagen ingebouwd worden in het mastering rack ter vervanging van twee digitale equalizers. Die moeten nu plaats maken voor mijn all-analog mastering equipment.


 

9 juli 2020

Vanavond Marjon weer op afstand een paar uurtjes Cubase 7 les gegeven. Nadat we de technische hickups omzeild hadden ging het goed en zijn de issues die Marjon had met de MIDI program changes opgelost, en een aantal van haar vragen over audio editing als dynamische bewerking en galm via send/return behandeld.
Veel succes en tot na de vakantie in augustus!


 

8 juli 2020

Vandaag heb ik weer een mooie reactie ontvangen voor mijn gastenboek van Jelena. Zaterdag 27 juni was ik bij Jelena in Hierden voor support met het aansluiten en instellen haar setup en wat advies over haar opnameprogramme en interface. Dank je wel voor je mooie review Jelena!


 

7 juli 2020

Via Ebay.de vanavond een gebruikte (maar als nieuw) TL Audio EQ-2 Dual Channel Parametric Equaliser uit de Valve Classics serie gekocht. We hebben voor deze EQ gekozen omdat we verder willen gaan met een volledig analoge mastering sectie. En in deze sectie zaten nog 2 digitale equalizers. Een Yamaha YDP2006 6-band digitale MIDI-aangestuurde parametrische equalizer en een Alesis DEQ230D RTA (Real-Time Analyzer) 30-bands digitale MIDI-aangestuurde grafische equalizer. Deze equalizers en de SPL Charisma analoge Dual Channel Tube Processor (buizensaturatie) gaan uit het rack en de TL Audio EQ-2 komt ervoor in de plaats. En ja, er wordt ook een TL Audio EQ-2 gebruikt bij Abbey Road studio 3. Trouwens hebben ze in dezelfde Abbey Road studio 3 ook een hele lading Behringer Denoisers. Ook niets mis mee dus, want bij Abbey Road weten ze wel wat ze doen....

De TL Audio EQ-2 Dual Channel Parametric Equaliser
 

6 juli 2020

Vanavond Michel weer een uur MIDI les gegeven in Cubase Artist 10.5 en HALion Sonic 3. We maken in stapjes vooruitgang. Nu komt de zomervakantie eraan. In augustus pakken we de draad weer op.
Tot dan Michel!

Later vanavond aansluitend aan de les van Michel nog anderhalf uur Cubase 7.5 les gegeven aan Marjon. We hebben ons geconcentreerd op de settings, de MIDI- en audio routing en het opnemen van MIDI tracks van een synthesizer module naar audio in de computer. Daarna hebben we ons nog iets verder verdiept in audio bewerking en de VST mixer.
Aanstaande donderdag alweer de volgende online les voor Marjon. Tot dan!


 

4 juli 2020

Vandaag had ik René uit Putte (N-Br) weer in de studio. We hebben veel onderwerpen van Steinberg Cubase Pro behandeld en ook nog gesproken over zijn wensen met betreft NATIVE INSTRUMENTS Expansions. Voor de gewenste Noir heeft hij in ieder geval geen Maschine of Battery nodig. Die draait prima onder de gratis Kontakt Player.
Heel veel succes de komende tijd met Cubase en NI Noir Expansion en tot in augustus René!


 

3 juli 2020

Deze vrijdagavond heb ik de nieuwe PC van een klant opgehaald bij mijn lokale computerbouwer Hureka - elektronica, reparatie en computers - Zevenaar. Zij zijn reeds heel wat jaren mijn PC-leverancier/reparateur 'to go'. Mijn klant zal heel blij worden van zijn nieuwe supersnelle Intel i9 8-core computer met 16GB RAM, 256GB M.2 SSD en 1TB SATA SSD en een 34" ultrawide monitor.
Binnenkort komt van mijn audio leverancier dan het andere deel van de bestelling binnen met o.a. zijn interface, monitors, MIDI-keyboard, Cubase Pro en de bijbehorende bekabeling.


 

2 juli 2020

Vanavond enkele uren support/les gegeven aan Marjon, die eerder een cursus Cubase bij AMPS Recordings in de studio heeft gevolgd. Nu had ze de door ons geadviseerde apparatuur aangeschaft (Steinberg UR44 interface en ADAM T5V monitors met bekabeling) en aangesloten. Volgende uitdaging is dan alles (Cubase 7 op Windows 8.1) goed werkend te krijgen. Dit had wat voeten in de aarde, maar het is gelukt en alles werkt nu helemaal zoals het hoort. Volgende week gaan we verder en kunnen we ons gaan concentreren op de Cubase vragen/onderwerpen die ze nog behandeld wil hebben.
Tot volgende week Marjon!


 

1 juli 2020

Vandaag bestaat AMPS Recordings (A.M.P.S. Recordings) 20 jaar!
In al deze jaren hebben we honderden mensen individueel les mogen geven in Cubase, bij AMPS Recordings of bij de klant op locatie door heel Nederland. Dat doen we nog steeds, met hetzelfde plezier en dezelfde passie als toen we op 1 juli 2000 begonnen! Om een beeld te geven van wat er veranderd is, wat foto's van de AMPS Recordings studio door de jaren. De studio zelf bestaat trouwens al sinds 1992. Ongeveer in 1994 gingen we met Cubase werken op de PC (toen nog een 386) op Windows 3.11 for Workgroups (nostalgie!).

2002

De Studio in 2002


De studio anno 2002. Nog met een Studiomaster 16-8-2 console met een uitbreiding van 8 extra kanalen. Toen werkten we al met 2 schermen voor Cubase. Toen nog met Cubase VST 5 (niet te verwisselen met Cubase 5!) of net met Cubase SX. Toen was de interface nog een budget Hoontech/ST Audio DSP2000.

2006

De Studio in 2006


De studio anno 2006. We zijn inmiddels overgegaan op een Soundtracs Topaz Project 8 24ch inline mixer met 48 inputs. Rond die tijd werkten we met Cubase SX3.

2009

De Studio in 2009


De studio anno 2009. Net overgegaan op Cubase 5. Inmiddels wel met 2x19" TFT schermen in plaats van beeldbuis monitors. Tevens overgestapt van de Hoontech/ST Audio DSP2000 8ch interface op een ECHO Audio AudioFire 12 interface met, de naam zegt het al, 12 kanalen I/O.

2017

De Studio in 2017


De studio anno 2017. We zijn nu bij Cubase Pro 9 aangekomen, draaiend op Windows 7. Al een paar jaar staat er een snelle Intel i7 PC in de studio, net geupgrade vanaf een i7 4-core met 16GB RAM naar een i7 6-core met 24GB RAM. We zijn net begonnen met een grote equipment upgrade van vooral low-budget naar meer mid-budget studio apparatuur. Flinke investeringen allemaal, maar de kwaliteit gaat daarmee ook weer sprongen vooruit. We maken vooral de overstap van merken als Behringer en Alesis naar merken als SPL, Drawmer, TC Electronic, Lexicon en Joemeek (oude serie van Ted Fletcher). Verder komen er microfoons bij van merken als Neumann, Blue en Avatone Pro en mooie gitaren van Ibanez, PRS, Schecter en Sigma Guitars en een Sire Marcus Miller basgitaar.

2020

De Studio in 2020


De studio anno 2020. We zijn nu bij Cubase Pro 10.5 aangekomen, draaiend op Windows 10. De grote hardware upgrade is afgerond. Er zijn de laatste tijd nog wat VST's bij gekomen van Waves Abbey Road. Enkele van de laatste hardware aanschaffingen in de setup waren een Universal Audio UA710 pre-amp, een Golden Age compressor en een TL Audio buizen equaliser (equaliser met een s=Engels, equalizer met een z=Amerikaans). De Soundtracs Topaz Project 8 24ch is inmiddels vervangen door zijn 32ch grote broer met 64 inputs. Met een 34" ultrawide monitor op een nu al oudere i7 6-core 3,33GHz PC met 24GB RAM en 5 schijven. Deze PC presteert nog steeds prima, draait als een zonnetje, maar zal waarschijnlijk 2021 worden vervangen door iets als een Intel i9 18-core 3.xxGHz met 32GB RAM.


 

27 juni 2020

Vandaag ben ik bij Jelena in Hierden. Jelena is zangeres bij Firehouse Mama en heeft mijn hulp ingeroepen voor het (beter) aansluiten van haar apparatuur, verdere tips daaromtrent en wat vragen over het programma Bandlab (online) dat ze gebruikt en de latency die daarbij optreedt. Ik heb haar Alesis NanoVerb nu goed aangesloten op de send- en returns van haar Samson line-mixer. Haar keyboard is nu ook aangesloten op de line-mixer. Dit met enkele kabels van AMPS Recordings uit de diverse kisten met kabels die ik altijd meeneem naar mijn klanten, je weet immers nooit wat je tegenkomt, en vooral niet wat je nodig hebt. Daarna hebben we ons nog even verdiept in de audio techniek in Bandlab en we zijn samen tot de conclusie gekomen dat het met de Link Digital en Bandlab niet fatsoenlijk is in te stellen. De latency is enorm en het systeem schijnt niet om te kunnen gaan met ASIO. Geen wonder dat het zo goedkoop is dus. Jelena neemt mijn advies dan ook graag ter harte en gaat een Steinberg UR22MKII aanschaffen met daarbij een gratis Cubase AI (Advanced Integration). Dat draait wel met een ASIO driver en is een stuk professioneler als de Link Digital. Daarmee kan Jelena dan wel nagenoeg latency free inzingen.
Veel succes en zeker tot ziens Jelena!


 

23 juni 2020

Vanavond Michiel geholpen met zijn Cubase issues. Hij had in een paar songs geen geluid meer. We zijn samen zijn setup doorgelopen en uitgekomen in de routing van zijn outputs. Omdat daar een keer iets verkeerd heeft gestaan stonden veel van de kanalen met de output routing op 'No Bus'. Dat is opgelost en daarbij nog wat meer uitleg gegeven over het verschil in het gebruik van Instrument Tracks en Rack Instruments. Dat is voor niet alleen Michiel, maar ook velen anderen, nogal verwarrend.
Wil je daar ook meer uitleg over? Neem dan contact op en boek een cursus bij AMPS Recordings.


 

20 juni 2020

Vandaag had ik René (professioneel saxofonist) in de studio. Hij heeft eerder een introductie in Cubase gehad en inmiddels een krachtige laptop en een Steinberg UR22MKII interface aangeschaft. Bij AMPS Recordings heeft hij Cubase Pro 10.5 gekocht en die wordt vandaag geïnstalleerd, tezamen met de interface. Daarna alles instellen en een start-template voor René gemaakt.
4 juli staat de volgende afspraak. Tot dan René!


 

15 juni 2020

Vanavond Michel uit België weer verder les gegeven in Cubase. We hebben verschillende MIDI en VSTi aspecten van Cubase en HALion Sonic 3 behandeld. Michel kan weer verder, en over twee weken is weer de volgende les.
Tot dan Michel!


 

13 juni 2020

Vandaag ben ik bij Ralph in Utrecht. Zijn Roland Boutique JU-06A van stroom (USB) en audio (3,5mm stereo jack -> 2x 6,3mm mono jack) voorzien en zijn Arturia KeyLab 61 MKII aansluiten en instellen in Steinberg Cubase Pro.. Alles is goed gelukt, nog wat uitleg over de synths gegeven, wat tips & tricks voor Cubase, de arpeggio MIDI plugin en advies voor een interface met meer aansluitmogelijkheden en bijbehorende bekabeling. Als dat er over een tijdje is, gaan we weer verder. Dan is zijn setup 100% en is er niets dat hem nog tegenhoudt ??
Succes ermee Ralph, en tot over een tijdje.


 

8 juni 2020

Vanavond Michel uit België weer op afstand les gegeven. Ditmaal is het gebleven bij het her-installeren van HALion Sonic 3 die hij via AMPS Recordings had aangeschaft. Die was er niet helemaal goed op gezet door Michel. Maar dat is geen probleem, daar zijn wij dan weer voor. Het staat er nu helemaal goed op en Michel kan met de mooie nieuwe sounds gaan spelen. Tot volgende week Michel!


 

6 juni 2020

Vandaag ben ik bij Wilfred in Vlijmen voor zijn cursus mixen in Cubase. Wilfred maakt hele leuke songs die ook goed in elkaar zitten, maar met het mixen wil het niet zo lukken. Hij krijgt maar niet het resultaat wat hij voor ogen heeft. En daarvoor heeft hij mij vandaag ik zijn studio gevraagd om hem met dit issue te helpen. We beginnen na de koffie met het luisteren naar een net afgemaakte track. We spreken over de wijze van opbouw van de mix en gaan zijn mixer instellingen bekijken. Hierbij komt al snel naar boven waarom sommige dingen niet goed willen lukken. Het is gewoon té complex opgebouwd en tools worden niet optimaal ingezet. We beginnen dus met het 'opruimen' van zijn mix. Het verwijderen van onnodige tussenstappen en beginnen de mix opnieuw op te bouwen. Te beginnen bij de drums. Iedere sound apart op een kanaal heeft hij al, maar dan nog zonder bewerking. Daar gaan we de 'dynamic chain' gate-compressor-limiter inzetten. En in een mum van tijd hoort Wilfred de verschillen en ziet hij de mogelijkheden. En zo lopen we zijn mix door. Inclusief dus vooral dynamische, maar ook reverb effecten. En met verbluffend resultaat. De mix klinkt nu opener, helderder en 'opgeruimd'. Verder behandelen we nog uitgebreid de VCA Faders en bouw ik een mooie template voor Wilfred voor zijn toekomstige songs. En zo vliegt een zaterdag voorbij. Veel succes met je songs en vooral het mixen Wilfred, dat gaat zeker goed komen!


 

1 juni 2020

Vandaag had ik Marjon in de studio voor haar cursus Cubase. Marjon werkt al heel lang met Cubase, maar heeft zichzelf alles aangeleerd. Ze heeft het idee dat er nog heel veel te leren is en ze wil tevens voor het opnemen van audio overstappen van haar Roland VS 2480 naar Cubase. Daarvoor heeft ze ook een voor haar situatie geschikte interface nodig, dus dat komt ook aan bod. Evenals de keuze voor de verschillende microfoons voor het opnemen van drums en andere instrumenten. Omdat ze al veel weet van het MIDI deel van Cubase richten we ons vandaag meer op de opnames en editing van audio, hoewel ook nog diverse MIDI onderdelen de revue passeren. Omdat Marjon zelf werkt met Cubase 7.5 geven we vandaag natuurlijk ook les in die versie. Alles is prima verlopen, Marjon heeft heel veel info vergaard en gaat thuis aan de slag met de nieuw opgedane kennis. Tevens gaat ze op advies diverse microfoons en een interface aanschaffen. Wij komen dan weer aan bod voor het op afstand instellen van de interface, en misschien voor het maken van een mooie passende recording-template.
Voor nu veel succes Marjon!


 

30 mei 2020

Vanochtend had ik Thomas uit Doesburg voor 2 uurtjes in de studio voor een les mixen in Cubase. Thomas heeft zijn sound eigenlijk al prima voor elkaar, maar er is toch nog een boel te winnen, vooral in het mixen van de VST drums. We zijn dus vooral zaken langsgelopen als de routing van het instrument, alle verschillende faders uit de Drum VSTi naar Cubase brengen met de VST instrument outputs en die daar dan verder processen met de basics als gate, compressor, limiter, EQ en evenuteel het voorzien van reverb. Thomas heeft in 2 uurtjes alles geleerd wat hij daarvoor moet weten en kan weer verder. Succes ermee Thomas!


 

29 mei 2020

Vanavond had ik René uit Putte (N-Br.) bij Bergen op Zoom in de studio voor zijn introductie in Cubase en advies over de te plannen investeringen om een geslaagde start te maken. We hebben gekozen voor een laptop met een 6-core i7 processor, 16GB RAM en 1,5TB opslag, een Steinberg interface en Cubase Pro. Over 3 weken starten we dan met Cubase installeren op zijn nieuwe laptop met de Steinberg interface en de eerste les Cubase bij AMPS Recordings voor hem. Tot de 20e René!


 

28 mei 2020

Vanavond had ik Nico uit Wijchen in de studio voor zijn introductie Cubase en opnametechniek. Nico is onder de indruk van wat er allemaal mogelijk is, vooral voor het importeren van video, de geluidsbewerking en dan weer exporteren. Dit vooral voor het verbeteren van de geluidskwaliteit en arrangementen voor zijn YouTube performance video's.Hij gaat zich nu oriënteren op een interface en evt. MIDI controller keyboard en komt dan bij mij terug voor zijn Cubase Artist 10.5 en de eerste Cubase les.
Succes met de keuzes en tot gauw Nico!


 

25 mei 2020

Op deze maandag is de Cubase 10.5.20 maintenance update voor alle Cubase 10.5 versies uitgekomen. De update is gratis voor Cubase 10.5 gebruikers. De Cubase Pro 10.5.20 update draait inmiddels bij AMPS Recordings in de studio.


 

17 mei 2020

Vandaag heb ik weer een mooie reactie ontvangen voor mijn gastenboek van Fedde. Gisteren was ik bij Fedde in Arnhem voor zijn cursus mixen in Cubase. Dank je wel voor je mooie review Fedde!


 

16 mei 2020

Vandaag ben ik bij Fedde in Arnhem voor zijn cursus mixen in Cubase. We zijn redelijk diep in het fenomeen gedoken. Fedde heeft heel veel live ervaring met live mixen, wat zeker helpt voor de begripsvorming. Het gaat vandaag om de volgorde van aanpak van de mix, compressie, limiting, EQ, het werken met groups, de routing ervan etcetera. Fedde heeft al zijn vragen beantwoord gekregen en kan weer stappen maken met het mixen. Heel veel succes Fedde, en wie weet werken we nog eens samen met live opnemen op locatie en afmixen/masteren.


 

11 mei 2020

Deze maandagavond had ik Pascal in de studio voor zijn voorbereiding voor het opnieuw starten met Cubase. Dus we hebben samen gekeken wat daarvoor in zijn situatie benodigd is om te beginnen, en later uit te bouwen naar alle mogelijkheden die hij nodig heeft voor zijn muzikale ideeën.
Binnenkort gaan we starten met de volgende fase: de aanschaffingen.


 

9 mei 2020

Deze zaterdag ben ik bij Eugène in Bergen (N-H) om zijn recording PC te upgraden met SSD's en zijn samples en projecten over te zetten. Alles is goed gelukt 2TB HDD vervangen door 2x 1TB SSD. Data overgezet. De performance van het systeem is verbeterd en hij is natuurlijk ook stiller geworden.
Veel succes en plezier ermee Eugène!


 

2 mei 2020

Vandaag had Michel zijn tweede deel Cubase cursus. We hebben ons vandaag gefocussed op mixen, dynamische effecten via insert en reverb FX via de send in Cubase. Daarna nog wat tijd besteed aan synthesizer terminologie, techniek en wat Arturia instellingen. Het was weer een zeer geslaagde dag met een vlotte leerling die weer veel kennis meeneemt naar huis.
Heel veel succes en plezier Michel!


 

25 april 2020

Vandaag had ik (COVID-19 maatregelen in acht nemend) Michel uit Veldhoven in de studio.Michel speelt al jaren lang piano en is jaren geleden al geïnteresseerd geraakt in synthesizers en electronische muziek. Hij houdt van klassieke muziek maar ook van Jean-Michel Jarre, Vangelis en Kraftwerk. Inmiddels heeft Michel de stap gezet om onder andere Cubase Pro aan te schaffen. En om daar verder mee te komen en het programma in basis goed onder de knie te krijgen heeft hij contact gezocht met AMPS Recordings voor een cursus Cubase in (in ieder geval) twee delen. Vandaag zijn veel vragen van Michel aan bod gekomen, en ook zaken waar hij vragen over had, die hij nog niet eens al gesteld. Als je dit werk lang genoeg doet, weet je wel aan welke tips je klanten veel hebben.
Tot volgende week Michel, voor deel 2.


 

11 april 2020

Vandaag ben ik bij Alwin in Hoedekenskerke (Zeeland) om zijn studio opnieuw aan te sluiten en hem verder te helpen met Cubase Pro. De studio heraansluiten bleek een klus met wat obstakels. Het heeft wat langer geduurd dan verwacht, en er moest ook onverwacht even een MOTU Micro Express MIDI-interface aangeschaft en opgehaald worden. Uiteindelijk is alles gelukt. De Steinberg MR816x audio-interface, de Behringer MX9000 Eurodesk 24-24-8-2 mixer en de MOTU Micro Express MIDI-interface zijn aangesloten en volledig geïntegreerd werkend, inclusief enkele FX processors van TC-Helicon en Yamaha. Dus veel te laat naar huis, maar wel met een voldaan gevoel en een tevreden klant! Het deel MIDI les gaan we online doen.
Veel succes met je studio Alwin!


 

4 april 2020

Vandaag had ik (alle Covid-19 maatregelen in acht nemend!) Hendrik uit Amsterdam in de studio. Hendrik was al eens eerder bij mij op cursus, en ik heb hem ook in het recente verleden het een en ander aan hardware geleverd, waaronder een Steinberg UR interface en ADAM Audio monitors. Vandaag wordt onder andere zijn laptop opgeschoond, zetten we Cubase 10 Artist er opnieuw goed op, en zorgen we dat die ook kan werken zonder de interface met behulp van de ASIO4All interface, tezamen met zijn Samson USB microfoon. Natuurlijk meteen een sE Electronics SE2200 geadviseerd voor de combi met zijn Steinberg UR interface. En dan natuurlijk nog wat basis over MIDI en het bewerken van een stemopname. De dag is weer omgevlogen, en Hendrik hoeft zich niet te vervelen tijdens de Corona beperkingen.


 

3 april 2020

Vandaag heb ik weer een mooie reactie ontvangen voor mijn gastenboek van Matthijs. In de afgelopen periode heb ik de CD van Matthijs de Leng mogen masteren. Dank je wel voor je mooie review Matthijs!


 

16 maart 2020

We hebben weer wat mooie bekabeling besteld voor een klant waar we in april naar toe gaan. Pakketten worden momenteel gelukkig nog bezorgd. Dus als het goed is hebben we ze met een paar dagen in huis.


 

9 maart 2020

Wegens omstandigheden zullen er de rest van de maand weinig tot geen aktiviteiten zijn bij AMPS Recordings.
Niets ergs en zeker geen problemen, we moeten ons de rest van deze maand echter even richten op familiaire verplichtingen. We kunnen onze bestaande klanten deze maand gewoon de support blijven geven die ze gewend zijn, en klanten kunnen ook gewoon hun cursussen, opnames, mastering opdrachten en digitalisering klussen bij ons inplannen.
Alleen de zeer regelmatige updates op deze pagina moet u dus even missen.


 

8 maart 2020

Vandaag ben ik bij Kenneth in Purmerend om zijn studio opnieuw aan te sluiten en een nieuwe start met Cubase te maken.
Kenneth was al een paar jaar niet meer met muziek bezig geweest, maar het begon weer te kriebelen. En daarvoor heeft hij net als vele jaren geleden, weer mijn hulp ingeroepen. Hij is in het verleden enkele malen bij mij in de studio geweest, en ik was ook bij hem toen hij nog in Amsterdam woonde. Kenneth heeft een NATIVE INSTRUMENTS MASCHINE en een NI Kore staan, naast zijn Lexicon Pro I-ONIX FW810S 8-kanaals interface, Yamaha Motif XS8 synthesizer en KRK Studio Monitors met subwoofer. Alles is helemaal opnieuw aangesloten en werkend. Ook de Native Instruments Komplete 8 VST's doen het allemaal in combinatie met MASCHINE, dus Kenneth kan weer probleemloos met muziek bezig.
Heel veel succes en plezier ermee Kenneth, en tot ziens!


 

7 maart 2020

Vandaag had ik Cees voor de 2e keer bij mij in de studio van AMPS Recordings. Hij was er een keer eerder in 2016. De laatste jaren ben ik wel ieder jaar eens bij hem op locatie in Noord-Brabant. We hebben ons bezig gehouden met hoe je het project op de computer inricht en welke mappen (directories) je nodig hebt om een complete song op bv USB stick mee te kunnen nemen. Dit was namelijk niet goed gelukt. Daarna hebben we voor de les een song opgenomen met (VST) piano en zang via de Neumann TLM 102 grootmembraan condensatormicrofoon (omdat hij die zelf ook thuis heeft) in Cubase Pro. Van daar uit zijn we de les verder gegaan met het luisteren naar de opgenomen tracks, beoordelen en dan per track de gewenste verbeteringen aanbrengen met dynamische VST plugins als multiband-compressor en EQ op de piano en gate, tube compressor en limiter op de vocals. Daarna het mixen met VST FX plugins REVerence en REVelation. En tot slot de mixdown. Cees is zeer tevreden met wat hij vandaag heeft geleerd en daarmee gaat hij thuis weer verder.
Tot de volgende les in april/mei!


 

4 maart 2020

Vanavond is al het restwerk voor de mastering van Matthijs gerealiseerd. De ISRC codes voor de CD zijn ingevoerd in WaveLab. De tracks en de titels stonden al in de montage. Die is nu helemaal afgemaakt en gerenderd. Dus er is een nieuwe file van de montage gemaakt met alle markers, maar ook met de volumecorrecties en de fades. Dit allemaal in WaveLab Pro 10, waarin het heerlijk werken is. Vanuit de montage is tevens de export gemaakt naar de DDP file voor de CD fabriek. In deze file staan alle tracks, markers, ISRC codes en alle andere relevante informatie voor op de CD. Hiervan gaat dan in de fabriek de CD geperst worden. Hierna zijn nog aparte exports van alle songs gemaakt in WAV, FLAC en MP3 320kbps om deze in het gewenste formaat aan te kunnen leveren aan Spotify, Apple Music etc.

Verder is vandaag mijn Golden Age Project COMP-2A compressor/levelar binnengekomen. Deze compressor-limiter wordt in de studio aangesloten achter de Universal Audio UA710 Twin-Finity hybride pre-amp. Met deze optical buizen compressor is dan het 'sound palet' in de studio compleet. En met de Golden Age Project is er ook nog een AKG C214 microfoon voor een klant meegeleverd die over 1-2 maanden in Bergen N-H afgeleverd gaat worden. Zijn SSD-schijven voor de upgrade van zijn recording-PC waren gisteren al opgehaald bij de lokale leverancier. Wat nog rest is dan zijn cursus voice-over in Cubase Pro op lokatie.

De GA Golden Age Project COMP-2A compressor/levelar 

3 maart 2020

Vanavond zijn de laatste tracks voor Matthijs gemasterd. Nu beginnen we met het voorbereidende werk voor de daadwerkelijke CD productie. De audio-montage voor de DDP master voor de CD fabriek. Dat houdt onder andere in loudness normalization, CD-trackmarkers zetten en track-titels invoeren in WaveLab Pro.


 

2 maart 2020

Vanavond weer twee tracks gemasterd voor Matthijs. Een intensieve klus. Goed luisteren, instellingen aanpassen, bypass switchen en weer terug, weer luisteren, laatste aanpassingen, en masteren. Volgende song...(nee, zo snel gaat het nu net niet als je goed wilt masteren, zeker niet met hardware). In dit geval zijn plugins 'out of the question'. Hier kun je met plugins niet tegenop.


 

1 maart 2020

Vandaag heb ik weer een mooie reactie ontvangen voor mijn gastenboek van Tom. Gisteren was Tom bij mij in de studio voor zijn intensieve WaveLab Pro training. Dank je voor je reactie Tom!

Verder weer enkele tracks gemasterd voor Matthijs. We boeken vooruitgang. Binnen een week moeten alle tracks zijn aangeleverd.


 

29 februari 2020

Vandaag had ik Tom uit Nijmegen in de studio voor de intensieve les Mastering in Steinberg WaveLab Pro. Wat je zelfs allemaal al kunt bereiken met alleen de multiband compressor en de uitgebreide EQ Frequency…. Dit gaat Tom zeker helpen om nog mooiere CD's te maken. Veel succes Tom!
Het was weer heel fijn met je samenwerken.

Tom (l) en Arno (r) in de AMPS Recordings studio


En dan nog een paar tracks masteren voor het album van Matthijs... Wat een heerlijke baan is dit toch!

In de avond nog wat apparatuur voor een klant en voor de eigen studio besteld. We blijven bezig.


 

25 februari 2020

Vandaag is het startsein voor het masteren van de tracks voor de CD van Matthijs. We gaan voor een uitmuntend resultaat wat de klantverwachting overtreft. Kijken of dat realiseerbaar is. Fingers crossed!
Met de apparatuur die ik hiervoor de laatste jaren heb aangeschaft gaat dat denk ik prima lukken. De eerste resultaten met de Drawmer 1973 hardware multiband compressor, elysia xfilter EQ, SPL Vitalizer mk2 programm-equalizer en de IGS Volfram Limiter mogen er zijn! Belangrijkste is dat de intensiteit van de song zo puur blijft als hij is. En dan de 'randjes' eraf halen voor een droomresultaat....
The quest for the holy mastertrack.

Met de eerste resultaten is Matthijs zeer tevreden/verwonderd. We zijn op de goede weg. Fijn te horen.


 

23 februari 2020

Vanmiddag Alwin op afstand 2 uur support gegeven voor zijn setup met een Steinberg MR816X interface, Cubase Pro 10.5 en Steinberg cc121 controller. Met wat horten-en-stoten hebben we al zijn issues in de huidige setup getackelt. In april gaan we verder zijn setup aanpassen en optimaliseren op locatie in Zeeland. Tot dan Alwin!


 

22 februari 2020

Vandaag ben ik een paar uurtjes bij John in Arnhem om hem verder te helpen met Cubase 5. Dat werkt nogal anders dan Cubase voor Atari, waar hij vroeger mee gewerkt heeft. Het begin is er! Wat meer zekerheid in het werken met Cubase 5, instrument tracks en het editen van MIDI. Veel succes John, en tot ziens over een half jaartje ofzo.

Verder heb ik weer een mooie reactie ontvangen voor mijn gastenboek van Ger. Afgelopen zondag was ik bij Ger in Wageningen voor zijn cursus Cubase Elements. Dank je voor je reactie Ger!


 

19 februari 2020

Vanavond Ger uit Wageningen (waar ik afgelopen zondag was) nog even op afstand een les mixer/groups/reverb gegeven. Alles is nu helemaal helder en Ger kan weer aan de slag met het bewerken van zijn opnames gemaakt met zijn 8-track portable ZOOM recorder. Veel succes Ger!


 

18 februari 2020

Vanavond had ik Rene weer in de studio voor zijn laatste Cubase (Pro) les in dit vroege voorjaar. We hebben ons vanavond volledig geconcentreerd op de mix van één van zijn songs. Deze is vooral electro gebaseerd, met kick drum, wat bekkens, lead synth partijen, melody synth partijen en vocals. Het is onwaarschijnlijk wat je daarmee allemaal kunt in de mix als je die grondig, analytisch en systematisch aanpakt. Meerdere eye-openers voor Rene over hoe veel verandering (en verbetering) je toch nog kunt aanbrengen in individuele sporen en uiteindelijk de totale mix. Het was leuk je weer een aantal lessen te kunnen geven Rene, en tot verderop in het jaar. Veel plezier tot dan!


 

17 februari 2020

Deze avond de studio maar weer eens onder handen genomen. De Yamaha SPX990 Proffesional Multi-Effect Processor is binnen, dus de ombouw van de studio kan beginnen. De Drawmer DL251 was immers al binnen, en de Adam Hall stroomverdeler ook. De Behringer MX882 die ik gebruikte om de verschillende FX processors te mixen is overbodig geworden nu zowel de Behringer DSP1000p Virtualizer als ook de DigiTech Studio S200 multi-effect processor plaats mogen maken voor de Yamaha SPX990. Daarmee gaat mijn totale aantal hardware FX processors terug naar 4 stuks, en daarvoor heb ik exact genoeg stereo returns op mijn 64-kanaals mengpaneel. Daar waar de Behringers en de DigiTech plaats maken, komen de Yamaha, de Adam Hall en de Drawmer in de plaats. De Drawmer DL251 wordt de vaste compressor achter de Focusrite ISA Two pre-amp. Daarmee heb ik weer een mooie recording-chain compleet om prachtige opnames te kunnen maken in de studio. Alle audio verbindingen zijn weer gemaakt, net als de MIDI om de SPX990 aan te kunnen sturen vanuit Cubase. De Yamaha reageert als verwacht prima op de program change commando's vanuit Cubase. En we kunnen weer aan de slag.

Voordat ik met deze werkzaamheden was gestart heb ik nog even een Audio Montage in WaveLab Pro aangepast voor een klant om nog enkele CD's te kunnen branden. De gevraagde aangepaste toonhoogtes pasten bij nader inzien toch niet goed bij de stem, dus zijn de origineel gedigitaliseerde tracks er weer bijgepakt en is het werk in het klein nog even overgedaan. Veel succes ermee Marianne!


 

16 februari 2020

Vandaag ben ik bij Ger in Wageningen voor zijn cursus Cubase. Ger is professioneel dirigent en maakt onder andere ook opnames van optredens waar hij als toehoorder heen gaat. Daar maakt hij echt hele mooie opnames met zijn 8-kanaals Zoom portable audio-recorder met zijn Schoeps microfoons. Wat Ger zoekt is een programma en mogelijkheden om zijn opnames optimaal te kunnen editen op zijn Mac. En daar heeft hij met Cubase voor macOS het juiste product gekozen! En dan vandaag de les Cubase voor het importeren, knippen, editen, plakken en mixen van zijn mobiele opnames. Dat lukt erg goed, en we vinden samen snel de juiste methodiek om dit op optimale wijze te doen. Het project is nu al geslaagd. Tijd voor Ger om er volop mee aan het werk te gaan om er de nodige routine in te gaan krijgen. Veel succes ermee Ger!


 

15 februari 2020

Deze zaterdag ben ik bij Ralph in Utrecht om hem weer een paar stappen verder te helpen met Cubase Pro 10 met Arturia V Collection en Omnisphere. Daarnaast een mooie template opgebouwd voor Ralph met sporen voor Steinberg Groove Agent, Arturia V Collections synths, Spectrasonics Omnisphere en zijn Roland JUNO Di synthesizer. Daarnaast heeft hij zelf een kleine template gebouwd voor als hij een echte Minimal song wil maken. Veel succes ermee Ralph, en tot de volgende keer! Dan gaan we aan de slag met automation en de mixer.


 

14 februari 2020

Vandaag is de Yamaha SPX990 Professional Multi-Effect Processor binnengekomen. Binnenkort wordt deze in de setup ingebouwd en geïntegreerd in de studio.


 

13 februari 2020

Vanavond had ik Marianne in de studio voor het digitaliseren van een aantal instrumentale tracks. Deze heeft ze professioneel op een CD nodig voor een auditie. 10 tracks van stereo compact cassette naar CD, met markers, CD-tekst en red-book burning. De tracks zijn afgespeeld via het TASCAM 112 MKII mastering deck en opgenomen via de Soundtracs console naar Steinberg WaveLab 10. Veel succes ermee Marianne, en geniet ervan!


 

11 februari 2020

Deze dinsdag is de WaveLab 10.0.20 maintenance update voor alle WaveLab 10 versies uitgekomen. De update is gratis voor WaveLab 10 gebruikers.


 

9 februari 2020

Vandaag heb ik weer een mooie reactie ontvangen voor mijn gastenboek van Jones en Jesse. Gisteren was ik bij Jones en Jesse van RocKIDparty in Scheveningen op een steenworp van het Kurhaus (ze hebben echt een A-locatie) voor studio advies, het upgraden van Cubase 6.5 naar Cubase Pro 10.5, het inrichten ervan, het maken van enkele recording templates voor hun klanten een aantal Cubase tips en recording advies. Dank je voor jullie reactie Jones en Jesse!


 

8 februari 2020

Vandaag ben ik bij Jones en Jesse in Scheveningen. Studio her-aansluiten, Cubase 6.5 updaten naar Pro 10.5 en daarna instrueren. Na de kennismaking en een lekkere cappucino zijn we begonnen met de evaluatie van de aanwezige hardware en huidige setup. We zien al snel dat de aansluitingen van de setup niet optimaal zijn. Dus nadat we de download van Cubase Pro 10.5 hebben gestart zijn we met de hardware setup begonnen. Wat houdt dat dan in? Alles loskoppelen. Ja, alles! Dan overleggen hoe het optimaal aangesloten kan worden met Jones om te horen of hij het daarmee eens is. En daarna dan de hardware helemaal opnieuw aansluiten. 24-kanaals mixer, 12 kanalen stage-box, 8 kanaals interface. Nadat alles goed is aangesloten gaan we verder met de software. Cubase na download unzippen en installeren. Dan na de installatie en licensering van Cubase Pro 10.5 de hardware setting uitgetest en daarna gematcht met de software. Drie mooie templates gemaakt voor Jones en Jesse, de templates uitgelegd, uitgetest, en de mooie en leuke dag in Scheveningen zit er weer op.
Heel veel succes Jones en Jesse, met jullie leuke concept!


 

5 februari 2020

Vanavond heb ik Frits op afstand geholpen met zijn nieuwe Steinberg UR22mkII interface en zijn oude Sibelius en nieuwe Cubase. Veel succes met alles Frits!

Verder heb ik vandaag via Ebay.de een Yamaha SPX990 multi-effect processor (gerenomeerde klassieker) gekocht. Deze komt in de studio in plaats van 2 meer low-budget FX processors die dus binnenkort te koop komen te staan, samen met een line-mixer. De DigiTech Studio S200 en de Behringer DSP1000p Virtualizer Pro komen dus beschikbaar voor een nieuw thuis.


 

4 februari 2020

Vanavond had ik Rene weer in de studio voor zijn twee-wekelijkse les Cubase. Vandaag zijn we eerst bezig geweest met de installer voor Cubase SX3, zodat hij zijn oude .arr en .all projecten om kan zetten naar het huidige bestandsformaat van de actuele Cubase versies (sinds SX!). Rene heeft namelijk nog een paar floppy disks gevonden met oude Cubase projecten. Met zijn externe floppy drive kan hij die nog inlezen, en nu dus ook opslaan om in de actuele Cubase gewoon verder mee te werken waar hij 20 jaar geleden met die projecten gebleven was.
Daarna zijn we verder gegaan met het werken met samples in een project via de Audio Pool en het importeren van samples direct in je project om ze in de grid te kunnen plaatsen. De andere manier is natuurlijk via een (soft-) sampler, in zijn geval NATIVE INSTRUMENTS Kontakt. Ook die manier is aan bod gekomen, en Rene gaat kijken welke werkwijze een specifieke voorkeur van hem wordt, of dat hij het gewoon van project tot project bekijkt wat de beste oplossing is. Tot over 2 weken weer Rene!


 

3 februari 2020

Op deze maandag is de Cubase 10.5.10 maintenance update voor alle Cubase 10.5 versies uitgekomen. De update is gratis voor Cubase 10.5 gebruikers. De update wordt door Steinberg sterk aanbevolen voor macOS gebruikers.


 

1 februari 2020

Vandaag ben ik bij Joe in Schiedam om zijn home-studio weer aan te sluiten en alles weer geïntegreerd werkend te krijgen met zijn Cubase Artist. Na de verhuizing van Rotterdam naar Schiedam was Joe nog niet aan zijn home-studio toegekomen. Nu zijn de Mackie mixer, E-MU EMAX synthesizer, Roland JV-1080 synth module en Lexicon Pro MPX-110 effectprocessor weer aangesloten op zijn Steinberg UR44. Alles werkt en Joe kan weer met zijn muziek aan de slag. Dank voor de goede zorgen en veel succes Joe!


 

27 januari 2020

Vanavond Tom even mogen assisteren met WaveLab Pro Meta Normalizer en het creëren van een audio CD met markers, het toevoegen van CD-Tekst en als laatste het direct branden van de redbook audio CD vanuit WaveLab. Alles is prima geslaagd. Succes ermee Tom, en tot over een maand!


 

25 januari 2020

De IGS Volfram Limiter die ik bij Digital Audio Service in Hamburg heb gekocht is inmiddels binnen. 'Herzlichen Dank Arnd!' Vandaag wordt hij in het mastering-rack gehangen op de plaats waar de tijdelijke oplossing met de Drawmer DL251 zat. Dat wordt nu de compressor achter de Focusrite ISA Two pre-amplifier.

De IGS Volfram Limiter 

21 januari 2020

Vanavond had ik Rene weer in de studio. We hebben het gehad over het importeren van oude MIDI projecten uit Cubase in de oude .arr en .all formaten vanaf floppy disc (met een nieuwe externe floppy drive met USB aansluiting, die je nog steeds nieuw kunt kopen), het synchroniseren van Cubase aan een synthesizer en automation van sommige externe VSTi's met eigen sequencer. Rene heeft weer veel nieuwe informatie vergaard en kan weer vooruit. Tot over 2 weken Rene!


 

20 januari 2020

Vandaag heb ik online een nieuwe IGS Audio Volfram Limiter gekocht voor in mijn mastering rack. Ik verwacht de IGS Volfram Limiter deze week nog in huis te hebben. De Drawmer DL251 die ik voor dat doel tijdelijk aan heb geschaft, mag plaats maken voor deze limiter van nog een kwaliteitsklasse hoger. Deze komt zeker goed tot zijn recht tussen de Drawmer 1973 mulitiband-compressor, de SPL Kultube compressor, de Elysia, Yamaha en Alesis equalisers en de SPL Vitalizer mk2 en Charisma.


 

19 januari 2020

Vandaag ben ik bij Louis in Rotterdam voor hulp met het juist aansluiten van zijn setup en een cursus op zijn Cubase Artist 10.5. We hebben een interface en wat kabels overgehouden. Cubase en de Behringer Xenyx X1204USB zijn goed ingesteld en alles werkt. Ook is er een template gemaakt voor zijn opnames. Veel succes Louis, en wie weet tot ziens.


 

18 januari 2020

Vandaag ben ik weer bij mijn vaste klant Cees in Berlicum. Steinberg Cubase Pro 10.5 installeren, licenseren en instellen. En meteen ruimte op zijn C- schijf maken door zijn samples en andere sound content van zijn oude Cubase Elements te verplaatsen naar zijn grote D-schijf. En natuurlijk wat opnames gemaakt en daarbij Cubase Pro tools behandeld. Cees kan nu lekker aan de slag met Cubase Pro 10.5. Ik zie hem begin maart weer bij mij in de studio.


 

15 januari 2020

Vandaag is de op Ebay.de gekochte Drawmer DL251 compressor/limiter binnengekomen. Binnenkort ga ik hem aansluiten in het mastering-rack.

De Drawmer DL251 Spectral Compressor 

14 januari 2020

Vanavond heb ik Frits op afstand geholpen met Cubase Elements 10 installeren op zijn nieuwe laptop en Cubase dan ook meteen reactiveren. Alles werkt weer. Heel veel plezier en succes met Cubase Frits!


 

12 januari 2020

Vandaag had ik Morgan in de studio. Morgan heeft Cubase Pro aangeschaft en een Native Instruments Maschine en Komplete. Daarmee wil hij muziek gaan maken. We hebben alles geïnstalleerd en aan het werk gekregen. Hier en daar met wat hickups van de techniek, maar het werkt nu allemaal. Morgan gaat zich de komende twee weken verdiepen in de integratie van Maschine in Cubase en het werken met Maschine. Daarna volgt dan de echte inhoudelijke cursus Cubase voor Morgan. Veel succes en tot over twee weken!


 

11 januari 2020

Vandaag had ik Dirk in de studio. Dirk is koordirigent en wil zijn composities goed kunnen uitwerken met een DAW (Digital Audio Workstation). Dirk heeft veel goeds gehoord over Steinberg Cubase en wil zich daar verder op oriënteren. Momenteel maakt Dirk zijn composities nog met behulp van een notatie programma.
Na de introductie in Cubase weet Dirk dat hij eerst een afweging gaat maken tussen het recording programma Cubase en het notatie programma Dorico. Cubase kan hij desgewenst combineren met Spitfire of Miroslav Philharmonik. Voor Dorico heeft hij dan Iconica van Steinberg nodig om VST Expression te kunnen gebruiken. Succes met je keuzes Dirk!


 

10 januari 2020

Vandaag heb ik via de Duitse Ebay een Drawmer compressor/limiter aangeschaft. Ik verwachtte eigenlijk alles voor de studio nu wel te hebben, maar recentelijk bij het masteren van een paar songs, ontdekte ik dat ik toch voor de masterbus nog wel een mastering limiter ontbeer. Zeer waarschijnlijk is de Drawmer DL251 maar een tussenoplossing. Drawmer is een prima merk, waar ik al veel equipment van heb. Zeer goede kwaliteit, maar het is nu eenmaal geen 'dedicated' limiter. Hopelijk hebben we binnenkort een limiter van hoog kaliber in de studio.


 

7 januari 2020

Vanavond had ik Rene weer in de studio voor zijn Cubase Pro les. Rene loopt tegen het feit aan dat het systeem wat performance issues heeft als hij veel VSTinstruments van Arturia V Collection opent. Zijn systeem zou krachter moeten zijn dan die van AMPS Recordings, dus we nemen de proef op de som. Maar geen issues bij ons eigen DAW systeem. De les gaat dus nu vooral over system resources sparen door de freeze functionaliteit van Steinberg te gebruiken. Dat is allemaal duidelijk en gaan veel extra ruimte voor capaciteit geven.
Daarna nog op te nemen MIDI controllers behandeld bij de opname van de track. Hier is zoveel mogelijk! Rene heeft vandaag weer heel veel geleerd en kan thuis weer aan de slag met de opgestoken informatie.


 

1 januari 2020

AMPS Recordings wenst iedereen een goed, gezond en muzikaal 2020!

AMPS Recordings wenst iedereen een goed, gezond en muzikaal 2020 

Actueel nieuws

 

Hier vind u het actuele nieuws over AMPS Recording.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelt in en rond de studio. 

 

Volg AMPS Recordings ook op Facebook

 

Nieuwsarchief

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren. Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar. 

In het gastenboek vind u reacties van klanten over AMPS.