AMPS Recordings is als bedrijf gestart in 2000 door Arno Rijpma uit Zevenaar.
In eerste instantie is het begonnen met het geven van ondersteuning en hulp met Cubase, dit heb ik verwerkt tot een cursus en daarbij kwam later advies bij het maken van de juiste setups, en opnames voor speciale gelegenheden (de Party-Song Recordings). De diensten zijn met de loop der tijd verder uitgebreid. Ook nu nog wordt er geïnvesteerd in het uitbreiden van de producten en diensten.

 

Het onderstaande portret is gemaakt door mijn dochter voor een opdracht voor haar Media & Vormgeving opleiding. Het portret is gemaakt in november/december 2016. LET OP: er is inmiddels weer ruimte voor cursussen Cubase!

 


Chronologie:

 

Eind tachtiger jaren:
Sinds eind tachtiger jaren ben ik aktief bezig op het gebied van de muziek. In deze periode ben ik begonnen met het spelen van basgitaar. Ik speelde toen muziek met een vriend (synthesizer) op zolder. Er was behoefte aan meer instrumenten. Zo kwam er onder andere de Roland R-70 drumcomputer bij. Die doet nog steeds dienst trouwens!
Onder de naam The Faith zijn we songs gaan schrijven en opnemen, puur voor ons zelf. En met veel plezier, lachen en lange nachten. The Faith groeide van 2 naar 3 leden. Er kwam een gitariste bij. Dat is wel makkelijker oefenen, als alles zelf achter elkaar in te spelen, want dan zou je tijdens het opnemen nog moeten componeren. Onze apparatuur bestond toen uit een basgitaar, een Roland D-20 synth gesynct aan de R-70, gitaar en een (wegwerp-) microfoon. In deze periode hebben we zelf onze eerste opnames gemaakt op een draagbare cassetterecorder.

 

Begin negentiger jaren:
Al gauw volgde de aanschaf van een Fostex 280 Multitrack recorder. Hiermee werd mijn eerste "studio" geboren. We namen in 1994 onze eerste extreme limited edition demo-tape op. Er werd verhuisd, en de studio ging van de zolder naar een middelgrote slaapkamer. En er kwam weer een bandlid bij (synthesizer). En apparatuur.

 

Midden negentiger jaren:
Met al wat ervaring in de achterzak ben ik bij de Popstichting Jacobiberg in Arnhem de cursus opnametechniek gaan volgen van Werner Schoondermark. Hier heb ik toch weer het een en ander opgestoken, vooral over dynamiek en microfoon-opnametechniek. En die technieken ben ik gaan gebruiken. Voor onze tweede demo-tape ben ik ook gaan werken met de computer (PC 386 met Windows 3.11 en Cubase 1.01) om de MIDI te sequencen. Met een SMPTE synchroniser linkte ik de computer aan de Fostex. De tweede demo-tape volgde met 11 songs. Deze tweede demo werd gemaakt met de Fostex, de Roland R-70, een Roland D-20 synth, een Korg 01/RW workstation, een Kawai K4 synth, een Fender Standard USA gitaar met 19" Zoom 9050s voorversterker, een Yamaha Attitude bas, de PC (via de XRI Systems XR300 SMPTE synchroniser aan de Fostex 280 gekoppeld in slave-mode), een Alesis compressor, een Zoom 1202 Studio FX processor en twee Shure (SM58 en SM58 Beta) microfoons.

 

Eind negentiger jaren:
De eerste demo-CD wordt gemaakt door The Faith, in de originele bezetting met twee man. Hiervan is een nummer op deze website te beluisteren! Voor de opnames van deze CD-single is door mij voor het eerst gebruik gemaakt van harddisk-recording in de computer. De Fostex 280 met de XRI Systems synchroniser waren inmiddels verkocht, en er werd in Cubase opgenomen via een Terratec Maestro 32/96 geluidskaart (volgens ComputerTotaal toen de "Mercedes" onder de geluidskaarten) in de PC. Dit gebeurde met Cubase 3.0 en later met Cubase VST 3.6.
En de apparatuurlijst begint verder te groeien.

 

Y2K en Cubase bij A.M.P.S. Recordings:
Al doende leert men, en zo ben ik dus in het Cubase gebeuren gegroeid, via de Score versies 1.0, 2.0, 3.0, 3.6 VST en 3.7 VST via 5.1 VST Score ge-upgrade naar de grootste versie: SX, nu na Cubase SX 1, 2 en 3 en Cubase 4, t/m Pro 8.5 zijn we nu aangekomen bij Cubase Pro 9. Omdat mensen wisten dat ik aardig in Cubase was gegroeid, gingen anderen mij om ondersteuning vragen voor het werken met Cubase en het optimaliseren van hun eigen setup. En zo ontstond A.M.P.S. Recordings en ben ik cursus en trainingen gaan geven in Cubase. Daarnaast werk ik trouwens ook met WaveLab, de audio-editor van Steinberg, en met HALion, hun VSTi software sampler.

 

software.jpg

 

Het heden:
Zelf maak ik soms nog muziek als ik eraan toe kom, voor mezelf. Verder ben ik samen met mijn broer nog bezig met het coveren van rocksongs "just for fun". Door het bedrijf en een gewone 40-uurs baan is hier echter niet meer zoveel tijd voor als in het verleden. Verder geef ik vooral cursussen, veel cursussen. In de studio en door heel het land bij mensen thuis. Daar word ik dan ook meestal meteen gevraagd voor een stukje advies/hulp bij het maken van de juiste setup. Veel mensen zijn ook erg blij dat ik (als één van de enigen) cursussen geef door het hele land bij de gebruikers thuis. Meestal heb ik ook mijn kist kabels bij me, die vaak goed van pas is gekomen omdat ik de meest gangbare kabels/connectors wel bij me heb, en altijd kan demonstreren hoe dingen anders/beter aangesloten kunnen worden als de klanten deze kabels zelf niet hebben.
Een deel van de muziek die ik tot nu toe heb opgenomen, gemixt en gemasterd (natuurlijk met Cubase) is te beluisteren via Muziek onder Extra onderin het menu in de onderbalk van de hoofdpagina.

 

De toekomst:

De studio is in zijn geheel af (maar dat heb ik wel vaker beweerd). In de studio heb ik een mooie verzameling van hardware, software, instrumenten, randapparatuur en microfoons opgebouwd in de loop der jaren. Het enige wat er nog hoeft te gebeuren is het up-to-date houden van de software (hoofdzakelijk Steinberg Cubase en WaveLab) en de computer en zo nu en dan misschien een reparatie aan de hardware zoals het vernieuwen van buizen of het verhelpen van een tape storing in één van de recorders die aanwezig is voor digitalisering van cassette en/of DAT tapes. En heel soms wordt er bijvoorbeeld nog een gitaar aangeschaft om het gitaargeluid palet verder uit te breiden. In 2017 heeft de studio computer zijn laatste upgrade gehad met 2 SSD's, waaronder één van 1TB voor samples. Hierna wordt het tijd voor een nieuwe hele snelle 6-core i7 nieuwste generatie, of een 14-core. Cubase kan namelijk momenteel niet overweg met meer dan 14 cores. Dus 6-core in Hyper-Thread (=12) of een pure 14-core. Meer is dus geen optie.

De cursus Cubase blijft hoofdbestanddeel van de activiteiten van AMPS Recordings en dat gaat gewoon door. Met veel plezier en enthousiasme blijf ik mensen helpen te leren werken met Cubase of hun Cubase en recordings skills te verbeteren!

 

De studio:
Er is geen plaats voor een drumstel, en omdat er in een rijtjeshuis ook niet al te veel overlast veroorzaakt moet worden. Mijn gitaren gaan meestal door de pre-amps en dan naar de line-in van de mengtafel, en niet via grote versterkers (die ik inmiddels wel heb voor zowel gitaar als voor bas). Maar met goede amp-simulatie kan het ook prima rechtstreeks vanaf de pre-amps naar de mengtafel. Het is een echte project studio. De apparatuurlijst is (onder andere met de zojuist genoemde controllers) in de loop der tijd flink gegroeid. Wat betreft apparatuur is de studio nu compleet. Als je eenmaal een studio hebt, wil je steeds meer en beter, zowel qua hardware alsook qua software. Zo is de studio de afgelopen jaren flink gegroeid wat betreft de gearlist. Door de ruime combinatie van prima hardware en software is het een heel flexibele studio geworden. En meer flexibiliteit betekent meer creativiteit. En dat is wat een muzikant zoekt. Toch?
De studio is nu compleet en inmiddels via controllers deels (draadloos) op afstand/zonder muis bedienbaar! Wat wel altijd blijft doorgaan is de ontwikkeling in computersoftware en hardware. Wil je bij blijven, dan moet je dat wel periodiek blijven updaten. Natuurlijk brengt Steinberg regelmatig updates uit van hun software. Op dat niveau zorg ik dat de studio op het gebied van Cubase altijd up-to-date is, zodat klanten altijd les kunnen krijgen in de allernieuwste versie van de software. Maar alle versies vanaf Cubase SX 3 staan geïnstalleerd op de computer in de studio bij AMPS Recordings. Dus klanten kunnen ook in oudere versies (die ze misschien thuis hebben) van Cubase les krijgen.
Het is mooi om te zien dat via de verschillende interfaces alle hardware goed werkend aan de computer gekoppeld kan worden. De ultieme home-studio bestaat echt!

 

De website:
De website is in het voorjaar van 2014 helemaal vernieuwd met een layout en technologie passend bij de huidige tijd.
(Eigendoms-) rechten:
Voor het gebruik van het logo, afbeeldingen en de naam Cubase is er officiëel toestemming verleend door Steinberg Duitsland.
Daar waar in de muziek gebruik is gemaakt van samples of complete stukken van anderen, is dit nadrukkelijk vermeldt. De rechten hierop rusten bij deze oorspronkelijke componisten en/of maatschappijen.

Zijn er vragen of opmerkingen over de site, dan zie ik die graag tegemoet via het contactformulier.


Veel muzikaal plezier en succes!


Motto: Rise to yourself

 

Arno Rijpma

AMPS Recordings

 

 

AMPS Recordings is als bedrijf gestart in 2000 door Arno Rijpma uit Zevenaar.
In eerste instantie is het begonnen met het geven van ondersteuning en hulp met Cubase, dit heb ik verwerkt tot een cursus en daarbij kwam later advies bij het maken van de juiste setups, en opnames voor speciale gelegenheden (de Party-Song Recordings). De diensten zijn met de loop der tijd verder uitgebreid. Ook nu nog wordt er geïnvesteerd in het uitbreiden van de producten en diensten.

 

Het onderstaande portret is gemaakt door mijn dochter voor een opdracht voor haar Media & Vormgeving opleiding. Het portret is gemaakt in november/december 2016. LET OP: er is inmiddels weer ruimte voor cursussen Cubase!

 


Chronologie:

 

Eind tachtiger jaren:
Sinds eind tachtiger jaren ben ik aktief bezig op het gebied van de muziek. In deze periode ben ik begonnen met het spelen van basgitaar. Ik speelde toen muziek met een vriend (synthesizer) op zolder. Er was behoefte aan meer instrumenten. Zo kwam er onder andere de Roland R-70 drumcomputer bij. Die doet nog steeds dienst trouwens!
Onder de naam The Faith zijn we songs gaan schrijven en opnemen, puur voor ons zelf. En met veel plezier, lachen en lange nachten. The Faith groeide van 2 naar 3 leden. Er kwam een gitariste bij. Dat is wel makkelijker oefenen, als alles zelf achter elkaar in te spelen, want dan zou je tijdens het opnemen nog moeten componeren. Onze apparatuur bestond toen uit een basgitaar, een Roland D-20 synth gesynct aan de R-70, gitaar en een (wegwerp-) microfoon. In deze periode hebben we zelf onze eerste opnames gemaakt op een draagbare cassetterecorder.

 

Begin negentiger jaren:
Al gauw volgde de aanschaf van een Fostex 280 Multitrack recorder. Hiermee werd mijn eerste "studio" geboren. We namen in 1994 onze eerste extreme limited edition demo-tape op. Er werd verhuisd, en de studio ging van de zolder naar een middelgrote slaapkamer. En er kwam weer een bandlid bij (synthesizer). En apparatuur.

 

Midden negentiger jaren:
Met al wat ervaring in de achterzak ben ik bij de Popstichting Jacobiberg in Arnhem de cursus opnametechniek gaan volgen van Werner Schoondermark. Hier heb ik toch weer het een en ander opgestoken, vooral over dynamiek en microfoon-opnametechniek. En die technieken ben ik gaan gebruiken. Voor onze tweede demo-tape ben ik ook gaan werken met de computer (PC 386 met Windows 3.11 en Cubase 1.01) om de MIDI te sequencen. Met een SMPTE synchroniser linkte ik de computer aan de Fostex. De tweede demo-tape volgde met 11 songs. Deze tweede demo werd gemaakt met de Fostex, de Roland R-70, een Roland D-20 synth, een Korg 01/RW workstation, een Kawai K4 synth, een Fender Standard USA gitaar met 19" Zoom 9050s voorversterker, een Yamaha Attitude bas, de PC (via de XRI Systems XR300 SMPTE synchroniser aan de Fostex 280 gekoppeld in slave-mode), een Alesis compressor, een Zoom 1202 Studio FX processor en twee Shure (SM58 en SM58 Beta) microfoons.

 

Eind negentiger jaren:
De eerste demo-CD wordt gemaakt door The Faith, in de originele bezetting met twee man. Hiervan is een nummer op deze website te beluisteren! Voor de opnames van deze CD-single is door mij voor het eerst gebruik gemaakt van harddisk-recording in de computer. De Fostex 280 met de XRI Systems synchroniser waren inmiddels verkocht, en er werd in Cubase opgenomen via een Terratec Maestro 32/96 geluidskaart (volgens ComputerTotaal toen de "Mercedes" onder de geluidskaarten) in de PC. Dit gebeurde met Cubase 3.0 en later met Cubase VST 3.6.
En de apparatuurlijst begint verder te groeien.

 

Y2K en Cubase bij A.M.P.S. Recordings:
Al doende leert men, en zo ben ik dus in het Cubase gebeuren gegroeid, via de Score versies 1.0, 2.0, 3.0, 3.6 VST en 3.7 VST via 5.1 VST Score ge-upgrade naar de grootste versie: SX, nu na Cubase SX 1, 2 en 3 en Cubase 4, t/m Pro 8.5 zijn we nu aangekomen bij Cubase Pro 9. Omdat mensen wisten dat ik aardig in Cubase was gegroeid, gingen anderen mij om ondersteuning vragen voor het werken met Cubase en het optimaliseren van hun eigen setup. En zo ontstond A.M.P.S. Recordings en ben ik cursus en trainingen gaan geven in Cubase. Daarnaast werk ik trouwens ook met WaveLab, de audio-editor van Steinberg, en met HALion, hun VSTi software sampler.

 

software.jpg

 

Het heden:
Zelf maak ik soms nog muziek als ik eraan toe kom, voor mezelf. Verder ben ik samen met mijn broer nog bezig met het coveren van rocksongs "just for fun". Door het bedrijf en een gewone 40-uurs baan is hier echter niet meer zoveel tijd voor als in het verleden. Verder geef ik vooral cursussen, veel cursussen. In de studio en door heel het land bij mensen thuis. Daar word ik dan ook meestal meteen gevraagd voor een stukje advies/hulp bij het maken van de juiste setup. Veel mensen zijn ook erg blij dat ik (als één van de enigen) cursussen geef door het hele land bij de gebruikers thuis. Meestal heb ik ook mijn kist kabels bij me, die vaak goed van pas is gekomen omdat ik de meest gangbare kabels/connectors wel bij me heb, en altijd kan demonstreren hoe dingen anders/beter aangesloten kunnen worden als de klanten deze kabels zelf niet hebben.
Een deel van de muziek die ik tot nu toe heb opgenomen, gemixt en gemasterd (natuurlijk met Cubase) is te beluisteren via Muziek onder Extra onderin het menu in de onderbalk van de hoofdpagina.

 

 

De toekomst:

De studio is in zijn geheel af (maar dat heb ik wel vaker beweerd). In de studio heb ik een mooie verzameling van hardware, software, instrumenten, randapparatuur en microfoons opgebouwd in de loop der jaren. Het enige wat er nog hoeft te gebeuren is het up-to-date houden van de software (hoofdzakelijk Steinberg Cubase en WaveLab) en de computer en zo nu en dan misschien een reparatie aan de hardware zoals het vernieuwen van buizen of het verhelpen van een tape storing in één van de recorders die aanwezig is voor digitalisering van cassette en/of DAT tapes. En heel soms wordt er bijvoorbeeld nog een gitaar aangeschaft om het gitaargeluid palet verder uit te breiden. In 2017 heeft de studio computer zijn laatste upgrade gehad met 2 SSD's, waaronder één van 1TB voor samples. Hierna wordt het tijd voor een nieuwe hele snelle 6-core i7 nieuwste generatie, of een 14-core. Cubase kan namelijk momenteel niet overweg met meer dan 14 cores. Dus 6-core in Hyper-Thread (=12) of een pure 14-core. Meer is dus geen optie.

De cursus Cubase blijft hoofdbestanddeel van de activiteiten van AMPS Recordings en dat gaat gewoon door. Met veel plezier en enthousiasme blijf ik mensen helpen te leren werken met Cubase of hun Cubase en recordings skills te verbeteren!

 

De studio:
Er is geen plaats voor een drumstel, en omdat er in een rijtjeshuis ook niet al te veel overlast veroorzaakt moet worden. Mijn gitaren gaan meestal door de pre-amps en dan naar de line-in van de mengtafel, en niet via grote versterkers (die ik inmiddels wel heb voor zowel gitaar als voor bas). Maar met goede amp-simulatie kan het ook prima rechtstreeks vanaf de pre-amps naar de mengtafel. Het is een echte project studio. De apparatuurlijst is (onder andere met de zojuist genoemde controllers) in de loop der tijd flink gegroeid. Wat betreft apparatuur is de studio nu compleet. Als je eenmaal een studio hebt, wil je steeds meer en beter, zowel qua hardware alsook qua software. Zo is de studio de afgelopen jaren flink gegroeid wat betreft de gearlist. Door de ruime combinatie van hardware en software is het een heel flexibele studio geworden. En meer flexibiliteit betekent meer creativiteit. En dat is wat een muzikant zoekt. Toch?
De studio is nu compleet en inmiddels via controllers deels (draadloos) op afstand/zonder muis bedienbaar! Wat wel altijd blijft doorgaan is de ontwikkeling in computersoftware en hardware. Wil je bij blijven, dan moet je dat wel periodiek blijven updaten. Natuurlijk brengt Steinberg regelmatig updates uit van hun software. Op dat niveau zorg ik dat de studio op het gebied van Cubase altijd up-to-date is, zodat klanten altijd les kunnen krijgen in de allernieuwste versie van de software. Maar alle versies vanaf Cubase SX 3 staan geïnstalleerd op de computer in de studio bij AMPS Recordings. Dus klanten kunnen ook in oudere versies (die ze misschien thuis hebben) van Cubase les krijgen.
Het is mooi om te zien dat via de verschillende interfaces alle hardware goed werkend aan de computer gekoppeld kan worden. De ultieme home-studio bestaat echt!

 

De website:
De website is in het voorjaar van 2014 helemaal vernieuwd met een layout en technologie passend bij de huidige tijd.
(Eigendoms-) rechten:
Voor het gebruik van het logo, afbeeldingen en de naam Cubase is er officiëel toestemming verleend door Steinberg Duitsland.
Daar waar in de muziek gebruik is gemaakt van samples of complete stukken van anderen, is dit nadrukkelijk vermeldt. De rechten hierop rusten bij deze oorspronkelijke componisten en/of maatschappijen.

Zijn er vragen of opmerkingen over de site, dan zie ik die graag tegemoet via het contactformulier.


Veel muzikaal plezier en succes!


Motto: Rise to yourself

 

Arno Rijpma

AMPS Recordings

 

 

 

Actueel nieuws

 

Hier vind u het actuele nieuws over AMPS Recording.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelt in en rond de studio. 

 

Volg AMPS Recordings ook op Facebook

 

Nieuwsarchief

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren. Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar. 

In het gastenboek vind u reacties van klanten over AMPS.

 


 

Laatste nieuwsberichten