Gastenboek


In dit gastenboek kunt u reacties lezen van klanten die bij AMPS Recordings zijn geweest voor een cursus, advies of mixing en een reactie hebben willen geven. De datum die genoemd staat bij de reactie is de datum dat de cursus/advies plaats heeft gehad in de studio of bij de klant thuis/in zijn/haar studio. We hebben natuurlijk niet zoveel reviews als we klanten hebben. Veel klanten komen vaker tot zeer regelmatig terug, en we vergeten ook regelmatig om een review te vragen.

 

Bent u klant (geweest) bij AMPS Recordings en wilt u graag uw ervaring delen, geef dan uw reactie via het contactformulier. Andere klanten en wij zelf stellen dit zeer op prijs, dank u!

 


 

4 april 2024

 

Goededag muziekfreaks, Ik ben bassist en volg al jaren "intensieve" baslessen met demotracks, playalongs, drumtrack, video en pdf's kortom een van de betere lesmogelijkheden. Elke 2 weken weer veel nieuwe en voortbordurende lesstof. Door, en dankzij Arno heb ik geleerd om Cubase Artist te gebruiken om de verschillende digitale lesstof in Artist dusdanig te gebruiken, verschillende tracks, ingebouwde microfoon, interface, dat het:
1) klinkt zoals je het hoort op de plaat, of andere muziekbron. d.m.v de ingebouwde versterkers, cabinets, microfoon, verzadiging van geluid, equalizer, en waarschijnlijk nog veeeel meer.
2) Arno laat je voldaan achter met genoeg informatie op de vragen die ik had, en goed aanvoelt wat mijn volgende vraag is of zal zijn, en daar op anticipeerd op een rustige, duidelijke en accurate manier.
Het motiveert om het geleerde toe te passen, en (misschien nog wel het belangrijkste) om mijzelf nieuwsgierig te maken, wat ik nog meer van hem kan gaan leren, om toe te passen met Cubase Artist. Top ... aanbevolen.

Ruud


 

17 februari 2024

 

Op zaterdag 17 februari is Arno naar Limburg gekomen om mij weer e.a uit te leggen betreffende Cubase 10.5.
Eerst even gezellig koffie gedronken en wat bij gepraat want het was ook een flinke auto rit van Zevenaar naar Limburg. Arno is begonnen met het opruimen van mijn computer/Cubase omdat het qua bibliotheek niet in orde was ,wat ik zelf ook al zo ervaarde. Ben heel blij dat dit gebeurd is ,want het werkt nu veel gemakkelijker en alles is ook overzichtelijker. Uiteraard blijven er nog voldoende vragen over maar dit is ook wel even mogelijk op afstand via AnyDesk. Weer hartelijk dank Arno voor je deskundige en duidelijke uitleg.

Groetjes Cees Bronswijk


 

19 augustus 2023

 

Dank je wel Arno,

Van mijn kant kan ik zeggen dat het een prettige dag was, Heel veel geleerd. Heb spijt dat ik al niet veel eerder zo een cursus gevolgd had. Cubase is een heel mooi programma en je hebt in zeer korte tijd me toch de basiskennis die ik zo node miste weten bij te brengen. Ik kan het iedereen aanraden die Cubase als DAW gebruikt of wil gaan gebruiken om ook een cursus bij je te volgen. Zal het ook zeker ieder in mijn (muzikale) omgeving laten weten.

Groeten Joop van Gemert.

P.S. Gefeliciteerd met je waanzinnig efficiënt ingerichte studio. Ben er jaloers op!


 

25 maart 2023

 

Vandaag voor een 2e instructie dag bij Arno geweest, het was wederom zeer verhelderend. Gelijk een update van Artist naar Pro gemaakt op advies van Arno, het was nu namelijk met 40% korting en dat scheelde veel geld. Ik heb met de update van elements 12 naar Artist veel problemen gehad, daarna branden mijn moederbord uit, en kon ik alles weer opnieuw gaan installeren, dat heb ik met hulp van Arna online gedaan. Vandaag alle nieuwe "toeters en bellen" van Pro geleerd van Arno. Het was weer gezellig en zeer leerzaam, mijn dank is groot.

Bert


 

28 januari 2023

 

Zaterdag 28 januari is Arno bij mij thuis geweest voor een introductie van Cubase Pro 12. Niet meteen trackje maken en ga je gang, maar gedegen uitleg over hoe een compositie te saven op een correcte manier. Ook de onderliggende zaken [red: hardware en software instellingen] werden goed verteld. Het was wat veel en ik zal nog wel een paar keer op afstand wat onderwezen moeten worden. maar die middag was erg nuttig.

Hans


 

14 december 2022

 

Het jaar 2022 heb ik toch weer enkele keren beroep gedaan op de know-how van Arno. Iets vaker cursus op afstand dan dat Arno bij mij thuis was (2 of 3 keer), maar ik moet zeggen dat ik een blij man ben. Ik heb weer een aantal grote maar zeker ook kleine VST's of plugins aangekocht, vooral tijdens de Black Friday periode, die door Arno zijn geïnstalleerd. Steinberg plugins maar ook enkele niet Steinberg plugins, het mooie is Arno weet alles te installeren. Het kost soms wat moeite, maar het lukt altijd. Zo heb ik bijvoorbeeld EastWest Forbidden Planet en U-HE Diva recent aangekocht, ook heeft Arno Steinberg Cubase 11 ge-update naar Cubase 12. Overigens kijkt hij gelijk of alle VST's nog een update nodig hebben, ook heeft Arno meegeholpen met verkrijgen de goede wachtwoorden, of hier en daar een vergeten wachtwoord helpen te vernieuwen.
Bedankt Arno voor afgelopen jaar. In 2023 moeten er wat tracks worden afgemaakt.....eindelijk een keer.

Vriendelijke Groet,
Ralph


 

10 september 2022

 

Vele jaren geleden heb ik gewerkt met Cubase voor de Atari. Ik snap hoe een sequencer werkt, maar de huidige versie van Cubase (12 red.) is zoveel complexer geworden dat ik er in mijn eentje en ook niet met behulp van Youtube filmpjes uitkwam. Maar ik wilde de draad weer graag oppakken. Arno heeft daarvoor adviezen gegeven voor de aanschaf van hard- en software en heeft bij mij thuis een en ander geïnstalleerd, wat niet eenvoudig is, en in enkele uren door de basis van Cubase heen geholpen en meer. Hij heeft als een soort les samen met mij een project aangemaakt, wat dient als een sjabloon, zodat ik meteen aan de slag kon gaan. Arno legt goed uit, is gedreven, heeft geduld en is gewoon ook een aardige vent. Fantastisch dat ik door hem m'n oude liefhebberij weer heb kunnen oppakken.

Leendert


 

3 september 2022

 

AMPS Recordings.
Oftewel 'Rots in de Branding'.
Naast top les ook nog les op afstand. Blij dat ik AMPS Recordings gevonden heb. Nu kan ook ik mijn weg vinden met de zekerheid altijd iemand aan mijn zijde te hebben die me met geduld support bied met mijn problemen in en om Cubase.

Patrick Esman


 

20 augustus 2022

 

Ongeveer een jaar geleden was ik in de gelegenheid via mijn toenmalige werkgever een cursus te volgen met het onderwerp min of meer naar keuze. Het toeval wilde dat ik in die tijd juist de overstap maakte van het helaas niet langer ondersteunde Sonar (Cakewalk) naar Cubase. Zo kwam ik na enig speurwerk terecht bij Arno's AMPS Recordings. Doorslaggevend was de flexibiliteit wat het programma betreft en vooral het feit dat de cursus in mijn eigen studio kon plaatsvinden. Aangezien ik over een tamelijk uitgebreide en enigszins complexe studio beschik had dit aanzienlijke voordelen boven een standaard klassikale of computer-based training. Het bleek een prima keuze. Arno weet van de hoed en de rand waar het Cubase en aanverwante software betreft, en was in staat om mij te helpen met het correct installeren van de DAW en andere software, het updaten van de programma's en vooral het opzetten van bruikbare templates. Bovendien bleek Arno ook niet te beroerd om te helpen met het bekabelen van sommige aanpassingen en het adviseren op ander geluidstechnisch gebied. Al met al heeft hij mij uitstekend geholpen. Ik kan de individuele Cubase cursus van AMPS Recordings van harte aanbevelen aan iedereen met een (home-)studio die wil overstappen op Cubase, of zich verder wil verdiepen in dit programma. Het zal de zogenoemde learning curve aanzienlijk verkorten!

Wouter (Glow Worm studio)


 

2 juli 2022

 

Na wat speurwerk op het grote internet kwam ik bij AMPS Recordings oftewel Arno terecht.
Ik heb hem verteld wat ik met Cubase wil gaan doen en een afspraak was dan ook snel gemaakt.
Na een hartelijk ontvangst met een bakje koffie zijn we naar zijn studio verhuisd en aan de slag gegaan. Het viel me meteen op dat Arno ook een echte liefhebber is en dat is nu precies wat het zo ontzettend leuk maakt. Hij legt alles op een rustige begrijpelijke manier uit en niets is teveel. Arno wil mensen helpen en heeft hier zelf ook plezier aan…mooi dat er nog zulke mensen bestaan!
Ik ben inmiddels in mijn eigen bescheiden studio de verzamelde informatie aan het uit proberen en zodra ik weer toe ben aan de volgende stap ga ik weer een afspraak bij hem in plannen. Arno, je bent een hele fijne en kundige man met het hart op de juiste plaats.

Groetjes Geert School


 

18 april 2022

 

Review original in English:
Arno provided tailored 1-to-1 training that perfectly matched my needs and my timescale at an affordable price.
With about 30-years separating me from the last time I used Cubase [Version 3.5 on Win95], I realised that the Cubase 11 manuals of my latest purchase and the vast wisdom of the World Wide Web were not enough to help me get started; I was troubled with configuration issues.
Finding someone able to travel to me to support my particular set-up was a huge benefit; going to AMPS Recordings (or any other training provider for that matter) would not have provided the expert 'hands-on' experience I needed for my specific system.
Arno's approach to each of my questions was clear and methodical, first demonstrating then instructing so that I got to perform all things I wished to do, myself. With a follow up offer of online support, the training given by AMPS Recordings cannot be beaten on service level.

Review vertaald naar het Nederlands:
Arno verzorgde voor mij een 1-op-1 training op maat die exact paste bij mijn leerdoel en tijdspad, en dat voor een betaalbare prijs.
Met ongeveer 30 jaren tussen de laatste keer dat ik met Cubase heb gewerkt (Cubase 3.5 op Windows 95), realiseerde ik me dat ik er met de Cubase 11 handleiding van mijn laatste aankoop en de brede kennis van het Wordl Wide Web niet genoeg hulp zou hebben om te kunnen starten. Ik zat met configuratie issues.
Om iemand te vinden die op locatie kan komen om support te geven op mijn specifieke setup was een enorm voordeel; naar AMPS Recordings toe komen (of ene andere Cubase les provider voor dit doel) zou mij niet deze expert 'hands-on' vervaring hebben gegeven die ik nodig had voor mijn systeem.
Arno's benadering tot elk van mijn vragen was helder en methodisch, eerst tonen en daarna instrueren, zodat ik ook alles zelf kan doen wat ik wil doen. Met een follow-up aanbieding voor online support kan de training gegeven door AMPS Recordings gewoonweg niet verslagen worden op service niveau.

Kind regards,
Derek


 

26 februari 2022

 

Arno heeft me geweldig geholpen met de setup van mijn bas versterker via mijn mengpaneel naar mijn pc om dan later via Cubase opnames te maken. Pfff je ziet dat hij erg bedreven is met de aansluitingen en pas tevreden is als alles functioneert. Binnen Cubase weet hij ook alle in en outs. Als superbeginner zal het zeker wel even duren voor ik het begin kan uitbreiden en mijn baspartij kan opnemen.
Ik ga aan de slag. Bedankt!

Wil


 

12 februari 2022

 

Het is zeer prettig te weten dat Arno erg veel weet van Cubase. Wat dan daarbij komt, is dat hij erg gedreven en gemotiveerd is. Ervaar dat als zeer prettig. Had een probleem en daar had ik zelf heel erg lang aan gewerkt. Ontzettend veel tutorials gekeken en uiteindelijk Arno gemaild met de vraag. In de mail uitgelegd, wat mijn probleem was. Nogmaals, Arno is zo gedreven, dat hij mij nog op zaterdag avond om 22:30 uur nog terug belde. Daarnaast ben ik zelf student bij Sound Education Nederland en werk met Cubase Pro 11. Arno is gast docent geweest voor Cubase Midi. Dit was een zeer duidelijke en begrijpelijke les. Na de les snap je gewoon hoe Midi werkt. Super.

Groeten,
Ronald


 

25 januari 2022

 

Arno is een fijn persoon om les van te krijgen omdat hij heel geduldig is en je het gevoel geeft dat elke vraag relevant is. Ook wanneer je de vraag keer op keer stelt. In mijn geval heel motiverend. Arno denkt echt met je mee en ondanks dat hij superveel kennis heeft zal hij je niet vermoeien met onnodige uitleg. En dat houdt het wel zo overzichtelijk. Daarbij luistert hij heel goed naar de vraag áchter de vraag. Net als je denkt 'dit leer ik nooit' motiveert hij je om vooral door te gaan. En dat zijn dienst vriendelijk geprijsd is maakt het allemaal nog toegankelijker.

Gwenny


 

17 januari 2022

 

Arno geeft erg goed les en neemt er echt goed de tijd voor om het je goed aan te leren. Erg fijn! Ook erg fijn dat het makkelijk online kon.

Ylva


 

9 juni 2021

 

Onlangs is Arno bij mij geweest om mijn homestudio te upgraden. Ik zocht al geruime tijd de juiste persoon die me kon helpen om een hybride studio op te zetten. Ik had een duidelijk beeld voor ogen over hoe en wat, maar bleef met vele praktische vragen zitten. Arno heeft me hier fantastisch bij geholpen. Na onze eerste kennismaking, waarbij Arno me wegwijs maakte in zijn studio, bespraken we mijn ideeën en kwam Arno met een gepaste oplossing. Hij regelde alle nieuwe apparatuur en de juiste Cubase versie. Hij installeerde alles bij mij thuis en tussendoor kletsten we gezellig over van alles en nog wat. Helaas wilde de Presonus Studio 1824c geen contact maken met de Behringer Ultragain. Na lang speurwerk, geduld en doorzettingsvermogen van Arno, vond hij het euvel. Het bleek een bug te zijn bij de Presonus. Dit siert Arno, net zolang doorzoeken tot het lek boven water is. Ook daarna werkte de extra support online erg fijn en nam Arno ruim de tijd om mijn vragen te beantwoorden. Voorlopig is er nog genoeg te ontdekken in Cubase en spreek ik met regelmaat een avondje online af om mijn vragen aan Arno voor te leggen.

Jurgen


 

20 februari 2021

 

Arno is een hartelijke, kundige man die me een hele dag geholpen heeft met de beginselen van Cubase. Op de eerste helft van de dag ging Arno iets te snel voor mijn doen, waardoor ik met een redelijk heet hoofd in de studio zat. Nadat ik duidelijk maakte dat ik een uitgebreide uitleg nodig had waarbij elk woordje duidelijk aan me uitgelegd werd heeft hij zowel vocabulaire als tempo aangepast. Ik raad dus aan om duidelijk te zijn over wat je wel/niet weet voordat je start.

Groetjes,
Kikki


 

13 februari 2021

 

Arno,
Hartelijk dank voor de eerste basistraining in het gebruik van Cubase (Pro 11) die ik van je heb ontvangen.
De training heb ik als zeer prettig en nuttig ervaren. Je legt de basis goed uit en ook toen we even de diepte ingingen -bijvoorbeeld m.b.t. inserts - bleef je uitleg altijd begrijpelijk en afgestemd op mijn kennisniveau.
Ik kan deze cursus van harte aanbevelen en verheug me al op het vervolg.

Met vriendelijke groet,
Willem Keller


 

9 februari 2021

 

Wat valt er veel te leren over cubase en wat zijn de mogelijkheden enorm. Pas als je goed aan de slag gaat kom je te weten wat je allemaal nog niet weet. Wel, Arno legt het allemaal uit en blijft geduldig. Heel fijn. Ik heb inmiddels een nieuwe computer die alles aan kan en niet gauw "vol" is. Ook daar heeft Arno enorm geholpen. Ik had dat nooit alleen gekund. In het nieuwe jaar ga ik weer verder leren. Nieuwe effecten gebruiken in audio en VST. Arno is nog niet van mij af. Wordt vervolgd.

Marjon


 

30 januari 2021

 

De cursus vandaag was weer fantastisch, alles ge-update, nieuwe plug-ins geïnstalleerd en mijn elektrische gitaar aangesloten op Cubase, cursus zoals altijd precies zoals ik wil. bedankt Arno en tot snel.

Ralph


 

23 januari 2021

 

Dag Arno,
Het was een positieve verrassing dat ik je onlangs als gast-docent Cubase terugzag bij Sound Education Nederland.
Zo'n 6 jaar geleden heb je me op weg geholpen met Cubase 7.5, kleine kans dat je het je nog kunt herinneren. Door omstandigheden ben ik daar toen niet verder mee gegaan.
Ik ben nu bezig met de opleiding Audio Engineer/Producer bij Sound Education en in dat kader heb ik je les van za 23 jan jl gevolgd.
Ik wil je complimenteren met de les, want die was goed gestructureerd (en daar hou ik van) en heel goed uitgelegd.

[red.] Op basis van bovenstaande heeft Jac (want zo heet hij) op verzoek een aanvullende les mixen in Cubase gehad op locatie in Elst (Gld.)


 

5 december 2020

 

Omdat ik enkele basisbeginselen m.b.t. Cubase onder de knie wilde krijgen heb een cursus van een dagdeel gevolgd bij AMPS recordings. Er wordt goed de tijd genomen om alles uit te leggen en om vragen te beantwoorden tijdens de cursus. Het blijkt ook wel dat AMPS recordings over veel kennis, kunde en ervaring beschikt. Na de cursus heb ik geheel kosteloos en op afstand (telefonisch vanwege de corona situatie) nog uitleg gekregen wat mij erg heeft geholpen om direct aan de slag te kunnen. Dit heb ik als zeer prettig ervaren en de prijs kwaliteit verhouding is daardoor ook boven mijn verwachting!
Arno, heel erg bedankt voor de kennis en skills!


 

24 oktober 2020

 

Na lang overwegen heb ik mijn eigen Home Studio opgezet. Dus dan begint het. Wat werkt wel, wat werkt niet. Hardware/software enz. Dan ben je er uit Cubase 10.5 dat is het. Knoop doorgehakt gekocht geïnstalleerd.....?????
Oh ja ik zou best nog wat les kunnen gebruiken. Google geeft wat suggesties. 1 springt er uit AMPS in Zevenaar, het beste wat me kon overkomen.
Ik WhatsApp'te, kreeg binnen een paar minuten al bericht. Wat kan ik voor u doen? Week later zat ik in mijn eerste les Cubase bij Arno thuis. ik krijg de les op maat (op mijn beginners niveau).
In de tweede les kom je al met vragen, waarop Arno alle antwoorden weet. Tussen de lessen door krijg je gewoon via WhatsApp hulp op afstand mocht er iets niet duidelijk zijn. Binnenkort ben ik er al weer voor een derde keer en gaan we steeds dieper in op Cubase.

Patrick Esman


 

20 september 2020

 

Begin dit jaar heb ik na zo'n 15 jaar dromen de stoute schoenen aangedaan en een home recording studio aangeschaft. Dit alles met de gespecialiseerde hulp van Arno. Per toeval kwam ik bij AMPS recordings terecht op het world wide web. Het sprak mij direct aan, en het is ook nog in buurt. Uiteindelijk contact opgenomen en het feest kon beginnen. De eerste les (red. introductie in de studio en Cubase) was bedoeld om te onderzoeken wat ik precies nodig heb, en daar is een prachtig mooie set uit voortgekomen waar ik erg blij mee ben. Arno heeft daar goede adviezen in gegeven, en heeft het materiaal allemaal netjes afgeleverd, opgesteld en geïnstalleerd. De daarop volgende lessen heeft Arno samen met mij heel gestructureerd de les opbouw gedaan, naar mijn wensen. Beginnend met de juiste instellingen maken in Cubase: latency instellen, input en outputs naar wens instellen enz.
Daarna gingen we aan de gang met de tracks, VST's, drums, midi (toetsen), effecten toepassen enz, enz, enz. Allemaal ingesteld op wat ik wil en wat mijn doel is. Om dit alles een beetje op orde te krijgen heb al enige lessen gedaan bij Arno. Ik ben zeker nog niet klaar, er zullen nog wat lessen bij moeten. Het is leuk werken met Arno, heel serieus, en daarnaast is er voldoende ruimte om te geinen en elkaar af en toe voor de gek te houden. De man heeft een geduld. Zo zat er een kraak in een track van de bas. Arno begon te zoeken en te zoeken totdat we na denk ik wel een uur erachter kwamen dat er storing in mijn gitaarkabel zat. Dit moet ik, vrees ik eeuwig aanhoren.

Pascal

(Red. Pascal heeft via AMPS de volgende componenten aangeschaft: een snelle Intel i9 10-core gebaseerde computer met beeldscherm en toebehoren, een Steinberg UR44c interface, ADAM aktieve monitorspeakers, Steinberg Cubase Pro, een Arturia KeyLab MIDI masterkeyboard en een sE Electronics grootmembraan condensator-microfoon)


 

4 juli 2020

 

Een plan waar ik al heel lang mee rondliep, live opnames maken en editing met Cubase en het leren werken met de sequencer. Nu de tijd om er ook echt werk van te maken. Na wat rondstruinen op het internet kwam ik al snel uit op de site AMPS Recordings van Arno Rijpma. Wat hier aangeboden werd beantwoordde volledig aan hetgeen ik wenste: een cursus Cubase en Midi helemaal op maat en dat ook nog eens voor een zeer schappelijk tarief. Inmiddels 3x in Zevenaar geweest en ben bijzonder tevreden met de manier waarop Arno te werk gaat. Arno heeft me uitvoerig geadviseerd ten aanzien van het materiaal dat aangeschaft moest worden. Heel waardevol als je als beginner een weg moet zoeken in alle hardware die aangeboden wordt. Dit alles zonder dat ik het gevoel kreeg 'gestuurd' te worden. Enorme vakkennis en een zeer duidelijke manier van uitleggen. Daarbij is hij ook zeer geduldig, geen enkel probleem om iets meerdere keren uit te leggen. Cubase is zijn passie en dat draagt hij ook uit. Zijn enthousiasme is aanstekelijk en inspirerend. En zoals al eerder gemeld, alles is op maat, helemaal toegespitst op jouw niveau en wat jij met Cubase wil gaan doen. Er is voor mij een opwindende ontdekkingstocht begonnen in deze materie en het geeft mij een heel goed gevoel om te weten dat ik altijd bij hem terecht kan voor advies. Ik ga zeker nog een aantal keren bij hem langs.

Arno, hartelijk dank!
René


 

27 juni 2020

 

Ik had voor mijn super basic thuisstudiootje nog wel een klein beetje meer know-how nodig wat betreft opnametechnieken. Na wat surfen op het Internet kwam de pagina van Arno bovendrijven en daar vond ik precies wat ik zocht. Arno reageerde vrij snel op mijn hulpvraag en hij is een dagdeel langs geweest om me een en ander uit te leggen en adviezen te geven. Ik heb wat zaken aangeschaft en als software een eenvoudige Cubase versie. Helaas heb ik nog geen tijd gehad op me hier heel erg in te verdiepen, maar ik vermoed dat ik ook nog wel een cursus Cubase nodig heb. En laat Arno daar nu ook heel goed in zijn. Wordt vast nog vervolgd.

Jelena
https://firehousemama.nl/


 

1 juni 2020

 

Veel heb ik in mijn eentje geploeterd met cubase. Af en toe iets opzoeken op internet. Ik kwam een aardig eindje, maar wist dat ik nog niet een fractie gebruikte van wat cubase allemaal kan. Op een dag dacht ik: nu is het genoeg. Ik heb hulp nodig, ik wil e.e.a. beter benutten en ook de audio mogelijkheden van cubase gaan benutten. En toen vond ik AMPS. Dat was te mooi om waar te zijn. Precies op maat wat ik zocht. Het was niet te mooi om waar te zijn, want het is precies wat ik zoek. Precies jouw vragen stellen en daar antwoord op krijgen. En voor een meer dan schappelijke prijs. Ongelooflijk. Arno weet enorm veel, legt het graag en geduldig uit. Ik ben nog lang niet uitgeleerd en hoop nog vaak een beroep op hem te kunnen doen.

Marjon Dobbe


 

16 mei 2020

 

Op internet op zoek naar een cursus Cubase, waar al snel de website van amps-recordings.nl naar voren kwam. Duidelijke site, gerichte informatie en zo te zien een bevlogen man. Arno reageerde ook snel en persoonlijk, wat uiteindelijk tot een op maat gemaakte cursus leidde, in mijn eigen studio. Hoewel ik voornamelijk bezig ben met live mixen van bands (licht en geluid), maak ik af en toe ook 32 sporen geluidsopnames. Vooraf had ik enkele vragen over mixen en mastering voorbereid, die allemaal beantwoord zijn. We hebben veel aandacht besteed aan compressor, limiter, EQ, grouping, routing, VST en templates. Dat gaat ongetwijfeld leiden tot betere mixen en slimmere werkwijzen. Arno is een fijne persoonlijkheid met jarenlange ervaring en uitgebreide kennis van Cubase. En dat alles weet hij ook nog eens op een prettige manier over te dragen. Wellicht dat we in de toekomst kunnen samenwerken; ik (live) meersporen opnames maken, en hij mixen en masteren.
Wat mij betreft zijn de cursussen van amps-recordings een echte aanrader; voor het geld hoef je het niet te laten!
Arno, bedankt, ook dat je na de cursus nog service blijft geven!

Fedde Dijkstra
www.geluidzoalshethoort.nl
Arnhem


 

2 mei 2020

 

Nadat ik Cubase Pro 10 had aangeschaft en er een tijdje mee aan het experimenteren was geweest, leek het me verstandig om eens een contact op te nemen met iemand die er veel verstand van heeft. Ik had vooral vragen in de trant van: gebruik ik Cubase op de juiste manier, doe ik dingen niet te omslachtig en wat kan er nog meer? Na wat zoeken op internet kwam ik snel uit op de site van AMPS Recordings. We hadden al snel een afspraak en na twee inspirerende cursusdagen (wat fijn dat dat op zaterdag kan!) waren mijn vragen beantwoord en wist Arno me op zaken te wijzen waarvan ik niet eens had vermoed dat ze bestonden. Vooral de antwoorden op de vraag "wat kan er nog meer?" waren zo leerzaam dat ik de maanden daarna nog heel veel uren heb geexperimenteerd met allerlei functies die ik anders niet zo snel had ontdekt.
Ben je op zoek naar een cursus Cubase, dan is er maar één adres mogelijk: AMPS Recordings!

Michel


 

3 april 2020

 

"…Of ik even dat ene nootje bij dat nummer wil wijzigen. Dat nootje klinkt niet goed en past niet goed in de muziek". Dat was wat Arno van AMPS Recordings tegen mij zei. En hij had volkomen gelijk. Mijn overtuiging was dat dat ene nootje muziek juist karakter aan het stuk gaf, terwijl dat eigenlijk niet het geval was. Nu is Arno zeker niet iemand die je muziek beoordeelt. Hij komt niet aan jouw artistieke vrijheid, maar wat je wel wilt, is iemand die kritisch met je meeluistert en je begeleidt om het beste van je muziek eruit te halen. Arno van AMPS Recordings is zo'n iemand. Tuurlijk, de muziek heb ik gemaakt, maar de aankleding, de presentatie is van levensgroot belang. Waar moeten in de muziek de accenten worden gelegd en hoe komt de flow van de muziek het beste tot uitdrukking. Ik ben heel blij dat ik aan Arno heb gevraagd om mijn album te masteren.

Wat betreft de samenwerking ging alles snel en prima. We hadden vooral per mail contact maar dat vormde geen bezwaar. Ik kreeg een gemasterde versie te horen en kon vertellen wat ik ervan vond. Soms vroeg ik of iets wat anders kon, maar meestal was het spot on. Daarnaast zat ik met een bepaalde tijdslimiet en dat maakte dat ook AMPS Recordings hier rekening mee moest houden. Dat is allemaal heel erg goed gegaan. Het eindprodukt geweldig. De CD klinkt fantastisch, mensen vinden het mooi en genieten ervan. Daar doe je het voor!. Kortom, heel veel dank aan Arno van AMPS Recordings. He's the best!

Hartelijke groet,
Matthijs de Leng


 

29 februari 2020

 

Op een bepaald moment moet ik technisch altijd weer even bij-tanken als ik nieuwe updates op m’n opname-pc heb gezet. Nu was het mastering programma WaveLab aan de beurt. ik kom een heel eind, maar voor tips, tricks en andere kneepjes en foefjes klop ik als jaren bij AMPS Recordings in de persoon van Arno Rijpma aan. Zaterdag was ik in zijn studio in Zevenaar te gast en heb de “accu” weer flink opgeladen tot mijn volle tevredenheid.
Arno, wederom bedankt voor het gebruik van je know-how, gastvrijheid, gezelligheid en vooral je engelengeduld..
Veel succes en tot snel!

Tom


 

19 februari 2020

 

Hallo Arno,
Ik vond de lessen erg waardevol en precies op mijn maat gesneden.
Ik heb je ervaren als een prettig persoon en ik heb veel geleerd in deze relatief korte tijd. Ook de hulp op afstand was zeer waardevol en verhelderend. Bij een volgende keer, voor een herhaling of als ik weer wat verder wil, zal ik zeker weer bij je aankloppen!
Bedankt.

Groet,
Ger


 

8 februari 2020

 

Hoi Arno,
Bedankt dat je bij ons in de studio van Rockidparty uitleg hebt gegeven over Cubase 10 en alle bekabeling opnieuw is aangesloten. Het was een leerzame cursus. Arno denkt echt mee met de klant en heeft zeker kennis van zaken. AMPS Recordings beveel ik van harte aan.
Arno, mocht je een keer in buurt zijn van Scheveningen, kom gerust even langs voor een bakkie Capuccino.
Groeten van Jones en Jesse

Met vriendelijke groet,
RocKIDparty
Afd Planning

06-46837661
Geversdeynootweg 128F
2586 BP Den Haag
www.RocKIDparty.nl
www.Rockidfood.nl


 

17 november 2019

 

Arno heeft eerst alles geïnstalleerd wat met mijn onwillige laptop wat problemen gaf (schijfruimte) maar werd creatief opgelost.
Had zelf nog nooit met muziek software gewerkt.
Arno richt zich met zijn cursus op wat je nodig hebt om jouw doelstellingen te realiseren. Zijn uitleg is simpel en na je eerste cursus kun je zelf aan de slag. Mocht je vastlopen kun je altijd een beroep om hem doen. Heeft mij heel wat frustratie bespaard.
En .. cursus aan huis is wel erg luxe. Kwaliteit en betaalbaar. Wat mij betreft een aanrader.

John


 

2 november 2019

 

Hoi Arno,
Bedankt voor je hulp en uitleg van cubase 10 en de goede adviezen, ben hier echt mee geholpen. Ook fijn dat ik je altijd mailen als er iets is, en fijn met ook hulp op afstand. Nogmaals bedankt Arno. En ben je in de buurt en je hebt even tijd kom dan gerust een kopje koffie drinken.

Groetjes, Theo


 

21 september 2019

 

Uitstekende hulp 'on site' gekregen - uitleg is 'to the point' - prettige samenwerking - goed inlevingsvermogen voor de klant - kortom - mocht je verlegen zitten om goede Cubase hulp dan is AMPS Recordings een meer dan goede keuze.

P.S. en nog betaalbaar ook ...

Milko
Eindhoven


 

31 augustus 2019

 

Review original in English:
I contacted Arno for some Cubase settings questions.
After discussing what I wanted to achieve with the software, he answered most of my interrogations, which allowed me to continue experimenting at home. I will definitely come back whenever I can for more input from him!

Review vertaald naar het Nederlands:
Ik contacteerde Arno voor enkele vragen over Cubase instellingen.
Na het bespreken van wat ik wilde bereiken met de software, beantwoordde hij de meeste van mijn vragen, waardoor ik thuis verder kon experimenteren. Ik zal zeker terugkomen wanneer ik kan voor meer informatie van hem!

Best regards,
Mathias


 

24 augustus 2019

 

Arno,
Bedankt voor jouw hulp bij het installeren van de software, het op orde brengen van mijn computer, en de opfriscursus Cubase (die zeker nog een vervolg krijgt). Jouw hulp heeft mij een heleboel geworstel met de gebruiksaanwijzing bespaard. Ik denk zelfs dat het me helemaal niet gelukt zou zijn! Maar nu staat alles klaar voor gebruik, en kan ik me met de muziek bezighouden.
En het was nog gezellig ook!

Groeten,
Rik Jansen


 

8 juni 2019

 

De cursus van Arno was top!
Het was een heleboel informatie maar erg leerzaam. Omdat wij met een wat oudere versie van Cubase werken was het erg prettig dat Arno vanuit die versie zijn tips en aanwijzingen heeft gegeven. En het ook daadwerkelijk vanuit zijn computer kon laten zien. We konden onze vragen prima kwijt en aan de antwoorden hebben we gemerkt dat hij er erg veel kennis van zaken heeft.
Nogmaals enorm bedankt en wij gaan, mede dank zij jou, enthousiast verder met opnemen!!!

Groeten,
Jan-Willem, Paul en Roland


 

2 maart 2019

 

Begin januari heb ik contact met Arno gezocht over de cursus Cubase en tevens Arno het verhaal verteld met wat voor probleem ik zat wegens mijn beperking. En Arno gaf direct aan dat het geen probleem was of zelfs mocht zijn en mij uitgenodigd voor de 1ste les in februari.
Aangekomen zeer vriendelijk ontvangen onder een genot van een bak koffie samen de problemen besproken tevens gaf Arno mij adviezen met wat ik het beste kon gaan doen. Zijn adviezen om Cubase 10 en een andere laptop te kopen was in werking gezet, Arno heeft een week later Cubase 10 geïnstalleerd op mijn laptop, daarna nog een aantal lessen gevolgd waar ik van Arno zeer duidelijke uitleg en voorbeelden kreeg te zien op zijn PC, en waar ik zeker gebruik van heb gemaakt is van zijn brede kennis.
Wat ik bijna vergeet te vertellen is dat ik aan Arno vertelde dat ik een ander synthesizer wilde kopen ook hierin gaf hij mij adviezen en waar op ik moest letten. Later heb ik nog contact gehad via de telefoon en om hulp gevraagd ook hier ging Arno direct mee aan de slag en de problemen heel snel verholpen. Arno, ik heb genoten en veel van je geleerd.

Ik zou iedereen aanbevelen om de Cursus Cubase bij jou te volgen.
Nogmaals hartelijk dank en ga zo door.

Groet Rene


 

9 december 2018

 

Heerlijk om zo iemand als Arno te mogen ontmoeten en hij is zeker iemand met goede kennis van zaken. Hij leert je tips en tricks en geeft je goede adviezen. Vraagt aan jou wat je precies wilt en zoekt samen met jou de juiste setting. Heb je nieuwe dingen in Cubase legt hij dit haarfijn uit. Heb je een probleem dan zoekt hij dat voor je uit. Een zeer betrouwbare en vakkundige specialist in zijn vak. Helpt je ook op afstand ……iets wat ik super belangrijk vind. Ik kan niet anders zeggen een fijne kerel die weet hoe hij les moet geven.
Arno ga zo door!

Groet Frans.


 

4 november 2018

 

Ik ben heel blij dat we Arno hebben gevonden op het internet om mij op weg te helpen met Cubase en alles wat daarbij hoort. Wat een enorme kennis van hardware en software. Nadat ik de door hem voorgestelde boxen en een reflectie filter had ontvangen kon ik aan de slag. Ook de zorg na de cursus Cubase en het installeren van de hardware helpt hij je op afstand wanneer je dat nodig hebt. Echt een topper! Dankjewel Arno dankzij jou weet ik veel nieuwe dingen en kan ik mooi opnemen!!

Liefs Saskia


 

27 oktober 2018

 

"FAN-TAS-TISCH! Leerzaam en precies wat ik als beginnend Cubase gebruiker zocht!"

De Cubase cursus bij AMPS Recordings heeft mij binnen één dag veel nieuwe inzichten gegeven. Arno, een muziek fanaat en Cubase kenner van het eerste uur, heeft mij zeer zorgvuldig en stapsgewijs kennis laten maken met Cubase in zijn eigen studio. Van het eerste opstartscherm tot het aanmaken van een Gate voor het opnemen van vocalen, niks wordt overgeslagen. De vijf uur durende cursus vloog voorbij en aan het einde van de cursusdag heb ik direct een nieuwe datum gepland voor het vervolg. Een echte aanrader voor elke Cubase gebruiker!

Nikki


 

12 oktober 2018

 

Op de Facebook pagina de reactie van Miranda:
Echt helemaal blij en vooral ENORM opgelucht ben ik. Na mijn upgrade naar Cubase LE AI Elements 9.5 had ik geen geluid meer. Arno wilde mij helpen (Miranda heeft bij AMPS Recordings in het verleden een Cubase cursus gevolgd. red) en heeft van afstand bij mij in de computer alles in orde gemaakt.
Heel kundig. Super bedankt. Ik kan de leerlingen weer opnemen tijdens de lessen. FIJN!!!

Miranda


 

7 juli 2018

 

Zaterdag 7 juli 2018 is Arno weer op bezoek geweest om mij te helpen met enige problemen.
Na wat bijpraten en koffie eerst Cubase opnieuw geïnstalleerd, dit omdat Microsoft Windows 10 een update gedaan heeft met als gevolg dat Cubase niet meer kon worden opgestart!!!
Daarna online bij Steinberg Simon Phillips Studio Drums aangeschaft en geïnstalleerd. Uiteraard wat uitleg van Arno hoe e.e.a. werkt en wat de mogelijkheden zijn. Een aanrader, zeker voor drummers !!!
Vervolgens een nieuwe Template gemaakt m.n in combinatie met mijn Roland TD 11.
Alles werkt weer prima en ben zeer tevreden.

Met vriendelijke groet,
Cees Bronswijk


 

16 juni 2018

 

Voor mijn bruiloftsceremonie wilde ik een nummer van Boudewijn de Groot zingen. Omdat ik die dag te zenuwachtig zou zijn ben ik op zoek gegaan naar een studio waar ik dit nummer kon inzingen. Uiteindelijk kwam ik bij Arno (AMPS Recordings) terecht die thuis een kleine studio heeft met zeer veel professionele apparatuur. In een paar uur werd mijn zang opgenomen.
Diezelfde week nog is Arno aan de slag gegaan met het nummer waarna ik het lied zowel op cd (om mijn man kado te kunnen geven) als op MP3 (voor de DJ) kreeg.
Als ik nog eens een lied zou willen laten opnemen dan kom ik zeker weer terug bij AMPS Recordings.

Suzanne

 


 

3 december 2017

 

Afscheid van iets nemen is altijd moeilijk. Maar als je daarbij wordt bijgestaan door Arno van AMPS Recordings is het zeer goed te doen. Na veel support en “mentale steun” van Arno moest ik toch accepteren dat mijn studio-computer aan het einde van zijn technische levensduur was aanbeland. Maar niet te lang getreurd, AMPS Recordings heeft er voor gezorgd dat ik er weer jaren tegen kan want met blijdschap geven wij kennis van de geboorte van een super krachtig computersysteem met een Intel i7 processor, zeer snelle M2 SSD opslag en DDR4 geheugen waarop m’n Cubase Pro, WaveLab Pro en Absolute 3 zich meer dan thuis voelen. Ik moet nog wel ff wennen aan de snelheid van het systeem want koffie zetten tijdens het opstarten is er niet meer bij...

Arno, wederom dank voor je geduld en je enorme know-how en nog veel succes met je AMPS Recordings!

 

Tom Meuwese - Nijmegen

 


 

4 november 2017

 

Vandaag een leerzame cursus Cubase gehad van AMPS Recordings bij mij thuis. Arno kon goed inschatten welke info en hoeveel info ik nodig had om goed te kunnen starten met gebruik van Cubase. Tevens heeft hij vooraf diverse functies perfect geinstalleerd en geoptimaliseerd, opdat ik op eenvoudige wijze kan werken. De basis principes voor mij, opname zang met gitaar, plus het gebruik van diverse amps en effecten, alsook het bewerken van bestaande songs heb ik nu in één middag onder de knie. s Avonds had ik al een probleempje, dat heeft Arno dezelfde avond nog verholpen dmv teamviewer. Top!! Heel blij mee.

 

Grt, Mike

 


 

23 september 2017

 

"Na weken wachten kon ik vandaag eindelijk afreizen naar A.M.P.S. Recordings om een cursusdag Cubase te volgen. Ik wist niet goed wat ik moest verwachten. Cubase leek mij niet echt eenvoudig. Zelfs de tutorials op internet vond ik niet echt verhelderend.
Eenmaal aangekomen werd ik opengedaan door eigenaar Arno en het klikte meteen. We begrepen elkaar. Na een flinke bak koffie achterover te hebben geslagen, zijn we in zijn studio aan de gang gegaan. Had nog nooit eerder zoiets gezien. Een kamer vol met professionele apparatuur waar je met moeite van af kan blijven.
Arno bleek een uitstekend docent. Hij heeft me snel en goed uitgelegd, hoe ik verder kon komen in Cubase. De vragen die ik had werden snel beantwoord. Ik kon de ene na de andere vraag van het lijstje afschrijven. Stond ik aanvankelijk nog voor een raadsel hoe ik verder moest met het opnemen (MIDI en VSTi's) van mijn muziek, aan het einde van de dag wist ik niet alleen hoe ik moest opnemen, maar ook hoe daarna verder te gaan met het mixen. Bij Arno heb ik van een welbestede zaterdag genoten en kan ik weer vol enthousiasme verder met het creëren van mijn muziek.
Thanks Arno, ik kom zeker nog een keertje bij je langs!"

 

Hartelijke groet, Matthijs

 


 

1 juli 2017

 

Afgelopen zaterdag de introductietraining Cubase van Arno gehad. Wat ik heel prettig vond is dat we eerst even konden sparren over van alles en nog wat, zodat Arno een goed beeld had van mijn achtergrondkennis. Dat voorkomt dat je dingen te horen krijgt die je al weet, of onderwerpen aangesneden worden die ver boven je pet gaan. Maatwerk dus, en dat is fijn. De setting is lekker informeel, veel ruimte voor interactie en vragen. Kortom: mijn hoofd vol met nieuwe ideeën die ik nu heel graag in mijn eigen omgeving wil uitproberen. En dat voor een schappelijke prijs.

 

Groeten Marco

 


 

26 februari 2017

 

Hallo Arno,

Fijn dat je even tijd wilde vrij maken om de Steinberg UR44 en de Yamaha HS8S subwoofer aan te sluiten en in te stellen. De template is goed ingesteld en kan direct beginnen met spelen en opnemen met mijn Roland TD-11KV V-Drum. Alles werkt prima en het geluid vind ik super.
Nogmaals bedankt en het was ook gezellig.

 

Groetjes Cees

 


 

29 januari 2017

 

Hallo Arno,

Bedankt nogmaals ,dat je je vrije zondag op heb willen offeren dit vanwege het annuleren van onze afspraak i.v.m. sneeuw en ijzel van 7 januari (red.).
Mijn interface werkte niet meer na het aansluiten van mijn Roland TD-11KV V-Drums. Probleem was snel gevonden door Arno. USB hub zonder externe voeding en Focusrite Scarlett WERKT NIET !!!!!
Gelukkig konden we een nieuwe halen en probleem opgelost. Nog een nieuwe template aangemaakt en advies gevraagd voor andere spullen.
Ik ga het gauw aanschaffen en hoop weer snel een afspraak te kunnen maken.

 

Nogmaals bedankt Arno en groetjes Cees

 


 

28 december 2016

 

Beste Arno,

Op 28/12/2016 hebben Allard en ik een dagje Cubase cursus bij je gevolgd. Dit was een zeer interessante en leerzame ervaring. Ons doel was om te verifieren of onze eigen instellingen /setup wel in orde was, en ook om een aantal basisbegrippen van Cubase beter te begrijpen. Wij waren al een paar maanden bezig met Cubase (AI8) en liepen tegen praktische problemen aan. Met jouw hulp hebben we al onze vragen beantwoord gekregen en een veel beter inzicht in de mogelijkheden van Cubase. Wij kunnen de komende tijd aan de slag om al het geleerde in praktijk te brengen. Je hebt alles duidelijk en geduldig uitgelegd. Het bleek ook weer eens dat we in een kleine wereld leven :).

Al met al een leuke en leerzame dag waar wij veel profijt van zullen hebben. Wellicht dat we over een paar maanden terug komen voor de vervolgstappen.

Een tip: get that mouse fixed! :)

 

Goede jaarwisseling en tot een volgende keer.

Grtz

Mark en Allard

 


 

17 december 2016

 

In november en december 2016 heb ik drie dagdelen cursus Cubase 8.5 bij Arno gevolgd. Wat is het fijn dat ik nu veel beter kan omgaan met al die mogelijkheden van Cubase voor mijn studio. Arno kan het helder uitleggen en wordt niet ongeduldig van al mijn vragen. Een heel prettige leraar.
Veel dank aan Arno. Ik kan de diensten van AMPS bij iedereen aanbevelen.

Met vriendelijke groet,
Sjef van der Lans,
Leiden

 


 

14 november 2016

 

In 2012 ben ik bij Arno geweest. Hij heeft me vlot, voordelig en vaardig geïntroduceerd in het gebruik van Cubase. Samen hebben we een paar standaard instellingen gemaakt waar ik nog altijd dankbaar gebruik van maak. AMPS Recordings beveel ik van harte aan! Excuses voor deze wat verlate reactie, ben een tijdje uit de running geweest en daarna had ik er niet meer aan gedacht.


Paul

 

Complimenten aan Paul. Ongeloofelijk om na 4 JAAR(!) nog een reactie te mogen ontvangen voor mijn gastenboek. En dank je voor de mooie woorden Paul.

 


 

12 november 2016

 

In november 2016 was ik bij Arno in de studio om mijn laptop met daarop Cubase Elements 7 eens nader te bestuderen teneinde wat probleempjes op te lossen. Na enig fileleed werd ik vriendelijk ontvangen en getrakteerd op niet alleen een heerlijke bak koffie maar ook nog eens een stevige lunch. Daarna het bestrijden van de laptopproblematiek dus. Het leek op zich toch nog mee te vallen maar dankzij Arno zijn brede kennis werden er wel de nodige aanpassingen gedaan, waar ik nu nog profijt van heb, alsmede de tips voor toekomstige investeringen qua muziekcomputers. Daarna zijn we aan de slag gegaan met Cubase zelf, onder meer het maken van enkele templates. Met Arno zijn hulp gaat dat dus allemaal wat sneller.

Een leerzame dag met een zeer vriendelijke vent, die - zo heb ik daarna mogen ervaren- ook op afstand je graag helpt met problemen op hard- en softwaregebied. Arno is een fanatieke muziekliefhebber met, zoals ik al aangaf, een brede kennis. Aanbevolen!

 

Danny

 


 

29 oktober 2016

 

Ik heb de workshop Cubase als zeer positief ervaren. Ik kan het een ieder aanraden.

 

Slick Brown

 


 

22 mei 2016

 

Een geweldige specialist en ook nog super behulpzaam. Mijn Cubase studio is nu een Walhalla dankzij hem!

 

Eugène

 


 

14 mei 2016

 

Deze dag bij Arno geweest. Heb waardevolle Cubase Tips gehad. Hij praat met veel passie over muziek en daarom zou ik in de toekomst de samenwerking met hem willen opzoeken.

 

Purcy

 


 

13 mei 2016

 

Arno een dagje over de vloer gehad in mijn homestudio. Vele vragen beantwoord gekregen, lekker geluncht, en een goede basis recording template gemaakt. Helaas kregen we een probleempje met een digitale drumset van Roland niet direct opgelost maar dit heb ik inmiddels zelf verholpen.

Ik ga zijn kennis in de toekomst vast nog een keer nodig hebben. 
Aanrader

 

Ferry

 


 

22 maart 2016

 

Contact gehad met Arno snel en vakkundig geholpen op afstand. 
Super bedankt kan weer verder!

 

Henk

 


 

25 februari 2016

 

Donderdag 25 februari naar Arno geweest om eLicencer en The Grand 3 te installeren. Na wat bijgepraat te hebben begonnen met installeren. Normaal gesproken niet veel werk/tijd maar e.a. liep wat uit. Dit vanwege een erg kleine C schijf.
Gelukkig is The Grand 3 toch geïnstalleerd. Met name omdat Arno het niet opgaf. Alles werkt nu prima.

 

Bedankt nogmaals en gr. Cees 

 


 

19 februari 2016

 

Vandaag wederom op mijn verzoek Arno in m'n studio op bezoek gehad dit keer om het Absolute 2 pakket van Steinberg in m'n Cubase programma te installeren en mij van goede tips en trucks te voorzien. Ik ben een prachtig klankenpallet rijker en kan er weer vol tegenaan. bedankt Arno en tot snel!

 

Groeten Tom Meuwese - Nijmegen

 


 

15 februari 2016

 

Hallo Arno,
Bedankt voor je bezoek bij mij thuis, dit was nog nodig omdat ik met de midi aansluiting (oudere Roland piano) problemen had.
Verder ben ik blij met het installeren van de upgrade naar Elements 8.
Arno gaf me ook nog de tip dat The Grand 3 in de aanbieding was vandaag Dit was voor mij een mooie deal die ik niet kon laten lopen.
Daar ik geen snelle internet verbinding heb ga ik nog een keer naar Arno om e.a te installeren en kan ik daar ook wellicht nog even genieten van East West Symphonic Choirs.

 

Nogmaals bedankt Arno  

 


 

10 februari 2016

 

Vandaag 10-02-2016 bij Arno geweest voor een Cubase cursus wat betreft de basis instellingen voor het opnemen van liedjes. Ik heb op al mijn vragen een duidelijk antwoord gekregen, waar ik zeker wat mee kan! Bedankt!

 

Groetjes Denise

 


 

9 februari 2016

 

Dinsdag 09-02-2016 bij Arno geweest om alle instellingen voor Cubase LE 8 goed te zetten. Voor mij was e.e.a. een probleem. Dit ondanks dat ik vroeger nog cubase gebruikte op mijn Atari 1040.
Na eerst even kennis gemaakt te hebben met natuurljk koffie heeft Arno de juiste instellingen aangemaakt en een template voor zang en piano.
Ik was aangenaam verrast door zijn deskundigheid Bovendien was alles in een relaxte sfeer waarbij ik veel opgestoken heb .Omdat je veel informatie krijgt komt er zeker een vervolg.
Een zeer geslaagde cursus.

 

Dank je Arno

 


 

30 januari 2016


In mijn homestudio in aanbouw ontving ik Arno voor een toegepaste cursus Cubase 8. Als muzikant ben ik nu startklaar voor het componeren en weet ik wat ik moet doen als een bepaalde opname wil maken. Prettig werken op maat!


Jeroen 

 


 

27 januari 2016

 

Na een korte introductie aan huis van Arno over het gebruik van Cubase, heb ik een goede start kunnen maken en ben ik veel wijzer geworden. De uitleg was duidelijk en heel overzichtelijk. En al doende leert men en dat geldt ook voor Cubase.

 

José

 


 

26 januari 2016

 

Arno heeft mij goed geholpen met advies over mijn homestudio en met de Cursus Cubase Artist 8 bij mij thuis.

We zijn eerst de instellingen nagegaan en hebben ook een handige template gemaakt die past bij mijn setup. Veel tips en trucs! Het is een zinvolle cursus geweest, ik kan er nu goed mee werken. Dank Arno!

 

Hartelijke groet,

Bas

 


 

19 december 2015

 

Het was een zeer leerzame middag. Ik had mezelf goed voorbereid en was al veel met Cubase bezig geweest. Maar zo'n cursus is toch wel verhelderend. Gelukkig mocht ik mijn eigen gemaakte opnames en de Cubase versie waarmee ze gemaakt zijn meenemen. Daarvan hebben een paar opnames uitvoerig behandeld. Vooral de vragen die ik had zijn erg goed behandeld en er werd tijd voor genomen.

Al met een zeer leerzame en fijne middag.

 

Henri

 


 

14 december 2015

 

Arno bedankt!

Na de middag bij jou heb ik Cubase weer een stuk beter in de vingers gekregen

Heel fijn. Ik was blij dat ik mijn eigen laptop en mengtafeltje had meegenomen. Dat gaf voor mij weer wat meer inzichten over mijn gebruik daarvan. Uiteraard veel informatie, misschien had ik er een opname van moeten maken. Hoewel, sowieso geef je de mogelijkheid nog contact met je op te kunnen nemen als er nog vragen zijn. Dat is een mooie backup.

Reuze bedankt voor het ontspannen leren in huiselijke sferen.

 

Groet, Marcel.

 


 

18 november 2015

 

Dankzij Arno veel geleerd die avond!
Erg interessant en onder de indruk van alle apparatuur die aanwezig is.
Nu probeer ik thuis het een en ander in praktijk te brengen en ik zal zeker weer een flink aantal vragen hebben voor de volgende keer!

 

Jan


 


 

8 november 2015

 

Aangezien ik niet de jongste meer ben en een jaar of 15 geleden en recenter datums al eens geprobeerd had om Cubase onder de knie te krijgen, heb ik de stoute schoenen aangetrokken om bij Arno Rijpma aan de bel te trekken. Ik weet niet of hij blij is om aan zo'n nukkige man les te geven, maar zelf ben ik uitermate tevreden over zijn manier van lesgeven. Ik speel op mijn ( digitale) piano en wil mijn spel opnemen via Cubase, om op een gemakkelijker manier foutjes te kunnen verbeteren. Ik zeg u eerlijk dat Cubase niet bepaald een gemakkelijk programma is, maar het gelukt mij na enkele lessen om diverse fouten uit mijn gespeelde nummers te halen via dit programma. Ik zeg u ook eerlijk dat ik bepaald een kneus ben in het gebruik van computer programma's, zodat alle credits naar Arno gaan.

 

Ik ben blij en tevreden dat ik veel dingen bij leer en beveel u Arno van harte aan.

 

Bernardus

 


 

2 juni 2015

 

Als Arno op bezoek komt moet je altijd heel goed opletten want de tips & trucs vliegen je dan om de oren. wat een know-how heeft die man "aan boord" en het geheel is ook nog verpakt in veel gezelligheid en enthousiasme.

Arno, bedankt en tot snel.

 

Gr. Tom

 


 

25 april 2015

 

Enorm bedankt voor je hulp met Cubase! De instellingen staan nu eindelijk goed, zonder jouw hulp had ik dat niet voor elkaar gekregen! Nu kan ik fijn aan de slag met Cubase! De eerste opname is voor jou :-) Bedankt dat je de tijd voor ons genomen hebt.

 

Jennette

 


 

28 maart 2015

 

Een dik-voor-mekaar-show van Arno. Een hoop geleerd en ook nog eens een uitstekende helpdesk. Hij heeft mij een prima geluidskaart geadviseerd.

 

Taeke

 


 

14 maart 2015

 

Vandaag voor de 3e keer een cursus van Arno, deze in onze eigen homestudio. We hadden wat specifieke vragen omtrent lanes en trackversions in Cubase, tevens de multibandcompressor besproken. Ook de eigen setup bekeken en knelpunten besproken. Een verrassende oplossing volgt: we gaan werken met een digitale mixer, op deze manier wordt de setup flexibeler en kunnen we een deel van onze apparatuur verkopen. De mixer van Mackie is intussen besteld.

 

Eveline en Jeroen
 


  

7 maart 2015

 

Op 7 maart j.l. heeft Arno Rijpma Cubase 8 Pro bij mij thuis op mijn (nieuwe) laptop geïnstalleerd! Had aanvankelijk wat voeten in de aarde omdat de expresscard, waar de Firewire aansluiting voor de RME op zit, niet herkend werd.
Toen dit opgelost was liep de installatie vlekkeloos! Dan merk je weer eens hoezeer Arno 'boven de stof staat!' Hij kent alle 'ins and outs' van Cubuse en heeft dan ook nog het vermogen het allemaal in alle rust uit te kunnen leggen! Grote klasse Arno en bedankt voor een perfecte installatie en instructie!


Marcel Dijcks,Olst

 


 

31 januari 2015

 

Arno,

Bedankt voor de duidelijke uitleg en de tijd die je nam. Het was een heel verhelderende middag. Ik ben blij hiermee, en ik ga met de door jou gemaakte template aan de slag.

 

Met vriendelijke groet,
Miranda

 


 

17 januari 2015

 

Hallo Arno,

Het was echt super leuk om bij jou de cursus te volgen.
Heb echt veel geleerd en heeeeel veel informatie binnen gekregen. Kortom weet ik nu wat ik nog moet aanschaffen
Om een mooie opname en master te maken.. Wanneer ik dit heb heb moeten we maar even een afspraak maken dat je een keertje bij mij komt. Om dan ook even een template te maken, zou dat afgelopen zondag zelf even doen maar heb daar toch nog even wat hulp van jou bij nodig.
Maar wil je langs deze weg nog wel even bedanken voor een geweldige leerzame zaterdag.

 

Groeten Sije .
Al helemaal uit Harkema Frieslan  

 


 

7 januari 2015

 

Hoi Arno,

Op de allereerste plaats nog de beste wensen voor 2015. Vorig jaar was ik op zoek naar een cursus voor Cubase. Na speuren op internet kwam ik AMPS Recordings tegen die deze cursus ook gaf. Het mooie was dat je deze cursus individueel kon gaan doen. Meteen maar ingeschreven en daarna met de cursus begonnen.
Oh wat weet Arno heel erg veel hierover ook over randapparatuur etc. etc. Hij heeft zelf bij mij thuis apparatuur aangesloten zodat deze naar behoren werken.
Helaas is in dec. de cursus afgelopen.
Arno bedankt voor jou deskundigheid, lekkere koffie, aansluiten van mijn apparatuur en het wegwijs maken in Cubase.
Ik zal denk ik wel af en toe een beroep op jou moeten doen maar dat hoor je nog wel.
Nogmaals thanks en mensen wanneer jullie een keer cursus Cubase willen volgen is AMPS Recordings een super aanrader.

gr. Leo

 


 

31 december 2014

 

Arno heeft mij weer geweldig geholpen bij een audio probleem,ik kwam er niet uit en belde Arno op die rustig de tijd nam om mee te denken aan een oplossing.
Toen alles was doorgenomen en geprobeerd nog niet werkte,gingen we over op teamviewer, daarna was het voor Arno een peulenschil en wist direct het probleem op te lossen.
Arno,bedankt voor jouw ondersteuning.

Wim Polman

 


 

7 september 2014

 

Afgelopen zaterdag is Arno weer een aantal volle uren bij mij in Utrecht geweest, en het was net als alle andere keren weer erg leerzaam voor mij. Ik kan weer vooruit, en zal Arno ook wel vele vragen stellen, via Facebook bijvoorbeeld.

Bedankt voor de weer leerzame uurtjes, en tot de volgende keer,
Groeten Ralph Camu - Utrecht

 


 

29 mei 2014

 

AMPS is de brug tussen a-digitale muzikanten en de technologie van vandaag de dag! Wederom bedankt voor je inzet Arno!

 

Groet, Steven (www.octavepussymusic.com)

 1 februari 2014

 

Door een zoekactie op Google kwamen wij op de site van Arno terecht en hebben via de e-mail een afspraak gepland voor een audio recording cursus met Cubase. In de studio van Arno hebben we de basis van Cubase doorgenomen en aandacht besteed aan MIDI, wat voor ons een hele nieuwe wereld was. Arno is geduldig en weet alle vragen helder te beantwoorden. We zijn nu druk aan het opnemen en omdat de cursus goed is bevallen, zullen we over een tijdje een tweede cursus plannen. Cubase omvat zoveel mogelijkheden dat het onmogelijk is om dit in 1 cursus te behandelen. 

Wij hebben de cursus als leerzaam en zeer prettig ervaren.

 

Groet, Eveline en Jeroen

 


 

22 december 2013

 

Hallo,
ik wilde al een tijd muziek op nemen. Ik speel in een band en we wilden goede opnames hebben, en dat dan leuk op een CD zetten. Na wat rond gekeken te hebben kwam ik uit op Cubase. Ik heb de interface UR 824 en Cubase aangeschaft. Ik dacht daar kom ik wel uit. Als gitarist zijnde veel met gitaar processors gewerkt, voor mijn werk ook met de computer. Nou niet dus. Ben avonden bezig geweest, werd er gek van.

 

Zo ben ik bij Arno terecht gekomen. Hij is bij me thuis gekomen, alles voor me ingesteld, een template gemaakt speciaal voor de band, alles goed uitgelegd zodat ik de basis ken en heb al leuke opnames  gemaakt. Het voordeel is ook als ik weer ergens niet uitkom ik Arno kan mailen of bellen, zodat je weer verder kan. Want je wilt steeds meer en loopt dan toch weer tegen problemen op, want het is een erg complex programma met ongeloofelijk veel mogelijkheden.

 

Arno heeft veel geduld, legt alles rustig uit zodat je alles kunt opschrijven. Vaak is het met die computer-jongens dat ze zo snel gaan met de cursor dat je er nog niks van snapt. Arno heeft voor mij ook Cubase 7.5 (Educational Edition) besteld dat scheelt je bijna de helft. Ik ben heel erg tevreden.

 

MVG Ron Meilof

 


 

8 oktober 2013

 

Na wat gericht googelen naar iemand die mij op het gebied van Cubase en WaveLab verder kon helpen ben ik tot volle tevredenheid bij Arno terecht gekomen. Bij mijn updates naar Cubase 7 en WaveLab 8 waren toch nog wat vragen gerezen maar nadat Arno mij een dag geholpen heeft ben ik een heel eind verder gekomen. Zijn parate kennis, grondige uitleg en de diverse foefjes en natuurlijk de gezelligheid hebben er voor gezorgd dat dit zeker niet onze laatste ontmoeting was.

Arno, nogmaals bedankt, succes met AMPS en graag tot ziens.

 

Tom Meuwese - Nijmegen

 


 

19 maart 2013

 

Beste Arno,
Ontzettend bedankt dat je me vorige keer zo uit de brand hebt geholpen! Fantastisch hoe je steeds precies weet waar het probleem zit en je in alle rust voor een oplossing zorgt! Het systeem draaide weer perfect en ik kon door! Nu echter wederom een probleem, de RME wordt opnieuw niet herkend!

Ik bel je hier morgen over op en ik weet zeker dat we ook hier uit komen!
Bedankt zo ver en tot spoedig!

 

Marcel Dijcks

 


 

3 maart 2013

 

(red. voor Jill een mix gemaakt van 2 songs)
Heel snelle service, fijn communiceren en goed product afgeleverd.

 

Jill

 


 

20 oktober 2012

 

Na een computercrash kocht ik uiteindelijk een nieuwe computer met nieuw besturingssysteem en eindelijk (weer eens) een nieuwe versie van Cubase. Ik werkte nog met een versie uit de jaren 90 en het verschil met de huidige versie was zo groot dat ik een gids nodig had die mij hierin wegwijs maakte. Dat deed Arno met grote deskundigheid en veel plezier!.

 

Rick Geldman

 


 

6 september 2012

 

Geweldig geholpen bij installatie problemen Cubase SL3. Zonder hulp ben je soms machteloos tegen een computer.

 

Bedankt.
C.van der Vinne

 


 

12 mei 2012

 

Zaterdag een cursus gevolgd waar we veel aan hebben gehad. Dingen die we al wisten kunnen dus veel makkelijker en sneller. Doel bereikt! Dingen wat we continu "fout" deden hebben we goeie tips voor gehad. En het fijnste is dat we alles op maat hebben gekregen. Dus geen lange uitleg van wat we toch niet gebruiken.
Prijs: zeer aantrekkelijk.

Had gisteren nog een vraag. Heb ik gemaild en gelijk die dag een antwoord. Ideaal en een echte aanrader!

 

Wilbert en Reinier

 


 

9 april 2012

 

Hoi Arno,
dat heb je weer eens mooi gedaan met die opnames! 3 nummers waren het. Het was voornamelijk voor mij leuk om een professionele opname te hebben, maar ik deed het ook een beetje voor de Herman Brood Academie waar ik naartoe wil. Ik hoop dat jij er ook veel plezier in hebt gehad.
Hartstikke bedankt Arno! En wie weet komen we elkaar nog eens tegen!

 

Met vriendelijke groet,
Lenneke Harding - Doetinchem

 


 

7 april 2012

 

Afgelopen zaterdag 7 april was Arno weer bij mij in Utrecht. Het belangrijkste was om m`n nieuwe PC en keyboard zo te installeren dat Cubase 6 en Omnisphere het doen. en dat lukte uiteraard weer, al was het nog wel lastig vanwege een stekkertje wat we moesten hebben en daar nog even Utrecht in moesten. Maar al met al ik heb geluid uit Cubase en Omnisphere. en nu kan ik aan de slag.

Over een tijd zal Arno weer een keer langs moeten komen om mij Cubase en Omnisphere onder de
knie te laten krijgen. maar ik ben nu al heeeeel gelukkig dat het werkt (zonder die vervelende
geheugen pop-up). Bedankt Arno en tot een volgende keer.

 

Groeten,
Ralph Camu - Utrecht

 


 

15 maart 2012

 

De afgelopen dagen heeft Arno mij weer meerdere keren geadviseerd omtrent het kopen van een (nieuwe) PC voor Cubase 6 en Omnisphere. Mijn eerste PC die ik daarvoor wilde gebruiken bleek geen goede te zijn. Zonder het te weten had Arno al gebeld met een bedrijf waar ik de PC wilde kopen, er waren nog wat vragen, maar Arno was erg behulpzaam om zelf al wat te vragen (telefonisch). en zo te weten te komen wat er nodig was voor de PC.

Ook de tip voor een nieuw keyboard was erg goed, bij het bedrijf waar hij ook een goede klant is was een goed keyboard te koop voor de laagste prijs. Binnenkort komt Arno weer langs voor verdere  installatie en hulp. Arno bedankt voor deze hulp tot nu toe, helemaal TOP!

 

Groeten,
Ralph Camu - Utrecht

 


 

29 december 2011

 

Hallo Arno,
Afgelopen donderdagmiddag heb je me een stuk verder op weg geholpen met Cubase Essential 4.Had ik het maar eerder gedaan, ik heb erg veel geleerd! Er zijn een aantal nuttige templates door jou gemaakt en ik heb antwoorden gekregen op alle vragen die ik had! Een groot compliment voor je precieze en rustige manier van instructie geven.Je kan aan alles merken dat je veel ervaring hebt en kennis van de materie bezit! Wat ik ook top vind is dat je naast het geven van training aan huis ook bereid bent goed advies per telefoon en e-mail te verstrekken! Er komt zeker een vervolg, hetzij om met de bestaande set-up verder te komen of om Cubase 6 te installeren en de daarbij horende
instructie te geven!( het schijnt toch in bepaalde opzichten weer anders te zijn!).
Nogmaals hartelijk bedankt voor je professionele instructie aan huis, ik heb er erg veel aan gehad!

 

Marcel - Olst

 


 

10 september 2011

 

Hoi Arno,
Gisteren ben je weer 3 uur bij mij thuis geweest. Eerst moesten er nog wat dingen gebeuren kwa instellingen met geluid, maar dat was snel verholpen door jou. Je hebt me weer op weg geholpen en nadat jij weg was heb ik zelfs m`n eerste track gemaakt, helaas deed Omnisphere het niet goed, maar wellicht na een update doet hij het beter (opm. achteraf van de klant zelf: het bleek te liggen aan te weinig werkgeheugen bij het laden van meerdere sounds in Omnisphere achter elkaar. Er moet dus een RAM uitbreiding gedaan worden). Gelukkig ben ik nooit naar een bedrijf gegaan die klassiekaal cursussen gaven, dan was ik nooit zover gekomen als nu, tenminste leuke individuele
hulp die ik wens. En als het moet kijk je niet op een kwartiertje meer. Als je zelf weer thuis bent, ben je ook bereid om nog het een en ander na te kijken op internet en dingen op te zoeken en te mailen. Bedankt en tot de volgende keer.

 

Ralph - Utrecht

 


 

27 augustus 2011

 

Hallo Arno,

Twee weken geleden kwam je bij me thuis om Cubase 6 te installeren en via Rewire met Sibelius 6 een verbinding te maken. Er waren nogal wat problemen die je ter plaatse op moest lossen. audio Pro, bleek een grote boosdoener. Toen je de template klaar had waarmee ik zou gaan werken was dat dan ook van korte duur. Jij herstelde nog in dezelfde week via het programmaatje Teamviewer alles op kundige wijze, zodat ik met Cubase aan de slag kon.

Nu ik dit in je gastenboek schrijf kan ik met trots meedelen dat mijn eerste opnames zijn geslaagd.

 

Groet,
Jan

 


 

19 juni 2011

 

Arno,
Graag wil ik je bedanken voor de conversie van de MD geluidsopnames die ik maakte op een feestje bij mijn tante. Hoewel de bron vaak te wensen overliet tav inputlevel en randgeluiden ben jij erin geslaagd de impressie van dit feestje op te poetsen tot een nivo alsof ik zelf weer aanwezig was op dat feest. Met name de opnames van het klassieke mini-concert dat gegeven werd die dag zijn op nivo gebracht. Geen ruis, mooie diepte, scherpe klanken, perfecte mix. Ik ben onder de indrukv an de hoeveelheid professionele apparatuur die je in je studio had staan en de kennis die je hebt over geluid en de bewerking ervan. Ik heb nooit geweten dat zoveel mogelijk is.

Ook de wijze waarop je in staat was mij uit te leggen hoe en waarom je bepaalde bewerkingen wilde begrijpelijk. Je was in staat de vertaalslag te maken tussen hetgeen ik vaag voor ogen had en de technische oplossing daarvan. Complimenten.

Ook nog een woord over de zaken om de techniek heen: Het in contact komen met jou (google) ging snel en effectief. Je nam dezelfde dag nog contact met me op en hield me (via mail) geheel op de hoogte van de voortgang. Ik was blij met de grote flexibiliteit die je bood in het doen van tussentijdse (kleine) aanpassingen. De verzending via filetransfer/internet/mail was bijzonder efficient en bespaarde me vele euros aan benzinekosten.

Ik ben blij dat ik toch ook nog een blik in de keuken heb kunnen werpen om te zien hoe je je werk doet en hoe je betrokken bent (en je in kunt leven) bij (in) de wensen van mij (en andere klanten).  Ik ben me er nu bewust van dat je van vele markten thuis bent en professioneel werk kunt afleveren op basis van veel praktijk-ervaring. Uiteindelijk gaat het telkens daar weer om: ervaring.

 

Dank je wel voor het eindresultaat (mede namens mijn tante)
Bart

 


 

3 april 2011

 

Arno heeft mij zeer goed geholpen met mijn Yamaha n12 en de setup met Cubase. Daardoor heb ik mooie live opnames kunnen maken met mijn band.

 

Bedankt en graag tot ziens!
Jean Paul

 


 

12 maart 2011

 

Beste Arno,
Erg bedankt voor de beginners cursus Cubase 5. dinsdag gemaild en je kon meteen de zaterdag erop al langskomen. En die 3 uur waren de moeite waard, je geeft precies les in wat ik (de klant) wil. 

De website ziet er erg professioneel uit, en zo ben je zelf ook, zoals ik al eerder las in het gastenboek......een erg bevogen man, met veel liefde voor het (Cubase) vak. Je vind het ook niet erg als ik je vaak mag mailen met vragen, die ik zeker heb. Nogmaals bedankt, en ik spreek je snel.

 

Groeten
Ralph - Utrecht

 


 

5 maart 2011

 

Beste Arno,

Hoogstwaarschijnlijk was ik de eerste confusionist, die op zaterdag 5 maart 2011, bijrecordings binnenstapt, om bijvoorbeeld een cursus muziek bewerken te volgen, dan beseft de klant dat hij op het juiste adres is aanbeland. De studio staat volgestouwd met apparatuur, om klank en geluid van professionele en perfecte kwaliteit te produceren.

Arno Rijpma, de eigenaar van AMPS Recordings, is een bevlogen man die zijn kennis van zaken op bekwame wijze met zijn cursisten deelt. Hij luistert naar wat klanten willen en spitst zijn lessen daar op toe. Niet alleen zijn kennis van zaken dwingt respect af, ook zijn medemenselijkheid en het perfectionisme dat hij nastreeft. De lekkere mok koffie, geserveerd door de vrouw van Arno, geeft het gevoel dat je welkom bent bij AMPS-Recordings in Zevenaar.

 

Namens: Rocca International, producent van: "The Confusion-spectacle" performance.

 

Hartelijke groet,
Alexander de Ruwe (alias: Confusionist Leo Rocca)

 


 

26 februari 2011

 

Hey Arno,
Nogmaals bedankt voor de cursusdag over Cubase 5. Problemen zijn verholpen en kan eindelijk beginnen met wat ik al een paar maanden wilde...muziek maken.

Music is the answer.

 

Groeten,
Nick

 


 

19 februari 2011

 

Hallo Arno,
Superbedankt voor je advies ten aanzien van mijn studio! Ik ben er heel blij mee, en ook je snelkook-cursus Cubase was duidelijk en interessant! Ik wil echter nog steeds meer weten, dus ik weet je te vinden!

Ook leuk: de snelle hap tussendoor en je prettige persoonlijkheid! Succes met de studio!

 

Hartelijke groet!

 


 

17 november 2010

 

Hallo Arno,
Very much thanx voor de Cubase cursus gisteren! Naast dat ik in een korte tijd veel geleerd heb, was het ook een prettige cursus. Ik vond jouw uitleg duidelijk en waardeer je flexibiliteit enorm.

Thanx nogmaals...

 

Gr,
Rakesh

 


 

23 oktober 2010

 

Hoi Arno,
Ontzettend bedankt voor de cursusdag over Cubase 5 in combinatie met het pakket (Cubase 5 EDU red.). Ik ben erg onder de indruk van je studio, mooi spul allemaal en je weet goed uit te leggen hoe alles werkt! Het was een zeer leerzame dag waarbij ik veel kennis heb opgedaan over de mogelijkheden en omgang met Cubase 5.

 

Groetjes,
Remco

 


 

9 oktober 2010

 

Begin van het jaar had ik een nieuwe Cubase 5 aangeschaft Niets werkte, kon er niet mee overweg. Half jaar laten liggen, en recentelijk liep ik tegen het probleem op dat ik het echt nodig had. Al zoekende kwam ik dus bij Arno terecht waar ik precies had benoemd waar ik tegenaan liep. Ik kreeg een berichtje terug dat hij mij wel uit de problemen zou kunnen helpen. We hebben een afspraak gemaakt op zaterdag 9 oktober, het was een lange dag, veel info maar zeer nuttig. De volgende dag aan de slag bij mij thuis en dan merk je als je het zelf ga doen, dat je dingen
weer snel vergeet. Mail gestuurd, antwoord ontvangen en ja hoor, alles werkt perfect. Ik kan nu die dingen doen die ik graag zou willen. Al met al dus een dag die de moeite waard was. Nog heel erg bedankt.

 

Groet,
Bob

 


 

22 mei 2010

 

Hey Arno,
Ik ben zeer onder de indruk over de kennis die je hebt van Cubase en alle randapparatuur. De les was zeer duidelijk en eenvoudig te volgen. Wij gaan nu kijken hoe wij al die opgedane kennis in de praktijk gaan brengen. Nogmaals van harte dank. Wij komen spoedig voor de tweede les.

P.S. Wij gaan de Echo AudioFire12 kopen!

 

Groeten,
Aldrich

 


 

6 maart 2010

 

Hoi Arno,
Waanzinnig bedankt voor het opnieuw instellen van Cubase. Je hebt het mij op een zeer prettige en deskundige manier uitgelegd. Ik heb meer ruimte, da's 1, en ik kan er prettig mee werken. Niets is te veel als ik een keer wat vragen heb die je dan ook nog eens via de mail geweldig weet uit te leggen. Ik ben er heel blij mee, tot gauw!

 

Groetjes,
Diane

 


 

16 januari 2010

 

Hee Arno,
Bedankt voor je eerste CUBASE 5 les. Ik was erg onder de indruk van je homestudio. Jullie gastvrijheid was hartverwarmend! Ik heb eerst zelf een hele tijd zitten prutsen maar kwam er gewoon niet uit. In deze eerste les heb ik al heel veel kennis opgedaan en dat scheelt gewoon ontzettend veel tijd. Ook kan je altijd een beroep op jou doen met extra vragen via de mail, in no time krijg je een keurig antwoord terug. Kortom, ik ben erg enthousiast en verheug me op de 2e les.

 

Groeten,
Henk Brouwer

P.S. Ik heb Halion Symphonic Orchestra ook binnengekregen!

 


 

12 december 2009

 

Beste Arno,
Het is gewoon een ervaring om te zien hoe jij met alle apparatuur werkt. Je krijgt zelf een beter inzicht hoe alles werkt. Als Cubase starter is het gewoon heel moeilijk om te begrijpen hoe alles werkt en dan is het gewoon fijn om iemand te hebben die je het een en ander kan uitleggen. Ineens ben je na de cursus een paar stappen verder.
Arno bedankt voor je uitleg en de koffie.

 

Met vriendelijke groet,
Theo

 


 

25 oktober 2009

 

Beste Arno,
Hierbij nog mijn grote dank voor je prima uitleg, ik was zeer onder de indruk van je studio... maar ook zeker van je kennis. Nogmaals hartelijk dank.

 

Met vriendelijke groeten,
Jan Hekkert
www.jhsound.nl

 


 

24 oktober 2009

 

Beste Arno,
Onlangs heb ik samen met mijn zoon bij jouw de cursus voor het gebruik van Cubase gevolgd. Voor mij helemaal nieuw en voor mijn zoon een forse opfrisser. We zijn erg onder de indruk van jouw aanpak en wijze van uitleg. Helemaal tevreden zijn we over de mogelijkheid die jij aangaf om altijd met vragen of support bij jouw te kunnen blijven aankloppen. Ik denk dat we dat zeker gaan doen.

 

Groet en tot ziens.
Henk van Harmelen

 


 

17 oktober 2009

 

Hallo Arno,
Omdat wij bij United by Music graag onze live optredens willen opnemen heb ik de combi cursus Cubase gevolgd. Van een absolute beginner ben ik nu een heel stuk verder op weg en ga binnenkort, als de EDU versie van Cubase5 die ik bij je besteld heb binnen is, aan de slag met onze eigen setup. Bedankt voor alle duidelijke aanwijzingen en de 'jumpstart' in Cubase 5.

 

We spreken elkaar vast nog wel!
Jan Willem Wemekamp

 


 

30 juni 2009

 

Hoi Arno,
heel erg bedankt voor het eerste deel van de musicproduction cursus met Cubase en het certificaat, natuurlijk ook te gebruiken als placemat. Met Cubase en de Motif XS, Z1, Poly800 en Poly61 is het een leuke setup geworden. Op naar deel 2.

 

Groeten,
Floris

 


 

8 juni 2009

 

Arno.
Het duurde een tijdje voordat hij verscheen maar hij kwam ,`de verlosser`. Ik kom uit Volendam en ben in het bezit van een uit de klauwen gelopen hobby. Meneer Arno heeft me met mijn nieuwe Mac en Cubase 5 weer een gelukkig mens gemaakt door zijn geduld en zeer uitgebreide uitleg kennis van zaken en daar nog bij gevoel voor humor. Hij moet wel een hele lieve vrouw hebben want hij kijkt niet op een uurtje. Volhouden zo Arno ik beveel je aan bij al degene die net als ik van goede wil zijn maar niet beschikken over jou technisch vernuft.
Het ga je goed!

 

Cor Veerman

 


 

9 mei 2009

 

Hé Arno,
Ik ben flink onder de indruk van je studio-equipment en de praktische kennis over de apparatuur in het algemeen en Cubase in het bijzonder. Het blijft voor mij nog een verkeerschaos, waarin jij de routes kent. Je tips en tricks kan ik al een beetje toepassen en ben zo een reuzestap verder!  Ik moet nog werken aan de perfecte set-up. Je vriendelijke uitleg heb ik meegenomen. Voor iedereen die lekker wil spelen/zingen en opnemen, ga eerst eens kijken bij Arno en het bespaart je veel gepruts.

 

Groeten uit Buurse
Luciën

 


 

7 maart 2009

 

Hoi Arno,
Bijna vergeten dat ik nog wat in je Gastenboek zou gaan schrijven. Ik heb bij jou een introductie- cursus Cubase gedaan en er veel van geleerd! Ik vond het bovendien erg gezellig, ook dankzij je vrouw. Ga zo door en wie weet tot ziens!

 

Groet,
Esmée

 


 

8 december 2008

 

Arno,
eerste keer bij jou op bezoek was bijzonder leerzaam. Veel geleerd over het midi gedeelte van Cubase. De tweede keer kwam je bij mij op bezoek om diverse problemen tussen Cubase en de Tyros 2 op te lossen. Binnen een uur hadden we alles aan de praat en tot op heden werkt het prima. In de toekomst zal ik zeker nog een keer van je diensten gebruik willen maken.

 

gr.
Jan

 


 

16 november 2008

 

Vorige week ben ik voor het eerst bij Arno geweest voor het aansluiten van mijn synthesizer op de rest van mijn apparatuur. Wat anderen in een half jaar niet voor elkaar kregen, deed deze man in 2 uurtjes en daarnaast nog een super-uitgebreide uitleg over Cubase. Iemand die je niet laat weggaan voor hij je uitermate goed alles heeft uitgelegd, ook al moet hij daarvoor nog doorgaan in zijn eigen tijd. Fantastisch!!

 

Kenneth

 


 

20 september 2008

 

Hallo Arno.
Ik heb er zeker wat van opgestoken betreft het werken met Cubase,en je hebt het allemaal goed voor elkaar. Het was een leuke en leerzame dag, wat zeker niet de laatste keer is. Tot gauw.

 

Groetjes,
Martin Libosan uit Ede

 


 

30 juli 2008

 

Bij deze wil ik Arno nog even bedanken voor de kundige uitleg over diverse aspecten van het recorden in Cubase SX. Arno heeft deze uitleg zeer goed gegeven na mijn vragen aangehoord te hebben, hij haakt zelf ook in op diverse tricks bij bv. het opnemen van vocalen. Al met al een goede docent wat betreft het studio gebeuren. En met de nodige humor, wat ook niet onbelangrijk is. Kortom: als ik meer uitleg nodig heb over diverse aspecten van bv. Cubase, dan kom ik zeker terug bij hem. En voor de prijs hoef je het niet te laten!

 

Gr,
Ralph

 


 

25 juli 2008

 

Hallo Arno,
Bedankt voor je hulp in het oplossen van de problemen rondom de aansluitingen. Je uitleg is duidelijk geweest en ik heb inmiddels een aantal nummers met succes op een CD gebrand.  Je kennis is breed en ik weet zeker dat als ik andere vragen heb, dat ik bij je terecht kan.

 

groeten,
Steve

 


 

20 juli 2008

 

Hoi Arno,
Langs deze weg nog hartelijk dank voor je drie zaterdagen dat je ons het e.e.a. hebt bijgebracht over Cubase. Ik heb een boel opgestoken en kan daar ook daadwerkelijk iets mee. Om het maar eens in de taal van onze beider voorvaderen te zeggen: Tige tank en oant sjen!!

 

Wim Beckers

 


 

25 juni 2008

 

Hallo Arno,
Ik wil toch via deze weg even vermelden dat ik de CD die gemaakt is in jou studiootje echt perfect vind. En ik niet alleen, maar ook iedereen die hem hoort. Hij is echt boven verwachting geworden.
We zullen mekaar in de toekomst nog wel vaker tegen komen.

 

Groetjes Gewoon Aad en tot weerziens

 


 

23 februari 2008

 

Hey Arno,

Ik vond en vind het trouwens heel tof dat je ook naar mij toe kon komen. Na veel zoeken voor een cursus Cubase 4 (allemaal ver weg voor mij ) kwam ik op jouw site terecht, en daar stond dat je ook bij de mensen thuis komt om daar advies te geven over apparatuur en aansluitingen in mijn eigen situatie, en cursus in Cubase 4 te geven uiteraard. Wat ik heel relaxed vond, was dat het allebei door elkaar kon, dus stukje cursus dan even kijken naar de aansluitingen,MU Xboard61, die je mij ook had aangeraden (naar volle tevredenheid).

Ik kan nu al gewoon lekker met Cubase aan het werk en dat kon ik voordat je was geweest echt niet. Ik heb er heel veel van opgestoken dus als je nog vragen over Cubase 4 hebt kun je mij altijd bellen (hahaha).

 

Groetjes Joey

PS ga je zeker weer bellen voor een afspraak

 


 

2 februari 2008

 

Hoi Arno.
Enorm bedankt voor de cursus ik heb zeer veel geleerd vandaag en ben er enorm blij mee, echt super top dank je. Veel succes met je verdere cursussen.

 

Mvg Marinho

 


 

17 november 2007

 

Ik ben zeer verrast over de cursus die ik heb ontvangen van Arno. Deze man heeft er erg veel verstand van en heeft me enorm goed geholpen om nu eindelijk eens goed overweg te kunnen met Cubase zowel midi als audio super, een absolute aanrader!

 

Toyax

 


 

10 november 2007

 

Beste Arno,
Op 10 november heb ik de cursus van je gehad. Heel veel geleerd! De opstelling die jij mij hebt aangeraden heeft al plaatsgevonden, het is veel beter zo. Ik wil je hartelijk bedanken voor alles en als ik vragen heb weet ik je te vinden.

 

Groetjes, Peter

 


 

20 oktober 2007

 

Toen ik begon met MIDI muziek te maken waren er al snel een aantal onderdelen waar ik niet echt meer uit kwam, dus: zoeken op internet naar een cursus die gericht was op wat ik wilde weten over MIDI. Na een aantal cursussen te hebben gevonden was die van AMPS-recordings voor mij de enige die aansloot op wat ik wilde weten. Nadat ik hartelijk werd ontvangen heb ik één dag cursus gevolgd. Toen ik thuis kwam en de opgedane kennis in praktijk ging brengen merkte ik dat ik er erg veel van opgestoken heb, niet alleen over MIDI, maar ook over hoe je praktisch
gericht in Cubase kunt werken, en andere zaken zoals bijvoorbeeld randapparatuur. Wat ik ook ERG prettig vind is dat Arno zelfs na de cursus bereid is om via email nog verdere vragen duidelijk en uitgebreid te beantwoorden.
Ik zou iedereen die een gerichte cursus op maat wil aanraden om dit bij AMPS Recordings te doen!

 

Tim Wirds

 


 

29 september 2007

 

Tijdens het speuren op het internet ben ik terecht gekomen op de website van AMPS Recordings. Ik was op zoek naar randapparatuur maar ook informatie over Cubase. Tot mijn verbazing kwam ik een cursus tegen die mij zeer aansprak, mede omdat er individueel les wordt gegeven en de prijs laag is. Inmiddels heb ik de cursus gevolgd en ben zeer enthousiast thuis gekomen. Dit werd veroorzaakt door het feit dan ik op zeer deskundige wijze advies heb gekregen over de mogelijkheden van de hardware, software zoals ik die in de praktijk zou kunnen gebruiken. Dus echt een cursus op maat!

Ik wil ook even vermelden dat ik zeer hartelijk werd ontvangen en dat het natje en droogje ook goed verzorgd werd. Arno (en ook voor de vrouw van Arno) hartelijke bedankt voor een zeer informatieve en leuke dag!

Voor ieder ander, deze cursus is zeer zeker de moeite waard!

 

Emma van Eldik

 


 

1 september 2007

 

Heb onlangs een cursus Cubase gehad. Arno was zeer bekwaam, zowel vakinhoudelijk maar ook in de wijze van kennisoverdracht. Een aanrader wat mij betreft.

 

Arjan

 


 

10 september 2006

 

Na vele uren zelf aan uitzoeken geweest hoe en wat over MIDI en hard-disk recording, toch maar eens opzoek gegaan naar een goede cursus hierover. Via google uitgekomen bij AMPS Recordings, en een afspraak gemaakt voor een midi+harddisk recording cursus.

 

Samen met m'n broer naar Zevenaar, alwaar de koffie klaar stond. Na een kleine inventarisatie over wat we allemaal deden, wat voor muziek en apparatuur etc. gingen we meteen aan de slag, en zijn we een dag onder de hoede geweest van Arno. Op een 1 op 1 basis alles uitgelegd overrecording ,en meteen in de praktijk toe te passen in Arno zijn zeer goed uitgeruste studio.

Arno we hebben genoten van je bevlogenheid en je uitstekende uitleg en praktijkvoorbeelden, dit gaan we zeker toepassen in onze homestudio.

 

Muzikale groet
Marcel van Mook

 


 

10 september 2006

 

Ik heb samen met mijn broer op een zondagmiddag, de cursus HD recording in Cubase gevolgd. Is mij goed bevallen, heel relaxed. Wat heel prettig werkt, is dat je er met de neus boven op zit; dus je kan meteen reageren en vragen stellen bij een bepaalde handeling. Het werkt inspirerend als je met iemand bezig bent, die er verstand van heeft. Werken met digitale audio en midi is een complex geheel, wat je niet in een middag compleet kan behandelen. Daarom is het ook fijn, dat als wij nog vragen hebben, Arno altijd kunnen mailen, om gebruik te maken van zijn kennis.

 

Groeten,
Rob van Mook

 


 

9 september 2006

 

Voor het voor het nageslacht vastleggen van een tweetal liederen die ik ter gelegenheid van het huwelijk van mijn dochter heb gezongen heb ik een beroep gedaan op de faciliteiten die AMPS Recordings mij via de enthousiaste eigenaar, Arno Rijpma, heeft geboden. We zijn collega’s van elkaar op het werk.

 

Het zag er voor mij als leek allemaal redelijk professioneel uit en de programmatuur voor het bewerken van de opnames bleek uitermate geschikt voor mijn doel. Ik had nog nooit in een opname-studio gestaan. De door mij meegebrachte CD’s met de instrumentale begeleiding werden in een snel tempo ingelezen en klaargezet voor de opname. In de studio waren twee microfoons voor de zang aanwezig  opgesteld, er zijn er meer aanwezig (edited by webmaster).

 

Bij het enkele malen zingen van het lied dat ik bij de trouwplechtigheid had gezongen werd door Arno Rijpma de apparatuur optimaal ingesteld. Vervolgens is er een opname gemaakt van het lied. Daarna is er nog een bewerking i.v.m de balans tussen zang en orkest op losgelaten voor mixdown (edited by webmaster). Het tweede lied dat ik samen met mijn vrouw en kinderen op de feestavond heb gezongen heb ik in één keer laten opnemen. Het is daarna niet meer bewerkt, behoudens mixdown (edited by webmaster). Ik heb over het resultaat nog geen andere reacties dan die van mijn vrouw. Ze vond de opname goed geslaagd. Nu maar hopen dat mijn dochter en schoonzoon het ook
leuk vinden.  Dat hoop ik ook Herman! (edited by webmaster).

 

Arno, nogmaals bedankt voor de ontvangst en de gelegenheid die je me hebt geboden.

 

Herman Poelman

 


 

11 juni 2006

 

Ik ben op zaterdag 3 juni naar de studio van Arno in Zevenaar gegaan. Ik was in bezit gekomen van Cubase SL en wilde graag enige uitleg daarover krijgen. Via zijn site ben ik met hem in contact gekomen en heb ik een afspraak gemaakt.

De koffie stond klaar toen ik bij hem thuis kwam en we zijn daarna de studio ingegaan om wat met MIDI files te stoeien. Hij heeft me in heldere woorden uitgelegd hoe ik een midifile zodanig kan bewerken dat ik de midi als begeleiding voor een zangkoortje kan gebruiken. Toen ik echter thuis kwam was ik al weet wat vergeten maar een telefoontje naar Zevenaar en ik zat weer op het “juiste spoor”. Arno, bedankt en we spreken elkaar nog want er zijn nog wat dingetjes die nadere uitleg nodig hebben.

 

Groeten, Jan

 


 

29 mei 2006

 

Een probleem in Cubase SX in samenwerking met mijn (Access Virus; TI edited by webmaster) synthesizer  en de geluidskaart (edited by webmaster) waar ik niet uit kon komen heeft Arno voor me verholpen. Nu kan ik eindelijk weer verder. Uitzoeken op internet of hulp zoeken in de winkel had niks opgeleverd.
Arno bedankt!

 

Groetjes,
Eduard

 


 

23 april 2006

 

Arno, ik ben hartstikke gemotiveerd terug gekomen en gelijk op de computer doorgegaan, om alle instellingen te maken. Het verbinden met de mengtafel is goed gelukt. Ik heb veel geleerd, vooral wat betreft het instellen van de mixer en VSTinstruments (bv HALion).

 

Bedankt,
Rini

 


 

18 april 2006

 

Hallo, Afgelopen weekend zijn een kameraad en ik bij Arno geweest om Cubase SX 3.0 eens wat beter te leren kennen. We waren al een tijdje bezig, maar wegens de geringe vorderingen toch besloten een cursus te gaan volgen. Na even zoeken in Zevenaar uitgekomen waar we voor een mooie prijs een goede cursus konden volgen... Zo gezegd zo gedaan. De cursus was zeer goed en doordat het individueel was, kon er goed op onze vragen worden ingegaan. Klasse!

We zijn nu ook een stuk verder en kunnen aan de slag met Cubase.... Alleen voor de muziek die we willen maken (hardcore), zullen we ook goed met Kontakt 2 overweg moeten kunnen... Het volgende project.

Maar Arno: Bedankt!

 

Grtz Daniel en Liam

 


 

2 februari 2006

 

Yo luitjes, Heb in december een MIDI cursus van Arno gehad. Erg relaxte middag gehad en veel bijgeleerd over Cubase. Heb het pakket eerder zelf gekocht maar ben zelf iets te ongeduldig om alles uit te vogelen. Het is natuurlijk zeer uitgebreid vooral als je alles binnen Cubase wilt doen, zoals gebruik maken van de VST instruments. Om een complete track te producen moet je ook wel alles weten van snds en fxs en dit zit ook allemaal in Cubase SX maar je moet maar weten waar!

Dit alles kan Arno je prima uit leggen en je kunt daarna meteen aan de slag zoals ik.Mijn nadeel is dat ik weinig tijd heb met een drukke baan om veel tijd te besteden om de tracks af te maken maar ik kan in ieder geval voolopig lekker m'n ei kwijt. O ja voor vraagjes is een emailtje naar AMPS zat goede feedback!

 

Succes en latrrrr,
Leon

l.the@planet.nl

 


 

29 januari 2006

 

From Studio X10sions, Amsterdam
Always on the lookout for articles to broaden my spectrum of audio knowlege. I came across a link which caught my attention by the way he presented his assistence. For the first time some living soul was actually accessable instead of the usual online help yourself tutorials.

 

My studio set up has taken me 10 years to put together.
I am first and formost a musician not a tech-geek. Aiming for quality recordings, I invested in a substantual amount of gear (hardware). The tech curve comes when you need to learn how to use the machinery.

 

The help and advice I received from Arno at AMPS Recording studios was invaluable. From solving my numerous midi device connection problems, to recording audio & midi controllers in Cubase SX ( a hands on tutorial ).
I now have the best of both worlds. I rehearse and arrange my compositions in Cubase SX as well as HD Recording.

In addition he advised me on future investments for my studio, I have subsequently purchased two  of those items. A remote controller for Cubase SX & a EQ Mixer Fader controller.  Being able to get the most out of my studio was where I wanted to be and my recording sessions are now simplified and take less time.

Having the hardware & software approach has enhanced my possabilities to new heights.
The results are great!

 

Arno! U da Man!
Thanx again for your sound advise.

Greetings from Amsterdam,
Shaun Spencer
Studio X10sions
x10sions@xs4all.nl
www.x10sions.nl

 


 

Het gastenboek is geopend op 25 januari 2006

 

AMPS Recordings heeft in de afgelopen jaren veel klanten cursussen en advies gegeven, waaronder hobby-musici die hun eigen muziek willen opnemen met Cubase, maar ook professionele studio-eigenaren, componisten en producers. Vanaf vandaag kunnen klanten van A.M.P.S. Recordings hun reactie hier geven.

 

Arno Rijpma

 

 

 

 

Gastenboek


In dit gastenboek kunt u reacties lezen van klanten die bij AMPS Recordings zijn geweest voor een cursus, advies of mixing en een reactie hebben willen geven. De datum die genoemd staat bij de reactie is de datum dat de cursus/advies plaats heeft gehad in de studio of bij de klant thuis/in zijn/haar studio. We hebben natuurlijk niet zoveel reviews als we klanten hebben. Veel klanten komen vaker tot zeer regelmatig terug, en we vergeten ook regelmatig om een review te vragen.

 

Bent u klant (geweest) bij AMPS Recordings en wilt u graag uw ervaring delen, geef dan uw reactie via het contactformulier. Andere klanten en wij zelf stellen dit zeer op prijs, dank u!

 


 

4 april 2024

 

Goededag muziekfreaks, Ik ben bassist en volg al jaren "intensieve" baslessen met demotracks, playalongs, drumtrack, video en pdf's kortom een van de betere lesmogelijkheden. Elke 2 weken weer veel nieuwe en voortbordurende lesstof. Door, en dankzij Arno heb ik geleerd om Cubase Artist te gebruiken om de verschillende digitale lesstof in Artist dusdanig te gebruiken, verschillende tracks, ingebouwde microfoon, interface, dat het:
1) klinkt zoals je het hoort op de plaat, of andere muziekbron. d.m.v de ingebouwde versterkers, cabinets, microfoon, verzadiging van geluid, equalizer, en waarschijnlijk nog veeeel meer.
2) Arno laat je voldaan achter met genoeg informatie op de vragen die ik had, en goed aanvoelt wat mijn volgende vraag is of zal zijn, en daar op anticipeerd op een rustige, duidelijke en accurate manier.
Het motiveert om het geleerde toe te passen, en (misschien nog wel het belangrijkste) om mijzelf nieuwsgierig te maken, wat ik nog meer van hem kan gaan leren, om toe te passen met Cubase Artist. Top ... aanbevolen.

Ruud


 

17 februari 2024

 

Op zaterdag 17 februari is Arno naar Limburg gekomen om mij weer e.a uit te leggen betreffende Cubase 10.5.
Eerst even gezellig koffie gedronken en wat bij gepraat want het was ook een flinke auto rit van Zevenaar naar Limburg. Arno is begonnen met het opruimen van mijn computer/Cubase omdat het qua bibliotheek niet in orde was ,wat ik zelf ook al zo ervaarde. Ben heel blij dat dit gebeurd is ,want het werkt nu veel gemakkelijker en alles is ook overzichtelijker. Uiteraard blijven er nog voldoende vragen over maar dit is ook wel even mogelijk op afstand via AnyDesk. Weer hartelijk dank Arno voor je deskundige en duidelijke uitleg.

Groetjes Cees Bronswijk


 

19 augustus 2023

 

Dank je wel Arno,

Van mijn kant kan ik zeggen dat het een prettige dag was, Heel veel geleerd. Heb spijt dat ik al niet veel eerder zo een cursus gevolgd had. Cubase is een heel mooi programma en je hebt in zeer korte tijd me toch de basiskennis die ik zo node miste weten bij te brengen. Ik kan het iedereen aanraden die Cubase als DAW gebruikt of wil gaan gebruiken om ook een cursus bij je te volgen. Zal het ook zeker ieder in mijn (muzikale) omgeving laten weten.

Groeten Joop van Gemert.

P.S. Gefeliciteerd met je waanzinnig efficiënt ingerichte studio. Ben er jaloers op!


 

25 maart 2023

 

Vandaag voor een 2e instructie dag bij Arno geweest, het was wederom zeer verhelderend. Gelijk een update van Artist naar Pro gemaakt op advies van Arno, het was nu namelijk met 40% korting en dat scheelde veel geld. Ik heb met de update van elements 12 naar Artist veel problemen gehad, daarna branden mijn moederbord uit, en kon ik alles weer opnieuw gaan installeren, dat heb ik met hulp van Arna online gedaan. Vandaag alle nieuwe "toeters en bellen" van Pro geleerd van Arno. Het was weer gezellig en zeer leerzaam, mijn dank is groot.

Bert


 

28 januari 2023

 

Zaterdag 28 januari is Arno bij mij thuis geweest voor een introductie van Cubase Pro 12. Niet meteen trackje maken en ga je gang, maar gedegen uitleg over hoe een compositie te saven op een correcte manier. Ook de onderliggende zaken [red: hardware en software instellingen] werden goed verteld. Het was wat veel en ik zal nog wel een paar keer op afstand wat onderwezen moeten worden. maar die middag was erg nuttig.

Hans


 

14 december 2022

 

Het jaar 2022 heb ik toch weer enkele keren beroep gedaan op de know-how van Arno. Iets vaker cursus op afstand dan dat Arno bij mij thuis was (2 of 3 keer), maar ik moet zeggen dat ik een blij man ben. Ik heb weer een aantal grote maar zeker ook kleine VST's of plugins aangekocht, vooral tijdens de Black Friday periode, die door Arno zijn geïnstalleerd. Steinberg plugins maar ook enkele niet Steinberg plugins, het mooie is Arno weet alles te installeren. Het kost soms wat moeite, maar het lukt altijd. Zo heb ik bijvoorbeeld EastWest Forbidden Planet en U-HE Diva recent aangekocht, ook heeft Arno Steinberg Cubase 11 ge-update naar Cubase 12. Overigens kijkt hij gelijk of alle VST's nog een update nodig hebben, ook heeft Arno meegeholpen met verkrijgen de goede wachtwoorden, of hier en daar een vergeten wachtwoord helpen te vernieuwen.
Bedankt Arno voor afgelopen jaar. In 2023 moeten er wat tracks worden afgemaakt.....eindelijk een keer.

Vriendelijke Groet,
Ralph


 

10 september 2022

 

Vele jaren geleden heb ik gewerkt met Cubase voor de Atari. Ik snap hoe een sequencer werkt, maar de huidige versie van Cubase (12 red.) is zoveel complexer geworden dat ik er in mijn eentje en ook niet met behulp van Youtube filmpjes uitkwam. Maar ik wilde de draad weer graag oppakken. Arno heeft daarvoor adviezen gegeven voor de aanschaf van hard- en software en heeft bij mij thuis een en ander geïnstalleerd, wat niet eenvoudig is, en in enkele uren door de basis van Cubase heen geholpen en meer. Hij heeft als een soort les samen met mij een project aangemaakt, wat dient als een sjabloon, zodat ik meteen aan de slag kon gaan. Arno legt goed uit, is gedreven, heeft geduld en is gewoon ook een aardige vent. Fantastisch dat ik door hem m'n oude liefhebberij weer heb kunnen oppakken.

Leendert


 

3 september 2022

 

AMPS Recordings.
Oftewel 'Rots in de Branding'.
Naast top les ook nog les op afstand. Blij dat ik AMPS Recordings gevonden heb. Nu kan ook ik mijn weg vinden met de zekerheid altijd iemand aan mijn zijde te hebben die me met geduld support bied met mijn problemen in en om Cubase.

Patrick Esman


 

20 augustus 2022

 

Ongeveer een jaar geleden was ik in de gelegenheid via mijn toenmalige werkgever een cursus te volgen met het onderwerp min of meer naar keuze. Het toeval wilde dat ik in die tijd juist de overstap maakte van het helaas niet langer ondersteunde Sonar (Cakewalk) naar Cubase. Zo kwam ik na enig speurwerk terecht bij Arno's AMPS Recordings. Doorslaggevend was de flexibiliteit wat het programma betreft en vooral het feit dat de cursus in mijn eigen studio kon plaatsvinden. Aangezien ik over een tamelijk uitgebreide en enigszins complexe studio beschik had dit aanzienlijke voordelen boven een standaard klassikale of computer-based training. Het bleek een prima keuze. Arno weet van de hoed en de rand waar het Cubase en aanverwante software betreft, en was in staat om mij te helpen met het correct installeren van de DAW en andere software, het updaten van de programma's en vooral het opzetten van bruikbare templates. Bovendien bleek Arno ook niet te beroerd om te helpen met het bekabelen van sommige aanpassingen en het adviseren op ander geluidstechnisch gebied. Al met al heeft hij mij uitstekend geholpen. Ik kan de individuele Cubase cursus van AMPS Recordings van harte aanbevelen aan iedereen met een (home-)studio die wil overstappen op Cubase, of zich verder wil verdiepen in dit programma. Het zal de zogenoemde learning curve aanzienlijk verkorten!

Wouter (Glow Worm studio)


 

2 juli 2022

 

Na wat speurwerk op het grote internet kwam ik bij AMPS Recordings oftewel Arno terecht.
Ik heb hem verteld wat ik met Cubase wil gaan doen en een afspraak was dan ook snel gemaakt.
Na een hartelijk ontvangst met een bakje koffie zijn we naar zijn studio verhuisd en aan de slag gegaan. Het viel me meteen op dat Arno ook een echte liefhebber is en dat is nu precies wat het zo ontzettend leuk maakt. Hij legt alles op een rustige begrijpelijke manier uit en niets is teveel. Arno wil mensen helpen en heeft hier zelf ook plezier aan…mooi dat er nog zulke mensen bestaan!
Ik ben inmiddels in mijn eigen bescheiden studio de verzamelde informatie aan het uit proberen en zodra ik weer toe ben aan de volgende stap ga ik weer een afspraak bij hem in plannen. Arno, je bent een hele fijne en kundige man met het hart op de juiste plaats.

Groetjes Geert School


 

18 april 2022

 

Review original in English:
Arno provided tailored 1-to-1 training that perfectly matched my needs and my timescale at an affordable price.
With about 30-years separating me from the last time I used Cubase [Version 3.5 on Win95], I realised that the Cubase 11 manuals of my latest purchase and the vast wisdom of the World Wide Web were not enough to help me get started; I was troubled with configuration issues.
Finding someone able to travel to me to support my particular set-up was a huge benefit; going to AMPS Recordings (or any other training provider for that matter) would not have provided the expert 'hands-on' experience I needed for my specific system.
Arno's approach to each of my questions was clear and methodical, first demonstrating then instructing so that I got to perform all things I wished to do, myself. With a follow up offer of online support, the training given by AMPS Recordings cannot be beaten on service level.

Review vertaald naar het Nederlands:
Arno verzorgde voor mij een 1-op-1 training op maat die exact paste bij mijn leerdoel en tijdspad, en dat voor een betaalbare prijs.
Met ongeveer 30 jaren tussen de laatste keer dat ik met Cubase heb gewerkt (Cubase 3.5 op Windows 95), realiseerde ik me dat ik er met de Cubase 11 handleiding van mijn laatste aankoop en de brede kennis van het Wordl Wide Web, niet genoeg hulp zou hebben om te kunnen starten. Ik zat met configuratie issues.
Om iemand te vinden die op locatie kan komen om support te geven op mijn specifieke setup was een enorm voordeel; naar AMPS Recordings toe komen (of ene andere Cubase les provider voor dit doel) zou mij niet deze expert 'hands-on' vervaring hebben gegeven die ik nodig had voor mijn systeem.
Arno's benadering tot elk van mijn vragen was helder en methodisch, eerst tonen en daarna instrueren, zodat ik ook alles zelf kan doen wat ik wil doen. Met een follow-up aanbieding voor online support kan de training gegeven door AMPS Recordings gewoonweg niet verslagen worden op service niveau.

Kind regards,
Derek


 

26 februari 2022

 

Arno heeft me geweldig geholpen met de setup van mijn bas versterker via mijn mengpaneel naar mijn pc om dan later via Cubase opnames te maken. Pfff je ziet dat hij erg bedreven is met de aansluitingen en pas tevreden is als alles functioneert. Binnen Cubase weet hij ook alle in en outs. Als superbeginner zal het zeker wel even duren voor ik het begin kan uitbreiden en mijn baspartij kan opnemen.
Ik ga aan de slag. Bedankt!

Wil


 

12 februari 2022

 

Het is zeer prettig te weten dat Arno erg veel weet van Cubase. Wat dan daarbij komt, is dat hij erg gedreven en gemotiveerd is. Ervaar dat als zeer prettig. Had een probleem en daar had ik zelf heel erg lang aan gewerkt. Ontzettend veel tutorials gekeken en uiteindelijk Arno gemaild met de vraag. In de mail uitgelegd, wat mijn probleem was. Nogmaals, Arno is zo gedreven, dat hij mij nog op zaterdag avond om 22:30 uur nog terug belde. Daarnaast ben ik zelf student bij Sound Education Nederland en werk met Cubase Pro 11. Arno is gast docent geweest voor Cubase Midi. Dit was een zeer duidelijke en begrijpelijke les. Na de les snap je gewoon hoe Midi werkt. Super.

Groeten,
Ronald


 

25 januari 2022

 

Arno is een fijn persoon om les van te krijgen omdat hij heel geduldig is en je het gevoel geeft dat elke vraag relevant is. Ook wanneer je de vraag keer op keer stelt. In mijn geval heel motiverend. Arno denkt echt met je mee en ondanks dat hij superveel kennis heeft zal hij je niet vermoeien met onnodige uitleg. En dat houdt het wel zo overzichtelijk. Daarbij luistert hij heel goed naar de vraag áchter de vraag. Net als je denkt 'dit leer ik nooit' motiveert hij je om vooral door te gaan. En dat zijn dienst vriendelijk geprijsd is maakt het allemaal nog toegankelijker.

Gwenny


 

17 januari 2022

 

Arno geeft erg goed les en neemt er echt goed de tijd voor om het je goed aan te leren. Erg fijn! Ook erg fijn dat het makkelijk online kon.

Ylva


 

9 juni 2021

 

Onlangs is Arno bij mij geweest om mijn homestudio te upgraden. Ik zocht al geruime tijd de juiste persoon die me kon helpen om een hybride studio op te zetten. Ik had een duidelijk beeld voor ogen over hoe en wat, maar bleef met vele praktische vragen zitten. Arno heeft me hier fantastisch bij geholpen. Na onze eerste kennismaking, waarbij Arno me wegwijs maakte in zijn studio, bespraken we mijn ideeën en kwam Arno met een gepaste oplossing. Hij regelde alle nieuwe apparatuur en de juiste Cubase versie. Hij installeerde alles bij mij thuis en tussendoor kletsten we gezellig over van alles en nog wat. Helaas wilde de Presonus Studio 1824c geen contact maken met de Behringer Ultragain. Na lang speurwerk, geduld en doorzettingsvermogen van Arno, vond hij het euvel. Het bleek een bug te zijn bij de Presonus. Dit siert Arno, net zolang doorzoeken tot het lek boven water is. Ook daarna werkte de extra support online erg fijn en nam Arno ruim de tijd om mijn vragen te beantwoorden. Voorlopig is er nog genoeg te ontdekken in Cubase en spreek ik met regelmaat een avondje online af om mijn vragen aan Arno voor te leggen.

Jurgen


 

20 februari 2021

 

Arno is een hartelijke, kundige man die me een hele dag geholpen heeft met de beginselen van Cubase. Op de eerste helft van de dag ging Arno iets te snel voor mijn doen, waardoor ik met een redelijk heet hoofd in de studio zat. Nadat ik duidelijk maakte dat ik een uitgebreide uitleg nodig had waarbij elk woordje duidelijk aan me uitgelegd werd heeft hij zowel vocabulaire als tempo aangepast. Ik raad dus aan om duidelijk te zijn over wat je wel/niet weet voordat je start.

Groetjes,
Kikki


 

13 februari 2021

 

Arno,
Hartelijk dank voor de eerste basistraining in het gebruik van Cubase (Pro 11) die ik van je heb ontvangen.
De training heb ik als zeer prettig en nuttig ervaren. Je legt de basis goed uit en ook toen we even de diepte ingingen -bijvoorbeeld m.b.t. inserts - bleef je uitleg altijd begrijpelijk en afgestemd op mijn kennisniveau.
Ik kan deze cursus van harte aanbevelen en verheug me al op het vervolg.

Met vriendelijke groet,
Willem Keller


 

9 februari 2021

 

Wat valt er veel te leren over cubase en wat zijn de mogelijkheden enorm. Pas als je goed aan de slag gaat kom je te weten wat je allemaal nog niet weet. Wel, Arno legt het allemaal uit en blijft geduldig. Heel fijn. Ik heb inmiddels een nieuwe computer die alles aan kan en niet gauw "vol" is. Ook daar heeft Arno enorm geholpen. Ik had dat nooit alleen gekund. In het nieuwe jaar ga ik weer verder leren. Nieuwe effecten gebruiken in audio en VST. Arno is nog niet van mij af. Wordt vervolgd.

Marjon


 

30 januari 2021

 

De cursus vandaag was weer fantastisch, alles ge-update, nieuwe plug-ins geïnstalleerd en mijn elektrische gitaar aangesloten op Cubase, cursus zoals altijd precies zoals ik wil. bedankt Arno en tot snel.

Ralph


 

23 januari 2021

 

Dag Arno,
Het was een positieve verrassing dat ik je onlangs als gast-docent Cubase terugzag bij Sound Education Nederland.
Zo'n 6 jaar geleden heb je me op weg geholpen met Cubase 7.5, kleine kans dat je het je nog kunt herinneren. Door omstandigheden ben ik daar toen niet verder mee gegaan.
Ik ben nu bezig met de opleiding Audio Engineer/Producer bij Sound Education en in dat kader heb ik je les van za 23 jan jl gevolgd.
Ik wil je complimenteren met de les, want die was goed gestructureerd (en daar hou ik van) en heel goed uitgelegd.

[red.] Op basis van bovenstaande heeft Jac (want zo heet hij) op verzoek een aanvullende les mixen in Cubase gehad op locatie in Elst (Gld.)


 

5 december 2020

 

Omdat ik enkele basisbeginselen m.b.t. Cubase onder de knie wilde krijgen heb een cursus van een dagdeel gevolgd bij AMPS recordings. Er wordt goed de tijd genomen om alles uit te leggen en om vragen te beantwoorden tijdens de cursus. Het blijkt ook wel dat AMPS recordings over veel kennis, kunde en ervaring beschikt. Na de cursus heb ik geheel kosteloos en op afstand (telefonisch vanwege de corona situatie) nog uitleg gekregen wat mij erg heeft geholpen om direct aan de slag te kunnen. Dit heb ik als zeer prettig ervaren en de prijs kwaliteit verhouding is daardoor ook boven mijn verwachting!
Arno, heel erg bedankt voor de kennis en skills!


 

24 oktober 2020

 

Na lang overwegen heb ik mijn eigen Home Studio opgezet. Dus dan begint het. Wat werkt wel, wat werkt niet. Hardware/software enz. Dan ben je er uit Cubase 10.5 dat is het. Knoop doorgehakt gekocht geïnstalleerd.....?????
Oh ja ik zou best nog wat les kunnen gebruiken. Google geeft wat suggesties. 1 springt er uit AMPS in Zevenaar, het beste wat me kon overkomen.
Ik WhatsApp'te, kreeg binnen een paar minuten al bericht. Wat kan ik voor u doen? Week later zat ik in mijn eerste les Cubase bij Arno thuis. ik krijg de les op maat (op mijn beginners niveau).
In de tweede les kom je al met vragen, waarop Arno alle antwoorden weet. Tussen de lessen door krijg je gewoon via WhatsApp hulp op afstand mocht er iets niet duidelijk zijn. Binnenkort ben ik er al weer voor een derde keer en gaan we steeds dieper in op Cubase.

Patrick Esman


 

20 september 2020

 

Begin dit jaar heb ik na zo'n 15 jaar dromen de stoute schoenen aangedaan en een home recording studio aangeschaft. Dit alles met de gespecialiseerde hulp van Arno. Per toeval kwam ik bij AMPS recordings terecht op het world wide web. Het sprak mij direct aan, en het is ook nog in buurt. Uiteindelijk contact opgenomen en het feest kon beginnen. De eerste les (red. introductie in de studio en Cubase) was bedoeld om te onderzoeken wat ik precies nodig heb, en daar is een prachtig mooie set uit voortgekomen waar ik erg blij mee ben. Arno heeft daar goede adviezen in gegeven, en heeft het materiaal allemaal netjes afgeleverd, opgesteld en geïnstalleerd. De daarop volgende lessen heeft Arno samen met mij heel gestructureerd de les opbouw gedaan, naar mijn wensen. Beginnend met de juiste instellingen maken in Cubase: latency instellen, input en outputs naar wens instellen enz.
Daarna gingen we aan de gang met de tracks, VST's, drums, midi (toetsen), effecten toepassen enz, enz, enz. Allemaal ingesteld op wat ik wil en wat mijn doel is. Om dit alles een beetje op orde te krijgen heb al enige lessen gedaan bij Arno. Ik ben zeker nog niet klaar, er zullen nog wat lessen bij moeten. Het is leuk werken met Arno, heel serieus, en daarnaast is er voldoende ruimte om te geinen en elkaar af en toe voor de gek te houden. De man heeft een geduld. Zo zat er een kraak in een track van de bas. Arno begon te zoeken en te zoeken totdat we na denk ik wel een uur erachter kwamen dat er storing in mijn gitaarkabel zat. Dit moet ik, vrees ik eeuwig aanhoren.

Pascal

(Red. Pascal heeft via AMPS de volgende componenten aangeschaft: een snelle Intel i9 10-core gebaseerde computer met beeldscherm en toebehoren, een Steinberg UR44c interface, ADAM aktieve monitorspeakers, Steinberg Cubase Pro, een Arturia KeyLab MIDI masterkeyboard en een sE Electronics grootmembraan condensator-microfoon)


 

4 juli 2020

 

Een plan waar ik al heel lang mee rondliep, live opnames maken en editing met Cubase en het leren werken met de sequencer. Nu de tijd om er ook echt werk van te maken. Na wat rondstruinen op het internet kwam ik al snel uit op de site AMPS Recordings van Arno Rijpma. Wat hier aangeboden werd beantwoordde volledig aan hetgeen ik wenste: een cursus Cubase en Midi helemaal op maat en dat ook nog eens voor een zeer schappelijk tarief. Inmiddels 3x in Zevenaar geweest en ben bijzonder tevreden met de manier waarop Arno te werk gaat. Arno heeft me uitvoerig geadviseerd ten aanzien van het materiaal dat aangeschaft moest worden. Heel waardevol als je als beginner een weg moet zoeken in alle hardware die aangeboden wordt. Dit alles zonder dat ik het gevoel kreeg 'gestuurd' te worden. Enorme vakkennis en een zeer duidelijke manier van uitleggen. Daarbij is hij ook zeer geduldig, geen enkel probleem om iets meerdere keren uit te leggen. Cubase is zijn passie en dat draagt hij ook uit. Zijn enthousiasme is aanstekelijk en inspirerend. En zoals al eerder gemeld, alles is op maat, helemaal toegespitst op jouw niveau en wat jij met Cubase wil gaan doen. Er is voor mij een opwindende ontdekkingstocht begonnen in deze materie en het geeft mij een heel goed gevoel om te weten dat ik altijd bij hem terecht kan voor advies. Ik ga zeker nog een aantal keren bij hem langs.

Arno, hartelijk dank!
René


 

27 juni 2020

 

Ik had voor mijn super basic thuisstudiootje nog wel een klein beetje meer know-how nodig wat betreft opnametechnieken. Na wat surfen op het Internet kwam de pagina van Arno bovendrijven en daar vond ik precies wat ik zocht. Arno reageerde vrij snel op mijn hulpvraag en hij is een dagdeel langs geweest om me een en ander uit te leggen en adviezen te geven. Ik heb wat zaken aangeschaft en als software een eenvoudige Cubase versie. Helaas heb ik nog geen tijd gehad op me hier heel erg in te verdiepen, maar ik vermoed dat ik ook nog wel een cursus Cubase nodig heb. En laat Arno daar nu ook heel goed in zijn. Wordt vast nog vervolgd.

Jelena
https://firehousemama.nl/


 

1 juni 2020

 

Veel heb ik in mijn eentje geploeterd met cubase. Af en toe iets opzoeken op internet. Ik kwam een aardig eindje, maar wist dat ik nog niet een fractie gebruikte van wat cubase allemaal kan. Op een dag dacht ik: nu is het genoeg. Ik heb hulp nodig, ik wil e.e.a. beter benutten en ook de audio mogelijkheden van cubase gaan benutten. En toen vond ik AMPS. Dat was te mooi om waar te zijn. Precies op maat wat ik zocht. Het was niet te mooi om waar te zijn, want het is precies wat ik zoek. Precies jouw vragen stellen en daar antwoord op krijgen. En voor een meer dan schappelijke prijs. Ongelooflijk. Arno weet enorm veel, legt het graag en geduldig uit. Ik ben nog lang niet uitgeleerd en hoop nog vaak een beroep op hem te kunnen doen.

Marjon Dobbe


 

16 mei 2020

 

Op internet op zoek naar een cursus Cubase, waar al snel de website van amps-recordings.nl naar voren kwam. Duidelijke site, gerichte informatie en zo te zien een bevlogen man. Arno reageerde ook snel en persoonlijk, wat uiteindelijk tot een op maat gemaakte cursus leidde, in mijn eigen studio. Hoewel ik voornamelijk bezig ben met live mixen van bands (licht en geluid), maak ik af en toe ook 32 sporen geluidsopnames. Vooraf had ik enkele vragen over mixen en mastering voorbereid, die allemaal beantwoord zijn. We hebben veel aandacht besteed aan compressor, limiter, EQ, grouping, routing, VST en templates. Dat gaat ongetwijfeld leiden tot betere mixen en slimmere werkwijzen. Arno is een fijne persoonlijkheid met jarenlange ervaring en uitgebreide kennis van Cubase. En dat alles weet hij ook nog eens op een prettige manier over te dragen. Wellicht dat we in de toekomst kunnen samenwerken; ik (live) meersporen opnames maken, en hij mixen en masteren.
Wat mij betreft zijn de cursussen van amps-recordings een echte aanrader; voor het geld hoef je het niet te laten!
Arno, bedankt, ook dat je na de cursus nog service blijft geven!

Fedde Dijkstra
www.geluidzoalshethoort.nl
Arnhem


 

2 mei 2020

 

Nadat ik Cubase Pro 10 had aangeschaft en er een tijdje mee aan het experimenteren was geweest, leek het me verstandig om eens een contact op te nemen met iemand die er veel verstand van heeft. Ik had vooral vragen in de trant van: gebruik ik Cubase op de juiste manier, doe ik dingen niet te omslachtig en wat kan er nog meer? Na wat zoeken op internet kwam ik snel uit op de site van AMPS Recordings. We hadden al snel een afspraak en na twee inspirerende cursusdagen (wat fijn dat dat op zaterdag kan!) waren mijn vragen beantwoord en wist Arno me op zaken te wijzen waarvan ik niet eens had vermoed dat ze bestonden. Vooral de antwoorden op de vraag "wat kan er nog meer?" waren zo leerzaam dat ik de maanden daarna nog heel veel uren heb geexperimenteerd met allerlei functies die ik anders niet zo snel had ontdekt.
Ben je op zoek naar een cursus Cubase, dan is er maar één adres mogelijk: AMPS Recordings!

Michel


 

3 april 2020

 

"…Of ik even dat ene nootje bij dat nummer wil wijzigen. Dat nootje klinkt niet goed en past niet goed in de muziek". Dat was wat Arno van AMPS Recordings tegen mij zei. En hij had volkomen gelijk. Mijn overtuiging was dat dat ene nootje muziek juist karakter aan het stuk gaf, terwijl dat eigenlijk niet het geval was. Nu is Arno zeker niet iemand die je muziek beoordeelt. Hij komt niet aan jouw artistieke vrijheid, maar wat je wel wilt, is iemand die kritisch met je meeluistert en je begeleidt om het beste van je muziek eruit te halen. Arno van AMPS Recordings is zo'n iemand. Tuurlijk, de muziek heb ik gemaakt, maar de aankleding, de presentatie is van levensgroot belang. Waar moeten in de muziek de accenten worden gelegd en hoe komt de flow van de muziek het beste tot uitdrukking. Ik ben heel blij dat ik aan Arno heb gevraagd om mijn album te masteren.

Wat betreft de samenwerking ging alles snel en prima. We hadden vooral per mail contact maar dat vormde geen bezwaar. Ik kreeg een gemasterde versie te horen en kon vertellen wat ik ervan vond. Soms vroeg ik of iets wat anders kon, maar meestal was het spot on. Daarnaast zat ik met een bepaalde tijdslimiet en dat maakte dat ook AMPS Recordings hier rekening mee moest houden. Dat is allemaal heel erg goed gegaan. Het eindprodukt geweldig. De CD klinkt fantastisch, mensen vinden het mooi en genieten ervan. Daar doe je het voor!. Kortom, heel veel dank aan Arno van AMPS Recordings. He's the best!

Hartelijke groet,
Matthijs de Leng


 

29 februari 2020

 

Op een bepaald moment moet ik technisch altijd weer even bij-tanken als ik nieuwe updates op m’n opname-pc heb gezet. Nu was het mastering programma WaveLab aan de beurt. ik kom een heel eind, maar voor tips, tricks en andere kneepjes en foefjes klop ik als jaren bij AMPS Recordings in de persoon van Arno Rijpma aan. Zaterdag was ik in zijn studio in Zevenaar te gast en heb de “accu” weer flink opgeladen tot mijn volle tevredenheid.
Arno, wederom bedankt voor het gebruik van je know-how, gastvrijheid, gezelligheid en vooral je engelengeduld..
Veel succes en tot snel!

Tom


 

19 februari 2020

 

Hallo Arno,
Ik vond de lessen erg waardevol en precies op mijn maat gesneden.
Ik heb je ervaren als een prettig persoon en ik heb veel geleerd in deze relatief korte tijd. Ook de hulp op afstand was zeer waardevol en verhelderend. Bij een volgende keer, voor een herhaling of als ik weer wat verder wil, zal ik zeker weer bij je aankloppen!
Bedankt.

Groet,
Ger


 

8 februari 2020

 

Hoi Arno,
Bedankt dat je bij ons in de studio van Rockidparty uitleg hebt gegeven over Cubase 10 en alle bekabeling opnieuw is aangesloten. Het was een leerzame cursus. Arno denkt echt mee met de klant en heeft zeker kennis van zaken. AMPS Recordings beveel ik van harte aan.
Arno, mocht je een keer in buurt zijn van Scheveningen, kom gerust even langs voor een bakkie Capuccino.
Groeten van Jones en Jesse

Met vriendelijke groet,
RocKIDparty
Afd Planning

06-46837661
Geversdeynootweg 128F
2586 BP Den Haag
www.RocKIDparty.nl
www.Rockidfood.nl


 

17 november 2019

 

Arno heeft eerst alles geïnstalleerd wat met mijn onwillige laptop wat problemen gaf (schijfruimte) maar werd creatief opgelost.
Had zelf nog nooit met muziek software gewerkt.
Arno richt zich met zijn cursus op wat je nodig hebt om jouw doelstellingen te realiseren. Zijn uitleg is simpel en na je eerste cursus kun je zelf aan de slag. Mocht je vastlopen kun je altijd een beroep om hem doen. Heeft mij heel wat frustratie bespaard.
En .. cursus aan huis is wel erg luxe. Kwaliteit en betaalbaar. Wat mij betreft een aanrader.

John


 

3 november 2019

 

Hoi Arno,
Bedankt voor je hulp en uitleg van cubase 10 en de goede adviezen, ben hier echt mee geholpen. Ook fijn dat ik je altijd mailen als er iets is, en fijn met ook hulp op afstand. Nogmaals bedankt Arno. En ben je in de buurt en je hebt even tijd kom dan gerust een kopje koffie drinken.

Groetjes, Theo


 

21 september 2019

 

Uitstekende hulp 'on site' gekregen - uitleg is 'to the point' - prettige samenwerking - goed inlevingsvermogen voor de klant - kortom - mocht je verlegen zitten om goede Cubase hulp dan is AMPS Recordings een meer dan goede keuze.

P.S. en nog betaalbaar ook ...

Milko
Eindhoven


 

31 augustus 2019

 

Review original in English:
I contacted Arno for some Cubase settings questions.
After discussing what I wanted to achieve with the software, he answered most of my interrogations, which allowed me to continue experimenting at home. I will definitely come back whenever I can for more input from him!

Review vertaald naar het Nederlands:
Ik contacteerde Arno voor enkele vragen over Cubase instellingen.
Na het bespreken van wat ik wilde bereiken met de software, beantwoordde hij de meeste van mijn vragen, waardoor ik thuis verder kon experimenteren. Ik zal zeker terugkomen wanneer ik kan voor meer informatie van hem!

Best regards,
Mathias


 

24 augustus 2019

 

Arno,
Bedankt voor jouw hulp bij het installeren van de software, het op orde brengen van mijn computer, en de opfriscursus Cubase (die zeker nog een vervolg krijgt). Jouw hulp heeft mij een heleboel geworstel met de gebruiksaanwijzing bespaard. Ik denk zelfs dat het me helemaal niet gelukt zou zijn! Maar nu staat alles klaar voor gebruik, en kan ik me met de muziek bezighouden.
En het was nog gezellig ook!

Groeten,
Rik Jansen


 

8 juni 2019

 

De cursus van Arno was top!
Het was een heleboel informatie maar erg leerzaam. Omdat wij met een wat oudere versie van Cubase werken was het erg prettig dat Arno vanuit die versie zijn tips en aanwijzingen heeft gegeven. En het ook daadwerkelijk vanuit zijn computer kon laten zien. We konden onze vragen prima kwijt en aan de antwoorden hebben we gemerkt dat hij er erg veel kennis van zaken heeft.
Nogmaals enorm bedankt en wij gaan, mede dank zij jou, enthousiast verder met opnemen!!!

Groeten,
Jan-Willem, Paul en Roland


 

2 maart 2019

 

Begin januari heb ik contact met Arno gezocht over de cursus Cubase en tevens Arno het verhaal verteld met wat voor probleem ik zat wegens mijn beperking. En Arno gaf direct aan dat het geen probleem was of zelfs mocht zijn en mij uitgenodigd voor de 1ste les in februari.
Aangekomen zeer vriendelijk ontvangen onder een genot van een bak koffie samen de problemen besproken tevens gaf Arno mij adviezen met wat ik het beste kon gaan doen. Zijn adviezen om Cubase 10 en een andere laptop te kopen was in werking gezet, Arno heeft een week later Cubase 10 geïnstalleerd op mijn laptop, daarna nog een aantal lessen gevolgd waar ik van Arno zeer duidelijke uitleg en voorbeelden kreeg te zien op zijn PC, en waar ik zeker gebruik van heb gemaakt is van zijn brede kennis.
Wat ik bijna vergeet te vertellen is dat ik aan Arno vertelde dat ik een ander synthesizer wilde kopen ook hierin gaf hij mij adviezen en waar op ik moest letten. Later heb ik nog contact gehad via de telefoon en om hulp gevraagd ook hier ging Arno direct mee aan de slag en de problemen heel snel verholpen. Arno, ik heb genoten en veel van je geleerd.

Ik zou iedereen aanbevelen om de Cursus Cubase bij jou te volgen.
Nogmaals hartelijk dank en ga zo door.

Groet Rene


 

9 december 2018

 

Heerlijk om zo iemand als Arno te mogen ontmoeten en hij is zeker iemand met goede kennis van zaken. Hij leert je tips en tricks en geeft je goede adviezen. Vraagt aan jou wat je precies wilt en zoekt samen met jou de juiste setting. Heb je nieuwe dingen in Cubase legt hij dit haarfijn uit. Heb je een probleem dan zoekt hij dat voor je uit. Een zeer betrouwbare en vakkundige specialist in zijn vak. Helpt je ook op afstand ……iets wat ik super belangrijk vind. Ik kan niet anders zeggen een fijne kerel die weet hoe hij les moet geven.
Arno ga zo door!

Groet Frans.


 

4 november 2018

 

Ik ben heel blij dat we Arno hebben gevonden op het internet om mij op weg te helpen met Cubase en alles wat daarbij hoort. Wat een enorme kennis van hardware en software. Nadat ik de door hem voorgestelde boxen en een reflectie filter had ontvangen kon ik aan de slag. Ook de zorg na de cursus Cubase en het installeren van de hardware helpt hij je op afstand wanneer je dat nodig hebt. Echt een topper! Dankjewel Arno dankzij jou weet ik veel nieuwe dingen en kan ik mooi opnemen!!

Liefs Saskia


 

27 oktober 2018

 

"FAN-TAS-TISCH! Leerzaam en precies wat ik als beginnend Cubase gebruiker zocht!"

De Cubase cursus bij AMPS Recordings heeft mij binnen één dag veel nieuwe inzichten gegeven. Arno, een muziek fanaat en Cubase kenner van het eerste uur, heeft mij zeer zorgvuldig en stapsgewijs kennis laten maken met Cubase in zijn eigen studio. Van het eerste opstartscherm tot het aanmaken van een Gate voor het opnemen van vocalen, niks wordt overgeslagen. De vijf uur durende cursus vloog voorbij en aan het einde van de cursusdag heb ik direct een nieuwe datum gepland voor het vervolg. Een echte aanrader voor elke Cubase gebruiker!

Nikki


 

12 oktober 2018

 

Op de Facebook pagina de reactie van Miranda:
Echt helemaal blij en vooral ENORM opgelucht ben ik. Na mijn upgrade naar Cubase LE AI Elements 9.5 had ik geen geluid meer. Arno wilde mij helpen (Miranda heeft bij AMPS Recordings in het verleden een Cubase cursus gevolgd. red) en heeft van afstand bij mij in de computer alles in orde gemaakt.
Heel kundig. Super bedankt. Ik kan de leerlingen weer opnemen tijdens de lessen. FIJN!!!

Miranda


 

7 juli 2018

 

Zaterdag 7 juli 2018 is Arno weer op bezoek geweest om mij te helpen met enige problemen.
Na wat bijpraten en koffie eerst Cubase opnieuw geïnstalleerd, dit omdat Microsoft Windows 10 een update gedaan heeft met als gevolg dat Cubase niet meer kon worden opgestart!!!
Daarna online bij Steinberg Simon Phillips Studio Drums aangeschaft en geïnstalleerd. Uiteraard wat uitleg van Arno hoe e.e.a. werkt en wat de mogelijkheden zijn. Een aanrader, zeker voor drummers !!!
Vervolgens een nieuwe Template gemaakt m.n in combinatie met mijn Roland TD 11.
Alles werkt weer prima en ben zeer tevreden.

Met vriendelijke groet,
Cees Bronswijk


 

16 juni 2018

 

Voor mijn bruiloftsceremonie wilde ik een nummer van Boudewijn de Groot zingen. Omdat ik die dag te zenuwachtig zou zijn ben ik op zoek gegaan naar een studio waar ik dit nummer kon inzingen. Uiteindelijk kwam ik bij Arno (AMPS Recordings) terecht die thuis een kleine studio heeft met zeer veel professionele apparatuur. In een paar uur werd mijn zang opgenomen.
Diezelfde week nog is Arno aan de slag gegaan met het nummer waarna ik het lied zowel op cd (om mijn man kado te kunnen geven) als op MP3 (voor de DJ) kreeg.
Als ik nog eens een lied zou willen laten opnemen dan kom ik zeker weer terug bij AMPS Recordings.

Suzanne

 


 

3 december 2017

 

Afscheid van iets nemen is altijd moeilijk. Maar als je daarbij wordt bijgestaan door Arno van AMPS Recordings is het zeer goed te doen. Na veel support en “mentale steun” van Arno moest ik toch accepteren dat mijn studio-computer aan het einde van zijn technische levensduur was aanbeland. Maar niet te lang getreurd, AMPS Recordings heeft er voor gezorgd dat ik er weer jaren tegen kan want met blijdschap geven wij kennis van de geboorte van een super krachtig computersysteem met een Intel i7 processor, zeer snelle M2 SSD opslag en DDR4 geheugen waarop m’n Cubase Pro, WaveLab Pro en Absolute 3 zich meer dan thuis voelen. Ik moet nog wel ff wennen aan de snelheid van het systeem want koffie zetten tijdens het opstarten is er niet meer bij...

Arno, wederom dank voor je geduld en je enorme know-how en nog veel succes met je AMPS Recordings!

 

Tom Meuwese - Nijmegen

 


 

4 november 2017

 

Vandaag een leerzame cursus Cubase gehad van AMPS Recordings bij mij thuis. Arno kon goed inschatten welke info en hoeveel info ik nodig had om goed te kunnen starten met gebruik van Cubase. Tevens heeft hij vooraf diverse functies perfect geinstalleerd en geoptimaliseerd, opdat ik op eenvoudige wijze kan werken. De basis principes voor mij, opname zang met gitaar, plus het gebruik van diverse amps en effecten, alsook het bewerken van bestaande songs heb ik nu in één middag onder de knie. s Avonds had ik al een probleempje, dat heeft Arno dezelfde avond nog verholpen dmv teamviewer. Top!! Heel blij mee.

 

Grt, Mike

 


 

23 september 2017

 

"Na weken wachten kon ik vandaag eindelijk afreizen naar A.M.P.S. Recordings om een cursusdag Cubase te volgen. Ik wist niet goed wat ik moest verwachten. Cubase leek mij niet echt eenvoudig. Zelfs de tutorials op internet vond ik niet echt verhelderend.
Eenmaal aangekomen werd ik opengedaan door eigenaar Arno en het klikte meteen. We begrepen elkaar. Na een flinke bak koffie achterover te hebben geslagen, zijn we in zijn studio aan de gang gegaan. Had nog nooit eerder zoiets gezien. Een kamer vol met professionele apparatuur waar je met moeite van af kan blijven.
Arno bleek een uitstekend docent. Hij heeft me snel en goed uitgelegd, hoe ik verder kon komen in Cubase. De vragen die ik had werden snel beantwoord. Ik kon de ene na de andere vraag van het lijstje afschrijven. Stond ik aanvankelijk nog voor een raadsel hoe ik verder moest met het opnemen (MIDI en VSTi's) van mijn muziek, aan het einde van de dag wist ik niet alleen hoe ik moest opnemen, maar ook hoe daarna verder te gaan met het mixen. Bij Arno heb ik van een welbestede zaterdag genoten en kan ik weer vol enthousiasme verder met het creëren van mijn muziek.
Thanks Arno, ik kom zeker nog een keertje bij je langs!"

 

Hartelijke groet, Matthijs

 


 

1 juli 2017

 

Afgelopen zaterdag de introductietraining Cubase van Arno gehad. Wat ik heel prettig vond is dat we eerst even konden sparren over van alles en nog wat, zodat Arno een goed beeld had van mijn achtergrondkennis. Dat voorkomt dat je dingen te horen krijgt die je al weet, of onderwerpen aangesneden worden die ver boven je pet gaan. Maatwerk dus, en dat is fijn. De setting is lekker informeel, veel ruimte voor interactie en vragen. Kortom: mijn hoofd vol met nieuwe ideeën die ik nu heel graag in mijn eigen omgeving wil uitproberen. En dat voor een schappelijke prijs.

 

Groeten Marco

 


 

26 februari 2017

 

Hallo Arno,

Fijn dat je even tijd wilde vrij maken om de Steinberg UR44 en de Yamaha HS8S subwoofer aan te sluiten en in te stellen. De template is goed ingesteld en kan direct beginnen met spelen en opnemen met mijn Roland TD-11KV V-Drum. Alles werkt prima en het geluid vind ik super.
Nogmaals bedankt en het was ook gezellig.

 

Groetjes Cees

 


 

29 januari 2017

 

Hallo Arno,

Bedankt nogmaals ,dat je je vrije zondag op heb willen offeren dit vanwege het annuleren van onze afspraak i.v.m. sneeuw en ijzel van 7 januari (red.).
Mijn interface werkte niet meer na het aansluiten van mijn Roland TD-11KV V-Drums. Probleem was snel gevonden door Arno. USB hub zonder externe voeding en Focusrite Scarlett WERKT NIET !!!!!
Gelukkig konden we een nieuwe halen en probleem opgelost. Nog een nieuwe template aangemaakt en advies gevraagd voor andere spullen.
Ik ga het gauw aanschaffen en hoop weer snel een afspraak te kunnen maken.

 

Nogmaals bedankt Arno en groetjes Cees

 


 

28 december 2016

 

Beste Arno,

Op 28/12/2016 hebben Allard en ik een dagje Cubase cursus bij je gevolgd. Dit was een zeer interessante en leerzame ervaring. Ons doel was om te verifieren of onze eigen instellingen /setup wel in orde was, en ook om een aantal basisbegrippen van Cubase beter te begrijpen. Wij waren al een paar maanden bezig met Cubase (AI8) en liepen tegen praktische problemen aan. Met jouw hulp hebben we al onze vragen beantwoord gekregen en een veel beter inzicht in de mogelijkheden van Cubase. Wij kunnen de komende tijd aan de slag om al het geleerde in praktijk te brengen. Je hebt alles duidelijk en geduldig uitgelegd. Het bleek ook weer eens dat we in een kleine wereld leven :).

Al met al een leuke en leerzame dag waar wij veel profijt van zullen hebben. Wellicht dat we over een paar maanden terug komen voor de vervolgstappen.

Een tip: get that mouse fixed! :)

 

Goede jaarwisseling en tot een volgende keer.

Grtz

Mark en Allard

 


 

17 december 2016

 

In november en december 2016 heb ik drie dagdelen cursus Cubase 8.5 bij Arno gevolgd. Wat is het fijn dat ik nu veel beter kan omgaan met al die mogelijkheden van Cubase voor mijn studio. Arno kan het helder uitleggen en wordt niet ongeduldig van al mijn vragen. Een heel prettige leraar.
Veel dank aan Arno. Ik kan de diensten van AMPS bij iedereen aanbevelen.

Met vriendelijke groet,
Sjef van der Lans,
Leiden

 


 

14 november 2016

 

In 2012 ben ik bij Arno geweest. Hij heeft me vlot, voordelig en vaardig geïntroduceerd in het gebruik van Cubase. Samen hebben we een paar standaard instellingen gemaakt waar ik nog altijd dankbaar gebruik van maak. AMPS Recordings beveel ik van harte aan! Excuses voor deze wat verlate reactie, ben een tijdje uit de running geweest en daarna had ik er niet meer aan gedacht.


Paul

 

Complimenten aan Paul. Ongeloofelijk om na 4 JAAR(!) nog een reactie te mogen ontvangen voor mijn gastenboek. En dank je voor de mooie woorden Paul.

 


 

12 november 2016

 

In november 2016 was ik bij Arno in de studio om mijn laptop met daarop Cubase Elements 7 eens nader te bestuderen teneinde wat probleempjes op te lossen. Na enig fileleed werd ik vriendelijk ontvangen en getrakteerd op niet alleen een heerlijke bak koffie maar ook nog eens een stevige lunch. Daarna het bestrijden van de laptopproblematiek dus. Het leek op zich toch nog mee te vallen maar dankzij Arno zijn brede kennis werden er wel de nodige aanpassingen gedaan, waar ik nu nog profijt van heb, alsmede de tips voor toekomstige investeringen qua muziekcomputers. Daarna zijn we aan de slag gegaan met Cubase zelf, onder meer het maken van enkele templates. Met Arno zijn hulp gaat dat dus allemaal wat sneller.

Een leerzame dag met een zeer vriendelijke vent, die - zo heb ik daarna mogen ervaren- ook op afstand je graag helpt met problemen op hard- en softwaregebied. Arno is een fanatieke muziekliefhebber met, zoals ik al aangaf, een brede kennis. Aanbevolen!

 

Danny

 


 

29 oktober 2016

 

Ik heb de workshop Cubase als zeer positief ervaren. Ik kan het een ieder aanraden.

 

Slick Brown

 


 

22 mei 2016

 

Een geweldige specialist en ook nog super behulpzaam. Mijn Cubase studio is nu een Walhalla dankzij hem!

 

Eugène

 


 

14 mei 2016

 

Deze dag bij Arno geweest. Heb waardevolle Cubase Tips gehad. Hij praat met veel passie over muziek en daarom zou ik in de toekomst de samenwerking met hem willen opzoeken.

 

Purcy

 


 

13 mei 2016

 

Arno een dagje over de vloer gehad in mijn homestudio. Vele vragen beantwoord gekregen, lekker geluncht, en een goede basis recording template gemaakt. Helaas kregen we een probleempje met een digitale drumset van Roland niet direct opgelost maar dit heb ik inmiddels zelf verholpen.

Ik ga zijn kennis in de toekomst vast nog een keer nodig hebben. 
Aanrader

 

Ferry

 


 

22 maart 2016

 

Contact gehad met Arno snel en vakkundig geholpen op afstand. 
Super bedankt kan weer verder!

 

Henk

 


 

25 februari 2016

 

Donderdag 25 februari naar Arno geweest om eLicencer en The Grand 3 te installeren. Na wat bijgepraat te hebben begonnen met installeren. Normaal gesproken niet veel werk/tijd maar e.a. liep wat uit. Dit vanwege een erg kleine C schijf.
Gelukkig is The Grand 3 toch geïnstalleerd. Met name omdat Arno het niet opgaf. Alles werkt nu prima.

 

Bedankt nogmaals en gr. Cees 

 


 

19 februari 2016

 

Vandaag wederom op mijn verzoek Arno in m'n studio op bezoek gehad dit keer om het Absolute 2 pakket van Steinberg in m'n Cubase programma te installeren en mij van goede tips en trucks te voorzien. Ik ben een prachtig klankenpallet rijker en kan er weer vol tegenaan. bedankt Arno en tot snel!

 

Groeten Tom Meuwese - Nijmegen

 


 

15 februari 2016

 

Hallo Arno,
Bedankt voor je bezoek bij mij thuis, dit was nog nodig omdat ik met de midi aansluiting (oudere Roland piano) problemen had.
Verder ben ik blij met het installeren van de upgrade naar Elements 8.
Arno gaf me ook nog de tip dat The Grand 3 in de aanbieding was vandaag Dit was voor mij een mooie deal die ik niet kon laten lopen.
Daar ik geen snelle internet verbinding heb ga ik nog een keer naar Arno om e.a te installeren en kan ik daar ook wellicht nog even genieten van East West Symphonic Choirs.

 

Nogmaals bedankt Arno  

 


 

10 februari 2016

 

Vandaag 10-02-2016 bij Arno geweest voor een Cubase cursus wat betreft de basis instellingen voor het opnemen van liedjes. Ik heb op al mijn vragen een duidelijk antwoord gekregen, waar ik zeker wat mee kan! Bedankt!

 

Groetjes Denise

 


 

9 februari 2016

 

Dinsdag 09-02-2016 bij Arno geweest om alle instellingen voor Cubase LE 8 goed te zetten. Voor mij was e.e.a. een probleem. Dit ondanks dat ik vroeger nog cubase gebruikte op mijn Atari 1040.
Na eerst even kennis gemaakt te hebben met natuurljk koffie heeft Arno de juiste instellingen aangemaakt en een template voor zang en piano.
Ik was aangenaam verrast door zijn deskundigheid Bovendien was alles in een relaxte sfeer waarbij ik veel opgestoken heb .Omdat je veel informatie krijgt komt er zeker een vervolg.
Een zeer geslaagde cursus.

 

Dank je Arno

 


 

30 januari 2016


In mijn homestudio in aanbouw ontving ik Arno voor een toegepaste cursus Cubase 8. Als muzikant ben ik nu startklaar voor het componeren en weet ik wat ik moet doen als een bepaalde opname wil maken. Prettig werken op maat!


Jeroen 

 


 

27 januari 2016

 

Na een korte introductie aan huis van Arno over het gebruik van Cubase, heb ik een goede start kunnen maken en ben ik veel wijzer geworden. De uitleg was duidelijk en heel overzichtelijk. En al doende leert men en dat geldt ook voor Cubase.

 

José

 


 

26 januari 2016

 

Arno heeft mij goed geholpen met advies over mijn homestudio en met de Cursus Cubase Artist 8 bij mij thuis.

We zijn eerst de instellingen nagegaan en hebben ook een handige template gemaakt die past bij mijn setup. Veel tips en trucs! Het is een zinvolle cursus geweest, ik kan er nu goed mee werken. Dank Arno!

 

Hartelijke groet,

Bas

 


 

19 december 2015

 

Het was een zeer leerzame middag. Ik had mezelf goed voorbereid en was al veel met Cubase bezig geweest. Maar zo'n cursus is toch wel verhelderend. Gelukkig mocht ik mijn eigen gemaakte opnames en de Cubase versie waarmee ze gemaakt zijn meenemen. Daarvan hebben een paar opnames uitvoerig behandeld. Vooral de vragen die ik had zijn erg goed behandeld en er werd tijd voor genomen.

Al met een zeer leerzame en fijne middag.

 

Henri

 


 

14 december 2015

 

Arno bedankt!

Na de middag bij jou heb ik Cubase weer een stuk beter in de vingers gekregen

Heel fijn. Ik was blij dat ik mijn eigen laptop en mengtafeltje had meegenomen. Dat gaf voor mij weer wat meer inzichten over mijn gebruik daarvan. Uiteraard veel informatie, misschien had ik er een opname van moeten maken. Hoewel, sowieso geef je de mogelijkheid nog contact met je op te kunnen nemen als er nog vragen zijn. Dat is een mooie backup.

Reuze bedankt voor het ontspannen leren in huiselijke sferen.

 

Groet, Marcel.

 


 

18 november 2015

 

Dankzij Arno veel geleerd die avond!
Erg interessant en onder de indruk van alle apparatuur die aanwezig is.
Nu probeer ik thuis het een en ander in praktijk te brengen en ik zal zeker weer een flink aantal vragen hebben voor de volgende keer!

 

Jan


 


 

8 november 2015

 

Aangezien ik niet de jongste meer ben en een jaar of 15 geleden en recenter datums al eens geprobeerd had om Cubase onder de knie te krijgen, heb ik de stoute schoenen aangetrokken om bij Arno Rijpma aan de bel te trekken. Ik weet niet of hij blij is om aan zo'n nukkige man les te geven, maar zelf ben ik uitermate tevreden over zijn manier van lesgeven. Ik speel op mijn ( digitale) piano en wil mijn spel opnemen via Cubase, om op een gemakkelijker manier foutjes te kunnen verbeteren. Ik zeg u eerlijk dat Cubase niet bepaald een gemakkelijk programma is, maar het gelukt mij na enkele lessen om diverse fouten uit mijn gespeelde nummers te halen via dit programma. Ik zeg u ook eerlijk dat ik bepaald een kneus ben in het gebruik van computer programma's, zodat alle credits naar Arno gaan.

 

Ik ben blij en tevreden dat ik veel dingen bij leer en beveel u Arno van harte aan.

 

Bernardus

 


 

2 juni 2015

 

Als Arno op bezoek komt moet je altijd heel goed opletten want de tips & trucs vliegen je dan om de oren. wat een know-how heeft die man "aan boord" en het geheel is ook nog verpakt in veel gezelligheid en enthousiasme.

Arno, bedankt en tot snel.

 

Gr. Tom

 


 

25 april 2015

 

Enorm bedankt voor je hulp met Cubase! De instellingen staan nu eindelijk goed, zonder jouw hulp had ik dat niet voor elkaar gekregen! Nu kan ik fijn aan de slag met Cubase! De eerste opname is voor jou :-) Bedankt dat je de tijd voor ons genomen hebt.

 

Jennette

 


 

28 maart 2015

 

Een dik-voor-mekaar-show van Arno. Een hoop geleerd en ook nog eens een uitstekende helpdesk. Hij heeft mij een prima geluidskaart geadviseerd.

 

Taeke

 


 

14 maart 2015

 

Vandaag voor de 3e keer een cursus van Arno, deze in onze eigen homestudio. We hadden wat specifieke vragen omtrent lanes en trackversions in Cubase, tevens de multibandcompressor besproken. Ook de eigen setup bekeken en knelpunten besproken. Een verrassende oplossing volgt: we gaan werken met een digitale mixer, op deze manier wordt de setup flexibeler en kunnen we een deel van onze apparatuur verkopen. De mixer van Mackie is intussen besteld.

 

Eveline en Jeroen
 


  

7 maart 2015

 

Op 7 maart j.l. heeft Arno Rijpma Cubase 8 Pro bij mij thuis op mijn (nieuwe) laptop geïnstalleerd! Had aanvankelijk wat voeten in de aarde omdat de expresscard, waar de Firewire aansluiting voor de RME op zit, niet herkend werd.
Toen dit opgelost was liep de installatie vlekkeloos! Dan merk je weer eens hoezeer Arno 'boven de stof staat!' Hij kent alle 'ins and outs' van Cubuse en heeft dan ook nog het vermogen het allemaal in alle rust uit te kunnen leggen! Grote klasse Arno en bedankt voor een perfecte installatie en instructie!


Marcel Dijcks,Olst

 


 

31 januari 2015

 

Arno,

Bedankt voor de duidelijke uitleg en de tijd die je nam. Het was een heel verhelderende middag. Ik ben blij hiermee, en ik ga met de door jou gemaakte template aan de slag.

 

Met vriendelijke groet,
Miranda

 


 

17 januari 2015

 

Hallo Arno,

Het was echt super leuk om bij jou de cursus te volgen.
Heb echt veel geleerd en heeeeel veel informatie binnen gekregen. Kortom weet ik nu wat ik nog moet aanschaffen
Om een mooie opname en master te maken.. Wanneer ik dit heb heb moeten we maar even een afspraak maken dat je een keertje bij mij komt. Om dan ook even een template te maken, zou dat afgelopen zondag zelf even doen maar heb daar toch nog even wat hulp van jou bij nodig.
Maar wil je langs deze weg nog wel even bedanken voor een geweldige leerzame zaterdag.

 

Groeten Sije .
Al helemaal uit Harkema Frieslan  

 


 

7 januari 2015

 

Hoi Arno,

Op de allereerste plaats nog de beste wensen voor 2015. Vorig jaar was ik op zoek naar een cursus voor Cubase. Na speuren op internet kwam ik AMPS Recordings tegen die deze cursus ook gaf. Het mooie was dat je deze cursus individueel kon gaan doen. Meteen maar ingeschreven en daarna met de cursus begonnen.
Oh wat weet Arno heel erg veel hierover ook over randapparatuur etc. etc. Hij heeft zelf bij mij thuis apparatuur aangesloten zodat deze naar behoren werken.
Helaas is in dec. de cursus afgelopen.
Arno bedankt voor jou deskundigheid, lekkere koffie, aansluiten van mijn apparatuur en het wegwijs maken in Cubase.
Ik zal denk ik wel af en toe een beroep op jou moeten doen maar dat hoor je nog wel.
Nogmaals thanks en mensen wanneer jullie een keer cursus Cubase willen volgen is AMPS Recordings een super aanrader.

gr. Leo

 


 

31 december 2014

 

Arno heeft mij weer geweldig geholpen bij een audio probleem,ik kwam er niet uit en belde Arno op die rustig de tijd nam om mee te denken aan een oplossing.
Toen alles was doorgenomen en geprobeerd nog niet werkte,gingen we over op teamviewer, daarna was het voor Arno een peulenschil en wist direct het probleem op te lossen.
Arno,bedankt voor jouw ondersteuning.

Wim Polman

 


 

7 september 2014

 

Afgelopen zaterdag is Arno weer een aantal volle uren bij mij in Utrecht geweest, en het was net als alle andere keren weer erg leerzaam voor mij. Ik kan weer vooruit, en zal Arno ook wel vele vragen stellen, via Facebook bijvoorbeeld.

Bedankt voor de weer leerzame uurtjes, en tot de volgende keer,
Groeten Ralph Camu - Utrecht

 


 

29 mei 2014

 

AMPS is de brug tussen a-digitale muzikanten en de technologie van vandaag de dag! Wederom bedankt voor je inzet Arno!

 

Groet, Steven (www.octavepussymusic.com)

 1 februari 2014

 

Door een zoekactie op Google kwamen wij op de site van Arno terecht en hebben via de e-mail een afspraak gepland voor een audio recording cursus met Cubase. In de studio van Arno hebben we de basis van Cubase doorgenomen en aandacht besteed aan MIDI, wat voor ons een hele nieuwe wereld was. Arno is geduldig en weet alle vragen helder te beantwoorden. We zijn nu druk aan het opnemen en omdat de cursus goed is bevallen, zullen we over een tijdje een tweede cursus plannen. Cubase omvat zoveel mogelijkheden dat het onmogelijk is om dit in 1 cursus te behandelen. 

Wij hebben de cursus als leerzaam en zeer prettig ervaren.

 

Groet, Eveline en Jeroen

 


 

22 december 2013

 

Hallo,
ik wilde al een tijd muziek op nemen. Ik speel in een band en we wilden goede opnames hebben, en dat dan leuk op een CD zetten. Na wat rond gekeken te hebben kwam ik uit op Cubase. Ik heb de interface UR 824 en Cubase aangeschaft. Ik dacht daar kom ik wel uit. Als gitarist zijnde veel met gitaar processors gewerkt, voor mijn werk ook met de computer. Nou niet dus. Ben avonden bezig geweest, werd er gek van.

 

Zo ben ik bij Arno terecht gekomen. Hij is bij me thuis gekomen, alles voor me ingesteld, een template gemaakt speciaal voor de band, alles goed uitgelegd zodat ik de basis ken en heb al leuke opnames  gemaakt. Het voordeel is ook als ik weer ergens niet uitkom ik Arno kan mailen of bellen, zodat je weer verder kan. Want je wilt steeds meer en loopt dan toch weer tegen problemen op, want het is een erg complex programma met ongeloofelijk veel mogelijkheden.

 

Arno heeft veel geduld, legt alles rustig uit zodat je alles kunt opschrijven. Vaak is het met die computer-jongens dat ze zo snel gaan met de cursor dat je er nog niks van snapt. Arno heeft voor mij ook Cubase 7.5 (Educational Edition) besteld dat scheelt je bijna de helft. Ik ben heel erg tevreden.

 

MVG Ron Meilof

 


 

8 oktober 2013

 

Na wat gericht googelen naar iemand die mij op het gebied van Cubase en WaveLab verder kon helpen ben ik tot volle tevredenheid bij Arno terecht gekomen. Bij mijn updates naar Cubase 7 en WaveLab 8 waren toch nog wat vragen gerezen maar nadat Arno mij een dag geholpen heeft ben ik een heel eind verder gekomen. Zijn parate kennis, grondige uitleg en de diverse foefjes en natuurlijk de gezelligheid hebben er voor gezorgd dat dit zeker niet onze laatste ontmoeting was.

Arno, nogmaals bedankt, succes met AMPS en graag tot ziens.

 

Tom Meuwese - Nijmegen

 


 

19 maart 2013

 

Beste Arno,
Ontzettend bedankt dat je me vorige keer zo uit de brand hebt geholpen! Fantastisch hoe je steeds precies weet waar het probleem zit en je in alle rust voor een oplossing zorgt! Het systeem draaide weer perfect en ik kon door! Nu echter wederom een probleem, de RME wordt opnieuw niet herkend!

Ik bel je hier morgen over op en ik weet zeker dat we ook hier uit komen!
Bedankt zo ver en tot spoedig!

 

Marcel Dijcks

 


 

3 maart 2013

 

(red. voor Jill een mix gemaakt van 2 songs)
Heel snelle service, fijn communiceren en goed product afgeleverd.

 

Jill

 


 

20 oktober 2012

 

Na een computercrash kocht ik uiteindelijk een nieuwe computer met nieuw besturingssysteem en eindelijk (weer eens) een nieuwe versie van Cubase. Ik werkte nog met een versie uit de jaren 90 en het verschil met de huidige versie was zo groot dat ik een gids nodig had die mij hierin wegwijs maakte. Dat deed Arno met grote deskundigheid en veel plezier!.

 

Rick Geldman

 


 

6 september 2012

 

Geweldig geholpen bij installatie problemen Cubase SL3. Zonder hulp ben je soms machteloos tegen een computer.

 

Bedankt.
C.van der Vinne

 


 

12 mei 2012

 

Zaterdag een cursus gevolgd waar we veel aan hebben gehad. Dingen die we al wisten kunnen dus veel makkelijker en sneller. Doel bereikt! Dingen wat we continu "fout" deden hebben we goeie tips voor gehad. En het fijnste is dat we alles op maat hebben gekregen. Dus geen lange uitleg van wat we toch niet gebruiken.
Prijs: zeer aantrekkelijk.

Had gisteren nog een vraag. Heb ik gemaild en gelijk die dag een antwoord. Ideaal en een echte aanrader!

 

Wilbert en Reinier

 


 

9 april 2012

 

Hoi Arno,
dat heb je weer eens mooi gedaan met die opnames! 3 nummers waren het. Het was voornamelijk voor mij leuk om een professionele opname te hebben, maar ik deed het ook een beetje voor de Herman Brood Academie waar ik naartoe wil. Ik hoop dat jij er ook veel plezier in hebt gehad.
Hartstikke bedankt Arno! En wie weet komen we elkaar nog eens tegen!

 

Met vriendelijke groet,
Lenneke Harding - Doetinchem

 


 

7 april 2012

 

Afgelopen zaterdag 7 april was Arno weer bij mij in Utrecht. Het belangrijkste was om m`n nieuwe PC en keyboard zo te installeren dat Cubase 6 en Omnisphere het doen. en dat lukte uiteraard weer, al was het nog wel lastig vanwege een stekkertje wat we moesten hebben en daar nog even Utrecht in moesten. Maar al met al ik heb geluid uit Cubase en Omnisphere. en nu kan ik aan de slag.

Over een tijd zal Arno weer een keer langs moeten komen om mij Cubase en Omnisphere onder de
knie te laten krijgen. maar ik ben nu al heeeeel gelukkig dat het werkt (zonder die vervelende
geheugen pop-up). Bedankt Arno en tot een volgende keer.

 

Groeten,
Ralph Camu - Utrecht

 


 

15 maart 2012

 

De afgelopen dagen heeft Arno mij weer meerdere keren geadviseerd omtrent het kopen van een (nieuwe) PC voor Cubase 6 en Omnisphere. Mijn eerste PC die ik daarvoor wilde gebruiken bleek geen goede te zijn. Zonder het te weten had Arno al gebeld met een bedrijf waar ik de PC wilde kopen, er waren nog wat vragen, maar Arno was erg behulpzaam om zelf al wat te vragen (telefonisch). en zo te weten te komen wat er nodig was voor de PC.

Ook de tip voor een nieuw keyboard was erg goed, bij het bedrijf waar hij ook een goede klant is was een goed keyboard te koop voor de laagste prijs. Binnenkort komt Arno weer langs voor verdere  installatie en hulp. Arno bedankt voor deze hulp tot nu toe, helemaal TOP!

 

Groeten,
Ralph Camu - Utrecht

 


 

29 december 2011

 

Hallo Arno,
Afgelopen donderdagmiddag heb je me een stuk verder op weg geholpen met Cubase Essential 4.Had ik het maar eerder gedaan, ik heb erg veel geleerd! Er zijn een aantal nuttige templates door jou gemaakt en ik heb antwoorden gekregen op alle vragen die ik had! Een groot compliment voor je precieze en rustige manier van instructie geven.Je kan aan alles merken dat je veel ervaring hebt en kennis van de materie bezit! Wat ik ook top vind is dat je naast het geven van training aan huis ook bereid bent goed advies per telefoon en e-mail te verstrekken! Er komt zeker een vervolg, hetzij om met de bestaande set-up verder te komen of om Cubase 6 te installeren en de daarbij horende
instructie te geven!( het schijnt toch in bepaalde opzichten weer anders te zijn!).
Nogmaals hartelijk bedankt voor je professionele instructie aan huis, ik heb er erg veel aan gehad!

 

Marcel - Olst

 


 

10 september 2011

 

Hoi Arno,
Gisteren ben je weer 3 uur bij mij thuis geweest. Eerst moesten er nog wat dingen gebeuren kwa instellingen met geluid, maar dat was snel verholpen door jou. Je hebt me weer op weg geholpen en nadat jij weg was heb ik zelfs m`n eerste track gemaakt, helaas deed Omnisphere het niet goed, maar wellicht na een update doet hij het beter (opm. achteraf van de klant zelf: het bleek te liggen aan te weinig werkgeheugen bij het laden van meerdere sounds in Omnisphere achter elkaar. Er moet dus een RAM uitbreiding gedaan worden). Gelukkig ben ik nooit naar een bedrijf gegaan die klassiekaal cursussen gaven, dan was ik nooit zover gekomen als nu, tenminste leuke individuele
hulp die ik wens. En als het moet kijk je niet op een kwartiertje meer. Als je zelf weer thuis bent, ben je ook bereid om nog het een en ander na te kijken op internet en dingen op te zoeken en te mailen. Bedankt en tot de volgende keer.

 

Ralph - Utrecht

 


 

27 augustus 2011

 

Hallo Arno,

Twee weken geleden kwam je bij me thuis om Cubase 6 te installeren en via Rewire met Sibelius 6 een verbinding te maken. Er waren nogal wat problemen die je ter plaatse op moest lossen. audio Pro, bleek een grote boosdoener. Toen je de template klaar had waarmee ik zou gaan werken was dat dan ook van korte duur. Jij herstelde nog in dezelfde week via het programmaatje Teamviewer alles op kundige wijze, zodat ik met Cubase aan de slag kon.

Nu ik dit in je gastenboek schrijf kan ik met trots meedelen dat mijn eerste opnames zijn geslaagd.

 

Groet,
Jan

 


 

19 juni 2011

 

Arno,
Graag wil ik je bedanken voor de conversie van de MD geluidsopnames die ik maakte op een feestje bij mijn tante. Hoewel de bron vaak te wensen overliet tav inputlevel en randgeluiden ben jij erin geslaagd de impressie van dit feestje op te poetsen tot een nivo alsof ik zelf weer aanwezig was op dat feest. Met name de opnames van het klassieke mini-concert dat gegeven werd die dag zijn op nivo gebracht. Geen ruis, mooie diepte, scherpe klanken, perfecte mix. Ik ben onder de indrukv an de hoeveelheid professionele apparatuur die je in je studio had staan en de kennis die je hebt over geluid en de bewerking ervan. Ik heb nooit geweten dat zoveel mogelijk is.

Ook de wijze waarop je in staat was mij uit te leggen hoe en waarom je bepaalde bewerkingen wilde begrijpelijk. Je was in staat de vertaalslag te maken tussen hetgeen ik vaag voor ogen had en de technische oplossing daarvan. Complimenten.

Ook nog een woord over de zaken om de techniek heen: Het in contact komen met jou (google) ging snel en effectief. Je nam dezelfde dag nog contact met me op en hield me (via mail) geheel op de hoogte van de voortgang. Ik was blij met de grote flexibiliteit die je bood in het doen van tussentijdse (kleine) aanpassingen. De verzending via filetransfer/internet/mail was bijzonder efficient en bespaarde me vele euros aan benzinekosten.

Ik ben blij dat ik toch ook nog een blik in de keuken heb kunnen werpen om te zien hoe je je werk doet en hoe je betrokken bent (en je in kunt leven) bij (in) de wensen van mij (en andere klanten).  Ik ben me er nu bewust van dat je van vele markten thuis bent en professioneel werk kunt afleveren op basis van veel praktijk-ervaring. Uiteindelijk gaat het telkens daar weer om: ervaring.

 

Dank je wel voor het eindresultaat (mede namens mijn tante)
Bart

 


 

3 april 2011

 

Arno heeft mij zeer goed geholpen met mijn Yamaha n12 en de setup met Cubase. Daardoor heb ik mooie live opnames kunnen maken met mijn band.

 

Bedankt en graag tot ziens!
Jean Paul

 


 

12 maart 2011

 

Beste Arno,
Erg bedankt voor de beginners cursus Cubase 5. dinsdag gemaild en je kon meteen de zaterdag erop al langskomen. En die 3 uur waren de moeite waard, je geeft precies les in wat ik (de klant) wil. 

De website ziet er erg professioneel uit, en zo ben je zelf ook, zoals ik al eerder las in het gastenboek......een erg bevogen man, met veel liefde voor het (Cubase) vak. Je vind het ook niet erg als ik je vaak mag mailen met vragen, die ik zeker heb. Nogmaals bedankt, en ik spreek je snel.

 

Groeten
Ralph - Utrecht

 


 

5 maart 2011

 

Beste Arno,

Hoogstwaarschijnlijk was ik de eerste confusionist, die op zaterdag 5 maart 2011, bijrecordings binnenstapt, om bijvoorbeeld een cursus muziek bewerken te volgen, dan beseft de klant dat hij op het juiste adres is aanbeland. De studio staat volgestouwd met apparatuur, om klank en geluid van professionele en perfecte kwaliteit te produceren.

Arno Rijpma, de eigenaar van AMPS Recordings, is een bevlogen man die zijn kennis van zaken op bekwame wijze met zijn cursisten deelt. Hij luistert naar wat klanten willen en spitst zijn lessen daar op toe. Niet alleen zijn kennis van zaken dwingt respect af, ook zijn medemenselijkheid en het perfectionisme dat hij nastreeft. De lekkere mok koffie, geserveerd door de vrouw van Arno, geeft het gevoel dat je welkom bent bij AMPS-Recordings in Zevenaar.

 

Namens: Rocca International, producent van: "The Confusion-spectacle" performance.

 

Hartelijke groet,
Alexander de Ruwe (alias: Confusionist Leo Rocca)

 


 

26 februari 2011

 

Hey Arno,
Nogmaals bedankt voor de cursusdag over Cubase 5. Problemen zijn verholpen en kan eindelijk beginnen met wat ik al een paar maanden wilde...muziek maken.

Music is the answer.

 

Groeten,
Nick

 


 

19 februari 2011

 

Hallo Arno,
Superbedankt voor je advies ten aanzien van mijn studio! Ik ben er heel blij mee, en ook je snelkook-cursus Cubase was duidelijk en interessant! Ik wil echter nog steeds meer weten, dus ik weet je te vinden!

Ook leuk: de snelle hap tussendoor en je prettige persoonlijkheid! Succes met de studio!

 

Hartelijke groet!

 


 

17 november 2010

 

Hallo Arno,
Very much thanx voor de Cubase cursus gisteren! Naast dat ik in een korte tijd veel geleerd heb, was het ook een prettige cursus. Ik vond jouw uitleg duidelijk en waardeer je flexibiliteit enorm.

Thanx nogmaals...

 

Gr,
Rakesh

 


 

23 oktober 2010

 

Hoi Arno,
Ontzettend bedankt voor de cursusdag over Cubase 5 in combinatie met het pakket (Cubase 5 EDU red.). Ik ben erg onder de indruk van je studio, mooi spul allemaal en je weet goed uit te leggen hoe alles werkt! Het was een zeer leerzame dag waarbij ik veel kennis heb opgedaan over de mogelijkheden en omgang met Cubase 5.

 

Groetjes,
Remco

 


 

9 oktober 2010

 

Begin van het jaar had ik een nieuwe Cubase 5 aangeschaft Niets werkte, kon er niet mee overweg. Half jaar laten liggen, en recentelijk liep ik tegen het probleem op dat ik het echt nodig had. Al zoekende kwam ik dus bij Arno terecht waar ik precies had benoemd waar ik tegenaan liep. Ik kreeg een berichtje terug dat hij mij wel uit de problemen zou kunnen helpen. We hebben een afspraak gemaakt op zaterdag 9 oktober, het was een lange dag, veel info maar zeer nuttig. De volgende dag aan de slag bij mij thuis en dan merk je als je het zelf ga doen, dat je dingen
weer snel vergeet. Mail gestuurd, antwoord ontvangen en ja hoor, alles werkt perfect. Ik kan nu die dingen doen die ik graag zou willen. Al met al dus een dag die de moeite waard was. Nog heel erg bedankt.

 

Groet,
Bob

 


 

22 mei 2010

 

Hey Arno,
Ik ben zeer onder de indruk over de kennis die je hebt van Cubase en alle randapparatuur. De les was zeer duidelijk en eenvoudig te volgen. Wij gaan nu kijken hoe wij al die opgedane kennis in de praktijk gaan brengen. Nogmaals van harte dank. Wij komen spoedig voor de tweede les.

P.S. Wij gaan de Echo AudioFire12 kopen!

 

Groeten,
Aldrich

 


 

6 maart 2010

 

Hoi Arno,
Waanzinnig bedankt voor het opnieuw instellen van Cubase. Je hebt het mij op een zeer prettige en deskundige manier uitgelegd. Ik heb meer ruimte, da's 1, en ik kan er prettig mee werken. Niets is te veel als ik een keer wat vragen heb die je dan ook nog eens via de mail geweldig weet uit te leggen. Ik ben er heel blij mee, tot gauw!

 

Groetjes,
Diane

 


 

16 januari 2010

 

Hee Arno,
Bedankt voor je eerste CUBASE 5 les. Ik was erg onder de indruk van je homestudio. Jullie gastvrijheid was hartverwarmend! Ik heb eerst zelf een hele tijd zitten prutsen maar kwam er gewoon niet uit. In deze eerste les heb ik al heel veel kennis opgedaan en dat scheelt gewoon ontzettend veel tijd. Ook kan je altijd een beroep op jou doen met extra vragen via de mail, in no time krijg je een keurig antwoord terug. Kortom, ik ben erg enthousiast en verheug me op de 2e les.

 

Groeten,
Henk Brouwer

P.S. Ik heb Halion Symphonic Orchestra ook binnengekregen!

 


 

12 december 2009

 

Beste Arno,
Het is gewoon een ervaring om te zien hoe jij met alle apparatuur werkt. Je krijgt zelf een beter inzicht hoe alles werkt. Als Cubase starter is het gewoon heel moeilijk om te begrijpen hoe alles werkt en dan is het gewoon fijn om iemand te hebben die je het een en ander kan uitleggen. Ineens ben je na de cursus een paar stappen verder.
Arno bedankt voor je uitleg en de koffie.

 

Met vriendelijke groet,
Theo

 


 

25 oktober 2009

 

Beste Arno,
Hierbij nog mijn grote dank voor je prima uitleg, ik was zeer onder de indruk van je studio... maar ook zeker van je kennis. Nogmaals hartelijk dank.

 

Met vriendelijke groeten,
Jan Hekkert
www.jhsound.nl

 


 

24 oktober 2009

 

Beste Arno,
Onlangs heb ik samen met mijn zoon bij jouw de cursus voor het gebruik van Cubase gevolgd. Voor mij helemaal nieuw en voor mijn zoon een forse opfrisser. We zijn erg onder de indruk van jouw aanpak en wijze van uitleg. Helemaal tevreden zijn we over de mogelijkheid die jij aangaf om altijd met vragen of support bij jouw te kunnen blijven aankloppen. Ik denk dat we dat zeker gaan doen.

 

Groet en tot ziens.
Henk van Harmelen

 


 

17 oktober 2009

 

Hallo Arno,
Omdat wij bij United by Music graag onze live optredens willen opnemen heb ik de combi cursus Cubase gevolgd. Van een absolute beginner ben ik nu een heel stuk verder op weg en ga binnenkort, als de EDU versie van Cubase5 die ik bij je besteld heb binnen is, aan de slag met onze eigen setup. Bedankt voor alle duidelijke aanwijzingen en de 'jumpstart' in Cubase 5.

 

We spreken elkaar vast nog wel!
Jan Willem Wemekamp

 


 

30 juni 2009

 

Hoi Arno,
heel erg bedankt voor het eerste deel van de musicproduction cursus met Cubase en het certificaat, natuurlijk ook te gebruiken als placemat. Met Cubase en de Motif XS, Z1, Poly800 en Poly61 is het een leuke setup geworden. Op naar deel 2.

 

Groeten,
Floris

 


 

8 juni 2009

 

Arno.
Het duurde een tijdje voordat hij verscheen maar hij kwam ,`de verlosser`. Ik kom uit Volendam en ben in het bezit van een uit de klauwen gelopen hobby. Meneer Arno heeft me met mijn nieuwe Mac en Cubase 5 weer een gelukkig mens gemaakt door zijn geduld en zeer uitgebreide uitleg kennis van zaken en daar nog bij gevoel voor humor. Hij moet wel een hele lieve vrouw hebben want hij kijkt niet op een uurtje. Volhouden zo Arno ik beveel je aan bij al degene die net als ik van goede wil zijn maar niet beschikken over jou technisch vernuft.
Het ga je goed!

 

Cor Veerman

 


 

9 mei 2009

 

Hé Arno,
Ik ben flink onder de indruk van je studio-equipment en de praktische kennis over de apparatuur in het algemeen en Cubase in het bijzonder. Het blijft voor mij nog een verkeerschaos, waarin jij de routes kent. Je tips en tricks kan ik al een beetje toepassen en ben zo een reuzestap verder!  Ik moet nog werken aan de perfecte set-up. Je vriendelijke uitleg heb ik meegenomen. Voor iedereen die lekker wil spelen/zingen en opnemen, ga eerst eens kijken bij Arno en het bespaart je veel gepruts.

 

Groeten uit Buurse
Luciën

 


 

7 maart 2009

 

Hoi Arno,
Bijna vergeten dat ik nog wat in je Gastenboek zou gaan schrijven. Ik heb bij jou een introductie- cursus Cubase gedaan en er veel van geleerd! Ik vond het bovendien erg gezellig, ook dankzij je vrouw. Ga zo door en wie weet tot ziens!

 

Groet,
Esmée

 


 

8 december 2008

 

Arno,
eerste keer bij jou op bezoek was bijzonder leerzaam. Veel geleerd over het midi gedeelte van Cubase. De tweede keer kwam je bij mij op bezoek om diverse problemen tussen Cubase en de Tyros 2 op te lossen. Binnen een uur hadden we alles aan de praat en tot op heden werkt het prima. In de toekomst zal ik zeker nog een keer van je diensten gebruik willen maken.

 

gr.
Jan

 


 

16 november 2008

 

Vorige week ben ik voor het eerst bij Arno geweest voor het aansluiten van mijn synthesizer op de rest van mijn apparatuur. Wat anderen in een half jaar niet voor elkaar kregen, deed deze man in 2 uurtjes en daarnaast nog een super-uitgebreide uitleg over Cubase. Iemand die je niet laat weggaan voor hij je uitermate goed alles heeft uitgelegd, ook al moet hij daarvoor nog doorgaan in zijn eigen tijd. Fantastisch!!

 

Kenneth

 


 

20 september 2008

 

Hallo Arno.
Ik heb er zeker wat van opgestoken betreft het werken met Cubase,en je hebt het allemaal goed voor elkaar. Het was een leuke en leerzame dag, wat zeker niet de laatste keer is. Tot gauw.

 

Groetjes,
Martin Libosan uit Ede

 


 

30 juli 2008

 

Bij deze wil ik Arno nog even bedanken voor de kundige uitleg over diverse aspecten van het recorden in Cubase SX. Arno heeft deze uitleg zeer goed gegeven na mijn vragen aangehoord te hebben, hij haakt zelf ook in op diverse tricks bij bv. het opnemen van vocalen. Al met al een goede docent wat betreft het studio gebeuren. En met de nodige humor, wat ook niet onbelangrijk is. Kortom: als ik meer uitleg nodig heb over diverse aspecten van bv. Cubase, dan kom ik zeker terug bij hem. En voor de prijs hoef je het niet te laten!

 

Gr,
Ralph

 


 

25 juli 2008

 

Hallo Arno,
Bedankt voor je hulp in het oplossen van de problemen rondom de aansluitingen. Je uitleg is duidelijk geweest en ik heb inmiddels een aantal nummers met succes op een CD gebrand.  Je kennis is breed en ik weet zeker dat als ik andere vragen heb, dat ik bij je terecht kan.

 

groeten,
Steve

 


 

20 juli 2008

 

Hoi Arno,
Langs deze weg nog hartelijk dank voor je drie zaterdagen dat je ons het e.e.a. hebt bijgebracht over Cubase. Ik heb een boel opgestoken en kan daar ook daadwerkelijk iets mee. Om het maar eens in de taal van onze beider voorvaderen te zeggen: Tige tank en oant sjen!!

 

Wim Beckers

 


 

25 juni 2008

 

Hallo Arno,
Ik wil toch via deze weg even vermelden dat ik de CD die gemaakt is in jou studiootje echt perfect vind. En ik niet alleen, maar ook iedereen die hem hoort. Hij is echt boven verwachting geworden.
We zullen mekaar in de toekomst nog wel vaker tegen komen.

 

Groetjes Gewoon Aad en tot weerziens

 


 

23 februari 2008

 

Hey Arno,

Ik vond en vind het trouwens heel tof dat je ook naar mij toe kon komen. Na veel zoeken voor een cursus Cubase 4 (allemaal ver weg voor mij ) kwam ik op jouw site terecht, en daar stond dat je ook bij de mensen thuis komt om daar advies te geven over apparatuur en aansluitingen in mijn eigen situatie, en cursus in Cubase 4 te geven uiteraard. Wat ik heel relaxed vond, was dat het allebei door elkaar kon, dus stukje cursus dan even kijken naar de aansluitingen,MU Xboard61, die je mij ook had aangeraden (naar volle tevredenheid).

Ik kan nu al gewoon lekker met Cubase aan het werk en dat kon ik voordat je was geweest echt niet. Ik heb er heel veel van opgestoken dus als je nog vragen over Cubase 4 hebt kun je mij altijd bellen (hahaha).

 

Groetjes Joey

PS ga je zeker weer bellen voor een afspraak

 


 

2 februari 2008

 

Hoi Arno.
Enorm bedankt voor de cursus ik heb zeer veel geleerd vandaag en ben er enorm blij mee, echt super top dank je. Veel succes met je verdere cursussen.

 

Mvg Marinho

 


 

17 november 2007

 

Ik ben zeer verrast over de cursus die ik heb ontvangen van Arno. Deze man heeft er erg veel verstand van en heeft me enorm goed geholpen om nu eindelijk eens goed overweg te kunnen met Cubase zowel midi als audio super, een absolute aanrader!

 

Toyax

 


 

10 november 2007

 

Beste Arno,
Op 10 november heb ik de cursus van je gehad. Heel veel geleerd! De opstelling die jij mij hebt aangeraden heeft al plaatsgevonden, het is veel beter zo. Ik wil je hartelijk bedanken voor alles en als ik vragen heb weet ik je te vinden.

 

Groetjes, Peter

 


 

20 oktober 2007

 

Toen ik begon met MIDI muziek te maken waren er al snel een aantal onderdelen waar ik niet echt meer uit kwam, dus: zoeken op internet naar een cursus die gericht was op wat ik wilde weten over MIDI. Na een aantal cursussen te hebben gevonden was die van AMPS-recordings voor mij de enige die aansloot op wat ik wilde weten. Nadat ik hartelijk werd ontvangen heb ik één dag cursus gevolgd. Toen ik thuis kwam en de opgedane kennis in praktijk ging brengen merkte ik dat ik er erg veel van opgestoken heb, niet alleen over MIDI, maar ook over hoe je praktisch
gericht in Cubase kunt werken, en andere zaken zoals bijvoorbeeld randapparatuur. Wat ik ook ERG prettig vind is dat Arno zelfs na de cursus bereid is om via email nog verdere vragen duidelijk en uitgebreid te beantwoorden.
Ik zou iedereen die een gerichte cursus op maat wil aanraden om dit bij AMPS Recordings te doen!

 

Tim Wirds

 


 

29 september 2007

 

Tijdens het speuren op het internet ben ik terecht gekomen op de website van AMPS Recordings. Ik was op zoek naar randapparatuur maar ook informatie over Cubase. Tot mijn verbazing kwam ik een cursus tegen die mij zeer aansprak, mede omdat er individueel les wordt gegeven en de prijs laag is. Inmiddels heb ik de cursus gevolgd en ben zeer enthousiast thuis gekomen. Dit werd veroorzaakt door het feit dan ik op zeer deskundige wijze advies heb gekregen over de mogelijkheden van de hardware, software zoals ik die in de praktijk zou kunnen gebruiken. Dus echt een cursus op maat!

Ik wil ook even vermelden dat ik zeer hartelijk werd ontvangen en dat het natje en droogje ook goed verzorgd werd. Arno (en ook voor de vrouw van Arno) hartelijke bedankt voor een zeer informatieve en leuke dag!

Voor ieder ander, deze cursus is zeer zeker de moeite waard!

 

Emma van Eldik

 


 

1 september 2007

 

Heb onlangs een cursus Cubase gehad. Arno was zeer bekwaam, zowel vakinhoudelijk maar ook in de wijze van kennisoverdracht. Een aanrader wat mij betreft.

 

Arjan

 


 

10 september 2006

 

Na vele uren zelf aan uitzoeken geweest hoe en wat over MIDI en hard-disk recording, toch maar eens opzoek gegaan naar een goede cursus hierover. Via google uitgekomen bij AMPS Recordings, en een afspraak gemaakt voor een midi+harddisk recording cursus.

 

Samen met m'n broer naar Zevenaar, alwaar de koffie klaar stond. Na een kleine inventarisatie over wat we allemaal deden, wat voor muziek en apparatuur etc. gingen we meteen aan de slag, en zijn we een dag onder de hoede geweest van Arno. Op een 1 op 1 basis alles uitgelegd overrecording ,en meteen in de praktijk toe te passen in Arno zijn zeer goed uitgeruste studio.

Arno we hebben genoten van je bevlogenheid en je uitstekende uitleg en praktijkvoorbeelden, dit gaan we zeker toepassen in onze homestudio.

 

Muzikale groet
Marcel van Mook

 


 

10 september 2006

 

Ik heb samen met mijn broer op een zondagmiddag, de cursus HD recording in Cubase gevolgd. Is mij goed bevallen, heel relaxed. Wat heel prettig werkt, is dat je er met de neus boven op zit; dus je kan meteen reageren en vragen stellen bij een bepaalde handeling. Het werkt inspirerend als je met iemand bezig bent, die er verstand van heeft. Werken met digitale audio en midi is een complex geheel, wat je niet in een middag compleet kan behandelen. Daarom is het ook fijn, dat als wij nog vragen hebben, Arno altijd kunnen mailen, om gebruik te maken van zijn kennis.

 

Groeten,
Rob van Mook

 


 

9 september 2006

 

Voor het voor het nageslacht vastleggen van een tweetal liederen die ik ter gelegenheid van het huwelijk van mijn dochter heb gezongen heb ik een beroep gedaan op de faciliteiten die AMPS Recordings mij via de enthousiaste eigenaar, Arno Rijpma, heeft geboden. We zijn collega’s van elkaar op het werk.

 

Het zag er voor mij als leek allemaal redelijk professioneel uit en de programmatuur voor het bewerken van de opnames bleek uitermate geschikt voor mijn doel. Ik had nog nooit in een opname-studio gestaan. De door mij meegebrachte CD’s met de instrumentale begeleiding werden in een snel tempo ingelezen en klaargezet voor de opname. In de studio waren twee microfoons voor de zang aanwezig  opgesteld, er zijn er meer aanwezig (edited by webmaster).

 

Bij het enkele malen zingen van het lied dat ik bij de trouwplechtigheid had gezongen werd door Arno Rijpma de apparatuur optimaal ingesteld. Vervolgens is er een opname gemaakt van het lied. Daarna is er nog een bewerking i.v.m de balans tussen zang en orkest op losgelaten voor mixdown (edited by webmaster). Het tweede lied dat ik samen met mijn vrouw en kinderen op de feestavond heb gezongen heb ik in één keer laten opnemen. Het is daarna niet meer bewerkt, behoudens mixdown (edited by webmaster). Ik heb over het resultaat nog geen andere reacties dan die van mijn vrouw. Ze vond de opname goed geslaagd. Nu maar hopen dat mijn dochter en schoonzoon het ook
leuk vinden.  Dat hoop ik ook Herman! (edited by webmaster).

 

Arno, nogmaals bedankt voor de ontvangst en de gelegenheid die je me hebt geboden.

 

Herman Poelman

 


 

11 juni 2006

 

Ik ben op zaterdag 3 juni naar de studio van Arno in Zevenaar gegaan. Ik was in bezit gekomen van Cubase SL en wilde graag enige uitleg daarover krijgen. Via zijn site ben ik met hem in contact gekomen en heb ik een afspraak gemaakt.

De koffie stond klaar toen ik bij hem thuis kwam en we zijn daarna de studio ingegaan om wat met MIDI files te stoeien. Hij heeft me in heldere woorden uitgelegd hoe ik een midifile zodanig kan bewerken dat ik de midi als begeleiding voor een zangkoortje kan gebruiken. Toen ik echter thuis kwam was ik al weet wat vergeten maar een telefoontje naar Zevenaar en ik zat weer op het “juiste spoor”. Arno, bedankt en we spreken elkaar nog want er zijn nog wat dingetjes die nadere uitleg nodig hebben.

 

Groeten, Jan

 


 

29 mei 2006

 

Een probleem in Cubase SX in samenwerking met mijn (Access Virus; TI edited by webmaster) synthesizer  en de geluidskaart (edited by webmaster) waar ik niet uit kon komen heeft Arno voor me verholpen. Nu kan ik eindelijk weer verder. Uitzoeken op internet of hulp zoeken in de winkel had niks opgeleverd.
Arno bedankt!

 

Groetjes,
Eduard

 


 

23 april 2006

 

Arno, ik ben hartstikke gemotiveerd terug gekomen en gelijk op de computer doorgegaan, om alle instellingen te maken. Het verbinden met de mengtafel is goed gelukt. Ik heb veel geleerd, vooral wat betreft het instellen van de mixer en VSTinstruments (bv HALion).

 

Bedankt,
Rini

 


 

18 april 2006

 

Hallo, Afgelopen weekend zijn een kameraad en ik bij Arno geweest om Cubase SX 3.0 eens wat beter te leren kennen. We waren al een tijdje bezig, maar wegens de geringe vorderingen toch besloten een cursus te gaan volgen. Na even zoeken in Zevenaar uitgekomen waar we voor een mooie prijs een goede cursus konden volgen... Zo gezegd zo gedaan. De cursus was zeer goed en doordat het individueel was, kon er goed op onze vragen worden ingegaan. Klasse!

We zijn nu ook een stuk verder en kunnen aan de slag met Cubase.... Alleen voor de muziek die we willen maken (hardcore), zullen we ook goed met Kontakt 2 overweg moeten kunnen... Het volgende project.

Maar Arno: Bedankt!

 

Grtz Daniel en Liam

 


 

2 februari 2006

 

Yo luitjes, Heb in december een MIDI cursus van Arno gehad. Erg relaxte middag gehad en veel bijgeleerd over Cubase. Heb het pakket eerder zelf gekocht maar ben zelf iets te ongeduldig om alles uit te vogelen. Het is natuurlijk zeer uitgebreid vooral als je alles binnen Cubase wilt doen, zoals gebruik maken van de VST instruments. Om een complete track te producen moet je ook wel alles weten van snds en fxs en dit zit ook allemaal in Cubase SX maar je moet maar weten waar!

Dit alles kan Arno je prima uit leggen en je kunt daarna meteen aan de slag zoals ik.Mijn nadeel is dat ik weinig tijd heb met een drukke baan om veel tijd te besteden om de tracks af te maken maar ik kan in ieder geval voolopig lekker m'n ei kwijt. O ja voor vraagjes is een emailtje naar AMPS zat goede feedback!

 

Succes en latrrrr,
Leon

l.the@planet.nl

 


 

29 januari 2006

 

From Studio X10sions, Amsterdam
Always on the lookout for articles to broaden my spectrum of audio knowlege. I came across a link which caught my attention by the way he presented his assistence. For the first time some living soul was actually accessable instead of the usual online help yourself tutorials.

 

My studio set up has taken me 10 years to put together.
I am first and formost a musician not a tech-geek. Aiming for quality recordings, I invested in a substantual amount of gear (hardware). The tech curve comes when you need to learn how to use the machinery.

 

The help and advice I received from Arno at AMPS Recording studios was invaluable. From solving my numerous midi device connection problems, to recording audio & midi controllers in Cubase SX ( a hands on tutorial ).
I now have the best of both worlds. I rehearse and arrange my compositions in Cubase SX as well as HD Recording.

In addition he advised me on future investments for my studio, I have subsequently purchased two  of those items. A remote controller for Cubase SX & a EQ Mixer Fader controller.  Being able to get the most out of my studio was where I wanted to be and my recording sessions are now simplified and take less time.

Having the hardware & software approach has enhanced my possabilities to new heights.
The results are great!

 

Arno! U da Man!
Thanx again for your sound advise.

Greetings from Amsterdam,
Shaun Spencer
Studio X10sions
x10sions@xs4all.nl
www.x10sions.nl

 


 

Het gastenboek is geopend op 25 januari 2006

 

AMPS Recordings heeft in de afgelopen jaren veel klanten cursussen en advies gegeven, waaronder hobby-musici die hun eigen muziek willen opnemen met Cubase, maar ook professionele studio-eigenaren, componisten en producers. Vanaf vandaag kunnen klanten van A.M.P.S. Recordings hun reactie hier geven.

 

Arno Rijpma

 

 

 

 

 

Actueel nieuws

 

Hier vind u het actuele nieuws over AMPS Recording.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelt in en rond de studio. 

 

Volg AMPS Recordings ook op Facebook

 

Nieuwsarchief

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren. Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar. 

In het gastenboek vind u reacties van klanten over AMPS.

 


 

Laatste nieuwsberichten