Actueel nieuws

 

Hier vind u het actuele nieuws over AMPS Recording.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelt in en rond de studio. 

 

Volg AMPS Recordings ook op Facebook

 

Nieuwsarchief

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren. Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar. 

In het gastenboek vind u reacties van klanten over AMPS.

 


 

8 juni 2018

Vandaag op afstand weer met Dennis aan het werk geweest met Cubase. Hij heeft weer veel geleerd. De volgende keer zal bestaan uit het leveren van een DAW systeem met Cubase Elements 9.5 bij hem op locatie.


 

6 juni 2018

En vanavond alweer een track gemasterd. Hij zal wel snel op YouTube terecht komen, net als de vorige.
Daar is hij dan ook al:


P.S.Het beste te beluisteren op een goede speakerset met een subwoofer
En u bent van harte welkom bij AMPS Recordings voor een luistersessie. Luister het verschil tussen de originele track en de gemasterde track en uw oren zullen u overtuigen.


 

5 juni 2018

Vanavond weer wat masteringwerk gedaan. Onder de hoofdtelefoon klonk het prima. Morgen overdag maar eens checken op de main speakerset….
De check is inmiddels gedaan en de track staat ook al op Youtube.


P.S.Het beste te beluisteren op een goede speakerset met een subwoofer
En u bent van harte welkom bij AMPS Recordings voor een luistersessie. Luister het verschil tussen de originele track en de gemasterde track en uw oren zullen u overtuigen.


 

4 juni 2018

Telefonisch vanavond even een goede klant weer op weg geholpen. De communicatie tussen Windows 10 en zijn MOTU audio-interface was even ver te zoeken. Het heeft wat moeite gekost, maar de klus is weer geklaard. Het werkt weer!


 

2 juni 2018

Vandaag op afstand Dennis uit Rotterdam cursus Cubase gegeven. Het is niet de ideale manier van cursus geven, maar het gaat best OK. Dennis is in ieder geval al super verder geholpen.
Ook nog advies kunnen geven over het aanschaffen van de juiste USB hub en een hoofdtelefoon versterker.
Tot volgende week Dennis!


 

23 mei 2018

Deze woensdag heeft een klant zijn omgezette Cubase projecten weer opgehaald. Hij had van zijn band nog heel oude projecten op de plank liggen, waar ze nog een remix van wilden hebben. Die projecten waren nog gemaakt in het begin van deze eeuw, waarschijnlijk in Cubase VST 5. AMPS Recordings kan deze projecten nog steeds overzetten van de toen gebruikelijke .arr en .all indelingen naar de nieuwere Cubase indeling .cpr die werd gehanteerd vanaf Cubase SX. De projecten zijn in .all geopend, gestructureerd en weer opgeslagen als .cpr. Alle bijbehorende files in de juiste directories, en dat alles is weer voor de klant op zijn USB stick gezet. Veel succes ermee Steven en Octave Pussy (dat is de naam van zijn Funk band)


 

22 mei 2018

Vandaag is de Cubase 9.5.30 maintenance update uitgekomen voor alle Cubase versies. Gratis te downloaden voor alle Cubase 9.5 gebruikers.


 

21 mei 2018

Vandaag, maandag 2e Pinksterdag is het dan de laatste cursusdag van dit voorjaar voor Rene. Er worden nog een aantal zaken doorgenomen en Rene heeft nu voldoende lesmateriaal om de zomer door te komen. Als alles goed gaat, zien we elkaar aan het begin van het najaar weer! Dan gaan we verder waar we nu gebleven waren.


 

16 mei 2018

De Zoom 9120 Advanced Sound Environment Processor wordt vandaag in het rack ingebouwd en aangesloten. Alles werkt naar behoren en het gapende gat dat de defecte Zoom 1202 Studio effectprocessor heeft achtergelaten in het rack is weer gevuld.


 

14 mei 2018

Vandaag in Hengelo een Zoom 9120 Advanced Sound Environment Processor opgehaald. De Zoom 1202 Studio effect processor heeft na vele jaren trouwe dienst de technische geest gegeven. Tijd voor een nette vervanger uit dezelfde periode van hetzelfde merk. Over één of twee dagen kan hij ingebouwd worden in het FX rack in de studio en krijgt hij zijn plaats tussen de TC Electronics en de Lexicon.

Verder vanavond nog een paar zeer oude Cubase projecten op CD-ROM aangeleverd gekregen die nog gemaakt zijn als .arr en .all formaat. Deze moeten op korte termijn omgezet worden naar .cpr format van de huidige Cubase versies. Een klusje op maat voor AMPS Recordings.


 

12 mei 2018

Deze zaterdag alweer de volgende les voor Rene uit Dieren. Zijn een-na-laatste voordat hij een break neemt. In het najaar gaan we de draad zeker weer oppakken.


 

9 mei 2018

Op de één na laatste dag van de aanbieding van Steinberg heb ik nog aan aantal Groove Agent drumpakketten aangeschaft. Waaronder Metro Heights Indie Rock Drums en Simon Phillips Studio Drums. De pakketten waren met 50% korting, en dan wordt het toch wel erg verleidelijk! Te verleidelijk dus! Deze drumpakketten kunnen zowel gebruikt worden in de 'grote' Groove Agent alsook in de bij Cubase meegeleverde Groove Agent SE. Naast prachtig gesampelde drumkits zitten er ook een heel aantal loops en grooves bij voor allerlei stijlen. Ben je zelf geen drummer, dan is dit zeker een mooie aanvulling in Cubase.


 

7 mei 2018

Vandaag zijn er weer updates uitgebracht door Steinberg voor HALion 6 en HALion Sonic 3 updates uitgekomen


 

2 mei 2018

Vandaag een conversie klus opgeleverd. Het omzetten van 4 DAT-tapes naar .wav files voor een klant. De files zijn inmiddels naar hem ge-upload.


 

28 april 2018

Vanmiddag had ik Rene weer in de studio voor zijn 2-wekelijkse gezonde Cubase sessie. Altijd gezellig en evenzo leerzaam.

Later vanmiddag had ik Renaldo voor een uurtje bij AMPS Recordings op bezoek voor wat hulp bij zijn issues met Cubase. Renaldo kan ook weer verder. Succes ermee Renaldo!

Vanavond ben ik begonnen met het overzetten van DAT tapes voor Joris naar wav audio. Zo maakt de Tascam DA-30 MKII ook weer eens draai-uren. Daar is hij in het verleden ook exact voor aangeschaft. Over enkele dagen is dit projectje ook weer afgerond.


 

25 april 2018

De laatste kabels zijn binnengekomen en kunnen gelabeled gaan worden. Het gaat dan toch binnenkort gebeuren! Koningsdag is de studio weer af en volledig gebruiksklaar!


 

23 april 2018

Natuurlijk mist er nog iets, dat zul je altijd zien. Eén gitaar pre-amp kan ik nog niet aansluiten omdat die nogal ver van het mengpaneel af staat, en binnenkort zelfs nog wat verder weg komt te staan. En mijn langste jack kabels zijn 6 meter. Dus nog even 2 stuks 9 meter kabels bestellen en we kunnen de studio eindelijk helemaal afmaken.


 

21 april 2018

Vandaag had ik Miranda uit Nijmegen in de studio voor haar cursus Cubase. Miranda werkt voor haar vak met muziek en zoekt verdieping in Cubase om zaken beter en eenvoudiger aan te pakken. We behandelen vandaag vooral het VST Instrument Rack, het recording channel met Insert, EQ en send/return, automation en mixdown. Miranda is enthousiast over de prettige en leerzame dag. Dank je wel Miranda, en veel succes met de muziek en je onderneming..


 

20 april 2018

Op deze vrijdagmiddag heb ik maar eens de tijd genomen om de ombouw van de studio af te maken. Wat is het toch een klus. Er zitten nu 111 signaalstekkers achterin het mengpaneel en iets van 160 in de randapparatuur. Veel is of serieel doorgelust (mastering-rack) danwel aangesloten via een patchbay. En aan de studio-zijde heb je sowieso 2x zoveel stekkers als aan de mengpaneel kant bij inserts.
Het is dan wel misschien niet meegevallen, maar de klus is uiteindelijk klaar. De puntjes op de "i" komen volgende week, maar het is zover aangesloten en werkend.


 

17 april 2018

Deze mooie en zonnige dinsdag heb ik een Roland XV-5050 synthesizer module opgehaald. De Roland XV-5050 wordt natuurlijk meteen ingebouwd en we gaan meteen verder met her-aansluiten en bekabelen van de studio. Zaterdag verwacht ik immers weer een Cubase cursist.


 

16 april 2018

Vandaag verder met het her-bekabelen van de studio. Stroom is gereed. MIDI is nagenoeg gereed. Nu wordt de audio bekabeling onder handen genomen. We beginnen met het aansluiten van de audio interface met 10 inputs en 12 outputs en dan verder met de 26 denoiser kanalen. Als dat gedaan is hebben we de multi-kabels grotendeels gehad en beginnen we met het aansluiten van de instrumenten en de randapparatuur.


 

14 april 2018

Vandaag was ik bij Rene in Dieren om zijn Tascam US 16x08 te installeren en hem verder te helpen met het omzetten van sequences van zijn Yamaha RS7000 en Quasimidi The Raven naar MIDI files in Cubase zodat hij ze kan gaan afspelen met zijn NI Synths en met Rob Papen Predator en Nexus. Alles is helemaal naar wens van Rene verlopen en we zien elkaar over 2 weken weer bij AMPS Recordings in Zevenaar.


 

8 april 2018

Gisteren en vandaag bezig geweest de Soundtracs Topaz Project 8 24ch mixer te ontkoppelen, de vervangende Soundtracs Topaz Project 8 32ch te plaatsen en het kabelmanagement drastisch onder handen te nemen.
We hebben alle audio-, MIDI- en voedingskabels ontkoppeld en zijn helemaal opnieuw begonnen. Omdat er alleen al in de mixer ruim 100 audio-kabels zaten, is het voor te stellen dat het werk nog niet gereed is. De rest van de week zal alles weer worden aangesloten. Meer kanalen en wat meer orde in de bekabeling in de studio, een mooi vooruitzicht.


 

5 april 2018

Vandaag is de Steinberg Cubase 9.5.21 hotfix update uitgekomen voor alle Cubase versies 

31 maart 2018

Vandaag had ik Rene weer in de studio voor zijn tweewekelijkse Cubase cursus. Alles loopt op rolletjes en Rene is zeer tevreden met het geleerde en kan er thuis weer mee aan de slag.


 

20 maart 2018

De SPL Goldmike model 9844 class-A voorversterker -Made in Germany- is vandaag verkocht.


 

17 maart 2018

Vandaag had ik Rene uit Dieren weer in de studio voor zijn 2-wekelijkse cursus Cubase. We hebben de installatie-procedure voor zijn Steinberg cc121 doorgenomen. Daarna zijn we aan de slag geweest met enkele vragen waaronder het aanpassen van de timing van geïmporteerde MIDI tracks met bijgevoegde audio samples. Het is allemaal prima gelukt en Rene is weer zeer tevreden huiswaarts gekeerd.

Tevens heb ik vandaag mijn Soundtracs Topaz Proje 8 32ch mixer console opgehaald bij mijn reparateur Hureka in Zevenaar. Over enkele weken staat dan de ombouw in de studio gepland om de huidige Soundtracs Topaz Project 8 24ch weg te halen, het meubel aan te passen en dan de 32ch te plaatsen en alles weer aan te sluiten. Dat wordt nog een hele klus. In de huidige mixer zitten al meer dan 100 kabels, en daar gaan er bij de 32ch nog meer bij komen....


 

16 maart 2018

Vandaag dan toch maar eens lid geworden van het internationale forum gearslutz.com. Dit is toch wel het aangewezen forum met betrekking tot recording en de betere studio hardware.


 

15 maart 2018

Inmiddels zijn de 2 Behringer PEQ2200 Ultra-Q Pro equalizers en de 3 Alesis 3630 gate/compressor/limiters verkocht via Marktplaats. Verder is ook de Behringer BCF2000 verkocht. Die is niet meer benodigd in de studio.


Verder heb ik vandaag de opdracht binnengekregen voor het omzetten van 4 DAT tapes naar .wav files in 48kHz. Ook je digitaliseringsklus vanaf stereo cassette, 4-sporen multitrack cassette, 8-sporen multitrack cassette en Mini-Disk is in goede handen bij AMPS Recordings.


 

11 maart 2018

Deze zondag heb ik de Cubase Pro 9.5.20 update gedownload en geïnstalleerd. Deze versie lijkt tot nu toe een stuk stabieler dan de vorige versie 9.5.10. Binnenkort meer over de stabiliteit van deze laatste update. 

10 maart 2018

Vandaag had ik Arjen uit Gouda op bezoek voor zijn cursus Cubase Pro met Educational versie van de software. Cubase is tegenwoordig nog bijna enkel download. Dus eerst Cubase downloaden en installeren en registreren. Daarnaast het integreren van zijn Roland G-800 in Cubase, met daarna nog de basis van het programma en een mooie template. Wat is een dag toch snel om! 

8 maart 2018

Vandaag is de Steinberg Cubase 9.5.20 update uitgekomen voor alle Cubase versies


Tevens is vandaag de Cubase Pro Educational voor een klant binnengekomen. Die gaat aanstaande zaterdag bij aanvang van zijn cursus meteen geïnstalleerd worden.


 

7 maart 2018

Vandaag zijn de bestelde AKG hoofdtelefoons binnengekomen. Die staan nu opgestapeld klaar om uitgepakt en aangesloten te worden. Het zijn 3 AKG K-92's, 2 AKG K-271 MKII's en een AKG K-240 Studio. Waarschijnlijk gaan er spoedig nieuwe modellen komen, want ze waren flink afgeprijsd.


 

5 maart 2018

Afgelopen zaterdag was er tijdens een Cubase cursus voor de 2e keer in een beperkte periode een Philips hoofdtelefoon stukgegaan. Mechanisch heeft kunststof en de Philips bouwwijze ook slechts een beperkte 'houdbaarheidsdatum'. Ze hebben het ongeveer 10 jaar volgehouden.
Om deze reden heb ik vandaag besloten het risico niet te nemen dat de andere 2 hoofdtelefoons ook nog kapot gaan tijdens het werk met klanten. Dus meteen maar een heel arsenaal AKG hoofdtelefoons met een meer dan prima reputatie aangeschaft. 3 AKG K-92 gesloten hoofdtelefoons voor de muzikanten, 2 AKG K-271 MKII hoofdtelefoons voor de mensen achter het mengpaneel tijdens het recorden, en een AKG K-240 Studio voor tijdens het mixen en masteren. Dit is tegenover de gesloten K-92 en K-271 MKII hoofdtelefoons, een half-open model. Daarmee kun je nog wat langer achtereen werken zonder vermoeide oren te krijgen.
De hoofdtelefoons zullen binnen zijn voordat ik mijn volgende klant in de studio heb.

Natuurlijk kunnen alle hoofdtelefoons in de studio gelijktijdig worden gebruikt via de ART HeadAmp6 Pro hoofdtelefoon-versterker.


 

3 maart 2018

Vanochtend had ik Rene weer in de studio voor zijn 2-wekelijkse Cubase/WaveLab sessie. We zijn weer een stukje opgeschoten. Tevens heeft hij zijn Steinberg cc121 mee naar huis genomen om Cubase en WaveLab eenvoudiger te kunnen bedienden. Veel succes en tot over 2 weken Rene!

En vanmiddag had ik Will uit Zuid-Limburg op bezoek om voor zijn zeer specifieke vragen samen zijn Roland Integra-7 te doorgronden. We hebben een aantal MIDI issues doorgenomen en zijn Integra figuurlijk op zijn kop gezet. Will weet nu goed wat er betreft zijn specifieke vragen met de Integra wel en niet kan, en heeft nu een flinke klus voor de boeg om zijn MIDI bestanden Integra-fit te gaan maken. Veel succes ermee Will!


Eerder zaterdagochtend heb ik mijn recent aangeschafte Soundtracs Topaz Project 8 32-32-8-2 mengtafel naar Hureka gebracht om een fader te laten herstellen en de lampjes van de VU's te laten vervangen. Als het goed is gaat deze mixer begin april in de studio geplaatst en aangesloten worden. 

24 februari 2018

Mijn cursiste voor vandaag heeft zich met griep afgemeld. Van harte beterschap Miranda! Je nieuwe afspraak is ingepland.


 

22 februari 2018

Vandaag is de laatste Cubase 9 maintenance update 9.0.40 uitgekomen voor alle Cubase versies. De update is inmiddels geïnstalleerd bij AMPS Recordings in de studio.


 

17 februari 2018

Vanochtend had ik Rene weer in de studio voor zijn vervolg van Cubase. We hebben zijn lijstje vragen weer afgehandeld en Rene heeft genoeg te oefenen voor zichzelf tot de volgende les. Succes Rene, en tot over 2 weken!


Vanmiddag was ik bij Marmalade Music in Delft om de door mij aangeschafte Joemeek VC1Qcs channel strip op te halen. De Joemeek channel strip is inmiddels ingebouwd in het rack en wordt binnenkort in bedrijf genomen. 

13 februari 2018

Recent ben ik lid geworden van het forum homerecording.be. Geen onverdeeld succes. Ik zocht een forum waar veel discussie en informatie zou zijn over recording, microfoons, hardware etcetera. Dat viel bij de zuiderburen nogal tegen. Er zijn weinig actuele discussies en er zitten een paar zogenoemde trollen op die de zaak alleen maar willen ophitsen en verstieren. Dus ben ik lid geworden van hun engelstalige naamconcurrenten homerecording.com. Dat ziet er al een stuk beter uit. 

10 februari 2018

Vandaag had ik Joe uit Rotterdam in de studio om aanwezig te zijn bij de mastering van 3 van zijn tracks. Ik heb hem er zelf bij omdat dat het snelst en eenvoudigst communiceren is wat betreft zijn songs. Je kunt tracks op vele wijzen masteren, maar het moet natuurlijk wel ook zijn wat de klant wenst. Vandaag is het allemaal prima bij elkaar gekomen en we zijn beide tevreden over de mastring van zijn songs..

Nadat hij de tracks na de sessie thuis nog meermaals heeft geluisterd is hij nog enthousiaster geworden. Dat betekent dat ik mijn werk goed gedaan heb. Dat stemt tevreden. 

7 februari 2018

Vanavond heb ik een Joemeek VC1Qcs channel strip gekocht als 2e channelstrip in de studio. Deze heeft een heel andere klankkleur als de TL Audio Ivory 2, en is daarmee een goede aanvulling in de studio. 

4 februari 2018

Deze zondag heb ik met mijn broer de Soundtracs Topaz Project 8 32-channel mixing console opgehaald in Wörth am Main (D). De 385km afstand had ik afgewogen als te doen bij de aanschaf via Ebay (alleen ophalen). Hierdoor had ik natuurlijk een stukje minder concurrentie bij de koop, dan wanneer de halve wereld mee kan bieden. De bieding was enkel toegankelijk voor mensen met een Duitse Ebay account. Dat heeft dan zo zijn voordelen.
De rit heen en weer (770km totaal dus) was aangenaam en op de terugweg lag deze grote console achterin de auto. Ik laat er nog een paar kleine dingen aan doen, want dat is niet meer mogelijk als hij eenmaal aangesloten en in gebruik is. Over enkele weken zal de console operationeel zijn in de studio. Het goede nieuws is: er kan weer meer worden aangesloten! 

3 februari 2018

Vandaag had ik Rene weer in de studio voor zijn vervolgles. We hebben nog even wat puntjes van de vorige keer doorgenomen en zijn verdergegaan met zijn nieuwe vragen. Waaronder het importeren en bewerken van een track, en hoe een vocaltrack aan te maken en op te nemen bij een instrumentale song. Rene heeft heel wat huiswerk, en over twee weken zien we elkaar weer.


 

28 januari 2018

Vanavond heb ik via Ebay.de een Soundtracs Topaz Project 8 32-channel inline console aangeschaft. Momenteel heb ik hetzelfde model, maar dan de 24-kanaals versie. De 24-channel versie heeft als inline console 48 kanalen beschikbaar in mixdown. Echter was dit voor mij te weinig(!) geworden. Vandaar dat ik nu een Soundtracs Topaz Project 8 32-channel inline heb gekocht, met 64 kanalen in mixdown.
De mixer is voor verkoop door een bedrijf helemaal schoongemaakt van binnen. Er dient enkel 1 fader vervangen te worden door een nieuwe 100mm ALPS fader en een lampje van de 2 VU-meters doet het niet meer, dus die laat ik dan meteen beiden vervangen door Hureka.


 

27 januari 2018

Vandaag is de Jackson DKMG elektrische gitaar verkocht.


 

20 januari 2018

Vandaag had ik Rene in de studio. Met Rene heb ik al eerder gewerkt en was de weg naar mij toe voor Cubase een eenvoudige, Met Rene heb ik een traject afgesproken van om de week een paar uur cursus vanaf eind januari tot en met mei van dit jaar. De vragen die Rene voor de 1e keer bij zich had, zijn allemaal beantwoord en hij kan nu aan de slag met het in de praktijk brengen ervan. Tot over 2 weken Rene!


 

19 januari 2018

Vanavond met de SPL Kultube en het nieuwe lampje voor de VU naar Hureka in Zevenaar om het lampje erin te laten zetten. Ongeloofelijk, maar een half uurtje later was hij alweer klaar. Dus snel weer terug naar de winkel om onder het genot van een kop koffie en een praatje over muziek, apparatuur en computers, de SPL weer op te halen. Wat een service van Hureka!


 

17 januari 2018

Vandaag is van SPL het lampje voor de VU meter van de Kultube stereo compressor binnengekomen. Op mijn vraag of dat lampje (eenvoudig) te vervangen is, heeft SPL me gewoon meteen gratis een nieuw lampje voor de VU meter op de post gedaan vanuit Duitsland. Wat een service van SPL! Ik kan niet anders zeggen.

Dit weekend gaat het lampje door mijn elektronica reparateur Hureka uit Zevenaar in de Kultube gezet worden.


 

11 januari 2018

Deze donderdag is mijn SPL Kultube stereo compressor binnengekomen. Hij is in het rack ingebouwd, aangesloten in de mastering keten en direct in gebruik genomen voor het masteren van een track voor een professionele pop-rock video. De video is van de band Sarah Jurassica Parker uit Nijmegen en deze video wordt gemaakt door mijn dochter als examenopdracht. Dan moet de sound natuurlijk ook perfect zijn. En daar zorg ik graag voor.
Voor het masteren van de muziek zijn de Drawmer 1973, SPL Kultube, Elysia xfilter en SPL Stereo Vitalizer mk2 ingezet. En wel met een heel stevig resultaat. Het geluid 'staat als een huis'. Ik ben zeer benieuwd naar het eindresultaat. 

6 januari 2018

Vandaag was ik in Nijmegen bij Tom. De Tyros 4 mag plaatsmaken voor de Tyros 5, er dient nog een MIDI device ingeregeld te worden in zijn Cubase Pro 9 en nog wat kleine dingetjes. Het is heel erg prettig werken met Tom, niet in de laatste plaats wegens zijn ongeremde enthousiasme voor muziek. Alles werkt prima en de Cubase template is bijgewerkt naar de actuele setup met de Tyros 5 en met een paar VSTi's die in de komende periode zeker gebruikt gaan worden. Heel veel succes en tot gauw weer Tom! 

5 januari 2018

Deze vrijdag zijn mijn Samson Powerbrite PB10 Pro powerconditioner met wat extra kabels en de Blue Baby Bottle SL microfoon binnengekomen. De Samson Powerbrite is inmiddels gemonteerd en aangesloten in het mastering-rack en doet zijn werk. Binnenkort kan er wat getest gaan worden met de Blue Baby Bottle SL microfoon. 

3 januari 2018

Vandaag wat klein materiaal zoals een power conditioner en kabels gekocht om de SPL Kultube en de andere apparatuur uit het mastering rack met een aparte switch te kunnen aan- en uitschakelen. Verder ook nog een Blue Baby Bottle SL aangeschaft om de set beschikbare microfoons in de studio compleet te maken. Voor iedere stem hebben we nu wel een geschikte microfoon paraat. 

1 januari 2018

 

Happy New Year 2018

 

Arno Rijpma wenst iedereen namens AMPS Recordings een gezond, goed en muzikaal 2018!

 


 

29 december 2017

Op de valreep van het oude jaar heb ik nog een SPL Kultube stereo compressor aangeschaft voor in het mastering rack. De 19" hardware setup upgrade is hiermee compleet. Met deze setup gaat de komende jaren gewerkt worden. Het was een flinke upgrade vanaf het begin van dit jaar tot nu. Het enige wat nu nog op het wensenlijstje staat is een Blue microfoon. 

27 december 2017

Vandaag heb ik de DVD-ROM's van de Cubase Pro 9.5 en de WaveLab Pro 9.5 updates binnengekregen. Ik vind het een goede service van Steinberg dat ze deze (waarschijnlijk na veel vragen) aanbieden bij het aanschaffen van een Cubase of WaveLab update. Voor niet heel veel geld heb je je update 'gewoon' op schijfje. 

23 december 2017

Vandaag had ik Marcel in de studio voor een cursus Cubase. Marcel werkt met Cubase 7 (grootste versie, die heet nu Pro) en hij heeft een aantal vragen. Vooral over het mixen wil hij meer weten. Wanneer zet je welk effect in, wat zijn de parameters van een compressor en waar staan ze voor, hoe krijg je je mix mooi in balans en vooral hoe zorg je dat de bassdrum en de basgitaar elkaar niet in de weg zitten. Samen zijn we door de vragen heen gelopen en we hebben vandaag een heleboel theorie behandeld en ook wat punten met praktische voorbeelden doorgenomen. De volgende keer zien we elkaar in de studio van Marcel. Veel succes en tot dan Marcel! 

22 december 2017

Deze vrijdag heb ik via de einde-jaars actie van Steinberg Yamaha Vintage Open Deck gekocht. Deze VST stond al langer op mijn wensenlijstje, en was nu 25% afgeprijsd. Het juiste moment om deze aan te schaffen.
 

21 december 2017

Vandaag een klant op afstand geholpen met een aantal issues. De grootste waren Rob Papen plugins die niet wilden werken, ook niet na assistentie van Bax Shop. Maar AMPS Recordings krijgt het natuurlijk wel gewoon aan de praat, omdat ik weet wat ik moet doen. Dat blijkt er dus bij anderen nog wel eens aan te schorten. Dat werkt. Songposition pointer liep niet mee. Werkt. Transport onderin de balk. Functie van Cubase Pro 9. Wel licentie voor maar nog niet gedownload. Dat is 'work in progress'. Het duurt nog wel even voor die 10GB gedownload zijn... Samengevat. Alles gelukt en zijn actuele Cubase Pro 8.5 ook nog geupdate naar de nieuwste versie. Succes Purcy!


Tevens heb ik vandaag De updates naar Cubase Pro 9.5 en WaveLab Pro 9.5 aangeschaft en geïnstalleerd. Daarmee is de DAW software in de studio weer op de actuele stand gebracht. 

12 december 2017

Vandaag is de Steinberg Cubase 9.5.10 update uitgekomen voor alle Cubase versies 

6 december 2017

Vandaag een mooie reactie mogen ontvangen voor het gastenboek. Afgelopen zaterdag was ik bij Tom in Nijmegen om zijn computer uit te leveren en die meteen in te richten voor recording. Dus onder andere het installeren van de MOTU drivers voor zijn MOTU 828mk3 Hybrid en het installeren en instellen van Cubase Pro, WaveLab Pro en Absolute van Steinberg. Dank je wel voor je reactie Tom! 

3 december 2017

Vandaag was ik bij Tom in Nijmegen. Tom heeft via AMPS Recordings een nieuwe PC aangeschaft die lokaal in opdracht was gegeven. De computer is gereed en Tom heeft tijd om het te laten plaatsen en instellen/installeren. Naast het plaatsen van de PC is het dus zaak om de MOTU drivers voor zijn MOTU 828mk3 Hybrid te installeren en daarna al zijn Steinberg software te downloaden van zijn MySteinberg account en van daaruit dan te installeren. Het downloaden duurt eventjes, bij totaal meer dan 70GB te downloaden software. Maar met een snelle coax verbinding met 200mbit download snelheid gaat het redelijk vlot. Het installeren van de software gebeurt vanaf de schijf waarop het tijdelijk wordt gedownload, een 250GB M2 SSD. Het installeren daar vanaf naar dezelfde schijf voor software en een 500GB M2 SSD voor de samples gaat echt razendsnel! Het staat er na niet al te lange tijd op, om daarna de instellingen te maken en templates en projecten van de 'oude' computer te kopiëren en in te stellen. Alles lukt goed en Tom kan weer vol aan de slag. En hij heeft de komende jaren geen omkijken naar de performance van zijn systeem, dat zit wel goed. Met een 3,5GHz 6-core i7 met 32GB DDR4 RAM, de 2 M2 SSD's en een 2TB 7.200rpm HDD.

Heel veel plezier en werkgenot met je nieuwe PC Tom! 

30 november 2017

Vanavond ben ik aan het werk voor het masteren van een track van een klant. We gaan ervoor zorgen dat de track exact zo klinkt als de klant hem wil hebben. En dit kan ook nu het mastering rack zo goed als klaar is. Ook zonder de Tegeler Audio Manufaktur Créme zal het een prima master worden. Ik kan immers al wel gebruik maken van de Drawmer 1973 3-band stereo compressor, de Elysia xfilter paramtetrische EQ, Yamaha YDP2006 digitale parametrische EQ en de SPL Vitalizer mk2 en Charisma. En daarnaast desgewenst natuurlijk ook nog allerlei plugins in Steinberg WaveLab.


 

27 november 2017

Op maandagavond heb ik mijn Elysia xfilter class a parametrische equalizer in het rack ingebouwd en aangesloten en ben ik rustig aan begonnen met wat tracks beluisteren en aanpassingen te doen in de EQ voor mastering. Het is echt heerlijk werken met de Elysia xfilter en één van de belangrijkste aspecten voor mij is dat hij slechts enkele bediening heeft voor beide kanalen tegelijk. Dat is echt veel prettiger werken dan wanneer je voor iedere frequentieband 2 draaiknoppen tegelijk moet bedienen. En hij klinkt trouwens ook heerlijk!

De Klark Teknik DN 410 Dual Parametric Equaliser is hiermee overbodig geworden en gaat ook in de verkoop. De Klark Teknik DN 410 heb je voor maar € 300. Made in England! Je kunt elk van de 5 banden apart in- en uitschakelen en hij heeft ook highpass en lowpass instellingen naast de 5 banden. Let wel even op voor het type kabels dat je nodig hebt, de Klark Teknik heeft alleen maar XLR aansluitingen. Maar je kunt ook verkoopkabels jack-XLR kopen. Deze Klark Tekniks is nog van ver voor de tijd dat Behringer Klark Teknik over nam.

 


 

25 november 2017

Vandaag was ik weer bij Frans in Weeze (Duitsland). Er is ditmaal een channel-strip van PreSonus aangesloten. Daarnaast zijn we verder gegaan met het uitbreiden van de gemaakte templates en hebben we een heel irritant issue in Steinberg Groove Agent 4 opgelost. Frans kan weer vol aan de slag en daar gaat het om.
Tot de volgende keer Frans!

 


 

24 november 2017

Deze vrijdag is mijn Elysia xfilter class a parametrische equalizer voor mijn mastering rack binnengekomen. Hiermee is mijn mastering chain dan zo goed als compleet. Er staat alleen nog een Tegeler Audio Manufaktur Crème op de wenslijst.

 


 

15 november 2017

BIG NEWS: Steinberg heeft Cubase 9.5 uitgebracht in alle versies, dus naast Cubase Pro ook Cubase Artist en Cubase Elements 9.5. Er zijn veel nieuwe features aangebracht en de update naar versie 9.5 ziet er zeer zeker uit als de moeite waard. Hier zie je de nieuwe functionaliteiten van Cubase 9.5.

Als je jouw Cubase na 18 oktober 2017 hebt geactiveerd heb je recht op de gratis Grace Period Update naar versie 9.5. Hoe dat in zijn werk gaat lees je hier.

  

11 november 2017

Vandaag had ik Etienne in de studio. Etienne wens vooral hulp met Groove Agent 4 in Cubase. Het gaat hem erom dat Groove Agent niet reageert op wijzigingen in de maatvoering van Cubase. Echter na grondig zoeken blijkt dat dit helaas niet kan in de huidige versie van Groove Agent. Antwoorden van Steinberg zelf op hun forum onderbouwen dit. Helaas. Etienne is van ver komen rijden en is niet geholpen. Heel spijtig. Vooral vreemd dat dit in oudere versies van Groove Agent wel werkte, maar nu niet meer. Je zit als gebruiker vast aan de maatvoering waarmee de loop gemaakt is voor Groove Agent. Er zijn wel wat loops in andere maatvoering, maar het reageert dus niet op maatwijzigingen in de signature track. Dat valt tegen voor Etienne. Helaas niets aan te doen, het zal dan toch handmatig gemaakt moeten gaan worden, wat veel tijd kost.
Toch succes ermee Etienne!

 


 

7 november 2017

Tot vandaag had ik vanaf de overgang naar het andere hostingbedrijf een issue met mijn mobiele site, die niet mee werd geupdate. Het maar eens uitgezocht samen met het hostingbedrijf Site4U. Ze hebben me prima geholpen en het probleem is gevonden. En ook de oplossing gelukkig. Nu werkt het weer als gewenst!

 


 

4 november 2017

Vandaag was ik bij Mike in Varsseveld. Mike speelt sinds een aantal jaren gitaar en zingt. Bij zijn Focusrite Scarlett 2i2 had hij Cubase 7 gekregen. DAW's algemeen en Cubase in het bijzonder zijn helemaal nieuw voor hem, maar hij wil demo's op gaan nemen, dus vond hij het hoog tijd voor een cursus Cubase bij hem thuis.

We zijn begonnen met het juist instellen in Cubase en daar liep ik tegen een probleempje met de sample rate aan, dat zich niet wilde laten oplossen in de Focusrite software omdat een scherm niet reageerde. Tijd voor een uninstall en herinstalleren van de Focusrite drivers dus. In die tijd heeft Mike even snel een USB kabel gehaald om het keyboard op de computer aan te kunnen sluiten. Dat was ook zo geregeld. Na de herinstall werkte de Focusrite software weer naar behoren en konden we goed aan de slag.

Omdat de Cubase 7 AI versie die bij de Scarlett zat, niet voldoende mogelijkheden biedt voor Mike (geen drum en sample player VST's) hebben we in overleg besloten meteen te upgraden naar Cubase 9 Elements. En voila: Groove Agent SE voor drums en HALion Sonic SE sample player 16 kanalen.

Hiermee is goed te werken en samen hebben we een mooie template gemaakt en daardoor heeft Mike meteen geleerd hoe het in elkaar steekt en hoe een aantal basis zaken werken. Mike heeft ook al zijn vragen ruimschoots beantwoord gekregen en is vanavond al meteen enthousiast aan de slag gegaan met Cubase.
Veel succes ermee Mike! Het was een leuke middag en hartelijk dank voor de gastvrijheid.


En meteen vanavond al zijn reactie mogen ontvangen voor het gastenboek. Vanmiddag was ik bij Mike in Varsseveld voor zijn cursus Cubase. Dank je wel voor je reactie Mike!


Tevens vanavond met de vernieuwde apparatuur setup en nieuw aangeschafte microfoons maar even wat eerste tests gedaan om te zien of ze werken. Zowel de Avantone Pro CR-14 ribbon microfoon alsook de Neumann TLM 102 grootmembraan condensatormicrofoon werken prima in combinatie met de TL Audio Ivory2 5051 mono valve processor.

 


 

3 november 2017

Vandaag is de zending van Thomann met de Avantone Pro CR-14 ribbon microfoon en de laatste benodigde kabels binnengekomen.
Verder had ik te horen gekregen van Hureka dat het soldeerwerk aan mijn XLR insert kabels gereed is, en ik deze dus ook op kan komen halen. Tijd om de laatste hand te leggen aan de grote ombouw-klus. Met het aansluiten van de omgesoldeerde kabels en het aansluiten van de speciale XLR-female (2x) naar stereo jack als return van de TC Electronic M3000 naar return 2 op de Soundtracs Topaz Project 8 ben ik in principe klaar met het ombouw- en aansluitwerk in de studio. Nadat alles is aangesloten is het dan tijd om te testen, en ja, alles is goed aangesloten en alles werkt naar behoren! Enkel mogelijk nog wat MIDI receive channels in de aangeschafte FX processors programmeren, en alles is helemaal af voor zover.

Het doel van de veranderingen was een upgrade van de Behringer, Alesis en Presonus apparatuur naar meer gerenomeerde merken als Drawmer, SPL, TL Audio, TC Electronic en Klark Teknik. Mission acomplished. Met merken als Behringer en Alesis is trouwens niets mis, en met mijn apparatuur ook niet, maar het was tijd om een stap omhoog te doen in kwaliteit van de apparaatuur in de studio. Als je goed met studio apparatuur kunt werken, kun je ook verbluffende resultaten halen met apparatuur van de eerder genoemde budget-merken. Dus laat je daar als muzikant of geluidstechnicus vooral niet door tegenhouden.

Mogelijkerwijs wordt de Klark Teknik DN 410 binnenkort alweer vervangen door de Elysia xfilter omdat deze als pure stereo module prettiger te bedienen is voor mastering als een dual-mono module. En het niveau van merken als Elysia en Tegeler Audio Manufaktur is wel echt het niveau waar ik met de studio naartoe wil gaan, voor mijn klanten en voor mijzelf. De Klark Teknik (made in England) komt dan ook te koop te staan.

 


 

30 oktober 2017

Vandaag is de zending van Thomann met de 19" racks en de kabels binnengekomen. Net als de Neumann TLM 102 van Studio Lobbes.
Tijd om te beginnen met de grote ombouw-klus. De apparatuur is vanavond allemaal ingebouwd. De komende dagen neem ik in de avonden de tijd om alles geluidstechnisch en MIDI-technisch aan te sluiten.

 


 

28 oktober 2017

Omdat ik vandaag geen klanten heb is het tijd om te beginnen met de ombouw van de apparatuur in de studio. Hoewel de levering van Thomann er niet tijdig is, kunnen er al wel een aantal apparaten afgekoppeld en uitgebouwd worden. Een aantal vervangende apparaten kan ook al worden ingebouwd. Helaas niet alles, en een aantal apparaten kan ik ook nog niet aansluiten wat betreft voeding en signaal. Het begin is echter gemaakt en er zijn inmiddels 8 apparaten uitgebouwd en 7 vervangende betere apparaten ingebouwd. Nu is het wachten op de levering met de racks en de voedings- en signaalkabels voordat we verder kunnen. Gelukkig is er niet heel veel spoed bij, het is wel gepland en ingecalculeerd. De volgende klant over een week is op locatie en de volgende Cubase cursist verwacht ik dan ook pas op 11 november in de studio. Dan zal alles zeker klaar zijn.

Verder na het monteren van de TC Electronic M3000 ontdekt dat ik één kabel mis in mijn bestelling die ik geplaatst had. Namelijk een dual XLR-female naar stereo jack om met de uitgangen van de M3000 terug te gaan naar de stereo in van de FX return op de mixer. Die dus nu nog maar besteld, samen met een B-Stock Avantone Pro CR-14 ribbon microfoon. Deze stond nog op mijn wishlist en de B-Stock was toch aanzienlijk goedkoper dan een hele nieuwe. Onder het motto: je kunt nooit genoeg microfoons hebben.
Trouwens staat er eigenlijk nog maar één microfoon op de wenslijst, en dan zijn we daarmee ook klaar: de Blue Baby Bottle SL. Met de Baby Bottle SL van het merk Blue er nog bij heb ik een mooie variatie van verschillende microfoons voor zang en gitaar opnames. Dat moet voldoende zijn om altijd gegarandeerd te zijn van een passende mooie opname: blues, rock, ballad, kleine stem, grote stem, klein bereik, groot bereik. Alles is afgedekt met de verschillende microfoons die bij AMPS Recordings aanwezig zijn.

 


 

27 oktober 2017

Helaas is het Thomann niet gelukt mijn bestelling tijdig de deur uit te krijgen en kan ik zaterdag niet alles gaan uitbouwen, inbouwen en aansluiten. Omdat de levering niet op tijd is mis ik nog een aantal voedingskabels, signaalkabels en 19" racks om apparatuur in te bouwen.

 


 

26 oktober 2017

Vanavond een vaste klant support gegeven bij wie de computer ongeveer aan het einde van de technische levensduur is aanbeland. Ook hiervoor is AMPS Recordings het juiste adres. Binnen enkele weken heeft deze klant een nieuwe super krachtige computer staan om weer jaren probleemloos met de nieuwste versies van Cubase Pro te kunnen werken. Met een Intel i7 processor, zeer snelle M2 SSD opslag en DDR4 geheugen. Binnenkort kan hij weer probleemloos en zorgeloos werken aan zijn projecten.

 


 

25 oktober 2017

Vanavond bij mijn betrouwbare adres van Studio Lobbes de gewenste Neumann TLM 102 grootmembraan condensatormicrofoon aangeschaft.

Als ik zaterdag mijn Thomann levering met alle benodigde kabels en racks binnen heb en de studio wordt heringericht, kunnen er direct verschillende microfoons uitgetest gaan worden. Waaronder de Neumann, de sE Electronics Gemini III buizen microfoon en de sE Electronics R-1 ribbon microfoon. Die worden dan aangesloten op de TL Audio Ivory2 5051 Tube Channel of de SPL Goldmike MK2 microfoon voorversterker.

 


 

23 oktober 2017

Vandaag is de Drawmer 1973 van Studio Lobbes binnengekomen.

En vanavond is een bestelling de deur uitgegaan voor een paar 19" racks en heel veel kabels van allerlei soorten om alles wat de laatste tijd is aangeschaft komende week te kunnen gaan aansluiten in de studio. Dat wordt een kabel mayhem!

 


 

21 oktober 2017

Vandaag had ik Henry uit Doesburg weer in de studio voor zijn vervolgcursus Cubase. Al Henry zijn vragen konden goed en uitvoerig worden behandeld. De komende tijd gaat Henry met het geleerde aan de slag en er volgt dan mogelijk weer een vervolgsessie als hij terug is van zijn werkreis naar Spanje. Succes en tot dan Henry!

 


 

20 oktober 2017

Op de vrijdagavond bij een vriend in Duitsland de Klark Teknik DN 410 Dual Parametric Equaliser en de Lexicon PCM 90 Digital Reverberator opgehaald die ik via de duitse Ebay had aangeschaft voor de studio upgrade.

 


 

19 oktober 2017

Deze nazomerse donderdag heb ik bij Studio Lobbes een licht gebruikte Drawmer 1973 gekocht die ze hadden staan. De Drawmer 1973 is een prachtige analoge 3-band stereo compressor. Hiermee moet dan de hardware kooplust maar even gestild zijn. Immers heb ik nu de volledige hardware-upgrade als gewenst en zelfs meer kunnen uitvoeren. Naast de gewenste upgrades van dynamische hardware heb ik namelijk ook twee prachtige FX processors aangeschaft, te weten de Lexicon PCM 90 en de TC Electronic M3000.

Binnenkort, als alle aangeschafte apparatuur is aangesloten, komt er dus ook heel wat hardware bij AMPS in de verkoop die jaren naar tevredenheid hier in de studio gediend heeft. Binnenkort dus te koop:

 • Presonus Studio Channel channel strip (GERESERVEERD)
 • TL Audio Ivory VP-5051 Valve Processor channel strip
 • Behringer T1953 Tube Ultragain "vintage series" dual channel pre-amplifier
 • SPL Goldmike model 9844 dual channel mic pre-amplifier
 • Behringer PEQ2200 Ultra-Q Pro single channel 5-band parametric equalizer (2x). Deze is in side-chain prima te gebruiken als de-esser achter een compressor
 • Alesis 3630 dual channel Compressor/Limiter/Gate met side-chain aansluiting (3x) incl. insert kabels
 • Behringer T1952 Tube Composer "vintage series" dual channel tube compressor/limiter/gate
 • Behringer DSP9024 Ultra-Dyne Pro Mainframe Digital stereo multiband (6 band!) compressor + EPROM met de nieuwste firmware (nog te plaatsen)
 • DigiTech TwinTube GFX1 hybride buizen (2x 12AX7) gitaar pre-amplifier met bijbehorend floorboard
 • SM Pro Audio MC01 grootmembraan condensatormicrofoon voor zang en instrumenten (2x)
 • Warwick Rockstand standaard voor 5 gitaren: 2 akoestische en 3 elektrische
En dat allemaal voor zeer schappelijke prijzen! Informeer er gerust naar.

 


 

17 oktober 2017

Vandaag heb ik via Ebay een Klark Teknik DN 410 Dual Parametric Equaliser gekocht. Deze ga ik in de master sectie inzetten naast de Yamaha YDP2006 digitale parametrische equalizer. De Klark Teknik staat bekend als zeer goede parametrische equalizer en dit model is volledig analoog. De Yamaha is een 6-bands parametrisch en de Klark Teknik is een 5-bands parametrische equalizer met LF en HF filters. Bij het masteren kan ik nu kiezen of ik digitale of analoge parametrische EQ wil inzetten.
Weetje: in Engeland spel je equaliser met een "s" en in de Verenigde Staten en internationaal (bv Japan) spel je equalizer met een "z". Dus aan de spelling kun je zien of het een Engels merk is of niet. Klark Teknik heeft zijn thuisbasis (dus) in Engeland.

Tevens heb ik bij MSV (Maartens Sound & Vision) een TC Electronic M3000 Studio Reverb Processor aangeschaft. Deze gaat in de plaats komen van de Alesis MIDIVerb 4, een flinke upgrade!

 


 

12 oktober 2017

Via Ebay heb ik vandaag voor een nette prijs een Lexicon PCM 90 Digital Reverberator aangeschaft, die mijn huidige Lexicon MPX-1 effect processor gaat vervangen. De Lexicon PCM processors zijn gerenomeerd en zitten maar 1 serie onder de topmodellen van Lexicon.

Ook is vandaag de Boss GT-10B bass processor binnengekomen.

 


 

7 oktober 2017

Vandaag was ik bij Natasa in Amsterdam voor haar cursus Cubase op locatie. Natasa heeft op mijn advies een Steinberg UR242 aangeschaft en ze verheugd zich op het multitrack kunnen opnemen voor het maken van film scores. Soundtracks dus. Ze is erg blij te zien hoe eenvoudig de basis eigenlijk is, en ook happy met de sounds die bij de Cubase 9 AI LE versie zijn meegeleverd in haar versie van HALion Sonic SE. Ze kan hiermee van start met het opnemen van haar composities en soundtracks, en later zullen er zeker ook betere VST pakketten bij komen als Omnisphere 2 en Miroslav Philharmonik 2. Heel veel succes en plezier met je muziekprojecten Natasa!

Verder heb ik vandaag via marktplaats een Boss GT-10B bass pre-amp/effectprocessor gekocht. Ik verwacht hem medio volgende week in huis te hebben. Deze bass floorboard heeft een USB aansluiting waarmee de effecten eenvoudig te editen zijn via de computer.

 


 

5 oktober 2017

Vandaag zijn de Peavey/AMR Tube Sweetener buizen-saturatie processor en de SPL Goldmike Mark2 dual channel mic/line voorversterker binnengekomen. Beiden gaan binnenkort een plaatsje in de studio krijgen.

 


 

30 september 2017

Vanmiddag was ik naar Frans in Weeze (in Duitsland) voor een opfriscursus Cubase. Frans heeft Cubase Pro 8.5 en Absolute 3. Wegens omstandigheden heeft hij een tijdje weinig kunnen doen met Cubase en nu gaan we de draad weer oppakken. We zijn instellingen, instrumenten en kanaal settings en de mixer doorgelopen en Frans voelt zich er al weer een stuk vertrouwder mee. We zien elkaar over 7 weken weer Frans!

Vanochtend had ik Henry op bezoek. Henry werkt vooral met MIDI files en wil dat die zo goed mogelijk klinken middels Cubase. Voor veel en goede sounds had ik hem telefonisch Absolute 3 geadviseerd. Alles gaat iets minder gemakkelijk dan Henry had verwacht, en dit valt hem helaas wat tegen, wat ik ook erg jammer vind. Cubase is meer een programma voor de opnemend muzikant dan de uitvoerend artiest. Henry heeft nog wat door mij onbeantwoorde vragen en ik ga me in zijn specifieke problematiek verdiepen, zodat ik Henry zo goed mogelijk kan helpen zodat hij uiteindelijk toch tevreden zal zijn met Cubase en Absolute 3. Wordt vervolgd.....

 


 

29 september 2017

Vanavond heb ik Caspar uit Huissen op afstand mogen helpen met de MIDI instellingen van zijn nieuwe Roland interface. Het is allemaal goed gelukt en Caspar kan weer werken aan zijn producties!

Verder zijn vandaag de TL Audio Ivory VP-5051 Valve Processor en de TL Audio Ivory 2 5051 Mono Valve Processsor binnengekomen. De Ivory 2 had ik eigenlijk als backup gekocht omdat ik van de verkoper van de VP-5051 een tijdje niets had gehoord.... Ik denk dat ik de Ivory 2 behoud. De Ivory (1) gaat in de verkoop.

 


 

28 september 2017

Vandaag is de SPL Goldmike model 9844 binnengekomen. Helemaal vanaf de Canarische Eilanden. En dan om bijna meteen weer doorverkocht te worden? Tsja, veranderd inzicht heet dat. Voor de Goldmike komt dan heel binnenkort al de Goldmike mk2 binnen met nog meer instelmogelijkheden. Dus: interesse in een SPL Goldmike?


Verder heb ik vandaag mijn Tascam 144 Portastudio, Tascam 234 Syncaset en Tascam 238 Syncaset verzendklaar gemaakt om iemand blij mee te gaan maken die lekker met cassettes en multitrack opnemen aan de slag wil gaan. Mooi als die apparatuur nog een derde leven krijgt!

 


 

27 september 2017

Omdat ik eigenlijk de Zoom 9050 gitaar pre-amp met bijbehorende 8050 floorboard en controllers maar met pijn in het hart zou verkopen, heb ik er vandaag een oude Peavey AMR (Audio Media Research) Tube Sweetener bijgekocht via Ebay. De Tube Sweetener is een 1HE 19" buizenbakje met 3 12AX7/ECC83 buizen. Hij moet net dat buizeneffect extra kunnen geven wat de Zoom 9050 miste. Met de Zoom en de Peavey bouw ik dan een 2e stack, zodat ik kan wisselen van sounds tussen de Rocktron Prophesy II en de combi Zoom/Peavey. We gaan dus weer een rackje bouwen.


Verder heb ik vandaag bij een vriend (mijn postadres net over de grens in Duitsland) de SPL Charisma en de SPL De-Esser opgehaald. Ik heb ze nog niet eens uitgepakt. Als ik dadelijk alles bij elkaar heb, met alle benodigde kabels, wordt het allemaal in 1x ingebouwd in de 19" racks in de studio.

 


 

25 september 2017

Via de Duitse Ebay heb ik vandaag een SPL Goldmike mk2 model 2485 gekocht voor een mooie prijs. Hij heeft een aantal features meer dan de Goldmike (1) model 9844 die ik er graag bij wilde hebben. Dit houdt natuurlijk in dat de eerder aangeschafte SPL Goldmike model 9844 direct de verkoop weer in kan zodra de Goldmike mk2 binnen is.

 


 

24 september 2017

Vandaag heb ik weer een mooie reactie mogen ontvangen voor het gastenboek. Afgelopen zaterdag,23 september, was Matthijs bij mij in de studio. Matthijs maakt ambience en heeft een Steinberg UR242 interface met Steinberg AI. Deze heeft hij recentelijk bij een aanbiedingvan Steinberg op mijn advies al ge-upgrade naar Cubase Artist 9.
Nu is het een zaak van Cubase voldoende leren kennen om er zelf goed mee aan de slag te kunnen. Aan de review van Matthijs te lezen is dat zeker gelukt!
Dank je wel voor je review Matthijs!

 


 

23 september 2017

Vandaag had ik Matthijs in de studio. Matthijs maakt Ambience en volgt bij mij de cursus om goed te leren hoe in Cubase zijn song op te bouwen en vorm te geven. Daarmee is hij bij AMPS Recordings aan het juiste adres. We hebben de settings van Cubase doorgenomen en zijn daarna specifiek aan de slag gegaan met zijn vragen. Onderwerpen die aan bod kwamen waren onder andere de basis van inserts als gate en compressie, EQ, send&return met galm en mixer automation.Tevens heeft hij Miroslav Philharmonik beluisterd van IK Multimedia en ook daar is hij zeer enthousiast over. Matthijs heeft vandaag veel geleerd en gaat met veel nieuw enthousiasme aan de slag met zijn werk. Veel succes Matthijs!

 


 

22 september 2017

Deze vrijdagavond heb ik mijn PC weer opgehaald bij mijn reparateur Hureka.
Het DVD-ROM loopwerk wilde niet meer goed werken. Het bleek een software-issue. Er stond iets niet goed in het register. Het is weer gefixt en we kunnen weer werken in de studio.

 


 

21 september 2017

Vandaag heb ik via de duitse Ebay een SPL Goldmike model 9844 gekocht. De upgrade van de studio begint nu echt vorm te krijgen. Er moet nog veel binnenkomen, en dan moet alles nog worden uitgebouwd, ingebouwd en aangesloten. Maar we hebben nu enkel nog een mastering compressor en een parametrische equaliser nodig, en dan is deze stap weer gemaakt bij AMPS Recordings.

Verder heeft Steinberg vanaf vandaag een week lang Groove Agent 4 en alle drum Expansion Packs in de aanbieding. De aktie geldt tot 27 september.

 


 

19 september 2017

Vandaag is mijn ´nieuwe´ Joemeek SC2.2 Photo Optical Stereo Compressor binnengekomen. Die gaan we eerst maar eens ´unboxen´. Het is net kerstmis.

 


 

18 september 2017

Vanavond Frans op afstand nog even ondersteund bij de installatie van HALion 6. Deze konden we afgelopen zaterdag niet installeren omdat deze nog niet was gedownload. En de internet snelheid in Duitsland is nu eenmaal nog niet zo snel. Zeker niet als je nog niet de beschikking over coax of glasvezel hebt. HALion 6 en HALion Sonic 3 werken nu ook prima.

Verder heb ik vandaag via Ebay Kleinanzeigen (Duitsland) een SPL Charisma model 9733 en een SPL De-Esser model 9629 aangeschaft in het kader van de studio upgrade. Over een weekje zal ik ze wel binnen hebben.

 


 

16 september 2017

Vandaag mocht ik Frans in Weeze (Duitsland) zijn nieuwe 6-core i7 PC met o.a. 2 SSD's, een grote HDD en 32GB DDR4 RAM leveren. Ook weer zijn Cubase Pro 8.5 en Steinberg Absolute 3 geïnstalleerd. En natuurlijk zijn Steinberg UR824 interface en cc121 controller. Alles werkt weer prima. Over twee weken nog een herhaalcursus Cubase en Frans kan weer lekker mer de muziek aan de slag.
Tot over 2 weken Frans!

 


 

15 september 2017

Vandaag heb ik via Ebay een Drawmer DS201 dual gate gekocht voor mijn dynamic chain in de studio. De gate komt voor de Joemeek SC2.2 Stereo opto compressor die ik recent heb aangeschaft. Daartussen komt later nog een de-esser.

 


 

13 september 2017

Vandaag heb ik via 2dehands.be een Joemeek SC2.2 Stereo opto compressor gekocht. Samen met een paar andere apparaten die nog op het verlanglijstje staan gaat deze compressor onderdeel uitmaken van mijn nieuwe 'dynamic chain' in de studio. Er moeten nog een gate en een de-esser bijkomen, en dan is de upgrade van mijn bestaande dynamic chain voor het mix gedeelte compleet. Ook in de mastering chain gaan later nog een paar interessante upgrades komen.

 


 

8 september 2017

En vandaag heb ik via synthforum.nl van een mede forum-lid een TL Audio Ivory VP-5051 valve processor channel strip gekocht. Een channel strip is een apparaat waarin een voorversterker, compressor, gate en equaliser gecombineerd zitten in één apparaat. Het zal nog wel een paar dagen duren voor ik hem binnen heb via de post.

 


 

4 september 2017

Vanavond was ik bij Caspar in Huissen om hem te helpen zijn Cubase SL3 weer audio te laten opnemen. Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad en de oorzaak is niet gevonden. Wel een workaround zodat Caspar zijn projecten met deadline kan afmaken. Veel succes Caspar! En binnenkort waarschijnlijk een nieuwe cleane install van Windows 7.

 


 

22 augustus 2017

Er is besloten om in de studio een aantal apparaten te vervangen voor apparatuur van hoogwaardigere kwaliteit. De eerste aanschaffing is 2 Drawmer DL 241 gate/compressors die in de plaats komen voor de 2 Alesis 3630 compressors. De Alesis 3630 compressors komen binnenkort dus te koop te staan. Verder zijn we van plan om een channelstrip, een 2-kanaals pre-amp en nog wat dynamische apparatuur te gaan upgraden. Je wordt hier op de hoogte gehouden van de voortgang. Merken die in ieder geval op de shortlist staan bij AMPS Recordings om een plaatsje in één van de 19" racks te krijgen zijn: Drawmer, SPL, TL Audio, Universal Audio, Golden Age Project en Joemeek.

 


 

17 augustus 2017

Op 17 augustus is de Cubase Pro 9.0.30 Maintenance Update uitgekomen. De Maintenance Update is er voor alle Cubase versies.

 


 

13 augustus 2017

Vandaag heb ik de gerepareerde Tascam 112 MKII opgehaald van reparatie. Nu zijn 2 van de 3 cassettedecks en de DAT recorder in een korte periode gerepareerd. De overgebleven kandidaat is de Tascam 238 Syncaset. Hopelijk houdt hij het nog een tijdje vol.

 


 

20 juli 2017

Vandaag heeft Steinberg de HALion 6.0.15 en HALion Sonic en Sonic SE 3.0.15 hotfix uitgebracht uitgebracht. In de laatste update recent zal wel een bug hebben gezeten!

 

Vandaag hebben ze ook de allerlaatste HALion 5.1.20 uitgebracht.

 


 

17 juli 2017

Inmiddels draaien de updates van WaveLab Pro 9 en Groove Agent 4 SE bij AMPS Recordings in de studio.

 


 

13 juli 2017

Vandaag heeft Steinberg de Groove Agent 4.2.40 update uitgebracht voor Groove Agent 4 en Groove Agent SE 4 gebruikers. Dus ook als je de meegeleverde Groove Agent SE 4 in je Cubase hebt kun je gratis updaten!

 


 

8 juli 2017

Vandaag was ik bij Joe in Rotterdam. Joe heeft een uitgebreide MIDI setup en werkt al heel lang met Cubase. Maar de stap naar audio recording met Cubase had hij nog niet gemaakt. Daar is het nu tijd voor. Op mijn advies had Joe al een Steinberg UR44 interface aangeschaft. Vandaag sluiten we hem aan op zijn Mackie mixer. We maken alle hard/software settings in orde en daarna nog een uitgebreide template. Joe is happy met het geleerde en ingestelde en kan nu weer vol aan de slag.
Succes Joe!

 


 

6 juli 2017

Vandaag heeft Steinberg de WaveLab 9.1.0 update uitgebracht voor alle versies. Dus voor zowel de WaveLab Pro als de Elements versies. Als WaveLab 9 gebruiker kun je hem gratis downloaden.

 


 

4 juli 2017

Vandaag heb ik weer een mooie reactie mogen ontvangen voor het gastenboek. Afgelopen zaterdag, 1 juli, was Marco bij mij in de studio. Marco doet de monitoring PA en recording voor een koor en hij wil zich verder gaan bekwamen in het opnemen en bewerken met Cubase Pro 9.
Dank je wel voor je reactie Marco!

 


 

3 juli 2017

Inmiddels heb ik ook weer de mogelijkheid (danwel op een primitieve manier) om mijn website te editen. De eerste nieuwsupdate sinds het overzetten naar mijn nieuwe hosting bedrijf is een feit.

Vandaag heb ik tevens de updates HALion 6.0.10 en HALion Sonic 3.0.10 geïnstalleerd in de studio

 


 

1 juli 2017

Vandaag een leuke en leerzame cursus voor en met Marco. Marco is een ervaren geluidsman die het live-monitoring geluid voor een koor doet, en ook de recording ervan. Dit doet hij door middel van een uitgebreide microfoonopstelling, die dan de Midas DL32 Stagebox in gaan en van daaruit door naar een Behringer X32 digitale mixer. Vanaf de X32 wordt dan ook multitrack opgenomen in Cubase Pro 9. Nu de volgende stap en kijken hoe het achteraf het mooiste en beste te mixen is met de juiste routing in Cubase en de wijze van omgang met o.a. parallel compression en automation. Het was een prettige cursusdag en een cursist met al heel veel kennis en ervaring. Erg prettig! Heel veel succes Marco!

 


 

29 juni 2017

Wegens omstandigheden heb ik mijn website moeten verhuizen naar een nieuw hostingbedrijf. Helaas werken enkele functies niet meer goed. De site was door een goede vriend van mij gemaakt in Coldfusion waarin hij specialist was, maar daarmee is Nederland nu niet bepaald dik bezaaid. Dit zal ik tzt over moeten laten zetten naar een nieuw content management systeem. Maar de site is in de lucht en operationeel! En de AMPS Recordings e-mail heb ik ook weer aan de praat. Veel dank aan Rutger Heil en Site4U. Nu kan ik weer rustig slapen en met een gerust hart aan het werk in de studio!

 


 

24 juni 2017

Zul je altijd zien..... Het ene deck is gerepareerd, is de ander aan de beurt. Nu het Tascam 112 MKII stereo cassettedeck. Hetzelfde euvel als bij de Syncaset 134. Voor sommige tandwieltjes heeft Tascam een kunststof gekozen die met de loop der jaren broos wordt en dan snel afbreekt. Dure tandwieltjes. Maar over enkele weken is hij weer tiptop gemaakt door Hureka in Zevenaar.

 


 

23 juni 2017

De Tascam Syncaset 134 is terug uit reparatie. Enkele printplaten zaten wat los en alles is opnieuw goed aangedrukt. Het deck werkt weer prima en er kan weer 4-sporen gedigitaliseerd worden.

 


 

10 juni 2017

Het 4-sporen deck is nog even terug in reparatie. Spoor 1 geeft geen signaal en dat is nogal irritant als je 4 sporen wilt digitaliseren van een multitrack compact cassette. Ik verwacht het deck met een weekje weer retour te hebben en dan kunnen we weer verder met een multitrack digitaliseringsproject.

 


 

6 mei 2017

Met nogal wat vertraging met de post dan eindelijk een 4-sporen cassette van een klant binnengekregen om te digitaliseren. Komende week gaan we ermee starten.

 


 

28 april 2017

Mijn USB drive van IK Multimedia met daarop Miroslav Philharmonik 2 deed bij de herinstallatie helemaal niets. Hij werd niet eens gezien door het systeem als device. Na van alles geprobeerd te hebben wist ik zeker dat het aan de USB 3 stick lag (incl. 55GB samples). Communicatie met IK Multimedia verliep prima en ik heb nu al zonder kosten een nieuwe mooie metalen USB 3 drive/stick in huis met Miroslav Philharmonik 2. Prima service van IK Multimedia.

 


 

27 april 2017

Vandaag heeft Steinberg de Cubase 9.0.20 update uitgebracht voor alle versies. Dus voor zowel de Cubase Pro als de Artist maar ook de Elements, de LE en de AI versies. Als Cubase 9 gebruiker kun je hem gratis downloaden.

Bij AMPS Recordings is de update inmiddels geïnstalleerd en werkend!

 


 

24 april 2017

Inmiddels staat alle audio software weer geïnstalleerd op de studio PC. Het één en ander heeft wat voeten in de aarde gehad, maar alle software draait nu met de nieuwste versies op de geupgrade computer. Naast Cubase Pro 9 en WaveLab Pro 9 en de upgredes van Arturia V Collection 5 en HALion 6 zijn dat The Grand 3, Miroslav Philharmonik 2, Symphonic Choirs en enkele kleine VST's van Steinberg.

Ook de Frontier Design Tranzport werkt nu prima op de nieuwste Windows 10 update van april 2017. Hier waren wel wat specifieke instellingen voor nodig, maar die zijn niet complex en daarmee werkt het gewoon goed in Cubase.

 

De studio is dus weer 'up-and-running' en we kunnen weer klanten helpen in de studio!

 


 

23 april 2017

Het loopt voortvarend met het herinstalleren van alle muzieksoftware op de studio PC. Omdat ik het systeem zo schoon en actueel mogelijk wil hebben, heb ik besloten de 2 software-pakketten die nog niet volledig actueel waren, te upgraden naar de nieuwste versies. Arturia V Collection heb ik geupgrade naar versie 5 en Steinberg HALion heb ik geupgrade naar versie 6. Nu heb ik in de studio van alle software de actuele versies draaien.

 


 

22 april 2017

Vandaag heb ik mijn PC opgehaald van Hureka na de upgrade met 2 SSD drives voor een hogere performance. De Tascam 134 Syncaset was ook gereed na reparatie en beide zijn weer op hun plaats in de studio.

Nu begint het werk pas met het herinstalleren van de audiosoftware en de VSTi samplepakketten. Cubase Pro 9 en WaveLab Pro 9 staan er inmiddels weer op.

 


 

18 april 2017

Vandaag is de vintage Yamaha RGX211 gitaar uit 1987 verkocht via marktplaats. Hij gaat vanaf nu weer veel meer bespeeld worden en heeft een enthousiaste nieuwe eigenaar die ervoor uit Gouda is komen rijden. Veel plezier ermee Martijn!

 


 

15 april 2017

Deze zaterdag was ik weer bij Tom in Nijmegen. Naast de gezelligheid, die je altijd hebt met hem, hebben we nu de oplossing voor zijn talkback issue met de MOTU interface. Het werkte niet meer als gewenst, en nu was Tom al op het idee gekomen om er een kleine analoge mixer tussen te zetten voor de vocal booth. Een prima en ook praktische oplossing. Daarnaast zijn we bezig geweest met het updaten van Absolute 3, waarbij we tegen een ruimte-issue op zijn computer aanliepen. We hebben gezamenlijk besloten om Absolute 3 op een andere drive op zijn computer te installeren, maar dat had veel tijd nodig, en hebben we niet helemaal afgekregen. De rest doen we over een paar dagen op afstand.

 


 

12 april 2017

Vandaag een zending binnengekregen van Thomann met een kleine lading accessoires, zoals een paar gitaarstandaards voor zowel akoestische als elektrische gitaren, die ook nog eens je lak niet kunnen beschadigen, en een microfoonboom met tegengewicht voor de sE Electronics Gemini III. Natuurlijk beiden van König & Meyer. Wat gitaarbanden van Fender, Taylor Guitars en Ibanez Guitars, en nog wat poetsspulletjes, hoofdzakelijk ook van Fender.

 

Tevens heb ik de Yamaha RGX211 uit 1987-1988 te koop gezet. Een prima gitaar voor een kleine prijs. Hij heeft een goede poetsbeurt gehad en een nieuw setje Ernie Ball Super Slinky snaren. De vraagprijs is € 125.

 


 

10 april 2017

Vandaag de Yamaha RGX211 een poetsbeurt en een setje nieuwe Ernie Ball Slinky snareen gegeven voordat hij de verkoop in gaat. Hij staat glimmend en glanzend te wachten op zijn nieuwe eigenaar!

 


 

8 april 2017

Deze mooie voorjaarszaterdag een zakenreis naar Musik Produktiv in Ibbenbüren (Duitsland) gepland. Een mooie grote zaak met prima parkeergelegenheid een stukje over de grens bij Overijssel.

Ik heb er onder andere een Sigma Guitars DMC-STE semi-akoestische gitaar met koffer gekocht, een Schecter C-1 koffer voor mijn Scheckter C-1 FR Hellraiser en een heleboel accessoires zoals plectrums en boeken. De Schecter koffer en wat accessoires worden nog nageleverd omdat niet alles op voorraad was. Dus ik kan nog een levering tegemoet zien.

 


 

1 april 2017

Vandaag was ik bij John in Amersfoort. John werkt met Cubase 9 Pro en de Steinberg UR44 interface op een iMac. Hij heeft mij gevraagd om hem te helpen zijn systeem na te lopen omdat zijn Cubase regelmatig crasht. Tevens ziet hij door de bomen het bos niet meer waar zijn projecten en opnames worden opgeslagen. Hij heeft er geen controle meer over. Gelukkig kan ik hem zover nu bekend goed helpen. Een paar instellingen aangepast in de setup en de structuur uit de doeken gedaan hoe je het besten met Cubase met de bestanden kunt werken. Zijn dochten (violiste en vocaliste) kwam korte tijd later ook nog langs, en ik heb voor beiden een template gemaakt op het recording-leven te vergemakkelijken.

Cubase is ook niet meer instabiel geweest en we gaan er vanuit dat het nu goed is.

 

Bij terugkomst in Zevenaar heb ik bij Hureka mijn Tascam DA-30MKII opgehaald waarvan ik het cassette transport heb laten repareren. Nu bezien of hij verder nog goed werkt.

Update: de Tascam DA-30MKII pro DAT recorder doet het weer uitstekend!

 

Daarnaast heb ik mijn studio PC ook naar Hureka gebracht voor een upgrade. Er komt een 256GB SSD in voor het systeem en programma installaties en een 1TB SSD voor samples. Na de upgrade heeft de studio PC dan 5 schijven en zal hij weer een stuk sneller starten en samples veel sneller laden. Dat is wel prettig als hij een sample bank van Miroslav Philharmonik 2 inlaad die even 12GB aan samples in je werkgeheugen stopt. Daarvan zit er gelukkig al voldoende in de PC, 24GB om precies te zijn.

Dat betekent natuurlijk dat ik nu even geen klanten in de studio kan helpen, echter staan de komende afspraken allemaal gepland bij de klanten thuis, dus dat is geen probleem.

 


 

25 maart 2017

Op deze mooie lentedag had ik Willem uit Deventer weer op bezoek. Willem heeft een Steinberg UR44 interface aangeschaft en hij heeft die meegenomen, tezamen met zijn laptop en M-Audio Oxygen49. Helaas heeft de Oxygen 49 geen actuele drivers, dus die krijgen we op Windows 10 met Cubase 9 nog niet naar behoren aan het werk aangaande de controllerfuncties. Maar het keybaord werkt! Ik heb Willen het een en ander uitgelegd over de aansluitmogelijkheden en de routing en daarna zijn we bezig gegaan zaken te testen met gitaaropnames en daarna het bouwen van een mooie uitgebreide template voor zijn gitaarprojecten. Alles is prima gelukt en Willem heeft nu een uitgebreide mooie template en kan thuis direct aan het opnemen. Veel succes Willem!

 

Verder is vandaag ook mijn sE Electronics Gemini III microfoon van Just Music uit Duitsland binnengekomen. Demo model van een microfoon waarvan er ter viering van 10 jaar sE Electronics in 2010 333 stuks van gemaakt zijn. Dit exemplaar heeft dus al die jaren in de winkel op het schap op mij liggen wachten. Leuk ook dat het serienummer van deze limited microfoon hetzelfde getal is als mijn geboortejaar! De microfoon wordt geleverd in een grote aluminium koffer en is in onberispelijke staat. Binnenkort kan ik ermee gaan testen. 

 


 

22 maart 2017

Met veel geluk heb ik vandaag de hand weten te leggen op een sE Electronics Gemini III buizen-microfoon. De mic heeft 2 buizen, een 12AX7 en een 12AU7 en 3 patterns. Nier, acht en omni. Het is een 10th Anniversary Limited Edition. Er zijn er slechts 333 van gemaakt wereldwijd. En deze heb ik als demo nieuw uit de winkel met volledige garantie. Ik verwacht hem binnen een week hier in de studio te hebben.

 


 

19 maart 2017

Vandaag heb ik in Zevenaar (mijn eigen woonplaats) 2 sE Electronics sE2200a microfoons opgehaald die ik via Marktplaats heb gekocht. De sE Electronics sE2200a is een hele goede grootmembraam condensator all-round microfoon. Weer een upgrade gerealiseerd. Je zult de SM Pro Audio MC01 hier dan ook binnenkort te koop zien staan.

 


 

18 maart 2017

Deze zaterdag ben ik weer bij Tom in Nijmegen. Het doel van vandaag is om de Steinberg Cubase, WaveLab en Absolute te upgraden naar de nieuwste versies. Verder heeft Tom nog wat vragen verzameld om af te handelen. Het laatste krijgen we niet afgerond omdat er bij beide heren in de avond nog afspraken staan. Maar Cubase, WaveLab en Absolute draaien nu allen op de nieuwste versie bij Tom in de studio. Vervolgafspraak over enkele weken is al gepland.

 


 

13 maart 2017

Vandaag zijn de Fostex PC-1e volumeregelaar en de Procab kabels binnengekomen van Bax-shop. Het is een uitermate klein dingetje, maar met deze Fostex PC-1e kan ik het inputsignaal van mijn Tascam DV-D01U prima regelen op de Soundtracs Topaz Project 8. Het signaal kwam hiervoor gewoon veel te hard binnen op het mengpaneel. En dat op een niet regelbare input.

 


 

12 maart 2017

Dan toch nog maar wat extra kabels bijbesteld voor het aansluiten van de Fostex PC-1e passieve volumecontrole. De input is namelijk een mini stereo jack in. En die komt vanaf een stereo RCA (2 stekekrs) output van de Tascam DV-D01U speler. En de output op de Fostex PC-1e is een L+R RCA out, en die moeten weer naar een stereo 6,3mm jack in op de Soundtracks Topaz Project 8 2-Track input. Dus een paar extra speciale kabels van Procab zijn hier geen overbodige luxe. Als het goed is komt alles maandag al binnen, en dan kan het meteen allemaal aangesloten worden.

 


 

11 maart 2017

Vandaag was Edwin er voor zijn eerste deel van zijn cursus Cubase. Edwin speelt al lang piano en wil graag leren zijn eigen muziek op te nemen zodat hij deze kan gebruiken voor zijn professionele TV documentaires die worden uitgezonden op de grote commerciële nederlandse omroepen. Edwin heeft hiervoor zijn laptop, Steinberg UR interface en Roland controller keyboard meegenomen. We zijn alle belangrijke instellingen nagelopen en toen inhoudelijk begonnen met Cubase. Eén van de interessante nieuwe mogelijkheden voor Edwin is onder andere het importeren van video in Cubase met het extraheren van de audio, die je dan óf aan kunt vullen, óf geheel kunt vervangen met nieuwe opnames en eventuele voice-over. Daarnaast hebben we gekeken naar het importeren van audio en het zelf inspelen van muziek in Cubase via het VST instrument HALion Sonic SE. Met enkele uren had Edwin voldoende info om dit eerst thuis praktisch te gaan omzetten. Wanneer hij dit gedaan heeft, en daaruit voortvloeiend nieuwe vragen heeft verzameld, komt hij weer voor een vervolgles. Veel succes zover Edwin, en tot gauw.

 

Verder heb ik vandaag mijn Tascam DV-D01U in de studio gemonteerd na de demontage van de Tascam CD-160 die defect was en ik heb weggegeven aan een reparateur. Daar heb ik ook meteen mijn Tascam DA-30MKII DAT recorder achtergelaten ter reparatie.

 

Als laatste heb ik dan nog een passieve volume-regelaar van Fostex besteld bij Bax-shop omdat ik de input van de Tape A in mijn Soundtracs console niet kan regelen. En die komt zo verschrikkelijk hard binnen dat de master VU meters constant alleen maar strak in de rechter hoek staan. Veel te hard dus. Met de volume regelaar kan ik dat volume niveau naar beneden brengen voordat het signaal in mijn Soundtracs Topaz Project 8 mixer binnenkomt. Zo houd ik én mijn console én mijn oren heel.

 


 

10 maart 2017

De via Marktplaats aangeschafte Tascam DV-D01U CD-DVD speler is vandaag binnengekomen. Ik heb er nog niet aan toe gekomen hem uit te pakken, laat staan de defecte Tascam CD-160 uit het rack te bouwen. Dit kan zondag in alle rust gebeuren. Zaterdag heb ik eerst een cursist voor zijn les in Cubase in de studio.

 


 

9 maart 2017

Vandaag is mijn Ibanez JEM70V Steve Vai signature Premium gitaar binnengekomen met de post vanuit België. Die nodigt echt uit om bespeeld te gaan worden, en het zal niet lang duren voor dat gebeurt.

 

Tevens is vandaag door Steinberg de Cubase 8.5.30 update uitgebracht voor Cubase Pro en Artist. Deze Maintenance Update is voor Cubase 8.5 Pro en Artist gebruikers gratis te downloaden en te installeren.

 


 

8 maart 2017

Op 8 maart heeft Steinberg de Trial versie van Cubase Pro 9 en Elements 9 uitgebracht. Je kunt hem met een Steinberg eLicenser dongle nu 30 dagen gratis aan de tand voelen.

 


 

6 maart 2017

Vandaag heb ik via Marktplaats een Ibanez Signature JEM70V Steve Vai gekocht. Hopelijk heb ik hem binnen enkele dagen in de studio.

Ibanez_JEM70V_SFG_Steve_Vai.jpg

En van later op de avond ook via Marktplaats nog een Tascam DV-D01U CD-DVD speler voor de studio gekocht. Die komt in de plaats van mijn Tascam CD-160 die min of meer de geest heeft gegeven.

Tascam_DV-D01U.jpg

 


 

4 maart 2017

Vandaag had ik Theo in de studio voor zijn cursus Cubase. Theo is van huis uit trompetist en werkt met Cubase Elements 8. Theo wil graag weten of hij alles goed heeft ingesteld op zijn Steinberg UR242 interface, en dan daarna ingaan op het opnemen en editen van zijn tracks. Als laatste dan nog het bewerken van zijn audio sporen, zodat hij zelf kan gaan bepalen hoe het eindresultaat gaat klinken. Theo had een aantal vragen voorbereid voor deze dag. De tijd vliegt voorbij, maar in die periode zijn wel al zijn vragen aan bod gekomen en beantwoord. En meer.... heel veel succes ermee Theo, en wellicht tot het najaar.

 


 

1 maart 2017

Vanavond had ik Peter Paul een paar uurtjes in de studiio. Waar het de vorige keer echt een kennismaking betrof en vooral praten over zijn setup en zijn wensen, kwam nu toch vooral Cubase aan bod. Het juist herkennen en instellen van de MIDI in de Audio aansluitingen in de Cubase Device Setup en in VST Connections. En daarna dan maar de diepte in met Cubase Pro 9. Een paar MIDI tracks gekoppeld aan HALion Sonic SE met alles wat daar bij hoort en je bent zo een paar uur verder, met veel info voor Peter Paul omdat zowel MIDI alsook Cubase nieuw voor hem zijn.

Veel succes met in de praktijk brengen van het geleerde, en tot binnenkort!

  


 

28 februari 2017

De Digitech GFX1 TwinTube buizen gitaar-voorversterker komt binnenkort in de verkoop. Hij is compleet met de bijbehorende floorboard en dito kabel. Je kunt de patchnummers én namen van het gekozen effect in blauwe letters op het floorboard zien. Hij werkt nog perfect en heeft een erg dikke buizensound door zijn 2 12AX7 buizen in de voortrap. Omdat hij iets ruist, verkoop ik hem in combinatie met de Behringer SNR202 Denoiser (Made in Germany). Dit is de perfecte match voor een dikke maar ook storingsvrije gitaarsound.

 

Digitech_GFX1_TwinTube.jpg

Dit is een plaatje van internet, maar die van mij is identiek. Ook met gebonden manual en dus ook met de Behringer SNR202 Denoiser

 


 

27 februari 2017

Vandaag heb ik weer een mooie reactie mogen ontvangen voor het gastenboek. Gisteren, 26 februari, was ik weer bij Cees in Berlicum. Ik mocht Cees helpen de op mijn advies nieuw aangeschafte Steinberg UR44 interface en Yamaha HS8S suboofer aan te sluiten en in te stellen. Verder heb ik zijn template geoptimaliseerd op zijn nieuwe en nu volledige setup. Dank je wel voor je reactie Cees!

 


 

26 februari 2017

Deze zondag was ik weer bij Cees in Berlicum. Ik heb zijn nieuwe Steinberg UR44 interface en zijn Yamaha HS8S subwoofer aangesloten en ingesteld.  Na alles te hebben aangesloten en geïnstalleerd is het dan tijd om alles in Cubase opnieuw in te stellen en zijn template nog wat verder uit te breiden en af te maken. Uiteindelijk is de dag zeer geslaagd voor Cees. Zijn nieuwe interface is perfect ingesteld in Cubase. Zijn template is perfect voor het werken met zijn Roland piano en zijn V-Drums. Alles werkt echt perfect. En met de Yamaha subwoofer en zijn aktieve Spirit Absolute monitors heeft hij een zeer goede sound in zijn studio. Het klinkt nu echt fenomenaal. Aan het einde van de zomer zal er waarschijnlijk een Neumann microfoon worden aangeschaft voor in de studio. Tegen die tijd maken we een nieuwe afspraak en kom ik weer bij Cees in de studio om een verder vervolg te geven aan de cursus Cubase. Veel plezier en tot dan Cees!

 


 

25 februari 2017

Vandaag had ik Peddy uit Amsterdam in de studio. Peddy is een professionele muzikant en timmert flink aan de weg. Peddy werkt met Cubase Pro 9 en wil meer leren over mixen en routing. In het verleden heeft hij een deel SAE opleiding gedaan, en die kennis komt hem goed van pas. Maar er is meer, en Peddy heeft interessante mogelijkheden gezien voor zijn werk met Cubase. We zijn bezig geweest met opnametechniek voor akoestische gitaar en vocals. Daarna het bewerken ervan en zeer uitgebreid over het werken met dynamische effecten als de gate en de compressor en multiband compressor op de insert. Verder hebben we het over sends en reverb gehad. Ook zijn we uitgebreid bezig geweest met routing in de Cubase mixer en het werken met New York of ook wel parallel compression. Veel eenvoudiger dan het lijkt allemaal, is de conclusie! Dit gaat hem thuis ook prima lukken op zijn studio PC met de Steinberg UR44 interface die hij heeft. Veel succes, en de offerte voor de volgende keer is in de maak. Tot binnenkort Peddy!

 


 

20 februari 2017

Vanavond heb ik de Schecter Hellraiser C-1 FR gitaar opgehaald die ik had gekocht bij Musikhaus Welbers in Kevelaer (Duitsland). Hij zal een prominente plek in de studio krijgen en de komende tijd vast veel bespeeld gaan worden. De sE Electronics R-1 Ribbon microfoon is ook binnengekomen, dus alle recente aanschaffingen zijn nu binnen en kunnen getest en gebruikt gaan worden.

 


 

18 februari 2017

Vanochtend had ik Wim uit Coevorden in de studio. Wim werkt met Cubase Artist 9, maar weet nog te weinig van bijvoorbeeld het verschil tussen Instrument Tracks en Rack Instruments, wat ook voor velen verwarrend is. Verder heeft hij veel te leren over de mogelijkheden van de mixer in Cubase en routings. En vooral over het werken met de verschillende outputs van zijn VST's.
We hebben een zeer nuttige ochtend doorgebracht en Wim heeft nu veel meer inzicht van zaken waaraan hij kan gaan werken. Veel succes ermee Wim, en wie weet, tot gauw?

 

Nu weer direct door naar Frans in Weeze, voor zijn 3e sessie met aansluiten, installeren, instellen en dan eindelijk... Cubase Pro 8.5. Later meer.....

 

Net terug van Frans in Weeze (Duitsland). Vanavond hebben we ons kunnen concentreren op Cubase. Device Setup, VST Connections, VST Instruments, het kiezen van geluiden in de verschillende VST's zoals Groove Agent, The Grand en HALion Sonic. Frans heeft veel geleerd en gaat nu de komende periode het geleerde in de praktijk brengen. Veel succes Frans, en als je weer aan een les toe bent, hoor ik het. Dat zal dan waarschijnlijk vooral over de mixer en het mixen en routen gaan.

 


 

17 februari 2017

Vandaag heb ik van een bekende uit de muziekscene een sE Electronics R-1 Ribbon microfoon gekocht voor het opnemen van gitaarpartijen vanaf de gitaarcab. Dit gaat dan gebeuren tezamen met een Shure SM57. Dan neem ik de gitaarpartij rechtstreeks van de Rec out van mijn Rocktron Prophesy II pre-amp op, van de DI outputs van de Peavey 50/50 buizen eindversterker, én vanaf 2 microfoons voor de cabinet. Dan heb ik dus 2 stereo en 2 mono tracks gelijktijdig van 1 gitaarpartij met allen een andere klank. Leve de job van Recording Engineer!

 


 

16 februari 2017

Vandaag heb ik een Schecter Hellraiser C-1 FR in de kleur BCH (Black Cherry) gekocht om mijn collectie gitaren te completeren voor de verschillende genres. In de studio heb ik nu alles van een Fender Stratocaster met 3 single-coil elementen tot een Schecter met aktieve EMG 81 en EMG 89 elementen die in split mode geschakeld kunnen worden naar single-coils. En natuurlijk ook nog gewoon een klassieke en een western gitaar. Voor het inspelen van je eigen gitaartrack bij AMPS Recordings heb je alle keuze. De modellen gitaar die ik niet heb, en ik ook niet zelf zal gaan aanschaffen voor de studio zijn een Telecaster en een Hollow Body (denk aan merken als Gretsch). Binnenkort zal de Schecter in de studio te bewonderen zijn.

 


 

15 februari 2017

En dan is vandaag mij PRS SE Tremonti Custom vintage sunburst elektrische gitaar binnengekomen. Tezamen met wat accessoires, een Rockstand gitaarrek voor 7 gitaren en een versterker standaard van Quik Lok. Hiermee kan de studio iets beter en nog wat efficiënter ingericht worden, om te zorgen dat alles er ook nog in past met de grotere Behringer FCB1010 floorboard voor de Rocktron Prophesy II pre-amp en de gitaar die er bij gekomen is.

 


 

13 februari 2017

Vandaag zijn mijn Rocktron Prophesy II gitaar voorversterker (ook wel pre-amp) en Behringer FCB1010 MIDI Foot Controller en wat kabels om het geheel netjes aan te sluiten, binnengekomen! Werk aan de winkel om het in te bouwen en aan te sluiten!

 


 

12 februari 2016

Vandaag was ik bij Leo in Volendam. Leo heeft een aantal tracks bijna af en heeft veel last van een crashende Cubase. Dit gebeurt vooral wanneer hij een 2e project opent, terwijl er nog een project actief is. Wat prima zou moeten kunnen in Cubase. Hij heeft mijn hulp ingeroepen om te kijken of ik behulpzaam kan zijn, zijn PC weer stabiel te krijgen. Dan kan hij relaxed zijn tracks afmaken, in plaats van veel stess te hebben door een regelmatig crashende machine.

Voor de producties wordt hoofdzakelijk gebruik gemaakt van de Access Virus Ti desktop en Cubase Pro 8.5. Als VSTi wordt Sylenth regelmatig ingezet. Verder worden er wat specifieke VST plugins gebruikt voor de mix. Zijn interface is een RME Fireface 400.

Ik ben begonnen met het checken van de instellingen in Cubase en heb daarin enkele aanpassingen gedaan. Daarna heb ik de nieuwste firmware op de RME Fireface gezet en daarna de driver opnieuw geïnstalleerd.

Daarna ben ik in overleg met Leo bezig gegaan met het bouwen van een template voor zijn producties. De template is redelijk snel gereed. We doen een aantal tests met het openen van meerdere projecten. Het gaat nog maar 1x mis bij het openen van een template, en daarna draait alles goed en stabiel. Omdat er verder geen problemen opdoemen, is het afwachten of het syteem stabiel blijft, maar voor nu is het dat wel. Als laatste nog bezig geweest met het instellen van een condensator microfoon op de RME. Lastige punt daarbij blijkt dat je de 48V fantoomvoeding van de RME moet inschakelen in de software, en er niet 'gewoon' een knop op de interface zit. Net als dat er (nogal storend) geen volumeknop zit op zowel zijn RME Fireface 400 alsook niet op zijn Dynaudio monitors. Dus als laatste rest mij Leo te adviseren een 'dedicated' volumenknop voor in zijn studio aan te schaffen, zodat zijn projecten op het juiste volume draaien, maar ook zijn gehoor beschermd blijft.

Veel succes Leo, en als het goed is zien we elkaar niet meer! Laten we daarop hopen, want dat betekent dat je problemen met de computer en Cubase tot het verleden behoren.

 


 

11 februari 2017

Vanochtend had ik Rudy uit Amstelveen in de studio. Rudy heeft bewust voor AMPS Recordings voor zijn cursus Cubase gekozen omdat hij eerder bij iemand anders geweest is, waar hij helaas niet zo veel heeft opgestoken. Rudy is heel blij te zien dat ik, net als hij, nog een groot analoog mengpaneel in de studio heb. Hierdoor kan ik hem veel vertellen over routing en de optimale aansluitmogelijkheden voor hem. We gaan de diepte in over het mixen, daarbij gebruik makende van inserts zoals gate, compressor, EQ, de-esser en de limiter. Daarna FX routing met reverb effectprocessors en send en return. Ook nog hebben we het uitgebreid gehad over routing in Cubase en het werken met Folders en Groups in Cubase. Als laatste dan nog VSTi Virtual Instruments behandeld en een stukje mixer automatisering. Voor zowel Rudy als mij een geslaagde en gezellige ochtend en vroege middag.

Dadelijk op weg naar de volgende klant vandaag in Weeze (Duitsland).

 

Zojuist weer teruggekomen van Frans in Weeze. Vandaag heb ik zijn gevoede 7-poorts USB 3.0 hub en zijn 2x2 USB interface aangesloten. Alles werkt prima en hij heeft nu ook weer voldoende USB poorten vrij op zijn laptop. We zijn begonnen met het updaten van Steinberg Absolute 2 naar 3 onder de Grace Period update regels. Vorige week hebben we zijn Absolute 2 pas geregistreerd, en enkele dagen later kwam niet alleen HALion 6 uit, maar ook HALion Sonic 3 en Absolute 3. En daarom mag hij nu kostenloos meteen naar Absolute 3 upgraden.

Verder ben ik met hem verder gegaan over het maken van de keuze voor typen sporen. Wanneer nu een Instrument Track, en wanneer een Rack Instrument. Het gebruik van meerdere uitgangen in HALion Sonic, het selecteren van soundbanks en instrumenten en het inspelen met het keyboard en bewerken van MIDI tracks. Volgende week verder met de mixer en zaken als dynamische effecten op de inserts, FX send & return en het werken met routing in de mixer. Tot volgende week Frans!

 


 

10 februari 2017

Als je dan toch al een nieuwe gitaar pre-amp processor koopt, waarom dan niet meteen ook een nieuwe gitaar? Binnenkort mag ik dan eindelijk gaan spelen op een PRS (Paul Reed Smith) SE Tremonti Custom vintage sunburst!

 


 

9 februari 2017

Steinberg heeft vandaag HALion 6, HALion Sonic 3 en Absolute 3 ge-released. Je kunt de nieuwe VSTi's hier bekijken.

 

Verder heb ik vandaag een Rocktron Prophesy II hybride (een 12AX7 buis in de voortrap en een digitale processor) gitaar voorversterker besteld met een Behringer FCB-1010 floorboard om binnenkort weer eens lekker zelf met gitaar bezig te gaan. En dan werkt een nieuw component in de studio altijd verfrissend!

 


 

6 februari 2017

Omdat het toch nogal complex is met de Device Setup én de VST Connections instellingen in combinatie met de Behringer X-32 heeft Jack gevraagd hem vanavond nog even op afstand te assisteren, wat ik natuurlijk graag doe. We zijn de instellingen nog eens na gelopen en ik heb enkele aanpassingen in zijn systeem gedaan. Nu staat alles goed zoals Jack het nodig heeft en kan hij zonder onderbrekingen gaan werken aan het muzikale deel. Veel succes Jack!

 


 

4 februari 2017

Vanochtend had ik Jack in de studio. Jack heeft recent een opleiding live audio gedaan en wil zich nu bekwamen in Cubase voordat hij verder gaat met een SAE audio recording opleiding. Jack is drummer in een band en heeft zelf thuis een home-studio en werkt onder andere met een Behringer X-32 mixer. Van muziek en apparatuur weet hij dus al heel wat af, wat een groot voordeel is. De cursus gaat sneller als je niet alles over recording techniek hoeft uit te leggen (waar trouwens... niets mis mee is). We zijn een eind gekomen en Jack heeft nu meer inzicht in de mogelijkheden van de hardware-software combi configuraties. Ook zijn we ver gekomen met het verschil tussen Instrument Tracks en Rack Instruments, wat voor veel verwarring kan leiden. Als laatste hebben we nog een klein stukje basis van Routing en Mixer Automation behandeld. Mogelijk gaan we over een poosje verder de diepte in met Cubase. Succes Jack!

 

Later op de middag ben ik dan nog in de auto gestapt naar Frans in Weeze (Dld) om hem te helpen zijn aangeschafte hardware (een Steinberg UR824 audio interface en de Steinberg cc121 Cubase controller) aan te sluiten en te installeren en Absolute 2 (hét complete VSTi pakket) van Steinberg te installeren. Alles is prima gelukt behoudens dat Frans nog een MIDI interface nodig had, die binnenkort wordt aangeschaft. Net als een gevoede USB-hub, 2 nieuwe hoofdtelefoons en een grootmembraam condensator microfoon van SE Electronics.
Volgende week zullen de belangrijkste dingen zeker binnen zijn, en gaan we verder met de rest aansluiten en de eerste les Cubase Pro 8.5.

 


 

2 februari 2017

Vandaag heeft Steinberg de Cubase 9.0.10 update uitgebracht voor alle versies. Als Cubase 9 gebruiker kun je hem gratis downloaden.

 


 

30 januari 2017

Vandaag heb ik weer een mooie reactie mogen ontvangen voor het gastenboek. Gisteren, 29 januari, was ik bij Cees in Berlicum. Ik mocht Cees helpen weer geluid uit zijn systeem te krijgen en zijn V-Drums in te stellen in Cubase met Groove Agent SE. Alles is prima gelukt.

Dank je wel voor je reactie Cees!

 


 

29 januari 2017

Vandaag had ik mijn inhaaldag van de ijzel-zaterdag 7 januari jongstleden. Ik was bij Cees in Berlicum en mocht hem helpen met het zorg dragen dat het geluid het weer deed en het werkend krijgen van zijn Roland V-Drums TD-11 in Cubase in combinatie met Groove Agent SE. Na een korte analyse bleek dat Cees zijn interface had aangesloten via een USB-hub zonder externe voeding. Daardoor deed zijn Focusrite Scarlett interface het niet meer.

Tot onze vreugde is Media Markt tegenwoordig op zondag ook geopend en konden we bij de Media Markt in 's Hertogenbosch een nieuwe Sitecom USB 3.0 hub met voeding kopen. Daarna was het probleem snel verholpen en konden we alles perfect instellen in Cubase, zijn Roland TD-11 V-Drums, zijn Roland digitale piano en de Focusrite Scarlett interface. Alles werkt nu weer naar behoren.

Verder heb ik Cees nog mogen adviseren over een interface met meer aansluitingen en een subwoofer. Hij gaat binnenkort de Steinberg UR44 USB interface en de Yamaha HS8S subwoofer aanschaffen. En die mag ik dan weer komen aansluiten en instellen. Ik kijk er alweer naar uit Cees! Tot gauw!

 


 

28 januari 2017

Vandaag had ik Willem uit Deventer in de studio, nadat hij nog in de file had gestaan op de A1 op zaterdag (?). Willem heeft al eerder een proefles gevolgd en heeft inmiddels ook Cubase Pro 9 aangeschaft. Vandaag zijn we bezig geweest met een aantal basisinstellingen voor de hardware en daarna enthousiast aan de slag met Cubase zelf. Om goed met een track te kunnen beginnen, heb je een goede maatvoering nodig. De metronoom hebben we dan ook helemaal uitgeplozen, en meteen door met Groove Agent SE omdat we die ook als metronoom gebruiken. Je moet wel eerst een track voor Groove Agent (in dit geval als Instrument Track) aanmaken, wil je hem kunnen selecteren. Je kunt geen nieuw VST instrument track aanmaken vanuit de metronoom sectie. Maar Willem weet nu precies hoe dat zit en kan nu volop aan de slag met Cubase Pro 9 en Groove Agent SE. Eind maart staat de volgende afspraak al ingepland. Tot eind maart is de agenda inmiddels vol. Er is weer ruimte voor nieuwe afspraken vanaf april.

 


 

25 januari 2017

Vanavond heb ik telefonisch Rene mogen helpen met een aantal hardware instellingen in Cubase en het werken met het opnemen van een MIDI multitrack vanaf een workstation naar Cubase en het dan uitsplitsen via Dissolve Parts om het van daaruit verder uit te kunnen werken. Veel succes ermee Rene!

 


 

21 januari 2017

Vandaag had ik Peter Paul in de studio. Peter Paul heeft Cubase Pro 9 EE Educational Edition aangeschaft en het is nu tijd voor zijn eerste cursus. Vandaag stond in het teken van nader kennis maken en achterhalen wat en hoe hij wil gaan werken en wat hij daarvoor (nodig) heeft. Binnenkort volgt er een nieuwe afspraak en dan gaan we echt de diepte in met Cubase Pro 9.

 


 

7 januari 2017

Vandaag had ik eigenlijk een afspraak bij een klant in Berlicum. Echter in verband met het weersalarm met betrekking tot gladheid en ijzel in overleg met mijn klant afgezien van de lange en zeer gevaarlijke rit. In dit soort situaties is het altijd belangrijk een goede afweging te maken tussen het helpen van een klant en de eigen gezondheid en veiligheid (en die van andere verkeersdeelnemers). Andersom zal ik het ook direct accepteren als in een vergelijkbare situatie een klant naar mij toe zou komen, en hij om de reden van veiligheid daarvan af moet zien. Safety first!

Ik kom de afspraak gauw inhalen Cees!

 


 

5 januari 2017

Vandaag heb ik weer een mooie reactie mogen ontvangen voor het gastenboek. Op zaterdag 12 november jl. had ik Danny uit Dordrecht in de studio voor het oplossen van issues met zijn laptop in combinatie met Cubase, en nadere uitleg over de DAW sequencersoftware van Steinberg en hulp met het bouwen van templates. Dank je wel voor je reactie Danny!

 


 

1 januari 2017

 

Happy New Year 2017

 

Arno Rijpma wenst iedereen namens AMPS Recordings een gezond, goed en muzikaal 2017!

 


 

 

Actueel nieuws

 

Hier vind u het actuele nieuws over AMPS Recording.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelt in en rond de studio. 

 

Volg AMPS Recordings ook op Facebook

 

Nieuwsarchief

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren. Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar. 

In het gastenboek vind u reacties van klanten over AMPS.

 


 

8 juni 2018

Vandaag op afstand weer met Dennis aan het werk geweest met Cubase. Hij heeft weer veel geleerd. De volgende keer zal bestaan uit het leveren van een DAW systeem met Cubase Elements 9.5 bij hem op locatie.


 

6 juni 2018

En vanavond alweer een track gemasterd. Hij zal wel snel op YouTube terecht komen, net als de vorige.
Daar is hij dan ook al:


P.S.Het beste te beluisteren op een goede speakerset met een subwoofer
En u bent van harte welkom bij AMPS Recordings voor een luistersessie. Luister het verschil tussen de originele track en de gemasterde track en uw oren zullen u overtuigen.


 

5 juni 2018

Vanavond weer wat masteringwerk gedaan. Onder de hoofdtelefoon klonk het prima. Morgen overdag maar eens checken op de main speakerset….
De check is inmiddels gedaan en de track staat ook al op Youtube.


P.S.Het beste te beluisteren op een goede speakerset met een subwoofer
En u bent van harte welkom bij AMPS Recordings voor een luistersessie. Luister het verschil tussen de originele track en de gemasterde track en uw oren zullen u overtuigen.


 

4 juni 2018

Telefonisch vanavond even een goede klant weer op weg geholpen. De communicatie tussen Windows 10 en zijn MOTU audio-interface was even ver te zoeken. Het heeft wat moeite gekost, maar de klus is weer geklaard. Het werkt weer!


 

2 juni 2018

Vandaag op afstand Dennis uit Rotterdam cursus Cubase gegeven. Het is niet de ideale manier van cursus geven, maar het gaat best OK. Dennis is in ieder geval al super verder geholpen.
Ook nog advies kunnen geven over het aanschaffen van de juiste USB hub en een hoofdtelefoon versterker.
Tot volgende week Dennis!


 

23 mei 2018

Deze woensdag heeft een klant zijn omgezette Cubase projecten weer opgehaald. Hij had van zijn band nog heel oude projecten op de plank liggen, waar ze nog een remix van wilden hebben. Die projecten waren nog gemaakt in het begin van deze eeuw, waarschijnlijk in Cubase VST 5. AMPS Recordings kan deze projecten nog steeds overzetten van de toen gebruikelijke .arr en .all indelingen naar de nieuwere Cubase indeling .cpr die werd gehanteerd vanaf Cubase SX. De projecten zijn in .all geopend, gestructureerd en weer opgeslagen als .cpr. Alle bijbehorende files in de juiste directories, en dat alles is weer voor de klant op zijn USB stick gezet. Veel succes ermee Steven en Octave Pussy (dat is de naam van zijn Funk band)


 

22 mei 2018

Vandaag is de Cubase 9.5.30 maintenance update uitgekomen voor alle Cubase versies. Gratis te downloaden voor alle Cubase 9.5 gebruikers.


 

21 mei 2018

Vandaag, maandag 2e Pinksterdag is het dan de laatste cursusdag van dit voorjaar voor Rene. Er worden nog een aantal zaken doorgenomen en Rene heeft nu voldoende lesmateriaal om de zomer door te komen. Als alles goed gaat, zien we elkaar aan het begin van het najaar weer! Dan gaan we verder waar we nu gebleven waren.


 

16 mei 2018

De Zoom 9120 Advanced Sound Environment Processor wordt vandaag in het rack ingebouwd en aangesloten. Alles werkt naar behoren en het gapende gat dat de defecte Zoom 1202 Studio effectprocessor heeft achtergelaten in het rack is weer gevuld.


 

14 mei 2018

Vandaag in Hengelo een Zoom 9120 Advanced Sound Environment Processor opgehaald. De Zoom 1202 Studio effect processor heeft na vele jaren trouwe dienst de technische geest gegeven. Tijd voor een nette vervanger uit dezelfde periode van hetzelfde merk. Over één of twee dagen kan hij ingebouwd worden in het FX rack in de studio en krijgt hij zijn plaats tussen de TC Electronics en de Lexicon.

Verder vanavond nog een paar zeer oude Cubase projecten op CD-ROM aangeleverd gekregen die nog gemaakt zijn als .arr en .all formaat. Deze moeten op korte termijn omgezet worden naar .cpr format van de huidige Cubase versies. Een klusje op maat voor AMPS Recordings.


 

12 mei 2018

Deze zaterdag alweer de volgende les voor Rene uit Dieren. Zijn een-na-laatste voordat hij een break neemt. In het najaar gaan we de draad zeker weer oppakken.


 

9 mei 2018

Op de één na laatste dag van de aanbieding van Steinberg heb ik nog aan aantal Groove Agent drumpakketten aangeschaft. Waaronder Metro Heights Indie Rock Drums en Simon Phillips Studio Drums. De pakketten waren met 50% korting, en dan wordt het toch wel erg verleidelijk! Te verleidelijk dus! Deze drumpakketten kunnen zowel gebruikt worden in de 'grote' Groove Agent alsook in de bij Cubase meegeleverde Groove Agent SE. Naast prachtig gesampelde drumkits zitten er ook een heel aantal loops en grooves bij voor allerlei stijlen. Ben je zelf geen drummer, dan is dit zeker een mooie aanvulling in Cubase.


 

7 mei 2018

Vandaag zijn er weer updates uitgebracht door Steinberg voor HALion 6 en HALion Sonic 3 updates uitgekomen


 

2 mei 2018

Vandaag een conversie klus opgeleverd. Het omzetten van 4 DAT-tapes naar .wav files voor een klant. De files zijn inmiddels naar hem ge-upload.


 

28 april 2018

Vanmiddag had ik Rene weer in de studio voor zijn 2-wekelijkse gezonde Cubase sessie. Altijd gezellig en evenzo leerzaam.

Later vanmiddag had ik Renaldo voor een uurtje bij AMPS Recordings op bezoek voor wat hulp bij zijn issues met Cubase. Renaldo kan ook weer verder. Succes ermee Renaldo!

Vanavond ben ik begonnen met het overzetten van DAT tapes voor Joris naar wav audio. Zo maakt de Tascam DA30 MKII ook weer eens draai-uren. Daar is hij in het verleden ook exact voor aangeschaft. Over enkele dagen is dit projectje ook weer afgerond.


 

25 april 2018

De laatste kabels zijn binnengekomen en kunnen gelabeled gaan worden. Het gaat dan toch binnenkort gebeuren! Koningsdag is de studio weer af en volledig gebruiksklaar!


 

23 april 2018

Natuurlijk mist er nog iets, dat zul je altijd zien. Eén gitaar pre-amp kan ik nog niet aansluiten omdat die nogal ver van het mengpaneel af staat, en binnenkort zelfs nog wat verder weg komt te staan. En mijn langste jack kabels zijn 6 meter. Dus nog even 2 stuks 9 meter kabels bestellen en we kunnen de studio eindelijk helemaal afmaken.


 

21 april 2018

Vandaag had ik Miranda uit Nijmegen in de studio voor haar cursus Cubase. Miranda werkt voor haar vak met muziek en zoekt verdieping in Cubase om zaken beter en eenvoudiger aan te pakken. We behandelen vandaag vooral het VST Instrument Rack, het recording channel met Insert, EQ en send/return, automation en mixdown. Miranda is enthousiast over de prettige en leerzame dag. Dank je wel Miranda, en veel succes met de muziek en je onderneming..


 

20 april 2018

Op deze vrijdagmiddag heb ik maar eens de tijd genomen om de ombouw van de studio af te maken. Wat is het toch een klus. Er zitten nu 111 signaalstekkers achterin het mengpaneel en iets van 160 in de randapparatuur. Veel is of serieel doorgelust (mastering-rack) danwel aangesloten via een patchbay. En aan de studio-zijde heb je sowieso 2x zoveel stekkers als aan de mengpaneel kant bij inserts.
Het is dan wel misschien niet meegevallen, maar de klus is uiteindelijk klaar. De puntjes op de "i" komen volgende week, maar het is zover aangesloten en werkend.


 

17 april 2018

Deze mooie en zonnige dinsdag heb ik een Roland XV-5050 synthesizer module opgehaald. De Roland XV-5050 wordt natuurlijk meteen ingebouwd en we gaan meteen verder met her-aansluiten en bekabelen van de studio. Zaterdag verwacht ik immers weer een Cubase cursist.


 

16 april 2018

Vandaag verder met het her-bekabelen van de studio. Stroom is gereed. MIDI is nagenoeg gereed. Nu wordt de audio bekabeling onder handen genomen. We beginnen met het aansluiten van de audio interface met 10 inputs en 12 outputs en dan verder met de 26 denoiser kanalen. Als dat gedaan is hebben we de multi-kabels grotendeels gehad en beginnen we met het aansluiten van de instrumenten en de randapparatuur.


 

14 april 2018

Vandaag was ik bij Rene in Dieren om zijn Tascam US 16x08 te installeren en hem verder te helpen met het omzetten van sequences van zijn Yamaha RS7000 en Quasimidi The Raven naar MIDI files in Cubase zodat hij ze kan gaan afspelen met zijn NI Synths en met Rob Papen Predator en Nexus. Alles is helemaal naar wens van Rene verlopen en we zien elkaar over 2 weken weer bij AMPS Recordings in Zevenaar.


 

8 april 2018

Gisteren en vandaag bezig geweest de Soundtracs Topaz Project 8 24ch mixer te ontkoppelen, de vervangende Soundtracs Topaz Project 8 32ch te plaatsen en het kabelmanagement drastisch onder handen te nemen.
We hebben alle audio-, MIDI- en voedingskabels ontkoppeld en zijn helemaal opnieuw begonnen. Omdat er alleen al in de mixer ruim 100 audio-kabels zaten, is het voor te stellen dat het werk nog niet gereed is. De rest van de week zal alles weer worden aangesloten. Meer kanalen en wat meer orde in de bekabeling in de studio, een mooi vooruitzicht.


 

5 april 2018

Vandaag is de Steinberg Cubase 9.5.21 hotfix update uitgekomen voor alle Cubase versies 

31 maart 2018

Vandaag had ik Rene weer in de studio voor zijn tweewekelijkse Cubase cursus. Alles loopt op rolletjes en Rene is zeer tevreden met het geleerde en kan er thuis weer mee aan de slag.


 

20 maart 2018

De SPL Goldmike model 9844 class-A voorversterker -Made in Germany- is vandaag verkocht.


 

17 maart 2018

Vandaag had ik Rene uit Dieren weer in de studio voor zijn 2-wekelijkse cursus Cubase. We hebben de installatie-procedure voor zijn Steinberg cc121 doorgenomen. Daarna zijn we aan de slag geweest met enkele vragen waaronder het aanpassen van de timing van geïmporteerde MIDI tracks met bijgevoegde audio samples. Het is allemaal prima gelukt en Rene is weer zeer tevreden huiswaarts gekeerd.

Tevens heb ik vandaag mijn Soundtracs Topaz Proje 8 32ch mixer console opgehaald bij mijn reparateur Hureka in Zevenaar. Over enkele weken staat dan de ombouw in de studio gepland om de huidige Soundtracs Topaz Project 8 24ch weg te halen, het meubel aan te passen en dan de 32ch te plaatsen en alles weer aan te sluiten. Dat wordt nog een hele klus. In de huidige mixer zitten al meer dan 100 kabels, en daar gaan er bij de 32ch nog meer bij komen....


 

16 maart 2018

Vandaag dan toch maar eens lid geworden van het internationale forum gearslutz.com. Dit is toch wel het aangewezen forum met betrekking tot recording en de betere studio hardware.


 

15 maart 2018

Inmiddels zijn de 2 Behringer PEQ2200 Ultra-Q Pro equalizers en de 3 Alesis 3630 gate/compressor/limiters verkocht via Marktplaats. Verder is ook de Behringer BCF2000 verkocht. Die is niet meer benodigd in de studio.


Verder heb ik vandaag de opdracht binnengekregen voor het omzetten van 4 DAT tapes naar .wav files in 48kHz. Ook je digitaliseringsklus vanaf stereo cassette, 4-sporen multitrack cassette, 8-sporen multitrack cassette en Mini-Disk is in goede handen bij AMPS Recordings.


 

11 maart 2018

Deze zondag heb ik de Cubase Pro 9.5.20 update gedownload en geïnstalleerd. Deze versie lijkt tot nu toe een stuk stabieler dan de vorige versie 9.5.10. Binnenkort meer over de stabiliteit van deze laatste update. 

10 maart 2018

Vandaag had ik Arjen uit Gouda op bezoek voor zijn cursus Cubase Pro met Educational versie van de software. Cubase is tegenwoordig nog bijna enkel download. Dus eerst Cubase downloaden en installeren en registreren. Daarnaast het integreren van zijn Roland G-800 in Cubase, met daarna nog de basis van het programma en een mooie template. Wat is een dag toch snel om! 

8 maart 2018

Vandaag is de Steinberg Cubase 9.5.20 update uitgekomen voor alle Cubase versies


Tevens is vandaag de Cubase Pro Educational voor een klant binnengekomen. Die gaat aanstaande zaterdag bij aanvang van zijn cursus meteen geïnstalleerd worden.


 

7 maart 2018

Vandaag zijn de bestelde AKG hoofdtelefoons binnengekomen. Die staan nu opgestapeld klaar om uitgepakt en aangesloten te worden. Het zijn 3 AKG K-92's, 2 AKG K-271 MKII's en een AKG K-240 Studio. Waarschijnlijk gaan er spoedig nieuwe modellen komen, want ze waren flink afgeprijsd.


 

5 maart 2018

Afgelopen zaterdag was er tijdens een Cubase cursus voor de 2e keer in een beperkte periode een Philips hoofdtelefoon stukgegaan. Mechanisch heeft kunststof en de Philips bouwwijze ook slechts een beperkte 'houdbaarheidsdatum'. Ze hebben het ongeveer 10 jaar volgehouden.
Om deze reden heb ik vandaag besloten het risico niet te nemen dat de andere 2 hoofdtelefoons ook nog kapot gaan tijdens het werk met klanten. Dus meteen maar een heel arsenaal AKG hoofdtelefoons met een meer dan prima reputatie aangeschaft. 3 AKG K-92 gesloten hoofdtelefoons voor de muzikanten, 2 AKG K-271 MKII hoofdtelefoons voor de mensen achter het mengpaneel tijdens het recorden, en een AKG K-240 Studio voor tijdens het mixen en masteren. Dit is tegenover de gesloten K-92 en K-271 MKII hoofdtelefoons, een half-open model. Daarmee kun je nog wat langer achtereen werken zonder vermoeide oren te krijgen.
De hoofdtelefoons zullen binnen zijn voordat ik mijn volgende klant in de studio heb.

Natuurlijk kunnen alle hoofdtelefoons in de studio gelijktijdig worden gebruikt via de ART HeadAmp6 Pro hoofdtelefoon-versterker.


 

3 maart 2018

Vanochtend had ik Rene weer in de studio voor zijn 2-wekelijkse Cubase/WaveLab sessie. We zijn weer een stukje opgeschoten. Tevens heeft hij zijn Steinberg cc121 mee naar huis genomen om Cubase en WaveLab eenvoudiger te kunnen bedienden. Veel succes en tot over 2 weken Rene!

En vanmiddag had ik Will uit Zuid-Limburg op bezoek om voor zijn zeer specifieke vragen samen zijn Roland Integra-7 te doorgronden. We hebben een aantal MIDI issues doorgenomen en zijn Integra figuurlijk op zijn kop gezet. Will weet nu goed wat er betreft zijn specifieke vragen met de Integra wel en niet kan, en heeft nu een flinke klus voor de boeg om zijn MIDI bestanden Integra-fit te gaan maken. Veel succes ermee Will!


Eerder zaterdagochtend heb ik mijn recent aangeschafte Soundtracs Topaz Project 8 32-32-8-2 mengtafel naar Hureka gebracht om een fader te laten herstellen en de lampjes van de VU's te laten vervangen. Als het goed is gaat deze mixer begin april in de studio geplaatst en aangesloten worden. 

24 februari 2018

Mijn cursiste voor vandaag heeft zich met griep afgemeld. Van harte beterschap Miranda! Je nieuwe afspraak is ingepland.


 

22 februari 2018

Vandaag is de laatste Cubase 9 maintenance update 9.0.40 uitgekomen voor alle Cubase versies. De update is inmiddels geïnstalleerd bij AMPS Recordings in de studio.


 

17 februari 2018

Vanochtend had ik Rene weer in de studio voor zijn vervolg van Cubase. We hebben zijn lijstje vragen weer afgehandeld en Rene heeft genoeg te oefenen voor zichzelf tot de volgende les. Succes Rene, en tot over 2 weken!


Vanmiddag was ik bij Marmalade Music in Delft om de door mij aangeschafte Joemeek VC1Qcs channel strip op te halen. De Joemeek channel strip is inmiddels ingebouwd in het rack en wordt binnenkort in bedrijf genomen. 

13 februari 2018

Recent ben ik lid geworden van het forum homerecording.be. Geen onverdeeld succes. Ik zocht een forum waar veel discussie en informatie zou zijn over recording, microfoons, hardware etcetera. Dat viel bij de zuiderburen nogal tegen. Er zijn weinig actuele discussies en er zitten een paar zogenoemde trollen op die de zaak alleen maar willen ophitsen en verstieren. Dus ben ik lid geworden van hun engelstalige naamconcurrenten homerecording.com. Dat ziet er al een stuk beter uit. 

10 februari 2018

Vandaag had ik Joe uit Rotterdam in de studio om aanwezig te zijn bij de mastering van 3 van zijn tracks. Ik heb hem er zelf bij omdat dat het snelst en eenvoudigst communiceren is wat betreft zijn songs. Je kunt tracks op vele wijzen masteren, maar het moet natuurlijk wel ook zijn wat de klant wenst. Vandaag is het allemaal prima bij elkaar gekomen en we zijn beide tevreden over de mastring van zijn songs..

Nadat hij de tracks na de sessie thuis nog meermaals heeft geluisterd is hij nog enthousiaster geworden. Dat betekent dat ik mijn werk goed gedaan heb. Dat stemt tevreden. 

7 februari 2018

Vanavond heb ik een Joemeek VC1Qcs channel strip gekocht als 2e channelstrip in de studio. Deze heeft een heel andere klankkleur als de TL Audio Ivory 2, en is daarmee een goede aanvulling in de studio. 

4 februari 2018

Deze zondag heb ik met mijn broer de Soundtracs Topaz Project 8 32-channel mixing console opgehaald in Wörth am Main (D). De 385km afstand had ik afgewogen als te doen bij de aanschaf via Ebay (alleen ophalen). Hierdoor had ik natuurlijk een stukje minder concurrentie bij de koop, dan wanneer de halve wereld mee kan bieden. De bieding was enkel toegankelijk voor mensen met een Duitse Ebay account. Dat heeft dan zo zijn voordelen.
De rit heen en weer (770km totaal dus) was aangenaam en op de terugweg lag deze grote console achterin de auto. Ik laat er nog een paar kleine dingen aan doen, want dat is niet meer mogelijk als hij eenmaal aangesloten en in gebruik is. Over enkele weken zal de console operationeel zijn in de studio. Het goede nieuws is: er kan weer meer worden aangesloten! 

3 februari 2018

Vandaag had ik Rene weer in de studio voor zijn vervolgles. We hebben nog even wat puntjes van de vorige keer doorgenomen en zijn verdergegaan met zijn nieuwe vragen. Waaronder het importeren en bewerken van een track, en hoe een vocaltrack aan te maken en op te nemen bij een instrumentale song. Rene heeft heel wat huiswerk, en over twee weken zien we elkaar weer.


 

28 januari 2018

Vanavond heb ik via Ebay.de een Soundtracs Topaz Project 8 32-channel inline console aangeschaft. Momenteel heb ik hetzelfde model, maar dan de 24-kanaals versie. De 24-channel versie heeft als inline console 48 kanalen beschikbaar in mixdown. Echter was dit voor mij te weinig(!) geworden. Vandaar dat ik nu een Soundtracs Topaz Project 8 32-channel inline heb gekocht, met 64 kanalen in mixdown.
De mixer is voor verkoop door een bedrijf helemaal schoongemaakt van binnen. Er dient enkel 1 fader vervangen te worden door een nieuwe 100mm ALPS fader en een lampje van de 2 VU-meters doet het niet meer, dus die laat ik dan meteen beiden vervangen door Hureka.


 

27 januari 2018

Vandaag is de Jackson DKMG elektrische gitaar verkocht.


 

20 januari 2018

Vandaag had ik Rene in de studio. Met Rene heb ik al eerder gewerkt en was de weg naar mij toe voor Cubase een eenvoudige, Met Rene heb ik een traject afgesproken van om de week een paar uur cursus vanaf eind januari tot en met mei van dit jaar. De vragen die Rene voor de 1e keer bij zich had, zijn allemaal beantwoord en hij kan nu aan de slag met het in de praktijk brengen ervan. Tot over 2 weken Rene!


 

19 januari 2018

Vanavond met de SPL Kultube en het nieuwe lampje voor de VU naar Hureka in Zevenaar om het lampje erin te laten zetten. Ongeloofelijk, maar een half uurtje later was hij alweer klaar. Dus snel weer terug naar de winkel om onder het genot van een kop koffie en een praatje over muziek, apparatuur en computers, de SPL weer op te halen. Wat een service van Hureka!


 

17 januari 2018

Vandaag is van SPL het lampje voor de VU meter van de Kultube stereo compressor binnengekomen. Op mijn vraag of dat lampje (eenvoudig) te vervangen is, heeft SPL me gewoon meteen gratis een nieuw lampje voor de VU meter op de post gedaan vanuit Duitsland. Wat een service van SPL! Ik kan niet anders zeggen.

Dit weekend gaat het lampje door mijn elektronica reparateur Hureka uit Zevenaar in de Kultube gezet worden.


 

11 januari 2018

Deze donderdag is mijn SPL Kultube stereo compressor binnengekomen. Hij is in het rack ingebouwd, aangesloten in de mastering keten en direct in gebruik genomen voor het masteren van een track voor een professionele pop-rock video. De video is van de band Sarah Jurassica Parker uit Nijmegen en deze video wordt gemaakt door mijn dochter als examenopdracht. Dan moet de sound natuurlijk ook perfect zijn. En daar zorg ik graag voor.
Voor het masteren van de muziek zijn de Drawmer 1973, SPL Kultube, Elysia xfilter en SPL Stereo Vitalizer mk2 ingezet. En wel met een heel stevig resultaat. Het geluid 'staat als een huis'. Ik ben zeer benieuwd naar het eindresultaat. 

6 januari 2018

Vandaag was ik in Nijmegen bij Tom. De Tyros 4 mag plaatsmaken voor de Tyros 5, er dient nog een MIDI device ingeregeld te worden in zijn Cubase Pro 9 en nog wat kleine dingetjes. Het is heel erg prettig werken met Tom, niet in de laatste plaats wegens zijn ongeremde enthousiasme voor muziek. Alles werkt prima en de Cubase template is bijgewerkt naar de actuele setup met de Tyros 5 en met een paar VSTi's die in de komende periode zeker gebruikt gaan worden. Heel veel succes en tot gauw weer Tom! 

5 januari 2018

Deze vrijdag zijn mijn Samson Powerbrite PB10 Pro powerconditioner met wat extra kabels en de Blue Baby Bottle SL microfoon binnengekomen. De Samson Powerbrite is inmiddels gemonteerd en aangesloten in het mastering-rack en doet zijn werk. Binnenkort kan er wat getest gaan worden met de Blue Baby Bottle SL microfoon. 

3 januari 2018

Vandaag wat klein materiaal zoals een power conditioner en kabels gekocht om de SPL Kultube en de andere apparatuur uit het mastering rack met een aparte switch te kunnen aan- en uitschakelen. Verder ook nog een Blue Baby Bottle SL aangeschaft om de set beschikbare microfoons in de studio compleet te maken. Voor iedere stem hebben we nu wel een geschikte microfoon paraat. 

1 januari 2018

 

Happy New Year 2018

 

Arno Rijpma wenst iedereen namens AMPS Recordings een gezond, goed en muzikaal 2018!

 


 

29 december 2017

Op de valreep van het oude jaar heb ik nog een SPL Kultube stereo compressor aangeschaft voor in het mastering rack. De 19" hardware setup upgrade is hiermee compleet. Met deze setup gaat de komende jaren gewerkt worden. Het was een flinke upgrade vanaf het begin van dit jaar tot nu. Het enige wat nu nog op het wensenlijstje staat is een Blue microfoon. 

27 december 2017

Vandaag heb ik de DVD-ROM's van de Cubase Pro 9.5 en de WaveLab Pro 9.5 updates binnengekregen. Ik vind het een goede service van Steinberg dat ze deze (waarschijnlijk na veel vragen) aanbieden bij het aanschaffen van een Cubase of WaveLab update. Voor niet heel veel geld heb je je update 'gewoon' op schijfje. 

23 december 2017

Vandaag had ik Marcel in de studio voor een cursus Cubase. Marcel werkt met Cubase 7 (grootste versie, die heet nu Pro) en hij heeft een aantal vragen. Vooral over het mixen wil hij meer weten. Wanneer zet je welk effect in, wat zijn de parameters van een compressor en waar staan ze voor, hoe krijg je je mix mooi in balans en vooral hoe zorg je dat de bassdrum en de basgitaar elkaar niet in de weg zitten. Samen zijn we door de vragen heen gelopen en we hebben vandaag een heleboel theorie behandeld en ook wat punten met praktische voorbeelden doorgenomen. De volgende keer zien we elkaar in de studio van Marcel. Veel succes en tot dan Marcel! 

22 december 2017

Deze vrijdag heb ik via de einde-jaars actie van Steinberg Yamaha Vintage Open Deck gekocht. Deze VST stond al langer op mijn wensenlijstje, en was nu 25% afgeprijsd. Het juiste moment om deze aan te schaffen.
 

21 december 2017

Vandaag een klant op afstand geholpen met een aantal issues. De grootste waren Rob Papen plugins die niet wilden werken, ook niet na assistentie van Bax Shop. Maar AMPS Recordings krijgt het natuurlijk wel gewoon aan de praat, omdat ik weet wat ik moet doen. Dat blijkt er dus bij anderen nog wel eens aan te schorten. Dat werkt. Songposition pointer liep niet mee. Werkt. Transport onderin de balk. Functie van Cubase Pro 9. Wel licentie voor maar nog niet gedownload. Dat is 'work in progress'. Het duurt nog wel even voor die 10GB gedownload zijn... Samengevat. Alles gelukt en zijn actuele Cubase Pro 8.5 ook nog geupdate naar de nieuwste versie. Succes Purcy!


Tevens heb ik vandaag De updates naar Cubase Pro 9.5 en WaveLab Pro 9.5 aangeschaft en geïnstalleerd. Daarmee is de DAW software in de studio weer op de actuele stand gebracht. 

12 december 2017

Vandaag is de Steinberg Cubase 9.5.10 update uitgekomen voor alle Cubase versies 

6 december 2017

Vandaag een mooie reactie mogen ontvangen voor het gastenboek. Afgelopen zaterdag was ik bij Tom in Nijmegen om zijn computer uit te leveren en die meteen in te richten voor recording. Dus onder andere het installeren van de MOTU drivers voor zijn MOTU 828mk3 Hybrid en het installeren en instellen van Cubase Pro, WaveLab Pro en Absolute van Steinberg. Dank je wel voor je reactie Tom! 

3 december 2017

Vandaag was ik bij Tom in Nijmegen. Tom heeft via AMPS Recordings een nieuwe PC aangeschaft die lokaal in opdracht was gegeven. De computer is gereed en Tom heeft tijd om het te laten plaatsen en instellen/installeren. Naast het plaatsen van de PC is het dus zaak om de MOTU drivers voor zijn MOTU 828mk3 Hybrid te installeren en daarna al zijn Steinberg software te downloaden van zijn MySteinberg account en van daaruit dan te installeren. Het downloaden duurt eventjes, bij totaal meer dan 70GB te downloaden software. Maar met een snelle coax verbinding met 200mbit download snelheid gaat het redelijk vlot. Het installeren van de software gebeurt vanaf de schijf waarop het tijdelijk wordt gedownload, een 250GB M2 SSD. Het installeren daar vanaf naar dezelfde schijf voor software en een 500GB M2 SSD voor de samples gaat echt razendsnel! Het staat er na niet al te lange tijd op, om daarna de instellingen te maken en templates en projecten van de 'oude' computer te kopiëren en in te stellen. Alles lukt goed en Tom kan weer vol aan de slag. En hij heeft de komende jaren geen omkijken naar de performance van zijn systeem, dat zit wel goed. Met een 3,5GHz 6-core i7 met 32GB DDR4 RAM, de 2 M2 SSD's en een 2TB 7.200rpm HDD.

Heel veel plezier en werkgenot met je nieuwe PC Tom! 

30 november 2017

Vanavond ben ik aan het werk voor het masteren van een track van een klant. We gaan ervoor zorgen dat de track exact zo klinkt als de klant hem wil hebben. En dit kan ook nu het mastering rack zo goed als klaar is. Ook zonder de Tegeler Audio Manufaktur Créme zal het een prima master worden. Ik kan immers al wel gebruik maken van de Drawmer 1973 3-band stereo compressor, de Elysia xfilter parametrische EQ, Yamaha YDP2006 digitale parametrische EQ en de SPL Vitalizer mk2 en Charisma. En daarnaast desgewenst natuurlijk ook nog allerlei plugins in Steinberg WaveLab.


 

27 november 2017

Op maandagavond heb ik mijn Elysia xfilter class a parametrische equalizer in het rack ingebouwd en ben ik rustig aan begonnen met wat tracks beluisteren en aanpassingen te doen in de EQ voor mastering. Het is echt heerlijk werken met de Elysia xfilter en één van de belangrijkste aspecten voor mij is dat hij slechts enkele bediening heeft voor beide kanalen tegelijk. Dat is echt veel prettiger werken dan wanneer je voor iedere frequentieband 2 draaiknoppen tegelijk moet bedienen. En hij klinkt trouwens ook heerlijk!

De Klark Teknik DN 410 Dual Parametric Equaliser is hiermee overbodig geworden en gaat ook in de verkoop. De Klark Teknik DN 410 heb je voor maar € 300. Made in England! Je kunt elk van de 5 banden apart in- en uitschakelen en hij heeft ook highpass en lowpass instellingen naast de 5 banden. Let wel even op voor het type kabels dat je nodig hebt, de Klark Teknik heeft alleen maar XLR aansluitingen. Maar je kunt ook verkoopkabels jack-XLR kopen. Deze Klark Tekniks is nog van ver voor de tijd dat Behringer Klark Teknik over nam.

 


 

25 november 2017

Vandaag was ik weer bij Frans in Weeze (Duitsland). Er is ditmaal een channel-strip van PreSonus aangesloten. Daarnaast zijn we verder gegaan met het uitbreiden van de gemaakte templates en hebben we een heel irritant issue in Steinberg Groove Agent 4 opgelost. Frans kan weer vol aan de slag en daar gaat het om.
Tot de volgende keer Frans!

 


 

24 november 2017

Deze vrijdag is mijn Elysia xfilter class a parametrische equalizer voor mijn mastering rack binnengekomen. Hiermee is mijn mastering chain dan zo goed als compleet. Er staat alleen nog een Tegeler Audio Manufaktur Crème op de wenslijst.

 


 

15 november 2017

BIG NEWS: Steinberg heeft Cubase 9.5 uitgebracht in alle versies, dus naast Cubase Pro ook Cubase Artist en Cubase Elements 9.5. Er zijn veel nieuwe features aangebracht en de update naar versie 9.5 ziet er zeer zeker uit als de moeite waard. Hier zie je de nieuwe functionaliteiten van Cubase 9.5.

Als je jouw Cubase na 18 oktober 2017 hebt geactiveerd heb je recht op de gratis Grace Period Update naar versie 9.5. Hoe dat in zijn werk gaat lees je hier.

  

11 november 2017

Vandaag had ik Etienne in de studio. Etienne wens vooral hulp met Groove Agent 4 in Cubase. Het gaat hem erom dat Groove Agent niet reageert op wijzigingen in de maatvoering van Cubase. Echter na grondig zoeken blijkt dat dit helaas niet kan in de huidige versie van Groove Agent. Antwoorden van Steinberg zelf op hun forum onderbouwen dit. Helaas. Etienne is van ver komen rijden en is niet geholpen. Heel spijtig. Vooral vreemd dat dit in oudere versies van Groove Agent wel werkte, maar nu niet meer. Je zit als gebruiker vast aan de maatvoering waarmee de loop gemaakt is voor Groove Agent. Er zijn wel wat loops in andere maatvoering, maar het reageert dus niet op maatwijzigingen in de signature track. Dat valt tegen voor Etienne. Helaas niets aan te doen, het zal dan toch handmatig gemaakt moeten gaan worden, wat veel tijd kost.
Toch succes ermee Etienne!

 


 

7 november 2017

Tot vandaag had ik vanaf de overgang naar het andere hostingbedrijf een issue met mijn mobiele site, die niet mee werd geupdate. Het maar eens uitgezocht samen met het hostingbedrijf Site4U. Ze hebben me prima geholpen en het probleem is gevonden. En ook de oplossing gelukkig. Nu werkt het weer als gewenst!

 


 

4 november 2017

Vandaag was ik bij Mike in Varsseveld. Mike speelt sinds een aantal jaren gitaar en zingt. Bij zijn Focusrite Scarlett 2i2 had hij Cubase 7 gekregen. DAW's algemeen en Cubase in het bijzonder zijn helemaal nieuw voor hem, maar hij wil demo's op gaan nemen, dus vond hij het hoog tijd voor een cursus Cubase bij hem thuis.

We zijn begonnen met het juist instellen in Cubase en daar liep ik tegen een probleempje met de sample rate aan, dat zich niet wilde laten oplossen in de Focusrite software omdat een scherm niet reageerde. Tijd voor een uninstall en herinstalleren van de Focusrite drivers dus. In die tijd heeft Mike even snel een USB kabel gehaald om het keyboard op de computer aan te kunnen sluiten. Dat was ook zo geregeld. Na de herinstall werkte de Focusrite software weer naar behoren en konden we goed aan de slag.

Omdat de Cubase 7 AI versie die bij de Scarlett zat, niet voldoende mogelijkheden biedt voor Mike (geen drum en sample player VST's) hebben we in overleg besloten meteen te upgraden naar Cubase 9 Elements. En voila: Groove Agent SE voor drums en HALion Sonic SE sample player 16 kanalen.

Hiermee is goed te werken en samen hebben we een mooie template gemaakt en daardoor heeft Mike meteen geleerd hoe het in elkaar steekt en hoe een aantal basis zaken werken. Mike heeft ook al zijn vragen ruimschoots beantwoord gekregen en is vanavond al meteen enthousiast aan de slag gegaan met Cubase.
Veel succes ermee Mike! Het was een leuke middag en hartelijk dank voor de gastvrijheid.


En meteen vanavond al zijn reactie mogen ontvangen voor het gastenboek. Vanmiddag was ik bij Mike in Varsseveld voor zijn cursus Cubase. Dank je wel voor je reactie Mike!


Tevens vanavond met de vernieuwde apparatuur setup en nieuw aangeschafte microfoons maar even wat eerste tests gedaan om te zien of ze werken. Zowel de Avantone Pro CR-14 ribbon microfoon alsook de Neumann TLM 102 grootmembraan condensatormicrofoon werken prima in combinatie met de TL Audio Ivory2 5051 mono valve processor.

 


 

3 november 2017

Vandaag is de zending van Thomann met de Avantone Pro CR-14 ribbon microfoon en de laatste benodigde kabels binnengekomen.
Verder had ik te horen gekregen van Hureka dat het soldeerwerk aan mijn XLR insert kabels gereed is, en ik deze dus ook op kan komen halen. Tijd om de laatste hand te leggen aan de grote ombouw-klus. Met het aansluiten van de omgesoldeerde kabels en het aansluiten van de speciale XLR-female (2x) naar stereo jack als return van de TC Electronic M3000 naar return 2 op de Soundtracs Topaz Project 8 ben ik in principe klaar met het ombouw- en aansluitwerk in de studio. Nadat alles is aangesloten is het dan tijd om te testen, en ja, alles is goed aangesloten en alles werkt naar behoren! Enkel mogelijk nog wat MIDI receive channels in de aangeschafte FX processors programmeren, en alles is helemaal af voor zover.

Het doel van de veranderingen was een upgrade van de Behringer, Alesis en Presonus apparatuur naar meer gerenomeerde merken als Drawmer, SPL, TL Audio, TC Electronic en Klark Teknik. Mission acomplished. Met merken als Behringer en Alesis is trouwens niets mis, en met mijn apparatuur ook niet, maar het was tijd om een stap omhoog te doen in kwaliteit van de apparaatuur in de studio. Als je goed met studio apparatuur kunt werken, kun je ook verbluffende resultaten halen met apparatuur van de eerder genoemde budget-merken. Dus laat je daar als muzikant of geluidstechnicus vooral niet door tegenhouden.

Mogelijkerwijs wordt de Klark Teknik DN 410 binnenkort alweer vervangen door de Elysia xfilter omdat deze als pure stereo module prettiger te bedienen is voor mastering als een dual-mono module. En het niveau van merken als Elysia en Tegeler Audio Manufaktur is wel echt het niveau waar ik met de studio naartoe wil gaan, voor mijn klanten en voor mijzelf. De Klark Teknik (made in England) komt dan ook te koop te staan.

 


 

30 oktober 2017

Vandaag is de zending van Thomann met de 19" racks en de kabels binnengekomen. Net als de Neumann TLM 102 van Studio Lobbes.
Tijd om te beginnen met de grote ombouw-klus. De apparatuur is vanavond allemaal ingebouwd. De komende dagen neem ik in de avonden de tijd om alles geluidstechnisch en MIDI-technisch aan te sluiten.

 


 

28 oktober 2017

Omdat ik vandaag geen klanten heb is het tijd om te beginnen met de ombouw van de apparatuur in de studio. Hoewel de levering van Thomann er niet tijdig is, kunnen er al wel een aantal apparaten afgekoppeld en uitgebouwd worden. Een aantal vervangende apparaten kan ook al worden ingebouwd. Helaas niet alles, en een aantal apparaten kan ik ook nog niet aansluiten wat betreft voeding en signaal. Het begin is echter gemaakt en er zijn inmiddels 8 apparaten uitgebouwd en 7 vervangende betere apparaten ingebouwd. Nu is het wachten op de levering met de racks en de voedings- en signaalkabels voordat we verder kunnen. Gelukkig is er niet heel veel spoed bij, het is wel gepland en ingecalculeerd. De volgende klant over een week is op locatie en de volgende Cubase cursist verwacht ik dan ook pas op 11 november in de studio. Dan zal alles zeker klaar zijn.

Verder na het monteren van de TC Electronic M3000 ontdekt dat ik één kabel mis in mijn bestelling die ik geplaatst had. Namelijk een dual XLR-female naar stereo jack om met de uitgangen van de M3000 terug te gaan naar de stereo in van de FX return op de mixer. Die dus nu nog maar besteld, samen met een B-Stock Avantone Pro CR-14 ribbon microfoon. Deze stond nog op mijn wishlist en de B-Stock was toch aanzienlijk goedkoper dan een hele nieuwe. Onder het motto: je kunt nooit genoeg microfoons hebben.
Trouwens staat er eigenlijk nog maar één microfoon op de wenslijst, en dan zijn we daarmee ook klaar: de Blue Baby Bottle SL. Met de Baby Bottle SL van het merk Blue er nog bij heb ik een mooie variatie van verschillende microfoons voor zang en gitaar opnames. Dat moet voldoende zijn om altijd gegarandeerd te zijn van een passende mooie opname: blues, rock, ballad, kleine stem, grote stem, klein bereik, groot bereik. Alles is afgedekt met de verschillende microfoons die bij AMPS Recordings aanwezig zijn.

 


 

27 oktober 2017

Helaas is het Thomann niet gelukt mijn bestelling tijdig de deur uit te krijgen en kan ik zaterdag niet alles gaan uitbouwen, inbouwen en aansluiten. Omdat de levering niet op tijd is mis ik nog een aantal voedingskabels, signaalkabels en 19" racks om apparatuur in te bouwen.

 


 

26 oktober 2017

Vanavond een vaste klant support gegeven bij wie de computer ongeveer aan het einde van de technische levensduur is aanbeland. Ook hiervoor is AMPS Recordings het juiste adres. Binnen enkele weken heeft deze klant een nieuwe super krachtige computer staan om weer jaren probleemloos met de nieuwste versies van Cubase Pro te kunnen werken. Met een Intel i7 processor, zeer snelle M2 SSD opslag en DDR4 geheugen. Binnenkort kan hij weer probleemloos en zorgeloos werken aan zijn projecten.

 


 

25 oktober 2017

Vanavond bij mijn betrouwbare adres van Studio Lobbes de gewenste Neumann TLM 102 grootmembraan condensatormicrofoon aangeschaft.

Als ik zaterdag mijn Thomann levering met alle benodigde kabels en racks binnen heb en de studio wordt heringericht, kunnen er direct verschillende microfoons uitgetest gaan worden. Waaronder de Neumann, de sE Electronics Gemini III buizen microfoon en de sE Electronics R-1 ribbon microfoon. Die worden dan aangesloten op de TL Audio Ivory2 5051 Tube Channel of de SPL Goldmike MK2 microfoon voorversterker.

 


 

23 oktober 2017

Vandaag is de Drawmer 1973 van Studio Lobbes binnengekomen.

En vanavond is een bestelling de deur uitgegaan voor een paar 19" racks en heel veel kabels van allerlei soorten om alles wat de laatste tijd is aangeschaft komende week te kunnen gaan aansluiten in de studio. Dat wordt een kabel mayhem!

 


 

21 oktober 2017

Vandaag had ik Henry uit Doesburg weer in de studio voor zijn vervolgcursus Cubase. Al Henry zijn vragen konden goed en uitvoerig worden behandeld. De komende tijd gaat Henry met het geleerde aan de slag en er volgt dan mogelijk weer een vervolgsessie als hij terug is van zijn werkreis naar Spanje. Succes en tot dan Henry!

 


 

20 oktober 2017

Op de vrijdagavond bij een vriend in Duitsland de Klark Teknik DN 410 Dual Parametric Equaliser en de Lexicon PCM 90 Digital Reverberator opgehaald die ik via de duitse Ebay had aangeschaft voor de studio upgrade.

 


 

19 oktober 2017

Deze nazomerse donderdag heb ik bij Studio Lobbes een licht gebruikte Drawmer 1973 gekocht die ze hadden staan. De Drawmer 1973 is een prachtige analoge 3-band stereo compressor. Hiermee moet dan de hardware kooplust maar even gestild zijn. Immers heb ik nu de volledige hardware-upgrade als gewenst en zelfs meer kunnen uitvoeren. Naast de gewenste upgrades van dynamische hardware heb ik namelijk ook twee prachtige FX processors aangeschaft, te weten de Lexicon PCM 90 en de TC Electronic M3000.

Binnenkort, als alle aangeschafte apparatuur is aangesloten, komt er dus ook heel wat hardware bij AMPS in de verkoop die jaren naar tevredenheid hier in de studio gediend heeft. Binnenkort dus te koop:

 • Presonus Studio Channel channel strip (GERESERVEERD)
 • TL Audio Ivory VP-5051 Valve Processor channel strip
 • Behringer T1953 Tube Ultragain "vintage series" dual channel pre-amplifier
 • SPL Goldmike model 9844 dual channel mic pre-amplifier
 • Behringer PEQ2200 Ultra-Q Pro single channel 5-band parametric equalizer (2x). Deze is in side-chain prima te gebruiken als de-esser achter een compressor
 • Alesis 3630 dual channel Compressor/Limiter/Gate met side-chain aansluiting (3x) incl. insert kabels
 • Behringer T1952 Tube Composer "vintage series" dual channel tube compressor/limiter/gate
 • Behringer DSP9024 Ultra-Dyne Pro Mainframe Digital stereo multiband (6 band!) compressor + EPROM met de nieuwste firmware (nog te plaatsen)
 • DigiTech TwinTube GFX1 hybride buizen (2x 12AX7) gitaar pre-amplifier met bijbehorend floorboard
 • SM Pro Audio MC01 grootmembraan condensatormicrofoon voor zang en instrumenten (2x)
 • Warwick Rockstand standaard voor 5 gitaren: 2 akoestische en 3 elektrische
En dat allemaal voor zeer schappelijke prijzen! Informeer er gerust naar.

 


 

17 oktober 2017

Vandaag heb ik via Ebay een Klark Teknik DN 410 Dual Parametric Equaliser gekocht. Deze ga ik in de master sectie inzetten naast de Yamaha YDP2006 digitale parametrische equalizer. De Klark Teknik staat bekend als zeer goede parametrische equalizer en dit model is volledig analoog. De Yamaha is een 6-bands parametrisch en de Klark Teknik is een 5-bands parametrische equalizer met LF en HF filters. Bij het masteren kan ik nu kiezen of ik digitale of analoge parametrische EQ wil inzetten.
Weetje: in Engeland spel je equaliser met een "s" en in de Verenigde Staten en internationaal (bv Japan) spel je equalizer met een "z". Dus aan de spelling kun je zien of het een Engels merk is of niet. Klark Teknik heeft zijn thuisbasis (dus) in Engeland.

Tevens heb ik bij MSV (Maartens Sound & Vision) een TC Electronic M3000 Studio Reverb Processor aangeschaft. Deze gaat in de plaats komen van de Alesis MIDIVerb 4, een flinke upgrade!

 


 

12 oktober 2017

Via Ebay heb ik vandaag voor een nette prijs een Lexicon PCM 90 Digital Reverberator aangeschaft, die mijn huidige Lexicon MPX-1 effect processor gaat vervangen. De Lexicon PCM processors zijn gerenomeerd en zitten maar 1 serie onder de topmodellen van Lexicon.

Ook is vandaag de Boss GT-10B bass processor binnengekomen.

 


 

7 oktober 2017

Vandaag was ik bij Natasa in Amsterdam voor haar cursus Cubase op locatie. Natasa heeft op mijn advies een Steinberg UR242 aangeschaft en ze verheugd zich op het multitrack kunnen opnemen voor het maken van film scores. Soundtracks dus. Ze is erg blij te zien hoe eenvoudig de basis eigenlijk is, en ook happy met de sounds die bij de Cubase 9 AI LE versie zijn meegeleverd in haar versie van HALion Sonic SE. Ze kan hiermee van start met het opnemen van haar composities en soundtracks, en later zullen er zeker ook betere VST pakketten bij komen als Omnisphere 2 en Miroslav Philharmonik 2. Heel veel succes en plezier met je muziekprojecten Natasa!

Verder heb ik vandaag via marktplaats een Boss GT-10B bass pre-amp/effectprocessor gekocht. Ik verwacht hem medio volgende week in huis te hebben. Deze bass floorboard heeft een USB aansluiting waarmee de effecten eenvoudig te editen zijn via de computer.

 


 

5 oktober 2017

Vandaag zijn de Peavey/AMR Tube Sweetener buizen-saturatie processor en de SPL Goldmike Mark2 dual channel mic/line voorversterker binnengekomen. Beiden gaan binnenkort een plaatsje in de studio krijgen.

 


 

30 september 2017

Vanmiddag was ik naar Frans in Weeze (in Duitsland) voor een opfriscursus Cubase. Frans heeft Cubase Pro 8.5 en Absolute 3. Wegens omstandigheden heeft hij een tijdje weinig kunnen doen met Cubase en nu gaan we de draad weer oppakken. We zijn instellingen, instrumenten en kanaal settings en de mixer doorgelopen en Frans voelt zich er al weer een stuk vertrouwder mee. We zien elkaar over 7 weken weer Frans!

Vanochtend had ik Henry op bezoek. Henry werkt vooral met MIDI files en wil dat die zo goed mogelijk klinken middels Cubase. Voor veel en goede sounds had ik hem telefonisch Absolute 3 geadviseerd. Alles gaat iets minder gemakkelijk dan Henry had verwacht, en dit valt hem helaas wat tegen, wat ik ook erg jammer vind. Cubase is meer een programma voor de opnemend muzikant dan de uitvoerend artiest. Henry heeft nog wat door mij onbeantwoorde vragen en ik ga me in zijn specifieke problematiek verdiepen, zodat ik Henry zo goed mogelijk kan helpen zodat hij uiteindelijk toch tevreden zal zijn met Cubase en Absolute 3. Wordt vervolgd.....

 


 

29 september 2017

Vanavond heb ik Caspar uit Huissen op afstand mogen helpen met de MIDI instellingen van zijn nieuwe Roland interface. Het is allemaal goed gelukt en Caspar kan weer werken aan zijn producties!

Verder zijn vandaag de TL Audio Ivory VP-5051 Valve Processor en de TL Audio Ivory 2 5051 Mono Valve Processsor binnengekomen. De Ivory 2 had ik eigenlijk als backup gekocht omdat ik van de verkoper van de VP-5051 een tijdje niets had gehoord.... Ik denk dat ik de Ivory 2 behoud. De Ivory (1) gaat in de verkoop.

 


 

28 september 2017

Vandaag is de SPL Goldmike model 9844 binnengekomen. Helemaal vanaf de Canarische Eilanden. En dan om bijna meteen weer doorverkocht te worden? Tsja, veranderd inzicht heet dat. Voor de Goldmike komt dan heel binnenkort al de Goldmike mk2 binnen met nog meer instelmogelijkheden. Dus: interesse in een SPL Goldmike?


Verder heb ik vandaag mijn Tascam 144 Portastudio, Tascam 234 Syncaset en Tascam 238 Syncaset verzendklaar gemaakt om iemand blij mee te gaan maken die lekker met cassettes en multitrack opnemen aan de slag wil gaan. Mooi als die apparatuur nog een derde leven krijgt!

 


 

27 september 2017

Omdat ik eigenlijk de Zoom 9050 gitaar pre-amp met bijbehorende 8050 floorboard en controllers maar met pijn in het hart zou verkopen, heb ik er vandaag een oude Peavey AMR (Audio Media Research) Tube Sweetener bijgekocht via Ebay. De Tube Sweetener is een 1HE 19" buizenbakje met 3 12AX7/ECC83 buizen. Hij moet net dat buizeneffect extra kunnen geven wat de Zoom 9050 miste. Met de Zoom en de Peavey bouw ik dan een 2e stack, zodat ik kan wisselen van sounds tussen de Rocktron Prophesy II en de combi Zoom/Peavey. We gaan dus weer een rackje bouwen.


Verder heb ik vandaag bij een vriend (mijn postadres net over de grens in Duitsland) de SPL Charisma en de SPL De-Esser opgehaald. Ik heb ze nog niet eens uitgepakt. Als ik dadelijk alles bij elkaar heb, met alle benodigde kabels, wordt het allemaal in 1x ingebouwd in de 19" racks in de studio.

 


 

25 september 2017

Via de Duitse Ebay heb ik vandaag een SPL Goldmike mk2 model 2485 gekocht voor een mooie prijs. Hij heeft een aantal features meer dan de Goldmike (1) model 9844 die ik er graag bij wilde hebben. Dit houdt natuurlijk in dat de eerder aangeschafte SPL Goldmike model 9844 direct de verkoop weer in kan zodra de Goldmike mk2 binnen is.

 


 

24 september 2017

Vandaag heb ik weer een mooie reactie mogen ontvangen voor het gastenboek. Afgelopen zaterdag,23 september, was Matthijs bij mij in de studio. Matthijs maakt ambience en heeft een Steinberg UR242 interface met Steinberg AI. Deze heeft hij recentelijk bij een aanbiedingvan Steinberg op mijn advies al ge-upgrade naar Cubase Artist 9.
Nu is het een zaak van Cubase voldoende leren kennen om er zelf goed mee aan de slag te kunnen. Aan de review van Matthijs te lezen is dat zeker gelukt!
Dank je wel voor je review Matthijs!

 


 

23 september 2017

Vandaag had ik Matthijs in de studio. Matthijs maakt Ambience en volgt bij mij de cursus om goed te leren hoe in Cubase zijn song op te bouwen en vorm te geven. Daarmee is hij bij AMPS Recordings aan het juiste adres. We hebben de settings van Cubase doorgenomen en zijn daarna specifiek aan de slag gegaan met zijn vragen. Onderwerpen die aan bod kwamen waren onder andere de basis van inserts als gate en compressie, EQ, send&return met galm en mixer automation.Tevens heeft hij Miroslav Philharmonik beluisterd van IK Multimedia en ook daar is hij zeer enthousiast over. Matthijs heeft vandaag veel geleerd en gaat met veel nieuw enthousiasme aan de slag met zijn werk. Veel succes Matthijs!

 


 

22 september 2017

Deze vrijdagavond heb ik mijn PC weer opgehaald bij mijn reparateur Hureka.
Het DVD-ROM loopwerk wilde niet meer goed werken. Het bleek een software-issue. Er stond iets niet goed in het register. Het is weer gefixt en we kunnen weer werken in de studio.

 


 

21 september 2017

Vandaag heb ik via de duitse Ebay een SPL Goldmike model 9844 gekocht. De upgrade van de studio begint nu echt vorm te krijgen. Er moet nog veel binnenkomen, en dan moet alles nog worden uitgebouwd, ingebouwd en aangesloten. Maar we hebben nu enkel nog een mastering compressor en een parametrische equaliser nodig, en dan is deze stap weer gemaakt bij AMPS Recordings.

Verder heeft Steinberg vanaf vandaag een week lang Groove Agent 4 en alle drum Expansion Packs in de aanbieding. De aktie geldt tot 27 september.

 


 

19 september 2017

Vandaag is mijn ´nieuwe´ Joemeek SC2.2 Photo Optical Stereo Compressor binnengekomen. Die gaan we eerst maar eens ´unboxen´. Het is net kerstmis.

 


 

18 september 2017

Vanavond Frans op afstand nog even ondersteund bij de installatie van HALion 6. Deze konden we afgelopen zaterdag niet installeren omdat deze nog niet was gedownload. En de internet snelheid in Duitsland is nu eenmaal nog niet zo snel. Zeker niet als je nog niet de beschikking over coax of glasvezel hebt. HALion 6 en HALion Sonic 3 werken nu ook prima.

Verder heb ik vandaag via Ebay Kleinanzeigen (Duitsland) een SPL Charisma model 9733 en een SPL De-Esser model 9629 aangeschaft in het kader van de studio upgrade. Over een weekje zal ik ze wel binnen hebben.

 


 

16 september 2017

Vandaag mocht ik Frans in Weeze (Duitsland) zijn nieuwe 6-core i7 PC met o.a. 2 SSD's, een grote HDD en 32GB DDR4 RAM leveren. Ook weer zijn Cubase Pro 8.5 en Steinberg Absolute 3 geïnstalleerd. En natuurlijk zijn Steinberg UR824 interface en cc121 controller. Alles werkt weer prima. Over twee weken nog een herhaalcursus Cubase en Frans kan weer lekker mer de muziek aan de slag.
Tot over 2 weken Frans!

 


 

15 september 2017

Vandaag heb ik via Ebay een Drawmer DS201 dual gate gekocht voor mijn dynamic chain in de studio. De gate komt voor de Joemeek SC2.2 Stereo opto compressor die ik recent heb aangeschaft. Daartussen komt later nog een de-esser.

 


 

13 september 2017

Vandaag heb ik via 2dehands.be een Joemeek SC2.2 Stereo opto compressor gekocht. Samen met een paar andere apparaten die nog op het verlanglijstje staan gaat deze compressor onderdeel uitmaken van mijn nieuwe 'dynamic chain' in de studio. Er moeten nog een gate en een de-esser bijkomen, en dan is de upgrade van mijn bestaande dynamic chain voor het mix gedeelte compleet. Ook in de mastering chain gaan later nog een paar interessante upgrades komen.

 


 

8 september 2017

En vandaag heb ik via synthforum.nl van een mede forum-lid een TL Audio Ivory VP-5051 valve processor channel strip gekocht. Een channel strip is een apparaat waarin een voorversterker, compressor, gate en equaliser gecombineerd zitten in één apparaat. Het zal nog wel een paar dagen duren voor ik hem binnen heb via de post.

 


 

4 september 2017

Vanavond was ik bij Caspar in Huissen om hem te helpen zijn Cubase SL3 weer audio te laten opnemen. Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad en de oorzaak is niet gevonden. Wel een workaround zodat Caspar zijn projecten met deadline kan afmaken. Veel succes Caspar! En binnenkort waarschijnlijk een nieuwe cleane install van Windows 7.

 


 

22 augustus 2017

Er is besloten om in de studio een aantal apparaten te vervangen voor apparatuur van hoogwaardigere kwaliteit. De eerste aanschaffing is 2 Drawmer DL 241 gate/compressors die in de plaats komen voor de 2 Alesis 3630 compressors. De Alesis 3630 compressors komen binnenkort dus te koop te staan. Verder zijn we van plan om een channelstrip, een 2-kanaals pre-amp en nog wat dynamische apparatuur te gaan upgraden. Je wordt hier op de hoogte gehouden van de voortgang. Merken die in ieder geval op de shortlist staan bij AMPS Recordings om een plaatsje in één van de 19" racks te krijgen zijn: Drawmer, SPL, TL Audio, Universal Audio, Golden Age Project en Joemeek.

 


 

17 augustus 2017

Op 17 augustus is de Cubase Pro 9.0.30 Maintenance Update uitgekomen. De Maintenance Update is er voor alle Cubase versies.

 


 

13 augustus 2017

Vandaag heb ik de gerepareerde Tascam 112 MKII opgehaald van reparatie. Nu zijn 2 van de 3 cassettedecks en de DAT recorder in een korte periode gerepareerd. De overgebleven kandidaat is de Tascam 238 Syncaset. Hopelijk houdt hij het nog een tijdje vol.

 


 

20 juli 2017

Vandaag heeft Steinberg de HALion 6.0.15 en HALion Sonic en Sonic SE 3.0.15 hotfix uitgebracht uitgebracht. In de laatste update recent zal wel een bug hebben gezeten!

 

Vandaag hebben ze ook de allerlaatste HALion 5.1.20 uitgebracht.

 


 

17 juli 2017

Inmiddels draaien de updates van WaveLab Pro 9 en Groove Agent 4 SE bij AMPS Recordings in de studio.

 


 

13 juli 2017

Vandaag heeft Steinberg de Groove Agent 4.2.40 update uitgebracht voor Groove Agent 4 en Groove Agent SE 4 gebruikers. Dus ook als je de meegeleverde Groove Agent SE 4 in je Cubase hebt kun je gratis updaten!

 


 

8 juli 2017

Vandaag was ik bij Joe in Rotterdam. Joe heeft een uitgebreide MIDI setup en werkt al heel lang met Cubase. Maar de stap naar audio recording met Cubase had hij nog niet gemaakt. Daar is het nu tijd voor. Op mijn advies had Joe al een Steinberg UR44 interface aangeschaft. Vandaag sluiten we hem aan op zijn Mackie mixer. We maken alle hard/software settings in orde en daarna nog een uitgebreide template. Joe is happy met het geleerde en ingestelde en kan nu weer vol aan de slag.
Succes Joe!

 


 

6 juli 2017

Vandaag heeft Steinberg de WaveLab 9.1.0 update uitgebracht voor alle versies. Dus voor zowel de WaveLab Pro als de Elements versies. Als WaveLab 9 gebruiker kun je hem gratis downloaden.

 


 

4 juli 2017

Vandaag heb ik weer een mooie reactie mogen ontvangen voor het gastenboek. Afgelopen zaterdag, 1 juli, was Marco bij mij in de studio. Marco doet de monitoring PA en recording voor een koor en hij wil zich verder gaan bekwamen in het opnemen en bewerken met Cubase Pro 9.
Dank je wel voor je reactie Marco!

 


 

3 juli 2017

Inmiddels heb ik ook weer de mogelijkheid (danwel op een primitieve manier) om mijn website te editen. De eerste nieuwsupdate sinds het overzetten naar mijn nieuwe hosting bedrijf is een feit.

Vandaag heb ik tevens de updates HALion 6.0.10 en HALion Sonic 3.0.10 geïnstalleerd in de studio

 


 

1 juli 2017

Vandaag een leuke en leerzame cursus voor en met Marco. Marco is een ervaren geluidsman die het live-monitoring geluid voor een koor doet, en ook de recording ervan. Dit doet hij door middel van een uitgebreide microfoonopstelling, die dan de Midas DL32 Stagebox in gaan en van daaruit door naar een Behringer X32 digitale mixer. Vanaf de X32 wordt dan ook multitrack opgenomen in Cubase Pro 9. Nu de volgende stap en kijken hoe het achteraf het mooiste en beste te mixen is met de juiste routing in Cubase en de wijze van omgang met o.a. parallel compression en automation. Het was een prettige cursusdag en een cursist met al heel veel kennis en ervaring. Erg prettig! Heel veel succes Marco!

 


 

29 juni 2017

Wegens omstandigheden heb ik mijn website moeten verhuizen naar een nieuw hostingbedrijf. Helaas werken enkele functies niet meer goed. De site was door een goede vriend van mij gemaakt in Coldfusion waarin hij specialist was, maar daarmee is Nederland nu niet bepaald dik bezaaid. Dit zal ik tzt over moeten laten zetten naar een nieuw content management systeem. Maar de site is in de lucht en operationeel! En de AMPS Recordings e-mail heb ik ook weer aan de praat. Veel dank aan Rutger Heil en Site4U. Nu kan ik weer rustig slapen en met een gerust hart aan het werk in de studio!

 


 

24 juni 2017

Zul je altijd zien..... Het ene deck is gerepareerd, is de ander aan de beurt. Nu het Tascam 112 MKII stereo cassettedeck. Hetzelfde euvel als bij de Syncaset 134. Voor sommige tandwieltjes heeft Tascam een kunststof gekozen die met de loop der jaren broos wordt en dan snel afbreekt. Dure tandwieltjes. Maar over enkele weken is hij weer tiptop gemaakt door Hureka in Zevenaar.

 


 

23 juni 2017

De Tascam Syncaset 134 is terug uit reparatie. Enkele printplaten zaten wat los en alles is opnieuw goed aangedrukt. Het deck werkt weer prima en er kan weer 4-sporen gedigitaliseerd worden.

 


 

10 juni 2017

Het 4-sporen deck is nog even terug in reparatie. Spoor 1 geeft geen signaal en dat is nogal irritant als je 4 sporen wilt digitaliseren van een multitrack compact cassette. Ik verwacht het deck met een weekje weer retour te hebben en dan kunnen we weer verder met een multitrack digitaliseringsporject.

 


 

6 mei 2017

Met nogal wat vertraging met de post dan eindelijk een 4-sporen cassette van een klant binnengekregen om te digitaliseren. Komende week gaan we ermee starten.

 


 

28 april 2017

Mijn USB drive van IK Multimedia met daarop Miroslav Philharmonik 2 deed bij de herinstallatie helemaal niets. Hij werd niet eens gezien door het systeem als device. Na van alles geprobeerd te hebben wist ik zeker dat het aan de USB 3 stick lag (incl. 55GB samples). Communicatie met IK Multimedia verliep prima en ik heb nu al zonder kosten een nieuwe mooie metalen USB 3 drive/stick in huis met Miroslav Philharmonik 2. Prima service van IK Multimedia.

 


 

27 april 2017

Vandaag heeft Steinberg de Cubase 9.0.20 update uitgebracht voor alle versies. Dus voor zowel de Cubase Pro als de Artist maar ook de Elements, de LE en de AI versies. Als Cubase 9 gebruiker kun je hem gratis downloaden.

Bij AMPS Recordings is de update inmiddels geïnstalleerd en werkend!

 


 

24 april 2017

Inmiddels staat alle audio software weer geïnstalleerd op de studio PC. Het één en ander heeft wat voeten in de aarde gehad, maar alle software draait nu met de nieuwste versies op de geupgrade computer. Naast Cubase Pro 9 en WaveLab Pro 9 en de upgredes van Arturia V Collection 5 en HALion 6 zijn dat The Grand 3, Miroslav Philharmonik 2, Symphonic Choirs en enkele kleine VST's van Steinberg.

Ook de Frontier Design Tranzport werkt nu prima op de nieuwste Windows 10 update van april 2017. Hier waren wel wat specifieke instellingen voor nodig, maar die zijn niet complex en daarmee werkt het gewoon goed in Cubase.

 

De studio is dus weer 'up-and-running' en we kunnen weer klanten helpen in de studio!

 


 

23 april 2017

Het loopt voortvarend met het herinstalleren van alle muzieksoftware op de studio PC. Omdat ik het systeem zo schoon en actueel mogelijk wil hebben, heb ik besloten de 2 software-pakketten die nog niet volledig actueel waren, te upgraden naar de nieuwste versies. Arturia V Collection heb ik geupgrade naar versie 5 en Steinberg HALion heb ik geupgrade naar versie 6. Nu heb ik in de studio van alle software de actuele versies draaien.

 


 

22 april 2017

Vandaag heb ik mijn PC opgehaald van Hureka na de upgrade met 2 SSD drives voor een hogere performance. De Tascam 134 Syncaset was ook gereed na reparatie en beide zijn weer op hun plaats in de studio.

Nu begint het werk pas met het herinstalleren van de audiosoftware en de VSTi samplepakketten. Cubase Pro 9 en WaveLab Pro 9 staan er inmiddels weer op.

 


 

18 april 2017

Vandaag is de vintage Yamaha RGX211 gitaar uit 1987 verkocht via marktplaats. Hij gaat vanaf nu weer veel meer bespeeld worden en heeft een enthousiaste nieuwe eigenaar die ervoor uit Gouda is komen rijden. Veel plezier ermee Martijn!

 


 

15 april 2017

Deze zaterdag was ik weer bij Tom in Nijmegen. Naast de gezelligheid, die je altijd hebt met hem, hebben we nu de oplossing voor zijn talkback issue met de MOTU interface. Het werkte niet meer als gewenst, en nu was Tom al op het idee gekomen om er een kleine analoge mixer tussen te zetten voor de vocal booth. Een prima en ook praktische oplossing. Daarnaast zijn we bezig geweest met het updaten van Absolute 3, waarbij we tegen een ruimte-issue op zijn computer aanliepen. We hebben gezamenlijk besloten om Absolute 3 op een andere drive op zijn computer te installeren, maar dat had veel tijd nodig, en hebben we niet helemaal afgekregen. De rest doen we over een paar dagen op afstand.

 


 

12 april 2017

Vandaag een zending binnengekregen van Thomann met een kleine lading accessoires, zoals een paar gitaarstandaards voor zowel akoestische als elektrische gitaren, die ook nog eens je lak niet kunnen beschadigen, en een microfoonboom met tegengewicht voor de sE Electronics Gemini III. Natuurlijk beiden van König & Meyer. Wat gitaarbanden van Fender, Taylor Guitars en Ibanez Guitars, en nog wat poetsspulletjes, hoofdzakelijk ook van Fender.

 

Tevens heb ik de Yamaha RGX211 uit 1987-1988 te koop gezet. Een prima gitaar voor een kleine prijs. Hij heeft een goede poetsbeurt gehad en een nieuw setje Ernie Ball Super Slinky snaren. De vraagprijs is € 125.

 


 

10 april 2017

Vandaag de Yamaha RGX211 een poetsbeurt en een setje nieuwe Ernie Ball Slinky snareen gegeven voordat hij de verkoop in gaat. Hij staat glimmend en glanzend te wachten op zijn nieuwe eigenaar!

 


 

8 april 2017

Deze mooie voorjaarszaterdag een zakenreis naar Musik Produktiv in Ibbenbüren (Duitsland) gepland. Een mooie grote zaak met prima parkeergelegenheid een stukje over de grens bij Overijssel.

Ik heb er onder andere een Sigma Guitars DMC-STE semi-akoestische gitaar met koffer gekocht, een Schecter C-1 koffer voor mijn Scheckter C-1 FR Hellraiser en een heleboel accessoires zoals plectrums en boeken. De Schecter koffer en wat accessoires worden nog nageleverd omdat niet alles op voorraad was. Dus ik kan nog een levering tegemoet zien.

 


 

1 april 2017

Vandaag was ik bij John in Amersfoort. John werkt met Cubase 9 Pro en de Steinberg UR44 interface op een iMac. Hij heeft mij gevraagd om hem te helpen zijn systeem na te lopen omdat zijn Cubase regelmatig crasht. Tevens ziet hij door de bomen het bos niet meer waar zijn projecten en opnames worden opgeslagen. Hij heeft er geen controle meer over. Gelukkig kan ik hem zover nu bekend goed helpen. Een paar instellingen aangepast in de setup en de structuur uit de doeken gedaan hoe je het besten met Cubase met de bestanden kunt werken. Zijn dochten (violiste en vocaliste) kwam korte tijd later ook nog langs, en ik heb voor beiden een template gemaakt op het recording-leven te vergemakkelijken.

Cubase is ook niet meer instabiel geweest en we gaan er vanuit dat het nu goed is.

 

Bij terugkomst in Zevenaar heb ik bij Hureka mijn Tascam DA-30MKII opgehaald waarvan ik het cassette transport heb laten repareren. Nu bezien of hij verder nog goed werkt.

Update: de Tascam DA-30MKII pro DAT recorder doet het weer uitstekend!

 

Daarnaast heb ik mijn studio PC ook naar Hureka gebracht voor een upgrade. Er komt een 256GB SSD in voor het systeem en programma installaties en een 1TB SSD voor samples. Na de upgrade heeft de studio PC dan 5 schijven en zal hij weer een stuk sneller starten en samples veel sneller laden. Dat is wel prettig als hij een sample bank van Miroslav Philharmonik 2 inlaad die even 12GB aan samples in je werkgeheugen stopt. Daarvan zit er gelukkig al voldoende in de PC, 24GB om precies te zijn.

Dat betekent natuurlijk dat ik nu even geen klanten in de studio kan helpen, echter staan de komende afspraken allemaal gepland bij de klanten thuis, dus dat is geen probleem.

 


 

25 maart 2017

Op deze mooie lentedag had ik Willem uit Deventer weer op bezoek. Willem heeft een Steinberg UR44 interface aangeschaft en hij heeft die meegenomen, tezamen met zijn laptop en M-Audio Oxygen49. Helaas heeft de Oxygen 49 geen actuele drivers, dus die krijgen we op Windows 10 met Cubase 9 nog niet naar behoren aan het werk aangaande de controllerfuncties. Maar het keybaord werkt! Ik heb Willen het een en ander uitgelegd over de aansluitmogelijkheden en de routing en daarna zijn we bezig gegaan zaken te testen met gitaaropnames en daarna het bouwen van een mooie uitgebreide template voor zijn gitaarprojecten. Alles is prima gelukt en Willem heeft nu een uitgebreide mooie template en kan thuis direct aan het opnemen. Veel succes Willem!

 

Verder is vandaag ook mijn sE Electronics Gemini III microfoon van Just Music uit Duitsland binnengekomen. Demo model van een microfoon waarvan er ter viering van 10 jaar sE Electronics in 2010 333 stuks van gemaakt zijn. Dit exemplaar heeft dus al die jaren in de winkel op het schap op mij liggen wachten. Leuk ook dat het serienummer van deze limited microfoon hetzelfde getal is als mijn geboortejaar! De microfoon wordt geleverd in een grote aluminium koffer en is in onberispelijke staat. Binnenkort kan ik ermee gaan testen. 

 


 

22 maart 2017

Met veel geluk heb ik vandaag de hand weten te leggen op een sE Electronics Gemini III buizen-microfoon. De mic heeft 2 buizen, een 12AX7 en een 12AU7 en 3 patterns. Nier, acht en omni. Het is een 10th Anniversary Limited Edition. Er zijn er slechts 333 van gemaakt wereldwijd. En deze heb ik als demo nieuw uit de winkel met volledige garantie. Ik verwacht hem binnen een week hier in de studio te hebben.

 


 

19 maart 2017

Vandaag heb ik in Zevenaar (mijn eigen woonplaats) 2 sE Electronics sE2200a microfoons opgehaald die ik via Marktplaats heb gekocht. De sE Electronics sE2200a is een hele goede grootmembraam condensator all-round microfoon. Weer een upgrade gerealiseerd. Je zult de SM Pro Audio MC01 hier dan ook binnenkort te koop zien staan.

 


 

18 maart 2017

Deze zaterdag ben ik weer bij Tom in Nijmegen. Het doel van vandaag is om de Steinberg Cubase, WaveLab en Absolute te upgraden naar de nieuwste versies. Verder heeft Tom nog wat vragen verzameld om af te handelen. Het laatste krijgen we niet afgerond omdat er bij beide heren in de avond nog afspraken staan. Maar Cubase, WaveLab en Absolute draaien nu allen op de nieuwste versie bij Tom in de studio. Vervolgafspraak over enkele weken is al gepland.

 


 

13 maart 2017

Vandaag zijn de Fostex PC-1e volumeregelaar en de Procab kabels binnengekomen van Bax-shop. Het is een uitermate klein dingetje, maar met deze Fostex PC-1e kan ik het inputsignaal van mijn Tascam DV-D01U prima regelen op de Soundtracs Topaz Project 8. Het signaal kwam hiervoor gewoon veel te hard binnen op het mengpaneel. En dat op een niet regelbare input.

 


 

12 maart 2017

Dan toch nog maar wat extra kabels bijbesteld voor het aansluiten van de Fostex PC-1e passieve volumecontrole. De input is namelijk een mini stereo jack in. En die komt vanaf een stereo RCA (2 stekekrs) output van de Tascam DV-D01U speler. En de output op de Fostex PC-1e is een L+R RCA out, en die moeten weer naar een stereo 6,3mm jack in op de Soundtracks Topaz Project 8 2-Track input. Dus een paar extra speciale kabels van Procab zijn hier geen overbodige luxe. Als het goed is komt alles maandag al binnen, en dan kan het meteen allemaal aangesloten worden.

 


 

11 maart 2017

Vandaag was Edwin er voor zijn eerste deel van zijn cursus Cubase. Edwin speelt al lang piano en wil graag leren zijn eigen muziek op te nemen zodat hij deze kan gebruiken voor zijn professionele TV documentaires die worden uitgezonden op de grote commerciële nederlandse omroepen. Edwin heeft hiervoor zijn laptop, Steinberg UR interface en Roland controller keyboard meegenomen. We zijn alle belangrijke instellingen nagelopen en toen inhoudelijk begonnen met Cubase. Eén van de interessante nieuwe mogelijkheden voor Edwin is onder andere het importeren van video in Cubase met het extraheren van de audio, die je dan óf aan kunt vullen, óf geheel kunt vervangen met nieuwe opnames en eventuele voice-over. Daarnaast hebben we gekeken naar het importeren van audio en het zelf inspelen van muziek in Cubase via het VST instrument HALion Sonic SE. Met enkele uren had Edwin voldoende info om dit eerst thuis praktisch te gaan omzetten. Wanneer hij dit gedaan heeft, en daaruit voortvloeiend nieuwe vragen heeft verzameld, komt hij weer voor een vervolgles. Veel succes zover Edwin, en tot gauw.

 

Verder heb ik vandaag mijn Tascam DV-D01U in de studio gemonteerd na de demontage van de Tascam CD-160 die defect was en ik heb weggegeven aan een reparateur. Daar heb ik ook meteen mijn Tascam DA-30MKII DAT recorder achtergelaten ter reparatie.

 

Als laatste heb ik dan nog een passieve volume-regelaar van Fostex besteld bij Bax-shop omdat ik de input van de Tape A in mijn Soundtracs console niet kan regelen. En die komt zo verschrikkelijk hard binnen dat de master VU meters constant alleen maar strak in de rechter hoek staan. Veel te hard dus. Met de volume regelaar kan ik dat volume niveau naar beneden brengen voordat het signaal in mijn Soundtracs Topaz Project 8 mixer binnenkomt. Zo houd ik én mijn console én mijn oren heel.

 


 

10 maart 2017

De via Marktplaats aangeschafte Tascam DV-D01U CD-DVD speler is vandaag binnengekomen. Ik heb er nog niet aan toe gekomen hem uit te pakken, laat staan de defecte Tascam CD-160 uit het rack te bouwen. Dit kan zondag in alle rust gebeuren. Zaterdag heb ik eerst een cursist voor zijn les in Cubase in de studio.

 


 

9 maart 2017

Vandaag is mijn Ibanez JEM70V Steve Vai signature Premium gitaar binnengekomen met de post vanuit België. Die nodigt echt uit om bespeeld te gaan worden, en het zal niet lang duren voor dat gebeurt.

 

Tevens is vandaag door Steinberg de Cubase 8.5.30 update uitgebracht voor Cubase Pro en Artist. Deze Maintenance Update is voor Cubase 8.5 Pro en Artist gebruikers gratis te downloaden en te installeren.

 


 

8 maart 2017

Op 8 maart heeft Steinberg de Trial versie van Cubase Pro 9 en Elements 9 uitgebracht. Je kunt hem met een Steinberg eLicenser dongle nu 30 dagen gratis aan de tand voelen.

 


 

6 maart 2017

Vandaag heb ik via Marktplaats een Ibanez Signature JEM70V Steve Vai gekocht. Hopelijk heb ik hem binnen enkele dagen in de studio.

Ibanez_JEM70V_SFG_Steve_Vai.jpg

En van later op de avond ook via Marktplaats nog een Tascam DV-D01U CD-DVD speler voor de studio gekocht. Die komt in de plaats van mijn Tascam CD-160 die min of meer de geest heeft gegeven.

Tascam_DV-D01U.jpg

 


 

4 maart 2017

Vandaag had ik Theo in de studio voor zijn cursus Cubase. Theo is van huis uit trompetist en werkt met Cubase Elements 8. Theo wil graag weten of hij alles goed heeft ingesteld op zijn Steinberg UR242 interface, en dan daarna ingaan op het opnemen en editen van zijn tracks. Als laatste dan nog het bewerken van zijn audio sporen, zodat hij zelf kan gaan bepalen hoe het eindresultaat gaat klinken. Theo had een aantal vragen voorbereid voor deze dag. De tijd vliegt voorbij, maar in die periode zijn wel al zijn vragen aan bod gekomen en beantwoord. En meer.... heel veel succes ermee Theo, en wellicht tot het najaar.

 


 

1 maart 2017

Vanavond had ik Peter Paul een paar uurtjes in de studiio. Waar het de vorige keer echt een kennismaking betrof en vooral praten over zijn setup en zijn wensen, kwam nu toch vooral Cubase aan bod. Het juist herkennen en instellen van de MIDI in de Audio aansluitingen in de Cubase Device Setup en in VST Connections. En daarna dan maar de diepte in met Cubase Pro 9. Een paar MIDI tracks gekoppeld aan HALion Sonic SE met alles wat daar bij hoort en je bent zo een paar uur verder, met veel info voor Peter Paul omdat zowel MIDI alsook Cubase nieuw voor hem zijn.

Veel succes met in de praktijk brengen van het geleerde, en tot binnenkort!

  


 

28 februari 2017

De Digitech GFX1 TwinTube buizen gitaar-voorversterker komt binnenkort in de verkoop. Hij is compleet met de bijbehorende floorboard en dito kabel. Je kunt de patchnummers én namen van het gekozen effect in blauwe letters op het floorboard zien. Hij werkt nog perfect en heeft een erg dikke buizensound door zijn 2 12AX7 buizen in de voortrap. Omdat hij iets ruist, verkoop ik hem in combinatie met de Behringer SNR202 Denoiser (Made in Germany). Dit is de perfecte match voor een dikke maar ook storingsvrije gitaarsound.

 

Digitech_GFX1_TwinTube.jpg

Dit is een plaatje van internet, maar die van mij is identiek. Ook met gebonden manual en dus ook met de Behringer SNR202 Denoiser

 


 

27 februari 2017

Vandaag heb ik weer een mooie reactie mogen ontvangen voor het gastenboek. Gisteren, 26 februari, was ik weer bij Cees in Berlicum. Ik mocht Cees helpen de op mijn advies nieuw aangeschafte Steinberg UR44 interface en Yamaha HS8S suboofer aan te sluiten en in te stellen. Verder heb ik zijn template geoptimaliseerd op zijn nieuwe en nu volledige setup. Dank je wel voor je reactie Cees!

 


 

26 februari 2017

Deze zondag was ik weer bij Cees in Berlicum. Ik heb zijn nieuwe Steinberg UR44 interface en zijn Yamaha HS8S subwoofer aangesloten en ingesteld.  Na alles te hebben aangesloten en geïnstalleerd is het dan tijd om alles in Cubase opnieuw in te stellen en zijn template nog wat verder uit te breiden en af te maken. Uiteindelijk is de dag zeer geslaagd voor Cees. Zijn nieuwe interface is perfect ingesteld in Cubase. Zijn template is perfect voor het werken met zijn Roland piano en zijn V-Drums. Alles werkt echt perfect. En met de Yamaha subwoofer en zijn aktieve Spirit Absolute monitors heeft hij een zeer goede sound in zijn studio. Het klinkt nu echt fenomenaal. Aan het einde van de zomer zal er waarschijnlijk een Neumann microfoon worden aangeschaft voor in de studio. Tegen die tijd maken we een nieuwe afspraak en kom ik weer bij Cees in de studio om een verder vervolg te geven aan de cursus Cubase. Veel plezier en tot dan Cees!

 


 

25 februari 2017

Vandaag had ik Peddy uit Amsterdam in de studio. Peddy is een professionele muzikant en timmert flink aan de weg. Peddy werkt met Cubase Pro 9 en wil meer leren over mixen en routing. In het verleden heeft hij een deel SAE opleiding gedaan, en die kennis komt hem goed van pas. Maar er is meer, en Peddy heeft interessante mogelijkheden gezien voor zijn werk met Cubase. We zijn bezig geweest met opnametechniek voor akoestische gitaar en vocals. Daarna het bewerken ervan en zeer uitgebreid over het werken met dynamische effecten als de gate en de compressor en multiband compressor op de insert. Verder hebben we het over sends en reverb gehad. Ook zijn we uitgebreid bezig geweest met routing in de Cubase mixer en het werken met New York of ook wel parallel compression. Veel eenvoudiger dan het lijkt allemaal, is de conclusie! Dit gaat hem thuis ook prima lukken op zijn studio PC met de Steinberg UR44 interface die hij heeft. Veel succes, en de offerte voor de volgende keer is in de maak. Tot binnenkort Peddy!

 


 

20 februari 2017

Vanavond heb ik de Schecter Hellraiser C-1 FR gitaar opgehaald die ik had gekocht bij Musikhaus Welbers in Kevelaer (Duitsland). Hij zal een prominente plek in de studio krijgen en de komende tijd vast veel bespeeld gaan worden. De sE Electronics R-1 Ribbon microfoon is ook binnengekomen, dus alle recente aanschaffingen zijn nu binnen en kunnen getest en gebruikt gaan worden.

 


 

18 februari 2017

Vanochtend had ik Wim uit Coevorden in de studio. Wim werkt met Cubase Artist 9, maar weet nog te weinig van bijvoorbeeld het verschil tussen Instrument Tracks en Rack Instruments, wat ook voor velen verwarrend is. Verder heeft hij veel te leren over de mogelijkheden van de mixer in Cubase en routings. En vooral over het werken met de verschillende outputs van zijn VST's.
We hebben een zeer nuttige ochtend doorgebracht en Wim heeft nu veel meer inzicht van zaken waaraan hij kan gaan werken. Veel succes ermee Wim, en wie weet, tot gauw?

 

Nu weer direct door naar Frans in Weeze, voor zijn 3e sessie met aansluiten, installeren, instellen en dan eindelijk... Cubase Pro 8.5. Later meer.....

 

Net terug van Frans in Weeze (Duitsland). Vanavond hebben we ons kunnen concentreren op Cubase. Device Setup, VST Connections, VST Instruments, het kiezen van geluiden in de verschillende VST's zoals Groove Agent, The Grand en HALion Sonic. Frans heeft veel geleerd en gaat nu de komende periode het geleerde in de praktijk brengen. Veel succes Frans, en als je weer aan een les toe bent, hoor ik het. Dat zal dan waarschijnlijk vooral over de mixer en het mixen en routen gaan.

 


 

17 februari 2017

Vandaag heb ik van een bekende uit de muziekscene een sE Electronics R-1 Ribbon microfoon gekocht voor het opnemen van gitaarpartijen vanaf de gitaarcab. Dit gaat dan gebeuren tezamen met een Shure SM57. Dan neem ik de gitaarpartij rechtstreeks van de Rec out van mijn Rocktron Prophesy II pre-amp op, van de DI outputs van de Peavey 50/50 buizen eindversterker, én vanaf 2 microfoons voor de cabinet. Dan heb ik dus 2 stereo en 2 mono tracks gelijktijdig van 1 gitaarpartij met allen een andere klank. Leve de job van Recording Engineer!

 


 

16 februari 2017

Vandaag heb ik een Schecter Hellraiser C-1 FR in de kleur BCH (Black Cherry) gekocht om mijn collectie gitaren te completeren voor de verschillende genres. In de studio heb ik nu alles van een Fender Stratocaster met 3 single-coil elementen tot een Schecter met aktieve EMG 81 en EMG 89 elementen die in split mode geschakeld kunnen worden naar single-coils. En natuurlijk ook nog gewoon een klassieke en een western gitaar. Voor het inspelen van je eigen gitaartrack bij AMPS Recordings heb je alle keuze. De modellen gitaar die ik niet heb, en ik ook niet zelf zal gaan aanschaffen voor de studio zijn een Telecaster en een Hollow Body (denk aan merken als Gretsch). Binnenkort zal de Schecter in de studio te bewonderen zijn.

 


 

15 februari 2017

En dan is vandaag mij PRS SE Tremonti Custom vintage sunburst elektrische gitaar binnengekomen. Tezamen met wat accessoires, een Rockstand gitaarrek voor 7 gitaren en een versterker standaard van Quik Lok. Hiermee kan de studio iets beter en nog wat efficiënter ingericht worden, om te zorgen dat alles er ook nog in past met de grotere Behringer FCB1010 floorboard voor de Rocktron Prophesy II pre-amp en de gitaar die er bij gekomen is.

 


 

13 februari 2017

Vandaag zijn mijn Rocktron Prophesy II gitaar voorversterker (ook wel pre-amp) en Behringer FCB1010 MIDI Foot Controller en wat kabels om het geheel netjes aan te sluiten, binnengekomen! Werk aan de winkel om het in te bouwen en aan te sluiten!

 


 

12 februari 2016

Vandaag was ik bij Leo in Volendam. Leo heeft een aantal tracks bijna af en heeft veel last van een crashende Cubase. Dit gebeurt vooral wanneer hij een 2e project opent, terwijl er nog een project actief is. Wat prima zou moeten kunnen in Cubase. Hij heeft mijn hulp ingeroepen om te kijken of ik behulpzaam kan zijn, zijn PC weer stabiel te krijgen. Dan kan hij relaxed zijn tracks afmaken, in plaats van veel stess te hebben door een regelmatig crashende machine.

Voor de producties wordt hoofdzakelijk gebruik gemaakt van de Access Virus Ti desktop en Cubase Pro 8.5. Als VSTi wordt Sylenth regelmatig ingezet. Verder worden er wat specifieke VST plugins gebruikt voor de mix. Zijn interface is een RME Fireface 400.

Ik ben begonnen met het checken van de instellingen in Cubase en heb daarin enkele aanpassingen gedaan. Daarna heb ik de nieuwste firmware op de RME Fireface gezet en daarna de driver opnieuw geïnstalleerd.

Daarna ben ik in overleg met Leo bezig gegaan met het bouwen van een template voor zijn producties. De template is redelijk snel gereed. We doen een aantal tests met het openen van meerdere projecten. Het gaat nog maar 1x mis bij het openen van een template, en daarna draait alles goed en stabiel. Omdat er verder geen problemen opdoemen, is het afwachten of het syteem stabiel blijft, maar voor nu is het dat wel. Als laatste nog bezig geweest met het instellen van een condensator microfoon op de RME. Lastige punt daarbij blijkt dat je de 48V fantoomvoeding van de RME moet inschakelen in de software, en er niet 'gewoon' een knop op de interface zit. Net als dat er (nogal storend) geen volumeknop zit op zowel zijn RME Fireface 400 alsook niet op zijn Dynaudio monitors. Dus als laatste rest mij Leo te adviseren een 'dedicated' volumenknop voor in zijn studio aan te schaffen, zodat zijn projecten op het juiste volume draaien, maar ook zijn gehoor beschermd blijft.

Veel succes Leo, en als het goed is zien we elkaar niet meer! Laten we daarop hopen, want dat betekent dat je problemen met de computer en Cubase tot het verleden behoren.

 


 

11 februari 2017

Vanochtend had ik Rudy uit Amstelveen in de studio. Rudy heeft bewust voor AMPS Recordings voor zijn cursus Cubase gekozen omdat hij eerder bij iemand anders geweest is, waar hij helaas niet zo veel heeft opgestoken. Rudy is heel blij te zien dat ik, net als hij, nog een groot analoog mengpaneel in de studio heb. Hierdoor kan ik hem veel vertellen over routing en de optimale aansluitmogelijkheden voor hem. We gaan de diepte in over het mixen, daarbij gebruik makende van inserts zoals gate, compressor, EQ, de-esser en de limiter. Daarna FX routing met reverb effectprocessors en send en return. Ook nog hebben we het uitgebreid gehad over routing in Cubase en het werken met Folders en Groups in Cubase. Als laatste dan nog VSTi Virtual Instruments behandeld en een stukje mixer automatisering. Voor zowel Rudy als mij een geslaagde en gezellige ochtend en vroege middag.

Dadelijk op weg naar de volgende klant vandaag in Weeze (Duitsland).

 

Zojuist weer teruggekomen van Frans in Weeze. Vandaag heb ik zijn gevoede 7-poorts USB 3.0 hub en zijn 2x2 USB interface aangesloten. Alles werkt prima en hij heeft nu ook weer voldoende USB poorten vrij op zijn laptop. We zijn begonnen met het updaten van Steinberg Absolute 2 naar 3 onder de Grace Period update regels. Vorige week hebben we zijn Absolute 2 pas geregistreerd, en enkele dagen later kwam niet alleen HALion 6 uit, maar ook HALion Sonic 3 en Absolute 3. En daarom mag hij nu kostenloos meteen naar Absolute 3 upgraden.

Verder ben ik met hem verder gegaan over het maken van de keuze voor typen sporen. Wanneer nu een Instrument Track, en wanneer een Rack Instrument. Het gebruik van meerdere uitgangen in HALion Sonic, het selecteren van soundbanks en instrumenten en het inspelen met het keyboard en bewerken van MIDI tracks. Volgende week verder met de mixer en zaken als dynamische effecten op de inserts, FX send & return en het werken met routing in de mixer. Tot volgende week Frans!

 


 

10 februari 2017

Als je dan toch al een nieuwe gitaar pre-amp processor koopt, waarom dan niet meteen ook een nieuwe gitaar? Binnenkort mag ik dan eindelijk gaan spelen op een PRS (Paul Reed Smith) SE Tremonti Custom vintage sunburst!

 


 

9 februari 2017

Steinberg heeft vandaag HALion 6, HALion Sonic 3 en Absolute 3 ge-released. Je kunt de nieuwe VSTi's hier bekijken.

 

Verder heb ik vandaag een Rocktron Prophesy II hybride (een 12AX7 buis in de voortrap en een digitale processor) gitaar voorversterker besteld met een Behringer FCB-1010 floorboard om binnenkort weer eens lekker zelf met gitaar bezig te gaan. En dan werkt een nieuw component in de studio altijd verfrissend!

 


 

6 februari 2017

Omdat het toch nogal complex is met de Device Setup én de VST Connections instellingen in combinatie met de Behringer X-32 heeft Jack gevraagd hem vanavond nog even op afstand te assisteren, wat ik natuurlijk graag doe. We zijn de instellingen nog eens na gelopen en ik heb enkele aanpassingen in zijn systeem gedaan. Nu staat alles goed zoals Jack het nodig heeft en kan hij zonder onderbrekingen gaan werken aan het muzikale deel. Veel succes Jack!

 


 

4 februari 2017

Vanochtend had ik Jack in de studio. Jack heeft recent een opleiding live audio gedaan en wil zich nu bekwamen in Cubase voordat hij verder gaat met een SAE audio recording opleiding. Jack is drummer in een band en heeft zelf thuis een home-studio en werkt onder andere met een Behringer X-32 mixer. Van muziek en apparatuur weet hij dus al heel wat af, wat een groot voordeel is. De cursus gaat sneller als je niet alles over recording techniek hoeft uit te leggen (waar trouwens... niets mis mee is). We zijn een eind gekomen en Jack heeft nu meer inzicht in de mogelijkheden van de hardware-software combi configuraties. Ook zijn we ver gekomen met het verschil tussen Instrument Tracks en Rack Instruments, wat voor veel verwarring kan leiden. Als laatste hebben we nog een klein stukje basis van Routing en Mixer Automation behandeld. Mogelijk gaan we over een poosje verder de diepte in met Cubase. Succes Jack!

 

Later op de middag ben ik dan nog in de auto gestapt naar Frans in Weeze (Dld) om hem te helpen zijn aangeschafte hardware (een Steinberg UR824 audio interface en de Steinberg cc121 Cubase controller) aan te sluiten en te installeren en Absolute 2 (hét complete VSTi pakket) van Steinberg te installeren. Alles is prima gelukt behoudens dat Frans nog een MIDI interface nodig had, die binnenkort wordt aangeschaft. Net als een gevoede USB-hub, 2 nieuwe hoofdtelefoons en een grootmembraam condensator microfoon van SE Electronics.
Volgende week zullen de belangrijkste dingen zeker binnen zijn, en gaan we verder met de rest aansluiten en de eerste les Cubase Pro 8.5.

 


 

2 februari 2017

Vandaag heeft Steinberg de Cubase 9.0.10 update uitgebracht voor alle versies. Als Cubase 9 gebruiker kun je hem gratis downloaden.

 


 

30 januari 2017

Vandaag heb ik weer een mooie reactie mogen ontvangen voor het gastenboek. Gisteren, 29 januari, was ik bij Cees in Berlicum. Ik mocht Cees helpen weer geluid uit zijn systeem te krijgen en zijn V-Drums in te stellen in Cubase met Groove Agent SE. Alles is prima gelukt.

Dank je wel voor je reactie Cees!

 


 

29 januari 2017

Vandaag had ik mijn inhaaldag van de ijzel-zaterdag 7 januari jongstleden. Ik was bij Cees in Berlicum en mocht hem helpen met het zorg dragen dat het geluid het weer deed en het werkend krijgen van zijn Roland V-Drums TD-11 in Cubase in combinatie met Groove Agent SE. Na een korte analyse bleek dat Cees zijn interface had aangesloten via een USB-hub zonder externe voeding. Daardoor deed zijn Focusrite Scarlett interface het niet meer.

Tot onze vreugde is Media Markt tegenwoordig op zondag ook geopend en konden we bij de Media Markt in 's Hertogenbosch een nieuwe Sitecom USB 3.0 hub met voeding kopen. Daarna was het probleem snel verholpen en konden we alles perfect instellen in Cubase, zijn Roland TD-11 V-Drums, zijn Roland digitale piano en de Focusrite Scarlett interface. Alles werkt nu weer naar behoren.

Verder heb ik Cees nog mogen adviseren over een interface met meer aansluitingen en een subwoofer. Hij gaat binnenkort de Steinberg UR44 USB interface en de Yamaha HS8S subwoofer aanschaffen. En die mag ik dan weer komen aansluiten en instellen. Ik kijk er alweer naar uit Cees! Tot gauw!

 


 

28 januari 2017

Vandaag had ik Willem uit Deventer in de studio, nadat hij nog in de file had gestaan op de A1 op zaterdag (?). Willem heeft al eerder een proefles gevolgd en heeft inmiddels ook Cubase Pro 9 aangeschaft. Vandaag zijn we bezig geweest met een aantal basisinstellingen voor de hardware en daarna enthousiast aan de slag met Cubase zelf. Om goed met een track te kunnen beginnen, heb je een goede maatvoering nodig. De metronoom hebben we dan ook helemaal uitgeplozen, en meteen door met Groove Agent SE omdat we die ook als metronoom gebruiken. Je moet wel eerst een track voor Groove Agent (in dit geval als Instrument Track) aanmaken, wil je hem kunnen selecteren. Je kunt geen nieuw VST instrument track aanmaken vanuit de metronoom sectie. Maar Willem weet nu precies hoe dat zit en kan nu volop aan de slag met Cubase Pro 9 en Groove Agent SE. Eind maart staat de volgende afspraak al ingepland. Tot eind maart is de agenda inmiddels vol. Er is weer ruimte voor nieuwe afspraken vanaf april.

 


 

25 januari 2017

Vanavond heb ik telefonisch Rene mogen helpen met een aantal hardware instellingen in Cubase en het werken met het opnemen van een MIDI multitrack vanaf een workstation naar Cubase en het dan uitsplitsen via Dissolve Parts om het van daaruit verder uit te kunnen werken. Veel succes ermee Rene!

 


 

21 januari 2017

Vandaag had ik Peter Paul in de studio. Peter Paul heeft Cubase Pro 9 EE Educational Edition aangeschaft en het is nu tijd voor zijn eerste cursus. Vandaag stond in het teken van nader kennis maken en achterhalen wat en hoe hij wil gaan werken en wat hij daarvoor (nodig) heeft. Binnenkort volgt er een nieuwe afspraak en dan gaan we echt de diepte in met Cubase Pro 9.

 


 

7 januari 2017

Vandaag had ik eigenlijk een afspraak bij een klant in Berlicum. Echter in verband met het weersalarm met betrekking tot gladheid en ijzel in overleg met mijn klant afgezien van de lange en zeer gevaarlijke rit. In dit soort situaties is het altijd belangrijk een goede afweging te maken tussen het helpen van een klant en de eigen gezondheid en veiligheid (en die van andere verkeersdeelnemers). Andersom zal ik het ook direct accepteren als in een vergelijkbare situatie een klant naar mij toe zou komen, en hij om de reden van veiligheid daarvan af moet zien. Safety first!

Ik kom de afspraak gauw inhalen Cees!

 


 

5 januari 2017

Vandaag heb ik weer een mooie reactie mogen ontvangen voor het gastenboek. Op zaterdag 12 november jl. had ik Danny uit Dordrecht in de studio voor het oplossen van issues met zijn laptop in combinatie met Cubase, en nadere uitleg over de DAW sequencersoftware van Steinberg en hulp met het bouwen van templates. Dank je wel voor je reactie Danny!

 


 

1 januari 2017

 

Happy New Year 2017

 

Arno Rijpma wenst iedereen namens AMPS Recordings een gezond, goed en muzikaal 2017!

 


 

 

Actueel nieuws

 

Hier vind u het actuele nieuws over AMPS Recording.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelt in en rond de studio. 

 

Volg AMPS Recordings ook op Facebook

 

Nieuwsarchief

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren. Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar. 

In het gastenboek vind u reacties van klanten over AMPS.