Actueel nieuws

 

Hier vind u het actuele nieuws over AMPS Recording.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelt in en rond de studio. 

 

Volg AMPS Recordings ook op Facebook

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren. Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar. 

In het gastenboek vind u reacties van klanten over AMPS.

 


 

22 februari 2024

Vanavond nog even Sjaak geholpen met een plugin, beveiliging op zijn computer en de locatie voor crashfile bestanden van Cubase. Eind volgende maand zijn we weer bij hem op locatie in 's-Hertogenbosch.

Daarnaast vandaag de eerste deellevering binnengekregen voor een aanzienlijke order van een klant die naast de cursus Cubase, bij AMPS Recordings ook al zijn nieuwe bekabeling en een nieuwe krachtige studiocomputer heeft besteld. We verwachten alles over ongeveer een week binnen te hebben. Dat sluit dan weer prima aan op de vervolgafspraak die ik bij Frank heb staan over twee weken in Beusichem. Tot dan Frank!


 

20 februari 2024

Vanavond heb ik Frans uit Niedermörmter (D) nog even op afstand support gegeven met het inrichten en opslaan van nieuwe en bestaande songs in Steinberg Cubase Pro 13. Veel succes Frans, en tot gauw!

Verder zijn er vanavond ook nog twee offertes de deur uit gegaan voor opdrachten voor klanten, niet alleen voor cursussen, maar ook voor het leveren van een computer, materialen, bekabelen etcetera. Hopelijk worden de offertes binnenkort weer omgezet in opdrachten.


 

19 februari 2024

Vanavond heb ik voor Ruud uit Amstelveen zijn Cubase Artist 13 geïnstalleerd en gelicenseerd en direct aansluitend een uur Cubase les gegeven. Ruud is zeer content met de gerichte aanpak en de manier waarop hij nu door Cubase ondersteund met zijn baslessen verder kan. Heel veel succes en plezier Ruud.

Verder is er vandaag nog een levering binnengekomen met een gitaarriem, schoonmaakmiddelen voor fretboards en snaren, en diverse sets snaren voor de 7-snarige gitaren.


 

17 februari 2024

Deze zaterdag was ik bij Cees in Brunssum voor zijn cursus Cubase. Cees is al ongeveer 10 jaar klant bij AMPS Recordings. Vandaag hebben we zijn projecten opgeschoond en op de juiste manier opgeslagen. Verder hebben we zijn templates opgeschoond en ge-fine-tuned. Veel succes met je projecten Cees, en tot in de zomer!


 

15 februari 2024

Vanavond was ik twee uurtjes bij Tim in Dieren om hem te helpen met zijn settings van Cubase icm zijn TASCAM Model 24 digitale mixer/interface. Alles werkt nu weer zoals het hoort en Tim kan los met zijn multitrack drumpartijen. Veel succes Tim!

De home-studio van Tim


Verder is vandaag de dinsdag bestelde Squier Classic Vibe '60s Jazzmaster binnengekomen. Het is nu wachten op de laatste gitaar die nog in bestelling staat, de Solar S1.7AHLB 7-snarige neck-through gitaar met Fishman Modern Fluence pickups.


 

14 februari 2024

Vandaag nog wat accessoires besteld voor in de studio, waaronder een mooie gitaarband voor de nieuwe Squier en een voorraadje nieuwe snaren.


 

13 februari 2024

Deze dinsdag hebben we bij Thomann nog onze slag geslagen voor een Squier Classic Vibe '60s Jazzmaster Sonic Blue B-stock gitaar. Een offset gitaar is toch eigenlijk wel een must-have voor iedere studio, zeker als je je onder andere gaat specialiseren op Shoegaze. Dus deze wordt nog toegevoegd aan de gitaren collectie in de studio. We vinden er nog wel een plekje voor.

De Squier Classic Vibe '60s Jazzmaster in Sonic Blue 

10 februari 2024

Vandaag ben ik bij Sjaak in Den Bosch voor zijn cursus Cubase. Afgelopen donderdag hebben we zijn Cubase Pro 13 op afstand geïnstalleerd, en vandaag ben ik dan bij hem in (deze en komende dagen) Oeteldonk. Naast het bouwen van een goede template is de hoofdtaak het juist instellen van zijn Avalon Design USA Avalon 737SP channelstrip. Daarbij komt dan nog een aanschaf van de Universal Audio Lexicon 224 VST native plugin. Ook dat is geslaagd en Sjaak kan nu vol aan de bak met zijn template en dan zullen er vast vragen komen. Die gaan we dan de volgende keer behandelen. De afspraak voor de volgende keer is alweer gepland.


 

8 februari 2024

Vanavond heb ik als voorbereiding van mijn bezoek a.s. zaterdag aan Sjaak bij hem op de computer zijn Steinberg Cubase Pro 13 geïnstalleerd en gelicenseerd. Zaterdag ben ik bij hem, en hebben we Cubase Pro 13 al meteen werkend. Dan kunnen we direct aan de slag met zijn cursus Cubase.


 

7 februari 2024

Vanavond heb ik getracht Frank uit Beusichem (waar ik enkele weken geleden was) support te bieden. Helaas werden we voor het werken op afstand tegengehouden door Mac OS van Apple. Dus we hebben nog een aantal vragen doorgenomen en afgesproken dat ik over een maand weer naar hem toe ga om zijn mengpaneel volledig aan te sluiten, en zo mogelijk zijn Cubase te updaten naar Artist 13 (als zijn Mac OS en Apple ons dat toestaan). Wel kan ik al voorspellen dat de Mac bij Frank geen lang leven meer beschoren is... Tot volgende maand in Beusichem Frank!


 

6 februari 2024

Vanavond heb ik Frans nog support gegeven op enige vragen waar hij tegenaan gelopen is na zijn cursus bij hem thuis in de studio afgelopen zaterdag. We hebben alles uitgebreid doorgenomen en Frans kan nu vol aan de slag met zijn projecten. Veel succes en tot gauw Frans!

Eerder vandaag waren al de aankopen binnengekomen van de Catalina Sinkhole Modeling Reverb, de Harley Benton Power Plant ISO-5 geïsoleerde pedaalvoeding voor 5 pedalen, wat kabeltjes en de particuliere aankoop van de gebruikte TC Electronic Corona Chorus. Bijna alles is nu binnen. Als de laatste pedalen binnen zijn, gaan we alles in de juiste volgorde aansluiten en op de pedalboards plaatsen. Dat gaat nog niet omdat nog niet alles binnen is.


 

5 februari 2024

Vanavond heb ik Ruud support gegeven op een aantal praktische vragen zodat hij weer verder kan. Veel succes met je basles opnames Ruud. Over 2 weken gaan we Cubase Artist installeren. Tot dan!


 

4 februari 2024

En vanavond hebben we nog een TC Electronic Corona Chorus aangeschaft via Marktplaats voor een nette prijs. Langzaam komt het einde voor de bouw van de pedalboards in zicht. De TC Electronic Corona Chorus was ons geadviseerd door René Rutten, gitarist van The Gathering en Habitants. We zijn benieuwd...
 

3 februari 2024

Vandaag was ik weer bij Frans in Niedermörmter (D). We hebben als eerste een issue met zijn 2e scherm (TV) opgelost. Daarna zijn aangeschafte update naar Cubase Pro 13 geïnstalleerd. Als derde de Steinberg update naar Absolute 6 aangeschaft, geïnstalleerd en geactiveerd. Toen van zijn keyboard en diverse andere MIDI apparatuur de aansluitingen geoptimaliseerd. Daarna dan nog zijn Cubase template aangepast en als laatste een onwillige microfoon getest en voor goed verklaard. En dan is de dag in Duitsland in de studio al weer om. Veel succes en tot gauw Frans!


 

2 februari 2024

Vandaag hebben we ons eerste Catalinbread (handmade in USA) B-Stock effectpedaal gekocht. En wel de Catalinbread Sinkhole Modulated Reverb. De verwachtingen zijn hoog voor het gebruik van dit effect in Shoegaze. Hij zal zeker een plekje krijgen eerste pedalboard dat we binnenkort gaan configureren.

Hier het introductiefilmpje van Catalinbread:
 

30 januari 2024

Vandaag heb ik Eric behulpzaam mogen zijn met een aantal zeer specifieke Cubase MIDI vragen en een methode om voor een performance avond op een snellere manier zijn songs te kunnen vinden en openen, omdat hij er per avond wel uit een honderdtal moet kunnen selecteren. Dat is goed gelukt en Eric kan binnenkort voluit aan de slag met zijn optredens in Spanje. Succes Eric!


 

29 januari 2024

Vanavond heb ik Ruud zijn eerste cursus Cubase op afstand gegeven. Ruud is heel content met de cursus. Exact wat hij nodig heeft zoals hij zegt. Hij heeft een redelijk specifieke werkwijze en leerbehoefte op het gebied van Cubase en is bij een concurrent van ons daarin blijven steken. Gelukkig kunnen wij hem volledig informatie en cursus op maat bieden. Ruud gaat nu als eerste updaten van Steinberg Cubase AI 11 naar Steinberg Cubase Artist 13. Die gaat hij, eventueel met onze support, installeren, en dan door naar de volgende les. Tot binnenkort Ruud!


 

28 januari 2024

Deze zondag hebben we via Marktplaats ons arsenaal pedalen verder aangevuld. We hebben een gebruikte hele nette Dunlop Joe Bonamassa Cry Baby JB95 Wah aangeschaft en volgend daarop om alle controller pedalen ook goed kwijt te kunnen bij Thomann nog de Harley Benton Spaceship Power 50m pedalboard. Hierop komen dan het Boss volume/expressie pedaal, de Dunlop wah en de DigiTech Whammy. Vandaaruit wordt het geheel dan doorgelust naar het grote board met alle Boss pedalen voor tuning, overdrive distortion, noise suppression en modulation. Daarmee zijn dan als alles binnen is de pedalboards in principe compleet. Hoewel er in de loop der tijd nog het één en ander bij kan komen van andere merken voor meer keuze en andere kleuring van het geluid.

Hier een leuk filmpje van Dunlop met Joe Bonamassa over zijn JB95 signature Wah.
 

24 januari 2024

Vandaag is een zending met het pedalboard en een flink aantal pedaaltjes binnengekomen. We wachten nu op de 7 pedalen die nog in backorder staan. Een deel komt eind januari binnen bij onze leverancier, een deel medio februari en van één pedaal is de levertijd momenteel onbekend (wegens de enorme vraag wereldwijd). Het gaat dan om de BOSS IR-2 (Impuls Response) Amp & Cabinet. Die schijnt zeer populair en door BOSS zelf momenteel niet aan te slepen.
Binnenkort gaan we het pedalboard opbouwen en aansluiten. We houden je op de hoogte...


 

23 januari 2024

Deze dinsdag hebben we online onze slag geslagen voor een mooie B-stock Sterling by Music Man John Petrucci MAJ170X ADR Majesty 7-snarige gitaar in Arctic Dream. Deze gitaar is bij Thomann al €500 goedkoper als bij de concurrentie. En voor de B-stock ging er nog €250 af. We verwachten de gitaar het einde van de week in huis te hebben. We hebben eigenlijk geen plaats meer voor gitaren, maar met nog een extra bestelde Hercules gitaarstandaard past het nog net.

In het arsenaal hebben we nu in totaal 10 elektrische gitaren waaronder één semi hollow model van Gretsch. De Sterling by Music Man John Petrucci MAJ170X ADR is dadelijk de tweede 7-snarige gitaar bij AMPS Recordings in de studio. Naast de Sterling by Music Man John Petrucci MAJ170X ADR hebben we de Solar Guitars S1.7 AHLB. Beide zijn redelijk verschillend. De Sterling heeft een set-neck en tremolo en de Solar een nech-through en geen tremolo. Verder hebben ze verschillende merken pickups. Dus qua gitaren en sound kun je bij AMPS Recordings alle kanten op.

De Sterling by Music Man John Petrucci MAJ170X ADR 

20 januari 2024

Vandaag zijn we shoppen bij Musik Produktiv in Ibbenbüren in Duitsland (een stukje over de grens bij Hengelo Overijssel).

Hier zie je een stukje van de gitaren- en effecten afdeling van Musik Produktiv


Hier zie je een stukje van de gitaren- en effecten afdeling van Musik Produktiv.

De Boss gitaar-effecten afdeling bij Musik ProduktivDe Boss gitaar-effecten afdeling bij Musik Produktiv.

We gaan aan de slag voor de samenstelling van een flink pedalboard waarmee we veel muziekstijlen kunnen coveren. De boodschappenlijst van wat we ter plekke mee kunnen nemen bestaat uit de volgende pedalen: DigiTech Whammy DT, Boss DS-1W Waza Craft Distortion, Boss SD-1 Super Overdrive, Boss PH-3 Phase Shifter, Boss TR-2 Tremolo, Boss MT-2 Metal Zone, Boss NS-2 Noise Suppressor en de Boss TU-3 Chromatic Tuner.
Nog in nalevering staan: Boss BD-2 Blues Driver, Boss RE-202 Space Echo, Boss IR-2 Amp & Cabinet, Boss FV-500H Volume/Expression, Boss CS-3 Compression Sustainer en de Boss GE-7 Equalizer.
En wat bij Musik Produktiv niet leverbaar is hebben we in de avond besteld bij Thomann, zijnde: Boss FZ-5 Fuzz, Boss ML-2 Metal Core, Boss CH-1 Chorus, Boss RV-6 Reverb, Boss TE-2 Tera Echo, Boss DD-8 Digital Delay en de Harley Benton Spaceship Power 80 pedalboard. Als alles binnen is kunnen we het pedalboard gaan samenstellen. We houden je op de hoogte van de status daarvan.

Mocht je dus binnenkort een stukje gitaar op willen nemen met waanzinnige sounds en ongekende flexibiliteit en creatieve mogelijkheden, kun je met ons contact opnemen. Naast meerdere verschillende soorten en generaties multi-effecten hebben we dan ook een super uitgebreid pedalboard ter beschikking. Zo kunnen we het pedalboard bijvoorbeeld volledig ombouwen voor stijlen als Rock/Metal, Indie of Shoegaze.

Hier alvast een voorbeeldje wat je alleen al met de DS-1w Waza Craft Distortion van BOSS kunt:
 

15 januari 2024

Vanavond heb ik Ralph uit Utrecht weer support mogen bieden bij het downloaden en inladen van een aantal nieuwe patches en soundbanks voor diverse van zijn VSTi instrumenten zoals Diva, Zebra 2 en Omnisphere 2. Heel veel plezier en inspiratie met al je nieuwe geluiden Ralph!


 

13 januari 2024

Vandaag ben ik bij John in Amersfoort voor zijn cursus Cubase. Ongeveer 9 jaar geleden was John al eens in de studio in Zevenaar. We hebben zijn instellingen geoptimaliseerd, een grace period update naar Steinberg Cubase Pro 13 gedaan en wat plugins geupdate. Verder wat issues opgelost, een Cubase template gemaakt met volledig integratie van zijn KORG TRITON synthesizer voor nieuwe songs en oude songs in opslagstructuur hersteld. En die structuur werd nog uitgebreid apart behandeld. Heel veel succes John!


 

2 januari 2024

Vandaag voor een klant uit België (nabij Antwerpen) naar tevredenheid een 8-track opname uit 1992 (opgenomen met een Yamaha MT-8X) gedigitaliseerd via onze TASCAM 238 syncaset naar 44.1kHz 16bit. De digitale multitracks zijn op USB stick aan de klant meegegeven. Veel succes met het verder editen en mixen Malik!


 

31 december 2023

Wij wensen iedereen een goede en gezonde jaarwisseling en een gelukkig, gezond en muzikaal 2024.

Wij wensen iedereen een goede en gezonde jaarwisseling en een gelukkig, gezond en muzikaal 2024


Eerder deze dag hadden we besloten om toch voor het einde van het jaar nog de Solar S1.7 AHLB 7-snarige gitaar met Fishman Fluence Modern humbucker pickups en neck-through constructie aan te schaffen. Hij staat inmiddels in bestelling. Dat is dan toch nog de 3e gitaar voor dit jaar (de Gretsch Electromatic en de Epiphone Flying-V vind je verder naar beneden in de nieuwsberichten). En zo ziet de Solar S1.7AHLB eruit:

De Solar Guitars S1.7 AHLB


En hier bespeeld door de maestro Ola Englund (gitarist, youtuber en eigenaar van Solar Guitars) himself:
 

30 december 2023

Vandaag heb ik Fred nog even support gegeven met een interface driver issue. Ook hij kan muzikaal met goed en storingsvrij geluid het nieuwe jaar in!


 

24 december 2023

Wij wensen iedereen een prettig kerstfeest.

Wij wensen iedereen een prettig kerstfeest 

19 december 2023

Vanavond heb ik Ralph uit Utrecht weer anderhalf uur online support gegeven voor het downloaden en werkend maken van een aantal nieuwe soundbanks en tevens nog het updaten van een aantal van zijn VSTinstruments. Heel veel plezier en succes met je nieuwe sounds Ralph, fijne feestdagen en tot volgend jaar!


 

18 december 2023

Vanavond heb ik Michel uit België weer een uur online Cubase les gegeven. Vandaag hebben we ons gefocussed op de Chord Track en hebben we Taped Vibes (gratis instrument) geïnstalleerd voor HALion Sonic. Alvast prettige feestdagen en een goed 2024 Michel!


 

16 december 2023

Vandaag had ik Matt in de studio voor zijn eerste les mixen in Cubase. Matt had thuis al een poging gedaan en die aan ons vestuurd ter beoordeling. Daaruit kwamen een aantal punten naar voren die Matt deden besluiten om een mixles te nemen. Vandaag was hij dus in de AMPS studio in Zevenaar. Matt heeft vandaag nieuwe inzichten opgedaan en er is een mooie gebalanceerde mix uitgekomen. Veel succes met je volgende mixes Matt!


 

12 december 2023

Vandaag is de Cubase 13.0.20 maintenance update voor Cubase 13 uitgekomen. De update is gratis voor Cubase 13 gebruikers van alle versies voor zowel Mac als Windows. Bij AMPS Recordings is de update inmiddels geïnstalleerd en draaiend.


 

9 december 2023

Vandaag ben ik bij Rene in Dieren om wat instellings issues op te lossen en zijn systeem een opfrisbeurt te geven.


 

2 december 2023

Vandaag ben ik bij Robert in Amsterdam voor support en cursus Cubase. Licentie weer aan de praat krijgen, Cubase 11 Artist downloaden en installeren. Daarna alles goed aansluiten op de Steinberg UR44C, te weten zijn Tascam DP-32SD mixer/recorder, KORG Kronos en Yamaha Genos. Alles werkt nu naar (boven) behoren. Veel succes en plezier ermee en tot een volgende keer.


 

27 november 2023

Vanmiddag ben ik bij Timothy in Dieren voor het installeren en instellen van zijn nieuwe Cubase Pro 13. Deze gaat werken op zijn Tascam Europe Model 24 die hij gebruikt om zijn analoge drumpartijen, maar ook andere instrumenten als gitaar en piano mee op te nemen. Alles is helemaal geïntegreerd en werkend. Heel veel succes en plezier Timothy!

Vanavond heb ik Ralph uit Utrecht weer even op afstand van support voorzien met het downloaden en licenseren en instellen van zijn nieuwe VSTi plugin Phase Plant van Kilohearts. Tevens zijn Steinberg Download Assistant geupdate en daarmee direct nog een paar Steinberg updates binnengehaald. Alles werk naar behoren en ook zijn templates zijn meteen bijgewerkt met zijn nieuwe VSTi Phase Plant. Heel veel plezier en succes ermee Ralph en alvast fijne feestdagen!


 

26 november 2023

Vandaag nog even gebruik gemaakt van de Black Friday sale periode bij Universal Audio voor de aanschaf van twee UAD Native VST plugins van Manley. We hebben de Manley Voxbox channel-strip en de Manley Massive Passive EQ aangeschaft met een heel aardig voordeel.

Hier de teaser van Universal Audio voor de UAD Manley Voxbox VST.
 

25 november 2023

Vandaag ben ik bij Hans in Capelle aan den IJssel om zijn setup te optimaliseren en een opfriscursus Cubase te geven. Hans heeft meteen ook Steinberg Absolute 6 aangeschaft omdat deze nu in de Black Friday periode met 50% korting aan te schaffen is.


 

24 november 2023

Vanavond hebben we de KORG TRITON VSTi collection nog toegevoegd aan de bestaande en al redelijk uitgebreide verzameling VSTinstruments bij AMPS Recordings. Met de Black Friday deals werd het aantrekkelijk om de TRITON aan de collectie toe te voegen. Met nu de TRITONS naast de reeds aanwezige M1 en WaveStation zijn we nu voldoende toegerust met digitale VSTi KORG synthesizers. We hebben immers ook nog de hardware KORG NS5R en WaveStation SR synthesizers.
 

15 november 2023

Vanavond heb ik Gijs op afstand even geholpen met een paar zaken in zijn nieuwe Cubase Pro 13. Heel veel succes ermee Gijs, en we zien elkaar begin 2024 weer!


 

11 november 2023

Vandaag ben ik weer bij Ralph in Utrecht. Even zijn Yamaha Music Global DTX drums aansluiten en instellen in MIDI en audio en daarna samen als les een song van hem mixen. De middag en opdracht zijn goed geslaagd net als het mixen van zijn mooie compositie.


 

8 november 2023

De agenda voor de cursussen op zaterdagen is voor dit jaar bijna helemaal vol. Wil je dus nog dit jaar een Cubase cursus of advies in de studio of op locatie, moet je er snel bij zijn.


 

4 november 2023

Vanmiddag heb ik online voor Wim uit Gendt een issue opgelost met zijn audio driver na een Windows update. Na zijn meest actuele Windows 10 update is de ASIO4All driver van zijn Behringer interface gaan storen. Na veel instellingen geprobeerd te hebben zijn we van ASIO4All afgestapt en over naar de Generic Low Latency ASIO Driver van Steinberg. Hiermee hadden we wel een storingsvrije weergave en is het issue opgelost. Dit gaat hij nu ook zo instellen op zijn andere laptops zodat hij op alle plekken onder alle omstandigheden storingsvrij kan werken. Veel succes ermee Wim!


 

2 november 2023

Vandaag is Cubase 13 gereleased door Steinberg in alle versies voor zowel Windows als MacOS. Bij AMPS Recordings is de nieuwe versie Cubase 13 inmiddels geïnstalleerd en draaiend.

Cubase 13 release 

30 oktober 2023

Vanavond heb ik Ralph weer op afstand mogen assisteren met het installeren en activeren van een aantal aangeschafte 3rd party soundsets. Dat gaat altijd net even anders dan wanneer het van het softwarehuis van de VSTi zelf is. Alles is weer gelukt en draaiend. Daarna nog zijn VST's en VSTi's en DAW daar waar nodig en mogelijk geupdate met als laatste zijn PC naar de laatste versie van Windows 10 gebracht. Alles is dus weer helemaal up-to-date en dat betekent dat we over anderhalve week op locatie in Utrecht meteen aan de slag kunnen met de verdiepingsles voor het mixen. Met updates hoeven we ons dan niet eerst bezig te houden. Tot zaterdag over anderhalve week Ralph!


 

23 oktober 2023

Vanavond heb ik Michel uit België weer een uurtje op afstand Cubase (Artist) les gegeven. We zijn bezig geweest vooral met het wisselen van instrumenten binnen een bestaande MIDI song. Daarnaast nog wat andere vragen beantwoord. Michel kan weer verder, en de volgende afspraak voor november staat al in de agenda's.


 

19 oktober 2023

Steinberg heeft vandaag een nieuwe update uitgebracht van HALion 7 en HALion Sonic 7. Voor HALion (Sonic) 7 gebruikers gratis te downloaden via de Steinberg Download Assistant.


 

28 september 2023

Voor alle Steinberg gebruikers: de 3rd party provider van de Steinberg Online Shop (Asknet) heeft faillissement aangevraagd en is derhalve momenteel niet bereikbaar. Full versions zijn deels nog te koop via het Steinberg dealer netwerk. Het faillissement van Asknet zal ook de reden zijn waarom Cubase 13 nog niet is gereleased. Want die schijnt op het schap te liggen en enkel te wachten tot de deal van Steinberg met een nieuwe Online Shop provider. Als die er is, en de website wordt gepubliceerd, zal waarschijnlijk direct Cubase 13 worden aangekondigd.


 

26 september 2023

Vandaag is de Tegeler Raummaschine 1.1.8 update uitgekomen. De update werkt prima, en nu crasht Cubase ook niet meer als we Raummaschine openen. Dit probleem hadden we trouwens alleen met de vorige software versie. De eerste versie werkte ook prima onder Cubase Pro 12 en Windows 10 Pro.


 

21 september 2023

Vanavond heb ik Hans uit Diever weer op afstand support gegeven. Hij had een upgrade van Cubase 6.5 naar Cubase Pro 12 aangeschaft, die hij echter niet aan het werk kreeg. En dat was logisch, want de vorige keer constateerden we dat zijn Steinberg eLicenser USB dongle stuk was. De vorige keer dat Hans zijn gegevens had opgegeven bij Steinberg bleek hij het verkeerde nummer voor zijn dongle te hebben opgegeven. we hebben nu zijn kapotte dongle conform procedure gemeld en wachten het antwoord van Steinberg af om zonder tussenkomst van een nieuwe dongle meteen te kunnen upgraden naar Cubase Pro 12. De downloads en installatie lopen al bij Hans op zijn Mac. Zodra Steinberg weer geantwoord heeft op het support ticket kunnen wij weer verder om eindelijk weer een werkende Cubase op de computer van Hans te hebben.


 

19 september 2023

Vanavond heb ik samen met Matt op afstand getracht zijn IK Multimedia Miroslav Philharmonik 2 aan de praat te krijgen. Van alles geprobeerd, maar hij blijft een DLL (driver) foutmelding geven. Dus als laatste optie maar een support ticket ingediend bij IK Multimedia. Hopelijk reageren ze spoedig. Ondertussen gewoon lekker doorwerken met Cubase Matt, we krijgen het wel opgelost.


 

18 september 2023

Vanavond heb ik Michel uit België weer een uur op afstand Cubase (MIDI) les gegeven. we zijn vooral bezig geweest met het invoegen van ruimte in een song om gekopiëerde stukken daar weer in te kunnen voegen. In Cubase Pro heb je daar een geautomatiseerde functie voor, echter zit die niet in Artist, en vertrouwen we daar nog gewoon op het 'goede oude' handwerk. Er zijn binnen Cubase bijna altijd meerdere manieren om een issue te benaderen en op te lossen. In ieder geval bij de cursussen van AMPS Recordings. Veel succes met het geleerde Michel, en tot volgende maand!


 

11 september 2023

Vanavond heb ik Hans een uur en drie kwartier support gegeven. Eerst de horde van de verbinding leggen met zijn Mac op afstand. Dat is al een uitdaging met hoe Apple zijn macOS heeft dichtgetimmerd. Daarna na enig heen en weer tot de ontdekking gekomen dat we niet naar Cubase Pro 12 kunnen upgraden met zijn reeds aangeschafte product omdat zijn eLicenser USB stick de geest heeft gegeven. Dus hebben we meteen een support ticket ingediend bij Steinberg. Hopelijk reageren ze snel en wordt dat issue verholpen, zodat we verder kunnen met licenseren, downloaden en installeren zodat Hans eindelijk weer met Cubase aan het werk kan. Tot snel Hans!


 

7 september 2023

Vanavond heb ik Jurgen op afstand bijna 2 uren les en support gegeven. We hebben ons vandaag succesvol gefocussed op het ophalen van versies van songs die op verkeerde plekken waren opgeslagen in oude versies (Cubase Elements 9), door deze in zijn nieuwste versie (Cubase Pro 11) te openen en met de Backup functie in de automatisch juiste structuur op de juiste plek op te slaan. Zo krijgen we zijn systeem opgeschoond en gestructureerd en kan hij enthousiast verder werken aan zijn geliefde oude tracks. Heel veel plezier en succes en tot de volgende keer Jurgen.


 

4 september 2023

Vanavond heb ik Marjon ruim 2 uren online Cubase les gegeven over het werken met effect (FX) plugins. Vooral het werken met dynamische effecten als de gate, compressor, de-esser en limiter op de insert, maar ook het werken met reverb effecten op de send bussen. Alles is uitgebreid behandeld en geoefend. Marjon kan ermee aan de slag en heeft nu de gewenste achtergrond informatie om goed te begrijpen wat er gebeurd en wat er nodig is voor een goede gebalanceerde mix.


 

2 september 2023

Vandaag heb ik Tim uit Dieren in de studio voor zijn kennismaking met Cubase. Tim is van huis uit drummer en wil via een uitgebreide interface (veel inputs) zijn analoge drumpartijen in Cubase op gaan nemen. Deze eerste les wordt veel uitgelegd over de verbinding van de analoge en de digitale wereld en de basis in de studio en vooral die van Cubase. Veel succes met het geleerde Tim!


 

29 augustus 2023

Vanavond heb ik Marjon op afstand support gegeven met haar Cubase 10.5 Pro en de Steinberg Download Assistant. Een issue waarvoor we contact hadden was echter voordien al opgelost via een update van Windows 10. We hebben alles even geupdate naar de laatste versies en de vervolgafspraak voor een bijspijkerles Cubase (werken met effecten) staat alweer in de agenda voor volgende week. Veel succes met je weer werkende Cubase Marjon, en tot maandag avond.


 

28 augustus 2023

Vandaag heb ik Ralph nog even mogen assisteren met het licenseren, downloaden en installeren van zijn nieuwe Synapse Audio VSTi Obsession en een paar Synapse Audio Dune 3 soundsets. De VSTi werkt en de soundsets idem dito. Heel veel plezier met je nieuwe aanwinsten Ralph!


 

22 augustus 2023

Vanavond heb ik Ralph weer mogen ondersteunen met het licenseren, downloaden en installeren (exact die volgorde is vereist) om weer een mooie nieuwe VSTi synthesizer voor hem op zijn computer te zetten en in zijn template te integreren. En daarna weer standaard even zijn updates nagelopen en uitgevoerd van zowel zijn DAW, zijn instrumenten als ook zijn OS Windows 10. Veel plezier met je nieuwe sounds Ralph!


 

19 augustus 2023

Vandaag had ik Joop uit Papendrecht in de studio voor zijn cursus Cubase. Vroeger heeft hij al eens gewerkt met oude versies van Cubase en Logic, dus hij heeft 'voorkennis'. Zijn cursus combineert hij met de aanschaf van Cubase Pro 12 Educational. We hebben eerst de basis instellingen behandeld en zijn daarna ingegaan op zijn specifieke leerdoelen. Joop is zeer tevreden over de cursus en die heeft zijn verwachtingen overtroffen. Dank je Joop en veel succes met je muziek.

En meteen vandaag al heb ik zijn review voor het gastenboek mogen ontvangen. Dank je wel voor je review Joop!


 

14 augustus 2023

Vanavond heb ik Michel uit België weer een uur op afstand Cubase les gegeven. We zijn bezig geweest met importeren, opslaan en het creëren van nieuwe sporen in hetzelfde multi-timbrale VSTinstrument en het creëren van een nieuw Rack Instrument voor nog meer instrumenten binnen dezelfde compositie als de eerste 16 allemaal al in gebruik zijn in HALion Sonic 7. Tot in september en de volgende les Michel!

Tevens heb ik voor mijn toekomstige cursist van aanstaande zaterdag een Cubase 12 Pro aangeschaft bij mijn vaste leverancier. Dus die kan dan zaterdag direct ter plekke gedownload, geïnstalleerd, gelicenseerd en ingesteld worden.


 

12 augustus 2023

Vandaag ben ik bij Gijs in Tilburg voor zijn cursus Cubase. Gijs is sinds kort (weer) met Cubase begonnen en wil graag een opfrisser hebben. De dag was geslaagd en Gijs is zeer content met de leerwijze en de individuele lesstof. Binnenkort volgt zijn review.


 

8 augustus 2023

De zomervakantie zit er hier alweer een paar dagen op en de klantvragen druppelen alweer binnen. En aanstaande zaterdag alweer de eerste cursus op locatie te Tilburg.


 

10 juli 2023

Vanavond de laatste Cubase les gegeven voor het 'zomer reces'. Over een aantal weken zullen de Cubase cursussen weer hervat worden. Vanavond hebben we weer op afstand les gegeven aan Michel in België. Hij heeft ge-upgrade naar Cubase Artist 12 en zijn installaties prima uitgevoerd. We hebben nog zijn HALion Sonic 7 instrumenten geupgrade en toen weer een aantal onderwerpen behandeld. Medio augustus volgt zijn volgende les. Tot dan Michel!


 

4 juli 2023

Vanavond heb ik Caspar nog even spoed-support gegeven voor zijn issue met de metronoom en de achtergrondkleur van zijn recording- en editing grids. Het euvel met de metronoom was een dwarse MIDI interface, die nu niet meer gebruikt gaat worden en de kleuren van zijn grids zijn nu voor hem goed ingesteld. Veel succes en plezier ermee Caspar!


 

2 juli 2023

Vanaf nu wordt het tijdelijk wat rustiger bij AMPS Recordings omdat de zomervakantie eraan komt. We nemen weer nieuwe klantafspraken aan voor de periode vanaf medio augustus. Iedereen alvast een prettige zomer en tot augustus of later in het jaar!


 

28 juni 2023

Vandaag is de Cubase 12.0.70 maintenance update voor Cubase 12 uitgekomen. De update is gratis voor Cubase 12 gebruikers van deze versies voor zowel Mac als Windows. Bij AMPS Recordings is de update inmiddels geïnstalleerd en draaiend.


 

26 juni 2023

Vanavond heeft Michel uit België sinds langere tijd weer een cursus Cubase gehad. Het was er de laatste tijd niet van gekomen, maar nu heeft hij weer ruimte voor lessen. We hebben het een en ander opgefrist en hij gaat weer lekker met Cubase aan de slag. De volgende twee lessen staan alweer ingepland. Succes en tot over 2 weken Michel!


 

17 juni 2023

Vandaag ben ik bij Fred in Zaandam voor zijn (eerste) cursus Cubase. We behandelen de basics en een aantal specifieke vragen waar hij tegenaan loopt. Veel succes Fred, en tot de volgende keer!


 

12 juni 2023

Deze avond was ik bij Tom in Nijmegen om bij hem Steinberg WaveLab 11 Pro te downloaden, installeren en te licenseren. Verder hebben we zijn overige Steinberg software als Cubase en Dorico ook meteen geupdate. Net als zijn Windows versie. Veel plezier en succes met je muziek Tom!


 

10 juni 2023

Vandaag ben ik weer bij Frans in Niedermörmter (D) om hem in Cubase weer eens bij te spijkeren. Veel succes met het geleerde en met je muziek Frans!


 

6 juni 2023

Afgelopen dinsdagavond heb ik op afstand via Whatsapp en wat foto's van Cubase schermen nog even een klant op weg geholpen die bij zijn muziekvriend opeens geen audio signaal meer binnenkreeg van de interface. Dus met wat foto's en korte uitleg geassisteerd. En jawel, hetgeen ik verwachtte was inderdaad het issue bij de klant en het is opgelost. Met dank aan onze jarenlange ervaring ben ik ook in staat om met een kort gekregen uitleg het probleem te analyseren en daarvoor met de passende oplossing te komen. Veel succes weer ermee Matt en Peter!


 

5 juni 2023

Vanavond heb ik Ralph weer op afstand support mogen geven. We hebben het systeem en een aantal muziekprogramma's en plugins hun updates gedraaid en we hebben zijn nieuw aangeschafte U-He Hive gedownload, geïnstalleerd en gelicenseerd. Daarna hebben we deze en nog een paar plugins van KORG US direct in zijn Steinberg Cubase templates verwerkt, zodat hij ze instant ter beschikking heeft als hij vanuit zijn custom templates nieuwe songs gaat maken. Heel veel succes en plezier weer ermee Ralph!


 

1 juni 2023

Vanavond heb ik Jurgen twee uren op afstand van advies mogen voorzien voor de komende investeringen van een nieuwe snelle PC en de cruciale keuze voor zijn workflow. We zijn erop uit gekomen dat hij niet kiest voor een digitale mixer en blijft werken met een hybride setup en deze gaat aanvullen met een fader controller om hiermee ITB (In The Box) te kunnen mixen in Cubase Pro, maar desgewenst ook nog steeds naar 'buiten' kan via zijn interfaces en ADAT converter naar zijn analoge 16ch Soundcraft mixer. Veel succes met de keuze maken tussen de twee overgebleven keuzes voor fader controllers, en we spreken elkaar weer in augustus.


 

31 mei 2023

Vanavond laat al hebben we de link met de product key van Tegeler gehad voor de zojuist gereleaste Raummaschine VST reverb plugin. De officiële release date is 1 juni, maar we hebben de code nu al een half uurtje voor middernacht ontvangen. Dit is de eerste VST plugin die Tegeler op de markt brengt. We hebben hem meteen gedownlaod en geïnstalleerd. Zodra er tijd voor is gaan we hem aan de tand voelen.


 

27 mei 2023

LET OP: er zijn serieuze performance issues met de 12th generation Intel processors.
HIER lees je het bericht op de support pagina van Steinberg.
We raden je dus aan om als je met Cubase werkt in ieder geval tot nader order geen PC te kopen met deze en nieuwere generatie Intel processors. Ben je toe aan een nieuwe PC, koop er dan één met een 11th generation CPU of ouder, of een op AMD processor gebaseerd systeem. Voor het juiste advies neem je het beste contact met ons op.


 

23 mei 2023

Vanavond heb ik Renze uit Nijmegen op afstand support gegeven met Cubase 6(!) en zijn TASCAM Model 12 mixer/interface. De Tascam wordt weer herkend door zijn systeem en Cubase start weer op. Zijn Cubase 6.0.0 hebben we nog ge-update naar de meest recente 6 versie, en dat is 6.0.7. Ook de eLicenser software is ge-update naar de nieuwste versie om issues op te lossen en te voorkomen. Alles werkt weer naar behoren en Renze kan weer aan de slag met zijn projecten. Veel succes!


 

22 mei 2023

Vanavond heeft Matt weer een uur Cubase les op afstand gehad. Matt is door het oefenen en werken met Cubase Artist weer tegen een aantal zaken aangelopen en die hebben we vanavond samen weer behandeld. Matt heeft al zijn vragen beantwoord gekregen en kan weer verder met zijn projecten. Tot de volgende keer Matt!


 

13 mei 2023

Vandaag is de Heritage Audio HA-609A Elite Series dual mono/stereo compressor/limiter binnengekomen. De HA-609A is inmiddels ingebouwd in het mastering rack, aangesloten en in gebruik genomen. De Heritage Audio voldoet volledig aan de verwachtingen. Het belangrijkste verschil met de IGS Audio Volfram Limiter is dat deze alleen maar óf op compressor, óf op limiter stand (compressie 1:20) gezet kon worden. Op de Heritage Audio HA-609A hebben we separate compressor en limiter secties waardoor beiden ook in combinatie te hanteren zijn. En dat is wat we zochten in een nieuwe masterbus compressor. De mastering sectie bestaat nu uit de Drawmer 1973 mulitband compressor, SPL Kultube stereo compressor, Elysia xfilter stereo equalizer, TL Audio EQ-2 dual channel valve equalizer, SPL Stereo Vitalizer MK2 en de Heritage Audio HA-609A dual mono/stereo compressor/limiter. Hiermee is het mastering rack compleet.

En over (klank en karakter) diversiteit en keuze gesproken hebben we nu voor de mastering zeker voldoende smaken. We hebben in het mastering rack nu een FET (multiband) compressor (de Drawmer 1973), een VCA compressor (de SPL Kultube), en een Bridge Diode compressor (de Heritage Audio HA-609A) zitten. Allemaal met hun eigen karakteristieken.


 

11 mei 2023

Vandaag zijn twee zendingen binnengekomen met accessoires voor in de studio. Van een nieuwe zitkruk tot een gitaarband en van een amp-switch tot AA batterijen. Nu is het wachten op de Heritage Audio HA-609A dual mono/stereo compressor/limiter. Die wordt vrijdag verwacht.


 

10 mei 2023

Vandaag hebben we de IGS Audio Volfram Limiter verkocht en direct daarop dan zijn opvolger, de Heritage Audio HA-609A Elite Series dual mono/stereo compressor/limiter besteld. De reden van deze wijziging is dat ik de stappen van het schakelen bij de IGS Audio te groot vond, en ik moest kiezen tussen compressorverhoudingen om tot een limiting instelling te komen. Met de Heritage Audio HA-609A kunnen we gelijktijdig comprimeren en limiten. Dat is het grote voordeel en de reden voor de wijziging van apparaten van ongeveer dezelfde klasse. We verwachten de Heritage Audio eind deze week of begin volgende week binnen te krijgen.
 

7 mei 2023

Vandaag wat bestellingen geplaatst voor kleine accessoires in de studio.


 

6 mei 2023

Vandaag geen cursisten maar brengen we een gepland werkbezoek aan Musicstore Köln.
Laat je ook door MusicStore medewerker Jeroen virtueel rondleiden in hun winkel:
 

3 mei 2023

We zijn met Tegeler in het diepe gesprongen met de Blackbox. We weten nog niet precies wat voor VST het is (dat wordt bij de introductie pas bekend gemaakt), maar hebben hem alvast gepre-ordered voor de kennismakingsprijs tot 1 juni. Maar we hadden altijd al een oog op Tegeler Audio Manufaktur (Made in Germany) en hebben er alle vertrouwen in dat ze hun klanten een (VST) product gaan leveren waar ze geen spijt van zullen krijgen. Het is sowieso een mooi merk en er zal zeker ook nog eens Tegeler hardware in de studio opduiken in de toekomst. Nu is het afwachten tot 1 juni. En natuurlijk van harte hopen dat we als bonus ook nog een Tegeler Cremé mogen ontvangen (er wordt er onder iedere 100 kopers van Blackbox één weggegeven)


 

2 mei 2023

Vanavond heb ik Ralph op afstand geassisteerd met het downloaden, installeren, licenseren en instellen van zijn nieuwe u-He Zebra 2 inclusief The Dark Zebra met veel presets van o.a. Hans Zimmer. Daarna hebben we ook nog zijn Rob Papen BIT geupdate naar BIT II en wat andere software geupdate zoals van Arturia en Steinberg. Ralph is weer up-to-date en in zijn nopjes met het nieuwe u-He Zebra VSTinstrument. Veel creatief plezier ermee Ralph!

Eerder vandaag hebben we tijdens de Spring Sale van Steinberg de HALion add-on Olympus Choir Elements VSTi van Soundiron aangeschaft. Deze stond al op ons wensenlijstje en was nu aardig afgeprijsd.

De Olympus Choir Elements for HALiion VSTi van Soundiron 

1 mei 2023

Vanavond ben ik weer op afstand met Matt en vooral zijn computer en de IK Multimedia IK Product Manager. We hebben van alles geprobeerd om Miroslav Philharmonik 2 werkend te krijgen en zelfs mijn eigen installer file van mijn archiefschijf nog naar hem overgezet om die te proberen, maar helaas allemaal zonder resultaat. uiteindelijk hebben we dus de IK Multimedia support ingeschakeld en hopen we dat die snel contact met hem opnemen en het probleem voor- en met hem oplossen. Dus soms lopen zelfs wij vast met alle ervaring van de afgelopen 23 jaar die we les en support geven. Maar gelukkig lukt het in 99% van de gevallen wel. Vorige maand nog hebben we voor een andere klant exact hetzelfde pakket gedownload, geïnstalleerd en geactiveerd en die werkte direct daarna feilloos in Cubase Pro 12. Onze 'gevleugelde' uitspraak is dan ook: "Het blijven computers".


 

29 april 2023

Vandaag ben ik bij Cor in Sprang-Capelle voor zijn Cubase les. We nemen de instellingen en de basics door en zorgen dat zijn Universal Audio LA-610 channel-strip en Lexicon PCM96 reverb, beide high-end studio apparaten, goed zijn aangesloten op zijn Steinberg UR44c interface. Zo kan Cor dadelijk aan de slag met zijn projecten.


 

26 april 2023

Vanavond heb ik Matt op afstand support gegeven bij de installatie van IK Multimedia Miroslav Philharmonik 2. Helaas is het nog niet gelukt als gewenst wegens wat 'dwars gedrag' van de IK Multimedia Software Manager. We zien waar het fout gaat maar hebben het nog niet opgelost. We maken het aanstaande maandag af.


 

25 april 2023

Afgelopen avond heb ik Wendy support mogen geven voor haar Cubase DAW met veel te veel plugins die veel te traag opstartte. Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad maar haar systeem is een stuk opgeschoond en Cubase start nu weer snel op zodat zij weer veel effectiever kan werken. Heel veel succes met je projecten en je opdrachten Wendy!


 

24 april 2023

Vanavond heb ik Ralph weer support mogen geven op het updaten van zijn systeem en het installeren en licenseren van enkele nieuwe VSTi's en geluidsbanken. Alles is weer prima gelukt en Ralph kan weer verder. Veel succes en plezier en tot de volgende keer!


 

22 april 2023

Vandaag geen Cubase cursisten maar aandacht voor andere (pro) muzikanten. Het is vandaag immers RSD, oftewel Record Store Day. Dus we zijn vandaag naar de platenzaak Kroese Recordshops in Arnhem getogen en hebben daar een flinke stapel diverse CD's gescoord. We zijn immers nog van de oude stempel en de fysieke media. En omdat CD's praktisch zijn, dus die en geen vinyl.


 

20 april 2023

Vanavond heb ik Jurgen op afstand 2 uur support en les gegeven in Cubase. We hebben van alles doorgesproken als eventuele aanschaffingen op het gebied van hardware en software, oplossingen op het gebied van mixing en dynamics en het werken met VST pre-amps en channel strips etc, etc, etc. Jurgen heeft weer veel input waar hij mee verder kan en over iets meer dan een maand hebben we de volgende afspraak staan. Veel plezier met Cubase en je muziek en tot dan Jurgen!


 

17 april 2023

Vanavond heb ik Matt weer op afstand een uur Cubase les ( en tips & tricks) mogen geven. Matt wordt zo langzaam echt een gevorderde leerling en komt al met de complexere vragen. Die kunnen we gelukkig nog steeds goed beantwoorden, dus we gaan gewoon nog steeds samen verder in zijn Cubase ontdekkingstocht. Tot over een maandje Matt, veel plezier en succes met Cubase in de tussentijd.


 

14 april 2023

We hebben al een tijdje ons oog geworpen op de KORG M1 VSTi softsynthesizer. Hij is van KORG zelf, met de exacte patches (inclusief ALLE officiële ROM cards). De klank is identiek en de dynamiek nagenoeg ook. Tevens kijken we naar de WAVESTATION VSTi omdat we zelf een 'echte' hardware KORG WaveStation SR bezitten en benieuwd zijn naar de verschillen, en ook alle extra ROM cards die in de VSTi software versie standaard meegeleverd zijn. Anders dan hardwaare cards, waar op Marktplaats en Ebay meestal meer dan €100 per setje (ze zijn allemaal per 2 cards met waveforms en presets) wordt gevraagd. En nu heeft KORG Software&Sound Libraries een aanbiedingsperiode met tot 50% korting. Nu toeslaan dus! We hebben dus zowel de KORG M1 VSTi alsook de WAVESTATION VSTi aangeschaft en geïnstalleerd.

HIER schaf je de KORG software aan.


 

13 april 2023

Vandaag is de NAMM Show (muziekbeurs) weer begonnen in Anaheim, Californië (USA). De NAMM Show duurt tot en met 15 april en is de grootste muziekbeurs ter wereld en ook ongeveer de enige overgebleven algemene muziekbeurs ter wereld. De Musikmesse is immers gestopt en verder zijn er in Europa nog enkele specifieke beurzen als de Guitar Summit (gitaren en aanverwanten) in Mannheim (D) en de Superbooth (synths en studio apparatuur) in Berlijn (D). Verder zijn er nog wat kleinere lokale evenementen. Maar een echt grote algemene muziekbeurs in Europa bestaat inmiddels niet meer.


 

5 april 2023

Vanavond heb ik Cor uit Sprang Capelle op afstand ruim 2 uur Cubase les en support gegeven. Hij gaat binnenkort met vakantie dus we hebben bij hem de ASIO4All driver geïnstalleerd zodat hij onderweg kan werken. Cubase Pro 12 geupdate naar versie 12.0.60 en een heel aantal kleinere vragen over Cubase behandeld. Cor gaat nu eerst op vakantie, en aan het einde van de maand geef ik hem een dagdeel les op locatie in Sprang Capelle. Fijne vakantie Cor, en tot dan!

Later op de avond: omdat we toch wel graag een Lexicon like VST FX wilden hebben, maar niet de belachelijke prijs van Relab LX480 (wel net een andere Lexicon VST FX) willen betalen, is de nieuwe Arturia Rev LX-24 (VST FX op basis van de beroemde Lexicon 224) een no-brainer. Zeker als je al in het bezit bent van de nodige software van Arturia. En dat zijn we. Kijk dan voor jouw prijs door in te loggen op de Arturia website. Deze was daardoor voor ons zo goedkoop, en dit type reverb stond al zo lang op het wensenlijstje, dat het logisch is dat het deze is geworden. Nu zijn we met de VST FX en reverbs ook volledig voorzien.
 

3 april 2023

Vanavond heb ik Alwin ondersteund met tal van vooral VSTi gerelateerde vragen. Over het eenvoudig achteraf wisselen van VSTinstruments in MIDI arrangemente, IK Multimedia MODO Bass, over NATIVE INSTRUMENTS Kontakt, transponeren in MIDI, het instellen van zijn Yamaha Music Europe Genos in Cubase en anderen. Alles is uitgelegd, door Alwin laten doen in Cubase en daarmee een stukje geborgd. Heel veel succes en plezier Alwin en tot binnenkort.


 

1 april 2023

Vandaag ben ik weer bij Ralph in Utrecht. Eerst allerlei kleinere en grotere updates downloaden en installeren en daarna gaan we composities uitmixen. Ralph leert op dat vlak heel veel vandaag en is meteen enthousiast met songs aan de slag. Veel plezier en succes Ralph!


 

30 maart 2023

Vandaag is de Cubase 12.0.60 maintenance update voor Cubase 12 uitgekomen. De update is gratis voor Cubase 12 gebruikers van deze versies voor zowel Mac als Windows. Bij AMPS Recordings is de update inmiddels geïnstalleerd en draaiend.


 

29 maart 2023

Groot nieuws. Wegens de vele commotie die het besluit van Waves Audio teweeg heeft gebracht om alle door klanten gekochte plugins niet-upgradable te maken en klanten te dwingen abonnementen af te sluiten als ze met up-to-date plugins willen werken, hebben ze dit besluit teruggedraaid. We hebben dus weer de mogelijkheid om plugins te kopen en te upgraden, naast het nieuwe abonnementen model. De golf aan klachten van Waves Audio klanten wereldwijd (inclusief die van ons) heeft dus echt geholpen. Gelukkig heeft Waves dit tijdig herkend en gereageerd. Hiermee hebben ze denk ik hun bedrijf gered.

Vanavond had Cor weer Cubase les op afstand. Eigenlijk was het vooral analyseren en fouten zoeken met zijn UR44c. Zodra we zijn galm aansluiten gaat deze vol oversturen, terwijl zijn External FX helemaal goed staat ingesteld. Verder hebben we geen signaal op zijn main output en krijgen we die enkel aan het werk met volle galm uit zijn UR44c dspFX. En daar kun je én de send niet uitschakelen, en als je het send signaal naar beneden schroeft, ben je het signaal weer helemaal kwijt. Hij lijkt defect wegens het extreem vreemde gedrag wat de UR44c vertoont. Cor heeft hem nog niet lang, dus hij kan nog binnen 30 dagen retour voor een andere. Die zal dan ditmaal op ons advies van I4studio gaan komen. Tot volgende week Cor, hopelijk heb je de nieuwe UR44c dan binnen en werkt het dan wel allemaal naar behoren. De niet gesloten doos van Bax Music zei eigenlijk al wel genoeg....


 

28 maart 2023

-BREAKING NEWS UPDATE- 29 maart: Waves heeft de aanpassing in het beleid teruggedraaid na een tsunami van klachten van klanten. Onderstaande is dus achterhaaalde informatie (maar we laten het wel staan).
We zijn nog steeds verbouwereerd dat Waves Audio van de ene dag op de andere zijn systeem heeft aangepast waardoor je geen software meer kunt upgraden en geen licenties overdragen naar anderen of naar een nieuwe computer. Naast dat we iedereen per direct afraden om met hun abonnementenmodel in zee te gaan hebben we de link op de linkpagina naar de website van Waves inmiddels ook gedeactiveerd. Bijkomend issue is natuurlijk de desinvestering. Van het ene op het andere moment is de software boekhoudtechnisch waardeloos geworden en zullen we er extra afschrijving op moeten doen. Met dank aan Waves.


 

27 maart 2023

-BREAKING NEWS UPDATE- 29 maart: Waves heeft de aanpassing in het beleid teruggedraaid na een tsunami van klachten van klanten. Onderstaande is dus achterhaaalde informatie (maar we laten het wel staan).
Waves Audio is per direct overgestapt van het kopen van plugins naar een abonnementsversie. Als je nieuwe Waves Audio plugins wilt hebben, of jouw oude versies wilt updaten, dan ben je nu te laat. Wij dus ook. En omdat we niet meegaan in de online abonnementen waanzin is hier voor AMPS Recordings het einde gekomen aan het aanschaffen en updaten van Waves plugins. AMPS Recordings zal vanaf nu aan klanten nooit meer het advies geven om Waves Audio plugins aan te schaffen. We passen ons advies aan in: DOE HET NIET! Wij adviseren je graag in je keuze voor de juiste plugins van merken als Softube, IK Multimedia, Arturia en Plugin Alliance. Waves Audio heeft voor ons hiermee afgedaan als leverancier. Het schofferen van de klant heeft bij hen het ultieme hoogtepunt bereikt.

Verder heb ik vandaag nog een mooie review voor het gastenboek mogen ontvangen van Bert, die afgelopen zaterdag te gast was voor de het updaten van zijn Cubase DAW en het aanpassen van zijn template met de daarbij behorende uitleg.
Dank je wel voor je review Bert! De review van Bert vind je terug op de datum 25 maart 2023, de dag dat hij bij ons was.

Vanavond heb ik een klant op afstand geassisteerd met het installeren en instellen van zijn tweedehands aangeschafte Steinberg cc121 Cubase controller. Ik durf te zeggen dat dat de laatste betaalbare gebruikte cc121 was die momenteel te koop was in Nederland. De klant had hem op aanraden van ons gekocht bij Tools4Tones in Nijmegen waar er één te koop stond voor een redelijke prijs.

Later vanavond een klant op afstand geholpen met wat instellingen in Cubase voor zijn geluid. Alles is snel opgelost. Veel succes met Cubase Arjan!


 

25 maart 2023

Vandaag mocht ik Bert weer welkom heten bij AMPS Recordings voor zijn tweede deel Cubase cursus. We hebben zijn Zoom R20 weer ingesteld op Cubase en de remote control werkend gemaakt. Tevens hebben we de Cubase Pro 12 update aangeschaft. Daarna hebben we voor hem en zijn werkwijze specifieke Cubase onderdelen behandeld zoals de inserts, send+return en een Group Channel toegevoegd in de voor hem gebouwde Cubase template en hebben we het voor hem nieuwe Vari Audio kort behandeld. Na enkele uren waren we alweer klaar en Bert kan weer verder met opnemen en mixen. Veel plezier en succes Bert en tot de volgende keer.


 

22 maart 2023

Vanavond heb ik Cor uit Sprang Capelle weer 2,5uren advies en les op afstand gegeven. We hebben zijn Steinberg UR44c geïnstalleerd en ingesteld, zijn Cubase Pro 12 installatie afgemaakt en diverse hardware waaronder zijn Universal Audio LA-610 channel-strip aangesloten. De aansluiting van zijn Lexicon Pro PCM96 gaat nog een vervolg krijgen op locatie eind april. Voor nu veel succes met Cubase en je opname tests met zang, en tot volgende week Cor! Want dan gaan we weer gewoon verder met de Cubase lessen.

P.S. Wat is de muziekwereld toch klein, want mijn klant van vandaag en die van gisteren, dus Cor en Tom, blijken elkaar vanuit de muziek ook te kennen...


 

21 maart 2023

Vanavond was ik bij mijn vaste klant Tom in Nijmegen. We hebben een aantal nieuwe functionaliteiten van Steinberg Cubase Pro 12 bekeken en het daarna samen met een Dorico Elements update aangeschaft. Daarna hebben we alles gedownload, geïnstalleerd en gelicenseerd. Verder hebben we nog enkele zaken rond reverb VST's en hun settings behandeld. Het was voor Tom en mijzelf weer een zeer geslaagds avond.


 

20 maart 2023

Vanavond heb ik Matt weer anderhalf uur op afstand Cubase les gegeven. Met de muziek gaat het al heel goed, en we zijn vooral bezig met de juiste manier van het uitwisselen van songs met zijn muziekpartner. Matt neemt veel instrumentaal gitaar op met VSTi arrangementen. Dat neemt hij dan mee naar zijn muziekvriend, die weer de blaaspartijen (o.a. saxofoon) en vocals voor zijn rekening neemt. En dat neemt Matt dan weer mee naar huis om dan verder af te mixen. Dus vandaag ging het vooral over de meest praktische manier om songs over te zetten, mee te nemen op USB stick, te kopiëren, te hernoemen, erbij op te nemen, weer terugzetten op stick en weer mee naar huis te nemen. Veel succes Matt, en tot volgende maand!


 

19 maart 2023

Vandaag ben ik bij Rene in Dieren. Hij is maar heel kort in Nederland en daarom werken we bij hoge uitzondering een keer op de zondag. Eerst tackelen we een aantal Cubase gerelateerde issues op zijn laptop met Cubase Elements 11, de ASIO4All driver en iZotope Ozone. Als dat opgelost is gaan we verder op zijn grote studio PC en updaten we zijn DAW software als Arturia V Collection, Steinberg Cubase Pro 11 en Native Instruments Komplete. Staks kan Rene weer lekker werken op een geupdate en vlekkeloos werkend systeem met de beschikking tot al zijn VSTinstruments. Veel plezier en succes met je muziek Rene!


 

18 maart 2023

Vandaag heb ik Alwin op afstand ongeveer 5 uren geholpen met allerhand zaken rond zijn DAW systeem. We hebben de installaties van Native Instruments Komplete 14 Ultimate gecontroleerd en voor een deel hersteld. Daarna zijn we bezig geweest met zijn recording settings en latency issue. Dit is ook prima opgelost. Als laatste hebben we nog meerdere templates in Cubase gemaakt voor de verschillende doeleinden en hem getoond hoe hij relatief eenvoudig VSTinstrumenten van geïmporteerde MIDI tracks kan wijzigen. Een zeer geslaagde sessie voor beiden. Tot over een paar weken in het mooie Zeeland Alwin!


 

17 maart 2023

Vandaag is de levering van Thomann met de Gretsch G5622T-140 Electromatic SP binnengekomen. Deze gitaar is de 140th Anniversary Limited Edition uitvoering van de Electromatic in het betaalbare segment. Het is een semi-hollowbody model met zogeheten center block en een Bigsby tremolo systeem. De 2-tone kleurstelling is prachtig en een aanwinst voor de studio. Eigenlijk alles wat je van een echte Gretsch Electromatic mag verwachten. Met deze mooie Gretsch Jazzgitaar zijn we dan wel compleet met ons gitaren sectie, er is trouwens ook geen ruimte meer voor nog een gitaar. 9 elektrische gitaren zijn voor AMPS Recordings voldoende voor onze ambities.


 

16 maart 2023

Vanavond heb ik Alwin op afstand support gegeven. We hebben de complete Steinberg library overgezet naar zijn nieuwe 2TB SATA SSD schijf. Daarna zijn we zijn NATIVE INSTRUMENTS Komplete 14 Ultimate gaan installeren op dezelfde schijf. De downloads en installaties laten we rustig doorlopen. Zo zal alles erop staan als we zijn setting aanstaande zaterdag op afstand compleet gaan maken. Tot zaterdag Alwin!


 

15 maart 2023

Vanavond heb ik 2 uren les en advies op afstand gegeven aan Cor. Cor werkt met een Steinberg UR22 interface, een Rode NT1 microfoon en Cubase Elements 12. Echter is vorige week al gebleken dat hij ook beschikt over een Universal Audio LA-610 professionele channel-strip. En nu blijkt hij ook nog een Lexicon Pro PCM96 Reverb processor te hebben. En die wil hij ook gaan gebruiken, in combinatie met Cubase. Maar daarvoor heeft hij een audio interface met meer I/O (In- en Outputs) nodig, en een grotere Cubase versie. Na mijn advies heeft hij nu (al) Cubase Pro en een Steinberg UR44c aangeschaft. Over een paar dagen heeft hij zijn nieuwe interface en bijbehorende bekabeling binnen. Volgende week hebben we de volgende afspraak staan, en dan ga ik hem op afstand door het aansluiten van de hardware heen loodsen, en met computer verbinding ook zijn Cubase optimaal instellen voor zijn mooie setup. Tot volgende week Cor!

Eerder vandaag hebben we de Gretsch G5622T-140 Electromatic® 140TH double platinum center block with Bigsby® semi-hollowbody jazzgitaar besteld als laatste aanwinst voor in de studio. Daarmee hebben we een mooie collectie verschillende typen gitaren in de studio. We hebben nu o.a. stratocaster-, telecaster, Les Paul-, Flying-V en semi-hollowbody jazzgitaar modellen in de studio. En ook nog een 7-snarige gitaar. We verwachten de Gretsch Electromatic 140th Anniversary binnen een week binnen te hebben.

De Gretsch G5622T-140 Electromatic 140th with Bigsby semi-hollowbody jazzgitaar 

13 maart 2023

Vanavond heb ik Patrick uit Duitsland twee uren Cubase support op afstand gegeven. Wat we hebben gedaan is uitleg geven en praktische ondersteuning bij het opschonen van de projectstructuur en bestaande songs op diverse (verkeerde) plekken op de computer. Met de Backup Project functie hebben we heel veel gecorrigeerd en nu hoeft Patrick het alleen nog maar op de ingeslagen weg af te maken, en dan heeft hij weer een 'clean' systeem. Veel succes Patrick, en tot binnenkort.


 

11 maart 2023

Vandaag hebben we Mongolian Voices - Ancien Phrases van Sonuscore voor HALion Sonic aangeschaft. De VST soundset is meteen vanaf de Steinberg website gedownload, geïnstalleerd en gelicenseerd op het DAW systeem van AMPS Recordings. Er wordt inmiddels al mee gewerkt voor een nieuwe productie.
 

7 maart 2023

Vanavond heb ik Ralph weer op afstand support mogen geven voor het oplossen van het opstartprobleem van zijn Cubase Pro 12. Het euvel was helaas zijn niet meewerkende IK Multimedia iRig keyboardje. Die hebben we afgekoppeld en daarmee is het issue voor nu opgelost. Punt is wel dat het niet goed is dat de iRig issues in Cubase veroorzaakt. Verder hebben we weer meerdere soundsets gedownload, gelicenseerd en toegevoegd aan u-He Diva. Veel plezier met je nieuwe sounds Ralph, en tot april bij jou in Utrecht. Dan gaan we aan de slag met songs in Cubase. Hands-on.

Eerder vandaag hebben we de zending met de Hercules gitaarstandaard en de Minotaur gitaarband ontvangen. Daarmee heeft de Epiphone 1958 Korina Flying V heeft zijn ereplaats in de studio gekregen.


 

4 maart 2023

Vandaag heb ik Jan in de studio voor zijn (eerste) cursus Cubase. Zijn vriendin is klassiek geschoold sopraan en hij gaat met Cubase haar zang opnemen met begeleiding van een orkestband. We zijn bezig geweest met de belangrijke basics, het aanmaken en opnemen van sporen, het importeren van orkestbanden, basic plugins als gate/compressor/limiter en reverb, het gebruik van de multi-timbrale VSTi HALion Sonic 7 en als laatste VariAudio. Misschien toch nog vóór 28 maart (-40% aanbieding) upgraden naar Cubase Pro 12. Veel plezier en succes met je opnames Jan!


 

2 maart 2023

Vanavond heb ik Eugène (een vaste klant) uit de Kop van Noord-Holland ruim een uur Cubase support gegeven en zijn vragen allemaal samen met hem doorgelopen, beantwoord, en gezorgd dat hij er nu zelfstandig mee verder kan. Veel succes en tot een volgende keer Eugène!

Eerder op de dag hebben we in Hoogeveen een mooie gebruikte Epiphone Limited Edition 1958 Korina Flying V opgehaald die via Marktplaats is aangeschaft. Het is een prachtige gitaar die al jaren bovenaan het gitaren-wensenlijstje prijkte. Bij deze kan die nu van het lijstje (wat steeds korter wordt) worden afgestreept


De Epiphone Limited Edition 1958 Korina Flying V natural finish 

1 maart 2023

Vanavond ben ik weer bij Arjan in Arnhem. We lopen zijn instellingen en template van zijn Cubase Pro 12 en Steinberg UR22 interface na, updaten zijn HALion Sonic 7 en gaan daarna praktisch aan de slag met opnemen.


 

28 februari 2023

Vanavond heb ik Cor weer op afstand een uur Cubase les gegeven. We zijn bezig geweest met het aanmaken van een song op de juiste wijze (opslaglocatie op zijn computer), het importeren van MIDI files en het wijzigen van instrumenten. Volgende week maken we een start met het opnemen van vocals in Cubase bij de geïmporteerde MIDI files. Tot volgende week Cor!


 

25 februari 2023

Vandaag ben ik weer bij Alwin in Hoedekenskerke (Zeeland). We gaan nu alles afronden en de puntjes op de 'i' zetten. Hij heeft ook nog Cubase 12 Pro aangeschaft en Native Instruments Komplete Ultimate. Dat gaan we ook nog installeren en activeren.


 

22 februari 2023

Vanavond heb ik Cor weer anderhalf uur Cubase les op afstand gegeven. Cor werkt met de combinatie met een Yamaha Tyros 4. Hij speelt dan zijn idee in op de Tyros, zet het dan op stick en gaat het in Cubase verder bewerken. Dat is zijn workflow en ik mag hem dan begeleiden in het leren te werken in en met Cubase om zijn songs dan fijn te slijpen en af te maken. Volgende week staat de volgende les alweer gepland. Tot dan Cor!


 

20 februari 2023

Vanavond heb ik Ralph weer op afstand support op afspraak mogen geven. We zijn nog even in het issue van het opstarten van Cubase gedoken. Het lijkt nu opgelost te zijn, even afwachten de komende dagen. Verder hebben we zijn aangeschafte Miroslav Philharmonik 2 van IK Multimedia gedownload en volledig geïnstalleerd op de juiste drive. Het heeft even geduurd met de download van ruim 45GB (geïnstalleerd 55GB), maar we hebben alles mooi aan het werk en meteen weer geïntegreerd in zijn template. De volgende afspraak voor een installatie op afstand is alweer gemaakt, en over een maand zien we elkaar weer in Utrecht. Tot over 2 weken Ralph!

Klanttip van de week: HALion Sonic 7 voor Cubase 12 gebruikers. Ben je in het bezit van Cubase 12, dan kun je nu HALion Sonic 7 downloaden en installeren. Deze wordt echter niet in de Download Assistant aangegeven als actuele update. Maar als je onder Cubase kijkt staat HALion Sonic 7 er wel als niet geïnstalleerd tussen. Die update kun je draaien en werkt ook. En als je er assistentie bij wilt hebben staan we natuurlijk voor je klaar!


 

18 februari 2023

Deze zaterdag had ik Peter uit Oostzaan in de studio voor het tweede deel van zijn Cubase cursus. In december 2022 was ik bij Peter op locatie voor zijn eerste Cubase cursus. Vandaag zijn we de diepte ingegaan over enkele specifieke onderwerpen die voor Peter belangrijk zijn voor zijn workflow. We hebben ons verder verdiept in GrooveAgent en het werken met separate outputs voor de verschillende instrumenten in de drumkit. Daarna hetzelfde maar dan iets korter over HALion Sonic SE/HALion Sonic 7 (inmiddels sinds eergisteren). En wat we ook nog hebben behandeld is het opnemen/importeren van samples en die dan gebruiken in je Cubase project. Daarnaast ook getoond hoe dat zou kunnen werken in de nieuwe HALion 7, die ook onderdeel is van Steinberg Absolute 6 dat gisteren is uitgekomen. Peter heeft alles gezien en geleerd wat hij wenste en kan nu volop creatief aan de slag. Heel veel succes en plezier met je muziek Peter!


 

17 februari 2023

Vandaag is de levering met onder andere de Golden Age Premier EQ-73 binnengekomen. De EQ-73 Premier is inmiddels aangesloten en getest in combinatie met de rest van de channel-strip: de Universal Audio UA710 Twin-Finity hybride voorversterker en de Golden Age Project COMP-2A buizencompressor. Tezamen met de AKG C414 XLII is het een gouden combinatie!

De 'Industry Standard' AKG C414 XLII microfoon met op de achtergrond de voorversterkers en channel-strips


De AKG C414 XLII microfoon met op de achtergrond de pre-amps en de channel-strips.


De 'custom' channel-strip met de UA710 twin-finity, de COMP-2A en de EQ-73


De 'custom' channel-strip bij AMPS Recordings bestaande uit de Universal Audio UA710 Twin-Finity hybride pre-amp, de Golden Age Project COMP-2A buizencompressor en de Golden Age Premier EQ-73 'Neve 1073 style' 3-band equalizer (de nieuwe aanwinst).


Verder hebben we vanavond Steinberg HALion 7 aangeschaft, gedownload, geïnstaleerd en gelicenseerd. Gisteren uitgekomen, nu al operationeel bij AMPS Recordings.De korte promo van Steinberg over HALion 7.


En als laatste issue op de dag is dan ook nog op het allerlaatst de batterij van de Roland R-70 drumcomputer leeg. Die gaat het dus morgen niet doen terwijl we dan een cursist hebben. Dat laten we dus natuurlijk niet gebeuren. Dus de drumcoputer kabels worden nog even van labels voorzien en de drumcomputer wordt ontkoppeld. Dan gaat hij met een doosje reserve batterijen mee naar beneden om geopend te worden. Dat is met een stuk of 10 schroefjes gedaan. De CR2032 batterij (redelijk standaard voor synthesizers) zit wel iets verborgen, maar is toch goed te vervangen. Dan weer in elkaar zetten en weer mee de studio in om weer aan te sluiten. De batterij is goed geplaatst, want de drumcomputer doet het weer. Het opnieuw instellen van de individual outputs voor alle kicks en snares is net zoveel werk. Dat moet wel gebeuren want de beide instrumenten hebben met de dedicated outputs ook een eigen kanaal in de mixer met eigen compressie op de inserts. Alles werkt weer naar behoren, dus de cursist kan komen!


 

16 februari 2023

Vanavond heb ik Ralph nog even op afstand support gegeven voor een irritante opstart fout van Cubase. Zo ben ik het nog niet eerder tegen gekomen, maar het is toch snel opgelost. Een ander klein issue zit in de hardware wat we op 1 april op locatie in Utrecht op gaan lossen. En volgende week op afstand gaan we op afstand zijn nieuw aangeschafte software en updates downloaden, installeren en activeren. En natuurlijk weer in zijn template integreren als er dan nog tijd over is. Tot maandag Ralph!

Vanmiddag is de AKG C414 XLII microfoon binnengekomen!
Dit is naast mics als de Shure SM57 en SM58, de Sennheiser e609 en de Neumann U87 een 'Industry Standard' microfoon die je vind in ongeveer alle professionele studio's in de wereld. En dus nu ook bij AMPS Recordings.

De 'Industry Standard' AKG C414 XLII microfoon bij AMPS Recordings 

14 februari 2023

Vanavond heb ik Bert weer een uurtje support op afstand gegeven. Bij zijn aanschaf van de update van Steinberg Cubase Elements naar Cubase Artist was iets misgegaan met het versturen van de e-mail met de codes aan de kant van Steinberg. Het heeft even geduurd en wat voeten in de aarde gehad om dat opgelost te krijgen. In de tussentijd was zijn nog geen 3 maanden oude Zoom R20 ook nog stuk gegaan, maar die was snel vervangen.
Bert heeft nu een nieuwe computer en we hebben zijn instellingen van de buffer size goed gezet voor de minimaal mogelijke stabiele latency en al zijn In- en Outputs in orde gemaakt in Cubase in combinatie met de R20. Daarna hebben we zijn template gebouwd en meteen geoptimaliseerd met Gate-Compressor-Limiter en Hi- en Low pass filters en reverb. Alles staat nu goed en hij kan ermee aan de slag. Tot over een maand bij AMPS Recordings in de studio Bert!

Eerder op de dag weer wat leuke gadgets besteld voor in de studio zoals een Golden Age Premier EQ-73 equalizer als onderdeel voor een custom 3-piece channel-strip en een AKG C414 XLII microfoon.


 

13 februari 2023

Vanavond heb ik Cees (gepensioneerd drumleraar) uit Brunssum support gegeven voor zijn Steinberg Cubase meldingen en opname issues. We hebben zijn eLicenser software, Steinberg Download Assistant en Cubase Pro 10.5 alle drie ge-update naar de nieuwste versies. Met daarna de Maintenance functie uitvoeren zijn al heel veel meldingen opgelost. Daarna nog zijn template opgeschoond met 'remove unused media' in de audio pool. Hiermee zijn dan alle meldingen verdwenen en kan Cees weer eenvoudig nieuwe projecten starten en opnemen. Nog een klein issue met een MIDI interface getackled. Binnenkort ga ik weer bij hem langs zodra het schikt, en dan gaan we de MIDI van zijn Roland digitale piano weer gewoon met conventionele DIN MIDI kabels aansluiten aan zijn Steinberg UR44C interface, waarmee de laatste hindernis dan voor hem qua hardware een aansluitingen genomen is. Dan gaan we ons nog even concentreren op de optimale Cubase workflow. Tot dan Cees!


 

8 februari 2023

Vanavond heb ik Cor uit Sprang-Capelle zijn eerste Cubase les (op afstand) gegeven. Cor maakt composities op zijn Yamaha Tyros en wil deze beter laten klinken. En dat wil hij gaan doen met behulp van Steinberg Cubase. Een prima keuze zou ik zeggen! Vandaag was dus zijn eerste les en Cor heeft de belangrijkste basics van het instellen van zijn systeem gezien, en we hebben ook al een MIDI-file geïmporteerd en daarbij ook direct een paar instrumenten in HALion Sonic SE vervangen als oefening. Cor is enthousiast en we gaan meteen over een week verder met de volgende les. Succes en tot over een week Cor!


 

7 februari 2023

Vanavond weer twee klanten met eenzelfde issue kort geholpen. Arnold met Cubase 5, Arjan met Cubase 12. Van allebei wist ik al wat het issue zou zijn, wat ook klopte. beide waren hun driver 'kwijt' in Cubase. een issue wat normaliter met 30 seconden weer opgelost is. Zo ook nu. dus de rest van de avond heb ik vrij!


 

6 februari 2023

Vanavond heb ik Matt uit Boxmeer weer anderhalf uur op afstand Cubase les gegeven. In november 2021 ben ik bij Matt in Boxmeer geweest om hem zijn eerste Cubase (Artist) les te geven. Sindsdien geef ik hem regelmatig individueel les op afstand, en dat werkt prima. Matt leert steeds meer van Cubase begrijpen en is erg enthousiast en productief, wat het leerproces ook zeker ten goede komt. Vandaag hebben we ons vooral bezig gehouden met al dan niet gebruik van dynamische insert effecten op een symphonisch orkest, alle routing mogelijkheden in de mixer om het leven gemakkelijker te maken en de algemene dynamiek en plaatsing van de instrumenten in een filharmonisch orkest. Matt heeft weer veel geleerd waar hij erg blij mee is en gaat weer met zijn enthousiasme aan de slag. De volgende afspraak is alweer gepland voor over 6 weken. Veel succes en plezier, en tot dan Matt!


 

4 februari 2023

Vandaag ben ik weer bij Alwin in Hoedekenskerke (Zeeland) om zijn studio af te bouwen en alles correct werkend in te stellen. Alle hardware is nu werkend aangesloten en grotendeels ook naar wens werkend. Over één à twee maanden gaan we de 'puntjes op de i' zetten.

Werk in uitvoering in de studio van Alwin met o.a. de Slate Raven


De Focusrite en Steinberg interfaces zijn hier deels aangesloten. Ze zijn inmiddels ook onderling aangesloten met ADAT en WordClock.


Werk in uitvoering in de studio van Alwin met o.a. de Slate Raven


De Behringer line-mixer om de TC-Helicon, Lexicon en Yamaha FX processors en Tascam players aan te sluiten op de interfaces.


Werk in uitvoering in de studio van Alwin met o.a. de Slate Raven


Work in progress aan het Slate Raven systeem met Steinberg Cubase Pro...


Werk in uitvoering in de studio van Alwin met o.a. de Slate Raven


En het meeste is inmiddels functioneel werkend aangesloten.


 

2 februari 2023

Deze donderdagavond heb ik Hans uit Bavel (waar ik afgelopen zaterdag was) nog een uurtje Cubase les op afstand gegeven. Aan het einde van een intensieve lesdag (zoals afgelopen zaterdag), kan het zijn dat je hoofd overloopt van de informatie. En om dan nog even de 'puntjes op de i' te zetten kan één aanvullende les van een uurtje wonderen doen. Hans kon alles vragen waar hij nog mee zat en de afgelopen dagen tegenaan is gelopen met het werken met Cubase. En nu kan hij dus volop aan de slag met de theorie en deze in de praktijk gaan brengen. Veel plezier en succes Hans, en we spreken elkaar weer!

Eerder op de avond heb ik bij onze huis electronicus van Hureka Zevenaar nog een paar Cordial kabels met haakse TRS jack stekkers aan de ene kant, en rechte TRS jack en rechte TRS female jack in elkaar laten zetten voor mijn klant waar ik komende zaterdag naar toe ga in Zeeland. Alwin gaat een paar chique kabels krijgen. Met de hand gesoldeerd door een ervaren specialist. Dank je Matthijs!


 

1 februari 2023

Vanavond ben ik weer bij Arjan in Arnhem. We stellen zijn Cubase Pro 12 in met de UR22 MKII interface en bouwen samen een mooie recording template. Natuurlijk voorzien van de nodige uitleg en een aantal praktische vragen. Veel succes en plezier ermee Arjan, en tot over een paar maanden.


 

30 januari 2023

Deze maandag zijn de bestelde kabels binnengekomen om mee te nemen naar mijn klant in Zeeland aanstaande zaterdag. Dan gaan we onder andere zijn nieuwe audio interface optisch met ADAT doorlussen naar zijn oude interface om het aantal in- en outputs te verdubbelen en ook zijn FX processors volledig te gaan integreren in zijn DAW setup.

Verder heb ik vandaag nog een mooie review voor het gastenboek mogen ontvangen van Hans, waar ik afgelopen zaterdag te gast was voor de juiste setup van Cubase in combinatie met zijn hardware en bijbehorend de beginselen van Cubase. Tevens hebben we een mooie en functionele custom Cubase template gemaakt zodat hij met zijn arrangementen aan de slag kan.
Dank je wel voor je review Hans!


 

28 januari 2023

Vandaag ben ik bij Hans in Bavel (Noord-Brabant). Hans is professioneel arrangeur en heeft Cubase Pro 12 en een paar hardware synths en de Steinberg UR44c interface die hij werkend wil krijgen en mee wil leren werken. Voordeel is dat hij er vroeger al eens mee werkte, toen nog enkel MIDI op de Atari. We zijn ver gekomen, alles werkt en de basis is geleerd. Veel succes en plezier ermee Hans, en tot ziens.


 

19 januari 2023

Deze donderdagavond heb ik Jurgen uit Vught op afstand support en advies gegeven. We hebben de Steinberg software geupdate waar nodig en zijn aangeschafte Arturia FX Collection 3 gedownload, gelicenseerd en geïnstalleerd. Alles staat nu netjes zoals het hoort in Cubase en Jurgen kan ermee aan de gang. Veel succes en plezier en tot over 2 maanden bij onze volgende afspraak.


 

18 januari 2023

Vanavond heb ik Ralph uit Utrecht op afstand support mogen geven voor het installeren van een uitbreiding voor zijn U-he Diva VSTi en zijn nieuw aangeschafte Steinberg SIMPLE VSTi synthesizer die we gedownload, geïnstalleerd en gelicenseerd hebben. Heel veel plezier en succes met al je nieuwe sounds Ralph!


 

14 januari 2023

Vandaag ben ik bij Wessel in Hillegom. Wessel wil zijn songs van drums en piano kunnen voorzien, tezamen met zijn gitaar- en baspartijen. Na een succesvolle dag heeft Wessel alles geleerd wat hij wilde. Veel succes met je muziek en met Cubase Wessel!


 

9 januari 2023

Vanavond heb ik Matt weer ruim een uur Cubase les gegeven. Matt gaat altijd enthousiast aan de slag, waar dan weer een aantal nieuwe Cubase vragen uit voortkomen. die behandelen we dan samen, en de volgende stap wordt weer gezet. Zo is Matt al heel erg veel verder gekomen in Cubase. De volgende afspraak staat alweer voor over een maand. Succes en tot dan Matt.


 

8 januari 2023

Heb jij ook goede voornemens voor 2023?
Zet die stap om je eigen songs op te gaan nemen of je recording-/productie-/mix-/mastering skills te gaan verbeteren en volg een Steinberg Cubase cursus bij AMPS Recordings. Wij geven al 23 jaar Cubase cursussen, en er zijn jou al ruim 1000 cursisten voorgegaan. Snuffel door ons gastenboek op de site. Bekijk de cursuspagina en de nieuwspagina's en laat je overtuigen. Ook jij kunt goede producties met Cubase maken. Iedereen kan het leren op zijn eigen niveau met de volledig individuele cursussen bij ons in de zeer uitgebreide en complete hybride (én digitaal én analoog) home-studio of bij jou in je eigen recording studio. Nu is hét moment. Schroom niet en neem contact op!


 

7 januari 2023

Vandaag ben ik bij Alwin in Hoedekenskerke (Zeeland) om zijn Slate Raven touchscreen systeem, interfaces en randapparatuur (opnieuw)) aan te sluiten. De Slate Raven MTi is een heel mooi touchscreen systeem voor veel DAW's, waaronder Cubase. Maar je moet wel heel veel stappen doen om het goed te licenseren, installeren en in te stellen. We zijn vandaag ver gekomen, maar missen nog wat lengte kabel en een USB-hub voeding. We hebben het Raven systeem met Cubase werkend. Ook in combinatie met de Steinberg cc121 controller. Over een paar weken volgt het restant. Tot gauw Alwin!

Werk in uitvoering in de studio van Alwin met o.a. de Slate Raven 

Actueel nieuws

 

Hier vind u het actuele nieuws over AMPS Recording.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelt in en rond de studio. 

 

Volg AMPS Recordings ook op Facebook

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren. Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar. 

In het gastenboek vind u reacties van klanten over AMPS.

 


 

22 februari 2024

Vanavond nog even Sjaak geholpen met een plugin, beveiliging op zijn computer en de locatie voor crashfile bestanden van Cubase. Eind volgende maand zijn we weer bij hem op locatie in 's-Hertogenbosch.

Daarnaast vandaag de eerste deellevering binnengekregen voor een aanzienlijke order van een klant die naast de cursus Cubase, bij AMPS Recordings ook al zijn nieuwe bekabeling en een nieuwe krachtige studiocomputer heeft besteld. We verwachten alles over ongeveer een week binnen te hebben. Dat sluit dan weer prima aan op de vervolgafspraak die ik bij Frank heb staan over twee weken in Beusichem. Tot dan Frank!


 

20 februari 2024

Vanavond heb ik Frans uit Niedermörmter (D) nog even op afstand support gegeven met het inrichten en opslaan van nieuwe en bestaande songs in Steinberg Cubase Pro 13. Veel succes Frans, en tot gauw!

Verder zijn er vanavond ook nog twee offertes de deur uit gegaan voor opdrachten voor klanten, niet alleen voor cursussen, maar ook voor het leveren van een computer, materialen, bekabelen etcetera. Hopelijk worden de offertes binnenkort weer omgezet in opdrachten.


 

19 februari 2024

Vanavond heb ik voor Ruud uit Amstelveen zijn Cubase Artist 13 geïnstalleerd en gelicenseerd en direct aansluitend een uur Cubase les gegeven. Ruud is zeer content met de gerichte aanpak en de manier waarop hij nu door Cubase ondersteund met zijn baslessen verder kan. Heel veel succes en plezier Ruud.

Verder is er vandaag nog een levering binnengekomen met een gitaarriem, schoonmaakmiddelen voor fretboards en snaren, en diverse sets snaren voor de 7-snarige gitaren.


 

17 februari 2024

Deze zaterdag was ik bij Cees in Brunssum voor zijn cursus Cubase. Cees is al ongeveer 10 jaar klant bij AMPS Recordings. Vandaag hebben we zijn projecten opgeschoond en op de juiste manier opgeslagen. Verder hebben we zijn templates opgeschoond en ge-fine-tuned. Veel succes met je projecten Cees, en tot in de zomer!


 

15 februari 2024

Vanavond was ik twee uurtjes bij Tim in Dieren om hem te helpen met zijn settings van Cubase icm zijn TASCAM Model 24 digitale mixer/interface. Alles werkt nu weer zoals het hoort en Tim kan los met zijn multitrack drumpartijen. Veel succes Tim!

De home-studio van Tim


Verder is vandaag de dinsdag bestelde Squier Classic Vibe '60s Jazzmaster binnengekomen. Het is nu wachten op de laatste gitaar die nog in bestelling staat, de Solar S1.7AHLB 7-snarige neck-through gitaar met Fishman Modern Fluence pickups.


 

14 februari 2024


Vandaag nog wat accessoires besteld voor in de studio, waaronder een mooie gitaarband voor de nieuwe Squier en een voorraadje nieuwe snaren.


 

13 februari 2024

Deze dinsdag hebben we bij Thomann nog onze slag geslagen voor een Squier Classic Vibe 60's Jazzmaster Sonic Blue B-stock gitaar. Een offset gitaar is toch eigenlijk wel een must-have voor iedere studio, zeker als je je onder andere gaat specialiseren op Shoegaze. Dus deze wordt nog toegevoegd aan de gitaren collectie in de studio. We vinden er nog wel een plekje voor.

De Squier Classic Vibe '60s Jazzmaster in Sonic Blue 

10 februari 2024

Vandaag ben ik bij Sjaak in Den Bosch voor zijn cursus Cubase. Afgelopen donderdag hebben we zijn Cubase Pro 13 op afstand geïnstalleerd, en vandaag ben ik dan bij hem in (deze en komende dagen) Oeteldonk. Naast het bouwen van een goede template is de hoofdtaak het juist instellen van zijn Avalon Design USA Avalon 737SP channelstrip. Daarbij komt dan nog een aanschaf van de Universal Audio Lexicon 224 VST native plugin. Ook dat is geslaagd en Sjaak kan nu vol aan de bak met zijn template en dan zullen er vast vragen komen. Die gaan we dan de volgende keer behandelen. De afspraak voor de volgende keer is alweer gepland.


 

8 februari 2024

Vanavond heb ik als voorbereiding van mijn bezoek a.s. zaterdag aan Sjaak bij hem op de computer zijn Steinberg Cubase Pro 13 geïnstalleerd en gelicenseerd. Zaterdag ben ik bij hem, en hebben we Cubase Pro 13 al meteen werkend. Dan kunnen we direct aan de slag met zijn cursus Cubase.


 

7 februari 2024

Vanavond heb ik getracht Frank uit Beusichem (waar ik enkele weken geleden was) support te bieden. Helaas werden we voor het werken op afstand tegengehouden door Mac OS van Apple. Dus we hebben nog een aantal vragen doorgenomen en afgesproken dat ik over een maand weer naar hem toe ga om zijn mengpaneel volledig aan te sluiten, en zo mogelijk zijn Cubase te updaten naar Artist 13 (als zijn Mac OS en Apple ons dat toestaan). Wel kan ik al voorspellen dat de Mac bij Frank geen lang leven meer beschoren is... Tot volgende maand in Beusichem Frank!


 

6 februari 2024

Vanavond heb ik Frans nog support gegeven op enige vragen waar hij tegenaan gelopen is na zijn cursus bij hem thuis in de studio afgelopen zaterdag. We hebben alles uitgebreid doorgenomen en Frans kan nu vol aan de slag met zijn projecten. Veel succes en tot gauw Frans!

Eerder vandaag waren al de aankopen binnengekomen van de Catalina Sinkhole Modeling Reverb, de Harley Benton Power Plant ISO-5 geïsoleerde pedaalvoeding voor 5 pedalen, wat kabeltjes en de particuliere aankoop van de gebruikte TC Electronic Corona Chorus. Bijna alles is nu binnen. Als de laatste pedalen binnen zijn, gaan we alles in de juiste volgorde aansluiten en op de pedalboards plaatsen. Dat gaat nog niet omdat nog niet alles binnen is.


 

5 februari 2024

Vanavond heb ik Ruud support gegeven op een aantal praktische vragen zodat hij weer verder kan. Veel succes met je basles opnames Ruud. Over 2 weken gaan we Cubase Artist installeren. Tot dan!


 

4 februari 2024

En vanavond hebben we nog een TC Electronic Corona Chorus aangeschaft via Marktplaats voor een nette prijs. Langzaam komt het einde voor de bouw van de pedalboards in zicht. De TC Electronic Corona Chorus was ons geadviseerd door René Rutten, gitarist van The Gathering en Habitants. We zijn benieuwd...
 

3 februari 2024

Vandaag was ik weer bij Frans in Niedermörmter (D). We hebben als eerste een issue met zijn 2e scherm (TV) opgelost. Daarna zijn aangeschafte update naar Cubase Pro 13 geïnstalleerd. Als derde de Steinberg update naar Absolute 6 aangeschaft, geïnstalleerd en geactiveerd. Toen van zijn keyboard en diverse andere MIDI apparatuur de aansluitingen geoptimaliseerd. Daarna dan nog zijn Cubase template aangepast en als laatste een onwillige microfoon getest en voor goed verklaard. En dan is de dag in Duitsland in de studio al weer om. Veel succes en tot gauw Frans!


 

2 februari 2024

Vandaag hebben we ons eerste Catalinbread (handmade in USA) B-Stock effectpedaal gekocht. En wel de Catalinbread Sinkhole Modulated Reverb. De verwachtingen zijn hoog voor het gebruik van dit effect in Shoegaze. Hij zal zeker een plekje krijgen eerste pedalboard dat we binnenkort gaan configureren.

Hier het introductiefilmpje van Catalinbread:
 

30 januari 2024

Vandaag heb ik Eric behulpzaam mogen zijn met een aantal zeer specifieke Cubase MIDI vragen en een methode om voor een performance avond op een snellere manier zijn songs te kunnen vinden en openen, omdat hij er per avond wel uit een honderdtal moet kunnen selecteren. Dat is goed gelukt en Eric kan binnenkort voluit aan de slag met zijn optredens in Spanje. Succes Eric!


 

29 januari 2024

Vanavond heb ik Ruud zijn eerste cursus Cubase op afstand gegeven. Ruud is heel content met de cursus. Exact wat hij nodig heeft zoals hij zegt. Hij heeft een redelijk specifieke werkwijze en leerbehoefte op het gebied van Cubase en is bij een concurrent van ons daarin blijven steken. Gelukkig kunnen wij hem volledig informatie en cursus op maat bieden. Ruud gaat nu als eerste updaten van Steinberg Cubase AI 11 naar Steinberg Cubase Artist 13. Die gaat hij, eventueel met onze support, installeren, en dan door naar de volgende les. Tot binnenkort Ruud!


 

28 januari 2024

Deze zondag hebben we via Marktplaats ons arsenaal pedalen verder aangevuld. We hebben een gebruikte hele nette Dunlop Joe Bonamassa Cry Baby JB95 Wah aangeschaft en volgend daarop om alle controller pedalen ook goed kwijt te kunnen bij Thomann nog de Harley Benton Spaceship Power 50m pedalboard. Hierop komen dan het Boss volume/expressie pedaal, de Dunlop wah en de DigiTech Whammy. Vandaaruit wordt het geheel dan doorgelust naar het grote board met alle Boss pedalen voor tuning, overdrive distortion, noise suppression en modulation. Daarmee zijn dan als alles binnen is de pedalboards in principe compleet. Hoewel er in de loop der tijd nog het één en ander bij kan komen van andere merken voor meer keuze en andere kleuring van het geluid.

Hier een leuk filmpje van Dunlop met Joe Bonamassa over zijn JB95 signature Wah.
 

24 januari 2024

Vandaag is een zending met het pedalboard en een flink aantal pedaaltjes binnengekomen. We wachten nu op de 7 pedalen die nog in backorder staan. Een deel komt eind januari binnen bij onze leverancier, een deel medio februari en van één pedaal is de levertijd momenteel onbekend (wegens de enorme vraag wereldwijd). Het gaat dan om de BOSS IR-2 (Impuls Response) Amp & Cabinet. Die schijnt zeer populair en door BOSS zelf momenteel niet aan te slepen.
Binnenkort gaan we het pedalboard opbouwen en aansluiten. We houden je op de hoogte...


 

23 januari 2024

Deze dinsdag hebben we online onze slag geslagen voor een mooie B-stock Sterling by Music Man John Petrucci MAJ170X ADR Majesty 7-snarige gitaar in Arctic Dream. Deze gitaar is bij Thomann al €500 goedkoper als bij de concurrentie. En voor de B-stock ging er nog €250 af. We verwachten de gitaar het einde van de week in huis te hebben. We hebben eigenlijk geen plaats meer voor gitaren, maar met nog een extra bestelde Hercules gitaarstandaard past het nog net.

In het arsenaal hebben we nu in totaal 10 elektrische gitaren waaronder één semi hollow model van Gretsch. De Sterling by Music Man John Petrucci MAJ170X ADR is dadelijk de tweede 7-snarige gitaar bij AMPS Recordings in de studio. Naast de Sterling by Music Man John Petrucci MAJ170X ADR hebben we de Solar Guitars S1.7 AHLB. Beide zijn redelijk verschillend. De Sterling heeft een set-neck en tremolo en de Solar een nech-through en geen tremolo. Verder hebben ze verschillende merken pickups. Dus qua gitaren en sound kun je bij AMPS Recordings alle kanten op.

De Sterling by Music Man John Petrucci MAJ170X ADR 

20 januari 2024

Vandaag zijn we shoppen bij Musik Produktiv in Ibbenbüren in Duitsland (een stukje over de grens bij Hengelo Overijssel).

Hier zie je een stukje van de gitaren- en effecten afdeling van Musik Produktiv


Hier zie je een stukje van de gitaren- en effecten afdeling van Musik Produktiv.

De Boss gitaar-effecten afdeling bij Musik Produktiv


De Boss gitaar-effecten afdeling bij Musik Produktiv.

We gaan aan de slag voor de samenstelling van een flink pedalboard waarmee we veel muziekstijlen kunnen coveren. De boodschappenlijst van wat we ter plekke mee kunnen nemen bestaat uit de volgende pedalen: DigiTech Whammy DT, Boss DS-1W Waza Craft Distortion, Boss SD-1 Super Overdrive, Boss PH-3 Phase Shifter, Boss TR-2 Tremolo, Boss MT-2 Metal Zone, Boss NS-2 Noise Suppressor en de Boss TU-3 Chromatic Tuner.
Nog in nalevering staan: Boss BD-2 Blues Driver, Boss RE-202 Space Echo, Boss IR-2 Amp & Cabinet, Boss FV-500H Volume/Expression, Boss CS-3 Compression Sustainer en de Boss GE-7 Equalizer.
En wat bij Musik Produktiv niet leverbaar is hebben we in de avond besteld bij Thomann, zijnde: Boss FZ-5 Fuzz, Boss ML-2 Metal Core, Boss CH-1 Chorus, Boss RV-6 Reverb, Boss TE-2 Tera Echo, Boss DD-8 Digital Delay en de Harley Benton Spaceship Power 80 pedalboard. Als alles binnen is kunnen we het pedalboard gaan samenstellen. We houden je op de hoogte van de status daarvan.

Mocht je dus binnenkort een stukje gitaar op willen nemen met waanzinnige sounds en ongekende flexibiliteit en creatieve mogelijkheden, kun je met ons contact opnemen. Naast meerdere verschillende soorten en generaties multi-effecten hebben we dan ook een super uitgebreid pedalboard ter beschikking. Zo kunnen we het pedalboard bijvoorbeeld volledig ombouwen voor stijlen als Rock/Metal, Indie of Shoegaze.

Hier alvast een voorbeeldje wat je alleen al met de DS-1w Waza Craft Distortion van BOSS kunt:
 

15 januari 2024

Vanavond heb ik Ralph uit Utrecht weer support mogen bieden bij het downloaden en inladen van een aantal nieuwe patches en soundbanks voor diverse van zijn VSTi instrumenten zoals Diva, Zebra 2 en Omnisphere 2. Heel veel plezier en inspiratie met al je nieuwe geluiden Ralph!


 

13 januari 2024

Vandaag ben ik bij John in Amersfoort voor zijn cursus Cubase. Ongeveer 9 jaar geleden was John al eens in de studio in Zevenaar. We hebben zijn instellingen geoptimaliseerd, een grace period update naar Steinberg Cubase Pro 13 gedaan en wat plugins geupdate. Verder wat issues opgelost, een Cubase template gemaakt met volledig integratie van zijn KORG TRITON synthesizer voor nieuwe songs en oude songs in opslagstructuur hersteld. En die structuur werd nog uitgebreid apart behandeld. Heel veel succes John!


 

2 januari 2024

Vandaag voor een klant uit België (nabij Antwerpen) naar tevredenheid een 8-track opname uit 1992 (opgenomen met een Yamaha MT-8X) gedigitaliseerd via onze TASCAM 238 syncaset naar 44.1kHz 16bit. De digitale multitracks zijn op USB stick aan de klant meegegeven. Veel succes met het verder editen en mixen Malik!


 

31 december 2023

Wij wensen iedereen een goede en gezonde jaarwisseling en een gelukkig, gezond en muzikaal 2024.

Wij wensen iedereen een goede en gezonde jaarwisseling en een gelukkig, gezond en muzikaal 2024


Eerder deze dag hadden we besloten om toch voor het einde van het jaar nog de Solar S1.7 AHLB 7-snarige gitaar met Fishman Fluence Modern humbucker pickups en neck-through constructie aan te schaffen. Hij staat inmiddels in bestelling. Dat is dan toch nog de 3e gitaar voor dit jaar (de Gretsch Electromatic en de Epiphone Flying-V vind je verder naar beneden in de nieuwsberichten). En zo ziet de Solar S1.7AHLB eruit:

De Solar Guitars S1.7 AHLB


En hier bespeeld door de maestro Ola Englund (gitarist, youtuber en eigenaar van Solar Guitars) himself:
 

30 december 2023

Vandaag heb ik Fred nog even support gegeven met een interface driver issue. Ook hij kan muzikaal met goed en storingsvrij geluid het nieuwe jaar in!


 

24 december 2023

Wij wensen iedereen een prettig kerstfeest.

Wij wensen iedereen een prettig kerstfeest 

19 december 2023

Vanavond heb ik Ralph uit Utrecht weer anderhalf uur online support gegeven voor het downloaden en werkend maken van een aantal nieuwe soundbanks en tevens nog het updaten van een aantal van zijn VSTinstruments. Heel veel plezier en succes met je nieuwe sounds Ralph, fijne feestdagen en tot volgend jaar!


 

18 december 2023

Vanavond heb ik Michel uit België weer een uur online Cubase les gegeven. Vandaag hebben we ons gefocussed op de Chord Track en hebben we Taped Vibes (gratis instrument) geïnstalleerd voor HALion Sonic. Alvast prettige feestdagen en een goed 2024 Michel!


 

16 december 2023

Vandaag had ik Matt in de studio voor zijn eerste les mixen in Cubase. Matt had thuis al een poging gedaan en die aan ons vestuurd ter beoordeling. Daaruit kwamen een aantal punten naar voren die Matt deden besluiten om een mixles te nemen. Vandaag was hij dus in de AMPS studio in Zevenaar. Matt heeft vandaag nieuwe inzichten opgedaan en er is een mooie gebalanceerde mix uitgekomen. Veel succes met je volgende mixes Matt!


 

12 december 2023

Vandaag is de Cubase 13.0.20 maintenance update voor Cubase 13 uitgekomen. De update is gratis voor Cubase 13 gebruikers van alle versies voor zowel Mac als Windows. Bij AMPS Recordings is de update inmiddels geïnstalleerd en draaiend.


 

9 december 2023

Vandaag ben ik bij Rene in Dieren om wat instellings issues op te lossen en zijn systeem een opfrisbeurt te geven.


 

2 december 2023

Vandaag ben ik bij Robert in Amsterdam voor support en cursus Cubase. Licentie weer aan de praat krijgen, Cubase 11 Artist downloaden en installeren. Daarna alles goed aansluiten op de Steinberg UR44C, te weten zijn Tascam DP-32SD mixer/recorder, KORG Kronos en Yamaha Genos. Alles werkt nu naar (boven) behoren. Veel succes en plezier ermee en tot een volgende keer.


 

27 november 2023

Vanmiddag ben ik bij Timothy in Dieren voor het installeren en instellen van zijn nieuwe Cubase Pro 13. Deze gaat werken op zijn Tascam Europe Model 24 die hij gebruikt om zijn analoge drumpartijen, maar ook andere instrumenten als gitaar en piano mee op te nemen. Alles is helemaal geïntegreerd en werkend. Heel veel succes en plezier Timothy!

Vanavond heb ik Ralph uit Utrecht weer even op afstand van support voorzien met het downloaden en licenseren en instellen van zijn nieuwe VSTi plugin Phase Plant van Kilohearts. Tevens zijn Steinberg Download Assistant geupdate en daarmee direct nog een paar Steinberg updates binnengehaald. Alles werk naar behoren en ook zijn templates zijn meteen bijgewerkt met zijn nieuwe VSTi Phase Plant. Heel veel plezier en succes ermee Ralph en alvast fijne feestdagen!


 

26 november 2023

Vandaag nog even gebruik gemaakt van de Black Friday sale periode bij Universal Audio voor de aanschaf van twee UAD Native VST plugins van Manley. We hebben de Manley Voxbox channel-strip en de Manley Massive Passive EQ aangeschaft met een heel aardig voordeel.

Hier de teaser van Universal Audio voor de UAD Manley Voxbox VST.
 

25 november 2023

Vandaag ben ik bij Hans in Capelle aan den IJssel om zijn setup te optimaliseren en een opfriscursus Cubase te geven. Hans heeft meteen ook Steinberg Absolute 6 aangeschaft omdat deze nu in de Black Friday periode met 50% korting aan te schaffen is.


 

24 november 2023

Vanavond hebben we de KORG TRITON VSTi collection nog toegevoegd aan de bestaande en al redelijk uitgebreide verzameling VSTinstruments bij AMPS Recordings. Met de Black Friday deals werd het aantrekkelijk om de TRITON aan de collectie toe te voegen. Met nu de TRITONS naast de reeds aanwezige M1 en WaveStation zijn we nu voldoende toegerust met digitale VSTi KORG synthesizers. We hebben immers ook nog de hardware KORG NS5R en WaveStation SR synthesizers.
 

15 november 2023

Vanavond heb ik Gijs op afstand even geholpen met een paar zaken in zijn nieuwe Cubase Pro 13. Heel veel succes ermee Gijs, en we zien elkaar begin 2024 weer!


 

11 november 2023

Vandaag ben ik weer bij Ralph in Utrecht. Even zijn Yamaha Music Global DTX drums aansluiten en instellen in MIDI en audio en daarna samen als les een song van hem mixen. De middag en opdracht zijn goed geslaagd net als het mixen van zijn mooie compositie.


 

8 november 2023

De agenda voor de cursussen op zaterdagen is voor dit jaar bijna helemaal vol. Wil je dus nog dit jaar een Cubase cursus of advies in de studio of op locatie, moet je er snel bij zijn.


 

4 november 2023

Vanmiddag heb ik online voor Wim uit Gendt een issue opgelost met zijn audio driver na een Windows update. Na zijn meest actuele Windows 10 update is de ASIO4All driver van zijn Behringer interface gaan storen. Na veel instellingen geprobeerd te hebben zijn we van ASIO4All afgestapt en over naar de Generic Low Latency ASIO Driver van Steinberg. Hiermee hadden we wel een storingsvrije weergave en is het issue opgelost. Dit gaat hij nu ook zo instellen op zijn andere laptops zodat hij op alle plekken onder alle omstandigheden storingsvrij kan werken. Veel succes ermee Wim!


 

2 november 2023

Vandaag is Cubase 13 gereleased door Steinberg in alle versies voor zowel Windows als MacOS. Bij AMPS Recordings is de nieuwe versie Cubase 13 inmiddels geïnstalleerd en draaiend.

Cubase 13 release 

30 oktober 2023

Vanavond heb ik Ralph weer op afstand mogen assisteren met het installeren en activeren van een aantal aangeschafte 3rd party soundsets. Dat gaat altijd net even anders dan wanneer het van het softwarehuis van de VSTi zelf is. Alles is weer gelukt en draaiend. Daarna nog zijn VST's en VSTi's en DAW daar waar nodig en mogelijk geupdate met als laatste zijn PC naar de laatste versie van Windows 10 gebracht. Alles is dus weer helemaal up-to-date en dat betekent dat we over anderhalve week op locatie in Utrecht meteen aan de slag kunnen met de verdiepingsles voor het mixen. Met updates hoeven we ons dan niet eerst bezig te houden. Tot zaterdag over anderhalve week Ralph!


 

23 oktober 2023

Vanavond heb ik Michel uit België weer een uurtje op afstand Cubase (Artist) les gegeven. We zijn bezig geweest vooral met het wisselen van instrumenten binnen een bestaande MIDI song. Daarnaast nog wat andere vragen beantwoord. Michel kan weer verder, en de volgende afspraak voor november staat al in de agenda's.


 

19 oktober 2023

Steinberg heeft vandaag een nieuwe update uitgebracht van HALion 7 en HALion Sonic 7. Voor HALion (Sonic) 7 gebruikers gratis te downloaden via de Steinberg Download Assistant.


 

28 september 2023

Voor alle Steinberg gebruikers: de 3rd party provider van de Steinberg Online Shop (Asknet) heeft faillissement aangevraagd en is derhalve momenteel niet bereikbaar. Full versions zijn deels nog te koop via het Steinberg dealer netwerk. Het faillissement van Asknet zal ook de reden zijn waarom Cubase 13 nog niet is gereleased. Want die schijnt op het schap te liggen en enkel te wachten tot de deal van Steinberg met een nieuwe Online Shop provider. Als die er is, en de website wordt gepubliceerd, zal waarschijnlijk direct Cubase 13 worden aangekondigd.


 

26 september 2023

Vandaag is de Tegeler Raummaschine 1.1.8 update uitgekomen. De update werkt prima, en nu crasht Cubase ook niet meer als we Raummaschine openen. Dit probleem hadden we trouwens alleen met de vorige software versie. De eerste versie werkte ook prima onder Cubase Pro 12 en Windows 10 Pro.


 

21 september 2023

Vanavond heb ik Hans uit Diever weer op afstand support gegeven. Hij had een upgrade van Cubase 6.5 naar Cubase Pro 12 aangeschaft, die hij echter niet aan het werk kreeg. En dat was logisch, want de vorige keer constateerden we dat zijn Steinberg eLicenser USB dongle stuk was. De vorige keer dat Hans zijn gegevens had opgegeven bij Steinberg bleek hij het verkeerde nummer voor zijn dongle te hebben opgegeven. we hebben nu zijn kapotte dongle conform procedure gemeld en wachten het antwoord van Steinberg af om zonder tussenkomst van een nieuwe dongle meteen te kunnen upgraden naar Cubase Pro 12. De downloads en installatie lopen al bij Hans op zijn Mac. Zodra Steinberg weer geantwoord heeft op het support ticket kunnen wij weer verder om eindelijk weer een werkende Cubase op de computer van Hans te hebben.


 

19 september 2023

Vanavond heb ik samen met Matt op afstand getracht zijn IK Multimedia Miroslav Philharmonik 2 aan de praat te krijgen. Van alles geprobeerd, maar hij blijft een DLL (driver) foutmelding geven. Dus als laatste optie maar een support ticket ingediend bij IK Multimedia. Hopelijk reageren ze spoedig. Ondertussen gewoon lekker doorwerken met Cubase Matt, we krijgen het wel opgelost.


 

18 september 2023

Vanavond heb ik Michel uit België weer een uur op afstand Cubase (MIDI) les gegeven. we zijn vooral bezig geweest met het invoegen van ruimte in een song om gekopiëerde stukken daar weer in te kunnen voegen. In Cubase Pro heb je daar een geautomatiseerde functie voor, echter zit die niet in Artist, en vertrouwen we daar nog gewoon op het 'goede oude' handwerk. Er zijn binnen Cubase bijna altijd meerdere manieren om een issue te benaderen en op te lossen. In ieder geval bij de cursussen van AMPS Recordings. Veel succes met het geleerde Michel, en tot volgende maand!


 

11 september 2023

Vanavond heb ik Hans een uur en drie kwartier support gegeven. Eerst de horde van de verbinding leggen met zijn Mac op afstand. Dat is al een uitdaging met hoe Apple zijn macOS heeft dichtgetimmerd. Daarna na enig heen en weer tot de ontdekking gekomen dat we niet naar Cubase Pro 12 kunnen upgraden met zijn reeds aangeschafte product omdat zijn eLicenser USB stick de geest heeft gegeven. Dus hebben we meteen een support ticket ingediend bij Steinberg. Hopelijk reageren ze snel en wordt dat issue verholpen, zodat we verder kunnen met licenseren, downloaden en installeren zodat Hans eindelijk weer met Cubase aan het werk kan. Tot snel Hans!


 

7 september 2023

Vanavond heb ik Jurgen op afstand bijna 2 uren les en support gegeven. We hebben ons vandaag succesvol gefocussed op het ophalen van versies van songs die op verkeerde plekken waren opgeslagen in oude versies (Cubase Elements 9), door deze in zijn nieuwste versie (Cubase Pro 11) te openen en met de Backup functie in de automatisch juiste structuur op de juiste plek op te slaan. Zo krijgen we zijn systeem opgeschoond en gestructureerd en kan hij enthousiast verder werken aan zijn geliefde oude tracks. Heel veel plezier en succes en tot de volgende keer Jurgen.


 

4 september 2023

Vanavond heb ik Marjon ruim 2 uren online Cubase les gegeven over het werken met effect (FX) plugins. Vooral het werken met dynamische effecten als de gate, compressor, de-esser en limiter op de insert, maar ook het werken met reverb effecten op de send bussen. Alles is uitgebreid behandeld en geoefend. Marjon kan ermee aan de slag en heeft nu de gewenste achtergrond informatie om goed te begrijpen wat er gebeurd en wat er nodig is voor een goede gebalanceerde mix.


 

2 september 2023

Vandaag heb ik Tim uit Dieren in de studio voor zijn kennismaking met Cubase. Tim is van huis uit drummer en wil via een uitgebreide interface (veel inputs) zijn analoge drumpartijen in Cubase op gaan nemen. Deze eerste les wordt veel uitgelegd over de verbinding van de analoge en de digitale wereld en de basis in de studio en vooral die van Cubase. Veel succes met het geleerde Tim!


 

29 augustus 2023

Vanavond heb ik Marjon op afstand support gegeven met haar Cubase 10.5 Pro en de Steinberg Download Assistant. Een issue waarvoor we contact hadden was echter voordien al opgelost via een update van Windows 10. We hebben alles even geupdate naar de laatste versies en de vervolgafspraak voor een bijspijkerles Cubase (werken met effecten) staat alweer in de agenda voor volgende week. Veel succes met je weer werkende Cubase Marjon, en tot maandag avond.


 

28 augustus 2023

Vandaag heb ik Ralph nog even mogen assisteren met het licenseren, downloaden en installeren van zijn nieuwe Synapse Audio VSTi Obsession en een paar Synapse Audio Dune 3 soundsets. De VSTi werkt en de soundsets idem dito. Heel veel plezier met je nieuwe aanwinsten Ralph!


 

22 augustus 2023

Vanavond heb ik Ralph weer mogen ondersteunen met het licenseren, downloaden en installeren (exact die volgorde is vereist) om weer een mooie nieuwe VSTi synthesizer voor hem op zijn computer te zetten en in zijn template te integreren. En daarna weer standaard even zijn updates nagelopen en uitgevoerd van zowel zijn DAW, zijn instrumenten als ook zijn OS Windows 10. Veel plezier met je nieuwe sounds Ralph!


 

19 augustus 2023

Vandaag had ik Joop uit Papendrecht in de studio voor zijn cursus Cubase. Vroeger heeft hij al eens gewerkt met oude versies van Cubase en Logic, dus hij heeft 'voorkennis'. Zijn cursus combineert hij met de aanschaf van Cubase Pro 12 Educational. We hebben eerst de basis instellingen behandeld en zijn daarna ingegaan op zijn specifieke leerdoelen. Joop is zeer tevreden over de cursus en die heeft zijn verwachtingen overtroffen. Dank je Joop en veel succes met je muziek.

En meteen vandaag al heb ik zijn review voor het gastenboek mogen ontvangen. Dank je wel voor je review Joop!


 

14 augustus 2023

Vanavond heb ik Michel uit België weer een uur op afstand Cubase les gegeven. We zijn bezig geweest met importeren, opslaan en het creëren van nieuwe sporen in hetzelfde multi-timbrale VSTinstrument en het creëren van een nieuw Rack Instrument voor nog meer instrumenten binnen dezelfde compositie als de eerste 16 allemaal al in gebruik zijn in HALion Sonic 7. Tot in september en de volgende les Michel!

Tevens heb ik voor mijn toekomstige cursist van aanstaande zaterdag een Cubase 12 Pro aangeschaft bij mijn vaste leverancier. Dus die kan dan zaterdag direct ter plekke gedownload, geïnstalleerd, gelicenseerd en ingesteld worden.


 

12 augustus 2023

Vandaag ben ik bij Gijs in Tilburg voor zijn cursus Cubase. Gijs is sinds kort (weer) met Cubase begonnen en wil graag een opfrisser hebben. De dag was geslaagd en Gijs is zeer content met de leerwijze en de individuele lesstof. Binnenkort volgt zijn review.


 

8 augustus 2023

De zomervakantie zit er hier alweer een paar dagen op en de klantvragen druppelen alweer binnen. En aanstaande zaterdag alweer de eerste cursus op locatie te Tilburg.


 

10 juli 2023

Vanavond de laatste Cubase les gegeven voor het 'zomer reces'. Over een aantal weken zullen de Cubase cursussen weer hervat worden. Vanavond hebben we weer op afstand les gegeven aan Michel in België. Hij heeft ge-upgrade naar Cubase Artist 12 en zijn installaties prima uitgevoerd. We hebben nog zijn HALion Sonic 7 instrumenten geupgrade en toen weer een aantal onderwerpen behandeld. Medio augustus volgt zijn volgende les. Tot dan Michel!


 

4 juli 2023

Vanavond heb ik Caspar nog even spoed-support gegeven voor zijn issue met de metronoom en de achtergrondkleur van zijn recording- en editing grids. Het euvel met de metronoom was een dwarse MIDI interface, die nu niet meer gebruikt gaat worden en de kleuren van zijn grids zijn nu voor hem goed ingesteld. Veel succes en plezier ermee Caspar!


 

2 juli 2023

Vanaf nu wordt het tijdelijk wat rustiger bij AMPS Recordings omdat de zomervakantie eraan komt. We nemen weer nieuwe klantafspraken aan voor de periode vanaf medio augustus. Iedereen alvast een prettige zomer en tot augustus of later in het jaar!


 

28 juni 2023

Vandaag is de Cubase 12.0.70 maintenance update voor Cubase 12 uitgekomen. De update is gratis voor Cubase 12 gebruikers van deze versies voor zowel Mac als Windows. Bij AMPS Recordings is de update inmiddels geïnstalleerd en draaiend.


 

26 juni 2023

Vanavond heeft Michel uit België sinds langere tijd weer een cursus Cubase gehad. Het was er de laatste tijd niet van gekomen, maar nu heeft hij weer ruimte voor lessen. We hebben het een en ander opgefrist en hij gaat weer lekker met Cubase aan de slag. De volgende twee lessen staan alweer ingepland. Succes en tot over 2 weken Michel!


 

17 juni 2023

Vandaag ben ik bij Fred in Zaandam voor zijn (eerste) cursus Cubase. We behandelen de basics en een aantal specifieke vragen waar hij tegenaan loopt. Veel succes Fred, en tot de volgende keer!


 

12 juni 2023

Deze avond was ik bij Tom in Nijmegen om bij hem Steinberg WaveLab 11 Pro te downloaden, installeren en te licenseren. Verder hebben we zijn overige Steinberg software als Cubase en Dorico ook meteen geupdate. Net als zijn Windows versie. Veel plezier en succes met je muziek Tom!


 

10 juni 2023

Vandaag ben ik weer bij Frans in Niedermörmter (D) om hem in Cubase weer eens bij te spijkeren. Veel succes met het geleerde en met je muziek Frans!


 

6 juni 2023

Afgelopen dinsdagavond heb ik op afstand via Whatsapp en wat foto's van Cubase schermen nog even een klant op weg geholpen die bij zijn muziekvriend opeens geen audio signaal meer binnenkreeg van de interface. Dus met wat foto's en korte uitleg geassisteerd. En jawel, hetgeen ik verwachtte was inderdaad het issue bij de klant en het is opgelost. Met dank aan onze jarenlange ervaring ben ik ook in staat om met een kort gekregen uitleg het probleem te analyseren en daarvoor met de passende oplossing te komen. Veel succes weer ermee Matt en Peter!


 

5 juni 2023

Vanavond heb ik Ralph weer op afstand support mogen geven. We hebben het systeem en een aantal muziekprogramma's en plugins hun updates gedraaid en we hebben zijn nieuw aangeschafte U-He Hive gedownload, geïnstalleerd en gelicenseerd. Daarna hebben we deze en nog een paar plugins van KORG US direct in zijn Steinberg Cubase templates verwerkt, zodat hij ze instant ter beschikking heeft als hij vanuit zijn custom templates nieuwe songs gaat maken. Heel veel succes en plezier weer ermee Ralph!


 

1 juni 2023

Vanavond heb ik Jurgen twee uren op afstand van advies mogen voorzien voor de komende investeringen van een nieuwe snelle PC en de cruciale keuze voor zijn workflow. We zijn erop uit gekomen dat hij niet kiest voor een digitale mixer en blijft werken met een hybride setup en deze gaat aanvullen met een fader controller om hiermee ITB (In The Box) te kunnen mixen in Cubase Pro, maar desgewenst ook nog steeds naar 'buiten' kan via zijn interfaces en ADAT converter naar zijn analoge 16ch Soundcraft mixer. Veel succes met de keuze maken tussen de twee overgebleven keuzes voor fader controllers, en we spreken elkaar weer in augustus.


 

31 mei 2023

Vanavond laat al hebben we de link met de product key van Tegeler gehad voor de zojuist gereleaste Raummaschine VST reverb plugin. De officiële release date is 1 juni, maar we hebben de code nu al een half uurtje voor middernacht ontvangen. Dit is de eerste VST plugin die Tegeler op de markt brengt. We hebben hem meteen gedownlaod en geïnstalleerd. Zodra er tijd voor is gaan we hem aan de tand voelen.


 

27 mei 2023

LET OP: er zijn serieuze performance issues met de 12th generation Intel processors.
HIER lees je het bericht op de support pagina van Steinberg.
We raden je dus aan om als je met Cubase werkt in ieder geval tot nader order geen PC te kopen met deze en nieuwere generatie Intel processors. Ben je toe aan een nieuwe PC, koop er dan één met een 11th generation CPU of ouder, of een op AMD processor gebaseerd systeem. Voor het juiste advies neem je het beste contact met ons op.


 

23 mei 2023

Vanavond heb ik Renze uit Nijmegen op afstand support gegeven met Cubase 6(!) en zijn TASCAM Model 12 mixer/interface. De Tascam wordt weer herkend door zijn systeem en Cubase start weer op. Zijn Cubase 6.0.0 hebben we nog ge-update naar de meest recente 6 versie, en dat is 6.0.7. Ook de eLicenser software is ge-update naar de nieuwste versie om issues op te lossen en te voorkomen. Alles werkt weer naar behoren en Renze kan weer aan de slag met zijn projecten. Veel succes!


 

22 mei 2023

Vanavond heeft Matt weer een uur Cubase les op afstand gehad. Matt is door het oefenen en werken met Cubase Artist weer tegen een aantal zaken aangelopen en die hebben we vanavond samen weer behandeld. Matt heeft al zijn vragen beantwoord gekregen en kan weer verder met zijn projecten. Tot de volgende keer Matt!


 

13 mei 2023

Vandaag is de Heritage Audio HA-609A Elite Series dual mono/stereo compressor/limiter binnengekomen. De HA-609A is inmiddels ingebouwd in het mastering rack, aangesloten en in gebruik genomen. De Heritage Audio voldoet volledig aan de verwachtingen. Het belangrijkste verschil met de IGS Audio Volfram Limiter is dat deze alleen maar óf op compressor, óf op limiter stand (compressie 1:20) gezet kon worden. Op de Heritage Audio HA-609A hebben we separate compressor en limiter secties waardoor beiden ook in combinatie te hanteren zijn. En dat is wat we zochten in een nieuwe masterbus compressor. De mastering sectie bestaat nu uit de Drawmer 1973 mulitband compressor, SPL Kultube stereo compressor, Elysia xfilter stereo equalizer, TL Audio EQ-2 dual channel valve equalizer, SPL Stereo Vitalizer MK2 en de Heritage Audio HA-609A dual mono/stereo compressor/limiter. Hiermee is het mastering rack compleet.

En over (klank en karakter) diversiteit en keuze gesproken hebben we nu voor de mastering zeker voldoende smaken. We hebben in het mastering rack nu een FET (multiband) compressor (de Drawmer 1973), een VCA compressor (de SPL Kultube), en een Bridge Diode compressor (de Heritage Audio HA-609A) zitten. Allemaal met hun eigen karakteristieken.


 

11 mei 2023

Vandaag zijn twee zendingen binnengekomen met accessoires voor in de studio. Van een nieuwe zitkruk tot een gitaarband en van een amp-switch tot AA batterijen. Nu is het wachten op de Heritage Audio HA-609A dual mono/stereo compressor/limiter. Die wordt vrijdag verwacht.


 

10 mei 2023

Vandaag hebben we de IGS Audio Volfram Limiter verkocht en direct daarop dan zijn opvolger, de Heritage Audio HA-609A Elite Series dual mono/stereo compressor/limiter besteld. De reden van deze wijziging is dat ik de stappen van het schakelen bij de IGS Audio te groot vond, en ik moest kiezen tussen compressorverhoudingen om tot een limiting instelling te komen. Met de Heritage Audio HA-609A kunnen we gelijktijdig comprimeren en limiten. Dat is het grote voordeel en de reden voor de wijziging van apparaten van ongeveer dezelfde klasse. We verwachten de Heritage Audio eind deze week of begin volgende week binnen te krijgen.
 

7 mei 2023

Vandaag wat bestellingen geplaatst voor kleine accessoires in de studio.


 

6 mei 2023

Vandaag geen cursisten maar brengen we een gepland werkbezoek aan Musicstore Köln.
Laat je ook door MusicStore medewerker Jeroen virtueel rondleiden in hun winkel:
 

3 mei 2023

We zijn met Tegeler in het diepe gesprongen met de Blackbox. We weten nog niet precies wat voor VST het is (dat wordt bij de introductie pas bekend gemaakt), maar hebben hem alvast gepre-ordered voor de kennismakingsprijs tot 1 juni. Maar we hadden altijd al een oog op Tegeler Audio Manufaktur (Made in Germany) en hebben er alle vertrouwen in dat ze hun klanten een (VST) product gaan leveren waar ze geen spijt van zullen krijgen. Het is sowieso een mooi merk en er zal zeker ook nog eens Tegeler hardware in de studio opduiken in de toekomst. Nu is het afwachten tot 1 juni. En natuurlijk van harte hopen dat we als bonus ook nog een Tegeler Cremé mogen ontvangen (er wordt er onder iedere 100 kopers van Blackbox één weggegeven)


 

2 mei 2023

Vanavond heb ik Ralph op afstand geassisteerd met het downloaden, installeren, licenseren en instellen van zijn nieuwe u-He Zebra 2 inclusief The Dark Zebra met veel presets van o.a. Hans Zimmer. Daarna hebben we ook nog zijn Rob Papen BIT geupdate naar BIT II en wat andere software geupdate zoals van Arturia en Steinberg. Ralph is weer up-to-date en in zijn nopjes met het nieuwe u-He Zebra VSTinstrument. Veel creatief plezier ermee Ralph!

Eerder vandaag hebben we tijdens de Spring Sale van Steinberg de HALion add-on Olympus Choir Elements VSTi van Soundiron aangeschaft. Deze stond al op ons wensenlijstje en was nu aardig afgeprijsd.

De Olympus Choir Elements for HALiion VSTi van Soundiron 

1 mei 2023

Vanavond ben ik weer op afstand met Matt en vooral zijn computer en de IK Multimedia IK Product Manager. We hebben van alles geprobeerd om Miroslav Philharmonik 2 werkend te krijgen en zelfs mijn eigen installer file van mijn archiefschijf nog naar hem overgezet om die te proberen, maar helaas allemaal zonder resultaat. uiteindelijk hebben we dus de IK Multimedia support ingeschakeld en hopen we dat die snel contact met hem opnemen en het probleem voor- en met hem oplossen. Dus soms lopen zelfs wij vast met alle ervaring van de afgelopen 23 jaar die we les en support geven. Maar gelukkig lukt het in 99% van de gevallen wel. Vorige maand nog hebben we voor een andere klant exact hetzelfde pakket gedownload, geïnstalleerd en geactiveerd en die werkte direct daarna feilloos in Cubase Pro 12. Onze 'gevleugelde' uitspraak is dan ook: "Het blijven computers".


 

29 april 2023

Vandaag ben ik bij Cor in Sprang-Capelle voor zijn Cubase les. We nemen de instellingen en de basics door en zorgen dat zijn Universal Audio LA-610 channel-strip en Lexicon PCM96 reverb, beide high-end studio apparaten, goed zijn aangesloten op zijn Steinberg UR44c interface. Zo kan Cor dadelijk aan de slag met zijn projecten.


 

26 april 2023

Vanavond heb ik Matt op afstand support gegeven bij de installatie van IK Multimedia Miroslav Philharmonik 2. Helaas is het nog niet gelukt als gewenst wegens wat 'dwars gedrag' van de IK Multimedia Software Manager. We zien waar het fout gaat maar hebben het nog niet opgelost. We maken het aanstaande maandag af.


 

25 april 2023

Afgelopen avond heb ik Wendy support mogen geven voor haar Cubase DAW met veel te veel plugins die veel te traag opstartte. Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad maar haar systeem is een stuk opgeschoond en Cubase start nu weer snel op zodat zij weer veel effectiever kan werken. Heel veel succes met je projecten en je opdrachten Wendy!


 

24 april 2023

Vanavond heb ik Ralph weer support mogen geven op het updaten van zijn systeem en het installeren en licenseren van enkele nieuwe VSTi's en geluidsbanken. Alles is weer prima gelukt en Ralph kan weer verder. Veel succes en plezier en tot de volgende keer!


 

22 april 2023

Vandaag geen Cubase cursisten maar aandacht voor andere (pro) muzikanten. Het is vandaag immers RSD, oftewel Record Store Day. Dus we zijn vandaag naar de platenzaak Kroese Recordshops in Arnhem getogen en hebben daar een flinke stapel diverse CD's gescoord. We zijn immers nog van de oude stempel en de fysieke media. En omdat CD's praktisch zijn, dus die en geen vinyl.


 

20 april 2023

Vanavond heb ik Jurgen op afstand 2 uur support en les gegeven in Cubase. We hebben van alles doorgesproken als eventuele aanschaffingen op het gebied van hardware en software, oplossingen op het gebied van mixing en dynamics en het werken met VST pre-amps en channel strips etc, etc, etc. Jurgen heeft weer veel input waar hij mee verder kan en over iets meer dan een maand hebben we de volgende afspraak staan. Veel plezier met Cubase en je muziek en tot dan Jurgen!


 

17 april 2023

Vanavond heb ik Matt weer op afstand een uur Cubase les ( en tips & tricks) mogen geven. Matt wordt zo langzaam echt een gevorderde leerling en komt al met de complexere vragen. Die kunnen we gelukkig nog steeds goed beantwoorden, dus we gaan gewoon nog steeds samen verder in zijn Cubase ontdekkingstocht. Tot over een maandje Matt, veel plezier en succes met Cubase in de tussentijd.


 

14 april 2023

We hebben al een tijdje ons oog geworpen op de KORG M1 VSTi softsynthesizer. Hij is van KORG zelf, met de exacte patches (inclusief ALLE officiële ROM cards). De klank is identiek en de dynamiek nagenoeg ook. Tevens kijken we naar de WAVESTATION VSTi omdat we zelf een 'echte' hardware KORG WaveStation SR bezitten en benieuwd zijn naar de verschillen, en ook alle extra ROM cards die in de VSTi software versie standaard meegeleverd zijn. Anders dan hardwaare cards, waar op Marktplaats en Ebay meestal meer dan €100 per setje (ze zijn allemaal per 2 cards met waveforms en presets) wordt gevraagd. En nu heeft KORG Software&Sound Libraries een aanbiedingsperiode met tot 50% korting. Nu toeslaan dus! We hebben dus zowel de KORG M1 VSTi alsook de WAVESTATION VSTi aangeschaft en geïnstalleerd.

HIER schaf je de KORG software aan.


 

13 april 2023

Vandaag is de NAMM Show (muziekbeurs) weer begonnen in Anaheim, Californië (USA). De NAMM Show duurt tot en met 15 april en is de grootste muziekbeurs ter wereld en ook ongeveer de enige overgebleven algemene muziekbeurs ter wereld. De Musikmesse is immers gestopt en verder zijn er in Europa nog enkele specifieke beurzen als de Guitar Summit (gitaren en aanverwanten) in Mannheim (D) en de Superbooth (synths en studio apparatuur) in Berlijn (D). Verder zijn er nog wat kleinere lokale evenementen. Maar een echt grote algemene muziekbeurs in Europa bestaat inmiddels niet meer.


 

5 april 2023

Vanavond heb ik Cor uit Sprang Capelle op afstand ruim 2 uur Cubase les en support gegeven. Hij gaat binnenkort met vakantie dus we hebben bij hem de ASIO4All driver geïnstalleerd zodat hij onderweg kan werken. Cubase Pro 12 geupdate naar versie 12.0.60 en een heel aantal kleinere vragen over Cubase behandeld. Cor gaat nu eerst op vakantie, en aan het einde van de maand geef ik hem een dagdeel les op locatie in Sprang Capelle. Fijne vakantie Cor, en tot dan!

Later op de avond: omdat we toch wel graag een Lexicon like VST FX wilden hebben, maar niet de belachelijke prijs van Relab LX480 (wel net een andere Lexicon VST FX) willen betalen, is de nieuwe Arturia Rev LX-24 (VST FX op basis van de beroemde Lexicon 224) een no-brainer. Zeker als je al in het bezit bent van de nodige software van Arturia. En dat zijn we. Kijk dan voor jouw prijs door in te loggen op de Arturia website. Deze was daardoor voor ons zo goedkoop, en dit type reverb stond al zo lang op het wensenlijstje, dat het logisch is dat het deze is geworden. Nu zijn we met de VST FX en reverbs ook volledig voorzien.
 

3 april 2023

Vanavond heb ik Alwin ondersteund met tal van vooral VSTi gerelateerde vragen. Over het eenvoudig achteraf wisselen van VSTinstruments in MIDI arrangemente, IK Multimedia MODO Bass, over NATIVE INSTRUMENTS Kontakt, transponeren in MIDI, het instellen van zijn Yamaha Music Europe Genos in Cubase en anderen. Alles is uitgelegd, door Alwin laten doen in Cubase en daarmee een stukje geborgd. Heel veel succes en plezier Alwin en tot binnenkort.


 

1 april 2023

Vandaag ben ik weer bij Ralph in Utrecht. Eerst allerlei kleinere en grotere updates downloaden en installeren en daarna gaan we composities uitmixen. Ralph leert op dat vlak heel veel vandaag en is meteen enthousiast met songs aan de slag. Veel plezier en succes Ralph!


 

30 maart 2023

Vandaag is de Cubase 12.0.60 maintenance update voor Cubase 12 uitgekomen. De update is gratis voor Cubase 12 gebruikers van deze versies voor zowel Mac als Windows. Bij AMPS Recordings is de update inmiddels geïnstalleerd en draaiend.


 

29 maart 2023

Groot nieuws. Wegens de vele commotie die het besluit van Waves Audio teweeg heeft gebracht om alle door klanten gekochte plugins niet-upgradable te maken en klanten te dwingen abonnementen af te sluiten als ze met up-to-date plugins willen werken, hebben ze dit besluit teruggedraaid. We hebben dus weer de mogelijkheid om plugins te kopen en te upgraden, naast het nieuwe abonnementen model. De golf aan klachten van Waves Audio klanten wereldwijd (inclusief die van ons) heeft dus echt geholpen. Gelukkig heeft Waves dit tijdig herkend en gereageerd. Hiermee hebben ze denk ik hun bedrijf gered.

Vanavond had Cor weer Cubase les op afstand. Eigenlijk was het vooral analyseren en fouten zoeken met zijn UR44c. Zodra we zijn galm aansluiten gaat deze vol oversturen, terwijl zijn External FX helemaal goed staat ingesteld. Verder hebben we geen signaal op zijn main output en krijgen we die enkel aan het werk met volle galm uit zijn UR44c dspFX. En daar kun je én de send niet uitschakelen, en als je het send signaal naar beneden schroeft, ben je het signaal weer helemaal kwijt. Hij lijkt defect wegens het extreem vreemde gedrag wat de UR44c vertoont. Cor heeft hem nog niet lang, dus hij kan nog binnen 30 dagen retour voor een andere. Die zal dan ditmaal op ons advies van I4studio gaan komen. Tot volgende week Cor, hopelijk heb je de nieuwe UR44c dan binnen en werkt het dan wel allemaal naar behoren. De niet gesloten doos van Bax Music zei eigenlijk al wel genoeg....


 

28 maart 2023

-BREAKING NEWS UPDATE- 29 maart: Waves heeft de aanpassing in het beleid teruggedraaid na een tsunami van klachten van klanten. Onderstaande is dus achterhaaalde informatie (maar we laten het wel staan).
We zijn nog steeds verbouwereerd dat Waves Audio van de ene dag op de andere zijn systeem heeft aangepast waardoor je geen software meer kunt upgraden en geen licenties overdragen naar anderen of naar een nieuwe computer. Naast dat we iedereen per direct afraden om met hun abonnementenmodel in zee te gaan hebben we de link op de linkpagina naar de website van Waves inmiddels ook gedeactiveerd. Bijkomend issue is natuurlijk de desinvestering. Van het ene op het andere moment is de software boekhoudtechnisch waardeloos geworden en zullen we er extra afschrijving op moeten doen. Met dank aan Waves.


 

27 maart 2023

-BREAKING NEWS UPDATE- 29 maart: Waves heeft de aanpassing in het beleid teruggedraaid na een tsunami van klachten van klanten. Onderstaande is dus achterhaaalde informatie (maar we laten het wel staan).
Waves Audio is per direct overgestapt van het kopen van plugins naar een abonnementsversie. Als je nieuwe Waves Audio plugins wilt hebben, of jouw oude versies wilt updaten, dan ben je nu te laat. Wij dus ook. En omdat we niet meegaan in de online abonnementen waanzin is hier voor AMPS Recordings het einde gekomen aan het aanschaffen en updaten van Waves plugins. AMPS Recordings zal vanaf nu aan klanten nooit meer het advies geven om Waves Audio plugins aan te schaffen. We passen ons advies aan in: DOE HET NIET! Wij adviseren je graag in je keuze voor de juiste plugins van merken als Softube, IK Multimedia, Arturia en Plugin Alliance. Waves Audio heeft voor ons hiermee afgedaan als leverancier. Het schofferen van de klant heeft bij hen het ultieme hoogtepunt bereikt.

Verder heb ik vandaag nog een mooie review voor het gastenboek mogen ontvangen van Bert, die afgelopen zaterdag te gast was voor de het updaten van zijn Cubase DAW en het aanpassen van zijn template met de daarbij behorende uitleg.
Dank je wel voor je review Bert! De review van Bert vind je terug op de datum 25 maart 2023, de dag dat hij bij ons was.

Vanavond heb ik een klant op afstand geassisteerd met het installeren en instellen van zijn tweedehands aangeschafte Steinberg cc121 Cubase controller. Ik durf te zeggen dat dat de laatste betaalbare gebruikte cc121 was die momenteel te koop was in Nederland. De klant had hem op aanraden van ons gekocht bij Tools4Tones in Nijmegen waar er één te koop stond voor een redelijke prijs.

Later vanavond een klant op afstand geholpen met wat instellingen in Cubase voor zijn geluid. Alles is snel opgelost. Veel succes met Cubase Arjan!


 

25 maart 2023

Vandaag mocht ik Bert weer welkom heten bij AMPS Recordings voor zijn tweede deel Cubase cursus. We hebben zijn Zoom R20 weer ingesteld op Cubase en de remote control werkend gemaakt. Tevens hebben we de Cubase Pro 12 update aangeschaft. Daarna hebben we voor hem en zijn werkwijze specifieke Cubase onderdelen behandeld zoals de inserts, send+return en een Group Channel toegevoegd in de voor hem gebouwde Cubase template en hebben we het voor hem nieuwe Vari Audio kort behandeld. Na enkele uren waren we alweer klaar en Bert kan weer verder met opnemen en mixen. Veel plezier en succes Bert en tot de volgende keer.


 

22 maart 2023

Vanavond heb ik Cor uit Sprang Capelle weer 2,5uren advies en les op afstand gegeven. We hebben zijn Steinberg UR44c geïnstalleerd en ingesteld, zijn Cubase Pro 12 installatie afgemaakt en diverse hardware waaronder zijn Universal Audio LA-610 channel-strip aangesloten. De aansluiting van zijn Lexicon Pro PCM96 gaat nog een vervolg krijgen op locatie eind april. Voor nu veel succes met Cubase en je opname tests met zang, en tot volgende week Cor! Want dan gaan we weer gewoon verder met de Cubase lessen.

P.S. Wat is de muziekwereld toch klein, want mijn klant van vandaag en die van gisteren, dus Cor en Tom, blijken elkaar vanuit de muziek ook te kennen...


 

21 maart 2023

Vanavond was ik bij mijn vaste klant Tom in Nijmegen. We hebben een aantal nieuwe functionaliteiten van Steinberg Cubase Pro 12 bekeken en het daarna samen met een Dorico Elements update aangeschaft. Daarna hebben we alles gedownload, geïnstalleerd en gelicenseerd. Verder hebben we nog enkele zaken rond reverb VST's en hun settings behandeld. Het was voor Tom en mijzelf weer een zeer geslaagds avond.


 

20 maart 2023

Vanavond heb ik Matt weer anderhalf uur op afstand Cubase les gegeven. Met de muziek gaat het al heel goed, en we zijn vooral bezig met de juiste manier van het uitwisselen van songs met zijn muziekpartner. Matt neemt veel instrumentaal gitaar op met VSTi arrangementen. Dat neemt hij dan mee naar zijn muziekvriend, die weer de blaaspartijen (o.a. saxofoon) en vocals voor zijn rekening neemt. En dat neemt Matt dan weer mee naar huis om dan verder af te mixen. Dus vandaag ging het vooral over de meest praktische manier om songs over te zetten, mee te nemen op USB stick, te kopiëren, te hernoemen, erbij op te nemen, weer terugzetten op stick en weer mee naar huis te nemen. Veel succes Matt, en tot volgende maand!


 

19 maart 2023

Vandaag ben ik bij Rene in Dieren. Hij is maar heel kort in Nederland en daarom werken we bij hoge uitzondering een keer op de zondag. Eerst tackelen we een aantal Cubase gerelateerde issues op zijn laptop met Cubase Elements 11, de ASIO4All driver en iZotope Ozone. Als dat opgelost is gaan we verder op zijn grote studio PC en updaten we zijn DAW software als Arturia V Collection, Steinberg Cubase Pro 11 en Native Instruments Komplete. Staks kan Rene weer lekker werken op een geupdate en vlekkeloos werkend systeem met de beschikking tot al zijn VSTinstruments. Veel plezier en succes met je muziek Rene!


 

18 maart 2023

Vandaag heb ik Alwin op afstand ongeveer 5 uren geholpen met allerhand zaken rond zijn DAW systeem. We hebben de installaties van Native Instruments Komplete 14 Ultimate gecontroleerd en voor een deel hersteld. Daarna zijn we bezig geweest met zijn recording settings en latency issue. Dit is ook prima opgelost. Als laatste hebben we nog meerdere templates in Cubase gemaakt voor de verschillende doeleinden en hem getoond hoe hij relatief eenvoudig VSTinstrumenten van geïmporteerde MIDI tracks kan wijzigen. Een zeer geslaagde sessie voor beiden. Tot over een paar weken in het mooie Zeeland Alwin!


 

17 maart 2023

Vandaag is de levering van Thomann met de Gretsch G5622T-140 Electromatic SP binnengekomen. Deze gitaar is de 140th Anniversary Limited Edition uitvoering van de Electromatic in het betaalbare segment. Het is een semi-hollowbody model met zogeheten center block en een Bigsby tremolo systeem. De 2-tone kleurstelling is prachtig en een aanwinst voor de studio. Eigenlijk alles wat je van een echte Gretsch Electromatic mag verwachten. Met deze mooie Gretsch Jazzgitaar zijn we dan wel compleet met ons gitaren sectie, er is trouwens ook geen ruimte meer voor nog een gitaar. 9 elektrische gitaren zijn voor AMPS Recordings voldoende voor onze ambities.


 

16 maart 2023

Vanavond heb ik Alwin op afstand support gegeven. We hebben de complete Steinberg library overgezet naar zijn nieuwe 2TB SATA SSD schijf. Daarna zijn we zijn NATIVE INSTRUMENTS Komplete 14 Ultimate gaan installeren op dezelfde schijf. De downloads en installaties laten we rustig doorlopen. Zo zal alles erop staan als we zijn setting aanstaande zaterdag op afstand compleet gaan maken. Tot zaterdag Alwin!


 

15 maart 2023

Vanavond heb ik 2 uren les en advies op afstand gegeven aan Cor. Cor werkt met een Steinberg UR22 interface, een Rode NT1 microfoon en Cubase Elements 12. Echter is vorige week al gebleken dat hij ook beschikt over een Universal Audio LA-610 professionele channel-strip. En nu blijkt hij ook nog een Lexicon Pro PCM96 Reverb processor te hebben. En die wil hij ook gaan gebruiken, in combinatie met Cubase. Maar daarvoor heeft hij een audio interface met meer I/O (In- en Outputs) nodig, en een grotere Cubase versie. Na mijn advies heeft hij nu (al) Cubase Pro en een Steinberg UR44c aangeschaft. Over een paar dagen heeft hij zijn nieuwe interface en bijbehorende bekabeling binnen. Volgende week hebben we de volgende afspraak staan, en dan ga ik hem op afstand door het aansluiten van de hardware heen loodsen, en met computer verbinding ook zijn Cubase optimaal instellen voor zijn mooie setup. Tot volgende week Cor!

Eerder vandaag hebben we de Gretsch G5622T-140 Electromatic® 140TH double platinum center block with Bigsby® semi-hollowbody jazzgitaar besteld als laatste aanwinst voor in de studio. Daarmee hebben we een mooie collectie verschillende typen gitaren in de studio. We hebben nu o.a. stratocaster-, telecaster, Les Paul-, Flying-V en semi-hollowbody jazzgitaar modellen in de studio. En ook nog een 7-snarige gitaar. We verwachten de Gretsch Electromatic 140th Anniversary binnen een week binnen te hebben.

De Gretsch G5622T-140 Electromatic 140th with Bigsby semi-hollowbody jazzgitaar 

13 maart 2023

Vanavond heb ik Patrick uit Duitsland twee uren Cubase support op afstand gegeven. Wat we hebben gedaan is uitleg geven en praktische ondersteuning bij het opschonen van de projectstructuur en bestaande songs op diverse (verkeerde) plekken op de computer. Met de Backup Project functie hebben we heel veel gecorrigeerd en nu hoeft Patrick het alleen nog maar op de ingeslagen weg af te maken, en dan heeft hij weer een 'clean' systeem. Veel succes Patrick, en tot binnenkort.


 

11 maart 2023

Vandaag hebben we Mongolian Voices - Ancien Phrases van Sonuscore voor HALion Sonic aangeschaft. De VST soundset is meteen vanaf de Steinberg website gedownload, geïnstalleerd en gelicenseerd op het DAW systeem van AMPS Recordings. Er wordt inmiddels al mee gewerkt voor een nieuwe productie.
 

7 maart 2023

Vanavond heb ik Ralph weer op afstand support mogen geven voor het oplossen van het opstartprobleem van zijn Cubase Pro 12. Het euvel was helaas zijn niet meewerkende IK Multimedia iRig keyboardje. Die hebben we afgekoppeld en daarmee is het issue voor nu opgelost. Punt is wel dat het niet goed is dat de iRig issues in Cubase veroorzaakt. Verder hebben we weer meerdere soundsets gedownload, gelicenseerd en toegevoegd aan u-He Diva. Veel plezier met je nieuwe sounds Ralph, en tot april bij jou in Utrecht. Dan gaan we aan de slag met songs in Cubase. Hands-on.

Eerder vandaag hebben we de zending met de Hercules gitaarstandaard en de Minotaur gitaarband ontvangen. Daarmee heeft de Epiphone 1958 Korina Flying V heeft zijn ereplaats in de studio gekregen.


 

4 maart 2023

Vandaag heb ik Jan in de studio voor zijn (eerste) cursus Cubase. Zijn vriendin is klassiek geschoold sopraan en hij gaat met Cubase haar zang opnemen met begeleiding van een orkestband. We zijn bezig geweest met de belangrijke basics, het aanmaken en opnemen van sporen, het importeren van orkestbanden, basic plugins als gate/compressor/limiter en reverb, het gebruik van de multi-timbrale VSTi HALion Sonic 7 en als laatste VariAudio. Misschien toch nog vóór 28 maart (-40% aanbieding) upgraden naar Cubase Pro 12. Veel plezier en succes met je opnames Jan!


 

2 maart 2023

Vanavond heb ik Eugène (een vaste klant) uit de Kop van Noord-Holland ruim een uur Cubase support gegeven en zijn vragen allemaal samen met hem doorgelopen, beantwoord, en gezorgd dat hij er nu zelfstandig mee verder kan. Veel succes en tot een volgende keer Eugène!

Eerder op de dag hebben we in Hoogeveen een mooie gebruikte Epiphone Limited Edition 1958 Korina Flying V opgehaald die via Marktplaats is aangeschaft. Het is een prachtige gitaar die al jaren bovenaan het gitaren-wensenlijstje prijkte. Bij deze kan die nu van het lijstje (wat steeds korter wordt) worden afgestreept


De Epiphone Limited Edition 1958 Korina Flying V natural finish 

1 maart 2023

Vanavond ben ik weer bij Arjan in Arnhem. We lopen zijn instellingen en template van zijn Cubase Pro 12 en Steinberg UR22 interface na, updaten zijn HALion Sonic 7 en gaan daarna praktisch aan de slag met opnemen.


 

28 februari 2023

Vanavond heb ik Cor weer op afstand een uur Cubase les gegeven. We zijn bezig geweest met het aanmaken van een song op de juiste wijze (opslaglocatie op zijn computer), het importeren van MIDI files en het wijzigen van instrumenten. Volgende week maken we een start met het opnemen van vocals in Cubase bij de geïmporteerde MIDI files. Tot volgende week Cor!


 

25 februari 2023

Vandaag ben ik weer bij Alwin in Hoedekenskerke (Zeeland). We gaan nu alles afronden en de puntjes op de 'i' zetten. Hij heeft ook nog Cubase 12 Pro aangeschaft en Native Instruments Komplete Ultimate. Dat gaan we ook nog installeren en activeren.


 

22 februari 2023

Vanavond heb ik Cor weer anderhalf uur Cubase les op afstand gegeven. Cor werkt met de combinatie met een Yamaha Tyros 4. Hij speelt dan zijn idee in op de Tyros, zet het dan op stick en gaat het in Cubase verder bewerken. Dat is zijn workflow en ik mag hem dan begeleiden in het leren te werken in en met Cubase om zijn songs dan fijn te slijpen en af te maken. Volgende week staat de volgende les alweer gepland. Tot dan Cor!


 

20 februari 2023

Vanavond heb ik Ralph weer op afstand support op afspraak mogen geven. We zijn nog even in het issue van het opstarten van Cubase gedoken. Het lijkt nu opgelost te zijn, even afwachten de komende dagen. Verder hebben we zijn aangeschafte Miroslav Philharmonik 2 van IK Multimedia gedownload en volledig geïnstalleerd op de juiste drive. Het heeft even geduurd met de download van ruim 45GB (geïnstalleerd 55GB), maar we hebben alles mooi aan het werk en meteen weer geïntegreerd in zijn template. De volgende afspraak voor een installatie op afstand is alweer gemaakt, en over een maand zien we elkaar weer in Utrecht. Tot over 2 weken Ralph!

Klanttip van de week: HALion Sonic 7 voor Cubase 12 gebruikers. Ben je in het bezit van Cubase 12, dan kun je nu HALion Sonic 7 downloaden en installeren. Deze wordt echter niet in de Download Assistant aangegeven als actuele update. Maar als je onder Cubase kijkt staat HALion Sonic 7 er wel als niet geïnstalleerd tussen. Die update kun je draaien en werkt ook. En als je er assistentie bij wilt hebben staan we natuurlijk voor je klaar!


 

18 februari 2023

Deze zaterdag had ik Peter uit Oostzaan in de studio voor het tweede deel van zijn Cubase cursus. In december 2022 was ik bij Peter op locatie voor zijn eerste Cubase cursus. Vandaag zijn we de diepte ingegaan over enkele specifieke onderwerpen die voor Peter belangrijk zijn voor zijn workflow. We hebben ons verder verdiept in GrooveAgent en het werken met separate outputs voor de verschillende instrumenten in de drumkit. Daarna hetzelfde maar dan iets korter over HALion Sonic SE/HALion Sonic 7 (inmiddels sinds eergisteren). En wat we ook nog hebben behandeld is het opnemen/importeren van samples en die dan gebruiken in je Cubase project. Daarnaast ook getoond hoe dat zou kunnen werken in de nieuwe HALion 7, die ook onderdeel is van Steinberg Absolute 6 dat gisteren is uitgekomen. Peter heeft alles gezien en geleerd wat hij wenste en kan nu volop creatief aan de slag. Heel veel succes en plezier met je muziek Peter!


 

17 februari 2023

Vandaag is de levering met onder andere de Golden Age Premier EQ-73 binnengekomen. De EQ-73 Premier is inmiddels aangesloten en getest in combinatie met de rest van de channel-strip: de Universal Audio UA710 Twin-Finity hybride voorversterker en de Golden Age Project COMP-2A buizencompressor. Tezamen met de AKG C414 XLII is het een gouden combinatie!

De 'Industry Standard' AKG C414 XLII microfoon met op de achtergrond de voorversterkers en channel-strips


De AKG C414 XLII microfoon met op de achtergrond de pre-amps en de channel-strips.


De 'custom' channel-strip met de UA710 twin-finity, de COMP-2A en de EQ-73


De 'custom' channel-strip bij AMPS Recordings bestaande uit de Universal Audio UA710 Twin-Finity hybride pre-amp, de Golden Age Project COMP-2A buizencompressor en de Golden Age Premier EQ-73 'Neve 1073 style' 3-band equalizer (de nieuwe aanwinst).


Verder hebben we vanavond Steinberg HALion 7 aangeschaft, gedownload, geïnstaleerd en gelicenseerd. Gisteren uitgekomen, nu al operationeel bij AMPS Recordings.De korte promo van Steinberg over HALion 7.


En als laatste issue op de dag is dan ook nog op het allerlaatst de batterij van de Roland R-70 drumcomputer leeg. Die gaat het dus morgen niet doen terwijl we dan een cursist hebben. Dat laten we dus natuurlijk niet gebeuren. Dus de drumcoputer kabels worden nog even van labels voorzien en de drumcomputer wordt ontkoppeld. Dan gaat hij met een doosje reserve batterijen mee naar beneden om geopend te worden. Dat is met een stuk of 10 schroefjes gedaan. De CR2032 batterij (redelijk standaard voor synthesizers) zit wel iets verborgen, maar is toch goed te vervangen. Dan weer in elkaar zetten en weer mee de studio in om weer aan te sluiten. De batterij is goed geplaatst, want de drumcomputer doet het weer. Het opnieuw instellen van de individual outputs voor alle kicks en snares is net zoveel werk. Dat moet wel gebeuren want de beide instrumenten hebben met de dedicated outputs ook een eigen kanaal in de mixer met eigen compressie op de inserts. Alles werkt weer naar behoren, dus de cursist kan komen!


 

16 februari 2023

Vanavond heb ik Ralph nog even op afstand support gegeven voor een irritante opstart fout van Cubase. Zo ben ik het nog niet eerder tegen gekomen, maar het is toch snel opgelost. Een ander klein issue zit in de hardware wat we op 1 april op locatie in Utrecht op gaan lossen. En volgende week op afstand gaan we op afstand zijn nieuw aangeschafte software en updates downloaden, installeren en activeren. En natuurlijk weer in zijn template integreren als er dan nog tijd over is. Tot maandag Ralph!

Vanmiddag is de AKG C414 XLII microfoon binnengekomen!
Dit is naast mics als de Shure SM57 en SM58, de Sennheiser e609 en de Neumann U87 een 'Industry Standard' microfoon die je vind in ongeveer alle professionele studio's in de wereld. En dus nu ook bij AMPS Recordings.

De 'Industry Standard' AKG C414 XLII microfoon bij AMPS Recordings 

14 februari 2023

Vanavond heb ik Bert weer een uurtje support op afstand gegeven. Bij zijn aanschaf van de update van Steinberg Cubase Elements naar Cubase Artist was iets misgegaan met het versturen van de e-mail met de codes aan de kant van Steinberg. Het heeft even geduurd en wat voeten in de aarde gehad om dat opgelost te krijgen. In de tussentijd was zijn nog geen 3 maanden oude Zoom R20 ook nog stuk gegaan, maar die was snel vervangen.
Bert heeft nu een nieuwe computer en we hebben zijn instellingen van de buffer size goed gezet voor de minimaal mogelijke stabiele latency en al zijn In- en Outputs in orde gemaakt in Cubase in combinatie met de R20. Daarna hebben we zijn template gebouwd en meteen geoptimaliseerd met Gate-Compressor-Limiter en Hi- en Low pass filters en reverb. Alles staat nu goed en hij kan ermee aan de slag. Tot over een maand bij AMPS Recordings in de studio Bert!

Eerder op de dag weer wat leuke gadgets besteld voor in de studio zoals een Golden Age Premier EQ-73 equalizer als onderdeel voor een custom 3-piece channel-strip en een AKG C414 XLII microfoon.


 

13 februari 2023

Vanavond heb ik Cees (gepensioneerd drumleraar) uit Brunssum support gegeven voor zijn Steinberg Cubase meldingen en opname issues. We hebben zijn eLicenser software, Steinberg Download Assistant en Cubase Pro 10.5 alle drie ge-update naar de nieuwste versies. Met daarna de Maintenance functie uitvoeren zijn al heel veel meldingen opgelost. Daarna nog zijn template opgeschoond met 'remove unused media' in de audio pool. Hiermee zijn dan alle meldingen verdwenen en kan Cees weer eenvoudig nieuwe projecten starten en opnemen. Nog een klein issue met een MIDI interface getackled. Binnenkort ga ik weer bij hem langs zodra het schikt, en dan gaan we de MIDI van zijn Roland digitale piano weer gewoon met conventionele DIN MIDI kabels aansluiten aan zijn Steinberg UR44C interface, waarmee de laatste hindernis dan voor hem qua hardware een aansluitingen genomen is. Dan gaan we ons nog even concentreren op de optimale Cubase workflow. Tot dan Cees!


 

8 februari 2023

Vanavond heb ik Cor uit Sprang-Capelle zijn eerste Cubase les (op afstand) gegeven. Cor maakt composities op zijn Yamaha Tyros en wil deze beter laten klinken. En dat wil hij gaan doen met behulp van Steinberg Cubase. Een prima keuze zou ik zeggen! Vandaag was dus zijn eerste les en Cor heeft de belangrijkste basics van het instellen van zijn systeem gezien, en we hebben ook al een MIDI-file geïmporteerd en daarbij ook direct een paar instrumenten in HALion Sonic SE vervangen als oefening. Cor is enthousiast en we gaan meteen over een week verder met de volgende les. Succes en tot over een week Cor!


 

7 februari 2023

Vanavond weer twee klanten met eenzelfde issue kort geholpen. Arnold met Cubase 5, Arjan met Cubase 12. Van allebei wist ik al wat het issue zou zijn, wat ook klopte. beide waren hun driver 'kwijt' in Cubase. een issue wat normaliter met 30 seconden weer opgelost is. Zo ook nu. dus de rest van de avond heb ik vrij!


 

6 februari 2023

Vanavond heb ik Matt uit Boxmeer weer anderhalf uur op afstand Cubase les gegeven. In november 2021 ben ik bij Matt in Boxmeer geweest om hem zijn eerste Cubase (Artist) les te geven. Sindsdien geef ik hem regelmatig individueel les op afstand, en dat werkt prima. Matt leert steeds meer van Cubase begrijpen en is erg enthousiast en productief, wat het leerproces ook zeker ten goede komt. Vandaag hebben we ons vooral bezig gehouden met al dan niet gebruik van dynamische insert effecten op een symphonisch orkest, alle routing mogelijkheden in de mixer om het leven gemakkelijker te maken en de algemene dynamiek en plaatsing van de instrumenten in een filharmonisch orkest. Matt heeft weer veel geleerd waar hij erg blij mee is en gaat weer met zijn enthousiasme aan de slag. De volgende afspraak is alweer gepland voor over 6 weken. Veel succes en plezier, en tot dan Matt!


 

4 februari 2023

Vandaag ben ik weer bij Alwin in Hoedekenskerke (Zeeland) om zijn studio af te bouwen en alles correct werkend in te stellen. Alle hardware is nu werkend aangesloten en grotendeels ook naar wens werkend. Over één à twee maanden gaan we de 'puntjes op de i' zetten.

Werk in uitvoering in de studio van Alwin met o.a. de Slate Raven


De Focusrite en Steinberg interfaces zijn hier deels aangesloten. Ze zijn inmiddels ook onderling aangesloten met ADAT en WordClock.


Werk in uitvoering in de studio van Alwin met o.a. de Slate Raven


De Behringer line-mixer om de TC-Helicon, Lexicon en Yamaha FX processors en Tascam players aan te sluiten op de interfaces.


Werk in uitvoering in de studio van Alwin met o.a. de Slate Raven


Work in progress aan het Slate Raven systeem met Steinberg Cubase Pro...


Werk in uitvoering in de studio van Alwin met o.a. de Slate Raven


En het meeste is inmiddels functioneel werkend aangesloten.


 

2 februari 2023

Deze donderdagavond heb ik Hans uit Bavel (waar ik afgelopen zaterdag was) nog een uurtje Cubase les op afstand gegeven. Aan het einde van een intensieve lesdag (zoals afgelopen zaterdag), kan het zijn dat je hoofd overloopt van de informatie. En om dan nog even de 'puntjes op de i' te zetten kan één aanvullende les van een uurtje wonderen doen. Hans kon alles vragen waar hij nog mee zat en de afgelopen dagen tegenaan is gelopen met het werken met Cubase. En nu kan hij dus volop aan de slag met de theorie en deze in de praktijk gaan brengen. Veel plezier en succes Hans, en we spreken elkaar weer!

Eerder op de avond heb ik bij onze huis electronicus van Hureka Zevenaar nog een paar Cordial kabels met haakse TRS jack stekkers aan de ene kant, en rechte TRS jack en rechte TRS female jack in elkaar laten zetten voor mijn klant waar ik komende zaterdag naar toe ga in Zeeland. Alwin gaat een paar chique kabels krijgen. Met de hand gesoldeerd door een ervaren specialist. Dank je Matthijs!


 

1 februari 2023

Vanavond ben ik weer bij Arjan in Arnhem. We stellen zijn Cubase Pro 12 in met de UR22 MKII interface en bouwen samen een mooie recording template. Natuurlijk voorzien van de nodige uitleg en een aantal praktische vragen. Veel succes en plezier ermee Arjan, en tot over een paar maanden.


 

30 januari 2023

Deze maandag zijn de bestelde kabels binnengekomen om mee te nemen naar mijn klant in Zeeland aanstaande zaterdag. Dan gaan we onder andere zijn nieuwe audio interface optisch met ADAT doorlussen naar zijn oude interface om het aantal in- en outputs te verdubbelen en ook zijn FX processors volledig te gaan integreren in zijn DAW setup.

Verder heb ik vandaag nog een mooie review voor het gastenboek mogen ontvangen van Hans, waar ik afgelopen zaterdag te gast was voor de juiste setup van Cubase in combinatie met zijn hardware en bijbehorend de beginselen van Cubase. Tevens hebben we een mooie en functionele custom Cubase template gemaakt zodat hij met zijn arrangementen aan de slag kan.
Dank je wel voor je review Hans!


 

28 januari 2023

Vandaag ben ik bij Hans in Bavel (Noord-Brabant). Hans is professioneel arrangeur en heeft Cubase Pro 12 en een paar hardware synths en de Steinberg UR44c interface die hij werkend wil krijgen en mee wil leren werken. Voordeel is dat hij er vroeger al eens mee werkte, toen nog enkel MIDI op de Atari. We zijn ver gekomen, alles werkt en de basis is geleerd. Veel succes en plezier ermee Hans, en tot ziens.


 

19 januari 2023

Deze donderdagavond heb ik Jurgen uit Vught op afstand support en advies gegeven. We hebben de Steinberg software geupdate waar nodig en zijn aangeschafte Arturia FX Collection 3 gedownload, gelicenseerd en geïnstalleerd. Alles staat nu netjes zoals het hoort in Cubase en Jurgen kan ermee aan de gang. Veel succes en plezier en tot over 2 maanden bij onze volgende afspraak.


 

18 januari 2023

Vanavond heb ik Ralph uit Utrecht op afstand support mogen geven voor het installeren van een uitbreiding voor zijn U-he Diva VSTi en zijn nieuw aangeschafte Steinberg SIMPLE VSTi synthesizer die we gedownload, geïnstalleerd en gelicenseerd hebben. Heel veel plezier en succes met al je nieuwe sounds Ralph!


 

14 januari 2023

Vandaag ben ik bij Wessel in Hillegom. Wessel wil zijn songs van drums en piano kunnen voorzien, tezamen met zijn gitaar- en baspartijen. Na een succesvolle dag heeft Wessel alles geleerd wat hij wilde. Veel succes met je muziek en met Cubase Wessel!


 

9 januari 2023

Vanavond heb ik Matt weer ruim een uur Cubase les gegeven. Matt gaat altijd enthousiast aan de slag, waar dan weer een aantal nieuwe Cubase vragen uit voortkomen. die behandelen we dan samen, en de volgende stap wordt weer gezet. Zo is Matt al heel erg veel verder gekomen in Cubase. De volgende afspraak staat alweer voor over een maand. Succes en tot dan Matt.


 

8 januari 2023

Heb jij ook goede voornemens voor 2023?
Zet die stap om je eigen songs op te gaan nemen of je recording-/productie-/mix-/mastering skills te gaan verbeteren en volg een Steinberg Cubase cursus bij AMPS Recordings. Wij geven al 23 jaar Cubase cursussen, en er zijn jou al ruim 1000 cursisten voorgegaan. Snuffel door ons gastenboek op de site. Bekijk de cursuspagina en de nieuwspagina's en laat je overtuigen. Ook jij kunt goede producties met Cubase maken. Iedereen kan het leren op zijn eigen niveau met de volledig individuele cursussen bij ons in de zeer uitgebreide en complete hybride (én digitaal én analoog) home-studio of bij jou in je eigen recording studio. Nu is hét moment. Schroom niet en neem contact op!


 

7 januari 2023

Vandaag ben ik bij Alwin in Hoedekenskerke (Zeeland) om zijn Slate Raven touchscreen systeem, interfaces en randapparatuur (opnieuw)) aan te sluiten. De Slate Raven MTi is een heel mooi touchscreen systeem voor veel DAW's, waaronder Cubase. Maar je moet wel heel veel stappen doen om het goed te licenseren, installeren en in te stellen. We zijn vandaag ver gekomen, maar missen nog wat lengte kabel en een USB-hub voeding. We hebben het Raven systeem met Cubase werkend. Ook in combinatie met de Steinberg cc121 controller. Over een paar weken volgt het restant. Tot gauw Alwin!

Werk in uitvoering in de studio van Alwin met o.a. de Slate Raven 

Actueel nieuws

 

Hier vind u het actuele nieuws over AMPS Recording.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelt in en rond de studio. 

 

Volg AMPS Recordings ook op Facebook

 

Nieuwsarchief

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren. Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar. 

In het gastenboek vind u reacties van klanten over AMPS.