Actueel nieuws

 

Hier vind u het actuele nieuws over AMPS Recording.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelt in en rond de studio. 

 

Volg AMPS Recordings ook op Facebook

 

Nieuwsarchief

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren. Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar. 

In het gastenboek vind u reacties van klanten over AMPS.

 


 

-Corona (COVID-19) update-

We verzoeken vriendelijk aan geboekte klanten om het aan te geven als ze ziekteverschijnselen hebben, en dan een andere afspraak in te plannen. Dit om verdere verspreiding van het Corona virus te vermijden. Vanuit onze zijde geldt natuurlijk hetzelfde.
Volg de richtlijnen van het RIVM op.
Onze dank en blijf gezond!


 

17 mei 2020

Vandaag heb ik weer een mooie reactie ontvangen voor mijn gastenboek van Fedde. Gisteren was ik bij Fedde in Arnhem voor zijn cursus mixen in Cubase.. Dank je wel voor je mooie review Fedde!


 

16 mei 2020

Vandaag ben ik bij Fedde in Arnhem voor zijn cursus mixen in Cubase. We zijn redelijk diep in het fenomeen gedoken. Fedde heeft heel veel live ervaring met live mixen, wat zeker helpt voor de begripsvorming. Het gaat vandaag om de volgorde van aanpak van de mix, compressie, limiting, EQ, het werken met groups, de routing ervan etcetera. Fedde heeft al zijn vragen beantwoord gekregen en kan weer stappen maken met het mixen. Heel veel succes Fedde, en wie weet werken we nog eens samen met live opnemen op locatie en afmixen/masteren.


 

11 mei 2020

Deze maandagavond had ik Pascal in de studio voor zijn voorbereiding voor het opnieuw starten met Cubase. Dus we hebben samen gekeken wat daarvoor in zijn situatie benodigd is om te beginnen, en later uit te bouwen naar alle mogelijkheden die hij nodig heeft voor zijn muzikale ideeën.
Binnenkort gaan we starten met de volgende fase: de aanschaffingen.


 

9 mei 2020

Deze zaterdag ben ik bij Eugène in Bergen (N-H) om zijn recording PC te upgraden met SSD's en zijn samples en projecten over te zetten. Alles is goed gelukt 2TB HDD vervangen door 2x 1TB SSD. Data overgezet. De performance van het systeem is verbeterd en hij is natuurlijk ook stiller geworden.
Veel succes en plezier ermee Eugène!


 

2 mei 2020

Vandaag had Michel zijn tweede deel Cubase cursus. We hebben ons vandaag gefocussed op mixen, dynamische effecten via insert en reverb FX via de send in Cubase. Daarna nog wat tijd besteed aan synthesizer terminologie, techniek en wat Arturia instellingen. Het was weer een zeer geslaagde dag met een vlotte leerling die weer veel kennis meeneemt naar huis.
Heel veel succes en plezier Michel!


 

25 april 2020

Vandaag had ik (COVID-19 maatregelen in acht nemend) Michel uit Veldhoven in de studio.Michel speelt al jaren lang piano en is jaren geleden al geïnteresseerd geraakt in synthesizers en electronische muziek. Hij houdt van klassieke muziek maar ook van Jean-Michel Jarre, Vangelis en Kraftwerk. Inmiddels heeft Michel de stap gezet om onder andere Cubase Pro aan te schaffen. En om daar verder mee te komen en het programma in basis goed onder de knie te krijgen heeft hij contact gezocht met AMPS Recordings voor een cursus Cubase in (in ieder geval) twee delen. Vandaag zijn veel vragen van Michel aan bod gekomen, en ook zaken waar hij vragen over had, die hij nog niet eens al gesteld. Als je dit werk lang genoeg doet, weet je wel aan welke tips je klanten veel hebben.
Tot volgende week Michel, voor deel 2.


 

11 april 2020

Vandaag ben ik bij Alwin in Hoedekenskerke (Zeeland) om zijn studio opnieuw aan te sluiten en hem verder te helpen met Cubase Pro. De studio heraansluiten bleek een klus met wat obstakels. Het heeft wat langer geduurd dan verwacht, en er moest ook onverwacht even een MOTU Micro Express MIDI-interface aangeschaft en opgehaald worden. Uiteindelijk is alles gelukt. De Steinberg MR816x audio-interface, de Behringer MX9000 Eurodesk 24-24-8-2 mixer en de MOTU Micro Express MIDI-interface zijn aangesloten en volledig geïntegreerd werkend, inclusief enkele FX processors van TC-Helicon en Yamaha. Dus veel te laat naar huis, maar wel met een voldaan gevoel en een tevreden klant! Het deel MIDI les gaan we online doen.
Veel succes met je studio Alwin!


 

4 april 2020

Vandaag had ik (alle Covid-19 maatregelen in acht nemend!) Hendrik uit Amsterdam in de studio. Hendrik was al eens eerder bij mij op cursus, en ik heb hem ook in het recente verleden het een en ander aan hardware geleverd, waaronder een Steinberg UR interface en ADAM Audio monitors. Vandaag wordt onder andere zijn laptop opgeschoond, zetten we Cubase 10 Artist er opnieuw goed op, en zorgen we dat die ook kan werken zonder de interface met behulp van de ASIO4All interface, tezamen met zijn Samson USB microfoon. Natuurlijk meteen een sE Electronics SE2200 geadviseerd voor de combi met zijn Steinberg UR interface. En dan natuurlijk nog wat basis over MIDI en het bewerken van een stemopname. De dag is weer omgevlogen, en Hendrik hoeft zich niet te vervelen tijdens de Corona beperkingen.


 

3 april 2020

Vandaag heb ik weer een mooie reactie ontvangen voor mijn gastenboek van Matthijs. In de afgelopen periode heb ik de CD van Matthijs de Leng mogen masteren. Dank je wel voor je mooie review Matthijs!


 

16 maart 2020

We hebben weer wat mooie bekabeling besteld voor een klant waar we in april naar toe gaan. Pakketten worden momenteel gelukkig nog bezorgd. Dus als het goed is hebben we ze met een paar dagen in huis.


 

9 maart 2020

Wegens omstandigheden zullen er de rest van de maand weinig tot geen aktiviteiten zijn bij AMPS Recordings.
Niets ergs en zeker geen problemen, we moeten ons de rest van deze maand echter even richten op familiaire verplichtingen. We kunnen onze bestaande klanten deze maand gewoon de support blijven geven die ze gewend zijn, en klanten kunnen ook gewoon hun cursussen, opnames, mastering opdrachten en digitalisering klussen bij ons inplannen.
Alleen de zeer regelmatige updates op deze pagina moet u dus even missen.


 

8 maart 2020

Vandaag ben ik bij Kenneth in Purmerend om zijn studio opnieuw aan te sluiten en een nieuwe start met Cubase te maken.
Kenneth was al een paar jaar niet meer met muziek bezig geweest, maar het begon weer te kriebelen. En daarvoor heeft hij net als vele jaren geleden, weer mijn hulp ingeroepen. Hij is in het verleden enkele malen bij mij in de studio geweest, en ik was ook bij hem toen hij nog in Amsterdam woonde. Kenneth heeft een NATIVE INSTRUMENTS MASCHINE en een NI Kore staan, naast zijn Lexicon Pro I-ONIX FW810S 8-kanaals interface, Yamaha Motif XS8 synthesizer en KRK Studio Monitors met subwoofer. Alles is helemaal opnieuw aangesloten en werkend. Ook de Native Instruments Komplete 8 VST's doen het allemaal in combinatie met MASCHINE, dus Kenneth kan weer probleemloos met muziek bezig.
Heel veel succes en plezier ermee Kenneth, en tot ziens!


 

7 maart 2020

Vandaag had ik Cees voor de 2e keer bij mij in de studio van AMPS Recordings. Hij was er een keer eerder in 2016. De laatste jaren ben ik wel ieder jaar eens bij hem op locatie in Noord-Brabant. We hebben ons bezig gehouden met hoe je het project op de computer inricht en welke mappen (directories) je nodig hebt om een complete song op bv USB stick mee te kunnen nemen. Dit was namelijk niet goed gelukt. Daarna hebben we voor de les een song opgenomen met (VST) piano en zang via de Neumann TLM 102 grootmembraan condensatormicrofoon (omdat hij die zelf ook thuis heeft) in Cubase Pro. Van daar uit zijn we de les verder gegaan met het luisteren naar de opgenomen tracks, beoordelen en dan per track de gewenste verbeteringen aanbrengen met dynamische VST plugins als multiband-compressor en EQ op de piano en gate, tube compressor en limiter op de vocals. Daarna het mixen met VST FX plugins REVerence en REVelation. En tot slot de mixdown. Cees is zeer tevreden met wat hij vandaag heeft geleerd en daarmee gaat hij thuis weer verder.
Tot de volgende les in april/mei!


 

4 maart 2020

Vanavond is al het restwerk voor de mastering van Matthijs gerealiseerd. De ISRC codes voor de CD zijn ingevoerd in WaveLab. De tracks en de titels stonden al in de montage. Die is nu helemaal afgemaakt en gerenderd. Dus er is een nieuwe file van de montage gemaakt met alle markers, maar ook met de volumecorrecties en de fades. Dit allemaal in WaveLab Pro 10, waarin het heerlijk werken is. Vanuit de montage is tevens de export gemaakt naar de DDP file voor de CD fabriek. In deze file staan alle tracks, markers, ISRC codes en alle andere relevante informatie voor op de CD. Hiervan gaat dan in de fabriek de CD geperst worden. Hierna zijn nog aparte exports van alle songs gemaakt in WAV, FLAC en MP3 320kbps om deze in het gewenste formaat aan te kunnen leveren aan Spotify, Apple Music etc.

Verder is vandaag mijn Golden Age Project COMP-2A compressor/levelar binnengekomen. Deze compressor-limiter wordt in de studio aangesloten achter de Universal Audio UA710 Twin-Finity hybride pre-amp. Met deze optical buizen compressor is dan het 'sound palet' in de studio compleet. En met de Golden Age Project is er ook nog een AKG C214 microfoon voor een klant meegeleverd die over 1-2 maanden in Bergen N-H afgeleverd gaat worden. Zijn SSD-schijven voor de upgrade van zijn recording-PC waren gisteren al opgehaald bij de lokale leverancier. Wat nog rest is dan zijn cursus voice-over in Cubase Pro op lokatie.

De GA Golden Age Project COMP-2A compressor/levelar 

3 maart 2020

Vanavond zijn de laatste tracks voor Matthijs gemasterd. Nu beginnen we met het voorbereidende werk voor de daadwerkelijke CD productie. De audio-montage voor de DDP master voor de CD fabriek. Dat houdt onder andere in loudness normalization, CD-trackmarkers zetten en track-titels invoeren in WaveLab Pro.


 

2 maart 2020

Vanavond weer twee tracks gemasterd voor Matthijs. Een intensieve klus. Goed luisteren, instellingen aanpassen, bypass switchen en weer terug, weer luisteren, laatste aanpassingen, en masteren. Volgende song...(nee, zo snel gaat het nu net niet als je goed wilt masteren, zeker niet met hardware). In dit geval zijn plugins 'out of the question'. Hier kun je met plugins niet tegenop.


 

1 maart 2020

Vandaag heb ik weer een mooie reactie ontvangen voor mijn gastenboek van Tom. Gisteren was Tom bij mij in de studio voor zijn intensieve WaveLab Pro training. Dank je voor je reactie Tom!

Verder weer enkele tracks gemasterd voor Matthijs. We boeken vooruitgang. Binnen een week moeten alle tracks zijn aangeleverd.


 

29 februari 2020

Vandaag had ik Tom uit Nijmegen in de studio voor de intensieve les Mastering in Steinberg WaveLab Pro. Wat je zelfs allemaal al kunt bereiken met alleen de multiband compressor en de uitgebreide EQ Frequency…. Dit gaat Tom zeker helpen om nog mooiere CD's te maken. Veel succes Tom!
Het was weer heel fijn met je samenwerken.

Tom (l) en Arno (r) in de AMPS Recordings studio


En dan nog een paar tracks masteren voor het album van Matthijs... Wat een heerlijke baan is dit toch!

In de avond nog wat apparatuur voor een klant en voor de eigen studio besteld. We blijven bezig.


 

25 februari 2020

Vandaag is het startsein voor het masteren van de tracks voor de CD van Matthijs. We gaan voor een uitmuntend resultaat wat de klantverwachting overtreft. Kijken of dat realiseerbaar is. Fingers crossed!
Met de apparatuur die ik hiervoor de laatste jaren heb aangeschaft gaat dat denk ik prima lukken. De eerste resultaten met de Drawmer 1973 hardware multiband compressor, elysia xfilter EQ, SPL Vitalizer mk2 programm-equalizer en de IGS Volfram Limiter mogen er zijn! Belangrijkste is dat de intensiteit van de song zo puur blijft als hij is. En dan de 'randjes' eraf halen voor een droomresultaat....
The quest for the holy mastertrack.

Met de eerste resultaten is Matthijs zeer tevreden/verwonderd. We zijn op de goede weg. Fijn te horen.


 

23 februari 2020

Vanmiddag Alwin op afstand 2 uur support gegeven voor zijn setup met een Steinberg MR816X interface, Cubase Pro 10.5 en Steinberg cc121 controller. Met wat horten-en-stoten hebben we al zijn issues in de huidige setup getackelt. In april gaan we verder zijn setup aanpassen en optimaliseren op locatie in Zeeland. Tot dan Alwin!


 

22 februari 2020

Vandaag ben ik een paar uurtjes bij John in Arnhem om hem verder te helpen met Cubase 5. Dat werkt nogal anders dan Cubase voor Atari, waar hij vroeger mee gewerkt heeft. Het begin is er! Wat meer zekerheid in het werken met Cubase 5, instrument tracks en het editen van MIDI. Veel succes John, en tot ziens over een half jaartje ofzo.

Verder heb ik weer een mooie reactie ontvangen voor mijn gastenboek van Ger. Afgelopen zondag was ik bij Ger in Wageningen voor zijn cursus Cubase Elements. Dank je voor je reactie Ger!


 

19 februari 2020

Vanavond Ger uit Wageningen (waar ik afgelopen zondag was) nog even op afstand een les mixer/groups/reverb gegeven. Alles is nu helemaal helder en Ger kan weer aan de slag met het bewerken van zijn opnames gemaakt met zijn 8-track portable ZOOM recorder. Veel succes Ger!


 

18 februari 2020

Vanavond had ik Rene weer in de studio voor zijn laatste Cubase (Pro) les in dit vroege voorjaar. We hebben ons vanavond volledig geconcentreerd op de mix van één van zijn songs. Deze is vooral electro gebaseerd, met kick drum, wat bekkens, lead synth partijen, melody synth partijen en vocals. Het is onwaarschijnlijk wat je daarmee allemaal kunt in de mix als je die grondig, analytisch en systematisch aanpakt. Meerdere eye-openers voor Rene over hoe veel verandering (en verbetering) je toch nog kunt aanbrengen in individuele sporen en uiteindelijk de totale mix. Het was leuk je weer een aantal lessen te kunnen geven Rene, en tot verderop in het jaar. Veel plezier tot dan!


 

17 februari 2020

Deze avond de studio maar weer eens onder handen genomen. De Yamaha SPX990 Proffesional Multi-Effect Processor is binnen, dus de ombouw van de studio kan beginnen. De Drawmer DL251 was immers al binnen, en de Adam Hall stroomverdeler ook. De Behringer MX882 die ik gebruikte om de verschillende FX processors te mixen is overbodig geworden nu zowel de Behringer DSP1000p Virtualizer als ook de DigiTech Studio S200 multi-effect processor plaats mogen maken voor de Yamaha SPX990. Daarmee gaat mijn totale aantal hardware FX processors terug naar 4 stuks, en daarvoor heb ik exact genoeg stereo returns op mijn 64-kanaals mengpaneel. Daar waar de Behringers en de DigiTech plaats maken, komen de Yamaha, de Adam Hall en de Drawmer in de plaats. De Drawmer DL251 wordt de vaste compressor achter de Focusrite ISA Two pre-amp. Daarmee heb ik weer een mooie recording-chain compleet om prachtige opnames te kunnen maken in de studio. Alle audio verbindingen zijn weer gemaakt, net als de MIDI om de SPX990 aan te kunnen sturen vanuit Cubase. De Yamaha reageert als verwacht prima op de program change commando's vanuit Cubase. En we kunnen weer aan de slag.

Voordat ik met deze werkzaamheden was gestart heb ik nog even een Audio Montage in WaveLab Pro aangepast voor een klant om nog enkele CD's te kunnen branden. De gevraagde aangepaste toonhoogtes pasten bij nader inzien toch niet goed bij de stem, dus zijn de origineel gedigitaliseerde tracks er weer bijgepakt en is het werk in het klein nog even overgedaan. Veel succes ermee Marianne!


 

16 februari 2020

Vandaag ben ik bij Ger in Wageningen voor zijn cursus Cubase. Ger is professioneel dirigent en maakt onder andere ook opnames van optredens waar hij als toehoorder heen gaat. Daar maakt hij echt hele mooie opnames met zijn 8-kanaals Zoom portable audio-recorder met zijn Schoeps microfoons. Wat Ger zoekt is een programma en mogelijkheden om zijn opnames optimaal te kunnen editen op zijn Mac. En daar heeft hij met Cubase voor macOS het juiste product gekozen! En dan vandaag de les Cubase voor het importeren, knippen, editen, plakken en mixen van zijn mobiele opnames. Dat lukt erg goed, en we vinden samen snel de juiste methodiek om dit op optimale wijze te doen. Het project is nu al geslaagd. Tijd voor Ger om er volop mee aan het werk te gaan om er de nodige routine in te gaan krijgen. Veel succes ermee Ger!


 

15 februari 2020

Deze zaterdag ben ik bij Ralph in Utrecht om hem weer een paar stappen verder te helpen met Cubase Pro 10 met Arturia V Collection en Omnisphere. Daarnaast een mooie template opgebouwd voor Ralph met sporen voor Steinberg Groove Agent, Arturia V Collections synths, Spectrasonics Omnisphere en zijn Roland JUNO Di synthesizer. Daarnaast heeft hij zelf een kleine template gebouwd voor als hij een echte Minimal song wil maken. Veel succes ermee Ralph, en tot de volgende keer! Dan gaan we aan de slag met automation en de mixer.


 

14 februari 2020

Vandaag is de Yamaha SPX990 Professional Multi-Effect Processor binnengekomen. Binnenkort wordt deze in de setup ingebouwd en geïntegreerd in de studio.


 

13 februari 2020

Vanavond had ik Marianne in de studio voor het digitaliseren van een aantal instrumentale tracks. Deze heeft ze professioneel op een CD nodig voor een auditie. 10 tracks van stereo compact cassette naar CD, met markers, CD-tekst en red-book burning. De tracks zijn afgespeeld via het TASCAM 112 MKII mastering deck en opgenomen via de Soundtracs console naar Steinberg WaveLab 10. Veel succes ermee Marianne, en geniet ervan!


 

11 februari 2020

Deze dinsdag is de WaveLab 10.0.20 maintenance update voor alle WaveLab 10 versies uitgekomen. De update is gratis voor WaveLab 10 gebruikers.


 

9 februari 2020

Vandaag heb ik weer een mooie reactie ontvangen voor mijn gastenboek van Jones en Jesse. Gisteren was ik bij Jones en Jesse van RocKIDparty in Scheveningen op een steenworp van het Kurhaus (ze hebben echt een A-locatie) voor studio advies, het upgraden van Cubase 6.5 naar Cubase Pro 10.5, het inrichten ervan, het maken van enkele recording templates voor hun klanten een aantal Cubase tips en recording advies. Dank je voor jullie reactie Jones en Jesse!


 

8 februari 2020

Vandaag ben ik bij Jones en Jesse in Scheveningen. Studio her-aansluiten, Cubase 6.5 updaten naar Pro 10.5 en daarna instrueren. Na de kennismaking en een lekkere cappucino zijn we begonnen met de evaluatie van de aanwezige hardware en huidige setup. We zien al snel dat de aansluitingen van de setup niet optimaal zijn. Dus nadat we de download van Cubase Pro 10.5 hebben gestart zijn we met de hardware setup begonnen. Wat houdt dat dan in? Alles loskoppelen. Ja, alles! Dan overleggen hoe het optimaal aangesloten kan worden met Jones om te horen of hij het daarmee eens is. En daarna dan de hardware helemaal opnieuw aansluiten. 24-kanaals mixer, 12 kanalen stage-box, 8 kanaals interface. Nadat alles goed is aangesloten gaan we verder met de software. Cubase na download unzippen en installeren. Dan na de installatie en licensering van Cubase Pro 10.5 de hardware setting uitgetest en daarna gematcht met de software. Drie mooie templates gemaakt voor Jones en Jesse, de templates uitgelegd, uitgetest, en de mooie en leuke dag in Scheveningen zit er weer op.
Heel veel succes Jones en Jesse, met jullie leuke concept!


 

5 februari 2020

Vanavond heb ik Frits op afstand geholpen met zijn nieuwe Steinberg UR22mkII interface en zijn oude Sibelius en nieuwe Cubase. Veel succes met alles Frits!

Verder heb ik vandaag via Ebay.de een Yamaha SPX990 multi-effect processor (gerenomeerde klassieker) gekocht. Deze komt in de studio in plaats van 2 meer low-budget FX processors die dus binnenkort te koop komen te staan, samen met een line-mixer. De DigiTech Studio S200 en de Behringer DSP1000p Virtualizer Pro komen dus beschikbaar voor een nieuw thuis.


 

4 februari 2020

Vanavond had ik Rene weer in de studio voor zijn twee-wekelijkse les Cubase. Vandaag zijn we eerst bezig geweest met de installer voor Cubase SX3, zodat hij zijn oude .arr en .all projecten om kan zetten naar het huidige bestandsformaat van de actuele Cubase versies (sinds SX!). Rene heeft namelijk nog een paar floppy disks gevonden met oude Cubase projecten. Met zijn externe floppy drive kan hij die nog inlezen, en nu dus ook opslaan om in de actuele Cubase gewoon verder mee te werken waar hij 20 jaar geleden met die projecten gebleven was.
Daarna zijn we verder gegaan met het werken met samples in een project via de Audio Pool en het importeren van samples direct in je project om ze in de grid te kunnen plaatsen. De andere manier is natuurlijk via een (soft-) sampler, in zijn geval NATIVE INSTRUMENTS Kontakt. Ook die manier is aan bod gekomen, en Rene gaat kijken welke werkwijze een specifieke voorkeur van hem wordt, of dat hij het gewoon van project tot project bekijkt wat de beste oplossing is. Tot over 2 weken weer Rene!


 

3 februari 2020

Op deze maandag is de Cubase 10.5.10 maintenance update voor alle Cubase 10.5 versies uitgekomen. De update is gratis voor Cubase 10.5 gebruikers. De update wordt door Steinberg sterk aanbevolen voor macOS gebruikers.


 

1 februari 2020

Vandaag ben ik bij Joe in Schiedam om zijn home-studio weer aan te sluiten en alles weer geïntegreerd werkend te krijgen met zijn Cubase Artist. Na de verhuizing van Rotterdam naar Schiedam was Joe nog niet aan zijn home-studio toegekomen. Nu zijn de Mackie mixer, E-MU EMAX synthesizer, Roland JV-1080 synth module en Lexicon Pro MPX-110 effectprocessor weer aangesloten op zijn Steinberg UR44. Alles werkt en Joe kan weer met zijn muziek aan de slag. Dank voor de goede zorgen en veel succes Joe!


 

27 januari 2020

Vanavond Tom even mogen assisteren met WaveLab Pro Meta Normalizer en het creëren van een audio CD met markers, het toevoegen van CD-Tekst en als laatste het direct branden van de redbook audio CD vanuit WaveLab. Alles is prima geslaagd. Succes ermee Tom, en tot over een maand!


 

25 januari 2020

De IGS Volfram Limiter die ik bij Digital Audio Service in Hamburg heb gekocht is inmiddels binnen. 'Herzlichen Dank Arnd!' Vandaag wordt hij in het mastering-rack gehangen op de plaats waar de tijdelijke oplossing met de Drawmer DL251 zat. Dat wordt nu de compressor achter de Focusrite ISA Two pre-amplifier.

De IGS Volfram Limiter 

21 januari 2020

Vanavond had ik Rene weer in de studio. We hebben het gehad over het importeren van oude MIDI projecten uit Cubase in de oude .arr en .all formaten vanaf floppy disc (met een nieuwe externe floppy drive met USB aansluiting, die je nog steeds nieuw kunt kopen), het synchroniseren van Cubase aan een synthesizer en automation van sommige externe VSTi's met eigen sequencer. Rene heeft weer veel nieuwe informatie vergaard en kan weer vooruit. Tot over 2 weken Rene!


 

20 januari 2020

Vandaag heb ik online een nieuwe IGS Audio Volfram Limiter gekocht voor in mijn mastering rack. Ik verwacht de IGS Volfram Limiter deze week nog in huis te hebben. De Drawmer DL251 die ik voor dat doel tijdelijk aan heb geschaft, mag plaats maken voor deze limiter van nog een kwaliteitsklasse hoger. Deze komt zeker goed tot zijn recht tussen de Drawmer 1973 mulitiband-compressor, de SPL Kultube compressor, de Elysia, Yamaha en Alesis equalisers en de SPL Vitalizer mk2 en Charisma.


 

19 januari 2020

Vandaag ben ik bij Louis in Rotterdam voor hulp met het juist aansluiten van zijn setup en een cursus op zijn Cubase Artist 10.5. We hebben een interface en wat kabels overgehouden. Cubase en de Behringer Xenyx X1204USB zijn goed ingesteld en alles werkt. Ook is er een template gemaakt voor zijn opnames. Veel succes Louis, en wie weet tot ziens.


 

18 januari 2020

Vandaag ben ik weer bij mijn vaste klant Cees in Berlicum. Steinberg Cubase Pro 10.5 installeren, licenseren en instellen. En meteen ruimte op zijn C- schijf maken door zijn samples en andere sound content van zijn oude Cubase Elements te verplaatsen naar zijn grote D-schijf. En natuurlijk wat opnames gemaakt en daarbij Cubase Pro tools behandeld. Cees kan nu lekker aan de slag met Cubase Pro 10.5. Ik zie hem begin maart weer bij mij in de studio.


 

15 januari 2020

Vandaag is de op Ebay.de gekochte Drawmer DL251 compressor/limiter binnengekomen. Binnenkort ga ik hem aansluiten in het mastering-rack.

De Drawmer DL251 Spectral Compressor 

14 januari 2020

Vanavond heb ik Frits op afstand geholpen met Cubase Elements 10 installeren op zijn nieuwe laptop en Cubase dan ook meteen reactiveren. Alles werkt weer. Heel veel plezier en succes met Cubase Frits!


 

12 januari 2020

Vandaag had ik Morgan in de studio. Morgan heeft Cubase Pro aangeschaft en een Native Instruments Maschine en Komplete. Daarmee wil hij muziek gaan maken. We hebben alles geïnstalleerd en aan het werk gekregen. Hier en daar met wat hickups van de techniek, maar het werkt nu allemaal. Morgan gaat zich de komende twee weken verdiepen in de integratie van Maschine in Cubase en het werken met Maschine. Daarna volgt dan de echte inhoudelijke cursus Cubase voor Morgan. Veel succes en tot over twee weken!


 

11 januari 2020

Vandaag had ik Dirk in de studio. Dirk is koordirigent en wil zijn composities goed kunnen uitwerken met een DAW (Digital Audio Workstation). Dirk heeft veel goeds gehoord over Steinberg Cubase en wil zich daar verder op oriënteren. Momenteel maakt Dirk zijn composities nog met behulp van een notatie programma.
Na de introductie in Cubase weet Dirk dat hij eerst een afweging gaat maken tussen het recording programma Cubase en het notatie programma Dorico. Cubase kan hij desgewenst combineren met Spitfire of Miroslav Philharmonik. Voor Dorico heeft hij dan Iconica van Steinberg nodig om VST Expression te kunnen gebruiken. Succes met je keuzes Dirk!


 

10 januari 2020

Vandaag heb ik via de Duitse Ebay een Drawmer compressor/limiter aangeschaft. Ik verwachtte eigenlijk alles voor de studio nu wel te hebben, maar recentelijk bij het masteren van een paar songs, ontdekte ik dat ik toch voor de masterbus nog wel een mastering limiter ontbeer. Zeer waarschijnlijk is de Drawmer DL251 maar een tussenoplossing. Drawmer is een prima merk, waar ik al veel equipment van heb. Zeer goede kwaliteit, maar het is nu eenmaal geen 'dedicated' limiter. Hopelijk hebben we binnenkort een limiter van hoog kaliber in de studio.


 

7 januari 2020

Vanavond had ik Rene weer in de studio voor zijn Cubase Pro les. Rene loopt tegen het feit aan dat het systeem wat performance issues heeft als hij veel VSTinstruments van Arturia V Collection opent. Zijn systeem zou krachter moeten zijn dan die van AMPS Recordings, dus we nemen de proef op de som. Maar geen issues bij ons eigen DAW systeem. De les gaat dus nu vooral over system resources sparen door de freeze functionaliteit van Steinberg te gebruiken. Dat is allemaal duidelijk en gaan veel extra ruimte voor capaciteit geven.
Daarna nog op te nemen MIDI controllers behandeld bij de opname van de track. Hier is zoveel mogelijk! Rene heeft vandaag weer heel veel geleerd en kan thuis weer aan de slag met de opgestoken informatie.


 

1 januari 2020

AMPS Recordings wenst iedereen een goed, gezond en muzikaal 2020!

AMPS Recordings wenst iedereen een goed, gezond en muzikaal 2020 

Actueel nieuws

 

Hier vind u het actuele nieuws over AMPS Recording.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelt in en rond de studio. 

 

Volg AMPS Recordings ook op Facebook

 

Nieuwsarchief

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren. Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar. 

In het gastenboek vind u reacties van klanten over AMPS.

 


 

-Corona (COVID-19) update-

We verzoeken vriendelijk aan geboekte klanten om het aan te geven als ze ziekteverschijnselen hebben, en dan een andere afspraak in te plannen. Dit om verdere verspreiding van het Corona virus te vermijden. Vanuit onze zijde geldt natuurlijk hetzelfde.
Volg de richtlijnen van het RIVM op.
Onze dank en blijf gezond!


 

17 mei 2020

Vandaag heb ik weer een mooie reactie ontvangen voor mijn gastenboek van Fedde. Gisteren was ik bij Fedde in Arnhem voor zijn cursus mixen in Cubase.. Dank je wel voor je mooie review Fedde!


 

16 mei 2020

Vandaag ben ik bij Fedde in Arnhem voor zijn cursus mixen in Cubase. We zijn redelijk diep in het fenomeen gedoken. Fedde heeft heel veel live ervaring met live mixen, wat zeker helpt voor de begripsvorming. Het gaat vandaag om de volgorde van aanpak van de mix, compressie, limiting, EQ, het werken met groups, de routing ervan etcetera. Fedde heeft al zijn vragen beantwoord gekregen en kan weer stappen maken met het mixen. Heel veel succes Fedde, en wie weet werken we nog eens samen met live opnemen op locatie en afmixen/masteren.


 

11 mei 2020

Deze maandagavond had ik Pascal in de studio voor zijn voorbereiding voor het opnieuw starten met Cubase. Dus we hebben samen gekeken wat daarvoor in zijn situatie benodigd is om te beginnen, en later uit te bouwen naar alle mogelijkheden die hij nodig heeft voor zijn muzikale ideeën.
Binnenkort gaan we starten met de volgende fase: de aanschaffingen.


 

9 mei 2020

Deze zaterdag ben ik bij Eugène in Bergen (N-H) om zijn recording PC te upgraden met SSD's en zijn samples en projecten over te zetten. Alles is goed gelukt 2TB HDD vervangen door 2x 1TB SSD. Data overgezet. De performance van het systeem is verbeterd en hij is natuurlijk ook stiller geworden.
Veel succes en plezier ermee Eugène!


 

2 mei 2020

Vandaag had Michel zijn tweede deel Cubase cursus. We hebben ons vandaag gefocussed op mixen, dynamische effecten via insert en reverb FX via de send in Cubase. Daarna nog wat tijd besteed aan synthesizer terminologie, techniek en wat Arturia instellingen. Het was weer een zeer geslaagde dag met een vlotte leerling die weer veel kennis meeneemt naar huis.
Heel veel succes en plezier Michel!


 

25 april 2020

Vandaag had ik (COVID-19 maatregelen in acht nemend) Michel uit Veldhoven in de studio.Michel speelt al jaren lang piano en is jaren geleden al geïnteresseerd geraakt in synthesizers en electronische muziek. Hij houdt van klassieke muziek maar ook van Jean-Michel Jarre, Vangelis en Kraftwerk. Inmiddels heeft Michel de stap gezet om onder andere Cubase Pro aan te schaffen. En om daar verder mee te komen en het programma in basis goed onder de knie te krijgen heeft hij contact gezocht met AMPS Recordings voor een cursus Cubase in (in ieder geval) twee delen. Vandaag zijn veel vragen van Michel aan bod gekomen, en ook zaken waar hij vragen over had, die hij nog niet eens al gesteld. Als je dit werk lang genoeg doet, weet je wel aan welke tips je klanten veel hebben.
Tot volgende week Michel, voor deel 2.


 

11 april 2020

Vandaag ben ik bij Alwin in Hoedekenskerke (Zeeland) om zijn studio opnieuw aan te sluiten en hem verder te helpen met Cubase Pro. De studio heraansluiten bleek een klus met wat obstakels. Het heeft wat langer geduurd dan verwacht, en er moest ook onverwacht even een MOTU Micro Express MIDI-interface aangeschaft en opgehaald worden. Uiteindelijk is alles gelukt. De Steinberg MR816x audio-interface, de Behringer MX9000 Eurodesk 24-24-8-2 mixer en de MOTU Micro Express MIDI-interface zijn aangesloten en volledig geïntegreerd werkend, inclusief enkele FX processors van TC-Helicon en Yamaha. Dus veel te laat naar huis, maar wel met een voldaan gevoel en een tevreden klant! Het deel MIDI les gaan we online doen.
Veel succes met je studio Alwin!


 

4 april 2020

Vandaag had ik (alle Covid-19 maatregelen in acht nemend!) Hendrik uit Amsterdam in de studio. Hendrik was al eens eerder bij mij op cursus, en ik heb hem ook in het recente verleden het een en ander aan hardware geleverd, waaronder een Steinberg UR interface en ADAM Audio monitors. Vandaag wordt onder andere zijn laptop opgeschoond, zetten we Cubase 10 Artist er opnieuw goed op, en zorgen we dat die ook kan werken zonder de interface met behulp van de ASIO4All interface, tezamen met zijn Samson USB microfoon. Natuurlijk meteen een sE Electronics SE2200 geadviseerd voor de combi met zijn Steinberg UR interface. En dan natuurlijk nog wat basis over MIDI en het bewerken van een stemopname. De dag is weer omgevlogen, en Hendrik hoeft zich niet te vervelen tijdens de Corona beperkingen.


 

3 april 2020

Vandaag heb ik weer een mooie reactie ontvangen voor mijn gastenboek van Matthijs. In de afgelopen periode heb ik de CD van Matthijs de Leng mogen masteren. Dank je wel voor je mooie review Matthijs!


 

16 maart 2020

We hebben weer wat mooie bekabeling besteld voor een klant waar we in april naar toe gaan. Pakketten worden momenteel gelukkig nog bezorgd. Dus als het goed is hebben we ze met een paar dagen in huis.


 

9 maart 2020

Wegens omstandigheden zullen er de rest van de maand weinig tot geen aktiviteiten zijn bij AMPS Recordings.
Niets ergs en zeker geen problemen, we moeten ons de rest van deze maand echter even richten op familiaire verplichtingen. We kunnen onze bestaande klanten deze maand gewoon de support blijven geven die ze gewend zijn, en klanten kunnen ook gewoon hun cursussen, opnames, mastering opdrachten en digitalisering klussen bij ons inplannen.
Alleen de zeer regelmatige updates op deze pagina moet u dus even missen.


 

8 maart 2020

Vandaag ben ik bij Kenneth in Purmerend om zijn studio opnieuw aan te sluiten en een nieuwe start met Cubase te maken.
Kenneth was al een paar jaar niet meer met muziek bezig geweest, maar het begon weer te kriebelen. En daarvoor heeft hij net als vele jaren geleden, weer mijn hulp ingeroepen. Hij is in het verleden enkele malen bij mij in de studio geweest, en ik was ook bij hem toen hij nog in Amsterdam woonde. Kenneth heeft een NATIVE INSTRUMENTS MASCHINE en een NI Kore staan, naast zijn Lexicon Pro I-ONIX FW810S 8-kanaals interface, Yamaha Motif XS8 synthesizer en KRK Studio Monitors met subwoofer. Alles is helemaal opnieuw aangesloten en werkend. Ook de Native Instruments Komplete 8 VST's doen het allemaal in combinatie met MASCHINE, dus Kenneth kan weer probleemloos met muziek bezig.
Heel veel succes en plezier ermee Kenneth, en tot ziens!


 

7 maart 2020

Vandaag had ik Cees voor de 2e keer bij mij in de studio van AMPS Recordings. Hij was er een keer eerder in 2016. De laatste jaren ben ik wel ieder jaar eens bij hem op locatie in Noord-Brabant. We hebben ons bezig gehouden met hoe je het project op de computer inricht en welke mappen (directories) je nodig hebt om een complete song op bv USB stick mee te kunnen nemen. Dit was namelijk niet goed gelukt. Daarna hebben we voor de les een song opgenomen met (VST) piano en zang via de Neumann TLM 102 grootmembraan condensatormicrofoon (omdat hij die zelf ook thuis heeft) in Cubase Pro. Van daar uit zijn we de les verder gegaan met het luisteren naar de opgenomen tracks, beoordelen en dan per track de gewenste verbeteringen aanbrengen met dynamische VST plugins als multiband-compressor en EQ op de piano en gate, tube compressor en limiter op de vocals. Daarna het mixen met VST FX plugins REVerence en REVelation. En tot slot de mixdown. Cees is zeer tevreden met wat hij vandaag heeft geleerd en daarmee gaat hij thuis weer verder.
Tot de volgende les in april/mei!


 

4 maart 2020

Vanavond is al het restwerk voor de mastering van Matthijs gerealiseerd. De ISRC codes voor de CD zijn ingevoerd in WaveLab. De tracks en de titels stonden al in de montage. Die is nu helemaal afgemaakt en gerenderd. Dus er is een nieuwe file van de montage gemaakt met alle markers, maar ook met de volumecorrecties en de fades. Dit allemaal in WaveLab Pro 10, waarin het heerlijk werken is. Vanuit de montage is tevens de export gemaakt naar de DDP file voor de CD fabriek. In deze file staan alle tracks, markers, ISRC codes en alle andere relevante informatie voor op de CD. Hiervan gaat dan in de fabriek de CD geperst worden. Hierna zijn nog aparte exports van alle songs gemaakt in WAV, FLAC en MP3 320kbps om deze in het gewenste formaat aan te kunnen leveren aan Spotify, Apple Music etc.

Verder is vandaag mijn Golden Age Project COMP-2A compressor/levelar binnengekomen. Deze compressor-limiter wordt in de studio aangesloten achter de Universal Audio UA710 Twin-Finity hybride pre-amp. Met deze optical buizen compressor is dan het 'sound palet' in de studio compleet. En met de Golden Age Project is er ook nog een AKG C214 microfoon voor een klant meegeleverd die over 1-2 maanden in Bergen N-H afgeleverd gaat worden. Zijn SSD-schijven voor de upgrade van zijn recording-PC waren gisteren al opgehaald bij de lokale leverancier. Wat nog rest is dan zijn cursus voice-over in Cubase Pro op lokatie.

De GA Golden Age Project COMP-2A compressor/levelar 

3 maart 2020

Vanavond zijn de laatste tracks voor Matthijs gemasterd. Nu beginnen we met het voorbereidende werk voor de daadwerkelijke CD productie. De audio-montage voor de DDP master voor de CD fabriek. Dat houdt onder andere in loudness normalization, CD-trackmarkers zetten en track-titels invoeren in WaveLab Pro.


 

2 maart 2020

Vanavond weer twee tracks gemasterd voor Matthijs. Een intensieve klus. Goed luisteren, instellingen aanpassen, bypass switchen en weer terug, weer luisteren, laatste aanpassingen, en masteren. Volgende song...(nee, zo snel gaat het nu net niet als je goed wilt masteren, zeker niet met hardware). In dit geval zijn plugins 'out of the question'. Hier kun je met plugins niet tegenop.


 

1 maart 2020

Vandaag heb ik weer een mooie reactie ontvangen voor mijn gastenboek van Tom. Gisteren was Tom bij mij in de studio voor zijn intensieve WaveLab Pro training. Dank je voor je reactie Tom!

Verder weer enkele tracks gemasterd voor Matthijs. We boeken vooruitgang. Binnen een week moeten alle tracks zijn aangeleverd.


 

29 februari 2020

Vandaag had ik Tom uit Nijmegen in de studio voor de intensieve les Mastering in Steinberg WaveLab Pro. Wat je zelfs allemaal al kunt bereiken met alleen de multiband compressor en de uitgebreide EQ Frequency…. Dit gaat Tom zeker helpen om nog mooiere CD's te maken. Veel succes Tom!
Het was weer heel fijn met je samenwerken.

Tom (l) en Arno (r) in de AMPS Recordings studio


En dan nog een paar tracks masteren voor het album van Matthijs... Wat een heerlijke baan is dit toch!

In de avond nog wat apparatuur voor een klant en voor de eigen studio besteld. We blijven bezig.


 

25 februari 2020

Vandaag is het startsein voor het masteren van de tracks voor de CD van Matthijs. We gaan voor een uitmuntend resultaat wat de klantverwachting overtreft. Kijken of dat realiseerbaar is. Fingers crossed!
Met de apparatuur die ik hiervoor de laatste jaren heb aangeschaft gaat dat denk ik prima lukken. De eerste resultaten met de Drawmer 1973 hardware multiband compressor, elysia xfilter EQ, SPL Vitalizer mk2 programm-equalizer en de IGS Volfram Limiter mogen er zijn! Belangrijkste is dat de intensiteit van de song zo puur blijft als hij is. En dan de 'randjes' eraf halen voor een droomresultaat....
The quest for the holy mastertrack.

Met de eerste resultaten is Matthijs zeer tevreden/verwonderd. We zijn op de goede weg. Fijn te horen.


 

23 februari 2020

Vanmiddag Alwin op afstand 2 uur support gegeven voor zijn setup met een Steinberg MR816X interface, Cubase Pro 10.5 en Steinberg cc121 controller. Met wat horten-en-stoten hebben we al zijn issues in de huidige setup getackelt. In april gaan we verder zijn setup aanpassen en optimaliseren op locatie in Zeeland. Tot dan Alwin!


 

22 februari 2020

Vandaag ben ik een paar uurtjes bij John in Arnhem om hem verder te helpen met Cubase 5. Dat werkt nogal anders dan Cubase voor Atari, waar hij vroeger mee gewerkt heeft. Het begin is er! Wat meer zekerheid in het werken met Cubase 5, instrument tracks en het editen van MIDI. Veel succes John, en tot ziens over een half jaartje ofzo.

Verder heb ik weer een mooie reactie ontvangen voor mijn gastenboek van Ger. Afgelopen zondag was ik bij Ger in Wageningen voor zijn cursus Cubase Elements. Dank je voor je reactie Ger!


 

19 februari 2020

Vanavond Ger uit Wageningen (waar ik afgelopen zondag was) nog even op afstand een les mixer/groups/reverb gegeven. Alles is nu helemaal helder en Ger kan weer aan de slag met het bewerken van zijn opnames gemaakt met zijn 8-track portable ZOOM recorder. Veel succes Ger!


 

18 februari 2020

Vanavond had ik Rene weer in de studio voor zijn laatste Cubase (Pro) les in dit vroege voorjaar. We hebben ons vanavond volledig geconcentreerd op de mix van één van zijn songs. Deze is vooral electro gebaseerd, met kick drum, wat bekkens, lead synth partijen, melody synth partijen en vocals. Het is onwaarschijnlijk wat je daarmee allemaal kunt in de mix als je die grondig, analytisch en systematisch aanpakt. Meerdere eye-openers voor Rene over hoe veel verandering (en verbetering) je toch nog kunt aanbrengen in individuele sporen en uiteindelijk de totale mix. Het was leuk je weer een aantal lessen te kunnen geven Rene, en tot verderop in het jaar. Veel plezier tot dan!


 

17 februari 2020

Deze avond de studio maar weer eens onder handen genomen. De Yamaha SPX990 Proffesional Multi-Effect Processor is binnen, dus de ombouw van de studio kan beginnen. De Drawmer DL251 was immers al binnen, en de Adam Hall stroomverdeler ook. De Behringer MX882 die ik gebruikte om de verschillende FX processors te mixen is overbodig geworden nu zowel de Behringer DSP1000p Virtualizer als ook de DigiTech Studio S200 multi-effect processor plaats mogen maken voor de Yamaha SPX990. Daarmee gaat mijn totale aantal hardware FX processors terug naar 4 stuks, en daarvoor heb ik exact genoeg stereo returns op mijn 64-kanaals mengpaneel. Daar waar de Behringers en de DigiTech plaats maken, komen de Yamaha, de Adam Hall en de Drawmer in de plaats. De Drawmer DL251 wordt de vaste compressor achter de Focusrite ISA Two pre-amp. Daarmee heb ik weer een mooie recording-chain compleet om prachtige opnames te kunnen maken in de studio. Alle audio verbindingen zijn weer gemaakt, net als de MIDI om de SPX990 aan te kunnen sturen vanuit Cubase. De Yamaha reageert als verwacht prima op de program change commando's vanuit Cubase. En we kunnen weer aan de slag.

Voordat ik met deze werkzaamheden was gestart heb ik nog even een Audio Montage in WaveLab Pro aangepast voor een klant om nog enkele CD's te kunnen branden. De gevraagde aangepaste toonhoogtes pasten bij nader inzien toch niet goed bij de stem, dus zijn de origineel gedigitaliseerde tracks er weer bijgepakt en is het werk in het klein nog even overgedaan. Veel succes ermee Marianne!


 

16 februari 2020

Vandaag ben ik bij Ger in Wageningen voor zijn cursus Cubase. Ger is professioneel dirigent en maakt onder andere ook opnames van optredens waar hij als toehoorder heen gaat. Daar maakt hij echt hele mooie opnames met zijn 8-kanaals Zoom portable audio-recorder met zijn Schoeps microfoons. Wat Ger zoekt is een programma en mogelijkheden om zijn opnames optimaal te kunnen editen op zijn Mac. En daar heeft hij met Cubase voor macOS het juiste product gekozen! En dan vandaag de les Cubase voor het importeren, knippen, editen, plakken en mixen van zijn mobiele opnames. Dat lukt erg goed, en we vinden samen snel de juiste methodiek om dit op optimale wijze te doen. Het project is nu al geslaagd. Tijd voor Ger om er volop mee aan het werk te gaan om er de nodige routine in te gaan krijgen. Veel succes ermee Ger!


 

15 februari 2020

Deze zaterdag ben ik bij Ralph in Utrecht om hem weer een paar stappen verder te helpen met Cubase Pro 10 met Arturia V Collection en Omnisphere. Daarnaast een mooie template opgebouwd voor Ralph met sporen voor Steinberg Groove Agent, Arturia V Collections synths, Spectrasonics Omnisphere en zijn Roland JUNO Di synthesizer. Daarnaast heeft hij zelf een kleine template gebouwd voor als hij een echte Minimal song wil maken. Veel succes ermee Ralph, en tot de volgende keer! Dan gaan we aan de slag met automation en de mixer.


 

14 februari 2020

Vandaag is de Yamaha SPX990 Professional Multi-Effect Processor binnengekomen. Binnenkort wordt deze in de setup ingebouwd en geïntegreerd in de studio.


 

13 februari 2020

Vanavond had ik Marianne in de studio voor het digitaliseren van een aantal instrumentale tracks. Deze heeft ze professioneel op een CD nodig voor een auditie. 10 tracks van stereo compact cassette naar CD, met markers, CD-tekst en red-book burning. De tracks zijn afgespeeld via het TASCAM 112 MKII mastering deck en opgenomen via de Soundtracs console naar Steinberg WaveLab 10. Veel succes ermee Marianne, en geniet ervan!


 

11 februari 2020

Deze dinsdag is de WaveLab 10.0.20 maintenance update voor alle WaveLab 10 versies uitgekomen. De update is gratis voor WaveLab 10 gebruikers.


 

9 februari 2020

Vandaag heb ik weer een mooie reactie ontvangen voor mijn gastenboek van Jones en Jesse. Gisteren was ik bij Jones en Jesse van RocKIDparty in Scheveningen op een steenworp van het Kurhaus (ze hebben echt een A-locatie) voor studio advies, het upgraden van Cubase 6.5 naar Cubase Pro 10.5, het inrichten ervan, het maken van enkele recording templates voor hun klanten een aantal Cubase tips en recording advies. Dank je voor jullie reactie Jones en Jesse!


 

8 februari 2020

Vandaag ben ik bij Jones en Jesse in Scheveningen. Studio her-aansluiten, Cubase 6.5 updaten naar Pro 10.5 en daarna instrueren. Na de kennismaking en een lekkere cappucino zijn we begonnen met de evaluatie van de aanwezige hardware en huidige setup. We zien al snel dat de aansluitingen van de setup niet optimaal zijn. Dus nadat we de download van Cubase Pro 10.5 hebben gestart zijn we met de hardware setup begonnen. Wat houdt dat dan in? Alles loskoppelen. Ja, alles! Dan overleggen hoe het optimaal aangesloten kan worden met Jones om te horen of hij het daarmee eens is. En daarna dan de hardware helemaal opnieuw aansluiten. 24-kanaals mixer, 12 kanalen stage-box, 8 kanaals interface. Nadat alles goed is aangesloten gaan we verder met de software. Cubase na download unzippen en installeren. Dan na de installatie en licensering van Cubase Pro 10.5 de hardware setting uitgetest en daarna gematcht met de software. Drie mooie templates gemaakt voor Jones en Jesse, de templates uitgelegd, uitgetest, en de mooie en leuke dag in Scheveningen zit er weer op.
Heel veel succes Jones en Jesse, met jullie leuke concept!


 

5 februari 2020

Vanavond heb ik Frits op afstand geholpen met zijn nieuwe Steinberg UR22mkII interface en zijn oude Sibelius en nieuwe Cubase. Veel succes met alles Frits!

Verder heb ik vandaag via Ebay.de een Yamaha SPX990 multi-effect processor (gerenomeerde klassieker) gekocht. Deze komt in de studio in plaats van 2 meer low-budget FX processors die dus binnenkort te koop komen te staan, samen met een line-mixer. De DigiTech Studio S200 en de Behringer DSP1000p Virtualizer Pro komen dus beschikbaar voor een nieuw thuis.


 

4 februari 2020

Vanavond had ik Rene weer in de studio voor zijn twee-wekelijkse les Cubase. Vandaag zijn we eerst bezig geweest met de installer voor Cubase SX3, zodat hij zijn oude .arr en .all projecten om kan zetten naar het huidige bestandsformaat van de actuele Cubase versies (sinds SX!). Rene heeft namelijk nog een paar floppy disks gevonden met oude Cubase projecten. Met zijn externe floppy drive kan hij die nog inlezen, en nu dus ook opslaan om in de actuele Cubase gewoon verder mee te werken waar hij 20 jaar geleden met die projecten gebleven was.
Daarna zijn we verder gegaan met het werken met samples in een project via de Audio Pool en het importeren van samples direct in je project om ze in de grid te kunnen plaatsen. De andere manier is natuurlijk via een (soft-) sampler, in zijn geval NATIVE INSTRUMENTS Kontakt. Ook die manier is aan bod gekomen, en Rene gaat kijken welke werkwijze een specifieke voorkeur van hem wordt, of dat hij het gewoon van project tot project bekijkt wat de beste oplossing is. Tot over 2 weken weer Rene!


 

3 februari 2020

Op deze maandag is de Cubase 10.5.10 maintenance update voor alle Cubase 10.5 versies uitgekomen. De update is gratis voor Cubase 10.5 gebruikers. De update wordt door Steinberg sterk aanbevolen voor macOS gebruikers.


 

1 februari 2020

Vandaag ben ik bij Joe in Schiedam om zijn home-studio weer aan te sluiten en alles weer geïntegreerd werkend te krijgen met zijn Cubase Artist. Na de verhuizing van Rotterdam naar Schiedam was Joe nog niet aan zijn home-studio toegekomen. Nu zijn de Mackie mixer, E-MU EMAX synthesizer, Roland JV-1080 synth module en Lexicon Pro MPX-110 effectprocessor weer aangesloten op zijn Steinberg UR44. Alles werkt en Joe kan weer met zijn muziek aan de slag. Dank voor de goede zorgen en veel succes Joe!


 

27 januari 2020

Vanavond Tom even mogen assisteren met WaveLab Pro Meta Normalizer en het creëren van een audio CD met markers, het toevoegen van CD-Tekst en als laatste het direct branden van de redbook audio CD vanuit WaveLab. Alles is prima geslaagd. Succes ermee Tom, en tot over een maand!


 

25 januari 2020

De IGS Volfram Limiter die ik bij Digital Audio Service in Hamburg heb gekocht is inmiddels binnen. 'Herzlichen Dank Arnd!' Vandaag wordt hij in het mastering-rack gehangen op de plaats waar de tijdelijke oplossing met de Drawmer DL251 zat. Dat wordt nu de compressor achter de Focusrite ISA Two pre-amplifier.

De IGS Volfram Limiter 

21 januari 2020

Vanavond had ik Rene weer in de studio. We hebben het gehad over het importeren van oude MIDI projecten uit Cubase in de oude .arr en .all formaten vanaf floppy disc (met een nieuwe externe floppy drive met USB aansluiting, die je nog steeds nieuw kunt kopen), het synchroniseren van Cubase aan een synthesizer en automation van sommige externe VSTi's met eigen sequencer. Rene heeft weer veel nieuwe informatie vergaard en kan weer vooruit. Tot over 2 weken Rene!


 

20 januari 2020

Vandaag heb ik online een nieuwe IGS Audio Volfram Limiter gekocht voor in mijn mastering rack. Ik verwacht de IGS Volfram Limiter deze week nog in huis te hebben. De Drawmer DL251 die ik voor dat doel tijdelijk aan heb geschaft, mag plaats maken voor deze limiter van nog een kwaliteitsklasse hoger. Deze komt zeker goed tot zijn recht tussen de Drawmer 1973 mulitiband-compressor, de SPL Kultube compressor, de Elysia, Yamaha en Alesis equalisers en de SPL Vitalizer mk2 en Charisma.


 

19 januari 2020

Vandaag ben ik bij Louis in Rotterdam voor hulp met het juist aansluiten van zijn setup en een cursus op zijn Cubase Artist 10.5. We hebben een interface en wat kabels overgehouden. Cubase en de Behringer Xenyx X1204USB zijn goed ingesteld en alles werkt. Ook is er een template gemaakt voor zijn opnames. Veel succes Louis, en wie weet tot ziens.


 

18 januari 2020

Vandaag ben ik weer bij mijn vaste klant Cees in Berlicum. Steinberg Cubase Pro 10.5 installeren, licenseren en instellen. En meteen ruimte op zijn C- schijf maken door zijn samples en andere sound content van zijn oude Cubase Elements te verplaatsen naar zijn grote D-schijf. En natuurlijk wat opnames gemaakt en daarbij Cubase Pro tools behandeld. Cees kan nu lekker aan de slag met Cubase Pro 10.5. Ik zie hem begin maart weer bij mij in de studio.


 

15 januari 2020

Vandaag is de op Ebay.de gekochte Drawmer DL251 compressor/limiter binnengekomen. Binnenkort ga ik hem aansluiten in het mastering-rack.

De Drawmer DL251 Spectral Compressor 

14 januari 2020

Vanavond heb ik Frits op afstand geholpen met Cubase Elements 10 installeren op zijn nieuwe laptop en Cubase dan ook meteen reactiveren. Alles werkt weer. Heel veel plezier en succes met Cubase Frits!


 

12 januari 2020

Vandaag had ik Morgan in de studio. Morgan heeft Cubase Pro aangeschaft en een Native Instruments Maschine en Komplete. Daarmee wil hij muziek gaan maken. We hebben alles geïnstalleerd en aan het werk gekregen. Hier en daar met wat hickups van de techniek, maar het werkt nu allemaal. Morgan gaat zich de komende twee weken verdiepen in de integratie van Maschine in Cubase en het werken met Maschine. Daarna volgt dan de echte inhoudelijke cursus Cubase voor Morgan. Veel succes en tot over twee weken!


 

11 januari 2020

Vandaag had ik Dirk in de studio. Dirk is koordirigent en wil zijn composities goed kunnen uitwerken met een DAW (Digital Audio Workstation). Dirk heeft veel goeds gehoord over Steinberg Cubase en wil zich daar verder op oriënteren. Momenteel maakt Dirk zijn composities nog met behulp van een notatie programma.
Na de introductie in Cubase weet Dirk dat hij eerst een afweging gaat maken tussen het recording programma Cubase en het notatie programma Dorico. Cubase kan hij desgewenst combineren met Spitfire of Miroslav Philharmonik. Voor Dorico heeft hij dan Iconica van Steinberg nodig om VST Expression te kunnen gebruiken. Succes met je keuzes Dirk!


 

10 januari 2020

Vandaag heb ik via de Duitse Ebay een Drawmer compressor/limiter aangeschaft. Ik verwachtte eigenlijk alles voor de studio nu wel te hebben, maar recentelijk bij het masteren van een paar songs, ontdekte ik dat ik toch voor de masterbus nog wel een mastering limiter ontbeer. Zeer waarschijnlijk is de Drawmer DL251 maar een tussenoplossing. Drawmer is een prima merk, waar ik al veel equipment van heb. Zeer goede kwaliteit, maar het is nu eenmaal geen 'dedicated' limiter. Hopelijk hebben we binnenkort een limiter van hoog kaliber in de studio.


 

7 januari 2020

Vanavond had ik Rene weer in de studio voor zijn Cubase Pro les. Rene loopt tegen het feit aan dat het systeem wat performance issues heeft als hij veel VSTinstruments van Arturia V Collection opent. Zijn systeem zou krachter moeten zijn dan die van AMPS Recordings, dus we nemen de proef op de som. Maar geen issues bij ons eigen DAW systeem. De les gaat dus nu vooral over system resources sparen door de freeze functionaliteit van Steinberg te gebruiken. Dat is allemaal duidelijk en gaan veel extra ruimte voor capaciteit geven.
Daarna nog op te nemen MIDI controllers behandeld bij de opname van de track. Hier is zoveel mogelijk! Rene heeft vandaag weer heel veel geleerd en kan thuis weer aan de slag met de opgestoken informatie.


 

1 januari 2020

AMPS Recordings wenst iedereen een goed, gezond en muzikaal 2020!

AMPS Recordings wenst iedereen een goed, gezond en muzikaal 2020 

Actueel nieuws

 

Hier vind u het actuele nieuws over AMPS Recording.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelt in en rond de studio. 

 

Volg AMPS Recordings ook op Facebook

 

Nieuwsarchief

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren. Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar. 

In het gastenboek vind u reacties van klanten over AMPS.