Actueel nieuws

 

Hier vind u het actuele nieuws over AMPS Recording.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelt in en rond de studio. 

 

Volg AMPS Recordings ook op Facebook

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren. Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar. 

In het gastenboek vind u reacties van klanten over AMPS.

 


 

22 juni 2024

Vandaag heb ik Jeroen weer in de studio voor zijn Cubase vervolgles. Vandaag waren we volop aan de slag met de bouw van een nieuwe template met de daarbij benodigde uitleg. Jeroen heeft zijn nieuwe template grotendeels zelf gebouwd en daarbij meteen ook veel geleerd daarover. Verder hebben we hem vandaag ook zijn sE Electronics sE2300 condensator microfoon geleverd. Heel veel succes met je template en je mooie nieuwe microfoon Jeroen, en tot na de zomervakantie!


 

17 juni 2024

Vanavond heeft Hans uit Limmen (N-H) een uur Cubase les op afstand. Hij heeft allerlei vragen van uiteenlopende onderwerpen. We hebben samen alle vragen behandeld en Hans kan weer verder. Succes met je projecten Hans!


 

15 juni 2024

De klant van deze zaterdag is wegens omstandigheden op het allerlaatst uitgevallen, dus hebben we eens een vrije zaterdag.


 

8 juni 2024

Deze zaterdag heb ik Jeroen in de studio. Een paar weken geleden was ik bij hem in Den Haag voor de eerste Cubase les in een reeks van 5. Deze les en de komende twee zijn bij AMPS Recordings in Zevenaar in de studio. De laatste les zal dan weer in het westen van het land zijn. Vandaag hebben we ons geconcentreerd op MIDI en VSTi routing, op VSTi Piano's en de Chord track. Daarna hebben we ons nog gefocussed op het opslaan van projecten, en een mix van Jeroen van één van zijn songs. De volgende les gaan we aan de slag met het bouwen van een complete maar niet te uitgebreide template, specifiek gebouwd op de doeleinden die Jeroen voor ogen heeft. Tot over 2 weken Jeroen!


 

1 juni 2024

Op woensdag is het Bridge Guitar Festival 2024 gestart. Vandaag zaterdag 1 juni is de gitaarbeurs in het Muziekgebouw in Eindhoven. Vandaag dus geen klanten maar een bezoek aan het Bridge Guitar Festival met vele stands van vooral boutique gitaarbouwers, maar ook merken als Taylor, Martin, Ibanez, Vintage, Kaufmann en ESP en basmerken als Spector en Dingwall zijn aanwezig. Verder is er ook een aantal gitaarpedaal merken aanwezig zoals Darkglass en Walrus Audio en versterker merken als Laney, Peavey en Blackstar. En verder de hele dag door leuke en interessante clinics en workshops. We zijn naast de gitaarbeurs ook vooral gekomen voor de clinics van de gitaristen Merel Bechtold (vh Delain en nu Dear Mother) en Matteo Mancuso (dé wereldwijde gitaarbelofte van dit moment). We hebben heel bijzondere gitaren en gitaarbouwtechnieken gezien en zijn daarin nu weer meer op de hoogte van de ontwikkelingen. Een zeer geslaagde dag, en een aanrader voor de toekomst voor alle gitaristen en bassisten.

Aankondiging van het Bridge Guitar Festival 2024 

28 mei 2024

Op deze dinsdagavond heb ik Andrew uit Mook op afstand een uur en drie kwartier Cubase les gegeven. Andrew had weer een flink aantal vragen verzameld, en deze hebben we allemaal tot op het diepte niveau wat hij nodig heeft uitgewerkt. Andrew heeft alles beantwoord gekregen en gaat weer enthousiast met het geleerde aan de slag. Succes weer Andrew, en tot volgende week!

Vandaag is ook de Cubase 13.0.40 maintenance update voor Cubase 13 uitgekomen. De update is gratis voor Cubase 13 gebruikers van alle versies voor zowel Mac als Windows. Bij AMPS Recordings is de update inmiddels geïnstalleerd en draaiend.


 

27 mei 2024

Vanavond heb ik Michel uit België weer een uur Cubase MIDI les gegeven. We hebben weer progressie geboekt en Michel heeft een paar 'eye-opener' momenten gehad. Veel succes met het geleerde Michel, en tot over 4 weken.


 

25 mei 2024

Deze zaterdag ben ik bij Jean Paul in Beek (bij Nijmegen). We installeren eerst de ASIO driver van zijn Soundcraft UI24R interface en daarna zijn Cubase Artist 13 die hij via AMPS Recordings heeft aangeschaft. Daarna gaan we zijn I/O (inputs en outputs) van de Soundcraft UI24R optimaal instellen voor Cubase. Nadat we dat gedaan hebben gaan we een template bouwen die hij voor alle 3 bands kan gebruiken waarmee hij werkt. In die templates hebben we meteen ook al een aantal standaard inserts, FX instellingen en een paar FX geïntegreerd die hij bij de diverse kanalen nodig zal hebben. Heel veel succes ermee Jean Paul!


 

18 mei 2024

Vandaag ben ik bij Jeroen in Den Haag voor zijn 5-delige cursus Cubase op maat. We beginnen met het updaten van de Download Assistant en de eLicenser Control Centre. Daarna updaten we zijn Cubase Pro 10.5 naar Cubase Pro 13. Na de updates beginnen we met het onderdeel om bestaande songs die niet helemaal goed zijn opgeslagen opnieuw op te gaan slaan met de Backup Project functie. Dat lukt goed, en Jeroen heeft het ook meteen geleerd. Hij gaat nu al zijn bestaande projecten op deze zelfde manier naar een nieuwe locatie backuppen en daarna zijn systeem 'schoon maken'. Maar dat laatste gaan we de volgende keer doen, als hij te gast is bij AMPS Recordings te Zevenaar.


 

13 mei 2024

Vanavond heb ik Morgan uit Rotterdam support gegeven op zijn combi van Steinberg Cubase en zijn nieuwe Mackie Pro FX10v3 USB mixer/interface. De Mackie is nu goed geïnstalleerd en ingesteld en we hebben geluid. Morgan had dit nu met spoed nodig omdat hij nog wat moest afmaken en hij morgen voor een trip naar Suriname vertrekt. Dus heel veel succes met je projecten exporteren Morgan, goede reis, en we spreken elkaar weer als je terug bent.


 

11 mei 2024

Vandaag ben ik weer bij Sjaak in Den Bosch voor de upgrade van zijn PC en de volgende Cubase cursus. Daarna hebben we eerst een song opgeschoond en ge-back upped om te kunnen versturen naar een professionele studio. Daarna zijn we bezig gegaan met de song voor het maken van een nieuwe mix gaan opschonen van alle ingestelde plugins. Vanuit dat startpunt zijn we bezig gegaan met de basics van het mixen voor zijn song. We zijn goed vooruit gegaan en de volgende les staat voor het eerste weekend van juli (eerder was geen plaats meer). De les daarop voor eind augusuts hebben we ook alvast ingepland. Veel succes en tot dan Sjaak!


 

6 mei 2024

Vanavond heb ik Andrew uit Mook weer anderhalf uur online Cubase les gegeven. We hebben veel vragen behandeld, en Andrew gaat weer enthousiast aan het werk met het geleerde. Tot volgende week weer Andrew!


 

4 mei 2024

Deze zaterdag is dan de Bogart SKC basgitaar opgehaald in Duitsland. Deze basgitaar is nogal bijzonder: een composiet body met een kern van hout en een carbon hals. De pickups zijn als vanouds Bartolini 9S elementen. De Bogart bassen heb ik voor het eerst gezien in een muziekwinkel in Arnhem (voor wie het nog weet: Live Music in de Looierstraat) in 1994. Sindsdien stond deze bas bovenaan mijn lijstje. Toen voor mij in guldens onbetaalbaar, nu (nog steeds handgebouwd in Duitsland) in euro's ongeveer zo duur als toen in guldens nieuw ook nog. En gebruikt kom je ze bijna niet tegen. En dan zijn ze meestal nog steeds duur. Duurder dan toen ze nieuw gemaakt werden. Maar uiteindelijk heb ik recent toch een betaalbaar exemplaar in prima staat gevonden. En die mooie antraciet 'Blackstone' Bogart by SKC bas hangt nu eindelijk bij ons tussen de andere bassen in de studio.
De andere bassen zijn de Cort Artisan B5 Element, dus 5-snarig (met Bartolini MK-1 soapbar pickups), en de Yamaha Standard Attitude (met Yamaha PJ elementen). De Bartolini elementen zijn dus goed vertegenwoordigd bij AMPS Recordings.

Bovenstaande houd in dat de Sire Marcus Miller V7 Alder 4-TS binnenkort in de verkoop gaat. Enkel omdat er geen ruimte is in de studio voor 4 basgitaren, en de Bogart SKC ook een Jazzbass is. Dus neem vooral contact op als je interesse hebt in een mooie en betaalbare Jazzbass van prima kwaliteit.


 

1 mei 2024

Vanavond heb ik Tom weer mogen assisteren. Ditmaal met het connecten van zijn iLok key aan zijn account, Lexicon Pro MPX Native Reverb VST plugin licenseren en werkend maken binnen Cubase. Daarna hebben we nog wat zaken met zijn nieuwe reverb plugin uitgetest. Alles werkt naar behoren en Tom gaat zeer zeker genieten van de mooie reverbs die Lexicon Pro in deze plugin heeft gemaakt, natuurlijk afgekeken van hun eigen hardware Lexicon MPX1 reverb processor.


 

30 april 2024

Vanavond heb ik Ben uit Putte (N-Br.) een uur Cubase cursus op afstand gegeven. We hebben ons vanavond beziggehouden met het gebruik van dynamische VST's. Eerst waren de Gate (uitgebreid) en daarna nog kort de compressor aan de beurt. Ben gaat nu met de nieuw opgedane kennis aan de slag om het onder de knie te krijgen. Op naar de volgende les wanneer dit in het systeem zit. Dan gaan we verder met de compressor (kort), de de-esser en de limiter, en daarna de reverb via send/return. Tot over een paar weken Ben!


 

29 april 2024

Vanavond heb ik Andrew uit Mook weer op afstand anderhalf uur Cubase les gegeven. Pittige vragen, en leuk om samen de diepte in te duiken met meer complexe zaken in de Chord Track en Groove Agent in Cubase. Heel veel succes en plezier weer Andrew, en tot volgende week.


 

27 april 2024

Vandaag (Koningsdag) ben ik weer bij Ralph in Utrecht (Klant is koning). We sluiten zijn nieuwe synths aan, integreren deze in zijn Cubase template en werken aan een ergonomische opstelling. Zijn Roland JUNO-X en SYSTEM-8 synths zijn nu volledig operationeel en hij kan een tijd vooruit en zijn Roland synthesizers leren kennen. Heel veel plezier ermee Ralph!


 

25 april 2024

Vandaag hebben we in principe onze lang gekoesterde bas wens in vervulling kunnen laten gaan en een mooie occassion ca. 1994 SKC Bogart Bass met composiet body en carbon hals gekocht. De bas gaan we volgende week in het weekend ophalen in de buurt van Kassel (Hessen, Duitsland).

Vanavond heb ik Andrew ruim een uur op afstand Cubase les gegeven. Andrew heeft zijn vragen die in de beschikbare tijd te behandelen waren gesteld en beantwoord gekregen en gaat nu weer aan de slag met die informatie. De volgende les staat alweer gepland voor volgende week maandagavond.


 

24 april 2024

Vanavond heb ik Lien uit België haar eerste Cubase les (Cubase Pro 9) op afstand gegeven. Lien kon in België geen geschikte Cubase cursus vinden, maar wel bij AMPS Recordings in Nederland. De kennismaking was prettig en hartelijk en we zijn al snel bezig gegaan met de praktische vragen van Lien. We hebben alles goed door kunnen nemen en beantwoorden, en Lien heeft ook al thema's paraat voor een volgende les. Veel succes ermee Lien en tot de volgende keer!


 

22 april 2024

Vanavond heb ik Michel uit België weer een uur op afstand Cubase MIDI les gegeven. We hebben zijn nieuwe Yamaha Genos 2 geïntegreerd in Cubase en weer een aantal onderwerpen op verzoek behandeld, geheel op maat. Veel succes weer Michel en tot volgende maand!

Later vanavond heb ik Ruud uit Amstelveen een uur support op afstand gegeven voor hulp bij allerlei kleinere en grotere praktische vragen over zijn Steinberg Cubase Artist 13. We hebben alle vragen afgevinkt en Ruud kan weer verder. Veel succes en plezier met je verdere verkenning van Cubase Ruud!


 

20 april 2024

Vandaag ben ik bij Jurgen in Vught voor de levering van zijn studio PC van I4studio, beeldscherm en nog wat software. De PC is geplaatst en aangesloten. Daarna Cubase Pro 13 en Spectralayers Pro geïnstalleerd. Ten tijde van het downloaden van de content zijn we ook zijn bestaande Cubase projecten van zijn oude laptop aan het overzetten. Alles is goed geslaagd vandaag, inclusief uiteindelijk de goede software instellingen van zijn PreSonus Studio 1824c interface met ADAT daarachter de Behringer ADA8200 Ultragain converter. Heel veel plezier en succes ermee Jurgen!


 

16 april 2024

Deze dinsdagavond was ik bij Andrew in Mook voor zijn cursus Cubase. Eerst stellen we de driver van zijn Alesis interface zo goed mogelijk in. Een dedicated ASIO driver heeft Alesis helaas niet en de ASIO4All driver doet het niet naar behoren. Dus we doen het met de Generic Low Latency ASIO driver. Daarna nemen we de voor Andrew benodigde basics van Cubase door voor MIDI, audio en VST. Veel plezier en succes er mee Andrew!


 

15 april 2024

Vanavond heb ik Ralph een uur advies gegeven over zijn benodigde accessoires bij de Roland synthesizers die hij wil gaan bestellen. We hebben ook alvast een reservering in de agenda gedaan voor de afspraak op locatie om alles aan te gaan sluiten en in te stellen. Tot over 2 weken Ralph!

Verder hebben we vanavond nog een aanvraag voor een cursus in Rotterdam gekregen, en ook een afspraak voor een andere klant in Beek-Ubbergen. En we hebben al een aantal afspraken in de agenda staan. Dus als je nog voor de zomer een cursus Cubase wilt kunnen volgen bij- of door AMPS Recordings, moet je er snel bij zijn!


 

13 april 2024

Vandaag ben ik bij Perry in Ede voor zijn (1e) cursus Cubase. Dit keer mag ik een docent les geven. Perry is ook gitarist in een band en wil leren zelf op redelijk niveau zijn muziek op te nemen. Eerst downloaden we de voor hem benodigde AVID ASIO driver om zijn interface goed in te kunnen stellen in Cubase [Elements]. Daarna nemen we samen de basis door en bouwen we samen een template voor zijn songs. Dit is voor Perry voor vandaag voldoende om met Cubase aan de slag te gaan. Veel plezier en succes ermee Perry!


 

9 april 2024

Vanavond ben ik bij Tom in Nijmegen. Met updates en een nieuwe VST installatie is het met het systeem vanavond helaas vallen en opstaan. Soms gaat het nu eenmaal zo met computers en software. Maar het werkt weer, en Cubase Pro 13 draait nu goed. Op de bestelde iLok USB dongle behorende bij zijn aangeschafte Lexicon Pro MPX Native Reverb moeten we nog heel even wachten. Als die binnen is kunnen we dat op afstand werkend maken, en kan Tom dan ook eindelijk met zijn Lexicon VST reverb gaan experimenteren. Dus tot over een paar dagen Tom.


 

8 april 2024

Vandaag hebben we via Facebook van Ruud zijn review voor het gastenboek mogen ontvangen. We hebben hem ook op de website geplaatst. Dank je wel voor je review Ruud!


 

6 april 2024

Vandaag zijn we samen met een paar vaste klanten van AMPS Recordings naar Musicstore in Köln (Keulen), Duitsland. Het was al een tijdje een wens van meerdere klanten om eens mee te gaan naar een echt grote muziekwinkel als de mogelijkheid zich voor doet. Vandaag is het al zover en zitten we met een klant samen al vóór 9 uur 's ochtends in de auto op weg naar Duitsland. Niet ver over de grens in Duitsland halen we nog een tweede klant op.

Rond 11 uur zijn we dan in Köln voor onze 'kid in a candystore' dag in Keulen. Want wat is het groot, en wat hebben ze er veel. Op de begane grond begint het met akoestische gitaren, keyboards en digitale piano's en de blaasafdeling. Hier is al veel te zien en te proberen.

Op de eerste etage gaat het dan verder met de elektrische gitaar- en basgitaar afdeling inclusief versterkers, effecten en toebehoren. En wat een keus hebben ze. In de showroom vind je circa 2.000 gitaren en bassen. En we konden het toch niet laten en hebben onze (laatste?) gitaar gekocht. Een Schecter Reaper-6 FR S. Dus met Floyd Rose 1500 tremolo en SUSTAINIAC halselement. Het was wachten op het juiste moment voor een gitaar met SUSTAINIAC element, want die stond echt al jaren op het wensenlijstje. En op dat wensenlijstje staat qua gitaren nu niets meer (gelukkig maar!). De gitaar wordt in de winkel getest op een ENGL Fireball 100 buizenversterker. Dit omdat we in de studio een ENGL Fireball 60 hebben, die dus in de richting klinkt van wat we zelf hebben. Voor het testen heb je bij Musicstore de versterkers echt voor het uitkiezen, want ze hebben er echt heel veel van alle bekende merken. De gitaar hebben we trouwens ook getest met zowel BOSS JB-2 Angry Driver als ook met Ibanez TS9 Tube Screamer pedaaltjes, omdat we die er ook nog bij willen hebben als boost, direct tussen de gitaar en de buizenversterker(s). Beide gaan mee, samen met de gitaar.

De Schecter Reaper-6 FR S Satin Inferno Burst (SIB)


Op de volgende verdieping staat analoog en digitaal slagwerk, waar we nog even kort op de E-drum hoek kijken. Voor drummers en percussionisten zal deze afeling het walhalla zijn, maar onze klanten zijn meer toetsenisten.

Dan is het naar de één na laatste verdieping van de winkel waar onze klanten zich het meest op hebben verheugd, de synthesizer- en studio-afdeling. Ook op deze etage spenderen we de nodige tijd tot alles gezien, bespeeld en gehoord is van het grote arsenaal wat ze tot beschikking hebben bij Musicstore. En dat is veel!

Al met al een zeer geslaagde dat bij Musicstore Köln, waar we trouwens ook nog heerlijke Duitse 'Currywurst mit Pommes' hadden voor lunch in hun eigen restaurant. De wens is al meteen geuit om hier een terugkerend event van te maken. Dus we zullen zeker kijken om dit volgend jaar weer te doen. Misschien wensen er dan nog wel meer AMPS klanten mee te gaan. We kijken nog of het dan weer Musicstore Köln wordt, of Musik Produktiv te Ibbenbüren (nadeel van de laatste is dat ze geen restaurant hebben, en de broodjescorner is afgeschaft).

Laat je ook door MusicStore medewerker Jeroen virtueel rondleiden in hun winkel:
 

4 april 2024

Vanavond heb ik Ruud uit Amstelveen weer iets meer dan een uur Cubase les op afstand gegeven. We hebben ook even zijn Cubase geupdate naar de nieuwste versie 13.0.30. Ruud weet nu wel ongeveer alles wat hij moet weten van Cubase om verder te kunnen met zijn ontdekkingstocht. En als hij me nog een keer nodig heeft, weet hij me te vinden. Heel veel succes en plezier, mede bassist!


 

3 april 2024

Vanavond heb ik Frank op afstand support gegeven op zijn combi van de PreSonus 16.0.2 USB en Steinberg Cubase Artist 13. De inputs zijn nu voor een deel ingesteld zover hij de volgorde daarvoor inmiddels duidelijk heeft. Verder zijn we erachter gekomen dat we op de USB returns op de Presonus kanalen 5-6 om een onduidelijke reden geen geluid krijgen. De leds van 5-6 slaan echter wel uit. Het is nu de fout zoeken en dan evt. concluderen dat 5-6 USB op de mixer eventueel defect zijn. Wordt vervolgd...


 

2 april 2024

Vanavond heb ik Rene support op afstand geboden. Rene is ongeveer 3/4 van het jaar in Spanje te vinden. Hij heeft net een nieuwe laptop aangeschaft voordat hij weer naar Spanje ging. Zijn Steinberg UR22MKII krijgt hij niet aan het werk. Dat probleem hebben we redelijk vlotjes voor hem opgelost. Vervolgens hebben we nog een nieuwe template aangemaakt zodat hij direct kan werken en opnemen in Cubase. Op de laptop heeft hij trouwens een Cubase AI staan, wat ruim voldoende is als je wat mobiel wilt werken in het buitenland. Heel veel succes ermee Rene, en tot in de zomer in Nederland.


 

30 maart 2024

Vandaag ben ik weer bij Sjaak in Den Bosch voor zijn 2e Cubase cursus. We werken vandaag vooral aan re-recording via zijn hardware Avalon Design VT-737SP, templates en routing. Begin mei gaan we weer verder. Dan gaan we naast met Cubase bezig te zijn, ook het werkgeheugen van zijn studio PC upgraden naar 48GB DDR4 RAM. Tot over 6 weken Sjaak!


 

28 maart 2024

Vanavond heb ik Remy uit ons mooie noordelijke Friesland in de studio gehad voor 2 uur cursus/support voor zijn Cubase Pro 8. Op afstand konden we helaas niet helpen in verband met de leeftijd van zijn Mac. Vandaag was hij in de buurt en dus was een afspraak in de studio in Zevenaar toch praktisch voor hem. Remy heeft zijn vragen allemaal kunnen afvinken vandaag en is heel blij dat hij zo goed geholpen kon worden. En dat vinden wij ook erg fijn. Heel veel succes met je projecten Remy, en wie weet, misschien tot gauw voor advies over een nieuwe studio PC.

Tevens hebben we vandaag de order gekregen voor de levering van een nieuwe krachtige studio PC voor een klant. Hij staat al in bestelling en over 3 weken gaan we hem afleveren, aansluiten, instellen en installeren. Tot gauw Jurgen!


 

26 maart 2024

Vanavond heb ik met Jurgen op afstand zijn wensen doorgenomen voor een nieuw DAW systeem gebaseerd op een Intel i9. Naast een goed toegeruste PC komen daar nog wat zaken als wat extra software bij inclusief afleveren, installeren en instellen op locatie. Over een paar dagen heeft Jurgen zijn offerte binnen en zal zijn nieuwe DAW systeem snel besteld gaan worden.

Gezien Universal Audio momenteel tot het einde van deze maand nog onder andere de Manley Labs Vari Mu native compressor in de aanbieding heeft, hebben we deze nog toegevoegd aan de Manley Labs plugins die we nu hebben van Universal Audio. We hebben nu een prachtige Manley Labs collectie van de Massive Passive EQ, de Vari Mu compressor en de Voxbox channel strip. Hiermee is onze Manley Labs collectie van Universal Audio compleet, en is onze totale collectie VST plugins ook wel compleet. We hebben niets meer op het wensenlijstje staan wat betreft VST FX, en dat is best wel bijzonder.
 

25 maart 2024

Vanavond heb ik Sjaak support geboden op zijn Cubase 13 die recentelijk constant crashte. Vorige week hadden we online bij Steinberg een ticket ingediend, maar daar hebben ze nog niet op gereageerd. Maar dat is niet zo erg. Afgelopen week heeft Steinberg een Cubase Maintenance Update (13.0.30) uitgebracht, en daarmee is ook de instabiliteit van Cubase van Sjaak opgelost. We hebben dus vandaag eerst gekeken of Steinberg gereageerd had. Daarna hebben we de Maintenance Update 13.0.30 geïnstalleerd en Cubase gestart en wat getest. Zijn systeem bleef nu volledig stabiel. Dus schijnbaar is zijn instabiliteit met de Maintenance Update getackeld. En dat is fijn, want ik heb voor aanstaande zaterdag een afspraak staan bij Sjaak in 's-Hertogenbosch. En die afspraak kan met een stabiele DAW ook daadwerkelijk doorgaan. Tot zaterdag in Den Bosch Sjaak!


 

21 maart 2024

Vandaag is de Cubase 13.0.30 maintenance update voor Cubase 13 uitgekomen. De update is gratis voor Cubase 13 gebruikers van alle versies voor zowel Mac als Windows. Bij AMPS Recordings is de update inmiddels geïnstalleerd en draaiend.


 

19 maart 2024

Vanavond heb ik Sjaak op afstand geholpen met een support ticket indienen bij Steinberg voor zijn bijna constant crashende Cubase Pro 13. Volgende week gaan we verder met zijn support aanvraag.

Verder vandaag het mindere nieuws dat er weer een grote muziekwinkel is gestopt. Ditmaal Just Music uit Berlijn. In het verleden hadden ze nog vestigingen in Duitsland in 5 grote steden. Wij hebben er in het verleden nog onze prachtige sE Electronics Gemini III Ltd dual-tube condensator multi-pattern buizenmicrofoon gekocht. Door de harde internet concurrentie leggen veel (ook grotere) winkels het loodje. Wel zie je dat er soms toch weer speciaalzaken ontstaan die het hoofd wel boven water kunnen houden. Maar die hebben vaak een USP (Unique Selling Point) en zich daarop gespecialiseerd. Als winkel die alles wil bieden, ben je heel knap als je het in deze markt nog wilt redden tegenover het internet geweld.


 

18 maart 2024

Vanavond heb ik Michel uit België weer op afstand een uur MIDI les gegeven. We hebben een aantal vragen behandeld en Michel geeft aan dat hij weer veel geleerd heeft dit keer. Daar doen we het graag voor. Succes voor nu Michel, en tot onze volgende afspraak in april.

Tevens is vandaag onze Ibanez Tree Of Life gitaarband binnengekomen van Music World Brilon. De Ibanez Tree Of Life gitaarband match natuurlijk perfect met onze Ibanez JEM70V Steve Vai signature gitaar met de Tree Of Life op de fretboard.


 

16 maart 2024

Vandaag ben ik bij Frank in Beusichem om zijn nieuwe DAW computer van I4studio met Cubase Artist te plaatsen, installeren en in te stellen. Natuurlijk met accessoires als ultrawide beeldscherm en draadloze muis en toetsenbord. Ook hebben we nog voor allerlei bekabeling gezorgd om zijn studio optimaal aan te sluiten.


 

14 maart 2024

Vanavond heb ik Jurgen twee uren op afstand support gegeven. We hebben zijn Arturia en Steinberg software geupdate en tijdens het updaten allerlei technische zaken besproken, van sends en returns op een analoog mengpaneel, hardware controllers (om te kunnen doen wat hij nu op zijn hardware Soundcraft console doet, tot de ideeën over zijn nieuw aan te schaffen PC die eraan zit te komen. Tot over twee weken Jurgen!


 

13 maart 2024

Vanavond heb ik Ben uit Putte (N-Br) een half uurtje support op afstand gegeven. Ben heeft zijn vragen weer beantwoord gekregen en kan weer verder. Succes Ben!


 

12 maart 2024

Vandaag heb ik eindelijk online een Ibanez Tree Of Life gitaarband gevonden en ook direct besteld. Regelmatig heb ik hier internet voor afgestruind, wat ik vind het wel passend als ik bij een gitaar met de Tree Of Life op de fretboard ook een bijpassende Tree Of Life gitaarband bij de gitaar heb. Net zoals de 'Bird' PRS gitaarband bij de PRS SE Tremonti met de kenmerkende vogels op de fretboard. Dus die cirkel is ook weer rond.


 

9 maart 2024

Het klantbezoek voor deze zaterdag valt van onze kant helaas uit. De computer die ik voor Frank heb besteld is nog niet klaar, dus er is ook weinig bij hem af te leveren en in te stellen. Dus we hebben een zaterdag vrij. We hebben de afspraak een week verzet, want daar was gelukkig nog ruimte voor in de agenda.


 

5 maart 2024

Vanavond heb ik Tim uit Dieren op afstand geholpen met een aantal vragen over Cubase. Eerder heb ik hem op locatie geholpen met zijn setup instellen en later ook een aantal aanpassingen daarop en het oplossen van issues die waren ontstaan door verkeerd gebruik. Ik heb hem met zijn vragen vandaag weer goed verder kunnen helpen, zodat hij zelfstandig op serieus niveau aan de slag kan met zijn Cubase Pro. Heel veel succes ermee Tim!

Verder hebben we vandaag nog wat patchkabels voor het pedalboard besteld en het laatste effect voor op het pedalboard, de Walrus Audio Lore Reverse Soundscape Generator. Hieronder een mooi filmpje die goed weergeeft wat je allemaal met de Walrus Audio Lore kunt.
 

4 maart 2024

Vanavond heb ik Ralph weer support mogen bieden met het installeren van verschillende nieuwe soundbanks voor Spectrasonics Omnisphere en U-HE Diva. Na dat de soundbanks geïnstalleerd zijn in de plugins (Omnisphere bij de eerste poging, Diva na de tweede poging en na installatie van een U-He Diva update) hebben we nog wat andere plugins en zijn DAW ge-update, en als laatste ook de meest recente Windows versie. Dus alles is nu weer helemaal up-to-date. Veel succes ermee Ralph, en ik verneem het van je wanneer je weer toe bent aan een fysieke afspraak in Utrecht.

Tevens is vandaag onze nieuwe gitaar geleverd, de Solar Guitars S1.7 AHLB. Dit is een 7-snarige neck-through gitaar met Fishman Modern Fluence pickups. Het is de laatste gitaar in de collectie. Er is geen plek voor nog meer gitaren in de studio. Maar dat zeiden we de vorige keer ook al...

De Solar Guitars S1.7 AHLB


En hier bespeeld door de maestro Ola Englund (gitarist, youtuber en eigenaar van Solar Guitars) himself:
 

3 maart 2024

Deze zondag hebben we gebruikt om ons eigen pedalboard te bouwen. De volgorde en aansluitingen/inlussingen waren al uitgedacht, dus hoeven we alleen nog uit te voeren wat we al op papier hebben staan. Het pedalboard is echter zo groot dat blijkt dat een paar kabeltjes toch net een paar centimeter te kort waren. De rest is al wel gereed, en de missende kabeltjes zijn al besteld. Net als het laatste effect wat echt op het pedalboard moet komen, de Walrus Audio Lore Reverse Soundscape Generator. We verwachten de Walrus Audio Lore nog deze week in huis, zodat we het pedalboard snel volledig kunnen voltooien.


 

2 maart 2024

Vandaag was ik bij Ben in Putte (N-Br) voor zijn cursus Cubase. Ben is muzikant en neemt gitaar en bas op via zijn Kemper Profiler, toetsen via zijn Roland keyboard en zang. We zijn eerst de instellingen nagelopen en daarna de diepte in met de vragen van Ben. We zijn onder andere bezig geweest met Folder Tracks, Lanes recording, faders koppelen in de mixer, VCA faders en Group Channels. Veel succes Ben, en als je weer een aantal vragen hebt verzameld, maken we een online afspraak.


 

26 februari 2024

Vanavond heb ik Michel uit België zijn eerste Cubase les op afstand van dit jaar gegeven. Michel is er een tijdje 'uit' geweest, dus we pakken even wat delen van de MIDI cursus terug als herhaling. Dat verloopt goed en over drie weken gaan we weer verder de draad oppakken. Tot dan Michel!


 

24 februari 2024

Vandaag hebben we het eerste kleine pedalboard (dat vóór het grote wordt aangesloten) geconfigureerd. Het grote pedalboard is het volgende, grotere project. Daarvoor zullen we een aantal uren nodig hebben.

Het kleine floorboard met de tuner, whammy, wah en compressor
 

23 februari 2024

Deze vrijdag is de laatste deellevering van onze stompboxbestelling voetpedaaltjes van BOSS binnengekomen. Nu zijn de pedaaltjes zover compleet en kunnen we binnenkort beginnen met de pedalboards opbouwen/aansluiten. Binnenkort meer daarover.

Verder heb ik via whatsapp van Cees zijn reactie voor het gastenboek mogen ontvangen. Dank je wel voor je review Cees!


 

22 februari 2024

Vanavond nog even Sjaak geholpen met een plugin, beveiliging op zijn computer en de locatie voor crashfile bestanden van Cubase. Eind volgende maand zijn we weer bij hem op locatie in 's-Hertogenbosch.

Daarnaast vandaag de eerste deellevering binnengekregen voor een aanzienlijke order van een klant die naast de cursus Cubase, bij AMPS Recordings ook al zijn nieuwe bekabeling en een nieuwe krachtige studiocomputer heeft besteld. We verwachten alles over ongeveer een week binnen te hebben. Dat sluit dan weer prima aan op de vervolgafspraak die ik bij Frank heb staan over twee weken in Beusichem. Tot dan Frank!


 

20 februari 2024

Vanavond heb ik Frans uit Niedermörmter (D) nog even op afstand support gegeven met het inrichten en opslaan van nieuwe en bestaande songs in Steinberg Cubase Pro 13. Veel succes Frans, en tot gauw!

Verder zijn er vanavond ook nog twee offertes de deur uit gegaan voor opdrachten voor klanten, niet alleen voor cursussen, maar ook voor het leveren van een computer, materialen, bekabelen etcetera. Hopelijk worden de offertes binnenkort weer omgezet in opdrachten.


 

19 februari 2024

Vanavond heb ik voor Ruud uit Amstelveen zijn Cubase Artist 13 geïnstalleerd en gelicenseerd en direct aansluitend een uur Cubase les gegeven. Ruud is zeer content met de gerichte aanpak en de manier waarop hij nu door Cubase ondersteund met zijn baslessen verder kan. Heel veel succes en plezier Ruud.

Verder is er vandaag nog een levering binnengekomen met een gitaarriem, schoonmaakmiddelen voor fretboards en snaren, en diverse sets snaren voor de 7-snarige gitaren.


 

17 februari 2024

Deze zaterdag was ik bij Cees in Brunssum voor zijn cursus Cubase. Cees is al ongeveer 10 jaar klant bij AMPS Recordings. Vandaag hebben we zijn projecten opgeschoond en op de juiste manier opgeslagen. Verder hebben we zijn templates opgeschoond en ge-fine-tuned. Veel succes met je projecten Cees, en tot in de zomer!


 

15 februari 2024

Vanavond was ik twee uurtjes bij Tim in Dieren om hem te helpen met zijn settings van Cubase icm zijn TASCAM Model 24 digitale mixer/interface. Alles werkt nu weer zoals het hoort en Tim kan los met zijn multitrack drumpartijen. Veel succes Tim!

De home-studio van Tim


Verder is vandaag de dinsdag bestelde Squier Classic Vibe '60s Jazzmaster binnengekomen. Het is nu wachten op de laatste gitaar die nog in bestelling staat, de Solar S1.7AHLB 7-snarige neck-through gitaar met Fishman Modern Fluence pickups.


 

14 februari 2024

Vandaag nog wat accessoires besteld voor in de studio, waaronder een mooie gitaarband voor de nieuwe Squier en een voorraadje nieuwe snaren.


 

13 februari 2024

Deze dinsdag hebben we bij Thomann nog onze slag geslagen voor een Squier Classic Vibe '60s Jazzmaster Sonic Blue B-stock gitaar. Een offset gitaar is toch eigenlijk wel een must-have voor iedere studio, zeker als je je onder andere gaat specialiseren op Shoegaze. Dus deze wordt nog toegevoegd aan de gitaren collectie in de studio. We vinden er nog wel een plekje voor.

De Squier Classic Vibe '60s Jazzmaster in Sonic Blue 

10 februari 2024

Vandaag ben ik bij Sjaak in Den Bosch voor zijn cursus Cubase. Afgelopen donderdag hebben we zijn Cubase Pro 13 op afstand geïnstalleerd, en vandaag ben ik dan bij hem in (deze en komende dagen) Oeteldonk. Naast het bouwen van een goede template is de hoofdtaak het juist instellen van zijn Avalon Design USA Avalon 737SP channelstrip. Daarbij komt dan nog een aanschaf van de Universal Audio Lexicon 224 VST native plugin. Ook dat is geslaagd en Sjaak kan nu vol aan de bak met zijn template en dan zullen er vast vragen komen. Die gaan we dan de volgende keer behandelen. De afspraak voor de volgende keer is alweer gepland.


 

8 februari 2024

Vanavond heb ik als voorbereiding van mijn bezoek a.s. zaterdag aan Sjaak bij hem op de computer zijn Steinberg Cubase Pro 13 geïnstalleerd en gelicenseerd. Zaterdag ben ik bij hem, en hebben we Cubase Pro 13 al meteen werkend. Dan kunnen we direct aan de slag met zijn cursus Cubase.


 

7 februari 2024

Vanavond heb ik getracht Frank uit Beusichem (waar ik enkele weken geleden was) support te bieden. Helaas werden we voor het werken op afstand tegengehouden door Mac OS van Apple. Dus we hebben nog een aantal vragen doorgenomen en afgesproken dat ik over een maand weer naar hem toe ga om zijn mengpaneel volledig aan te sluiten, en zo mogelijk zijn Cubase te updaten naar Artist 13 (als zijn Mac OS en Apple ons dat toestaan). Wel kan ik al voorspellen dat de Mac bij Frank geen lang leven meer beschoren is... Tot volgende maand in Beusichem Frank!


 

6 februari 2024

Vanavond heb ik Frans nog support gegeven op enige vragen waar hij tegenaan gelopen is na zijn cursus bij hem thuis in de studio afgelopen zaterdag. We hebben alles uitgebreid doorgenomen en Frans kan nu vol aan de slag met zijn projecten. Veel succes en tot gauw Frans!

Eerder vandaag waren al de aankopen binnengekomen van de Catalina Sinkhole Modeling Reverb, de Harley Benton Power Plant ISO-5 geïsoleerde pedaalvoeding voor 5 pedalen, wat kabeltjes en de particuliere aankoop van de gebruikte TC Electronic Corona Chorus. Bijna alles is nu binnen. Als de laatste pedalen binnen zijn, gaan we alles in de juiste volgorde aansluiten en op de pedalboards plaatsen. Dat gaat nog niet omdat nog niet alles binnen is.


 

5 februari 2024

Vanavond heb ik Ruud support gegeven op een aantal praktische vragen zodat hij weer verder kan. Veel succes met je basles opnames Ruud. Over 2 weken gaan we Cubase Artist installeren. Tot dan!


 

4 februari 2024

En vanavond hebben we nog een TC Electronic Corona Chorus aangeschaft via Marktplaats voor een nette prijs. Langzaam komt het einde voor de bouw van de pedalboards in zicht. De TC Electronic Corona Chorus was ons geadviseerd door René Rutten, gitarist van The Gathering en Habitants. We zijn benieuwd...
 

3 februari 2024

Vandaag was ik weer bij Frans in Niedermörmter (D). We hebben als eerste een issue met zijn 2e scherm (TV) opgelost. Daarna zijn aangeschafte update naar Cubase Pro 13 geïnstalleerd. Als derde de Steinberg update naar Absolute 6 aangeschaft, geïnstalleerd en geactiveerd. Toen van zijn keyboard en diverse andere MIDI apparatuur de aansluitingen geoptimaliseerd. Daarna dan nog zijn Cubase template aangepast en als laatste een onwillige microfoon getest en voor goed verklaard. En dan is de dag in Duitsland in de studio al weer om. Veel succes en tot gauw Frans!


 

2 februari 2024

Vandaag hebben we ons eerste Catalinbread (handmade in USA) B-Stock effectpedaal gekocht. En wel de Catalinbread Sinkhole Modulated Reverb. De verwachtingen zijn hoog voor het gebruik van dit effect in Shoegaze. Hij zal zeker een plekje krijgen eerste pedalboard dat we binnenkort gaan configureren.

Hier het introductiefilmpje van Catalinbread:
 

30 januari 2024

Vandaag heb ik Eric behulpzaam mogen zijn met een aantal zeer specifieke Cubase MIDI vragen en een methode om voor een performance avond op een snellere manier zijn songs te kunnen vinden en openen, omdat hij er per avond wel uit een honderdtal moet kunnen selecteren. Dat is goed gelukt en Eric kan binnenkort voluit aan de slag met zijn optredens in Spanje. Succes Eric!


 

29 januari 2024

Vanavond heb ik Ruud zijn eerste cursus Cubase op afstand gegeven. Ruud is heel content met de cursus. Exact wat hij nodig heeft zoals hij zegt. Hij heeft een redelijk specifieke werkwijze en leerbehoefte op het gebied van Cubase en is bij een concurrent van ons daarin blijven steken. Gelukkig kunnen wij hem volledig informatie en cursus op maat bieden. Ruud gaat nu als eerste updaten van Steinberg Cubase AI 11 naar Steinberg Cubase Artist 13. Die gaat hij, eventueel met onze support, installeren, en dan door naar de volgende les. Tot binnenkort Ruud!


 

28 januari 2024

Deze zondag hebben we via Marktplaats ons arsenaal pedalen verder aangevuld. We hebben een gebruikte hele nette Dunlop Joe Bonamassa Cry Baby JB95 Wah aangeschaft en volgend daarop om alle controller pedalen ook goed kwijt te kunnen bij Thomann nog de Harley Benton Spaceship Power 50m pedalboard. Hierop komen dan het Boss volume/expressie pedaal, de Dunlop wah en de DigiTech Whammy. Vandaaruit wordt het geheel dan doorgelust naar het grote board met alle Boss pedalen voor tuning, overdrive distortion, noise suppression en modulation. Daarmee zijn dan als alles binnen is de pedalboards in principe compleet. Hoewel er in de loop der tijd nog het één en ander bij kan komen van andere merken voor meer keuze en andere kleuring van het geluid.

Hier een leuk filmpje van Dunlop met Joe Bonamassa over zijn JB95 signature Wah.
 

24 januari 2024

Vandaag is een zending met het pedalboard en een flink aantal pedaaltjes binnengekomen. We wachten nu op de 7 pedalen die nog in backorder staan. Een deel komt eind januari binnen bij onze leverancier, een deel medio februari en van één pedaal is de levertijd momenteel onbekend (wegens de enorme vraag wereldwijd). Het gaat dan om de BOSS IR-2 (Impuls Response) Amp & Cabinet. Die schijnt zeer populair en door BOSS zelf momenteel niet aan te slepen.
Binnenkort gaan we het pedalboard opbouwen en aansluiten. We houden je op de hoogte...


 

23 januari 2024

Deze dinsdag hebben we online onze slag geslagen voor een mooie B-stock Sterling by Music Man John Petrucci MAJ170X ADR Majesty 7-snarige gitaar in Arctic Dream. Deze gitaar is bij Thomann al €500 goedkoper als bij de concurrentie. En voor de B-stock ging er nog €250 af. We verwachten de gitaar het einde van de week in huis te hebben. We hebben eigenlijk geen plaats meer voor gitaren, maar met nog een extra bestelde Hercules gitaarstandaard past het nog net.

In het arsenaal hebben we nu in totaal 10 elektrische gitaren waaronder één semi hollow model van Gretsch. De Sterling by Music Man John Petrucci MAJ170X ADR is dadelijk de tweede 7-snarige gitaar bij AMPS Recordings in de studio. Naast de Sterling by Music Man John Petrucci MAJ170X ADR hebben we de Solar Guitars S1.7 AHLB. Beide zijn redelijk verschillend. De Sterling heeft een set-neck en tremolo en de Solar een nech-through en geen tremolo. Verder hebben ze verschillende merken pickups. Dus qua gitaren en sound kun je bij AMPS Recordings alle kanten op.

De Sterling by Music Man John Petrucci MAJ170X ADR 

20 januari 2024

Vandaag zijn we shoppen bij Musik Produktiv in Ibbenbüren in Duitsland (een stukje over de grens bij Hengelo Overijssel).

Hier zie je een stukje van de gitaren- en effecten afdeling van Musik Produktiv


Hier zie je een stukje van de gitaren- en effecten afdeling van Musik Produktiv.

De Boss gitaar-effecten afdeling bij Musik ProduktivDe Boss gitaar-effecten afdeling bij Musik Produktiv.

We gaan aan de slag voor de samenstelling van een flink pedalboard waarmee we veel muziekstijlen kunnen coveren. De boodschappenlijst van wat we ter plekke mee kunnen nemen bestaat uit de volgende pedalen: DigiTech Whammy DT, Boss DS-1W Waza Craft Distortion, Boss SD-1 Super Overdrive, Boss PH-3 Phase Shifter, Boss TR-2 Tremolo, Boss MT-2 Metal Zone, Boss NS-2 Noise Suppressor en de Boss TU-3 Chromatic Tuner.
Nog in nalevering staan: Boss BD-2 Blues Driver, Boss RE-202 Space Echo, Boss IR-2 Amp & Cabinet, Boss FV-500H Volume/Expression, Boss CS-3 Compression Sustainer en de Boss GE-7 Equalizer.
En wat bij Musik Produktiv niet leverbaar is hebben we in de avond besteld bij Thomann, zijnde: Boss FZ-5 Fuzz, Boss ML-2 Metal Core, Boss CH-1 Chorus, Boss RV-6 Reverb, Boss TE-2 Tera Echo, Boss DD-8 Digital Delay en de Harley Benton Spaceship Power 80 pedalboard. Als alles binnen is kunnen we het pedalboard gaan samenstellen. We houden je op de hoogte van de status daarvan.

Mocht je dus binnenkort een stukje gitaar op willen nemen met waanzinnige sounds en ongekende flexibiliteit en creatieve mogelijkheden, kun je met ons contact opnemen. Naast meerdere verschillende soorten en generaties multi-effecten hebben we dan ook een super uitgebreid pedalboard ter beschikking. Zo kunnen we het pedalboard bijvoorbeeld volledig ombouwen voor stijlen als Rock/Metal, Indie of Shoegaze.

Hier alvast een voorbeeldje wat je alleen al met de DS-1w Waza Craft Distortion van BOSS kunt:
 

15 januari 2024

Vanavond heb ik Ralph uit Utrecht weer support mogen bieden bij het downloaden en inladen van een aantal nieuwe patches en soundbanks voor diverse van zijn VSTi instrumenten zoals Diva, Zebra 2 en Omnisphere 2. Heel veel plezier en inspiratie met al je nieuwe geluiden Ralph!


 

13 januari 2024

Vandaag ben ik bij John in Amersfoort voor zijn cursus Cubase. Ongeveer 9 jaar geleden was John al eens in de studio in Zevenaar. We hebben zijn instellingen geoptimaliseerd, een grace period update naar Steinberg Cubase Pro 13 gedaan en wat plugins geupdate. Verder wat issues opgelost, een Cubase template gemaakt met volledig integratie van zijn KORG TRITON synthesizer voor nieuwe songs en oude songs in opslagstructuur hersteld. En die structuur werd nog uitgebreid apart behandeld. Heel veel succes John!


 

2 januari 2024

Vandaag voor een klant uit België (nabij Antwerpen) naar tevredenheid een 8-track opname uit 1992 (opgenomen met een Yamaha MT-8X) gedigitaliseerd via onze TASCAM 238 syncaset naar 44.1kHz 16bit. De digitale multitracks zijn op USB stick aan de klant meegegeven. Veel succes met het verder editen en mixen Malik!


 

Actueel nieuws

 

Hier vind u het actuele nieuws over AMPS Recording.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelt in en rond de studio. 

 

Volg AMPS Recordings ook op Facebook

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren. Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar. 

In het gastenboek vind u reacties van klanten over AMPS.

 


 

22 juni 2024

Vandaag heb ik Jeroen weer in de studio voor zijn Cubase vervolgles. Vandaag waren we volop aan de slag met de bouw van een nieuwe template met de daarbij benodigde uitleg. Jeroen heeft zijn nieuwe template grotendeels zelf gebouwd en daarbij meteen ook veel geleerd daarover. Verder hebben we hem vandaag ook zijn sE Electronics sE2300 condensator microfoon geleverd. Heel v

 

17 juni 2024

Vanavond heeft Hans uit Limmen (N-H) een uur Cubase les op afstand. Hij heeft allerlei vragen van uiteenlopende onderwerpen. We hebben samen alle vragen behandeld en Hans kan weer verder. Succes met je projecten Hans!


 

15 juni 2024

De klant van deze zaterdag is wegens omstandigheden op het allerlaatst uitgevallen, dus hebben we eens een vrije zaterdag.


 

8 juni 2024

Deze zaterdag heb ik Jeroen in de studio. Een paar weken geleden was ik bij hem in Den Haag voor de eerste Cubase les in een reeks van 5. Deze les en de komende twee zijn bij AMPS Recordings in Zevenaar in de studio. De laatste les zal dan weer in het westen van het land zijn. Vandaag hebben we ons geconcentreerd op MIDI en VSTi routing, op VSTi Piano's en de Chord track. Daarna hebben we ons nog gefocussed op het opslaan van projecten, en een mix van Jeroen van één van zijn songs. De volgende les gaan we aan de slag met het bouwen van een complete maar niet te uitgebreide template, specifiek gebouwd op de doeleinden die Jeroen voor ogen heeft. Tot over 2 weken Jeroen!


 

1 juni 2024

Op woensdag is het Bridge Guitar Festival 2024 gestart. Vandaag zaterdag 1 juni is de gitaarbeurs in het Muziekgebouw in Eindhoven. Vandaag dus geen klanten maar een bezoek aan het Bridge Guitar Festival met vele stands van vooral boutique gitaarbouwers, maar ook merken als Taylor, Martin, Ibanez, Vintage, Kaufmann en ESP en basmerken als Spector en Dingwall zijn aanwezig. Verder is er ook een aantal gitaarpedaal merken aanwezig zoals Darkglass en Walrus Audio en versterker merken als Laney, Peavey en Blackstar. En verder de hele dag door leuke en interessante clinics en workshops. We zijn naast de gitaarbeurs ook vooral gekomen voor de clinics van de gitaristen Merel Bechtold (vh Delain en nu Dear Mother) en Matteo Mancuso (dé wereldwijde gitaarbelofte van dit moment). We hebben heel bijzondere gitaren en gitaarbouwtechnieken gezien en zijn daarin nu weer meer op de hoogte van de ontwikkelingen. Een zeer geslaagde dag, en een aanrader voor de toekomst voor alle gitaristen en bassisten.

Aankondiging van het Bridge Guitar Festival 2024 

28 mei 2024

Op deze dinsdagavond heb ik Andrew uit Mook op afstand een uur en drie kwartier Cubase les gegeven. Andrew had weer een flink aantal vragen verzameld, en deze hebben we allemaal tot op het diepte niveau wat hij nodig heeft uitgewerkt. Andrew heeft alles beantwoord gekregen en gaat weer enthousiast met het geleerde aan de slag. Succes weer Andrew, en tot volgende week!

Vandaag is ook de Cubase 13.0.40 maintenance update voor Cubase 13 uitgekomen. De update is gratis voor Cubase 13 gebruikers van alle versies voor zowel Mac als Windows. Bij AMPS Recordings is de update inmiddels geïnstalleerd en draaiend.

 

27 mei 2024

Vanavond heb ik Michel uit België weer een uur Cubase MIDI les gegeven. We hebben weer progressie geboekt en Michel heeft een paar 'eye-opener' momenten gehad. Veel succes met het geleerde Michel, en tot over 4 weken.


 

25 mei 2024

Deze zaterdag ben ik bij Jean Paul in Beek (bij Nijmegen). We installeren eerst de ASIO driver van zijn Soundcraft UI24R interface en daarna zijn Cubase Artist 13 die hij via AMPS Recordings heeft aangeschaft. Daarna gaan we zijn I/O (inputs en outputs) van de Soundcraft UI24R optimaal instellen voor Cubase. Nadat we dat gedaan hebben gaan we een template bouwen die hij voor alle 3 bands kan gebruiken waarmee hij werkt. In die templates hebben we meteen ook al een aantal standaard inserts, FX instellingen en een paar FX geïntegreerd die hij bij de diverse kanalen nodig zal hebben. Heel veel succes ermee Jean Paul!


 

18 mei 2024

Vandaag ben ik bij Jeroen in Den Haag voor zijn 5-delige cursus Cubase op maat. We beginnen met het updaten van de Download Assistant en de eLicenser Control Centre. Daarna updaten we zijn Cubase Pro 10.5 naar Cubase Pro 13. Na de updates beginnen we met het onderdeel om bestaande songs die niet helemaal goed zijn opgeslagen opnieuw op te gaan slaan met de Backup Project functie. Dat lukt goed, en Jeroen heeft het ook meteen geleerd. Hij gaat nu al zijn bestaande projecten op deze zelfde manier naar een nieuwe locatie backuppen en daarna zijn systeem 'schoon maken'. Maar dat laatste gaan we de volgende keer doen, als hij te gast is bij AMPS Recordings te Zevenaar.


 

13 mei 2024

Vanavond heb ik Morgan uit Rotterdam support gegeven op zijn combi van Steinberg Cubase en zijn nieuwe Mackie Pro FX10v3 USB mixer/interface. De Mackie is nu goed geïnstalleerd en ingesteld en we hebben geluid. Morgan had dit nu met spoed nodig omdat hij nog wat moest afmaken en hij morgen voor een trip naar Suriname vertrekt. Dus heel veel succes met je projecten exporteren Morgan, goede reis, en we spreken elkaar weer als je terug bent.


 

11 mei 2024

Vandaag ben ik weer bij Sjaak in Den Bosch voor de upgrade van zijn PC en de volgende Cubase cursus. Daarna hebben we eerst een song opgeschoond en ge-back upped om te kunnen versturen naar een professionele studio. Daarna zijn we bezig gegaan met de song voor het maken van een nieuwe mix gaan opschonen van alle ingestelde plugins. Vanuit dat startpunt zijn we bezig gegaan met de basics van het mixen voor zijn song. We zijn goed vooruit gegaan en de volgende les staat voor het eerste weekend van juli (eerder was geen plaats meer). De les daarop voor eind augusuts hebben we ook alvast ingepland. Veel succes en tot dan Sjaak!


 

6 mei 2024

Vanavond heb ik Andrew uit Mook weer anderhalf uur online Cubase les gegeven. We hebben veel vragen behandeld, en Andrew gaat weer enthousiast aan het werk met het geleerde. Tot volgende week weer Andrew!


 

4 mei 2024

Deze zaterdag is dan de Bogart SKC basgitaar opgehaald in Duitsland. Deze basgitaar is nogal bijzonder: een composiet body met een kern van hout en een carbon hals. De pickups zijn als vanouds Bartolini 9S elementen. De Bogart bassen heb ik voor het eerst gezien in een muziekwinkel in Arnhem (voor wie het nog weet: Live Music in de Looierstraat) in 1994. Sindsdien stond deze bas bovenaan mijn lijstje. Toen voor mij in guldens onbetaalbaar, nu (nog steeds handgebouwd in Duitsland) in euro's ongeveer zo duur als toen in guldens nieuw ook nog. En gebruikt kom je ze bijna niet tegen. En dan zijn ze meestal nog steeds duur. Duurder dan toen ze nieuw gemaakt werden. Maar uiteindelijk heb ik recent toch een betaalbaar exemplaar in prima staat gevonden. En die mooie antraciet 'Blackstone' Bogart by SKC bas hangt nu eindelijk bij ons tussen de andere bassen in de studio.
De andere bassen zijn de Cort Artisan B5 Element, dus 5-snarig (met Bartolini MK-1 soapbar pickups), en de Yamaha Standard Attitude (met Yamaha PJ elementen). De Bartolini elementen zijn dus goed vertegenwoordigd bij AMPS Recordings.

Bovenstaande houd in dat de Sire Marcus Miller V7 Alder 4-TS binnenkort in de verkoop gaat. Enkel omdat er geen ruimte is in de studio voor 4 basgitaren, en de Bogart SKC ook een Jazzbass is. Dus neem vooral contact op als je interesse hebt in een mooie en betaalbare Jazzbass van prima kwaliteit.


 

1 mei 2024

Vanavond heb ik Tom weer mogen assisteren. Ditmaal met het connecten van zijn iLok key aan zijn account, Lexicon Pro MPX Native Reverb VST plugin licenseren en werkend maken binnen Cubase. Daarna hebben we nog wat zaken met zijn nieuwe reverb plugin uitgetest. Alles werkt naar behoren en Tom gaat zeer zeker genieten van de mooie reverbs die Lexicon Pro in deze plugin heeft gemaakt, natuurlijk afgekeken van hun eigen hardware Lexicon MPX1 reverb processor.


 

30 april 2024

Vanavond heb ik Ben uit Putte (N-Br.) een uur Cubase cursus op afstand gegeven. We hebben ons vanavond beziggehouden met het gebruik van dynamische VST's. Eerst waren de Gate (uitgebreid) en daarna nog kort de compressor aan de beurt. Ben gaat nu met de nieuw opgedane kennis aan de slag om het onder de knie te krijgen. Op naar de volgende les wanneer dit in het systeem zit. Dan gaan we verder met de compressor (kort), de de-esser en de limiter, en daarna de reverb via send/return. Tot over een paar weken Ben!


 

29 april 2024

Vanavond heb ik Andrew uit Mook weer op afstand anderhalf uur Cubase les gegeven. Pittige vragen, en leuk om samen de diepte in te duiken met meer complexe zaken in de Chord Track en Groove Agent in Cubase. Heel veel succes en plezier weer Andrew, en tot volgende week.


 

27 april 2024

Vandaag (Koningsdag) ben ik weer bij Ralph in Utrecht (Klant is koning). We sluiten zijn nieuwe synths aan, integreren deze in zijn Cubase template en werken aan een ergonomische opstelling. Zijn Roland JUNO-X en SYSTEM-8 synths zijn nu volledig operationeel en hij kan een tijd vooruit en zijn Roland synthesizers leren kennen. Heel veel plezier ermee Ralph!


 

25 april 2024

Vandaag hebben we in principe onze lang gekoesterde bas wens in vervulling kunnen laten gaan en een mooie occassion ca. 1994 SKC Bogart Bass met composiet body en carbon hals gekocht. De bas gaan we volgende week in het weekend ophalen in de buurt van Kassel (Hessen, Duitsland).

Vanavond heb ik Andrew ruim een uur op afstand Cubase les gegeven. Andrew heeft zijn vragen die in de beschikbare tijd te behandelen waren gesteld en beantwoord gekregen en gaat nu weer aan de slag met die informatie. De volgende les staat alweer gepland voor volgende week maandagavond.


 

24 april 2024

Vanavond heb ik Lien uit België haar eerste Cubase les (Cubase Pro 9) op afstand gegeven. Lien kon in België geen geschikte Cubase cursus vinden, maar wel bij AMPS Recordings in Nederland. De kennismaking was prettig en hartelijk en we zijn al snel bezig gegaan met de praktische vragen van Lien. We hebben alles goed door kunnen nemen en beantwoorden, en Lien heeft ook al thema's paraat voor een volgende les. Veel succes ermee Lien en tot de volgende keer!


 

22 april 2024

Vanavond heb ik Michel uit België weer een uur op afstand Cubase MIDI les gegeven. We hebben zijn nieuwe Yamaha Genos 2 geïntegreerd in Cubase en weer een aantal onderwerpen op verzoek behandeld, geheel op maat. Veel succes weer Michel en tot volgende maand!

Later vanavond heb ik Ruud uit Amstelveen een uur support op afstand gegeven voor hulp bij allerlei kleinere en grotere praktische vragen over zijn Steinberg Cubase Artist 13. We hebben alle vragen afgevinkt en Ruud kan weer verder. Veel succes en plezier met je verdere verkenning van Cubase Ruud!


 

20 april 2024

Vandaag ben ik bij Jurgen in Vught voor de levering van zijn studio PC van I4studio, beeldscherm en nog wat software. De PC is geplaatst en aangesloten. Daarna Cubase Pro 13 en Spectralayers Pro geïnstalleerd. Ten tijde van het downloaden van de content zijn we ook zijn bestaande Cubase projecten van zijn oude laptop aan het overzetten. Alles is goed geslaagd vandaag, inclusief uiteindelijk de goede software instellingen van zijn PreSonus Studio 1824c interface met ADAT daarachter de Behringer ADA8200 Ultragain converter. Heel veel plezier en succes ermee Jurgen!


 

16 april 2024

Deze dinsdagavond was ik bij Andrew in Mook voor zijn cursus Cubase. Eerst stellen we de driver van zijn Alesis interface zo goed mogelijk in. Een dedicated ASIO driver heeft Alesis helaas niet en de ASIO4All driver doet het niet naar behoren. Dus we doen het met de Generic Low Latency ASIO driver. Daarna nemen we de voor Andrew benodigde basics van Cubase door voor MIDI, audio en VST. Veel plezier en succes er mee Andrew!


 

15 april 2024

Vanavond heb ik Ralph een uur advies gegeven over zijn benodigde accessoires bij de Roland synthesizers die hij wil gaan bestellen. We hebben ook alvast een reservering in de agenda gedaan voor de afspraak op locatie om alles aan te gaan sluiten en in te stellen. Tot over 2 weken Ralph!

Verder hebben we vanavond nog een aanvraag voor een cursus in Rotterdam gekregen, en ook een afspraak voor een andere klant in Beek-Ubbergen. En we hebben al een aantal afspraken in de agenda staan. Dus als je nog voor de zomer een cursus Cubase wilt kunnen volgen bij- of door AMPS Recordings, moet je er snel bij zijn!


 

13 april 2024

Vandaag ben ik bij Perry in Ede voor zijn (1e) cursus Cubase. Dit keer mag ik een docent les geven. Perry is ook gitarist in een band en wil leren zelf op redelijk niveau zijn muziek op te nemen. Eerst downloaden we de voor hem benodigde AVID ASIO driver om zijn interface goed in te kunnen stellen in Cubase [Elements]. Daarna nemen we samen de basis door en bouwen we samen een template voor zijn songs. Dit is voor Perry voor vandaag voldoende om met Cubase aan de slag te gaan. Veel plezier en succes ermee Perry!


 

9 april 2024

Vanavond ben ik bij Tom in Nijmegen. Met updates en een nieuwe VST installatie is het met het systeem vanavond helaas vallen en opstaan. Soms gaat het nu eenmaal zo met computers en software. Maar het werkt weer, en Cubase Pro 13 draait nu goed. Op de bestelde iLok USB dongle behorende bij zijn aangeschafte Lexicon Pro MPX Native Reverb moeten we nog heel even wachten. Als die binnen is kunnen we dat op afstand werkend maken, en kan Tom dan ook eindelijk met zijn Lexicon VST reverb gaan experimenteren. Dus tot over een paar dagen Tom.


 

8 april 2024


Vandaag hebben we via Facebook van Ruud zijn review voor het gastenboek mogen ontvangen. We hebben hem ook op de website geplaatst. Dank je wel voor je review Ruud!


 

6 april 2024

Vandaag zijn we samen met een paar vaste klanten van AMPS Recordings naar Musicstore in Köln (Keulen), Duitsland. Het was al een tijdje een wens van meerdere klanten om eens mee te gaan naar een echt grote muziekwinkel als de mogelijkheid zich voor doet. Vandaag is het al zover en zitten we met een klant samen al vóór 9 uur 's ochtends in de auto op weg naar Duitsland. Niet ver over de grens in Duitsland halen we nog een tweede klant op.

Rond 11 uur zijn we dan in Köln voor onze 'kid in a candystore' dag in Keulen. Want wat is het groot, en wat hebben ze er veel. Op de begane grond begint het met akoestische gitaren, keyboards en digitale piano's en de blaasafdeling. Hier is al veel te zien en te proberen.

Op de eerste etage gaat het dan verder met de elektrische gitaar- en basgitaar afdeling inclusief versterkers, effecten en toebehoren. En wat een keus hebben ze. In de showroom vind je circa 2.000 gitaren en bassen. En we konden het toch niet laten en hebben onze (laatste?) gitaar gekocht. Een Schecter Reaper-6 FR S. Dus met Floyd Rose 1500 tremolo en SUSTAINIAC halselement. Het was wachten op het juiste moment voor een gitaar met SUSTAINIAC element, want die stond echt al jaren op het wensenlijstje. En op dat wensenlijstje staat qua gitaren nu niets meer (gelukkig maar!). De gitaar wordt in de winkel getest op een ENGL Fireball 100 buizenversterker. Dit omdat we in de studio een ENGL Fireball 60 hebben, die dus in de richting klinkt van wat we zelf hebben. Voor het testen heb je bij Musicstore de versterkers echt voor het uitkiezen, want ze hebben er echt heel veel van alle bekende merken. De gitaar hebben we trouwens ook getest met zowel BOSS JB-2 Angry Driver als ook met Ibanez TS9 Tube Screamer pedaaltjes, omdat we die er ook nog bij willen hebben als boost, direct tussen de gitaar en de buizenversterker(s). Beide gaan mee, samen met de gitaar.

De Schecter Reaper-6 FR S Satin Inferno Burst (SIB)


Op de volgende verdieping staat analoog en digitaal slagwerk, waar we nog even kort op de E-drum hoek kijken. Voor drummers en percussionisten zal deze afeling het walhalla zijn, maar onze klanten zijn meer toetsenisten.

Dan is het naar de één na laatste verdieping van de winkel waar onze klanten zich het meest op hebben verheugd, de synthesizer- en studio-afdeling. Ook op deze etage spenderen we de nodige tijd tot alles gezien, bespeeld en gehoord is van het grote arsenaal wat ze tot beschikking hebben bij Musicstore. En dat is veel!

Al met al een zeer geslaagde dat bij Musicstore Köln, waar we trouwens ook nog heerlijke Duitse 'Currywurst mit Pommes' hadden voor lunch in hun eigen restaurant. De wens is al meteen geuit om hier een terugkerend event van te maken. Dus we zullen zeker kijken om dit volgend jaar weer te doen. Misschien wensen er dan nog wel meer AMPS klanten mee te gaan. We kijken nog of het dan weer Musicstore Köln wordt, of Musik Produktiv te Ibbenbüren (nadeel van de laatste is dat ze geen restaurant hebben, en de broodjescorner is afgeschaft).

Laat je ook door MusicStore medewerker Jeroen virtueel rondleiden in hun winkel:
 

4 april 2024

Vanavond heb ik Ruud uit Amstelveen weer iets meer dan een uur Cubase les op afstand gegeven. We hebben ook even zijn Cubase geupdate naar de nieuwste versie 13.0.30. Ruud weet nu wel ongeveer alles wat hij moet weten van Cubase om verder te kunnen met zijn ontdekkingstocht. En als hij me nog een keer nodig heeft, weet hij me te vinden. Heel veel succes en plezier, mede bassist!


 

3 april 2024

Vanavond heb ik Frank op afstand support gegeven op zijn combi van de PreSonus 16.0.2 USB en Steinberg Cubase Artist 13. De inputs zijn nu voor een deel ingesteld zover hij de volgorde daarvoor inmiddels duidelijk heeft. Verder zijn we erachter gekomen dat we op de USB returns op de Presonus kanalen 5-6 om een onduidelijke reden geen geluid krijgen. De leds van 5-6 slaan echter wel uit. Het is nu de fout zoeken en dan evt. concluderen dat 5-6 USB op de mixer eventueel defect zijn. Wordt vervolgd...


 

2 april 2024

Vanavond heb ik Rene support op afstand geboden. Rene is ongeveer 3/4 van het jaar in Spanje te vinden. Hij heeft net een nieuwe laptop aangeschaft voordat hij weer naar Spanje ging. Zijn Steinberg UR22MKII krijgt hij niet aan het werk. Dat probleem hebben we redelijk vlotjes voor hem opgelost. Vervolgens hebben we nog een nieuwe template aangemaakt zodat hij direct kan werken en opnemen in Cubase. Op de laptop heeft hij trouwens een Cubase AI staan, wat ruim voldoende is als je wat mobiel wilt werken in het buitenland. Heel veel succes ermee Rene, en tot in de zomer in Nederland.


 

30 maart 2024

Vandaag ben ik weer bij Sjaak in Den Bosch voor zijn 2e Cubase cursus. We werken vandaag vooral aan re-recording via zijn hardware Avalon Design VT-737SP, templates en routing. Begin mei gaan we weer verder. Dan gaan we naast met Cubase bezig te zijn, ook het werkgeheugen van zijn studio PC upgraden naar 48GB DDR4 RAM. Tot over 6 weken Sjaak!


 

28 maart 2024

Vanavond heb ik Remy uit ons mooie noordelijke Friesland in de studio gehad voor 2 uur cursus/support voor zijn Cubase Pro 8. Op afstand konden we helaas niet helpen in verband met de leeftijd van zijn Mac. Vandaag was hij in de buurt en dus was een afspraak in de studio in Zevenaar toch praktisch voor hem. Remy heeft zijn vragen allemaal kunnen afvinken vandaag en is heel blij dat hij zo goed geholpen kon worden. En dat vinden wij ook erg fijn. Heel veel succes met je projecten Remy, en wie weet, misschien tot gauw voor advies over een nieuwe studio PC.

Tevens hebben we vandaag de order gekregen voor de levering van een nieuwe krachtige studio PC voor een klant. Hij staat al in bestelling en over 3 weken gaan we hem afleveren, aansluiten, instellen en installeren. Tot gauw Jurgen!


 

26 maart 2024

Vanavond heb ik met Jurgen op afstand zijn wensen doorgenomen voor een nieuw DAW systeem gebaseerd op een Intel i9. Naast een goed toegeruste PC komen daar nog wat zaken als wat extra software bij inclusief afleveren, installeren en instellen op locatie. Over een paar dagen heeft Jurgen zijn offerte binnen en zal zijn nieuwe DAW systeem snel besteld gaan worden.

Gezien Universal Audio momenteel tot het einde van deze maand nog onder andere de Manley Labs Vari Mu native compressor in de aanbieding heeft, hebben we deze nog toegevoegd aan de Manley Labs plugins die we nu hebben van Universal Audio. We hebben nu een prachtige Manley Labs collectie van de Massive Passive EQ, de Vari Mu compressor en de Voxbox channel strip. Hiermee is onze Manley Labs collectie van Universal Audio compleet, en is onze totale collectie VST plugins ook wel compleet. We hebben niets meer op het wensenlijstje staan wat betreft VST FX, en dat is best wel bijzonder.
 

25 maart 2024

Vanavond heb ik Sjaak support geboden op zijn Cubase 13 die recentelijk constant crashte. Vorige week hadden we online bij Steinberg een ticket ingediend, maar daar hebben ze nog niet op gereageerd. Maar dat is niet zo erg. Afgelopen week heeft Steinberg een Cubase Maintenance Update (13.0.30) uitgebracht, en daarmee is ook de instabiliteit van Cubase van Sjaak opgelost. We hebben dus vandaag eerst gekeken of Steinberg gereageerd had. Daarna hebben we de Maintenance Update 13.0.30 geïnstalleerd en Cubase gestart en wat getest. Zijn systeem bleef nu volledig stabiel. Dus schijnbaar is zijn instabiliteit met de Maintenance Update getackeld. En dat is fijn, want ik heb voor aanstaande zaterdag een afspraak staan bij Sjaak in 's-Hertogenbosch. En die afspraak kan met een stabiele DAW ook daadwerkelijk doorgaan. Tot zaterdag in Den Bosch Sjaak!


 

21 maart 2024

Vandaag is de Cubase 13.0.30 maintenance update voor Cubase 13 uitgekomen. De update is gratis voor Cubase 13 gebruikers van alle versies voor zowel Mac als Windows. Bij AMPS Recordings is de update inmiddels geïnstalleerd en draaiend.


 

19 maart 2024

Vanavond heb ik Sjaak op afstand geholpen met een support ticket indienen bij Steinberg voor zijn bijna constant crashende Cubase Pro 13. Volgende week gaan we verder met zijn support aanvraag.

Verder vandaag het mindere nieuws dat er weer een grote muziekwinkel is gestopt. Ditmaal Just Music uit Berlijn. In het verleden hadden ze nog vestigingen in Duitsland in 5 grote steden. Wij hebben er in het verleden nog onze prachtige sE Electronics Gemini III Ltd dual-tube condensator multi-pattern buizenmicrofoon gekocht. Door de harde internet concurrentie leggen veel (ook grotere) winkels het loodje. Wel zie je dat er soms toch weer speciaalzaken ontstaan die het hoofd wel boven water kunnen houden. Maar die hebben vaak een USP (Unique Selling Point) en zich daarop gespecialiseerd. Als winkel die alles wil bieden, ben je heel knap als je het in deze markt nog wilt redden tegenover het internet geweld.


 

18 maart 2024

Vanavond heb ik Michel uit België weer op afstand een uur MIDI les gegeven. We hebben een aantal vragen behandeld en Michel geeft aan dat hij weer veel geleerd heeft dit keer. Daar doen we het graag voor. Succes voor nu Michel, en tot onze volgende afspraak in april.

Tevens is vandaag onze Ibanez Tree Of Life gitaarband binnengekomen van Music World Brilon. De Ibanez Tree Of Life gitaarband match natuurlijk perfect met onze Ibanez JEM70V Steve Vai signature gitaar met de Tree Of Life op de fretboard.


 

16 maart 2024

Vandaag ben ik bij Frank in Beusichem om zijn nieuwe DAW computer van I4studio met Cubase Artist te plaatsen, installeren en in te stellen. Natuurlijk met accessoires als ultrawide beeldscherm en draadloze muis en toetsenbord. Ook hebben we nog voor allerlei bekabeling gezorgd om zijn studio optimaal aan te sluiten.


 

14 maart 2024

Vanavond heb ik Jurgen twee uren op afstand support gegeven. We hebben zijn Arturia en Steinberg software geupdate en tijdens het updaten allerlei technische zaken besproken, van sends en returns op een analoog mengpaneel, hardware controllers (om te kunnen doen wat hij nu op zijn hardware Soundcraft console doet, tot de ideeën over zijn nieuw aan te schaffen PC die eraan zit te komen. Tot over twee weken Jurgen!


 

13 maart 2024

Vanavond heb ik Ben uit Putte (N-Br) een half uurtje support op afstand gegeven. Ben heeft zijn vragen weer beantwoord gekregen en kan weer verder. Succes Ben!


 

12 maart 2024

Vandaag heb ik eindelijk online een Ibanez Tree Of Life gitaarband gevonden en ook direct besteld. Regelmatig heb ik hier internet voor afgestruind, wat ik vind het wel passend als ik bij een gitaar met de Tree Of Life op de fretboard ook een bijpassende Tree Of Life gitaarband bij de gitaar heb. Net zoals de 'Bird' PRS gitaarband bij de PRS SE Tremonti met de kenmerkende vogels op de fretboard. Dus die cirkel is ook weer rond.


 

9 maart 2024

Het klantbezoek voor deze zaterdag valt van onze kant helaas uit. De computer die ik voor Frank heb besteld is nog niet klaar, dus er is ook weinig bij hem af te leveren en in te stellen. Dus we hebben een zaterdag vrij. We hebben de afspraak een week verzet, want daar was gelukkig nog ruimte voor in de agenda.


 

5 maart 2024

Vanavond heb ik Tim uit Dieren op afstand geholpen met een aantal vragen over Cubase. Eerder heb ik hem op locatie geholpen met zijn setup instellen en later ook een aantal aanpassingen daarop en het oplossen van issues die waren ontstaan door verkeerd gebruik. Ik heb hem met zijn vragen vandaag weer goed verder kunnen helpen, zodat hij zelfstandig op serieus niveau aan de slag kan met zijn Cubase Pro. Heel veel succes ermee Tim!

Verder hebben we vandaag nog wat patchkabels voor het pedalboard besteld en het laatste effect voor op het pedalboard, de Walrus Audio Lore Reverse Soundscape Generator. Hieronder een mooi filmpje die goed weergeeft wat je allemaal met de Walrus Audio Lore kunt.
 

4 maart 2024

Vanavond heb ik Ralph weer support mogen bieden met het installeren van verschillende nieuwe soundbanks voor Spectrasonics Omnisphere en U-HE Diva. Na dat de soundbanks geïnstalleerd zijn in de plugins (Omnisphere bij de eerste poging, Diva na de tweede poging en na installatie van een U-He Diva update) hebben we nog wat andere plugins en zijn DAW ge-update, en als laatste ook de meest recente Windows versie. Dus alles is nu weer helemaal up-to-date. Veel succes ermee Ralph, en ik verneem het van je wanneer je weer toe bent aan een fysieke afspraak in Utrecht.

Tevens is vandaag onze nieuwe gitaar geleverd, de Solar Guitars S1.7 AHLB. Dit is een 7-snarige neck-through gitaar met Fishman Modern Fluence pickups. Het is de laatste gitaar in de collectie. Er is geen plek voor nog meer gitaren in de studio. Maar dat zeiden we de vorige keer ook al...

De Solar Guitars S1.7 AHLB


En hier bespeeld door de maestro Ola Englund (gitarist, youtuber en eigenaar van Solar Guitars) himself:
 

3 maart 2024

Deze zondag hebben we gebruikt om ons eigen pedalboard te bouwen. De volgorde en aansluitingen/inlussingen waren al uitgedacht, dus hoeven we alleen nog uit te voeren wat we al op papier hebben staan. Het pedalboard is echter zo groot dat blijkt dat een paar kabeltjes toch net een paar centimeter te kort waren. De rest is al wel gereed, en de missende kabeltjes zijn al besteld. Net als het laatste effect wat echt op het pedalboard moet komen, de Walrus Audio Lore Reverse Soundscape Generator. We verwachten de Walrus Audio Lore nog deze week in huis, zodat we het pedalboard snel volledig kunnen voltooien.


 

26 februari 2024

Vanavond heb ik Michel uit België zijn eerste Cubase les op afstand van dit jaar gegeven. Michel is er een tijdje 'uit' geweest, dus we pakken even wat delen van de MIDI cursus terug als herhaling. Dat verloopt goed en over drie weken gaan we weer verder de draad oppakken. Tot dan Michel!


 

24 februari 2024

Vandaag hebben we het eerste kleine pedalboard (dat vóór het grote wordt aangesloten) geconfigureerd. Het grote pedalboard is het volgende, grotere project. Daarvoor zullen we een aantal uren nodig hebben.

Het kleine floorboard met de tuner, whammy, wah en compressor
 

23 februari 2024

Deze vrijdag is de laatste deellevering van onze stompboxbestelling voetpedaaltjes van BOSS binnengekomen. Nu zijn de pedaaltjes zover compleet en kunnen we binnenkort beginnen met de pedalboards opbouwen/aansluiten. Binnenkort meer daarover.

Verder heb ik via whatsapp van Cees zijn reactie voor het gastenboek mogen ontvangen. Dank je wel voor je review Cees!


 

22 februari 2024

Vanavond nog even Sjaak geholpen met een plugin, beveiliging op zijn computer en de locatie voor crashfile bestanden van Cubase. Eind volgende maand zijn we weer bij hem op locatie in 's-Hertogenbosch.

Daarnaast vandaag de eerste deellevering binnengekregen voor een aanzienlijke order van een klant die naast de cursus Cubase, bij AMPS Recordings ook al zijn nieuwe bekabeling en een nieuwe krachtige studiocomputer heeft besteld. We verwachten alles over ongeveer een week binnen te hebben. Dat sluit dan weer prima aan op de vervolgafspraak die ik bij Frank heb staan over twee weken in Beusichem. Tot dan Frank!


 

20 februari 2024

Vanavond heb ik Frans uit Niedermörmter (D) nog even op afstand support gegeven met het inrichten en opslaan van nieuwe en bestaande songs in Steinberg Cubase Pro 13. Veel succes Frans, en tot gauw!

Verder zijn er vanavond ook nog twee offertes de deur uit gegaan voor opdrachten voor klanten, niet alleen voor cursussen, maar ook voor het leveren van een computer, materialen, bekabelen etcetera. Hopelijk worden de offertes binnenkort weer omgezet in opdrachten.


 

19 februari 2024

Vanavond heb ik voor Ruud uit Amstelveen zijn Cubase Artist 13 geïnstalleerd en gelicenseerd en direct aansluitend een uur Cubase les gegeven. Ruud is zeer content met de gerichte aanpak en de manier waarop hij nu door Cubase ondersteund met zijn baslessen verder kan. Heel veel succes en plezier Ruud.

Verder is er vandaag nog een levering binnengekomen met een gitaarriem, schoonmaakmiddelen voor fretboards en snaren, en diverse sets snaren voor de 7-snarige gitaren.


 

17 februari 2024

Deze zaterdag was ik bij Cees in Brunssum voor zijn cursus Cubase. Cees is al ongeveer 10 jaar klant bij AMPS Recordings. Vandaag hebben we zijn projecten opgeschoond en op de juiste manier opgeslagen. Verder hebben we zijn templates opgeschoond en ge-fine-tuned. Veel succes met je projecten Cees, en tot in de zomer!


 

15 februari 2024

Vanavond was ik twee uurtjes bij Tim in Dieren om hem te helpen met zijn settings van Cubase icm zijn TASCAM Model 24 digitale mixer/interface. Alles werkt nu weer zoals het hoort en Tim kan los met zijn multitrack drumpartijen. Veel succes Tim!

De home-studio van Tim


Verder is vandaag de dinsdag bestelde Squier Classic Vibe '60s Jazzmaster binnengekomen. Het is nu wachten op de laatste gitaar die nog in bestelling staat, de Solar S1.7AHLB 7-snarige neck-through gitaar met Fishman Modern Fluence pickups.


 

14 februari 2024


Vandaag nog wat accessoires besteld voor in de studio, waaronder een mooie gitaarband voor de nieuwe Squier en een voorraadje nieuwe snaren.


 

13 februari 2024

Deze dinsdag hebben we bij Thomann nog onze slag geslagen voor een Squier Classic Vibe 60's Jazzmaster Sonic Blue B-stock gitaar. Een offset gitaar is toch eigenlijk wel een must-have voor iedere studio, zeker als je je onder andere gaat specialiseren op Shoegaze. Dus deze wordt nog toegevoegd aan de gitaren collectie in de studio. We vinden er nog wel een plekje voor.

De Squier Classic Vibe '60s Jazzmaster in Sonic Blue 

10 februari 2024

Vandaag ben ik bij Sjaak in Den Bosch voor zijn cursus Cubase. Afgelopen donderdag hebben we zijn Cubase Pro 13 op afstand geïnstalleerd, en vandaag ben ik dan bij hem in (deze en komende dagen) Oeteldonk. Naast het bouwen van een goede template is de hoofdtaak het juist instellen van zijn Avalon Design USA Avalon 737SP channelstrip. Daarbij komt dan nog een aanschaf van de Universal Audio Lexicon 224 VST native plugin. Ook dat is geslaagd en Sjaak kan nu vol aan de bak met zijn template en dan zullen er vast vragen komen. Die gaan we dan de volgende keer behandelen. De afspraak voor de volgende keer is alweer gepland.


 

8 februari 2024

Vanavond heb ik als voorbereiding van mijn bezoek a.s. zaterdag aan Sjaak bij hem op de computer zijn Steinberg Cubase Pro 13 geïnstalleerd en gelicenseerd. Zaterdag ben ik bij hem, en hebben we Cubase Pro 13 al meteen werkend. Dan kunnen we direct aan de slag met zijn cursus Cubase.


 

7 februari 2024

Vanavond heb ik getracht Frank uit Beusichem (waar ik enkele weken geleden was) support te bieden. Helaas werden we voor het werken op afstand tegengehouden door Mac OS van Apple. Dus we hebben nog een aantal vragen doorgenomen en afgesproken dat ik over een maand weer naar hem toe ga om zijn mengpaneel volledig aan te sluiten, en zo mogelijk zijn Cubase te updaten naar Artist 13 (als zijn Mac OS en Apple ons dat toestaan). Wel kan ik al voorspellen dat de Mac bij Frank geen lang leven meer beschoren is... Tot volgende maand in Beusichem Frank!


 

6 februari 2024

Vanavond heb ik Frans nog support gegeven op enige vragen waar hij tegenaan gelopen is na zijn cursus bij hem thuis in de studio afgelopen zaterdag. We hebben alles uitgebreid doorgenomen en Frans kan nu vol aan de slag met zijn projecten. Veel succes en tot gauw Frans!

Eerder vandaag waren al de aankopen binnengekomen van de Catalina Sinkhole Modeling Reverb, de Harley Benton Power Plant ISO-5 geïsoleerde pedaalvoeding voor 5 pedalen, wat kabeltjes en de particuliere aankoop van de gebruikte TC Electronic Corona Chorus. Bijna alles is nu binnen. Als de laatste pedalen binnen zijn, gaan we alles in de juiste volgorde aansluiten en op de pedalboards plaatsen. Dat gaat nog niet omdat nog niet alles binnen is.


 

5 februari 2024

Vanavond heb ik Ruud support gegeven op een aantal praktische vragen zodat hij weer verder kan. Veel succes met je basles opnames Ruud. Over 2 weken gaan we Cubase Artist installeren. Tot dan!


 

4 februari 2024

En vanavond hebben we nog een TC Electronic Corona Chorus aangeschaft via Marktplaats voor een nette prijs. Langzaam komt het einde voor de bouw van de pedalboards in zicht. De TC Electronic Corona Chorus was ons geadviseerd door René Rutten, gitarist van The Gathering en Habitants. We zijn benieuwd...
 

3 februari 2024

Vandaag was ik weer bij Frans in Niedermörmter (D). We hebben als eerste een issue met zijn 2e scherm (TV) opgelost. Daarna zijn aangeschafte update naar Cubase Pro 13 geïnstalleerd. Als derde de Steinberg update naar Absolute 6 aangeschaft, geïnstalleerd en geactiveerd. Toen van zijn keyboard en diverse andere MIDI apparatuur de aansluitingen geoptimaliseerd. Daarna dan nog zijn Cubase template aangepast en als laatste een onwillige microfoon getest en voor goed verklaard. En dan is de dag in Duitsland in de studio al weer om. Veel succes en tot gauw Frans!


 

2 februari 2024

Vandaag hebben we ons eerste Catalinbread (handmade in USA) B-Stock effectpedaal gekocht. En wel de Catalinbread Sinkhole Modulated Reverb. De verwachtingen zijn hoog voor het gebruik van dit effect in Shoegaze. Hij zal zeker een plekje krijgen eerste pedalboard dat we binnenkort gaan configureren.

Hier het introductiefilmpje van Catalinbread:
 

30 januari 2024

Vandaag heb ik Eric behulpzaam mogen zijn met een aantal zeer specifieke Cubase MIDI vragen en een methode om voor een performance avond op een snellere manier zijn songs te kunnen vinden en openen, omdat hij er per avond wel uit een honderdtal moet kunnen selecteren. Dat is goed gelukt en Eric kan binnenkort voluit aan de slag met zijn optredens in Spanje. Succes Eric!


 

29 januari 2024

Vanavond heb ik Ruud zijn eerste cursus Cubase op afstand gegeven. Ruud is heel content met de cursus. Exact wat hij nodig heeft zoals hij zegt. Hij heeft een redelijk specifieke werkwijze en leerbehoefte op het gebied van Cubase en is bij een concurrent van ons daarin blijven steken. Gelukkig kunnen wij hem volledig informatie en cursus op maat bieden. Ruud gaat nu als eerste updaten van Steinberg Cubase AI 11 naar Steinberg Cubase Artist 13. Die gaat hij, eventueel met onze support, installeren, en dan door naar de volgende les. Tot binnenkort Ruud!


 

28 januari 2024

Deze zondag hebben we via Marktplaats ons arsenaal pedalen verder aangevuld. We hebben een gebruikte hele nette Dunlop Joe Bonamassa Cry Baby JB95 Wah aangeschaft en volgend daarop om alle controller pedalen ook goed kwijt te kunnen bij Thomann nog de Harley Benton Spaceship Power 50m pedalboard. Hierop komen dan het Boss volume/expressie pedaal, de Dunlop wah en de DigiTech Whammy. Vandaaruit wordt het geheel dan doorgelust naar het grote board met alle Boss pedalen voor tuning, overdrive distortion, noise suppression en modulation. Daarmee zijn dan als alles binnen is de pedalboards in principe compleet. Hoewel er in de loop der tijd nog het één en ander bij kan komen van andere merken voor meer keuze en andere kleuring van het geluid.

Hier een leuk filmpje van Dunlop met Joe Bonamassa over zijn JB95 signature Wah.
 

24 januari 2024

Vandaag is een zending met het pedalboard en een flink aantal pedaaltjes binnengekomen. We wachten nu op de 7 pedalen die nog in backorder staan. Een deel komt eind januari binnen bij onze leverancier, een deel medio februari en van één pedaal is de levertijd momenteel onbekend (wegens de enorme vraag wereldwijd). Het gaat dan om de BOSS IR-2 (Impuls Response) Amp & Cabinet. Die schijnt zeer populair en door BOSS zelf momenteel niet aan te slepen.
Binnenkort gaan we het pedalboard opbouwen en aansluiten. We houden je op de hoogte...


 

23 januari 2024

Deze dinsdag hebben we online onze slag geslagen voor een mooie B-stock Sterling by Music Man John Petrucci MAJ170X ADR Majesty 7-snarige gitaar in Arctic Dream. Deze gitaar is bij Thomann al €500 goedkoper als bij de concurrentie. En voor de B-stock ging er nog €250 af. We verwachten de gitaar het einde van de week in huis te hebben. We hebben eigenlijk geen plaats meer voor gitaren, maar met nog een extra bestelde Hercules gitaarstandaard past het nog net.

In het arsenaal hebben we nu in totaal 10 elektrische gitaren waaronder één semi hollow model van Gretsch. De Sterling by Music Man John Petrucci MAJ170X ADR is dadelijk de tweede 7-snarige gitaar bij AMPS Recordings in de studio. Naast de Sterling by Music Man John Petrucci MAJ170X ADR hebben we de Solar Guitars S1.7 AHLB. Beide zijn redelijk verschillend. De Sterling heeft een set-neck en tremolo en de Solar een nech-through en geen tremolo. Verder hebben ze verschillende merken pickups. Dus qua gitaren en sound kun je bij AMPS Recordings alle kanten op.

De Sterling by Music Man John Petrucci MAJ170X ADR 

20 januari 2024

Vandaag zijn we shoppen bij Musik Produktiv in Ibbenbüren in Duitsland (een stukje over de grens bij Hengelo Overijssel).

Hier zie je een stukje van de gitaren- en effecten afdeling van Musik Produktiv


Hier zie je een stukje van de gitaren- en effecten afdeling van Musik Produktiv.

De Boss gitaar-effecten afdeling bij Musik Produktiv


De Boss gitaar-effecten afdeling bij Musik Produktiv.

We gaan aan de slag voor de samenstelling van een flink pedalboard waarmee we veel muziekstijlen kunnen coveren. De boodschappenlijst van wat we ter plekke mee kunnen nemen bestaat uit de volgende pedalen: DigiTech Whammy DT, Boss DS-1W Waza Craft Distortion, Boss SD-1 Super Overdrive, Boss PH-3 Phase Shifter, Boss TR-2 Tremolo, Boss MT-2 Metal Zone, Boss NS-2 Noise Suppressor en de Boss TU-3 Chromatic Tuner.
Nog in nalevering staan: Boss BD-2 Blues Driver, Boss RE-202 Space Echo, Boss IR-2 Amp & Cabinet, Boss FV-500H Volume/Expression, Boss CS-3 Compression Sustainer en de Boss GE-7 Equalizer.
En wat bij Musik Produktiv niet leverbaar is hebben we in de avond besteld bij Thomann, zijnde: Boss FZ-5 Fuzz, Boss ML-2 Metal Core, Boss CH-1 Chorus, Boss RV-6 Reverb, Boss TE-2 Tera Echo, Boss DD-8 Digital Delay en de Harley Benton Spaceship Power 80 pedalboard. Als alles binnen is kunnen we het pedalboard gaan samenstellen. We houden je op de hoogte van de status daarvan.

Mocht je dus binnenkort een stukje gitaar op willen nemen met waanzinnige sounds en ongekende flexibiliteit en creatieve mogelijkheden, kun je met ons contact opnemen. Naast meerdere verschillende soorten en generaties multi-effecten hebben we dan ook een super uitgebreid pedalboard ter beschikking. Zo kunnen we het pedalboard bijvoorbeeld volledig ombouwen voor stijlen als Rock/Metal, Indie of Shoegaze.

Hier alvast een voorbeeldje wat je alleen al met de DS-1w Waza Craft Distortion van BOSS kunt:
 

15 januari 2024

Vanavond heb ik Ralph uit Utrecht weer support mogen bieden bij het downloaden en inladen van een aantal nieuwe patches en soundbanks voor diverse van zijn VSTi instrumenten zoals Diva, Zebra 2 en Omnisphere 2. Heel veel plezier en inspiratie met al je nieuwe geluiden Ralph!


 

13 januari 2024

Vandaag ben ik bij John in Amersfoort voor zijn cursus Cubase. Ongeveer 9 jaar geleden was John al eens in de studio in Zevenaar. We hebben zijn instellingen geoptimaliseerd, een grace period update naar Steinberg Cubase Pro 13 gedaan en wat plugins geupdate. Verder wat issues opgelost, een Cubase template gemaakt met volledig integratie van zijn KORG TRITON synthesizer voor nieuwe songs en oude songs in opslagstructuur hersteld. En die structuur werd nog uitgebreid apart behandeld. Heel veel succes John!


 

2 januari 2024

Vandaag voor een klant uit België (nabij Antwerpen) naar tevredenheid een 8-track opname uit 1992 (opgenomen met een Yamaha MT-8X) gedigitaliseerd via onze TASCAM 238 syncaset naar 44.1kHz 16bit. De digitale multitracks zijn op USB stick aan de klant meegegeven. Veel succes met het verder editen en mixen Malik!


 

Actueel nieuws

 

Hier vind u het actuele nieuws over AMPS Recording.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelt in en rond de studio. 

 

Volg AMPS Recordings ook op Facebook

 

Nieuwsarchief

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren. Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar. 

In het gastenboek vind u reacties van klanten over AMPS.