Actueel nieuws

 

Hier vind u het actuele nieuws over AMPS Recording.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelt in en rond de studio. 

 

Volg AMPS Recordings ook op Facebook

 

Nieuwsarchief

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren. Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar. 

In het gastenboek vind u reacties van klanten over AMPS.

 


 

4 september 2019

Vandaag is de Cubase 10.0.40 maintenance update uitgekomen. Deze update is voor alle Cubase 10 versies beschikbaar en voor Cubase 10 gebruikers gratis te downloaden en te gebruiken.

Verder heb ik vandaag mijn PC weer opgehaald bij mijn specialist. De batterij van het moederbord (voor de BIOS) was leeg en tevens was ongeveer gelijktijdig ook 8GB RAM stuk gegaan. Dus 2x4GB nieuw erin en we kunnen weer over 24GB werkgeheugen beschikken in de studio.


 

2 september 2019

Vanavond Michel uit België weer verder geholpen met MIDI in Cubase voor zijn arrangementen. Het gaat in stapjes, maar we komen er.


 

31 augustus 2019

Vanochtend had ik de fransman Mathias uit Culemborg in de studio. Cursus dus in het engels. Ook geen probleem voor ons. Mathias werkt met Cubase Artist 6.5, Sibelius, Vienna Orchestra en EastWest Symphonic Choirs. De belangrijkste vragen zijn beantwoord. Medio oktober het vervolg. Succes en tot dan Mathias.

Daarna de studio-PC even naar mijn computer leverancier gebracht om de batterij van het moederbord te laten vervangen.


 

26 augustus 2019

Vanavond eerst op afstand Michiel met een Cubase MIDI/VSTi probleem geholpen. Opgelost! Hij was met een aantal instellingen bezig geweest, maar wist niet precies wat hij deed. En toen had hij geen geluid meer en deed Cubase 'raar' bij het inspellen op zijn toetsen. Dat waren dus wat verkeerde MIDI settings. Die staan weer goed. Michiel kan verder.
Daarna op afstand Frits geholpen. Gefixt zover het kon. Tijd voor een iets nieuwere versie van Sibelius (met ReWire) of overstappen naar Steinberg Dorico. Maar het geluid van de Sibelius MIDI imports in Cubase werkt. We hebben de MIDI import settings aangepast en nu doet hij wel wat Frits wil.
En tussendoor Ron van advies voorzien over de aanschaf van een nieuwe laptop voor in zijn toekomstige studio.

Druk avondje dus, maar wel met een goed gevoel


 

24 augustus 2019

Vandaag was ik bij Rik in Doesburg om samen met hem zijn kennis over Cubase bij te schaven. Zijn oude versie was Cubase 5 en hij heeft een update gekocht naar Cubase Pro 10. Rik (jazz gitarist) heeft al een hele tijd niets meer met Cubase gedaan en is er dus 'een beetje uit'. Dat kan kloppen. Hij heeft de licentie van Cubase Pro 10 gekregen, maar de nieuwe versie nog niet gedownload en geïnstalleerd. Tijdens het installeren van Cubase Pro 10 lopen we tegen het feit aan dat zijn Apple Mac OS X wel erg oud is. Zijn Mac Pro met 2x quad-core Xeon processors wat toendertijd het neusje van de zalm. Maar we hebben het inmiddels wel over 2009, dus 10 jaar geleden. En zijn OS (OS X 10.9 Mavericks) is al bijna net zo lang niet geupdate. Die gaan we eerst updaten naar OS X 10.10 Yosemite. Dit heeft nog niet het gewenste effect en dus verder updaten naar OS X 10.11 El Capitan. Hierna Cubase Pro 10 weer opnieuw installeren, en nu werkt alles. Niet alleen Cubase doet het, maar de VSTi soundsets met hun presets worden nu ook allemaal gezien en werken! Steinberg geeft als systeemeis voor Cubase Pro 10 op Mac de versie macOS 10.12 Sierra als minimum aan, maar onder OS X 10.11 El Capitan werkt het dus ook gewoon! Misschien binnenkort nog eens updaten naar Apple Mac OS X 10.12 macOS Sierra en dan kan hij er weer een tijdje tegen. De Mac Pro is inmiddels niet meer geschikt voor de nieuwste OS X 10.14 macOS Mojave.

Naast Cubase Pro 10 hebben we ook nog zijn Toontrack Superior Drummer 2 aan het werk gekregen. Alles even geupdate naar de nieuwste versies binnen zijn licentie. Versie 2 werkt prima met alle Expansions die erbij waren aangeschaft. De volgende keer kunnen we op een zover mogelijk up-to-date systeem aan de slag met de inhoud van Cubase. Tot binnenkort Rik!


 

17 augustus 2019

Vandaag mag ik met veel trots mededelen dat ik de bekende en beroemde jazz musicus en componist Jasper Van 't Hof bij mij in de studio had voor zijn eerste cursus Cubase (5). Jasper heeft in 2018 de Buma Boy Edgar Prijs gewonnen. En in het verleden al eens een Edison! Ik had Jasper eerder in februari al eens op afstand geholpen met zijn interface instellingen vlak voor een opnamesessie met buitenlandse musici. Vandaag is hij mij mij in de studio en zijn we vooral bezig geweest met een aantal hardware/software basis instellingen in Cubase, keuze interface, audio- en MIDI bussen en poorten, het definiëren van je VST Connections en het kiezen van inputs en outputs behorende bij je audio sporen. Verder hebben we veel gesproken over opnametechniek, mixen, luisteren, gehoor en over dynamiek. En bij dynamiek in het bijzonder over gate, compressie en limiting.

Deze afspraak gaat zeker een vervolg krijgen, maar nu ben ik vooral even onder de indruk van deze geweldige en veelzijdige jazz muzikant die onder andere 'gewoon' mensen als Miroslav Vituos, Miles Davis, Herbie Hancock en Jaco Pastorius persoonlijk kent. We kwamen op Miroslav Vituos omdat ik Jasper iets wilden tonen in Miroslav Philharmonik 2, waarvan Miroslav aan de wieg staat. En met al deze mensen heeft Jasper in zijn rijke muzikale carriére gewerkt, en nog met velen meer natuurlijk. Succes voor nu Jasper, en vast tot binnenkort. Het was heel erg prettig en enerverend om voor- en met je te mogen werken.

Hierbij de link naar de website van Jasper van 't Hof

Hier een interview met Jasper van 't Hof bij "Vrije Geluiden" van de VPRO.
 

12 augustus 2019

Vanavond heb ik Michel uit België weer op afstand Cubase MIDI cursus gegeven. Verder gegaan met knippen en plakken, het arrangeren van een medley en vooral het gebruik van de Arranger Track in Cubase. Hier gaat Michel heel blij van worden. Eerst een paar weken oefenen, en dan de volgende les weer.
Succes Michel, en tot over 2 weken.


 

10 augustus 2019

Vandaag was ik bij Sjors in Rockanje om hem te helpen zijn op advies van AMPS Recordings (Sjors was 15 juni bij AMPS Recordings voor zijn eerste cursus Cubase) aangeschafte apparatuur aan te sluiten en werkend te maken. Het is allemaal prima gelukt. Sjors heeft nu de beschikking over een mooie Drawmer MX60 channel strip voor zijn evenzo nieuwe Blue Baby Bottle SL grootmembraan condensatormicrofoon en via Cubase en zijn Steinberg UR824 is zijn nieuwe TC Helicon VoiceLive Rack vocal FX processor hardwarematig ingelust als external FX in zijn setup.
Veel plezier en succes ermee Sjors! Ik zie je eerste producties ermee tegemoet.


 

27 juli 2019

Vandaag Andries in de studio gehad om hem te helpen met het syncen van zijn audio met samples. Zijn vragen zijn beantwoord en Andries kan weer verder. En vergeet niet, veel is te vinden in de manual van Cubase, die je vindt onder 'Help'. Zowel online als pdf (ook download). Je hebt er wel een internet verbinding voor nodig.


 

1 juli 2019

Vanavond Michel uit België weer verder geholpen met MIDI in Cubase. Er is zoveel mee mogelijk en er komt zoveel informatie voorbij. Even deze keer recapituleren. Terug naar de basis en even samenvatten en herhalen. Want het zit hem in de herhaling. Michel heeft genoeg stof voor de komende periode en over een maandje gaan we weer verder. Succes Michel!


 

26 juni 2019

Vandaag is de Cubase 10.0.30 maintenance update met ARA 2 support voor Celemony Melodyne uitgekomen. Deze update is voor alle Cubase 10 versies beschikbaar en voor Cubase 10 gebruikers gratis te downloaden en te gebruiken.


 

22 juni 2019

Vandaag had ik Siewert uit onze mooie noordelijke provincie Groningen in de studio. Siewert is singer-songwriter en wil goed leren omgaan en werken met Cubase. Dan is hij bij AMPS Recordings exact aan het juiste adres. Siewert heeft vandaag geleerd wat hij wilde en moest leren en kan weer verder.
Succes met je muziek Siewert.


 

18 juni 2019

En weer is er een winkelketen failliet verklaard. Ditmaal (helaas) Keymusic. Keymusic, van origine Belgisch, had enkele jaren geleden Feedback en enkele andere winkels overgenomen. Onder andere ook mijn vroegere leverancier i4-Muzique uit Eindhoven was recent nog opgegaan in de Keymusic familie. Triest voor de klanten en de personeelsleden. En voor AMPS Recordings omdat we nu op zoek moeten gaan naar een nieuwe leverancier voor onze Steinberg Cubase software en hardware die we aan klanten leveren. Veel sterkte aan de medewerkers en andere getroffenen!

Update: op 1 juli heeft ons het nieuws bereikt dat Keymusic een doorstart maakt. Dat is goed nieuws!


 

17 juni 2019

Vanavond heb ik Michel uit België weer op afstand verder mogen helpen in zijn 'Cubase MIDI quest'. Hij begint het principe van MIDI goed door te krijgen en maakt nu echt stappen om meer dan de gemiddelde gebruiker in MIDI te beheersen.
Ga zo door Michel, en tot over twee weken!


 

15 juni 2019

Vandaag had ik Sjors in de studio voor zijn cursus Cubase. Sjors is Singer-Songwriter en wil zijn opnames naar een hoger niveau tillen. Niets eenvoudiger dan daarvoor langs te gaan bij AMPS Recordings. Want hier leer je exact wat je wilt leren en wat je moet weten om verder te kunnen blijven verbeteren. De vervolgles is alweer gepland.
Veel succes en een fijne vakantie Sjors, en tot in augustus!


 

8 juni 2019

Deze zaterdag had ik Jan Willem, Paul en Roland in de studio voor hun cursus Cubase. Samen hebben ze een progressive rockband en ze schrijven hun eigen nummers. Met wat schuiven en verplaatsen is het goed gelukt met 4 man achter het systeem in de studio. Ze hebben een aantal vragen meegenomen en willen weten wat er nog voor handige tips zijn om dingen anders of slimmer te doen. Alle vragen zijn beantwoord, een aantal tips & tricks is de revu gepasseerd en de heren zijn zeer enthousiast als ze weer huiswaarts gaan. Daar doen we het voor!
Bedankt Jan Willem, Paul en Roland. Het was erg gezellig met jullie in de studio.


 

3 juni 2019

Waves Audio heeft momenteel al zijn plugins in de aanbieding. Bij AMPS Recordings hadden we al het oog laten vallen op JJP Analog Legends. De Fairchild en Pultec VST versies gecreëerd door Jack Joseph Puig (een zeer bekende producer) samen met Waves Audio. Hier was ik tegenaan gelopen via de Alan Parsons 'Art & Science of Sound Recording' DVD set die ik recentelijk heb aangeschaft.
En bij 50% korting is dat te aantrekkelijk om te laten glippen. Dus inmiddels draaien de Puigchild en de Puigtec VST plugins bij AMPS Recordings in de studio probleemloos onder Cubase Pro 10.

Hier een video van Jack Joseph Puig over zijn eigen Analog Legends VST plugin bundle.Verder heb ik vanavond Michel uit België geassisteerd met de installatie van zijn Cubase Artist 10. Het duurt even, 21GB downloaden, uitpakken en dan installeren, maar dan heb je ook wat! Veel succes en plezier ermee Michel en tot volgende week.


 

25 mei 2019

Vandaag was ik naar Guillaume in Rosmalen voor zijn cursus Cubase. Met de kortingsaanbieding van Steinberg voor het 30-jarige jubileum van Cubase (aanbieding geldt tot 3 juni 2019: alle Cubase versies en upgrades met 50% korting) heeft Guillaume Cubase Artist 10 aangeschaft. Nu is het dan tijd voor de cursus Cubase om er goed mee te leren werken. Hij heeft veel geleerd vandaag en kan aan de slag met componeren en opnemen.
Succes Guillaume!


 

20 mei 2019

Deze maandagavond weer verder op afstand met de MIDI cursus van Michel uit België. Michel boekt goede vooruitgang en begint steeds comfortabeler te werken met Cubase. En elke keer komen er weer een paar onderwerpen bij. Tot over twee weken Michel!


 

11 mei 2019

Vandaag had ik Lasse uit Arnhem in de studio voor zijn introductie in Cubase, de studio, benodigde apparatuur, microfonie etcetera. Lasse heeft nu een goed beeld van de mogelijkheden en benodigdheden en gaat zich beraden op de vervolgstappen en de benodigde aanschaffingen om straks met Cubase Pro 10 datgene te kunnen gaan doen wat hij wenst. Daarbij horen onder andere het opnemen van een 'analoog' drumstel. Veel succes Lasse!

Tevens zijn vandaag ook een paar leveringen voor klanten aangekomen bij AMPS Recordings. We hebben hier onder andere momenteel een mooie ADAM monitorset, een Steinberg UR interface, de bijbehorende benodigde kabels, een Cubase Artist en een Dorico Elements voor diverse klanten klaarliggen.


 

7 mei 2019

Steinberg viert het 30-jarig jubileum van Cubase met een enorme kortingsactie! Vanaf vandaag tot en met 3 juni kun je full-versions, crossgrades en updates van de verschillende Cubase versies aanschaffen met 50% korting. Dit is natuurlijk een prachtige aanbieding die nog beter wordt in combinatie met de zeer betaalbare cursus Cubase bij AMPS Recordings.


 

6 mei 2019

Deze maandagavond weer op afstand met Michel gewerkt om hem verder te brengen met Cubase Elements 10 in combinatie met zijn Yamaha Genos en MIDI. Het gaat prima zo. Tot over 2 weken Michel!


 

29 april 2019

Vanavond weer een uurtje les op afstand gegeven aan Michel uit België. Dat gaat eigenlijk prima zo. Dus wil je graag gedegen Cubase les, maar woon je ver weg van Zevenaar, is het zeker een goede optie!


 

25 april 2019

Vandaag weer wat orders van klanten binnengekregen en meteen dus maar de bestellingen geplaatst bij de vrienden van Keymusic Eindhoven. Het begint een standaard pakketje te worden met een versie van Cubase, een Steinberg interface en ADAM monitors. Een mooie combinatie, en nog mooier in combinatie met advies en de cursus Cubase bij AMPS Recordings.


 

20 april 2019

Vandaag had ik Hendrik uit Amsterdam in de studio voor zijn introductie in Cubase. Na de laatste Cubase Pro 10.0.20 update had het systeem wat hickups met de timing. Met wat workarounds heeft Hendrik wel een goed idee gekregen wat hij allemaal kan met Cubase en is hij daar in principe zeer positief over. Ook de issues zijn inmiddels weer opgelost, dus er zal binnenkort een tweede afspraak met Hendrik volgen.
Veel succes en tot dan Hendrik!


 

16 april 2019

Vandaag is de Cubase 10.0.20 maintenance update uitgekomen. Deze update is voor alle Cubase 10 versies beschikbaar en voor Cubase 10 gebruikers gratis te downloaden en te gebruiken.


 

13 april 2019

Vandaag bij Tom in Nijmegen geholpen met instellingen in Cubase Pro. Update naar versie 10 en uitleg gegeven over WaveLab Pro Meta Loudness Normalize in Audio Montage.
Je kunt weer vol aan de bak Tom! Succes met de opnames.


 

12 april 2019

Vanavond Mark uit Amersfoort mogen helpen met zijn interface en Cubase (Pro 10). Zijn Cubase was de interface 'kwijtgeraakt' dus dat hebben we weer even opgelost.
Heel veel succes verder met de muziek Mark! Het was me weer een waar genoegen je van dienst te mogen zijn.


 

11 april 2019

Vanavond Jeroen geholpen met wat aanpassingen aan zijn custom templates in Cubase Pro 10. Er zijn wat instellingen aangepast en de projecten worden vanaf nu toch op de interne schijf gezet in plaats van op een externe USB3 schijf. Hopelijk levert dit meer stabiliteit op.
Veel succes en tot ziens bij je volgende les Jeroen!


 

8 april 2019

Na enkele weekenden afwezigheid (en dus geen cursussen Cubase) zijn we weer helemaal up-and-running en klaar voor de volgende cursisten.
Vanavond op afstand Michel uit België zijn tweede les Cubase gegeven. Michel heeft op ons advies een Steinberg UR22mkII interface aangeschaft en nu kan eerst eens alles worden aangesloten zodat het ook goed werkt. De UR22mkII is met USB met de computer verbonden en de Yamaha Genos Main Outs worden aangesloten op de Input 1 en 2 van de UR22mkII. Tevens wordt de MIDI verbinding gemaakt tussen de Genos en de UR22. Hoofdtelefoon aansluiten, instellingen juist zetten en... alles werkt zoals het hoort!
We hebben de MIDI instellingen en basis doorgenomen. Michel kan nu al zelf de MIDI's importeren en basis-bewerkingen op de partituren uitvoeren. Op naar de volgende stap. Tot de volgende keer in april Michel!


 

20 maart 2019

Vandaag is de WaveLab 9.5.50 maintenance update uitgekomen voor alle WaveLab versies. Gratis te downloaden voor alle WaveLab 9.5 gebruikers.


 

11 maart 2019

Vanavond op afstand Michel uit België zijn eerste les Cubase gegeven. Michel wil vooral aan de slag met MIDI. Hij maakt zijn (MIDI) opnames in zijn Yamaha Genos en wil ze dan gaan bewerken in Cubase. Een prima combinatie!
Tot de volgende keer in april Michel!
Hij kan nu fijn aan het werk op bij Cubase Elements die we voor hem hebben aangeschaft bij Keymusic Eindhoven.


 

9 maart 2019

Vandaag had ik Kavindra uit het westen van het land in de studio voor haar cursus Cubase. Kavindra speelt piano en gitaar en zingt ook. Ze heeft een Steinberg UR242 interface aangeschaft met daarbij Cubase. Maar zo gemakkelijk is het allemaal nog niet en daarom heeft ze de hulp ingeroepen van AMPS Recordings. Kavindra is nu veel beter voorbereid en weet waar ze op moet letten en hoe alles in te stellen. Er staat nu niets meer in de weg om prachtige songs op te nemen Kavindra! Je was een fijne cursist om in de studio te hebben en ik wens je, niet op de laatste plaats muzikaal, heel veel succes!


 

7 maart 2019

Vandaag is de nieuwste Steinberg HALion 6/HALion Sonic 3 maintenance update uitgekomen. Deze update is voor alle HALion 6/HALion Sonic 3 gebruikers beschikbaar en gratis te downloaden en te gebruiken. De nieuwste versies zijn respectievelijk HALion 6.2.20 en HALion Sonic 3.2.20.


 

2 maart 2019

Vandaag had ik Rene weer in de studio. Vandaag bezig geweest met Score (notenschrift editor in Cubase, dat is lang geleden zeg....). Daar zijn we goed verder mee gekomen. En daarna nog bezig met het importeren van mp3 om daaronder handmatig bv het drumspoor zelf na te maken vanuit GrooveAgent SE. En het wijzigen van instrumenten na het importeren van een MIDI track, wat met de standaard settings gaat via de GM sounds in HALion Sonic SE.
Alles is prima gelukt en Rene is met veel informatie weer huiswaarts gekeerd. Tot de volgende keer Rene!


 

27 februari 2019

Vandaag is de laatste Cubase 9.5 maintenance update (9.5.50) uitgekomen. Deze update is voor alle Cubase 9.5 versies beschikbaar en voor Cubase 9.5 gebruikers gratis te downloaden en te gebruiken.


 

23 februari 2019

Vandaag was Jeroen weer bij AMPS Recordings voor zijn voorlaatste studio-dag. Hij heeft er in totaal 5 geboekt en dit is de 4e lesdag. Vandaag zijn we vooral bezig met zijn template om grotere en complete producties te kunnen maken. Veel uitleg dus over de verschillende soorten tracks en routing en ook vooral over het activeren van veel outputs op de VSTi's en dat allemaal juist routen in de mixer. Een zeer intensieve en zeker zo geslaagde dag, en Jeroen gaat naar huis met een laptop met daarop een template die minstens zo gecompliceerd is als de grote template van AMPS Recordings zelf.
Veel succes ermee en we zien elkaar weer in mei!


 

16 februari 2019

Het wordt een drukke zaterdag vandaag. We beginnen om 9.30u met het op afstand support geven aan de prijswinnende (BUMA Boy Edgar prijs en een Edison) nederlandse jazzmusicus Jasper van 't Hof. Hij heeft vandaag een opnamesessie met onder andere een buitenlandse jazzmusicus en hij heeft issues met het instellen van zijn audio-interface in Cubase 5. Het issue is snel verholpen en dat staat een geslaagde recordingsessie in de studio niet meer in de weg. Succes Japser!

Daarna rond 11u komt Rene voor zijn 2e cursusdag. De eerste dag was een introductie in Cubase. Rene is zeer enthousiast en is bezig gegaan met aan te schaffen wat hij nodig heeft om muziek te kunnen maken en opnemen. Ik heb een Cubase Pro 10 voor hem besteld en hij heeft gebruikt een mooie Roland Fantom X8 gekocht en een krachtige i7 laptop met 16GB RAM en een 250GB SSD en een 1TB harddisk. Daarnaast heeft hij op ons advies een Steinberg UR22mkII interface aangeschaft met 2 combo audio inputs en MIDI. We hebben vandaag Cubase geregistreerd, gedownload en geïnstalleerd. Met het maken van een template voor Rene voor zijn werk met Cubase en wat basis aanwijzingen is het voldoende info voor op één dag. Wordt begin maart voortgezet....

En hierna zelf nog even in de studio bezig geweest om een kleine 1-in 1-out USB MIDI interface aan te sluiten om zo ook mijn FX processors met MIDI in het mastering rack volledig op afstand via Cubase aan te kunnen sturen. Ook dat is weer snel gelukt en nu kan de gehele studio met alle MIDI randapparatuur via Program Changes (PrgChg) vanuit Cubase Pro worden bediend. Het is prachtig wat er allemaal kan met MIDI!

Vroeg in de avond Jeroen weer even op afstand geholpen met wat vragen en issues. Volgende week gaan we daar weer verder op in bij het vervolg van zijn cursus Cubase Pro. Tot dan Jeroen!

En dan tot slot van deze volle zaterdag later op de avond Ronald uit Deventer in de studio. Ronald is van huis uit toetsenist heeft vroeger o.a. in de bekende nederlandse hardrockband Picture gespeeld (samen met onder andere zanger Bert Heering, vooral bekend van de band Vandenberg met al hun hits in de eighties) en wil nu zelf met zijn Yamaha Montage 8 en met behulp van Cubase eigen ideeën en nummers opnemen. Hij is hier om zich te oriënteren wat hij allemaal nodig heeft naast zijn Montage. Dus hij heeft vragen als: waar moet de computer aan voldoen, welke Cubase versie, interface en wat er verder nog zo nodig kan zijn. Het is een prima kennismaking met Ronald en hij weet nu redelijk goed wat hij wil en nodig heeft. Er gaat nog een mail aan hem de deur uit met tips en suggesties, en van daaruit gaan we dan verder. Tot ziens Ronald!


 

15 februari 2019

Vandaag is de Boss GT-10B ook via USB op de PC aangesloten om via de computer patches te kunnen editen en uploaden naar de processor. Tevens kunnen zo binnen de song patches gewisseld worden via MIDI tijdens het spelen als dat gewenst is. Ook dit werkt nu prima. Het aantal USB poorten van een PC is natuurlijk wel eindig, zodat er mogelijk binnenkort toch een wat grotere USB-hub moet komen om alles aan te kunnen blijven sluiten.


 

10 februari 2019

Deze zondag is het regenachtig en dus zeer geschikt om de TC-Helicon Voice Works Plus en de Zoom 9120 uit het FX rack te schroeven en te vervangen door de TC-Helicon VoiceLive Rack. De TC-Helicon Voice Works Plus wordt vervangen en de Zoom moet plaats maken omdat de TC-Helicon VoiceLive Rack 2U hoog is, en de Voice Works Plus slechts 1U hoog was. Met de 2U opvolger moet er dus een FX processor het veld ruimen omdat deze niet meer in het rack past. In dit geval is het "last in, first out". De Zoom 9120 was de vervanger van de Zoom 1202 Studio die defect was. Nu maakt hij dus ruimte voor de TC-Helicon VoiceLive Rack. En dat mag ook wel, want die VoiceLive Rack is een beest! Wat kan die processor veel zeg!

Tevens is de Cubase studio template nu weer aangepast met de laatste veranderingen van de FX processors. De TC-Helicon VoiceLive Rack heeft naast conventionele MIDI aansluitingen tevens een USB aansluiting. De TC-Helicon wordt dan ook via USB aangesloten, om zo ook via de PC de patches te kunnen editen en uploaden naar de VoiceLive Rack. Alles wordt inmiddels weer netjes met Program Changes (PrgChg) via MIDI aangestuurd in de studio.

Er staan dus nu momenteel 3 FX processors te koop: een Lexicon MPX1, een TC-Helicon Voice Works Plus en een Zoom 9120. Prijzen volgen....


 

8 februari 2019

Vandaag heb ik de via ebay aangeschafte TC-Helicon VoiceLive Rack binnengekregen. Deze gaat mijn TC-Helicon Voice Works Plus vervangen. De Voice Works Plus was recent in reparatie, en omdat ik niet wist of deze nog gerepareerd kon worden, ben ik me gaan oriënteren op een opvolger. De enige die voldeed was de VoiceLive Rack van hetzelfde merk TC-Helicon. TC-Helicon is al sinds jaar en dag marktleider op het gebied van voice processing. En dat is ook met de VoiceLive Rack te zien en te horen. Dit exemplaar kon ik voor een zeer nette prijs aanschaffen, dus hoewel de TC-Helicon Voice Works Plus prima is gerepareerd, gaat hij toch plaats maken voor zijn nieuwere grote broer. Over enkele dagen gaat hij in de studio worden ingebouwd, aangesloten en uitgetest.

De TC-Helicon VoiceLive Rack vocal harmony processor 

6 februari 2019

Vandaag is de Cubase 10.0.15 maintenance update uitgekomen. Deze update is voor alle Cubase 10 versies beschikbaar en voor Cubase 10 gebruikers gratis te downloaden en te gebruiken.


 

2 februari 2019

Vandaag had ik Rene uit Winterswijk in de studio. Rene heeft maar één arm ter beschikking en heeft het vroeger al wel eens geprobeerd met Emagic Notator.(de voorloper van Logic), nog op Atari. Dat was toen geen succes omdat hij niemand in zijn omgeving had die er mee werkte, en het was nieuw en complex. Recent kreeg Rene toch echt weer zin om met muziek bezig te zijn en te spelen, en kwam de wens weer naar boven om met een programma als Cubase te kunnen werken, mede ook ter ondersteuning van zijn beperking. Rene heeft dus de stoute schoenen aangetrokken en is vandaag bij mij in de studio voor zijn inleiding in Cubase Pro 10. De opzet van Cubase is Rene al snel duidelijk. MIDI is veel meer geworden dan het aansturen van syntesizers. In de huidige tijd van VST zijn er zoveel mogelijkheden. Hij heeft straks genoeg aan een masterkeyboard, zijn laptop met Cubase Pro en een kleine stereo interface. Over twee weken zien we elkaar weer, en heb ik als het goed is ook zijn Cubase Pro versie binnen, zodat hij dan thuis vol aan het werk kan met de grote Cubase. Tot over 2 weken Rene!


 

1 februari 2019

Deze vrijdag heb ik mijn gerepareerde TC Helicon VoiceWorks Plus weer opgehaald bij Hureka in Zevenaar. Mijn processor gaf een boot fout en wilde niet meer opstarten. Dat is door Hureka met een schoonmaakbeurt prima opgelost en de processor doet het weer als vanouds. Voice-harmonies, here we come...


 

28 januari 2019

En dan komt er nog dat facebook berichtje voorbij dat Steinberg The Grand 3 een update heeft gegeven. De informatie wordt al niet eens meer bekend gemaakt op de website. En om het te kunnen downloaden kun je alleem maar gebruik maken van het Steinberg Download Assistant.
Hier kun je doorklikken naar The Grand 3.2.0 update. En als je meer over The Grand 3 wilt weten is dat hier te lezen: The Grand 3.


 

26 januari 2019

Vandaag had ik Ferry in de studio voor zijn praktische opfrisdag voor het werken met MIDI met zijn nieuwe MIDI interface, MIDI routing in Cubase en Program Changes voor zijn diverse synthesizer modules (Roland XV-5050, Korg WaveStation SR en Yamaha MOTIF RACK) die hij ook in een rack flightcase bij zich had. In Cubase Elements 10 heb je geen MIDI List Editor, maar we hebben een goede workaround gevonden in de in te voegen Controller Lanes in de Pianorol. Dus we zijn happy dat het met iets meer gepruts ook prima lukt zonder de List Editor. Ferry kan nu zelfstandig verder.
Succes Ferry, en wie weet, tot ziens!


 

24 januari 2019

Vandaag begint The NAMM Show, Anaheim, CA, USA. Dit is de grootste en meest vooraanstaande muziekbeurs ter wereld.
Dit is de beurs waar studio-eigenaren, producers, muzikanten en andere belangstellenden het meest naar uitkijken. Hier zie je al het nieuws voor 2019 op het gebied van instrumenten, geluidsapparatuur voor live en in de studio etcetera. Misschien komt Steinberg nog wel met iets nieuws zoals WaveLab 10. Maar misschien houden ze die troef nog achter de hand voor de Musikmesse, Frankfurt am Main, Deutschland begin april.

En daar is dan het nieuws van Steinberg. Absolute 4 VST Collection is uitgebracht (weinig nieuws onder de zon). Maar ze komen ook met iets heel anders: de AXR4T interface. Wat specs betreft absoluut een beest: 384kHz 32-bit hardware converters en 119dB dynamiek! Tevens heeft deze interface veel I/O's, zowel analoge inputs en outputs als ook ADAT. De mic inputs zijn Rupert Neve design en maken gebruik van zijn SILK processing. En je kunt 3 modules koppelen (daisy-chain). Hij heeft een Thunderbolt 2 verbinding naar je computer en komt eerst uit voor Mac en later in Q2 van 2019 ook voor PC. Maar daar zit dan ook wel een prijskaartje aan.... Adviesprijs € 2599 per stuk.
 

20 januari 2019

Deze zondag was ik bij Mark in Amersfoort om hem te assisteren met de update naar Cubase Pro 10, het helpen met de wijzigingen in enkele templates die ik eerder voor hem had gemaakt, en de aanschaf en installatie van een Groove Agent Expansion van Simon Phillips.
Goed dat ik mocht assisteren, want Cubase wilde niet vanzelf vandaag. Enerzijds was Retrologue niet goed geïnstalleerd in Cubase Pro 8.5 en anderzijds was de USB driver van de interface niet up-to-date. Nadat beide issues waren verholpen liepen daarna zowel de installaties alsook Cubase als een zonnetje. Als ik naar huis ga is Cubase geactualiseerd, de templates aangepast en draait ook Simon Phillips Studio Drums perfect.
Heel veel plezier en succes ermee Mark!


 

19 januari 2019

Vandaag had ik Nikki en Tom in de studio. We zijn verder waar we de vorige keer gebleven waren. Druk geweest met een paar setting en daarna vooral alles omtrent en over het mixen, hoe je het aanpakt, wat je wel- en niet moet doen etcetera.
Daarnaast hebben we het vooral ook gehad over de techniek van het opnemen met microfoons, DI-outs en het opnemen van meer dan 2 sporen tegelijk van één bron. De dag vliegt zo om! Nikki en Tom hebben veel opgestoken en kunnen nu vol aan de slag met het geleerde.
Het was voor allemaal weer een hele leuke en leerzame dag.


 

5 januari 2019

Vandaag had ik Ralph op bezoek om zich weer te oriënteren op het inrichten van een kleine home-studio. In het verleden heeft hij gewerkt met Cubase en Omnisphere, maar is daar een paar jaar geleden mee gestopt. Nu wil hij de draad weer oppakken en heeft hij advies nodig voor de aanschaf van een PC op maat via AMPS Recordings, een interface, masterkeyboard en wat randzaken zoals het al dan niet upgraden van zijn Cubase (Cubase 6) die hij nog steeds bezit.
Binnenkort mag hij een passende offerte tegemoet zien voor het genoemde en van daar uit gaan we het stap voor stap weer oppakken. Ralph verheugd zich er al op om met nieuw enthousiasme deze mooie hobby weer op te pakken.
En wat fijn dat hij dat weer wil gaan doen met de nodige ondersteuning van AMPS Recordings
 

Actueel nieuws

 

Hier vind u het actuele nieuws over AMPS Recording.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelt in en rond de studio. 

 

Volg AMPS Recordings ook op Facebook

 

Nieuwsarchief

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren. Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar. 

In het gastenboek vind u reacties van klanten over AMPS.

 


 

4 september 2019

Vandaag is de Cubase 10.0.40 maintenance update uitgekomen. Deze update is voor alle Cubase 10 versies beschikbaar en voor Cubase 10 gebruikers gratis te downloaden en te gebruiken.

Verder heb ik vandaag mijn PC weer opgehaald bij mijn specialist. De batterij van het moederbord (voor de BIOS) was leeg en tevens was ongeveer gelijktijdig ook 8GB RAM stuk gegaan. Dus 2x4GB nieuw erin en we kunnen weer over 24GB werkgeheugen beschikken in de studio.


 

2 september 2019

Vanavond Michel uit België weer verder geholpen met MIDI in Cubase voor zijn arrangementen. Het gaat in stapjes, maar we komen er.


 

31 augustus 2019

Vanochtend had ik de fransman Mathias uit Culemborg in de studio. Cursus dus in het engels. Ook geen probleem voor ons. Mathias werkt met Cubase Artist 6.5, Sibelius, Vienna Orchestra en EastWest Symphonic Choirs. De belangrijkste vragen zijn beantwoord. Medio oktober het vervolg. Succes en tot dan Mathias.

Daarna de studio-PC even naar mijn computer leverancier gebracht om de batterij van het moederbord te laten vervangen.


 

26 augustus 2019

Vanavond eerst op afstand Michiel met een Cubase MIDI/VSTi probleem geholpen. Opgelost! Hij was met een aantal instellingen bezig geweest, maar wist niet precies wat hij deed. En toen had hij geen geluid meer en deed Cubase 'raar' bij het inspellen op zijn toetsen. Dat waren dus wat verkeerde MIDI settings. Die staan weer goed. Michiel kan verder.
Daarna op afstand Frits geholpen. Gefixt zover het kon. Tijd voor een iets nieuwere versie van Sibelius (met ReWire) of overstappen naar Steinberg Dorico. Maar het geluid van de Sibelius MIDI imports in Cubase werkt. We hebben de MIDI import settings aangepast en nu doet hij wel wat Frits wil.
En tussendoor Ron van advies voorzien over de aanschaf van een nieuwe laptop voor in zijn toekomstige studio.

Druk avondje dus, maar wel met een goed gevoel


 

24 augustus 2019

Vandaag was ik bij Rik in Doesburg om samen met hem zijn kennis over Cubase bij te schaven. Zijn oude versie was Cubase 5 en hij heeft een update gekocht naar Cubase Pro 10. Rik (jazz gitarist) heeft al een hele tijd niets meer met Cubase gedaan en is er dus 'een beetje uit'. Dat kan kloppen. Hij heeft de licentie van Cubase Pro 10 gekregen, maar de nieuwe versie nog niet gedownload en geïnstalleerd. Tijdens het installeren van Cubase Pro 10 lopen we tegen het feit aan dat zijn Apple Mac OS X wel erg oud is. Zijn Mac Pro met 2x quad-core Xeon processors wat toendertijd het neusje van de zalm. Maar we hebben het inmiddels wel over 2009, dus 10 jaar geleden. En zijn OS (OS X 10.9 Mavericks) is al bijna net zo lang niet geupdate. Die gaan we eerst updaten naar OS X 10.10 Yosemite. Dit heeft nog niet het gewenste effect en dus verder updaten naar OS X 10.11 El Capitan. Hierna Cubase Pro 10 weer opnieuw installeren, en nu werkt alles. Niet alleen Cubase doet het, maar de VSTi soundsets met hun presets worden nu ook allemaal gezien en werken! Steinberg geeft als systeemeis voor Cubase Pro 10 op Mac de versie macOS 10.12 Sierra als minimum aan, maar onder OS X 10.11 El Capitan werkt het dus ook gewoon! Misschien binnenkort nog eens updaten naar Apple Mac OS X 10.12 macOS Sierra en dan kan hij er weer een tijdje tegen. De Mac Pro is inmiddels niet meer geschikt voor de nieuwste OS X 10.14 macOS Mojave.

Naast Cubase Pro 10 hebben we ook nog zijn Toontrack Superior Drummer 2 aan het werk gekregen. Alles even geupdate naar de nieuwste versies binnen zijn licentie. Versie 2 werkt prima met alle Expansions die erbij waren aangeschaft. De volgende keer kunnen we op een zover mogelijk up-to-date systeem aan de slag met de inhoud van Cubase. Tot binnenkort Rik!


 

17 augustus 2019

Vandaag mag ik met veel trots mededelen dat ik de bekende en beroemde jazz musicus en componist Jasper Van 't Hof bij mij in de studio had voor zijn eerste cursus Cubase (5). Jasper heeft in 2018 de Buma Boy Edgar Prijs gewonnen. En in het verleden al eens een Edison! Ik had Jasper eerder in februari al eens op afstand geholpen met zijn interface instellingen vlak voor een opnamesessie met buitenlandse musici. Vandaag is hij mij mij in de studio en zijn we vooral bezig geweest met een aantal hardware/software basis instellingen in Cubase, keuze interface, audio- en MIDI bussen en poorten, het definiëren van je VST Connections en het kiezen van inputs en outputs behorende bij je audio sporen. Verder hebben we veel gesproken over opnametechniek, mixen, luisteren, gehoor en over dynamiek. En bij dynamiek in het bijzonder over gate, compressie en limiting.

Deze afspraak gaat zeker een vervolg krijgen, maar nu ben ik vooral even onder de indruk van deze geweldige en veelzijdige jazz muzikant die onder andere 'gewoon' mensen als Miroslav Vituos, Miles Davis, Herbie Hancock en Jaco Pastorius persoonlijk kent. We kwamen op Miroslav Vituos omdat ik Jasper iets wilden tonen in Miroslav Philharmonik 2, waarvan Miroslav aan de wieg staat. En met al deze mensen heeft Jasper in zijn rijke muzikale carriére gewerkt, en nog met velen meer natuurlijk. Succes voor nu Jasper, en vast tot binnenkort. Het was heel erg prettig en enerverend om voor- en met je te mogen werken.

Hierbij de link naar de website van Jasper van 't Hof

Hier een interview met Jasper van 't Hof bij "Vrije Geluiden" van de VPRO.
 

12 augustus 2019

Vanavond heb ik Michel uit België weer op afstand Cubase MIDI cursus gegeven. Verder gegaan met knippen en plakken, het arrangeren van een medley en vooral het gebruik van de Arranger Track in Cubase. Hier gaat Michel heel blij van worden. Eerst een paar weken oefenen, en dan de volgende les weer.
Succes Michel, en tot over 2 weken.


 

10 augustus 2019

Vandaag was ik bij Sjors in Rockanje om hem te helpen zijn op advies van AMPS Recordings (Sjors was 15 juni bij AMPS Recordings voor zijn eerste cursus Cubase) aangeschafte apparatuur aan te sluiten en werkend te maken. Het is allemaal prima gelukt. Sjors heeft nu de beschikking over een mooie Drawmer MX60 channel strip voor zijn evenzo nieuwe Blue Baby Bottle SL grootmembraan condensatormicrofoon en via Cubase en zijn Steinberg UR824 is zijn nieuwe TC Helicon VoiceLive Rack vocal FX processor hardwarematig ingelust als external FX in zijn setup.
Veel plezier en succes ermee Sjors! Ik zie je eerste producties ermee tegemoet.


 

27 juli 2019

Vandaag Andries in de studio gehad om hem te helpen met het syncen van zijn audio met samples. Zijn vragen zijn beantwoord en Andries kan weer verder. En vergeet niet, veel is te vinden in de manual van Cubase, die je vindt onder 'Help'. Zowel online als pdf (ook download). Je hebt er wel een internet verbinding voor nodig.


 

1 juli 2019

Vanavond Michel uit België weer verder geholpen met MIDI in Cubase. Er is zoveel mee mogelijk en er komt zoveel informatie voorbij. Even deze keer recapituleren. Terug naar de basis en even samenvatten en herhalen. Want het zit hem in de herhaling. Michel heeft genoeg stof voor de komende periode en over een maandje gaan we weer verder. Succes Michel!


 

26 juni 2019

Vandaag is de Cubase 10.0.30 maintenance update met ARA 2 support voor Celemony Melodyne uitgekomen. Deze update is voor alle Cubase 10 versies beschikbaar en voor Cubase 10 gebruikers gratis te downloaden en te gebruiken.


 

22 juni 2019

Vandaag had ik Siewert uit onze mooie noordelijke provincie Groningen in de studio. Siewert is singer-songwriter en wil goed leren omgaan en werken met Cubase. Dan is hij bij AMPS Recordings exact aan het juiste adres. Siewert heeft vandaag geleerd wat hij wilde en moest leren en kan weer verder.
Succes met je muziek Siewert.


 

18 juni 2019

En weer is er een winkelketen failliet verklaard. Ditmaal (helaas) Keymusic. Keymusic, van origine Belgisch, had enkele jaren geleden Feedback en enkele andere winkels overgenomen. Onder andere ook mijn vroegere leverancier i4-Muzique uit Eindhoven was recent nog opgegaan in de Keymusic familie. Triest voor de klanten en de personeelsleden. En voor AMPS Recordings omdat we nu op zoek moeten gaan naar een nieuwe leverancier voor onze Steinberg Cubase software en hardware die we aan klanten leveren. Veel sterkte aan de medewerkers en andere getroffenen!

Update: op 1 juli heeft ons het nieuws bereikt dat Keymusic een doorstart maakt. Dat is goed nieuws!


 

17 juni 2019

Vanavond heb ik Michel uit België weer op afstand verder mogen helpen in zijn 'Cubase MIDI quest'. Hij begint het principe van MIDI goed door te krijgen en maakt nu echt stappen om meer dan de gemiddelde gebruiker in MIDI te beheersen.
Ga zo door Michel, en tot over twee weken!


 

15 juni 2019

Vandaag had ik Sjors in de studio voor zijn cursus Cubase. Sjors is Singer-Songwriter en wil zijn opnames naar een hoger niveau tillen. Niets eenvoudiger dan daarvoor langs te gaan bij AMPS Recordings. Want hier leer je exact wat je wilt leren en wat je moet weten om verder te kunnen blijven verbeteren. De vervolgles is alweer gepland.
Veel succes en een fijne vakantie Sjors, en tot in augustus!


 

8 juni 2019

Deze zaterdag had ik Jan Willem, Paul en Roland in de studio voor hun cursus Cubase. Samen hebben ze een progressive rockband en ze schrijven hun eigen nummers. Met wat schuiven en verplaatsen is het goed gelukt met 4 man achter het systeem in de studio. Ze hebben een aantal vragen meegenomen en willen weten wat er nog voor handige tips zijn om dingen anders of slimmer te doen. Alle vragen zijn beantwoord, een aantal tips & tricks is de revu gepasseerd en de heren zijn zeer enthousiast als ze weer huiswaarts gaan. Daar doen we het voor!
Bedankt Jan Willem, Paul en Roland. Het was erg gezellig met jullie in de studio.


 

3 juni 2019

Waves Audio heeft momenteel al zijn plugins in de aanbieding. Bij AMPS Recordings hadden we al het oog laten vallen op JJP Analog Legends. De Fairchild en Pultec VST versies gecreëerd door Jack Joseph Puig (een zeer bekende producer) samen met Waves Audio. Hier was ik tegenaan gelopen via de Alan Parsons 'Art & Science of Sound Recording' DVD set die ik recentelijk heb aangeschaft.
En bij 50% korting is dat te aantrekkelijk om te laten glippen. Dus inmiddels draaien de Puigchild en de Puigtec VST plugins bij AMPS Recordings in de studio probleemloos onder Cubase Pro 10.

Hier een video van Jack Joseph Puig over zijn eigen Analog Legends VST plugin bundle.Verder heb ik vanavond Michel uit België geassisteerd met de installatie van zijn Cubase Artist 10. Het duurt even, 21GB downloaden, uitpakken en dan installeren, maar dan heb je ook wat! Veel succes en plezier ermee Michel en tot volgende week.


 

25 mei 2019

Vandaag was ik naar Guillaume in Rosmalen voor zijn cursus Cubase. Met de kortingsaanbieding van Steinberg voor het 30-jarige jubileum van Cubase (aanbieding geldt tot 3 juni 2019: alle Cubase versies en upgrades met 50% korting) heeft Guillaume Cubase Artist 10 aangeschaft. Nu is het dan tijd voor de cursus Cubase om er goed mee te leren werken. Hij heeft veel geleerd vandaag en kan aan de slag met componeren en opnemen.
Succes Guillaume!


 

20 mei 2019

Deze maandagavond weer verder op afstand met de MIDI cursus van Michel uit België. Michel boekt goede vooruitgang en begint steeds comfortabeler te werken met Cubase. En elke keer komen er weer een paar onderwerpen bij. Tot over twee weken Michel!


 

11 mei 2019

Vandaag had ik Lasse uit Arnhem in de studio voor zijn introductie in Cubase, de studio, benodigde apparatuur, microfonie etcetera. Lasse heeft nu een goed beeld van de mogelijkheden en benodigdheden en gaat zich beraden op de vervolgstappen en de benodigde aanschaffingen om straks met Cubase Pro 10 datgene te kunnen gaan doen wat hij wenst. Daarbij horen onder andere het opnemen van een 'analoog' drumstel. Veel succes Lasse!

Tevens zijn vandaag ook een paar leveringen voor klanten aangekomen bij AMPS Recordings. We hebben hier onder andere momenteel een mooie ADAM monitorset, een Steinberg UR interface, de bijbehorende benodigde kabels, een Cubase Artist en een Dorico Elements voor diverse klanten klaarliggen.


 

7 mei 2019

Steinberg viert het 30-jarig jubileum van Cubase met een enorme kortingsactie! Vanaf vandaag tot en met 3 juni kun je full-versions, crossgrades en updates van de verschillende Cubase versies aanschaffen met 50% korting. Dit is natuurlijk een prachtige aanbieding die nog beter wordt in combinatie met de zeer betaalbare cursus Cubase bij AMPS Recordings.


 

6 mei 2019

Deze maandagavond weer op afstand met Michel gewerkt om hem verder te brengen met Cubase Elements 10 in combinatie met zijn Yamaha Genos en MIDI. Het gaat prima zo. Tot over 2 weken Michel!


 

29 april 2019

Vanavond weer een uurtje les op afstand gegeven aan Michel uit België. Dat gaat eigenlijk prima zo. Dus wil je graag gedegen Cubase les, maar woon je ver weg van Zevenaar, is het zeker een goede optie!


 

25 april 2019

Vandaag weer wat orders van klanten binnengekregen en meteen dus maar de bestellingen geplaatst bij de vrienden van Keymusic Eindhoven. Het begint een standaard pakketje te worden met een versie van Cubase, een Steinberg interface en ADAM monitors. Een mooie combinatie, en nog mooier in combinatie met advies en de cursus Cubase bij AMPS Recordings.


 

20 april 2019

Vandaag had ik Hendrik uit Amsterdam in de studio voor zijn introductie in Cubase. Na de laatste Cubase Pro 10.0.20 update had het systeem wat hickups met de timing. Met wat workarounds heeft Hendrik wel een goed idee gekregen wat hij allemaal kan met Cubase en is hij daar in principe zeer positief over. Ook de issues zijn inmiddels weer opgelost, dus er zal binnenkort een tweede afspraak met Hendrik volgen.
Veel succes en tot dan Hendrik!


 

16 april 2019

Vandaag is de Cubase 10.0.20 maintenance update uitgekomen. Deze update is voor alle Cubase 10 versies beschikbaar en voor Cubase 10 gebruikers gratis te downloaden en te gebruiken.


 

13 april 2019

Vandaag bij Tom in Nijmegen geholpen met instellingen in Cubase Pro. Update naar versie 10 en uitleg gegeven over WaveLab Pro Meta Loudness Normalize in Audio Montage.
Je kunt weer vol aan de bak Tom! Succes met de opnames.


 

12 april 2019

Vanavond Mark uit Amersfoort mogen helpen met zijn interface en Cubase (Pro 10). Zijn Cubase was de interface 'kwijtgeraakt' dus dat hebben we weer even opgelost.
Heel veel succes verder met de muziek Mark! Het was me weer een waar genoegen je van dienst te mogen zijn.


 

11 april 2019

Vanavond Jeroen geholpen met wat aanpassingen aan zijn custom templates in Cubase Pro 10. Er zijn wat instellingen aangepast en de projecten worden vanaf nu toch op de interne schijf gezet in plaats van op een externe USB3 schijf. Hopelijk levert dit meer stabiliteit op.
Veel succes en tot ziens bij je volgende les Jeroen!


 

8 april 2019

Na enkele weekenden afwezigheid (en dus geen cursussen Cubase) zijn we weer helemaal up-and-running en klaar voor de volgende cursisten.
Vanavond op afstand Michel uit België zijn tweede les Cubase gegeven. Michel heeft op ons advies een Steinberg UR22mkII interface aangeschaft en nu kan eerst eens alles worden aangesloten zodat het ook goed werkt. De UR22mkII is met USB met de computer verbonden en de Yamaha Genos Main Outs worden aangesloten op de Input 1 en 2 van de UR22mkII. Tevens wordt de MIDI verbinding gemaakt tussen de Genos en de UR22. Hoofdtelefoon aansluiten, instellingen juist zetten en... alles werkt zoals het hoort!
We hebben de MIDI instellingen en basis doorgenomen. Michel kan nu al zelf de MIDI's importeren en basis-bewerkingen op de partituren uitvoeren. Op naar de volgende stap. Tot de volgende keer in april Michel!


 

20 maart 2019

Vandaag is de WaveLab 9.5.50 maintenance update uitgekomen voor alle WaveLab versies. Gratis te downloaden voor alle WaveLab 9.5 gebruikers.


 

11 maart 2019

Vanavond op afstand Michel uit België zijn eerste les Cubase gegeven. Michel wil vooral aan de slag met MIDI. Hij maakt zijn (MIDI) opnames in zijn Yamaha Genos en wil ze dan gaan bewerken in Cubase. Een prima combinatie!
Tot de volgende keer in april Michel!
Hij kan nu fijn aan het werk op bij Cubase Elements die we voor hem hebben aangeschaft bij Keymusic Eindhoven.


 

9 maart 2019

Vandaag had ik Kavindra uit het westen van het land in de studio voor haar cursus Cubase. Kavindra speelt piano en gitaar en zingt ook. Ze heeft een Steinberg UR242 interface aangeschaft met daarbij Cubase. Maar zo gemakkelijk is het allemaal nog niet en daarom heeft ze de hulp ingeroepen van AMPS Recordings. Kavindra is nu veel beter voorbereid en weet waar ze op moet letten en hoe alles in te stellen. Er staat nu niets meer in de weg om prachtige songs op te nemen Kavindra! Je was een fijne cursist om in de studio te hebben en ik wens je, niet op de laatste plaats muzikaal, heel veel succes!


 

7 maart 2019

Vandaag is de nieuwste Steinberg HALion 6/HALion Sonic 3 maintenance update uitgekomen. Deze update is voor alle HALion 6/HALion Sonic 3 gebruikers beschikbaar en gratis te downloaden en te gebruiken. De nieuwste versies zijn respectievelijk HALion 6.2.20 en HALion Sonic 3.2.20.


 

2 maart 2019

Vandaag had ik Rene weer in de studio. Vandaag bezig geweest met Score (notenschrift editor in Cubase, dat is lang geleden zeg....). Daar zijn we goed verder mee gekomen. En daarna nog bezig met het importeren van mp3 om daaronder handmatig bv het drumspoor zelf na te maken vanuit GrooveAgent SE. En het wijzigen van instrumenten na het importeren van een MIDI track, wat met de standaard settings gaat via de GM sounds in HALion Sonic SE.
Alles is prima gelukt en Rene is met veel informatie weer huiswaarts gekeerd. Tot de volgende keer Rene!


 

27 februari 2019

Vandaag is de laatste Cubase 9.5 maintenance update (9.5.50) uitgekomen. Deze update is voor alle Cubase 9.5 versies beschikbaar en voor Cubase 9.5 gebruikers gratis te downloaden en te gebruiken.


 

23 februari 2019

Vandaag was Jeroen weer bij AMPS Recordings voor zijn voorlaatste studio-dag. Hij heeft er in totaal 5 geboekt en dit is de 4e lesdag. Vandaag zijn we vooral bezig met zijn template om grotere en complete producties te kunnen maken. Veel uitleg dus over de verschillende soorten tracks en routing en ook vooral over het activeren van veel outputs op de VSTi's en dat allemaal juist routen in de mixer. Een zeer intensieve en zeker zo geslaagde dag, en Jeroen gaat naar huis met een laptop met daarop een template die minstens zo gecompliceerd is als de grote template van AMPS Recordings zelf.
Veel succes ermee en we zien elkaar weer in mei!


 

16 februari 2019

Het wordt een drukke zaterdag vandaag. We beginnen om 9.30u met het op afstand support geven aan de prijswinnende (BUMA Boy Edgar prijs en een Edison) nederlandse jazzmusicus Jasper van 't Hof. Hij heeft vandaag een opnamesessie met onder andere een buitenlandse jazzmusicus en hij heeft issues met het instellen van zijn audio-interface in Cubase 5. Het issue is snel verholpen en dat staat een geslaagde recordingsessie in de studio niet meer in de weg. Succes Japser!

Daarna rond 11u komt Rene voor zijn 2e cursusdag. De eerste dag was een introductie in Cubase. Rene is zeer enthousiast en is bezig gegaan met aan te schaffen wat hij nodig heeft om muziek te kunnen maken en opnemen. Ik heb een Cubase Pro 10 voor hem besteld en hij heeft gebruikt een mooie Roland Fantom X8 gekocht en een krachtige i7 laptop met 16GB RAM en een 250GB SSD en een 1TB harddisk. Daarnaast heeft hij op ons advies een Steinberg UR22mkII interface aangeschaft met 2 combo audio inputs en MIDI. We hebben vandaag Cubase geregistreerd, gedownload en geïnstalleerd. Met het maken van een template voor Rene voor zijn werk met Cubase en wat basis aanwijzingen is het voldoende info voor op één dag. Wordt begin maart voortgezet....

En hierna zelf nog even in de studio bezig geweest om een kleine 1-in 1-out USB MIDI interface aan te sluiten om zo ook mijn FX processors met MIDI in het mastering rack volledig op afstand via Cubase aan te kunnen sturen. Ook dat is weer snel gelukt en nu kan de gehele studio met alle MIDI randapparatuur via Program Changes (PrgChg) vanuit Cubase Pro worden bediend. Het is prachtig wat er allemaal kan met MIDI!

Vroeg in de avond Jeroen weer even op afstand geholpen met wat vragen en issues. Volgende week gaan we daar weer verder op in bij het vervolg van zijn cursus Cubase Pro. Tot dan Jeroen!

En dan tot slot van deze volle zaterdag later op de avond Ronald uit Deventer in de studio. Ronald is van huis uit toetsenist heeft vroeger o.a. in de bekende nederlandse hardrockband Picture gespeeld (samen met onder andere zanger Bert Heering, vooral bekend van de band Vandenberg met al hun hits in de eighties) en wil nu zelf met zijn Yamaha Montage 8 en met behulp van Cubase eigen ideeën en nummers opnemen. Hij is hier om zich te oriënteren wat hij allemaal nodig heeft naast zijn Montage. Dus hij heeft vragen als: waar moet de computer aan voldoen, welke Cubase versie, interface en wat er verder nog zo nodig kan zijn. Het is een prima kennismaking met Ronald en hij weet nu redelijk goed wat hij wil en nodig heeft. Er gaat nog een mail aan hem de deur uit met tips en suggesties, en van daaruit gaan we dan verder. Tot ziens Ronald!


 

15 februari 2019

Vandaag is de Boss GT-10B ook via USB op de PC aangesloten om via de computer patches te kunnen editen en uploaden naar de processor. Tevens kunnen zo binnen de song patches gewisseld worden via MIDI tijdens het spelen als dat gewenst is. Ook dit werkt nu prima. Het aantal USB poorten van een PC is natuurlijk wel eindig, zodat er mogelijk binnenkort toch een wat grotere USB-hub moet komen om alles aan te kunnen blijven sluiten.


 

10 februari 2019

Deze zondag is het regenachtig en dus zeer geschikt om de TC-Helicon Voice Works Plus en de Zoom 9120 uit het FX rack te schroeven en te vervangen door de TC-Helicon VoiceLive Rack. De TC-Helicon Voice Works Plus wordt vervangen en de Zoom moet plaats maken omdat de TC-Helicon VoiceLive Rack 2U hoog is, en de Voice Works Plus slechts 1U hoog was. Met de 2U opvolger moet er dus een FX processor het veld ruimen omdat deze niet meer in het rack past. In dit geval is het "last in, first out". De Zoom 9120 was de vervanger van de Zoom 1202 Studio die defect was. Nu maakt hij dus ruimte voor de TC-Helicon VoiceLive Rack. En dat mag ook wel, want die VoiceLive Rack is een beest! Wat kan die processor veel zeg!

Tevens is de Cubase studio template nu weer aangepast met de laatste veranderingen van de FX processors. Alles wordt inmiddels weer netjes met Program Changes (PrgChg) via MIDI aangestuurd in de studio.

Er staan dus nu momenteel 3 FX processors te koop: een Lexicon MPX1, een TC-Helicon Voice Works Plus en een Zoom 9120. Prijzen volgen....


 

8 februari 2019

Vandaag heb ik de via ebay aangeschafte TC-Helicon VoiceLive Rack binnengekregen. Deze gaat mijn TC-Helicon Voice Works Plus vervangen. De Voice Works Plus was recent in reparatie, en omdat ik niet wist of deze nog gerepareerd kon worden, ben ik me gaan oriënteren op een opvolger. De enige die voldeed was de VoiceLive Rack van hetzelfde merk TC-Helicon. TC-Helicon is al sinds jaar en dag marktleider op het gebied van voice processing. En dat is ook met de VoiceLive Rack te zien en te horen. Dit exemplaar kon ik voor een zeer nette prijs aanschaffen, dus hoewel de TC-Helicon Voice Works Plus prima is gerepareerd, gaat hij toch plaats maken voor zijn nieuwere grote broer. Over enkele dagen gaat hij in de studio worden ingebouwd, aangesloten en uitgetest.

De TC-Helicon VoiceLive Rack vocal harmony processor 

6 februari 2019

Vandaag is de Cubase 10.0.15 maintenance update uitgekomen. Deze update is voor alle Cubase 10 versies beschikbaar en voor Cubase 10 gebruikers gratis te downloaden en te gebruiken.


 

2 februari 2019

Vandaag had ik Rene uit Winterswijk in de studio. Rene heeft maar één arm ter beschikking en heeft het vroeger al wel eens geprobeerd met Emagic Notator.(de voorloper van Logic), nog op Atari. Dat was toen geen succes omdat hij niemand in zijn omgeving had die er mee werkte, en het was nieuw en complex. Recent kreeg Rene toch echt weer zin om met muziek bezig te zijn en te spelen, en kwam de wens weer naar boven om met een programma als Cubase te kunnen werken, mede ook ter ondersteuning van zijn beperking. Rene heeft dus de stoute schoenen aangetrokken en is vandaag bij mij in de studio voor zijn inleiding in Cubase Pro 10. De opzet van Cubase is Rene al snel duidelijk. MIDI is veel meer geworden dan het aansturen van syntesizers. In de huidige tijd van VST zijn er zoveel mogelijkheden. Hij heeft straks genoeg aan een masterkeyboard, zijn laptop met Cubase Pro en een kleine stereo interface. Over twee weken zien we elkaar weer, en heb ik als het goed is ook zijn Cubase Pro versie binnen, zodat hij dan thuis vol aan het werk kan met de grote Cubase. Tot over 2 weken Rene!


 

1 februari 2019

Deze vrijdag heb ik mijn gerepareerde TC Helicon VoiceWorks Plus weer opgehaald bij Hureka in Zevenaar. Mijn processor gaf een boot fout en wilde niet meer opstarten. Dat is door Hureka met een schoonmaakbeurt prima opgelost en de processor doet het weer als vanouds. Voice-harmonies, here we come...


 

28 januari 2019

En dan komt er nog dat facebook berichtje voorbij dat Steinberg The Grand 3 een update heeft gegeven. De informatie wordt al niet eens meer bekend gemaakt op de website. En om het te kunnen downloaden kun je alleem maar gebruik maken van het Steinberg Download Assistant.
Hier kun je doorklikken naar The Grand 3.2.0 update. En als je meer over The Grand 3 wilt weten is dat hier te lezen: The Grand 3.


 

26 januari 2019

Vandaag had ik Ferry in de studio voor zijn praktische opfrisdag voor het werken met MIDI met zijn nieuwe MIDI interface, MIDI routing in Cubase en Program Changes voor zijn diverse synthesizer modules (Roland XV-5050, Korg WaveStation SR en Yamaha MOTIF RACK) die hij ook in een rack flightcase bij zich had. In Cubase Elements 10 heb je geen MIDI List Editor, maar we hebben een goede workaround gevonden in de in te voegen Controller Lanes in de Pianorol. Dus we zijn happy dat het met iets meer gepruts ook prima lukt zonder de List Editor. Ferry kan nu zelfstandig verder.
Succes Ferry, en wie weet, tot ziens!


 

24 januari 2019

Vandaag begint The NAMM Show, Anaheim, CA, USA. Dit is de grootste en meest vooraanstaande muziekbeurs ter wereld.
Dit is de beurs waar studio-eigenaren, producers, muzikanten en andere belangstellenden het meest naar uitkijken. Hier zie je al het nieuws voor 2019 op het gebied van instrumenten, geluidsapparatuur voor live en in de studio etcetera. Misschien komt Steinberg nog wel met iets nieuws zoals WaveLab 10. Maar misschien houden ze die troef nog achter de hand voor de Musikmesse, Frankfurt am Main, Deutschland begin april.

En daar is dan het nieuws van Steinberg. Absolute 4 VST Collection is uitgebracht (weinig nieuws onder de zon). Maar ze komen ook met iets heel anders: de AXR4T interface. Wat specs betreft absoluut een beest: 384kHz 32-bit hardware converters en 119dB dynamiek! Tevens heeft deze interface veel I/O's, zowel analoge inputs en outputs als ook ADAT. De mic inputs zijn Rupert Neve design en maken gebruik van zijn SILK processing. En je kunt 3 modules koppelen (daisy-chain). Hij heeft een Thunderbolt 2 verbinding naar je computer en komt eerst uit voor Mac en later in Q2 van 2019 ook voor PC. Maar daar zit dan ook wel een prijskaartje aan.... Adviesprijs € 2599 per stuk.
 

20 januari 2019

Deze zondag was ik bij Mark in Amersfoort om hem te assisteren met de update naar Cubase Pro 10, het helpen met de wijzigingen in enkele templates die ik eerder voor hem had gemaakt, en de aanschaf en installatie van een Groove Agent Expansion van Simon Phillips.
Goed dat ik mocht assisteren, want Cubase wilde niet vanzelf vandaag. Enerzijds was Retrologue niet goed geïnstalleerd in Cubase Pro 8.5 en anderzijds was de USB driver van de interface niet up-to-date. Nadat beide issues waren verholpen liepen daarna zowel de installaties alsook Cubase als een zonnetje. Als ik naar huis ga is Cubase geactualiseerd, de templates aangepast en draait ook Simon Phillips Studio Drums perfect.
Heel veel plezier en succes ermee Mark!


 

19 januari 2019

Vandaag had ik Nikki en Tom in de studio. We zijn verder waar we de vorige keer gebleven waren. Druk geweest met een paar setting en daarna vooral alles omtrent en over het mixen, hoe je het aanpakt, wat je wel- en niet moet doen etcetera.
Daarnaast hebben we het vooral ook gehad over de techniek van het opnemen met microfoons, DI-outs en het opnemen van meer dan 2 sporen tegelijk van één bron. De dag vliegt zo om! Nikki en Tom hebben veel opgestoken en kunnen nu vol aan de slag met het geleerde.
Het was voor allemaal weer een hele leuke en leerzame dag.


 

5 januari 2019

Vandaag had ik Ralph op bezoek om zich weer te oriënteren op het inrichten van een kleine home-studio. In het verleden heeft hij gewerkt met Cubase en Omnisphere, maar is daar een paar jaar geleden mee gestopt. Nu wil hij de draad weer oppakken en heeft hij advies nodig voor de aanschaf van een PC op maat via AMPS Recordings, een interface, masterkeyboard en wat randzaken zoals het al dan niet upgraden van zijn Cubase (Cubase 6) die hij nog steeds bezit.
Binnenkort mag hij een passende offerte tegemoet zien voor het genoemde en van daar uit gaan we het stap voor stap weer oppakken. Ralph verheugd zich er al op om met nieuw enthousiasme deze mooie hobby weer op te pakken.
En wat fijn dat hij dat weer wil gaan doen met de nodige ondersteuning van AMPS Recordings
 

Actueel nieuws

 

Hier vind u het actuele nieuws over AMPS Recording.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelt in en rond de studio. 

 

Volg AMPS Recordings ook op Facebook

 

Nieuwsarchief

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren. Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar. 

In het gastenboek vind u reacties van klanten over AMPS.