Nieuws 2011

 

Hier vind u het nieuws over AMPS Recording uit 2011.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelde in en rond de studio in dat jaar. 

 

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren.

Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar. 

Of ga via deze link direct naar het actuele nieuws.

 

 


 

 

30 december 2011

Vandaag een reactie voor het gastenboek ontvangen van Marcel, waar ik gisteren ben geweest voor instructie en hulp met Cubase Essential 4.

Bedankt Marcel!

 


 

29 december 2011

Op de laatste donderdag van het jaar ben ik bij Marcel in Olst. Marcel beschikt over prima opname-apparaturen en prachtige gitaren. Hij werkt met Cubase Essential 4. Hiermee loopt hij echter tegen wat zaken aan en wil hij vooral meer leren over de template die eens voor hem is gemaakt (hoe werkt deze en hoe is de routing gemaakt). Tevens wil hij weten hoe je sporen en kanalen aanmaakt en hoe je dan de bijbehorende routing kunt instellen.

Verder komen er tijdens dat je er samen mee bezig bent natuurlijk altijd andere vragen opdoemen, die ook allemaal snel en goed te beantwoorden dan wel op te lossen zijn. Zo heeft Marcel nu geen last meer van een hardnekkige melding vanuit zijn template, en kan hij de nieuwe template altijd 'terugroepen', mocht zijn systeem onverhoopt eens crashen. Met als een van de laatste gedane zaken, namelijk het maken van een opname met zijn nieuwe template plus het juist instellen van zijn Genelec monitorspeakers is de laatste klant van AMPS Recordings van 2011 zeker een tevreden klant.

 


 

28 december 2011

Deze woensdag heb ik Frank in de studio. Frank is slechtziend en enorm happy dat hij bij mij  terecht kan voor een cursus Cubase. Na een enthousiaste start hebben we toch wel een paar flinke tegenslagen te verduren. De bij het blad Keys meegeleverde versie Cubase LE6 heeft geen Groove Agent One aan boord. En verder krijgen we zijn Creative X-Fi PCI Express laptop insteekkaart ook niet lekker aan het werk met de beschikbare drivers. Bij de Creative zitten blijkbaar geen ASIO drivers die voor Cubase zo nodig zijn. Gelukkig krijgen we het na veel proberen wel aan het werk  met de Generic drivers die bij Cubase zitten. De ASIO4All drivers, die zo vaak een oplossing bieden, deden dat dit keer ook niet. Helaas dus slechte service van E-MU Creative.

Uiteindelijk zijn we helaas lang met de laptop en het installeren en registreren van Cubase bezig geweest, en te kort met Cubase zelf. Echter dat gevaar dreigt altijd als je een (nog) niet werkend systeem hebt. Werkt alles goed, dan gaat het meestal wel van een 'leien dakje'. Maar als het niet goed werkt, kan het soms een lijdensweg zijn totdat het werkt. Gelukkig kan ik Frank offline en online nog goed ter zijde staan met mijn customer support.

 


 

22 december 2011

Vandaag heeft Steinberg alweer een nieuwe WaveLab 7 update uitgegeven. En wel versie 7.2.1. In deze update zijn wat problemen opgelost die klanten hadden met de 7.2 versie van recentelijk.  Voor mensen die WaveLab 7 al hebben, is de update gratis te downloaden en te installeren.

 


 

21 december 2011

Vandaag is mijn bestelde RAM geheugen binnengekomen. Het is direct in de studio-PC 'bijgeprikt'. Het totale werkgeheugen is nu verdubbeld naar 12GB tripple-channel DDR3 1333MHz RAM.

 


 

19 december 2011

Deze avond heb ik bij Alternate (online computerbedrijf) 6GB RAM uitbreiding besteld voor mijn PC. De computer in de studio heeft nu 6GB DDR3 RAM op 1333MHz. Op dit moment is het geheugen goedkoop, en dus heb ik besloten om het werkgeheugen verder te vergroten naar 12GB. De aparte RAM waarde is te wijten aan het feit dat ik een moederbord heb in de PC met tripple-channel RAM banken. Dit houdt in dat er niet 2 maar drie banken gelijktijdig worden 'aangesproken'. Hierdoor is het systeem nog net weer iets sneller als met de 'dual-channel' technologie.

 


 

16 december 2011

Vanavond heb ik telefonisch contact gehad met een nieuwe klant, en hem alvast op weg geholpen met zijn instellingen in Cubase, zodat hij er voor het eerst geluid uit krijgt. Dit is goed gelukt en het gaat eind december een vervolg krijgen in de vorm van een cursus bij mij in de studio. Fijn dat we het in ieder geval aan het werk gekregen hebben Frank!

P.S. Frank is slechtziend en gaf me een compliment met de leesbaarheid van de website wegens de kleurstelling van zwarte achtergrond met gele letters. Ook een prettige bijkomstigheid, want ik wist niet dat dat voor slechtzienden veel beter leesbaar is. Dat houden we dus nog even zo!

 


 

8 december 2011

Vandaag heeft Steinberg een nieuwe WaveLab 7 update uitgegeven. En wel versie 7.2. Voor mensen die WaveLab 7 al hebben, is de update gratis te downloaden en te installeren.

 


 

26 november 2011

Vandaag had ik Edwin uit Bemmel in de studio. Edwin wil zelf dance-tracks gaan produceren, en wel met Cubase 6. Vroeger heeft hij als DJ gedraaid, eerst vinyl en later CD's. Nu heeft hij een  tijdje weinig aan de muziek gedaan, en wil hij weer beginnen. Hij heeft een LE versie van Cubase en is daardoor geïnteresseerd geraakt in het pakket, in wat het allemaal kan. Daarom vandaag de  cursus. Vooral om te zien wat er allemaal kan met Cubase, waar hij eventueel gebruik van wil gaan maken, en daarna specifieker op wat hij nu ziet, en denkt zelf te willen gaan gebruiken.

Edwin is heel enthousiast en heeft zijn keuze voor Cubase nu wel bepaald. Hij heeft een goed beeld gekregen van wat het programma nu allemaal kna, en is overtuigd geraakt, dat hij datgene wat hij wil, met Cubase kan realiseren. Veel succes ermee Edwin!

 


 

19 november 2011

Deze zaterdag was ik bij Peter in Nijmegen. Peter heeft in het verleden aan het conservatorium gestudeerd. Hij is nu gepensioneerd maar wil toch graag nog aan de gang met het maken van muziek met behulp van Cubase.
MU PCI interne geluidskaart, en daar zit ook meteen een knelpunt. Peter wil veel gaan doen met MIDI en VSTi's. Echter heeft hij de aansluitkabel voor s/pdif en MIDI niet bij de hand. Met een ouderwetse joystick kabel met aan de andere kant MIDI I/O werkt het helaasMU is nu wel goed ingesteld in zijn Cubase SX3 met Hypersonic en Atmosphere als plugins. Echter de voor Peter primaire MIDI input voor zijn CME keyboard en Roland voetpedaal krijgen we niet aan het werk zonder de bijbehorendeMU geluidskaart, en wil hij overstappen op
interface een keuze heeft gemaakt, gaan we weer verder.

Veel succes met het maken van de keuze ondertussen!

 


 

16 november 2011

Vandaag heeft Steinberg 'update-dag'. Er zijn vandaag updates uitgebracht van zowel Cubase als HALion. De nieuwste versie van Cubase is 6.0.5 en die van HALion 4.5.1. Deze updates zijn 32-bit én 64-bit voor PC en Mac.

 


 

23 oktober 2011

Op zondagavond nog even een spoedklusje tussendoor. Een tekst voor een telefoonbericht voor een telefoonnummer dat vanaf morgen volle aandacht in de media gaat krijgen, en dus vanaf dat moment op de server moet staan. Missie geslaagd! De tekst is goed ingesproken en nabewerkt en deze kan vanaf morgen gehoord gaan worden door de bellers.

 


 

21 oktober 2011

Deze vrijdagavond was ik weer bij Renze in Nijmegen. Renze heeft thuis een Wavelab 7 EDU liggen die hij via mij met een cursus samen heeft aangeschaft. Echter krijgt hij het op de beoogde computer niet geïnstalleerd. We hebben echt alles geprobeerd, maar de eLicenser software herkent de dongle niet, terwijl deze in de hardware-configuratie onder Windows Vista wel wordt gezien.

Op een andere computer bij hem wordt alles wel juist herkend en werkt het gewoon feilloos. Enige conclusie die we dan kunnen trekken is dat het aan de computer of een programma/driver op die computer ligt dat het niet wil werken. Zijn opties zijn: een andere PC of een clean Windows install. Dat laatste het beste met Windows 7. Binnenkort maakt Renze zijn keuze hierin, en dan gaat hij ermee verder.

Succes Renze!

 


 

17 oktober 2011

Vandaag heeft ECHO een nieuwe driver uitgebracht voor de AudioFire serie interfaces. Dus ook voor mijn AudioFire12 geluidskaart. De nieuw driver is hier te downloaden. Deze 5.7 update is er in 32-bit én 64-bit versie voor Windows vanaf XP SP2.

 


 

24 september 2011

Deze zaterdag had ik Eric in de studio. Hij is zich aan het oriënteren op Cubase om zijn singer/-songwriter werk te gaan opnemen, bewerken en mixen. Ook wil hij daarbij gebruik gaan maken van VSTinstruments voor de begeleiding met percussie en eventueel nog andere instrumenten.

We hebben een prima dag achter de rug. Eric heeft gezien wat er allemaal kan met Cubase 6, en hoe dat dan moet. Voor het begin kan hij al uit de voeten met de hardware die hij heeft, maar in de interface aan te pas komen voor het opnemen van zijn analoog ingespeelde drumpartijen. Want die wil hij natuurlijk het liefst per microfoon apart op kunnen nemen voor het nabewerken.

Veel succes Eric, we hebben binnenkort vast nog wel contact.

 


 

19 september 2011

Vandaag een reactie voor het gastenboek ontvangen van Bart, voor wie ik in juni twee MiniDiscs (MD) over heb gezet in de computer en nabewerkt met hardware en software om tot het door hem gewenste eindresultaat te komen. Zo te lezen is dat goed gelukt. Dank je voor de complimenten Bart. Het is fijn te lezen dat jullie tevreden zijn met het eindresultaat, want daar gaat het om!

P.S. De reactie van Bart is terug te lezen in het gastenboek bij 19 juni, de dag dat hij in de studio was.

 


 

11 september 2011

Vandaag een reactie voor het gastenboek ontvangen van Ralph, waar ik gisteren geleden ben geweest voor hulp met zijn geluid en een kleine vervolgcursus Cubase 6.

Bedankt Ralph!

De problemen met Spectrasonics Onmisphere zullen waarschijnlijk na de Cubaseinstallatie van Cubase 6.0.2. Het schijnt echt in de 6.0.3 versie te zitten. Mocht Ralph hier mijn support nog in nodig hebben, zoals het beschikbaar stellen van de Cubase 6.0.2 (die inmiddels niet meer op de Steinberg site staat), dan krijgt hij die kostenloos. Deze wijze van support mag je verwachten bij AMPS Recordings.

Veel succes verder Ralph!

 


 

10 september 2011

Vandaag was ik bij Ralph in Utrecht, waar ik ook al een keer was in maart. Ralph werkt met Cubase 6 en met Omnisphere. We hebben ons vandaag geconcentreerd op de juiste instellingen van zijn E-MU audio interface en het maken van een nieuwe template, zodat hij meteen na het opstarten van zijn DAW aan de slag kan met opnemen. Dat is vandaag weer prima gelukt. Ralph is de komende dagen vast alleen maar in zijn studio te vinden.

Veel plezier en succes Ralph!

 


 

8 september 2011

Vandaag een reactie voor het gastenboek ontvangen van Jan, waar ik twee weken geleden ben geweest voor studio-setup advies en een cursus Cubase 6. De reactie kun je teruglezen bij de datum van 27 augustus 2011 (de dag van de cursus).

Bedankt Jan! Goed te lezen dat je eerste opnames goed gelukt zijn. Veel succes verder.

 


 

7 september 2011

Bij sommige gebruikers schijnen er wat problemen te kunnen optreden met de laatste Cubase update 6.0.3. Om dit snel op te lossen heeft Steinberg een zogenoemde hotfix update uitgebracht. Deze is niet volledig getest en wordt ook niet volledig ondersteund. Maar hij zou wel de bestaande problemen met update 6.0.3 op moeten lossen. Daarvoor is dus nu de 6.0.4 hotfix te downloaden.

 


 

5 september 2011

Vandaag is mijn bestelling met HALion 4 update en wat snaren en ander spul binnengekomen. Nog vanavond zal ik de update van Steinberg gaan installeren.

 

Update: HALion 4 draait inmiddels in de studio onder zowel de 32-bit alsook de 64-bit versie. Tevens heb ik meteen de nieuwste HALion update 4.0.1 van de Steinberg website gedownload en geïnstalleerd.

 


 

3 september 2011

Deze prachtige zonnige zaterdag heb ik bij Roelof uit Nijkerk in zijn studio doorgebracht. Roelof heeft een mooie studio met prima apparatuur maar hij is er de laatste tijd weinig aan toegekomen.

Nu heeft Roelof mij gevraagd om zijn complete studio opnieuw aan te sluiten en gebruiksklaar te maken. De meeste bekabeling heeft hij beschikbaar maar momenteel is er dus niets aangesloten. Daarnaast heeft Roelof een nieuwe computer, Cubase 6 erop en een nieuwe Focusrite Saffire Pro40interface aangeschaft.


Een aantal uren later hebben we het voor elkaar en is de studio weer compleet aangesloten. Al zijn synthesizers (Novation Supernova II, Roland JP-8000, Access Virus Ti en Virus B, Korg TR-Rack en een Roland MC-505 Groovebox) zijn zowel in MIDI alsook in audio weer aangesloten op de andere apparatuur waaronder een Soundcraft Ghost 24-kanaals mixing console. En ook de andere rand-apparatuur zoals de DBX compressor en Lexicon effectprocessor zijn weer aangesloten zoals het hoort. Het enige wat nog resteert is de aanschaf van een grote MIDI interface. In het verleden werkte Roelof met een Roland A-880 MIDI patchbay, maar die voldoet nu niet meer. Deze zal zeer waarschijnlijk plaats gaan maken voor een mooie MOTU Micro Lite of MIDI Express 128.

 

Heel veel plezier en succes Roelof en tot binnenkort!

 


 

31 augustus 2011

Hoewel ik mijn HALion 4 update nog niet binnen heb, is er van Steinberg al een HALion 4.0.1 update uitgekomen. Zodra ik mijn HALion 4 update van Steinberg binnen heb, zal ik ook de update installeren.

 


 

28 augustus 2011

Eindelijk heb ik dan nu de Steinberg HALion 4 update besteld, tezamen met wat klein materiaal. Zodra dat binnen is kan ik de nieuwe 'engine' van HALion gaan ontdekken en alle extra nieuwe synthesizer opties die erop zitten. Ik ben erg benieuwd. Thomann kennende heb ik het binnen enkele dagen in huis.

 


 

27 augustus 2011

Vandaag was ik bij Jan in Steenbergen (N-Br.) om hem wegwijs te maken met zijn nieuwe setup met Cubase 6. Jan heeft een Novation SL 61 MKII controller keyboard op zijn computer aangesloten en de M-Audio Fast Track Pro audio/MIDI interface. Jan werkt al jaren met Sibelius, en kan nu Sibelius inlussen in Cubase via ReWire. En dat is precies wat Jan nodig heeft en wenst.


Zo kan hij maximaal gebruik maken van de mogelijkheden van beide pakketten. Sibelius voor de perfecte notatie en Cubase voor zijn sublieme samples uit HALion Sonic SE, die standaard in Cubase 6 zit meegeleverd. We hebben vandaag bijna alles naar wens voor elkaar gekregen. Enkel de Novation wil niet optimaal werken in Cubase 6 32-bit, en we krijgen de ReWire functie tussen Cubase en Sibelius natuurlijk niet werkend omdat Sibelius 32-bit is. En een 32-bit applicatie ReWiren in een 64-bit host lukt natuurlijk niet. Puntje voor de ontwikkelaars!

Veel succes ermee Jan, je hebt de tijd ervoor!

 


 

13 augustus 2011

Vandaag was ik bij Peter in Huissen om hem verder te helpen met MIDI in Cubase Essentials 4. Peter zit al heel wat jaartjes in de muziek en hij treed ook nog steeds op. Daarbij neemt Peter dan zang en gitaar voor zijn rekening. Hij wil arrangementen van MIDI files kunnen aanpassen en ook leren zelf arrangementen in MIDI te kunnen maken. Hierin zijn we in een paar uurtjes tijd toch flink op weg geraakt.

Veel succes Peter en we spreken elkaar over een tijdje vast weer!

 


 

11 augustus 2011

Vandaag aan 2 klanten hun bestelde software verstuurd, gekoppeld aan de cursussen die ze reeds gevolgd hebben. Zo kunnen ze nog hopelijk dit weekend hun software nog installeren en registreren, waarna ze kunnen beginnen het bij de cursus geleerde, in de praktijk te brengen.

Volg je een cursus via AMPS Recordings, dan kun je daaraan gekoppeld ook de software bestellen met een Educational licentie. Deze software is identiek aan de gewone versie, met wat commerciële restricties. AMPS Recordings kan klanten EDU software verkopen van Steinberg als ze de bijbehorende cursus bij AMPS Recordings gevolgd hebben.

In dit geval wens ik de beide veel succes en plezier met hun Cubase 6 en WaveLab 7 EDU software!

 


 

6 augustus 2011

Heden in Volendam bij een goede klant zijn WaveLab 7 EDU afgeleverd en geïnstalleerd. Daarnaast meteen zijn WaveLab ge-update naar de nieuwste versie en tevens zijn Cubase 6 ook ge-update naar de laatste versie. Zijn software is nu weer helemaal up-to-date en ook zijn Steinberg cc121 Tools heeft een update gekregen op zijn Mac.

Verder nog heb ik zijn twee jaar eerder door mij gebouwde template in Cubase weer teruggezet en wat kleine aanpassingen gegeven zodat ook die weer bij de tijd is. En als laatste hebben we dan ook nog een uurtje of twee kunnen besteden aan wat hoofdfuncties van WaveLab 7. Al met al een lange en drukke maar zeer geslaagde dag.

Veel succes en plezier ermee Cor!

 


 

3 augustus 2011

Vandaag bij Live Music in Arnhem wat Educational versies van Cubase en WaveLab gehaald voor klanten. Een Educational versie met cursus is goedkoper voor de klant dan een 'gewone' full-version uit de winkel zonder cursus. De cursus is dan ook zeer aan te raden en heel voordelig!

 


 

1 augustus 2011

Net terug van vakantie zie ik dat Steinberg op 27 juli een nieuwe Cubase 6 update heeft uitgegeven. En wel versie 6.0.3. Voor mensen die Cubase 6 al hebben, is de update gratis te downloaden en te installeren.

 


 

30 juni 2011

Vandaag heeft Steinberg een nieuwe WaveLab 7 update uitgegeven. En wel versie 7.1.1. Voor mensen die WaveLab 7 al hebben, is de update gratis te downloaden en te installeren.

 


 

24 juni 2011

Deze vrijdagavond was ik weer bij Renze in Nijmegen. We hebben ons vanavond beziggehouden met microfoon-opnametechniek en mixen in Cubase. In beide hebben we verbeteringen aangebracht zodat de toekomstige opnames en mixes nog beter worden. Daarnaast hebben we van de Steinberg website de WaveLab 7 Trial Version gedownload en geïnstalleerd en geregistreerd.

De Trial werkte meteen prima. Samen met Renze een mixtrack van hem ingeladen en een aantal voorinstellingen gemaakt in WaveLab. Hiermee kun je toch met veel gemak goede resultaten behalen! Inmiddels heb ik in opdracht van hem nog een WaveLab 7 EDU versie besteld bij mijn leverancier Live Music te Arnhem.

Als laatste heb ik voor Renze nog de nieuwste Cubase 6.0.2 update gedownload en geïnstalleerd, specifiek voor het gebruik van de Amp Rack. Ook deze bied voor Renze weer nog meer voordelen omdat hij zijn gitaarpartijen rechtstreeks in Cubase inspeelt, en gebruik maakt van de (prima!) bijgeleverde plugins van Steinberg.

P.S. Renze heeft zijn Mesa Boogie versterker aan de kant gezet en neemt nu zijn gitaarpartijen alleen nog op via Amp Rack van Cubase!

 


 

22 juni 2011

Inmiddels is de nieuwe wireless router ook weer juist ingesteld, waarmee internet ook weer volledig operationeel is op eigen hardware. De meest lastige issues door de blikseminslag zijn nu opgelost.

Voor diverse (oud-) cursisten zal ik de komende tijd EDU versies leveren van de softwarepakketten Cubase 6 en WaveLab 7. Deze behoren bij de cursussen die reeds zijn- of worden gevolgd.

 


 

21 juni 2011

Een leuke reactie voor het gastenboek ontvangen van een klant waar ik eind 2010 en begin 2011 tweemaal ben geweest voor studio-setup advies en een cursus Cubase. De reactie kun je teruglezen bij de datum 19 februari 2011 (de dag van de 2e cursus).
Bedankt!

 


 

19 juni 2011

Vandaag had ik Bart uit Utrecht in de studio voor het omzetten van 2 MiniDiscs naar CD. Er zit nogal wat editing in om de geluidskwaliteit van een live-opname goed te krijgen. Bart heeft alvast een voorproefje gehad, en binnen twee weken heeft hij de files allemaal in hoogst mogelijke kwaliteit thuis liggen. Even geduld Bart, met een week of twee heb je ze!

 

Hiervoor had ik vandaag natuurlijk eerst weer de studio PC aangesloten en getest. Alles werkt weer zoals het hoort. Mijn Asus P6T moederbord die stuk was gegaan door de blikseminslag in het netwerk is vervangen door een Asus P6X58D-E.

 


 

18 juni 2011

Vandaag de PC opgehaald van de reparatie. Het moederbord is vervangen. Deze was defect geraakt door de blikseminslag via de netwerkkabel. Morgen wordt de computer weer aangesloten en getest.

 


 

16 juni 2011

Enkele dagen geleden is door Steinberg bekendgemaakt dat HALion 4 nu klaarligt voor de verkoop. Zodra de update bij Thomann wordt aangeboden (en natuurlijk nadat mijn PC terug is van de reparatie wegens de blikseminslag in het netwerk), zal ik de update van HALion bestellen. De info over de HALion 4 update bevat alvast veel nieuws.

Verder wordt er als het goed is vandaag een ander moederbord in de PC gebouwd en is die binnen enkele dagen ook weer 'up and running'.

 


 

13 juni 2011

Sinds een week voor het eerst weer online na een flinke blikseminslag in het netwerk. De studio-computer staat bij mijn computerleverancier ter onderzoek voor de verzekering en tevens ter reparatie. Het netwerk is een week in storing geweest en werkt nu weer op de derde router die ik eraan heb hangen. Verder zijn er nog enkele netwerkcomponenten beschadigd dan wel helemaal stuk. Hopelijk is de computer snel weer gerepareerd zodat de studio weer operationeel is.

 


 

4 juni 2011

Op deze prachtig mooie en warme zaterdag in de studio gezeten om de mastering te doen van een track van Renze, bij wie ik eerder was om een cursus Cubase te geven en hem zijn Cubase 6 EDU te installeren. De resultaten stemmen mij tevreden en de song van Renze vind ik ook prima.

 


 

4 mei 2011

Deze woensdag was ik bij Wim in Rijen (Noord-Brabant). Wim heeft een mooie iMac met Cubase 6.
Daarbij een Focusrite Saffire Pro40 audio interface en een MOTU Micro Lite MIDI interface (de laatste op advies van AMPS Recordings). Met nog een paar mooie Roland synths, een Hammond en wat plugins is zijn setup compleet. Mijn taak vandaag is om alles voor Wim perfect aan het draaien te krijgen met een mooie template in Cubase erbij en zo mogelijk nog wat tips over het werken met Cubase.

Behalve dat ik Chris Hein Guitars niet volledig kon installeren (installeren duurde te lang):
Wim kopieert zelf de resterende files, wat ongeveer een half uur per DVD duurt), heb ik alles voor Wim naar behoren werkend gekregen. Vooral belangrijk was natuurlijk goed en stabiel werkende audio en MIDI interfaces, en daar zijn we vandaag in geslaagd!


Veel succes ermee Wim.

 


 

28 april 2011

Vandaag de nieuwe Cubase 6 update gedownload en geïnstalleerd. Ook deze versie lijkt weer probleemloos te draaien in de studio.

De afgelopen periode hebben we weer last gehad van storingen met onder andere e-mail en internet door een kabelschade aan de kabel van UPC. Deze is nu voor de 2e keer gerepareerd. Deze keer hopelijk wel goed. Het is erg storend als je dagenlang niet kunt e-mailen en internetten.

 


 

27 april 2011

Steinberg heeft de eerste service-update van Cubase uitgebracht Cubase 6.0.2 update. De update is gratis voor Cubase 6 en Cubase Artist 6 gebruikers.

 


 

24 april 2011

Vandaag een probleemloze installatie van de Steinberg WaveLab 7 update 7.1.0.

 


 

23 april 2011

Deze prachtige zaterdag was ik weer bij John in de studio in Wehl. Vandaag hebben we ons gefocust op de MIDI integratie van zijn Juno Stage en zijn Virus Ti2 met Cubase 5. Belangrijkste in die situatie is het goed kennen van je synth en hoe deze in MIDI aangestuurd dient te worden om je apparaat optimaal te kunnen benutten. Dat was nog niet het geval (John heeft de synthesizers nog niet zo heel lang) en dus heeft hij nog wat huiswerk te doen voor de volgende keer.

Succes John en tot dan!

 

Verder heb ik vandaag weer een reactie voor het gastenboek ontvangen van Jean Paul. Dank je wel!

 


 

22 april 2011

Gisteren heeft Steinberg de WaveLab 7.1 update gereleased. Deze update bevat nieuwe functies en tevens zijn er wat bugs opgelost in deze service-update. De update is voor WaveLab 7 gebruikers gratis.

 


 

6 april 2011

Vanavond was ik bij Martin in Almere. Martin heeft sinds kort een Yamaha CP5 digitale piano. Bij deze piano heeft hij ook een Cubase AI 5 gekregen. Martin wil graag meerdere partijen op kunnen nemen in Cubase van zijn piano en ook met VST instruments. Tevens is het aansluiten ook nog niet helemaal helder. Gelukkig kon ik Martin goed adviseren over een mixer/interface en het aansluiten ervan. En hem natuurlijk wegwijs gemaakt in Cubase en de wereld van MIDI en VSTi's. Hij kan nu zijn resterende spulletjes bestellen en dan vol aan de slag met Cubase. Veel succes Martin!

 

Verder vandaag nieuws van Steinberg van de Musikmesse. HALion 4 is eindelijk aangekondigd voor levering in Q2 2011. Tevens komen ze met Cubase Elements 6 en als klap op de vuurpijl met een nieuwe Yamaha/Steinberg VST set: Yamaha Vintage Plugin Collection. Alle info's over de nieuwe producten kun je vinden op de Steinberg website.

 


 

3 april 2011

Op deze mooie zondag (bij uitzondering) was ik bij Jean Paul in Beek-Ubbergen. Jean Paul heeft een Yamaha n12 mixer en Cubase 5. De taak nu is om Cubase 5 en de n12 perfect geïntegreerd te krijgen. Op de remote instellingen van de n12 na is dat ook gelukt. Om dat nog voor elkaar te krijgen moet er eerst op zoek gegaan naar de juiste drivers voor de n12, omdat de drivers op de bijgeleverde CD-ROM te oud zijn. Maar het doel is bereikt, Jean Paul kan volgende week met zijn muziekvrienden samen gelijktijdig 12 sporen audio opnemen vanaf de n12 naar zijn computer.

Veel plezier volgende week met het opnemen Jean Paul!

 


 

2 april 2011

Vandaag had ik Ron uit Arnhem in de studio. Ron kan het beheer van een oefenruimte overnemen en wil daarbij dan gelijktijdig een studio beginnen waar hij de bands op kan nemen. Dit gaat dan gebeuren met Cubase 6. Ron heeft zich vandaag in de studio georiënteerd op de mogelijkheden die voor hem van toepassing zijn van Cubase. Verder hebben we nog gesproken over een eventueel aan te schaffen recording interface en hoofdtelefoonversterker. Als Ron besloten heeft welke Cubase versie hij wil (Cubase 6 of Cubase Artist 6), zal hij die bij mij bestellen en bij hem in de studio laten installeren en instellen.

Veel succes Ron!

 


 

1 april 2011

Vanavond was ik weer bij Renze in Nijmegen. De bedoeling was om meteen aan de slag te gaan met het installeren van Cubase 6 EDU. Maar Renze heeft zijn muziekcomputer meestal niet op internet aangesloten, en dus waren er eerst een heel aantal updates van Windows XP noodzakelijk om Cubase 6 EDU en de eLicenser software te kunnen installeren. En daarna werkte het wonderwel op zijn single-core laptop. Renze kan nu aan de slag met zijn door mij gebouwde template en als hij een stuk verder is met zijn ontdekkingstocht door Cubase belt hij weer voor een vervolgafspraak.

Veel succes en tot dan Renze!

 


 

31 maart 2011

Vandaag heb ik de laatste Cubase 5 update, Cubase 5.5.3 geïnstalleerd in de studio. Klanten die nog een cursus in Cubase 5 willen volgen, kunnen dat dus doen in de nieuwste versie.

 


 

30 maart 2011

Vanmiddag bij Live Music weer een Cubase Educational opgehaald voor een klant die een Cubase cursus volgt bij AMPS Recordings.

 

Verder lijkt de agenda op de website van Steinberg voor de Musikmesse 2011 te suggereren dat HALion 4 nu echt eindelijk uitkomt. Nog een weekje afwachten, dan weten we het zeker. DeMusikmesse is van 6 t/m 9 april in Frankfurt am Main. Tot en met 8 april is de beurs exclusief voor professionals en op 9 april zijn de deuren ook geopend voor de consumenten.

 


 

29 maart 2011

Steinberg heeft vandaag de Cubase 5.5.3 Maintenance Update uitgebracht. Werk je dus (nog) met Cubase 5, dan kun je deze update gratis downloaden van de website.

 


 

25 maart 2011

Op deze vrijdag was ik bij Renze in Nijmegen om hem verder te helpen met zijn setup met Cubase.
Renze werkt (nog) met Cubase SX3. Helaas gaan hiermee ook enkele problemen gepaard, zoals de zgn. "Emulated" MIDI ports. Hierdoor wordt de MIDI niet (goed) uitgestuurd door Cubase naar externe MIDI apparaten zoals zijn Boss BR-880. Ook zijn Tascam FW-1082 werkt hierdoor niet als controller met Cubase samen. Maar dat zal ook deels aan de verouderde versie van Cubase liggen.

Om onder andere deze reden gaat Renze nu Cubase 6 EDU bestellen bij AMPS Recordings, gecombineerd met nog een 3e Cubase sessie, waar ik dan zijn systeem zal installeren, alles instellen en een volledige template in Cubase voor Renze zal maken, zodat hij in het vervolg probleemloos kan werken.

 24 maart 2011

Deze donderdagavond was ik bij John in Wehl. John is eerder bij me geweest voor een introductie in de studio. Daarna was ik al bij hem thuis om alles zover mogelijk goed aan te sluiten, totdat we moesten concluderen dat zijn Creative Soundblaster stuk was. Op advies heeft hij nu een Presonus interface gekocht en alle juiste kabels. Tevens heeft John er nog een Roland Juno Stage bijgekocht! Het meeste had hij al goed aangesloten. Ik heb voor hem de puntjes op de "i" gezet en alles voor hem geïnstalleerd en ingesteld zodat ook alles werkt zoals het hoort. En tevens een template in Cubase 5 voor hem gemaakt zodat hij ermee aan het werk kan gaan. Eind april gaan we verder waar
we gebleven waren.

 


 

19 maart 2011

Vanochtend had ik Renze in de studio. Renze neemt zelf zijn projecten op in Cubase SX3. Hij speelt dan zelf alle gitaarpartijen in en neemt de zang op. Allemaal in audio. De drums voor zijn Boss  BR-880 wil hij maken via MIDI. Echter lukt dat nog niet goed. Vandaag dus vooral tijd besteed hoe Cubase zo in te stellen dat hij alle inputs van zijn Tascam FW-1082 goed kan gebruiken, de individual outs van de BR-880 en dan de drums op 4 sporen in Cubase in audio op kan nemen om te mixen met de andere audiotracks. Vandaag hebben we een goede start gemaakt, en volgende week gaan we bij Renze in Nijmegen verder werken aan zijn setup en opnametechniek voor gitaren.

 


 

13 maart 2011

Vandaag heb ik weer een leuke reactie ontvangen voor het gastenboek. Deze staat al online.
Dank je wel Ralph!

 


 

12 maart 2011

Op deze zaterdag heb ik Ralph in Utrecht mogen helpen met het aansluiten van zijn setup en daarnaast meteen een introductie in Cubase 5 gegeven. Ralph heeft een mooi Kawai M8000 masterkeyboard gekocht, waarmee hij zijn VSTi's wil aansturen. Helaas werken er van zijn Kawai 4 toetsen niet, maar dat gaat hij nog laten nakijken door een specialist en dat komt zeker goed.

Na het aansluiten was er nog ruim tijd om Ralph te laten zien waar de benodigde instellingen gemaakt moeten worden in Cubase om zijn MIDI en audio goed aan het werk te krijgen. En daarna komt dan het instellen van Cubase zelf, wat ik vaak voor klanten doe met behulp van het maken van een uitgebreide template waarmee ze vol aan de slag kunnen. Vandaag is dat ook weer goed geslaagd en kan Ralph volop los met zijn muziek met behulp van Cubase.

Succes ermee!

 


 

8 maart 2011

Vandaag had ik John in de studio voor een kennismaking en introductie met de studio. John wil een traject Cubase op maat gaan volgen en daarom is het prettig even kennis te maken en de verwachtingen af te stemmen. Na wat uitleg van John over wat hij wil gaan doen hebben we zijn hardware setup besproken. Daar bleken toch wat onduidelijkheden in te zitten, en omdat John toch dicht in de buurt woont, zijn we naar hem toe gereden om daar alles goed aan te sluiten. Uiteindelijk schijnt zijn breakout box van de geluidskaart geen spanning te krijgen, en moet dit eerst door de leverancier worden bekeken. Mogelijk is deze in de computer niet goed aangesloten, of is de box
kapot. Als hier uitsluitsel over is, kunnen we verder met het definitief aansluiten en controleren van zijn setup en dan starten met de cursus Cubase 5.

 


 

7 maart 2011

Vanaf vandaag kun je bij Steinberg de Cubase 6 Trial downloaden en eenmalig licenseren via de Steinberg eLicenser key. Heb je deze dongle nog niet, dan kun je die via Steinberg kopen voor € 20. Alle relevantie informatie staat op de site van Steinberg.

 


 

6 maart 2011

Op deze mooie zondag heb ik weer een mooie en gemeende review ontvangen voor het gastenboek. Deze is natuurlijk meteen online gezet.

 


 

5 maart 2011

Vandaag voor de verandering weer eens een cursist bij mij in de studio. De laatste tijd ben ik namelijk ook heel vaak bij cursisten thuis om les te geven op hun eigen setup. Alexander is confusionist en gebruikt geluidsmontages voor zijn show. Tot nu toe waren dat gemonteerde tapes, waarin hij zich zeer in heeft bekwaamd. Echter hebben banden een levensduur, en wordt het tijd om deze opnames te gaan digitaliseren. En wel alle fragmenten en 'samples' apart, zodat hij het weer opnieuw en desgewenst vooral ook anders kan gaan monteren in de digitale omgeving.

 

Het is een heel aangename middag omdat Alexander een heel prettig persoon is en zeer enthousiast over het vak. Samen behandelen we de onderdelen die hij nodig heeft om zijn doel tekunnen bereiken. We besluiten de cursus op het moment waar Alexander de kennis heeft opgenomen die hij op dit moment nodig heeft, voor zover hij dit kan verwerken. Hij geeft ook direct aan dat de cursus nog een vervolg zal krijgen op locatie bij hem thuis.

Veel succes met je stappen met Cubase, en tot dan!

 


 

1 maart 2011

Deze dinsdag heb ik de reactie van Nick ontvangen voor het gastenboek. Dan je wel Nick!

 


 

26 februari 2011

Deze zaterdag bij een klant geweest in Oosterhout (Noord-Brabant). Hij heeft sinds enkele maanden Cubase 5 en een Steinberg CI2 interface en een Novation Remote 61 SL MKII controller-keyboard. Daarnaast heeft hij enkele leuke VST Instruments aangeschaft. Hoewel hij reeds een cursus Cubase in Eindhoven had gevolgd, kwam hij er toch nog niet helemaal goed uit en kreeg hij sommige zaken niet aan het werk. Dan komt het van pas dat ik ook bij de mensen thuis kom om te helpen met advies en cursus Cubase op lokatie. Ook in dit geval kon ik gelukkig goed helpen en heb ik een klant weer goed van dienst kunnen zijn, die nu eindelijk wel kan doen wat hij het liefste doet: het maken van muziek met Cubase.

 


 

19 februari 2011

Vandaag weer bij een klant geweest in Amstelveen voor het tweede deel van de Cubase cursus.
Daar waar het de vorige keer ook ging over de setup en keuze van de juiste apparatuur was ditmaal Cubase de hoofdzaak. De apparatuur is immers allemaal binnen en aangesloten en werkt naar behoren. Naast de basics van de vorige keer zijn we nu vooral verder gegaan met alles rondom de mix. Van dynamische effecten zoals de gate en de compressor via de EQ sectie verder naar de FX send/return functionaliteiten, het werken met groepen, automation en knippen en plakken.

Nu is ze in staat om haar eigen zang-opnames te mixen en te exporteren naar een mooie mixdown audiofile. Daarvan kan ze dan prima demo-CD's maken om meer opdrachten voor haar werk als professionele zangeres binnen te halen.

Veel succes!

 


 

17 februari 2011

Op deze donderdagavond bij een klant in de regio zijn Cubase 5 EDU en zijn Cubase 6 Grace Period Update afgeleverd en ter plekke geïnstalleerd en ingesteld. Alles werkt perfect en de klant is zeer tevreden met zijn stabiel draaiende Cubase 6 (op Windows XP PC) met al zijn mogelijkheden.

 


 

16 februari 2011

De rest van deze maand is inmiddels volgeboekt met cursisten. Allemaal cursussen Cubase op locatie bij de mensen thuis in hun eigen studio. Wil je dus op korte termijn een cursus Cubase volgen, dan moet je er snel bij zijn. De eerste mogelijkheden die nog openstaan zijn begin maart.

 


 

12 februari 2011

Vandaag heb ik cursus Cubase 5 LE gegeven aan Ton en Peter in Westervoort. Ton en Peter werken beide met een Tascam US-144 MKII. Deze blijkt de nare gewoonte te hebben niet prettig met computers om te gaan met opstarten en afsluiten. Waarschijnlijk hebben we het probleem opgelost. Eigenlijk heel simpel. Sluit de USB van de Tascam pas aan nadat de PC is opgestart, en trek eerst de USB er weer uit voordat je de PC (in dit geval met Windows 7 64-bit) afsluit. 

Ton en Peter nemen Amerikaanse Folk op en spelen dit ook niet onverdienstelijk live in de regio. Ze zijn vooral op zoek naar tips & tricks voor het opnemen en mixen. Daar valt voldoende over te vertellen en zo gaat de tijd snel voorbij en kunnen de cursisten in korte tijd veel opsteken.
Heel veel plezier met het werken met Cubase, en hopelijk crasht de PC van Ton nu niet meer!

 


 

10 februari 2011

Vanmiddag is de Cubase 6 Grace Period Update voor een klant binnengekomen. Heb je je Cubase 5 of Cubase 5 Studio gekocht tussen 1 december 2010 en 28 februari 2011, dan heb je recht op de Steinberg Cubase 6 Grace Period Update (Artists in geval van de Studio 5 versie). Je moet je dan vóór 31 maart 2011 hebben aangemeld via de Steinberg website. De Grace Period Update kost slechts € 20, terwijl de reguliere update € 149 kost.

 


 

4 februari 2011

Vanavond was de Steinberg Cubase 6 demo van Jeroen Eitink van Steinberg zelf bij Live Music. De demo-avond was goed bezocht en heel interessant. Toch leuker om de nieuwe features door Jeroen gepresenteerd te zien, dan via filmpjes op de website (hoewel daar niets mis mee is).

Na de Cubase 6 demo heeft Jeroen ook nog even aandacht besteed aan WaveLab 7, wat zeker ook de aandacht verdient. Dat pakket heeft voor montage, editing, mastering en batch-processing echt geniale functies. Bijna dagelijks ben ik er zelf ook in de studio mee bezig, en het pakket is heel goed, en draait nu ook op Mac. Complimenten aan Steinberg voor deze producten en aan Jeroen Eitink voor de presentatie.

 

Wil je zelf ook de nieuwe functies van Steinberg's Cubase 6 en/of WaveLab 7 ervaren, meld je dan nu aan voor een cursus. En in combinatie met een cursus kun je het pakket waarin je de cursus volgt, via AMPS Recordings als EDU versie aanschaffen. En dat is heel voordelig!

 


 

29 januari 2011

Vanmiddag had ik Kenneth weer in de studio. In het verleden is Kenneth bij me geweest voor een cursus Cubase, het mixen van een track voor een toelatingsexamen en het oplossen van hardware problemen. Voor dat laatste is hij nu weer bij mij. Kenneth heeft een Lexicon MX400 gekocht en wil die gebruiken in Cubase, rechtstreeks aangesloten op zijn Lexicon I-ONIX FW810S interface. Echter weten de mensen van de winkel waar hij het apparaat gekocht heeft, ook niet hoe het moet, en kan hij in zijn omgeving niemand vinden die hem kan helpen. Daarom kwam Kenneth dus vandaag weer van Amsterdam naar Zevenaar.

En inderdaad, ik moet toegeven, Lexicon bouwt eigenzinnige apparaten. Of het zit in Cubase. Een groot aantal keren wilde de I-ONIX de instellingen in Cubase niet accepteren, en ging er toch geen Reverb Send signaal van de interface naar de effectprocessor. Uiteindelijk accepteerde de configuratie de instellingen dan toch, en kregen we het mooi aan het werk. Kenneth is weer een tevreden man, want hetgeen hij voor ogen had is gerealiseerd.

Nu kan hij zich weer focussen op de kern van de zaak: muziek maken!

 


 

28 januari 2011

Online heb ik dan nu toch maar JBridge gekocht. Bij Cubase zit VSTBridge, wat ervoor moet zorgen dat je 32-bit plugins ook willen werken in je 64-bit host omgeving. Echter werkt dit niet altijd naar behoren. En JBridge zou dat beter doen. Het is online te koop voor € 15 en binnen een dag heb je het bestandje binnen om je 32-bit plugins te 'wrappen' naar 64-bit. En het werkt! Nu kan ik weer aan de slag met mijn oudere plugins die het in Cubase 5 64-bit al niet meer goed wilden doen, en in Cubase 6 64-bit al helemaal niet meer.

 


 

27 januari 2011

Vandaag heb ik mijn bestelling binnengekregen met de Cubase 6 update, wat onderdelen voor mijn Sennheiser HD230 hoofdtelefoon en wat muziekboeken. Nu maar gaan installeren dus. Zodra dat gelukt is snel met Cubase 6 aan de slag. Zaterdag heb ik weer een cursus Cubase 6 te geven en dan wil ik er zelf al wel een beetje de weg in weten te vinden. Hoewel het goed mogelijk is dat op klantverzoek de cursus nog in Cubase 5 wordt gegeven.

Update: Cubase 6 is inmiddels succesvol geïnstalleerd en op het eerste gezicht lijkt alles goed te werken. De cursus Cubase 6 kan dus van start gaan!

 


 

25 januari 2011

Voor een klant voor wie ik recentelijk een Cubase 5 EDU versie heb besteld, vandaag de aanvraag bij Steinberg gedaan voor de zogenoemde 'Grace Period' update naar Cubase 6. De Grace Period geldt voor Cubase versies, gekocht tussen 1 december 2010 en 28 februari 2011. Je krijgt dan een link toegestuurd naar de Steinberg Shop, waar je dan extra voordelig je update naar Cubase 6 kunt kopen. Denk jij ook in aanmerking te komen? Check dan de Steinberg website.

Verder is er bij Live Music in Arnhem op vrijdag 4 februari een demo Cubase 6 door Jeroen Eitink van Steinberg. Je kunt er gratis heen. De Cubase 6 demo begint op vrijdagavond om 19.00 uur.

 


 

23 januari 2011

Vandaag de Steinberg Cubase 6 update besteld en nog wat onderdelen van mijn oude maar heel erg goede Sennheiser HD230 hoofdtelefoon. De oorschelpen en kabel zijn aan slijtage door gebruik onderhevig. Maar de onderdelen zijn nog steeds te koop! En dus nu besteld, zodat hij er weer een paar jaartjes tegenaan kan.

 


 

13 januari 2011

Vandaag, donderdag 13 januari 2011 is de NAMM Show in Anaheim, Californië weer van start gegaan.
En met overdonderend nieuws:

CUBASE 6 IS AANGEKONDIGD!

Het zat natuurlijk al wel in de pijplijn, en het ging ook al rond in het geruchtencircuit, maar nu is het officieel. Tevens wordt de Studio versie vervangen door de Artist versie, ook die is nu aangekondigd. Daarnaast introduceert Steinberg tevens de Rupert Neve Design Portico 5033 EQ en 5043 compressor VST's. Deze VST plugins zijn voortgekomen uit de samenwerking tussen Rupert Neve, Yamaha en Steinberg. Check hier de nieuwe producten van Steinberg.

 


 

11 januari 2011

Aanstaande donderdag 13 januari begint de NAMM Show in Anaheim, Californië, USA. Dat is de grootste muziekbeurs ter wereld. En de geruchtenmachine is ook weer aangeslingerd. Het nieuwste gerucht is dat Steinberg Cubase 6 zal aankondigen. Over enkele dagen weten we meer.

 


 

5 januari 2011

Wegens leveringsproblemen bij mijn leverancier inmiddels een andere leverancier gevonden voor het leveren van Cubase 5 Educational voor een klant. En vandaag is de levering binnengekomen. Binnenkort gaat deze software bij de klant worden geïnstalleerd.

 


 

2 januari 2011

In verband met de aanhoudende negatieve economische situatie heeft AMPS Recordings besloten dit jaar de prijzen niet te verhogen. Dat houd dus in dat je bijvoorbeeld de cursus Cubase nog steeds kunt volgen voor dezelfde prijs als in 2010!

 


 

1 januari 2011

AMPS Recordings wenst iedereen een goed, gezond, gelukkig en muzikaal 2011!

 

 

Nieuws 2011

 

Hier vind u het nieuws over AMPS Recording uit 2011.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelde in en rond de studio in dat jaar. 

 

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren.

Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar. 

Of ga via deze link direct naar het actuele nieuws.

 

 


 

 

30 december 2011

Vandaag een reactie voor het gastenboek ontvangen van Marcel, waar ik gisteren ben geweest voor instructie en hulp met Cubase Essential 4.

Bedankt Marcel!

 


 

29 december 2011

Op de laatste donderdag van het jaar ben ik bij Marcel in Olst. Marcel beschikt over prima opname-apparaturen en prachtige gitaren. Hij werkt met Cubase Essential 4. Hiermee loopt hij echter tegen wat zaken aan en wil hij vooral meer leren over de template die eens voor hem is gemaakt (hoe werkt deze en hoe is de routing gemaakt). Tevens wil hij weten hoe je sporen en kanalen aanmaakt en hoe je dan de bijbehorende routing kunt instellen.

Verder komen er tijdens dat je er samen mee bezig bent natuurlijk altijd andere vragen opdoemen, die ook allemaal snel en goed te beantwoorden dan wel op te lossen zijn. Zo heeft Marcel nu geen last meer van een hardnekkige melding vanuit zijn template, en kan hij de nieuwe template altijd 'terugroepen', mocht zijn systeem onverhoopt eens crashen. Met als een van de laatste gedane zaken, namelijk het maken van een opname met zijn nieuwe template plus het juist instellen van zijn Genelec monitorspeakers is de laatste klant van AMPS Recordings van 2011 zeker een tevreden klant.

 


 

28 december 2011

Deze woensdag heb ik Frank in de studio. Frank is slechtziend en enorm happy dat hij bij mij  terecht kan voor een cursus Cubase. Na een enthousiaste start hebben we toch wel een paar flinke tegenslagen te verduren. De bij het blad Keys meegeleverde versie Cubase LE6 heeft geen Groove Agent One aan boord. En verder krijgen we zijn Creative X-Fi PCI Express laptop insteekkaart ook niet lekker aan het werk met de beschikbare drivers. Bij de Creative zitten blijkbaar geen ASIO drivers die voor Cubase zo nodig zijn. Gelukkig krijgen we het na veel proberen wel aan het werk  met de Generic drivers die bij Cubase zitten. De ASIO4All drivers, die zo vaak een oplossing bieden, deden dat dit keer ook niet. Helaas dus slechte service van E-MU Creative.

Uiteindelijk zijn we helaas lang met de laptop en het installeren en registreren van Cubase bezig geweest, en te kort met Cubase zelf. Echter dat gevaar dreigt altijd als je een (nog) niet werkend systeem hebt. Werkt alles goed, dan gaat het meestal wel van een 'leien dakje'. Maar als het niet goed werkt, kan het soms een lijdensweg zijn totdat het werkt. Gelukkig kan ik Frank offline en online nog goed ter zijde staan met mijn customer support.

 


 

22 december 2011

Vandaag heeft Steinberg alweer een nieuwe WaveLab 7 update uitgegeven. En wel versie 7.2.1. In deze update zijn wat problemen opgelost die klanten hadden met de 7.2 versie van recentelijk.  Voor mensen die WaveLab 7 al hebben, is de update gratis te downloaden en te installeren.

 


 

21 december 2011

Vandaag is mijn bestelde RAM geheugen binnengekomen. Het is direct in de studio-PC 'bijgeprikt'. Het totale werkgeheugen is nu verdubbeld naar 12GB tripple-channel DDR3 1333MHz RAM.

 


 

19 december 2011

Deze avond heb ik bij Alternate (online computerbedrijf) 6GB RAM uitbreiding besteld voor mijn PC. De computer in de studio heeft nu 6GB DDR3 RAM op 1333MHz. Op dit moment is het geheugen goedkoop, en dus heb ik besloten om het werkgeheugen verder te vergroten naar 12GB. De aparte RAM waarde is te wijten aan het feit dat ik een moederbord heb in de PC met tripple-channel RAM banken. Dit houdt in dat er niet 2 maar drie banken gelijktijdig worden 'aangesproken'. Hierdoor is het systeem nog net weer iets sneller als met de 'dual-channel' technologie.

 


 

16 december 2011

Vanavond heb ik telefonisch contact gehad met een nieuwe klant, en hem alvast op weg geholpen met zijn instellingen in Cubase, zodat hij er voor het eerst geluid uit krijgt. Dit is goed gelukt en het gaat eind december een vervolg krijgen in de vorm van een cursus bij mij in de studio. Fijn dat we het in ieder geval aan het werk gekregen hebben Frank!

P.S. Frank is slechtziend en gaf me een compliment met de leesbaarheid van de website wegens de kleurstelling van zwarte achtergrond met gele letters. Ook een prettige bijkomstigheid, want ik wist niet dat dat voor slechtzienden veel beter leesbaar is. Dat houden we dus nog even zo!

 


 

8 december 2011

Vandaag heeft Steinberg een nieuwe WaveLab 7 update uitgegeven. En wel versie 7.2. Voor mensen die WaveLab 7 al hebben, is de update gratis te downloaden en te installeren.

 


 

26 november 2011

Vandaag had ik Edwin uit Bemmel in de studio. Edwin wil zelf dance-tracks gaan produceren, en wel met Cubase 6. Vroeger heeft hij als DJ gedraaid, eerst vinyl en later CD's. Nu heeft hij een  tijdje weinig aan de muziek gedaan, en wil hij weer beginnen. Hij heeft een LE versie van Cubase en is daardoor geïnteresseerd geraakt in het pakket, in wat het allemaal kan. Daarom vandaag de  cursus. Vooral om te zien wat er allemaal kan met Cubase, waar hij eventueel gebruik van wil gaan maken, en daarna specifieker op wat hij nu ziet, en denkt zelf te willen gaan gebruiken.

Edwin is heel enthousiast en heeft zijn keuze voor Cubase nu wel bepaald. Hij heeft een goed beeld gekregen van wat het programma nu allemaal kna, en is overtuigd geraakt, dat hij datgene wat hij wil, met Cubase kan realiseren. Veel succes ermee Edwin!

 


 

19 november 2011

Deze zaterdag was ik bij Peter in Nijmegen. Peter heeft in het verleden aan het conservatorium gestudeerd. Hij is nu gepensioneerd maar wil toch graag nog aan de gang met het maken van muziek met behulp van Cubase.
MU PCI interne geluidskaart, en daar zit ook meteen een knelpunt. Peter wil veel gaan doen met MIDI en VSTi's. Echter heeft hij de aansluitkabel voor s/pdif en MIDI niet bij de hand. Met een ouderwetse joystick kabel met aan de andere kant MIDI I/O werkt het helaasMU is nu wel goed ingesteld in zijn Cubase SX3 met Hypersonic en Atmosphere als plugins. Echter de voor Peter primaire MIDI input voor zijn CME keyboard en Roland voetpedaal krijgen we niet aan het werk zonder de bijbehorendeMU geluidskaart, en wil hij overstappen op
interface een keuze heeft gemaakt, gaan we weer verder.

Veel succes met het maken van de keuze ondertussen!

 


 

16 november 2011

Vandaag heeft Steinberg 'update-dag'. Er zijn vandaag updates uitgebracht van zowel Cubase als HALion. De nieuwste versie van Cubase is 6.0.5 en die van HALion 4.5.1. Deze updates zijn 32-bit én 64-bit voor PC en Mac.

 


 

23 oktober 2011

Op zondagavond nog even een spoedklusje tussendoor. Een tekst voor een telefoonbericht voor een telefoonnummer dat vanaf morgen volle aandacht in de media gaat krijgen, en dus vanaf dat moment op de server moet staan. Missie geslaagd! De tekst is goed ingesproken en nabewerkt en deze kan vanaf morgen gehoord gaan worden door de bellers.

 


 

21 oktober 2011

Deze vrijdagavond was ik weer bij Renze in Nijmegen. Renze heeft thuis een Wavelab 7 EDU liggen die hij via mij met een cursus samen heeft aangeschaft. Echter krijgt hij het op de beoogde computer niet geïnstalleerd. We hebben echt alles geprobeerd, maar de eLicenser software herkent de dongle niet, terwijl deze in de hardware-configuratie onder Windows Vista wel wordt gezien.

Op een andere computer bij hem wordt alles wel juist herkend en werkt het gewoon feilloos. Enige conclusie die we dan kunnen trekken is dat het aan de computer of een programma/driver op die computer ligt dat het niet wil werken. Zijn opties zijn: een andere PC of een clean Windows install. Dat laatste het beste met Windows 7. Binnenkort maakt Renze zijn keuze hierin, en dan gaat hij ermee verder.

Succes Renze!

 


 

17 oktober 2011

Vandaag heeft ECHO een nieuwe driver uitgebracht voor de AudioFire serie interfaces. Dus ook voor mijn AudioFire12 geluidskaart. De nieuw driver is hier te downloaden. Deze 5.7 update is er in 32-bit én 64-bit versie voor Windows vanaf XP SP2.

 


 

24 september 2011

Deze zaterdag had ik Eric in de studio. Hij is zich aan het oriënteren op Cubase om zijn singer/-songwriter werk te gaan opnemen, bewerken en mixen. Ook wil hij daarbij gebruik gaan maken van VSTinstruments voor de begeleiding met percussie en eventueel nog andere instrumenten.

We hebben een prima dag achter de rug. Eric heeft gezien wat er allemaal kan met Cubase 6, en hoe dat dan moet. Voor het begin kan hij al uit de voeten met de hardware die hij heeft, maar in de interface aan te pas komen voor het opnemen van zijn analoog ingespeelde drumpartijen. Want die wil hij natuurlijk het liefst per microfoon apart op kunnen nemen voor het nabewerken.

Veel succes Eric, we hebben binnenkort vast nog wel contact.

 


 

19 september 2011

Vandaag een reactie voor het gastenboek ontvangen van Bart, voor wie ik in juni twee MiniDiscs (MD) over heb gezet in de computer en nabewerkt met hardware en software om tot het door hem gewenste eindresultaat te komen. Zo te lezen is dat goed gelukt. Dank je voor de complimenten Bart. Het is fijn te lezen dat jullie tevreden zijn met het eindresultaat, want daar gaat het om!

P.S. De reactie van Bart is terug te lezen in het gastenboek bij 19 juni, de dag dat hij in de studio was.

 


 

11 september 2011

Vandaag een reactie voor het gastenboek ontvangen van Ralph, waar ik gisteren geleden ben geweest voor hulp met zijn geluid en een kleine vervolgcursus Cubase 6.

Bedankt Ralph!

De problemen met Spectrasonics Onmisphere zullen waarschijnlijk na de Cubaseinstallatie van Cubase 6.0.2. Het schijnt echt in de 6.0.3 versie te zitten. Mocht Ralph hier mijn support nog in nodig hebben, zoals het beschikbaar stellen van de Cubase 6.0.2 (die inmiddels niet meer op de Steinberg site staat), dan krijgt hij die kostenloos. Deze wijze van support mag je verwachten bij AMPS Recordings.

Veel succes verder Ralph!

 


 

10 september 2011

Vandaag was ik bij Ralph in Utrecht, waar ik ook al een keer was in maart. Ralph werkt met Cubase 6 en met Omnisphere. We hebben ons vandaag geconcentreerd op de juiste instellingen van zijn E-MU audio interface en het maken van een nieuwe template, zodat hij meteen na het opstarten van zijn DAW aan de slag kan met opnemen. Dat is vandaag weer prima gelukt. Ralph is de komende dagen vast alleen maar in zijn studio te vinden.

Veel plezier en succes Ralph!

 


 

8 september 2011

Vandaag een reactie voor het gastenboek ontvangen van Jan, waar ik twee weken geleden ben geweest voor studio-setup advies en een cursus Cubase 6. De reactie kun je teruglezen bij de datum van 27 augustus 2011 (de dag van de cursus).

Bedankt Jan! Goed te lezen dat je eerste opnames goed gelukt zijn. Veel succes verder.

 


 

7 september 2011

Bij sommige gebruikers schijnen er wat problemen te kunnen optreden met de laatste Cubase update 6.0.3. Om dit snel op te lossen heeft Steinberg een zogenoemde hotfix update uitgebracht. Deze is niet volledig getest en wordt ook niet volledig ondersteund. Maar hij zou wel de bestaande problemen met update 6.0.3 op moeten lossen. Daarvoor is dus nu de 6.0.4 hotfix te downloaden.

 


 

5 september 2011

Vandaag is mijn bestelling met HALion 4 update en wat snaren en ander spul binnengekomen. Nog vanavond zal ik de update van Steinberg gaan installeren.

 

Update: HALion 4 draait inmiddels in de studio onder zowel de 32-bit alsook de 64-bit versie. Tevens heb ik meteen de nieuwste HALion update 4.0.1 van de Steinberg website gedownload en geïnstalleerd.

 


 

3 september 2011

Deze prachtige zonnige zaterdag heb ik bij Roelof uit Nijkerk in zijn studio doorgebracht. Roelof heeft een mooie studio met prima apparatuur maar hij is er de laatste tijd weinig aan toegekomen.

Nu heeft Roelof mij gevraagd om zijn complete studio opnieuw aan te sluiten en gebruiksklaar te maken. De meeste bekabeling heeft hij beschikbaar maar momenteel is er dus niets aangesloten. Daarnaast heeft Roelof een nieuwe computer, Cubase 6 erop en een nieuwe Focusrite Saffire Pro40interface aangeschaft.


Een aantal uren later hebben we het voor elkaar en is de studio weer compleet aangesloten. Al zijn synthesizers (Novation Supernova II, Roland JP-8000, Access Virus Ti en Virus B, Korg TR-Rack en een Roland MC-505 Groovebox) zijn zowel in MIDI alsook in audio weer aangesloten op de andere apparatuur waaronder een Soundcraft Ghost 24-kanaals mixing console. En ook de andere rand-apparatuur zoals de DBX compressor en Lexicon effectprocessor zijn weer aangesloten zoals het hoort. Het enige wat nog resteert is de aanschaf van een grote MIDI interface. In het verleden werkte Roelof met een Roland A-880 MIDI patchbay, maar die voldoet nu niet meer. Deze zal zeer waarschijnlijk plaats gaan maken voor een mooie MOTU Micro Lite of MIDI Express 128.

 

Heel veel plezier en succes Roelof en tot binnenkort!

 


 

31 augustus 2011

Hoewel ik mijn HALion 4 update nog niet binnen heb, is er van Steinberg al een HALion 4.0.1 update uitgekomen. Zodra ik mijn HALion 4 update van Steinberg binnen heb, zal ik ook de update installeren.

 


 

28 augustus 2011

Eindelijk heb ik dan nu de Steinberg HALion 4 update besteld, tezamen met wat klein materiaal. Zodra dat binnen is kan ik de nieuwe 'engine' van HALion gaan ontdekken en alle extra nieuwe synthesizer opties die erop zitten. Ik ben erg benieuwd. Thomann kennende heb ik het binnen enkele dagen in huis.

 


 

27 augustus 2011

Vandaag was ik bij Jan in Steenbergen (N-Br.) om hem wegwijs te maken met zijn nieuwe setup met Cubase 6. Jan heeft een Novation SL 61 MKII controller keyboard op zijn computer aangesloten en de M-Audio Fast Track Pro audio/MIDI interface. Jan werkt al jaren met Sibelius, en kan nu Sibelius inlussen in Cubase via ReWire. En dat is precies wat Jan nodig heeft en wenst.


Zo kan hij maximaal gebruik maken van de mogelijkheden van beide pakketten. Sibelius voor de perfecte notatie en Cubase voor zijn sublieme samples uit HALion Sonic SE, die standaard in Cubase 6 zit meegeleverd. We hebben vandaag bijna alles naar wens voor elkaar gekregen. Enkel de Novation wil niet optimaal werken in Cubase 6 32-bit, en we krijgen de ReWire functie tussen Cubase en Sibelius natuurlijk niet werkend omdat Sibelius 32-bit is. En een 32-bit applicatie ReWiren in een 64-bit host lukt natuurlijk niet. Puntje voor de ontwikkelaars!

Veel succes ermee Jan, je hebt de tijd ervoor!

 


 

13 augustus 2011

Vandaag was ik bij Peter in Huissen om hem verder te helpen met MIDI in Cubase Essentials 4. Peter zit al heel wat jaartjes in de muziek en hij treed ook nog steeds op. Daarbij neemt Peter dan zang en gitaar voor zijn rekening. Hij wil arrangementen van MIDI files kunnen aanpassen en ook leren zelf arrangementen in MIDI te kunnen maken. Hierin zijn we in een paar uurtjes tijd toch flink op weg geraakt.

Veel succes Peter en we spreken elkaar over een tijdje vast weer!

 


 

11 augustus 2011

Vandaag aan 2 klanten hun bestelde software verstuurd, gekoppeld aan de cursussen die ze reeds gevolgd hebben. Zo kunnen ze nog hopelijk dit weekend hun software nog installeren en registreren, waarna ze kunnen beginnen het bij de cursus geleerde, in de praktijk te brengen.

Volg je een cursus via AMPS Recordings, dan kun je daaraan gekoppeld ook de software bestellen met een Educational licentie. Deze software is identiek aan de gewone versie, met wat commerciële restricties. AMPS Recordings kan klanten EDU software verkopen van Steinberg als ze de bijbehorende cursus bij AMPS Recordings gevolgd hebben.

In dit geval wens ik de beide veel succes en plezier met hun Cubase 6 en WaveLab 7 EDU software!

 


 

6 augustus 2011

Heden in Volendam bij een goede klant zijn WaveLab 7 EDU afgeleverd en geïnstalleerd. Daarnaast meteen zijn WaveLab ge-update naar de nieuwste versie en tevens zijn Cubase 6 ook ge-update naar de laatste versie. Zijn software is nu weer helemaal up-to-date en ook zijn Steinberg cc121 Tools heeft een update gekregen op zijn Mac.

Verder nog heb ik zijn twee jaar eerder door mij gebouwde template in Cubase weer teruggezet en wat kleine aanpassingen gegeven zodat ook die weer bij de tijd is. En als laatste hebben we dan ook nog een uurtje of twee kunnen besteden aan wat hoofdfuncties van WaveLab 7. Al met al een lange en drukke maar zeer geslaagde dag.

Veel succes en plezier ermee Cor!

 


 

3 augustus 2011

Vandaag bij Live Music in Arnhem wat Educational versies van Cubase en WaveLab gehaald voor klanten. Een Educational versie met cursus is goedkoper voor de klant dan een 'gewone' full-version uit de winkel zonder cursus. De cursus is dan ook zeer aan te raden en heel voordelig!

 


 

1 augustus 2011

Net terug van vakantie zie ik dat Steinberg op 27 juli een nieuwe Cubase 6 update heeft uitgegeven. En wel versie 6.0.3. Voor mensen die Cubase 6 al hebben, is de update gratis te downloaden en te installeren.

 


 

30 juni 2011

Vandaag heeft Steinberg een nieuwe WaveLab 7 update uitgegeven. En wel versie 7.1.1. Voor mensen die WaveLab 7 al hebben, is de update gratis te downloaden en te installeren.

 


 

24 juni 2011

Deze vrijdagavond was ik weer bij Renze in Nijmegen. We hebben ons vanavond beziggehouden met microfoon-opnametechniek en mixen in Cubase. In beide hebben we verbeteringen aangebracht zodat de toekomstige opnames en mixes nog beter worden. Daarnaast hebben we van de Steinberg website de WaveLab 7 Trial Version gedownload en geïnstalleerd en geregistreerd.

De Trial werkte meteen prima. Samen met Renze een mixtrack van hem ingeladen en een aantal voorinstellingen gemaakt in WaveLab. Hiermee kun je toch met veel gemak goede resultaten behalen! Inmiddels heb ik in opdracht van hem nog een WaveLab 7 EDU versie besteld bij mijn leverancier Live Music te Arnhem.

Als laatste heb ik voor Renze nog de nieuwste Cubase 6.0.2 update gedownload en geïnstalleerd, specifiek voor het gebruik van de Amp Rack. Ook deze bied voor Renze weer nog meer voordelen omdat hij zijn gitaarpartijen rechtstreeks in Cubase inspeelt, en gebruik maakt van de (prima!) bijgeleverde plugins van Steinberg.

P.S. Renze heeft zijn Mesa Boogie versterker aan de kant gezet en neemt nu zijn gitaarpartijen alleen nog op via Amp Rack van Cubase!

 


 

22 juni 2011

Inmiddels is de nieuwe wireless router ook weer juist ingesteld, waarmee internet ook weer volledig operationeel is op eigen hardware. De meest lastige issues door de blikseminslag zijn nu opgelost.

Voor diverse (oud-) cursisten zal ik de komende tijd EDU versies leveren van de softwarepakketten Cubase 6 en WaveLab 7. Deze behoren bij de cursussen die reeds zijn- of worden gevolgd.

 


 

21 juni 2011

Een leuke reactie voor het gastenboek ontvangen van een klant waar ik eind 2010 en begin 2011 tweemaal ben geweest voor studio-setup advies en een cursus Cubase. De reactie kun je teruglezen bij de datum 19 februari 2011 (de dag van de 2e cursus).
Bedankt!

 


 

19 juni 2011

Vandaag had ik Bart uit Utrecht in de studio voor het omzetten van 2 MiniDiscs naar CD. Er zit nogal wat editing in om de geluidskwaliteit van een live-opname goed te krijgen. Bart heeft alvast een voorproefje gehad, en binnen twee weken heeft hij de files allemaal in hoogst mogelijke kwaliteit thuis liggen. Even geduld Bart, met een week of twee heb je ze!

 

Hiervoor had ik vandaag natuurlijk eerst weer de studio PC aangesloten en getest. Alles werkt weer zoals het hoort. Mijn Asus P6T moederbord die stuk was gegaan door de blikseminslag in het netwerk is vervangen door een Asus P6X58D-E.

 


 

18 juni 2011

Vandaag de PC opgehaald van de reparatie. Het moederbord is vervangen. Deze was defect geraakt door de blikseminslag via de netwerkkabel. Morgen wordt de computer weer aangesloten en getest.

 


 

16 juni 2011

Enkele dagen geleden is door Steinberg bekendgemaakt dat HALion 4 nu klaarligt voor de verkoop. Zodra de update bij Thomann wordt aangeboden (en natuurlijk nadat mijn PC terug is van de reparatie wegens de blikseminslag in het netwerk), zal ik de update van HALion bestellen. De info over de HALion 4 update bevat alvast veel nieuws.

Verder wordt er als het goed is vandaag een ander moederbord in de PC gebouwd en is die binnen enkele dagen ook weer 'up and running'.

 


 

13 juni 2011

Sinds een week voor het eerst weer online na een flinke blikseminslag in het netwerk. De studio-computer staat bij mijn computerleverancier ter onderzoek voor de verzekering en tevens ter reparatie. Het netwerk is een week in storing geweest en werkt nu weer op de derde router die ik eraan heb hangen. Verder zijn er nog enkele netwerkcomponenten beschadigd dan wel helemaal stuk. Hopelijk is de computer snel weer gerepareerd zodat de studio weer operationeel is.

 


 

4 juni 2011

Op deze prachtig mooie en warme zaterdag in de studio gezeten om de mastering te doen van een track van Renze, bij wie ik eerder was om een cursus Cubase te geven en hem zijn Cubase 6 EDU te installeren. De resultaten stemmen mij tevreden en de song van Renze vind ik ook prima.

 


 

4 mei 2011

Deze woensdag was ik bij Wim in Rijen (Noord-Brabant). Wim heeft een mooie iMac met Cubase 6.
Daarbij een Focusrite Saffire Pro40 audio interface en een MOTU Micro Lite MIDI interface (de laatste op advies van AMPS Recordings). Met nog een paar mooie Roland synths, een Hammond en wat plugins is zijn setup compleet. Mijn taak vandaag is om alles voor Wim perfect aan het draaien te krijgen met een mooie template in Cubase erbij en zo mogelijk nog wat tips over het werken met Cubase.

Behalve dat ik Chris Hein Guitars niet volledig kon installeren (installeren duurde te lang):
Wim kopieert zelf de resterende files, wat ongeveer een half uur per DVD duurt), heb ik alles voor Wim naar behoren werkend gekregen. Vooral belangrijk was natuurlijk goed en stabiel werkende audio en MIDI interfaces, en daar zijn we vandaag in geslaagd!


Veel succes ermee Wim.

 


 

28 april 2011

Vandaag de nieuwe Cubase 6 update gedownload en geïnstalleerd. Ook deze versie lijkt weer probleemloos te draaien in de studio.

De afgelopen periode hebben we weer last gehad van storingen met onder andere e-mail en internet door een kabelschade aan de kabel van UPC. Deze is nu voor de 2e keer gerepareerd. Deze keer hopelijk wel goed. Het is erg storend als je dagenlang niet kunt e-mailen en internetten.

 


 

27 april 2011

Steinberg heeft de eerste service-update van Cubase uitgebracht Cubase 6.0.2 update. De update is gratis voor Cubase 6 en Cubase Artist 6 gebruikers.

 


 

24 april 2011

Vandaag een probleemloze installatie van de Steinberg WaveLab 7 update 7.1.0.

 


 

23 april 2011

Deze prachtige zaterdag was ik weer bij John in de studio in Wehl. Vandaag hebben we ons gefocust op de MIDI integratie van zijn Juno Stage en zijn Virus Ti2 met Cubase 5. Belangrijkste in die situatie is het goed kennen van je synth en hoe deze in MIDI aangestuurd dient te worden om je apparaat optimaal te kunnen benutten. Dat was nog niet het geval (John heeft de synthesizers nog niet zo heel lang) en dus heeft hij nog wat huiswerk te doen voor de volgende keer.

Succes John en tot dan!

 

Verder heb ik vandaag weer een reactie voor het gastenboek ontvangen van Jean Paul. Dank je wel!

 


 

22 april 2011

Gisteren heeft Steinberg de WaveLab 7.1 update gereleased. Deze update bevat nieuwe functies en tevens zijn er wat bugs opgelost in deze service-update. De update is voor WaveLab 7 gebruikers gratis.

 


 

6 april 2011

Vanavond was ik bij Martin in Almere. Martin heeft sinds kort een Yamaha CP5 digitale piano. Bij deze piano heeft hij ook een Cubase AI 5 gekregen. Martin wil graag meerdere partijen op kunnen nemen in Cubase van zijn piano en ook met VST instruments. Tevens is het aansluiten ook nog niet helemaal helder. Gelukkig kon ik Martin goed adviseren over een mixer/interface en het aansluiten ervan. En hem natuurlijk wegwijs gemaakt in Cubase en de wereld van MIDI en VSTi's. Hij kan nu zijn resterende spulletjes bestellen en dan vol aan de slag met Cubase. Veel succes Martin!

 

Verder vandaag nieuws van Steinberg van de Musikmesse. HALion 4 is eindelijk aangekondigd voor levering in Q2 2011. Tevens komen ze met Cubase Elements 6 en als klap op de vuurpijl met een nieuwe Yamaha/Steinberg VST set: Yamaha Vintage Plugin Collection. Alle info's over de nieuwe producten kun je vinden op de Steinberg website.

 


 

3 april 2011

Op deze mooie zondag (bij uitzondering) was ik bij Jean Paul in Beek-Ubbergen. Jean Paul heeft een Yamaha n12 mixer en Cubase 5. De taak nu is om Cubase 5 en de n12 perfect geïntegreerd te krijgen. Op de remote instellingen van de n12 na is dat ook gelukt. Om dat nog voor elkaar te krijgen moet er eerst op zoek gegaan naar de juiste drivers voor de n12, omdat de drivers op de bijgeleverde CD-ROM te oud zijn. Maar het doel is bereikt, Jean Paul kan volgende week met zijn muziekvrienden samen gelijktijdig 12 sporen audio opnemen vanaf de n12 naar zijn computer.

Veel plezier volgende week met het opnemen Jean Paul!

 


 

2 april 2011

Vandaag had ik Ron uit Arnhem in de studio. Ron kan het beheer van een oefenruimte overnemen en wil daarbij dan gelijktijdig een studio beginnen waar hij de bands op kan nemen. Dit gaat dan gebeuren met Cubase 6. Ron heeft zich vandaag in de studio georiënteerd op de mogelijkheden die voor hem van toepassing zijn van Cubase. Verder hebben we nog gesproken over een eventueel aan te schaffen recording interface en hoofdtelefoonversterker. Als Ron besloten heeft welke Cubase versie hij wil (Cubase 6 of Cubase Artist 6), zal hij die bij mij bestellen en bij hem in de studio laten installeren en instellen.

Veel succes Ron!

 


 

1 april 2011

Vanavond was ik weer bij Renze in Nijmegen. De bedoeling was om meteen aan de slag te gaan met het installeren van Cubase 6 EDU. Maar Renze heeft zijn muziekcomputer meestal niet op internet aangesloten, en dus waren er eerst een heel aantal updates van Windows XP noodzakelijk om Cubase 6 EDU en de eLicenser software te kunnen installeren. En daarna werkte het wonderwel op zijn single-core laptop. Renze kan nu aan de slag met zijn door mij gebouwde template en als hij een stuk verder is met zijn ontdekkingstocht door Cubase belt hij weer voor een vervolgafspraak.

Veel succes en tot dan Renze!

 


 

31 maart 2011

Vandaag heb ik de laatste Cubase 5 update, Cubase 5.5.3 geïnstalleerd in de studio. Klanten die nog een cursus in Cubase 5 willen volgen, kunnen dat dus doen in de nieuwste versie.

 


 

30 maart 2011

Vanmiddag bij Live Music weer een Cubase Educational opgehaald voor een klant die een Cubase cursus volgt bij AMPS Recordings.

 

Verder lijkt de agenda op de website van Steinberg voor de Musikmesse 2011 te suggereren dat HALion 4 nu echt eindelijk uitkomt. Nog een weekje afwachten, dan weten we het zeker. DeMusikmesse is van 6 t/m 9 april in Frankfurt am Main. Tot en met 8 april is de beurs exclusief voor professionals en op 9 april zijn de deuren ook geopend voor de consumenten.

 


 

29 maart 2011

Steinberg heeft vandaag de Cubase 5.5.3 Maintenance Update uitgebracht. Werk je dus (nog) met Cubase 5, dan kun je deze update gratis downloaden van de website.

 


 

25 maart 2011

Op deze vrijdag was ik bij Renze in Nijmegen om hem verder te helpen met zijn setup met Cubase.
Renze werkt (nog) met Cubase SX3. Helaas gaan hiermee ook enkele problemen gepaard, zoals de zgn. "Emulated" MIDI ports. Hierdoor wordt de MIDI niet (goed) uitgestuurd door Cubase naar externe MIDI apparaten zoals zijn Boss BR-880. Ook zijn Tascam FW-1082 werkt hierdoor niet als controller met Cubase samen. Maar dat zal ook deels aan de verouderde versie van Cubase liggen.

Om onder andere deze reden gaat Renze nu Cubase 6 EDU bestellen bij AMPS Recordings, gecombineerd met nog een 3e Cubase sessie, waar ik dan zijn systeem zal installeren, alles instellen en een volledige template in Cubase voor Renze zal maken, zodat hij in het vervolg probleemloos kan werken.

 24 maart 2011

Deze donderdagavond was ik bij John in Wehl. John is eerder bij me geweest voor een introductie in de studio. Daarna was ik al bij hem thuis om alles zover mogelijk goed aan te sluiten, totdat we moesten concluderen dat zijn Creative Soundblaster stuk was. Op advies heeft hij nu een Presonus interface gekocht en alle juiste kabels. Tevens heeft John er nog een Roland Juno Stage bijgekocht! Het meeste had hij al goed aangesloten. Ik heb voor hem de puntjes op de "i" gezet en alles voor hem geïnstalleerd en ingesteld zodat ook alles werkt zoals het hoort. En tevens een template in Cubase 5 voor hem gemaakt zodat hij ermee aan het werk kan gaan. Eind april gaan we verder waar
we gebleven waren.

 


 

19 maart 2011

Vanochtend had ik Renze in de studio. Renze neemt zelf zijn projecten op in Cubase SX3. Hij speelt dan zelf alle gitaarpartijen in en neemt de zang op. Allemaal in audio. De drums voor zijn Boss  BR-880 wil hij maken via MIDI. Echter lukt dat nog niet goed. Vandaag dus vooral tijd besteed hoe Cubase zo in te stellen dat hij alle inputs van zijn Tascam FW-1082 goed kan gebruiken, de individual outs van de BR-880 en dan de drums op 4 sporen in Cubase in audio op kan nemen om te mixen met de andere audiotracks. Vandaag hebben we een goede start gemaakt, en volgende week gaan we bij Renze in Nijmegen verder werken aan zijn setup en opnametechniek voor gitaren.

 


 

13 maart 2011

Vandaag heb ik weer een leuke reactie ontvangen voor het gastenboek. Deze staat al online.
Dank je wel Ralph!

 


 

12 maart 2011

Op deze zaterdag heb ik Ralph in Utrecht mogen helpen met het aansluiten van zijn setup en daarnaast meteen een introductie in Cubase 5 gegeven. Ralph heeft een mooi Kawai M8000 masterkeyboard gekocht, waarmee hij zijn VSTi's wil aansturen. Helaas werken er van zijn Kawai 4 toetsen niet, maar dat gaat hij nog laten nakijken door een specialist en dat komt zeker goed.

Na het aansluiten was er nog ruim tijd om Ralph te laten zien waar de benodigde instellingen gemaakt moeten worden in Cubase om zijn MIDI en audio goed aan het werk te krijgen. En daarna komt dan het instellen van Cubase zelf, wat ik vaak voor klanten doe met behulp van het maken van een uitgebreide template waarmee ze vol aan de slag kunnen. Vandaag is dat ook weer goed geslaagd en kan Ralph volop los met zijn muziek met behulp van Cubase.

Succes ermee!

 


 

8 maart 2011

Vandaag had ik John in de studio voor een kennismaking en introductie met de studio. John wil een traject Cubase op maat gaan volgen en daarom is het prettig even kennis te maken en de verwachtingen af te stemmen. Na wat uitleg van John over wat hij wil gaan doen hebben we zijn hardware setup besproken. Daar bleken toch wat onduidelijkheden in te zitten, en omdat John toch dicht in de buurt woont, zijn we naar hem toe gereden om daar alles goed aan te sluiten. Uiteindelijk schijnt zijn breakout box van de geluidskaart geen spanning te krijgen, en moet dit eerst door de leverancier worden bekeken. Mogelijk is deze in de computer niet goed aangesloten, of is de box
kapot. Als hier uitsluitsel over is, kunnen we verder met het definitief aansluiten en controleren van zijn setup en dan starten met de cursus Cubase 5.

 


 

7 maart 2011

Vanaf vandaag kun je bij Steinberg de Cubase 6 Trial downloaden en eenmalig licenseren via de Steinberg eLicenser key. Heb je deze dongle nog niet, dan kun je die via Steinberg kopen voor € 20. Alle relevantie informatie staat op de site van Steinberg.

 


 

6 maart 2011

Op deze mooie zondag heb ik weer een mooie en gemeende review ontvangen voor het gastenboek. Deze is natuurlijk meteen online gezet.

 


 

5 maart 2011

Vandaag voor de verandering weer eens een cursist bij mij in de studio. De laatste tijd ben ik namelijk ook heel vaak bij cursisten thuis om les te geven op hun eigen setup. Alexander is confusionist en gebruikt geluidsmontages voor zijn show. Tot nu toe waren dat gemonteerde tapes, waarin hij zich zeer in heeft bekwaamd. Echter hebben banden een levensduur, en wordt het tijd om deze opnames te gaan digitaliseren. En wel alle fragmenten en 'samples' apart, zodat hij het weer opnieuw en desgewenst vooral ook anders kan gaan monteren in de digitale omgeving.

 

Het is een heel aangename middag omdat Alexander een heel prettig persoon is en zeer enthousiast over het vak. Samen behandelen we de onderdelen die hij nodig heeft om zijn doel tekunnen bereiken. We besluiten de cursus op het moment waar Alexander de kennis heeft opgenomen die hij op dit moment nodig heeft, voor zover hij dit kan verwerken. Hij geeft ook direct aan dat de cursus nog een vervolg zal krijgen op locatie bij hem thuis.

Veel succes met je stappen met Cubase, en tot dan!

 


 

1 maart 2011

Deze dinsdag heb ik de reactie van Nick ontvangen voor het gastenboek. Dan je wel Nick!

 


 

26 februari 2011

Deze zaterdag bij een klant geweest in Oosterhout (Noord-Brabant). Hij heeft sinds enkele maanden Cubase 5 en een Steinberg CI2 interface en een Novation Remote 61 SL MKII controller-keyboard. Daarnaast heeft hij enkele leuke VST Instruments aangeschaft. Hoewel hij reeds een cursus Cubase in Eindhoven had gevolgd, kwam hij er toch nog niet helemaal goed uit en kreeg hij sommige zaken niet aan het werk. Dan komt het van pas dat ik ook bij de mensen thuis kom om te helpen met advies en cursus Cubase op lokatie. Ook in dit geval kon ik gelukkig goed helpen en heb ik een klant weer goed van dienst kunnen zijn, die nu eindelijk wel kan doen wat hij het liefste doet: het maken van muziek met Cubase.

 


 

19 februari 2011

Vandaag weer bij een klant geweest in Amstelveen voor het tweede deel van de Cubase cursus.
Daar waar het de vorige keer ook ging over de setup en keuze van de juiste apparatuur was ditmaal Cubase de hoofdzaak. De apparatuur is immers allemaal binnen en aangesloten en werkt naar behoren. Naast de basics van de vorige keer zijn we nu vooral verder gegaan met alles rondom de mix. Van dynamische effecten zoals de gate en de compressor via de EQ sectie verder naar de FX send/return functionaliteiten, het werken met groepen, automation en knippen en plakken.

Nu is ze in staat om haar eigen zang-opnames te mixen en te exporteren naar een mooie mixdown audiofile. Daarvan kan ze dan prima demo-CD's maken om meer opdrachten voor haar werk als professionele zangeres binnen te halen.

Veel succes!

 


 

17 februari 2011

Op deze donderdagavond bij een klant in de regio zijn Cubase 5 EDU en zijn Cubase 6 Grace Period Update afgeleverd en ter plekke geïnstalleerd en ingesteld. Alles werkt perfect en de klant is zeer tevreden met zijn stabiel draaiende Cubase 6 (op Windows XP PC) met al zijn mogelijkheden.

 


 

16 februari 2011

De rest van deze maand is inmiddels volgeboekt met cursisten. Allemaal cursussen Cubase op locatie bij de mensen thuis in hun eigen studio. Wil je dus op korte termijn een cursus Cubase volgen, dan moet je er snel bij zijn. De eerste mogelijkheden die nog openstaan zijn begin maart.

 


 

12 februari 2011

Vandaag heb ik cursus Cubase 5 LE gegeven aan Ton en Peter in Westervoort. Ton en Peter werken beide met een Tascam US-144 MKII. Deze blijkt de nare gewoonte te hebben niet prettig met computers om te gaan met opstarten en afsluiten. Waarschijnlijk hebben we het probleem opgelost. Eigenlijk heel simpel. Sluit de USB van de Tascam pas aan nadat de PC is opgestart, en trek eerst de USB er weer uit voordat je de PC (in dit geval met Windows 7 64-bit) afsluit. 

Ton en Peter nemen Amerikaanse Folk op en spelen dit ook niet onverdienstelijk live in de regio. Ze zijn vooral op zoek naar tips & tricks voor het opnemen en mixen. Daar valt voldoende over te vertellen en zo gaat de tijd snel voorbij en kunnen de cursisten in korte tijd veel opsteken.
Heel veel plezier met het werken met Cubase, en hopelijk crasht de PC van Ton nu niet meer!

 


 

10 februari 2011

Vanmiddag is de Cubase 6 Grace Period Update voor een klant binnengekomen. Heb je je Cubase 5 of Cubase 5 Studio gekocht tussen 1 december 2010 en 28 februari 2011, dan heb je recht op de Steinberg Cubase 6 Grace Period Update (Artists in geval van de Studio 5 versie). Je moet je dan vóór 31 maart 2011 hebben aangemeld via de Steinberg website. De Grace Period Update kost slechts € 20, terwijl de reguliere update € 149 kost.

 


 

4 februari 2011

Vanavond was de Steinberg Cubase 6 demo van Jeroen Eitink van Steinberg zelf bij Live Music. De demo-avond was goed bezocht en heel interessant. Toch leuker om de nieuwe features door Jeroen gepresenteerd te zien, dan via filmpjes op de website (hoewel daar niets mis mee is).

Na de Cubase 6 demo heeft Jeroen ook nog even aandacht besteed aan WaveLab 7, wat zeker ook de aandacht verdient. Dat pakket heeft voor montage, editing, mastering en batch-processing echt geniale functies. Bijna dagelijks ben ik er zelf ook in de studio mee bezig, en het pakket is heel goed, en draait nu ook op Mac. Complimenten aan Steinberg voor deze producten en aan Jeroen Eitink voor de presentatie.

 

Wil je zelf ook de nieuwe functies van Steinberg's Cubase 6 en/of WaveLab 7 ervaren, meld je dan nu aan voor een cursus. En in combinatie met een cursus kun je het pakket waarin je de cursus volgt, via AMPS Recordings als EDU versie aanschaffen. En dat is heel voordelig!

 


 

29 januari 2011

Vanmiddag had ik Kenneth weer in de studio. In het verleden is Kenneth bij me geweest voor een cursus Cubase, het mixen van een track voor een toelatingsexamen en het oplossen van hardware problemen. Voor dat laatste is hij nu weer bij mij. Kenneth heeft een Lexicon MX400 gekocht en wil die gebruiken in Cubase, rechtstreeks aangesloten op zijn Lexicon I-ONIX FW810S interface. Echter weten de mensen van de winkel waar hij het apparaat gekocht heeft, ook niet hoe het moet, en kan hij in zijn omgeving niemand vinden die hem kan helpen. Daarom kwam Kenneth dus vandaag weer van Amsterdam naar Zevenaar.

En inderdaad, ik moet toegeven, Lexicon bouwt eigenzinnige apparaten. Of het zit in Cubase. Een groot aantal keren wilde de I-ONIX de instellingen in Cubase niet accepteren, en ging er toch geen Reverb Send signaal van de interface naar de effectprocessor. Uiteindelijk accepteerde de configuratie de instellingen dan toch, en kregen we het mooi aan het werk. Kenneth is weer een tevreden man, want hetgeen hij voor ogen had is gerealiseerd.

Nu kan hij zich weer focussen op de kern van de zaak: muziek maken!

 


 

28 januari 2011

Online heb ik dan nu toch maar JBridge gekocht. Bij Cubase zit VSTBridge, wat ervoor moet zorgen dat je 32-bit plugins ook willen werken in je 64-bit host omgeving. Echter werkt dit niet altijd naar behoren. En JBridge zou dat beter doen. Het is online te koop voor € 15 en binnen een dag heb je het bestandje binnen om je 32-bit plugins te 'wrappen' naar 64-bit. En het werkt! Nu kan ik weer aan de slag met mijn oudere plugins die het in Cubase 5 64-bit al niet meer goed wilden doen, en in Cubase 6 64-bit al helemaal niet meer.

 


 

27 januari 2011

Vandaag heb ik mijn bestelling binnengekregen met de Cubase 6 update, wat onderdelen voor mijn Sennheiser HD230 hoofdtelefoon en wat muziekboeken. Nu maar gaan installeren dus. Zodra dat gelukt is snel met Cubase 6 aan de slag. Zaterdag heb ik weer een cursus Cubase 6 te geven en dan wil ik er zelf al wel een beetje de weg in weten te vinden. Hoewel het goed mogelijk is dat op klantverzoek de cursus nog in Cubase 5 wordt gegeven.

Update: Cubase 6 is inmiddels succesvol geïnstalleerd en op het eerste gezicht lijkt alles goed te werken. De cursus Cubase 6 kan dus van start gaan!

 


 

25 januari 2011

Voor een klant voor wie ik recentelijk een Cubase 5 EDU versie heb besteld, vandaag de aanvraag bij Steinberg gedaan voor de zogenoemde 'Grace Period' update naar Cubase 6. De Grace Period geldt voor Cubase versies, gekocht tussen 1 december 2010 en 28 februari 2011. Je krijgt dan een link toegestuurd naar de Steinberg Shop, waar je dan extra voordelig je update naar Cubase 6 kunt kopen. Denk jij ook in aanmerking te komen? Check dan de Steinberg website.

Verder is er bij Live Music in Arnhem op vrijdag 4 februari een demo Cubase 6 door Jeroen Eitink van Steinberg. Je kunt er gratis heen. De Cubase 6 demo begint op vrijdagavond om 19.00 uur.

 


 

23 januari 2011

Vandaag de Steinberg Cubase 6 update besteld en nog wat onderdelen van mijn oude maar heel erg goede Sennheiser HD230 hoofdtelefoon. De oorschelpen en kabel zijn aan slijtage door gebruik onderhevig. Maar de onderdelen zijn nog steeds te koop! En dus nu besteld, zodat hij er weer een paar jaartjes tegenaan kan.

 


 

13 januari 2011

Vandaag, donderdag 13 januari 2011 is de NAMM Show in Anaheim, Californië weer van start gegaan.
En met overdonderend nieuws:

CUBASE 6 IS AANGEKONDIGD!

Het zat natuurlijk al wel in de pijplijn, en het ging ook al rond in het geruchtencircuit, maar nu is het officieel. Tevens wordt de Studio versie vervangen door de Artist versie, ook die is nu aangekondigd. Daarnaast introduceert Steinberg tevens de Rupert Neve Design Portico 5033 EQ en 5043 compressor VST's. Deze VST plugins zijn voortgekomen uit de samenwerking tussen Rupert Neve, Yamaha en Steinberg. Check hier de nieuwe producten van Steinberg.

 


 

11 januari 2011

Aanstaande donderdag 13 januari begint de NAMM Show in Anaheim, Californië, USA. Dat is de grootste muziekbeurs ter wereld. En de geruchtenmachine is ook weer aangeslingerd. Het nieuwste gerucht is dat Steinberg Cubase 6 zal aankondigen. Over enkele dagen weten we meer.

 


 

5 januari 2011

Wegens leveringsproblemen bij mijn leverancier inmiddels een andere leverancier gevonden voor het leveren van Cubase 5 Educational voor een klant. En vandaag is de levering binnengekomen. Binnenkort gaat deze software bij de klant worden geïnstalleerd.

 


 

2 januari 2011

In verband met de aanhoudende negatieve economische situatie heeft AMPS Recordings besloten dit jaar de prijzen niet te verhogen. Dat houd dus in dat je bijvoorbeeld de cursus Cubase nog steeds kunt volgen voor dezelfde prijs als in 2010!

 


 

1 januari 2011

AMPS Recordings wenst iedereen een goed, gezond, gelukkig en muzikaal 2011!

 

 

 

Actueel nieuws

 

Hier vind u het actuele nieuws over AMPS Recording.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelt in en rond de studio. 

 

Volg AMPS Recordings ook op Facebook

 

Nieuwsarchief

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren. Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar. 

In het gastenboek vind u reacties van klanten over AMPS.

 


 

Laatste nieuwsberichten