Nieuws 2012

 

Hier vind u het nieuws over AMPS Recording uit 2012.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelde in en rond de studio in dat jaar. 

 

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren.

Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar.

Of ga via deze link direct naar het actuele nieuws.

 

 


 

19 december 2012

Vandaag heeft Steinberg de eerste update uitgebracht voor Cubase (Artist) 7, en wel versie 7.0.1. Verder is er ook een update uitgekomen van HALion Sonic SE voor Cubase (Artist) 5 en Cubase 6.5.

 


 

 

17 december 2012

Vandaag eindelijk weer eens een paar luistervoorbeelden op de website geplaatst. Eerder dit jaar was Lenneke bij mij in de studio om een paar van haar singer/songwriter liedjes op te nemen. Het resultaat daarvan staat nu onderaan de desbetreffende pagina. Klik op de onderstreepte titels om de voorbeelden te beluisteren.

 


 

14 december 2012

Tweedehands heb ik een TC-Helicon Switch-3 footswitch gekocht voor het op afstand live kunnen schakelen van mijn TC-Helicon Quintet voice processor. Vandaag is hij aangesloten en hij werkt prima. Hij was ook nog helemaal nieuw, nooit uitgepakt geweest. Zo worden de laatste kleine missende accessoires aangeschaft voor de studio.

 


 

12 december 2012

Vandaag bij een klant in Huissen zijn setup in orde gemaakt en hem geholpen met het optimaliseren van zijn Cubase 5 template. Alles staat nu perfect ingesteld en zodra hij Cubase heeft opgestart en de template geladen kan hij meteen op gaan nemen. En het goede nieuws voor hem is ook dat zijn Tascam US-122 interface nog steeds voldoet, en hij dus niets nieuw hoeft aan te schaffen.
Veel succes ermee Arjan!

 


 

10 december 2012

Cubase 7 update is vandaag binnengekomen en meteen geïnstalleerd in zowel de 32-bit alsook de 64-bit versie op de studio-PC. Op het eerste gezicht lijkt het goed te werken, maar daarmee kan ik nu aan de slag gaan om dat uit te vinden. Verder heb ik ook de Ashdown FS-4 Footswitch binnengekregen. Daarmee kan ik alle opties van mijn Ashdown ABM500 EVO III versterker nu met de voet schakelen!

 


 

27 november 2012

Vandaag had ik Paul in de studio. Paul componeert en speelt songs met zang, gitaar, bas en percussie. In het verleden werkte Paul ook al met Cubase, maar hij wil er nu weer mee verder gaan. Paul heeft Cubase Artist 6.5 en daarmee moet hij kunnen realiseren wat hij wenst. We zijn vooral bezig met de channel presets in Cubase en het maken van een custom template voor zijn producties. Het gaat prima en na een paar uurtjes weet en heeft Paul precies wat hij wil. Als hij over een tijdje verder is met Cubase komt er een vervolgafspraak.

Veel plezier en succes tot dan Paul!

 


 

22 november 2012

Steinberg blijft aan de weg timmeren. Eergisteren hebben ze updates aangekondigd van HALion en HALion Sonic. Daarnaast worden de Content Sets Hypnotic Dance, Triebwerk en Dark Planet volledige VST instrumenten.

 


 

 

16 november 2012

Op deze vrijdag was Ramien in de studio voor support met Cubase 6.5. We zijn wezen luisteren naar zijn vocal recordings en aan de hand daarvan bezig gegaan met het gebruik van dynamische effecten op de inserts en reverbs op de FX-send/return in Cubase. Op deze manier hebben we zijn vocals in de mix naar een nieuw level gebracht. Er hoeven dus ook geen 'pre-amp/channelstrip toverdozen' of 'heilige graal microfoons' te worden aangeschaft. Die trouwens niet bestaan.........succes Ramien!

 


 

14 november 2012

Steinberg heeft vandaag versie 7 van Cubase aangekondigd!
Cubase 7 ziet er toch weer flink anders uit dan zijn voorgangers en er zitten veel nieuwe opties in. Deze opties zijn veelal overgenomen uit wensen van klanten en zal daarom naar mijn verwachting goed ontvangen worden. Er is weer veel te leren, in eerste instantie voor mij, zodat ik de kennis weer kan overdragen aan de nieuwe gebruikers die bij A.M.P.S. Recordings komen voor een cursus Cubase 7.

Natuurlijk kun je ook nog steeds bij ons terecht voor een cursus in Cubase 6.5, Cubase 5 en oudere versies. Steinberg geeft aan dat Cubase 7 beschikbaar is vanaf 5 december 2012. Dus een mooi sinterklaas cadeau misschien?

 


 

9 november 2012

Vandaag had ik Kenneth in de studio. We hebben ons bezig gehouden met alles omtrent sampling. Dus van het maken van samples, het slicen en editen in WaveLab en het inladen en bewerken in de sampler (in dit geval HALion 4) van Steinberg. Kenneth heeft veel geleerd en kan hiermee thuis nu weer zelf verder aan de slag met WaveLab en Kontakt.

Veel succes met samplen Kenneth!

 


 

27 oktober 2012

Deze zaterdag heb ik Arjan in de studio. Arjan is al vele jaren werkzaam als DJ en heeft in het verleden al gewerkt met Cubase. Hij heeft het pakket altijd netjes ge-update bij een nieuwe versie, maar er eigenlijk jaren lang niets mee gedaan. Nu wil Arjan weer met Cubase aan de slag. Voor een frisse start wil hij de nieuwe functies die hij denkt te gaan gebruiken goed leren kennen, en is hij daarnaast opzoek naar 'tips en tricks' om hetgeen hij wil bereiken zo gemakkelijk mogelijk te realiseren. En gelukkig kan alles wat hij wil met Cubase. We hebben vandaag al veel behandeld en over twee weken gaan we verder.

Tot over twee weken Arjan!

 


 

26 oktober 2012

Vandaag is Windows 8 geïntroduceerd. Steinberg heeft al een aantal tests gedaan met Cubase. Het schijnt dat alles naar behoren werkt en dat Windows 8 zich niet anders gedraagt dan Windows 7. Ben je dus van plan over te stappen of een nieuwe computer te kopen die op Windows draait, dan kun je er gerust vanuitgaan dat het als vanouds werkt ten opzichte van de vorige versie. Denk er wel om dat als je overstapt van 32-bits naar 64-bits, je 64-bits drivers nodig hebt voor al je hardware. Dit moet je dus wel checken vóórdat je overstapt.

 


 

23 oktober 2012

Vanavond was ik bij Steven in Duiven. Steven heeft vroeger altijd met Cubase gewerkt en enkele jaren geleden dan ook weer Cubase 5 aangeschaft. Echter veel verder gekomen dan de oude techniek is hij daarmee niet (zo zegt hij zelf) en hij heeft zich ook nooit erg verdiept in VST(i), routings van audio etcetera. Nu heeft hij mijn hulp ingeroepen om wat issues met VST en het aansluiten en instellen van zijn Behringer BCF2000 controller. De BCF2000 hadden we ik korte tijd prima draaiend in Mackie mode.

Daarnaast heb ik Steven nog een heel aantal tips gegeven over het aansluiten vanapparatuur.
Met hetgeen ik Steven in de studio heb laten zien wat zijn Cubase allemaal in petto heeft, is Steven nog veel enthousiaster van Cubase geworden en wil hij er meer van leren en vooral mee gaan werken.

Veel succes ermee Steven, ik zie je studio-schema tegemoet en tot gauw.

 


 

20 oktober 2012

Op deze mooie zaterdag had ik Rick weer in de studio voor zijn 2e deel van zijn cursus Cubase.
Vandaag zijn we bezig geweest met VST Instrument (VSTi) en met het werken met groepen in de mixer. VSTi is voor Rick een redelijk nieuw terrein omdat zijn oude computer dit in het verleden niet aankon wat betreft performance. Zijn huidige computer heeft rekenkracht genoeg en hij heeft nu een goede nieuwe start gemaakt. Ook de mogelijkheden van Freeze in Cubase vind hij fantastisch. Heeft je computer het eens lastig, dan Freeze je gewoon wat VSTi's of audiosporen met zware VST bewerking en je computer kan het weer prima aan.

Als laatste zijn we bezig geweest met de bij A.M.P.S. Recordings zo welbekende templates. Dit is iets waar echt alle klanten heel erg blij van worden. Want kun je eenmaal goede templates bouwen, dan hoef je je niet meer zoveel met de computer en de instellingen in Cubase bezig te houden, maar kun je aan de slag met je muziek.
En daar gaat het om. Veel succes en plezier Rick!

 


 

1 oktober 2012

Vandaag gaat het nieuwe BTW tarief van 21% in. A.M.P.S. Recordings heeft besloten deze BTW verhoging niet aan de klanten door te berekenen. Dus we hanteren wel vanaf vandaag het hogere BTW tarief maar daarvan merkt u niets in de prijs! Economisch zijn de tijden immers al zwaar genoeg.

Wij hopen hiermee onze klanten goed van dienst te zijn.

 


 

29 september 2012

Vandaag had ik Edwin in de studio. Edwin maakt veel remixen en heeft Cubase nodig om goede intro's te kunnen maken voor zijn mixen. Dat wil hij doen met Cubase Elements 6. Echter is Cubase nog nieuw voor hem en heeft hij wat ondersteuning nodig om goed opweg geholpen te worden. Dat is deze zaterdag dan gezellig en ontspannen gedaan. Edwin weet wat hij weten wil en kan nu vol aan de slag met zijn remixen.

Veel succes met de jaarmix 2012 Edwin!

 


 

10 september 2012

Vandaag heeft Steinberg een hotfix update uitgebracht voor Cubase (Artist), en wel versie 6.5.4.
Er schijnen dus wat problemen te zijn geconstateerd in de 6.5.3 release.

 


 

8 september 2012

Deze zaterdag had ik Rick in de studio. Rich heeft in het verleden heel veel gedaan in de muziek en met studio-apparatuur. Hij heeft nog allerlei appratuur uit het verleden en heeft de koorts van het muziek maken weer helemaal te pakken gekregen. Recentelijk heeft hij Cubase Artist 6.5 en een Focusrite Scarlett gekocht. Maar Cubase ziet er heel anders uit dan zijn (hele) oude versie van Cubase 3.0. Dus maakt Rick hier een frisse start met Cubase 6.5 en vertrekt hij enthousiast naar huis om aan de slag te gaan, en ik oktober terug te komen met veel vragen.

Succes zover Rick!

 


 

6 september 2012

Vanavond was ik bij een klant in Huissen om zijn Cubase SL3 te her-installeren op een nieuwe Windows 7 laptop. De uitdaging was vooral dat de installatie weigerde bij de software voor de eLicenser. De problemen daarmee zijn opgelost en zijn oude Cubase draait weer prima. Daarnaast zijn nieuwe Focusrite Scarlett 8i6 goed ingesteld op de nieuwe computer in combinatie met Cubase. Alles werkt weer prima en Caspar kan weer verder met zijn werk. Succes ermee!

 


 

30 augustus 2012

Vandaag was ik weer bij een klant in Velp voor een vervolg op de eerdere cursus Cubase. De vorige keer ging het vooral om het instellen van Cubase op de computer en het maken van een goede en efficiënte template voor zijn projecten. Ditmaal was ook een muziekvriend van hem aangehaakt om de kennis te delen. Nu ging het hoofdzakelijk om het gebruik van dynamische effecten op de inserts op de audiokanalen in Cubase om de basis voor een goede mix neer te kunnen zetten. Er is in korte tijd veel gedaan en geleerd.

Veel succes Dion en Bas!

 


 

26 augustus 2012

Deze zondag was ik bij een goede klant van AMPS Recordings in Rheden. De klantvraag was advies te geven over de optimale opstelling van de Tascam DM-4800 console met de Genelec 8040 monitor speakers in combinatie met de beeldschermen van zijn computer voor Cubase. Samen hebben we de situatie en posities doorgesproken en is er inmiddels een bureau aangeschaft om alles goed op te kunnen plaatsen. Binnenkort volgt er een nieuwe afspraak om alles aan te sluiten en in te stellen zodat alles weer vlekkeloos werkt.

 


 

12 augustus 2012

Afgelopen zaterdag was ik bij een goede klant in Amsterdam om zijn nieuwe computersysteem te voorzien van alle benodigde drivers en programmatuur zodat hij goed aan het werk kan. Drivers voor zijn hardware (Lexicon I-ONIX en MX400, NI Maschine en Kore 2 en Yamaha Motif XF8) stonden er betrekkelijk snel goed op. Datzelfde gold voor zijn Steinberg Cubase 5 en WaveLab 7 versies. De software van Native Instruments, en wel te zeggen Komplete 6 en de update Komplete 8 Ultimate hadden veel meer tijd nodig. Deze vergden enkele uren. Zo werd het al met al een lange dag.

 


 

8 augustus 2012

Vandaag heeft Steinberg de Cubase 6.5.3 maintenance update uitgebracht. In deze versie zitten wat kleine nieuwe functies en zijn een paar issues die er met de vorige versie waren, opgelost.

 


 

17 juli 2012

Vanochtend is de Ashdown MAG600r opgehaald door een enthousiaste en ervaren bassist. Beide basversterkers die te koop stonden zijn dus nu verkocht. AMPS Recordings heeft op dit moment niets meer te koop staan.

 


 

14 juli 2012

Gisteravond is de Washburn SX30B bascombo die ik te koop had staan, verkocht. Ook voor de Ashdown MAG600r 575W 19" basversterker top is reeds een geïnteresseerde gevonden, maar die deal is nog niet 100% gesloten. Zodra de deal afgerond is of de versterker weer beschikbaar komt, is dat hier te lezen.

 


 

9 juli 2012

Vanavond heb ik de website voorzien van wat nieuwe foto's van de nieuwste aanwinsten. Het meeste is erbij gekomen op het gebied van instrumentversterking. Waar vooral Ashdown en ook Marshall toch wel 'mijn merken' zijn geworden. Alle grote cabinets zijn van Ashdown, voor zowel bas (ABM serie) alsook voor gitaar (Fallen Angel serie). Als basversterker heb ik ook een Ashdown ABM, de 500 EVO III. De Marshall eindtrap voor gitaar is een welbekende Valvestate.

 


 

8 juli 2012

De via Ebay.de gekochte Marshall Valvestate 8008 2x80W gitaar eindversterker is vandaag afgeleverd door een vriend uit Duitsland waar ik de versterker naar toe had laten sturen. Scheelt toch ruim € 20 in de verzendkosten! De versterker heb ik vandaag nog ingebouwd in het gitaarrack en hij klinkt prima.

 


 

7 juli 2012

Vandaag heb ik in Zuid-Limburg mijn Ashdown Fallen Angel FA412F gitaarcabinet opgehaald die ik via Marktplaats heb gekocht. Ik heb hem nog niet op flink vermogen kunnen proberen (wegens de buren), maar hij klinkt prima. Nu nog wachten op mijn Marshall Valvestate 8008 eindversterker die ik via Ebay in Duitsland gekocht heb en ik ben compleet met de instrumentversterking voor bas en gitaar.

 


 

6 juli 2012

Op deze vrijdag is na slechts 2 dagen mijn Thomann bestelling al binnengekomen met een Neutrik patchbay, een Adam Hall 19" stroom verdeeldoos met schakelaar en wat kabels om mijn gitaarrack compleet te kunnen aansluiten als de via Ebay gekochte Marshall Valvestate 8008 er is.

 


 

4 juli 2012

Wat spullen besteld bij Thomann om mijn gitaarrack compleet te kunnen aansluiten. Ik heb net via Ebay Duitsland een Marshall Valvestate 8008 eindversterker voor gitaar gekocht, en die kan ik alleen aansluiten als ik er ook nog een patchbay bij heb om alle schakelingen te maken, en een eigen stroomdistributie in het rack. Daarvoor koop ik nog een 19" Adam Hall stekkerblok met schakelaar.

Als alles binnen is kan het perfect worden aangesloten. Via de patchbay kan ik dan schakelen of ik gitaar wil spelen/opnemen via het mengpaneel of alleen spelen via een cabinet. Die laatste moet er trouwens nog wel komen. Op dit moment heb ik een Ashdown Fallen Angel FA412F 240W cabinet op Marktplaats op het oog.

 


 

3 juli 2012

Deze dinsdag zijn er weer wat (Metal) cassettes binnengekomen van TDK en SONY. Verder ook nog een pakketje TDK SA 90. Binnenkort gaan er wel weer wat TDK SA 90's en SONY UX tapes in de verkoop omdat ik nu een aardige verzameling TDK SA, SA-X, SONY UX-S, een paar Maxell XLII en ook Metal tapes van TDK en SONY heb opgebouwd waar ik in principe genoeg aan heb voor klanten.

 


 

1 juli 2012

Vandaag heb ik de Ashdown MAG600r basshead en de Washburn SX30B basscombo te koop gezet op Marktplaats en op deze website in de sectie "Te koop en gevraagd" De MAG600r staat dus nu te koop omdat ik recentelijk een Ashdown ABM 500 EVO III kon kopen. De Washburn SX30B gebruik ik eigenlijk al jaren niet meer en kan dus ook in de verkoop. Er is ook geen ruimte meer voor in de studio.

 


 

29 juni 2012

Op deze vrijdag heb ik weer een paar cassettes ontvangen met de post. Het zijn 2 TDK SA-X 90's. Met wat er nu nog moet komen heb ik ruim voldoende voorraad tapes voor in de studio van goede tot zeer goede kwaliteit. De beste zijn de TDK SA-X, de SONY UX-S en de TDK en SONY metal tapes. Mogelijk gaan de SONY UX en de TDK SA cassettes weer in de verkoop. Deze zitten allen nog in de originele verkoopverpakking.

 

Verder is mijn Ashdown ABM 500 EVO III bas-top binnengekomen. Dit was een demo-model van Music Store (Köln) en die hadden ze te koop aangeboden op Ebay. Deze versterker was dus hun demo uit de winkel en die heb ik kunnen kopen voor minder dan de helft van de nieuwprijs! Daarbij heb ik dan meteen de benodigde Speakon kabels gekocht om hem aan te kunnen sluiten op mijn Ashdown ABM Mini cabinets. De versterker heeft toch flink meer vermogen dan de MAG600r! Ik had de ABM 500 op mijn wensenlijstje staan als upgrade voor de ook pas net gekochte MAG600r omdat de ABM 500 EVO III een buizencircuit heeft, en dat klinkt toch wel heel fijn. Hiermee is mijn bas setup helemaal compleet.

 


 

28 juni 2012

Vandaag heb ik de via Marktplaats aangeschafte Maxell XL II 90 cassettes binnengekregen.

 


 

25 juni 2012

Vandaag zijn de eerder gekochte SONY UX, UX-S en Metal XR 90 cassettes binnengekomen. En ook nog de Metal ES 90. Ik verwacht nog verschillende zendingen. Wat er dan 'over' is, gaat in de verkoop op Marktplaats. Dat zijn dan allemaal gesealde NOS (New Old Stock) cassettes van hoge kwaliteit en alleen maar van merken als SONY, TDK en Maxell.

 


 

22 juni 2012

Vandaag weer een paar TDK SA90 en SONY UX-S 90 cassettebandjes binnengekregen die ik had gekocht via Marktplaats. Ook dit zijn natuurlijk weer NOS (New Old Stock) gesealde tapes.

 


 

20 juni 2012

Vandaag een paar TDK SA90 cassettebandjes binnengekregen die ik had gekocht via Marktplaats.
Alle cassettebandjes die ik online koop zijn NOS (New Old Stock), dus als nieuw, en nog gesealed. Binnenkort komen de prijzen online van het leveren van een mix- of mastertrack op 2-track stereo cassette naar keuze.

Als ik alles compleet heb is er in ieder geval de keuze tussen CrO2 (chrome), in verschillende kwaliteits- en prijsklassen en Metal cassettes van TDK en SONY. Mogelijk komen er ook nog wat Maxell tapes bij van het type XLII (chrome).

 


 

19 juni 2012

Vanavond was ik bij Dion in Velp. Dion was vorige week bij me voor een oriëntatie en we gaan nu bij hem in de studio aan de slag. Dion speelt gitaar, bas, drums en keys. Hij werkte tot voor kort met Adobe Audition maar hij stapt nu over naar Cubase. Punt is nu om alles goed voor Cubase in te stellen en een template voor hem te maken die het beste past bij zijn workflow. Hiermee zijn we samen een paar uur druk en daarna heeft hij een goed werkend systeem en een perfecte template.

De volgende stap is om Dion verder wegwijs te maken in het mixen en het werken met dynamische- en reverb effecten, het aanpassen/verbeteren van de gitaarsound en ervoor zorgen dat de mixen gaan klinken zoals hij dat wil. Dit zal dan kort voor of na de zomervakantie gaan gebeuren.

 


 

18 juni 2012

Deze avond via Ebay diverse gesealde compactcassettes aangeschaft. Er bestaan tegenwoordig nog prima cassettedecks, alleen cassettes worden er niet meer gemaakt. Maar met wat geluk zijn er voor nog redelijke prijzen wel nieuwe audiocassettes te koop. Zelf had ik nog wat hele goedeES 90 bij gekocht. De komende dagen zal er nog wel iets bijkomen. Dan heb ik een redelijk voorraadje NOS (New Old Stock) audio compactcassettes voor in de studio.

Mochten er dus klanten komen die hun mix op een audio cassette (of MiniDisk of DAT) willen hebben, dan kan dat vanaf nu. De opnames worden gemaakt op mijn professionele Tascam 112 MKII deck.

 


 

16 juni 2012

Vandaag was ik bij Kenneth in Amsterdam. We hebben samen twee tracks van hem gemasterd in WaveLab 7. Daarnaast zijn we bezig geweest met de juiste instelling van zijn KRK subwoofer. Naast nog wat tips over mastering heb ik hem geadviseerd over de aanschaf van een custom built audio-PC. Hiervoor zal ik binnenkort een offerte voor hem laten opstellen. Hij krijgt dan een PC van mijn leverancier helemaal op maat met de juiste specificaties om jaren vooruit te kunnen in de studio. Die computer kan dan moeiteloos omgaan met vele gigabytes samples en zware VST's.

 


 

14 juni 2012

Deze donderdagavond heb ik Dion in de studio voor een kennismaking. Dion heeft thuis een kleine home-studio en werkte tot nu met Adobe Audition. Echter heeft hij de overstap gemaakt naar Cubase en is hij enerzijds op zoek naar de ideale workflow voor hem in Cubase, en anderszijds naar info over de juiste toepassing van dynamische effecten, FX, routing etcetera. Tevens kan ik hem mogelijk nog voorzien van wat nuttige tips voor het opnameproces om tot de juiste gewenste 'sound' te komen. Vanaf komende week gaan we samen bij hem in de studio aan de slag met zijn vragen.

 


 

13 juni 2012

Gisteren heb ik mijn tweede Sennheiser HD230 2-weg hoofdtelefoon binnengekregen. Ik had eerder ook een HD230 maar recentelijk was er een spoeltje van kapot gegaan. Die zijn niet te repareren en ook niet meer als onderdeel te koop. Dus was ik op internet op zoek gegaan naar tweedehands exemplaar. Ze stammen alweer uit 1985. Maar het geluid is gewoonweg fenomenaal. En omdat ze heel natuurgetrouw vlak weergeven zijn ze ook zeer geschikt in de studio. Nu heb ik er zelfs 2!

Verder heb ik vandaag een paar links toegevoegd op de Links pagina. Het betreft links naar:

 • de Bassist (online magazine)
 • Basgitaarforum (forum)

Op deze pagina staan al links naar de websites van de fabrikanten van alle apparatuur waarmee ik werk. Tevens vind je er links naar de verschillende fora, review- en muzieknieuwspagina's, online magazines en de grootste muziekbeurzen.

 


 

9 juni 2012

Vandaag heb ik in Gouda een Ashdown MAG600r basversterker opgehaald en in Schiedam twee Ashdown bas speakers, te weten de ABM Mini 48 (4x8") en de ABM Mini 15 (1x15"). De cabinets zijn beide "Made in the U.K.". Deze had ik de afgelopen dagen gevonden en gekocht via Marktplaats.

Thuis natuurlijk meteen aangesloten na plaatsing in de studio. Bij het ophalen had ik alles natuurlijk al getest en alles werkt prima! Nu nog afspraken maken met de buren....

 


 

7 juni 2012

Vanavond was ik bij een vaste klant van me in Cuijk. Hij had me gevraagd te komen omdat hij weer een paar tracks op wil nemen, maar hij dat altijd pas wil doen als hij zeker weet dat alles goed staat ingesteld. En daar ben ik voor. Op zijn verzoek de instelling van zijn Tascam US-144 interface, Cubase en zijn Mindprint En-Voice MKII channelstrip nagelopen. Alles ingesteld en getest en 'up and running'

Succes met de opnames Marinho!

 


 

1 juni 2012

Recentelijk is mijn Sennheiser HD230 die ik zowel in de studio alsook in de woonkamer gebruikte, stuk gegaan. Waarschijnlijk is er een spoeltje stuk en die schijnt niet reparabel te zijn. Echter had ik voor deze hoofdtelefoon net vervangingsonderdelen gekocht (oorschelpen en kabel) voor de rest van mijn leven. En dan zie je dat hij stuk gaat.... Via Ebay.de recentelijk met wat geluk een andere gevonden die echt zo goed als nieuw is. Terwijl deze hoofdtelefoon in 1985 op de markt is gekomen.

Deze hoofdtelefoon is inmiddels binnen en weer operationeel in de woonkamer. Tevens op een andere buitenlandse 2e hands site nog een HD230 gevonden voor een klein prijsje, en die ook maar gekocht. Zo kan ik dadelijk zowel in de woonkamer alsook in de studio genieten van het geluid via mijn favoriete 2-weg hoofdtelefoon met high-end kwaliteit.

 


 

17 mei 2012

Vandaag weer een mooie reacties voor het gastenboek ontvangen van Wilbert en Reinier. Wilbert en Reinier hebben op 12 mei een cursus Cubase gevolgd in de studio in Zevenaar.

Dank je wel voor jullie reactie!

 


 

12 mei 2012

Vandaag had ik Wilbert en Reinier in de studio. De broers zijn enthousiast een studio begonnen en willen nu wat meer tips & trics te weten komen over Cubase. Cubase is een groot pakket en heeft heel veel mogelijkheden. Wilbert en Reinier hebben de voor hen nu belangrijkste onderwerpen al gekozen en we kunnen vandaag dan ook heel gericht daarmee aan het werk. Er komen tips langs over gebruik van hardware, plaatsen en aansluiten van microfoons, het eventueel gaan werken met een digitale console en natuurlijk heel veel over Cubase. Over het instellen ervan, het inrichten van een project en het werken met dynamische effecten via insert en FX effecten via send en return.
Wilbert en Reinier zijn erg tevreden over de nieuwe informatie die ze vergaard hebben en gaan daarmee direct enthousiast aan het werk in hun studio.

Veel succes boys!

 


 

6 mei 2012

De afgelopen tijd weer mooie reacties voor het gastenboek ontvangen van Lenneke en Ralph. Voor Lenneke heb ik 3 tracks opgenomen die ze wil gebruiken voor de toelating op de Herman Brood Academie in Utrecht. Ralph heb ik recentelijk ondersteuning geboden in het aansluiten en instellen van zijn nieuwe PC en master MIDI keyboard. Bedankt Lenneke en Ralph voor jullie reacties!

 


 

25 april 2012

Om jullie als klanten nog beter van dienst te kunnen zijn heb ik vandaag een paar online magazines toegevoegd op de Links pagina. Het betreft links naar de online versies van:

 • Keys
 • Guitar
 • Guitar Player
 • Bass Player

Op deze pagina staan al links naar de websites van de fabrikanten van alle apparatuur waarmee ik werk. Tevens vind je er links naar de verschillende fora, review- en muzieknieuwspagina's, online magazines en de grootste muziekbeurzen.

 


 

20 april 2012

Vandaag heb ik een gebruikte Jackson DKMG Dinky gitaar aangeschaft met dubbele humbuckers van EMG. Deze gitaar kan ingezet gaan worden voor het stevigere werk in de studio.

 


 

14 april 2012

Op deze zaterdag had ik Kenneth in de studio voor zijn introductie met Steinberg WaveLab 7. Kenneth wil zijn eigen tracks gaan masteren met behulp van WaveLab en heeft even wat introductie in WaveLab nodig om te weten hoe en waar te beginnen om de klank van zijn zelfgemaakte tracks verder te optimaliseren. Hij gaat nu zelf met WaveLab aan de slag en komt binnenkort terug met de resultaten.

Veel succes met WaveLab Kenneth!

 


 

9 april 2012

Vandaag op 2e paasdag had ik Lenneke in de studio. Lenneke is singer/songwriter en ik heb een paar van haar prachtige nummers opgenomen in de studio. De opnames zijn heel goed geworden en ze is er erg tevreden mee. Deze tracks zullen gebruikt worden voor de toelating aan de Herman Brood Academie te Utrecht.

Veel succes Lenneke!

 


 

7 april 2012

Deze zaterdag voor Pasen was ik weer bij Ralph in Utrecht. Ralph is een vaste klant en heeft zich door mij laten adviseren over de aanschaf van een middenklasse PC die binnen zijn budget valt. De computer is inmiddels binnen, net als het door hem aangeschafte M-Audio Keystation 88es MIDI keyboard. Nu is het voor mij taak om zijn E-MU 1010 geluidskaart om te bouwen in de nieuwe PC en dan alles aan het werk te krijgen. Dat blijkt een hele uitdaging. Zeker als op het laatst enkel geconstateerd kan worden dat zijn E-MU 1820 breakout module alle dienst weigert. De lampjes branden, maar daar heb je het ook mee gehad. Er is geen toon meer uit te halen. Dan doet zijn Realtek onboard geluidskaart het gelukkig nog stukken beter, en kan Ralph in ieder geval muziek maken.

Andere teleurstelling voor Ralph was dat de computer maar 2 RAM banken op het moederbord blijkt te hebben. De door hem op mijn advies extra aangeschafte 4GB RAM moeten dan ook bij de computerwinkel ingeruild gaan worden voor 8GB RAM, en dan moeten de DIMM's die nu op het moederbord zitten eruit. Maar als dat gedaan is, kan hij helemaal los met de muziek. De computer op zich is prima, Cubase 6 en Omnisphere staan er beide op met de allerlaatste updates.

Succes ermee Ralph!

 


 

5 april 2012

Vandaag heeft Steinberg de HALion 4.5.2 update uitgebracht. In deze versie zijn een aantal issues die er met de vorige versie waren, opgelost. Tevens is er een pre-release update uitgekomen voor Cubase Artist. Die is nu gekomen op versie 6.5.2. Verder is er een driver-update gekomen voor mijn ECHO AudioFire 12 audio-interface. Die heb ik ook maar meteen gedownload en geïnstalleerd op mijn systeem. Die is nu dus weer 100% up-to-date.

Edit:
naast HALion 4.5.2 update heeft Steinberg tevens HALion Sonic en HALion Sonic SE update versie 1.6 uitgebracht. HALion Sonic SE maakt deel uit van Cubase 6 en dus kunnen alle Steinberg klanten die met Cubase 6 werken nu ook gratis de HALion Sonic SE 1.6 update downloaden.

 


 

4 april 2012

Bij mijn vaste leverancier in Nederland (Live Music in Arnhem) heb ik vandaag hun allerlaatste sE Electronics sE2200a grootmembraam condensatormicrofoon gekocht. Deze maakt vanaf nu samen met de 2 kleinmembraam Oktava MK012-01 deel uit van mijn singer/songwriter microfoon setup. Op 1 statief heb ik nu alle microfoons bij elkaar, meteen ongeveer op de juiste positie afgesteld. Hierdoor kan ik de opbouwtijd drastisch inkorten. Dan wordt het ook weer goedkoper voor mijn singer/songwriter klanten om hun songs bij mij in studiokwaliteit op te nemen.

Tevens heb ik er nog een WaveLab 7 EDU meegenomen voor een klant die binnenkort een cursus mastering komt volgen bij mij in de studio.

 


 

2 april 2012

Vandaag is de bestelling van Thomann afgeleverd. De microfoonopstelling voor singer/songwriter (1 statief met daarop 2 Oktava MK 012-01 gitaarmicrofoons en een arm voor een van de beschikbare zangmicrofoons naar keuze) is nu gereed. Het is in de studio nu mogelijk 3 microfoons gelijktijdig via pre-amps naar de console te sturen en op te nemen. Binnenkort volgen er een paar foto's van op de website.

 


 

1 april 2012

Dit weekend (gisteren en vandaag) bezig geweest met het masteren van een aantal instrumentale tracks voor een klant. Eerder heeft hij een cursus Cubase bij me gevolgd, en heb ik hem geholpen met zijn hardware setup. Tevens heb ik eerder al eens wat tracks voor hem gemasterd. Dezelfde tracks heeft hij ook laten masteren bij een professioneel mastering bedrijf (full-time, ik doe dit werk part-time). Punt was echter dat hij en zijn luisteraars mijn mastering even goed vond als die van het professionele bedrijf. Een hoorbare betere kwaliteit leverde het bedrijf dus niet. Echter is het daar wel een stuk duurder. Dus laat hij zijn tracks nu door mij masteren. De eerste versies zijn zojuist naar hem ge-upload. Binnenkort nieuws over de resultaten en misschien wel een berichtje van hem op het gastenboek.

 


 

29 maart 2012

Binnenkort heb ik een opnamesessie met een singer-songwriter. Om haar en haar gitaar zo mooi mogelijk op te kunnen nemen heb ik besloten om maar weer eens een investering te doen in wat hardware. Vandaag heb ik dan ook een matched pair Oktava MK 012-01 kleinmembraam condensator-microfoons besteld met daarbij voor iedere microfoon een spin. Verder dan nog een Presonus Studio Channel 'channel strip' om naast de gitaarmicrofoons (waar ik al pre-amps voor heb) ook de zangmicrofoon door een pre-amp te kunnen halen. Deze bestelling moet dan ergens volgende week binnenkomen met daarbij een K&M beugel waarop ik dan alle 3 microfoons in 1 opstelling kan
monteren voor een mooie setup voor de opnamesessie.

 


 

15 maart 2012

Vandaag een mooie reactie voor het gastenboek ontvangen van Ralph. De afgelopen dagen heb ik Ralph ondersteuning mogen bieden in de keuze en voorbereiding voor de aanschaf van een nieuwe PC en een master MIDI keyboard.

Bedankt Ralph!

 


 

13 maart 2012

Vandaag heeft Steinberg Cubase update 6.0.6 (voor Cubase 6) en hotfix 6.5.1 (voor Cubase 6.5) uitgebracht.

 


 

5 maart 2012

Al weken lang kreeg ik het niet voor elkaar om de Steinberg cc121 controller te laten werken met WaveLab 7 (deze support voor het eerst externe controllers). Ik was in de verwachting met de laatste cc121 Tools ook de laatste Firmware te hebben geïnstalleerd. Maar na het nog eens goed doorlezen van de documentatie en een check op de cc121 bleek dat de laatste versie van de Firmware (1.5.0) er toch niet op stond. Na de update procedure uitgevoerd te hebben werkt het allemaal eindelijk zoals het hoort. Met dank aan de mensen van Steinberg support van het Steinberg Forum.

 


 

3 maart 2012

Vandaag ben ik bij 2 enthousiaste klanten in Zoetermeer. Ze hebben recentelijk Cubase 6 en de  UR824 Steinberg USB audio-interface gekocht. Al enige jaren waren ze met het idee bezig om met muziek aan de slag te gaan en eigen muziek te componeren en op te nemen. En nu is het er dan van gekomen. Misschien mede omdat hun dochter deelneemt aan The Voice kids?

Naast Cubase en de interface hebben ze ook een Novation Impulse MIDI keyboard/controller gekocht. De opdracht voor mij is nu om te zorgen dat alles vlekkeloos werkt en dat ze met een door mij gebouwde template vanaf nu direct aan de slag kunnen met muziek opnemen en mixen na het opstarten van de computer, in plaats van dat ze eerst een tijd kwijt zijn met het maken van allerlei instellingen. Natuurlijk heb ik eerst de gratis Grace Period update van Cubase 6.5 voor hen geregistreerd, gedownload en geïnstalleerd. Daarnaast alle instellingen en aansluitingen gemaakt en er zorg voor gedragen dat alles feilloos en logisch werkt. Met natuurlijk de nodige uitleg erover. Weer twee mensen die vanaf nu lekker bezig kunnen gaan met de muziek, met een systeem waar ze zich geen zorgen om hoeven te maken omdat het perfect staat ingesteld.

Veel succes, ook voor jullie dochter met The Voice kids!

 


 

29 februari 2012

Op deze schrikkeldag heeft Steinberg verrassend Cubase 6.5 uitgebracht. Dit is een betaalde update, ook voor gebruikers van Cubase 6. Er zitten in Cubase 6.5 nieuwe VSTi Synthesizers, enkele nieuwe FX (effect) plugins en een samensmelting van Hitpoints en AudioWarp. En nog wat kleinere tools en functionaliteiten. Als je Cubase 6 bezit is de update voor een gering bedrag aan te schaffen. Voor een aantal Cubase gebruikers zal deze update zeker de moeite waard zijn. Alle info vind je hier.

 


 

22 februari 2012

Vandaag had ik Erik in de studio. Erik is dwarsfluit-docent aan een muziekschool. Daar hebben ze ook de beschikking over een Soundcraft Ghost 24 mengtafel, veel randapparatuur en een computer met daarop Steinberg Nuendo 3, en een 24 kanaals interface die de mengtafel en de PC met elkaar verbindt. Omdat de werkwijze en 'look & feel' van Nuendo en Cubase erg op elkaar lijken, hebben we er vertrouwen in, dat als we samen in Cubase werken, dat in Nuendo niet veel anders zal zijn.
 

Erik vertrekt in de late namiddag huiswaarts met veel nieuwe informatie over het aansluiten van de diverse randapparatuur, instelmogelijkheden van Nuendo in combinatie met de MOTU 24I/O en de console, en het werken met Cubase/Nuendo. Dit gaat zeker helpen om weer verder te komen met de plaatselijke muziekschool.

 


 

15 februari 2012

Deze woensdag heb ik online bij Steinberg een VST Sound Loopset en twee VST Sound Instrument Sets aangeschaft. Het zijn downloadproducten, en het traject van kopen, betalen, downloaden, registreren verliep zeer eenvoudig. Komende periode is er dan ook tijd om ermee aan het werk te gaan.

 


 

11 februari 2012

Vandaag is mijn Steinberg cc121 Cubase AI Controller retour gekomen van reparatie. Hij is weer als nieuw en inmiddels ook weer aangesloten en operationeel in de studio.

 


 

8 februari 2012

Vanochtend heb ik van Thomann een SMS ontvangen met de mededeling dat mijn Steinberg cc121 opgestuurd is. Ik verwacht hem eind deze week of begin volgende week retour.

 


 

4 februari 2012

Deze zaterdag heb ik Kenneth weer in de studio. Kenneth is in het verleden al vaker bij me geweest voor de cursus Cubase en het helpen met masteren en support met zijn hardware setup. Recentelijk heeft Kenneth Windows 7 op zijn computer laten zetten, en sindsdien krijgt hij zijn Lexicon I-Onix audio-interface niet perfect in Cubase aan het werk in combinatie met de Lexicon MX-400 FX processor. Die wil hij in Cubase als External FX inlussen, alleen gaat dat niet goed. Ook ik slaag hier niet in. In Windows XP werkte dit wel prima bij Kenneth, (want dat heb ik zelf een jaar geleden bij hem zo ingesteld) dus zal het zeer waarschijnlijk aan de drivers liggen, die het voor XP wel goed
doen, maar voor W7 helaas niet. Kenneth gaat nu waarschijnlijk om deze reden terug naar XP.

 


 

7 januari 2012

Vandaag heb ik mijn Steinberg cc121 AI Cubase controller ter reparatie verzonden naar Thomann. Het mooie is dat ze al een aantal jaren zelf 3 jaar garantie op je aankopen geven. En na meer dan 2,5 jaar heb ik wat problemen gekregen met een paar knoppen op het apparaat. Maar ik kan hem via Thomann zelfs portovrij (wat een service!) retourneren, waar ze hem dan in Zuid-Duitsland voor mij gaan repareren of vervangen. Hopelijk is hij spoedig weer retour, want we gebruiken hem vooral ook in de Cubase cursussen voor mijn klanten.

 


 

6 januari 2012


In verband met het aanhouden van de crisis hebben we besloten behoudens de kilometer-vergoeding de tarieven dit jaar niet te verhogen. We blijven qua prijzen dus nog steeds staan op het niveau van 2010! Vorig jaar hebben we de prijzen namelijk om dezelfde reden ook niet verhoogd.

En hoe kan dat dan? De cursus wordt gegeven voor hobbyisten, het moet dus vooral ook leuk blijven
 .....en dat kunnen we onder andere realiseren met een scherpe prijsstelling.

 


 

1 januari 2012

AMPS Recordings wenst iedereen een heel goed, gezond en muzikaal 2012!

 

 

 

 

Nieuws 2012

 

Hier vind u het nieuws over AMPS Recording uit 2012.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelde in en rond de studio in dat jaar. 

 

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren.

Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar.

Of ga via deze link direct naar het actuele nieuws.

 

 


 

19 december 2012

Vandaag heeft Steinberg de eerste update uitgebracht voor Cubase (Artist) 7, en wel versie 7.0.1. Verder is er ook een update uitgekomen van HALion Sonic SE voor Cubase (Artist) 5 en Cubase 6.5.

 


 

 

17 december 2012

Vandaag eindelijk weer eens een paar luistervoorbeelden op de website geplaatst. Eerder dit jaar was Lenneke bij mij in de studio om een paar van haar singer/songwriter liedjes op te nemen. Het resultaat daarvan staat nu onderaan de desbetreffende pagina. Klik op de onderstreepte titels om de voorbeelden te beluisteren.

 


 

14 december 2012

Tweedehands heb ik een TC-Helicon Switch-3 footswitch gekocht voor het op afstand live kunnen schakelen van mijn TC-Helicon Quintet voice processor. Vandaag is hij aangesloten en hij werkt prima. Hij was ook nog helemaal nieuw, nooit uitgepakt geweest. Zo worden de laatste kleine missende accessoires aangeschaft voor de studio.

 


 

12 december 2012

Vandaag bij een klant in Huissen zijn setup in orde gemaakt en hem geholpen met het optimaliseren van zijn Cubase 5 template. Alles staat nu perfect ingesteld en zodra hij Cubase heeft opgestart en de template geladen kan hij meteen op gaan nemen. En het goede nieuws voor hem is ook dat zijn Tascam US-122 interface nog steeds voldoet, en hij dus niets nieuw hoeft aan te schaffen.
Veel succes ermee Arjan!

 


 

10 december 2012

Cubase 7 update is vandaag binnengekomen en meteen geïnstalleerd in zowel de 32-bit alsook de 64-bit versie op de studio-PC. Op het eerste gezicht lijkt het goed te werken, maar daarmee kan ik nu aan de slag gaan om dat uit te vinden. Verder heb ik ook de Ashdown FS-4 Footswitch binnengekregen. Daarmee kan ik alle opties van mijn Ashdown ABM500 EVO III versterker nu met de voet schakelen!

 


 

27 november 2012

Vandaag had ik Paul in de studio. Paul componeert en speelt songs met zang, gitaar, bas en percussie. In het verleden werkte Paul ook al met Cubase, maar hij wil er nu weer mee verder gaan. Paul heeft Cubase Artist 6.5 en daarmee moet hij kunnen realiseren wat hij wenst. We zijn vooral bezig met de channel presets in Cubase en het maken van een custom template voor zijn producties. Het gaat prima en na een paar uurtjes weet en heeft Paul precies wat hij wil. Als hij over een tijdje verder is met Cubase komt er een vervolgafspraak.

Veel plezier en succes tot dan Paul!

 


 

22 november 2012

Steinberg blijft aan de weg timmeren. Eergisteren hebben ze updates aangekondigd van HALion en HALion Sonic. Daarnaast worden de Content Sets Hypnotic Dance, Triebwerk en Dark Planet volledige VST instrumenten.

 


 

 

16 november 2012

Op deze vrijdag was Ramien in de studio voor support met Cubase 6.5. We zijn wezen luisteren naar zijn vocal recordings en aan de hand daarvan bezig gegaan met het gebruik van dynamische effecten op de inserts en reverbs op de FX-send/return in Cubase. Op deze manier hebben we zijn vocals in de mix naar een nieuw level gebracht. Er hoeven dus ook geen 'pre-amp/channelstrip toverdozen' of 'heilige graal microfoons' te worden aangeschaft. Die trouwens niet bestaan.........succes Ramien!

 


 

14 november 2012

Steinberg heeft vandaag versie 7 van Cubase aangekondigd!
Cubase 7 ziet er toch weer flink anders uit dan zijn voorgangers en er zitten veel nieuwe opties in. Deze opties zijn veelal overgenomen uit wensen van klanten en zal daarom naar mijn verwachting goed ontvangen worden. Er is weer veel te leren, in eerste instantie voor mij, zodat ik de kennis weer kan overdragen aan de nieuwe gebruikers die bij A.M.P.S. Recordings komen voor een cursus Cubase 7.

Natuurlijk kun je ook nog steeds bij ons terecht voor een cursus in Cubase 6.5, Cubase 5 en oudere versies. Steinberg geeft aan dat Cubase 7 beschikbaar is vanaf 5 december 2012. Dus een mooi sinterklaas cadeau misschien?

 


 

9 november 2012

Vandaag had ik Kenneth in de studio. We hebben ons bezig gehouden met alles omtrent sampling. Dus van het maken van samples, het slicen en editen in WaveLab en het inladen en bewerken in de sampler (in dit geval HALion 4) van Steinberg. Kenneth heeft veel geleerd en kan hiermee thuis nu weer zelf verder aan de slag met WaveLab en Kontakt.

Veel succes met samplen Kenneth!

 


 

27 oktober 2012

Deze zaterdag heb ik Arjan in de studio. Arjan is al vele jaren werkzaam als DJ en heeft in het verleden al gewerkt met Cubase. Hij heeft het pakket altijd netjes ge-update bij een nieuwe versie, maar er eigenlijk jaren lang niets mee gedaan. Nu wil Arjan weer met Cubase aan de slag. Voor een frisse start wil hij de nieuwe functies die hij denkt te gaan gebruiken goed leren kennen, en is hij daarnaast opzoek naar 'tips en tricks' om hetgeen hij wil bereiken zo gemakkelijk mogelijk te realiseren. En gelukkig kan alles wat hij wil met Cubase. We hebben vandaag al veel behandeld en over twee weken gaan we verder.

Tot over twee weken Arjan!

 


 

26 oktober 2012

Vandaag is Windows 8 geïntroduceerd. Steinberg heeft al een aantal tests gedaan met Cubase. Het schijnt dat alles naar behoren werkt en dat Windows 8 zich niet anders gedraagt dan Windows 7. Ben je dus van plan over te stappen of een nieuwe computer te kopen die op Windows draait, dan kun je er gerust vanuitgaan dat het als vanouds werkt ten opzichte van de vorige versie. Denk er wel om dat als je overstapt van 32-bits naar 64-bits, je 64-bits drivers nodig hebt voor al je hardware. Dit moet je dus wel checken vóórdat je overstapt.

 


 

23 oktober 2012

Vanavond was ik bij Steven in Duiven. Steven heeft vroeger altijd met Cubase gewerkt en enkele jaren geleden dan ook weer Cubase 5 aangeschaft. Echter veel verder gekomen dan de oude techniek is hij daarmee niet (zo zegt hij zelf) en hij heeft zich ook nooit erg verdiept in VST(i), routings van audio etcetera. Nu heeft hij mijn hulp ingeroepen om wat issues met VST en het aansluiten en instellen van zijn Behringer BCF2000 controller. De BCF2000 hadden we ik korte tijd prima draaiend in Mackie mode.

Daarnaast heb ik Steven nog een heel aantal tips gegeven over het aansluiten vanapparatuur.
Met hetgeen ik Steven in de studio heb laten zien wat zijn Cubase allemaal in petto heeft, is Steven nog veel enthousiaster van Cubase geworden en wil hij er meer van leren en vooral mee gaan werken.

Veel succes ermee Steven, ik zie je studio-schema tegemoet en tot gauw.

 


 

20 oktober 2012

Op deze mooie zaterdag had ik Rick weer in de studio voor zijn 2e deel van zijn cursus Cubase.
Vandaag zijn we bezig geweest met VST Instrument (VSTi) en met het werken met groepen in de mixer. VSTi is voor Rick een redelijk nieuw terrein omdat zijn oude computer dit in het verleden niet aankon wat betreft performance. Zijn huidige computer heeft rekenkracht genoeg en hij heeft nu een goede nieuwe start gemaakt. Ook de mogelijkheden van Freeze in Cubase vind hij fantastisch. Heeft je computer het eens lastig, dan Freeze je gewoon wat VSTi's of audiosporen met zware VST bewerking en je computer kan het weer prima aan.

Als laatste zijn we bezig geweest met de bij A.M.P.S. Recordings zo welbekende templates. Dit is iets waar echt alle klanten heel erg blij van worden. Want kun je eenmaal goede templates bouwen, dan hoef je je niet meer zoveel met de computer en de instellingen in Cubase bezig te houden, maar kun je aan de slag met je muziek.
En daar gaat het om. Veel succes en plezier Rick!

 


 

1 oktober 2012

Vandaag gaat het nieuwe BTW tarief van 21% in. A.M.P.S. Recordings heeft besloten deze BTW verhoging niet aan de klanten door te berekenen. Dus we hanteren wel vanaf vandaag het hogere BTW tarief maar daarvan merkt u niets in de prijs! Economisch zijn de tijden immers al zwaar genoeg.

Wij hopen hiermee onze klanten goed van dienst te zijn.

 


 

29 september 2012

Vandaag had ik Edwin in de studio. Edwin maakt veel remixen en heeft Cubase nodig om goede intro's te kunnen maken voor zijn mixen. Dat wil hij doen met Cubase Elements 6. Echter is Cubase nog nieuw voor hem en heeft hij wat ondersteuning nodig om goed opweg geholpen te worden. Dat is deze zaterdag dan gezellig en ontspannen gedaan. Edwin weet wat hij weten wil en kan nu vol aan de slag met zijn remixen.

Veel succes met de jaarmix 2012 Edwin!

 


 

10 september 2012

Vandaag heeft Steinberg een hotfix update uitgebracht voor Cubase (Artist), en wel versie 6.5.4.
Er schijnen dus wat problemen te zijn geconstateerd in de 6.5.3 release.

 


 

8 september 2012

Deze zaterdag had ik Rick in de studio. Rich heeft in het verleden heel veel gedaan in de muziek en met studio-apparatuur. Hij heeft nog allerlei appratuur uit het verleden en heeft de koorts van het muziek maken weer helemaal te pakken gekregen. Recentelijk heeft hij Cubase Artist 6.5 en een Focusrite Scarlett gekocht. Maar Cubase ziet er heel anders uit dan zijn (hele) oude versie van Cubase 3.0. Dus maakt Rick hier een frisse start met Cubase 6.5 en vertrekt hij enthousiast naar huis om aan de slag te gaan, en ik oktober terug te komen met veel vragen.

Succes zover Rick!

 


 

6 september 2012

Vanavond was ik bij een klant in Huissen om zijn Cubase SL3 te her-installeren op een nieuwe Windows 7 laptop. De uitdaging was vooral dat de installatie weigerde bij de software voor de eLicenser. De problemen daarmee zijn opgelost en zijn oude Cubase draait weer prima. Daarnaast zijn nieuwe Focusrite Scarlett 8i6 goed ingesteld op de nieuwe computer in combinatie met Cubase. Alles werkt weer prima en Caspar kan weer verder met zijn werk. Succes ermee!

 


 

30 augustus 2012

Vandaag was ik weer bij een klant in Velp voor een vervolg op de eerdere cursus Cubase. De vorige keer ging het vooral om het instellen van Cubase op de computer en het maken van een goede en efficiënte template voor zijn projecten. Ditmaal was ook een muziekvriend van hem aangehaakt om de kennis te delen. Nu ging het hoofdzakelijk om het gebruik van dynamische effecten op de inserts op de audiokanalen in Cubase om de basis voor een goede mix neer te kunnen zetten. Er is in korte tijd veel gedaan en geleerd.

Veel succes Dion en Bas!

 


 

26 augustus 2012

Deze zondag was ik bij een goede klant van AMPS Recordings in Rheden. De klantvraag was advies te geven over de optimale opstelling van de Tascam DM-4800 console met de Genelec 8040 monitor speakers in combinatie met de beeldschermen van zijn computer voor Cubase. Samen hebben we de situatie en posities doorgesproken en is er inmiddels een bureau aangeschaft om alles goed op te kunnen plaatsen. Binnenkort volgt er een nieuwe afspraak om alles aan te sluiten en in te stellen zodat alles weer vlekkeloos werkt.

 


 

12 augustus 2012

Afgelopen zaterdag was ik bij een goede klant in Amsterdam om zijn nieuwe computersysteem te voorzien van alle benodigde drivers en programmatuur zodat hij goed aan het werk kan. Drivers voor zijn hardware (Lexicon I-ONIX en MX400, NI Maschine en Kore 2 en Yamaha Motif XF8) stonden er betrekkelijk snel goed op. Datzelfde gold voor zijn Steinberg Cubase 5 en WaveLab 7 versies. De software van Native Instruments, en wel te zeggen Komplete 6 en de update Komplete 8 Ultimate hadden veel meer tijd nodig. Deze vergden enkele uren. Zo werd het al met al een lange dag.

 


 

8 augustus 2012

Vandaag heeft Steinberg de Cubase 6.5.3 maintenance update uitgebracht. In deze versie zitten wat kleine nieuwe functies en zijn een paar issues die er met de vorige versie waren, opgelost.

 


 

17 juli 2012

Vanochtend is de Ashdown MAG600r opgehaald door een enthousiaste en ervaren bassist. Beide basversterkers die te koop stonden zijn dus nu verkocht. AMPS Recordings heeft op dit moment niets meer te koop staan.

 


 

14 juli 2012

Gisteravond is de Washburn SX30B bascombo die ik te koop had staan, verkocht. Ook voor de Ashdown MAG600r 575W 19" basversterker top is reeds een geïnteresseerde gevonden, maar die deal is nog niet 100% gesloten. Zodra de deal afgerond is of de versterker weer beschikbaar komt, is dat hier te lezen.

 


 

9 juli 2012

Vanavond heb ik de website voorzien van wat nieuwe foto's van de nieuwste aanwinsten. Het meeste is erbij gekomen op het gebied van instrumentversterking. Waar vooral Ashdown en ook Marshall toch wel 'mijn merken' zijn geworden. Alle grote cabinets zijn van Ashdown, voor zowel bas (ABM serie) alsook voor gitaar (Fallen Angel serie). Als basversterker heb ik ook een Ashdown ABM, de 500 EVO III. De Marshall eindtrap voor gitaar is een welbekende Valvestate.

 


 

8 juli 2012

De via Ebay.de gekochte Marshall Valvestate 8008 2x80W gitaar eindversterker is vandaag afgeleverd door een vriend uit Duitsland waar ik de versterker naar toe had laten sturen. Scheelt toch ruim € 20 in de verzendkosten! De versterker heb ik vandaag nog ingebouwd in het gitaarrack en hij klinkt prima.

 


 

7 juli 2012

Vandaag heb ik in Zuid-Limburg mijn Ashdown Fallen Angel FA412F gitaarcabinet opgehaald die ik via Marktplaats heb gekocht. Ik heb hem nog niet op flink vermogen kunnen proberen (wegens de buren), maar hij klinkt prima. Nu nog wachten op mijn Marshall Valvestate 8008 eindversterker die ik via Ebay in Duitsland gekocht heb en ik ben compleet met de instrumentversterking voor bas en gitaar.

 


 

6 juli 2012

Op deze vrijdag is na slechts 2 dagen mijn Thomann bestelling al binnengekomen met een Neutrik patchbay, een Adam Hall 19" stroom verdeeldoos met schakelaar en wat kabels om mijn gitaarrack compleet te kunnen aansluiten als de via Ebay gekochte Marshall Valvestate 8008 er is.

 


 

4 juli 2012

Wat spullen besteld bij Thomann om mijn gitaarrack compleet te kunnen aansluiten. Ik heb net via Ebay Duitsland een Marshall Valvestate 8008 eindversterker voor gitaar gekocht, en die kan ik alleen aansluiten als ik er ook nog een patchbay bij heb om alle schakelingen te maken, en een eigen stroomdistributie in het rack. Daarvoor koop ik nog een 19" Adam Hall stekkerblok met schakelaar.

Als alles binnen is kan het perfect worden aangesloten. Via de patchbay kan ik dan schakelen of ik gitaar wil spelen/opnemen via het mengpaneel of alleen spelen via een cabinet. Die laatste moet er trouwens nog wel komen. Op dit moment heb ik een Ashdown Fallen Angel FA412F 240W cabinet op Marktplaats op het oog.

 


 

3 juli 2012

Deze dinsdag zijn er weer wat (Metal) cassettes binnengekomen van TDK en SONY. Verder ook nog een pakketje TDK SA 90. Binnenkort gaan er wel weer wat TDK SA 90's en SONY UX tapes in de verkoop omdat ik nu een aardige verzameling TDK SA, SA-X, SONY UX-S, een paar Maxell XLII en ook Metal tapes van TDK en SONY heb opgebouwd waar ik in principe genoeg aan heb voor klanten.

 


 

1 juli 2012

Vandaag heb ik de Ashdown MAG600r basshead en de Washburn SX30B basscombo te koop gezet op Marktplaats en op deze website in de sectie "Te koop en gevraagd" De MAG600r staat dus nu te koop omdat ik recentelijk een Ashdown ABM 500 EVO III kon kopen. De Washburn SX30B gebruik ik eigenlijk al jaren niet meer en kan dus ook in de verkoop. Er is ook geen ruimte meer voor in de studio.

 


 

29 juni 2012

Op deze vrijdag heb ik weer een paar cassettes ontvangen met de post. Het zijn 2 TDK SA-X 90's. Met wat er nu nog moet komen heb ik ruim voldoende voorraad tapes voor in de studio van goede tot zeer goede kwaliteit. De beste zijn de TDK SA-X, de SONY UX-S en de TDK en SONY metal tapes. Mogelijk gaan de SONY UX en de TDK SA cassettes weer in de verkoop. Deze zitten allen nog in de originele verkoopverpakking.

 

Verder is mijn Ashdown ABM 500 EVO III bas-top binnengekomen. Dit was een demo-model van Music Store (Köln) en die hadden ze te koop aangeboden op Ebay. Deze versterker was dus hun demo uit de winkel en die heb ik kunnen kopen voor minder dan de helft van de nieuwprijs! Daarbij heb ik dan meteen de benodigde Speakon kabels gekocht om hem aan te kunnen sluiten op mijn Ashdown ABM Mini cabinets. De versterker heeft toch flink meer vermogen dan de MAG600r! Ik had de ABM 500 op mijn wensenlijstje staan als upgrade voor de ook pas net gekochte MAG600r omdat de ABM 500 EVO III een buizencircuit heeft, en dat klinkt toch wel heel fijn. Hiermee is mijn bas setup helemaal compleet.

 


 

28 juni 2012

Vandaag heb ik de via Marktplaats aangeschafte Maxell XL II 90 cassettes binnengekregen.

 


 

25 juni 2012

Vandaag zijn de eerder gekochte SONY UX, UX-S en Metal XR 90 cassettes binnengekomen. En ook nog de Metal ES 90. Ik verwacht nog verschillende zendingen. Wat er dan 'over' is, gaat in de verkoop op Marktplaats. Dat zijn dan allemaal gesealde NOS (New Old Stock) cassettes van hoge kwaliteit en alleen maar van merken als SONY, TDK en Maxell.

 


 

22 juni 2012

Vandaag weer een paar TDK SA90 en SONY UX-S 90 cassettebandjes binnengekregen die ik had gekocht via Marktplaats. Ook dit zijn natuurlijk weer NOS (New Old Stock) gesealde tapes.

 


 

20 juni 2012

Vandaag een paar TDK SA90 cassettebandjes binnengekregen die ik had gekocht via Marktplaats.
Alle cassettebandjes die ik online koop zijn NOS (New Old Stock), dus als nieuw, en nog gesealed. Binnenkort komen de prijzen online van het leveren van een mix- of mastertrack op 2-track stereo cassette naar keuze.

Als ik alles compleet heb is er in ieder geval de keuze tussen CrO2 (chrome), in verschillende kwaliteits- en prijsklassen en Metal cassettes van TDK en SONY. Mogelijk komen er ook nog wat Maxell tapes bij van het type XLII (chrome).

 


 

19 juni 2012

Vanavond was ik bij Dion in Velp. Dion was vorige week bij me voor een oriëntatie en we gaan nu bij hem in de studio aan de slag. Dion speelt gitaar, bas, drums en keys. Hij werkte tot voor kort met Adobe Audition maar hij stapt nu over naar Cubase. Punt is nu om alles goed voor Cubase in te stellen en een template voor hem te maken die het beste past bij zijn workflow. Hiermee zijn we samen een paar uur druk en daarna heeft hij een goed werkend systeem en een perfecte template.

De volgende stap is om Dion verder wegwijs te maken in het mixen en het werken met dynamische- en reverb effecten, het aanpassen/verbeteren van de gitaarsound en ervoor zorgen dat de mixen gaan klinken zoals hij dat wil. Dit zal dan kort voor of na de zomervakantie gaan gebeuren.

 


 

18 juni 2012

Deze avond via Ebay diverse gesealde compactcassettes aangeschaft. Er bestaan tegenwoordig nog prima cassettedecks, alleen cassettes worden er niet meer gemaakt. Maar met wat geluk zijn er voor nog redelijke prijzen wel nieuwe audiocassettes te koop. Zelf had ik nog wat hele goedeES 90 bij gekocht. De komende dagen zal er nog wel iets bijkomen. Dan heb ik een redelijk voorraadje NOS (New Old Stock) audio compactcassettes voor in de studio.

Mochten er dus klanten komen die hun mix op een audio cassette (of MiniDisk of DAT) willen hebben, dan kan dat vanaf nu. De opnames worden gemaakt op mijn professionele Tascam 112 MKII deck.

 


 

16 juni 2012

Vandaag was ik bij Kenneth in Amsterdam. We hebben samen twee tracks van hem gemasterd in WaveLab 7. Daarnaast zijn we bezig geweest met de juiste instelling van zijn KRK subwoofer. Naast nog wat tips over mastering heb ik hem geadviseerd over de aanschaf van een custom built audio-PC. Hiervoor zal ik binnenkort een offerte voor hem laten opstellen. Hij krijgt dan een PC van mijn leverancier helemaal op maat met de juiste specificaties om jaren vooruit te kunnen in de studio. Die computer kan dan moeiteloos omgaan met vele gigabytes samples en zware VST's.

 


 

14 juni 2012

Deze donderdagavond heb ik Dion in de studio voor een kennismaking. Dion heeft thuis een kleine home-studio en werkte tot nu met Adobe Audition. Echter heeft hij de overstap gemaakt naar Cubase en is hij enerzijds op zoek naar de ideale workflow voor hem in Cubase, en anderszijds naar info over de juiste toepassing van dynamische effecten, FX, routing etcetera. Tevens kan ik hem mogelijk nog voorzien van wat nuttige tips voor het opnameproces om tot de juiste gewenste 'sound' te komen. Vanaf komende week gaan we samen bij hem in de studio aan de slag met zijn vragen.

 


 

13 juni 2012

Gisteren heb ik mijn tweede Sennheiser HD230 2-weg hoofdtelefoon binnengekregen. Ik had eerder ook een HD230 maar recentelijk was er een spoeltje van kapot gegaan. Die zijn niet te repareren en ook niet meer als onderdeel te koop. Dus was ik op internet op zoek gegaan naar tweedehands exemplaar. Ze stammen alweer uit 1985. Maar het geluid is gewoonweg fenomenaal. En omdat ze heel natuurgetrouw vlak weergeven zijn ze ook zeer geschikt in de studio. Nu heb ik er zelfs 2!

Verder heb ik vandaag een paar links toegevoegd op de Links pagina. Het betreft links naar:

 • de Bassist (online magazine)
 • Basgitaarforum (forum)

Op deze pagina staan al links naar de websites van de fabrikanten van alle apparatuur waarmee ik werk. Tevens vind je er links naar de verschillende fora, review- en muzieknieuwspagina's, online magazines en de grootste muziekbeurzen.

 


 

9 juni 2012

Vandaag heb ik in Gouda een Ashdown MAG600r basversterker opgehaald en in Schiedam twee Ashdown bas speakers, te weten de ABM Mini 48 (4x8") en de ABM Mini 15 (1x15"). De cabinets zijn beide "Made in the U.K.". Deze had ik de afgelopen dagen gevonden en gekocht via Marktplaats.

Thuis natuurlijk meteen aangesloten na plaatsing in de studio. Bij het ophalen had ik alles natuurlijk al getest en alles werkt prima! Nu nog afspraken maken met de buren....

 


 

7 juni 2012

Vanavond was ik bij een vaste klant van me in Cuijk. Hij had me gevraagd te komen omdat hij weer een paar tracks op wil nemen, maar hij dat altijd pas wil doen als hij zeker weet dat alles goed staat ingesteld. En daar ben ik voor. Op zijn verzoek de instelling van zijn Tascam US-144 interface, Cubase en zijn Mindprint En-Voice MKII channelstrip nagelopen. Alles ingesteld en getest en 'up and running'

Succes met de opnames Marinho!

 


 

1 juni 2012

Recentelijk is mijn Sennheiser HD230 die ik zowel in de studio alsook in de woonkamer gebruikte, stuk gegaan. Waarschijnlijk is er een spoeltje stuk en die schijnt niet reparabel te zijn. Echter had ik voor deze hoofdtelefoon net vervangingsonderdelen gekocht (oorschelpen en kabel) voor de rest van mijn leven. En dan zie je dat hij stuk gaat.... Via Ebay.de recentelijk met wat geluk een andere gevonden die echt zo goed als nieuw is. Terwijl deze hoofdtelefoon in 1985 op de markt is gekomen.

Deze hoofdtelefoon is inmiddels binnen en weer operationeel in de woonkamer. Tevens op een andere buitenlandse 2e hands site nog een HD230 gevonden voor een klein prijsje, en die ook maar gekocht. Zo kan ik dadelijk zowel in de woonkamer alsook in de studio genieten van het geluid via mijn favoriete 2-weg hoofdtelefoon met high-end kwaliteit.

 


 

17 mei 2012

Vandaag weer een mooie reacties voor het gastenboek ontvangen van Wilbert en Reinier. Wilbert en Reinier hebben op 12 mei een cursus Cubase gevolgd in de studio in Zevenaar.

Dank je wel voor jullie reactie!

 


 

12 mei 2012

Vandaag had ik Wilbert en Reinier in de studio. De broers zijn enthousiast een studio begonnen en willen nu wat meer tips & trics te weten komen over Cubase. Cubase is een groot pakket en heeft heel veel mogelijkheden. Wilbert en Reinier hebben de voor hen nu belangrijkste onderwerpen al gekozen en we kunnen vandaag dan ook heel gericht daarmee aan het werk. Er komen tips langs over gebruik van hardware, plaatsen en aansluiten van microfoons, het eventueel gaan werken met een digitale console en natuurlijk heel veel over Cubase. Over het instellen ervan, het inrichten van een project en het werken met dynamische effecten via insert en FX effecten via send en return.
Wilbert en Reinier zijn erg tevreden over de nieuwe informatie die ze vergaard hebben en gaan daarmee direct enthousiast aan het werk in hun studio.

Veel succes boys!

 


 

6 mei 2012

De afgelopen tijd weer mooie reacties voor het gastenboek ontvangen van Lenneke en Ralph. Voor Lenneke heb ik 3 tracks opgenomen die ze wil gebruiken voor de toelating op de Herman Brood Academie in Utrecht. Ralph heb ik recentelijk ondersteuning geboden in het aansluiten en instellen van zijn nieuwe PC en master MIDI keyboard. Bedankt Lenneke en Ralph voor jullie reacties!

 


 

25 april 2012

Om jullie als klanten nog beter van dienst te kunnen zijn heb ik vandaag een paar online magazines toegevoegd op de Links pagina. Het betreft links naar de online versies van:

 • Keys
 • Guitar
 • Guitar Player
 • Bass Player

Op deze pagina staan al links naar de websites van de fabrikanten van alle apparatuur waarmee ik werk. Tevens vind je er links naar de verschillende fora, review- en muzieknieuwspagina's, online magazines en de grootste muziekbeurzen.

 


 

20 april 2012

Vandaag heb ik een gebruikte Jackson DKMG Dinky gitaar aangeschaft met dubbele humbuckers van EMG. Deze gitaar kan ingezet gaan worden voor het stevigere werk in de studio.

 


 

14 april 2012

Op deze zaterdag had ik Kenneth in de studio voor zijn introductie met Steinberg WaveLab 7. Kenneth wil zijn eigen tracks gaan masteren met behulp van WaveLab en heeft even wat introductie in WaveLab nodig om te weten hoe en waar te beginnen om de klank van zijn zelfgemaakte tracks verder te optimaliseren. Hij gaat nu zelf met WaveLab aan de slag en komt binnenkort terug met de resultaten.

Veel succes met WaveLab Kenneth!

 


 

9 april 2012

Vandaag op 2e paasdag had ik Lenneke in de studio. Lenneke is singer/songwriter en ik heb een paar van haar prachtige nummers opgenomen in de studio. De opnames zijn heel goed geworden en ze is er erg tevreden mee. Deze tracks zullen gebruikt worden voor de toelating aan de Herman Brood Academie te Utrecht.

Veel succes Lenneke!

 


 

7 april 2012

Deze zaterdag voor Pasen was ik weer bij Ralph in Utrecht. Ralph is een vaste klant en heeft zich door mij laten adviseren over de aanschaf van een middenklasse PC die binnen zijn budget valt. De computer is inmiddels binnen, net als het door hem aangeschafte M-Audio Keystation 88es MIDI keyboard. Nu is het voor mij taak om zijn E-MU 1010 geluidskaart om te bouwen in de nieuwe PC en dan alles aan het werk te krijgen. Dat blijkt een hele uitdaging. Zeker als op het laatst enkel geconstateerd kan worden dat zijn E-MU 1820 breakout module alle dienst weigert. De lampjes branden, maar daar heb je het ook mee gehad. Er is geen toon meer uit te halen. Dan doet zijn Realtek onboard geluidskaart het gelukkig nog stukken beter, en kan Ralph in ieder geval muziek maken.

Andere teleurstelling voor Ralph was dat de computer maar 2 RAM banken op het moederbord blijkt te hebben. De door hem op mijn advies extra aangeschafte 4GB RAM moeten dan ook bij de computerwinkel ingeruild gaan worden voor 8GB RAM, en dan moeten de DIMM's die nu op het moederbord zitten eruit. Maar als dat gedaan is, kan hij helemaal los met de muziek. De computer op zich is prima, Cubase 6 en Omnisphere staan er beide op met de allerlaatste updates.

Succes ermee Ralph!

 


 

5 april 2012

Vandaag heeft Steinberg de HALion 4.5.2 update uitgebracht. In deze versie zijn een aantal issues die er met de vorige versie waren, opgelost. Tevens is er een pre-release update uitgekomen voor Cubase Artist. Die is nu gekomen op versie 6.5.2. Verder is er een driver-update gekomen voor mijn ECHO AudioFire 12 audio-interface. Die heb ik ook maar meteen gedownload en geïnstalleerd op mijn systeem. Die is nu dus weer 100% up-to-date.

Edit:
naast HALion 4.5.2 update heeft Steinberg tevens HALion Sonic en HALion Sonic SE update versie 1.6 uitgebracht. HALion Sonic SE maakt deel uit van Cubase 6 en dus kunnen alle Steinberg klanten die met Cubase 6 werken nu ook gratis de HALion Sonic SE 1.6 update downloaden.

 


 

4 april 2012

Bij mijn vaste leverancier in Nederland (Live Music in Arnhem) heb ik vandaag hun allerlaatste sE Electronics sE2200a grootmembraam condensatormicrofoon gekocht. Deze maakt vanaf nu samen met de 2 kleinmembraam Oktava MK012-01 deel uit van mijn singer/songwriter microfoon setup. Op 1 statief heb ik nu alle microfoons bij elkaar, meteen ongeveer op de juiste positie afgesteld. Hierdoor kan ik de opbouwtijd drastisch inkorten. Dan wordt het ook weer goedkoper voor mijn singer/songwriter klanten om hun songs bij mij in studiokwaliteit op te nemen.

Tevens heb ik er nog een WaveLab 7 EDU meegenomen voor een klant die binnenkort een cursus mastering komt volgen bij mij in de studio.

 


 

2 april 2012

Vandaag is de bestelling van Thomann afgeleverd. De microfoonopstelling voor singer/songwriter (1 statief met daarop 2 Oktava MK 012-01 gitaarmicrofoons en een arm voor een van de beschikbare zangmicrofoons naar keuze) is nu gereed. Het is in de studio nu mogelijk 3 microfoons gelijktijdig via pre-amps naar de console te sturen en op te nemen. Binnenkort volgen er een paar foto's van op de website.

 


 

1 april 2012

Dit weekend (gisteren en vandaag) bezig geweest met het masteren van een aantal instrumentale tracks voor een klant. Eerder heeft hij een cursus Cubase bij me gevolgd, en heb ik hem geholpen met zijn hardware setup. Tevens heb ik eerder al eens wat tracks voor hem gemasterd. Dezelfde tracks heeft hij ook laten masteren bij een professioneel mastering bedrijf (full-time, ik doe dit werk part-time). Punt was echter dat hij en zijn luisteraars mijn mastering even goed vond als die van het professionele bedrijf. Een hoorbare betere kwaliteit leverde het bedrijf dus niet. Echter is het daar wel een stuk duurder. Dus laat hij zijn tracks nu door mij masteren. De eerste versies zijn zojuist naar hem ge-upload. Binnenkort nieuws over de resultaten en misschien wel een berichtje van hem op het gastenboek.

 


 

29 maart 2012

Binnenkort heb ik een opnamesessie met een singer-songwriter. Om haar en haar gitaar zo mooi mogelijk op te kunnen nemen heb ik besloten om maar weer eens een investering te doen in wat hardware. Vandaag heb ik dan ook een matched pair Oktava MK 012-01 kleinmembraam condensator-microfoons besteld met daarbij voor iedere microfoon een spin. Verder dan nog een Presonus Studio Channel 'channel strip' om naast de gitaarmicrofoons (waar ik al pre-amps voor heb) ook de zangmicrofoon door een pre-amp te kunnen halen. Deze bestelling moet dan ergens volgende week binnenkomen met daarbij een K&M beugel waarop ik dan alle 3 microfoons in 1 opstelling kan
monteren voor een mooie setup voor de opnamesessie.

 


 

15 maart 2012

Vandaag een mooie reactie voor het gastenboek ontvangen van Ralph. De afgelopen dagen heb ik Ralph ondersteuning mogen bieden in de keuze en voorbereiding voor de aanschaf van een nieuwe PC en een master MIDI keyboard.

Bedankt Ralph!

 


 

13 maart 2012

Vandaag heeft Steinberg Cubase update 6.0.6 (voor Cubase 6) en hotfix 6.5.1 (voor Cubase 6.5) uitgebracht.

 


 

5 maart 2012

Al weken lang kreeg ik het niet voor elkaar om de Steinberg cc121 controller te laten werken met WaveLab 7 (deze support voor het eerst externe controllers). Ik was in de verwachting met de laatste cc121 Tools ook de laatste Firmware te hebben geïnstalleerd. Maar na het nog eens goed doorlezen van de documentatie en een check op de cc121 bleek dat de laatste versie van de Firmware (1.5.0) er toch niet op stond. Na de update procedure uitgevoerd te hebben werkt het allemaal eindelijk zoals het hoort. Met dank aan de mensen van Steinberg support van het Steinberg Forum.

 


 

3 maart 2012

Vandaag ben ik bij 2 enthousiaste klanten in Zoetermeer. Ze hebben recentelijk Cubase 6 en de  UR824 Steinberg USB audio-interface gekocht. Al enige jaren waren ze met het idee bezig om met muziek aan de slag te gaan en eigen muziek te componeren en op te nemen. En nu is het er dan van gekomen. Misschien mede omdat hun dochter deelneemt aan The Voice kids?

Naast Cubase en de interface hebben ze ook een Novation Impulse MIDI keyboard/controller gekocht. De opdracht voor mij is nu om te zorgen dat alles vlekkeloos werkt en dat ze met een door mij gebouwde template vanaf nu direct aan de slag kunnen met muziek opnemen en mixen na het opstarten van de computer, in plaats van dat ze eerst een tijd kwijt zijn met het maken van allerlei instellingen. Natuurlijk heb ik eerst de gratis Grace Period update van Cubase 6.5 voor hen geregistreerd, gedownload en geïnstalleerd. Daarnaast alle instellingen en aansluitingen gemaakt en er zorg voor gedragen dat alles feilloos en logisch werkt. Met natuurlijk de nodige uitleg erover. Weer twee mensen die vanaf nu lekker bezig kunnen gaan met de muziek, met een systeem waar ze zich geen zorgen om hoeven te maken omdat het perfect staat ingesteld.

Veel succes, ook voor jullie dochter met The Voice kids!

 


 

29 februari 2012

Op deze schrikkeldag heeft Steinberg verrassend Cubase 6.5 uitgebracht. Dit is een betaalde update, ook voor gebruikers van Cubase 6. Er zitten in Cubase 6.5 nieuwe VSTi Synthesizers, enkele nieuwe FX (effect) plugins en een samensmelting van Hitpoints en AudioWarp. En nog wat kleinere tools en functionaliteiten. Als je Cubase 6 bezit is de update voor een gering bedrag aan te schaffen. Voor een aantal Cubase gebruikers zal deze update zeker de moeite waard zijn. Alle info vind je hier.

 


 

22 februari 2012

Vandaag had ik Erik in de studio. Erik is dwarsfluit-docent aan een muziekschool. Daar hebben ze ook de beschikking over een Soundcraft Ghost 24 mengtafel, veel randapparatuur en een computer met daarop Steinberg Nuendo 3, en een 24 kanaals interface die de mengtafel en de PC met elkaar verbindt. Omdat de werkwijze en 'look & feel' van Nuendo en Cubase erg op elkaar lijken, hebben we er vertrouwen in, dat als we samen in Cubase werken, dat in Nuendo niet veel anders zal zijn.
 

Erik vertrekt in de late namiddag huiswaarts met veel nieuwe informatie over het aansluiten van de diverse randapparatuur, instelmogelijkheden van Nuendo in combinatie met de MOTU 24I/O en de console, en het werken met Cubase/Nuendo. Dit gaat zeker helpen om weer verder te komen met de plaatselijke muziekschool.

 


 

15 februari 2012

Deze woensdag heb ik online bij Steinberg een VST Sound Loopset en twee VST Sound Instrument Sets aangeschaft. Het zijn downloadproducten, en het traject van kopen, betalen, downloaden, registreren verliep zeer eenvoudig. Komende periode is er dan ook tijd om ermee aan het werk te gaan.

 


 

11 februari 2012

Vandaag is mijn Steinberg cc121 Cubase AI Controller retour gekomen van reparatie. Hij is weer als nieuw en inmiddels ook weer aangesloten en operationeel in de studio.

 


 

8 februari 2012

Vanochtend heb ik van Thomann een SMS ontvangen met de mededeling dat mijn Steinberg cc121 opgestuurd is. Ik verwacht hem eind deze week of begin volgende week retour.

 


 

4 februari 2012

Deze zaterdag heb ik Kenneth weer in de studio. Kenneth is in het verleden al vaker bij me geweest voor de cursus Cubase en het helpen met masteren en support met zijn hardware setup. Recentelijk heeft Kenneth Windows 7 op zijn computer laten zetten, en sindsdien krijgt hij zijn Lexicon I-Onix audio-interface niet perfect in Cubase aan het werk in combinatie met de Lexicon MX-400 FX processor. Die wil hij in Cubase als External FX inlussen, alleen gaat dat niet goed. Ook ik slaag hier niet in. In Windows XP werkte dit wel prima bij Kenneth, (want dat heb ik zelf een jaar geleden bij hem zo ingesteld) dus zal het zeer waarschijnlijk aan de drivers liggen, die het voor XP wel goed
doen, maar voor W7 helaas niet. Kenneth gaat nu waarschijnlijk om deze reden terug naar XP.

 


 

7 januari 2012

Vandaag heb ik mijn Steinberg cc121 AI Cubase controller ter reparatie verzonden naar Thomann. Het mooie is dat ze al een aantal jaren zelf 3 jaar garantie op je aankopen geven. En na meer dan 2,5 jaar heb ik wat problemen gekregen met een paar knoppen op het apparaat. Maar ik kan hem via Thomann zelfs portovrij (wat een service!) retourneren, waar ze hem dan in Zuid-Duitsland voor mij gaan repareren of vervangen. Hopelijk is hij spoedig weer retour, want we gebruiken hem vooral ook in de Cubase cursussen voor mijn klanten.

 


 

6 januari 2012


In verband met het aanhouden van de crisis hebben we besloten behoudens de kilometer-vergoeding de tarieven dit jaar niet te verhogen. We blijven qua prijzen dus nog steeds staan op het niveau van 2010! Vorig jaar hebben we de prijzen namelijk om dezelfde reden ook niet verhoogd.

En hoe kan dat dan? De cursus wordt gegeven voor hobbyisten, het moet dus vooral ook leuk blijven
 .....en dat kunnen we onder andere realiseren met een scherpe prijsstelling.

 


 

1 januari 2012

AMPS Recordings wenst iedereen een heel goed, gezond en muzikaal 2012!

 

 

 

 

 

Actueel nieuws

 

Hier vind u het actuele nieuws over AMPS Recording.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelt in en rond de studio. 

 

Volg AMPS Recordings ook op Facebook

 

Nieuwsarchief

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren. Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar. 

In het gastenboek vind u reacties van klanten over AMPS.

 


 

Laatste nieuwsberichten