Nieuws 2013

 

Hier vind u het nieuws over AMPS Recording uit 2013.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelde in en rond de studio in dat jaar. 

 

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren.

Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar. 

Of ga via deze link direct naar het actuele nieuws.

 

 


 

31 december 2013

Vandaag is een aantal geprinte en gebrande CD's op de bus gegaan naar een klant.

 


 

27 december 2013

Deze dag na kerstmis ben ik aan de slag gegaan voor het levelen en taggen van tracks voor een klant. Zowel het levelen, het taggen en het branden van de CD's gebeurt met WaveLab 8. Verder worden de printable CD's voorzien van een mooie opdruk en dan kunnen ze onderweg naar de klant.

 


 

22 december 2013

Vandaag had ik Ron uit Hijken bij mij in de studio voor het installeren en instellen van zijn Cubase 7.5 EE (Educational Edition) die hij mag aanschaffen omdat hij een cursus Cubase heeft gevolgd van AMPS Recordings.
Ron heeft zijn randapparatuur (Steinberg UR824 (x2), cc121 en Samson Resolv monitors) meegenomen zodat we ook direct kunnen testen of alles naar behoren werkt.

Na het installeren van Cubase 7.5 wordt een standaard song die de vorige keer gemaakt was, geopend om daarvan weer een nieuwe template te maken. Zo heeft Ron met 2 minuten zijn instellingen weer terug zoals we die de vorige keer in ruim een uur tijd gemaakt hadden.

Een volgend punt is dat Ron wil gaan werken met het inspelen van MIDI via een keyboard, maar op de Steinberg UR824 zit helaas geen MIDI aansluiting. Hierover hebben we gediscussieerd en zijn we, mede omdat Ron wel graag 19" wil, uitgekomen bij de MOTU MIDI Express 128. Die zal er waarschijnlijk binnenkort nog bij komen, en dan is hij helemaal compleet met zijn setup van software en hardware.

Heel veel plezier ermee Ron, we spreken elkaar!

 


 

21 december 2013

Inmiddels is de Cubase 7.5 Update ook hier in de studio geïnstalleerd en 'up and running'.

 


 

7 december 2013

Zaterdag 7 december was ik bij Ron in Hijken (onder Assen). Ron speelt al bijna zijn hele leven gitaar en wil zijn band live multitrack kunnen opnemen. Daarvoor heeft hij Cubase AI6 en 2 UR824 en een cc121 van Steinberg. We hebben samen een template voor zijn band gemaakt en al zijn vragen die hij nu had zijn beantwoord. Ook kan hij nu zijn ge-exporteerde wav's omzetten naar MP3 via Audacity. Ik denk dat Cubase 7.5 bij Ron niet lang op zich zal laten wachten. We zien elkaar dan ook vast spoedig weer.

 


 

4 december 2013

Vandaag heeft Steinberg een nieuwe grotere update uitgebracht van Cubase. Ze zijn naar Cubase versie 7.5 gegaan. Dit is een betaalde update.

 


 

31 oktober 2013

Vandaag heeft Steinberg een nieuwe update uitgebracht voor WaveLab en WaveLab Elements 8, en wel versie 8.0.3.

Hier is de nieuwste update inmiddels alweer gedownload, geïnstalleerd en werkend.

 


 

17 oktober 2013

De Marshall 8008 Valvestate 2x80W gitaar-eindversterker die te koop stond is verkocht.

 


 

10 oktober 2013

Vandaag een reacties voor het gastenboek ontvangen van Tom. Afgelopen dinsdag was ik bij hem om hem te helpen met een aantal vragen over Cubase en WaveLab. Zo te lezen weer een tevreden klant, en daar gaat het om! Dank je wel voor je reactie Tom.

 


 

8 oktober 2013

Deze dinsdag was ik bij Tom in Nijmegen. Tom heeft wat kleine issues in zijn studio en wil graag ook meer tips krijgen voor het werk met Cubase in de studio. Tom werkt al vanaf de Atari met Cubase, maar hij weet ook dat hij er nog niet uithaalt wat erin zit. Daarvoor heeft Tom contact met mij opgenomen. Ten eerste was er een latency issue met zijn Cubase 7 en de MOTU 828MKII interface.

Dat was heel snel opgelost. Ook zijn iPad werkt nu weer prima met Cubase iC Pro remote control. Zo zijn we vandaag een aantal punten afgelopen en is Tom weer een stukje wijzer geworden wat betreft Cubase. Heel veel succes ermee Tom en tot gauw!

 


 

18 september 2013

Vandaag heeft Steinberg een nieuwe update uitgebracht voor Cubase (alle versies) 7, en wel versie 7.0.6.

 


 

16 september 2013

Vandaag is voor een klant zijn order voor meer dan 40 CD's de deur uit gegaan. Hij had een opdracht geplaatst voor het levelen van 14 tracks op een CD en deze CD's te voorzien van alle tracktitels en daarbij een afbeelding op de CD. Dat is natuurlijk geen enkel probleem. Leveling is gedaan met behulp van de daarvoor zeer geschikte algoritmes van WaveLab 8. Dat werkt echt heel erg goed. Daarna alle tracks voorzien van de benodigde titels en alle CD's daarna gebrand vanuit WaveLab. Gelijktijdig de CD's die gebrand waren, gaan printen. De order is nu klaar en het pakket met de CD's is vandaag aangetekend op de post gegaan naar de klant.

 


 

7 september 2013

Vandaag voor de tweede keer bij Herman in Goch. Deze tweede dag is voor het optimaal instellen van de hardware en de basiscursus Cubase. De NI Rig Control 3 voor Guitar Rig hebben we met wat extra inzet en try/error aan het werk gekregen. Het had achteraf mede te maken met de USB-poort in de computer waarop hij zat aangesloten. De Kore krijgen we op die manier ook (stand alone) aan het werk. Maar binnen Cubase weigert hij helaas dienst. Dan de stap naar Cubase....eindelijk.

Met de basiscursus Cubase hebben we vandaag heel veel kunnen doen. We hebben de keuze Instrument-channel vs. VST Instrument slot behandeld, de diverse VSTi's en de mogelijkheden binnen Cubase en die van Komplete 6. Daarnaast VST inserts en FX send en return. De mixer en het werken met subgroepen en de automation zijn ook behandeld. Evenals de Arp inserts op de MIDI kanalen. En als Herman nog vragen heeft, stuurt hij gewoon een e-mail aan amps-recordings!

Veel plezier en succes Herman!

 


 

3 september 2013

Vanavond in Cuijk Marinho geholpen met een nieuwe Cubase template en het installeren en instellen van enkele plugins en de instellingen helemaal goed zetten. Hiermee kan hij weer met een druk opklanten en zijn eigen projecten opnemen in Cubase.

Veel succes Marinho!

 


 

1 september 2013

Deze avond heb ik Gijs aan de telefoon voor support op zijn nieuwe computer om BFD2 goed aan het werk te krijgen in combinatie met Cubase 7. Een nieuwe install lijkt het probleem op te lossen. En zijn Scarlet 18i6 interface van Focusrite vertoont kuren door het regelmatig ontkoppelen van de USB poort op de computer. Dat schijnt (volgens wat op internet te vinden is) een vaker voorkomend probleem en daarvoor neemt hij contact op met de support afdeling van Focusrite.

 


 

31 augustus 2013

Vandaag naar Herman in Goch (Dld) geweest voor het installeren op zijn nieuwe audio/video computer. De computer is snel (o.a. 6-core, SDD en 32GB RAM) en stil. Naast Cubase 7 EDU wordt ook nog Native Instruments Komplete 6 geïnstalleerd. De hardware van Yamaha staat ook snel goed geïnstalleerd, hoewel Yamaha wel een trucje benodigd. De hardware die hij heeft staan van Native Instruments (Kore 2 en Rig Control 3) geven echter helaas wel problemen. De Kore 2 wil na inpluggen in de USB en even oplichten al meteen niets meer doen. De Rig Control 3 wil nog wel werken als audio-interface, maar het control deel laat het helaas ook afweten. Dat wordt dus manual bestuderen en hopen dat we het volgende week op kunnen lossen. Maar dan krijgt Herman in ieder geval de volledige Cubase cursus.

 


 

17 augustus 2013

Vandaag heb ik Raymond in de studio voor de basiscursus Cubase 7. Raymond heeft zelf Cubase 7 Artist en speelt veel percussie. Deze neemt hij analoog op en daar wil hij dan met MIDI zelf begeleiding onder zetten met digitale drums en synthesizers. We hebben het palet van Cubase basisinstellingen doorgenomen voor zowel MIDI alsook audio. Daarnaast hebben we ons verdiept in onder andere tempotracks en de mogelijkheden van de mixer zoals insert, send/return en automation.

Raymond heeft veel nieuwe mogelijkheden opgedaan om zijn producties te kunnen verbeteren.
Veel succes!

 


 

14 augustus 2013

Vandaag van i4 Muzique Cubase 7 Educational voor een klant binnengekregen waar ik eind augustus naar toe ga voor het installeren van Cubase, inrichten van zijn systeem, aansluitingen en setup checken en dan cursus geven in Cubase 7.

 


 

24 juli 2013

Op 24 juli 2013 heeft Steinberg de definitief laatste Cubase 6.5 update uitgebracht. Dat is versie 6.5.5.

 

De 6.5.5 update is hier in zowel de 32-bit alsook de 64-bit versie geïnstalleerd. Natuurlijk wordt er al gewerkt op Cubase 7, maar mensen die de cursus Cubase in een oudere versie willen hebben, omdat ze zelf een andere versie hebben, kunnen de cursus volgen in een oudere versie, vanaf Cubase SX.

 


 

22 juli 2013

Vandaag heeft Steinberg een nieuwe versie uitgebracht van HALion en HALion Sonic. HALion is naar versie 5 ge-update, en HALion Sonic naar versie 2.

 


 

4 juli 2013

Vandaag heeft Steinberg een nieuwe update uitgebracht voor WaveLab en WaveLab Elements 8, en wel versie 8.0.2. Hier is de nieuwste update inmiddels alweer gedownload, geïnstalleerd en werkend.

 


 

27 juni 2013

Vandaag heeft Steinberg een nieuwe update uitgebracht voor Cubase (alle versies) 7, en wel versie 7.0.5. Deze versie draait inmiddels alweer bij AMPS Recordings op de Intel i7 DAW computer.

 


 

19 juni 2013

Slechts 2 dagen na de besteldatum heb ik mijn bestelling van Thomann uit Zuid-Duitsland binnen! Complimenten voor hun snelheid. Het was dan slechts een bestelling van een aantal kabels, maar ik kon alweer meteen lekker aan de slag met mijn gitaar voorversterkers her-bekabelen. Ik had er een Thomann huismerk 4x jack multikabel voor gebruikt, maar die kabeltjes zijn toch wat dun en ik kreeg uitval van het signaal. Nu heb ik er 4 Cordial kabels voor in de plaats, dat geeft een wat betrouwbaarder gevoel. Verder voor de gitaren eens een paar Fender Custom Shop kabels gekocht en ook die voelen goed aan. De kabels zijn met (kunst)stof omwonden en ik vind ze fijner aanvoelen
dan de standaard neopreen geïsoleerde kabels. En ze zien er ook nog mooi uit.

 


 

17 juni 2013

Vandaag heeft Steinberg de kleinste Cubase telg uitgebracht in versie 7. Cubase Elements! Elements is het 'instapmodel' van Cubase met de minste functionaliteiten, maar prima om mee te beginnen en de mogelijkheden van Cubase te leren. Meteen beginnen met de grootste versie van Cubase heeft ook zijn nadelen, het zijn wel erg veel mogelijkheden en opties tegelijk om mee te beginnen... Elements is dus een aanrader als instapmodel voor Cubase. Steinberg heeft een goede upgrade policy om zonder teveel extra kosten te upgraden naar de grotere versies.

Voor vragen over de juiste versie van Cubase kun je altijd contact met me opnemen. Bekijk daartoe de verschillende mogelijkheden op de website.

 


 

16 juni 2013

Vaderdag is een prima dag om oude demo cassettes te digitaliseren. Dus heeft de Tascam 112MKII vandaag weer een paar draai-uurtjes mogen maken. De mastertapes uit 1994 en 1996 zijn nog in prima conditie en masteringtechnisch is er eigenlijk ook niet eens veel aan te verbeteren. Maar binnenkort hebben we Deadland EP en Desperate Souls van The Faith eindelijk op CD!

 


 

15 juni 2013

Op deze mooie zaterdag was ik te gast bij David in Westervoort om hem op weg te helpen met Cubase 5. David had tot nu toe vooral meegekeken bij vrienden die werken met FL Studio. Nu wilde hij zelf aan de slag met produceren en heeft hij hierbij gekozen voor Cubase tezamen met wat extra VST plugins van Native Instruments. David is vandaag goed opweg geholpen en tevreden over wat hij heeft opgestoken. Hij zei: "Hier was ik zelf nooit uitgekomen".

Veel succes David!

 


 

12 juni 2013

Uit Frankrijk heb ik vandaag de DSP9024 firmware v1.3A van Behringer binnengekregen die ik had gekocht op Ebay. Het zal nog wel even duren voor ik die in de Ultra-Dyne Pro installeer.... Daar is geen haast mee, want nu doet het apparaat ook wat het moet doen. Maar de laatste versie ter beschikking te hebben is altijd goed.

 


 

11 juni 2013

Vandaag heeft de website een update gehad met nieuw fotomateriaal en wat tekstaanpassingen. De volgende stap is een volledige restyling van de website later dit jaar. Het wordt tijd voor een nieuw 'jasje'.

 


 

10 juni 2013

Deze maandag heb ik de Marshall Valvestate 8008 en de patchbay uit het gitaarrack uitgebouwd en de Peavey Classic Series 50/50 Stereo Tube Power Amplifier ingebouwd en aangesloten. Geluidstechnisch ga ik hem maar eens uitproberen als de buren weg zijn....... Ik heb hem volledig naar mijn eigen wensen aangesloten. Dus ik kan nu desgewenst gelijktijdig op 5 verschillende sporen in de studio een gitaartrack opnemen: stereo vanaf de pre-amp, stereo vanaf de DI's van de Peavey en via de Shure SM57 die voor mijn Ashdown Fallen Angel FA412F cabinet staat.

 

Ditzelfde geldt ongeveer ook zo voor mijn bass sound. Die kan ik gelijktijdig stereo van de Boss GT-6B, mono vanaf de DI van de Ashdown ABM 500 EVO III en vanaf de AKG D112 basmicrofoon voor mijn ABM Mini 48 of ABM Mini 15 opnemen. Een goede sound en dito opnamekwaliteit zit ik in de studio niet om verlegen. Die heb ik!

 

Ik heb wel eerder de wens gehad dat hiermee mijn studio af is, maar dat is nu echt zo. Er zijn simpelweg geen aansluitmogelijkheden meer op het mengpaneel. Alle 48 inputs en alle 24 inserts zijn nu vol en in gebruik. Dus hierbij mijn statement van de dag: DE STUDIO IS AF!

 


 

9 juni 2013

Vandaag heb ik bij mijn afleveradres in Duitsland mijn Peavey Classic Series 50/50 buizen gitaareindversterker en mijn Shure SM57 microfoon opgehaald. Dezen gaan de komende dagen aangesloten en getest worden. Hiermee is de studio dan nu eindelijk helemaal compleet!

 

Bovenstaande betekent ook dat er zeer binnenkort een Marshall Valvestate 8008 2x80W gitaar-eindversterker vrijkomt voor verkoop!

 


 

7 juni 2013

Zojuist heb ik via Ebay de Behringer DSP9024 firmware V1.3 eprom gekocht. Hiermee heb ik de beschikking over de nieuwste firmware van de Ultra-Dyne Pro en kan ik hem zelfs aansturen via de bijbehorende software voor de PC (als die oude software het nog doet op een Windows 7 64-bit computer tenminste. Maar sowieso kan ik de eprom erin zetten met de laatste firmware versie.

 


 

5 juni 2013

Vandaag de bestelling die ik bij Thomann heb gedaan, binnengekregen. Dat is weer snel. 's Avonds laat op 2 juni besteld, en op 5 juni vanaf Zuid-Duitsland in huis. Goede service! Meteen WaveLab 8 update geïnstalleerd en daaroverheen de 8.0.1 service-update gezet. De DAW is weer up-to-date.

 


 

2 juni 2013

Bij Thomann vandaag de update Steinberg WaveLab 8 besteld met daarbij nog wat klein materiaal als kabels, statieven en nog wat klein spul. Dat komt dan ongeveer gelijktijdig binnen met de Shure SM57 en de Peavey Classic Series 50/50 eindversterker, zodat ik dan meteen alles goed kan inbouwen en aansluiten.

 


 

27 mei 2013

Vandaag via Ebay nog een aankoop gedaan. Een Peavey Classic Series 50/50. Een 2x 50 watt buizen-eindversterker. Deze "Stereo Tube Power Amplifier" is beladen met 2x 12AX7, 2x 12AT7 en 8x EL84 buizen. Dus voor elk kanaal een 12AX7, 12AT7 en 4x EL84! En heel veel aansluitmogelijkheden achterop voor het doorlussen naar andere versterkers en mengpanelen. Deze eindversterker zal niet misstaan in het gitaarrack en veel aan de 'sound' toevoegen.

 


 

26 mei 2013

Vandaag via Ebay (eindelijk) een (legendarische) Shure SM 57 microfoon gekocht voor een redelijke prijs. Deze microfoon is bij uitstek geschikt voor het opnemen van gitaar via de lijn:

guitar -> pre-amp -> power-amp -> cabinet -> mic -> console -> interface (audio I/O) -> PC (Cubase)

In het nederlands:

gitaar -> voorversterker -> eindversterker -> speakerkast -> microfoon -> mengpaneel -> interface (audio Input/Output) -> PC (Cubase)

Hiermee kunnen in de toekomst mooie gitaarpartijen worden opgenomen.....

 


 

25 mei 2013

En de CD met de mix op hoge kwaliteit is inmiddels onderweg naar het aanstaande bruidspaar.

 


 

20 mei 2013

De mix voor de openingsdans van de bruiloft is nog op een paar puntjes aangepast en nu akkoord bevonden door het aanstaande bruidspaar. Niets staat een geslaagd feest nu nog in de weg...

 


 

15 mei 2013

Vandaag heeft Steinberg een nieuwe update uitgebracht voor Cubase (Artist) 7, en wel versie 7.0.4.

 


 

13 mei 2013

Vandaag heeft Steinberg een nieuwe update uitgebracht voor WaveLab (Elements) 8, en wel versie 8.0.1.

 


 

 

9 mei 2013

Inmiddels is de mix voor de openingsdans van de bruiloft gereed en is het wachten op de reactie van de klant....

 


 

7 mei 2013

De komende dagen ga ik voor een klant aan de slag met het maken van een mix voor de openings-dans voor zijn bruiloft.....

 

Maar eerst deze avond telefonisch een klant geholpen met uitgebreid advies over een door hem nieuw aan te schaffen DAW. Hij kiest na goed overleg voor een hexacore i7 met 16GB RAM, een SSD systeemschijf van 250GB en 2 HDD's van 2TB elk. Daarmee kan hij de komende jaren goed vooruit in combinatie met zijn Cubase 7!

 


 

6 mei 2013

Vanaf vandaag is WaveLab 8 (en natuurlijk ook WavaLab 8 Elements en de diverse update versies) te koop.

 


 

11 april 2013

Musikmesse 2013
Dit jaar op de Musikmesse bij de Steinberg stand wat dozen DVD-roms opgehaald van de Cubase 7 demo versie (dongle benodigd) en Steinberg Product Information. Tevens folders voor klanten meegenomen het info over hun hardware. En een handvol Steinberg pennen. Wie het eerst komt....

 

Verder heb ik dit jaar veel tijd doorgebracht in de hal met gitaren en versterkers. Voor AMPS Recordings interessant omdat ik voor klanten toch ook meer wil gaan doen wat betreft gitaar- en basrecording met microfoons vanaf de versterker. Op gitaar-gebied zijn er aparte ontwikkelingen wat betreft tuner-sets voor gitaren die je gitaar
 automatisch stemmen en 'in-tune' houden. En gitaren met frets die niet recht zijn(!). Bijzonder!

 

En verder....
En nu wordt het tijd voor weer wat cursussen Cubase. We geven les in de versies vanaf SX1! Dus ook als je al een oude Cubase versie hebt, (vanaf SX) kun je bij AMPS Recordings terecht.

 


 

10 april 2013

Steinberg heeft vandaag, 10 april (de 1e dag van de Musikmesse) WaveLab 8 aangekondigd!

 


 

1 april 2013

Zojuist online entreekaartjes aangeschaft voor de Musikmess 2013 in Frankfurt am Main.

 


 

27 maart 2013

Vandaag heeft Steinberg een nieuwe update uitgebracht voor Cubase (Artist) 7, en wel versie 7.0.3.

 


 

23 maart 2013

Vandaag weer een reacties voor het gastenboek ontvangen van Marcel. Telefonisch afgelopen dinsdag een instellingsprobleem opgelost met zijn PC, de RME interface en Cubase. Nu blijken er wederom problemen met zijn PC te zijn. Ik wacht dus zijn belletje af en we gaan het weer trachten op te lossen. Hopelijk blijven de instellingen nu wel goed staan in zijn computer...

We krijgen het wel weer aan de praat Marcel!

 


 

19 maart 2013

Vanmiddag had ik Marcel uit Olst aan de telefoon. December 2011 ben ik bij Marcel geweest voor support bij Cubase. Marcel heeft wat Windows Vista updates geïnstalleerd en sindsdien heeft hij problemen met zijn RME Fireface en Cubase 4. Deze middag kon ik niet veel tijd voor hem vrijmaken en heb ik hem geadviseerd de nieuwste RME drivers te downloaden en zo nodig in de avond terug te bellen. Dat laatste deed Marcel dan ook. Hij kon na her-installatie van de RME drivers zijn interface inmiddels weer herkennen in de software, maar had nog geen geluid in Cubase. Na een aantal instellingen met hem te hebben doorgenomen is het allemaal weer gelukt en kan Marcel weer verder
met zijn muziek; "And that's what it's all about!"

 

Veel succes verder Marcel, en je hoeft nog niet te upgraden naar Windows 7/8 en Cubase 7!

 


 

10 maart 2013

Helaas lees ik vandaag op Facebook dat het doek is gevallen voor Live Music in Arnhem. Zij waren onder andere mijn vaste leverancier voor EE versies van Cubase voor mijn klanten. Spijtig voor de eigenaar en het personeel van de winkel. En voor de trouwe klanten natuurlijk.

 


 

5 maart 2013

Vandaag weer een mooie reacties voor het gastenboek ontvangen van Jill over de gemaakte mix.
Dank je wel voor je reactie Jill!

 


 

1 maart 2013

Vandaag heb ik voor een klant een mix gemaakt van 2 nummers voor een dansvoorstelling. Het was een spoedopdrachtje. Iemand anders had een mix gemaakt, maar daarvan was de timing niet juist. En dat kan natuurlijk niet bij een mix die vele mensen gaan horen. De timing is nu strak en de klank is ook nog beter geworden. Wat wil je nog meer?

 


 

27 februari 2013

Op 27 februari 2013 heeft Steinberg de Cubase 7 demo uitgebracht.

 


 

26 februari 2013

Op deze laatste dinsdag in februari heb ik mijn op Ebay gekochte AKG D112 dynamische grootmembraam basmicrofoon binnengekregen. De studio is wat apparatuur en microfoons betreft nu echt bijna compleet. Nog een Shure SM57 microfoon voor elektrische gitaar en dan is het af!

 


 

18 februari 2013

Vandaag heeft Steinberg een nieuwe update uitgebracht voor Cubase (Artist) 7, en wel versie 7.0.2.

 


 

14 februari 2013

Deze donderdag heb ik Jean Paul op bezoek voor het werkend krijgen van zijn combinatie Cubase 5 en zijn Yamaha n12 digitale mixer met FireWire. Benodigde ingrediënten: een goed werkende laptop, een werkende internetverbinding en de website van Yamaha. Daarop staan namelijk alle actuele versies van de firmware en de drivers. Er moeten meerdere firmware updates verwerkt worden, namelijk zowel voor de IEEE1394 FireWire poort alsook voor de n12 digitale mixer. Als dat is gedaan volgt nog de nieuwste Yamaha driver en hebben we alles vlekkeloos aan het werk.

Dat zijn weer een tevreden klant en een geslaagde dag!

 

Later vandaag nog als Cubase klant gebruik gemaakt van het Valentijnsdagaanbod van Steinberg en de VST Dark Planet gekocht voor de helft van de prijs.

 


 

13 februari 2013

Vandaag heeft Steinberg de HALion 4 update versie 4.5.4 uitgebracht. Deze update lost problemen op met het openen van HALion 4 projecten in Cubase 7. Ook voor HALion Sonic is hiervoor een update beschikbaar.

 


 

9 februari 2013

De VOX VT50 Valvetronix versterker met VFS5 voetpedaal is vandaag aangekomen! Binnenkort volgt meer info over de eerste ervaringen met deze gitaarversterker.

 


 

7 februari 2013

Vandaag tweedehands online een VOX VT50 Valvetronix versterker gekocht. Deze versterker kan gebruikt worden in de studio en in de woonkamer. Hij heeft een ingebouwde voorversterker met effecten en je hebt er dus geen voorversterker bij nodig om je eigen sounds te creëren. Bij deze combo zit ook het VFS5 voetpedaal waarmee 8 eigen patches of effecten geschakeld kunnen worden.Begin volgende week verwacht ik de versterker in huis te hebben.

 


 

4 februari 2013

De TC-Helicon Voicetone Synth effect is weer terug bij zijn eigenaar. Het apparaat doet het dus wèl op 48V fantoomvoeding, maar het staat gewoon ergens in de tekst in de manual hoe je dat in moet stellen. Het staat er niet duidelijk in en het controlelampje is ook niet goed als zodanig te herkennen. Maar de Voicetone Synth doet alles zoals het hoort. Volumes moeten er wel redelijk ver voor worden opengezet, maar het werkt! En daar gaat het om. Er hoeft dus ook geen dynamische microfoon voor aangeschaft te worden. En John kan nu lekker gaan werken met zijn nieuwe speeltje.

 


 

3 februari 2013

Gisteren had ik bij John uit Wehl zijn TC-Helicon Voicetone Synth effect meegenomen om bij mij in de studio uit te testen. John kreeg de Voicetone met zijn Presonus microfoon niet tot leven. Mijn vermoeden was dat hij het alleen doet op een dynamische microfoon en niet op een condensator microfoon. Dit enerzijds omdat er op het apparaatje geen 48V schakelaar zit, en als ik erover nadenk wil je live normaal ook geen condensatormicrofoon gebruiken. En ik zit helemaal in de goede hoek met mijn vermoedens, want zodra ik een Shure SM58 Beta dynamische microfoon aansluit op de TC-Helicon, komt het apparaat tot leven. Hij werkt prima en kan dus worden bestempeld als: OK!
Wel jammer dat TC-Helicon niet op de doos en/of handleiding heeft gezet dat je het dingetje alleen kunt gebruiken in combinatie met een dynamische microfoon. De boodschap voor John is dus het aanschaffen van een dynamische microfoon, en dan kan hij aan de slag met dit leuke kleine apparaatje.

 


 

2 februari 2013

Deze zaterdag had ik Cor in de studio voor de basiscursus Cubase. Cor is al meer dan 20 jaar professioneel muzikant en hij wil zich nu gaan verdiepen in Cubase om eigen tracks op te gaan nemen. Hiervoor heeft hij een setup met naast prachtige gitaarapparatuur een Yamaha n-12 mixer met FireWire en Cubase 6.5. Met deze apparatuur kan hij prachtige opnames gaan maken. Cor gaat denk ik nu zeker experimenteren met het opnemen van meerdere sporen tegelijk van 1 instrument.
 

Hij gaat zijn gitaarpartijen dus niet alleen via de Fractal Axe-FX Ultra rechtstreeks de n-12 in, maar via de 2e uitgang ook nog naar een versterker met cabinet en daar 1 of 2 microfoons voor geplaatst. Zo kan hij een voller geluid creëren en een nog mooiere gitaarsound neerzetten in Cubase.

Veel succes ermee Cor!

 

Kort na de cursus van Cor nog een tripje naar John in Wehl na zijn noodroep omdat hij geen geluid meer kan opnemen in zijn systeem. Na het opnieuw instellen van zijn ASIO driver in Cubase is het eerste deel van het probleem opgelost. Opnemen in Cubase lukt weer. Maar alle andere applicaties blijven weigeren op te nemen. Stevigere maatregelen zijn nu op de plaats. In dit geval het op de Presonus website op zoek gaan naar nieuwe(re) drivers. Via het updaten vanuit het configuratie- scherm van Apparaatbeheer in Windows 7 werd niets gevonden. Maar handmatig op de website van Presonus gelukkig wel. We hebben de driver van de AudioBox USB vervangen voor nieuwere, en het werkt nu weer vlekkeloos! De track die hij nog vandaag af wilde maken is geslaagd en nog 's avonds online gekomen op YouTube. Goed werk John! En weer een probleem opgelost.

 


 

1 februari 2013

Vandaag had ik Josh in de studio voor de basiscursus Cubase. Josh is al ruim 20 jaar muzikant en hij wil zich na vele jaren gespeeld te hebben in verschillende bands, daarnaast nu ook toeleggen op de opnamekant. Hiervoor heeft hij Cubase Essentials 6 met daarnaast onder andere een Roland interface en synthesizer. Josh is zeer onder de indruk van de mogelijkheden en hij gaat nu aan de slag met het maken van alle juiste instellingen en het bouwen van een template voor zijn projecten. Tevens is Josh blij met de mogelijkheid voor telefonische en online ondersteuning die
AMPS Recordings zijn klanten biedt.

Veel plezier en succes Josh, en als er vragen zijn, hoor ik het!

 


 

31 januari 2013

Op deze laatste dag van januari heeft Steinberg de Tools for cc121 update versie 1.7.4 uitgebracht. Steinberg had deze tool voor januari 2013 beloofd en dat hebben ze dus gehaald! Je hebt de update nodig als je een Steinberg cc121 hebt en deze gebruikt in combinatie met Cubase 7. Met de vorige versie van Tools for cc121 werkte de EQ sectie in Cubase 7 niet. Met oudere versies van Cubase waren er geen problemen in combinatie met de cc121 controller.

 


 

30 januari 2013

Vanavond heb ik Gijs telefonisch advies gegeven voor de aanschaf van een nieuwe (DAW) computer voor het werken met Cubase 7. De vereisten zijn dat het systeem krachtig is en hij er lang mee kan doen. Gijs is zeer tevreden met het advies en zodra hij eraan toe is, gaat hij de computer aanschaffen zoals wij vandaag samen hebben besproken. Over enkele maanden zal de aanschaf plaatsvinden en Gijs zal mij dan kort daarvoor nogmaals bellen om ook de laatste ontwikkelingen op computergebied nog mee te kunnen nemen in zijn definitieve keuze.

Tot dan Gijs!

 


 

28 januari 2013

Vandaag was ik bij Mark uit Doetinchem. Mark heeft een Zoom R16 interface/controller, een MicroKorg XL synthesizer en enkele gitaren en microfoons. Het doel was ervoor te zorgen dat alles goed op elkaar afgestemd werkt in combinatie met zijn laptop en Cubase 6 Elements, en dat is goed geslaagd. Over een paar weken gaan we hier in Zevenaar in de studio verder met de basiscursus Cubase.

Succes tot dan met je setup Mark!

 


 

1 januari 2013

AMPS Recordings wenst iedereen een heel goed, gezond en muzikaal 2013!

 

 

Nieuws 2013

 

Hier vind u het nieuws over AMPS Recording uit 2013.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelde in en rond de studio in dat jaar. 

 

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren.

Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar. 

Of ga via deze link direct naar het actuele nieuws.

 

 


 

31 december 2013

Vandaag is een aantal geprinte en gebrande CD's op de bus gegaan naar een klant.

 


 

27 december 2013

Deze dag na kerstmis ben ik aan de slag gegaan voor het levelen en taggen van tracks voor een klant. Zowel het levelen, het taggen en het branden van de CD's gebeurt met WaveLab 8. Verder worden de printable CD's voorzien van een mooie opdruk en dan kunnen ze onderweg naar de klant.

 


 

22 december 2013

Vandaag had ik Ron uit Hijken bij mij in de studio voor het installeren en instellen van zijn Cubase 7.5 EE (Educational Edition) die hij mag aanschaffen omdat hij een cursus Cubase heeft gevolgd van AMPS Recordings.
Ron heeft zijn randapparatuur (Steinberg UR824 (x2), cc121 en Samson Resolv monitors) meegenomen zodat we ook direct kunnen testen of alles naar behoren werkt.

Na het installeren van Cubase 7.5 wordt een standaard song die de vorige keer gemaakt was, geopend om daarvan weer een nieuwe template te maken. Zo heeft Ron met 2 minuten zijn instellingen weer terug zoals we die de vorige keer in ruim een uur tijd gemaakt hadden.

Een volgend punt is dat Ron wil gaan werken met het inspelen van MIDI via een keyboard, maar op de Steinberg UR824 zit helaas geen MIDI aansluiting. Hierover hebben we gediscussieerd en zijn we, mede omdat Ron wel graag 19" wil, uitgekomen bij de MOTU MIDI Express 128. Die zal er waarschijnlijk binnenkort nog bij komen, en dan is hij helemaal compleet met zijn setup van software en hardware.

Heel veel plezier ermee Ron, we spreken elkaar!

 


 

21 december 2013

Inmiddels is de Cubase 7.5 Update ook hier in de studio geïnstalleerd en 'up and running'.

 


 

7 december 2013

Zaterdag 7 december was ik bij Ron in Hijken (onder Assen). Ron speelt al bijna zijn hele leven gitaar en wil zijn band live multitrack kunnen opnemen. Daarvoor heeft hij Cubase AI6 en 2 UR824 en een cc121 van Steinberg. We hebben samen een template voor zijn band gemaakt en al zijn vragen die hij nu had zijn beantwoord. Ook kan hij nu zijn ge-exporteerde wav's omzetten naar MP3 via Audacity. Ik denk dat Cubase 7.5 bij Ron niet lang op zich zal laten wachten. We zien elkaar dan ook vast spoedig weer.

 


 

4 december 2013

Vandaag heeft Steinberg een nieuwe grotere update uitgebracht van Cubase. Ze zijn naar Cubase versie 7.5 gegaan. Dit is een betaalde update.

 


 

31 oktober 2013

Vandaag heeft Steinberg een nieuwe update uitgebracht voor WaveLab en WaveLab Elements 8, en wel versie 8.0.3.

Hier is de nieuwste update inmiddels alweer gedownload, geïnstalleerd en werkend.

 


 

17 oktober 2013

De Marshall 8008 Valvestate 2x80W gitaar-eindversterker die te koop stond is verkocht.

 


 

10 oktober 2013

Vandaag een reacties voor het gastenboek ontvangen van Tom. Afgelopen dinsdag was ik bij hem om hem te helpen met een aantal vragen over Cubase en WaveLab. Zo te lezen weer een tevreden klant, en daar gaat het om! Dank je wel voor je reactie Tom.

 


 

8 oktober 2013

Deze dinsdag was ik bij Tom in Nijmegen. Tom heeft wat kleine issues in zijn studio en wil graag ook meer tips krijgen voor het werk met Cubase in de studio. Tom werkt al vanaf de Atari met Cubase, maar hij weet ook dat hij er nog niet uithaalt wat erin zit. Daarvoor heeft Tom contact met mij opgenomen. Ten eerste was er een latency issue met zijn Cubase 7 en de MOTU 828MKII interface.

Dat was heel snel opgelost. Ook zijn iPad werkt nu weer prima met Cubase iC Pro remote control. Zo zijn we vandaag een aantal punten afgelopen en is Tom weer een stukje wijzer geworden wat betreft Cubase. Heel veel succes ermee Tom en tot gauw!

 


 

18 september 2013

Vandaag heeft Steinberg een nieuwe update uitgebracht voor Cubase (alle versies) 7, en wel versie 7.0.6.

 


 

16 september 2013

Vandaag is voor een klant zijn order voor meer dan 40 CD's de deur uit gegaan. Hij had een opdracht geplaatst voor het levelen van 14 tracks op een CD en deze CD's te voorzien van alle tracktitels en daarbij een afbeelding op de CD. Dat is natuurlijk geen enkel probleem. Leveling is gedaan met behulp van de daarvoor zeer geschikte algoritmes van WaveLab 8. Dat werkt echt heel erg goed. Daarna alle tracks voorzien van de benodigde titels en alle CD's daarna gebrand vanuit WaveLab. Gelijktijdig de CD's die gebrand waren, gaan printen. De order is nu klaar en het pakket met de CD's is vandaag aangetekend op de post gegaan naar de klant.

 


 

7 september 2013

Vandaag voor de tweede keer bij Herman in Goch. Deze tweede dag is voor het optimaal instellen van de hardware en de basiscursus Cubase. De NI Rig Control 3 voor Guitar Rig hebben we met wat extra inzet en try/error aan het werk gekregen. Het had achteraf mede te maken met de USB-poort in de computer waarop hij zat aangesloten. De Kore krijgen we op die manier ook (stand alone) aan het werk. Maar binnen Cubase weigert hij helaas dienst. Dan de stap naar Cubase....eindelijk.

Met de basiscursus Cubase hebben we vandaag heel veel kunnen doen. We hebben de keuze Instrument-channel vs. VST Instrument slot behandeld, de diverse VSTi's en de mogelijkheden binnen Cubase en die van Komplete 6. Daarnaast VST inserts en FX send en return. De mixer en het werken met subgroepen en de automation zijn ook behandeld. Evenals de Arp inserts op de MIDI kanalen. En als Herman nog vragen heeft, stuurt hij gewoon een e-mail aan amps-recordings!

Veel plezier en succes Herman!

 


 

3 september 2013

Vanavond in Cuijk Marinho geholpen met een nieuwe Cubase template en het installeren en instellen van enkele plugins en de instellingen helemaal goed zetten. Hiermee kan hij weer met een druk opklanten en zijn eigen projecten opnemen in Cubase.

Veel succes Marinho!

 


 

1 september 2013

Deze avond heb ik Gijs aan de telefoon voor support op zijn nieuwe computer om BFD2 goed aan het werk te krijgen in combinatie met Cubase 7. Een nieuwe install lijkt het probleem op te lossen. En zijn Scarlet 18i6 interface van Focusrite vertoont kuren door het regelmatig ontkoppelen van de USB poort op de computer. Dat schijnt (volgens wat op internet te vinden is) een vaker voorkomend probleem en daarvoor neemt hij contact op met de support afdeling van Focusrite.

 


 

31 augustus 2013

Vandaag naar Herman in Goch (Dld) geweest voor het installeren op zijn nieuwe audio/video computer. De computer is snel (o.a. 6-core, SDD en 32GB RAM) en stil. Naast Cubase 7 EDU wordt ook nog Native Instruments Komplete 6 geïnstalleerd. De hardware van Yamaha staat ook snel goed geïnstalleerd, hoewel Yamaha wel een trucje benodigd. De hardware die hij heeft staan van Native Instruments (Kore 2 en Rig Control 3) geven echter helaas wel problemen. De Kore 2 wil na inpluggen in de USB en even oplichten al meteen niets meer doen. De Rig Control 3 wil nog wel werken als audio-interface, maar het control deel laat het helaas ook afweten. Dat wordt dus manual bestuderen en hopen dat we het volgende week op kunnen lossen. Maar dan krijgt Herman in ieder geval de volledige Cubase cursus.

 


 

17 augustus 2013

Vandaag heb ik Raymond in de studio voor de basiscursus Cubase 7. Raymond heeft zelf Cubase 7 Artist en speelt veel percussie. Deze neemt hij analoog op en daar wil hij dan met MIDI zelf begeleiding onder zetten met digitale drums en synthesizers. We hebben het palet van Cubase basisinstellingen doorgenomen voor zowel MIDI alsook audio. Daarnaast hebben we ons verdiept in onder andere tempotracks en de mogelijkheden van de mixer zoals insert, send/return en automation.

Raymond heeft veel nieuwe mogelijkheden opgedaan om zijn producties te kunnen verbeteren.
Veel succes!

 


 

14 augustus 2013

Vandaag van i4 Muzique Cubase 7 Educational voor een klant binnengekregen waar ik eind augustus naar toe ga voor het installeren van Cubase, inrichten van zijn systeem, aansluitingen en setup checken en dan cursus geven in Cubase 7.

 


 

24 juli 2013

Op 24 juli 2013 heeft Steinberg de definitief laatste Cubase 6.5 update uitgebracht. Dat is versie 6.5.5.

 

De 6.5.5 update is hier in zowel de 32-bit alsook de 64-bit versie geïnstalleerd. Natuurlijk wordt er al gewerkt op Cubase 7, maar mensen die de cursus Cubase in een oudere versie willen hebben, omdat ze zelf een andere versie hebben, kunnen de cursus volgen in een oudere versie, vanaf Cubase SX.

 


 

22 juli 2013

Vandaag heeft Steinberg een nieuwe versie uitgebracht van HALion en HALion Sonic. HALion is naar versie 5 ge-update, en HALion Sonic naar versie 2.

 


 

4 juli 2013

Vandaag heeft Steinberg een nieuwe update uitgebracht voor WaveLab en WaveLab Elements 8, en wel versie 8.0.2. Hier is de nieuwste update inmiddels alweer gedownload, geïnstalleerd en werkend.

 


 

27 juni 2013

Vandaag heeft Steinberg een nieuwe update uitgebracht voor Cubase (alle versies) 7, en wel versie 7.0.5. Deze versie draait inmiddels alweer bij AMPS Recordings op de Intel i7 DAW computer.

 


 

19 juni 2013

Slechts 2 dagen na de besteldatum heb ik mijn bestelling van Thomann uit Zuid-Duitsland binnen! Complimenten voor hun snelheid. Het was dan slechts een bestelling van een aantal kabels, maar ik kon alweer meteen lekker aan de slag met mijn gitaar voorversterkers her-bekabelen. Ik had er een Thomann huismerk 4x jack multikabel voor gebruikt, maar die kabeltjes zijn toch wat dun en ik kreeg uitval van het signaal. Nu heb ik er 4 Cordial kabels voor in de plaats, dat geeft een wat betrouwbaarder gevoel. Verder voor de gitaren eens een paar Fender Custom Shop kabels gekocht en ook die voelen goed aan. De kabels zijn met (kunst)stof omwonden en ik vind ze fijner aanvoelen
dan de standaard neopreen geïsoleerde kabels. En ze zien er ook nog mooi uit.

 


 

17 juni 2013

Vandaag heeft Steinberg de kleinste Cubase telg uitgebracht in versie 7. Cubase Elements! Elements is het 'instapmodel' van Cubase met de minste functionaliteiten, maar prima om mee te beginnen en de mogelijkheden van Cubase te leren. Meteen beginnen met de grootste versie van Cubase heeft ook zijn nadelen, het zijn wel erg veel mogelijkheden en opties tegelijk om mee te beginnen... Elements is dus een aanrader als instapmodel voor Cubase. Steinberg heeft een goede upgrade policy om zonder teveel extra kosten te upgraden naar de grotere versies.

Voor vragen over de juiste versie van Cubase kun je altijd contact met me opnemen. Bekijk daartoe de verschillende mogelijkheden op de website.

 


 

16 juni 2013

Vaderdag is een prima dag om oude demo cassettes te digitaliseren. Dus heeft de Tascam 112MKII vandaag weer een paar draai-uurtjes mogen maken. De mastertapes uit 1994 en 1996 zijn nog in prima conditie en masteringtechnisch is er eigenlijk ook niet eens veel aan te verbeteren. Maar binnenkort hebben we Deadland EP en Desperate Souls van The Faith eindelijk op CD!

 


 

15 juni 2013

Op deze mooie zaterdag was ik te gast bij David in Westervoort om hem op weg te helpen met Cubase 5. David had tot nu toe vooral meegekeken bij vrienden die werken met FL Studio. Nu wilde hij zelf aan de slag met produceren en heeft hij hierbij gekozen voor Cubase tezamen met wat extra VST plugins van Native Instruments. David is vandaag goed opweg geholpen en tevreden over wat hij heeft opgestoken. Hij zei: "Hier was ik zelf nooit uitgekomen".

Veel succes David!

 


 

12 juni 2013

Uit Frankrijk heb ik vandaag de DSP9024 firmware v1.3A van Behringer binnengekregen die ik had gekocht op Ebay. Het zal nog wel even duren voor ik die in de Ultra-Dyne Pro installeer.... Daar is geen haast mee, want nu doet het apparaat ook wat het moet doen. Maar de laatste versie ter beschikking te hebben is altijd goed.

 


 

11 juni 2013

Vandaag heeft de website een update gehad met nieuw fotomateriaal en wat tekstaanpassingen. De volgende stap is een volledige restyling van de website later dit jaar. Het wordt tijd voor een nieuw 'jasje'.

 


 

10 juni 2013

Deze maandag heb ik de Marshall Valvestate 8008 en de patchbay uit het gitaarrack uitgebouwd en de Peavey Classic Series 50/50 Stereo Tube Power Amplifier ingebouwd en aangesloten. Geluidstechnisch ga ik hem maar eens uitproberen als de buren weg zijn....... Ik heb hem volledig naar mijn eigen wensen aangesloten. Dus ik kan nu desgewenst gelijktijdig op 5 verschillende sporen in de studio een gitaartrack opnemen: stereo vanaf de pre-amp, stereo vanaf de DI's van de Peavey en via de Shure SM57 die voor mijn Ashdown Fallen Angel FA412F cabinet staat.

 

Ditzelfde geldt ongeveer ook zo voor mijn bass sound. Die kan ik gelijktijdig stereo van de Boss GT-6B, mono vanaf de DI van de Ashdown ABM 500 EVO III en vanaf de AKG D112 basmicrofoon voor mijn ABM Mini 48 of ABM Mini 15 opnemen. Een goede sound en dito opnamekwaliteit zit ik in de studio niet om verlegen. Die heb ik!

 

Ik heb wel eerder de wens gehad dat hiermee mijn studio af is, maar dat is nu echt zo. Er zijn simpelweg geen aansluitmogelijkheden meer op het mengpaneel. Alle 48 inputs en alle 24 inserts zijn nu vol en in gebruik. Dus hierbij mijn statement van de dag: DE STUDIO IS AF!

 


 

9 juni 2013

Vandaag heb ik bij mijn afleveradres in Duitsland mijn Peavey Classic Series 50/50 buizen gitaareindversterker en mijn Shure SM57 microfoon opgehaald. Dezen gaan de komende dagen aangesloten en getest worden. Hiermee is de studio dan nu eindelijk helemaal compleet!

 

Bovenstaande betekent ook dat er zeer binnenkort een Marshall Valvestate 8008 2x80W gitaar-eindversterker vrijkomt voor verkoop!

 


 

7 juni 2013

Zojuist heb ik via Ebay de Behringer DSP9024 firmware V1.3 eprom gekocht. Hiermee heb ik de beschikking over de nieuwste firmware van de Ultra-Dyne Pro en kan ik hem zelfs aansturen via de bijbehorende software voor de PC (als die oude software het nog doet op een Windows 7 64-bit computer tenminste. Maar sowieso kan ik de eprom erin zetten met de laatste firmware versie.

 


 

5 juni 2013

Vandaag de bestelling die ik bij Thomann heb gedaan, binnengekregen. Dat is weer snel. 's Avonds laat op 2 juni besteld, en op 5 juni vanaf Zuid-Duitsland in huis. Goede service! Meteen WaveLab 8 update geïnstalleerd en daaroverheen de 8.0.1 service-update gezet. De DAW is weer up-to-date.

 


 

2 juni 2013

Bij Thomann vandaag de update Steinberg WaveLab 8 besteld met daarbij nog wat klein materiaal als kabels, statieven en nog wat klein spul. Dat komt dan ongeveer gelijktijdig binnen met de Shure SM57 en de Peavey Classic Series 50/50 eindversterker, zodat ik dan meteen alles goed kan inbouwen en aansluiten.

 


 

27 mei 2013

Vandaag via Ebay nog een aankoop gedaan. Een Peavey Classic Series 50/50. Een 2x 50 watt buizen-eindversterker. Deze "Stereo Tube Power Amplifier" is beladen met 2x 12AX7, 2x 12AT7 en 8x EL84 buizen. Dus voor elk kanaal een 12AX7, 12AT7 en 4x EL84! En heel veel aansluitmogelijkheden achterop voor het doorlussen naar andere versterkers en mengpanelen. Deze eindversterker zal niet misstaan in het gitaarrack en veel aan de 'sound' toevoegen.

 


 

26 mei 2013

Vandaag via Ebay (eindelijk) een (legendarische) Shure SM 57 microfoon gekocht voor een redelijke prijs. Deze microfoon is bij uitstek geschikt voor het opnemen van gitaar via de lijn:

guitar -> pre-amp -> power-amp -> cabinet -> mic -> console -> interface (audio I/O) -> PC (Cubase)

In het nederlands:

gitaar -> voorversterker -> eindversterker -> speakerkast -> microfoon -> mengpaneel -> interface (audio Input/Output) -> PC (Cubase)

Hiermee kunnen in de toekomst mooie gitaarpartijen worden opgenomen.....

 


 

25 mei 2013

En de CD met de mix op hoge kwaliteit is inmiddels onderweg naar het aanstaande bruidspaar.

 


 

20 mei 2013

De mix voor de openingsdans van de bruiloft is nog op een paar puntjes aangepast en nu akkoord bevonden door het aanstaande bruidspaar. Niets staat een geslaagd feest nu nog in de weg...

 


 

15 mei 2013

Vandaag heeft Steinberg een nieuwe update uitgebracht voor Cubase (Artist) 7, en wel versie 7.0.4.

 


 

13 mei 2013

Vandaag heeft Steinberg een nieuwe update uitgebracht voor WaveLab (Elements) 8, en wel versie 8.0.1.

 


 

 

9 mei 2013

Inmiddels is de mix voor de openingsdans van de bruiloft gereed en is het wachten op de reactie van de klant....

 


 

7 mei 2013

De komende dagen ga ik voor een klant aan de slag met het maken van een mix voor de openings-dans voor zijn bruiloft.....

 

Maar eerst deze avond telefonisch een klant geholpen met uitgebreid advies over een door hem nieuw aan te schaffen DAW. Hij kiest na goed overleg voor een hexacore i7 met 16GB RAM, een SSD systeemschijf van 250GB en 2 HDD's van 2TB elk. Daarmee kan hij de komende jaren goed vooruit in combinatie met zijn Cubase 7!

 


 

6 mei 2013

Vanaf vandaag is WaveLab 8 (en natuurlijk ook WavaLab 8 Elements en de diverse update versies) te koop.

 


 

11 april 2013

Musikmesse 2013
Dit jaar op de Musikmesse bij de Steinberg stand wat dozen DVD-roms opgehaald van de Cubase 7 demo versie (dongle benodigd) en Steinberg Product Information. Tevens folders voor klanten meegenomen het info over hun hardware. En een handvol Steinberg pennen. Wie het eerst komt....

 

Verder heb ik dit jaar veel tijd doorgebracht in de hal met gitaren en versterkers. Voor AMPS Recordings interessant omdat ik voor klanten toch ook meer wil gaan doen wat betreft gitaar- en basrecording met microfoons vanaf de versterker. Op gitaar-gebied zijn er aparte ontwikkelingen wat betreft tuner-sets voor gitaren die je gitaar
 automatisch stemmen en 'in-tune' houden. En gitaren met frets die niet recht zijn(!). Bijzonder!

 

En verder....
En nu wordt het tijd voor weer wat cursussen Cubase. We geven les in de versies vanaf SX1! Dus ook als je al een oude Cubase versie hebt, (vanaf SX) kun je bij AMPS Recordings terecht.

 


 

10 april 2013

Steinberg heeft vandaag, 10 april (de 1e dag van de Musikmesse) WaveLab 8 aangekondigd!

 


 

1 april 2013

Zojuist online entreekaartjes aangeschaft voor de Musikmess 2013 in Frankfurt am Main.

 


 

27 maart 2013

Vandaag heeft Steinberg een nieuwe update uitgebracht voor Cubase (Artist) 7, en wel versie 7.0.3.

 


 

23 maart 2013

Vandaag weer een reacties voor het gastenboek ontvangen van Marcel. Telefonisch afgelopen dinsdag een instellingsprobleem opgelost met zijn PC, de RME interface en Cubase. Nu blijken er wederom problemen met zijn PC te zijn. Ik wacht dus zijn belletje af en we gaan het weer trachten op te lossen. Hopelijk blijven de instellingen nu wel goed staan in zijn computer...

We krijgen het wel weer aan de praat Marcel!

 


 

19 maart 2013

Vanmiddag had ik Marcel uit Olst aan de telefoon. December 2011 ben ik bij Marcel geweest voor support bij Cubase. Marcel heeft wat Windows Vista updates geïnstalleerd en sindsdien heeft hij problemen met zijn RME Fireface en Cubase 4. Deze middag kon ik niet veel tijd voor hem vrijmaken en heb ik hem geadviseerd de nieuwste RME drivers te downloaden en zo nodig in de avond terug te bellen. Dat laatste deed Marcel dan ook. Hij kon na her-installatie van de RME drivers zijn interface inmiddels weer herkennen in de software, maar had nog geen geluid in Cubase. Na een aantal instellingen met hem te hebben doorgenomen is het allemaal weer gelukt en kan Marcel weer verder
met zijn muziek; "And that's what it's all about!"

 

Veel succes verder Marcel, en je hoeft nog niet te upgraden naar Windows 7/8 en Cubase 7!

 


 

10 maart 2013

Helaas lees ik vandaag op Facebook dat het doek is gevallen voor Live Music in Arnhem. Zij waren onder andere mijn vaste leverancier voor EE versies van Cubase voor mijn klanten. Spijtig voor de eigenaar en het personeel van de winkel. En voor de trouwe klanten natuurlijk.

 


 

5 maart 2013

Vandaag weer een mooie reacties voor het gastenboek ontvangen van Jill over de gemaakte mix.
Dank je wel voor je reactie Jill!

 


 

1 maart 2013

Vandaag heb ik voor een klant een mix gemaakt van 2 nummers voor een dansvoorstelling. Het was een spoedopdrachtje. Iemand anders had een mix gemaakt, maar daarvan was de timing niet juist. En dat kan natuurlijk niet bij een mix die vele mensen gaan horen. De timing is nu strak en de klank is ook nog beter geworden. Wat wil je nog meer?

 


 

27 februari 2013

Op 27 februari 2013 heeft Steinberg de Cubase 7 demo uitgebracht.

 


 

26 februari 2013

Op deze laatste dinsdag in februari heb ik mijn op Ebay gekochte AKG D112 dynamische grootmembraam basmicrofoon binnengekregen. De studio is wat apparatuur en microfoons betreft nu echt bijna compleet. Nog een Shure SM57 microfoon voor elektrische gitaar en dan is het af!

 


 

18 februari 2013

Vandaag heeft Steinberg een nieuwe update uitgebracht voor Cubase (Artist) 7, en wel versie 7.0.2.

 


 

14 februari 2013

Deze donderdag heb ik Jean Paul op bezoek voor het werkend krijgen van zijn combinatie Cubase 5 en zijn Yamaha n12 digitale mixer met FireWire. Benodigde ingrediënten: een goed werkende laptop, een werkende internetverbinding en de website van Yamaha. Daarop staan namelijk alle actuele versies van de firmware en de drivers. Er moeten meerdere firmware updates verwerkt worden, namelijk zowel voor de IEEE1394 FireWire poort alsook voor de n12 digitale mixer. Als dat is gedaan volgt nog de nieuwste Yamaha driver en hebben we alles vlekkeloos aan het werk.

Dat zijn weer een tevreden klant en een geslaagde dag!

 

Later vandaag nog als Cubase klant gebruik gemaakt van het Valentijnsdagaanbod van Steinberg en de VST Dark Planet gekocht voor de helft van de prijs.

 


 

13 februari 2013

Vandaag heeft Steinberg de HALion 4 update versie 4.5.4 uitgebracht. Deze update lost problemen op met het openen van HALion 4 projecten in Cubase 7. Ook voor HALion Sonic is hiervoor een update beschikbaar.

 


 

9 februari 2013

De VOX VT50 Valvetronix versterker met VFS5 voetpedaal is vandaag aangekomen! Binnenkort volgt meer info over de eerste ervaringen met deze gitaarversterker.

 


 

7 februari 2013

Vandaag tweedehands online een VOX VT50 Valvetronix versterker gekocht. Deze versterker kan gebruikt worden in de studio en in de woonkamer. Hij heeft een ingebouwde voorversterker met effecten en je hebt er dus geen voorversterker bij nodig om je eigen sounds te creëren. Bij deze combo zit ook het VFS5 voetpedaal waarmee 8 eigen patches of effecten geschakeld kunnen worden.Begin volgende week verwacht ik de versterker in huis te hebben.

 


 

4 februari 2013

De TC-Helicon Voicetone Synth effect is weer terug bij zijn eigenaar. Het apparaat doet het dus wèl op 48V fantoomvoeding, maar het staat gewoon ergens in de tekst in de manual hoe je dat in moet stellen. Het staat er niet duidelijk in en het controlelampje is ook niet goed als zodanig te herkennen. Maar de Voicetone Synth doet alles zoals het hoort. Volumes moeten er wel redelijk ver voor worden opengezet, maar het werkt! En daar gaat het om. Er hoeft dus ook geen dynamische microfoon voor aangeschaft te worden. En John kan nu lekker gaan werken met zijn nieuwe speeltje.

 


 

3 februari 2013

Gisteren had ik bij John uit Wehl zijn TC-Helicon Voicetone Synth effect meegenomen om bij mij in de studio uit te testen. John kreeg de Voicetone met zijn Presonus microfoon niet tot leven. Mijn vermoeden was dat hij het alleen doet op een dynamische microfoon en niet op een condensator microfoon. Dit enerzijds omdat er op het apparaatje geen 48V schakelaar zit, en als ik erover nadenk wil je live normaal ook geen condensatormicrofoon gebruiken. En ik zit helemaal in de goede hoek met mijn vermoedens, want zodra ik een Shure SM58 Beta dynamische microfoon aansluit op de TC-Helicon, komt het apparaat tot leven. Hij werkt prima en kan dus worden bestempeld als: OK!
Wel jammer dat TC-Helicon niet op de doos en/of handleiding heeft gezet dat je het dingetje alleen kunt gebruiken in combinatie met een dynamische microfoon. De boodschap voor John is dus het aanschaffen van een dynamische microfoon, en dan kan hij aan de slag met dit leuke kleine apparaatje.

 


 

2 februari 2013

Deze zaterdag had ik Cor in de studio voor de basiscursus Cubase. Cor is al meer dan 20 jaar professioneel muzikant en hij wil zich nu gaan verdiepen in Cubase om eigen tracks op te gaan nemen. Hiervoor heeft hij een setup met naast prachtige gitaarapparatuur een Yamaha n-12 mixer met FireWire en Cubase 6.5. Met deze apparatuur kan hij prachtige opnames gaan maken. Cor gaat denk ik nu zeker experimenteren met het opnemen van meerdere sporen tegelijk van 1 instrument.
 

Hij gaat zijn gitaarpartijen dus niet alleen via de Fractal Axe-FX Ultra rechtstreeks de n-12 in, maar via de 2e uitgang ook nog naar een versterker met cabinet en daar 1 of 2 microfoons voor geplaatst. Zo kan hij een voller geluid creëren en een nog mooiere gitaarsound neerzetten in Cubase.

Veel succes ermee Cor!

 

Kort na de cursus van Cor nog een tripje naar John in Wehl na zijn noodroep omdat hij geen geluid meer kan opnemen in zijn systeem. Na het opnieuw instellen van zijn ASIO driver in Cubase is het eerste deel van het probleem opgelost. Opnemen in Cubase lukt weer. Maar alle andere applicaties blijven weigeren op te nemen. Stevigere maatregelen zijn nu op de plaats. In dit geval het op de Presonus website op zoek gaan naar nieuwe(re) drivers. Via het updaten vanuit het configuratie- scherm van Apparaatbeheer in Windows 7 werd niets gevonden. Maar handmatig op de website van Presonus gelukkig wel. We hebben de driver van de AudioBox USB vervangen voor nieuwere, en het werkt nu weer vlekkeloos! De track die hij nog vandaag af wilde maken is geslaagd en nog 's avonds online gekomen op YouTube. Goed werk John! En weer een probleem opgelost.

 


 

1 februari 2013

Vandaag had ik Josh in de studio voor de basiscursus Cubase. Josh is al ruim 20 jaar muzikant en hij wil zich na vele jaren gespeeld te hebben in verschillende bands, daarnaast nu ook toeleggen op de opnamekant. Hiervoor heeft hij Cubase Essentials 6 met daarnaast onder andere een Roland interface en synthesizer. Josh is zeer onder de indruk van de mogelijkheden en hij gaat nu aan de slag met het maken van alle juiste instellingen en het bouwen van een template voor zijn projecten. Tevens is Josh blij met de mogelijkheid voor telefonische en online ondersteuning die
AMPS Recordings zijn klanten biedt.

Veel plezier en succes Josh, en als er vragen zijn, hoor ik het!

 


 

31 januari 2013

Op deze laatste dag van januari heeft Steinberg de Tools for cc121 update versie 1.7.4 uitgebracht. Steinberg had deze tool voor januari 2013 beloofd en dat hebben ze dus gehaald! Je hebt de update nodig als je een Steinberg cc121 hebt en deze gebruikt in combinatie met Cubase 7. Met de vorige versie van Tools for cc121 werkte de EQ sectie in Cubase 7 niet. Met oudere versies van Cubase waren er geen problemen in combinatie met de cc121 controller.

 


 

30 januari 2013

Vanavond heb ik Gijs telefonisch advies gegeven voor de aanschaf van een nieuwe (DAW) computer voor het werken met Cubase 7. De vereisten zijn dat het systeem krachtig is en hij er lang mee kan doen. Gijs is zeer tevreden met het advies en zodra hij eraan toe is, gaat hij de computer aanschaffen zoals wij vandaag samen hebben besproken. Over enkele maanden zal de aanschaf plaatsvinden en Gijs zal mij dan kort daarvoor nogmaals bellen om ook de laatste ontwikkelingen op computergebied nog mee te kunnen nemen in zijn definitieve keuze.

Tot dan Gijs!

 


 

28 januari 2013

Vandaag was ik bij Mark uit Doetinchem. Mark heeft een Zoom R16 interface/controller, een MicroKorg XL synthesizer en enkele gitaren en microfoons. Het doel was ervoor te zorgen dat alles goed op elkaar afgestemd werkt in combinatie met zijn laptop en Cubase 6 Elements, en dat is goed geslaagd. Over een paar weken gaan we hier in Zevenaar in de studio verder met de basiscursus Cubase.

Succes tot dan met je setup Mark!

 


 

1 januari 2013

AMPS Recordings wenst iedereen een heel goed, gezond en muzikaal 2013!

 

 

 

Actueel nieuws

 

Hier vind u het actuele nieuws over AMPS Recording.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelt in en rond de studio. 

 

Volg AMPS Recordings ook op Facebook

 

Nieuwsarchief

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren. Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar. 

In het gastenboek vind u reacties van klanten over AMPS.

 


 

Laatste nieuwsberichten