Nieuws 2014

 

Hier vind u het nieuws over AMPS Recording uit 2014.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelde in en rond de studio in dat jaar. 

 

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren.

Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar.

Of ga via deze link direct naar het actuele nieuws.

 

 


  

31 december 2014

Zojuist heb ik de reactie voor het gastenboek door Wim online gezet. Dank je voor je terugkoppeling Wim!

 


 

29 december 2014

Vandaag zijn in de studio de updates van Steinberg Cubase Pro 8 en Arturia V Collection 4 geïnstalleerd. En het werkt schijnbaar allemaal naar behoren. De installatie van de Arturia software is wel een stuk gemakkelijker geworden met hun nieuwe Arturia Software Center. Complimenten!

 


 

28 december 2014

De agenda voor januari 2015 is inmiddels al helemaal volgeboekt met cursisten Cubase en klanten die graag hulp aan huis willen met hun setup in combinatie met advies en raad en daad met Cubase.

 


 

3 december 2014

Vandaag heeft Steinberg Cubase Pro 8 en Cubase Artist 8 aangekondigd en ook meteen als betaalde download uitgebracht. Boxed versies zijn binnenkort in de winkels te koop.

 


 

23 novenber 2014

Vandaag heb ik de WaveLab update 8.0.5 geïnstalleerd in de studio.

 


 

22 november 2014

Vandaag was ik weer bij Leo in Duiven voor zijn laatste cursusdag Cubase. We hebben de MIDI interface aangesloten en zijn nog bezig geweest met het opnemen van MIDI tracks in audio en het mixen en exporteren van de producties. Binnenkort maken we nog een afspraak voor de uitreiking van zijn certificaat. Succes Leo!

 


 

15 november 2014

Vandaag was ik weer bij Sonja in Hoogeveen om haar verder te helpen met het importeren van MIDI files en het daarna omzetten naar de juiste Symphonic Orchestra geluiden en tevens voor die instrumenten toewijzen van de verschillende outputs in HALion Sonic en de mixer. Daarnaast waren we druk met het exporteren van de mix naar MP3 waarmee je dan je mixen kunt terugluisteren in bijvoorbeeld iTunes. Een geslaagde dag met het nodige huiswerk voor Sonja. Succes ermee en tot de volgende keer!

 


 

12 november 2014

Deze woensdagavond was ik in Duiven bij Steven om hem te helpen met de juiste routing van zijn Presonus audio interfaces via de Tascam 16-sporen 1/2" bandrecorder en daarna zijn vintage Yamaha mengpaneel naar de Revox.

Alles is goed gelukt en werkend, en als het goed is gaat er dit weekend op deze configuratie een heel album gemixt worden! Succes ermee Steven!

 


 

25 oktober 2014

Vandaag had ik Jack in de studio om bekend te raken met alle nieuwe mogelijkheden in Cubase 7.5. We hebben veel over muziek in het algemeen en muziekopnametechniek en Cubase in het bijzonder gesproken. Jack heeft veel nieuws gezien in Cubase 7.5 en enkele zaken hebben we samen nagezocht in de zeer uitgebreide manual die bij Cubase als PDF wordt meegeleverd en automatisch geïnstalleerd. Een must om er naast te hebben bij zo'n uitgebreid programma. Veel succes ermee Jack, en veel plezier met je versie van Cubase 7.5.

 


 

23 oktober 2014

De problemen met de Steinberg hub in Cubase en Nuendo in combinatie met Windows zijn inmiddels opgelost in de nieuwste Windows update. Zie hiervoor ook de berichtgeving hierover van Steinberg.

 


 

22 oktober 2014

Gisteren besteld en vandaag alweer binnen! Goed werk weer van i4 Muzique. Cubase 7 Educational Edition (EE) is binnen met gratis upgrade naar Cubase 7.5.

Verder kun je nu HALion Symphonic Orchestra online in de Steinberg Shop aanschaffen. Tot nu toe zat deze alleen als demo versie bij Cubase en kon je die dan online upgraden naar full version. Maar nu is hij dus gewoon te koop in de Steinberg Shop online.

 


 

21 oktober 2014

Voor een cursist die aanstaande zaterdag komt heb ik een Cubase Educational Edition besteld bij mijn 'huisleverancier' i4 Muzique. De Cubase zal met 1 of 2 dagen wel in huis zijn. Dan kunnen we zaterdag meteen een goede start maken!

 


 

18 oktober 2014

Vandaag was ik weer bij Vincent in Arnhem. Vincent heeft zich vandaag verder verdiept in Groove Agent SE en de mogelijkheden van de mixer. Tevens gerelateerd daaraan hebben we aandacht besteed aan het activeren van meerdere outputs bij een VST Instrument en de keuze voor de VST Instrument mixer of de Cubase mixer. Over twee weken gaan we er weer mee verder.

 


 

4 oktober 2014

Op deze mooie eerste zaterdag in oktober had ik Martin uit Vorden in de studio voor een oriëntatie op Cubase en VST's voor een symphonisch orkest. We hebben naar Cubase gekeken en daarna naar VST's die bij hem in de smaak vielen. Na het luisteren van een aantal voorbeelden op de site van Bestservice zijn we uitgekomen op Project SAM Symphobia en East West Symphonic Choirs. Naast Cubase en deze VST pakketten heeft Martin ook nog een interface en aktieve monitors nodig. De interface gaat waarschijnlijk een Presonus worden, en de aktieve monitors zeer waarschijnlijk de Yamaha HS8's. Cubase 7.5 gaat alvast voor hem in bestelling bij mijn vaste leverancier. Tot gauw Martin, het was een zeer prettige middag met je.

 


 

1 oktober 2014

Vanavond heb ik telefonisch support gegeven aan Jean-Paul. Hij heeft een SSD (Solid State Drive) harde schijf in zijn laptop laten zetten waarmee hij heel tevreden is wat betreft geluid (stil) en snelheid bij het opstarten. Maar alles is nu opnieuw geïnstalleerd en de instellingen van de Yamaha driver van zijn Yamaha n12 FireWire mixer staan helaas niet goed. Hierdoor zijn opnames van afgelopen weekend mislukt. Telefonisch kan ik hem door de Cubase menu's begeleiden om bij zijn settings te komen en daarna wat tips over het juist instellen ervan. Deze problemen behoren dan nu ook weer tot het verleden. Veel succes met de volgende opnames Jean-Paul!

 

P.S. Alle klanten van AMPS Recordings hebben recht op- en kunnen gebruik maken van dit niveau after-sales en behoort tot het dienstverleningspakket.

 


 

28 september 2014

Vandaag heb ik de setup van Marinho uit Cuijk goed werkend gemaakt. Marinho heeft een PC met daarop Cubase en een Yamaha n8 FireWire mixer. De firmware van de mixer diende ge-update te worden en de drivers voor de Yamaha geïnstalleerd. En daarna dan het geheel netjes werkend te maken met de AI (Advanced Integration) van Steinberg en Yamaha.

De installatiemanual van Yamaha voor de FireWire goed lezende geven ze aan eerst in het configuratiescherm te checken of je de IEEE1394 interface (FireWire) ziet staan en of die geen meldingen heeft. Deze was niet zichtbaar. Ook na hardware naar nieuwe componenten laten zoeken en daarna herstarten niet. De volgende stap is dan de computer openschroeven en de FireWire kaart verwijderen en weer plaatsen. Daarna de computer weer gestart en voilá: de FireWire IEE1394 interface werd gezien! Dan de Yamaha n8 aansluiten op de computer en de firmware updaten. Nadat ook dat is geslaagd en drivers voor de n8 FireWire 64 bit installeren. Als deze handelingen zijn verricht de proef op de som nemen en Cubase opstarten. Cubase herkent de n8 en integreert met de Yamaha, te zien aan het oplichten van het Steinberg icoontje op de Yamaha mixer.

Na nog enkele instellingen in Cubase te hebben aangepast voor de naadloze en perfecte integratie van de DAW en de mixer kan Marinho nu weer vol aan de slag met het opnemen. Veel succes ermee Marinho!

 


 

27 september 2014

Deze mooie zaterdag in september ben ik bij Sonja in Hoogeveen. Eerst mag ik haar Cubase 7.5 Educational Edition die ze via mij heeft aangeschaft installeren op haar nieuwe PC. Tevens installeer ik de demo van Steinberg HALion Symphonic Orchestra op de computer zodat ze kan zien of dit hetgeen is wat ze wil hebben om haar klassieke composities optimaal weer te kunnen geven. Verder werken wa aan het importeren van MIDI files, het koppelen van de juiste instrumenten en het aanmaken en selecteren van de verschillende outputs in HALion Sonic SE. Daarna zijn we ook nog kort bezig geweest met de mixer, dynamische effecten via insert en het maken van een mixdown. Het motto is nu veel oefenen. De volgende keer gaan we intensiever aan de slag met alle mogelijkheden in de mixer en zal ze een heel aantal vragen verzameld hebben, die we dan natuurlijk ook behandelen.

 


 

24 september 2014

Op deze woensdag komt Marinho zijn computer langsbrengen om deze weer naadloos te laten samenwerken met zijn Yamaha n8 FireWire mixer. De Firmware moet ge-upgrade worden en dan moeten de juiste drivers worden geïnstalleerd in de goed volgorde zodat zijn Yamaha n8 mixer weer gezien wordt door Cubase. Waarschijnlijk is de computer samen met de mier aan het einde van het weekend weer helemaal gebruiksklaar voor Marinho.

 


 

20 september 2014

Vandaag was ik bij Vincent in Arnhem. Vincent maakt al vele jaren muziek met behulp van Cubase. Recentelijk is hij overgestapt van Cubase 4 naar Cubase 7.5, wat een hele grote stap is. Vincent wil zijn systeem optimaal ingesteld hebben en tevens wegwijs gemaakt worden in de nieuwste telg uit de Cubase serie. Naast wat computer issues met zijn oude en nieuwe PC en zijn dongle kunnen we nog een aardige tijd met Cubase bezig zijn. Veel mogelijkheden in de mixer zijn voor hem nieuw, en we zullen er dan ook zeker in de nabije toekomst een herhaalafspraak voor plannen om nog dieper op de materie in te gaan en hem bijvoorbeeld ook verder te helpen met quantize, hitpoints en time-stretching. Veel succes vast met het in de praktijk brengen van de nieuwe mixing mogelijkheden Vincent!

 


  

16 september 2014

Heb je ook gemerkt dat je Cubase sinds vorige week crasht bij het opstarten van een project (vanuit de Steinberg Hub)? Het is te wijten aan de laatste update van Microsoft Windows! Hier vind je de te kiezen oplossingen.

 


 

13 september 2014

Vandaag had ik Henk uit Spijkernisse in de studio om hem te helpen met zijn laptop en Cubase LE7 en HALion Sonic SE. Cubase LE7 kregen we helaas niet crashvrij aan het werk (laatste auto-update Microsoft Windows 7?), maar hij had er gelukkig ook Cubase LE6 op staan, en die kregen we wel stabiel aan het werk. Daarna nog even de belangrijkste onderdelen van Cubase voor zijn situatie in vogelvlucht laten passeren op Cubase 7.5 in de studio.

Henk weet waar hij mee bezig kan, waarbij ik hem veel plezier en succes toewens. Als AMPS Recordings klant kan hij rekenen op after-sales support en is hij altijd welkom met zijn vragen, die vaak ook per e-mail of telefonisch kunnen worden beantwoord. 

 


 

7 september 2014

Zojuist heb ik de reactie voor het gastenboek door Ralph online gezet. Dank je voor je feedback Ralph!

 


 

6 september 2014

Vandaag was ik bij Ralph in Utrecht om hem weer verder te helpen met Cubase en Omnisphere. Hij had in de tijd een aantal vragen verzameld en die zijn allen beantwoord en/of getoond zodat hij weer lekker verder kan met muziek maken. Veel succes verder Ralph!

 


 

5 september 2014

Vandaag is de Cubase 7.5 Educational Edition voor een klant binnengekomen, waar ik deze later deze maand ga installeren, tezamen met een uitgebreide introductiecursus in Cubase.

 


 

4 september 2014

Vandaag weer een Cubase 7.5 Educational Edition (EE) besteld voor een klant waar ik binnenkort naar toe ga om naast de installatie ervan vooral de cursus Cubase te geven.

 


 

3 september 2014

Vandaag heeft Steinberg een nieuwe update uitgebracht voor Cubase 7.5 (Artist), en wel versie 7.5.30. Klik op deze link om direct naar de downloadpagina van Steinberg te gaan voor uw nieuwste update.

 


 

9 juli 2014

Steinberg heeft de laatste update voor WaveLab 8 uitgebracht. De 8.0.4 update vind je hier.

Verder is ook de WaveLab 8.5 trial gereleased. De demo versie kun je hier downloaden. Om deze demo te kunnen gebruiken heb je wel een USB eLicenser nodig.

 


 

7 juli 2014

Vandaag is de 8.5.10 update van WaveLab uitgebracht door Steinberg. De WaveLab update pagina vind je hier.

 


 

5 juli 2014

Vandaag was ik bij Leo, met wie ik een traject heb afgesproken van 4 afspraken. Ditmaal was ik bij hem thuis in Duiven om zijn door mij geadviseerde Mackie Onyx 820i aan te sluiten en in te stellen. De Cubase Educational die hij in het traject heeft aangeschaft via AMPS Recordings in combinatie met de cursus te installeren en de door mij voor hem 2e hands aangeschafte Frontier Design Tranzport aan te sluiten, te installeren en in te stellen.
Daarnaast ook nog zijn Yamaha Tyros3 in MIDI aangesloten, zijn Roland Sound Canvas, en zijn Boss ME-20. Tevens nog zijn Alesis 3630 compressor en zijn Lexicon MPX-550 aangesloten.
Alles is nu geïnstalleerd en werkend. Mission accomplished!
Hij moet alleen nog een 2x2 MIDI interface aanschaffen om de Soundcanvas en de MPX-550 via Cubase aan te kunnen sturen.
Leo is in ieder geval al helemaal blij. En daar gaat het om!

 


 

28 juni 2014

Vandaag heb ik de TC-Helicon Quintet voice processor uit het FX rack gehaald en daarvoor in de plaats de TC-Helicon Voice Works Plus gehangen en aangesloten. Deze processor heeft weer meer mogelijkheden (die in software nog steeds niet als zodanig te vinden zijn) zodat ik in de studio met vocals nu alles kan doen wat ik wil.

 


 

14 juni 2014

Deze zaterdag heb ik Leo uit Duiven weer in de studio voor het 2e deel van zijn cursus Cubase. Vandaag hebben we teruggekeken naar de hardware/software instellingen die in Cubase gemaakt moeten worden om een vlekkeloos werkend systeem te hebben. Verder hebben we zijn interface en verdere configuratie onder de loep genomen en hebben we geconcludeerd dat hij het beste kan overstappen op een mixer/interface combi van Mackie. De Onyx 820i. Daarmee kan hij dan dadelijk alles wat hij wil, en kan hij ook zijn Alesis 3630 compressor en Lexicon MPX100 reverb processor aansluiten. Tevens hebben we gekeken naar het maken van een template en de uitgebreide channel en channel-strip functies in de Cubase mixer. En zo gaat er een hele nieuwe wereld voor je open.......

Tot de volgende keer Leo. 2 down, 2 to go!

 


 

12 juni 2014

Vandaag heeft Steinberg de 8.5 update van WaveLab uitgebracht. De update is aan te schaffen via de online shop van Steinberg

 


 

1 juni 2014

Zojuist heb ik de reactie voor het gastenboek door Steven online gezet. Dank je voor je feedback Steven!

 


  

29 mei 2014

Vandaag was ik bij Steven in Duiven. Ik heb Steven mogen helpen met zijn Cubase 5 en zijn TC Electronics interface maar vooral met zijn Akai 202D-SS bandrecorder en Behringer BCF2000 fader controller. Alles is prima gelukt en de volgende CD die door Steven met zijn band wordt uitgebracht zal zeker gemasterd zijn vanaf tape! Heel veel succes ermee Steven, ook met de zoektocht naar een Revox B77 of PR99.

 


 

25 mei 2014

Als het goed is is het probleem met het contactformulier en Google Chrome nu ook opgelost!

 


 

24 mei 2014

Vandaag was ik bij Caspar in Huissen om hem te assisteren met het werkend krijgen van zijn Roland UM-ONE MIDI interface op zijn Cubase SL3 en een aantal praktische vragen over Cubase. Daaronder waren vragen als: "hoe knip & plak ik audio in Cubase" en "hoe maak ik een fade-in/fade-out".

Alles is aan bod gekomen, behandeld en opgelost. Enkel werkt het contactformulier van mijn website bij hem niet goed met Google Chrome. Daar wordt nu aan een oplossing gewerkt. Maar Caspar kan weer vooruit! 

 


 

20 mei 2014

Een probleempje met het contactformulier op de website is inmiddels opgelost. Excuses voor het ongemak. Alle berichten komen nu weer aan. U krijgt dan ook geen foutmelding meer bij het versturen.

 

Verder zijn vandaag de Cubase Educational Edition voor een klant binnengekomen, en mijn TC-Helicon Voice Works Plus Harmony | Modeling | Effects vocal processor is ook aangekomen vanuit Zuid-Duitsland. Die gaat binnenkort in het 19" rack ingebouwd en aan de tand gevoeld worden.

De TC-Helicon Quintet die hiermee wordt vervangen komt binnenkort in de verkoop.

 


 

18 mei 2014

Vanavond heb ik voor een cursist zijn Cubase 7.5 Educational Edition besteld bij i4 Muzique in Eindhoven. Zij zijn sinds het faillissement van Live Music uit Arnhem mijn vaste leverancier voor de Educational software van Steinberg voor mijn cursisten. Binnen enkele dagen zal de Cubase EE versie binnen zijn. 

 


 

17 mei 2014

Deze zaterdag ben ik bij Joey in Warnsveld om hem wegwijs te maken in Cubase 7.5 en zijn cc121 voor hem te installeren en de updaten. Te beginnen is met de hardware. Eerst de firmware update van de Steinberg cc121 Cubase controller en daarna het installatieproces van de cc121 op zijn iMac. Daarna het maken van de instellingen in Cubase en dan samen een aantal mooie nieuwe tools en effecten in Cubase doorgenomen. Joey heeft alles wat hij nodig heeft weer onder de knie en kan weer een paar jaar vooruit met zijn nieuwe Cubase. 

Veel succes Joey!

 


 

16 mei 2014

Vanavond de allerlaatste TC-Helicon Voice Works Plus besteld van Thomann, met nog wat klein materiaal. De Voice Works Plus komt in de plaats voor zijn voorganger de Quintet die nu in mijn studio rack hangt. De TC-Helicon Quintet gaat dan zeer waarschijnlijk in de verkoop.

 


  

9 mei 2014

De afgelopen dagen zijn nog kleine details aan de website gewijzigd. Zo wordt nu voor het beluisteren van de diverse titels gebruik gemaakt van een Flash player. Ook Apple gebruikers kunnen de impressies nog steeds beluisteren (Apple ondersteunt helaas geen Flash), daarmee is ook rekening gehouden. 

 

Verder over de geheel vernieuwde website:

 • hoofdonderdelen van het menu staan bovenin het scherm
 • op de home-pagina staan de hoofdonderdelen met iconen herkenbaar
 • op alle andere pagina's staat rechts naast de inhoud het laatste nieuws van de nieuwspagina
 • onderin elke pagina is nu de balk te zien met alle andere keuzes voor bijvoorbeeld de prijslijst, informatie over AMPS Recordings, links etcetera.

 

Hiermee hopen we de bezoekers een nog betere service te kunnen verlenen.

 

Bij vragen of opmerkingen kunt u altijd een berichtje sturen via het contactformulier.

 


  

3 mei 2014

De geheel vernieuwde website van AMPS Recordings is online!

 


 

1 mei 2014

De website wordt op dit moment geheel vernieuwd en herzien. De verwachting is dat de pagina in de eerste week van mei online kan gaan.

 19 april 2014

Op deze mooie zaterdag voor Pasen heb ik Leo uit Duiven in de studio voor zijn 1e van reeks van 4 cursusdagen Cubase inclusief een Cubase 7.5 educational en een certificaat bij voltooiing van de cursus. Leo speel al heel lang in bandjes, maar dat gaat niet meer zo gemakkelijk wegens zijn gezondheid. Hij wil ook zijn eigen liedjes kunnen opnemen als hij het podium niet meer op kan, en daarom is hij bij AMPS Recordings terecht gekomen. Hier wil hij de basis leggen voor het op het gewenste niveau kunnen opnemen en mixen van zijn songs in Cubase. Hierbij gaan aspecten als MIDI- en audio recording, editing en mixing aan bod komen in alle facetten waaraan hij behoefte heeft.
Vandaag heb ik met Leo een aantal mogelijkheden en technieken in Cubase verkend, die we de komende periode gaan uitdiepen. Zo zorgen we samen voor een goede, solide basis, waarop hij voort kan bouwen in zijn verdere  muzikale carriere.

 


 

9 april 2014

Vandaag heeft Steinberg een nieuwe update uitgebracht voor Cubase 7.5 (Artist), en wel versie 7.5.20. Klik op deze link om direct naar de downloadpagina van Steinberg te gaan voor uw nieuwste update.

 


 

5 april 2014

Vandaag was ik bij Wim in Angeren om hem te ondersteunen met zijn nieuwe Cubase 7.5 in combinatie met zijn Yamaha Tyros 4 en zijn oude M-Audio Delta Audiophile 2496 geluidskaart die hij net had gemonteerd in zijn nieuwe PC. Wim heeft een aantal vragen aan mij, waarmee ik hem kan gaan helpen:

 

 • de geluidskaart hapert bij het afspelen
 • in MIDI vallen er regelmatig partijen even weg bij het afspelen van de PC naar de Tyros
 • de geluiden uit de Tyros 4 wil hij via Cubase kunnen kiezen
 • wat kan er allemaal met deze nieuwe Cubase 7.5 ten opzichte van de oude Cubase Artist 6

 

Daarbij de opmerking dat Wim al een andere geluidskaart had aangeschaft omdat hij de M-Audio niet meer goed 'aan de praat' kreeg. de geluidskaart hapert niet meer. De buffers staan nu juist ingesteld en de goede driver staat geselecteerd in Cubase. De nieuw aangeschafte geluidskaart (nog in doos) kan en mag Wim retour sturen aan de leverancier. Dat geld is verdiend!

 

 • MIDI hapert niet meer. Om dit te bewerkstelligen zijn er wat aanpassingen gemaakt in de instellingen voor MIDI in Cubase. Tevens is de 5-pins DIN MIDI kabel ontkoppelt van de Tyros en wordt er nu gebruik gemaakt van de USB verbinding naar de Tyros om MIDI aan te sturen
 • de geluiden van de Tyros 4 kunnen nu allemaal direct in de inspector van de MIDI track in Cubase aangeklikt worden op categorie
 • een aantal fuctionaliteiten die voor Wim belangrijk kunnen zijn voor het werken met Cubase 7.5 zijn de revue gepasseerd en Wim weet nu waarmee hij aan het werk kan en wil

 

Naast al het goede werk wat we hebben kunnen verrichten hebben we (achteraf) hartelijk gelachen om een muis die opeens raar ging doen (kostte even voor we doorhadden dat het aan de muis lag!), het draadloze toetsenbord dat kort daarna ook maar even dienst ging weigeren, de eLicenser dongle van Steinberg die er blijkbaar even een stukje uit was getrokken, en Cubase niet meer wilde laten opstarten en als laatste dan de Tyros die even in Cubase ook niet 'gezien' wilde worden.
Motto: "Het blijven computers"!

Al met al toch een zeer geslaagde dag en het belangrijkste: een tevreden klant!

 


 

26 maart 2014

Vandaag een nieuwe e-mail van de support van Arturia ontvangen met nieuwe activatiecodes. Nu werkt het gelukkig wel. Toch mijn complimenten aan de Arturia support, die je als (zakelijke) klant gelukkig niet al te lang laten wachten.

 

En dan wil je natuurlijk ook even testen of het nu goed werkt. Dus Cubase opstarten. Sinds de update naar Cubase 7.5 krijg ik daar een melding voor registratie. Dan denk je dus, laat ik dat meteen ook maar even doen. Ga je naar MySteinberg, blijkt er een eLicenser niet aan jouw account gekoppeld te zitten. Ga je de database updaten, blijken opeens zelfs alle eLicenses van mijn account af te zijn. Dus nu weer een support-ticket naar Steinberg..... Maar alles werkt nog wel gewoon, dus het is enkel een administratieve issue voor Steinberg. Maar het moet wel even opgelost worden. Al met al een boel gedoe omtrent de aanschaf van een VSTi.

 


 

24 maart 2014

Twee dagen na aanschaf van de Arturia V Collection krijg ik dan eindelijk mijn codes toegemaild. Hiervoor heb ik wel een ticket op hun support pagina aan moeten maken. Nu ben je er, denk je dan. Nee dus. De code die ik heb gekregen wordt door het systeem als al in gebruik aangegeven. Nog niets dus. De mail weer geretourneerd met de melding. Weer wachten....

 

Verder is vandaag bekend gemaakt dat Steinberg op de Musikmesse 2 MIPA Awards (Musikmesse International Press Award) heeft ontvangen. Voor HALion 5 in de categorie Software Instrument Libraries en voor Cubase 7 en 7.5 in de categorie Recording Software/Hardware. Steinberg kreeg er verder de Readers Choice Award in de categorie Best Sequencer van het toonaangevende blad Keys.

 


 

22 maart 2014

Steinberg heeft voor een beperkte periode zijn klanten een aanbod gedaan voor de aanschaf van Arturia V Collection 3.0 wegens de partnership tussen Steinberg en Arturia. Deze aanbieding loopt tot en met maandag 24 maart. Ik heb besloten om gebruik te maken van dit aanbod omdat het pakket me eerder ook al aansprak, en je als Steinberg klant een korting krijgt van meer dan 50%. Aankoop via de Arturia website is snel gelukt. Het blijkt wel dat hun site nog niet helemaal is geautomatiseerd. De e-mail met download link en codes voor het activeren krijg ik niet meteen.
Daarop is het nu dus nog even wachten. Berichten op hun forum stemmen me minder positief...

 


 

2 maart 2014

Vandaag een reacties voor het gastenboek ontvangen van Eveline en Jeroen. 2 februari waren zij bij mij geweest voor de cursus Cubase (7.5). Het is fijn om te lezen dat het hen goed is bevallen en ze nu druk zijn met opnemen.

 


 

6 februari 2014

Vandaag heeft Steinberg een nieuwe update uitgebracht voor Cubase 7.5, en wel versie 7.5.10.

 


 

4 februari 2014

Vandaag heeft Steinberg een nieuwe update uitgebracht voor Cubase (alle versies) 7, en wel versie 7.0.7.

 


 

2 februari 2014

Vandaag hebben Eveline en Jeroen, die ik gisteren voor de cursus Cubase in de studio had, besloten om Cubase 7.5 Educational bij de cursus aan te schaffen. Binnenkort kunnen ze dus zelf het geleerde in praktijk brengen met de allernieuwste versie van Cubase.

 


 

1 februari 2014

Op deze eerste februari dag in 2014 had ik Eveline en Jeroen in de studio voor een cursus Cubase. Eveline is zangeres, en Jeroen gitarist. Samen maken ze opnames van bestaande en eigen nummers. Sinds kort gebruiken ze hiervoor Cubase 6 LE, die was meegeleverd bij hun interface. Het programma bevalt hen prima, maar ze willen er meer mee kunnen, en zijn tevens op zoek naar goede tips en tricks. Ik kan tevreden zijn omdat ik hen goed kan helpen met hun vragen, en ze veel kan laten zien in Cubase waarmee ze hun opnames en mixen verder kunnen verbeteren.
Dank jullie wel Eveline en Jeroen, jullie waren leuke en gezellige cursisten en we hebben een boel
gedaan. Nu de stap maken naar de praktijk met veel oefenen en goed naar het gehoor blijven werken!

 


 

15 januari 2014

Vandaag een reacties voor het gastenboek ontvangen van Ron. 22 december was Ron bij mij geweest voor het installeren en instellen van Cubase 7.5 Educational, nadat ik hem op 7 december bij hem thuis al had geholpen met een basiscursus Cubase en de instellingen van zijn beide Steinberg UR824's
Het is fijn voor mij om te lezen dat hij zeer tevreden is! Dank je wel voor je reactie Ron.

 


 

6 januari 2014

Om het jaar goed te beginnen en omdat de crisis nog steeds niet is bezworen, is er besloten om ook dit jaar de prijzen niet te verhogen. Er is immers al genoeg inflatie. Hobbies hoeven hier wat ons betreft niet onder te lijden. Profiteer dus dit jaar nog van de al jaren lage prijzen bij AMPS Recordings.

 


 

1 januari 2014

AMPS Recordings wenst iedereen een gezond, goed en muzikaal 2014!

 

 

Nieuws 2014

 

Hier vind u het nieuws over AMPS Recording uit 2014.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelde in en rond de studio in dat jaar. 

 

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren.

Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar.

Of ga via deze link direct naar het actuele nieuws.

 

 


  

31 december 2014

Zojuist heb ik de reactie voor het gastenboek door Wim online gezet. Dank je voor je terugkoppeling Wim!

 


 

29 december 2014

Vandaag zijn in de studio de updates van Steinberg Cubase Pro 8 en Arturia V Collection 4 geïnstalleerd. En het werkt schijnbaar allemaal naar behoren. De installatie van de Arturia software is wel een stuk gemakkelijker geworden met hun nieuwe Arturia Software Center. Complimenten!

 


 

28 december 2014

De agenda voor januari 2015 is inmiddels al helemaal volgeboekt met cursisten Cubase en klanten die graag hulp aan huis willen met hun setup in combinatie met advies en raad en daad met Cubase.

 


 

3 december 2014

Vandaag heeft Steinberg Cubase Pro 8 en Cubase Artist 8 aangekondigd en ook meteen als betaalde download uitgebracht. Boxed versies zijn binnenkort in de winkels te koop.

 


 

23 novenber 2014

Vandaag heb ik de WaveLab update 8.0.5 geïnstalleerd in de studio.

 


 

22 november 2014

Vandaag was ik weer bij Leo in Duiven voor zijn laatste cursusdag Cubase. We hebben de MIDI interface aangesloten en zijn nog bezig geweest met het opnemen van MIDI tracks in audio en het mixen en exporteren van de producties. Binnenkort maken we nog een afspraak voor de uitreiking van zijn certificaat. Succes Leo!

 


 

15 november 2014

Vandaag was ik weer bij Sonja in Hoogeveen om haar verder te helpen met het importeren van MIDI files en het daarna omzetten naar de juiste Symphonic Orchestra geluiden en tevens voor die instrumenten toewijzen van de verschillende outputs in HALion Sonic en de mixer. Daarnaast waren we druk met het exporteren van de mix naar MP3 waarmee je dan je mixen kunt terugluisteren in bijvoorbeeld iTunes. Een geslaagde dag met het nodige huiswerk voor Sonja. Succes ermee en tot de volgende keer!

 


 

12 november 2014

Deze woensdagavond was ik in Duiven bij Steven om hem te helpen met de juiste routing van zijn Presonus audio interfaces via de Tascam 16-sporen 1/2" bandrecorder en daarna zijn vintage Yamaha mengpaneel naar de Revox.

Alles is goed gelukt en werkend, en als het goed is gaat er dit weekend op deze configuratie een heel album gemixt worden! Succes ermee Steven!

 


 

25 oktober 2014

Vandaag had ik Jack in de studio om bekend te raken met alle nieuwe mogelijkheden in Cubase 7.5. We hebben veel over muziek in het algemeen en muziekopnametechniek en Cubase in het bijzonder gesproken. Jack heeft veel nieuws gezien in Cubase 7.5 en enkele zaken hebben we samen nagezocht in de zeer uitgebreide manual die bij Cubase als PDF wordt meegeleverd en automatisch geïnstalleerd. Een must om er naast te hebben bij zo'n uitgebreid programma. Veel succes ermee Jack, en veel plezier met je versie van Cubase 7.5.

 


 

23 oktober 2014

De problemen met de Steinberg hub in Cubase en Nuendo in combinatie met Windows zijn inmiddels opgelost in de nieuwste Windows update. Zie hiervoor ook de berichtgeving hierover van Steinberg.

 


 

22 oktober 2014

Gisteren besteld en vandaag alweer binnen! Goed werk weer van i4 Muzique. Cubase 7 Educational Edition (EE) is binnen met gratis upgrade naar Cubase 7.5.

Verder kun je nu HALion Symphonic Orchestra online in de Steinberg Shop aanschaffen. Tot nu toe zat deze alleen als demo versie bij Cubase en kon je die dan online upgraden naar full version. Maar nu is hij dus gewoon te koop in de Steinberg Shop online.

 


 

21 oktober 2014

Voor een cursist die aanstaande zaterdag komt heb ik een Cubase Educational Edition besteld bij mijn 'huisleverancier' i4 Muzique. De Cubase zal met 1 of 2 dagen wel in huis zijn. Dan kunnen we zaterdag meteen een goede start maken!

 


 

18 oktober 2014

Vandaag was ik weer bij Vincent in Arnhem. Vincent heeft zich vandaag verder verdiept in Groove Agent SE en de mogelijkheden van de mixer. Tevens gerelateerd daaraan hebben we aandacht besteed aan het activeren van meerdere outputs bij een VST Instrument en de keuze voor de VST Instrument mixer of de Cubase mixer. Over twee weken gaan we er weer mee verder.

 


 

4 oktober 2014

Op deze mooie eerste zaterdag in oktober had ik Martin uit Vorden in de studio voor een oriëntatie op Cubase en VST's voor een symphonisch orkest. We hebben naar Cubase gekeken en daarna naar VST's die bij hem in de smaak vielen. Na het luisteren van een aantal voorbeelden op de site van Bestservice zijn we uitgekomen op Project SAM Symphobia en East West Symphonic Choirs. Naast Cubase en deze VST pakketten heeft Martin ook nog een interface en aktieve monitors nodig. De interface gaat waarschijnlijk een Presonus worden, en de aktieve monitors zeer waarschijnlijk de Yamaha HS8's. Cubase 7.5 gaat alvast voor hem in bestelling bij mijn vaste leverancier. Tot gauw Martin, het was een zeer prettige middag met je.

 


 

1 oktober 2014

Vanavond heb ik telefonisch support gegeven aan Jean-Paul. Hij heeft een SSD (Solid State Drive) harde schijf in zijn laptop laten zetten waarmee hij heel tevreden is wat betreft geluid (stil) en snelheid bij het opstarten. Maar alles is nu opnieuw geïnstalleerd en de instellingen van de Yamaha driver van zijn Yamaha n12 FireWire mixer staan helaas niet goed. Hierdoor zijn opnames van afgelopen weekend mislukt. Telefonisch kan ik hem door de Cubase menu's begeleiden om bij zijn settings te komen en daarna wat tips over het juist instellen ervan. Deze problemen behoren dan nu ook weer tot het verleden. Veel succes met de volgende opnames Jean-Paul!

 

P.S. Alle klanten van AMPS Recordings hebben recht op- en kunnen gebruik maken van dit niveau after-sales en behoort tot het dienstverleningspakket.

 


 

28 september 2014

Vandaag heb ik de setup van Marinho uit Cuijk goed werkend gemaakt. Marinho heeft een PC met daarop Cubase en een Yamaha n8 FireWire mixer. De firmware van de mixer diende ge-update te worden en de drivers voor de Yamaha geïnstalleerd. En daarna dan het geheel netjes werkend te maken met de AI (Advanced Integration) van Steinberg en Yamaha.

De installatiemanual van Yamaha voor de FireWire goed lezende geven ze aan eerst in het configuratiescherm te checken of je de IEEE1394 interface (FireWire) ziet staan en of die geen meldingen heeft. Deze was niet zichtbaar. Ook na hardware naar nieuwe componenten laten zoeken en daarna herstarten niet. De volgende stap is dan de computer openschroeven en de FireWire kaart verwijderen en weer plaatsen. Daarna de computer weer gestart en voilá: de FireWire IEE1394 interface werd gezien! Dan de Yamaha n8 aansluiten op de computer en de firmware updaten. Nadat ook dat is geslaagd en drivers voor de n8 FireWire 64 bit installeren. Als deze handelingen zijn verricht de proef op de som nemen en Cubase opstarten. Cubase herkent de n8 en integreert met de Yamaha, te zien aan het oplichten van het Steinberg icoontje op de Yamaha mixer.

Na nog enkele instellingen in Cubase te hebben aangepast voor de naadloze en perfecte integratie van de DAW en de mixer kan Marinho nu weer vol aan de slag met het opnemen. Veel succes ermee Marinho!

 


 

27 september 2014

Deze mooie zaterdag in september ben ik bij Sonja in Hoogeveen. Eerst mag ik haar Cubase 7.5 Educational Edition die ze via mij heeft aangeschaft installeren op haar nieuwe PC. Tevens installeer ik de demo van Steinberg HALion Symphonic Orchestra op de computer zodat ze kan zien of dit hetgeen is wat ze wil hebben om haar klassieke composities optimaal weer te kunnen geven. Verder werken wa aan het importeren van MIDI files, het koppelen van de juiste instrumenten en het aanmaken en selecteren van de verschillende outputs in HALion Sonic SE. Daarna zijn we ook nog kort bezig geweest met de mixer, dynamische effecten via insert en het maken van een mixdown. Het motto is nu veel oefenen. De volgende keer gaan we intensiever aan de slag met alle mogelijkheden in de mixer en zal ze een heel aantal vragen verzameld hebben, die we dan natuurlijk ook behandelen.

 


 

24 september 2014

Op deze woensdag komt Marinho zijn computer langsbrengen om deze weer naadloos te laten samenwerken met zijn Yamaha n8 FireWire mixer. De Firmware moet ge-upgrade worden en dan moeten de juiste drivers worden geïnstalleerd in de goed volgorde zodat zijn Yamaha n8 mixer weer gezien wordt door Cubase. Waarschijnlijk is de computer samen met de mier aan het einde van het weekend weer helemaal gebruiksklaar voor Marinho.

 


 

20 september 2014

Vandaag was ik bij Vincent in Arnhem. Vincent maakt al vele jaren muziek met behulp van Cubase. Recentelijk is hij overgestapt van Cubase 4 naar Cubase 7.5, wat een hele grote stap is. Vincent wil zijn systeem optimaal ingesteld hebben en tevens wegwijs gemaakt worden in de nieuwste telg uit de Cubase serie. Naast wat computer issues met zijn oude en nieuwe PC en zijn dongle kunnen we nog een aardige tijd met Cubase bezig zijn. Veel mogelijkheden in de mixer zijn voor hem nieuw, en we zullen er dan ook zeker in de nabije toekomst een herhaalafspraak voor plannen om nog dieper op de materie in te gaan en hem bijvoorbeeld ook verder te helpen met quantize, hitpoints en time-stretching. Veel succes vast met het in de praktijk brengen van de nieuwe mixing mogelijkheden Vincent!

 


  

16 september 2014

Heb je ook gemerkt dat je Cubase sinds vorige week crasht bij het opstarten van een project (vanuit de Steinberg Hub)? Het is te wijten aan de laatste update van Microsoft Windows! Hier vind je de te kiezen oplossingen.

 


 

13 september 2014

Vandaag had ik Henk uit Spijkernisse in de studio om hem te helpen met zijn laptop en Cubase LE7 en HALion Sonic SE. Cubase LE7 kregen we helaas niet crashvrij aan het werk (laatste auto-update Microsoft Windows 7?), maar hij had er gelukkig ook Cubase LE6 op staan, en die kregen we wel stabiel aan het werk. Daarna nog even de belangrijkste onderdelen van Cubase voor zijn situatie in vogelvlucht laten passeren op Cubase 7.5 in de studio.

Henk weet waar hij mee bezig kan, waarbij ik hem veel plezier en succes toewens. Als AMPS Recordings klant kan hij rekenen op after-sales support en is hij altijd welkom met zijn vragen, die vaak ook per e-mail of telefonisch kunnen worden beantwoord. 

 


 

7 september 2014

Zojuist heb ik de reactie voor het gastenboek door Ralph online gezet. Dank je voor je feedback Ralph!

 


 

6 september 2014

Vandaag was ik bij Ralph in Utrecht om hem weer verder te helpen met Cubase en Omnisphere. Hij had in de tijd een aantal vragen verzameld en die zijn allen beantwoord en/of getoond zodat hij weer lekker verder kan met muziek maken. Veel succes verder Ralph!

 


 

5 september 2014

Vandaag is de Cubase 7.5 Educational Edition voor een klant binnengekomen, waar ik deze later deze maand ga installeren, tezamen met een uitgebreide introductiecursus in Cubase.

 


 

4 september 2014

Vandaag weer een Cubase 7.5 Educational Edition (EE) besteld voor een klant waar ik binnenkort naar toe ga om naast de installatie ervan vooral de cursus Cubase te geven.

 


 

3 september 2014

Vandaag heeft Steinberg een nieuwe update uitgebracht voor Cubase 7.5 (Artist), en wel versie 7.5.30. Klik op deze link om direct naar de downloadpagina van Steinberg te gaan voor uw nieuwste update.

 


 

9 juli 2014

Steinberg heeft de laatste update voor WaveLab 8 uitgebracht. De 8.0.4 update vind je hier.

Verder is ook de WaveLab 8.5 trial gereleased. De demo versie kun je hier downloaden. Om deze demo te kunnen gebruiken heb je wel een USB eLicenser nodig.

 


 

7 juli 2014

Vandaag is de 8.5.10 update van WaveLab uitgebracht door Steinberg. De WaveLab update pagina vind je hier.

 


 

5 juli 2014

Vandaag was ik bij Leo, met wie ik een traject heb afgesproken van 4 afspraken. Ditmaal was ik bij hem thuis in Duiven om zijn door mij geadviseerde Mackie Onyx 820i aan te sluiten en in te stellen. De Cubase Educational die hij in het traject heeft aangeschaft via AMPS Recordings in combinatie met de cursus te installeren en de door mij voor hem 2e hands aangeschafte Frontier Design Tranzport aan te sluiten, te installeren en in te stellen.
Daarnaast ook nog zijn Yamaha Tyros3 in MIDI aangesloten, zijn Roland Sound Canvas, en zijn Boss ME-20. Tevens nog zijn Alesis 3630 compressor en zijn Lexicon MPX-550 aangesloten.
Alles is nu geïnstalleerd en werkend. Mission accomplished!
Hij moet alleen nog een 2x2 MIDI interface aanschaffen om de Soundcanvas en de MPX-550 via Cubase aan te kunnen sturen.
Leo is in ieder geval al helemaal blij. En daar gaat het om!

 


 

28 juni 2014

Vandaag heb ik de TC-Helicon Quintet voice processor uit het FX rack gehaald en daarvoor in de plaats de TC-Helicon Voice Works Plus gehangen en aangesloten. Deze processor heeft weer meer mogelijkheden (die in software nog steeds niet als zodanig te vinden zijn) zodat ik in de studio met vocals nu alles kan doen wat ik wil.

 


 

14 juni 2014

Deze zaterdag heb ik Leo uit Duiven weer in de studio voor het 2e deel van zijn cursus Cubase. Vandaag hebben we teruggekeken naar de hardware/software instellingen die in Cubase gemaakt moeten worden om een vlekkeloos werkend systeem te hebben. Verder hebben we zijn interface en verdere configuratie onder de loep genomen en hebben we geconcludeerd dat hij het beste kan overstappen op een mixer/interface combi van Mackie. De Onyx 820i. Daarmee kan hij dan dadelijk alles wat hij wil, en kan hij ook zijn Alesis 3630 compressor en Lexicon MPX100 reverb processor aansluiten. Tevens hebben we gekeken naar het maken van een template en de uitgebreide channel en channel-strip functies in de Cubase mixer. En zo gaat er een hele nieuwe wereld voor je open.......

Tot de volgende keer Leo. 2 down, 2 to go!

 


 

12 juni 2014

Vandaag heeft Steinberg de 8.5 update van WaveLab uitgebracht. De update is aan te schaffen via de online shop van Steinberg

 


 

1 juni 2014

Zojuist heb ik de reactie voor het gastenboek door Steven online gezet. Dank je voor je feedback Steven!

 


  

29 mei 2014

Vandaag was ik bij Steven in Duiven. Ik heb Steven mogen helpen met zijn Cubase 5 en zijn TC Electronics interface maar vooral met zijn Akai 202D-SS bandrecorder en Behringer BCF2000 fader controller. Alles is prima gelukt en de volgende CD die door Steven met zijn band wordt uitgebracht zal zeker gemasterd zijn vanaf tape! Heel veel succes ermee Steven, ook met de zoektocht naar een Revox B77 of PR99.

 


 

25 mei 2014

Als het goed is is het probleem met het contactformulier en Google Chrome nu ook opgelost!

 


 

24 mei 2014

Vandaag was ik bij Caspar in Huissen om hem te assisteren met het werkend krijgen van zijn Roland UM-ONE MIDI interface op zijn Cubase SL3 en een aantal praktische vragen over Cubase. Daaronder waren vragen als: "hoe knip & plak ik audio in Cubase" en "hoe maak ik een fade-in/fade-out".

Alles is aan bod gekomen, behandeld en opgelost. Enkel werkt het contactformulier van mijn website bij hem niet goed met Google Chrome. Daar wordt nu aan een oplossing gewerkt. Maar Caspar kan weer vooruit! 

 


 

20 mei 2014

Een probleempje met het contactformulier op de website is inmiddels opgelost. Excuses voor het ongemak. Alle berichten komen nu weer aan. U krijgt dan ook geen foutmelding meer bij het versturen.

 

Verder zijn vandaag de Cubase Educational Edition voor een klant binnengekomen, en mijn TC-Helicon Voice Works Plus Harmony | Modeling | Effects vocal processor is ook aangekomen vanuit Zuid-Duitsland. Die gaat binnenkort in het 19" rack ingebouwd en aan de tand gevoeld worden.

De TC-Helicon Quintet die hiermee wordt vervangen komt binnenkort in de verkoop.

 


 

18 mei 2014

Vanavond heb ik voor een cursist zijn Cubase 7.5 Educational Edition besteld bij i4 Muzique in Eindhoven. Zij zijn sinds het faillissement van Live Music uit Arnhem mijn vaste leverancier voor de Educational software van Steinberg voor mijn cursisten. Binnen enkele dagen zal de Cubase EE versie binnen zijn. 

 


 

17 mei 2014

Deze zaterdag ben ik bij Joey in Warnsveld om hem wegwijs te maken in Cubase 7.5 en zijn cc121 voor hem te installeren en de updaten. Te beginnen is met de hardware. Eerst de firmware update van de Steinberg cc121 Cubase controller en daarna het installatieproces van de cc121 op zijn iMac. Daarna het maken van de instellingen in Cubase en dan samen een aantal mooie nieuwe tools en effecten in Cubase doorgenomen. Joey heeft alles wat hij nodig heeft weer onder de knie en kan weer een paar jaar vooruit met zijn nieuwe Cubase. 

Veel succes Joey!

 


 

16 mei 2014

Vanavond de allerlaatste TC-Helicon Voice Works Plus besteld van Thomann, met nog wat klein materiaal. De Voice Works Plus komt in de plaats voor zijn voorganger de Quintet die nu in mijn studio rack hangt. De TC-Helicon Quintet gaat dan zeer waarschijnlijk in de verkoop.

 


  

9 mei 2014

De afgelopen dagen zijn nog kleine details aan de website gewijzigd. Zo wordt nu voor het beluisteren van de diverse titels gebruik gemaakt van een Flash player. Ook Apple gebruikers kunnen de impressies nog steeds beluisteren (Apple ondersteunt helaas geen Flash), daarmee is ook rekening gehouden. 

 

Verder over de geheel vernieuwde website:

 • hoofdonderdelen van het menu staan bovenin het scherm
 • op de home-pagina staan de hoofdonderdelen met iconen herkenbaar
 • op alle andere pagina's staat rechts naast de inhoud het laatste nieuws van de nieuwspagina
 • onderin elke pagina is nu de balk te zien met alle andere keuzes voor bijvoorbeeld de prijslijst, informatie over AMPS Recordings, links etcetera.

 

Hiermee hopen we de bezoekers een nog betere service te kunnen verlenen.

 

Bij vragen of opmerkingen kunt u altijd een berichtje sturen via het contactformulier.

 


  

3 mei 2014

De geheel vernieuwde website van AMPS Recordings is online!

 


 

1 mei 2014

De website wordt op dit moment geheel vernieuwd en herzien. De verwachting is dat de pagina in de eerste week van mei online kan gaan.

 19 april 2014

Op deze mooie zaterdag voor Pasen heb ik Leo uit Duiven in de studio voor zijn 1e van reeks van 4 cursusdagen Cubase inclusief een Cubase 7.5 educational en een certificaat bij voltooiing van de cursus. Leo speel al heel lang in bandjes, maar dat gaat niet meer zo gemakkelijk wegens zijn gezondheid. Hij wil ook zijn eigen liedjes kunnen opnemen als hij het podium niet meer op kan, en daarom is hij bij AMPS Recordings terecht gekomen. Hier wil hij de basis leggen voor het op het gewenste niveau kunnen opnemen en mixen van zijn songs in Cubase. Hierbij gaan aspecten als MIDI- en audio recording, editing en mixing aan bod komen in alle facetten waaraan hij behoefte heeft.
Vandaag heb ik met Leo een aantal mogelijkheden en technieken in Cubase verkend, die we de komende periode gaan uitdiepen. Zo zorgen we samen voor een goede, solide basis, waarop hij voort kan bouwen in zijn verdere  muzikale carriere.

 


 

9 april 2014

Vandaag heeft Steinberg een nieuwe update uitgebracht voor Cubase 7.5 (Artist), en wel versie 7.5.20. Klik op deze link om direct naar de downloadpagina van Steinberg te gaan voor uw nieuwste update.

 


 

5 april 2014

Vandaag was ik bij Wim in Angeren om hem te ondersteunen met zijn nieuwe Cubase 7.5 in combinatie met zijn Yamaha Tyros 4 en zijn oude M-Audio Delta Audiophile 2496 geluidskaart die hij net had gemonteerd in zijn nieuwe PC. Wim heeft een aantal vragen aan mij, waarmee ik hem kan gaan helpen:

 

 • de geluidskaart hapert bij het afspelen
 • in MIDI vallen er regelmatig partijen even weg bij het afspelen van de PC naar de Tyros
 • de geluiden uit de Tyros 4 wil hij via Cubase kunnen kiezen
 • wat kan er allemaal met deze nieuwe Cubase 7.5 ten opzichte van de oude Cubase Artist 6

 

Daarbij de opmerking dat Wim al een andere geluidskaart had aangeschaft omdat hij de M-Audio niet meer goed 'aan de praat' kreeg. de geluidskaart hapert niet meer. De buffers staan nu juist ingesteld en de goede driver staat geselecteerd in Cubase. De nieuw aangeschafte geluidskaart (nog in doos) kan en mag Wim retour sturen aan de leverancier. Dat geld is verdiend!

 

 • MIDI hapert niet meer. Om dit te bewerkstelligen zijn er wat aanpassingen gemaakt in de instellingen voor MIDI in Cubase. Tevens is de 5-pins DIN MIDI kabel ontkoppelt van de Tyros en wordt er nu gebruik gemaakt van de USB verbinding naar de Tyros om MIDI aan te sturen
 • de geluiden van de Tyros 4 kunnen nu allemaal direct in de inspector van de MIDI track in Cubase aangeklikt worden op categorie
 • een aantal fuctionaliteiten die voor Wim belangrijk kunnen zijn voor het werken met Cubase 7.5 zijn de revue gepasseerd en Wim weet nu waarmee hij aan het werk kan en wil

 

Naast al het goede werk wat we hebben kunnen verrichten hebben we (achteraf) hartelijk gelachen om een muis die opeens raar ging doen (kostte even voor we doorhadden dat het aan de muis lag!), het draadloze toetsenbord dat kort daarna ook maar even dienst ging weigeren, de eLicenser dongle van Steinberg die er blijkbaar even een stukje uit was getrokken, en Cubase niet meer wilde laten opstarten en als laatste dan de Tyros die even in Cubase ook niet 'gezien' wilde worden.
Motto: "Het blijven computers"!

Al met al toch een zeer geslaagde dag en het belangrijkste: een tevreden klant!

 


 

26 maart 2014

Vandaag een nieuwe e-mail van de support van Arturia ontvangen met nieuwe activatiecodes. Nu werkt het gelukkig wel. Toch mijn complimenten aan de Arturia support, die je als (zakelijke) klant gelukkig niet al te lang laten wachten.

 

En dan wil je natuurlijk ook even testen of het nu goed werkt. Dus Cubase opstarten. Sinds de update naar Cubase 7.5 krijg ik daar een melding voor registratie. Dan denk je dus, laat ik dat meteen ook maar even doen. Ga je naar MySteinberg, blijkt er een eLicenser niet aan jouw account gekoppeld te zitten. Ga je de database updaten, blijken opeens zelfs alle eLicenses van mijn account af te zijn. Dus nu weer een support-ticket naar Steinberg..... Maar alles werkt nog wel gewoon, dus het is enkel een administratieve issue voor Steinberg. Maar het moet wel even opgelost worden. Al met al een boel gedoe omtrent de aanschaf van een VSTi.

 


 

24 maart 2014

Twee dagen na aanschaf van de Arturia V Collection krijg ik dan eindelijk mijn codes toegemaild. Hiervoor heb ik wel een ticket op hun support pagina aan moeten maken. Nu ben je er, denk je dan. Nee dus. De code die ik heb gekregen wordt door het systeem als al in gebruik aangegeven. Nog niets dus. De mail weer geretourneerd met de melding. Weer wachten....

 

Verder is vandaag bekend gemaakt dat Steinberg op de Musikmesse 2 MIPA Awards (Musikmesse International Press Award) heeft ontvangen. Voor HALion 5 in de categorie Software Instrument Libraries en voor Cubase 7 en 7.5 in de categorie Recording Software/Hardware. Steinberg kreeg er verder de Readers Choice Award in de categorie Best Sequencer van het toonaangevende blad Keys.

 


 

22 maart 2014

Steinberg heeft voor een beperkte periode zijn klanten een aanbod gedaan voor de aanschaf van Arturia V Collection 3.0 wegens de partnership tussen Steinberg en Arturia. Deze aanbieding loopt tot en met maandag 24 maart. Ik heb besloten om gebruik te maken van dit aanbod omdat het pakket me eerder ook al aansprak, en je als Steinberg klant een korting krijgt van meer dan 50%. Aankoop via de Arturia website is snel gelukt. Het blijkt wel dat hun site nog niet helemaal is geautomatiseerd. De e-mail met download link en codes voor het activeren krijg ik niet meteen.
Daarop is het nu dus nog even wachten. Berichten op hun forum stemmen me minder positief...

 


 

2 maart 2014

Vandaag een reacties voor het gastenboek ontvangen van Eveline en Jeroen. 2 februari waren zij bij mij geweest voor de cursus Cubase (7.5). Het is fijn om te lezen dat het hen goed is bevallen en ze nu druk zijn met opnemen.

 


 

6 februari 2014

Vandaag heeft Steinberg een nieuwe update uitgebracht voor Cubase 7.5, en wel versie 7.5.10.

 


 

4 februari 2014

Vandaag heeft Steinberg een nieuwe update uitgebracht voor Cubase (alle versies) 7, en wel versie 7.0.7.

 


 

2 februari 2014

Vandaag hebben Eveline en Jeroen, die ik gisteren voor de cursus Cubase in de studio had, besloten om Cubase 7.5 Educational bij de cursus aan te schaffen. Binnenkort kunnen ze dus zelf het geleerde in praktijk brengen met de allernieuwste versie van Cubase.

 


 

1 februari 2014

Op deze eerste februari dag in 2014 had ik Eveline en Jeroen in de studio voor een cursus Cubase. Eveline is zangeres, en Jeroen gitarist. Samen maken ze opnames van bestaande en eigen nummers. Sinds kort gebruiken ze hiervoor Cubase 6 LE, die was meegeleverd bij hun interface. Het programma bevalt hen prima, maar ze willen er meer mee kunnen, en zijn tevens op zoek naar goede tips en tricks. Ik kan tevreden zijn omdat ik hen goed kan helpen met hun vragen, en ze veel kan laten zien in Cubase waarmee ze hun opnames en mixen verder kunnen verbeteren.
Dank jullie wel Eveline en Jeroen, jullie waren leuke en gezellige cursisten en we hebben een boel
gedaan. Nu de stap maken naar de praktijk met veel oefenen en goed naar het gehoor blijven werken!

 


 

15 januari 2014

Vandaag een reacties voor het gastenboek ontvangen van Ron. 22 december was Ron bij mij geweest voor het installeren en instellen van Cubase 7.5 Educational, nadat ik hem op 7 december bij hem thuis al had geholpen met een basiscursus Cubase en de instellingen van zijn beide Steinberg UR824's
Het is fijn voor mij om te lezen dat hij zeer tevreden is! Dank je wel voor je reactie Ron.

 


 

6 januari 2014

Om het jaar goed te beginnen en omdat de crisis nog steeds niet is bezworen, is er besloten om ook dit jaar de prijzen niet te verhogen. Er is immers al genoeg inflatie. Hobbies hoeven hier wat ons betreft niet onder te lijden. Profiteer dus dit jaar nog van de al jaren lage prijzen bij AMPS Recordings.

 


 

1 januari 2014

AMPS Recordings wenst iedereen een gezond, goed en muzikaal 2014!

 

 

 

Actueel nieuws

 

Hier vind u het actuele nieuws over AMPS Recording.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelt in en rond de studio. 

 

Volg AMPS Recordings ook op Facebook

 

Nieuwsarchief

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren. Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar. 

In het gastenboek vind u reacties van klanten over AMPS.

 


 

Laatste nieuwsberichten