Nieuws 2015

 

Hier vind u het nieuws over AMPS Recording uit 2015.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelde in en rond de studio in dat jaar. 

 

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren.

Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar.

Of ga via deze link direct naar het actuele nieuws.

 

 


 

 

31 december 2015

De laatste dag van het jaar is een mooie dag om de Cubase Pro 8.5 update aan te schaffen en te installeren. Zo gezegd, zo gedaan.

Vanaf 2016 kan er dan ook les worden gegeven in Cubase Pro 8.5.

Iedereen alvast een goede jaarwisseling en een gezond, goed en muzikaal 2016 gewenst!

 


 

29 december 2015

Vandaag was ik bij Mano in Den Haag voor zijn cursus Cubase. Mano heeft in het verre verleden al kennis gemaakt met Cubase op de Atari in de begintijd van de software sequencers toen de naam DAW (Digital Audio Workstation) nog niet bestond. Nu pakt Mano Cubase weer op, maar er is in die tijd ook veel veranderd, dus kan Mano wel een bijspijkerles Cubase gebruiken. Zo gezegd, zo gedaan. Veel succes verder met Cubase Mano!

 

Vanavond heb ik na de cursus Cubase van Mano nog een bezoekje gebracht aan Schagerbrug in het mooie Noord-Holland Noord om mijn via Marktplaats aangeschafte Alesis QS 8.1 op te halen. Hij is echt als nieuw en hij krijgt een prominente plaats in de studio als masterkeyboard met zijn 88 gewogen toetsen en prachtige klank.

 


 

22 december 2015

Vandaag heeft Steinberg de Cubase 8.0.35 Maintenance Update beschikbaar gesteld voor alle versies.

 


 

21 december 2015

Enkele dagen geleden is Miroslav Philharmonik 2 van IK Multimedia uitgekomen. Dit is een VST instrument met samples van alle instrumenten van een symphonisch orkest, ook met kleinere en grotere configuraties van ensembles. De vorige versie heb ik, en was al indrukwekkend (hoewel slechts 7GB samples). Deze versie is helemaal vernieuwd met meer dan 55GB aan samples. Deze versie heb ik dan ook maar meteen online aangeschaft. Wel duurder, maar ook toch veel mooier dan Symphonic Orchestra van Steinberg bijvoorbeeld.

 

Verder had ik vandaag Ben weer in de studio. Ben komt even niet verder met zijn Tyros 5 en Cubase en ik heb hem beloofd te gaan zoeken naar de mogelijke oplossingen zodat hij prettig en eenvoudig met de combinatie van de Yamaha Tyros 5 en Cubase Pro 8 kan werken. Wordt vervolgd.

 

Als laatste vandaag een reactie gekregen van Henri voor het gastenboek. Henri was op 19 december in de studio in Zevenaar voor zijn cursus Audio Mixing in Cubase. Je kunt de reactie lezen door in dit berichtje op de link 'gastenboek' te klikken.

Hartelijke dank voor je terugkoppeling Henri!

 


 

19 december 2015

Deze zaterdag had ik Henri in de studio. Henri heeft van het muziekcollectief waar hij deel van uitmaakt opnames gemaakt van 10 nummers. De stijl die ze spelen is vooral country en bluegrass. Henri is bij mij gekomen om tips en trucs te krijgen voor het opnemen en het mixen. We hebben geruime tijd besteed aan enkele van de nummers en Henri heeft veel nieuwe inzichten gekregen om mix-uitdagingen op te lossen. Heel veel succes Henri, met Cubase en vooral met jullie leuke muziek!

 


 

18 december 2015

Vandaag een reactie gekregen van Marcel voor het gastenboek. Marcel was op 14 december in de studio in Zevenaar voor zijn cursus Cubase. Je kunt de reactie lezen door in dit berichtje op de link 'gastenboek' te klikken.

Hartelijke dank voor je feedback Marcel!

 


 

17 december 2015

Een goede video van Sonic Lab over de nieuwe features van Cubase Pro 8.5

 


 

16 december 2015

Vandaag had ik Ben uit Mook weer in de studio. We zijn bezig geweest met de optimale manier voor Ben om zijn muziek met de Tyros 5 in te spelen en gelijktijdig in Cubase Pro 8 op te nemen. We zijn samen alle stappen langsgelopen en als alles goed gaat, kan Ben nu zijn Tyros composities inclusief styles in 1x opnemen in Cubase en dan daarna alle sporen apart nabewerken en aanpassen naar wens. Veel succes en tot volgende week Ben!

 

Dan in de middag in Nijmegen de gekochte Yamaha CS6x synthesizer opgehaald. Hij ziet er redelijk netjes uit en heeft geen beschadigingen. Hier en daar is de zilver lak wat afgesleten en de toetsen mogen een schoonmaakbeurtje hebben. Verder is hij netjes en doet alles het, wat het belangrijkste is! De synthesizer is inmiddels aangesloten en werkend in de studio. Zonder manual heb ik wel alvast alle benodigde wijzigingen in de instellingen kunnen doen om hem perfect in mijn grote Cubase template te integreren. 'Works like a charm' zeggen ze dan in het Engels!

 


 

15 december 2015

Via internet de afgelopen dagen de deals gemaakt voor zowel een Yamaha CS6x synthesizer alsook een Alesis QS8.1 synthesizer. De CS6x gaat zijn voorganger de CS1x vervangen, en de QS8.1 komt in de plaats van de QuadraSynth van hetzelde merk. Beiden stonden al lang op mijn verlanglijstje, maar ze moeten wel eens voorbijkomen voor de juiste prijs. En dat was nu toevallig binnen enkele dagen tijd voor beiden het geval.

 

Binnenkort zullen hier dan ook een Yamaha CS1x en een Alesis QuadraSynth te koop staan.

 


 

14 december 2015

Deze maandag had ik Marcel uit Amstelveen in de studio voor de cursus Cubase. Marcel werkt vanaf het begin van dit jaar met Cubase, maar weet dat er nog veel meer in Cubase te ontdekken valt voor hem op het gebied van opnemen en mixen. Om niet verloren te geraken in alle (deels voor Marcel onnodige) mogelijkheden in Cubase heeft hij gekozen om bij AMPS Recordings een cursus Cubase op maat te volgen. Marcel weet goed wat hij wil, en daar kan ik hem dan ook zeer gericht mee helpen. Marcel heeft vandaag veel opgestoken en is zeer enthousiast weer richting Amstelveen vertrokken.
Succes Marcel!

 


 

12 december 2015

Vandaag had ik Bas uit Rotterdam in de studio. Bas is artiest en zanger van het nederlandstalige genre. Tot nu toe werden al zijn producties in een professionele studio gemaakt. Bas wil zijn eerste concepten zelf thuis uit kunnen werken, als voorbereiding voor het studiowerk, maar heeft nog geen ervaring met Cubase dus wordt het een basiscursus met 'proeven' aan alle mogelijkheden van zijn Elements 8 versie.
Bas heeft vandaag heel veel gezien en ook heel veel genoteerd. Nu kan hij thuis zelf met Cubase aan de slag en de eerste stappen zetten in het eigen productie werk. Veel succes Bas!

 


 

8 december 2015

Vandaag was ik bij Ron in Hijken (Drenthe). Ron werkt met Cubase 7.5 en twee UR824's en een cc121 van Steinberg. Hij heeft sinds kort Windows 10 op zijn computer staan. Maar daar begon het probleem. Eerst had hij geen geluid en dacht dat het aan Windows lag. Toen heeft hij de Windows 10 install nogmaals uitgevoerd, maar toen was alle Steinberg software inclusief alle Yamaha drivers weg. Dus was ik vandaag de gelukkige om bij Ron op bezoek te mogen om zijn Cubase en de drivers van zijn ...hardware opnieuw te installeren, alles opnieuw in te stellen en werkend te maken. Een zeer geslaagde dag en een dolgelukkige klant. Ik had al zijn Cubase files de vorige keer op een andere drive gezet waarop hij sindsdien werkt. Had ik dat niet gedaan, dan was hij alles kwijt geweest, want van zijn C schijf was niet veel over. Tevens heb ik een auto backup ingesteld op een WD USB backup drive. Over zijn bestanden hoeft hij zich dus in het vervolg ook geen zorgen meer te maken.

 


 

4 december 2015

Goed nieuws voor Steinberg hardware interface gebruikers die werken op een Apple/Mac met besturingssysteem ElCapitan. Er is een Yamaha driver-update gekomen die de problemen oplost.

 


 

2 december 2015

Vandaag heeft Steinberg de nieuwste telg in de Cubase serie uitgebracht. Cubase 8.5. Lees en bekijk hier alles over de nieuwste versie. 

 


 

26 november 2015

Werk je met Cubase op een Mac met OS X en heb je een Steinberg USB interface, let dan op: Er zijn problemen met de nieuwste OS X 10.11.1 El Capitan en de Steinberg USB hardware. Hierin kun je dropouts ondervinden. Deze 'bug' was in OS X 10.11.0 niet voorhanden. Steinberg staat dan ook voor een raadsel.

Het advies is dus om als je een Mac met OS X gebruikt en je Steinberg USB interface hardware hebt, niet naar de nieuwste OS te upgraden.

 


 

24 november 2015

Vandaag Ben even op afstand geholpen met wat instellingen in Cubase Pro 8 voor zijn Tyros 5. Nu werkt alles weer als een zonnetje en kan Ben weer verder.
 
Ook nog voor een klant oude .arr en .all files omgezet naar het huidige .cpr formaat van Cubase. De .arr file waar het om ging was een bestand van 13 jaar oud uit de Cubase VST tijd (dus nog voor de SX versies). Het bestand is omgezet via Cubase SX3 en daarna op verzoek opgeslagen via Cubase 5. De file is nog steeds prima. Veel succes ermee Karin!
 
 

 
 
23 november 2015
Deze maandag had ik Ben weer in de studio en zijn we weer bezig geweest met MIDI. We gaan vooruit Ben!
 
Verder had ik vandaag weer een prachtige reactie gekregen van een klant voor het gastenboek. Mijn vriendelijke en welgemeende dank Jan!

 


 

18 november 2015

Vanavond had ik Jan uit Asten in de studio. Jan speelt al zijn hele leven lang muziek en is onder andere lid van een cabaretgroep. Jan heeft al enige ervaring in het opnemen van audio, maar heeft nog nooit iets gedaan met MIDI en wil nu meer leren van MIDI in Cubase. Jan is zeer leergierig en steekt in een paar uur tijd veel informatie op. Jan gaat zeer enthousiast huiswaarts en weet nu al dat hij een vervolgafspraak wil maken. Het was een zeer prettige en ook leuike avond. Dank je Jan!

 


 

16 november 2015

Deze maandag heb ik voor het eerst Ben cursus gegeven op afstand. Het ging in principe goed, maar de vraag voor Ben is nu of hij liever cursus op afstand heeft, of toch in de studio in Zevenaar.

 

Verder vandaag weer een Cubase Pro 8 besteld voor een klant. Die zal met enkele dagen binnen zijn.

 


 

13 november 2015

Vandaag had ik Sjuk uit Burgum (Friesland) in de studio voor een Cubase cursus. Sjuk werkt graag met Hammond orgels en gebruikt de VB-3 Hammond VSTi plugin. Hij heeft heel veel van de mogelijkheden gezien waarover hij vragen had en is uren later weer zeer enthousiast huiswaarts gekeerd. Veel succes met Cubase Sjuk, en je Cubase Pro 8 komt eraan!

 

Verder vanavond Ben nog op afstand geholpen met een instelling in Cubase en hem geadviseerd om de nieuwste Cubase Pro 8 update te downloaden om zijn probleem met de Steinberg Hub op te lossen. Dat laatste was inderdaad de oplossingn en Ben is weer helemaal tevreden en kan lekker verder werken met Cubase!

 


 

9 november 2015

Vandaag had ik Ben weer in de studio en hebben we weer wat stapjes gezet in het kader van MIDI in Cubase. Hij ziet steeds meer mogelijkheden met zijn Tyros 5 en Cubase Pro 8!

 


 

8 november 2015

Vandaag weer een prachtige reactie gekregen van een klant voor het gastenboek. Mijn vriendelijke en welgemeende dank!

 


 

2 november 2015

Vanochtend had ik Ben uit Mook weer in de studio voor zijn cursus Cubase MIDI en de Tyros 5. We zijn vandaag bezig geweest vooral met het corrigeren van noten die in MIDI zijn opgenomen. Stapje voor stapje leert Ben steeds meer van MIDI kennen en krijgt het ook steeds meer nut en waarde voor hem! Tot volgende week Ben!

 

Verder was ik vanmiddag en vanavond aan het mixen voor Marrit & Ryan en voor Lizzy! Er is vandaag veel werk verzet in de studio en de resultaten zijn vooralsnog prima!

 


 

29 oktober 2015

Deze mooie donderdag was ik in Hoogeveen bij Sonja om haar te helpen met het omzetten van haar MIDI composities uit Sibelius naar Cubase met instrumenten van Steinberg HALion Symphonic Orchestra. Ik ben al vaker bij Sonja geweest maar toen was het vervolg na de cursus voor haar soms lastig omdat ze veel problemen had met een computer die meermaals in reparatie moest. En dan zakt de geleerde stof snel weg, als je niet kunt oefenen. Nu heeft ze een goede en snelle nieuwe laptop en kan ze volop aan de slag met het geleerde, wat ze trouwens best redelijk snel weer onder de knie had. Dus binnenkort zijn haar composities met mooie VST instrumenten te beluisteren op haar website. Succes Sonja!

 


 

27 oktober 2015

Vandaag op afstand Ben geholpen met de instellingen in Cubase Pro 8 voor zijn Tyros 5. Het werkt nu allemaal prima en Ben kan weer verder! Succes en tot maandag!

 


 

26 oktober 2015

Deze ochtend had ik Ben uit Mook weer in de studio om verder te gaan met MIDI en bijbehorende zaken in Cubase Pro 8. Ben krijgt steeds meer inzicht in wat kan en waar het zit. We doen het in kleine stapjes van iedere keer 1 á 2 uren. Volgende week maandag gaan we weer verder!

 


 

25 oktober 2015

Vandaag had ik Lizzy, Kirsten en Ivo in de studio om van Lizzy de song Gravity op te nemen. Lizzy had de opname eerder cadeau gekregen en nu was dan de afspraak om de opname te komen maken. De begeleidingstrack is geïmporteerd in Cubase en na een oefsessie is Lizzy gaan inzingen. We hebben een aantal takes gemaakt waar hele mooie opnames tussen zitten. Nu gaat de track gemixt worden en over enkele weken heeft Lizzy haar eigen gezongen song op CD als cadeau in huis. Mijn dank voor een gezellige en muzikaal bijzondere middag!

 


 

20 oktober 2015

Steinberg heeft aangekondigd dat door goede samenwerking met Microsoft de timingproblemen met Nuendo, Cubase en Sequel zijn opgelost en de nieuwste Windows 10 patch is in samenwerking tussen Microsoft en Steinberg ontstaan. Vanaf dat moment is Windows 10 een officieel gesupport OS vanuit Steinberg voor hun producten.

Even afwachten dus nog tot de nieuwe patch van Windows 10 beschikbaar is, en vanaf dat moment kun je overstappen.

 


 

19 oktober 2015

Deze maandag had ik Ben weer in de studio en zijn we verder gegaan met MIDI in Cubase. We hebben ons dit keer volledig geconcentreerd op knippen en plakken om handmatig de verschillende parts van couplet en refrein moeiteloos af te kunnen wisselen. Belangrijk daarbij is het netjes knippen en plakken van begin en eind van ieder part, maar wel rekening te houden met de Bank Selects en Program Changes aan het begin van ieder part. Over een week gaan we weer verder.

 


 

17 oktober 2015

Vandaag had ik Ryan in de studio om de vocal tracks voor de song King op te nemen. De zang staat er prima op en nu kan de klus van het mixen beginnen.

Tevens heeft Ryan de TC-Helicon Quintet overgenomen om mooie harmonies live te kunnen zingen bij de optredens, zodat Marrit zich op haar gitaarpartijen kan concentreren. Ryan is heel happy met de Quintet en gaat hem al komende woensdagavond bij een optreden gebruiken.

 


 

15 oktober 2015

Deze donderdag had ik Ben weer in de studio. We zijn verder gegaan waar we waren met MIDI. Omdat Ben vandaag niet zoveel tijd had hebben we maar een uurtje in de studio doorgebracht. Maandag gaan we weer verder.

 


 

12 oktober 2015

Vandaag had ik Ben uit Mook in de studio. Ben werkt met een Yamaha Tyros 5 en wil zijn MIDI files graag kunnen bewerken om het niet allemaal in de Tyros te hoeven doen. Dit is namelijk omslachtiger als in Cubase. We zijn een paar uur aan de slag geweest en geven het over enkele dagen een vervolg. Ben is in ieder geval heel enthousiast en tevreden. En daar doe ik het voor!

 


 

10 oktober 2015

Deze zaterdag had ik Rene uit Dieren in de studio. Eerder ben ik bij Rene geweest voor WaveLab Essential en om zijn muziek computer in te richten. Nu heeft Rene wat vragen over audiobewerking in Cubase en verder nog wat kleine vragen over WaveLab. Rene is zeer tevreden met de verkregen uitleg op zijn vragen en kan weer lekker aan de slag met Cubase en WaveLab. Veel plezier en succes Rene!

 


 

7 oktober 2015

Vandaag was ik bij Leo in Duiven om hem te helpen met een paar instellingen van zijn Mackie Onyx mixer en zijn Tyros op Cubase 7.5. Verder nog een paar extra uitbreidingen gedaan op zijn recording template. Leo kan weer verder!

 


 

17 september 2015

Vanavond heb ik Willem uit Zeewolde op afstand kunnen helpen met de instellingen in zijn Cubase SX2. Alles werkt weer zoals verwacht en gewenst. Veel succes Willem!

 


 

10 september 2015

Steinberg heeft vandaag de 8.0.30 Maintenance Update uitgebracht van alle Cubase versies. Klik op deze link om hem te downoaden als je al in het bezit bent van Cubase 8.

 


 

7 september 2015

Vandaag telefonisch support gegeven aan een klant en hem verder geholpen met enkele VSTinstruments in Cubase.

 


 

25 augustus 2015

Vandaag was ik bij Rene om zijn nieuwe 6-core i7 computer met 3 HDD's en 16GB RAM in te richten wat betreft de muzieksoftware. Voor Rene heb ik Cubase Pro 8, WaveLab Essentials 8 en NI Komplete 10 geïnstalleerd naast de hardware zoals de Steinberg CI2, MOTU MIDI Express 128 interfaces en NI Maschine MKII controller. Alles werkt als een zonnetje en Rene kan er weer een aantal jaren tegenaan! Veel succes Rene, en we spreken elkaar.

 


 

20 augustus 2015

Zojuist heb ik weer een Cubase Pro 8 besteld voor een klant die op ons advies een nieuwe PC heeft laten samenstellen. Zodra de software binnen is ga ik die bij de klant op zijn PC installeren, tezamen met zijn WaveLab Elements en NI Komplete 10! Dan kan hij weer vol aan de slag met zijn muziek.

 


 

17 augustus 2015

Vandaag had ik Marrit en Ryan in de studio voor de opname van een singer/songwriter titel. De gitaarpartij staat erop. De volgende keer gaan we verder met de vocalen.

 


 

12 augustus 2015

Vanavond is de Intel i7-920 CPU na 5 jaar trouwe dienst vervangen door de snellere Intel i7-980 processor. Deze werkt op 3,33GHz waar de i7-920 dat deed op 2,67GHz. En verder heeft de i7-980 6(!) cores in plaats van de 4 van de oude processor. Deze i7-980 is welliswaar tweedehands maar hij kan nog veel meer prestaties leveren in Cubase dan de vorige CPU. Hiermee kunnen we met de Studio-PC toch weer een jaar vooruit. Hij doet nu al 6 jaren dienst en presteert nog steeds prima! En nu dus nog een heel stuk sneller dan voorheen.

 


 

11 augustus 2015

Heden een vriend geholpen met een CubaseVST/32 versie 5. Niet te verwisselen met Cubase 5. Deze CubaseVST/32 stamt nog uit begin jaren 2000. Hij krijgt een functionaliteit niet aan het werk, en ook voor mij is het weer even goed zoeken waar de functie zit. Met deze versie van Cubase heb ik zeker ruim 10 jaar niet meer gewerkt. Maar het is nog te vinden en de instelling is na korte tijd aangepast en er kan weer multitrack in audio worden opgenomen! 16 sporen gelijktijdig maar liefst door middel van 2 8-kanaals interfaces. Toen kon dat al!

 


 

10 augustus 2015

Vandaag had ik Mathijs en Bart in de studio voor hun introductie in Cubase. Mathijs heeft recentelijk een Cubase Elements 8 gekregen maar moet nog uitvinden hoe het werkt. En dat gaat onder begeleiding van een professional een stuk sneller, dan wanneer je het wiel zelf uit moet vinden. Mathijs en Bart kunnen nu zelfstandig verder met Cubase en daar gaat het om. Succes jongens!

Verder in de avond nog support gegeven aan een klant die in het voorjaar een cursus bij AMPS heeft gevolgd. Er zijn wat vragen over instellingen en een paar functies. Die kunnen goed beantwoord worden en de klant kan weer verder!

 


 

8 augustus 2015

De recentelijk via ebay aangeschafte i7-980 hexa-core processor is binnen. Dit is de één na snelste processor die in het moederbord van de studio-PC past. Met deze snellere 6-core processor kunnen we de levensduur van de computer weer met een jaartje oprekken. Waarschijnlijk gaat hij komende week ingebouwd worden.

 


 

7 augustus 2015

Vandaag een Party Song cadeau verkocht aan een klant die deze voor een vriendin heeft aangeschaft om cadeau te doen. Natuurlijk hartstikke leuk om te geven!

 


 

18 juli 2015

Vandaag had ik Rudy in de studio voor de 1e van zijn 3 cursusdagen Cubase. Rudy speelt in een bandje (weer) en heeft al heel lang live gespeeld. Maar hij wil zijn eigen werk nu goed kunnen opnemen, en daarbij gaat hij gebruik maken van Cubase Pro 8. Tevens vraagt hij onder andere om hardware advies omdat de setup die hij nu heeft, ook verre van optimaal werkt. De eerste stappen zijn gezet en Rudy is nu al heel blij met de vorderingen. Hij heeft eerder wel een cursus Cubase via LOI gedaan, maar nu pas ziet hij de relatie theorie-praktijk en gaat er toch weer een beetje een wereld voor hem open. Fijn, want daar gaat het allemaal om! Tot de volgende keer Rudy!

 


 

10 juli 2015

Vandaag weer een Cubase Pro 8 besteld voor een klant. Binnenkort gaan we dan eindelijk van start Rudy! Hij heeft 3 lessen in Cubase geboekt en kan aan het einde van de lessen en met zijn nieuwe Cubase Pro 8 vol aan de slag.

 


  

25 juni 2015

Steinberg heeft vandaag een nieuwe update uitgebracht voor WaveLab 8.5 en wel de WaveLab 8.5.30 update. Als je WaveLab 8.5 bezit, kun je de update gratis downloaden en direkt aan de slag!

 


 

6 juni 2015

Vandaag had ik Pierre in de studio voor hulp met een aantal fundamentele zaken in Cubase. Vooral gefocussed op MIDI. Pierre speelt al heel lang muziek en wil zijn keyboardpartijen nu gaan opnemen in Cubase om zo eenvoudiger te kunnen werken dan met alle losse sequencers van de keyboards. We hebben vandaag een aantal goede stappen kunnen zetten vooral wat betreft zaken als Bank Selects en Program Changes en het definiëren en kiezen van de benodigde hardware MIDI in- en outputs. Ook de synchronisatie van de keyboard begeleidingssectie met Cubase hebben we behandeld maar daarvoor moet eerst ook nog een deel van de Casio handleiding doorgespit gaan worden door Pierre. Veel succes met het lezen en daarna met theoretische achtergrond en eventueel ook nog wat 'Try&Error' alles goed zetten qua hardware. Veel succes!

 


 

4 juni 2015

Vandaag was ik weer bij Rolus in Apeldoorn om hem verder door Cubase heen te loodsen. Rolus had een flink aantal vragen verzameld na de vorige keer en die hebben we allemaal stap voor stap doorgenomen, geoefend en als afgehandeld verklaard. Hij is nu al een heel stuk verder met Cubase en de volgende keer gaan we ons vooral richten op de mixer met al zijn mogelijkheden en de bijbehorende automation. Succes met oefenen en tot volgende week Rolus!

 

Verder heeft Steinberg vandaag de update voor Cubase Pro 8 en Artist 8, en wel update 8.0.20 uitgebracht. Via deze link kun je de nieuwste update van Cubase Pro 8 downloaden.

 


 

2 juni 2015

Dinsdag was ik bij Tom in Nijmegen om zijn extra Cubase Elements 8 op de laptop voor onderweg te installeren. Zijn iRig keyboardje voor aan de iPad kan hij er ook op aansluiten en voor gebruiken, mooie bijkomstigheid en super voor als hij op pad is! Verder nog een aantal grotere en kleinere Cubase vragen doorgenomen en hopelijk ook een oplossing voor zijn Cubase iC Pro remote om Cubase 7.5 met de iPad te kunnen bedienen... Binnenkort weten we of dat gelukt is. Een workaround hebben we inmiddels zodat hij er wel mee kan werken, maar ideaal is het nog niet. We spreken elkaar binnenkort weer Tom!

 


 

26 mei 2015

Vanavond was ik in Apeldoorn bij Rolus om hem verder te helpen met Cubase. Maar eerst zijn, op mijn advies, nieuw aangeschafte MOTU 8Pre en MOTU MicroLite aangesloten, geïnstalleerd en ingesteld in Cubase. Voor zijn Behringer hoofdtelefoonversterkertje moet hij nog een kabeltje aanschaffen dat hij was vergeten. Na al het aansluiten en installeren hebben we een klein begin kunnen maken met Cubase. Er is een eerste start-template gemaakt en Control Room is ingesteld voor zijn line-out aansluiting en zijn hoofdtelefoon-aansluiting. Verder al wat bekeken aangaande insert, EQ en FX send/return. Volgende week gaan we 'de diepte in'

 


 

24 mei 2015

Vandaag een aantal files die ik voor een klant van een 8-sporen cassette heb gedigitaliseerd afgemaakt en weggestuurd. Het ging om 8-sporen opnames van 4 nummers die ze ruim 10 jaar geleden op een geleende Yamaha MT8X multitrack recorder hadden opgenomen. Nu kunnen ze er eindelijk weer naar luisteren en zelf hun eigen nieuwe eindmix maken van de 8 losse digitale sporen per track. Veel succes en plezier ermee Elmer en Dennis!

 


 

9 mei 2015

Vandaag had ik Ruud in de studio. Ruud volgt keyboard les en is helemaal enthousiast over zijn VSTi plugin Nexus 2, en terecht. Ruud heeft Cubase 7, maar dat is allemaal redelijk nieuw en hij ziet nogal op tegen MIDI en wat hij verwacht wat daar allemaal bij komt kijken. Na hier meer van Cubase en vooral MIDI, routing en het werken met de mixer is de angst weg en gaat hij met veel enthousiasme naar huis. Veel succes en plezier met je muziek Ruud!

 


 

7 mei 2015

Vandaag had ik Jean Paul op bezoek (hij is al een keer eerder hier geweest, en ik ben ook al een keer bij Jean Paul in Beek-Ubbergen geweest) om zijn recording problemen met Cubase 5 en de Yamaha n12 mixer op te lossen. Jean Paul heeft zijn laptop laten upgraden met een SSD en Windows 7 64-bit. Sindsdien heeft hij storingen in de opnames in Cubase. Vanochtend heb ik echt alle mogelijke opties doorgenomen (inclusief het de-installeren en her-installeren van de drivers van de Yamaha en alle mogelijke interface- resolutie- en buffer instellingen) , maar heb het probleem niet op kunnen lossen. Waarschijnlijk is het een probleem met de laptop zelf of de 64-bit driver van de FireWire poort die de problemen geeft. Enige optie is het dan proberen op een andere computer.....

 


 

6 mei 2015

Vandaag heb ik een reactie ontvangen voor het gastenboek van Jennette, waar ik zaterdag 25 april was voor setup hulp met Cubase en de basis van opnemen en mixen. Tevens heb ik nog wat ondersteuning mogen bieden in het juist plaatsen van de microfoons voor het opnemen van de harp. Dank je wel voor je reactie Jennette! 

 


 

4 mei 2015

Vandaag was ik bij Maxime in Nijmegen. Maxime speelt piano en zingt, en heeft een Focusrite Scarlett Solo Studio Pack om haar pianospel en zang op te kunnen nemen. Als opnamecomputer heeft ze een wat oudere laptop met Windows Vista 32-bit. Eigenlijk was het de bedoeling om Maxime te helpen met de basics van Cubase, maar helaas waren we meer tijd kwijt aan de Focusrite Scarlett 1i2 interface, die we gewoonweg met alle opties niet storingsvrij konden laten doen waarvoor hij bed...oeld is. Dat was dus helaas wel een tegenvaller. Gelukkig hebben we ondanks de storingen toch nog wel wat tijd en positieve energie kunnen steken in Cubase, en kan Maxime wel met de basics van Cubase aan de slag. Ze gaat de Focusrite nu op een nieuwere PC uitttesten om te bezien of de storingen aan de Vista laptop of aan Focusrite liggen. En als het niet aan de laptop lag, gaat de Focusrite terug naar de winkel..... Veel succes Maxime en we hebben zeker nog contact!

 


  

2 mei 2015

Vandaag was ik bij Rolus in Apeldoorn. Rolus is professioneel accordeon speler en heeft een eigen studiootje gebouwd bij zijn huis. De bedoeling was om vandaag Cubase Pro 8 te doorgronden, maar hebben ons vandaag vooral bezig gehouden met zijn hardware setup en de issues daarin. Binnenkort staan er bij Rolus op mijn advies een paar mooie MOTU interfaces (één voor audio en één voor MIDI) en gaan we dan vol aan de slag met Cubase. Tot gauw Rolus!

 

Verder is vandaag een Cubase Elements binnengekomen voor een klant. Die kan dus binnenkort geleverd en geïnstalleerd worden!

 


  

1 mei 2015

De maand mei is inmiddels helemaal volgeboekt. Nieuwe afspraken kunnen worden ingepland vanaf begin juni.

 


  

25 april 2015

Vandaag was ik bij Jennette in Bennekom. Jennette speelt harp en wil haar harpspel met Cubase op goede kwaliteit op kunnen nemen. Vanuit het verleden zat er ook nog een Soundblaster geluidskaart met breakout box in de PC, die er nu uit is! De audio outputs van haar Focusrite interface gaan zolang er nog geen monitorspeakers zijn even naar een micro stereo setje. Binnenkort komen er dan een paar mooie Yamaha's te staan. Met Cubase is alles nu netjes gelukt en gaat ze vanaf nu de harp met 2 microfoons (misschien in de toekomst zelfs 3!) opnemen. Veel succes en plezier met Cubase Jennette!

 


  

24 april 2015

Tsja, dat kan dus ook gebeuren..... Vanavond had ik een klant in de studio om een oude 8-sporen cassette van een bandopname uit het verleden te digitaliseren, is hem het verkeerde bandje meegegeven dat leeg was. Helaas dus weg verjaardagsverrassing en een rit voor niets vanuit het westen des lands naar AMPS Recordings. Maar je weet het, heb je een 2-/4-/8-sporen cassette opname van vroeger, bij AMPS kunnen ze gedigitaliseerd worden. Mocht het juiste bandje nog gevonden worden, zullen ze zeker terugkomen voor de digitaliseringsklus. Succes met zoeken Elmer!

 


  

18 april 2015

Deze zaterdag was ik bij Tom in Nijmegen en heb ik hem mogen ondersteunen met een aantal vragen over Cubase en iC Pro van Steinberg voor de afstandsbediening voor Cubase 7.5. De meeste zaken waren we snel uit, maar iC Pro is een probleem omdat na de installatie ervan Cubase in een nieuwe sessie niet meer wil opstarten. We gaan hiervoor op zoek naar een oplossing op het Steinberg forum.

 


  

11 april 2015

Vandaag had ik Marijn en Mariëlle bij AMPS Recordings voor het leren kennen van de audio functionaliteiten van Cubase. Mariëlle heeft een Focusrite set gekocht met een interface, microfoon en hoofdtelefoon. Daarbij zat Cubase 7 LE. Hiermee wil ze voice-overs en IVR gaan opnemen. Na de introductie in Cubase met audio opnames, bewerking, automation en export functies is ze er helemaal klaar voor! Nog een setje monitor speakers erbij aanschaffen en ze is helemaal klaar. Succes Marialle en Marijn!

 


 

4 april 2015

Op deze eerste zaterdag van april was ik bij Rene in Dieren. Rene heeft Cubase Studio 5, destijds samen aangeschaft met de Steinberg CI2 interface in één pakket. Tot nu toe werkte Rene vooral met MIDI. Hij heeft een hele verzameling synthesizers en modules maar wil nu ook de stap maken naar audio en VSTi's. We hebben een aantal stappen gezet in de juiste richting en daaraan gaat vast ook nog een vervolg gegeven worden om de techniek en de mogelijkheden verder uit te diepen. Veel succes Rene!

 


 

31 maart 2015

Vandaag heb ik een reactie ontvangen voor het gastenboek van Taeke, waar ik zaterdag 28 maart was voor setup hulp met Cubase en vragen over de mixer. Daar kwam later nog wat advies over een andere (betere) audio interface bij. Dank je wel voor je reactie Taeke! 

 


 

28 maart 2015

Deze laatste zaterdag in maart was ik bij Taeke in Nijmegen voor zijn 1e deel van de 2-delige cursus Cubase die we overeen zijn gekomen. Taeke speelt vooral jazz en bespeelt zelf contrabas en gitaar. Hij werkt met Cubase 5 en heeft hiervan de basis al wel wat onder de knie. Ik mag hem helpen met een aantal standaard instellingen en vooral het maken van een praktische template en nadere uitleg over de mixer, inserts, send en return en mixer automation. Taeke heeft veel info in zich opgenomen en kan aan de slag. Succes Taeke!

 


 

21 maart 2015

Vandaag was ik bij Sije in Harkema (Friesland) om hem verder te helpen met zijn setup, zijn template en de installatie van WaveLab. Met de setup hebben we stappen gemaakt. We hebben 2 DigiTech processors aangesloten en Sije heeft besloten dat zijn Tascam DM-4800 mixer 'overkill' is en ruimte mag maken voor een kleinere en eenvoudigere mixer. Er gaat ook hier een Tascam Onyx 1220i komen.... Verder mogen helpen met veel tips en de installatie van WaveLab. Deze wilde echter niet gaan werken, dus Sije moet nog even aan de slag met zijn onwillende Apple iMac of anders volgende week in de slag met Steinberg support. Veel succes Sije en we spreken elkaar!

 


 

17 maart 2015

Heden is een kleine bestelling van Thomann binnengekomen met onder andere een BOSS voeding voor mijn vorige week via Marktplaats aangeschafte BOSS AD-8 Acoustic Guitar processor. Hij doet het prima en gaat de komende tijd zeker hier of daar ingezet worden op een opname met akoestische gitaar.

 


 

15 maart 2015

Vandaag heb ik een reactie ontvangen voor het gastenboek van Eveline en Jeroen, waar ik gisteren (zaterdag 14 maart) was voor advies en vragen over Cubase en hun hardware setup. Dank jullie wel voor je reactie Eveline en Jeroen!

 


 

14 maart 2015

Vandaag was ik bij Eveline en Jeroen in Spijkenisse. Ze zijn al eerder bij mij in de studio geweest maar hadden nog een aantal vragen ingepland om op locatie mee te helpen, waaronder het beoordelen van/advies geven over de setup en vragen over Cubase lanes vs. trackversions, de multiband compressor en over hardware denoisers. De uitkomst was toch weer verrassend want ik denk dat ze zeer binnenkort een digitale mixer met FireWire aanschaffen, waarmee ze niet alleen nu, maar ook in de komende jaren alles kunnen doen wat ze willen. Leve de maximale flexibiliteit in het creatieve proces! Succes met jullie muziek Eveline en Jeroen!

 

Verder heb ik vandaag de op Marktplaats gekochte BOSS AD-8 ontvangen. Een pre-amp specifiek voor akoestische gitaar. Over een paar dagen heb ik de originele voeding erbij via Thomann. Akoestische gitaar kan dan direct van de pre-amp worden opgenomen via het mengpaneel met modeling van verschillende modellen gitaren en microfoons.

 


 

12 maart 2015

Steinberg heeft op 12 maart de Cubase 8.0.10 maintenance update uitgebracht. Deze update is gratis voor Cubase 8 gebruikers.

 


 

10 maart 2015

Vandaag heb ik een reactie ontvangen voor het gastenboek van Marcel, waar ik zaterdag 7 maart was voor de installatie van Cubase Pro 8 en het maken van een nieuwe template. Dank je wel voor je reactie Marcel!

 


 

7 maart 2015

Vandaag was ik bij Marcel in Olst om zijn Cubase Pro 8 te installeren en zijn RME FireFace weer werkend te krijgen op zijn laptop via een ExpressCard. De ExpressCard werd niet goed herkend (waarschijnlijk een slecht contact), maar nadat dat was verholpen konden we aan de gang met de installatie. En daarna het configureren van alle I/O poorten en het opzetten van een template zodat Marcel meteen kan gaan opnemen zodra hij zijn Cubase heeft opgestart. Weer een geslaagde dag en een tevreden klant!

 


 

5 maart 2015

Vandaag heeft Steinberg de Cubase update 7.5.40 uitgebracht. Relevant voor iedereen die nog met Cubase 7.5 werkt. Voor Cubase 7.5 eigenaren is deze update gratis te downloaden vanaf de Steinberg website. Vanaf hier kun je daar natuurlijk direct heen door op de link in dit bericht te klikken. Om het gemakkelijk te maken!

 


 

28 februari 2015

Vandaag was ik bij Jac in Elst. Jac heeft vroeger zelf in bandjes gespeeld en recentelijk een paar pittige audio en producer cursussen gevolgd. Zij DAW van keuze is Cubase geworden en daarin zoekt hij support van iemand die hem daar hands-on mee kan helpen. En dat mocht ik dus doen (trots!). Het was een aangename middag en Jac heeft een paar zeer belangrijke zaken uit Cubase nu goed gezien en gaat dat met zijn kennis en ervaring zeker in 'no time' onder de knie krijgen. Succes Jac!

 


 

19 februari 2015

Vandaag heb ik een Cubase Pro 8 Educational binnengekregen voor een cursist. Over enkele weken ga ik deze bij de klant op locatie in Olst (bij Deventer)  installeren en instellen. Kort daarna ga ik naar een klant in Harkema (bij Leeuwarden) hetzelfde doen met zijn WaveLab 8.5 Educational. De komende tijd zijn we dus 'on the road'.

 


 

17 februari 2015

Maart is inmiddels ook helemaal volgeboekt. Nieuwe klanten kunnen geboekt worden vanaf begin april. De komende periode ben ik bij klanten in Elst (tussen Arnhem en Nijmegen), Olst (bij Deventer), Spijkernisse, Harkema (bij Leeuwarden) en Nijmegen.

 


 

14 februari 2015

Vandaag had ik John uit Amersfoort in de studio. John heeft heel veel ervaring met MIDI en het maken van eigen sounds met synthesizers en VSTi's. Audio en vooral mixen is nog redelijk nieuw terrein voor hem en voor het werken met de routing mogelijkheden in de mixer gaat dan ook een wereld voor hem open. Na een dag met veel info en prettige muziek van Delerium tijdens de breaks is John weer tevreden huiswaarts gekeerd waar hij het nieuw geleerde snel in de praktijk gaat brengen. Succes John!

 


 

8 februari 2015

Deze zondag had ik Maarten in de studio. Hij werkt met Cubase 7.5 Essentials en o.a. een Yamaha TDX Multi 12 Drum Pad. Maarten wil het zo hebben dat hij en/of VSTi's kan gebruiken en de samples in de Yamaha laden of iets wat daar in de buurt komt. We zijn er op uit gekomen dat hij de Yamaha gebruikt en drum maps in Cubase maakt, zodat hij in Cubase en live dezelfde sounds heeft op een stabiel systeem. Drum maps zijn in Cubase heel specifiek en moeten per apparaat worden gemaakt. Helaas staan er weinig online en moet Maarten ze helaas wel zelf maken. Gelukkig gebruiken ze meestal niet meer dan 4 sets van 12 geluiden, dus dat is te overzien. Veel succes Maarten!

 


 

5 februari 2015

Vandaag is de bestelde WaveLab 8.5 EE voor een klant binnengekomen.

 


 

4 februari 2015

Van de Propellerhead website heb ik vandaag de nieuwste Reason Demo 8 gedownload. Via ReWire in Cubase kan Reason als slave meedraaien zodat je met twee sequencers tegelijk kunt werken, en van allebei de sterke kanten kunt gebruiken. ReWire is al heel lang een standaard functie in Cubase, wat velen misschien niet weten. Het werkt geweldig en kan een mooie aanvulling zijn in je Cubase project! De link naar de website van Propellerhead vind je via de links op deze website.

 


 

1 februari 2015

Vandaag heb ik een reactie ontvangen voor het gastenboek van Miranda, die gisteren bij AMPS Recordings op cursus was voor de basis van Cubase. Dank je wel voor je reactie Miranda!

 


 

31 januari 2015

Vandaag had ik Miranda uit Castricum in de studio voor de basis van Cubase (5 LE). Miranda is zangeres en zanglerares. Voor haar leerlingen wil ze kunnen opnemen zonder veel poespas en van alles in te moeten stellen. Om dit voor haar te kunnen bereiken was dus naast de basis van Cubase audio instellingen en opnemen het belangrijkste een goede template voor haar te maken waarmee ze meteen aan de slag kan. Alles is weer prima gelukt vandaag. Miranda heeft helder en begrijpt wat ze wilde leren en gaat daarnaast met een mooie en uitgebreide template naar huis waarmee ze meteen kan gaan opnemen. De template is met een aantal mono kanalen voor zang en microfoonopnames van bijvoorbeeld piano. Verder zitten er bij de zangsporen ook al inserts op de mixer in de vorm van VST Dynamics en 2 effecten, te weten Chorus en Reverb. Hiermee kan ze prima uit de voeten en ben ik benieuwd naar de komende opnames. Succes Miranda!

 


 

27 januari 2015

Inmiddels staat er weer een WaveLab 8.5 in bestelling voor een klant. Via mijn snelle leverancier verwacht ik deze binnen uiterlijk 2 dagen binnen te hebben.

 


 

24 januari 2015

Vandaag had ik Eveline en Jeroen uit Spijkenisse in de studio. Eveline en Jeroen waren er al eens eerder in februari 2014 voor een cursus Cubase. Nu hebben ze zelf inmiddels Cubase Pro 8. Met de cursus zijn ze heel ver gekomen en Eveline en Jeroen hebben het al aardig onder de knie. Echter over het mixen hebben ze een aantal zeer gerichte vragen, met het verzoek aan mij om hen daarin verder te ondersteunen. De vragen hebben we zeer gericht aangepakt en ze hadden ook een USB drive bij zich met hun eigen werk erop. Dat scheelde goed in het uitleggen van de zaken waar ze vragen over hebben, omdat ze het immers zelf hebben gemaakt. Alle zaken hebben we samen goed doorgenomen en krijgen nog een vervolg over twee weken in Spijkenisse.

 

Verder heb ik vandaag een reactie ontvangen voor het gastenboek van Sije, die vorige week bij AMPS Recordings op cursus was over het audio gedeelte van Cubase. Dank je voor je reactie Sije!

 


 

22 januari 2015

Steinberg heeft vandaag de HALion update HALion 5.1 online gezet ter download. Deze update is gratis voor de gebruikers van HALion 5. Hij draait inmiddels natuurlijk al bij AMPS Recordings onder Cubase Pro 8.

 


 

18 januari 2014

Vandaag was ik bij Dalil en Frank in IJmuiden om hen te helpen met een goede start met Cubase Pro 8 op hun Macbook in de studio. Het belangrijkste doel naast het checken van de instellingen was ervoor zorgen dat ze eenvoudig en zorgeloos kunnen opnemen. Laat dat nu net een van de sterke kanten van AMPS Recordings zijn! Vandaag heb ik voor hen op de Mac een uitgebreide template gebouwd met alle sporen die ze nodig hebben, in folders in de recording grid en met een aantal subgroepen in de mixer. Voor al deze kanalen is de routing ingesteld en zijn we ook nog toegekomen aan een stukje uitleg over dynamiek en waar, hoe en waarom je zaken als gate, compressor, limiter, EQ etcetera inzet. Wederom een geslaagde dag en een tevreden klant. Dat is waar we het voor doen!

 


 

17 januari 2015

Op deze zonnige en droge zaterdag (is weer eens iets anders dan regen en nog eens regen) had ik Sije in de studio. Sije is helemaal uit Friesland naar Zevenaar gekomen voor de cursus Cubase. In het verleden heeft Sije veel studiowerk gedaan en hij beschikt onder andere over een Tascam DM4800 mixer als interface en controller voor zijn Cubase Artist 7. Sije wil weer aan het werk met audio in Cubase, maar weet nog niet zo goed waar alle functionaliteiten zitten en hoe hij er het meest ergonomisch mee kan werken. Vandaag heeft Sije de basis gehad van audio in Cubase en hij is helemaal enthousiast geworden. En 'that's what it's about'. Daar doe ik het voor. Enthousiaste mensen die met passie met hun hobby of beroep bezig kunnen. Er is weinig wat meer plezier en grotere voldoening geeft om dat te zien. Dus niet alleen Sije heeft vandaag genoten, ik ook! Dank je wel Sije, veel succes met Cubase en tot ziens!

 

P.S. De update naar Cubase Pro 8 zit er ook bij Sije wel aan te komen, want hij heeft toch vandaag wat zaken gezien die in de kleinere Artist versie niet zitten, en in Pro wel, die hij heel graag zou willen gebruiken......

 


 

16 januari 2015

Vandaag heb ik dan de knoop doorgehakt en de updates van Steinberg WaveLab 8.5 en HALion 5 online aangeschaft in de Steinberg Online Shop en geïnstalleerd. Nu is al mijn Steinberg software weer helemaal up-to-date.

 


 

9 januari 2015

De Cubase Pro 8 update 8.0.5 draait inmiddels bij AMPS Recordings.

 


 

7 januari 2015

Zojuist heb ik de reactie voor het gastenboek door Leo online gezet. Dank je voor je mooie feedback Leo!

Verder heeft Steinberg vandaag de eerste maintenace update uitgebracht

 

 

Nieuws 2015

 

Hier vind u het nieuws over AMPS Recording uit 2015.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelde in en rond de studio in dat jaar. 

 

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren.

Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar.

Of ga via deze link direct naar het actuele nieuws.

 

 


 

 

31 december 2015

De laatste dag van het jaar is een mooie dag om de Cubase Pro 8.5 update aan te schaffen en te installeren. Zo gezegd, zo gedaan.

Vanaf 2016 kan er dan ook les worden gegeven in Cubase Pro 8.5.

Iedereen alvast een goede jaarwisseling en een gezond, goed en muzikaal 2016 gewenst!

 


 

29 december 2015

Vandaag was ik bij Mano in Den Haag voor zijn cursus Cubase. Mano heeft in het verre verleden al kennis gemaakt met Cubase op de Atari in de begintijd van de software sequencers toen de naam DAW (Digital Audio Workstation) nog niet bestond. Nu pakt Mano Cubase weer op, maar er is in die tijd ook veel veranderd, dus kan Mano wel een bijspijkerles Cubase gebruiken. Zo gezegd, zo gedaan. Veel succes verder met Cubase Mano!

 

Vanavond heb ik na de cursus Cubase van Mano nog een bezoekje gebracht aan Schagerbrug in het mooie Noord-Holland Noord om mijn via Marktplaats aangeschafte Alesis QS 8.1 op te halen. Hij is echt als nieuw en hij krijgt een prominente plaats in de studio als masterkeyboard met zijn 88 gewogen toetsen en prachtige klank.

 


 

22 december 2015

Vandaag heeft Steinberg de Cubase 8.0.35 Maintenance Update beschikbaar gesteld voor alle versies.

 


 

21 december 2015

Enkele dagen geleden is Miroslav Philharmonik 2 van IK Multimedia uitgekomen. Dit is een VST instrument met samples van alle instrumenten van een symphonisch orkest, ook met kleinere en grotere configuraties van ensembles. De vorige versie heb ik, en was al indrukwekkend (hoewel slechts 7GB samples). Deze versie is helemaal vernieuwd met meer dan 55GB aan samples. Deze versie heb ik dan ook maar meteen online aangeschaft. Wel duurder, maar ook toch veel mooier dan Symphonic Orchestra van Steinberg bijvoorbeeld.

 

Verder had ik vandaag Ben weer in de studio. Ben komt even niet verder met zijn Tyros 5 en Cubase en ik heb hem beloofd te gaan zoeken naar de mogelijke oplossingen zodat hij prettig en eenvoudig met de combinatie van de Yamaha Tyros 5 en Cubase Pro 8 kan werken. Wordt vervolgd.

 

Als laatste vandaag een reactie gekregen van Henri voor het gastenboek. Henri was op 19 december in de studio in Zevenaar voor zijn cursus Audio Mixing in Cubase. Je kunt de reactie lezen door in dit berichtje op de link 'gastenboek' te klikken.

Hartelijke dank voor je terugkoppeling Henri!

 


 

19 december 2015

Deze zaterdag had ik Henri in de studio. Henri heeft van het muziekcollectief waar hij deel van uitmaakt opnames gemaakt van 10 nummers. De stijl die ze spelen is vooral country en bluegrass. Henri is bij mij gekomen om tips en trucs te krijgen voor het opnemen en het mixen. We hebben geruime tijd besteed aan enkele van de nummers en Henri heeft veel nieuwe inzichten gekregen om mix-uitdagingen op te lossen. Heel veel succes Henri, met Cubase en vooral met jullie leuke muziek!

 


 

18 december 2015

Vandaag een reactie gekregen van Marcel voor het gastenboek. Marcel was op 14 december in de studio in Zevenaar voor zijn cursus Cubase. Je kunt de reactie lezen door in dit berichtje op de link 'gastenboek' te klikken.

Hartelijke dank voor je feedback Marcel!

 


 

17 december 2015

Een goede video van Sonic Lab over de nieuwe features van Cubase Pro 8.5

 


 

16 december 2015

Vandaag had ik Ben uit Mook weer in de studio. We zijn bezig geweest met de optimale manier voor Ben om zijn muziek met de Tyros 5 in te spelen en gelijktijdig in Cubase Pro 8 op te nemen. We zijn samen alle stappen langsgelopen en als alles goed gaat, kan Ben nu zijn Tyros composities inclusief styles in 1x opnemen in Cubase en dan daarna alle sporen apart nabewerken en aanpassen naar wens. Veel succes en tot volgende week Ben!

 

Dan in de middag in Nijmegen de gekochte Yamaha CS6x synthesizer opgehaald. Hij ziet er redelijk netjes uit en heeft geen beschadigingen. Hier en daar is de zilver lak wat afgesleten en de toetsen mogen een schoonmaakbeurtje hebben. Verder is hij netjes en doet alles het, wat het belangrijkste is! De synthesizer is inmiddels aangesloten en werkend in de studio. Zonder manual heb ik wel alvast alle benodigde wijzigingen in de instellingen kunnen doen om hem perfect in mijn grote Cubase template te integreren. 'Works like a charm' zeggen ze dan in het Engels!

 


 

15 december 2015

Via internet de afgelopen dagen de deals gemaakt voor zowel een Yamaha CS6x synthesizer alsook een Alesis QS8.1 synthesizer. De CS6x gaat zijn voorganger de CS1x vervangen, en de QS8.1 komt in de plaats van de QuadraSynth van hetzelde merk. Beiden stonden al lang op mijn verlanglijstje, maar ze moeten wel eens voorbijkomen voor de juiste prijs. En dat was nu toevallig binnen enkele dagen tijd voor beiden het geval.

 

Binnenkort zullen hier dan ook een Yamaha CS1x en een Alesis QuadraSynth te koop staan.

 


 

14 december 2015

Deze maandag had ik Marcel uit Amstelveen in de studio voor de cursus Cubase. Marcel werkt vanaf het begin van dit jaar met Cubase, maar weet dat er nog veel meer in Cubase te ontdekken valt voor hem op het gebied van opnemen en mixen. Om niet verloren te geraken in alle (deels voor Marcel onnodige) mogelijkheden in Cubase heeft hij gekozen om bij AMPS Recordings een cursus Cubase op maat te volgen. Marcel weet goed wat hij wil, en daar kan ik hem dan ook zeer gericht mee helpen. Marcel heeft vandaag veel opgestoken en is zeer enthousiast weer richting Amstelveen vertrokken.
Succes Marcel!

 


 

12 december 2015

Vandaag had ik Bas uit Rotterdam in de studio. Bas is artiest en zanger van het nederlandstalige genre. Tot nu toe werden al zijn producties in een professionele studio gemaakt. Bas wil zijn eerste concepten zelf thuis uit kunnen werken, als voorbereiding voor het studiowerk, maar heeft nog geen ervaring met Cubase dus wordt het een basiscursus met 'proeven' aan alle mogelijkheden van zijn Elements 8 versie.
Bas heeft vandaag heel veel gezien en ook heel veel genoteerd. Nu kan hij thuis zelf met Cubase aan de slag en de eerste stappen zetten in het eigen productie werk. Veel succes Bas!

 


 

8 december 2015

Vandaag was ik bij Ron in Hijken (Drenthe). Ron werkt met Cubase 7.5 en twee UR824's en een cc121 van Steinberg. Hij heeft sinds kort Windows 10 op zijn computer staan. Maar daar begon het probleem. Eerst had hij geen geluid en dacht dat het aan Windows lag. Toen heeft hij de Windows 10 install nogmaals uitgevoerd, maar toen was alle Steinberg software inclusief alle Yamaha drivers weg. Dus was ik vandaag de gelukkige om bij Ron op bezoek te mogen om zijn Cubase en de drivers van zijn ...hardware opnieuw te installeren, alles opnieuw in te stellen en werkend te maken. Een zeer geslaagde dag en een dolgelukkige klant. Ik had al zijn Cubase files de vorige keer op een andere drive gezet waarop hij sindsdien werkt. Had ik dat niet gedaan, dan was hij alles kwijt geweest, want van zijn C schijf was niet veel over. Tevens heb ik een auto backup ingesteld op een WD USB backup drive. Over zijn bestanden hoeft hij zich dus in het vervolg ook geen zorgen meer te maken.

 


 

4 december 2015

Goed nieuws voor Steinberg hardware interface gebruikers die werken op een Apple/Mac met besturingssysteem ElCapitan. Er is een Yamaha driver-update gekomen die de problemen oplost.

 


 

2 december 2015

Vandaag heeft Steinberg de nieuwste telg in de Cubase serie uitgebracht. Cubase 8.5. Lees en bekijk hier alles over de nieuwste versie. 

 


 

26 november 2015

Werk je met Cubase op een Mac met OS X en heb je een Steinberg USB interface, let dan op: Er zijn problemen met de nieuwste OS X 10.11.1 El Capitan en de Steinberg USB hardware. Hierin kun je dropouts ondervinden. Deze 'bug' was in OS X 10.11.0 niet voorhanden. Steinberg staat dan ook voor een raadsel.

Het advies is dus om als je een Mac met OS X gebruikt en je Steinberg USB interface hardware hebt, niet naar de nieuwste OS te upgraden.

 


 

24 november 2015

Vandaag Ben even op afstand geholpen met wat instellingen in Cubase Pro 8 voor zijn Tyros 5. Nu werkt alles weer als een zonnetje en kan Ben weer verder.
 
Ook nog voor een klant oude .arr en .all files omgezet naar het huidige .cpr formaat van Cubase. De .arr file waar het om ging was een bestand van 13 jaar oud uit de Cubase VST tijd (dus nog voor de SX versies). Het bestand is omgezet via Cubase SX3 en daarna op verzoek opgeslagen via Cubase 5. De file is nog steeds prima. Veel succes ermee Karin!
 
 

 
 
23 november 2015
Deze maandag had ik Ben weer in de studio en zijn we weer bezig geweest met MIDI. We gaan vooruit Ben!
 
Verder had ik vandaag weer een prachtige reactie gekregen van een klant voor het gastenboek. Mijn vriendelijke en welgemeende dank Jan!

 


 

18 november 2015

Vanavond had ik Jan uit Asten in de studio. Jan speelt al zijn hele leven lang muziek en is onder andere lid van een cabaretgroep. Jan heeft al enige ervaring in het opnemen van audio, maar heeft nog nooit iets gedaan met MIDI en wil nu meer leren van MIDI in Cubase. Jan is zeer leergierig en steekt in een paar uur tijd veel informatie op. Jan gaat zeer enthousiast huiswaarts en weet nu al dat hij een vervolgafspraak wil maken. Het was een zeer prettige en ook leuike avond. Dank je Jan!

 


 

16 november 2015

Deze maandag heb ik voor het eerst Ben cursus gegeven op afstand. Het ging in principe goed, maar de vraag voor Ben is nu of hij liever cursus op afstand heeft, of toch in de studio in Zevenaar.

 

Verder vandaag weer een Cubase Pro 8 besteld voor een klant. Die zal met enkele dagen binnen zijn.

 


 

13 november 2015

Vandaag had ik Sjuk uit Burgum (Friesland) in de studio voor een Cubase cursus. Sjuk werkt graag met Hammond orgels en gebruikt de VB-3 Hammond VSTi plugin. Hij heeft heel veel van de mogelijkheden gezien waarover hij vragen had en is uren later weer zeer enthousiast huiswaarts gekeerd. Veel succes met Cubase Sjuk, en je Cubase Pro 8 komt eraan!

 

Verder vanavond Ben nog op afstand geholpen met een instelling in Cubase en hem geadviseerd om de nieuwste Cubase Pro 8 update te downloaden om zijn probleem met de Steinberg Hub op te lossen. Dat laatste was inderdaad de oplossingn en Ben is weer helemaal tevreden en kan lekker verder werken met Cubase!

 


 

9 november 2015

Vandaag had ik Ben weer in de studio en hebben we weer wat stapjes gezet in het kader van MIDI in Cubase. Hij ziet steeds meer mogelijkheden met zijn Tyros 5 en Cubase Pro 8!

 


 

8 november 2015

Vandaag weer een prachtige reactie gekregen van een klant voor het gastenboek. Mijn vriendelijke en welgemeende dank!

 


 

2 november 2015

Vanochtend had ik Ben uit Mook weer in de studio voor zijn cursus Cubase MIDI en de Tyros 5. We zijn vandaag bezig geweest vooral met het corrigeren van noten die in MIDI zijn opgenomen. Stapje voor stapje leert Ben steeds meer van MIDI kennen en krijgt het ook steeds meer nut en waarde voor hem! Tot volgende week Ben!

 

Verder was ik vanmiddag en vanavond aan het mixen voor Marrit & Ryan en voor Lizzy! Er is vandaag veel werk verzet in de studio en de resultaten zijn vooralsnog prima!

 


 

29 oktober 2015

Deze mooie donderdag was ik in Hoogeveen bij Sonja om haar te helpen met het omzetten van haar MIDI composities uit Sibelius naar Cubase met instrumenten van Steinberg HALion Symphonic Orchestra. Ik ben al vaker bij Sonja geweest maar toen was het vervolg na de cursus voor haar soms lastig omdat ze veel problemen had met een computer die meermaals in reparatie moest. En dan zakt de geleerde stof snel weg, als je niet kunt oefenen. Nu heeft ze een goede en snelle nieuwe laptop en kan ze volop aan de slag met het geleerde, wat ze trouwens best redelijk snel weer onder de knie had. Dus binnenkort zijn haar composities met mooie VST instrumenten te beluisteren op haar website. Succes Sonja!

 


 

27 oktober 2015

Vandaag op afstand Ben geholpen met de instellingen in Cubase Pro 8 voor zijn Tyros 5. Het werkt nu allemaal prima en Ben kan weer verder! Succes en tot maandag!

 


 

26 oktober 2015

Deze ochtend had ik Ben uit Mook weer in de studio om verder te gaan met MIDI en bijbehorende zaken in Cubase Pro 8. Ben krijgt steeds meer inzicht in wat kan en waar het zit. We doen het in kleine stapjes van iedere keer 1 á 2 uren. Volgende week maandag gaan we weer verder!

 


 

25 oktober 2015

Vandaag had ik Lizzy, Kirsten en Ivo in de studio om van Lizzy de song Gravity op te nemen. Lizzy had de opname eerder cadeau gekregen en nu was dan de afspraak om de opname te komen maken. De begeleidingstrack is geïmporteerd in Cubase en na een oefsessie is Lizzy gaan inzingen. We hebben een aantal takes gemaakt waar hele mooie opnames tussen zitten. Nu gaat de track gemixt worden en over enkele weken heeft Lizzy haar eigen gezongen song op CD als cadeau in huis. Mijn dank voor een gezellige en muzikaal bijzondere middag!

 


 

20 oktober 2015

Steinberg heeft aangekondigd dat door goede samenwerking met Microsoft de timingproblemen met Nuendo, Cubase en Sequel zijn opgelost en de nieuwste Windows 10 patch is in samenwerking tussen Microsoft en Steinberg ontstaan. Vanaf dat moment is Windows 10 een officieel gesupport OS vanuit Steinberg voor hun producten.

Even afwachten dus nog tot de nieuwe patch van Windows 10 beschikbaar is, en vanaf dat moment kun je overstappen.

 


 

19 oktober 2015

Deze maandag had ik Ben weer in de studio en zijn we verder gegaan met MIDI in Cubase. We hebben ons dit keer volledig geconcentreerd op knippen en plakken om handmatig de verschillende parts van couplet en refrein moeiteloos af te kunnen wisselen. Belangrijk daarbij is het netjes knippen en plakken van begin en eind van ieder part, maar wel rekening te houden met de Bank Selects en Program Changes aan het begin van ieder part. Over een week gaan we weer verder.

 


 

17 oktober 2015

Vandaag had ik Ryan in de studio om de vocal tracks voor de song King op te nemen. De zang staat er prima op en nu kan de klus van het mixen beginnen.

Tevens heeft Ryan de TC-Helicon Quintet overgenomen om mooie harmonies live te kunnen zingen bij de optredens, zodat Marrit zich op haar gitaarpartijen kan concentreren. Ryan is heel happy met de Quintet en gaat hem al komende woensdagavond bij een optreden gebruiken.

 


 

15 oktober 2015

Deze donderdag had ik Ben weer in de studio. We zijn verder gegaan waar we waren met MIDI. Omdat Ben vandaag niet zoveel tijd had hebben we maar een uurtje in de studio doorgebracht. Maandag gaan we weer verder.

 


 

12 oktober 2015

Vandaag had ik Ben uit Mook in de studio. Ben werkt met een Yamaha Tyros 5 en wil zijn MIDI files graag kunnen bewerken om het niet allemaal in de Tyros te hoeven doen. Dit is namelijk omslachtiger als in Cubase. We zijn een paar uur aan de slag geweest en geven het over enkele dagen een vervolg. Ben is in ieder geval heel enthousiast en tevreden. En daar doe ik het voor!

 


 

10 oktober 2015

Deze zaterdag had ik Rene uit Dieren in de studio. Eerder ben ik bij Rene geweest voor WaveLab Essential en om zijn muziek computer in te richten. Nu heeft Rene wat vragen over audiobewerking in Cubase en verder nog wat kleine vragen over WaveLab. Rene is zeer tevreden met de verkregen uitleg op zijn vragen en kan weer lekker aan de slag met Cubase en WaveLab. Veel plezier en succes Rene!

 


 

7 oktober 2015

Vandaag was ik bij Leo in Duiven om hem te helpen met een paar instellingen van zijn Mackie Onyx mixer en zijn Tyros op Cubase 7.5. Verder nog een paar extra uitbreidingen gedaan op zijn recording template. Leo kan weer verder!

 


 

17 september 2015

Vanavond heb ik Willem uit Zeewolde op afstand kunnen helpen met de instellingen in zijn Cubase SX2. Alles werkt weer zoals verwacht en gewenst. Veel succes Willem!

 


 

10 september 2015

Steinberg heeft vandaag de 8.0.30 Maintenance Update uitgebracht van alle Cubase versies. Klik op deze link om hem te downoaden als je al in het bezit bent van Cubase 8.

 


 

7 september 2015

Vandaag telefonisch support gegeven aan een klant en hem verder geholpen met enkele VSTinstruments in Cubase.

 


 

25 augustus 2015

Vandaag was ik bij Rene om zijn nieuwe 6-core i7 computer met 3 HDD's en 16GB RAM in te richten wat betreft de muzieksoftware. Voor Rene heb ik Cubase Pro 8, WaveLab Essentials 8 en NI Komplete 10 geïnstalleerd naast de hardware zoals de Steinberg CI2, MOTU MIDI Express 128 interfaces en NI Maschine MKII controller. Alles werkt als een zonnetje en Rene kan er weer een aantal jaren tegenaan! Veel succes Rene, en we spreken elkaar.

 


 

20 augustus 2015

Zojuist heb ik weer een Cubase Pro 8 besteld voor een klant die op ons advies een nieuwe PC heeft laten samenstellen. Zodra de software binnen is ga ik die bij de klant op zijn PC installeren, tezamen met zijn WaveLab Elements en NI Komplete 10! Dan kan hij weer vol aan de slag met zijn muziek.

 


 

17 augustus 2015

Vandaag had ik Marrit en Ryan in de studio voor de opname van een singer/songwriter titel. De gitaarpartij staat erop. De volgende keer gaan we verder met de vocalen.

 


 

12 augustus 2015

Vanavond is de Intel i7-920 CPU na 5 jaar trouwe dienst vervangen door de snellere Intel i7-980 processor. Deze werkt op 3,33GHz waar de i7-920 dat deed op 2,67GHz. En verder heeft de i7-980 6(!) cores in plaats van de 4 van de oude processor. Deze i7-980 is welliswaar tweedehands maar hij kan nog veel meer prestaties leveren in Cubase dan de vorige CPU. Hiermee kunnen we met de Studio-PC toch weer een jaar vooruit. Hij doet nu al 6 jaren dienst en presteert nog steeds prima! En nu dus nog een heel stuk sneller dan voorheen.

 


 

11 augustus 2015

Heden een vriend geholpen met een CubaseVST/32 versie 5. Niet te verwisselen met Cubase 5. Deze CubaseVST/32 stamt nog uit begin jaren 2000. Hij krijgt een functionaliteit niet aan het werk, en ook voor mij is het weer even goed zoeken waar de functie zit. Met deze versie van Cubase heb ik zeker ruim 10 jaar niet meer gewerkt. Maar het is nog te vinden en de instelling is na korte tijd aangepast en er kan weer multitrack in audio worden opgenomen! 16 sporen gelijktijdig maar liefst door middel van 2 8-kanaals interfaces. Toen kon dat al!

 


 

10 augustus 2015

Vandaag had ik Mathijs en Bart in de studio voor hun introductie in Cubase. Mathijs heeft recentelijk een Cubase Elements 8 gekregen maar moet nog uitvinden hoe het werkt. En dat gaat onder begeleiding van een professional een stuk sneller, dan wanneer je het wiel zelf uit moet vinden. Mathijs en Bart kunnen nu zelfstandig verder met Cubase en daar gaat het om. Succes jongens!

Verder in de avond nog support gegeven aan een klant die in het voorjaar een cursus bij AMPS heeft gevolgd. Er zijn wat vragen over instellingen en een paar functies. Die kunnen goed beantwoord worden en de klant kan weer verder!

 


 

8 augustus 2015

De recentelijk via ebay aangeschafte i7-980 hexa-core processor is binnen. Dit is de één na snelste processor die in het moederbord van de studio-PC past. Met deze snellere 6-core processor kunnen we de levensduur van de computer weer met een jaartje oprekken. Waarschijnlijk gaat hij komende week ingebouwd worden.

 


 

7 augustus 2015

Vandaag een Party Song cadeau verkocht aan een klant die deze voor een vriendin heeft aangeschaft om cadeau te doen. Natuurlijk hartstikke leuk om te geven!

 


 

18 juli 2015

Vandaag had ik Rudy in de studio voor de 1e van zijn 3 cursusdagen Cubase. Rudy speelt in een bandje (weer) en heeft al heel lang live gespeeld. Maar hij wil zijn eigen werk nu goed kunnen opnemen, en daarbij gaat hij gebruik maken van Cubase Pro 8. Tevens vraagt hij onder andere om hardware advies omdat de setup die hij nu heeft, ook verre van optimaal werkt. De eerste stappen zijn gezet en Rudy is nu al heel blij met de vorderingen. Hij heeft eerder wel een cursus Cubase via LOI gedaan, maar nu pas ziet hij de relatie theorie-praktijk en gaat er toch weer een beetje een wereld voor hem open. Fijn, want daar gaat het allemaal om! Tot de volgende keer Rudy!

 


 

10 juli 2015

Vandaag weer een Cubase Pro 8 besteld voor een klant. Binnenkort gaan we dan eindelijk van start Rudy! Hij heeft 3 lessen in Cubase geboekt en kan aan het einde van de lessen en met zijn nieuwe Cubase Pro 8 vol aan de slag.

 


  

25 juni 2015

Steinberg heeft vandaag een nieuwe update uitgebracht voor WaveLab 8.5 en wel de WaveLab 8.5.30 update. Als je WaveLab 8.5 bezit, kun je de update gratis downloaden en direkt aan de slag!

 


 

6 juni 2015

Vandaag had ik Pierre in de studio voor hulp met een aantal fundamentele zaken in Cubase. Vooral gefocussed op MIDI. Pierre speelt al heel lang muziek en wil zijn keyboardpartijen nu gaan opnemen in Cubase om zo eenvoudiger te kunnen werken dan met alle losse sequencers van de keyboards. We hebben vandaag een aantal goede stappen kunnen zetten vooral wat betreft zaken als Bank Selects en Program Changes en het definiëren en kiezen van de benodigde hardware MIDI in- en outputs. Ook de synchronisatie van de keyboard begeleidingssectie met Cubase hebben we behandeld maar daarvoor moet eerst ook nog een deel van de Casio handleiding doorgespit gaan worden door Pierre. Veel succes met het lezen en daarna met theoretische achtergrond en eventueel ook nog wat 'Try&Error' alles goed zetten qua hardware. Veel succes!

 


 

4 juni 2015

Vandaag was ik weer bij Rolus in Apeldoorn om hem verder door Cubase heen te loodsen. Rolus had een flink aantal vragen verzameld na de vorige keer en die hebben we allemaal stap voor stap doorgenomen, geoefend en als afgehandeld verklaard. Hij is nu al een heel stuk verder met Cubase en de volgende keer gaan we ons vooral richten op de mixer met al zijn mogelijkheden en de bijbehorende automation. Succes met oefenen en tot volgende week Rolus!

 

Verder heeft Steinberg vandaag de update voor Cubase Pro 8 en Artist 8, en wel update 8.0.20 uitgebracht. Via deze link kun je de nieuwste update van Cubase Pro 8 downloaden.

 


 

2 juni 2015

Dinsdag was ik bij Tom in Nijmegen om zijn extra Cubase Elements 8 op de laptop voor onderweg te installeren. Zijn iRig keyboardje voor aan de iPad kan hij er ook op aansluiten en voor gebruiken, mooie bijkomstigheid en super voor als hij op pad is! Verder nog een aantal grotere en kleinere Cubase vragen doorgenomen en hopelijk ook een oplossing voor zijn Cubase iC Pro remote om Cubase 7.5 met de iPad te kunnen bedienen... Binnenkort weten we of dat gelukt is. Een workaround hebben we inmiddels zodat hij er wel mee kan werken, maar ideaal is het nog niet. We spreken elkaar binnenkort weer Tom!

 


 

26 mei 2015

Vanavond was ik in Apeldoorn bij Rolus om hem verder te helpen met Cubase. Maar eerst zijn, op mijn advies, nieuw aangeschafte MOTU 8Pre en MOTU MicroLite aangesloten, geïnstalleerd en ingesteld in Cubase. Voor zijn Behringer hoofdtelefoonversterkertje moet hij nog een kabeltje aanschaffen dat hij was vergeten. Na al het aansluiten en installeren hebben we een klein begin kunnen maken met Cubase. Er is een eerste start-template gemaakt en Control Room is ingesteld voor zijn line-out aansluiting en zijn hoofdtelefoon-aansluiting. Verder al wat bekeken aangaande insert, EQ en FX send/return. Volgende week gaan we 'de diepte in'

 


 

24 mei 2015

Vandaag een aantal files die ik voor een klant van een 8-sporen cassette heb gedigitaliseerd afgemaakt en weggestuurd. Het ging om 8-sporen opnames van 4 nummers die ze ruim 10 jaar geleden op een geleende Yamaha MT8X multitrack recorder hadden opgenomen. Nu kunnen ze er eindelijk weer naar luisteren en zelf hun eigen nieuwe eindmix maken van de 8 losse digitale sporen per track. Veel succes en plezier ermee Elmer en Dennis!

 


 

9 mei 2015

Vandaag had ik Ruud in de studio. Ruud volgt keyboard les en is helemaal enthousiast over zijn VSTi plugin Nexus 2, en terecht. Ruud heeft Cubase 7, maar dat is allemaal redelijk nieuw en hij ziet nogal op tegen MIDI en wat hij verwacht wat daar allemaal bij komt kijken. Na hier meer van Cubase en vooral MIDI, routing en het werken met de mixer is de angst weg en gaat hij met veel enthousiasme naar huis. Veel succes en plezier met je muziek Ruud!

 


 

7 mei 2015

Vandaag had ik Jean Paul op bezoek (hij is al een keer eerder hier geweest, en ik ben ook al een keer bij Jean Paul in Beek-Ubbergen geweest) om zijn recording problemen met Cubase 5 en de Yamaha n12 mixer op te lossen. Jean Paul heeft zijn laptop laten upgraden met een SSD en Windows 7 64-bit. Sindsdien heeft hij storingen in de opnames in Cubase. Vanochtend heb ik echt alle mogelijke opties doorgenomen (inclusief het de-installeren en her-installeren van de drivers van de Yamaha en alle mogelijke interface- resolutie- en buffer instellingen) , maar heb het probleem niet op kunnen lossen. Waarschijnlijk is het een probleem met de laptop zelf of de 64-bit driver van de FireWire poort die de problemen geeft. Enige optie is het dan proberen op een andere computer.....

 


 

6 mei 2015

Vandaag heb ik een reactie ontvangen voor het gastenboek van Jennette, waar ik zaterdag 25 april was voor setup hulp met Cubase en de basis van opnemen en mixen. Tevens heb ik nog wat ondersteuning mogen bieden in het juist plaatsen van de microfoons voor het opnemen van de harp. Dank je wel voor je reactie Jennette! 

 


 

4 mei 2015

Vandaag was ik bij Maxime in Nijmegen. Maxime speelt piano en zingt, en heeft een Focusrite Scarlett Solo Studio Pack om haar pianospel en zang op te kunnen nemen. Als opnamecomputer heeft ze een wat oudere laptop met Windows Vista 32-bit. Eigenlijk was het de bedoeling om Maxime te helpen met de basics van Cubase, maar helaas waren we meer tijd kwijt aan de Focusrite Scarlett 1i2 interface, die we gewoonweg met alle opties niet storingsvrij konden laten doen waarvoor hij bed...oeld is. Dat was dus helaas wel een tegenvaller. Gelukkig hebben we ondanks de storingen toch nog wel wat tijd en positieve energie kunnen steken in Cubase, en kan Maxime wel met de basics van Cubase aan de slag. Ze gaat de Focusrite nu op een nieuwere PC uitttesten om te bezien of de storingen aan de Vista laptop of aan Focusrite liggen. En als het niet aan de laptop lag, gaat de Focusrite terug naar de winkel..... Veel succes Maxime en we hebben zeker nog contact!

 


  

2 mei 2015

Vandaag was ik bij Rolus in Apeldoorn. Rolus is professioneel accordeon speler en heeft een eigen studiootje gebouwd bij zijn huis. De bedoeling was om vandaag Cubase Pro 8 te doorgronden, maar hebben ons vandaag vooral bezig gehouden met zijn hardware setup en de issues daarin. Binnenkort staan er bij Rolus op mijn advies een paar mooie MOTU interfaces (één voor audio en één voor MIDI) en gaan we dan vol aan de slag met Cubase. Tot gauw Rolus!

 

Verder is vandaag een Cubase Elements binnengekomen voor een klant. Die kan dus binnenkort geleverd en geïnstalleerd worden!

 


  

1 mei 2015

De maand mei is inmiddels helemaal volgeboekt. Nieuwe afspraken kunnen worden ingepland vanaf begin juni.

 


  

25 april 2015

Vandaag was ik bij Jennette in Bennekom. Jennette speelt harp en wil haar harpspel met Cubase op goede kwaliteit op kunnen nemen. Vanuit het verleden zat er ook nog een Soundblaster geluidskaart met breakout box in de PC, die er nu uit is! De audio outputs van haar Focusrite interface gaan zolang er nog geen monitorspeakers zijn even naar een micro stereo setje. Binnenkort komen er dan een paar mooie Yamaha's te staan. Met Cubase is alles nu netjes gelukt en gaat ze vanaf nu de harp met 2 microfoons (misschien in de toekomst zelfs 3!) opnemen. Veel succes en plezier met Cubase Jennette!

 


  

24 april 2015

Tsja, dat kan dus ook gebeuren..... Vanavond had ik een klant in de studio om een oude 8-sporen cassette van een bandopname uit het verleden te digitaliseren, is hem het verkeerde bandje meegegeven dat leeg was. Helaas dus weg verjaardagsverrassing en een rit voor niets vanuit het westen des lands naar AMPS Recordings. Maar je weet het, heb je een 2-/4-/8-sporen cassette opname van vroeger, bij AMPS kunnen ze gedigitaliseerd worden. Mocht het juiste bandje nog gevonden worden, zullen ze zeker terugkomen voor de digitaliseringsklus. Succes met zoeken Elmer!

 


  

18 april 2015

Deze zaterdag was ik bij Tom in Nijmegen en heb ik hem mogen ondersteunen met een aantal vragen over Cubase en iC Pro van Steinberg voor de afstandsbediening voor Cubase 7.5. De meeste zaken waren we snel uit, maar iC Pro is een probleem omdat na de installatie ervan Cubase in een nieuwe sessie niet meer wil opstarten. We gaan hiervoor op zoek naar een oplossing op het Steinberg forum.

 


  

11 april 2015

Vandaag had ik Marijn en Mariëlle bij AMPS Recordings voor het leren kennen van de audio functionaliteiten van Cubase. Mariëlle heeft een Focusrite set gekocht met een interface, microfoon en hoofdtelefoon. Daarbij zat Cubase 7 LE. Hiermee wil ze voice-overs en IVR gaan opnemen. Na de introductie in Cubase met audio opnames, bewerking, automation en export functies is ze er helemaal klaar voor! Nog een setje monitor speakers erbij aanschaffen en ze is helemaal klaar. Succes Marialle en Marijn!

 


 

4 april 2015

Op deze eerste zaterdag van april was ik bij Rene in Dieren. Rene heeft Cubase Studio 5, destijds samen aangeschaft met de Steinberg CI2 interface in één pakket. Tot nu toe werkte Rene vooral met MIDI. Hij heeft een hele verzameling synthesizers en modules maar wil nu ook de stap maken naar audio en VSTi's. We hebben een aantal stappen gezet in de juiste richting en daaraan gaat vast ook nog een vervolg gegeven worden om de techniek en de mogelijkheden verder uit te diepen. Veel succes Rene!

 


 

31 maart 2015

Vandaag heb ik een reactie ontvangen voor het gastenboek van Taeke, waar ik zaterdag 28 maart was voor setup hulp met Cubase en vragen over de mixer. Daar kwam later nog wat advies over een andere (betere) audio interface bij. Dank je wel voor je reactie Taeke! 

 


 

28 maart 2015

Deze laatste zaterdag in maart was ik bij Taeke in Nijmegen voor zijn 1e deel van de 2-delige cursus Cubase die we overeen zijn gekomen. Taeke speelt vooral jazz en bespeelt zelf contrabas en gitaar. Hij werkt met Cubase 5 en heeft hiervan de basis al wel wat onder de knie. Ik mag hem helpen met een aantal standaard instellingen en vooral het maken van een praktische template en nadere uitleg over de mixer, inserts, send en return en mixer automation. Taeke heeft veel info in zich opgenomen en kan aan de slag. Succes Taeke!

 


 

21 maart 2015

Vandaag was ik bij Sije in Harkema (Friesland) om hem verder te helpen met zijn setup, zijn template en de installatie van WaveLab. Met de setup hebben we stappen gemaakt. We hebben 2 DigiTech processors aangesloten en Sije heeft besloten dat zijn Tascam DM-4800 mixer 'overkill' is en ruimte mag maken voor een kleinere en eenvoudigere mixer. Er gaat ook hier een Tascam Onyx 1220i komen.... Verder mogen helpen met veel tips en de installatie van WaveLab. Deze wilde echter niet gaan werken, dus Sije moet nog even aan de slag met zijn onwillende Apple iMac of anders volgende week in de slag met Steinberg support. Veel succes Sije en we spreken elkaar!

 


 

17 maart 2015

Heden is een kleine bestelling van Thomann binnengekomen met onder andere een BOSS voeding voor mijn vorige week via Marktplaats aangeschafte BOSS AD-8 Acoustic Guitar processor. Hij doet het prima en gaat de komende tijd zeker hier of daar ingezet worden op een opname met akoestische gitaar.

 


 

15 maart 2015

Vandaag heb ik een reactie ontvangen voor het gastenboek van Eveline en Jeroen, waar ik gisteren (zaterdag 14 maart) was voor advies en vragen over Cubase en hun hardware setup. Dank jullie wel voor je reactie Eveline en Jeroen!

 


 

14 maart 2015

Vandaag was ik bij Eveline en Jeroen in Spijkenisse. Ze zijn al eerder bij mij in de studio geweest maar hadden nog een aantal vragen ingepland om op locatie mee te helpen, waaronder het beoordelen van/advies geven over de setup en vragen over Cubase lanes vs. trackversions, de multiband compressor en over hardware denoisers. De uitkomst was toch weer verrassend want ik denk dat ze zeer binnenkort een digitale mixer met FireWire aanschaffen, waarmee ze niet alleen nu, maar ook in de komende jaren alles kunnen doen wat ze willen. Leve de maximale flexibiliteit in het creatieve proces! Succes met jullie muziek Eveline en Jeroen!

 

Verder heb ik vandaag de op Marktplaats gekochte BOSS AD-8 ontvangen. Een pre-amp specifiek voor akoestische gitaar. Over een paar dagen heb ik de originele voeding erbij via Thomann. Akoestische gitaar kan dan direct van de pre-amp worden opgenomen via het mengpaneel met modeling van verschillende modellen gitaren en microfoons.

 


 

12 maart 2015

Steinberg heeft op 12 maart de Cubase 8.0.10 maintenance update uitgebracht. Deze update is gratis voor Cubase 8 gebruikers.

 


 

10 maart 2015

Vandaag heb ik een reactie ontvangen voor het gastenboek van Marcel, waar ik zaterdag 7 maart was voor de installatie van Cubase Pro 8 en het maken van een nieuwe template. Dank je wel voor je reactie Marcel!

 


 

7 maart 2015

Vandaag was ik bij Marcel in Olst om zijn Cubase Pro 8 te installeren en zijn RME FireFace weer werkend te krijgen op zijn laptop via een ExpressCard. De ExpressCard werd niet goed herkend (waarschijnlijk een slecht contact), maar nadat dat was verholpen konden we aan de gang met de installatie. En daarna het configureren van alle I/O poorten en het opzetten van een template zodat Marcel meteen kan gaan opnemen zodra hij zijn Cubase heeft opgestart. Weer een geslaagde dag en een tevreden klant!

 


 

5 maart 2015

Vandaag heeft Steinberg de Cubase update 7.5.40 uitgebracht. Relevant voor iedereen die nog met Cubase 7.5 werkt. Voor Cubase 7.5 eigenaren is deze update gratis te downloaden vanaf de Steinberg website. Vanaf hier kun je daar natuurlijk direct heen door op de link in dit bericht te klikken. Om het gemakkelijk te maken!

 


 

28 februari 2015

Vandaag was ik bij Jac in Elst. Jac heeft vroeger zelf in bandjes gespeeld en recentelijk een paar pittige audio en producer cursussen gevolgd. Zij DAW van keuze is Cubase geworden en daarin zoekt hij support van iemand die hem daar hands-on mee kan helpen. En dat mocht ik dus doen (trots!). Het was een aangename middag en Jac heeft een paar zeer belangrijke zaken uit Cubase nu goed gezien en gaat dat met zijn kennis en ervaring zeker in 'no time' onder de knie krijgen. Succes Jac!

 


 

19 februari 2015

Vandaag heb ik een Cubase Pro 8 Educational binnengekregen voor een cursist. Over enkele weken ga ik deze bij de klant op locatie in Olst (bij Deventer)  installeren en instellen. Kort daarna ga ik naar een klant in Harkema (bij Leeuwarden) hetzelfde doen met zijn WaveLab 8.5 Educational. De komende tijd zijn we dus 'on the road'.

 


 

17 februari 2015

Maart is inmiddels ook helemaal volgeboekt. Nieuwe klanten kunnen geboekt worden vanaf begin april. De komende periode ben ik bij klanten in Elst (tussen Arnhem en Nijmegen), Olst (bij Deventer), Spijkernisse, Harkema (bij Leeuwarden) en Nijmegen.

 


 

14 februari 2015

Vandaag had ik John uit Amersfoort in de studio. John heeft heel veel ervaring met MIDI en het maken van eigen sounds met synthesizers en VSTi's. Audio en vooral mixen is nog redelijk nieuw terrein voor hem en voor het werken met de routing mogelijkheden in de mixer gaat dan ook een wereld voor hem open. Na een dag met veel info en prettige muziek van Delerium tijdens de breaks is John weer tevreden huiswaarts gekeerd waar hij het nieuw geleerde snel in de praktijk gaat brengen. Succes John!

 


 

8 februari 2015

Deze zondag had ik Maarten in de studio. Hij werkt met Cubase 7.5 Essentials en o.a. een Yamaha TDX Multi 12 Drum Pad. Maarten wil het zo hebben dat hij en/of VSTi's kan gebruiken en de samples in de Yamaha laden of iets wat daar in de buurt komt. We zijn er op uit gekomen dat hij de Yamaha gebruikt en drum maps in Cubase maakt, zodat hij in Cubase en live dezelfde sounds heeft op een stabiel systeem. Drum maps zijn in Cubase heel specifiek en moeten per apparaat worden gemaakt. Helaas staan er weinig online en moet Maarten ze helaas wel zelf maken. Gelukkig gebruiken ze meestal niet meer dan 4 sets van 12 geluiden, dus dat is te overzien. Veel succes Maarten!

 


 

5 februari 2015

Vandaag is de bestelde WaveLab 8.5 EE voor een klant binnengekomen.

 


 

4 februari 2015

Van de Propellerhead website heb ik vandaag de nieuwste Reason Demo 8 gedownload. Via ReWire in Cubase kan Reason als slave meedraaien zodat je met twee sequencers tegelijk kunt werken, en van allebei de sterke kanten kunt gebruiken. ReWire is al heel lang een standaard functie in Cubase, wat velen misschien niet weten. Het werkt geweldig en kan een mooie aanvulling zijn in je Cubase project! De link naar de website van Propellerhead vind je via de links op deze website.

 


 

1 februari 2015

Vandaag heb ik een reactie ontvangen voor het gastenboek van Miranda, die gisteren bij AMPS Recordings op cursus was voor de basis van Cubase. Dank je wel voor je reactie Miranda!

 


 

31 januari 2015

Vandaag had ik Miranda uit Castricum in de studio voor de basis van Cubase (5 LE). Miranda is zangeres en zanglerares. Voor haar leerlingen wil ze kunnen opnemen zonder veel poespas en van alles in te moeten stellen. Om dit voor haar te kunnen bereiken was dus naast de basis van Cubase audio instellingen en opnemen het belangrijkste een goede template voor haar te maken waarmee ze meteen aan de slag kan. Alles is weer prima gelukt vandaag. Miranda heeft helder en begrijpt wat ze wilde leren en gaat daarnaast met een mooie en uitgebreide template naar huis waarmee ze meteen kan gaan opnemen. De template is met een aantal mono kanalen voor zang en microfoonopnames van bijvoorbeeld piano. Verder zitten er bij de zangsporen ook al inserts op de mixer in de vorm van VST Dynamics en 2 effecten, te weten Chorus en Reverb. Hiermee kan ze prima uit de voeten en ben ik benieuwd naar de komende opnames. Succes Miranda!

 


 

27 januari 2015

Inmiddels staat er weer een WaveLab 8.5 in bestelling voor een klant. Via mijn snelle leverancier verwacht ik deze binnen uiterlijk 2 dagen binnen te hebben.

 


 

24 januari 2015

Vandaag had ik Eveline en Jeroen uit Spijkenisse in de studio. Eveline en Jeroen waren er al eens eerder in februari 2014 voor een cursus Cubase. Nu hebben ze zelf inmiddels Cubase Pro 8. Met de cursus zijn ze heel ver gekomen en Eveline en Jeroen hebben het al aardig onder de knie. Echter over het mixen hebben ze een aantal zeer gerichte vragen, met het verzoek aan mij om hen daarin verder te ondersteunen. De vragen hebben we zeer gericht aangepakt en ze hadden ook een USB drive bij zich met hun eigen werk erop. Dat scheelde goed in het uitleggen van de zaken waar ze vragen over hebben, omdat ze het immers zelf hebben gemaakt. Alle zaken hebben we samen goed doorgenomen en krijgen nog een vervolg over twee weken in Spijkenisse.

 

Verder heb ik vandaag een reactie ontvangen voor het gastenboek van Sije, die vorige week bij AMPS Recordings op cursus was over het audio gedeelte van Cubase. Dank je voor je reactie Sije!

 


 

22 januari 2015

Steinberg heeft vandaag de HALion update HALion 5.1 online gezet ter download. Deze update is gratis voor de gebruikers van HALion 5. Hij draait inmiddels natuurlijk al bij AMPS Recordings onder Cubase Pro 8.

 


 

18 januari 2014

Vandaag was ik bij Dalil en Frank in IJmuiden om hen te helpen met een goede start met Cubase Pro 8 op hun Macbook in de studio. Het belangrijkste doel naast het checken van de instellingen was ervoor zorgen dat ze eenvoudig en zorgeloos kunnen opnemen. Laat dat nu net een van de sterke kanten van AMPS Recordings zijn! Vandaag heb ik voor hen op de Mac een uitgebreide template gebouwd met alle sporen die ze nodig hebben, in folders in de recording grid en met een aantal subgroepen in de mixer. Voor al deze kanalen is de routing ingesteld en zijn we ook nog toegekomen aan een stukje uitleg over dynamiek en waar, hoe en waarom je zaken als gate, compressor, limiter, EQ etcetera inzet. Wederom een geslaagde dag en een tevreden klant. Dat is waar we het voor doen!

 


 

17 januari 2015

Op deze zonnige en droge zaterdag (is weer eens iets anders dan regen en nog eens regen) had ik Sije in de studio. Sije is helemaal uit Friesland naar Zevenaar gekomen voor de cursus Cubase. In het verleden heeft Sije veel studiowerk gedaan en hij beschikt onder andere over een Tascam DM4800 mixer als interface en controller voor zijn Cubase Artist 7. Sije wil weer aan het werk met audio in Cubase, maar weet nog niet zo goed waar alle functionaliteiten zitten en hoe hij er het meest ergonomisch mee kan werken. Vandaag heeft Sije de basis gehad van audio in Cubase en hij is helemaal enthousiast geworden. En 'that's what it's about'. Daar doe ik het voor. Enthousiaste mensen die met passie met hun hobby of beroep bezig kunnen. Er is weinig wat meer plezier en grotere voldoening geeft om dat te zien. Dus niet alleen Sije heeft vandaag genoten, ik ook! Dank je wel Sije, veel succes met Cubase en tot ziens!

 

P.S. De update naar Cubase Pro 8 zit er ook bij Sije wel aan te komen, want hij heeft toch vandaag wat zaken gezien die in de kleinere Artist versie niet zitten, en in Pro wel, die hij heel graag zou willen gebruiken......

 


 

16 januari 2015

Vandaag heb ik dan de knoop doorgehakt en de updates van Steinberg WaveLab 8.5 en HALion 5 online aangeschaft in de Steinberg Online Shop en geïnstalleerd. Nu is al mijn Steinberg software weer helemaal up-to-date.

 


 

9 januari 2015

De Cubase Pro 8 update 8.0.5 draait inmiddels bij AMPS Recordings.

 


 

7 januari 2015

Zojuist heb ik de reactie voor het gastenboek door Leo online gezet. Dank je voor je mooie feedback Leo!

Verder heeft Steinberg vandaag de eerste maintenace update uitgebracht

 

 

 

Actueel nieuws

 

Hier vind u het actuele nieuws over AMPS Recording.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelt in en rond de studio. 

 

Volg AMPS Recordings ook op Facebook

 

Nieuwsarchief

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren. Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar. 

In het gastenboek vind u reacties van klanten over AMPS.

 


 

Laatste nieuwsberichten