Nieuws 2016

 

Hier vind u het nieuws over AMPS Recording uit 2016.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelde in en rond de studio in dat jaar. 

 

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren.

Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar.

Of ga via deze link direct naar het actuele nieuws.

 

 


 

29 december 2016

Vandaag heb ik weer een mooie reactie mogen ontvangen voor het gastenboek. Mark en Allard uit Amsterdam waren gisteren bij mij in de studio voor hun cursus Cubase. Vandaag al heb ik hun reactie erover voor het gastenboek mogen ontvangen. Dank je wel voor jullie reactie Mark en Allard!

 


 

28 december 2016

Vandaag had ik Mark en Allard uit Amsterdam in de studio voor hun cursus Cubase 8. Ze werken onder andere met een Steinberg UR22MKII en Cubase 8 AI (Advanced Integration). Omdat ze nog niet zo bekend zijn met Cubase zijn ze vandaag hier om de basics te leren zodat ze zelf betere opnames kunnen gaan maken en hun songs meer naar wens kunnen leren mixen. Het was een productieve en ook gezellige dag en de tijd is voorbij gevlogen.
Mark en Allard gaan naar huis met een boel nieuwe kennis en hebben veel zin om zo snel mogelijk weer met Cubase verder te werken. Heel veel succes heren, en mijn hartelijke dank!

 


 

21 december 2016

Vandaag heb ik weer een mooie reactie mogen ontvangen voor het gastenboek. Sjef is tweemaal bij mij in de studio geweest en zijn Cubase 8.5 cursus trilogy hebben we voltooid bij hem in de studio in Leiden. Dank je wel voor je reactie Sjef!

 


 

20 december 2016

Er is recentelijk weer een pakketje binnengekomen van I4-muzique voor een klant van AMPS Recordings!
Zo houden we de passie voor muziek én de nederlandse economie aan het draaien

 


 

17 december 2016

Vandaag was ik bij Sjef in Leiden. Sjef is inmiddels 2x bij mij in Zevenaar in de studio geweest en nu gaan we in zijn eigen studio de puntjes op de i zetten wat betreft mixen in Cubase. Om mee te werken hebben we een live opname van zijn band Hollands Blauw genomen die in multitrack was opgenomen. Het is een aardige klus, maar de resultaten zijn voor Sjef voluit verbluffend. Hij was al een tijdje met de track bezig, maar wat we er samen uit hebben kunnen halen is zeer tevredenstellend voor hem. Zo had hij de mix nog niet gehoord. Het mooiste is dat hij hier heel veel bij heeft geleerd en nu zijn andere live tracks zelf ook zo kan gaan afmixen. Ik ben benieuwd naar de resultaten!

Heel veel plezier en succes Sjef, je was een heel prettige en goede cursist en je maakt met je band prachtige blues!

 


 

10 december 2016

Vandaag had ik Sjef uit Leiden weer in de studio. We hebben een korte recap gedaan van MIDI van de vorige keer en hebben het nog even over het verschil gehad tussen een Instrument Track en een Rack Instrument. Daarnaast zijn we verder gegaan met audio. Het routen van je systeem in VST Connections en het routen van de inputs en outputs daarna. Het werken met Foldertracks, Grouptracks, het inzetten van Inserts en Sends (en wanneer welke) en het werken met Link Faders vs VCA Faders vs Groups.
De volgende keer zien we elkaar in Leiden en ronden we het geheel af met de integratie van zijn X-32, mixer automation, mixdown en de praktijkmix van een multitrack live-opname van zijn band.
Tot volgende week in Leiden Sjef!

 


 

8 december 2016

Vandaag is de WaveLab update 9.0.35 uitgekomen. Je kunt hem hier downloaden. Bij AMPS Recordings is de WaveLab Pro 9.0.35 update inmiddels geïnstalleerd.

 


 

7 december 2016

BIG NEWS: Op 7 december 2016 heeft Steinberg Cubase 9 ge-released in alle versies, zowel de Pro alsook de Artist en de Elements versies. Er zijn veel nieuwe features aangebracht en de update naar versie 9 ziet er zeer zeker uit als de moeite waard. Hier zie je de nieuwe functionaliteiten van Cubase 9.

Als je jouw Cubase na 26 oktober 2016 hebt geactiveerd heb je recht op de gratis Grace Period Update naar versie 9. Hoe dat in zijn werk gaat lees je hier.

 

 

Inmiddels is Cubase Pro 9 geïnstalleerd bij AMPS Recordings. Evenals trouwens WaveLab Pro 9, want die update had ik nog niet aangeschaft hoewel die al een hele tijd geleden uitgebracht is. Tot nu toe draaien beiden prima!

 

P.S. Cubase versie 9.0.1 is al beschikbaar, dus als je Cubase 9 installeert en de installer vraagt of je online naar updates wilt zoeken klik je dat gewoon aan en installeert hij de update meteen mee.

 


 

28 november 2016

Vandaag is mijn Yamaha HS8S 8" subwoofer met de benodigde aansluitkabels binnengekomen. De subwoofer is meteen opgesteld, aangesloten en ingesteld. Nu is de studio ook qua monitoring op de speakers full-range en kan ook het sub-laag goed beoordeeld worden bij het mixen en masteren.

 


 

26 november 2017

Vandaag had ik Sjef uit Leiden in de studio. Sjef is trompetist/zanger in een bluesband, en beheerst ook nog eens de drums! Hij heeft recentelijk een Behringer X32 Producer aangeschaft en volgt daarin nu een cursus. De Behringer gaat hij als interface gebruiken om bandopnames te kunnen maken in Cubase. Hij werkt momenteel met Cubase Artist 8.5. Door de X32 cursus zijn er al een aantal onderwerpen zoals inserts (gate/compressie etc.) de revue gepasseerd, dus dat is een groot voordeel voor Sjef. Maar MIDI is helemaal nieuw voor hem. Daar valt dus veel te leren en er gaat een wereld voor hem open. Verder zijn we bezig geweest met het verschil tussen Track Instruments en Rack Instruments. Het verschil lijkt klein, maar is eigenlijk enorm. Het activeren van meerdere outputs op een VST instrument is ook een 'eye opener' en Sjef heeft veel te oefenen de komende periode. Tot over 2 weken Sjef!

 


 

24 november 2016

Deze donderdag heb ik de Yamaha HS8S 8" studio subwoofer besteld. Dat kleine beetje sublaag in de studio kom ik net te kort, datgene wat je op de hoofdtelefoons in de studio hoort, maar de monitors (Yamaha HS80M) net niet redden. De subwoofer heeft bij -3dB een bereik van 33Hz tot 124Hz. Deze subwoofer gaat me het sublaag brengen dat ik nu nog mis in de studio. Binnenkort dus in de studio voor een 2.1 opstelling.

 


 

19 november 2016

Vandaag was ik bij Mark in Amersfoort. Korg keyboard aansluiten, template Cubase Pro 8.5 maken, koffiedrinken, inserts uitleggen, gate instellen, lekkere erwtensoep eten, de-esser instellen, EQ instellen, vocal track goed maken met de eerder genoemde plugins, VST Amp Rack en VST Bass Amp tonen, FX send met pre- en post-fader uitleggen, REVerence instellen, schik hebben, doorwerken, opslagstructuur Cubase uitleggen, naar huis.
Oftewel een gezellige en vlotte dag! Fijn gepraat, fijn gewerkt, Mark heeft veel kennis opgedaan. Het hoofd vol. Tijd om aan de slag te gaan met het geleerde in Cubase.
Veel succes Mark, en tot ziens/horens!

 


 

15 november 2016

Vanavond had ik Willem uit Deventer in de studio voor een korte introductie in Cubase. Het vervolg gaat bestaan uit een uitgebreide cursus en daarbij ook een Cubase Pro 8.5 Educational.
We zien er beiden naar uit. Tot binnenkort Willem!

 


 

14 november 2016

Ongeloofelijk gewoon. Vandaag heb ik een reactie mogen ontvangen voor het gastenboek van Paul die bij mij in de studio was in 2012. Dat is inmiddels 4 jaar geleden. En hij denkt er nu alsnog aan een reactie voor mijn gastenboek te schrijven. Hoe cool is dat! Dank je wel Paul!

 


 

12 november 2016

Vanmiddag had ik Danny uit Dordrecht in de studio. Danny heeft wat issues met de performance van zijn laptop met Cubase 7 Elements en de Focusrite 2i4. Cubase hapert en hij heeft wat zaken die niet helemaal lekker lopen met zijn plugins. We zijn teruggegaan voor nu naar Cubase 7 32-bit met wat gewijzigde instellingen, en het loopt voor nu allemaal goed en storingsvrij. Verder zaken doorgenomen als waar een nieuwe computer in de toekomst aan zou moeten voldoen en met welke Cubase versie hij dan het beste kan gaan werken. Een geslaagde middag voor zowel Danny alsook weer voor mij zelf. Veel succes ermee Danny!

 


 

6 november 2016

Vandaag was ik bij Wim in Rijen (NB). Ik was eens eerder bij hem in 2011. Wim heeft wat issues met Cubase 6 en zijn iMac. De iMac ziet onder andere zijn Focusrite Saffire Pro 40 niet meer. Hetzelfde geldt ook voor zijn MOTU MicroLite en zijn Steinberg cc121. De Focusrite is een kwestie van opnieuw installeren. Wat betreft de andere apparatuur blijkt zijn Trust USB hub het al na 6 weken te hebben begeven. De hardware hebben we weer aan het werk.
Wim heeft ook een laag inputsignaal van zijn sE Electronics sE2200T microfoon. Die is opnieuw ingesteld en alles werkt nu goed.
Ook zijn andere vragen zijn beantwoord en Wim is helemaal tevreden en kan weer verder met wat hij wil: muziek maken.
Veel succes weer Wim!

 


 

2 november 2016

Vandaag heb ik weer een mooie reactie mogen ontvangen voor het gastenboek. Dank je wel Imro alias Slick Brown!

 


 

29 oktober 2016

Deze zaterdag was Imro uit Amsterdam bij me voor zijn cursus Cubase Audio. Imro werkt vanuit een instrumentale track en neemt daarbij vocals op die hij dan mixt en dit samen weer exporteert naar een complete song. Sinds kort heeft hij zelf Cubase (zat bij zijn Focusrite Scarlett Solo Studio Pack), en nu wil hij leren hoe zelf zijn opnames goed te bewerken en te mixen tot een goed klinkend geheel. Ook wil hij graag tips over zijn microfoon, zangopname en afluistering. Alles wat Imro wil weten komt aan bod en hij kan nu thuis zelf volop bezig met het opnemen en mixen. Veel succes Imro.

 

P.S. advies voor microfoon en monitors waren de volgende: sE Electronics SE2200a II grootmembraam condensatormicrofoon en Yamaha HS 8 actieve monitors.

 


 

18 oktober 2016

Vandaag heeft Steinberg Dorico gelanceerd. Dorico is het professionele notatie pakket van Steinberg. Er is aan gewerkt door voormalig medewerkers van Sibelius. Een goed werkend product is daarmee eigenlijk bijna al gegarandeerd. En Dorico wordt geleverd inclusief onder andere HALion Sonic SE en HALion Symphonic Orchestra.

Klik hier voor meer informatie.

 


 

15 oktober 2016

Vandaag was ik bij Willem in Amstelveen voor zijn cursus Cubase. Willem heeft Cubase Elements 8 en een Focusrite Scarlett 2i2 interface en een microfoon van Devine (het huismerk van Bax). De laptop waar de soft licenser van zijn Cubase op stond, was kapot geweest. De license stond er dus niet meer op. Gelukkig had Willem wel een account aangemaakt bij Steinberg. Dus met wat zoekwerk maar niet al te veel moeite hadden we zijn Cubase Elements na installatie ook weer gelicenseerd, ditmaal op een eLicenser dongle, zodat hij het ook op een andere computer kan installeren. De Focusrite interface was snel aangesloten. Willem had zijn leverancier gevraagd om alles te leveren wat hij nodig had, maar daarbij zijn ze wel de kabels van de interface naar de afluistering vergeten... gelukkig had ik mijn kabelkist bij me en was ook dat snel opgelost met 2 jack-rca kabels. Toen eindelijk aan de slag met Cubase. Basisinstellingen doornemen met Willem en zijn zoon die inmiddels was aangeschoven, en toe de start van Cubase en het inrichten van een template. Bij het testen van de Focusrite inputs met de microfoon kwamen we er helaas al snel achter dat die microfoon zijn werk niet goed doet. Helaas een goedkoop is duurkoop verhaal. Daar heeft Bax nog wat te doen met zijn huismerk. Het ziet er zoals Willem mooi verwoordde 'bling' uit. Maar helaas geen 'bling' sound. Bijna helemaal geen sound. Dat gaat dus binnenkort een Rode worden. Al met al toch een productieve dag. De absolute basis is er, het staat goed ingesteld en Willem heeft een template om muziek te kunnen gaan opnemen en editen. Veel succes Willem, en we spreken elkaar vast gauw weer!

 


 

8 oktober 2016

Vandaag was ik weer bij Stans in Doorwerth om haar een stukje door de preferences van Cubase Pro 8.5 te leiden, maar vooral door de mogelijkheden in de mixer. We hebben de vragen die ze had verzameld allemaal behandeld. Erg blij werd ze van de mogelijkheden van de VCA Fader, die voor haar manier van werken dé eye opener van de dag was. Fijn dat ze daar zo blij van is geworden en dat ik haar daarmee heb mogen helpen.
Veel succes met je interessante muziekprojecten Stans!

 


 

6 oktober 2016

Vanavond had ik Everhardt weer op bezoek bij AMPS Recordings. Vandaag was het tijd voor de upgrade naar 16GB RAM van zijn PC en het opbouwen van een mooie template in Cubase.
De upgrade van 8GB naar 16GB ging probleemloos. De PC kan er weer tegenaan!
Het opbouwen van de template stokte helaas al bij het testen van de eerste sporen (1x microfoon en 1x gitaar) op zijn Line6 POD Studio UX2. Wat we ook probeerden, die weigerde de aparte inputs naar de aparte sporen om te zetten en 'gooide' de input van de gitaar in Cubase Pro 8.5 gewoon naar alle recording inputs tegelijk. Nieuwe driver, andere instellingen, van alles geprobeerd, maar niets hielp. Maar Everhardt heeft thuis een 2e gelijke interface. Die gaat hij nu proberen. Want de mogelijkheid is meer dan redelijk aanwezig dat zijn UX2 'gewoon' stuk is.

 


 

24 september 2016

Vandaag is Everhardt weer bij AMPS Recordings voor het installeren van zijn Cubase Pro 8.5 en het volgende deel van zijn cursus. Cubase Pro 8.5 is inmiddels probleemloss geïnstalleerd en geactiveerd en geregistreerd. We hebben zijn Line6 UX2 USB audio interface gekoppeld en alle hardware instellingen gemaakt in de Device Setup en de VST Connections zodat hij aan het werk kan. Heel veel succes en plezier met Cubase Everhardt!

 


 

17 september 2016

Omdat de song position pointer van Cubase 8.5 bij mij nog wel eens haperde, had ik recent besloten om mijn ASUS EN9500GT Magic dual-head videokaart te vervangen door mijn ASUS GeForce GTX 650 Ti die ik nog had liggen. Dat had dus wat meer voeten in de aarde dan gedacht omdat de GeForce een DVI-D aansluiting heeft en geen DVI-A. Dus was ik genoodzaakt om ook 2 DVI-D monitors aan te schaffen omdat mijn oude Belinea 1925 S1W 19" wide-screen TFT monitors alleen maar een VGA aansluiting hadden. Nu dus 2 ASUS VX207NE DVI-D monitors aangeschaft en alles werkt weer prima.

 

De ASUS EN9500GT en de Belinea 1925 S1W monitors zijn trouwens samen voor €80 te koop. Compleet met de benodigde kabels en verloopstekker.

 


 

3 september 2016

Deze zaterdag had ik Everhardt in de studio. Everhardt speelt jazz en heeft een Line6 Pod Studio UX2 USB interface. Everhardt wil met Cubase gaan werken en zodoende kwam hij via Google bij AMPS Recordings terecht.

Na een prettige kennismaking zijn we de studio ingegaan en hebben we het uitvoerig gehad over zijn setup wensen en de mogelijkheden daarin, en zijn we begonnen over zaken als installatie en hardware setup en instellingen van de hardware in Cubase. De volgende stap is de bestelling van een Cubase Pro 8.5 EE (Educational Edition) voor Everhardt, het installeren ervan op zijn PC en dan verder met de cursus bij hem op locatie in Hengelo (Gld.).

 


 

2 september 2016

Vandaag is mijn nieuwe 24GB DDR3 1600MHz RAM upgrade kit opnieuw binnengekomen (bij de vorige levering was er 1 strip stuk). Ditmaal werkt alles naar behoren en is de studio PC snel ge-upgrade van 12GB DDR3 1333MHz naar 24GB DDR3 1600MHz triple-channel RAM. Hij kan er weer even tegen...

 


 

1 september 2016

Vandaag is mijn bestelling van Thomann met de Sire Marcus Miller V7 basgitaar binnengekomen. De bas ziet er prima uit en voelt goed aan. Hij speelt ook meteen fijn en er is ontzettend veel mogelijk met de uitgebreide klankregeling. Aan deze bas gaan mijn klanten en ik veel plezier beleven bij projectopnames. Een mooie verrijking van de collectie instrumenten bij AMPS Recordings.

 


 

18 augustus 2016

Windows 10 heeft schijnbaar een technische limiet ingebouwd die het aantal te gebruiken VST plugins beperkt (bij gebruik van heel veel plugins).
http://www.steinberg.net/…/vst-plugin-loading-limitation-on…
Men werkt aan een oplossing voor dit probleem. To be continued...

 


 

13 augustus 2016

Vandaag had ik Leo in de studio. Na de persoonlijke kennismaking met Leo dan de kennismaking van Leo met Cubase. Al snel ziet hij dat het rookgordijn optrekt en Cubase toch minder gecompliceerd is dan het lijkt. Als je de basis eenmaal onder de knie hebt, blijkt het een stuk minder complex dan dat het in eerste instatie lijkt. Dit stemt Leo en daarmee ook mij voor nu tevreden.

Bedankt en tot gauw Leo!

 


 

9 augustus 2016

Vandaag heb ik via Ebay 24GB DDR3 1600MHz triple-channel RAM aangeschaft voor de studio-computer. Recentelijk bij het laden van een multi-sample liep het werkgeheugen zo vol dat het toch echt tijd is voor de (waarschijnlijk) laatste upgrade van de studio-computer voor deze vervangen gaat worden voor de allernieuwste generatie i7-6 core.

 

Vanaf vandaag support Steinberg alle software draaiend op de nieuwste versie van Windows 10 genaamd Windows 10 Redstone, waaronder dus ook Cubase en HALion.

 


 

28 juli 2016

Vanaf vandaag support Steinberg alle software draaiend op de nieuwste versie van Windows 10 genaamd Windows 10 Redstone, waaronder dus ook Cubase. De testwerkzaamheden voor HALion zijn nog niet afgerond.

Steinberg heeft wel geconstateerd dat je met Windows 10 Redstone een daling van de prestaties van je systeem kunt ervaren van 5-10%. Steinberg kijkt naar oplossingen voor dit probleem.

 


 

1 juli 2016

Deze vrijdag had ik Karen uit Dronten in de studio voor haar cursus Cubase. Karen had eerst ingeschreven op een cursus Cubase via haar zangles. Nadat ze daarvoor al een startset van Focusrite had gekocht, werd de cursus geannuleerd. Karen werd door de cursusleider in de kou laten staan en daarover was ze zeer teleurgesteld. Toen ging ze via Google op zoek en kwam uit bij AMPS Recordings.
Bij AMPS Recordings werd ze dan niet in de kou laten staan en heeft ze in een paar uurtjes tijd de basis van het opnemen geleerd en kan ze nu zelf haar eigen zang op hoge kwaliteit opnemen, bewerken en mixen tot leuke zelf gezongen songs.
Veel plezier en succes Karen!

 


 

25 juni 2016

Vandaag had ik Heino en Pieter in de studio voor hun cursus Cubase en de uitlevering van de meebestelde Cubase Pro 8.5.
Na wat opstartproblemen van een onwillige studiocomputer konden we dan goed van start en hebben we alle voor Heino en Pieter belangrijkste zaken in Cubase kunnen behandelen. Toch nog een goede cursusdag en ik blijf beschikbaar voor support na de cursus. Veel succes met jullie project heren!

 


 

18 juni 2016

Vandaag was ik bij Rudy in Nijmegen. Hiermee wordt een vervolg gegeven aan een cursustraject dat gestart is in 2015. We hebben zijn synthesizers en e-drums aangesloten op zijn Mackie Onyx analoge mixer met digitale FireWire interface. Die laatste is tezamen met zijn MIDI interface dan weer verbonden met de PC en Cubase.
Met wat hickups de hardware goed aan de praat gekregen. In Cubase Pro zelf liepen we tegen het probleem aan dat we bij het openen van de MIDI editors alleen een leeg wit scherm kregen en binnen Cubase niets meer reageerde. Heel vreemd en we kregen het niet opgelost in zijn 8 versie. De demo van 8.5 geïnstalleerd, en jawel... daar werkte het wel naar behoren!
Rudy zal dus binnenkort wel updaten. Maar wel raar...

 


 

15 juni 2016

Vandaag zijn de Cubase 8.5.20 Maintenance Updates voor Cubase Pro en Cubase Artist beschikbaar gekomen. Je kunt ze via de link gratis downloaden als Cubase 8.5 gebruiker.

 


 

13 juni 2016

Vandaag weer een Cubase Pro 8.5 Educational besteld voor klanten die over ongeveer 2 weken een cursus Cubase komen volgen bij AMPS Recordings in Zevenaar.

 


 

11 juni 2016

Deze zaterdag had ik Harald uit Mechelen (B) weer in de studio voor de 2e afspraak voor de cursus Cubase. Harald heeft al zijn vragen beantwoord gekregen en ook nog een aantal tips en trucs. Hij kan nu vol aan de slag in zijn eigen home-studio, en als hij vragen heeft, kan hij altijd bij AMPS Recordings, dat trots is op zijn goede support.

 


 

5 juni 2016

Deze zondag heb ik gebruikt om weer een paar voorbeelden van opnames op de website te plaatsen. De voorbeelden vind je onder singer/songwriter opnames en onder party-song opnames. De voorbeelden zijn gepubliceerd met toestemming van de klanten die het hebben opgenomen.

 


 

28 mei 2016

Vandaag heb ik een mooie reactie mogen ontvangen voor het gastenboek. Vorige week zondag was ik bij Eugène in Bergen (Noord-Holland). Ik heb bij Eugène een nieuwe Digital Audio Workstation (DAW), in normale termen een computer geplaatst. Zijn muzieksoftware erop geïnstalleerd en gezorgd dat alles prima werkte voordat ik wegging. Dank je voor je reactie Eugène!

 


 

27 mei 2016

Vandaag heb ik weer twee mooie reacties mogen ontvangen voor het gastenboek.

Vrijdag 13 mei was ik bij Ferry in Nieuwpoort (Zuid-Holland) om hem te helpen met zijn setup met zijn digitale drumstel van Roland in Cubase, het maken van een mooie template en tips & trucs voor Cubase 8.5. Dank je wel voor je reactie Ferry!

Zaterdag 14 mei had ik Purcy in de studio voor zijn cursus Cubase en uitlevering van zijn Cubase 8.5 Educational software. Hartelijk dank voor je reactie Purcy, en ik zie uit naar onze samenwerking!

 


 

22 mei 2016

Vandaag was ik bij Eugène in Bergen (Noord-Holland) voor het uitleveren van zijn recording PC van Hureka. Thuis heb ik voor Eugène alweer Cubase 5 en Miroslav Philharmonik op zijn computer geïnstalleerd omdat ik zelf dezelfde pakketten heb. Als hij zijn eigen eLicenser dongle erin steekt, kan hij meteen weer met Cubase 5 aan de slag. Miroslav moet even opnieuw de code voor worden opgehaald, maar ook dat is snel gebeurd. Ter plekke gaan we verder met het verder inrichten van het systeem (installatie van zijn pakketten als EZ Drummer). Alles werkt prima en Eugène kan verder met zijn Cubase 5 op zijn nieuwe krachtige Digital Audio Workstation (DAW). Veel plezier ermee Eugène!

 


 

21 mei 2016

Vandaag heb ik John telefonisch geholpen met Cubase en het instellen van zijn BCF2000 controller. Via de Mackie Control kan John Cubase nu op afstand bedienen met de BCF.

 


 

19 mei 2016

Op 19 mei heeft Steinberg de Cubase 8.0.40 Maintenance Update beschikbaar gesteld voor alle versies. Deze update is gratis te downloaden voor Cubase 8 gebruikers.

 


 

14 mei 2016

Vandaag had ik Purcy in de studio voor zijn Cursus Cubase. Daarnaast heeft hij met de cursus ook zijn Cubase Educational in ontvangst genomen om het bij de cursus geleerde in de praktijk te gaan oefenen. Heel veel plezier en succes Purcy!

 


 

13 mei 2016

Vandaag was ik bij Ferry in Nieuwpoort (Zuid-Holland). Ferry werkt met Cubase 8.5 en heeft onder andere ook een Roland electronisch drumstel, wat hij goed met Cubase geïintegreerd wil hebben. Verder doen we de check of alles goed is aangesloten en goed staat ingesteld op zijn Focusrite 18i8 interface. Na een prettige werkdag is alles zover opgelost. Enkel moet hij nog contact opnemen met de leverancier van zijn e-drums omdat onder andere de kick veel te zacht binnenkomt in het systeem. Maar dit moet gezocht worden in de Roland module, en niet in Cubase. Veel succes Ferry!

 


 

9 mei 2016

Afgelopen zaterdag weer een Cubase 8.5 besteld voor een klant die komende week zijn cursus Cubase heeft bij AMPS Recordings.

 


 

7 mei 2016

Vandaag de nieuwe DAW (Digital Audio Workstation) computer voor een klant opgehaald bij Hureka in Zevenaar. Het is een Intel i5 systeem met o.a. een ASUS moederbord, 2 harddisks (waarvan 1 SSD) en 16GB RAM.

 


 

28 april 2016

Steinberg heeft een update van Groove Agent SE 4.2.30 beschikbaar gesteld voor Cubase en Cubase Artist gebruikers.

De Groove Agent SE 4.2.30 update

 


 

13 april 2016

Vandaag bij Tom in Nijmegen zijn nieuwe MOTU Ultra Lite MKIII Hybrid aangesloten, geïnstalleerd en ingesteld. De hoofdtelefoon uitgang van de 828 MKII begon zozeer te storen dat er vervanging moest komen. De 828 MKII gaat nog worden nagekeken, want verder is hij nog prima. En het was ook nog de bedoeling om zijn WaveLab Elements 8 te installeren, ware het niet dat Bax Shop de Cubase Elements 8 verkeerd gestickerd had, en Tom dus geen WaveLab maar een Cubase geleverd kreeg, met een WaveLab stickertje erop. Slordig van Bax..... Veel succes met je mooie nieuwe MOTU Tom! Het was weer zeer prettig met je te mogen werken en naar je inspirerende verhalen te luisteren!

 


 

8 april 2016

Vandaag een professioneel bezoek aan Music Store in Keulen. Deze winkel is groot en heeft heel veel te bieden. Wat een assortiment! Een bezoekje aan Music Store is gewoon leuker dan een dag Musikmesse, die niet zoveel meer voorstelt helaas.

 


 

7 april 2016

Deze donderdag wordt er een bezoek gebracht aan de Musikmesse in Frankfurt. De hoop is dat er toch nog voldoende te zien is, ondanks het bericht dat steeds meer grote merken niet meer vertegenwoordigd zijn, zich laten vertegenwoordigen door winkelketens, danwel hun stands in verhouding met het verleden flink verkleind hebben. Helaas valt het allemaal niet mee. Veel gitaar- en versterkermerken hebben de Messe al de rug toegekeerd helaas.

De ProLight+Sound is inmiddels groter dan de Musikmesse en ook van een Prolight+Sound standhouder van een Duits merk, die we later bij toeval in ons hotel spreken, geen positieve berichten. Hij weet de melden dat Musikmesse hier grotendeels zelf debet aan is, en dat hij betwijfelt of hij er volgend jaar ook nog staat. Mogelijk gaat hij met zijn merk dan alleen nog maar naar de NAMM. Een teken aan de wand...

 


 

4 april 2016

Deze maandag heb ik voor de ouders van een aanstaande bruid een lied, gezongen door de ouders, opgenomen. Ik kan er natuurlijk nog niet teveel over kwijt, omdat de bruiloft nog niet is geweest. Het moet wel een verrassing blijven. Later (na de bruiloft) meer dus.

 


 

2 april 2016

Vandaag had ik Harald en Luc uit Mechelen (B) in de studio. Getalenteerde musici met een bijna ongezonde interesse in Cubase. De klik is er meteen en we hebben veel over Cubase doorgenomen en ook een hele leuke dag met elkaar gehad. Veel succes met het huiswerk en tot over een maandje. Dank jullie wel Harald en Luc!

 


 

30 maart 2016

Vanochtend heb ik Hans op afstand nog even geholpen met een paar vraagjes. Hans was op 1 maart bij mij in de studio voor zijn cursus Cubase. Ze willen in een project op school leerlingen gaan opnemen. De vraag van Hans is vlot beantwoord en hij is helemaal tevreden. Nu kan hij vol aan de slag met het project voor school!

 


 

24 maart 2016

Vandaag had ik Rutger in de studio. Samen hebben we achter Cubase 4 gezeten en heb ik hem geholpen met al zijn vragen erover en een aantal zaken in Cubase getoond wat betreft MIDI, vooral de drum editor en het werken met parts, repeat, snap, quantize en daarnaast in audio het inzetten van dynamische effecten, FX effecten, routing in de mixer en automation. Rutger is nu goed op de hoogte van alle mogelijkheden en heeft vandaag heel veel geleerd. Veel succes ermee Rutger!

 


 

22 maart 2016

Vandaag heb ik Henk op afstand geholpen met zijn vragen over het renderen van audio in Cubase. Henk was snel met zijn vragen geholpen en kan nu meteen weer verder met de muziek!

 

En al meteen een reactie van Henk mogen ontvangen voor het gastenboek. Dank je voor je reactie Henk!

 


 

19 maart 2016

Deze zaterdag heb ik voor een klant een DAW computer op maat besteld bij mijn lokale computerleverancier. Over een aantal weken mag deze krachtige recording computer dient gaan doen in Noord-Holland.

 


 

10 maart 2016

Vandaag heb ik met de hulp van EastWest support dan ook de VOTA (Voice Of The Apocalypse) en Angels & Demons samples van Symphonic Choirs Expansion werkend op mijn DAW computer staan. Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar het werkt nu allemaal goed en het klinkt geweldig!

 


 

9 maart 2016

Op deze woensdag is de Cubase 8.5.15 Maintenance Update uitgekomen. Let op: het kan zijn dat je een foutmelding krijgt bij de installatie. Dan moet je eerst je Cubase 8.5 opnieuw installeren, en daarna de update. Dan werkt het allemaal naar behoren.

 


 

1 maart 2016

Deze eerste dag van maart heb ik Hans in de studio. Hans is basisschool leraar en wil een muziekproject met leerlingen gaan doen. Hans heeft Cubase 5 LE en gaat daarmee het project draaien. Hans weet al enigszins af van de materie en dus kunnen we heel snel focussen op zijn concrete vragen. Het editen van audio in de recording grid en het werken met de mixer. We vliegen echt door de stof heen en binnen 3 uren is Hans weer helemaal bij de tijd wat betreft VST mixing voor zover hij daar behoefte aan heeft. Het was leuk en gezellig Hans. Veel succes met het project!

 


 

29 februari 2016

Vandaag was ik bij Rutger in Ermelo. Rutger heeft in het verleden eerder met Cubase gewerkt. Daarna heeft hij er jaren niets mee gedaan. Hij wil het nu weer gaan oppakken. Hij heeft een gebruikte computer van iemand anders gekregen en daarbij een gebruikte interface gekocht. Op de computer staat nog Cubase 4 Studio. Ook deze Cubase 4 moet in principe gewoon kunnen werken, ware het niet dat er een probleem blijkt te zijn met de gebruikte Presonus interface, wat we vooralsnog helaas niet hebben kunnen oplossen. Binnenkort gaan we op afstand verder en trachten het te verhelpen met de ASIO4All driver. Dan zal blijken of het probeem in de computer (software) zit, of in de interface (hardware). Binnenkort op afstand verder Rutger!

 


 

28 februari 2016

Vandaag heb ik weer een mooie reactie mogen ontvangen voor het gastenboek. Donderdag 25 februari had ik Cees op bezoek om hem te helpen met het installeren van eLicenser en The Grand 3, de mooie piano VST van Steinberg. Dank je voor je reactie!

 


 

25 februari 2016

Vandaag had ik Cees weer op bezoek om nu zijn Steinberg eLicenser te installeren en daarna dan zijn nieuw aangeschafte The Grand 3 op zijn laptop te zetten. Helaas ging het niet van een leien dakje. Achteraf bleek dat de C schijf van de laptop van Cees te klein was (een SSD van maar 120GB). Tevens echter zit er een fout in de nieuwe installer van Steinberg The Grand waardoor je momenteel niet kunt kiezen waar het systeem de soundcontent neer moet zetten. Uiteindelijk is toch alles goed opgelost en kan Cees gaan genieten van zijn Cubase Elements 8 met The Grand 3. Alles werkt nu prima zoals het hoort. Veel plezier ermee Cees!

 

Verder heeft IK Multimedia voor Miroslav Philharmonik 2 de soundset Concert Harp uitgebracht. Deze kun je als Miroslav Philharmonik 2 gebruiker gratis downloaden en installeren. Zo wordt je symphonisch orkest nog net een stukje completer!

 


 

23 februari 2016

Vandaag mocht ik in Doorwerth Stans door Cubase 8.5 loodsen. Ze heeft jarenlang gewerkt met Cubase 5, maar is recentelijk overstag gegaan en heeft de nieuwste Cubase versie aangeschaft. Stans werkt op een Apple 8 Pro met een RME interface en heel veel plugins. Nu is er sinds Cubase 5 nogal wat veranderd en wil Stans snel door de nieuwe ontwikkelingen heen geholpen worden. Dat is prima gelukt. Stans had een aantal vragen voorbereid en die zijn allemaal aan de orde gekomen en tot tevredenheid afgehandeld. Stans kan weer verder met Cubase 8.5. Heel veel succes en plezier met het nieuw geleerde!
 

 

20 februari 2016

Ik heb weer een leuke reactie mogen ontvangen voor het gastenboek. Gisteren, 19 februari was ik bij Tom in Nijmegen om voor hem zijn Steinberg Absolute 2 pakket te installeren en aanpassingen te maken in zijn template voor het opnemen van de extra VST instrumenten. Dank je voor je reactie Tom!

 


 

19 februari 2016

Vandaag mocht ik bij Tom in Nijmegen zijn Steinberg Absolute 2 VSTi pakket installeren. In het Absolute 2 pakket zitten zo'n beetje alle virtuele instrumenten die je hart kan begeren. En voor Tom is dat niet anders. Alles staat er op en werkt prima. Ook op verzoek van Tom nog zijn werk template aangepast met een aantal van de nieuwe instrumenten daarin nu standaard opgenomen. Van bijvoorbeeld de sounds die in HALion Sonic 2 zitten kun je alleen maar onder de indruk zijn. En bij Tom zijn ze in goede handen, die gaat daar weer veel prachtigs mee maken! Gefeliciteerd met je mooie aankoop Tom!

 


 

17 februari 2016

Vandaag is mijn EastWest Quantum Leap Symphonic Choirs binnengekomen. Die ben ik in de avond gaan installeren. De installatie was een geweldig drama. EastWest Sounds houdt zijn eigen pakketten op DVD niet bij. De installer software was zou oud dat deze op een moderne computer niet meer gebruikt kan worden. De sample-libraries moesten gewoon met het handje naar de juiste map gesleept worden. Actuele installer van de 'player engine' moet je van internet halen (en dit kun je nergens lezen behalve op de website zelf, die je opzoekt als het niet lukt....). Dan is het daarna totaal onduidelijk wat je nog nodig hebt. Ze hebben een Installation Center en blijk je ook nog de iLok software nodig te hebben. Die laatste doet het dan weer niet omdat die een service nodig heeft die standaard in Windows 10 niet draait. Daar moet je dan weer op het probleem Googlen om het te vinden (op hun eigen website vind je dit nergens) en met de hand in het taakbeheer bij Services deze taak aanzetten. Ongeloofelijk. Zo goed als de installers en eLicenser van Steinberg zijn, zo slecht is dit. Ik heb er in totaal ruim 5 uren voor nodig gehad het werkend te krijgen en accounts aan moeten maken op 2 verschillende websites (EastWest en iLok) om ermee te kunnen werken. En ik heb toch al wat jaartjes ervaring met muzieksoftware en installers. Deze is nog erger dan Native Instruments Komplete Ultimate. Mooie software, maar een drama om te installeren en te licenseren.

 


 

16 februari 2016

Ik heb weer een mooie reactie mogen ontvangen voor het gastenboek. Gisteren, 15 februari was ik bij Cees om hem verder te helpen met de hardware instellingen en het geluid van zijn setup. Dank je voor je reactie!

 


 

15 februari 2016

Vandaag was ik op locatie bij Cees om hem verder te helpen met zijn setup en aansluitingen. Tevens meteen de upgrade gedaan van zijn Cubase 8 LE AI naar Cubase Elements 8 en ook nog met de valentijnsactie The Grand 3 aangeschaft. De template van Cees heb ik meteen ge-update naar de nieuwe instellingen en hij kan volop aan de slag met opnemen van audio en MIDI. Veel succes Cees en we zien elkaar weer als je eLicenser dongle binnen is. Dan gaan we The Grand 3 samen installeren en in de template integreren.
 

Verder heb ik nog een reactie voor het gastenboek van José ontvangen. Op 27 januari was ik bij José in Nijmegen om haar een goede 'startup' te geven met Cubase. En dat is prima gelukt.

Hartelijk dank voor je reactie José!

 


 

14 februari 2016

Vandaag bij Thomann East West Symphonic Choirs aangeschaft. Symphonic Choirs is een koren VST instrument met de gerenomeerde Word Builder engine waarmee je zelf tekst fonetisch in kunt typen en dan dit door je virtuele koren kunt laten zingen.

 


 

12 februari 2016

Vanaf vandaag tot en met maandag 15 februari geeft Steinberg 50% Valentijnsdag korting op HALion 5, The Grand 3 en Groove Agent 4.

Voor AMPS Recordings zelf heb ik dan ook vandaag The Grand 3 aangeschaft! Een prachtige piano/vleugel plugin voor een meer dan schappelijke prijs.

 


 

11 februari 2016

Vandaag mocht ik Mark weer in de studio verwelkomen! Mark was vorige week ook hier en is druk met zijn huiswerk bezig geweest. Hij heeft een aantal vragen verzameld om vandaag te behandelen. We zijn de Cubase instellingen bij zowel Device Setup alsook bij VST Connections langs gelopen. In het verlengde daarvan ook nog eens het verhaal over sporen en kanalen doorgenomen, wat altijd tot verwarring kan leiden. Na uitleg is dat onderwerp ook afgehandeld. Verder heeft Mark onder andere praktische vragen over inserts, sends, returns, mixen en routing. Mark is nu wat betreft de basis up-to-date en gaat dit jaar starten met een opleiding bij Sound Education Nederland. Heel veel plezier en succes met je opleiding Mark!

 

Verder heeft Steinberg vandaag de Cubase 8.5.10 Maintenance Update beschikbaar gesteld voor de Pro en de Artist versies van Cubase 8.5

 


 

10 februari 2016

Vandaag had ik Denise bij AMPS Recordings. Denise heeft een Edirol (by Roland) UA-25EX interface en een Rode NT1-A microfoon en Cubase Artist 7.5. Denise krijgt geen (goed) geluid uit de interface en zij en haar vader komen niet echt verder met het instellen. Ze hebben AMPS Recordings snel gevonden via Google en de site spreekt hen zo aan (fijn te horen), dat ze meteen een afspraak hebben gemaakt. En zodoende is Denise vandaag met haar vader Willy bij AMPS Recordings in Zevenaar.

De drivers van de Edirol worden niet herkend in Cubase en wordt deze dus opnieuw geïnstalleerd. Wat de 1e 2x niet goed lukt. De Edirol is wat wispelturig. Dit blijkt ook wel bij het lezen van de readme voor het installeren. Op de achterzijde van de Edirol zit een aantal kleine schakelaars, die nogal wat doen met de werking en zelfs het herkennen van het apparaat door Windows en Steinberg. Uiteindelijk is het gelukt door de switch Advanced Driver op On te zetten. Het apparaat wordt nu gezien door Windows 8 en door Cubase Artist 7.5. Nu kan de interface worden ingesteld en de routing gemaakt in VST Connections. Nadat alle instellingen gemaakt zijn, maar ik samen met Denise een template voor haar manier van werken zodat ze bij instrumentale audio-tracks zelf desgewenst meersporig-meerstemmig vocalen op kan nemen. Denise is blij omdat ze nu eindelijk kan gaan opnemen, en ik ben tevreden omdat ik de klant dat heb kunnen bieden wat zij van mij verwachtte. Een zeer geslaagde middag dus.

Haar Cubase Artist 7.5.20 hebben we terloops ook nog even ge-update naar de nieuwste versie. Cubase Artist 7.5.40.

Heel veel plezier met je muziek en het opnemen met je vriendinnen Denise!

 

Verder heb ik deze woensdag al een reactie gekregen van Cees voor het gastenboek. Gisteren was Cees bij mij voor het instellen van Cubase LE 8 en zijn Focusrite Scarlett 2i2 en USB interface in Cubase om zang en piano op te kunnen gaan nemen. Daarnaast ook een klein stukje VST behandeld om die piano eventueel ook te kunnen spelen met sounds uit HALion Sonic SE, dat wordt meegeleverd bij Cubase. Je kunt de reactie lezen door in dit berichtje op de link 'gastenboek' te klikken.

Hartelijke dank voor je terugkoppeling Cees!

 

En ook meteen al vandaag een reactie voor het gastenboek van Denise, die vanmorgen bij AMPS Recordings was.

Hartelijk dank ook jij, voor je reactie Denise!

 


 

9 februari 2016

Vandaag had ik Cees in de studio. Cees is gepensioneerd drumleraar en wil met Cubase songs met piano en zang gaan opnemen (ja, hij IS drummer). Cees heeft hiervoor een krachtige nieuwe ASUS i7 laptop gekocht en een leuke starterset van Focusrite met onder andere een interface en een condensator microfoon. Bij die set zat ook Cubase LE AI 8. Cees kwam niet verder met het instellen in Cubase en heeft mij al heel snel gevonden via Google. We beginnen met Cubase, de Focusrite Scarlett 2i2 en zijn MIDI interface op zijn laptop in te stellen. Als dat allemaal goed gelukt is, maak ik samen met hem een mooie template om snel en goed op te kunnen nemen. Daarna schakelen we over op de setup in de studio en nemen we zaken door als het opnemen in MIDI en dan overzetten naar audio als ook het gebruik van VSTinstruments. Een zeer geslaagde cursus voor Cees, die spoedig een vervolg zal krijgen. Veel succes Cees, en tot binnenkort!

 


 

8 februari 2016

Deze maandag heb ik een reactie gekregen van Jeroen voor het gastenboek. Op zaterdag 30 januari was ik bij Jeroen in Nijmegen voor advies en cursus Cubase 8. Daar hebben we zijn Steinberg UR44 interface ingesteld en onder andere een mooie template voor zijn Cubase projecten gemaakt. Je kunt de reactie lezen door in dit berichtje op de link 'gastenboek' te klikken.

Hartelijke dank voor je terugkoppeling Jeroen!

 

Later op de dag heb ik ook nog een reactie voor het gastenboek ontvangen van Bas. Dinsdag 26 januari was ik bij Bas en heb ik hem van dienst mogen zijn met het instellen van zijn NI Komplete 6 interface met zijn Cubase Artist 8. Verder heb ik hem naast een aantal tips over het opnemen met verschillende bronnen (bijvoorbeeld semi-akoestische gitaar gelijktijdig opnemen met de output van de gitaar op het ene mono spoor en via een microfoon voor de gitaar op een ander mono spoor), ook kunnen helpen met het opzetten van een eigen template voor Cubase, waardoor nu als hij wil starten alle sporen al klaar staan om op te nemen, zodat hij niet eerst nog allerlei instellingen moet maken, danwel aanpassen.

Ook jij hartelijk dank voor je feedback Bas!

 


 

4 februari 2016

Vandaag had ik Mark in de studio. Mark is van huis uit bassist en wil thuis zelf kunnen gaan opnemen met zijn Cubase Pro 8.5. Mark heeft recentelijk de benodigde apparatuur aangeschaft, maar heeft nog wat issues met het aansluiten en instellen, en heeft daarnaast geen opname ervaring. Hij heeft zelf al wel opnames laten maken in de studio, maar nog niet zelf achter de knoppen gezeten. Dus er valt vandaag een boel op te steken, en dat lukt ook prima. Mark kan de stof snel en goed bevatten en wordt bijna met de minuut enthousiaster. En dat is ook de bedoeling! Veel succes met je eerste opnames Mark, en tot volgende week!

 


 

1 februari 2016

Vandaag was ik bij Lennert in Oostvoorne. Lennert maakt al jaren muziek (bas en gitaar, maar ook wat drums en toetsen) maar kan wegens zijn huidige baan helaas niet meer met een band spelen. Hij wil wel graag met muziek bezig blijven en heeft een Apple iMac gekocht en een Cubase Producer Pack en Yamaha monitors om thuis muziek te kunnen componeren en opnemen. Als je er niet eerder mee gewerkt hebt, kan het lastig zijn om de goede start met Cubase te maken, en dat begint al met het licenseren van de software en het instellen van de audio interface. In zijn geval de Steinberg UR22 die deel uitmaakte van de Producer Pack. Alles is bij Lennert nu perfect ingesteld. Met de grace period update van Steinberg heeft hij nu meteen al Cubase Pro 8.5 op zijn iMac staan en heeft hij én inzicht met wat allemaal met Cubase kan, hebben we samen een template gemaakt zodat hij direct aan de slag kan, en heeft hij een goed deel van de basis van Cubase gezien, zodat hij goed weet waar hij mee bezig is. Heel veel succes en plezier met je muziek en met Cubase Lennert!

 

Op de terugweg vanuit Oostvoorne ben ik in Rotterdam bij Used Products geweest. Hier heb ik mijn TC-Helicon Quintet verkocht. Dus ben je geïnteresseerd in een Quintet... Bij Used Products in Rotterdam staat er één te koop.

 

Verder heeft Steinberg vandaag WaveLab Pro 9 aangekondigd. Een mooi nieuw product om te presenteren op de Musikmesse in Frankfurt in april!

WaveLab 9 aankondiging

 


 

30 januari 2016

Deze regenachtige zaterdag was ik bij Jeroen in Nijmegen. Jeroen speelt al lang muziek en wil zijn projecten zelf op kunnen gaan nemen om ideëen thuis uit te kunnen werken. Hiervoor heeft Jeroen onder andere de Steinberg UR44 interface aangeschaft. Verder werkt hij wat DAW (Digital Audio Workstation) betreft op een Apple MacBook Air. Echter komt hij niet verder met de instellingen en zitten er een aantal hickups die een vlotte start verhinderen. Bij AMPS Recordings is hij aan het juiste adres om op locatie bij hem thuis zijn interface in te stellen in Cubase om productief aan de slag te kunnen. Onlosmakelijk daarbij is tegenwoordig een goede zelfgebouwde template in Cubase die aan alle muzikale wensen voldoet om probleemloos te kunnen opnemen.

Omdat Jeroen Groove Agent SE node mist, doet hij meteen de update van de gratis versie Cubase 8 LE AI naar Cubase 8 Elements, waarbij Groove Agent SE wel wordt meegeleverd. Volledig op wens van Jeroen is een mooie uitgebreide template gemaakt met alle sporen, kanalen, poorttoewijzing en andere routing zodat hij vol aan de slag kan met Cubase en dat doen waar het voor hem om draait. Ideëen opnemen en uitwerken. Veel plezier en succes Jeroen!

 


 

27 januari 2016

Vandaag was ik bij José in Nijmegen. José schrijft liedjes, zingt en speelt onder andere gitaar en piano. Recentelijk heeft ze een Steinberg UR22 interface aangeschaft met daarbij Cubase 8 LE AI. Voor Cubase was ze op zoek naar ondersteuning voor haar setup thuis met betrekking tot een aantal problemen waar ze tegenaan liep. Alles is inmiddels opgelost en alles in de setup werkt prima. Verder heb ik voor José samen met haar een template gemaakt met alle benodigde sporen, VST instrumenten en instellingen. José kan weer verder met het creatieve proces zonder dat de computertechniek haar in de weg zit. Veel succes en misschien tot een volgende keer, waarbij we nog dieper in kunnen gaan op het gebruik van VST instrumenten en de mix.

 


 

26 januari 2016

Vandaag was ik bij Bas in Heveadorp om hem te helpen met het optimaal aansluiten van zijn Native Instruments Komplete 6 interface en daarnaast ondersteuning voor Cubase en het maken van een template voor hem zodat hij de eerst volgende keer meteen kan gaan opnemen, in plaats van iedere keer eerst van alles in te moeten stellen en sporen aan te maken. Bas is zeer tevreden en heeft veel om mee aan de slag te gaan. Maar super enthousiast! Veel plezier en succes met je opnames Bas!

 

Later in de avond nog een klant telefonisch geholpen met een urgent probleem. Hij moest op locatie een opname maken, maar op zijn juist naar Windows 10 ge-upgrade laptop werd zijn eLicenser van Steinberg niet herkend, waardoor hij niet kon werken. Na zijn gouden opmerking dat de muis het ook niet deed, was het probleem snel achterhaald. De USB poorten van de laptop werden niet gezien door het systeem. De eenvoudigste oplossing is dan vaak de juiste: de computer opnieuw opstarten. Zo ook hier. De computer werd opnieuw opgestart, het lampje in de dongle ging nu wel branden en eLicenser herkende de dongle weer en de Cubase licenties en Cubase startte weer op! Mijn gevleugelde uitspraak: 'Het blijven computers...!". En weer een tevreden klant!

 


 

20 januari 2016

Vandaag is ook de Yamaha CS1x control synthesizer opgehaald door een enthousiaste nieuwe eigenaar. De CS1x is in de studio vervangen door de grotere en uitgebreidere CS6x.

 

De TC-Helicon Quintet vocal harmony processor staat nog te koop voor een vraagprijs van € 125.

 


 

18 januari 2016

Vandaag is de studio-PC ge-upgrade naar Windows 10. Cubase en WaveLab werken naar behoren en het systeem (Intel i7 6-core processor met 12GB RAM en 3 HDD's) loopt als een zonnetje.

 


 

14 januari 2016

Deze donderdag heb ik de Alesis QuadraSynth verkocht en is deze door de nieuwe eigenaar opgehaald. De QuadraSynth  is in de studio inmiddels vervangen door de illustere Alesis QS8.1

 


 

13 januari 2016

Vandaag een Cubase/Tyros tip:

Een goede video voor iedereen met een Yamaha Tyros die volledig geïntegreerd met Cubase (vanaf versie 7) wil werken. In deze video wordt uitgelegd welke instellingen je in de Tyros en Cubase moet maken om er naar tevredenheid mee te kunnen werken.
https://www.youtube.com/watch?v=UPHFfqLXd2w

En voor al je vragen over Cubase kun je dan weer terecht bij AMPS Recordings.

 


 

12 januari 2016

Deze dinsdag heb ik de IK Multimedia Miroslav Philharmonik 2 update binnengekregen en geïnstalleerd. Ik heb niet voor de download, maar voor de boxed version gekozen. Meer dan een USB stickje zat er niet in de doos. Maar daar staat dan wel voor meer dan 55GB aan samples op, naast de install voor de Philharmonik 2 VSTi engine.

De installatie verloopt vlekkeloos een een poosje later staat Philharnonik 2 dan op de studio computer. Wat een genot en wat een sound IK Multimedia heeft zichzelf overtroffen met deze tweede versie van dit prachtige pakket!

 


 

8 januari 2016

Vandaag is de offerte naar Eugene de deur uitgegaan voor een complete cursus Cubase Composing, Arranging & Music Registration. Afwachten nu op goedkeuring van zijn werkgever.

 


 

 

7 januari 2016

Vandaag is de offerte uitgegaan naar een klant in Heveadorp. Het gaat om advies en een cursus Cubase op locatie. Binnenkort weten we meer!

 


 

2 januari 2016

Vandaag heb ik een klant telefonisch geholpen met wat Cubase gerelateerde issues. Het werkt allemaal weer goed en Wim kan verder. Veel succes met Cubase Wim!

 


 

1 januari 2016

AMPS Recordings wenst iedereen een goed, gezond en muzikaal 2016!

 


 

 

 

 

 

Nieuws 2016

 

Hier vind u het nieuws over AMPS Recording uit 2016.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelde in en rond de studio in dat jaar. 

 

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren.

Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar.

Of ga via deze link direct naar het actuele nieuws.

 

 


 

29 december 2016

Vandaag heb ik weer een mooie reactie mogen ontvangen voor het gastenboek. Mark en Allard uit Amsterdam waren gisteren bij mij in de studio voor hun cursus Cubase. Vandaag al heb ik hun reactie erover voor het gastenboek mogen ontvangen. Dank je wel voor jullie reactie Mark en Allard!

 


 

28 december 2016

Vandaag had ik Mark en Allard uit Amsterdam in de studio voor hun cursus Cubase 8. Ze werken onder andere met een Steinberg UR22MKII en Cubase 8 AI (Advanced Integration). Omdat ze nog niet zo bekend zijn met Cubase zijn ze vandaag hier om de basics te leren zodat ze zelf betere opnames kunnen gaan maken en hun songs meer naar wens kunnen leren mixen. Het was een productieve en ook gezellige dag en de tijd is voorbij gevlogen.
Mark en Allard gaan naar huis met een boel nieuwe kennis en hebben veel zin om zo snel mogelijk weer met Cubase verder te werken. Heel veel succes heren, en mijn hartelijke dank!

 


 

21 december 2016

Vandaag heb ik weer een mooie reactie mogen ontvangen voor het gastenboek. Sjef is tweemaal bij mij in de studio geweest en zijn Cubase 8.5 cursus trilogy hebben we voltooid bij hem in de studio in Leiden. Dank je wel voor je reactie Sjef!

 


 

20 december 2016

Er is recentelijk weer een pakketje binnengekomen van I4-muzique voor een klant van AMPS Recordings!
Zo houden we de passie voor muziek én de nederlandse economie aan het draaien

 


 

17 december 2016

Vandaag was ik bij Sjef in Leiden. Sjef is inmiddels 2x bij mij in Zevenaar in de studio geweest en nu gaan we in zijn eigen studio de puntjes op de i zetten wat betreft mixen in Cubase. Om mee te werken hebben we een live opname van zijn band Hollands Blauw genomen die in multitrack was opgenomen. Het is een aardige klus, maar de resultaten zijn voor Sjef voluit verbluffend. Hij was al een tijdje met de track bezig, maar wat we er samen uit hebben kunnen halen is zeer tevredenstellend voor hem. Zo had hij de mix nog niet gehoord. Het mooiste is dat hij hier heel veel bij heeft geleerd en nu zijn andere live tracks zelf ook zo kan gaan afmixen. Ik ben benieuwd naar de resultaten!

Heel veel plezier en succes Sjef, je was een heel prettige en goede cursist en je maakt met je band prachtige blues!

 


 

10 december 2016

Vandaag had ik Sjef uit Leiden weer in de studio. We hebben een korte recap gedaan van MIDI van de vorige keer en hebben het nog even over het verschil gehad tussen een Instrument Track en een Rack Instrument. Daarnaast zijn we verder gegaan met audio. Het routen van je systeem in VST Connections en het routen van de inputs en outputs daarna. Het werken met Foldertracks, Grouptracks, het inzetten van Inserts en Sends (en wanneer welke) en het werken met Link Faders vs VCA Faders vs Groups.
De volgende keer zien we elkaar in Leiden en ronden we het geheel af met de integratie van zijn X-32, mixer automation, mixdown en de praktijkmix van een multitrack live-opname van zijn band.
Tot volgende week in Leiden Sjef!

 


 

8 december 2016

Vandaag is de WaveLab update 9.0.35 uitgekomen. Je kunt hem hier downloaden. Bij AMPS Recordings is de WaveLab Pro 9.0.35 update inmiddels geïnstalleerd.

 


 

7 december 2016

BIG NEWS: Op 7 december 2016 heeft Steinberg Cubase 9 ge-released in alle versies, zowel de Pro alsook de Artist en de Elements versies. Er zijn veel nieuwe features aangebracht en de update naar versie 9 ziet er zeer zeker uit als de moeite waard. Hier zie je de nieuwe functionaliteiten van Cubase 9.

Als je jouw Cubase na 26 oktober 2016 hebt geactiveerd heb je recht op de gratis Grace Period Update naar versie 9. Hoe dat in zijn werk gaat lees je hier.

 

 

Inmiddels is Cubase Pro 9 geïnstalleerd bij AMPS Recordings. Evenals trouwens WaveLab Pro 9, want die update had ik nog niet aangeschaft hoewel die al een hele tijd geleden uitgebracht is. Tot nu toe draaien beiden prima!

 

P.S. Cubase versie 9.0.1 is al beschikbaar, dus als je Cubase 9 installeert en de installer vraagt of je online naar updates wilt zoeken klik je dat gewoon aan en installeert hij de update meteen mee.

 


 

28 november 2016

Vandaag is mijn Yamaha HS8S 8" subwoofer met de benodigde aansluitkabels binnengekomen. De subwoofer is meteen opgesteld, aangesloten en ingesteld. Nu is de studio ook qua monitoring op de speakers full-range en kan ook het sub-laag goed beoordeeld worden bij het mixen en masteren.

 


 

26 november 2017

Vandaag had ik Sjef uit Leiden in de studio. Sjef is trompetist/zanger in een bluesband, en beheerst ook nog eens de drums! Hij heeft recentelijk een Behringer X32 Producer aangeschaft en volgt daarin nu een cursus. De Behringer gaat hij als interface gebruiken om bandopnames te kunnen maken in Cubase. Hij werkt momenteel met Cubase Artist 8.5. Door de X32 cursus zijn er al een aantal onderwerpen zoals inserts (gate/compressie etc.) de revue gepasseerd, dus dat is een groot voordeel voor Sjef. Maar MIDI is helemaal nieuw voor hem. Daar valt dus veel te leren en er gaat een wereld voor hem open. Verder zijn we bezig geweest met het verschil tussen Track Instruments en Rack Instruments. Het verschil lijkt klein, maar is eigenlijk enorm. Het activeren van meerdere outputs op een VST instrument is ook een 'eye opener' en Sjef heeft veel te oefenen de komende periode. Tot over 2 weken Sjef!

 


 

24 november 2016

Deze donderdag heb ik de Yamaha HS8S 8" studio subwoofer besteld. Dat kleine beetje sublaag in de studio kom ik net te kort, datgene wat je op de hoofdtelefoons in de studio hoort, maar de monitors (Yamaha HS80M) net niet redden. De subwoofer heeft bij -3dB een bereik van 33Hz tot 124Hz. Deze subwoofer gaat me het sublaag brengen dat ik nu nog mis in de studio. Binnenkort dus in de studio voor een 2.1 opstelling.

 


 

19 november 2016

Vandaag was ik bij Mark in Amersfoort. Korg keyboard aansluiten, template Cubase Pro 8.5 maken, koffiedrinken, inserts uitleggen, gate instellen, lekkere erwtensoep eten, de-esser instellen, EQ instellen, vocal track goed maken met de eerder genoemde plugins, VST Amp Rack en VST Bass Amp tonen, FX send met pre- en post-fader uitleggen, REVerence instellen, schik hebben, doorwerken, opslagstructuur Cubase uitleggen, naar huis.
Oftewel een gezellige en vlotte dag! Fijn gepraat, fijn gewerkt, Mark heeft veel kennis opgedaan. Het hoofd vol. Tijd om aan de slag te gaan met het geleerde in Cubase.
Veel succes Mark, en tot ziens/horens!

 


 

15 november 2016

Vanavond had ik Willem uit Deventer in de studio voor een korte introductie in Cubase. Het vervolg gaat bestaan uit een uitgebreide cursus en daarbij ook een Cubase Pro 8.5 Educational.
We zien er beiden naar uit. Tot binnenkort Willem!

 


 

14 november 2016

Ongeloofelijk gewoon. Vandaag heb ik een reactie mogen ontvangen voor het gastenboek van Paul die bij mij in de studio was in 2012. Dat is inmiddels 4 jaar geleden. En hij denkt er nu alsnog aan een reactie voor mijn gastenboek te schrijven. Hoe cool is dat! Dank je wel Paul!

 


 

12 november 2016

Vanmiddag had ik Danny uit Dordrecht in de studio. Danny heeft wat issues met de performance van zijn laptop met Cubase 7 Elements en de Focusrite 2i4. Cubase hapert en hij heeft wat zaken die niet helemaal lekker lopen met zijn plugins. We zijn teruggegaan voor nu naar Cubase 7 32-bit met wat gewijzigde instellingen, en het loopt voor nu allemaal goed en storingsvrij. Verder zaken doorgenomen als waar een nieuwe computer in de toekomst aan zou moeten voldoen en met welke Cubase versie hij dan het beste kan gaan werken. Een geslaagde middag voor zowel Danny alsook weer voor mij zelf. Veel succes ermee Danny!

 


 

6 november 2016

Vandaag was ik bij Wim in Rijen (NB). Ik was eens eerder bij hem in 2011. Wim heeft wat issues met Cubase 6 en zijn iMac. De iMac ziet onder andere zijn Focusrite Saffire Pro 40 niet meer. Hetzelfde geldt ook voor zijn MOTU MicroLite en zijn Steinberg cc121. De Focusrite is een kwestie van opnieuw installeren. Wat betreft de andere apparatuur blijkt zijn Trust USB hub het al na 6 weken te hebben begeven. De hardware hebben we weer aan het werk.
Wim heeft ook een laag inputsignaal van zijn sE Electronics sE2200T microfoon. Die is opnieuw ingesteld en alles werkt nu goed.
Ook zijn andere vragen zijn beantwoord en Wim is helemaal tevreden en kan weer verder met wat hij wil: muziek maken.
Veel succes weer Wim!

 


 

2 november 2016

Vandaag heb ik weer een mooie reactie mogen ontvangen voor het gastenboek. Dank je wel Imro alias Slick Brown!

 


 

29 oktober 2016

Deze zaterdag was Imro uit Amsterdam bij me voor zijn cursus Cubase Audio. Imro werkt vanuit een instrumentale track en neemt daarbij vocals op die hij dan mixt en dit samen weer exporteert naar een complete song. Sinds kort heeft hij zelf Cubase (zat bij zijn Focusrite Scarlett Solo Studio Pack), en nu wil hij leren hoe zelf zijn opnames goed te bewerken en te mixen tot een goed klinkend geheel. Ook wil hij graag tips over zijn microfoon, zangopname en afluistering. Alles wat Imro wil weten komt aan bod en hij kan nu thuis zelf volop bezig met het opnemen en mixen. Veel succes Imro.

 

P.S. advies voor microfoon en monitors waren de volgende: sE Electronics SE2200a II grootmembraam condensatormicrofoon en Yamaha HS 8 actieve monitors.

 


 

18 oktober 2016

Vandaag heeft Steinberg Dorico gelanceerd. Dorico is het professionele notatie pakket van Steinberg. Er is aan gewerkt door voormalig medewerkers van Sibelius. Een goed werkend product is daarmee eigenlijk bijna al gegarandeerd. En Dorico wordt geleverd inclusief onder andere HALion Sonic SE en HALion Symphonic Orchestra.

Klik hier voor meer informatie.

 


 

15 oktober 2016

Vandaag was ik bij Willem in Amstelveen voor zijn cursus Cubase. Willem heeft Cubase Elements 8 en een Focusrite Scarlett 2i2 interface en een microfoon van Devine (het huismerk van Bax). De laptop waar de soft licenser van zijn Cubase op stond, was kapot geweest. De license stond er dus niet meer op. Gelukkig had Willem wel een account aangemaakt bij Steinberg. Dus met wat zoekwerk maar niet al te veel moeite hadden we zijn Cubase Elements na installatie ook weer gelicenseerd, ditmaal op een eLicenser dongle, zodat hij het ook op een andere computer kan installeren. De Focusrite interface was snel aangesloten. Willem had zijn leverancier gevraagd om alles te leveren wat hij nodig had, maar daarbij zijn ze wel de kabels van de interface naar de afluistering vergeten... gelukkig had ik mijn kabelkist bij me en was ook dat snel opgelost met 2 jack-rca kabels. Toen eindelijk aan de slag met Cubase. Basisinstellingen doornemen met Willem en zijn zoon die inmiddels was aangeschoven, en toe de start van Cubase en het inrichten van een template. Bij het testen van de Focusrite inputs met de microfoon kwamen we er helaas al snel achter dat die microfoon zijn werk niet goed doet. Helaas een goedkoop is duurkoop verhaal. Daar heeft Bax nog wat te doen met zijn huismerk. Het ziet er zoals Willem mooi verwoordde 'bling' uit. Maar helaas geen 'bling' sound. Bijna helemaal geen sound. Dat gaat dus binnenkort een Rode worden. Al met al toch een productieve dag. De absolute basis is er, het staat goed ingesteld en Willem heeft een template om muziek te kunnen gaan opnemen en editen. Veel succes Willem, en we spreken elkaar vast gauw weer!

 


 

8 oktober 2016

Vandaag was ik weer bij Stans in Doorwerth om haar een stukje door de preferences van Cubase Pro 8.5 te leiden, maar vooral door de mogelijkheden in de mixer. We hebben de vragen die ze had verzameld allemaal behandeld. Erg blij werd ze van de mogelijkheden van de VCA Fader, die voor haar manier van werken dé eye opener van de dag was. Fijn dat ze daar zo blij van is geworden en dat ik haar daarmee heb mogen helpen.
Veel succes met je interessante muziekprojecten Stans!

 


 

6 oktober 2016

Vanavond had ik Everhardt weer op bezoek bij AMPS Recordings. Vandaag was het tijd voor de upgrade naar 16GB RAM van zijn PC en het opbouwen van een mooie template in Cubase.
De upgrade van 8GB naar 16GB ging probleemloos. De PC kan er weer tegenaan!
Het opbouwen van de template stokte helaas al bij het testen van de eerste sporen (1x microfoon en 1x gitaar) op zijn Line6 POD Studio UX2. Wat we ook probeerden, die weigerde de aparte inputs naar de aparte sporen om te zetten en 'gooide' de input van de gitaar in Cubase Pro 8.5 gewoon naar alle recording inputs tegelijk. Nieuwe driver, andere instellingen, van alles geprobeerd, maar niets hielp. Maar Everhardt heeft thuis een 2e gelijke interface. Die gaat hij nu proberen. Want de mogelijkheid is meer dan redelijk aanwezig dat zijn UX2 'gewoon' stuk is.

 


 

24 september 2016

Vandaag is Everhardt weer bij AMPS Recordings voor het installeren van zijn Cubase Pro 8.5 en het volgende deel van zijn cursus. Cubase Pro 8.5 is inmiddels probleemloss geïnstalleerd en geactiveerd en geregistreerd. We hebben zijn Line6 UX2 USB audio interface gekoppeld en alle hardware instellingen gemaakt in de Device Setup en de VST Connections zodat hij aan het werk kan. Heel veel succes en plezier met Cubase Everhardt!

 


 

17 september 2016

Omdat de song position pointer van Cubase 8.5 bij mij nog wel eens haperde, had ik recent besloten om mijn ASUS EN9500GT Magic dual-head videokaart te vervangen door mijn ASUS GeForce GTX 650 Ti die ik nog had liggen. Dat had dus wat meer voeten in de aarde dan gedacht omdat de GeForce een DVI-D aansluiting heeft en geen DVI-A. Dus was ik genoodzaakt om ook 2 DVI-D monitors aan te schaffen omdat mijn oude Belinea 1925 S1W 19" wide-screen TFT monitors alleen maar een VGA aansluiting hadden. Nu dus 2 ASUS VX207NE DVI-D monitors aangeschaft en alles werkt weer prima.

 

De ASUS EN9500GT en de Belinea 1925 S1W monitors zijn trouwens samen voor €80 te koop. Compleet met de benodigde kabels en verloopstekker.

 


 

3 september 2016

Deze zaterdag had ik Everhardt in de studio. Everhardt speelt jazz en heeft een Line6 Pod Studio UX2 USB interface. Everhardt wil met Cubase gaan werken en zodoende kwam hij via Google bij AMPS Recordings terecht.

Na een prettige kennismaking zijn we de studio ingegaan en hebben we het uitvoerig gehad over zijn setup wensen en de mogelijkheden daarin, en zijn we begonnen over zaken als installatie en hardware setup en instellingen van de hardware in Cubase. De volgende stap is de bestelling van een Cubase Pro 8.5 EE (Educational Edition) voor Everhardt, het installeren ervan op zijn PC en dan verder met de cursus bij hem op locatie in Hengelo (Gld.).

 


 

2 september 2016

Vandaag is mijn nieuwe 24GB DDR3 1600MHz RAM upgrade kit opnieuw binnengekomen (bij de vorige levering was er 1 strip stuk). Ditmaal werkt alles naar behoren en is de studio PC snel ge-upgrade van 12GB DDR3 1333MHz naar 24GB DDR3 1600MHz triple-channel RAM. Hij kan er weer even tegen...

 


 

1 september 2016

Vandaag is mijn bestelling van Thomann met de Sire Marcus Miller V7 basgitaar binnengekomen. De bas ziet er prima uit en voelt goed aan. Hij speelt ook meteen fijn en er is ontzettend veel mogelijk met de uitgebreide klankregeling. Aan deze bas gaan mijn klanten en ik veel plezier beleven bij projectopnames. Een mooie verrijking van de collectie instrumenten bij AMPS Recordings.

 


 

18 augustus 2016

Windows 10 heeft schijnbaar een technische limiet ingebouwd die het aantal te gebruiken VST plugins beperkt (bij gebruik van heel veel plugins).
http://www.steinberg.net/…/vst-plugin-loading-limitation-on…
Men werkt aan een oplossing voor dit probleem. To be continued...

 


 

13 augustus 2016

Vandaag had ik Leo in de studio. Na de persoonlijke kennismaking met Leo dan de kennismaking van Leo met Cubase. Al snel ziet hij dat het rookgordijn optrekt en Cubase toch minder gecompliceerd is dan het lijkt. Als je de basis eenmaal onder de knie hebt, blijkt het een stuk minder complex dan dat het in eerste instatie lijkt. Dit stemt Leo en daarmee ook mij voor nu tevreden.

Bedankt en tot gauw Leo!

 


 

9 augustus 2016

Vandaag heb ik via Ebay 24GB DDR3 1600MHz triple-channel RAM aangeschaft voor de studio-computer. Recentelijk bij het laden van een multi-sample liep het werkgeheugen zo vol dat het toch echt tijd is voor de (waarschijnlijk) laatste upgrade van de studio-computer voor deze vervangen gaat worden voor de allernieuwste generatie i7-6 core.

 

Vanaf vandaag support Steinberg alle software draaiend op de nieuwste versie van Windows 10 genaamd Windows 10 Redstone, waaronder dus ook Cubase en HALion.

 


 

28 juli 2016

Vanaf vandaag support Steinberg alle software draaiend op de nieuwste versie van Windows 10 genaamd Windows 10 Redstone, waaronder dus ook Cubase. De testwerkzaamheden voor HALion zijn nog niet afgerond.

Steinberg heeft wel geconstateerd dat je met Windows 10 Redstone een daling van de prestaties van je systeem kunt ervaren van 5-10%. Steinberg kijkt naar oplossingen voor dit probleem.

 


 

1 juli 2016

Deze vrijdag had ik Karen uit Dronten in de studio voor haar cursus Cubase. Karen had eerst ingeschreven op een cursus Cubase via haar zangles. Nadat ze daarvoor al een startset van Focusrite had gekocht, werd de cursus geannuleerd. Karen werd door de cursusleider in de kou laten staan en daarover was ze zeer teleurgesteld. Toen ging ze via Google op zoek en kwam uit bij AMPS Recordings.
Bij AMPS Recordings werd ze dan niet in de kou laten staan en heeft ze in een paar uurtjes tijd de basis van het opnemen geleerd en kan ze nu zelf haar eigen zang op hoge kwaliteit opnemen, bewerken en mixen tot leuke zelf gezongen songs.
Veel plezier en succes Karen!

 


 

25 juni 2016

Vandaag had ik Heino en Pieter in de studio voor hun cursus Cubase en de uitlevering van de meebestelde Cubase Pro 8.5.
Na wat opstartproblemen van een onwillige studiocomputer konden we dan goed van start en hebben we alle voor Heino en Pieter belangrijkste zaken in Cubase kunnen behandelen. Toch nog een goede cursusdag en ik blijf beschikbaar voor support na de cursus. Veel succes met jullie project heren!

 


 

18 juni 2016

Vandaag was ik bij Rudy in Nijmegen. Hiermee wordt een vervolg gegeven aan een cursustraject dat gestart is in 2015. We hebben zijn synthesizers en e-drums aangesloten op zijn Mackie Onyx analoge mixer met digitale FireWire interface. Die laatste is tezamen met zijn MIDI interface dan weer verbonden met de PC en Cubase.
Met wat hickups de hardware goed aan de praat gekregen. In Cubase Pro zelf liepen we tegen het probleem aan dat we bij het openen van de MIDI editors alleen een leeg wit scherm kregen en binnen Cubase niets meer reageerde. Heel vreemd en we kregen het niet opgelost in zijn 8 versie. De demo van 8.5 geïnstalleerd, en jawel... daar werkte het wel naar behoren!
Rudy zal dus binnenkort wel updaten. Maar wel raar...

 


 

15 juni 2016

Vandaag zijn de Cubase 8.5.20 Maintenance Updates voor Cubase Pro en Cubase Artist beschikbaar gekomen. Je kunt ze via de link gratis downloaden als Cubase 8.5 gebruiker.

 


 

13 juni 2016

Vandaag weer een Cubase Pro 8.5 Educational besteld voor klanten die over ongeveer 2 weken een cursus Cubase komen volgen bij AMPS Recordings in Zevenaar.

 


 

11 juni 2016

Deze zaterdag had ik Harald uit Mechelen (B) weer in de studio voor de 2e afspraak voor de cursus Cubase. Harald heeft al zijn vragen beantwoord gekregen en ook nog een aantal tips en trucs. Hij kan nu vol aan de slag in zijn eigen home-studio, en als hij vragen heeft, kan hij altijd bij AMPS Recordings, dat trots is op zijn goede support.

 


 

5 juni 2016

Deze zondag heb ik gebruikt om weer een paar voorbeelden van opnames op de website te plaatsen. De voorbeelden vind je onder singer/songwriter opnames en onder party-song opnames. De voorbeelden zijn gepubliceerd met toestemming van de klanten die het hebben opgenomen.

 


 

28 mei 2016

Vandaag heb ik een mooie reactie mogen ontvangen voor het gastenboek. Vorige week zondag was ik bij Eugène in Bergen (Noord-Holland). Ik heb bij Eugène een nieuwe Digital Audio Workstation (DAW), in normale termen een computer geplaatst. Zijn muzieksoftware erop geïnstalleerd en gezorgd dat alles prima werkte voordat ik wegging. Dank je voor je reactie Eugène!

 


 

27 mei 2016

Vandaag heb ik weer twee mooie reacties mogen ontvangen voor het gastenboek.

Vrijdag 13 mei was ik bij Ferry in Nieuwpoort (Zuid-Holland) om hem te helpen met zijn setup met zijn digitale drumstel van Roland in Cubase, het maken van een mooie template en tips & trucs voor Cubase 8.5. Dank je wel voor je reactie Ferry!

Zaterdag 14 mei had ik Purcy in de studio voor zijn cursus Cubase en uitlevering van zijn Cubase 8.5 Educational software. Hartelijk dank voor je reactie Purcy, en ik zie uit naar onze samenwerking!

 


 

22 mei 2016

Vandaag was ik bij Eugène in Bergen (Noord-Holland) voor het uitleveren van zijn recording PC van Hureka. Thuis heb ik voor Eugène alweer Cubase 5 en Miroslav Philharmonik op zijn computer geïnstalleerd omdat ik zelf dezelfde pakketten heb. Als hij zijn eigen eLicenser dongle erin steekt, kan hij meteen weer met Cubase 5 aan de slag. Miroslav moet even opnieuw de code voor worden opgehaald, maar ook dat is snel gebeurd. Ter plekke gaan we verder met het verder inrichten van het systeem (installatie van zijn pakketten als EZ Drummer). Alles werkt prima en Eugène kan verder met zijn Cubase 5 op zijn nieuwe krachtige Digital Audio Workstation (DAW). Veel plezier ermee Eugène!

 


 

21 mei 2016

Vandaag heb ik John telefonisch geholpen met Cubase en het instellen van zijn BCF2000 controller. Via de Mackie Control kan John Cubase nu op afstand bedienen met de BCF.

 


 

19 mei 2016

Op 19 mei heeft Steinberg de Cubase 8.0.40 Maintenance Update beschikbaar gesteld voor alle versies. Deze update is gratis te downloaden voor Cubase 8 gebruikers.

 


 

14 mei 2016

Vandaag had ik Purcy in de studio voor zijn Cursus Cubase. Daarnaast heeft hij met de cursus ook zijn Cubase Educational in ontvangst genomen om het bij de cursus geleerde in de praktijk te gaan oefenen. Heel veel plezier en succes Purcy!

 


 

13 mei 2016

Vandaag was ik bij Ferry in Nieuwpoort (Zuid-Holland). Ferry werkt met Cubase 8.5 en heeft onder andere ook een Roland electronisch drumstel, wat hij goed met Cubase geïintegreerd wil hebben. Verder doen we de check of alles goed is aangesloten en goed staat ingesteld op zijn Focusrite 18i8 interface. Na een prettige werkdag is alles zover opgelost. Enkel moet hij nog contact opnemen met de leverancier van zijn e-drums omdat onder andere de kick veel te zacht binnenkomt in het systeem. Maar dit moet gezocht worden in de Roland module, en niet in Cubase. Veel succes Ferry!

 


 

9 mei 2016

Afgelopen zaterdag weer een Cubase 8.5 besteld voor een klant die komende week zijn cursus Cubase heeft bij AMPS Recordings.

 


 

7 mei 2016

Vandaag de nieuwe DAW (Digital Audio Workstation) computer voor een klant opgehaald bij Hureka in Zevenaar. Het is een Intel i5 systeem met o.a. een ASUS moederbord, 2 harddisks (waarvan 1 SSD) en 16GB RAM.

 


 

28 april 2016

Steinberg heeft een update van Groove Agent SE 4.2.30 beschikbaar gesteld voor Cubase en Cubase Artist gebruikers.

De Groove Agent SE 4.2.30 update

 


 

13 april 2016

Vandaag bij Tom in Nijmegen zijn nieuwe MOTU Ultra Lite MKIII Hybrid aangesloten, geïnstalleerd en ingesteld. De hoofdtelefoon uitgang van de 828 MKII begon zozeer te storen dat er vervanging moest komen. De 828 MKII gaat nog worden nagekeken, want verder is hij nog prima. En het was ook nog de bedoeling om zijn WaveLab Elements 8 te installeren, ware het niet dat Bax Shop de Cubase Elements 8 verkeerd gestickerd had, en Tom dus geen WaveLab maar een Cubase geleverd kreeg, met een WaveLab stickertje erop. Slordig van Bax..... Veel succes met je mooie nieuwe MOTU Tom! Het was weer zeer prettig met je te mogen werken en naar je inspirerende verhalen te luisteren!

 


 

8 april 2016

Vandaag een professioneel bezoek aan Music Store in Keulen. Deze winkel is groot en heeft heel veel te bieden. Wat een assortiment! Een bezoekje aan Music Store is gewoon leuker dan een dag Musikmesse, die niet zoveel meer voorstelt helaas.

 


 

7 april 2016

Deze donderdag wordt er een bezoek gebracht aan de Musikmesse in Frankfurt. De hoop is dat er toch nog voldoende te zien is, ondanks het bericht dat steeds meer grote merken niet meer vertegenwoordigd zijn, zich laten vertegenwoordigen door winkelketens, danwel hun stands in verhouding met het verleden flink verkleind hebben. Helaas valt het allemaal niet mee. Veel gitaar- en versterkermerken hebben de Messe al de rug toegekeerd helaas.

De ProLight+Sound is inmiddels groter dan de Musikmesse en ook van een Prolight+Sound standhouder van een Duits merk, die we later bij toeval in ons hotel spreken, geen positieve berichten. Hij weet de melden dat Musikmesse hier grotendeels zelf debet aan is, en dat hij betwijfelt of hij er volgend jaar ook nog staat. Mogelijk gaat hij met zijn merk dan alleen nog maar naar de NAMM. Een teken aan de wand...

 


 

4 april 2016

Deze maandag heb ik voor de ouders van een aanstaande bruid een lied, gezongen door de ouders, opgenomen. Ik kan er natuurlijk nog niet teveel over kwijt, omdat de bruiloft nog niet is geweest. Het moet wel een verrassing blijven. Later (na de bruiloft) meer dus.

 


 

2 april 2016

Vandaag had ik Harald en Luc uit Mechelen (B) in de studio. Getalenteerde musici met een bijna ongezonde interesse in Cubase. De klik is er meteen en we hebben veel over Cubase doorgenomen en ook een hele leuke dag met elkaar gehad. Veel succes met het huiswerk en tot over een maandje. Dank jullie wel Harald en Luc!

 


 

30 maart 2016

Vanochtend heb ik Hans op afstand nog even geholpen met een paar vraagjes. Hans was op 1 maart bij mij in de studio voor zijn cursus Cubase. Ze willen in een project op school leerlingen gaan opnemen. De vraag van Hans is vlot beantwoord en hij is helemaal tevreden. Nu kan hij vol aan de slag met het project voor school!

 


 

24 maart 2016

Vandaag had ik Rutger in de studio. Samen hebben we achter Cubase 4 gezeten en heb ik hem geholpen met al zijn vragen erover en een aantal zaken in Cubase getoond wat betreft MIDI, vooral de drum editor en het werken met parts, repeat, snap, quantize en daarnaast in audio het inzetten van dynamische effecten, FX effecten, routing in de mixer en automation. Rutger is nu goed op de hoogte van alle mogelijkheden en heeft vandaag heel veel geleerd. Veel succes ermee Rutger!

 


 

22 maart 2016

Vandaag heb ik Henk op afstand geholpen met zijn vragen over het renderen van audio in Cubase. Henk was snel met zijn vragen geholpen en kan nu meteen weer verder met de muziek!

 

En al meteen een reactie van Henk mogen ontvangen voor het gastenboek. Dank je voor je reactie Henk!

 


 

19 maart 2016

Deze zaterdag heb ik voor een klant een DAW computer op maat besteld bij mijn lokale computerleverancier. Over een aantal weken mag deze krachtige recording computer dient gaan doen in Noord-Holland.

 


 

10 maart 2016

Vandaag heb ik met de hulp van EastWest support dan ook de VOTA (Voice Of The Apocalypse) en Angels & Demons samples van Symphonic Choirs Expansion werkend op mijn DAW computer staan. Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar het werkt nu allemaal goed en het klinkt geweldig!

 


 

9 maart 2016

Op deze woensdag is de Cubase 8.5.15 Maintenance Update uitgekomen. Let op: het kan zijn dat je een foutmelding krijgt bij de installatie. Dan moet je eerst je Cubase 8.5 opnieuw installeren, en daarna de update. Dan werkt het allemaal naar behoren.

 


 

1 maart 2016

Deze eerste dag van maart heb ik Hans in de studio. Hans is basisschool leraar en wil een muziekproject met leerlingen gaan doen. Hans heeft Cubase 5 LE en gaat daarmee het project draaien. Hans weet al enigszins af van de materie en dus kunnen we heel snel focussen op zijn concrete vragen. Het editen van audio in de recording grid en het werken met de mixer. We vliegen echt door de stof heen en binnen 3 uren is Hans weer helemaal bij de tijd wat betreft VST mixing voor zover hij daar behoefte aan heeft. Het was leuk en gezellig Hans. Veel succes met het project!

 


 

29 februari 2016

Vandaag was ik bij Rutger in Ermelo. Rutger heeft in het verleden eerder met Cubase gewerkt. Daarna heeft hij er jaren niets mee gedaan. Hij wil het nu weer gaan oppakken. Hij heeft een gebruikte computer van iemand anders gekregen en daarbij een gebruikte interface gekocht. Op de computer staat nog Cubase 4 Studio. Ook deze Cubase 4 moet in principe gewoon kunnen werken, ware het niet dat er een probleem blijkt te zijn met de gebruikte Presonus interface, wat we vooralsnog helaas niet hebben kunnen oplossen. Binnenkort gaan we op afstand verder en trachten het te verhelpen met de ASIO4All driver. Dan zal blijken of het probeem in de computer (software) zit, of in de interface (hardware). Binnenkort op afstand verder Rutger!

 


 

28 februari 2016

Vandaag heb ik weer een mooie reactie mogen ontvangen voor het gastenboek. Donderdag 25 februari had ik Cees op bezoek om hem te helpen met het installeren van eLicenser en The Grand 3, de mooie piano VST van Steinberg. Dank je voor je reactie!

 


 

25 februari 2016

Vandaag had ik Cees weer op bezoek om nu zijn Steinberg eLicenser te installeren en daarna dan zijn nieuw aangeschafte The Grand 3 op zijn laptop te zetten. Helaas ging het niet van een leien dakje. Achteraf bleek dat de C schijf van de laptop van Cees te klein was (een SSD van maar 120GB). Tevens echter zit er een fout in de nieuwe installer van Steinberg The Grand waardoor je momenteel niet kunt kiezen waar het systeem de soundcontent neer moet zetten. Uiteindelijk is toch alles goed opgelost en kan Cees gaan genieten van zijn Cubase Elements 8 met The Grand 3. Alles werkt nu prima zoals het hoort. Veel plezier ermee Cees!

 

Verder heeft IK Multimedia voor Miroslav Philharmonik 2 de soundset Concert Harp uitgebracht. Deze kun je als Miroslav Philharmonik 2 gebruiker gratis downloaden en installeren. Zo wordt je symphonisch orkest nog net een stukje completer!

 


 

23 februari 2016

Vandaag mocht ik in Doorwerth Stans door Cubase 8.5 loodsen. Ze heeft jarenlang gewerkt met Cubase 5, maar is recentelijk overstag gegaan en heeft de nieuwste Cubase versie aangeschaft. Stans werkt op een Apple 8 Pro met een RME interface en heel veel plugins. Nu is er sinds Cubase 5 nogal wat veranderd en wil Stans snel door de nieuwe ontwikkelingen heen geholpen worden. Dat is prima gelukt. Stans had een aantal vragen voorbereid en die zijn allemaal aan de orde gekomen en tot tevredenheid afgehandeld. Stans kan weer verder met Cubase 8.5. Heel veel succes en plezier met het nieuw geleerde!
 

 

20 februari 2016

Ik heb weer een leuke reactie mogen ontvangen voor het gastenboek. Gisteren, 19 februari was ik bij Tom in Nijmegen om voor hem zijn Steinberg Absolute 2 pakket te installeren en aanpassingen te maken in zijn template voor het opnemen van de extra VST instrumenten. Dank je voor je reactie Tom!

 


 

19 februari 2016

Vandaag mocht ik bij Tom in Nijmegen zijn Steinberg Absolute 2 VSTi pakket installeren. In het Absolute 2 pakket zitten zo'n beetje alle virtuele instrumenten die je hart kan begeren. En voor Tom is dat niet anders. Alles staat er op en werkt prima. Ook op verzoek van Tom nog zijn werk template aangepast met een aantal van de nieuwe instrumenten daarin nu standaard opgenomen. Van bijvoorbeeld de sounds die in HALion Sonic 2 zitten kun je alleen maar onder de indruk zijn. En bij Tom zijn ze in goede handen, die gaat daar weer veel prachtigs mee maken! Gefeliciteerd met je mooie aankoop Tom!

 


 

17 februari 2016

Vandaag is mijn EastWest Quantum Leap Symphonic Choirs binnengekomen. Die ben ik in de avond gaan installeren. De installatie was een geweldig drama. EastWest Sounds houdt zijn eigen pakketten op DVD niet bij. De installer software was zou oud dat deze op een moderne computer niet meer gebruikt kan worden. De sample-libraries moesten gewoon met het handje naar de juiste map gesleept worden. Actuele installer van de 'player engine' moet je van internet halen (en dit kun je nergens lezen behalve op de website zelf, die je opzoekt als het niet lukt....). Dan is het daarna totaal onduidelijk wat je nog nodig hebt. Ze hebben een Installation Center en blijk je ook nog de iLok software nodig te hebben. Die laatste doet het dan weer niet omdat die een service nodig heeft die standaard in Windows 10 niet draait. Daar moet je dan weer op het probleem Googlen om het te vinden (op hun eigen website vind je dit nergens) en met de hand in het taakbeheer bij Services deze taak aanzetten. Ongeloofelijk. Zo goed als de installers en eLicenser van Steinberg zijn, zo slecht is dit. Ik heb er in totaal ruim 5 uren voor nodig gehad het werkend te krijgen en accounts aan moeten maken op 2 verschillende websites (EastWest en iLok) om ermee te kunnen werken. En ik heb toch al wat jaartjes ervaring met muzieksoftware en installers. Deze is nog erger dan Native Instruments Komplete Ultimate. Mooie software, maar een drama om te installeren en te licenseren.

 


 

16 februari 2016

Ik heb weer een mooie reactie mogen ontvangen voor het gastenboek. Gisteren, 15 februari was ik bij Cees om hem verder te helpen met de hardware instellingen en het geluid van zijn setup. Dank je voor je reactie!

 


 

15 februari 2016

Vandaag was ik op locatie bij Cees om hem verder te helpen met zijn setup en aansluitingen. Tevens meteen de upgrade gedaan van zijn Cubase 8 LE AI naar Cubase Elements 8 en ook nog met de valentijnsactie The Grand 3 aangeschaft. De template van Cees heb ik meteen ge-update naar de nieuwe instellingen en hij kan volop aan de slag met opnemen van audio en MIDI. Veel succes Cees en we zien elkaar weer als je eLicenser dongle binnen is. Dan gaan we The Grand 3 samen installeren en in de template integreren.
 

Verder heb ik nog een reactie voor het gastenboek van José ontvangen. Op 27 januari was ik bij José in Nijmegen om haar een goede 'startup' te geven met Cubase. En dat is prima gelukt.

Hartelijk dank voor je reactie José!

 


 

14 februari 2016

Vandaag bij Thomann East West Symphonic Choirs aangeschaft. Symphonic Choirs is een koren VST instrument met de gerenomeerde Word Builder engine waarmee je zelf tekst fonetisch in kunt typen en dan dit door je virtuele koren kunt laten zingen.

 


 

12 februari 2016

Vanaf vandaag tot en met maandag 15 februari geeft Steinberg 50% Valentijnsdag korting op HALion 5, The Grand 3 en Groove Agent 4.

Voor AMPS Recordings zelf heb ik dan ook vandaag The Grand 3 aangeschaft! Een prachtige piano/vleugel plugin voor een meer dan schappelijke prijs.

 


 

11 februari 2016

Vandaag mocht ik Mark weer in de studio verwelkomen! Mark was vorige week ook hier en is druk met zijn huiswerk bezig geweest. Hij heeft een aantal vragen verzameld om vandaag te behandelen. We zijn de Cubase instellingen bij zowel Device Setup alsook bij VST Connections langs gelopen. In het verlengde daarvan ook nog eens het verhaal over sporen en kanalen doorgenomen, wat altijd tot verwarring kan leiden. Na uitleg is dat onderwerp ook afgehandeld. Verder heeft Mark onder andere praktische vragen over inserts, sends, returns, mixen en routing. Mark is nu wat betreft de basis up-to-date en gaat dit jaar starten met een opleiding bij Sound Education Nederland. Heel veel plezier en succes met je opleiding Mark!

 

Verder heeft Steinberg vandaag de Cubase 8.5.10 Maintenance Update beschikbaar gesteld voor de Pro en de Artist versies van Cubase 8.5

 


 

10 februari 2016

Vandaag had ik Denise bij AMPS Recordings. Denise heeft een Edirol (by Roland) UA-25EX interface en een Rode NT1-A microfoon en Cubase Artist 7.5. Denise krijgt geen (goed) geluid uit de interface en zij en haar vader komen niet echt verder met het instellen. Ze hebben AMPS Recordings snel gevonden via Google en de site spreekt hen zo aan (fijn te horen), dat ze meteen een afspraak hebben gemaakt. En zodoende is Denise vandaag met haar vader Willy bij AMPS Recordings in Zevenaar.

De drivers van de Edirol worden niet herkend in Cubase en wordt deze dus opnieuw geïnstalleerd. Wat de 1e 2x niet goed lukt. De Edirol is wat wispelturig. Dit blijkt ook wel bij het lezen van de readme voor het installeren. Op de achterzijde van de Edirol zit een aantal kleine schakelaars, die nogal wat doen met de werking en zelfs het herkennen van het apparaat door Windows en Steinberg. Uiteindelijk is het gelukt door de switch Advanced Driver op On te zetten. Het apparaat wordt nu gezien door Windows 8 en door Cubase Artist 7.5. Nu kan de interface worden ingesteld en de routing gemaakt in VST Connections. Nadat alle instellingen gemaakt zijn, maar ik samen met Denise een template voor haar manier van werken zodat ze bij instrumentale audio-tracks zelf desgewenst meersporig-meerstemmig vocalen op kan nemen. Denise is blij omdat ze nu eindelijk kan gaan opnemen, en ik ben tevreden omdat ik de klant dat heb kunnen bieden wat zij van mij verwachtte. Een zeer geslaagde middag dus.

Haar Cubase Artist 7.5.20 hebben we terloops ook nog even ge-update naar de nieuwste versie. Cubase Artist 7.5.40.

Heel veel plezier met je muziek en het opnemen met je vriendinnen Denise!

 

Verder heb ik deze woensdag al een reactie gekregen van Cees voor het gastenboek. Gisteren was Cees bij mij voor het instellen van Cubase LE 8 en zijn Focusrite Scarlett 2i2 en USB interface in Cubase om zang en piano op te kunnen gaan nemen. Daarnaast ook een klein stukje VST behandeld om die piano eventueel ook te kunnen spelen met sounds uit HALion Sonic SE, dat wordt meegeleverd bij Cubase. Je kunt de reactie lezen door in dit berichtje op de link 'gastenboek' te klikken.

Hartelijke dank voor je terugkoppeling Cees!

 

En ook meteen al vandaag een reactie voor het gastenboek van Denise, die vanmorgen bij AMPS Recordings was.

Hartelijk dank ook jij, voor je reactie Denise!

 


 

9 februari 2016

Vandaag had ik Cees in de studio. Cees is gepensioneerd drumleraar en wil met Cubase songs met piano en zang gaan opnemen (ja, hij IS drummer). Cees heeft hiervoor een krachtige nieuwe ASUS i7 laptop gekocht en een leuke starterset van Focusrite met onder andere een interface en een condensator microfoon. Bij die set zat ook Cubase LE AI 8. Cees kwam niet verder met het instellen in Cubase en heeft mij al heel snel gevonden via Google. We beginnen met Cubase, de Focusrite Scarlett 2i2 en zijn MIDI interface op zijn laptop in te stellen. Als dat allemaal goed gelukt is, maak ik samen met hem een mooie template om snel en goed op te kunnen nemen. Daarna schakelen we over op de setup in de studio en nemen we zaken door als het opnemen in MIDI en dan overzetten naar audio als ook het gebruik van VSTinstruments. Een zeer geslaagde cursus voor Cees, die spoedig een vervolg zal krijgen. Veel succes Cees, en tot binnenkort!

 


 

8 februari 2016

Deze maandag heb ik een reactie gekregen van Jeroen voor het gastenboek. Op zaterdag 30 januari was ik bij Jeroen in Nijmegen voor advies en cursus Cubase 8. Daar hebben we zijn Steinberg UR44 interface ingesteld en onder andere een mooie template voor zijn Cubase projecten gemaakt. Je kunt de reactie lezen door in dit berichtje op de link 'gastenboek' te klikken.

Hartelijke dank voor je terugkoppeling Jeroen!

 

Later op de dag heb ik ook nog een reactie voor het gastenboek ontvangen van Bas. Dinsdag 26 januari was ik bij Bas en heb ik hem van dienst mogen zijn met het instellen van zijn NI Komplete 6 interface met zijn Cubase Artist 8. Verder heb ik hem naast een aantal tips over het opnemen met verschillende bronnen (bijvoorbeeld semi-akoestische gitaar gelijktijdig opnemen met de output van de gitaar op het ene mono spoor en via een microfoon voor de gitaar op een ander mono spoor), ook kunnen helpen met het opzetten van een eigen template voor Cubase, waardoor nu als hij wil starten alle sporen al klaar staan om op te nemen, zodat hij niet eerst nog allerlei instellingen moet maken, danwel aanpassen.

Ook jij hartelijk dank voor je feedback Bas!

 


 

4 februari 2016

Vandaag had ik Mark in de studio. Mark is van huis uit bassist en wil thuis zelf kunnen gaan opnemen met zijn Cubase Pro 8.5. Mark heeft recentelijk de benodigde apparatuur aangeschaft, maar heeft nog wat issues met het aansluiten en instellen, en heeft daarnaast geen opname ervaring. Hij heeft zelf al wel opnames laten maken in de studio, maar nog niet zelf achter de knoppen gezeten. Dus er valt vandaag een boel op te steken, en dat lukt ook prima. Mark kan de stof snel en goed bevatten en wordt bijna met de minuut enthousiaster. En dat is ook de bedoeling! Veel succes met je eerste opnames Mark, en tot volgende week!

 


 

1 februari 2016

Vandaag was ik bij Lennert in Oostvoorne. Lennert maakt al jaren muziek (bas en gitaar, maar ook wat drums en toetsen) maar kan wegens zijn huidige baan helaas niet meer met een band spelen. Hij wil wel graag met muziek bezig blijven en heeft een Apple iMac gekocht en een Cubase Producer Pack en Yamaha monitors om thuis muziek te kunnen componeren en opnemen. Als je er niet eerder mee gewerkt hebt, kan het lastig zijn om de goede start met Cubase te maken, en dat begint al met het licenseren van de software en het instellen van de audio interface. In zijn geval de Steinberg UR22 die deel uitmaakte van de Producer Pack. Alles is bij Lennert nu perfect ingesteld. Met de grace period update van Steinberg heeft hij nu meteen al Cubase Pro 8.5 op zijn iMac staan en heeft hij én inzicht met wat allemaal met Cubase kan, hebben we samen een template gemaakt zodat hij direct aan de slag kan, en heeft hij een goed deel van de basis van Cubase gezien, zodat hij goed weet waar hij mee bezig is. Heel veel succes en plezier met je muziek en met Cubase Lennert!

 

Op de terugweg vanuit Oostvoorne ben ik in Rotterdam bij Used Products geweest. Hier heb ik mijn TC-Helicon Quintet verkocht. Dus ben je geïnteresseerd in een Quintet... Bij Used Products in Rotterdam staat er één te koop.

 

Verder heeft Steinberg vandaag WaveLab Pro 9 aangekondigd. Een mooi nieuw product om te presenteren op de Musikmesse in Frankfurt in april!

WaveLab 9 aankondiging

 


 

30 januari 2016

Deze regenachtige zaterdag was ik bij Jeroen in Nijmegen. Jeroen speelt al lang muziek en wil zijn projecten zelf op kunnen gaan nemen om ideëen thuis uit te kunnen werken. Hiervoor heeft Jeroen onder andere de Steinberg UR44 interface aangeschaft. Verder werkt hij wat DAW (Digital Audio Workstation) betreft op een Apple MacBook Air. Echter komt hij niet verder met de instellingen en zitten er een aantal hickups die een vlotte start verhinderen. Bij AMPS Recordings is hij aan het juiste adres om op locatie bij hem thuis zijn interface in te stellen in Cubase om productief aan de slag te kunnen. Onlosmakelijk daarbij is tegenwoordig een goede zelfgebouwde template in Cubase die aan alle muzikale wensen voldoet om probleemloos te kunnen opnemen.

Omdat Jeroen Groove Agent SE node mist, doet hij meteen de update van de gratis versie Cubase 8 LE AI naar Cubase 8 Elements, waarbij Groove Agent SE wel wordt meegeleverd. Volledig op wens van Jeroen is een mooie uitgebreide template gemaakt met alle sporen, kanalen, poorttoewijzing en andere routing zodat hij vol aan de slag kan met Cubase en dat doen waar het voor hem om draait. Ideëen opnemen en uitwerken. Veel plezier en succes Jeroen!

 


 

27 januari 2016

Vandaag was ik bij José in Nijmegen. José schrijft liedjes, zingt en speelt onder andere gitaar en piano. Recentelijk heeft ze een Steinberg UR22 interface aangeschaft met daarbij Cubase 8 LE AI. Voor Cubase was ze op zoek naar ondersteuning voor haar setup thuis met betrekking tot een aantal problemen waar ze tegenaan liep. Alles is inmiddels opgelost en alles in de setup werkt prima. Verder heb ik voor José samen met haar een template gemaakt met alle benodigde sporen, VST instrumenten en instellingen. José kan weer verder met het creatieve proces zonder dat de computertechniek haar in de weg zit. Veel succes en misschien tot een volgende keer, waarbij we nog dieper in kunnen gaan op het gebruik van VST instrumenten en de mix.

 


 

26 januari 2016

Vandaag was ik bij Bas in Heveadorp om hem te helpen met het optimaal aansluiten van zijn Native Instruments Komplete 6 interface en daarnaast ondersteuning voor Cubase en het maken van een template voor hem zodat hij de eerst volgende keer meteen kan gaan opnemen, in plaats van iedere keer eerst van alles in te moeten stellen en sporen aan te maken. Bas is zeer tevreden en heeft veel om mee aan de slag te gaan. Maar super enthousiast! Veel plezier en succes met je opnames Bas!

 

Later in de avond nog een klant telefonisch geholpen met een urgent probleem. Hij moest op locatie een opname maken, maar op zijn juist naar Windows 10 ge-upgrade laptop werd zijn eLicenser van Steinberg niet herkend, waardoor hij niet kon werken. Na zijn gouden opmerking dat de muis het ook niet deed, was het probleem snel achterhaald. De USB poorten van de laptop werden niet gezien door het systeem. De eenvoudigste oplossing is dan vaak de juiste: de computer opnieuw opstarten. Zo ook hier. De computer werd opnieuw opgestart, het lampje in de dongle ging nu wel branden en eLicenser herkende de dongle weer en de Cubase licenties en Cubase startte weer op! Mijn gevleugelde uitspraak: 'Het blijven computers...!". En weer een tevreden klant!

 


 

20 januari 2016

Vandaag is ook de Yamaha CS1x control synthesizer opgehaald door een enthousiaste nieuwe eigenaar. De CS1x is in de studio vervangen door de grotere en uitgebreidere CS6x.

 

De TC-Helicon Quintet vocal harmony processor staat nog te koop voor een vraagprijs van € 125.

 


 

18 januari 2016

Vandaag is de studio-PC ge-upgrade naar Windows 10. Cubase en WaveLab werken naar behoren en het systeem (Intel i7 6-core processor met 12GB RAM en 3 HDD's) loopt als een zonnetje.

 


 

14 januari 2016

Deze donderdag heb ik de Alesis QuadraSynth verkocht en is deze door de nieuwe eigenaar opgehaald. De QuadraSynth  is in de studio inmiddels vervangen door de illustere Alesis QS8.1

 


 

13 januari 2016

Vandaag een Cubase/Tyros tip:

Een goede video voor iedereen met een Yamaha Tyros die volledig geïntegreerd met Cubase (vanaf versie 7) wil werken. In deze video wordt uitgelegd welke instellingen je in de Tyros en Cubase moet maken om er naar tevredenheid mee te kunnen werken.
https://www.youtube.com/watch?v=UPHFfqLXd2w

En voor al je vragen over Cubase kun je dan weer terecht bij AMPS Recordings.

 


 

12 januari 2016

Deze dinsdag heb ik de IK Multimedia Miroslav Philharmonik 2 update binnengekregen en geïnstalleerd. Ik heb niet voor de download, maar voor de boxed version gekozen. Meer dan een USB stickje zat er niet in de doos. Maar daar staat dan wel voor meer dan 55GB aan samples op, naast de install voor de Philharmonik 2 VSTi engine.

De installatie verloopt vlekkeloos een een poosje later staat Philharnonik 2 dan op de studio computer. Wat een genot en wat een sound IK Multimedia heeft zichzelf overtroffen met deze tweede versie van dit prachtige pakket!

 


 

8 januari 2016

Vandaag is de offerte naar Eugene de deur uitgegaan voor een complete cursus Cubase Composing, Arranging & Music Registration. Afwachten nu op goedkeuring van zijn werkgever.

 


 

 

7 januari 2016

Vandaag is de offerte uitgegaan naar een klant in Heveadorp. Het gaat om advies en een cursus Cubase op locatie. Binnenkort weten we meer!

 


 

2 januari 2016

Vandaag heb ik een klant telefonisch geholpen met wat Cubase gerelateerde issues. Het werkt allemaal weer goed en Wim kan verder. Veel succes met Cubase Wim!

 


 

1 januari 2016

AMPS Recordings wenst iedereen een goed, gezond en muzikaal 2016!

 


 

 

 

 

 

 

Actueel nieuws

 

Hier vind u het actuele nieuws over AMPS Recording.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelt in en rond de studio. 

 

Volg AMPS Recordings ook op Facebook

 

Nieuwsarchief

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren. Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar. 

In het gastenboek vind u reacties van klanten over AMPS.

 


 

Laatste nieuwsberichten