Nieuws 2018

 

Hier vind u het nieuws over AMPS Recording uit 2018.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelde in en rond de studio in dat jaar. 

 

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren.

Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar.

Of ga via deze link direct naar het actuele nieuws.

 

 


 

31 december 2018

Zo, en dat was dan alweer 2018. Het jaar zit erop, ook voor AMPS Recordings. Een korte terugblik:
De studio is gereed. De laatste benodigde hardware waaronder een SPL Kultube stereo compressor voor de mastering (1 van de 3 in de mastering chain) en een Joemeek VC1Qcs channelstrip (1 van de 2) voor de eventueel gewenste kleuring in het recording proces zijn begin 2018 aangeschaft. Kort erna nog de benodige Soundtracs Topaz 64ch mixer. 48 kanalen was voor mijn behoefte echt te klein geworden. Alles kan nu ook gewoon worden aangesloten zoals het hoort. En helemaal aan het einde van het jaar is er nog een LG 34" ultrawide monitor gekomen voor de twee te kleine 19" beeldschermen.
Wat betreft synthesizers is er nog een Roland XV-5050 module bijgekomen en is de Korg NS5R vervangen omdat die niet echt meer goed bruikbaar was zonder de backlite van het display. Tevens is de Zoom 1202 Studio (defect) vervangen door de Zoom 9120 processor. Verder de diverse software updates en upgrades dit jaar van onder andere Cubase Pro 10 en Arturia V Collection 6.
En veel Cubase cursisten. Zowel bij AMPS Recordings in de studio alsook op locatie. Ik heb weer de diverse klanten mogen helpen de volgende stap te maken met Cubase om muzikaal creatief verder te kunnen komen. Dat is waar we het voor doen!

Op naar een gezond, mooi en succesvol 2019!


 

28 december 2018

Vandaag is mijn LG 34" ultrawide monitor binnengekomen. Deze is natuurlijk meteen in de studio geïnstalleerd. Dit werkt een stuk prettiger dan met twee 19" monitors.

De studio met nu de 34inch ultrawide monitor van LG 

26 december 2018

Vandaag heb ik een 34" Ultrawide beeldscherm van LG besteld bij bol.com om voor het eerst in wel 20 jaar weer in Cubase te gaan werken met één beeldscherm. Bijna vanaf het begin dat ik met Cubase werkte (PC 486 tijdperk met Windows 3.1 en Cubase Score 2.0) werk ik al met twee beeldschermen. Daarover ben ik niet helemaal 100% tevreden, en dan is de ultrawide monitor echt een uitkomst.
Als het goed is ontvang ik de LG 34UM59-P - UltraWide IPS Monitor met een resolutie van 2560x1080 al op donderdag en dan gaat hij meteen op de HDMI poort van mijn ASUS GTX 650 Ti videokaart worden aangesloten. Eindelijk werken met breed beeld zonder een balk van de monitorranden in het midden!


 

24 december 2018

AMPS Recordings wenst iedereen prettige feestdagen!

Prettige feestdagen! 

21 december 2018

Vandaag was ik bij een vaste klant in Bergen Noord-Holland om hem zijn Cubase Pro 9.5 update (met gratis Grace Period update naar Pro 10) af te leveren, te installeren en in te stellen met zijn VST plugins als Spitfire Hans Zimmer Strings, Toontrack EZ Drummer en Superior Drummer 2 en Spectrasonics StylusRMX en Omnisphere 2. Na wat instellingsaanpassingen werkt alles perfect en kan hij aan de slag voor de muziek en geluidseffecten bij een professionele documentaire voor de publieke omroep. Veel succes!


 

20 december 2018

Vandaag weer een mooie reactie mogen ontvangen voor het gastenboek van Frans. Zondag 9 december was ik bij Frans in Weeze (D). Ik heb Frans onder andere geassisteerd met het installeren en instellen van Cubase Pro 10, Groove Agent 5 en de updates van HALion 6 en HALion Sonic 3. Ook zijn template heb ik weer aangepast naar de nieuwe situatie. Dank je wel voor je terugkoppeling Frans!


 

19 december 2018

Vandaag is de eerste Cubase 10 maintenance update uitgekomen. Deze update is voor alle Cubase 10 versies beschikbaar. De update is al geïnstalleerd en operationeel bij AMPS Recordings, en ik raad iedere Cubase 10 gebruiker van harte aan hetzelfde te doen.


 

15 december 2018

Vandaag had ik Gerrit in de studio. Ik mag Gerrit behulpzaam zijn met MIDI. Hij is professioneel muzikant en gaat voor zijn werk veel met MIDI files aan de slag. Dat deed hij tot voor kort allemaal op zijn Tyros, maar in Cubase gaat dat nog net een stukje gemakkelijker. Alles wat hij voor nu wilde weten heeft hij geleerd, en hij kan nu aan de slag met MDI in zijn Cubase Elements. Veel succes ermee Gerrit!


 

9 december 2018

Deze zondag was ik bij Frans in Weeze (Duitsland) om hem te assisteren met alle vernieuwingen van Cubase 10, HALion 6.2 en Groove Agent 5 van Steinberg. Zijn template is ge-update en uitgebreid en (bijna) alles werkt nu zoals het hoort. Alleen hebben ze wat gerommeld waardoor er een irritante latency zit op de UR824. Dat is niet echt werkbaar en gaan we nog even mee in de slag met Steiberg zelf.


 

3 december 2018

Vandaag zijn de Steinberg HALion 6.2 en HALion Sonic 3.2 maintenance updates uitgekomen en gratis te downloaden voor HALion 6 en/of HALion Sonic 3 gebruikers.


 

30 november 2018

Black Friday heeft uiteindelijk bij AMPS Recordings toch nog toegeslagen! We zijn overstag en hebben voor een nette prijs de update van Arturia V Collection. van versie 5 naar versie 6 aangeschaft. De updater/installer heeft inmiddels zijn werk gedaan en de Arturia V Collection 6 draait inmiddels bij AMPS Recordings in de studio. Arturia V Collections is een verzameling remakes van bekende digitale en vooral analoge synthesizers in een software-jasje.Verder vanavond ook de Steinberg WaveLab update geïnstalleerd. Alle software is nu weer up-to-date. Maar met de komst van WaveLab update 9.5.40 zal het wel niet lang meer wachten zijn op WaveLab 10. To be continued...


 

29 november 2018

Vandaag is de WaveLab 9.5.40 maintenance update uitgekomen voor alle WaveLab versies. Gratis te downloaden voor alle WaveLab 9.5 gebruikers.

Verder ook vanavond weer een klant op afstand geholpen met zijn instellingen. Fijn om mensen zo snel verder te kunnen helpen zodat ze weer verder kunnen met Cubase. Veel succes Milko!


 

28 november 2018

Vandaag weer even een klant op weg geholpen met zijn instellingen. Hij had de stroom uitgeschakeld terwijl de apparatuur nog aan stond met Cubase geopend (interface met aparte voeding). Maar die raakt dan de driver van de geluidskaart kwijt omdat die uit gaat, en schakelt over naar de Generic Low Latency Driver. Maar dat probleempje is dus zo opgelost.


 

26 november 2018

Vandaag weer een mooie reactie mogen ontvangen voor het gastenboek van Saskia. Zaterdag 4 november was ik bij Saskia in Hoevelaken. Naast de cursus Cubase die ik haar heb gegeven heb ik haar ook een set ADAM T5V monitorspeakers, een sE Electronics reflectiescherm en een AKG hoofdtelefoon mogen leveren. Dank je wel voor je feedback Saskia!


 

21 november 2018

Ben je benieuwd of je ook recht hebt op de gratis 'grace period' update naar Cubase 10? Ga naar de Steinberg grace period update pagina om te zien of je recht hebt op de gratis update.


 

17 november 2018

Deze zaterdag had ik Jeroen weer in de studio. Hij heeft zijn laptop met eLicenser dongle en interface meteen weer meegenomen.
Vandaag wordt als eerste de grace period update van Cubase Pro 10 gedownload en geïnstalleerd. Daarna zijn template verder uitbreiden en wat nieuwe sounds in Cubase checken. Jeroen is heel blij met de update en heeft nu veel meer sounds, die hij nog niet had met Cubase Pro 9.5 en HALion Sonic SE. Er zijn veel geluiden bijgekomen en dat was exact wat hij gehoopt had.
Daarna in de studio verder gegaan met het kanaal. Inserts, de channel strip, EQ, sends en automation. Er gaat weer een wereld voor hem open en veel zaken waar hij tegenaan liep en niet wist hoe deze op te lossen zijn nu heel snel verhelderd. Dus weer een zeer geslaagde dag voor Jeroen, en dus ook voor AMPS Recordings, want daar doen we het voor!


 

14 november 2018

Deze woensdag is de nieuwe Cubase 10 uitgekomen

Veel nieuwe features:'As we speak' wordt Steinberg Cubase Pro 10 geïnstalleerd in de studio bij AMPS Recordings.
Binnenkort kun je al Cubase 10 cursussen volgen bij AMPS Recordings.

Hier kun je alvast zien wat er allemaal nieuw is in Cubase 10 . Je kunt Cubase 10 of een upgrade naar Cubase 10 vanaf vandaag kopen bij Steinberg online.


 

10 november 2018

Op zaterdag ben ik (samen met mijn broer, een gitaarliefhebber) naar de Musik Produktiv Messe in Ibbenbüren geweest. Musik Produktiv is een grote muziekwinkel in Duitsland, en één van de eerste die groot online aan de weg timmerde. Sinds de Musikmesse (altijd in het voorjaar in Frankfurt am Main) niet zo veel meer voorstelt is dit een beter initiatief. Meer gitaren, meer versterkers, leuke workshops en veel stands. Alle grote merken waren er wel zo'n beetje. Van blaasinstrumenten en synthesizers tot accessoires. Gewoon meer te zien en te beleven. 3 dagen lang. En natuurlijk kun je gewoon in de winkel terecht. Ik moet zeggen: voor mij geen Musikmesse meer. Te ver weg, te dure overnachtingen en te weinig te zien.

Chapeau Musik Produktiv! Prima verzorgd ook, dat doen jullie goed.


 

4 november 2018

Deze zondag was ik bij Saskia in Hoevelaken. Met bij me een set ADAM monitors, een AKG hoofdtelefoon en een sE Electronics reflectiescherm. Dat samen met haar Cubase en Steinberg UR22 interface en Neumann TLM 103 microfoon heeft ze nu een prima opnameset. Met een paar uurtjes Cubase opname- en mixles kan ze nu vol aan het opnemen en mixen.
Heel veel succes en bedankt voor de gastvrijheid!

P.S. En alvast gefeliciteerd met je verjaardag Saskia!


 

3 november 2018

Vandaag was Jeroen voor het eerst bij mij in de studio voor zijn cursus-serie Cubase Pro. Enkele weken terug was ik al bij hem in de studio in Den Haag.
Cubase Pro geïnstalleerd, UR22 geïnstalleerd, Cubase ingesteld. Alles werkt nu goed en Jeroen kan er in de studio mee aan de slag.
En daarna hier in de studio nog even lekker aan de slag geweest met Groove Agent SE en HALion Sonic SE. Jeroen heeft genoeg huiswerk te doen voordat hij over twee weken weer naar Zevenaar komt.


 

1 november 2018

Vandaag is de Cubase 9.5.41 maintenance update uitgekomen voor alle Cubase versies. Gratis te downloaden voor alle Cubase 9.5 gebruikers. Deze release is uitgebracht omdat er issues waren met de voorgaande update 9.5.40. De problemen lijken emt deze update te zijn opgelost.


 

31 oktober 2018

Op deze woensdag zijn de leveringen voor mijn klant binnengekomen. Een set monitors, een hoofdtelefoon, reflectiescherm en kabels gaan zondag mee naar mijn klant in Hoevelaken. Alles is er op tijd dus dat is al in orde! Dat is altijd fijn. 

29 oktober 2018

Vandaag een prachtige reactie mogen ontvangen voor het gastenboek van Nikki. Afgelopen zaterdag 27 oktober was Nikki bij me in de studio voor zijn cursus Cubase. Nikki was erg enthousiast en dat enthousiasme is enkel verder aangewakkerd voor de volgende cursusdag begin volgend jaar. 

28 oktober 2018

Deze zondag wat bestellingen geplaatst voor een klant waar ik komend weekend naar toe ga voor een cursus Cubase en het uitvoeren van een flinke upgrade van een home-studio. Ik kijk er nu al naar uit!


 

27 oktober 2018

Vandaag had ik Nikki voor het eerst voor een cursus Cubase in de studio. Nikki zegt dat hij alle informatie als een spons in zich op gaat nemen. En er gaat veel info in vandaag zeg! Maar de klok tikt ook door...... Nikki heeft vandaag heel veel geleerd en is erg enthousiast. De afspraak voor het vervolg is al gepland voor januari 2019.
Veel succes met het geleerde en tot dan Nikki!


 

16 oktober 2018

Vandaag is de Cubase 9.5.40 maintenance update uitgekomen voor alle Cubase versies. Gratis te downloaden voor alle Cubase 9.5 gebruikers.


 

13 oktober 2018

Vandaag was ik voor de 1e keer bij Jeroen. Jeroen volgt een uitgebreid traject van 5 dagdelen bij AMPS Recordings. De 1e dag was voor Jeroen al helemaal geslaagd.
De volgende keer komt Jeroen naar Zevenaar en dan gaan we verder met de uitgebreide Cubase Pro cursus.


 

12 oktober 2018

Vanavond Miranda geholpen met haar instellingen om weer geluid in Cubase te krijgen. Voor de 2e keer opnieuw de drivers installeren deed het hem. Ik zeg altijd maar: het blijven computers!
Veel succes verder met de opnames van je leerlingen Miranda!


 

6 oktober 2018

Vandaag had ik Cil in de studio. Cil wil zich verder verdiepen in het optimaal hanteren VST instruments en een aantal functies voor het mixen van songs zoals het gebruik van inserts (welke, waarvoor, waarom), FX via send en return en de routing en het gebruik van de mixer.
Dit is samen met hem allemaal uitvoerig behandeld en Cil heeft nu genoeg informatie om thuis met zijn songs aan het werk te gaan. Veel succes Cil en wellicht tot ziens!


 

29 september 2018

Vandaag een compleet systeem uitgeleverd aan een klant met een 6-core i7 PC van Hureka, Cubase Pro, een Steinberg UR44 audio interface en Adam monitors van Keymusic Eindhoven en een MOTU MicroLite MIDI interface. In1x helemaal klaar dus.
Heel veel plezier en succes ermee Rajesh!


 

22 september 2018

Vandaag had ik Twan uit Cuijk in de studio voor zijn cursus Cubase. Twan is van huis uit toetsenist en is zeer nieuwsgierig geworden over wat hij met al zijn synthesizers allemaal zou kunnen in combinatie met Cubase. Ook omdat hij er dan ook gitaar, bas en vocals bij op kan nemen. En eventueel nog andere instrumenten. Om die reden focussen we vandaag vooral op MIDI en audio recorden en in basis bewerken.
Er is ook nog iets over routing voorbij gekomen, net als VST instruments en automation. Voldoende info voor één dag en Twan kan thuis gaan oefenen met het geleerde over Cubase.
Veel succes Twan!


 

15 september 2018

Vandaag was ik bij Paul in Amsterdam om hem te helpen met Cubase. De samenwerking verloopt zeer prettig en zijn vragen zijn beantwoord. Heel veel succes met je project Paul!


 

18 augustus 2018

Vandaag had ik Rajesh en Roshni uit Den Haag in de studio. Aan de slag met Cubase 9.5 Pro. Die versie gaat er voor hen zeker komen, tezamen met een recording PC, interfaces en monitoring speakers. Binnenkort kunnen ze thuis met het geleerde vol aan de slag op een mooie aan te schaffen recording set. Veel succes!

Later deze zaterdag heb ik de track Rastafari gemasterd voor de Rotterdam Charlois Dashcam Crew. De klant is helemaal happy en de track 'knalt uit zijn speakers'. Hoe schrijft Joe het letterlijk aan me op Whatsapp: "Deze maakt mijn weekend echt helemaal! Je hebt echt begrepen hoe dit moest klinken. Al had ik de kennis, was me dit niet gelukt zoals jij dit voor elkaar krijgt! Very happy with it!" Als dat geen compliment is.....
En hij staat al op YouTube:P.S.Het beste te beluisteren op een goede speakerset met een subwoofer


 

16 augustus 2018

Vandaag weer op afstand een klant uit België mogen helpen met het instellen van zijn nieuwe MOTU geluidskaart op zijn nieuwe iMac en het maken van een mooie template in Cubase Pro 9.5. Het werkt weer. Veel succes ermee Harald!


 

18 juli 2018

Vandaag een mooie reactie mogen ontvangen voor het gastenboek van Suzanne uit Emmerich (D). Afgelopen zaterdag 16 juni was Suzanne bij me in de studio om een lied op te nemen als verrassing voor haar bruidegom bij de huwelijksceremonie. 

10 juli 2018

Vandaag een mooie reactie mogen ontvangen voor het gastenboek van Cees uit Berlicum. Afgelopen zaterdag 7 juli was ik bij Cees om hem te helpen met wat issues en het installeren van Simon Phillips Studio Drums van Steinberg. Deze meteen werkend gemaakt op Cees zijn Roland TD-11 V-Drums set. 

7 juli 2018

Bij Cees in Berlicum lekker aan het werk met Cubase en Simon Phillips Studio Drums.


 

16 juni 2018

Vanochtend was Suzanne uit Emmerich (D) inzingen in de studio. Later meer daarover...

Update 29 juni 2018: de song is gemixt en afgeleverd. Inmiddels mag het verteld worden: deze dag zijn Ron en Suzanne getrouwd. De opname was een verrassing voor de bruidegom en die is helemaal geslaagd!
Heel veel geluk samen Suzanne en Ron!


 

8 juni 2018

Vandaag op afstand weer met Dennis aan het werk geweest met Cubase. Hij heeft weer veel geleerd. De volgende keer zal bestaan uit het leveren van een DAW systeem met Cubase Elements 9.5 bij hem op locatie.


 

6 juni 2018

En vanavond alweer een track gemasterd. Hij zal wel snel op YouTube terecht komen, net als de vorige.
Daar is hij dan ook al:


P.S.Het beste te beluisteren op een goede speakerset met een subwoofer
En u bent van harte welkom bij AMPS Recordings voor een luistersessie. Luister het verschil tussen de originele track en de gemasterde track en uw oren zullen u overtuigen.


 

5 juni 2018

Vanavond weer wat masteringwerk gedaan. Onder de hoofdtelefoon klonk het prima. Morgen overdag maar eens checken op de main speakerset….
De check is inmiddels gedaan en de track staat ook al op Youtube.


P.S.Het beste te beluisteren op een goede speakerset met een subwoofer
En u bent van harte welkom bij AMPS Recordings voor een luistersessie. Luister het verschil tussen de originele track en de gemasterde track en uw oren zullen u overtuigen.


 

4 juni 2018

Telefonisch vanavond even een goede klant weer op weg geholpen. De communicatie tussen Windows 10 en zijn MOTU audio-interface was even ver te zoeken. Het heeft wat moeite gekost, maar de klus is weer geklaard. Het werkt weer!


 

2 juni 2018

Vandaag op afstand Dennis uit Rotterdam cursus Cubase gegeven. Het is niet de ideale manier van cursus geven, maar het gaat best OK. Dennis is in ieder geval al super verder geholpen.
Ook nog advies kunnen geven over het aanschaffen van de juiste USB hub en een hoofdtelefoon versterker.
Tot volgende week Dennis!


 

23 mei 2018

Deze woensdag heeft een klant zijn omgezette Cubase projecten weer opgehaald. Hij had van zijn band nog heel oude projecten op de plank liggen, waar ze nog een remix van wilden hebben. Die projecten waren nog gemaakt in het begin van deze eeuw, waarschijnlijk in Cubase VST 5. AMPS Recordings kan deze projecten nog steeds overzetten van de toen gebruikelijke .arr en .all indelingen naar de nieuwere Cubase indeling .cpr die werd gehanteerd vanaf Cubase SX. De projecten zijn in .all geopend, gestructureerd en weer opgeslagen als .cpr. Alle bijbehorende files in de juiste directories, en dat alles is weer voor de klant op zijn USB stick gezet. Veel succes ermee Steven en Octave Pussy (dat is de naam van zijn Funk band)


 

22 mei 2018

Vandaag is de Cubase 9.5.30 maintenance update uitgekomen voor alle Cubase versies. Gratis te downloaden voor alle Cubase 9.5 gebruikers.


 

21 mei 2018

Vandaag, maandag 2e Pinksterdag is het dan de laatste cursusdag van dit voorjaar voor Rene. Er worden nog een aantal zaken doorgenomen en Rene heeft nu voldoende lesmateriaal om de zomer door te komen. Als alles goed gaat, zien we elkaar aan het begin van het najaar weer! Dan gaan we verder waar we nu gebleven waren.


 

16 mei 2018

De Zoom 9120 Advanced Sound Environment Processor wordt vandaag in het rack ingebouwd en aangesloten. Alles werkt naar behoren en het gapende gat dat de defecte Zoom 1202 Studio effectprocessor heeft achtergelaten in het rack is weer gevuld.

De Zoom 9120 processor 

14 mei 2018

Vandaag in Hengelo een Zoom 9120 Advanced Sound Environment Processor opgehaald. De Zoom 1202 Studio effect processor heeft na vele jaren trouwe dienst de technische geest gegeven. Tijd voor een nette vervanger uit dezelfde periode van hetzelfde merk. Over één of twee dagen kan hij ingebouwd worden in het FX rack in de studio en krijgt hij zijn plaats tussen de TC Electronics en de Lexicon.

Verder vanavond nog een paar zeer oude Cubase projecten op CD-ROM aangeleverd gekregen die nog gemaakt zijn als .arr en .all formaat. Deze moeten op korte termijn omgezet worden naar .cpr format van de huidige Cubase versies. Een klusje op maat voor AMPS Recordings.


 

12 mei 2018

Deze zaterdag alweer de volgende les voor Rene uit Dieren. Zijn een-na-laatste voordat hij een break neemt. In het najaar gaan we de draad zeker weer oppakken.


 

9 mei 2018

Op de één na laatste dag van de aanbieding van Steinberg heb ik nog aan aantal Groove Agent drumpakketten aangeschaft. Waaronder Metro Heights Indie Rock Drums en Simon Phillips Studio Drums. De pakketten waren met 50% korting, en dan wordt het toch wel erg verleidelijk! Te verleidelijk dus! Deze drumpakketten kunnen zowel gebruikt worden in de 'grote' Groove Agent alsook in de bij Cubase meegeleverde Groove Agent SE. Naast prachtig gesampelde drumkits zitten er ook een heel aantal loops en grooves bij voor allerlei stijlen. Ben je zelf geen drummer, dan is dit zeker een mooie aanvulling in Cubase.
 

7 mei 2018

Vandaag zijn er weer updates uitgebracht door Steinberg voor HALion 6 en HALion Sonic 3 updates uitgekomen


 

2 mei 2018

Vandaag een conversie klus opgeleverd. Het omzetten van 4 DAT-tapes naar .wav files voor een klant. De files zijn inmiddels naar hem ge-upload.


 

28 april 2018

Vanmiddag had ik Rene weer in de studio voor zijn 2-wekelijkse gezonde Cubase sessie. Altijd gezellig en evenzo leerzaam.

Later vanmiddag had ik Renaldo voor een uurtje bij AMPS Recordings op bezoek voor wat hulp bij zijn issues met Cubase. Renaldo kan ook weer verder. Succes ermee Renaldo!

Vanavond ben ik begonnen met het overzetten van DAT tapes voor Joris naar wav audio. Zo maakt de Tascam DA-30 MKII ook weer eens draai-uren. Daar is hij in het verleden ook exact voor aangeschaft. Over enkele dagen is dit projectje ook weer afgerond.


 

25 april 2018

De laatste kabels zijn binnengekomen en kunnen gelabeled gaan worden. Het gaat dan toch binnenkort gebeuren! Koningsdag is de studio weer af en volledig gebruiksklaar!


 

23 april 2018

Natuurlijk mist er nog iets, dat zul je altijd zien. Eén gitaar pre-amp kan ik nog niet aansluiten omdat die nogal ver van het mengpaneel af staat, en binnenkort zelfs nog wat verder weg komt te staan. En mijn langste jack kabels zijn 6 meter. Dus nog even 2 stuks 9 meter kabels bestellen en we kunnen de studio eindelijk helemaal afmaken.

De studio met de 'nieuwe' Soundtracs Topaz Project 8 32ch inline mixing console 

21 april 2018

Vandaag had ik Miranda uit Nijmegen in de studio voor haar cursus Cubase. Miranda werkt voor haar vak met muziek en zoekt verdieping in Cubase om zaken beter en eenvoudiger aan te pakken. We behandelen vandaag vooral het VST Instrument Rack, het recording channel met Insert, EQ en send/return, automation en mixdown. Miranda is enthousiast over de prettige en leerzame dag. Dank je wel Miranda, en veel succes met de muziek en je onderneming..


 

20 april 2018

Op deze vrijdagmiddag heb ik maar eens de tijd genomen om de ombouw van de studio af te maken. Wat is het toch een klus. Er zitten nu 111 signaalstekkers achterin het mengpaneel en iets van 160 in de randapparatuur. Veel is of serieel doorgelust (mastering-rack) danwel aangesloten via een patchbay. En aan de studio-zijde heb je sowieso 2x zoveel stekkers als aan de mengpaneel kant bij inserts.
Het is dan wel misschien niet meegevallen, maar de klus is uiteindelijk klaar. De puntjes op de "i" komen volgende week, maar het is zover aangesloten en werkend.


 

17 april 2018

Deze mooie en zonnige dinsdag heb ik een Roland XV-5050 synthesizer module opgehaald. De Roland XV-5050 wordt natuurlijk meteen ingebouwd en we gaan meteen verder met her-aansluiten en bekabelen van de studio. Zaterdag verwacht ik immers weer een Cubase cursist.


 

16 april 2018

Vandaag verder met het her-bekabelen van de studio. Stroom is gereed. MIDI is nagenoeg gereed. Nu wordt de audio bekabeling onder handen genomen. We beginnen met het aansluiten van de audio interface met 10 inputs en 12 outputs en dan verder met de 26 denoiser kanalen. Als dat gedaan is hebben we de multi-kabels grotendeels gehad en beginnen we met het aansluiten van de instrumenten en de randapparatuur.


 

14 april 2018

Vandaag was ik bij Rene in Dieren om zijn Tascam US 16x08 te installeren en hem verder te helpen met het omzetten van sequences van zijn Yamaha RS7000 en Quasimidi The Raven naar MIDI files in Cubase zodat hij ze kan gaan afspelen met zijn NI Synths en met Rob Papen Predator en Nexus. Alles is helemaal naar wens van Rene verlopen en we zien elkaar over 2 weken weer bij AMPS Recordings in Zevenaar.


 

8 april 2018

Gisteren en vandaag bezig geweest de Soundtracs Topaz Project 8 24ch mixer te ontkoppelen, de vervangende Soundtracs Topaz Project 8 32ch te plaatsen en het kabelmanagement drastisch onder handen te nemen.
We hebben alle audio-, MIDI- en voedingskabels ontkoppeld en zijn helemaal opnieuw begonnen. Omdat er alleen al in de mixer ruim 100 audio-kabels zaten, is het voor te stellen dat het werk nog niet gereed is. De rest van de week zal alles weer worden aangesloten. Meer kanalen en wat meer orde in de bekabeling in de studio, een mooi vooruitzicht.


 

5 april 2018

Vandaag is de Steinberg Cubase 9.5.21 hotfix update uitgekomen voor alle Cubase versies 

31 maart 2018

Vandaag had ik Rene weer in de studio voor zijn tweewekelijkse Cubase cursus. Alles loopt op rolletjes en Rene is zeer tevreden met het geleerde en kan er thuis weer mee aan de slag.


 

20 maart 2018

De SPL Goldmike model 9844 class-A voorversterker -Made in Germany- is vandaag verkocht.


 

17 maart 2018

Vandaag had ik Rene uit Dieren weer in de studio voor zijn 2-wekelijkse cursus Cubase. We hebben de installatie-procedure voor zijn Steinberg cc121 doorgenomen. Daarna zijn we aan de slag geweest met enkele vragen waaronder het aanpassen van de timing van geïmporteerde MIDI tracks met bijgevoegde audio samples. Het is allemaal prima gelukt en Rene is weer zeer tevreden huiswaarts gekeerd.

Tevens heb ik vandaag mijn Soundtracs Topaz Proje 8 32ch mixer console opgehaald bij mijn reparateur Hureka in Zevenaar. Over enkele weken staat dan de ombouw in de studio gepland om de huidige Soundtracs Topaz Project 8 24ch weg te halen, het meubel aan te passen en dan de 32ch te plaatsen en alles weer aan te sluiten. Dat wordt nog een hele klus. In de huidige mixer zitten al meer dan 100 kabels, en daar gaan er bij de 32ch nog meer bij komen....


 

16 maart 2018

Vandaag dan toch maar eens lid geworden van het internationale forum gearslutz.com. Dit is toch wel het aangewezen forum met betrekking tot recording en de betere studio hardware.


 

15 maart 2018

Inmiddels zijn de 2 Behringer PEQ2200 Ultra-Q Pro equalizers en de 3 Alesis 3630 gate/compressor/limiters verkocht via Marktplaats. Verder is ook de Behringer BCF2000 verkocht. Die is niet meer benodigd in de studio.


Verder heb ik vandaag de opdracht binnengekregen voor het omzetten van 4 DAT tapes naar .wav files in 48kHz. Ook je digitaliseringsklus vanaf stereo cassette, 4-sporen multitrack cassette, 8-sporen multitrack cassette en Mini-Disk is in goede handen bij AMPS Recordings.


 

11 maart 2018

Deze zondag heb ik de Cubase Pro 9.5.20 update gedownload en geïnstalleerd. Deze versie lijkt tot nu toe een stuk stabieler dan de vorige versie 9.5.10. Binnenkort meer over de stabiliteit van deze laatste update. 

10 maart 2018

Vandaag had ik Arjen uit Gouda op bezoek voor zijn cursus Cubase Pro met Educational versie van de software. Cubase is tegenwoordig nog bijna enkel download. Dus eerst Cubase downloaden en installeren en registreren. Daarnaast het integreren van zijn Roland G-800 in Cubase, met daarna nog de basis van het programma en een mooie template. Wat is een dag toch snel om! 

8 maart 2018

Vandaag is de Steinberg Cubase 9.5.20 update uitgekomen voor alle Cubase versies


Tevens is vandaag de Cubase Pro Educational voor een klant binnengekomen. Die gaat aanstaande zaterdag bij aanvang van zijn cursus meteen geïnstalleerd worden.


 

7 maart 2018

Vandaag zijn de bestelde AKG hoofdtelefoons binnengekomen. Die staan nu opgestapeld klaar om uitgepakt en aangesloten te worden. Het zijn 3 AKG K-92's, 2 AKG K-271 MKII's en een AKG K-240 Studio. Waarschijnlijk gaan er spoedig nieuwe modellen komen, want ze waren flink afgeprijsd.

De AKG K-271MKII studio hoofdtelefoon 

5 maart 2018

Afgelopen zaterdag was er tijdens een Cubase cursus voor de 2e keer in een beperkte periode een Philips hoofdtelefoon stukgegaan. Mechanisch heeft kunststof en de Philips bouwwijze ook slechts een beperkte 'houdbaarheidsdatum'. Ze hebben het ongeveer 10 jaar volgehouden.
Om deze reden heb ik vandaag besloten het risico niet te nemen dat de andere 2 hoofdtelefoons ook nog kapot gaan tijdens het werk met klanten. Dus meteen maar een heel arsenaal AKG hoofdtelefoons met een meer dan prima reputatie aangeschaft. 3 AKG K-92 gesloten hoofdtelefoons voor de muzikanten, 2 AKG K-271 MKII hoofdtelefoons voor de mensen achter het mengpaneel tijdens het recorden, en een AKG K-240 Studio voor tijdens het mixen en masteren. Dit is tegenover de gesloten K-92 en K-271 MKII hoofdtelefoons, een half-open model. Daarmee kun je nog wat langer achtereen werken zonder vermoeide oren te krijgen.
De hoofdtelefoons zullen binnen zijn voordat ik mijn volgende klant in de studio heb.

Natuurlijk kunnen alle hoofdtelefoons in de studio gelijktijdig worden gebruikt via de ART HeadAmp6 Pro hoofdtelefoon-versterker.


 

3 maart 2018

Vanochtend had ik Rene weer in de studio voor zijn 2-wekelijkse Cubase/WaveLab sessie. We zijn weer een stukje opgeschoten. Tevens heeft hij zijn Steinberg cc121 mee naar huis genomen om Cubase en WaveLab eenvoudiger te kunnen bedienden. Veel succes en tot over 2 weken Rene!

En vanmiddag had ik Will uit Zuid-Limburg op bezoek om voor zijn zeer specifieke vragen samen zijn Roland Integra-7 te doorgronden. We hebben een aantal MIDI issues doorgenomen en zijn Integra figuurlijk op zijn kop gezet. Will weet nu goed wat er betreft zijn specifieke vragen met de Integra wel en niet kan, en heeft nu een flinke klus voor de boeg om zijn MIDI bestanden Integra-fit te gaan maken. Veel succes ermee Will!


Eerder zaterdagochtend heb ik mijn recent aangeschafte Soundtracs Topaz Project 8 32-32-8-2 mengtafel naar Hureka gebracht om een fader te laten herstellen en de lampjes van de VU's te laten vervangen. Als het goed is gaat deze mixer begin april in de studio geplaatst en aangesloten worden. 

24 februari 2018

Mijn cursiste voor vandaag heeft zich met griep afgemeld. Van harte beterschap Miranda! Je nieuwe afspraak is ingepland.


 

22 februari 2018

Vandaag is de laatste Cubase 9 maintenance update 9.0.40 uitgekomen voor alle Cubase versies. De update is inmiddels geïnstalleerd bij AMPS Recordings in de studio.


 

17 februari 2018

Vanochtend had ik Rene weer in de studio voor zijn vervolg van Cubase. We hebben zijn lijstje vragen weer afgehandeld en Rene heeft genoeg te oefenen voor zichzelf tot de volgende les. Succes Rene, en tot over 2 weken!


Vanmiddag was ik bij Marmalade Music in Delft om de door mij aangeschafte Joemeek VC1Qcs channel strip op te halen. De Joemeek channel strip is inmiddels ingebouwd in het rack en wordt binnenkort in bedrijf genomen. 

13 februari 2018

Recent ben ik lid geworden van het forum homerecording.be. Geen onverdeeld succes. Ik zocht een forum waar veel discussie en informatie zou zijn over recording, microfoons, hardware etcetera. Dat viel bij de zuiderburen nogal tegen. Er zijn weinig actuele discussies en er zitten een paar zogenoemde trollen op die de zaak alleen maar willen ophitsen en verstieren. Dus ben ik lid geworden van hun engelstalige naamconcurrenten homerecording.com. Dat ziet er al een stuk beter uit. 

10 februari 2018

Vandaag had ik Joe uit Rotterdam in de studio om aanwezig te zijn bij de mastering van 3 van zijn tracks. Ik heb hem er zelf bij omdat dat het snelst en eenvoudigst communiceren is wat betreft zijn songs. Je kunt tracks op vele wijzen masteren, maar het moet natuurlijk wel ook zijn wat de klant wenst. Vandaag is het allemaal prima bij elkaar gekomen en we zijn beide tevreden over de mastring van zijn songs..

Nadat hij de tracks na de sessie thuis nog meermaals heeft geluisterd is hij nog enthousiaster geworden. Dat betekent dat ik mijn werk goed gedaan heb. Dat stemt tevreden. 

7 februari 2018

Vanavond heb ik een Joemeek VC1Qcs channel strip gekocht als 2e channelstrip in de studio. Deze heeft een heel andere klankkleur als de TL Audio Ivory 2, en is daarmee een goede aanvulling in de studio.


De Joemeek VC1Qcs channelstrip 

4 februari 2018

Deze zondag heb ik met mijn broer de Soundtracs Topaz Project 8 32-channel mixing console opgehaald in Wörth am Main (D). De 385km afstand had ik afgewogen als te doen bij de aanschaf via Ebay (alleen ophalen). Hierdoor had ik natuurlijk een stukje minder concurrentie bij de koop, dan wanneer de halve wereld mee kan bieden. De bieding was enkel toegankelijk voor mensen met een Duitse Ebay account. Dat heeft dan zo zijn voordelen.
De rit heen en weer (770km totaal dus) was aangenaam en op de terugweg lag deze grote console achterin de auto. Ik laat er nog een paar kleine dingen aan doen, want dat is niet meer mogelijk als hij eenmaal aangesloten en in gebruik is. Over enkele weken zal de console operationeel zijn in de studio. Het goede nieuws is: er kan weer meer worden aangesloten! 

3 februari 2018

Vandaag had ik Rene weer in de studio voor zijn vervolgles. We hebben nog even wat puntjes van de vorige keer doorgenomen en zijn verdergegaan met zijn nieuwe vragen. Waaronder het importeren en bewerken van een track, en hoe een vocaltrack aan te maken en op te nemen bij een instrumentale song. Rene heeft heel wat huiswerk, en over twee weken zien we elkaar weer.


 

28 januari 2018

Vanavond heb ik via Ebay.de een Soundtracs Topaz Project 8 32-channel inline console aangeschaft. Momenteel heb ik hetzelfde model, maar dan de 24-kanaals versie. De 24-channel versie heeft als inline console 48 kanalen beschikbaar in mixdown. Echter was dit voor mij te weinig(!) geworden. Vandaar dat ik nu een Soundtracs Topaz Project 8 32-channel inline heb gekocht, met 64 kanalen in mixdown.
De mixer is voor verkoop door een bedrijf helemaal schoongemaakt van binnen. Er dient enkel 1 fader vervangen te worden door een nieuwe 100mm ALPS fader en een lampje van de 2 VU-meters doet het niet meer, dus die laat ik dan meteen beiden vervangen door Hureka.


 

27 januari 2018

Vandaag is de Jackson DKMG elektrische gitaar verkocht.


 

20 januari 2018

Vandaag had ik Rene in de studio. Met Rene heb ik al eerder gewerkt en was de weg naar mij toe voor Cubase een eenvoudige, Met Rene heb ik een traject afgesproken van om de week een paar uur cursus vanaf eind januari tot en met mei van dit jaar. De vragen die Rene voor de 1e keer bij zich had, zijn allemaal beantwoord en hij kan nu aan de slag met het in de praktijk brengen ervan. Tot over 2 weken Rene!


 

19 januari 2018

Vanavond met de SPL Kultube en het nieuwe lampje voor de VU naar Hureka in Zevenaar om het lampje erin te laten zetten. Ongeloofelijk, maar een half uurtje later was hij alweer klaar. Dus snel weer terug naar de winkel om onder het genot van een kop koffie en een praatje over muziek, apparatuur en computers, de SPL weer op te halen. Wat een service van Hureka!


 

17 januari 2018

Vandaag is van SPL het lampje voor de VU meter van de Kultube stereo compressor binnengekomen. Op mijn vraag of dat lampje (eenvoudig) te vervangen is, heeft SPL me gewoon meteen gratis een nieuw lampje voor de VU meter op de post gedaan vanuit Duitsland. Wat een service van SPL! Ik kan niet anders zeggen.

Dit weekend gaat het lampje door mijn elektronica reparateur Hureka uit Zevenaar in de Kultube gezet worden.


 

11 januari 2018

Deze donderdag is mijn SPL Kultube stereo compressor binnengekomen. Hij is in het rack ingebouwd, aangesloten in de mastering keten en direct in gebruik genomen voor het masteren van een track voor een professionele pop-rock video. De video is van de band Sarah Jurassica Parker uit Nijmegen en deze video wordt gemaakt door mijn dochter als examenopdracht. Dan moet de sound natuurlijk ook perfect zijn. En daar zorg ik graag voor.
Voor het masteren van de muziek zijn de Drawmer 1973, SPL Kultube, Elysia xfilter en SPL Stereo Vitalizer mk2 ingezet. En wel met een heel stevig resultaat. Het geluid 'staat als een huis'. Ik ben zeer benieuwd naar het eindresultaat.


De SPL Kultube stereo compressor 

6 januari 2018

Vandaag was ik in Nijmegen bij Tom. De Tyros 4 mag plaatsmaken voor de Tyros 5, er dient nog een MIDI device ingeregeld te worden in zijn Cubase Pro 9 en nog wat kleine dingetjes. Het is heel erg prettig werken met Tom, niet in de laatste plaats wegens zijn ongeremde enthousiasme voor muziek. Alles werkt prima en de Cubase template is bijgewerkt naar de actuele setup met de Tyros 5 en met een paar VSTi's die in de komende periode zeker gebruikt gaan worden. Heel veel succes en tot gauw weer Tom! 

5 januari 2018

Deze vrijdag zijn mijn Samson Powerbrite PB10 Pro powerconditioner met wat extra kabels en de Blue Baby Bottle SL microfoon binnengekomen. De Samson Powerbrite is inmiddels gemonteerd en aangesloten in het mastering-rack en doet zijn werk. Binnenkort kan er wat getest gaan worden met de Blue Baby Bottle SL microfoon. 

3 januari 2018

Vandaag wat klein materiaal zoals een power conditioner en kabels gekocht om de SPL Kultube en de andere apparatuur uit het mastering rack met een aparte switch te kunnen aan- en uitschakelen. Verder ook nog een Blue Baby Bottle SL aangeschaft om de set beschikbare microfoons in de studio compleet te maken. Voor iedere stem hebben we nu wel een geschikte microfoon paraat. 

1 januari 2018

 

Happy New Year 2018

 

Arno Rijpma wenst iedereen namens AMPS Recordings een gezond, goed en muzikaal 2018!

 
Nieuws 2018

 

Hier vind u het nieuws over AMPS Recording uit 2018.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelde in en rond de studio in dat jaar. 

 

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren.

Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar.

Of ga via deze link direct naar het actuele nieuws.

 

 


 

31 december 2018

Zo, en dat was dan alweer 2018. Het jaar zit erop, ook voor AMPS Recordings. Een korte terugblik:
De studio is gereed. De laatste benodigde hardware waaronder een SPL Kultube stereo compressor voor de mastering (1 van de 3 in de mastering chain) en een Joemeek VC1Qcs channelstrip (1 van de 2) voor de eventueel gewenste kleuring in het recording proces zijn begin 2018 aangeschaft. Kort erna nog de benodige Soundtracs Topaz 64ch mixer. 48 kanalen was voor mijn behoefte echt te klein geworden. Alles kan nu ook gewoon worden aangesloten zoals het hoort. En helemaal aan het einde van het jaar is er nog een LG 34" ultrawide monitor gekomen voor de twee te kleine 19" beeldschermen.
Wat betreft synthesizers is er nog een Roland XV-5050 module bijgekomen en is de Korg NS5R vervangen omdat die niet echt meer goed bruikbaar was zonder de backlite van het display. Tevens is de Zoom 1202 Studio (defect) vervangen door de Zoom 9120 processor. Verder de diverse software updates en upgrades dit jaar van onder andere Cubase Pro 10 en Arturia V Collection 6.
En veel Cubase cursisten. Zowel bij AMPS Recordings in de studio alsook op locatie. Ik heb weer de diverse klanten mogen helpen de volgende stap te maken met Cubase om muzikaal creatief verder te kunnen komen. Dat is waar we het voor doen!

Op naar een gezond, mooi en succesvol 2019!


 

28 december 2018

Vandaag is mijn LG 34" ultrawide monitor binnengekomen. Deze is natuurlijk meteen in de studio geïnstalleerd. Dit werkt een stuk prettiger dan met twee 19" monitors.

De studio met nu de 34inch ultrawide monitor van LG 

26 december 2018

Vandaag heb ik een 34" Ultrawide beeldscherm van LG besteld bij bol.com om voor het eerst in wel 20 jaar weer in Cubase te gaan werken met één beeldscherm. Bijna vanaf het begin dat ik met Cubase werkte (PC 486 tijdperk met Windows 3.1 en Cubase Score 2.0) werk ik al met twee beeldschermen. Daarover ben ik niet helemaal 100% tevreden, en dan is de ultrawide monitor echt een uitkomst.
Als het goed is ontvang ik de LG 34UM59-P - UltraWide IPS Monitor met een resolutie van 2560x1080 al op donderdag en dan gaat hij meteen op de HDMI poort van mijn ASUS GTX 650 Ti videokaart worden aangesloten. Eindelijk werken met breed beeld zonder een balk van de monitorranden in het midden!


 

24 december 2018

AMPS Recordings wenst iedereen prettige feestdagen!

Prettige feestdagen! 

21 december 2018

Vandaag was ik bij een vaste klant in Bergen Noord-Holland om hem zijn Cubase Pro 9.5 update (met gratis Grace Period update naar Pro 10) af te leveren, te installeren en in te stellen met zijn VST plugins als Spitfire Hans Zimmer Strings, Toontrack EZ Drummer en Superior Drummer 2 en Spectrasonics StylusRMX en Omnisphere 2. Na wat instellingsaanpassingen werkt alles perfect en kan hij aan de slag voor de muziek en geluidseffecten bij een professionele documentaire voor de publieke omroep. Veel succes!


 

20 december 2018

Vandaag weer een mooie reactie mogen ontvangen voor het gastenboek van Frans. Zondag 9 december was ik bij Frans in Weeze (D). Ik heb Frans onder andere geassisteerd met het installeren en instellen van Cubase Pro 10, Groove Agent 5 en de updates van HALion 6 en HALion Sonic 3. Ook zijn template heb ik weer aangepast naar de nieuwe situatie. Dank je wel voor je terugkoppeling Frans!


 

19 december 2018

Vandaag is de eerste Cubase 10 maintenance update uitgekomen. Deze update is voor alle Cubase 10 versies beschikbaar. De update is al geïnstalleerd en operationeel bij AMPS Recordings, en ik raad iedere Cubase 10 gebruiker van harte aan hetzelfde te doen.


 

15 december 2018

Vandaag had ik Gerrit in de studio. Ik mag Gerrit behulpzaam zijn met MIDI. Hij is professioneel muzikant en gaat voor zijn werk veel met MIDI files aan de slag. Dat deed hij tot voor kort allemaal op zijn Tyros, maar in Cubase gaat dat nog net een stukje gemakkelijker. Alles wat hij voor nu wilde weten heeft hij geleerd, en hij kan nu aan de slag met MDI in zijn Cubase Elements. Veel succes ermee Gerrit!


 

9 december 2018

Deze zondag was ik bij Frans in Weeze (Duitsland) om hem te assisteren met alle vernieuwingen van Cubase 10, HALion 6.2 en Groove Agent 5 van Steinberg. Zijn template is ge-update en uitgebreid en (bijna) alles werkt nu zoals het hoort. Alleen hebben ze wat gerommeld waardoor er een irritante latency zit op de UR824. Dat is niet echt werkbaar en gaan we nog even mee in de slag met Steiberg zelf.


 

3 december 2018

Vandaag zijn de Steinberg HALion 6.2 en HALion Sonic 3.2 maintenance updates uitgekomen en gratis te downloaden voor HALion 6 en/of HALion Sonic 3 gebruikers.


 

30 november 2018

Black Friday heeft uiteindelijk bij AMPS Recordings toch nog toegeslagen! We zijn overstag en hebben voor een nette prijs de update van Arturia V Collection. van versie 5 naar versie 6 aangeschaft. De updater/installer heeft inmiddels zijn werk gedaan en de Arturia V Collection 6 draait inmiddels bij AMPS Recordings in de studio. Arturia V Collections is een verzameling remakes van bekende digitale en vooral analoge synthesizers in een software-jasje.Verder vanavond ook de Steinberg WaveLab update geïnstalleerd. Alle software is nu weer up-to-date. Maar met de komst van WaveLab update 9.5.40 zal het wel niet lang meer wachten zijn op WaveLab 10. To be continued...


 

29 november 2018

Vandaag is de WaveLab 9.5.40 maintenance update uitgekomen voor alle WaveLab versies. Gratis te downloaden voor alle WaveLab 9.5 gebruikers.

Verder ook vanavond weer een klant op afstand geholpen met zijn instellingen. Fijn om mensen zo snel verder te kunnen helpen zodat ze weer verder kunnen met Cubase. Veel succes Milko!


 

28 november 2018

Vandaag weer even een klant op weg geholpen met zijn instellingen. Hij had de stroom uitgeschakeld terwijl de apparatuur nog aan stond met Cubase geopend (interface met aparte voeding). Maar die raakt dan de driver van de geluidskaart kwijt omdat die uit gaat, en schakelt over naar de Generic Low Latency Driver. Maar dat probleempje is dus zo opgelost.


 

26 november 2018

Vandaag weer een mooie reactie mogen ontvangen voor het gastenboek van Saskia. Zaterdag 4 november was ik bij Saskia in Hoevelaken. Naast de cursus Cubase die ik haar heb gegeven heb ik haar ook een set ADAM T5V monitorspeakers, een sE Electronics reflectiescherm en een AKG hoofdtelefoon mogen leveren. Dank je wel voor je feedback Saskia!


 

21 november 2018

Ben je benieuwd of je ook recht hebt op de gratis 'grace period' update naar Cubase 10? Ga naar de Steinberg grace period update pagina om te zien of je recht hebt op de gratis update.


 

17 november 2018

Deze zaterdag had ik Jeroen weer in de studio. Hij heeft zijn laptop met eLicenser dongle en interface meteen weer meegenomen.
Vandaag wordt als eerste de grace period update van Cubase Pro 10 gedownload en geïnstalleerd. Daarna zijn template verder uitbreiden en wat nieuwe sounds in Cubase checken. Jeroen is heel blij met de update en heeft nu veel meer sounds, die hij nog niet had met Cubase Pro 9.5 en HALion Sonic SE. Er zijn veel geluiden bijgekomen en dat was exact wat hij gehoopt had.
Daarna in de studio verder gegaan met het kanaal. Inserts, de channel strip, EQ, sends en automation. Er gaat weer een wereld voor hem open en veel zaken waar hij tegenaan liep en niet wist hoe deze op te lossen zijn nu heel snel verhelderd. Dus weer een zeer geslaagde dag voor Jeroen, en dus ook voor AMPS Recordings, want daar doen we het voor!


 

14 november 2018

Deze woensdag is de nieuwe Cubase 10 uitgekomen

Veel nieuwe features:'As we speak' wordt Steinberg Cubase Pro 10 geïnstalleerd in de studio bij AMPS Recordings.
Binnenkort kun je al Cubase 10 cursussen volgen bij AMPS Recordings.

Hier kun je alvast zien wat er allemaal nieuw is in Cubase 10 . Je kunt Cubase 10 of een upgrade naar Cubase 10 vanaf vandaag kopen bij Steinberg online.


 

10 november 2018

Op zaterdag ben ik (samen met mijn broer, een gitaarliefhebber) naar de Musik Produktiv Messe in Ibbenbüren geweest. Musik Produktiv is een grote muziekwinkel in Duitsland, en één van de eerste die groot online aan de weg timmerde. Sinds de Musikmesse (altijd in het voorjaar in Frankfurt am Main) niet zo veel meer voorstelt is dit een beter initiatief. Meer gitaren, meer versterkers, leuke workshops en veel stands. Alle grote merken waren er wel zo'n beetje. Van blaasinstrumenten en synthesizers tot accessoires. Gewoon meer te zien en te beleven. 3 dagen lang. En natuurlijk kun je gewoon in de winkel terecht. Ik moet zeggen: voor mij geen Musikmesse meer. Te ver weg, te dure overnachtingen en te weinig te zien.

Chapeau Musik Produktiv! Prima verzorgd ook, dat doen jullie goed.


 

4 november 2018

Deze zondag was ik bij Saskia in Hoevelaken. Met bij me een set ADAM monitors, een AKG hoofdtelefoon en een sE Electronics reflectiescherm. Dat samen met haar Cubase en Steinberg UR22 interface en Neumann TLM 103 microfoon heeft ze nu een prima opnameset. Met een paar uurtjes Cubase opname- en mixles kan ze nu vol aan het opnemen en mixen.
Heel veel succes en bedankt voor de gastvrijheid!

P.S. En alvast gefeliciteerd met je verjaardag Saskia!


 

3 november 2018

Vandaag was Jeroen voor het eerst bij mij in de studio voor zijn cursus-serie Cubase Pro. Enkele weken terug was ik al bij hem in de studio in Den Haag.
Cubase Pro geïnstalleerd, UR22 geïnstalleerd, Cubase ingesteld. Alles werkt nu goed en Jeroen kan er in de studio mee aan de slag.
En daarna hier in de studio nog even lekker aan de slag geweest met Groove Agent SE en HALion Sonic SE. Jeroen heeft genoeg huiswerk te doen voordat hij over twee weken weer naar Zevenaar komt.


 

1 november 2018

Vandaag is de Cubase 9.5.41 maintenance update uitgekomen voor alle Cubase versies. Gratis te downloaden voor alle Cubase 9.5 gebruikers. Deze release is uitgebracht omdat er issues waren met de voorgaande update 9.5.40. De problemen lijken emt deze update te zijn opgelost.


 

31 oktober 2018

Op deze woensdag zijn de leveringen voor mijn klant binnengekomen. Een set monitors, een hoofdtelefoon, reflectiescherm en kabels gaan zondag mee naar mijn klant in Hoevelaken. Alles is er op tijd dus dat is al in orde! Dat is altijd fijn. 

29 oktober 2018

Vandaag een prachtige reactie mogen ontvangen voor het gastenboek van Nikki. Afgelopen zaterdag 27 oktober was Nikki bij me in de studio voor zijn cursus Cubase. Nikki was erg enthousiast en dat enthousiasme is enkel verder aangewakkerd voor de volgende cursusdag begin volgend jaar. 

28 oktober 2018

Deze zondag wat bestellingen geplaatst voor een klant waar ik komend weekend naar toe ga voor een cursus Cubase en het uitvoeren van een flinke upgrade van een home-studio. Ik kijk er nu al naar uit!


 

27 oktober 2018

Vandaag had ik Nikki voor het eerst voor een cursus Cubase in de studio. Nikki zegt dat hij alle informatie als een spons in zich op gaat nemen. En er gaat veel info in vandaag zeg! Maar de klok tikt ook door...... Nikki heeft vandaag heel veel geleerd en is erg enthousiast. De afspraak voor het vervolg is al gepland voor januari 2019.
Veel succes met het geleerde en tot dan Nikki!


 

16 oktober 2018

Vandaag is de Cubase 9.5.40 maintenance update uitgekomen voor alle Cubase versies. Gratis te downloaden voor alle Cubase 9.5 gebruikers.


 

13 oktober 2018

Vandaag was ik voor de 1e keer bij Jeroen. Jeroen volgt een uitgebreid traject van 5 dagdelen bij AMPS Recordings. De 1e dag was voor Jeroen al helemaal geslaagd.
De volgende keer komt Jeroen naar Zevenaar en dan gaan we verder met de uitgebreide Cubase Pro cursus.


 

12 oktober 2018

Vanavond Miranda geholpen met haar instellingen om weer geluid in Cubase te krijgen. Voor de 2e keer opnieuw de drivers installeren deed het hem. Ik zeg altijd maar: het blijven computers!
Veel succes verder met de opnames van je leerlingen Miranda!


 

6 oktober 2018

Vandaag had ik Cil in de studio. Cil wil zich verder verdiepen in het optimaal hanteren VST instruments en een aantal functies voor het mixen van songs zoals het gebruik van inserts (welke, waarvoor, waarom), FX via send en return en de routing en het gebruik van de mixer.
Dit is samen met hem allemaal uitvoerig behandeld en Cil heeft nu genoeg informatie om thuis met zijn songs aan het werk te gaan. Veel succes Cil en wellicht tot ziens!


 

29 september 2018

Vandaag een compleet systeem uitgeleverd aan een klant met een 6-core i7 PC van Hureka, Cubase Pro, een Steinberg UR44 audio interface en Adam monitors van Keymusic Eindhoven en een MOTU MicroLite MIDI interface. In1x helemaal klaar dus.
Heel veel plezier en succes ermee Rajesh!


 

22 september 2018

Vandaag had ik Twan uit Cuijk in de studio voor zijn cursus Cubase. Twan is van huis uit toetsenist en is zeer nieuwsgierig geworden over wat hij met al zijn synthesizers allemaal zou kunnen in combinatie met Cubase. Ook omdat hij er dan ook gitaar, bas en vocals bij op kan nemen. En eventueel nog andere instrumenten. Om die reden focussen we vandaag vooral op MIDI en audio recorden en in basis bewerken.
Er is ook nog iets over routing voorbij gekomen, net als VST instruments en automation. Voldoende info voor één dag en Twan kan thuis gaan oefenen met het geleerde over Cubase.
Veel succes Twan!


 

15 september 2018

Vandaag was ik bij Paul in Amsterdam om hem te helpen met Cubase. De samenwerking verloopt zeer prettig en zijn vragen zijn beantwoord. Heel veel succes met je project Paul!


 

18 augustus 2018

Vandaag had ik Rajesh en Roshni uit Den Haag in de studio. Aan de slag met Cubase 9.5 Pro. Die versie gaat er voor hen zeker komen, tezamen met een recording PC, interfaces en monitoring speakers. Binnenkort kunnen ze thuis met het geleerde vol aan de slag op een mooie aan te schaffen recording set. Veel succes!

Later deze zaterdag heb ik de track Rastafari gemasterd voor de Rotterdam Charlois Dashcam Crew. De klant is helemaal happy en de track 'knalt uit zijn speakers'. Hoe schrijft Joe het letterlijk aan me op Whatsapp: "Deze maakt mijn weekend echt helemaal! Je hebt echt begrepen hoe dit moest klinken. Al had ik de kennis, was me dit niet gelukt zoals jij dit voor elkaar krijgt! Very happy with it!" Als dat geen compliment is.....
En hij staat al op YouTube:P.S.Het beste te beluisteren op een goede speakerset met een subwoofer


 

16 augustus 2018

Vandaag weer op afstand een klant uit België mogen helpen met het instellen van zijn nieuwe MOTU geluidskaart op zijn nieuwe iMac en het maken van een mooie template in Cubase Pro 9.5. Het werkt weer. Veel succes ermee Harald!


 

18 juli 2018

Vandaag een mooie reactie mogen ontvangen voor het gastenboek van Suzanne uit Emmerich (D). Afgelopen zaterdag 16 juni was Suzanne bij me in de studio om een lied op te nemen als verrassing voor haar bruidegom bij de huwelijksceremonie. 

10 juli 2018

Vandaag een mooie reactie mogen ontvangen voor het gastenboek van Cees uit Berlicum. Afgelopen zaterdag 7 juli was ik bij Cees om hem te helpen met wat issues en het installeren van Simon Phillips Studio Drums van Steinberg. Deze meteen werkend gemaakt op Cees zijn Roland TD-11 V-Drums set. 

7 juli 2018

Bij Cees in Berlicum lekker aan het werk met Cubase en Simon Phillips Studio Drums.


 

16 juni 2018

Vanochtend was Suzanne uit Emmerich (D) inzingen in de studio. Later meer daarover...

Update 29 juni 2018: de song is gemixt en afgeleverd. Inmiddels mag het verteld worden: deze dag zijn Ron en Suzanne getrouwd. De opname was een verrassing voor de bruidegom en die is helemaal geslaagd!
Heel veel geluk samen Suzanne en Ron!


 

8 juni 2018

Vandaag op afstand weer met Dennis aan het werk geweest met Cubase. Hij heeft weer veel geleerd. De volgende keer zal bestaan uit het leveren van een DAW systeem met Cubase Elements 9.5 bij hem op locatie.


 

6 juni 2018

En vanavond alweer een track gemasterd. Hij zal wel snel op YouTube terecht komen, net als de vorige.
Daar is hij dan ook al:


P.S.Het beste te beluisteren op een goede speakerset met een subwoofer
En u bent van harte welkom bij AMPS Recordings voor een luistersessie. Luister het verschil tussen de originele track en de gemasterde track en uw oren zullen u overtuigen.


 

5 juni 2018

Vanavond weer wat masteringwerk gedaan. Onder de hoofdtelefoon klonk het prima. Morgen overdag maar eens checken op de main speakerset….
De check is inmiddels gedaan en de track staat ook al op Youtube.


P.S.Het beste te beluisteren op een goede speakerset met een subwoofer
En u bent van harte welkom bij AMPS Recordings voor een luistersessie. Luister het verschil tussen de originele track en de gemasterde track en uw oren zullen u overtuigen.


 

4 juni 2018

Telefonisch vanavond even een goede klant weer op weg geholpen. De communicatie tussen Windows 10 en zijn MOTU audio-interface was even ver te zoeken. Het heeft wat moeite gekost, maar de klus is weer geklaard. Het werkt weer!


 

2 juni 2018

Vandaag op afstand Dennis uit Rotterdam cursus Cubase gegeven. Het is niet de ideale manier van cursus geven, maar het gaat best OK. Dennis is in ieder geval al super verder geholpen.
Ook nog advies kunnen geven over het aanschaffen van de juiste USB hub en een hoofdtelefoon versterker.
Tot volgende week Dennis!


 

23 mei 2018

Deze woensdag heeft een klant zijn omgezette Cubase projecten weer opgehaald. Hij had van zijn band nog heel oude projecten op de plank liggen, waar ze nog een remix van wilden hebben. Die projecten waren nog gemaakt in het begin van deze eeuw, waarschijnlijk in Cubase VST 5. AMPS Recordings kan deze projecten nog steeds overzetten van de toen gebruikelijke .arr en .all indelingen naar de nieuwere Cubase indeling .cpr die werd gehanteerd vanaf Cubase SX. De projecten zijn in .all geopend, gestructureerd en weer opgeslagen als .cpr. Alle bijbehorende files in de juiste directories, en dat alles is weer voor de klant op zijn USB stick gezet. Veel succes ermee Steven en Octave Pussy (dat is de naam van zijn Funk band)


 

22 mei 2018

Vandaag is de Cubase 9.5.30 maintenance update uitgekomen voor alle Cubase versies. Gratis te downloaden voor alle Cubase 9.5 gebruikers.


 

21 mei 2018

Vandaag, maandag 2e Pinksterdag is het dan de laatste cursusdag van dit voorjaar voor Rene. Er worden nog een aantal zaken doorgenomen en Rene heeft nu voldoende lesmateriaal om de zomer door te komen. Als alles goed gaat, zien we elkaar aan het begin van het najaar weer! Dan gaan we verder waar we nu gebleven waren.


 

16 mei 2018

De Zoom 9120 Advanced Sound Environment Processor wordt vandaag in het rack ingebouwd en aangesloten. Alles werkt naar behoren en het gapende gat dat de defecte Zoom 1202 Studio effectprocessor heeft achtergelaten in het rack is weer gevuld.

De Zoom 9120 processor 

14 mei 2018

Vandaag in Hengelo een Zoom 9120 Advanced Sound Environment Processor opgehaald. De Zoom 1202 Studio effect processor heeft na vele jaren trouwe dienst de technische geest gegeven. Tijd voor een nette vervanger uit dezelfde periode van hetzelfde merk. Over één of twee dagen kan hij ingebouwd worden in het FX rack in de studio en krijgt hij zijn plaats tussen de TC Electronics en de Lexicon.

Verder vanavond nog een paar zeer oude Cubase projecten op CD-ROM aangeleverd gekregen die nog gemaakt zijn als .arr en .all formaat. Deze moeten op korte termijn omgezet worden naar .cpr format van de huidige Cubase versies. Een klusje op maat voor AMPS Recordings.


 

12 mei 2018

Deze zaterdag alweer de volgende les voor Rene uit Dieren. Zijn een-na-laatste voordat hij een break neemt. In het najaar gaan we de draad zeker weer oppakken.


 

9 mei 2018

Op de één na laatste dag van de aanbieding van Steinberg heb ik nog aan aantal Groove Agent drumpakketten aangeschaft. Waaronder Metro Heights Indie Rock Drums en Simon Phillips Studio Drums. De pakketten waren met 50% korting, en dan wordt het toch wel erg verleidelijk! Te verleidelijk dus! Deze drumpakketten kunnen zowel gebruikt worden in de 'grote' Groove Agent alsook in de bij Cubase meegeleverde Groove Agent SE. Naast prachtig gesampelde drumkits zitten er ook een heel aantal loops en grooves bij voor allerlei stijlen. Ben je zelf geen drummer, dan is dit zeker een mooie aanvulling in Cubase.
 

7 mei 2018

Vandaag zijn er weer updates uitgebracht door Steinberg voor HALion 6 en HALion Sonic 3 updates uitgekomen


 

2 mei 2018

Vandaag een conversie klus opgeleverd. Het omzetten van 4 DAT-tapes naar .wav files voor een klant. De files zijn inmiddels naar hem ge-upload.


 

28 april 2018

Vanmiddag had ik Rene weer in de studio voor zijn 2-wekelijkse gezonde Cubase sessie. Altijd gezellig en evenzo leerzaam.

Later vanmiddag had ik Renaldo voor een uurtje bij AMPS Recordings op bezoek voor wat hulp bij zijn issues met Cubase. Renaldo kan ook weer verder. Succes ermee Renaldo!

Vanavond ben ik begonnen met het overzetten van DAT tapes voor Joris naar wav audio. Zo maakt de Tascam DA-30 MKII ook weer eens draai-uren. Daar is hij in het verleden ook exact voor aangeschaft. Over enkele dagen is dit projectje ook weer afgerond.


 

25 april 2018

De laatste kabels zijn binnengekomen en kunnen gelabeled gaan worden. Het gaat dan toch binnenkort gebeuren! Koningsdag is de studio weer af en volledig gebruiksklaar!


 

23 april 2018

Natuurlijk mist er nog iets, dat zul je altijd zien. Eén gitaar pre-amp kan ik nog niet aansluiten omdat die nogal ver van het mengpaneel af staat, en binnenkort zelfs nog wat verder weg komt te staan. En mijn langste jack kabels zijn 6 meter. Dus nog even 2 stuks 9 meter kabels bestellen en we kunnen de studio eindelijk helemaal afmaken.

De studio met de 'nieuwe' Soundtracs Topaz Project 8 32ch inline mixing console 

21 april 2018

Vandaag had ik Miranda uit Nijmegen in de studio voor haar cursus Cubase. Miranda werkt voor haar vak met muziek en zoekt verdieping in Cubase om zaken beter en eenvoudiger aan te pakken. We behandelen vandaag vooral het VST Instrument Rack, het recording channel met Insert, EQ en send/return, automation en mixdown. Miranda is enthousiast over de prettige en leerzame dag. Dank je wel Miranda, en veel succes met de muziek en je onderneming..


 

20 april 2018

Op deze vrijdagmiddag heb ik maar eens de tijd genomen om de ombouw van de studio af te maken. Wat is het toch een klus. Er zitten nu 111 signaalstekkers achterin het mengpaneel en iets van 160 in de randapparatuur. Veel is of serieel doorgelust (mastering-rack) danwel aangesloten via een patchbay. En aan de studio-zijde heb je sowieso 2x zoveel stekkers als aan de mengpaneel kant bij inserts.
Het is dan wel misschien niet meegevallen, maar de klus is uiteindelijk klaar. De puntjes op de "i" komen volgende week, maar het is zover aangesloten en werkend.


 

17 april 2018

Deze mooie en zonnige dinsdag heb ik een Roland XV-5050 synthesizer module opgehaald. De Roland XV-5050 wordt natuurlijk meteen ingebouwd en we gaan meteen verder met her-aansluiten en bekabelen van de studio. Zaterdag verwacht ik immers weer een Cubase cursist.


 

16 april 2018

Vandaag verder met het her-bekabelen van de studio. Stroom is gereed. MIDI is nagenoeg gereed. Nu wordt de audio bekabeling onder handen genomen. We beginnen met het aansluiten van de audio interface met 10 inputs en 12 outputs en dan verder met de 26 denoiser kanalen. Als dat gedaan is hebben we de multi-kabels grotendeels gehad en beginnen we met het aansluiten van de instrumenten en de randapparatuur.


 

14 april 2018

Vandaag was ik bij Rene in Dieren om zijn Tascam US 16x08 te installeren en hem verder te helpen met het omzetten van sequences van zijn Yamaha RS7000 en Quasimidi The Raven naar MIDI files in Cubase zodat hij ze kan gaan afspelen met zijn NI Synths en met Rob Papen Predator en Nexus. Alles is helemaal naar wens van Rene verlopen en we zien elkaar over 2 weken weer bij AMPS Recordings in Zevenaar.


 

8 april 2018

Gisteren en vandaag bezig geweest de Soundtracs Topaz Project 8 24ch mixer te ontkoppelen, de vervangende Soundtracs Topaz Project 8 32ch te plaatsen en het kabelmanagement drastisch onder handen te nemen.
We hebben alle audio-, MIDI- en voedingskabels ontkoppeld en zijn helemaal opnieuw begonnen. Omdat er alleen al in de mixer ruim 100 audio-kabels zaten, is het voor te stellen dat het werk nog niet gereed is. De rest van de week zal alles weer worden aangesloten. Meer kanalen en wat meer orde in de bekabeling in de studio, een mooi vooruitzicht.


 

5 april 2018

Vandaag is de Steinberg Cubase 9.5.21 hotfix update uitgekomen voor alle Cubase versies 

31 maart 2018

Vandaag had ik Rene weer in de studio voor zijn tweewekelijkse Cubase cursus. Alles loopt op rolletjes en Rene is zeer tevreden met het geleerde en kan er thuis weer mee aan de slag.


 

20 maart 2018

De SPL Goldmike model 9844 class-A voorversterker -Made in Germany- is vandaag verkocht.


 

17 maart 2018

Vandaag had ik Rene uit Dieren weer in de studio voor zijn 2-wekelijkse cursus Cubase. We hebben de installatie-procedure voor zijn Steinberg cc121 doorgenomen. Daarna zijn we aan de slag geweest met enkele vragen waaronder het aanpassen van de timing van geïmporteerde MIDI tracks met bijgevoegde audio samples. Het is allemaal prima gelukt en Rene is weer zeer tevreden huiswaarts gekeerd.

Tevens heb ik vandaag mijn Soundtracs Topaz Proje 8 32ch mixer console opgehaald bij mijn reparateur Hureka in Zevenaar. Over enkele weken staat dan de ombouw in de studio gepland om de huidige Soundtracs Topaz Project 8 24ch weg te halen, het meubel aan te passen en dan de 32ch te plaatsen en alles weer aan te sluiten. Dat wordt nog een hele klus. In de huidige mixer zitten al meer dan 100 kabels, en daar gaan er bij de 32ch nog meer bij komen....


 

16 maart 2018

Vandaag dan toch maar eens lid geworden van het internationale forum gearslutz.com. Dit is toch wel het aangewezen forum met betrekking tot recording en de betere studio hardware.


 

15 maart 2018

Inmiddels zijn de 2 Behringer PEQ2200 Ultra-Q Pro equalizers en de 3 Alesis 3630 gate/compressor/limiters verkocht via Marktplaats. Verder is ook de Behringer BCF2000 verkocht. Die is niet meer benodigd in de studio.


Verder heb ik vandaag de opdracht binnengekregen voor het omzetten van 4 DAT tapes naar .wav files in 48kHz. Ook je digitaliseringsklus vanaf stereo cassette, 4-sporen multitrack cassette, 8-sporen multitrack cassette en Mini-Disk is in goede handen bij AMPS Recordings.


 

11 maart 2018

Deze zondag heb ik de Cubase Pro 9.5.20 update gedownload en geïnstalleerd. Deze versie lijkt tot nu toe een stuk stabieler dan de vorige versie 9.5.10. Binnenkort meer over de stabiliteit van deze laatste update. 

10 maart 2018

Vandaag had ik Arjen uit Gouda op bezoek voor zijn cursus Cubase Pro met Educational versie van de software. Cubase is tegenwoordig nog bijna enkel download. Dus eerst Cubase downloaden en installeren en registreren. Daarnaast het integreren van zijn Roland G-800 in Cubase, met daarna nog de basis van het programma en een mooie template. Wat is een dag toch snel om! 

8 maart 2018

Vandaag is de Steinberg Cubase 9.5.20 update uitgekomen voor alle Cubase versies


Tevens is vandaag de Cubase Pro Educational voor een klant binnengekomen. Die gaat aanstaande zaterdag bij aanvang van zijn cursus meteen geïnstalleerd worden.


 

7 maart 2018

Vandaag zijn de bestelde AKG hoofdtelefoons binnengekomen. Die staan nu opgestapeld klaar om uitgepakt en aangesloten te worden. Het zijn 3 AKG K-92's, 2 AKG K-271 MKII's en een AKG K-240 Studio. Waarschijnlijk gaan er spoedig nieuwe modellen komen, want ze waren flink afgeprijsd.

De AKG K-271MKII studio hoofdtelefoon 

5 maart 2018

Afgelopen zaterdag was er tijdens een Cubase cursus voor de 2e keer in een beperkte periode een Philips hoofdtelefoon stukgegaan. Mechanisch heeft kunststof en de Philips bouwwijze ook slechts een beperkte 'houdbaarheidsdatum'. Ze hebben het ongeveer 10 jaar volgehouden.
Om deze reden heb ik vandaag besloten het risico niet te nemen dat de andere 2 hoofdtelefoons ook nog kapot gaan tijdens het werk met klanten. Dus meteen maar een heel arsenaal AKG hoofdtelefoons met een meer dan prima reputatie aangeschaft. 3 AKG K-92 gesloten hoofdtelefoons voor de muzikanten, 2 AKG K-271 MKII hoofdtelefoons voor de mensen achter het mengpaneel tijdens het recorden, en een AKG K-240 Studio voor tijdens het mixen en masteren. Dit is tegenover de gesloten K-92 en K-271 MKII hoofdtelefoons, een half-open model. Daarmee kun je nog wat langer achtereen werken zonder vermoeide oren te krijgen.
De hoofdtelefoons zullen binnen zijn voordat ik mijn volgende klant in de studio heb.

Natuurlijk kunnen alle hoofdtelefoons in de studio gelijktijdig worden gebruikt via de ART HeadAmp6 Pro hoofdtelefoon-versterker.


 

3 maart 2018

Vanochtend had ik Rene weer in de studio voor zijn 2-wekelijkse Cubase/WaveLab sessie. We zijn weer een stukje opgeschoten. Tevens heeft hij zijn Steinberg cc121 mee naar huis genomen om Cubase en WaveLab eenvoudiger te kunnen bedienden. Veel succes en tot over 2 weken Rene!

En vanmiddag had ik Will uit Zuid-Limburg op bezoek om voor zijn zeer specifieke vragen samen zijn Roland Integra-7 te doorgronden. We hebben een aantal MIDI issues doorgenomen en zijn Integra figuurlijk op zijn kop gezet. Will weet nu goed wat er betreft zijn specifieke vragen met de Integra wel en niet kan, en heeft nu een flinke klus voor de boeg om zijn MIDI bestanden Integra-fit te gaan maken. Veel succes ermee Will!


Eerder zaterdagochtend heb ik mijn recent aangeschafte Soundtracs Topaz Project 8 32-32-8-2 mengtafel naar Hureka gebracht om een fader te laten herstellen en de lampjes van de VU's te laten vervangen. Als het goed is gaat deze mixer begin april in de studio geplaatst en aangesloten worden. 

24 februari 2018

Mijn cursiste voor vandaag heeft zich met griep afgemeld. Van harte beterschap Miranda! Je nieuwe afspraak is ingepland.


 

22 februari 2018

Vandaag is de laatste Cubase 9 maintenance update 9.0.40 uitgekomen voor alle Cubase versies. De update is inmiddels geïnstalleerd bij AMPS Recordings in de studio.


 

17 februari 2018

Vanochtend had ik Rene weer in de studio voor zijn vervolg van Cubase. We hebben zijn lijstje vragen weer afgehandeld en Rene heeft genoeg te oefenen voor zichzelf tot de volgende les. Succes Rene, en tot over 2 weken!


Vanmiddag was ik bij Marmalade Music in Delft om de door mij aangeschafte Joemeek VC1Qcs channel strip op te halen. De Joemeek channel strip is inmiddels ingebouwd in het rack en wordt binnenkort in bedrijf genomen. 

13 februari 2018

Recent ben ik lid geworden van het forum homerecording.be. Geen onverdeeld succes. Ik zocht een forum waar veel discussie en informatie zou zijn over recording, microfoons, hardware etcetera. Dat viel bij de zuiderburen nogal tegen. Er zijn weinig actuele discussies en er zitten een paar zogenoemde trollen op die de zaak alleen maar willen ophitsen en verstieren. Dus ben ik lid geworden van hun engelstalige naamconcurrenten homerecording.com. Dat ziet er al een stuk beter uit. 

10 februari 2018

Vandaag had ik Joe uit Rotterdam in de studio om aanwezig te zijn bij de mastering van 3 van zijn tracks. Ik heb hem er zelf bij omdat dat het snelst en eenvoudigst communiceren is wat betreft zijn songs. Je kunt tracks op vele wijzen masteren, maar het moet natuurlijk wel ook zijn wat de klant wenst. Vandaag is het allemaal prima bij elkaar gekomen en we zijn beide tevreden over de mastring van zijn songs..

Nadat hij de tracks na de sessie thuis nog meermaals heeft geluisterd is hij nog enthousiaster geworden. Dat betekent dat ik mijn werk goed gedaan heb. Dat stemt tevreden. 

7 februari 2018

Vanavond heb ik een Joemeek VC1Qcs channel strip gekocht als 2e channelstrip in de studio. Deze heeft een heel andere klankkleur als de TL Audio Ivory 2, en is daarmee een goede aanvulling in de studio.


De Joemeek VC1Qcs channelstrip 

4 februari 2018

Deze zondag heb ik met mijn broer de Soundtracs Topaz Project 8 32-channel mixing console opgehaald in Wörth am Main (D). De 385km afstand had ik afgewogen als te doen bij de aanschaf via Ebay (alleen ophalen). Hierdoor had ik natuurlijk een stukje minder concurrentie bij de koop, dan wanneer de halve wereld mee kan bieden. De bieding was enkel toegankelijk voor mensen met een Duitse Ebay account. Dat heeft dan zo zijn voordelen.
De rit heen en weer (770km totaal dus) was aangenaam en op de terugweg lag deze grote console achterin de auto. Ik laat er nog een paar kleine dingen aan doen, want dat is niet meer mogelijk als hij eenmaal aangesloten en in gebruik is. Over enkele weken zal de console operationeel zijn in de studio. Het goede nieuws is: er kan weer meer worden aangesloten! 

3 februari 2018

Vandaag had ik Rene weer in de studio voor zijn vervolgles. We hebben nog even wat puntjes van de vorige keer doorgenomen en zijn verdergegaan met zijn nieuwe vragen. Waaronder het importeren en bewerken van een track, en hoe een vocaltrack aan te maken en op te nemen bij een instrumentale song. Rene heeft heel wat huiswerk, en over twee weken zien we elkaar weer.


 

28 januari 2018

Vanavond heb ik via Ebay.de een Soundtracs Topaz Project 8 32-channel inline console aangeschaft. Momenteel heb ik hetzelfde model, maar dan de 24-kanaals versie. De 24-channel versie heeft als inline console 48 kanalen beschikbaar in mixdown. Echter was dit voor mij te weinig(!) geworden. Vandaar dat ik nu een Soundtracs Topaz Project 8 32-channel inline heb gekocht, met 64 kanalen in mixdown.
De mixer is voor verkoop door een bedrijf helemaal schoongemaakt van binnen. Er dient enkel 1 fader vervangen te worden door een nieuwe 100mm ALPS fader en een lampje van de 2 VU-meters doet het niet meer, dus die laat ik dan meteen beiden vervangen door Hureka.


 

27 januari 2018

Vandaag is de Jackson DKMG elektrische gitaar verkocht.


 

20 januari 2018

Vandaag had ik Rene in de studio. Met Rene heb ik al eerder gewerkt en was de weg naar mij toe voor Cubase een eenvoudige, Met Rene heb ik een traject afgesproken van om de week een paar uur cursus vanaf eind januari tot en met mei van dit jaar. De vragen die Rene voor de 1e keer bij zich had, zijn allemaal beantwoord en hij kan nu aan de slag met het in de praktijk brengen ervan. Tot over 2 weken Rene!


 

19 januari 2018

Vanavond met de SPL Kultube en het nieuwe lampje voor de VU naar Hureka in Zevenaar om het lampje erin te laten zetten. Ongeloofelijk, maar een half uurtje later was hij alweer klaar. Dus snel weer terug naar de winkel om onder het genot van een kop koffie en een praatje over muziek, apparatuur en computers, de SPL weer op te halen. Wat een service van Hureka!


 

17 januari 2018

Vandaag is van SPL het lampje voor de VU meter van de Kultube stereo compressor binnengekomen. Op mijn vraag of dat lampje (eenvoudig) te vervangen is, heeft SPL me gewoon meteen gratis een nieuw lampje voor de VU meter op de post gedaan vanuit Duitsland. Wat een service van SPL! Ik kan niet anders zeggen.

Dit weekend gaat het lampje door mijn elektronica reparateur Hureka uit Zevenaar in de Kultube gezet worden.


 

11 januari 2018

Deze donderdag is mijn SPL Kultube stereo compressor binnengekomen. Hij is in het rack ingebouwd, aangesloten in de mastering keten en direct in gebruik genomen voor het masteren van een track voor een professionele pop-rock video. De video is van de band Sarah Jurassica Parker uit Nijmegen en deze video wordt gemaakt door mijn dochter als examenopdracht. Dan moet de sound natuurlijk ook perfect zijn. En daar zorg ik graag voor.
Voor het masteren van de muziek zijn de Drawmer 1973, SPL Kultube, Elysia xfilter en SPL Stereo Vitalizer mk2 ingezet. En wel met een heel stevig resultaat. Het geluid 'staat als een huis'. Ik ben zeer benieuwd naar het eindresultaat.


De SPL Kultube stereo compressor 

6 januari 2018

Vandaag was ik in Nijmegen bij Tom. De Tyros 4 mag plaatsmaken voor de Tyros 5, er dient nog een MIDI device ingeregeld te worden in zijn Cubase Pro 9 en nog wat kleine dingetjes. Het is heel erg prettig werken met Tom, niet in de laatste plaats wegens zijn ongeremde enthousiasme voor muziek. Alles werkt prima en de Cubase template is bijgewerkt naar de actuele setup met de Tyros 5 en met een paar VSTi's die in de komende periode zeker gebruikt gaan worden. Heel veel succes en tot gauw weer Tom! 

5 januari 2018

Deze vrijdag zijn mijn Samson Powerbrite PB10 Pro powerconditioner met wat extra kabels en de Blue Baby Bottle SL microfoon binnengekomen. De Samson Powerbrite is inmiddels gemonteerd en aangesloten in het mastering-rack en doet zijn werk. Binnenkort kan er wat getest gaan worden met de Blue Baby Bottle SL microfoon. 

3 januari 2018

Vandaag wat klein materiaal zoals een power conditioner en kabels gekocht om de SPL Kultube en de andere apparatuur uit het mastering rack met een aparte switch te kunnen aan- en uitschakelen. Verder ook nog een Blue Baby Bottle SL aangeschaft om de set beschikbare microfoons in de studio compleet te maken. Voor iedere stem hebben we nu wel een geschikte microfoon paraat. 

1 januari 2018

 

Happy New Year 2018

 

Arno Rijpma wenst iedereen namens AMPS Recordings een gezond, goed en muzikaal 2018!

 
 

Actueel nieuws

 

Hier vind u het actuele nieuws over AMPS Recording.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelt in en rond de studio. 

 

Volg AMPS Recordings ook op Facebook

 

Nieuwsarchief

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren. Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar. 

In het gastenboek vind u reacties van klanten over AMPS.