Nieuws 2021

 

Hier vind u het nieuws over AMPS Recording uit 2021.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelde in en rond de studio in dat jaar. 

 

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren.

Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar.

Of ga via deze link direct naar het actuele nieuws.

 

 


 

31 december 2021

Voor 2021 de laatste Cubase van dit jaar besteld voor een klant op de laatste dag van het jaar. Tot in 2022!

Op de valreep van 2021 een MIDI Quest Pro 12 voor een klant aangeschaft. Hiermee kan hij het overgrote deel van zijn 100+ synthesizers volledig aansturen vanaf zijn PC. Je kunt er allerlei instellingen en patches van je synths op afstand via SysEx mee aanpassen. Over een week gaan we het installeren. MIDI Quest ondersteunt trouwens ook VST2 en VST3, wat het nog gemakkelijker zal maken.

Wij wensen iedereen alvast een fijne jaarwisseling en een goede start van het nieuwe jaar.


 

22 december 2021

Vanavond heb ik Boudewijn uit Gouda op afstand 2 uren support gegeven met de licensering van een VST software pakket en Cubase. De licensering wil niet lukken wegens een fout (-melding) in de software, maar alle Cubase vragen hebben we uitgebreid kunnen behandelen en uitleggen. Dus Boudewijn kan voor nu weer verder met Cubase.
Tot gauw Boudewijn, en prettige feestdagen!


 

20 december 2021

Vanavond heb ik Matt uit Boxmeer op afstand een uur support gegeven met betrekking tot de vragen en issues die hij ervoer. Zo loopt een project vast bij het opstarten, waarbij blijkt dat hij eens een Cubase Pro demo had geïnstalleerd en daarvan een plugin gebruikte waar hij geen licentie voor heeft (hij werkt met Cubase Artist). En dat gaat in Cubase dan natuurlijk niet goed. In een backup versie van het project hebben we de plugin eruit gehaald en dat werkt nu weer goed. Nog een aantal andere vragen behandeld en Matt kan weer vooruit.
Veel succes ermee en prettige feestdagen Matt!


 

18 december 2021

Vandaag ben ik weer bij Wouter in Nijmegen. We gaan veel aangeschafte VST's en VSTi's van Audio Ease (Altiverb 7) en Steinberg (Absolute 5) downloaden en installeren. En verder met MIDI Program Changes op zijn vele hardware FX processors.
Veel succes en tot in januari Wouter!


 

16 december 2021

Deze avond heb ik René uit Putte (N-Br.) ruim een uur support op afstand gegeven. Hij had een aantal praktische vragen die we samen behandeld hebben van het exporteren van MP4 met in Cubase opgenomen geluid tot het 'oppoetsen' van een matige mono-track naar iets wat een stukje beter klinkt. Binnenkort maken we weer een afspraak voor een les in de studio in Zevenaar. Voor nu heel veel succes René en alvast fijne feestdagen!


 

28 november 2021

Om het kwartet van 4 klanten op locatie in 4 dagen vol te maken zijn we vandaag in Niedermörmter (bij Kalkar D) voor de gewenste support met Cubase. Hij krijgt de nieuwste Cubase Pro update geïnstalleerd, een aantal nieuwe Windows updates, en dan gaan we aan de gang met zijn setup en template. We maken zijn template helemaal af met enkele nieuwe features als MIDI sporen voor zijn MIDI-gestuurde FX processors om daar aan de start van iedere song de juiste program changes heen te kunnen sturen, zodat iedere song meteen de juiste FX heeft ingesteld. Verder lopen we zijn template en complete hardware- en software-routing na en zetten de puntjes op de "i". Frans kan nu probleemloos van start met zijn muziek.
Tot de volgende keer Frans!


 

27 november 2021

Deze zaterdag ben ik weer bij Ralph in Utrecht. We zijn vandaag vooral bezig met het upgraden van zijn DAW Cubase naar de Pro 11 versie en updates van Arturia en enkele andere pakketten. En natuurlijk de nodige Cubase tips.
Heel veel succes weer en veel plezier met je muziek Ralph!

P.S. Van Ralph heb ik zijn Arturia KeyLab MKII 61 overgenomen. Deze had hij over en gaat bij AMPS Recordings gebruikt worden wegens de feilloze integratie met de Arturia plugins.


 

26 november 2021

Vandaag ben ik bij Matt in Boxmeer voor zijn cursus Cubase. We beginnen met het opschonen van demo software content. Daarna de online Black Friday aanbieding van Steinberg Cubase Artist met 30% korting en nog 2 akoestische gitaar VST's van Steinberg en NATIVE INSTRUMENTS. Na alle downloads en installaties beginnen we dan met zijn Cubase vragen. Matt krijgt les en tips over de balangrijkste zaken waarmee hij bezig wil gaan in Cubase en kan voor nu aan de slag.
Veel succes Matt.

Later op de avond heb ik online nog een nieuwe synthesizer standaard met extra accessoires aangeschaft om ook het derde toetsenbord, ditmaal een controller keyboard en geen synthesizer, kwijt te kunnen in de inmiddels volle studio. Binnenkort is het dus weer tijd voor een paar kleine veranderingen in de studio. Gauw meer daarover....


 

25 november 2021

Vandaag ben ik bij Dick in IJsselstein om hem te ondersteunen met zijn Steinberg licensing issues. Ook zijn er nog diverse componenten te installeren die ook bij Cubase Artist 11 horen. Zoals de HALion Sonic SE en Groove Agent SE engines. Dat maken we vandaag allemaal helemaal voor elkaar.
Alles is vandaag weer prima gelukt. Veel succes ermee Dick!

Het is weer de tijd van het jaar. Black Friday (ja, ook al op donderdag en nog eerder. En het gaat door tot na het weekend met Cyber Monday). Dus vanavond hebben we betaalbaar de updates van Arturia V Collection 8 en FX Collection 2 aangeschaft. En ook nog een soundset add-on van Steinberg.
 

20 november 2021

Dit weekend geen klanten wegens een preventieve Corona test. Heb je symptomen of een vriend of bekende met Corona, laat je dan testen! En laat je vooral vaccineren! Daarvoor komende week een volle agenda met cursussen op locatie vandonderdag tot en met zondag! Er vanuit gaande dat de uitslag van de preventieve Corona test negatief is natuurlijk. Volg de Corona beleidsrichtlijnen en blijf gezond!


 

15 november 2021

Vanavond heb ik Michel weer verder geholpen met Cubase MIDI en de Arranger Track. Michel kan daar nu volop mee aan de slag. De volgende les is in 2022.
Tot dan Michel!


 

13 november 2021

De klant van vandaag, zaterdag 13 november, heeft afgezegd met verkoudheidsklachten. Heel goed. Dank voor de melding Wouter. Als je een afspraak hebt, en je niet goed voelt, zeg je je afspraak af en laat je testen!
Beterschap Wouter!


 

10 november 2021

Vandaag heeft Steinberg bekend gemaakt dat de volgende Cubase versie Cubase 12 is en deze in 2022 vrijgegeven zal worden. Er komt dus ditmaal geen X.5 versie. We hoeven dus niet rond de Black Friday periode te wachten op de aankondiging van Cubase 11.5.


 

8 november 2021

Vanavond heb ik Cil support gegeven wegens wat hickups met zijn twee computers, een 'vaste' PC en een laptop. Beide zijn weer helemaal ge-update op zowel OS vlak (Windows 10) als ook op het vlak van Cubase en de Steinberg driversoftware. Waarschijnlijk zit het issue hem in een plugin die 'niet zo goed is geschreven'. Over enkele dagen en wat testjes van Cil weten we daar meer over. To be continued...


 

6 november 2021

Vandaag ben ik weer bij Wouter in Nijmegen. We concentreren ons op de 3 MIDI poorten waarmee MIDI Program Changes worden uitgestuurd naar in totaal ruim 30 FX processors in zijn studio. We maken veel progressie op apparaten die niet mee wilden switchen en krijgen alles goed aan het werk. Vooral manuals lezen en wat Try & Error. Zo krijgen we alles perfect werkend.


 

1 november 2021

Vanavond heb ik in Doesburg een Marshall JCM2000 TSL60 buizen gitaarversterker 'head' opgehaald die ik heb aangeschaft via Marktplaats. Hiermee is dan ook de versterker collectie bij AMPS Recordings compleet.
 

31 oktober 2021

Via Marktplaats vandaag een deal gesloten voor een Marshall JCM 2000 TSL60 Triplex Super Lead 60W buizen 'head' gitaarversterker. Hij staat te koop in de plaats waar ik momenteel werk, dus dat wordt direct na het werk ophalen en dan thuis in de studio zijn plaats geven. Dit is dan de laatste versterker, want meer ruimte voor versterkers of cabinets is er niet.
Hiermee hebben we dan een mooie keuze uit combo versterkers (analoog en modeling), buizenheads, stacks met pre-amp en eindversterker en cabinets in de studio. Er is nu de keuze uit 7 combo's, 3 buizenheads, 2 stacks en 3 2x12 cabinets in de studio. Genoeg smaken dus.


 

30 oktober 2021

Vandaag in de studio tijd gehad om een aantal van de recent aangeschafte gitaarversterkers aan te sluiten en te testen. We zijn bezig geweest met de Engl Amps Fireball 60 buizen head met E212 cabinet, de Blackstar Amplification HT Stage 100 head met de Randall Amplifiers RD212 cabinet, de Hughes & Kettner Attax 100 combo (oude model uit de 90-er jaren) en de Peavey Electronics Vypyr VIP2 modeling combo met de Sanpera II floorboard footswitch. Tevens ook nog op een bestaande stack de Koch Amps T212 cabinet getest.

Dus voor gitaar hebben we een heel flink palet aan klankkleuren beschikbaar. We hebben namelijk ook nog versterkers van Fender, Marshall Amplification, Orange Amplifiers en VOX amps en nog pre-amps van o.a. Boss, Zoom en Rocktron staan. Genoeg keus dus voor de perfecte gitaarsound bij AMPS Recordings.


 

22 oktober 2021

Dit weekend wegens een griepgeval bij AMPS Recordings geen activiteiten in de studio.


 

18 oktober 2021

Vandaag was ik in Colmschate bij Deventer een Engl Amps E212VH 2x12" gitaarcabinet ophalen voor in de studio. We hebben nu dus 2x12" cabinets van Randall, Koch en ENGL in de studio.


 

16 oktober 2021

Vandaag ben ik weer bij Wouter in Nijmegen. We hebben ons vandaag vooral bezig gehouden met het schakelen van de patches van zijn MIDI gestuurde FX processors met program changes vanuit Cubase. Een wereld te ontdekken!
Veel succes Wouter en tot volgende week.


 

9 oktober 2021

Vanochtend in Nijmegen bij tools4tones een Koch TS212 180W (2x90W) cabinet gekocht voor in de studio. Dat betekent trouwens ook dat de Ashdown Fallen Angel FA412 4x12 en de ENGL E412 4x12 cabinets naar een nieuwe eigenaar mogen gaan.Daarna ben ik weer bij Wouter in Nijmegen en werken we aan een studio template met alles wat daarbij komt kijken.


 

4 oktober 2021

Als je gek bent op studio techniek, maar vooral gitaren en versterkers, zijn dit toch wel twee must-see video's van Produce Like A Pro.

Produce Like A Pro is sowieso een geweldig Youtube kanaal voor studio nerds/freaks etcetera.
Check het Produce Like A Pro Youtube channel.
Veel kijkplezier!


 

3 oktober 2021

Vandaag was ik in Niedermörmter in de buurt van Kalkar bij Frans. Frans is een vaste klant maar was om diverse redenen de afgelopen anderhalf jaar niet aan muziek maken toegekomen. We hebben Windows en Cubase ge-update. Verder de Cubase Pro 11 upgrade gedaan en ook ge-upgrade van Absolute 3 naar Absolute 5. Alles is weer goed werkend en over 3 weken gaan we weer verder met de cursus Cubase.
Tot dan Frans!


 

2 oktober 2021

Vandaag had ik Arjan in de studio. We zijn vooral bezig geweest met de basisinstellingen van de hardware en de software en de opbouw van sporen en tracks voor het multitrack recorden en mixen van bands. Arjan heeft vandaag heel veel opgestoken en kan nu vol aan de slag met Cubase 11.
Heel veel plezier en succes Arjan!


 

27 september 2021

Vanavond heb ik Michel uit België weer een uur op afstand cursus Cubase gegeven. Vandaag waren we vooral bezig met de Arranger track en als ondersteuning daarvoor de Marker Track.
Veel succes met experimenteren Michel, en tot over een paar weken!


 

26 september 2021

Vanmiddag heb ik in Hengelo de ENGL Fireball 60 buizen top opgehaald.
 

25 september 2021

Vandaag ben ik bij Wouter in Nijmegen en zijn we weer bezig met de volgende Cubase les. We hebben eerst een recap gedaan van de lessen van voor de zomervakantie. Wouter kan weer even vooruit en over 2 weken gaan we weer verder.

In de namiddag heb ik in Mill de Blackstar HT Stage 100 buizen 'head' versterker met de bijbehorende Blackstar 4-button footswitch opgehaald. De eerste maar zeker niet de laatste full-tube buizenversterker in de studio.
 

23 september 2021

Vanavond heb ik Arjan een uur op afstand geholpen met zijn vragen over Cubase. Arjan kan nu weer verder experimenteren met wat hij geleerd heeft en neemt weer contact op als er daarover weer nieuwe vragen zijn ontstaan, wat zeker zal gebeuren. Tot dan Arjan, en ondertussen veel succes en plezier met je ontdekkingstocht.


 

22 september 2021

Vandaag is de Peavey Electronics Sanpera II Foot Switch binnengekomen. Dit is de controller floorboard voor de Peavey Vypyr VIP2 modeling combo die we gisteren hebben opgehaald.
 

21 september 2021

Vandaag is de Cubase 11.0.40 maintenance update voor alle Cubase 11 versies uitgekomen. De update is gratis voor Cubase 11 gebruikers.

Vanavond heb ik in Diepenveen de via marktplaats aangeschafte Peavey Vypyr VIP2 modeling bas/gitaar/acoustic combo opgehaald. Waarschijnlijk komt morgen de bijbehorende Peavey Sanpera II Foot Controller binnen waarmee de Peavey Vypyr VIP2 perfect bediend kan worden tijdens het spelen.
 

20 september 2021

Vanavond zijn we bezig geweest met de eerste mix van de nieuwe EP van Sarah Jurassica Parker. Dat gaat wat moois worden....


 

19 september 2021

Deze zondag ben ik bij Richard in zijn studio in 's-Hertogenbosch. We gaan bezig met een aantal items waaronder zijn hardware configuratie, MIDI en het installeren van aanvullende VST's.

Vanavond in Druten de Hughes & Kettner Attax100 hybride gitaarversterker combo met voetpedaal opgehaald. Deze amp is voor zijn leeftijd echt in onberispelijke staat!
 

18 september 2021

Vandaag had ik Jan uit Lemmer in de studio. Jan werkt met Steinberg Cubase 8 en Hauptwerk, een kerkorgel 'semi-VST' instrument. Jan maakt ook composities in Cubase om deze te publiceren als notenschrift. We hebben vandaag zijn Cubase vragen behandeld en Jan heeft geleerd wat hij wilde.
Veel succes ermee Jan.

Verder heb ik vandaag via marktplaats een Peavey Vypyr VIP2 gitaar/bas combo hybride modeling versterker aangeschaft. Daarbij dan ook maar online meteen een B-stock Peavey Sanpera II controller voor de Vypyr VIP2 gekocht om de versterker optimaal te kunnen bedienen tijdens het spelen.


 

17 september 2021

Vanavond heb ik mijn gebruikte ENGL 412 stereo cabinet thuis geleverd gekregen. Enkel het ENGL logo is er af, dus die hebben we alweer online aangevraagd bij ENGL zelf. De cab moet nog wel op de plaats van de Ashdown Fallen Angel FA412F komen. Die mag dan naar een nieuwe eigenaar toe.
 

16 september 2021

Vandaag heb ik online een gebruikte ENGL 412 2x100W stereo 4x12" speaker cabinet gekocht. Deze ENGL gaat dan de Ashdown Fallen Angel FA412F vervangen. De Ashdown Fallen Angel FA412F 240W stereo cabinet komt dus in de verkoop.

Verder had ik vanavond Arjan weer in de studio voor support met zijn Cubase 5. We hebben zijn Cubase 5 nog een keer opnieuw geïnstalleerd en met de uitgebreide opties nu ook de instrumenten meegenomen. Nu hebben we wél GrooveAgent One mét drumgeluiden. We hebben wat instellingen gemaakt en zijn meteen begonnen zijn Steinberg Symphonic Orchestra gaan installeren. In de tussentijd wat les en tips over Cubase gegeven en een basis template voor Arjan gemaakt.
Heel veel succes Arjan, en tot een volgende keer!


 

14 september 2021

Vandaag heb ik online een gebruikte Hughes & Kettner Attax 100 gitaar combo (oud model) gekocht. Deze Hughes & Kettner komt bij de verzameling gitaarversterkers voor nog meer klankkleur keuze bij het spelen en opnemen van gitaren. De Hughes & Kettner zal in het weekend door ons opgehaald gaan worden.


 

12 september 2021

Vanmiddag heb ik in Almelo de Randall Amplifiers RD212-D stereo 2x12" speaker cabinet opgehaald. Deze cab komt achter de set met de Zoom 9050 pre-amp, de Peavey Electronics AMR Tube Sweetener en de Rocktron Velocity 100.


 

11 september 2021

Vanochtend had ik Jeroen uit Eindhoven in de studio voor zijn eerste Cubase les. Jeroen is dit seizoen student van Sound Education Nederland (waar ik ook als Cubase docent aan ben verbonden) en wil zich alvast goed oriënteren op Cubase en de diverse mogelijkheden van het werken met de combinatie van hardware en software. Jeroen heeft in een paar uren heel veel gezien en opgestoken en weet nu al een stuk beter welke richting hij op wil inzake keuzes van aanschaffingen en workflow.
Tot binnenkort bij een avondles op afstand of de eerste groepsles bij Sound Ecucation Jeroen!


 

9 september 2021

Vanavond heb ik Nico uit Rotterdam online een uur geassisteerd met het maken van zijn eerste Steinberg Cubase template. Als hij gewend is met het werken met deze template en toe is aan de volgende stap neemt hij weer contact op voor het vervolg.
Veel succes voor nu Nico!


 

8 september 2021

Vanavond heb ik Eddie van advies voorzien voor de aanschaf van een nieuwe krachtigere studio PC. Met de informatie die we nu van hem hebben kunnen we twee offertes aanbieden en dan samen weer overleggen om te beslissen wat het definitief gaat worden. Maar dat het een mooie en veel krachtigere computer gaat worden dan waarmee hij nu werkt is zeker! We gaan nu aan het werk met de offerte.
Tot gauw Eddie!

Later vanavond heb ik Jurgen 2 uren Cubase les gegeven. Jurgen gaat spraak verhalen opnemen met Cubase. We hebben een recap gedaan van de vorige les en zijn daarna nog dieper ingegaan op de De-Esser, de EQ en de compressor en de limiter. Daarna nog even wat knippen en plakken, het maken van een mixdown en de export ervan naar wav of MP3. Jurgen kan nu vol aan de slag met de verhalen.
Heel erg veel succes en plezier ermee Jurgen, ik weet zeker dat het heel leuk gaat worden!


 

6 september 2021

Vanavond heb ik Boudewijn uit Gouda wederom op afstand support gegeven voor een aantal zaken omtrent derden VST plugins voor het werken met Cubase. Voor een foutmelding van Antares moet hij contact met het bedrijf op gaan nemen, dat is zonder de support van het merk niet op te lossen. De issues met zijn IK Multimedia hebben we wel volledig kunnen tackelen en dat werkt nu allemaal naar behoren. Daarna nog geholpen met wat knelpunten voor Boudewijn met Cubase. Hij kan voor nu weer verder en in oktober ben ik weer op locatie bij hem present in Gouda.
Tot dan Boudewijn!


 

4 september 2021

Vandaag had ik Renze uit Nijmegen in de studio voor het oplossen van een aantal issues met de combinatie van Cubase 6 met zijn TASCAM Model 12 mixer/interface. We hebben alle issues opgelost, vooral instellingen op de Tascam. Renze kan nu vol aan de slag met het opnemen in Cubase met de Model 12.
Succes ermee Renze!


 

2 september 2021

Vanavond heb ik via marktplaats een Randall RD212-D stereo 2x 12" gitaar cabinet gekocht. Over iets meer dan een week ga ik hem ophalen.

 

31 augustus 2021

Vanavond had ik Arjan in de studio voor support met Cubase 5 (jawel, Cubase 5 uit ca. 2006). We zijn een eind op weg om alles goed werkend te krijgen. De eLicenser werkt weer, we hebben zowel het MIDI keyboard via USB als ook zijn Steinberg UR22 aan de praat. Nu nog de VST soundsets die bij Cubase 5 horen weer aan het werk zien te krijgen. Over 2 weken gaan we verder.
Tot dan Arjan!


 

28 augustus 2021

Vandaag had ik Wim uit Rijen in de studio voor hulp met zijn VST's op de Macbook Pro. We zijn tot de conclusie gekomen dat het het beste is het systeem opnieuw in te richten. Helaas is een Macbook voor non-mac adepts niet helder en logisch ingericht qua bestandsindeling.
Veel succes met de installaties Wim!


 

25 augustus 2021

Deze woensdagavond heb ik Jurgen uit Vught op afstand 2 uren Cubase les gegeven en van diverse adviezen mogen voorzien. Jurgen kan voor de komende tijd weer vooruit. Over een paar maanden zal het weer tijd zijn voor een volgende les en neemt hij weer contact op.
Succes Jurgen, en tot dan!

Verder houdt Steinberg momenteel uitverkoop. Ze hebben mooie VST instruments, sounds en loopsets en DAW's in de aanbieding in hun summersale. Dus als er wat van je gading bij zit, moet je nu je slag slaan! Wij hebben bijvoorbeeld 'Voice of wind: Adey' van Soundiron aangeschaft. Een mooie aanvulling in de studio voor niet veel geld. Ga naar de aanbiedingspagina van Steinberg.


 

24 augustus 2021

Deze avond heb ik Nico uit Rotterdam support op afstand gegeven met de aansluiting van zijn Roland Juno DS op zijn Focusrite interface en het werken met Instrument Tracks, Rack Instruments en MIDI sporen in Steinberg Cubase. Nico kan nu weer verder en zal zeker nog een keer terugkomen om op afstand een passende template door ons te laten bouwen zodat hij in het vervolg altijd snel met een nieuw project kan starten.
Veel succes en plezier Nico!


 

23 augustus 2021

Vanavond heb ik op afstand support gegeven aan Boudewijn uit Gouda. Boudewijn heeft wat storingen op zijn Mac met ruis. De oorzaak is snel gevonden. Zijn iMac was gecrasht en hiervoor is een nieuwe gekomen. Het oude systeem kon nog wel gekloond worden. Dus het meeste werkt. Maar behoudens de software van Steinberg die gelukkig met een USB dongle werkt, moet alle software weer opnieuw gelicenseerd worden. Echter moet je dan je oude licenties eerst de-activeren. Maar dat gaat niet meer omdat die defect is en niet meer bestaat. Dus er wordt contact opgenomen met de support van Antares en van IK Multimedia om hem behulpzaam te zijn de VST's die hij van die merken heeft weer opnieuw te licenseren. Veel succes daarmee Boudewijn, en tot in oktober in Gouda voor onze volgende afspraak in je studio.


 

21 augustus 2021

Vandaag is mijn via ebay tweedehands aangeschafte Wittner metronoom binnengekomen. Het is een ouder model (Made in W-Germany, dus gemaakt tussen 1945 en 1991) van mahonie met bel. Dus het meest luxe model. Wittner is een oud Duits merk dat is opgericht in Duitsland in 1895. Een leuke en praktische aanvullende accessoire voor in de studio.


 

20 augustus 2021

Vanavond heb ik Renze uit Nijmegen op weg geholpen met zijn nieuwe Tascam model 12 in combinatie met zijn Cubase 6. We hebben de Tascam aan het werk en gaan binnenkort hier bij AMPS Recordings verder met zijn laptop, Cubase en de Tascam om er voor Renze het maximale uit te kunnen gaan halen. tot over 2 weken Renze!


 

19 augustus 2021

Deze donderdagavond was ik bij Jac in Elst voor ondersteuning met het kiezen, selecteren en installen van VST instrumenten en mixtechniek. We hebben veel behandeld en een flink aantal issues opgelost.
Heel veel succes met je opdracht Jac, en ik zal zeker het eindresultaat van je gaan horen. Dat moet heel goed gaan worden.


 

18 augustus 2021

Vanavond was ik bij Rik in Doesburg. Rik werkt op een Mac en is helemaal weg van de nieuwe mogelijkheden van Band-in-a-Box. Deze heeft nu ook een VST plugin om te draaien in je DAW host. Hierin had Rik wat hulp nodig en dat is gelukt. Rik kan nu met Band-in-a-Box én standalone én in Cubase werken en zo alles doen wat hij wil zoals hij het zich voorstelde.
Heel veel plezier en succes ermee Rik, en tot ziens!


 

17 augustus 2021

Vanavond heb ik Ralph uit Utrecht op afstand geholpen met het installeren van een paar nieuw aangeschafte VSTinstruments van KORG. Verder druk doende geweest met het installeren en instellen van een WD MyCloud Home 8TB drive die hij op mijn advies had aangeschaft. Echter is de WD software niet meer zo gebruikersvriendelijk als hij wel eens geweest is. We moeten nog wat issues oplossen, maar zijn overtuigd dat we het voor elkaar krijgen. Anders zal ik WD niet meer adviseren aan mijn klanten.
We gaan het zien....


 

16 augustus 2021

De vakantie is inmiddels weer voorbij. Vanavond heb ik Michel uit België weer Cubase cursus op afstand gegeven. In deze les hebben we het issue 'ik heb geen geluid' behandeld aan de hand van een voorbeeld. Hij had namelijk ook geen geluid. Het was de 'usual suspect'. De juiste driver voor de interface was niet geladen. Daarna zijn we bezig geweest met het inladen van de juiste geluiden uit zijn HALion Sonic 3 (niet de bij Cubase meegeleverde SE versie, maar de grote HALion Sonic versie die hij apart heeft aangeschaft). Michel gaat nu met een andere manier met zijn MIDI kanalen om, en dat hebben we behandeld. Hoe pas je het MIDI kanaal aan en laad je daarbij tegelijk in het juiste instrument slot in HALion Sonic het juiste geluid in.
Veel succes ermee Michel, en tot de volgende les over 2 1/2 week.


 

6 augustus 2021

Vandaag zijn de laatste accessoires voor de studio binnengekomen. Twee gitaarstandaards, één voor 7 gitaren van Rockstand by Warwick en één voor 3 gitaren van Hercules stands. Hiermee hebben we meer flexibiliteit in de studio want het Hercules rack is heel gemakkelijk te verplaatsen, dé oplossing in een kleine studio. De herinrichting van de studio is nu gereed. We hebben meer apparatuur (o.a. 3 gitaarversterkers) en toch meer ruimte.


 

5 augustus 2021

Deze donderdag hebben we de Tascam players en recorders weer aangesloten. Een flinke klus, maar alles werkt weer helemaal zoals het hoort.


 

4 augustus 2021

Vandaag nog wat accessoires voor in de studio besteld. Twee gitaarstandaards, een Warwick Rockstand voor 7 elektrische gitaren en een Hercules voor drie (semi-) akoestische gitaren. Verder wat batterijtjes voor een gitaartuner en een Minotaur gitaarband voor een akoestische gitaar.

Verder is vandaag de ZOOM G5n Multi Effects Processor binnengekomen. De ZOOM G5n kan zowel worden aangesloten op één van de aanwezige versterkers in de studio en dan via een microfoon te worden opgenomen vanaf de versterker, als ook direct op een voorversterker om van daar uit het mengpaneel in te gaan om direct te worden opgenomen. De ZOOM G5n heeft zelf 130 voorgeprogrammeerde effecten en nog 70 vrije opslagplaatsen voor eigen of gedownloade patches. Het is een veelzijdige gitaar effectprocessor voor een bescheiden prijs.
 

2 augustus 2021

Om dan helemaal compleet te zijn hebben we vandaag nog de ZOOM G5n Multi Effects Processor multi-effect gitaarprocessor floorboard aangeschaft. Deze processor heeft veel mooie presets 'on board' en je kunt regelmatig nieuwe patches downloaden van ZOOM en zelf je effecten editen met de computer en dan via de USB aansluiting naar je G5n overzetten. We zien al uit naar deze laatste studio-upgrade van de zomer.


 

31 juli 2021

Vanmiddag dan de kast gebouwd en op de plaats gezet en de studio verder opnieuw ingericht. Alles staat nu en de versterkers zijn aangesloten en getest. Enkel de racks met alle Tascam decks en players moet nog opnieuw worden aangesloten. Dat laatste is een klusje voor de komende paar weken.


 

30 juli 2021

Omdat vandaag alle verdere bestellingen binnenkomen en de studio verbouwd gaat worden is het alvast tijd om wat ruimte in de studio te maken en het rack met alle Tascam decks en players te gaan demonteren. De andere bestelde versterkers (Orange Crush 35RT en de Fender Champion 40) zijn binnengekomen met de meebestelde bijbehorende footswitches, een paar 19" kasten, een Rockstand gitaarstandaard voor 3 elektrische- en 2 akoestische gitaren van Warwick en de Fender Squier Classic Vibe 's 50s Telecaster 'Butterscotch Blonde' gitaar.
 

29 juli 2021

Deze donderdag een stellingkast gekocht om alle versterkers straks fatsoenlijk ik kwijt te kunnen en de studio toegankelijk en overzichtelijk te houden.


 

28 juli 2021

Vandaag dan bij de recentelijk bestelde versterkers ook nog maar een Fender Squier Classic Vibe 50's Telecaster besteld. Met deze Fender Squier Telecaster zijn we dan redelijk compleet met de verschillende pickup configuraties. Tevens is vandaag de Marshall MG50FX combo versterker binnengekomen.
 

27 juli 2021

Omdat je toch moet blijven investeren in je studio komen er binnenkort een paar versterkers bij. We heten immers niet voor niets AMPS Recordings. Fijn om meer keuze in klankkleur te hebben in de studio. De versterkers die erbij komen zijn een Fender Champion 40, een Marshall MG50GFX en een Orange Crush 35RT.

Deze versterkers komen dan bij de aanwezige VOX Valvetronix VT50, de Peavey Blazer 158 en de aanwezige guitar stacks met Rocktron en Zoom pre-amps en Peavey en Rocktron eindversterkers en een Ashdown Engineering Fallen Angel en een custom cabinet. Dus als je gitaar mooi op wilt nemen ben je bij AMPS Recordings aan het juiste adres.


 

23 juli 2021

Vanaf vandaag zijn we met vakantie tot en met 15 augustus. Het betekent zeker niet dat er niets gebeurd in de studio, maar in deze periode nemen we geen klanten aan. We hebben onder andere nu even tijd om wat zaken in de studio aan te passen. Daarover binnenkort meer...


 

20 juli 2021

Vandaag heb ik weer een mooie reactie mogen ontvangen voor mijn gastenboek. Dank voor je reactie voor mijn gastenboek Jurgen! De bijdrage van Jurgen staat onder 9 juni, de datum dat we op afstand zijn setup werkend hebben gemaakt.


 

18 juli 2021

Vandaag had ik Nico uit Rotterdam in de studio voor zijn 1e Cubase cursus. Nico heeft onder andere Arturia Analog Lab en wil graag goed met de combinatie Cubase en Arturia leren werken. Nico heeft vandaag zoveel mogelijk geleerd en kan daarmee nu vooruit. Hij heeft nog veel te leren en komt zeker nog een keer terug.
Veel succes Nico!


 

17 juli 2021

Vandaag was ik bij Wouter in Nijmegen voor zijn Cubase les. De laatste voor de zomervakantie. We hebben zijn Mackie Control met 2 fader unit uitbreidingen nu op de juiste manier geconfigureerd in Cubase. De rotary controller laten we voor nu even buiten de setup omdat deze niet herkend wordt als zodanig, en alles in de war gooit. Verder zijn ook alle vragen van Wouter van deze keer weer beantwoord en kan hij verder met experimenteren.
Tot de volgende les in augustus Wouter!


 

14 juli 2021

Vandaag is mijn Levy's gitaarband binnengekomen. Deze gitaarband van Levy's Leathers Ltd. Est. 1973 Crafted in Canada past perfect bij de recent aangeschafte Epiphone Les Paul "Electric Blue" Tommy Thayer signature Limited Edition. De bliksem op de gordel is als die van Tommy Thayer en vroeger Ace Frehley van KISS, helemaal passend bij de Tommy Thayer signature gitaar.

Vanavond heb ik Jurgen op afstand anderhalf uur weer een combi mogen geven van advies en Cubase les. We hebben de optische verbinding van zijn Behringer ADA8200 naar zijn Presonus 1824c tot stand gebracht zodat hij nu ook zijn oude digitale Fostex 8-channel multitracks direct op kan nemen in Cubase. Verder hebben we de clicks tussen zijn samples verwijderd via de crossfades. Er zijn nog een aantal vragen behandeld, teveel om op te noemen. We hebben de volgende les op afstand alweer ingepland staan voor na onze vakanties.
Tot in augustus Jurgen!


 

12 juli 2021

Vanavond heb ik weer op afstand een uur les gegeven aan Michel uit België. We hebben het gehad over de upgrade naar een dual-head videokaart zodat hij een tweede scherm aan kan sluiten en dan op dat tweede beeldscherm bijvoorbeeld zijn mixer weergeven. Daarna zijn we vooral bezig geweest met de structuur op mijn muziek schijf en de wijze van aanmaken van projecten op de juiste manier, MIDI files importeren en dat dan allemaal weer op de juiste manier opslaan. Na de zomer heeft hij zijn nieuwe videokaart zeker geïnstalleerd en heeft hij een aantal projecten ingericht op de nieuwe wijze in Cubase. Dan kunnen we volop aan de gang met zijn projecten uit de Yamaha Genos in Steinberg Cubase.
Tot in augustus Michel!


 

10 juli 2021

Vandaag was ik weer bij een klant met een zeer indrukwekkende studio. Natuurlijk was ik daar voor zijn Steinberg Cubase Pro 11 les. Een genot om er met hem te mogen werken.
Tot de volgende keer!


Hier ziet u een deel van de studio waar ik regelmatig Cubase Pro 11 les mag geven aan de studio-eigenaar.


 

5 juli 2021

Vanavond hebben we de laatste hand gelegd aan de installatie van de nieuwe Studio PC. Alles is nu af en klaar en operationeel. Het is een hele snelle en krachtige computer waar we de volgende jaren mee toe kunnen zonder de noodzaak om te upgraden. Met een 14-core Intel i9 processor en 3 SSD's kunnen we naar hartelust cursussen geven, opnemen, mixen en masteren zonder performance problemen van de computer.


 

3 juli 2021

Vandaag ben ik bij Stans in Doorwerth. We zijn vooral bezig met de quantize functie. Naast de MIDI quantize functie zijn we ook met audio tempo, time-stretch, warp en swing bezig geweest. Stans heeft vanmiddag alles geleerd wat ze wilde en kan weer met nieuwe inzichten en technieken verder met haar projecten.
Succes met je muziek Stans.


 

1 juli 2021

Deze avond gaan we verder met het installeren van de DAW software (Cubase Pro 11 en WaveLab Pro 10) en alle VSTi instrument plugins en VST FX effect plugins. Het overzetten van alle licenties van de software van de ene computer naar de andere valt achteraf gelukkig erg mee en kost een stuk minder tijd en moeite dan verwacht. Aan het einde van de avond hebben we 5 versies van Cubase op de PC staan. Te weten Cubase SX3, Cubase 5, Cubase 7.5, Cubase Pro 10 en Cubase Pro 11. Daarnaast staat WaveLab Pro 10 erop en het merendeel van de plugins zoals alle aangeschafte VST's en VSTi's van Waves, Plugin Alliance, Softube, Arturia, IK Multimedia en EastWest Sounds Online. Enkel wat plugins van Native Instruments moeten nog geïnstalleerd worden. Het overgrote deel van de data van de oude studio PC is al overgezet naar de nieuwe middels de NAS netwerk backups van de studio.
De komende weken hebben we alle cursisten op locatie buiten de deur, dus het is geen probleem dat nog niet alles 100% geïnstalleerd is. Wegens de verouderde drivers van ECHO kunnen we helaas niet probleemloos naar 96kHz overschakelen, maar dat is geen probleem. Dan komt er volgend jaar waarschijnlijk een MOTU 16A AVB 16 I/O 24bit 192kHz interface.


 

30 juni 2021

Vanavond heb ik mijn nieuwe studio PC opgehaald bij Hureka in Zevenaar. De computer is gebaseerd op een 14-core 3,33GHz Intel i9-10940X processor. Met 32GB DDR4 3600MHz RAM, een 500GB m.2 SSD voor het systeem, een 1TB m.2 SSD voor de samples en een 2TB SATA SSD voor de recordings kunnen we weer even vooruit.
We zijn in de avond maar meteen gestart met het installeren van alle studio software.


 

26 juni 2021

Vandaag ben ik weer bij Ralph in Utrecht. We zijn vandaag vooral bezig met rework van projectinstellingen wegens zijn gewijzigde setup. Tevens passen we zijn huidige template aan naar de nieuwe werkelijkheid.
Tot over ongeveer een half jaartje Ralph!


 

24 juni 2021

Vandaag is de Cubase 11.0.30 maintenance update voor alle Cubase 11 versies uitgekomen. De update is gratis voor Cubase 11 gebruikers.


 

23 juni 2021

Vanavond heb ik Jurgen uit Vught een uur les op afstand gegeven. Jurgen had bij AMPS Recordings zijn Cubase Pro 11 aangeschaft met daarbij een Presonus Studio 1824c en als uitbreiding op de ADAT poorten een Behringer ADA8200 Ultragain converter. We zijn vooral bezig geweest met het maken en aanpassen van enkele templates die hem het leven gaan vergemakkelijken. Op 14 juli gaan we verder met het vervolg.
Tot dan Jurgen!


 

19 juni 2021

Vandaag is de eerste echte lesdag van de 20 totaal voor Wouter in Nijmegen. Vandaag zijn we vooral bezig met data structuur en technisch met wat hardware gerelateerde zaken.
Tot over 3 weken voor de volgende les wanneer we echt inhoudelijk beginnen met Cubase.


 

15 juni 2021

Vandaag is de nieuwe Epiphone Les Paul "Electric Blue" Tommy Thayer signature Limited Edition elektrische gitaar binnengekomen. Naast dat we sowieso nog een Les Paul gitaar in de studio wilden hebben is deze "Electric Blue" Tommy Thayer signature echt een beauty. De volgende gitaar die gaat komen wordt een Telecaster model.


De Epiphone Les Paul "Electric Blue" Tommy Thayer signature Limited Edition elektrische gitaar.


 

14 juni 2021

Vanavond heb ik Jurgen support gegeven. Niet dezelfde Jurgen als vorige week trouwens. Het was deels cursus Cubase en deels apparatuur advies. Hij was helaas niet zo goed geadviseerd door de verkoper waarmee hij te maken had. De verkochte interface was enerzijds te uitgebreid maar anderzijds niet zo extreem goed als de verkoper had doen voorkomen. Dus daaruit is advies gekomen voor een mooie Steinberg UR-2RT interface, hoofdtelefoonverdeler, hoofdtelefoons en een akoestisch scherm. Daarmee kan Jurgen dan wel bereiken. Ik weet zeker dat hij de adviezen gaat opvolgen en als hij zover is neemt hij dan weer contact op voor zijn deel 2 van de cursus. Maar vandaag heeft hij in ieder geval heel veel geleerd over Cubase en over verkopers waar geld verdienen voorop staat, en niet de kwaliteit van advies voor de klant. Hopelijk doen wij dat beter.
Heel veel succes met je inruilactie Jurgen, en tot binnenkort.


 

13 juni 2021

Vanmiddag had ik een Gilroy in de studio voor zijn vocale bijdrage aan een zogeheten collaboration. Hij is gast-zanger en we hebben zijn parts vandaag opgenomen. We hebben een paar takes gedaan, die ongemixt naar het productie-team terug gaan in .WAV formaat voor het mixen. Daarna nog een ruwe mix (MP3) gemaakt voor de vocalist, zodat hij al iets tastbaars heeft. Alles is vanmiddag meteen gereed gemaakt en verstuurd. Op naar de volgende....


 

10 juni 2021

Vandaag twee nieuwe zaken in order gezet voor de studio.
Ten eerste een nieuwe studio-PC op basis van een Intel 14-core i9 processor. In deze PC komen onder andere 32GB RAM, uitbreidbaar naar 64GB en maar liefst 5 drives. 2 stuks m.2 SSD (500GB en 1TB), een SATA SSD (2TB), een SATA HDD (4TB) en een blu-ray drive.

Ten tweede een prachtige blauw-flake gitaar van Epiphone. Die zal er net iets eerder zijn dan de computer. Het is het signature model van Tommy Thayer, de Electric Blue.
 

9 juni 2021

Vanavond heb ik op afstand samen met Jurgen zijn instellingen van zijn setup afgemaakt voor zijn 16 kanalen mixdown naar zijn mixer. Hierop gaat hij zelf opgenomen reggae dubmixen en dat weer op 6 kanalen opnemen. Alles werkt nu perfect en we hebben meteen ook de eerder gemaakte template verder geoptimaliseerd.
Alvast heel veel plezier en succes ermee Jurgen, en tot de volgende les over een paar weken!


 

7 juni 2021

Vanavond heb ik Pieter 2 uren Cubase support/les op afstand gegeven. Voor Pieter is Cubase nieuw, hij kreeg een AI versie bij zijn Steinberg UR44c interface. We zijn alle instellingen voor de hardware nagelopen en daarna een aantal basiszaken in Cubase behandeld. Voor het begin weet Pieter even genoeg. Als hij er wat mee heeft geoefend en daar wat bedreven in is geraakt, gaan we weer verder. Tot dan Pieter!


 

5 juni 2021

Vandaag ben ik bij Ger in Wageningen voor zijn les mixen en masteren in Cubase met o.a. Waves plugins. Voor een heldere uitleg voor Ger hebben we het gehele proces in 4 delen opgeknipt: opnemen (de opnames zijn er al, in prima kwaliteit maar wel met overspraak wegens de live situatie), bewerken (ieder spoor afzonderlijk), mixen (het samenvoegen en verder editen wat daaruit voort komt) en het masteren (fine-tunen van de mixdown). De bedoeling van Ger was een les in mastering, maar we zijn er beide op uitgekomen dat het vooral gaat om de bewerking en het mixen. Ger was als ik het zelf mag zeggen redelijk overdonderd van de resulaten van het bewerken en opnieuw mixen van de opnames. Ger kan nu veel betere mooie mixdowns maken, en het masteren zal nu zoals het hoort om enkele procenten gaan, en niet om tientallen.

P.S. De master die Ger uit Italië terug had gekregen van de 'masteraar' hebben we beide lachend (of eigenlijk bedroefd) naast ons neergelegd, want die was misschien wel hard, maar had de song en de ambiance geen goed gedaan. Iemand die dan misschien wel de Waves Audio L3 16 plugin had, maar duidelijk toch geen verstand had van masteren. En dan helpt het bezit van een 'mastering tool' alleen ook niet. Het kan meer kwaad dan goed doen bij verkeerd gebruik.
Je weet nu wat je te doen staat Ger, veel plezier en succes ermee!


 

2 juni 2021

Vandaag mijn TC Electronic DVR250-dt reverb plugin met controller en mijn Editors Keys Cubase toetsenbord binnengekregen van Thomann. De TC Electronic DVR250-dt is gebaseerd op de legendarische EMT 250 Electronic Reverberator uit 1976. Dat was ongeveer de allereerste digitale reverb ter wereld. TC Electronic heeft deze als VST in een nieuw jasje gegoten en er meteen een leuke lookalike hardware controller op USB bij gemaakt om de VST te bedienen. Veel TC Electronic apparatuur is momenteel in de aanbieding, zo ook deze. En omdat we er toch al een oogje op hadden, hebben we dan nu toegeslagen en hem in huis gehaald voor de helft van de prijs. Dit kan ook onderdeel uit gaan maken van de cursus Cubase als cursisten daarin geïnteresseerd zijn. Nu eerst maar eens een beetje mee gaan spelen, al dan niet in combinatie met de TC2290-dt delay met controller die gisteren binnen was gekomen.

De TC Electronic DVR250-dt is een leuke reverb voor je tracks en leuk speelgoed voor in je (home-) studio.
 

1 juni 2021

Deze dinsdag heb ik van Musicstore mijn TC Electronic TC2290-dt delay plugin met controller binnengekregen. Dit is een remake plugin van de originele TC Electronic TC2290 Dynamic Digital Delay uit 1986 en is in korte tijd de 'Industry Standard' geworden voor delays. En de remake daarvan (het origineel is goede staat is moeilijk te krijgen en kost weer ruimte die er niet meer is in onze racks) hebben we nu in de studio. Lets play!

Bekijk hier een mooie introductie van de TC Electronic TC2290-dt
 

29 mei 2021

Vandaag ben ik bij Jurgen in Vught met zijn nieuwe aanschaffingen. We gaan Cubase Pro 11 installeren, zijn interfaces en monitors aansluiten, en dan alles geïntegreerd aansluiten. Naast Cubase heeft Jurgen een Presonus 1824C audio-interface, een Behringer ADA8200 ADAT interface/converter en Yamaha HS7 monitors met alle bijbehorende bekabeling aangeschaft. En dat gaan we vandaag allemaal installeren en werkend maken. De ADA8200 wordt op de Presonus aangesloten met Wordclock en ADAT. De software van Presonus blijkt echter een sta-in-de-weg voor de ADAT poorten en dat gaan we later oplossen. Het issue is al gevonden en met wat setting wijzigingen kunnen we dat ook afstrepen.
Tot binnenkort Jurgen, en alvast heel veel plezier met je nieuwe setup.


 

24 mei 2021

Deze 2e Pinksterdag was ik bij Wouter in Nijmegen om zijn intensieve Cubase traject door te spreken en voor te bereiden. We gaan zien waar we uitkomen, maar zijn traject zal bijna zeker duren tot eind Q1 2022.

In de avond heb ik Michel uit België nog op afstand support gegeven bij de her-installatie van HALion Sonic 3. Ook dat werkt weer, en Michel kijkt al weer uit naar de volgende les eind juni.
Tot dan Michel!


 

22 mei 2021

Vandaag had ik Patrick uit Borken (D) in de studio voor zijn Cubase vervolgles. Hij heeft een aantal praktische vragen die we behandelen. Patrick heeft vandaag veel geleerd en verheugd zich om ermee aan het werk te gaan.
Tot de volgende keer Patrick!


 

20 mei 2021

Vanavond voor Ralph op afstand de installatie van Steinberg Absolute 4 afgerond. We hebben ruim over de 100GB sound content gedownload en geïnstalleerd en alles werkt nu zoals het hoort. Over een maand ga ik weer naar hem toe voor zijn volgende Cubase cursus, en dan zullen we onder andere zijn recording en composing template optimaliseren. Tot over een kleine maand Ralph, ik zie je eind juni.
Veel plezier met het ontdekken van al je nieuwe VST instruments en sounds!


 

19 mei 2021

Vanavond heb ik Ralph een uurtje support op afstand gegeven. We hebben zijn Arturia V Collection 8 installatie hersteld en zijn Steinberg Absolute 4 VST collection gelicenseerd en de installatie ervan gestart. Deze moet nu ruim 100GB downloaden, dus daar is de computer wel de rest van de avond zoet mee. Morgen maken we die installatie ook af en dan zien we elkaar eind juni weer op locatie in Utrecht.
Tot morgen Ralph!


 

18 mei 2021

Vanavond heb ik Jan uit Lemmer op afstand geholpen zijn VST orgel van Hauptwerk in te stellen in Steinberg Cubase. Hauptwerk is een heel speciale (ik noem het maar) 'semi' VSTinstrument. Want ze hebben een heel andere benadering dan alle andere VSTi makers. Dit om optimaal gebruik te kunnen maken van een complex instrument als een kerkorgel.
Alles is goed gelukt en Jan kan zijn stukken nu opnemen in Cubase en daarna ook netjes zijn partituren uitwerken voor de drukker. Volgende week is er weer een sessie gepland met het vervolg, ditmaal over het nabewerken zoals alle mogelijkheden van quantiseren.
Veel succes met oefenen en tot over een week!


 

17 mei 2021

Vanavond heeft Michel uit België weer zijn eerste les sinds een aantal maanden. Inmiddels heeft hij een andere PC (desktop) aangeschaft die meer geschikt is voor het werken met Cubase en VSTinstruments als zijn HALion Sonic 3. Vandaag is het dan ook geen Cubase cursus maar het downloaden en installeren van zijn Cubase Artist 10 op de nieuwe computer. Dat is alvast geslaagd. Volgende week nog HALion Sonic 3 en alles instellen. Dan kunnen we weer verder gaan met zijn Cubase lessen.
Tot volgende week Michel!


 

15 mei 2021

Vandaag ben ik bij een professionele celliste voor haar cursus Cubase. Ze heeft een aantal gerichte vragen die allen beantwoord kunnen worden. We hebben een aantal instellingen op de Steinberg UR242 aangepast en daarna recording, dynamics, reverb en automation behandeld. Ze heeft heel veel geleerd en kan er nu volop mee aan de slag.
Succes ermee en tot een volgende keer!


 

8 mei 2021

Vandaag ben ik weer bij Jac in Elst voor een Cubase les met IK Multimedia Miroslav Philharmonik 2 en een les Cubase EMP als onderdeel van de opleiding van Sound Education Nederland.
We hebben multi-timbrale VST instrumenten en Miroslav Philharmonik in het bijzonder uitgebreid behandeld. Daarna zijn er nog een aantal EMP (Electronic Music Production) elementen aan bod gekomen. Aan het EMP hebben we invulling gegeven als zijnde moderne technieken in de muziek als side chain compression en gating, mixer- en instrument automation en paralelle compressie (ook wel New York compression) genoemd.
Heel veel succes weer Jac, en tot de volgende keer!


 

3 mei 2021

Vanavond had ik als laatste van de reeks Sound Education Nederland studenten voor de verdiepingsles Cubase de getalenteerde harpiste Michelle Sweegers bij AMPS Recordings in de studio. Michelle is nog niet zo heel lang geleden begonnen met Cubase, maar heeft een aantal zaken al prima onder de knie. Hetgeen ze nodig denkt te hebben en nog niet zozeer mee bekend is wordt vanavond in vogelvlucht behandeld. Michelle pikt de zaken zeer snel op en wordt meer en meer enthousiast over alle mogelijkheden. De vragen die ze had zijn allemaal beantwoord, waarmee Michelle weer volop aan de slag kan.
Heel veel succes met je muzikale carriëre Michelle, en wie weet, zien we elkaar nog eens.


 

2 mei 2021

Vandaag hebben we (in een aanbiedingsperiode) de Softube Chandler Limited Zener Limiter VST aangeschaft. Deze stond al lang op het wensenlijstje. Hij is zeker niet goedkoop, zelfs in de aanbieding niet, maar er zijn niet veel goede VST limiters te vinden. Dus bij deze.
 

1 mei 2021

Vandaag had ik Eddie uit Almere in de studio. We hebben een aantal standaard settings behandeld, de verschillende soorten sporen, het instellen van multi-timbrale VST's en automation. En bij de automation dan niet alleen de mixer, maar ook de Arturia synths. Het laatste was het zorgen dat zijn Akai MPC goed werkt in Cubase. Dat was echter helaas geen succes, want na de gedownloade software te installeren wilde zijn Acer laptop niet meer opstarten. Dat issue gaat Eddie thuis oplossen.
[Update]: de PC problemen zijn weer opgelost, de Akai software gaan we op afstand instellen. Veel succes ermee Eddie!


 

29 april 2021

Vanavond heb ik Boudewijn weer ruim anderhalf uur support mogen geven. Hij had een aantal Cubase vragen (audio routing, multi-timbrale VST instruments, 'grid' en 'snap' en nog een aantal zaken), en die zijn allemaal weer beantwoord. Boudewijn kan voor nu weer verder. We zien elkaar over anderhalve maand weer op locatie bij hem in Gouda.
Veel succes en tot 12 juni Boudewijn!


 

28 april 2021

Deze woensdagavond heb ik als eerste de IK Multimedia T-RackS Tape Machine 24 emulatie VST aangeschaft. IK Multimedia smijt momenteel met de kortingen, en hier willen we net als bij de Softube multiband compressor gisteren, wat meer keuze hebben als 1 smaak. Deze komt naast de Yamaha Vintage Open Deck als tweede 'true tape emulation'. We zijn benieuwd naar de verschillen.Verder vandaag een aanzienlijke bestelling geplaatst bij één van mijn leveranciers voor een klant die bijna zijn volledige setup door ons laat verzorgen. Een 8-kanaals interface, 8-kanaals ADAT uitbreiding en monitorspeakers, met alle benodigde bekabeling. Zijn Cubase Pro ligt hier ook al op de rest te wachten. Binnenkort verwachten we alles binnen. De afspraak staat voor het einde van de maand om bij hem op locatie alles te komen plaatsen, aansluiten en instellen, tezamen met Cubase Pro.

Vanavond heb ik Patrick support gegeven op een aantal inhoudelijke vragen. Alles beantwoord en opgelost. Ik zie je over een paar weken weer hier in de studio voor je vervolgles Cubase.
Veel succes en tot dan Patrick.

Later vanavond Co nog even support gegeven op zijn nieuwe Cubase Pro 11 update vanuit de Steinberg webshop en de setup van zijn MIDI poorten. Cubase moet nog even wachten omdat hij daarvoor de USB eLicenser dongle nodig heeft, en die heeft hij vandaag aangeschaft. Die moet hij eerst met de post binnen hebben voordat we die kunnen registreren en dan Cubase Pro 11 erop kunnen licenseren. En dat allemaal omdat zijn Elements 9.5 niet goed draait op macOS Big Sur.
Wordt dus over een paar dagen vervolgd. Tot dan Co!


 

27 april 2021

Vandaag heb ik mijn eerste Softube VST FX aangeschaft. De Drawmer 1973 plugin was in de aanbieding. Omdat ik deze al in hardware heb, en meer keuze wil dan alleen de 'stock' of standaard Steinberg Cubase plugins, heb ik deze gekozen. De Drawmer 1973 Multi-Band Compressor is een 1:1 emulatie van de hardware, dus alle controls ken ik al. Binnenkort gaan we hem eens aan de tand voelen.
 

25 april 2021

Vanochtend had ik Ed in de studio tot vroeg in de middag in het kader van zijn Sound Education Nederland opleiding. Ed is vooral geïnteresseerd in alle audio mixage mogelijkheden in Cubase. Hij maakt zijn producties in Ableton Live, maar is niet helemaal happy met de mogelijkheden en workflow voor het mixen in Ableton en overweegt dit in Cubase te gaan doen. We hebben een heel aantal opties en mogelijkheden behandeld en Ed is nu zeer enthousiast over het mixen in Cubase. Hij gaat daarvoor nog wel updaten van Cubase Artist naar Cubase Pro om van alle mogelijkheden gebruik te kunnen gaan maken zoals de VCA Fader, Multiband Compressor en REVerence reverb.
Heel veel plezier en succes met je verdere opleiding Ed!


 

24 april 2021

Vanochtend had ik tot vroeg in de middag Rob in de studio in het kader van zijn Sound Education Nederland opleiding. Rob is vooral geïnteresseerd in VST en MIDI en video in Cubase. We hebben alles naar wens samen doorlopen en Rob kan weer verder met Cubase.
Heel veel succes met de opleiding Rob, en tot ziens!

Vanmiddag had ik René in de studio in het kader van zijn Sound Education Nederland opleiding. We zijn bezig geweest met diverse vragen waaronder zaken over Vari Audio en aanverwante plugins. In dit kader hebben we ook Pitch Correct kunnen demonstreren in combinatie met Chrord Tracks uit de Chord Editor via een MIDI track.
Heel veel succes en vooral plezier met de verdere opleiding René!


 

22 april 2021

Vandaag is de Cubase 11.0.20 maintenance update voor alle Cubase 11 versies uitgekomen. De update is gratis voor Cubase 11 gebruikers.


 

21 april 2021

Vanavond heb ik Co weer support gegeven op zijn Mac mini en Cubase AI 9.5. De Roland UM-One krijgen we op OS X Big Sur helaas niet meer aan de praat. Maar Co heeft natuurlijk ook een MIDI interface in zijn Steinberg UR22MKII zitten. Dus binnenkort gaat hij even een paar MIDI kabels halen, en dan kan hij weer verder.
Veel succes Co!

Omdat Dirk Ulrich, de oprichter van Brainworx en Plugin Alliance, vandaag 50 jaar is geworden geeft hij zijn Plugin Alliance klanten een soort cadeautje. Ons geeft hij een cadeautje (2 plugins voor een hele mooie prijs) en zichzelf natuurlijk ook (omzet).
Dus vandaag hebben we de Brainworx bx_digital V3 EQ en de Shadow Hills Mastering Compressor VST's aangeschaft. Een fijne verjaardag Dirk Ulrich!
 

20 april 2021

Vanavond had ik John in de studio in het kader van zijn Sound Education Nederland opleiding. Hij heeft nog geen DAW aangeschaft maar weet na vanavond zeker dat hij Steinberg Cubase Pro 11 gaat aanschaffen en met Cubase wil werken. We hebben een aantal voor hem belangrijke thema's behandeld en bekeken in Cubase en deze gaven vanavond voor hem de doorslag.
Veel succes met je verdere opleiding John, en we zullen elkaar zeker weer een keer gaan zien!


 

19 april 2021

Vanavond had ik Eric in de studio in het kader van zijn Sound Education Nederland opleiding. We zijn bezig geweest met allerlei workflow optimalisaties en nuttige en leuke functies zoals de Chord Track, de Drum Editor en de List Editor.
Heel veel succes met je opleiding Eric, en veel plezier met je muziek en je studio.


 

17 april 2021

Vandaag had ik Barry in de studio in het kader van zijn Sound Education Nederland opleiding. We zijn vooral bezig geweest zijn workflow te vergemakkelijken door het gaan werken met zaken als de Marker Track, de Arranger Track en de Chord Track. Als uitsmijter zijn we nog bezig geweest met de VCA Fader en Groove Agent.
Heel veel succes met de verdere opleiding Barry!


 

15 april 2021

De Brainworx bx_subsynth VST van Brainworx Audio Plugins en Plugin Alliance hebben we vandaag nog maar even aangeschaft voor als je toch nog dat extra diepe laag ergens op een track in je mix nodig hebt.
Off we go!
 

11 april 2021

Vandaag had ik Eric in de studio. Hij is de tweede student van Sound Education Nederland die bij AMPS Recordings zijn verdiepingsles komt volgen. Alle vragen die Eric heeft wat betreft Cubase zijn beantwoord, het enige wat resteert is een vraag met betrekking tot Kontakt, maar daar hebben ze binnenkort weer specifiek les over.
Heel veel succes verder met de opleiding Eric!


 

10 april 2021

Vandaag had ik de eerste cursist van Sound Education Nederland van een groep van 9 die hun verdiepingsles Cubase bij AMPS Recordings gaan volgen.
Veel succes met je verdere muzikale carriëre Rainer en veel plezier met het verdere traject.


 

3 april 2021

Vandaag had ik Paul uit Lent in de studio. Paul speelt gitaar en bas en heeft een Yamaha MX49 synth en een Soundcraft Signature 12MTK mixer/interface. Het eerste deel van de cursus gaat over het instellen van alle aansluitingen in Cubase om deze met de Soundcraft en de Yamaha te kunnen integreren. Dit deel gaat prima en naar tevredenheid van Paul. Het tweede deel van de cursus wordt meer een uitdaging omdat we met MIDI bezig gaan. Paul heeft een gekochte MIDI file die niet goed is en rare kuren vertoont. Daarnaast biedt de Cubase AI van Paul niet de mogelijkheden in MIDI (vooral het gemis aan de List Editor, die alleen maar bij Cubase Artist en Pro zit) stelt hem enigszins teleur in Steinberg. Jammer, maar het is niet anders. Paul gaat zich dus nu eerst beraden op de aanschaf van Cubase Artist of het zoeken naar een andere oplossing.
Succes met je keuzes Paul.


 

28 maart 2021

We zitten momenteel midden in de inplanning periode voor de Sound Education Nederland studenten voor hun individuele Cubase lessen. Dat is op 1 april afgerond en dan kunnen er in de tussenliggende periodes ook weer andere cursisten worden ingepland voor hun lessen Steinberg Cubase. Je niveau maakt niet uit, evenmin de Cubase versie waarmee je momenteel zelf werkt. Dus wil je je eigen muziek gaan opnemen, of je nu singer-songwriter bent, een bandje hebt of gewoon je eigen songs of producties op wilt nemen, bij AMPS Recordings ben je aan het juiste adres.


 

20 maart 2021

Vandaag heb ik Jurgen in de studio voor advies over zijn home-studio setup in combinatie met Cubase. Jurgen heeft advies ingewonnen betreffende de capaciteit van zijn laptop, een interface met in totaal tenminste 16ch outputs, de juiste Cubase versie en betrouwbare monitors. Hij heeft meteen besloten om via AMPS Recordings een Cubase Pro aan te schaffen.
Tot gauw weer Jurgen!


 

19 maart 2021

Vanavond Alwin uit Zeeland weer op afstand anderhalf uur Steinberg Cubase MIDI/VSTi les gegeven. Het ging prima. Alwin kan weer verder met zijn mooie muzikale ontdekkingstocht.
Veel succes Alwin, en tot de volgende keer.


 

15 maart 2021

Vanavond heb ik Boudewijn op afstand support verleend bij het installeren van een nieuwe VST FX en het aanpassen van wat instellingen in zijn Steinberg Cubase Artist template.
Wordt vervolgd in Gouda.....


 

13 maart 2021

Vandaag ben ik bij Cil in Bunschoten om zijn nieuwe DAW PC af te leveren en te installeren. We zetten zijn Steinberg Cubase Pro 9 er weer op, IK Multimedia Total Studio Max 3 en zijn RealGuitar plugins. Verder worden nog zijn Steinberg UR824 interface en cc121 controller geïnstalleerd en alles ingesteld.
Heel veel succes en jaren opname plezier er mee Cil!


 

10 maart 2021

Vandaag is de Cubase 10.5.30 maintenance update voor alle Cubase versies uitgekomen. De update is gratis voor alle Cubase 10.5 gebruikers.


 

7 maart 2021

Vandaag heb ik Alwin ui Zeeland weer ongeveer 2 uren support op afstand verleend voor het activeren van- en werken met zijn Native Instruments en IK Multimedia plugins onded Steinberg Cubase. Het werkt nu allemaal goed. Alleen nog wennen aan de andere user interface, vooral van NI Kontakt.
Veel plezier en succes er mee Alwin!

Verder de afgelopen dagen weer mooie reacties mogen ontvangen voor mijn gastenboek. Dank voor jullie reacties voor mijn gastenboek Jac, Marjon en Kikki!


 

6 maart 2021

Vandaag ben ik weer bij Ralph in Utrecht voor zijn volgende Cubase cursus. Vooral komen er MIDI, VSTi's en de drumtrack voorbij. Weer een leuke, leerzame en gezellige dag bij Ralph!
Dank voor je gastvrijheid en succes met je muziek!


 

3 maart 2021

Vanavond heb ik Co uit Den Bosch op afstand support verleend op een klein issue met zijn MIDI poorten in Cubase. Dat is snel gefixt. Daarna nog even gesproken over een uitgebreidere opleiding en hem daarin geadviseerd over Sound Education Nederland.
Veel succes met je muzikale ontdekkingsroute Co, en misschien tot binnenkort, wanneer je aan een nieuwe les toe bent.


 

2 maart 2021

Vandaag weer een mooie order ontvangen voor de levering van een knappe i9 10-core DAW (Digital Audio Workstation). Met deze PC kan mijn klant straks weer een heel aantal jaren probleemloos vooruit.

Vanavond 2 uur les gegeven op afstand aan Jacco uit Middelburg. Jacco is pianist en bezig aan een project, We hebben de basis inserts en klankinstelling behandeld en zijn ook nog even bezig geweest met WaveLab.
Veel succes en tot over 2 weken Jacco.


 

27 februari 2021

Vandaag ben ik bij Jac in Elst voor zijn cursus mixen in Cubase. Dit als onderdeel/aanvulling op zijn opleiding bij Sound Education Nederland. De huiswerk-mix wordt geanaliseerd, gestructureerd en opgebouwd.
Veel succes met je opleiding Jac, we hebben vandaag mooie stappen gezet.


 

20 februari 2021

Vandaag had ik de Nederlandse Kikki uit het Duitse Köln in de studio. Kikki is performing vocal artist en heeft Cubase les nodig om haar projecten beter op te kunnen nemen en vooral ook te leren mixen. We hebben vandaag een heel aantal stappen gezet. Om tot top resultaten te kunnen komen zal ze binnenkort gaan upgraden naar Steinberg Cubase Pro 11. Hierbij zal ze vooral gebruik gaan maken van Vari Audio, Audio Align en Reverence FX.
Tot gauw Kikki en succes voor nu met het re-recorden van de vocals en ik zie je track tegemoet om hem voor je af te mogen maken.


 

16 februari 2021

Vandaag weer een mooie reactie mogen ontvangen voor mijn gastenboek. Dank voor je mooie reactie voor mijn gastenboek Willem!


 

13 februari 2021

Vandaag had ik Willem uit Den Bosch in de studio voor zijn basiscursus Cubase. Deze was redelijk specifiek en helemaal op maat voor Willem. Via de basis instellingen en routing van Cubase naar sporen, opnemen, basic editen van dynamics en FX naar VSTi tracks en de chord track in Cubase. Een upgrade van Cubase zal er wel snel komen, want Elements ontbeert toch echt de signature track (maatvoering) en tempotrack. En die heeft Willem zeker nodig als hij meer jazz nummers op gaat nemen.
Heel veel succes met het geleerde Willem, en tot de volgende keer!


 

9 februari 2021

Vanavond heb ik Marjon weer 2,5 uur van advies mogen voorzien over Steinberg Cubase, haar nieuwe T-Racks plugins van IK Multimedia die ze rond Black Friday had aangeschaft en een aantal kleinere andere vragen. Marjon heeft al haar vragen weer naar volle tevredenheid beantwoord gekregen en kan weer verder.
Veel plezier met je muziek Marjon!


 

6 februari 2021

Vandaag ben ik bij André in Nijmegen voor advies over Cubase. Aansluitingen, settings, template etc. We hebben een mooie en complete template gebouwd en dit gecombineerd met een uitgebreide les mixing theorie en praktijk.
Veel succes met de recording en mixing van je mooie songs André.


 

3 februari 2021

Vanavond heeft Leon zijn tweede les Cubase op afstand gehad. We zijn vooral bezig met het mixen. Basis van de mixer was al even behandeld met bijvoorbeeld de standaard insert effecten te gebruiken voor vocal tracks met de chain gate-compressor-limiter. Vandaag hebben we daar de de-esser nog aan toe gevoegd en hebben we het gehad over de inzet en beoordeling van de FX send en zijn we veel bezig geweest met het mooie fenomeen mixer-automation.
Heel veel succes en plezier met het geleerde Leon! Next time: MIDI.

Na de online les van vanavond nog even Pascal support gegeven met het selecteren van multiple outputs in Groove Agent SE in Cubase, het toewijzen van audio samples aan een lege Groove Agent en zijn we nog even wat nader ingegaan op Pitch Correct VST en in aansluiting daarop Vari Audio.
The life of a recording/mixing engineer can be beautiful.


 

1 februari 2021

Vanavond heb ik Leon op afstand 1,5 Cubase support en les gegeven. Leon werkt met zijn band met de Behringer X-AIR 18. Deze heeft hij grotendeels al geïntegreerd in Cubase. Daarvoor hebben we nu een template gemaakt, Een stevig recording issue opgelost (het was zoals meestal de 'usual suspect', verschillen in de sample rate van de interface en de projectinstellingen) en we hebben gewerkt aan zijn mixer instellingen, inserts, send/return en routing. Woensdag volgt deel 2.
Tot over 2 dagen Leon!


 

30 januari 2021

Vandaag ben ik weer bij Ralph in Utrecht. We updaten al zijn muzieksoftware naar de nieuwste versies, installeren wat nieuwe plugins en sample pakketten en stellen ook zijn nieuwe Behringer Deepmind 12 synthesizer in. Dan gaan we bezig om alles weer optimaal in Cubase te integreren. En wat gaaf! Je kunt Spectrasonics Omnisphere specifiek bedienen met de Behringer Deepmind 12 als controller door deze in Omnisphere als hardware toe te wijzen. En daar heeft Ralph nu veel plezier van.
Heel veel plerier ermee en tot de volgende keer Ralph!

En meteen alweer zijn feedback ontvangen voor mijn gastenboek. Dank voor je mooie reactie voor mijn gastenboek Ralph!


 

28 januari 2021

Vanavond heb ik Alwin anderhalf uur support gegeven op een aantal Cubase vragen zoals met betrekking tot zijn complexe routing met daarin geïntegreerd een 24ch mengpaneel en diverse hardware FX processors. Verder zijn we bezig geweest met het installeren en licenseren van een door hem aangeschafte VST.
Succes met de laatste horden en tot gauw Alwin.


 

27 januari 2021

Vandaag is de Cubase 11.0.10 maintenance update voor alle Cubase versies uitgekomen. De update is gratis voor alle Cubase 11 gebruikers.


 

25 januari 2021

De eerste feedback op de streaming Cubase MIDI en VSTinstruments les voor Sound Education Nederland was zeer positief. Dat is heel fijn om te horen, vooral als je dan van Ignace Dhont, mentor en eigenaar van Sound Education Nederland, je zegt dat hij ook nog nieuwe inzichten heeft gekregen. En dat terwijl hij ook al meer dan 25 jaar met Cubase werkt.

Daarnaast gaan ook de individuele AMPS Recordings Cubase cursussen gewoon door. Volgende week alweer in Utrecht lesgeven, dit keer dus 1:1 in plaats van een stream die door tientallen studenten live gevolgd wordt.


 

24 januari 2021

Deze zondag heb ik Pascal uit Tolkamer weer op afstand een aantal uren Cubase Pro les gegeven. Er zijn veel zaken behandeld zoals de algemene setup, mixer routing, VST's als pitch correct maar ook VST Amp Rack en VST Bass Amp. En opname- en mixage techniek. Teveel om op te noemen.
Heel veel succes met je opnames Pascal!


 

23 januari 2021

En dan het grote nieuws van vandaag:
Ik heb mijn eerste streaming groepsles Cubase MIDI en VSTi mogen geven voor Sound Education Nederland. De stream werd live gevolgd door ongeveer 20 studenten, en er is nog een groep van ongeveer 30 die hem later gaat kijken. Mijn hartelijke dank aan Ignace Dhont voor de uitnodiging en het vertrouwen. Hopelijk is het alle studenten goed bevallen. Ik kijk uit naar de feedback. Op naar een goede en duurzame samenwerking met Sound Education Nederland voor de individuele- en groepslessen Cubase.

Hieraan is natuurlijk het nodige vooraf gegaan. Zoals het eerste contact, de voorbereidingen van de les en nog meer. Twee weken geleden zijn we met de voorbereidingen begonnen. Het is dus allemaal heel goed verlopen, hoewel er van de kant van Sound Education Nederland kort voor wat uitdagingen waren, is het allemaal voor zover goed gelukt. Over een tijdje gaan de individuele lessen van de studenten starten, en dan kunnen we hen verder begeleiden in hun opleiding en nog veel meer leren over Cubase in de praktijk.

Wil je meer weten over Sound Education Nederland en de opleiding? Klik dan hier: Sound Education Nederland.
En wie weet, als je je inschrijft en aanmeldt krijg je de Cubase lessen en individuele trainingen misschien wel van mij. Maar natuurlijk kun je je ook nog steeds direct bij AMPS Recordings aanmelden voor een cursus Cubase op maat.


 

14 januari 2021

Vanavond anderhalf uur Cubase MIDI/VSTinstrument les gegeven aan Alwin. Nu kan hij zelf de MIDI arrangementen aanpassen en er melodielijnen bij spelen.
Heel veel succes Alwin!


 

13 januari 2021

Vandaag heb ik Morgan uit Rotterdam 2 uurtjes support gegeven. Morgan heeft een Native Instruments Maschine, Steinberg Cubase Pro 10.5 en een Roland Capture Duo EX audio interface. Eigenlijk was alles flink aan een update toe, maar het grootste probleem zat hem in de Maschine. Bijna alle plugins stonden in de Blacklist van Cubase omdat de VST's niet meer voldoen aan de minimum systeemvereisten van Cubase. Dus met de nodige updates en wat aanpassingen hebben we alles weer fatsoenlijk werkend gekregen.
Heel veel succes en plezier weer met je muziek Morgan!


 

12 januari 2021

Vanavond heb ik Boudewijn uit Gouda weer 2,5 uur Steinberg Cubase les gegeven. Boudewijn heeft naast Cubase Artist 10.5 onder andere een Presonus StudioLive AR16c digitale mixer. Nog wat uitgelegd over de werking van de Presonus in combinatie met Cubase, en daarna een heleboel Cubase gerelateerde vragen over VSTinstruments, Audio, MIDI en een aantal kleine praktische zaken. Alle vragen van Boudewijn zijn voor nu weer beantwoord. Hij gaat ermee aan de slag, en als hij een paar songs af heeft, en klaar is om te gaan mixen, gaat hij de volgende les nemen om ook dit onderdeel goed onder de knie te krijgen.
Veel succes Boudewijn, en tot dan!


 

11 januari 2021

Vanavond René 2 uurtjes op afstand zijn eerste echte Cubase les gegeven. We hebben het over de basis van MIDI en ook een beetje Audio en VST gehad. Basics zitten erin, nu aan de slag. Meteen een mooie template voor hem gemaakt zodat hij ook direct praktisch aan het werk kan.
Veel succes René, en tot gauw, wanneer je iMac operationeel is, en we aan de slag kunnen op een machine die het ook goed aan kan!


 

10 januari 2021

Nog net voor het einde van de sale van deze nieuwe vocal sample set Vocal Ethnic Phrases by Hayat Selim van Sonuscore voor HALion Sonic SE aangeschaft (werkt dus binnen alle moderne Cubase versies, want daar zit HALion Sonic SE standaard bij). Als het binnen je muziekstijl past is dit prachtig om in soundscapes te kunnen invoegen. Just a beauty!
 

9 januari 2021

Vanmiddag Alwin 2 uurtjes support gegeven. Na een Windows 10 update was hij zijn geluidskaart kwijt. Dat was blijkbaar te wijten aan de update die iets had veranderd aan de FireWire IEEE1394 driver waardoor die poort en dus zijn interface (Steinberg MR816x) niet meer werd herkend. Dat is natuurlijk niet de eerste plek waar je zoekt, maar uiteindelijk wel het eindresultaat. Met wat googlen een vervangende driver gevonden en de wijze hoe die werkend te krijgen onder Windows 10. Alles gefixt en het werkt weer zoals het hoort.
We hebben meteen maar een afspraak gemaakt voor een les MIDI/VST voor komende week. Succes en tot dan Alwin!


 

5 januari 2021

Vanavond heb ik Michiel geholpen met een aantal instellingen in Cubase. Er was iets misgegaan in de routing, waardoor er geen enkel geluid meer naar de stereo bus ging. De issues zijn opgelost. Nog een paar tips behandeld die de workflow kunnen vereenvoudigen en versnellen en Michiel is weer geholpen. Op naar de volgende.

Later deze avond heb ik Ton geholpen met een aantal zaken met de trial versie van Cubase Pro 11. Drivers gedownload en ingesteld, Meteen maar een template gemaakt zodat Ton vlot aan het werk kan. En nu snel Cubase Pro 11 voor hem aanschaffen, zodat hij ongeveer direct door kan wanneer zijn trial periode is afgelopen.


 

1 januari 2021

AMPS Recordings wenst iedereen een goed, gezond en muzikaal 2021!

AMPS Recordings wenst iedereen een goed, gezond en muzikaal 2021


Nieuws 2021

 

Hier vind u het nieuws over AMPS Recording uit 2021.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelde in en rond de studio in dat jaar. 

 

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren.

Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar.

Of ga via deze link direct naar het actuele nieuws.

 

  

31 december 2021

Voor 2021 de laatste Cubase van dit jaar besteld voor een klant op de laatste dag van het jaar. Tot in 2022!

Op de valreep van 2021 een MIDI Quest Pro 12 voor een klant aangeschaft. Hiermee kan hij het overgrote deel van zijn 100+ synthesizers volledig aansturen vanaf zijn PC. Je kunt er allerlei instellingen en patches van je synths op afstand via SysEx mee aanpassen. Over een week gaan we het installeren. MIDI Quest ondersteunt trouwens ook VST2 en VST3, wat het nog gemakkelijker zal maken.

Wij wensen iedereen alvast een fijne jaarwisseling en een goede start van het nieuwe jaar.


 

22 december 2021

Vanavond heb ik Boudewijn uit Gouda op afstand 2 uren support gegeven met de licensering van een VST software pakket en Cubase. De licensering wil niet lukken wegens een fout (-melding) in de software, maar alle Cubase vragen hebben we uitgebreid kunnen behandelen en uitleggen. Dus Boudewijn kan voor nu weer verder met Cubase.
Tot gauw Boudewijn, en prettige feestdagen!


 

20 december 2021

Vanavond heb ik Matt uit Boxmeer op afstand een uur support gegeven met betrekking tot de vragen en issues die hij ervoer. Zo loopt een project vast bij het opstarten, waarbij blijkt dat hij eens een Cubase Pro demo had geïnstalleerd en daarvan een plugin gebruikte waar hij geen licentie voor heeft (hij werkt met Cubase Artist). En dat gaat in Cubase dan natuurlijk niet goed. In een backup versie van het project hebben we de plugin eruit gehaald en dat werkt nu weer goed. Nog een aantal andere vragen behandeld en Matt kan weer vooruit.
Veel succes ermee en prettige feestdagen Matt!


 

18 december 2021

Vandaag ben ik weer bij Wouter in Nijmegen. We gaan veel aangeschafte VST's en VSTi's van Audio Ease (Altiverb 7) en Steinberg (Absolute 5) downloaden en installeren. En verder met MIDI Program Changes op zijn vele hardware FX processors.
Veel succes en tot in januari Wouter!


 

16 december 2021

Deze avond heb ik René uit Putte (N-Br.) ruim een uur support op afstand gegeven. Hij had een aantal praktische vragen die we samen behandeld hebben van het exporteren van MP4 met in Cubase opgenomen geluid tot het 'oppoetsen' van een matige mono-track naar iets wat een stukje beter klinkt. Binnenkort maken we weer een afspraak voor een les in de studio in Zevenaar. Voor nu heel veel succes René en alvast fijne feestdagen!


 

28 november 2021

Om het kwartet van 4 klanten op locatie in 4 dagen vol te maken zijn we vandaag in Niedermörmter (bij Kalkar D) voor de gewenste support met Cubase. Hij krijgt de nieuwste Cubase Pro update geïnstalleerd, een aantal nieuwe Windows updates, en dan gaan we aan de gang met zijn setup en template. We maken zijn template helemaal af met enkele nieuwe features als MIDI sporen voor zijn MIDI-gestuurde FX processors om daar aan de start van iedere song de juiste program changes heen te kunnen sturen, zodat iedere song meteen de juiste FX heeft ingesteld. Verder lopen we zijn template en complete hardware- en software-routing na en zetten de puntjes op de "i". Frans kan nu probleemloos van start met zijn muziek.
Tot de volgende keer Frans!


 

27 november 2021

Deze zaterdag ben ik weer bij Ralph in Utrecht. We zijn vandaag vooral bezig met het upgraden van zijn DAW Cubase naar de Pro 11 versie en updates van Arturia en enkele andere pakketten. En natuurlijk de nodige Cubase tips.
Heel veel succes weer en veel plezier met je muziek Ralph!

P.S. Van Ralph heb ik zijn Arturia KeyLab MKII 61 overgenomen. Deze had hij over en gaat bij AMPS Recordings gebruikt worden wegens de feilloze integratie met de Arturia plugins.


 

26 november 2021

Vandaag ben ik bij Matt in Boxmeer voor zijn cursus Cubase. We beginnen met het opschonen van demo software content. Daarna de online Black Friday aanbieding van Steinberg Cubase Artist met 30% korting en nog 2 akoestische gitaar VST's van Steinberg en NATIVE INSTRUMENTS. Na alle downloads en installaties beginnen we dan met zijn Cubase vragen. Matt krijgt les en tips over de balangrijkste zaken waarmee hij bezig wil gaan in Cubase en kan voor nu aan de slag.
Veel succes Matt.

Later op de avond heb ik online nog een nieuwe synthesizer standaard met extra accessoires aangeschaft om ook het derde toetsenbord, ditmaal een controller keyboard en geen synthesizer, kwijt te kunnen in de inmiddels volle studio. Binnenkort is het dus weer tijd voor een paar kleine veranderingen in de studio. Gauw meer daarover....


 

25 november 2021

Vandaag ben ik bij Dick in IJsselstein om hem te ondersteunen met zijn Steinberg licensing issues. Ook zijn er nog diverse componenten te installeren die ook bij Cubase Artist 11 horen. Zoals de HALion Sonic SE en Groove Agent SE engines. Dat maken we vandaag allemaal helemaal voor elkaar.
Alles is vandaag weer prima gelukt. Veel succes ermee Dick!

Het is weer de tijd van het jaar. Black Friday (ja, ook al op donderdag en nog eerder. En het gaat door tot na het weekend met Cyber Monday). Dus vanavond hebben we betaalbaar de updates van Arturia V Collection 8 en FX Collection 2 aangeschaft. En ook nog een soundset add-on van Steinberg.
 

20 november 2021

Dit weekend geen klanten wegens een preventieve Corona test. Heb je symptomen of een vriend of bekende met Corona, laat je dan testen! En laat je vooral vaccineren! Daarvoor komende week een volle agenda met cursussen op locatie vandonderdag tot en met zondag! Er vanuit gaande dat de uitslag van de preventieve Corona test negatief is natuurlijk. Volg de Corona beleidsrichtlijnen en blijf gezond!


 

15 november 2021

Vanavond heb ik Michel weer verder geholpen met Cubase MIDI en de Arranger Track. Michel kan daar nu volop mee aan de slag. De volgende les is in 2022.
Tot dan Michel!


 

13 november 2021

De klant van vandaag, zaterdag 13 november, heeft afgezegd met verkoudheidsklachten. Heel goed. Dank voor de melding Wouter. Als je een afspraak hebt, en je niet goed voelt, zeg je je afspraak af en laat je testen!
Beterschap Wouter!


 

10 november 2021

Vandaag heeft Steinberg bekend gemaakt dat de volgende Cubase versie Cubase 12 is en deze in 2022 vrijgegeven zal worden. Er komt dus ditmaal geen X.5 versie. We hoeven dus niet rond de Black Friday periode te wachten op de aankondiging van Cubase 11.5.


 

8 november 2021

Vanavond heb ik Cil support gegeven wegens wat hickups met zijn twee computers, een 'vaste' PC en een laptop. Beide zijn weer helemaal ge-update op zowel OS vlak (Windows 10) als ook op het vlak van Cubase en de Steinberg driversoftware. Waarschijnlijk zit het issue hem in een plugin die 'niet zo goed is geschreven'. Over enkele dagen en wat testjes van Cil weten we daar meer over. To be continued...


 

6 november 2021

Vandaag ben ik weer bij Wouter in Nijmegen. We concentreren ons op de 3 MIDI poorten waarmee MIDI Program Changes worden uitgestuurd naar in totaal ruim 30 FX processors in zijn studio. We maken veel progressie op apparaten die niet mee wilden switchen en krijgen alles goed aan het werk. Vooral manuals lezen en wat Try & Error. Zo krijgen we alles perfect werkend.


 

1 november 2021

Vanavond heb ik in Doesburg een Marshall JCM2000 TSL60 buizen gitaarversterker 'head' opgehaald die ik heb aangeschaft via Marktplaats. Hiermee is dan ook de versterker collectie bij AMPS Recordings compleet.
 

31 oktober 2021

Via Marktplaats vandaag een deal gesloten voor een Marshall JCM 2000 TSL60 Triplex Super Lead 60W buizen 'head' gitaarversterker. Hij staat te koop in de plaats waar ik momenteel werk, dus dat wordt direct na het werk ophalen en dan thuis in de studio zijn plaats geven. Dit is dan de laatste versterker, want meer ruimte voor versterkers of cabinets is er niet.
Hiermee hebben we dan een mooie keuze uit combo versterkers (analoog en modeling), buizenheads, stacks met pre-amp en eindversterker en cabinets in de studio. Er is nu de keuze uit 7 combo's, 3 buizenheads, 2 stacks en 3 2x12 cabinets in de studio. Genoeg smaken dus.


 

30 oktober 2021

Vandaag in de studio tijd gehad om een aantal van de recent aangeschafte gitaarversterkers aan te sluiten en te testen. We zijn bezig geweest met de Engl Amps Fireball 60 buizen head met E212 cabinet, de Blackstar Amplification HT Stage 100 head met de Randall Amplifiers RD212 cabinet, de Hughes & Kettner Attax 100 combo (oude model uit de 90-er jaren) en de Peavey Electronics Vypyr VIP2 modeling combo met de Sanpera II floorboard footswitch. Tevens ook nog op een bestaande stack de Koch Amps T212 cabinet getest.

Dus voor gitaar hebben we een heel flink palet aan klankkleuren beschikbaar. We hebben namelijk ook nog versterkers van Fender, Marshall Amplification, Orange Amplifiers en VOX amps en nog pre-amps van o.a. Boss, Zoom en Rocktron staan. Genoeg keus dus voor de perfecte gitaarsound bij AMPS Recordings.


 

22 oktober 2021

Dit weekend wegens een griepgeval bij AMPS Recordings geen activiteiten in de studio.


 

18 oktober 2021

Vandaag was ik in Colmschate bij Deventer een Engl Amps E212VH 2x12" gitaarcabinet ophalen voor in de studio. We hebben nu dus 2x12" cabinets van Randall, Koch en ENGL in de studio.


 

16 oktober 2021

Vandaag ben ik weer bij Wouter in Nijmegen. We hebben ons vandaag vooral bezig gehouden met het schakelen van de patches van zijn MIDI gestuurde FX processors met program changes vanuit Cubase. Een wereld te ontdekken!
Veel succes Wouter en tot volgende week.


 

9 oktober 2021

Vanochtend in Nijmegen bij tools4tones een Koch TS212 180W (2x90W) cabinet gekocht voor in de studio. Dat betekent trouwens ook dat de Ashdown Fallen Angel FA412 4x12 en de ENGL E412 4x12 cabinets naar een nieuwe eigenaar mogen gaan.Daarna ben ik weer bij Wouter in Nijmegen en werken we aan een studio template met alles wat daarbij komt kijken.


 

4 oktober 2021

Als je gek bent op studio techniek, maar vooral gitaren en versterkers, zijn dit toch wel twee must-see video's van Produce Like A Pro.

Produce Like A Pro is sowieso een geweldig Youtube kanaal voor studio nerds/freaks etcetera.
Check het Produce Like A Pro Youtube channel.
Veel kijkplezier!


 

3 oktober 2021

Vandaag was ik in Niedermörmter in de buurt van Kalkar bij Frans. Frans is een vaste klant maar was om diverse redenen de afgelopen anderhalf jaar niet aan muziek maken toegekomen. We hebben Windows en Cubase ge-update. Verder de Cubase Pro 11 upgrade gedaan en ook ge-upgrade van Absolute 3 naar Absolute 5. Alles is weer goed werkend en over 3 weken gaan we weer verder met de cursus Cubase.
Tot dan Frans!


 

2 oktober 2021

Vandaag had ik Arjan in de studio. We zijn vooral bezig geweest met de basisinstellingen van de hardware en de software en de opbouw van sporen en tracks voor het multitrack recorden en mixen van bands. Arjan heeft vandaag heel veel opgestoken en kan nu vol aan de slag met Cubase 11.
Heel veel plezier en succes Arjan!


 

27 september 2021

Vanavond heb ik Michel uit België weer een uur op afstand cursus Cubase gegeven. Vandaag waren we vooral bezig met de Arranger track en als ondersteuning daarvoor de Marker Track.
Veel succes met experimenteren Michel, en tot over een paar weken!


 

26 september 2021

Vanmiddag heb ik in Hengelo de ENGL Fireball 60 buizen top opgehaald.
 

25 september 2021

Vandaag ben ik bij Wouter in Nijmegen en zijn we weer bezig met de volgende Cubase les. We hebben eerst een recap gedaan van de lessen van voor de zomervakantie. Wouter kan weer even vooruit en over 2 weken gaan we weer verder.

In de namiddag heb ik in Mill de Blackstar HT Stage 100 buizen 'head' versterker met de bijbehorende Blackstar 4-button footswitch opgehaald. De eerste maar zeker niet de laatste full-tube buizenversterker in de studio.
 

23 september 2021

Vanavond heb ik Arjan een uur op afstand geholpen met zijn vragen over Cubase. Arjan kan nu weer verder experimenteren met wat hij geleerd heeft en neemt weer contact op als er daarover weer nieuwe vragen zijn ontstaan, wat zeker zal gebeuren. Tot dan Arjan, en ondertussen veel succes en plezier met je ontdekkingstocht.


 

22 september 2021

Vandaag is de Peavey Electronics Sanpera II Foot Switch binnengekomen. Dit is de controller floorboard voor de Peavey Vypyr VIP2 modeling combo die we gisteren hebben opgehaald.
 

21 september 2021

Vandaag is de Cubase 11.0.40 maintenance update voor alle Cubase 11 versies uitgekomen. De update is gratis voor Cubase 11 gebruikers.

Vanavond heb ik in Diepenveen de via marktplaats aangeschafte Peavey Vypyr VIP2 modeling bas/gitaar/acoustic combo opgehaald. Waarschijnlijk komt morgen de bijbehorende Peavey Sanpera II Foot Controller binnen waarmee de Peavey Vypyr VIP2 perfect bediend kan worden tijdens het spelen.
 

20 september 2021

Vanavond zijn we bezig geweest met de eerste mix van de nieuwe EP van Sarah Jurassica Parker. Dat gaat wat moois worden....


 

19 september 2021

Deze zondag ben ik bij Richard in zijn studio in 's-Hertogenbosch. We gaan bezig met een aantal items waaronder zijn hardware configuratie, MIDI en het installeren van aanvullende VST's.

Vanavond in Druten de Hughes & Kettner Attax100 hybride gitaarversterker combo met voetpedaal opgehaald. Deze amp is voor zijn leeftijd echt in onberispelijke staat!
 

18 september 2021

Vandaag had ik Jan uit Lemmer in de studio. Jan werkt met Steinberg Cubase 8 en Hauptwerk, een kerkorgel 'semi-VST' instrument. Jan maakt ook composities in Cubase om deze te publiceren als notenschrift. We hebben vandaag zijn Cubase vragen behandeld en Jan heeft geleerd wat hij wilde.
Veel succes ermee Jan.

Verder heb ik vandaag via marktplaats een Peavey Vypyr VIP2 gitaar/bas combo hybride modeling versterker aangeschaft. Daarbij dan ook maar online meteen een B-stock Peavey Sanpera II controller voor de Vypyr VIP2 gekocht om de versterker optimaal te kunnen bedienen tijdens het spelen.


 

17 september 2021

Vanavond heb ik mijn gebruikte ENGL 412 stereo cabinet thuis geleverd gekregen. Enkel het ENGL logo is er af, dus die hebben we alweer online aangevraagd bij ENGL zelf. De cab moet nog wel op de plaats van de Ashdown Fallen Angel FA412F komen. Die mag dan naar een nieuwe eigenaar toe.
 

16 september 2021

Vandaag heb ik online een gebruikte ENGL 412 2x100W stereo 4x12" speaker cabinet gekocht. Deze ENGL gaat dan de Ashdown Fallen Angel FA412F vervangen. De Ashdown Fallen Angel FA412F 240W stereo cabinet komt dus in de verkoop.

Verder had ik vanavond Arjan weer in de studio voor support met zijn Cubase 5. We hebben zijn Cubase 5 nog een keer opnieuw geïnstalleerd en met de uitgebreide opties nu ook de instrumenten meegenomen. Nu hebben we wél GrooveAgent One mét drumgeluiden. We hebben wat instellingen gemaakt en zijn meteen begonnen zijn Steinberg Symphonic Orchestra gaan installeren. In de tussentijd wat les en tips over Cubase gegeven en een basis template voor Arjan gemaakt.
Heel veel succes Arjan, en tot een volgende keer!


 

14 september 2021

Vandaag heb ik online een gebruikte Hughes & Kettner Attax 100 gitaar combo (oud model) gekocht. Deze Hughes & Kettner komt bij de verzameling gitaarversterkers voor nog meer klankkleur keuze bij het spelen en opnemen van gitaren. De Hughes & Kettner zal in het weekend door ons opgehaald gaan worden.


 

12 september 2021

Vanmiddag heb ik in Almelo de Randall Amplifiers RD212-D stereo 2x12" speaker cabinet opgehaald. Deze cab komt achter de set met de Zoom 9050 pre-amp, de Peavey Electronics AMR Tube Sweetener en de Rocktron Velocity 100.


 

11 september 2021

Vanochtend had ik Jeroen uit Eindhoven in de studio voor zijn eerste Cubase les. Jeroen is dit seizoen student van Sound Education Nederland (waar ik ook als Cubase docent aan ben verbonden) en wil zich alvast goed oriënteren op Cubase en de diverse mogelijkheden van het werken met de combinatie van hardware en software. Jeroen heeft in een paar uren heel veel gezien en opgestoken en weet nu al een stuk beter welke richting hij op wil inzake keuzes van aanschaffingen en workflow.
Tot binnenkort bij een avondles op afstand of de eerste groepsles bij Sound Ecucation Jeroen!


 

9 september 2021

Vanavond heb ik Nico uit Rotterdam online een uur geassisteerd met het maken van zijn eerste Steinberg Cubase template. Als hij gewend is met het werken met deze template en toe is aan de volgende stap neemt hij weer contact op voor het vervolg.
Veel succes voor nu Nico!


 

8 september 2021

Vanavond heb ik Eddie van advies voorzien voor de aanschaf van een nieuwe krachtigere studio PC. Met de informatie die we nu van hem hebben kunnen we twee offertes aanbieden en dan samen weer overleggen om te beslissen wat het definitief gaat worden. Maar dat het een mooie en veel krachtigere computer gaat worden dan waarmee hij nu werkt is zeker! We gaan nu aan het werk met de offerte.
Tot gauw Eddie!

Later vanavond heb ik Jurgen 2 uren Cubase les gegeven. Jurgen gaat spraak verhalen opnemen met Cubase. We hebben een recap gedaan van de vorige les en zijn daarna nog dieper ingegaan op de De-Esser, de EQ en de compressor en de limiter. Daarna nog even wat knippen en plakken, het maken van een mixdown en de export ervan naar wav of MP3. Jurgen kan nu vol aan de slag met de verhalen.
Heel erg veel succes en plezier ermee Jurgen, ik weet zeker dat het heel leuk gaat worden!


 

6 september 2021

Vanavond heb ik Boudewijn uit Gouda wederom op afstand support gegeven voor een aantal zaken omtrent derden VST plugins voor het werken met Cubase. Voor een foutmelding van Antares moet hij contact met het bedrijf op gaan nemen, dat is zonder de support van het merk niet op te lossen. De issues met zijn IK Multimedia hebben we wel volledig kunnen tackelen en dat werkt nu allemaal naar behoren. Daarna nog geholpen met wat knelpunten voor Boudewijn met Cubase. Hij kan voor nu weer verder en in oktober ben ik weer op locatie bij hem present in Gouda.
Tot dan Boudewijn!


 

4 september 2021

Vandaag had ik Renze uit Nijmegen in de studio voor het oplossen van een aantal issues met de combinatie van Cubase 6 met zijn TASCAM Model 12 mixer/interface. We hebben alle issues opgelost, vooral instellingen op de Tascam. Renze kan nu vol aan de slag met het opnemen in Cubase met de Model 12.
Succes ermee Renze!


 

2 september 2021

Vanavond heb ik via marktplaats een Randall RD212-D stereo 2x 12" gitaar cabinet gekocht. Over iets meer dan een week ga ik hem ophalen.

 

31 augustus 2021

Vanavond had ik Arjan in de studio voor support met Cubase 5 (jawel, Cubase 5 uit ca. 2006). We zijn een eind op weg om alles goed werkend te krijgen. De eLicenser werkt weer, we hebben zowel het MIDI keyboard via USB als ook zijn Steinberg UR22 aan de praat. Nu nog de VST soundsets die bij Cubase 5 horen weer aan het werk zien te krijgen. Over 2 weken gaan we verder.
Tot dan Arjan!


 

28 augustus 2021

Vandaag had ik Wim uit Rijen in de studio voor hulp met zijn VST's op de Macbook Pro. We zijn tot de conclusie gekomen dat het het beste is het systeem opnieuw in te richten. Helaas is een Macbook voor non-mac adepts niet helder en logisch ingericht qua bestandsindeling.
Veel succes met de installaties Wim!


 

25 augustus 2021

Deze woensdagavond heb ik Jurgen uit Vught op afstand 2 uren Cubase les gegeven en van diverse adviezen mogen voorzien. Jurgen kan voor de komende tijd weer vooruit. Over een paar maanden zal het weer tijd zijn voor een volgende les en neemt hij weer contact op.
Succes Jurgen, en tot dan!

Verder houdt Steinberg momenteel uitverkoop. Ze hebben mooie VST instruments, sounds en loopsets en DAW's in de aanbieding in hun summersale. Dus als er wat van je gading bij zit, moet je nu je slag slaan! Wij hebben bijvoorbeeld 'Voice of wind: Adey' van Soundiron aangeschaft. Een mooie aanvulling in de studio voor niet veel geld. Ga naar de aanbiedingspagina van Steinberg.


 

24 augustus 2021

Deze avond heb ik Nico uit Rotterdam support op afstand gegeven met de aansluiting van zijn Roland Juno DS op zijn Focusrite interface en het werken met Instrument Tracks, Rack Instruments en MIDI sporen in Steinberg Cubase. Nico kan nu weer verder en zal zeker nog een keer terugkomen om op afstand een passende template door ons te laten bouwen zodat hij in het vervolg altijd snel met een nieuw project kan starten.
Veel succes en plezier Nico!


 

23 augustus 2021

Vanavond heb ik op afstand support gegeven aan Boudewijn uit Gouda. Boudewijn heeft wat storingen op zijn Mac met ruis. De oorzaak is snel gevonden. Zijn iMac was gecrasht en hiervoor is een nieuwe gekomen. Het oude systeem kon nog wel gekloond worden. Dus het meeste werkt. Maar behoudens de software van Steinberg die gelukkig met een USB dongle werkt, moet alle software weer opnieuw gelicenseerd worden. Echter moet je dan je oude licenties eerst de-activeren. Maar dat gaat niet meer omdat die defect is en niet meer bestaat. Dus er wordt contact opgenomen met de support van Antares en van IK Multimedia om hem behulpzaam te zijn de VST's die hij van die merken heeft weer opnieuw te licenseren. Veel succes daarmee Boudewijn, en tot in oktober in Gouda voor onze volgende afspraak in je studio.


 

21 augustus 2021

Vandaag is mijn via ebay tweedehands aangeschafte Wittner metronoom binnengekomen. Het is een ouder model (Made in W-Germany, dus gemaakt tussen 1945 en 1991) van mahonie met bel. Dus het meest luxe model. Wittner is een oud Duits merk dat is opgericht in Duitsland in 1895. Een leuke en praktische aanvullende accessoire voor in de studio.


 

20 augustus 2021

Vanavond heb ik Renze uit Nijmegen op weg geholpen met zijn nieuwe Tascam model 12 in combinatie met zijn Cubase 6. We hebben de Tascam aan het werk en gaan binnenkort hier bij AMPS Recordings verder met zijn laptop, Cubase en de Tascam om er voor Renze het maximale uit te kunnen gaan halen. tot over 2 weken Renze!


 

19 augustus 2021

Deze donderdagavond was ik bij Jac in Elst voor ondersteuning met het kiezen, selecteren en installen van VST instrumenten en mixtechniek. We hebben veel behandeld en een flink aantal issues opgelost.
Heel veel succes met je opdracht Jac, en ik zal zeker het eindresultaat van je gaan horen. Dat moet heel goed gaan worden.


 

18 augustus 2021

Vanavond was ik bij Rik in Doesburg. Rik werkt op een Mac en is helemaal weg van de nieuwe mogelijkheden van Band-in-a-Box. Deze heeft nu ook een VST plugin om te draaien in je DAW host. Hierin had Rik wat hulp nodig en dat is gelukt. Rik kan nu met Band-in-a-Box én standalone én in Cubase werken en zo alles doen wat hij wil zoals hij het zich voorstelde.
Heel veel plezier en succes ermee Rik, en tot ziens!


 

17 augustus 2021

Vanavond heb ik Ralph uit Utrecht op afstand geholpen met het installeren van een paar nieuw aangeschafte VSTinstruments van KORG. Verder druk doende geweest met het installeren en instellen van een WD MyCloud Home 8TB drive die hij op mijn advies had aangeschaft. Echter is de WD software niet meer zo gebruikersvriendelijk als hij wel eens geweest is. We moeten nog wat issues oplossen, maar zijn overtuigd dat we het voor elkaar krijgen. Anders zal ik WD niet meer adviseren aan mijn klanten.
We gaan het zien....


 

16 augustus 2021

De vakantie is inmiddels weer voorbij. Vanavond heb ik Michel uit België weer Cubase cursus op afstand gegeven. In deze les hebben we het issue 'ik heb geen geluid' behandeld aan de hand van een voorbeeld. Hij had namelijk ook geen geluid. Het was de 'usual suspect'. De juiste driver voor de interface was niet geladen. Daarna zijn we bezig geweest met het inladen van de juiste geluiden uit zijn HALion Sonic 3 (niet de bij Cubase meegeleverde SE versie, maar de grote HALion Sonic versie die hij apart heeft aangeschaft). Michel gaat nu met een andere manier met zijn MIDI kanalen om, en dat hebben we behandeld. Hoe pas je het MIDI kanaal aan en laad je daarbij tegelijk in het juiste instrument slot in HALion Sonic het juiste geluid in.
Veel succes ermee Michel, en tot de volgende les over 2 1/2 week.


 

6 augustus 2021

Vandaag zijn de laatste accessoires voor de studio binnengekomen. Twee gitaarstandaards, één voor 7 gitaren van Rockstand by Warwick en één voor 3 gitaren van Hercules stands. Hiermee hebben we meer flexibiliteit in de studio want het Hercules rack is heel gemakkelijk te verplaatsen, dé oplossing in een kleine studio. De herinrichting van de studio is nu gereed. We hebben meer apparatuur (o.a. 3 gitaarversterkers) en toch meer ruimte.


 

5 augustus 2021

Deze donderdag hebben we de Tascam players en recorders weer aangesloten. Een flinke klus, maar alles werkt weer helemaal zoals het hoort.


 

4 augustus 2021

Vandaag nog wat accessoires voor in de studio besteld. Twee gitaarstandaards, een Warwick Rockstand voor 7 elektrische gitaren en een Hercules voor drie (semi-) akoestische gitaren. Verder wat batterijtjes voor een gitaartuner en een Minotaur gitaarband voor een akoestische gitaar.

Verder is vandaag de ZOOM G5n Multi Effects Processor binnengekomen. De ZOOM G5n kan zowel worden aangesloten op één van de aanwezige versterkers in de studio en dan via een microfoon te worden opgenomen vanaf de versterker, als ook direct op een voorversterker om van daar uit het mengpaneel in te gaan om direct te worden opgenomen. De ZOOM G5n heeft zelf 130 voorgeprogrammeerde effecten en nog 70 vrije opslagplaatsen voor eigen of gedownloade patches. Het is een veelzijdige gitaar effectprocessor voor een bescheiden prijs.
 

2 augustus 2021

Om dan helemaal compleet te zijn hebben we vandaag nog de ZOOM G5n Multi Effects Processor multi-effect gitaarprocessor floorboard aangeschaft. Deze processor heeft veel mooie presets 'on board' en je kunt regelmatig nieuwe patches downloaden van ZOOM en zelf je effecten editen met de computer en dan via de USB aansluiting naar je G5n overzetten. We zien al uit naar deze laatste studio-upgrade van de zomer.


 

31 juli 2021

Vanmiddag dan de kast gebouwd en op de plaats gezet en de studio verder opnieuw ingericht. Alles staat nu en de versterkers zijn aangesloten en getest. Enkel de racks met alle Tascam decks en players moet nog opnieuw worden aangesloten. Dat laatste is een klusje voor de komende paar weken.


 

30 juli 2021

Omdat vandaag alle verdere bestellingen binnenkomen en de studio verbouwd gaat worden is het alvast tijd om wat ruimte in de studio te maken en het rack met alle Tascam decks en players te gaan demonteren. De andere bestelde versterkers (Orange Crush 35RT en de Fender Champion 40) zijn binnengekomen met de meebestelde bijbehorende footswitches, een paar 19" kasten, een Rockstand gitaarstandaard voor 3 elektrische- en 2 akoestische gitaren van Warwick en de Fender Squier Classic Vibe 's 50s Telecaster 'Butterscotch Blonde' gitaar.
 

29 juli 2021

Deze donderdag een stellingkast gekocht om alle versterkers straks fatsoenlijk ik kwijt te kunnen en de studio toegankelijk en overzichtelijk te houden.


 

28 juli 2021

Vandaag dan bij de recentelijk bestelde versterkers ook nog maar een Fender Squier Classic Vibe 50's Telecaster besteld. Met deze Fender Squier Telecaster zijn we dan redelijk compleet met de verschillende pickup configuraties. Tevens is vandaag de Marshall MG50FX combo versterker binnengekomen.
 

27 juli 2021

Omdat je toch moet blijven investeren in je studio komen er binnenkort een paar versterkers bij. We heten immers niet voor niets AMPS Recordings. Fijn om meer keuze in klankkleur te hebben in de studio. De versterkers die erbij komen zijn een Fender Champion 40, een Marshall MG50GFX en een Orange Crush 35RT.

Deze versterkers komen dan bij de aanwezige VOX Valvetronix VT50, de Peavey Blazer 158 en de aanwezige guitar stacks met Rocktron en Zoom pre-amps en Peavey en Rocktron eindversterkers en een Ashdown Engineering Fallen Angel en een custom cabinet. Dus als je gitaar mooi op wilt nemen ben je bij AMPS Recordings aan het juiste adres.


 

23 juli 2021

Vanaf vandaag zijn we met vakantie tot en met 15 augustus. Het betekent zeker niet dat er niets gebeurd in de studio, maar in deze periode nemen we geen klanten aan. We hebben onder andere nu even tijd om wat zaken in de studio aan te passen. Daarover binnenkort meer...


 

20 juli 2021

Vandaag heb ik weer een mooie reactie mogen ontvangen voor mijn gastenboek. Dank voor je reactie voor mijn gastenboek Jurgen! De bijdrage van Jurgen staat onder 9 juni, de datum dat we op afstand zijn setup werkend hebben gemaakt.

 

18 juli 2021

Vandaag had ik Nico uit Rotterdam in de studio voor zijn 1e Cubase cursus. Nico heeft onder andere Arturia Analog Lab en wil graag goed met de combinatie Cubase en Arturia leren werken. Nico heeft vandaag zoveel mogelijk geleerd en kan daarmee nu vooruit. Hij heeft nog veel te leren en komt zeker nog een keer terug.
Veel succes Nico!


 

17 juli 2021

Vandaag was ik bij Wouter in Nijmegen voor zijn Cubase les. De laatste voor de zomervakantie. We hebben zijn Mackie Control met 2 fader unit uitbreidingen nu op de juiste manier geconfigureerd in Cubase. De rotary controller laten we voor nu even buiten de setup omdat deze niet herkend wordt als zodanig, en alles in de war gooit. Verder zijn ook alle vragen van Wouter van deze keer weer beantwoord en kan hij verder met experimenteren.
Tot de volgende les in augustus Wouter!


 

14 juli 2021

Vandaag is mijn Levy's gitaarband binnengekomen. Deze gitaarband van Levy's Leathers Ltd. Est. 1973 Crafted in Canada past perfect bij de recent aangeschafte Epiphone Les Paul "Electric Blue" Tommy Thayer signature Limited Edition. De bliksem op de gordel is als die van Tommy Thayer en vroeger Ace Frehley van KISS, helemaal passend bij de Tommy Thayer signature gitaar.

Vanavond heb ik Jurgen op afstand anderhalf uur weer een combi mogen geven van advies en Cubase les. We hebben de optische verbinding van zijn Behringer ADA8200 naar zijn Presonus 1824c tot stand gebracht zodat hij nu ook zijn oude digitale Fostex 8-channel multitracks direct op kan nemen in Cubase. Verder hebben we de clicks tussen zijn samples verwijderd via de crossfades. Er zijn nog een aantal vragen behandeld, teveel om op te noemen. We hebben de volgende les op afstand alweer ingepland staan voor na onze vakanties.
Tot in augustus Jurgen!


 

12 juli 2021

Vanavond heb ik weer op afstand een uur les gegeven aan Michel uit België. We hebben het gehad over de upgrade naar een dual-head videokaart zodat hij een tweede scherm aan kan sluiten en dan op dat tweede beeldscherm bijvoorbeeld zijn mixer weergeven. Daarna zijn we vooral bezig geweest met de structuur op mijn muziek schijf en de wijze van aanmaken van projecten op de juiste manier, MIDI files importeren en dat dan allemaal weer op de juiste manier opslaan. Na de zomer heeft hij zijn nieuwe videokaart zeker geïnstalleerd en heeft hij een aantal projecten ingericht op de nieuwe wijze in Cubase. Dan kunnen we volop aan de gang met zijn projecten uit de Yamaha Genos in Steinberg Cubase.
Tot in augustus Michel!


 

10 juli 2021

Vandaag was ik weer bij een klant met een zeer indrukwekkende studio. Natuurlijk was ik daar voor zijn Steinberg Cubase Pro 11 les. Een genot om er met hem te mogen werken.
Tot de volgende keer!


Hier ziet u een deel van de studio waar ik regelmatig Cubase Pro 11 les mag geven aan de studio-eigenaar.


 

5 juli 2021

Vanavond hebben we de laatste hand gelegd aan de installatie van de nieuwe Studio PC. Alles is nu af en klaar en operationeel. Het is een hele snelle en krachtige computer waar we de volgende jaren mee toe kunnen zonder de noodzaak om te upgraden. Met een 14-core Intel i9 processor en 3 SSD's kunnen we naar hartelust cursussen geven, opnemen, mixen en masteren zonder performance problemen van de computer.


 

3 juli 2021

Vandaag ben ik bij Stans in Doorwerth. We zijn vooral bezig met de quantize functie. Naast de MIDI quantize functie zijn we ook met audio tempo, time-stretch, warp en swing bezig geweest. Stans heeft vanmiddag alles geleerd wat ze wilde en kan weer met nieuwe inzichten en technieken verder met haar projecten.
Succes met je muziek Stans.


 

1 juli 2021

Deze avond gaan we verder met het installeren van de DAW software (Cubase Pro 11 en WaveLab Pro 10) en alle VSTi instrument plugins en VST FX effect plugins. Het overzetten van alle licenties van de software van de ene computer naar de andere valt achteraf gelukkig erg mee en kost een stuk minder tijd en moeite dan verwacht. Aan het einde van de avond hebben we 5 versies van Cubase op de PC staan. Te weten Cubase SX3, Cubase 5, Cubase 7.5, Cubase Pro 10 en Cubase Pro 11. Daarnaast staat WaveLab Pro 10 erop en het merendeel van de plugins zoals alle aangeschafte VST's en VSTi's van Waves, Plugin Alliance, Softube, Arturia, IK Multimedia en EastWest Sounds Online. Enkel wat plugins van Native Instruments moeten nog geïnstalleerd worden. Het overgrote deel van de data van de oude studio PC is al overgezet naar de nieuwe middels de NAS netwerk backups van de studio.
De komende weken hebben we alle cursisten op locatie buiten de deur, dus het is geen probleem dat nog niet alles 100% geïnstalleerd is. Wegens de verouderde drivers van ECHO kunnen we helaas niet probleemloos naar 96kHz overschakelen, maar dat is geen probleem. Dan komt er volgend jaar waarschijnlijk een MOTU 16A AVB 16 I/O 24bit 192kHz interface.


 

30 juni 2021

Vanavond heb ik mijn nieuwe studio PC opgehaald bij Hureka in Zevenaar. De computer is gebaseerd op een 14-core 3,33GHz Intel i9-10940X processor. Met 32GB DDR4 3600MHz RAM, een 500GB m.2 SSD voor het systeem, een 1TB m.2 SSD voor de samples en een 2TB SATA SSD voor de recordings kunnen we weer even vooruit.
We zijn in de avond maar meteen gestart met het installeren van alle studio software.


 

26 juni 2021

Vandaag ben ik weer bij Ralph in Utrecht. We zijn vandaag vooral bezig met rework van projectinstellingen wegens zijn gewijzigde setup. Tevens passen we zijn huidige template aan naar de nieuwe werkelijkheid.
Tot over ongeveer een half jaartje Ralph!


 

24 juni 2021

Vandaag is de Cubase 11.0.30 maintenance update voor alle Cubase 11 versies uitgekomen. De update is gratis voor Cubase 11 gebruikers.


 

23 juni 2021

Vanavond heb ik Jurgen uit Vught een uur les op afstand gegeven. Jurgen had bij AMPS Recordings zijn Cubase Pro 11 aangeschaft met daarbij een Presonus Studio 1824c en als uitbreiding op de ADAT poorten een Behringer ADA8200 Ultragain converter. We zijn vooral bezig geweest met het maken en aanpassen van enkele templates die hem het leven gaan vergemakkelijken. Op 14 juli gaan we verder met het vervolg.
Tot dan Jurgen!


 

19 juni 2021

Vandaag is de eerste echte lesdag van de 20 totaal voor Wouter in Nijmegen. Vandaag zijn we vooral bezig met data structuur en technisch met wat hardware gerelateerde zaken.
Tot over 3 weken voor de volgende les wanneer we echt inhoudelijk beginnen met Cubase.


 

15 juni 2021

Vandaag is de nieuwe Epiphone Les Paul "Electric Blue" Tommy Thayer signature Limited Edition elektrische gitaar binnengekomen. Naast dat we sowieso nog een Les Paul gitaar in de studio wilden hebben is deze "Electric Blue" Tommy Thayer signature echt een beauty. De volgende gitaar die gaat komen wordt een Telecaster model.


De Epiphone Les Paul "Electric Blue" Tommy Thayer signature Limited Edition elektrische gitaar.


 

14 juni 2021

Vanavond heb ik Jurgen support gegeven. Niet dezelfde Jurgen als vorige week trouwens. Het was deels cursus Cubase en deels apparatuur advies. Hij was helaas niet zo goed geadviseerd door de verkoper waarmee hij te maken had. De verkochte interface was enerzijds te uitgebreid maar anderzijds niet zo extreem goed als de verkoper had doen voorkomen. Dus daaruit is advies gekomen voor een mooie Steinberg UR-2RT interface, hoofdtelefoonverdeler, hoofdtelefoons en een akoestisch scherm. Daarmee kan Jurgen dan wel bereiken. Ik weet zeker dat hij de adviezen gaat opvolgen en als hij zover is neemt hij dan weer contact op voor zijn deel 2 van de cursus. Maar vandaag heeft hij in ieder geval heel veel geleerd over Cubase en over verkopers waar geld verdienen voorop staat, en niet de kwaliteit van advies voor de klant. Hopelijk doen wij dat beter.
Heel veel succes met je inruilactie Jurgen, en tot binnenkort.


 

13 juni 2021

Vanmiddag had ik een Gilroy in de studio voor zijn vocale bijdrage aan een zogeheten collaboration. Hij is gast-zanger en we hebben zijn parts vandaag opgenomen. We hebben een paar takes gedaan, die ongemixt naar het productie-team terug gaan in .WAV formaat voor het mixen. Daarna nog een ruwe mix (MP3) gemaakt voor de vocalist, zodat hij al iets tastbaars heeft. Alles is vanmiddag meteen gereed gemaakt en verstuurd. Op naar de volgende....


 

10 juni 2021

Vandaag twee nieuwe zaken in order gezet voor de studio.
Ten eerste een nieuwe studio-PC op basis van een Intel 14-core i9 processor. In deze PC komen onder andere 32GB RAM, uitbreidbaar naar 64GB en maar liefst 5 drives. 2 stuks m.2 SSD (500GB en 1TB), een SATA SSD (2TB), een SATA HDD (4TB) en een blu-ray drive.

Ten tweede een prachtige blauw-flake gitaar van Epiphone. Die zal er net iets eerder zijn dan de computer. Het is het signature model van Tommy Thayer, de Electric Blue.
 

9 juni 2021

Vanavond heb ik op afstand samen met Jurgen zijn instellingen van zijn setup afgemaakt voor zijn 16 kanalen mixdown naar zijn mixer. Hierop gaat hij zelf opgenomen reggae dubmixen en dat weer op 6 kanalen opnemen. Alles werkt nu perfect en we hebben meteen ook de eerder gemaakte template verder geoptimaliseerd.
Alvast heel veel plezier en succes ermee Jurgen, en tot de volgende les over een paar weken!


 

7 juni 2021

Vanavond heb ik Pieter 2 uren Cubase support/les op afstand gegeven. Voor Pieter is Cubase nieuw, hij kreeg een AI versie bij zijn Steinberg UR44c interface. We zijn alle instellingen voor de hardware nagelopen en daarna een aantal basiszaken in Cubase behandeld. Voor het begin weet Pieter even genoeg. Als hij er wat mee heeft geoefend en daar wat bedreven in is geraakt, gaan we weer verder. Tot dan Pieter!


 

5 juni 2021

Vandaag ben ik bij Ger in Wageningen voor zijn les mixen en masteren in Cubase met o.a. Waves plugins. Voor een heldere uitleg voor Ger hebben we het gehele proces in 4 delen opgeknipt: opnemen (de opnames zijn er al, in prima kwaliteit maar wel met overspraak wegens de live situatie), bewerken (ieder spoor afzonderlijk), mixen (het samenvoegen en verder editen wat daaruit voort komt) en het masteren (fine-tunen van de mixdown). De bedoeling van Ger was een les in mastering, maar we zijn er beide op uitgekomen dat het vooral gaat om de bewerking en het mixen. Ger was als ik het zelf mag zeggen redelijk overdonderd van de resulaten van het bewerken en opnieuw mixen van de opnames. Ger kan nu veel betere mooie mixdowns maken, en het masteren zal nu zoals het hoort om enkele procenten gaan, en niet om tientallen.

P.S. De master die Ger uit Italië terug had gekregen van de 'masteraar' hebben we beide lachend (of eigenlijk bedroefd) naast ons neergelegd, want die was misschien wel hard, maar had de song en de ambiance geen goed gedaan. Iemand die dan misschien wel de Waves Audio L3 16 plugin had, maar duidelijk toch geen verstand had van masteren. En dan helpt het bezit van een 'mastering tool' alleen ook niet. Het kan meer kwaad dan goed doen bij verkeerd gebruik.
Je weet nu wat je te doen staat Ger, veel plezier en succes ermee!


 

2 juni 2021

Vandaag mijn TC Electronic DVR250-dt reverb plugin met controller en mijn Editors Keys Cubase toetsenbord binnengekregen van Thomann. De TC Electronic DVR250-dt is gebaseerd op de legendarische EMT 250 Electronic Reverberator uit 1976. Dat was ongeveer de allereerste digitale reverb ter wereld. TC Electronic heeft deze als VST in een nieuw jasje gegoten en er meteen een leuke lookalike hardware controller op USB bij gemaakt om de VST te bedienen. Veel TC Electronic apparatuur is momenteel in de aanbieding, zo ook deze. En omdat we er toch al een oogje op hadden, hebben we dan nu toegeslagen en hem in huis gehaald voor de helft van de prijs. Dit kan ook onderdeel uit gaan maken van de cursus Cubase als cursisten daarin geïnteresseerd zijn. Nu eerst maar eens een beetje mee gaan spelen, al dan niet in combinatie met de TC2290-dt delay met controller die gisteren binnen was gekomen.

De TC Electronic DVR250-dt is een leuke reverb voor je tracks en leuk speelgoed voor in je (home-) studio.
 

1 juni 2021

Deze dinsdag heb ik van Musicstore mijn TC Electronic TC2290-dt delay plugin met controller binnengekregen. Dit is een remake plugin van de originele TC Electronic TC2290 Dynamic Digital Delay uit 1986 en is in korte tijd de 'Industry Standard' geworden voor delays. En de remake daarvan (het origineel is goede staat is moeilijk te krijgen en kost weer ruimte die er niet meer is in onze racks) hebben we nu in de studio. Lets play!

Bekijk hier een mooie introductie van de TC Electronic TC2290-dt
 

29 mei 2021

Vandaag ben ik bij Jurgen in Vught met zijn nieuwe aanschaffingen. We gaan Cubase Pro 11 installeren, zijn interfaces en monitors aansluiten, en dan alles geïntegreerd aansluiten. Naast Cubase heeft Jurgen een Presonus 1824C audio-interface, een Behringer ADA8200 ADAT interface/converter en Yamaha HS7 monitors met alle bijbehorende bekabeling aangeschaft. En dat gaan we vandaag allemaal installeren en werkend maken. De ADA8200 wordt op de Presonus aangesloten met Wordclock en ADAT. De software van Presonus blijkt echter een sta-in-de-weg voor de ADAT poorten en dat gaan we later oplossen. Het issue is al gevonden en met wat setting wijzigingen kunnen we dat ook afstrepen.
Tot binnenkort Jurgen, en alvast heel veel plezier met je nieuwe setup.


 

24 mei 2021

Deze 2e Pinksterdag was ik bij Wouter in Nijmegen om zijn intensieve Cubase traject door te spreken en voor te bereiden. We gaan zien waar we uitkomen, maar zijn traject zal bijna zeker duren tot eind Q1 2022.


 

22 mei 2021

Vandaag had ik Patrick uit Borken (D) in de studio voor zijn Cubase vervolgles. Hij heeft een aantal praktische vragen die we behandelen. Patrick heeft vandaag veel geleerd en verheugd zich om ermee aan het werk te gaan.
Tot de volgende keer Patrick!


 

20 mei 2021

Vanavond voor Ralph op afstand de installatie van Steinberg Absolute 4 afgerond. We hebben ruim over de 100GB sound content gedownload en geïnstalleerd en alles werkt nu zoals het hoort. Over een maand ga ik weer naar hem toe voor zijn volgende Cubase cursus, en dan zullen we onder andere zijn recording en composing template optimaliseren. Tot over een kleine maand Ralph, ik zie je eind juni.
Veel plezier met het ontdekken van al je nieuwe VST instruments en sounds!


 

19 mei 2021

Vanavond heb ik Ralph een uurtje support op afstand gegeven. We hebben zijn Arturia V Collection 8 installatie hersteld en zijn Steinberg Absolute 4 VST collection gelicenseerd en de installatie ervan gestart. Deze moet nu ruim 100GB downloaden, dus daar is de computer wel de rest van de avond zoet mee. Morgen maken we die installatie ook af en dan zien we elkaar eind juni weer op locatie in Utrecht.
Tot morgen Ralph!


 

18 mei 2021

Vanavond heb ik Jan uit Lemmer op afstand geholpen zijn VST orgel van Hauptwerk in te stellen in Steinberg Cubase. Hauptwerk is een heel speciale (ik noem het maar) 'semi' VSTinstrument. Want ze hebben een heel andere benadering dan alle andere VSTi makers. Dit om optimaal gebruik te kunnen maken van een complex instrument als een kerkorgel.
Alles is goed gelukt en Jan kan zijn stukken nu opnemen in Cubase en daarna ook netjes zijn partituren uitwerken voor de drukker. Volgende week is er weer een sessie gepland met het vervolg, ditmaal over het nabewerken zoals alle mogelijkheden van quantiseren.
Veel succes met oefenen en tot over een week!


 

17 mei 2021

Vanavond heeft Michel uit België weer zijn eerste les sinds een aantal maanden. Inmiddels heeft hij een andere PC (desktop) aangeschaft die meer geschikt is voor het werken met Cubase en VSTinstruments als zijn HALion Sonic 3. Vandaag is het dan ook geen Cubase cursus maar het downloaden en installeren van zijn Cubase Artist 10 op de nieuwe computer. Dat is alvast geslaagd. Volgende week nog HALion Sonic 3 en alles instellen. Dan kunnen we weer verder gaan met zijn Cubase lessen.
Tot volgende week Michel!


 

15 mei 2021

Vandaag ben ik bij een professionele celliste voor haar cursus Cubase. Ze heeft een aantal gerichte vragen die allen beantwoord kunnen worden. We hebben een aantal instellingen op de Steinberg UR242 aangepast en daarna recording, dynamics, reverb en automation behandeld. Ze heeft heel veel geleerd en kan er nu volop mee aan de slag.
Succes ermee en tot een volgende keer!


 

8 mei 2021

Vandaag ben ik weer bij Jac in Elst voor een Cubase les met IK Multimedia Miroslav Philharmonik 2 en een les Cubase EMP als onderdeel van de opleiding van Sound Education Nederland.
We hebben multi-timbrale VST instrumenten en Miroslav Philharmonik in het bijzonder uitgebreid behandeld. Daarna zijn er nog een aantal EMP (Electronic Music Production) elementen aan bod gekomen. Aan het EMP hebben we invulling gegeven als zijnde moderne technieken in de muziek als side chain compression en gating, mixer- en instrument automation en paralelle compressie (ook wel New York compression) genoemd.
Heel veel succes weer Jac, en tot de volgende keer!


 

3 mei 2021

Vanavond had ik als laatste van de reeks Sound Education Nederland studenten voor de verdiepingsles Cubase de getalenteerde harpiste Michelle Sweegers bij AMPS Recordings in de studio. Michelle is nog niet zo heel lang geleden begonnen met Cubase, maar heeft een aantal zaken al prima onder de knie. Hetgeen ze nodig denkt te hebben en nog niet zozeer mee bekend is wordt vanavond in vogelvlucht behandeld. Michelle pikt de zaken zeer snel op en wordt meer en meer enthousiast over alle mogelijkheden. De vragen die ze had zijn allemaal beantwoord, waarmee Michelle weer volop aan de slag kan.
Heel veel succes met je muzikale carriëre Michelle, en wie weet, zien we elkaar nog eens.


 

2 mei 2021

Vandaag hebben we (in een aanbiedingsperiode) de Softube Chandler Limited Zener Limiter VST aangeschaft. Deze stond al lang op het wensenlijstje. Hij is zeker niet goedkoop, zelfs in de aanbieding niet, maar er zijn niet veel goede VST limiters te vinden. Dus bij deze.
 

1 mei 2021

Vandaag had ik Eddie uit Almere in de studio. We hebben een aantal standaard settings behandeld, de verschillende soorten sporen, het instellen van multi-timbrale VST's en automation. En bij de automation dan niet alleen de mixer, maar ook de Arturia synths. Het laatste was het zorgen dat zijn Akai MPC goed werkt in Cubase. Dat was echter helaas geen succes, want na de gedownloade software te installeren wilde zijn Acer laptop niet meer opstarten. Dat issue gaat Eddie thuis oplossen.
[Update]: de PC problemen zijn weer opgelost, de Akai software gaan we op afstand instellen. Veel succes ermee Eddie!


 

29 april 2021

Vanavond heb ik Boudewijn weer ruim anderhalf uur support mogen geven. Hij had een aantal Cubase vragen (audio routing, multi-timbrale VST instruments, 'grid' en 'snap' en nog een aantal zaken), en die zijn allemaal weer beantwoord. Boudewijn kan voor nu weer verder. We zien elkaar over anderhalve maand weer op locatie bij hem in Gouda.
Veel succes en tot 12 juni Boudewijn!


 

28 april 2021

Deze woensdagavond heb ik als eerste de IK Multimedia T-RackS Tape Machine 24 emulatie VST aangeschaft. IK Multimedia smijt momenteel met de kortingen, en hier willen we net als bij de Softube multiband compressor gisteren, wat meer keuze hebben als 1 smaak. Deze komt naast de Yamaha Vintage Open Deck als tweede 'true tape emulation'. We zijn benieuwd naar de verschillen.Verder vandaag een aanzienlijke bestelling geplaatst bij één van mijn leveranciers voor een klant die bijna zijn volledige setup door ons laat verzorgen. Een 8-kanaals interface, 8-kanaals ADAT uitbreiding en monitorspeakers, met alle benodigde bekabeling. Zijn Cubase Pro ligt hier ook al op de rest te wachten. Binnenkort verwachten we alles binnen. De afspraak staat voor het einde van de maand om bij hem op locatie alles te komen plaatsen, aansluiten en instellen, tezamen met Cubase Pro.

Vanavond heb ik Patrick support gegeven op een aantal inhoudelijke vragen. Alles beantwoord en opgelost. Ik zie je over een paar weken weer hier in de studio voor je vervolgles Cubase.
Veel succes en tot dan Patrick.

Later vanavond Co nog even support gegeven op zijn nieuwe Cubase Pro 11 update vanuit de Steinberg webshop en de setup van zijn MIDI poorten. Cubase moet nog even wachten omdat hij daarvoor de USB eLicenser dongle nodig heeft, en die heeft hij vandaag aangeschaft. Die moet hij eerst met de post binnen hebben voordat we die kunnen registreren en dan Cubase Pro 11 erop kunnen licenseren. En dat allemaal omdat zijn Elements 9.5 niet goed draait op macOS Big Sur.
Wordt dus over een paar dagen vervolgd. Tot dan Co!


 

27 april 2021

Vandaag heb ik mijn eerste Softube VST FX aangeschaft. De Drawmer 1973 plugin was in de aanbieding. Omdat ik deze al in hardware heb, en meer keuze wil dan alleen de 'stock' of standaard Steinberg Cubase plugins, heb ik deze gekozen. De Drawmer 1973 Multi-Band Compressor is een 1:1 emulatie van de hardware, dus alle controls ken ik al. Binnenkort gaan we hem eens aan de tand voelen.
 

25 april 2021

Vanochtend had ik Ed in de studio tot vroeg in de middag in het kader van zijn Sound Education Nederland opleiding. Ed is vooral geïnteresseerd in alle audio mixage mogelijkheden in Cubase. Hij maakt zijn producties in Ableton Live, maar is niet helemaal happy met de mogelijkheden en workflow voor het mixen in Ableton en overweegt dit in Cubase te gaan doen. We hebben een heel aantal opties en mogelijkheden behandeld en Ed is nu zeer enthousiast over het mixen in Cubase. Hij gaat daarvoor nog wel updaten van Cubase Artist naar Cubase Pro om van alle mogelijkheden gebruik te kunnen gaan maken zoals de VCA Fader, Multiband Compressor en REVerence reverb.
Heel veel plezier en succes met je verdere opleiding Ed!


 

24 april 2021

Vanochtend had ik tot vroeg in de middag Rob in de studio in het kader van zijn Sound Education Nederland opleiding. Rob is vooral geïnteresseerd in VST en MIDI en video in Cubase. We hebben alles naar wens samen doorlopen en Rob kan weer verder met Cubase.
Heel veel succes met de opleiding Rob, en tot ziens!

Vanmiddag had ik René in de studio in het kader van zijn Sound Education Nederland opleiding. We zijn bezig geweest met diverse vragen waaronder zaken over Vari Audio en aanverwante plugins. In dit kader hebben we ook Pitch Correct kunnen demonstreren in combinatie met Chrord Tracks uit de Chord Editor via een MIDI track.
Heel veel succes en vooral plezier met de verdere opleiding René!


 

22 april 2021

Vandaag is de Cubase 11.0.20 maintenance update voor alle Cubase 11 versies uitgekomen. De update is gratis voor Cubase 11 gebruikers.


 

21 april 2021

Vanavond heb ik Co weer support gegeven op zijn Mac mini en Cubase AI 9.5. De Roland UM-One krijgen we op OS X Big Sur helaas niet meer aan de praat. Maar Co heeft natuurlijk ook een MIDI interface in zijn Steinberg UR22MKII zitten. Dus binnenkort gaat hij even een paar MIDI kabels halen, en dan kan hij weer verder.
Veel succes Co!

Omdat Dirk Ulrich, de oprichter van Brainworx en Plugin Alliance, vandaag 50 jaar is geworden geeft hij zijn Plugin Alliance klanten een soort cadeautje. Ons geeft hij een cadeautje (2 plugins voor een hele mooie prijs) en zichzelf natuurlijk ook (omzet).
Dus vandaag hebben we de Brainworx bx_digital V3 EQ en de Shadow Hills Mastering Compressor VST's aangeschaft. Een fijne verjaardag Dirk Ulrich!
 

20 april 2021

Vanavond had ik John in de studio in het kader van zijn Sound Education Nederland opleiding. Hij heeft nog geen DAW aangeschaft maar weet na vanavond zeker dat hij Steinberg Cubase Pro 11 gaat aanschaffen en met Cubase wil werken. We hebben een aantal voor hem belangrijke thema's behandeld en bekeken in Cubase en deze gaven vanavond voor hem de doorslag.
Veel succes met je verdere opleiding John, en we zullen elkaar zeker weer een keer gaan zien!


 

19 april 2021

Vanavond had ik Eric in de studio in het kader van zijn Sound Education Nederland opleiding. We zijn bezig geweest met allerlei workflow optimalisaties en nuttige en leuke functies zoals de Chord Track, de Drum Editor en de List Editor.
Heel veel succes met je opleiding Eric, en veel plezier met je muziek en je studio.


 

17 april 2021

Vandaag had ik Barry in de studio in het kader van zijn Sound Education Nederland opleiding. We zijn vooral bezig geweest zijn workflow te vergemakkelijken door het gaan werken met zaken als de Marker Track, de Arranger Track en de Chord Track. Als uitsmijter zijn we nog bezig geweest met de VCA Fader en Groove Agent.
Heel veel succes met de verdere opleiding Barry!


 

15 april 2021

De Brainworx bx_subsynth VST van Brainworx Audio Plugins en Plugin Alliance hebben we vandaag nog maar even aangeschaft voor als je toch nog dat extra diepe laag ergens op een track in je mix nodig hebt.
Off we go!
 

11 april 2021

Vandaag had ik Eric in de studio. Hij is de tweede student van Sound Education Nederland die bij AMPS Recordings zijn verdiepingsles komt volgen. Alle vragen die Eric heeft wat betreft Cubase zijn beantwoord, het enige wat resteert is een vraag met betrekking tot Kontakt, maar daar hebben ze binnenkort weer specifiek les over.
Heel veel succes verder met de opleiding Eric!


 

10 april 2021

Vandaag had ik de eerste cursist van Sound Education Nederland van een groep van 9 die hun verdiepingsles Cubase bij AMPS Recordings gaan volgen.
Veel succes met je verdere muzikale carriëre Rainer en veel plezier met het verdere traject.


 

3 april 2021

Vandaag had ik Paul uit Lent in de studio. Paul speelt gitaar en bas en heeft een Yamaha MX49 synth en een Soundcraft Signature 12MTK mixer/interface. Het eerste deel van de cursus gaat over het instellen van alle aansluitingen in Cubase om deze met de Soundcraft en de Yamaha te kunnen integreren. Dit deel gaat prima en naar tevredenheid van Paul. Het tweede deel van de cursus wordt meer een uitdaging omdat we met MIDI bezig gaan. Paul heeft een gekochte MIDI file die niet goed is en rare kuren vertoont. Daarnaast biedt de Cubase AI van Paul niet de mogelijkheden in MIDI (vooral het gemis aan de List Editor, die alleen maar bij Cubase Artist en Pro zit) stelt hem enigszins teleur in Steinberg. Jammer, maar het is niet anders. Paul gaat zich dus nu eerst beraden op de aanschaf van Cubase Artist of het zoeken naar een andere oplossing.
Succes met je keuzes Paul.


 

28 maart 2021

We zitten momenteel midden in de inplanning periode voor de Sound Education Nederland studenten voor hun individuele Cubase lessen. Dat is op 1 april afgerond en dan kunnen er in de tussenliggende periodes ook weer andere cursisten worden ingepland voor hun lessen Steinberg Cubase. Je niveau maakt niet uit, evenmin de Cubase versie waarmee je momenteel zelf werkt. Dus wil je je eigen muziek gaan opnemen, of je nu singer-songwriter bent, een bandje hebt of gewoon je eigen songs of producties op wilt nemen, bij AMPS Recordings ben je aan het juiste adres.


 

20 maart 2021

Vandaag heb ik Jurgen in de studio voor advies over zijn home-studio setup in combinatie met Cubase. Jurgen heeft advies ingewonnen betreffende de capaciteit van zijn laptop, een interface met in totaal tenminste 16ch outputs, de juiste Cubase versie en betrouwbare monitors. Hij heeft meteen besloten om via AMPS Recordings een Cubase Pro aan te schaffen.
Tot gauw weer Jurgen!


 

19 maart 2021

Vanavond Alwin uit Zeeland weer op afstand anderhalf uur Steinberg Cubase MIDI/VSTi les gegeven. Het ging prima. Alwin kan weer verder met zijn mooie muzikale ontdekkingstocht.
Veel succes Alwin, en tot de volgende keer.


 

15 maart 2021

Vanavond heb ik Boudewijn op afstand support verleend bij het installeren van een nieuwe VST FX en het aanpassen van wat instellingen in zijn Steinberg Cubase Artist template.
Wordt vervolgd in Gouda.....


 

13 maart 2021

Vandaag ben ik bij Cil in Bunschoten om zijn nieuwe DAW PC af te leveren en te installeren. We zetten zijn Steinberg Cubase Pro 9 er weer op, IK Multimedia Total Studio Max 3 en zijn RealGuitar plugins. Verder worden nog zijn Steinberg UR824 interface en cc121 controller geïnstalleerd en alles ingesteld.
Heel veel succes en jaren opname plezier er mee Cil!


 

10 maart 2021

Vandaag is de Cubase 10.5.30 maintenance update voor alle Cubase versies uitgekomen. De update is gratis voor alle Cubase 10.5 gebruikers.


 

7 maart 2021

Vandaag heb ik Alwin ui Zeeland weer ongeveer 2 uren support op afstand verleend voor het activeren van- en werken met zijn Native Instruments en IK Multimedia plugins onded Steinberg Cubase. Het werkt nu allemaal goed. Alleen nog wennen aan de andere user interface, vooral van NI Kontakt.
Veel plezier en succes er mee Alwin!

Verder de afgelopen dagen weer mooie reacties mogen ontvangen voor mijn gastenboek. Dank voor jullie reacties voor mijn gastenboek Jac, Marjon en Kikki!


 

6 maart 2021

Vandaag ben ik weer bij Ralph in Utrecht voor zijn volgende Cubase cursus. Vooral komen er MIDI, VSTi's en de drumtrack voorbij. Weer een leuke, leerzame en gezellige dag bij Ralph!
Dank voor je gastvrijheid en succes met je muziek!


 

3 maart 2021

Vanavond heb ik Co uit Den Bosch op afstand support verleend op een klein issue met zijn MIDI poorten in Cubase. Dat is snel gefixt. Daarna nog even gesproken over een uitgebreidere opleiding en hem daarin geadviseerd over Sound Education Nederland.
Veel succes met je muzikale ontdekkingsroute Co, en misschien tot binnenkort, wanneer je aan een nieuwe les toe bent.


 

2 maart 2021

Vandaag weer een mooie order ontvangen voor de levering van een knappe i9 10-core DAW (Digital Audio Workstation). Met deze PC kan mijn klant straks weer een heel aantal jaren probleemloos vooruit.

Vanavond 2 uur les gegeven op afstand aan Jacco uit Middelburg. Jacco is pianist en bezig aan een project, We hebben de basis inserts en klankinstelling behandeld en zijn ook nog even bezig geweest met WaveLab.
Veel succes en tot over 2 weken Jacco.


 

27 februari 2021

Vandaag ben ik bij Jac in Elst voor zijn cursus mixen in Cubase. Dit als onderdeel/aanvulling op zijn opleiding bij Sound Education Nederland. De huiswerk-mix wordt geanaliseerd, gestructureerd en opgebouwd.
Veel succes met je opleiding Jac, we hebben vandaag mooie stappen gezet.


 

20 februari 2021

Vandaag had ik de Nederlandse Kikki uit het Duitse Köln in de studio. Kikki is performing vocal artist en heeft Cubase les nodig om haar projecten beter op te kunnen nemen en vooral ook te leren mixen. We hebben vandaag een heel aantal stappen gezet. Om tot top resultaten te kunnen komen zal ze binnenkort gaan upgraden naar Steinberg Cubase Pro 11. Hierbij zal ze vooral gebruik gaan maken van Vari Audio, Audio Align en Reverence FX.
Tot gauw Kikki en succes voor nu met het re-recorden van de vocals en ik zie je track tegemoet om hem voor je af te mogen maken.


 

16 februari 2021

Vandaag weer een mooie reactie mogen ontvangen voor mijn gastenboek. Dank voor je mooie reactie voor mijn gastenboek Willem!


 

13 februari 2021

Vandaag had ik Willem uit Den Bosch in de studio voor zijn basiscursus Cubase. Deze was redelijk specifiek en helemaal op maat voor Willem. Via de basis instellingen en routing van Cubase naar sporen, opnemen, basic editen van dynamics en FX naar VSTi tracks en de chord track in Cubase. Een upgrade van Cubase zal er wel snel komen, want Elements ontbeert toch echt de signature track (maatvoering) en tempotrack. En die heeft Willem zeker nodig als hij meer jazz nummers op gaat nemen.
Heel veel succes met het geleerde Willem, en tot de volgende keer!


 

9 februari 2021

Vanavond heb ik Marjon weer 2,5 uur van advies mogen voorzien over Steinberg Cubase, haar nieuwe T-Racks plugins van IK Multimedia die ze rond Black Friday had aangeschaft en een aantal kleinere andere vragen. Marjon heeft al haar vragen weer naar volle tevredenheid beantwoord gekregen en kan weer verder.
Veel plezier met je muziek Marjon!


 

6 februari 2021

Vandaag ben ik bij André in Nijmegen voor advies over Cubase. Aansluitingen, settings, template etc. We hebben een mooie en complete template gebouwd en dit gecombineerd met een uitgebreide les mixing theorie en praktijk.
Veel succes met de recording en mixing van je mooie songs André.


 

3 februari 2021

Vanavond heeft Leon zijn tweede les Cubase op afstand gehad. We zijn vooral bezig met het mixen. Basis van de mixer was al even behandeld met bijvoorbeeld de standaard insert effecten te gebruiken voor vocal tracks met de chain gate-compressor-limiter. Vandaag hebben we daar de de-esser nog aan toe gevoegd en hebben we het gehad over de inzet en beoordeling van de FX send en zijn we veel bezig geweest met het mooie fenomeen mixer-automation.
Heel veel succes en plezier met het geleerde Leon! Next time: MIDI.

Na de online les van vanavond nog even Pascal support gegeven met het selecteren van multiple outputs in Groove Agent SE in Cubase, het toewijzen van audio samples aan een lege Groove Agent en zijn we nog even wat nader ingegaan op Pitch Correct VST en in aansluiting daarop Vari Audio.
The life of a recording/mixing engineer can be beautiful.


 

1 februari 2021

Vanavond heb ik Leon op afstand 1,5 Cubase support en les gegeven. Leon werkt met zijn band met de Behringer X-AIR 18. Deze heeft hij grotendeels al geïntegreerd in Cubase. Daarvoor hebben we nu een template gemaakt, Een stevig recording issue opgelost (het was zoals meestal de 'usual suspect', verschillen in de sample rate van de interface en de projectinstellingen) en we hebben gewerkt aan zijn mixer instellingen, inserts, send/return en routing. Woensdag volgt deel 2.
Tot over 2 dagen Leon!


 

30 januari 2021

Vandaag ben ik weer bij Ralph in Utrecht. We updaten al zijn muzieksoftware naar de nieuwste versies, installeren wat nieuwe plugins en sample pakketten en stellen ook zijn nieuwe Behringer Deepmind 12 synthesizer in. Dan gaan we bezig om alles weer optimaal in Cubase te integreren. En wat gaaf! Je kunt Spectrasonics Omnisphere specifiek bedienen met de Behringer Deepmind 12 als controller door deze in Omnisphere als hardware toe te wijzen. En daar heeft Ralph nu veel plezier van.
Heel veel plerier ermee en tot de volgende keer Ralph!

En meteen alweer zijn feedback ontvangen voor mijn gastenboek. Dank voor je mooie reactie voor mijn gastenboek Ralph!


 

28 januari 2021

Vanavond heb ik Alwin anderhalf uur support gegeven op een aantal Cubase vragen zoals met betrekking tot zijn complexe routing met daarin geïntegreerd een 24ch mengpaneel en diverse hardware FX processors. Verder zijn we bezig geweest met het installeren en licenseren van een door hem aangeschafte VST.
Succes met de laatste horden en tot gauw Alwin.


 

27 januari 2021

Vandaag is de Cubase 11.0.10 maintenance update voor alle Cubase versies uitgekomen. De update is gratis voor alle Cubase 11 gebruikers.


 

25 januari 2021

De eerste feedback op de streaming Cubase MIDI en VSTinstruments les voor Sound Education Nederland was zeer positief. Dat is heel fijn om te horen, vooral als je dan van Ignace Dhont, mentor en eigenaar van Sound Education Nederland, je zegt dat hij ook nog nieuwe inzichten heeft gekregen. En dat terwijl hij ook al meer dan 25 jaar met Cubase werkt.

Daarnaast gaan ook de individuele AMPS Recordings Cubase cursussen gewoon door. Volgende week alweer in Utrecht lesgeven, dit keer dus 1:1 in plaats van een stream die door tientallen studenten live gevolgd wordt.


 

24 januari 2021

Deze zondag heb ik Pascal uit Tolkamer weer op afstand een aantal uren Cubase Pro les gegeven. Er zijn veel zaken behandeld zoals de algemene setup, mixer routing, VST's als pitch correct maar ook VST Amp Rack en VST Bass Amp. En opname- en mixage techniek. Teveel om op te noemen.
Heel veel succes met je opnames Pascal!


 

23 januari 2021

En dan het grote nieuws van vandaag:
Ik heb mijn eerste streaming groepsles Cubase MIDI en VSTi mogen geven voor Sound Education Nederland. De stream werd live gevolgd door ongeveer 20 studenten, en er is nog een groep van ongeveer 30 die hem later gaat kijken. Mijn hartelijke dank aan Ignace Dhont voor de uitnodiging en het vertrouwen. Hopelijk is het alle studenten goed bevallen. Ik kijk uit naar de feedback. Op naar een goede en duurzame samenwerking met Sound Education Nederland voor de individuele- en groepslessen Cubase.

Hieraan is natuurlijk het nodige vooraf gegaan. Zoals het eerste contact, de voorbereidingen van de les en nog meer. Twee weken geleden zijn we met de voorbereidingen begonnen. Het is dus allemaal heel goed verlopen, hoewel er van de kant van Sound Education Nederland kort voor wat uitdagingen waren, is het allemaal voor zover goed gelukt. Over een tijdje gaan de individuele lessen van de studenten starten, en dan kunnen we hen verder begeleiden in hun opleiding en nog veel meer leren over Cubase in de praktijk.

Wil je meer weten over Sound Education Nederland en de opleiding? Klik dan hier: Sound Education Nederland.
En wie weet, als je je inschrijft en aanmeldt krijg je de Cubase lessen en individuele trainingen misschien wel van mij. Maar natuurlijk kun je je ook nog steeds direct bij AMPS Recordings aanmelden voor een cursus Cubase op maat.


 

14 januari 2021

Vanavond anderhalf uur Cubase MIDI/VSTinstrument les gegeven aan Alwin. Nu kan hij zelf de MIDI arrangementen aanpassen en er melodielijnen bij spelen.
Heel veel succes Alwin!


 

13 januari 2021

Vandaag heb ik Morgan uit Rotterdam 2 uurtjes support gegeven. Morgan heeft een Native Instruments Maschine, Steinberg Cubase Pro 10.5 en een Roland Capture Duo EX audio interface. Eigenlijk was alles flink aan een update toe, maar het grootste probleem zat hem in de Maschine. Bijna alle plugins stonden in de Blacklist van Cubase omdat de VST's niet meer voldoen aan de minimum systeemvereisten van Cubase. Dus met de nodige updates en wat aanpassingen hebben we alles weer fatsoenlijk werkend gekregen.
Heel veel succes en plezier weer met je muziek Morgan!


 

12 januari 2021

Vanavond heb ik Boudewijn uit Gouda weer 2,5 uur Steinberg Cubase les gegeven. Boudewijn heeft naast Cubase Artist 10.5 onder andere een Presonus StudioLive AR16c digitale mixer. Nog wat uitgelegd over de werking van de Presonus in combinatie met Cubase, en daarna een heleboel Cubase gerelateerde vragen over VSTinstruments, Audio, MIDI en een aantal kleine praktische zaken. Alle vragen van Boudewijn zijn voor nu weer beantwoord. Hij gaat ermee aan de slag, en als hij een paar songs af heeft, en klaar is om te gaan mixen, gaat hij de volgende les nemen om ook dit onderdeel goed onder de knie te krijgen.
Veel succes Boudewijn, en tot dan!


 

11 januari 2021

Vanavond René 2 uurtjes op afstand zijn eerste echte Cubase les gegeven. We hebben het over de basis van MIDI en ook een beetje Audio en VST gehad. Basics zitten erin, nu aan de slag. Meteen een mooie template voor hem gemaakt zodat hij ook direct praktisch aan het werk kan.
Veel succes René, en tot gauw, wanneer je iMac operationeel is, en we aan de slag kunnen op een machine die het ook goed aan kan!


 

10 januari 2021

Nog net voor het einde van de sale van deze nieuwe vocal sample set Vocal Ethnic Phrases by Hayat Selim van Sonuscore voor HALion Sonic SE aangeschaft (werkt dus binnen alle moderne Cubase versies, want daar zit HALion Sonic SE standaard bij). Als het binnen je muziekstijl past is dit prachtig om in soundscapes te kunnen invoegen. Just a beauty!
 

9 januari 2021

Vanmiddag Alwin 2 uurtjes support gegeven. Na een Windows 10 update was hij zijn geluidskaart kwijt. Dat was blijkbaar te wijten aan de update die iets had veranderd aan de FireWire IEEE1394 driver waardoor die poort en dus zijn interface (Steinberg MR816x) niet meer werd herkend. Dat is natuurlijk niet de eerste plek waar je zoekt, maar uiteindelijk wel het eindresultaat. Met wat googlen een vervangende driver gevonden en de wijze hoe die werkend te krijgen onder Windows 10. Alles gefixt en het werkt weer zoals het hoort.
We hebben meteen maar een afspraak gemaakt voor een les MIDI/VST voor komende week. Succes en tot dan Alwin!


 

5 januari 2021

Vanavond heb ik Michiel geholpen met een aantal instellingen in Cubase. Er was iets misgegaan in de routing, waardoor er geen enkel geluid meer naar de stereo bus ging. De issues zijn opgelost. Nog een paar tips behandeld die de workflow kunnen vereenvoudigen en versnellen en Michiel is weer geholpen. Op naar de volgende.

Later deze avond heb ik Ton geholpen met een aantal zaken met de trial versie van Cubase Pro 11. Drivers gedownload en ingesteld, Meteen maar een template gemaakt zodat Ton vlot aan het werk kan. En nu snel Cubase Pro 11 voor hem aanschaffen, zodat hij ongeveer direct door kan wanneer zijn trial periode is afgelopen.


 

1 januari 2021

AMPS Recordings wenst iedereen een goed, gezond en muzikaal 2021!

AMPS Recordings wenst iedereen een goed, gezond en muzikaal 2021
 

Actueel nieuws

 

Hier vind u het actuele nieuws over AMPS Recording.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelt in en rond de studio. 

 

Volg AMPS Recordings ook op Facebook

 

Nieuwsarchief

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren. Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar. 

In het gastenboek vind u reacties van klanten over AMPS.