Nieuws 2022

 

Hier vind u het nieuws over AMPS Recording uit 2022.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelde in en rond de studio in dat jaar. 

 

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren.

Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar.

Of ga via deze link direct naar het actuele nieuws.

 

 


 

28 december 2022

De prijzen voor 2023 zijn verwerkt in de website en te bekijken en te downloaden via de prijslijst in de footer.


 

24 december 2022

AMPS Recordings wenst iedereen prettige kerstdagen en een goed, gezond en muzikaal 2023!

AMPS Recordings wenst iedereen een goed, gezond en muzikaal 2022 

18 december 2022


Deze zondag heb ik weer een mooie review voor het gastenboek mogen ontvangen van Ralph. Afgelopen 14 december heb ik Ralph mogen helpen met het installeren van nieuwe VST's en deze ook meteen geïntegreerd in zijn door AMPS Recordings gebouwde custom Cubase template. Tevens meteen even de benodigde software updates gedaan van diverse audio software, portals en Windows 10.
Dank je wel voor je spontane review Ralph!


 

17 december 2022


Vandaag ben ik bij Peter in Oostzaan. Apparatuur aansluiten en instellen, Cubase Artist 9.5 updaten naar Cubase Artist 12 en natuurlijk Cubase cursus. De absolute basics zijn behandeld naast alle andere werkzaamheden die we hadden, maar er is nog veel te leren en uit te leggen op het gebied van audio bewerking. We hebben ook meteen een mooie goed werkende template gemaakt, zodat Peter direct met nieuwe songs aan de slag kan. Tot volgend jaar Peter!


 

14 december 2022

Vanavond heb ik Ralph op afstand support gegeven voor het aansluiten en instellen van zijn nieuwe IK Multimedia iRig Keys 2 Pro 37-toetsen masterkeyboard als aanvulling op zijn setup. Verder nog wat software van Steinberg, Arturia en IK Multimedia ge-update, naast enkele Microsoft Windows updates. Het DAW systeem is weer helemaal up-to-date. Heel veel plezier ermee Ralph, en tot volgend jaar!


 

12 december 2022

Vanavond heb ik Matt uit Boxmeer weer ruim een uur op afstand les gegeven in Cubase. Vandaag concentreren we ons op audio. Het koppelen van meer audio uitgangen in de multi-timbrale VST HALion Sonic SE (die in alle Cubase versies zit), zodat hij mooiere mixen kan maken van zijn MIDI arrangementen. Daarna hebben we ons vooral geconcentreerd op een aantal mogelijkheden van de 'standaard' Cubase EQ met de HC en LC (High Cut en Low Cut) filters, verschillende curves (low shelve, high shelve en parametric) en daarnaast nog specifiek de edit mogelijkheden van de Gate. Matt heeft weer veel huiswerk en een afspraak in het nieuwe jaar is alweer vastgelegd.


 

7 december 2022

Vanavond ben ik bij Arjan in Arnhem voor zijn cursus en advies voor Cubase. Nieuwe monitors aansluiten, Steinberg Cubase 5 weer goed werkend maken. Tevens zijn M-Audio Keystation 49e weer aan de praat gekregen met de juiste drivers, zijn gitaar- en mic-sound gecheckt, advies gegeven voor monitorstandaards en hoofdtelefoon en last but not least geassisteerd met de aanschaf en installatie en licensering van zijn update naar Cubase 12. Die was toch gewoon goed betaalbaar vanaf zijn Cubase 5 uit 2011. Heel veel succes ermee Arjan, en tot volgend jaar!


 

1 december 2022

Vandaag is de Cubase 12.0.52 maintenance update voor Cubase 12 uitgekomen in verband met een bugfix. De update is gratis voor Cubase 12 gebruikers van deze versies voor zowel Mac als Windows. Bij AMPS Recordings is de update inmiddels geïnstalleerd en draaiend.


 

28 november 2022

Vanavond heb ik Ralph online support gegeven bij het installeren en activeren van EastWest Sounds Forbidden Planet en de iLok licensing software. Het is soms een hele klus, en een pittige download van meer dan 50GB, maar we hebben het werkend en direct ook geïntegreerd in zijn Cubase template. Heel veel succes en vooral plezier ermee Ralph!


 

26 november 2022

Vandaag heb ik Bert in de studio. Bert heeft een Zoom R20 recorder/interface/controller en die gaan we volledig integreren in zijn Cubase Elements 12. Verder behandelen we nog een aantal basis functionaliteiten in Cubase. Veel succes ermee Bert!


 

23 november 2022

Vanavond heb ik Ralph op afstand support gegeven met een driver issue in Cubase Pro 12 en het installeren en activeren van zijn nieuwe U-HE synth VSTi plugin Diva die hij heeft aangeschaft. Verder hebben we Cubase en Arturia V Collection geupdate naar de nieuwste versie. Alles is prima geslaagd en Ralph kan weer lekker aan de slag met zijn (VSTi) synthesizeres.

Verder hebben we met de Black Friday aanbiedingen eerder op de avond de Arturia V Collection 9 en FX Collection 3 updates en Steinberg Sonuscore Lyrical Vocal Phrases by Conny Kollet aangeschaft. Deze kosten nu echt de helft van wat ze normaliter kosten. Een buitenkans dus als je je muzieksoftware wilt upgraden. De aanbiedingen in muziek software zijn wezenlijk goedkoper dan de normale update- en aanschafprijzen.
 

22 november 2022

Vandaag is de Cubase 12.0.51 maintenance update voor Cubase 12 uitgekomen in verband met een bugfix. De update is gratis voor Cubase 12 gebruikers van deze versies voor zowel Mac als Windows. Bij AMPS Recordings is de update inmiddels geïnstalleerd en draaiend.


 

16 november 2022

Vanavond nog even een vaste klant met een klein issue geholpen. Het geluid verdween niet volledig bij een fade-out. En dat klopt inderdaad als je op dat kanaal dan ook een reverb hebt staan, die in pre-fader stand is. Dan blijft het geluid hoewel de fader van het kanaal zelf dicht staat, inderdaad naar de reverb geleid worden. Switchen van pre-fader naar post-fader en het is opgelost. Veel succes ermee Jac!


 

12 november 2022

Vandaag heb ik Ronald in de studio. Voor zijn opleiding bij Sound Education heeft hij een mix gemaakt en die gaan we analyseren en daarna opnieuw opbouwen. Alles gaat naar wens, en Ronald leert nog het nodige over werken met inserts, details over sends en automation. Een geslaagde dag voor Ronald. Veel succes met het verdere traject Ronald!


 

3 november 2022

Vandaag is de Cubase 12.0.50 maintenance update voor Cubase 12 uitgekomen. De update is gratis voor Cubase 12 gebruikers van deze versies voor zowel Mac als Windows. Bij AMPS Recordings is de update inmiddels geïnstalleerd en draaiend.


 

29 oktober 2022


Vandaag ben ik weer bij Hans in Limmen (N-H) voor zijn 2e Cubase les. We gaan de diepte in op een aantal van zijn vragen. We zijn bezig geweest met het selecteren van de verschillende audio outputs in HALion Sonic 3, het werken met inserts en sends, het werken met en instellen van de punch-in en punch-out functionaliteit en werken met lanes. Dit en nog meer vragen zijn de revue gepasseerd en Hans kan weer vol aan de slag met het geleerde. Tot de volgende keer Hans!


 

20 oktober 2022


Vanavond hebben we support gegeven aan Alwin. Er spelen momenteel meerdere zaken: Alwin wil overgaan naar de Slate Core Station Raven controller. Maar hij heeft momenteel ook issues met de audio output van zijn Steinberg MR816X interface. We hebben eerst gesproken over een geschikte video kaart voor én het Slate systeem met 2 schermen en ook nog een 'gewoon' Ultrawide scherm. Die is redelijk snel gevonden. Een betaalbaar model met 3x Display Port en 1x HDMI aansluiting. Wel aan de juiste verkoopkabels van Display Port naar HDMI denken. Het issue met de MR816X is ook opgelost door de WDM output aan te passen naar de main out die naar de mixer gaat te kiezen. We weten niet waarom het fout stond, maar het is opgelost in de setup pagina van de Steinberg interface. Succes ermee Alwin en tot gauw.


 

15 oktober 2022


Dit weekend hebben we vrij gehouden wat tijd voor het gezin. Dus geen cursussen. Daarmee gaan we aanstaande maandag weer verder op afstand en komen weekend op locatie. De komende maand hebben we afspraken staan in onder andere Eindhoven (Noord Brabant), Limmen (Noord Holland) en Hoedekenskerke (Zeeland).


 

13 oktober 2022


Vandaag heb ik weer een review voor het gastenboek mogen ontvangen van Leendert. Afgelopen 10 september was ik bij hem in Hilversum voor zijn cursus Cubase. Dank voor je mooie review Leendert!


 

8 oktober 2022

Vandaag ben ik bij Paul in Eindhoven. Paul werkt al sinds het Atari tijdperk met Cubase. Vandaag zijn we de diepte ingegaan op audio- en mixtechniek. Over twee weken gaan we verder met een complete mix met automation. Tot over twee weken Paul.


 

1 oktober 2022

Vandaag waren we bij Musik Produktiv (bij Ibbenbüren in Duitsland, over de grens bij Enschede) om weer eens lekker rond te struinen in een grote muziekwinkel. We hebben wat kleine accessoires als Silent Cables meegenomen. Voor gitaren, versterkers, randappparatuur etc. hebben we (gelukkig) geen plek meer in de studio. Over een jaar ofzo weer eens ergens anders een grote muziekwinkel bezoeken, gewoon omdat het leuk is, en om nieuwe apparatuur en instrumenten te zien.Tevens is per vandaag bij AMPS Recordings de tijdelijke energietoeslag ingegaan. In verband met de extreem gestegen energieprijzen en een energierekening die in twee jaar tijd meer als verdubbeld is zijn we genoodzaakt een klein deel aan onze klanten door te belasten. Voor support/les op afstand brengen we € 1,- p/u in rekening en voor les in de studio € 2,- p/u. Hiermee blijven de prijzen bij AMPS Recordings nog steeds meer dan bescheiden en kunnen we de kostenstijging licht dempen. Als de energieprijzen weer richting 'normaal' gaan, zal deze tijdelijke toeslag snel weer komen te vervallen.


 

26 september 2022

Vanavond heb ik Jurgen weer anderhalf uur Steinberg Cubase les op afstand gegeven. We begonnen met side-chain compression, wat leidde naar parallel compression (ook wel New York compression genoemd) en via vragen over een VST van een tussenhandelaar naar de fabrikant en het volledige pakket (FX Collection 3 van Arturia) naar Black Friday en het dringende advies deze af te wachten wegens altijd hoge kortingen op pro-audio software rond deze tijd tot en met een week na Cyber Monday. Black Friday valt dit jaar op 24 november. Even geduld dus nog Jurgen. Tot je volgende les over iets meer dan een maand!

Verder zijn we in verband met de eneergiecrisis gedwongen om per 1 oktober les/support op afstand per uur met € 1 te verhogen en les in de studio met € 2 per uur te verhogen. De prijswijziging heeft enkel invloed op nieuwe afspraken vanaf heden die worden gemaakt voor na 1 oktober.


 

24 september 2022

Vandaag ben ik (weer) bij Frans in Niedermörmter (D) in NRW. We maken zijn Steinberg Cubase 11 weer gereed om mee te werken en breiden zijn template verder uit met een paar Groups voor de GrooveAgent drums en HALion. Daarna updaten we zijn Absolute 5 instrumenten en downloaden en installeren zijn Cubase Pro 12 update waarmee we aan de slag gaan. Heel veel plezier en succes met je composities en producties Frans!


 

21 september 2022

Vanavond heb ik Caspar support gegeven bij wie de ASIO driver was verdwenen in Cubase. Let wel: het gaat om Cubase SL3 uit 2005. We hebben al onze kennis en kunde ingezet, maar de combinatie laptop/Cubase wilde niet meewerken. We hebben de geïnstalleerde drivers van Roland en ASIO4All helaas niet zichtbaar en werkend gekregen in zijn oude SL3. Ook bij het downloaden van de laatste SL3 update wilde de laptop niet meewerken. Soms heb je van die dagen.... Misschien tijd voor een moderne Cubase en dito interface voor Caspar.

Later vanavond Ronald met raad en daad bijgestaan voor een muziekopdracht. Hij was heel dankbaar voor de hulp en kon zijn opdracht afmaken.


 

19 september 2022

Vanavond heb ik Matt weer anderhalf uur Cubase les gegeven. We zijn vooral bezig geweest met de Tempo Track, het activeren van Musical Mode in de Audio Pool en het maken van tempo changes. Maar we hebben ook zijn backup ingesteld op zijn door ons geadviseerde WD Elements 4TB backup drive voor zijn Cubase projecten. Daarvan wordt op dit moment een eerste backup gemaakt. Veel succes ermee Matt, en tot volgende maand!

Later vanavond heb ik Ronald nog verder geholpen met een paar mix issues voor zijn eindopdracht voor Sound Education. Een paar zaken zaten hem niet helemaal lekker. Dus de mix doorgestuurd via WeTransfer en hier in de studio beluisterd. Suggesties gedaan, aanpassingen getoond in Cubase en nu kan Ronald de mix aanpassen naar zoals hij hem echt hebben wil. Wij geven de tips en hij maakt zelf met de geleerde kennis een nieuwe eindmix. Heel veel succes met je eindmix en met het masteren voor je eindopdracht Ronald!


 

17 september 2022

Vandaag ben ik weer bij Ralph in Utrecht. Eerst gaan we zijn nieuwe hardware aansluiten. Hij heeft een Behringer RD-6 drumcomputer, Behringer Eurorack Pro linemixer en op ons advies Adam Audio T5V monitors aangeschaft met alle benodigde bekabeling. Alles is inmiddels werkend aangesloten. Hierna Arturia V Collection updaten en daarna nog Spectrasonics Trilian voor hem installeren. En daarna met alles aan de slag met Cubase. In Cubase passen we zijn template aan de nieuwe hardware aan en worden de addons voor Omnisphere geactiveerd. Alles werkt naar behoren en Ralph kan weer lekker aan de slag met zijn muziek. Veel succes en plezier ermee Ralph. P.S. De Adam Audio T5V monitors klinken echt stukken beter dan de Swissonics die hij eerst had.


 

14 september 2022

Vanavond heb ik Patrick met een aantal Cubase vragen geholpen. Hoofdzakelijk ging het over waar welke bestanden terecht komen en hoe dit optimaal in te richten dan wel te repareren. Veel succes ermee Patrick!

Later vanavond heb ik Ronald geholpen met een aantal Cubase mixer- en routing vragen. Ronald was een beetje vastgelopen voor zijn Sound Education opdracht, mede wegens tijdsdruk. Ronald is weer helemaal op weg geholpen en kan nu verder werken aan zijn eindopdracht om zijn opleiding tot een goed einde te brengen. En daar heb ik alle vertrouwen in. Succes Ronald!

Verder heb ik vandaag ook een review voor het gastenboek ontvangen van Patrick. Naast dat ik hem recent online support heb gegeven was hij 3 september jl. bij mij in de studio voor zijn ik meen 3e cursus Cubase. Dank voor je mooie feedback Patrick!


 

12 september 2022

Vanavond heb ik Michel uit België weer een uur Cubase MIDI les gegeven. Michel kan weer aan de slag met de behandelde stof, en de volgende afspraak over een maand is al weer in de agenda gezet. Succes en tot dan Michel!

Later vanavond na de les van Michel heb ik Leendert, waar ik afgelopen zaterdag was in Hilversum, nog even op weg geholpen met een klein puntje waar hij op vastliep. Het obstakel is snel uit de weg geholpen, en Leendert kan ook weer verder. Tot de volgende keer Leendert!

En nog later vanavond heeft Leendert, waar ik zaterdag was, en die ik eerder vanavond met een vraag heb geholpen, Vibrant (VST instrument) van Steinberg aangeschaft. En daar heb ik hem nog geholpen met het licenseren, installeren en activeren voor zijn Cubase. Heel veel plezier met Vibrant Leendert!


 

10 september 2022

Vandaag ben ik bij Leendert in Hilversum. We hebben Cubase Pro 12 en Absolute 5 geïnstalleerd en zijn druk met alle functionaliteiten. Leendert is heel enthousiast. Daarbij moet vermeld worden dat Leendert al vroeger op de Atari met Cubase werkte. Het principe is nog hetzelfde, maar met de VST technologie van Steinberg zijn daar zo ontzettend veel mogelijkheden bij gekomen. Leendert pakt nu dus na meer dan 20 jaar Cubase weer op en gaat er de komende tijd volop mee aan de slag en neemt weer contact op als hij aan de volgende les toe is. Voor nu heeft hij voldoende te oefenen en te ontdekken. Veel succes en plezier met Cubase Leendert!


 

5 september 2022

Vanavond heb ik Wendy support gegeven en geholpen met een aantal van haar vragen. Ze heeft weer veel mogelijkheden gezien die ze goed kan toepassen in haar producties en haar Sound Education opdracht.
Veel succes Wendy!


 

3 september 2022

Vandaag heb ik Patrick uit de buurt van Borken (D) in de studio. We concentreren ons vandaag op het mixen van een complete multitrack opname. Alle relevante onderwerpen als dynamische effecten, balans, panning, reverb FX, routing en automation worden behandeld.
Heel veel succes met het geleerde en je opnames en mixen Patrick!


 

29 augustus 2022

Vanavond heb ik Ralph mogen assisteren met het installeren van enige nieuwe soundpacks voor Omnisphere 2, en tevens zijn Cubase Pro 12 naar de nieuwste versie 12.0.40 gebracht. Over ruim 2 1/2 week ben ik weer bij hem voor werkzaamheden die ter plekke uitgevoerd moeten gaan worden. Er komt weer een update aan in de studio van Ralph. Tot dan!


 

27 augustus 2022

Vandaag heb ik Lysa in de studio in Zevenaar. Lysa is voice-over en zij wil haar opdrachten zelf op leren nemen. Zo hoeft ze niet voor iedere opdracht naar een externe studio. Lysa heeft alles geleerd wat ze wilde en veel extra gezien aan mogelijkheden die ze nog niet kende.
Heel veel succes met je voice-over werk Lysa!


 

21 augustus 2022

Vandaag heb ik de review voor het gastenboek ontvangen van Wouter. Met Wouter heb ik een zeer uitgebreid traject van meer dan 20 lessen op locatie in Nijmegen in zijn eigen zeer uitgebreide en indrukwekkende synthesizer studio mogen doen. Wouter heeft tijdens zijn traject met AMPS Recordings in totaal 5 AMPS Recordings Cubase certificaten behaald. De review van Wouter vind je bij 20 augustus, de dag van zijn laatste Cubase les van AMPS Recordings binnen dit traject. Hartelijk dank voor je mooie review Wouter!


 

20 augustus 2022

Vandaag ben ik weer bij Wouter in Nijmegen voor zijn laatste les in de reeks van ruim 20 lessen. We hebben een intensief traject achter de rug het afgelopen jaar. In deze periode heeft Wouter zich in de diepte bekwaamd in Cubase en een aantal AMPS certificaten behaald. Hij is nu in het bezit van de certificaten Cubase Basis, Cubase MIDI, Cubase Audio, Cubase Mixing en Cubase Engineering. Geen cursist van AMPS Recordings heeft zoveel certificaten behaald als Wouter. Heel veel succes met Cubase en je indrukwekkende synthesizer studio!

Wil jij ook zulke mooie Cubase certificaten behalen als Wouter? Spreek dan een uitgebreid traject af met AMPS Recordings, want alleen daarbij behoren de verschillende certificaten en hoe uitgebreider het traject, des te meer certificaten je kunt behalen.


 

13 augustus 2022

Vandaag ben ik bij Hans in Limmen (N-H). Hij heeft net een mooie nieuwe DAW computer van I4studio en ik geef hem daarop zijn eerste les met Cubase Pro 12. Alle hardware technische onderwerpen hebben we behandeld en we gaan zo in Cubase de diepte in. De basics zijn behandeld, we hebben een mooie template gemaakt in Cubase waarmee Hans aan de slag kan met zijn projecten. De volgende afspraak is al gemaakt voor eind oktober. Dan komt Hans naar de AMPS Recordings studio in Zevenaar.


 

7 augustus 2022

Komende week weer de eerste klanten na de vakantie. De agenda loopt weer lekker vol. Wil je nog dit jaar een cursus Cubase gaan volgen, adviseren we je graag om snel contact op te nemen. Nu zijn er nog wat plekken vrij in de agenda, maar we gaan al snel weer naar de laatste maanden van het jaar. Wees er dus tijdig bij!


 

3 augustus 2022

We zijn net terug van vakantie.
Vandaag is de Cubase 12.0.40 maintenance update voor Cubase 12 uitgekomen. De update is gratis voor Cubase 12 gebruikers van deze versies voor zowel Mac als Windows. Bij AMPS Recordings is de update inmiddels geïnstalleerd en draaiend.


 

17 juli 2022

We zijn met vakantie tot en met 7 augustus.
Vanaf 8 augustus staan we dus weer ter beschikking van onze klanten.


 

6 juli 2022

Vandaag heb ik de review van Geert, die afgelopen zaterdag 2 juli bij AMPS Recordings in de studio was, mogen ontvangen voor mijn gastenboek. Dank voor je mooie review Geert! De bijdrage van Geert vind je bij 2 juli.


 

3 juli 2022

Vandaag heb ik een mooie (verlate) review mogen ontvangen voor mijn gastenboek. Thank you for your review Derek! De bijdrage van Derek vind je bij 18 april, de datum dat ik bij Derek in Amstelhoek (N-H) was.
De originele review is in het Engels omdat Derek een Engelsman is. Er onder heb ik zijn review vertaald naar het Nederlands.


 

2 juli 2022

Vandaag had ik Geert in de studio. Geert 'zit al heel lang in de muziek'. Vooral live-geluid, waar hij nu een beetje vanaf is gestapt. Maar hij heeft dus al veel kennis en ervaring. Geert heeft in zijn garage een studio gebouwd en wil gaan werken met Cubase. Maar het heeft nog vele geheimen voor hem, en hij wil een goede start met Cubase maken. En daarvoor is hij vandaag hier. En die goede start is meer dan prima geslaagd! Geert is heel happy met het geleerde, gaat er vol mee aan de slag, en na de zomer volgt snel een vervolgafspraak. Bedankt en succes Geert!
We zien elkaar snel weer!


 

28 juni 2022

Wegens de enorm gestegen energieprijzen en het hoge stroomverbruik in de studio zijn we helaas genoodzaakt om per 1 juli een tijdelijke extra energieheffing van € 6,- per cursusdagdeel in rekening te brengen bij cursussen genoten in de studio bij AMPS Recordings.


 

24 juni 2022

Vanavond heb ik Ronald uit Westendorp nog even mogen helpen met zijn vragen wat betreft het exporteren van een Cubase project met video naar mp4. Alles is helemaal gelukt.
Heel veel succes met je Sound Education opdracht Ronald!


 

13 juni 2022

Vanavond heb ik Matt weer twee uren op afstand Cubase les en advies mogen geven. We hebben de Marker track nog even behandeld en in het verlengde daarvan de Arranger track, die Matt weer veel nieuwe mogelijkheden gaat bieden. Verder zijn we bezig geweest met Audio Warp en hebben we het nog even gehad over de setup van zijn muziek-vriend Peter en heb ik Matt geadviseerd om zijn werkgeheugen (DDR4 SODIMM 2666MHz) te verdubbelen naar 16GB. Zijn computer ondersteunt het en als Matt met een niet heel groot aantal sporen werkt heeft zijn PC toch al snel 6,5GB in gebruik. Dan zit je al snel aan het maximum en is het zeker aan te bevelen dit te upgraden.
Tot over 3 weken Matt!


 

8 juni 2022

Vandaag is de nieuwe Cubase 12.0.30 maintenance update voor alle Cubase 12 versies uitgekomen voor zowel Mac als Windows OS gebaseerde systemen. De update is gratis voor Cubase 12 gebruikers. Bij AMPS Recordings is de update inmiddels geïnstalleerd en draaiend.

Verder hebben we vanavond nog wat interessante links naar leerzame Youtube channels toegevoegd aan de Link pagina.


 

31 mei 2022

Vanavond heb ik Ronald op afstand support gegeven voor het licenseren van zijn nieuw aangeschafte reverb ValhallaVintageVerb. De reverb staat nu op de gewenste positie in zijn VST FX tree in Cubase en de reverb is gelicenseerd. Ronald kan nu verder met zijn opdrachten voor Sound Education.
Succes Ronald!


 

30 mei 2022

Vandaag heb ik vroeg op de avond mijn vaste klant Matt even op weg geholpen met een paar korte vragen. Het voordeel van vaste klant zijn bij AMPS Recordings dat korte support vragen gratis zijn, hiervoor wordt niets in rekening gebracht als het gaat om één of twee vragen die binnen circa 10 minuten beantwoord of opgelost kunnen worden. Succes weer Matt en tot over twee weken.

Later vanavond heb ik Stef uit Best op afstand geassisteerd met het installeren en licenseren en activeren van Cubase. Stef is een student bij Sound Education en heeft een nieuwe Mac Mini. Daarop wilde hij eigenlijk Cubase Pro 12 aan het werk krijgen. Echter wil de MacOS niet meewerken en krijgen we de Steinberg Activation Manager niet aan het werk op zijn nieuwe Mac. We hebben echt alles geprobeerd. Uiteindelijk bleef de app 'hangen' in het opstarten. We konden echter wel door zijn update vanaf Cubase Pro 8.5 nu Cubase Pro 11 installeren op de Mac Mini. Want conform de eLicenser dongle was de update naar 12 al wel geslaagd, en dan draait Cubase Pro 11 natuurlijk ook. Dus alles was niet voor niets en Stef kan nu weer verder met zijn projecten die hij binnenkort moet afleveren. Veel succes Stef, en tot gauw!


 

29 mei 2022

Deze zondag heb ik de RAM geheugen-uitbreiding die gisteren binnengekomen is geïnstalleerd in de studio-PC die nu beschikt over 64GB werkgeheugen. Verder ben ik aan het werk geweest met de grote studio template. Dat zijn nu inmiddels in totaal met sporen, folder-tracks en in- en outputs 196 tracks. En als we de VSTi vocal channels nog separate outputs per track gaan geven, komen we straks ruim boven de 200 uit. Deze template gebruikt zonder opgenomen tracks inmiddels meer dan 25GB RAM, wat 40% van het totale werkgeheugen is. De upgrade was dus zeer nuttig.
Het systeem is volledig klaar om mee aan de slag te gaan met zware projecten met veel analoog opgenomen audio tracks, MIDI tracks, VSTinstrument tracks en VST FX in de studio.


 

28 mei 2022

Vandaag ben ik weer bij Wouter in Nijmegen. We zijn nog even naar de opheffingsuitverkoop van Eigenhuijs Muziek (EIG). Daar heeft Wouter nog een mooie KORG DTR-2000 racktuner op de kop getikt voor een paar tientjes. Weer thuisgekomen bij Wouter wordt de tuner getest en vervolgens ingebouwd. En daarna gaan we zijn Steinberg Cubase Pro 11 updaten naar Cubase Pro 12.
De volgende les, en laatste in deze reeks, staat gepland voor medio juni

Eerder op deze zaterdag al is de gisteren bestelde werkgeheugen-uitbreiding binnengekomen. De 32GB DDR4 3600MHz RAM gaan we zondag installeren in de studio-PC, die dan beschikt over 64GB werkgeheugen.


 

27 mei 2022

Deze vrijdag hebben we nog een RAM upgrade voor de i9 14-core studio PC besteld. Er zit nu een DIMM in van 32GB 3600MHz, en daar komt er nog één bij. Dus we verdubbelen het werkgeheugen naar 64GB RAM. Het ASUS Prime X299 Deluxe II moederbord ondersteunt quad-channel RAM en heeft 8 geheugenbanken en support 128GB RAM. Dus er kan zonodig nog genoeg uitgebreid worden. Waarschijnlijk komt het morgen al binnen.


 

26 mei 2022

Vandaag heb ik Wendy weer op afstand mogen helpen met haar grote vastlopende project in Cubase Pro 12. Haar computer heeft veel performance issues bij haar grote uitgebreide arrangementen met veel instrumenten en VST's. Er is een aantal opties waarvan we er meerdere geprobeerd hebben. De laatste optie die we gekozen hebben bleek de beste. We hebben uiteindelijk haar complete (vastlopende) project nog kunnen openen en deze direct via de Backup functie van Steinberg kunnen overzetten naar haar C-schijf, wat de enige SSD schijf in haar computer is. Vanaf de SSD konden we het project zonder problemen niet alleen openen, maar ook bewerken, VST's invoegen en op sporen gebruiken en tracks toevoegen. Wendy kan nu zonder teveel problemen haar project afmaken en morgen aan de klant afleveren.
Heel veel succes ermee Wendy!


 

25 mei 2022

Vanavond heb ik Jurgen weer anderhalf uur op afstand Cubase les en tips mogen geven. Vandaag hebben we onder andere zijn Cubase Pro 11 geupdate naar de nieuwste versie 11.0.41. En verder zijn we intensief bezig geweest met het herstellen van niet volledig correct opgeslagen projecten. Je moet het even doorhebben, maar dan gaat dat redelijk vlot en kost het je maar een paar minuten per project. Maar dan heb je daarna alles wel mooi helemaal goed staan, en ook optimaal om met mede-musici uit te wisselen.
Veel succes ermee Jurgen, en tot onze volgende afspraak over een maand.


 

24 mei 2022

De komende tijd zullen er hier iets minder berichten te lezen zijn als voorheen omdat er minder gebeurd. De studio is immers (na 30 jaar) gereed en op dat vlak zullen er dan ook niet veel berichten geschreven worden. We kijken of we dit een andere invulling kunnen geven met een onderwerp als bijvoorbeeld een "Tip van de week" of dergelijks van AMPS Recordings. En dat zou dan kunnen zijn op het gebied van Cubase, maar ook op het gebied van studio techniek etcetera.
We houden jullie op de hoogte.


 

23 mei 2022

Vanavond heb ik Wendy weer op afstand mogen helpen met wat issues en een heel aantal vragen. Ook gevraagd en ongevraagd een aantal tips en suggesties aan de hand gedaan onder andere omtrent de workflow, hoe met multi-timbrale VST's om te gaan, het wel/niet inzetten van plugins als laatste hadden we het ook nog even over het masteren. Heel veel succes weer Wendy, en binnenkort krijg je terugkoppeling over het omzetten van je arrangement van allemaal instrument sporen naar multi-timbrale VST instrumenten om je project weer goed lopend te krijgen.
Tot dan!

P.S. Als reactie had Wendy aangegeven dat ze vooral ook heel blij is met betrekking tot de tips op het gebied van de workflow in Cubase. Fijn te horen!


 

21 mei 2022

Vandaag geen cursussen maar wel klanten. En wel op bezoek. AMPS Recordings heeft vandaag in het kader van het voltooien van de studio een vaste-klanten dag. Dus een soort open dag, maar dan exclusief voor de vaste klanten van AMPS Recordings. Het was een hele leuke en gezellige dag met diverse klanten. En onder de Nijmegenaren waren er dan ook weer gemeenschappelijke bekenden en hebben de klanten elkaar ook leren kennen, met hele leuke en interessante gesprekken tot gevolg. Allemaal hartelijk dank voor de gezelligheid, de heerlijke cadeau's en jullie aanwezigheid. Missie geslaagd!


 

11 mei 2022

Vandaag heb ik in de late middag Wim geholpen met wat Cubase issues. De oplossing lag in het updaten van Cubase Pro 12 naar de laatste maintenance update Cubase 12.0.20. Probleem opgelost!
Veel plezier weer met Cubase en je songs Wim!

Vanavond heb ik Wendy mogen helpen die de opleiding tot Engineer/Producer volgt bij Sound Education. Er waren meerdere issues te bespreken en te tackelen. De meesten zijn prima gelukt, toen we die allemaal behandeld hadden en we toekwamen aan wat meer 'taaie kost' was de tijd echter om en moest Wendy weer de volgende les gaan volgen. Maar het meeste is prima opgelost nu. Heel veel succes en plezier met de opleiding en je verdere muzikale carrière Wendy!
En misschien tot gauw.


 

9 mei 2022

Vanavond heb ik Michel uit België weer op afstand een uur Cubase les gegeven. We zijn vooral bezig geweest met alles omtrent het exporteren en weer importeren en bewerken van MIDI files. Tot de volgende les in juni Michel.
Veel succes tot dan!


 

2 mei 2022

Vandaag is de bestelde PRS gitaarband voor de PRS SE Tremonti Custom gitaar binnengekomen. Het is een mooie gitaarband in matchende kleur met 'birds inlay' net als de hals van de PRS gitaren. Een mooie accessoir voor de PRS SE gitaar.

Verder is het vandaag weer eens tijd om aan de website te werken en de nieuwspagina te splitsen naar actueel nieuws en een nieuwe pagina voor het nieuws van 2021. Alles is nu weer up-to-date.


 

1 mei 2022

Deze zondag ben ik weer bij Rene in Dieren. De missie van vandaag is om NATIVE INSTRUMENTS Komplete 12 Ultimate goed op zijn PC te krijgen. Een tijdje terug heeft iemand 'die er verstand van heeft' van alles op de PC aangepast. Hierdoor werken veel VST plugins en libraries van Native niet goed meer of helemaal niet meer. Dus alles uninstallen en opnieuw installeren. We zijn dus nog wel even bezig vandaag! Rene heeft recentelijk ook een aantal van zijn accounts omgezet naar een ander e-mail adres. Er was nogal wat uit te zoeken en te repareren. Bijna alles is goed gegaan. Helaas nog niet met zijn NI Komplete Ultimate. Die staat op zijn huidige NI account niet geregistreerd en dat moeten we oplossen met de support van NI. Maar ook dat zal zeker goed komen. Tot de volgende keer Rene!


 

30 april 2022

Vandaag ben ik weer bij mijn vaste klant Ralph in Utrecht. Software updaten, nieuwe soundsets downloaden en Cubase Pro 12 Grace Period Update downloaden, installeren en activeren. Verder hebben we ons verdiept in de integratie van de Behringer Deepmind 12 en Spectrasonics Omnisphere. Ook zijn template is weer up-to-date en Ralph kan weer vol aan de slag met zijn favoriete hobby. Veel plezier Ralph!


 

29 april 2022

Het hoge woord mag er dan eindelijk uit: DE AMPS RECORDINGS STUDIO IS AF! Na in totaal 30 jaar opbouwtijd in soms kleine, soms grotere stapjes, maar soms ook even stilstand, is de studio nu volledig compleet en af. Er blijft voor een home-studio eigenaar eigenlijk altijd wel genoeg te wensen over, maar dat zijn allemaal geen noodzakelijke componenten. Misschien eens wat nieuwe software, een vervangingsaankoop of nog die ene mooie microfoon. Maar echt NODIG hebben we niets meer. De gedroomde home-studio is eindelijk af!

Zie ook de foto's voor een impressie van de studio.

Het rack met een deel van de gitaarversterkers De ENGL half-stack met een gitaarrack De Koch half-stack met een gitaarrack en de Randall cab Het rack met de dynamics en FX processors Het rack met de mastering apparatuur en interfaces De basgitaren bij AMPS Recordings De elektrische gitaren bij AMPS Recordings De akoestische gitaren bij AMPS Recordings De werkplek achter het mengpaneel Zo kom je de studio binnen


 

27 april 2022

Vandaag is de tweede Cubase 12.0.20 maintenance update voor alle Cubase 12 versies uitgekomen voor zowel Mac als Windows OS gebaseerde systemen. De update is gratis voor Cubase 12 gebruikers.

Verder zijn vandaag weer een paar muurbeugels gemonteerd om ook de laatste (akoestische) gitaren van de vloer en aan de muur te krijgen. En zo ontstaat er toch weer wat meer ruimte bij AMPS Recordings zodat we goed bij alle gitaarversterkers kunnen. Over een paar dagen is alles dan definitief gereed.


 

25 april 2022

Vanavond heb ik Ronald uit Westendorp online support gegeven voor een paar issues waarmee hij vastliep met zijn opdrachten voor Sound Education Nederland. Hij is op weg geholpen en kan nu vol aan de slag met zijn opdrachten.
Heel veel succes ermee Ronald!

Eerder vandaag is een zending van Thomann binnengekomen met de meeste spullen die we nog nodig hadden om de studio voor 100% af te maken. Als dat is aangesloten en op zijn plek gezet is de studio dan na ongeveer 30 jaar eindelijk helemaal af en helemaal zoals ik het voor ogen had. Een volledig hybride studio waarin je bijna alles wat je je kunt bedenken zowel in hardware als ook met software kunt realiseren. Wat nu binnen is gekomen zijn een kleine rack case, een amp-cab switcher, power switch, twee power attenuators en een aantal kabels. Er missen nog 2 kabels en er moeten nog een paar gitaarhaken voor aan de muur komen en dan is het af! Over enkele dagen kunnen dan de verlossende woorden volgen.


 

22 april 2022

Vanavond heb ik Marga weer een paar uur online les gegeven. We zijn nu geswitcht van haar Nord synthesizer naar haar Tyros 5 keyboard wat een heerlijke integratie met Cubase heeft. Dit is een goede stap en een hele hulp én verademing voor Marga. Naast het instellen hebben we hier ook een nieuwe en uitgebreidere template voor gemaakt. Echter toen we het audio recorden wilden gaan testen werkte dit niet goed. We krijgen geen audio singaal binnen behalve om de zoveel seconden een irritante spike. Na alles getest te hebben verwacht ik dat de AD converter van de interface defect is. De DA converter doet het nog wel, en de USB poort natuurlijk ook, anders zou de computer haar Dynacord mixer niet herkennen. Morgen komt er sowieso al iemand om het ding na te kijken, en nu heeft hij alvast een aanknopingspunt gekregen. Veel succes met het geleerde Marga, hopelijk kan de Dynacord gerepareerd worden. En anders wordt het misschien tijd voor een Presonus.
Tot gauw!

Eerder vandaag is het eerste deel van de leveringen binnengekomen om de studio volledig af te maken. De amp cabinet switcher en power attuenators zijn bij Thomann besteld, maar die hadden net de juiste speaker kabels niet voorradig, dus die waren besteld bij de collega's uit Keulen, te weten Musicstore. Die zending is nu binnengekomen. Het wachten is dan nog op de levering van Thomann. Als die binnen is, kan alles definitief worden aangesloten.

De gedroomde hybride home-studio is dan eindelijk gereed. Te weten dat we ermee begonnen zijn rond 1993. De opzet van de studio bestaat uit een hart met een 64ch analoog mengpaneel met 24I/O audio interfaces, in totaal 7 I/O DIN MIDI en heel veel outboard hardware en ITB software zoals Cubase (waar we les in geven) en WaveLab op een i9 14-core PC met o.a. meerdere M.2 en SATA SSD drives en een HDD archief drive met externe backup. Verder o.a. 2 synthesizers, 3 synthesizer modules, een drumcomputer, 7 elektrische gitaren (waarvan één 7-snarige), 2 semi akoestische gitaren, een klassieke gitaar, een elektrische viool, 3 basgitaren (waarvan één 5-snarige), een grote bass stack, 4 buizen heads, diverse speaker cabinets, 7 gitaar combo's, 2 rack systemen voor gitaar met 19" pre-amps en eindversterkers en circa 16 microfoons. Daarmee kunnen we naar wens heel veel in/met hardware én software doen. Na circa 30 jaar is de studio dan dadelijk eindelijk af. Een grote mijlpaal voor AMPS Recordings.


 

20 april 2022

Vanavond heb ik Matt weer op afstand Cubase les gegeven. We zijn onder andere bezig geweest met het instellen van de grid quantize voor triolen, en nog eens gerepeteerd met het openen van toegezonden songs via WeTransfer voor samenwerking met een andere muzikant met Cubase.
Succes en tot over een paar weken Matt!

Later deze avond heb ik Wim nog support gegeven op afstand. Eén van de vragen snel opgelost. De andere ligt waarschijnlijk aan het gebruik van de ASIO4All driver en is (enkel) op te lossen met een dedicated ASIO audio interface. Wim gaat erover nadenken, maar ik verwacht dat die er wel gaat komen. En dat zou dan wel eens heel goed een Steinberg UR22C kunnen gaan worden.
Veel succes Wim!

Eerder vandaag heb ik de bestelling geplaatst om de studio te completeren. Die bestelling bestaat hoofdzakelijk uit een amp-cab switcher, oftewel een versterker-speaker schakelaar voor gitaar voor het wisselen tussen 4 versterkers en 2 speaker cabinets van het Duitse boutique merk Tube Amp Manufactur uit Berlijn. Verder een power switch voor de stroomvoorziening van de versterkers en twee eveneens meebestelde zogeheten power soaks of power attenuators met de verschillende uitgangen (4/8/16 Ohm) voor de cabinets die op de amp-cab switcher aangesloten worden. En natuurlijk weer alle benodigde bekabeling om alles optimaal aan te kunnen sluiten. Daarmee is dan de studio compleet. Dat hebben we wel vaker beweerd, maar nu hebben we echt alles wat nodig is in onze studio in huis. Alles wat er nog bij komt is leuk, maar geen must, zoals microfoons, muziekboeken, instructie DVD's etcetera. Over enkele dagen werwachten we dan alles in huis te hebben en dan kunnen we alle tube/valve/buizen heads van Blackstar, Marshall, ENGL en Koch gaan aansluiten op de ENGL en Koch 2x12 speaker cabinets.


 

18 april 2022

Deze tweede Paasdag ben ik bij Derek uit Engeland (we geven de les in het Engels) in Amstelhoek N-H. Hij gaat sinds lange tijd weer met Cubase werken en wil een vliegende start maken. En daar gaan we samen mee bezig. Na een dagje lekker werken is alles goed gelukt. Zijn Roland Integra-7 is nu perfect geïntegreerd in Cubase Pro 11 en hij heeft verder zijn Cubase vragen beantwoord gekregen. Veel succes met je muziek Derek!


 

16 april 2022

Na iets vertraging door verkeershinder ben ik vandaag weer bij Wouter in Nijmegen. Vandaag gaan we werken aan zijn stroomcircuit infrastructuur in de studio. Na een halve dag bezig met kabels nalopen, op de grond liggen en stekkers omsteken zijn we een eind op weg om blokken in zijn studio separaat te kunnen schakelen met wat nodig is en wat niet, en zo alleen de apparatuur van stroom te voorzien die hij nodig heeft, maar waarbij zijn MIDI routing en signaalpad wel volledig overeind blijven. Zo kan er veel stroom bespaard worden als het energiecontract eindigt, en er een nieuwe moet worden afgesloten met (veel) hogere prijzen.
De volgende Cubase les gaan we recapituleren wat we tot nu toe behandeld hebben. Veel succes, prettige paasdagen en tot dan Wouter!


 

13 april 2022

Vandaag is de eerste Cubase 12.0.10 maintenance update voor alle Cubase 12 versies uitgekomen voor zowel Mac als Windows OS gebaseerde systemen. De update is gratis voor Cubase 12 gebruikers.

Dezelfde avond was ik bij Wim in Gendt om zijn PC en twee laptops naar Steinberg Cubase Pro 12 te updaten. Zijn accounts van MySteinberg en de AskNet Shop zijn bijgewerkt en op al zijn computers draait nu Cubase 12 Pro.
Heel veel succes en plezier ermee Wim!


 

9 april 2022

Vandaag was ik in Westendorp bij Ronald. We hebben de standaard settings gecheckt en een de van zijn hardware opnieuw aangesloten op de mixer en de MIDI interface. Bijna alle issues op dat gebied zijn nu opgelost.
Veel succes, ook met je verdere Sound Education opleiding en tot over een aantal weken.


 

6 april 2022

Afgelopen avond heb ik Jurgen weer 2 uren Steinberg support/cursus Cubase gegeven. We zijn bezig geweest met het overzetten van tracks van een sample spoor naar een MIDI spoor en uitgebreider met de Channel Editor. Hier hebben we ons vooral bezig gehouden met de uitgebreide functies van de EQ sectie. Dit was een eye-opener voor Jurgen en hij gaat de komende tijd volop met deze nieuw ontdekte mogelijkheden aan de slag.
Veel succes en tot volgende maand Jurgen!


 

4 april 2022

Deze maandagavond heb ik Michel uit België weer een uur op afstand Cubase Artist 11 les gegeven. We zijn vanavond vooral bezig geweest met de Chord Track uit zijn Genos in de in Cubase geïmpoteerde file. We hebben ontdekt hoe die te ontleden in de MIDI List Editor en hoe wel dubbelingen eruit kunnen verwijderen of andere akkoorden uit andere parts van de song kunnen kopiëren. Bij de export terug voor naar de Genos hebben we dan de juiste akkoorden in de Genos.
Veel succes en tot volgende maand Michel!

Later vanavond heb ik Harold nog geholpen met een paar Cubase 12 vragen, maar vooral support bij een 3rd party instrument voor Kontakt. Helaas is het niet gelukt. Je kunt het instrument niet (eenvoudig) nog een keer opnieuw downloaden en installeren op de juiste manier omdat het programma dat eenvoudig niet toestaat. Harold gaat het nu via een omweg nog een keer proberen, maar lastig is- en blijft het.
Veel succes Harold!


 

2 april 2022

Vandaag was ik weer bij Wouter in Nijmegen. We hebben ons vooral beziggehouden met de channel editor, de channel-strip, inserts, send en return en external FX.


 

1 april 2022

Met de laatste aanbiedingsronde van Plugin Alliance nog de Brainworx Friedman BE-100 gitaarversterker VST aangeschaft. Hiermee is ook de gewenste collectie gitaar amp VST's compleet.


 

30 maart 2022

Vanavond een intensieve Cubase les met Matt voor vooral het uitwisselen van projecten met daarbij het aanmaken van een nieuw project in de juiste structuur, het opslaan, versturen via WeTransfer, het retour krijgen, opslaan, hernoemen van de nieuwe map en het weer openen in Cubase vanaf de juiste plek op de computer. Het zijn een aantal stappen die strikt gevolgd dienen te worden om datavervuiling en het overschrijven van songs te voorkomen. We hebben alles goed doorgenomen en Matt kan het als het goed is nu ook aan zijn muziek-maatje uitleggen en zo optimaal samenwerken.
Veel succes Matt, en tot over 2 weken.


 

29 maart 2022

Vandaag is er weer een zending binnengekomen van Thomann met daarin 4 stuks Electro-Harmonix 12AX7 voorversterker buizen, een Sovtek 12AX7WB voorversterker buis en een matched pair Tung-Sol 6L6GC STR eindversterker buizen, specifiek voor de ENGL Fireball 60 buizen-head.

En weetjes over buizen:
Electro-Harmonix heeft zijn buizenproductie ondergebracht bij New Sensor in Rusland en is eigenaar van de volgende merken: Electro-Harmonix, Tung-Sol, EH Gold, Genalex Gold Lion, Sovtek, Svetlana en Mullard.
JJ Electronic is een Europees merk en heeft zijn fabriek in Slowakije. JJ Electronic maakt net als Electro-Harmonix (met zijn submerken) de meeste typen voorkomende voorversterker- en eindversterker buizen.
Naast deze bekende producenten heb je nog wat minder bekende fabrikanten als Shuguang en SED, maar daarmee heb je wereldwijd de buizenfabrikanten wel gehad.
Alle andere buizenmerken die je maar tegenkomt (zoals: TAD - Tube Amp Doctor, maar ook Fender, Mesa, ENGL etc.) zullen hun buizen in één van deze fabrieken laten maken.
Verder heb je dan nog de NOS buizen, oftewel New Old Stock. Deze kunnen zijn van merken en fabrikanten die niet meer bestaan zoals Philips, Toshiba, Telefunken, Siemens etc. NOS buizen zijn ongebruikt, maar oud en hebben dus mogelijk 20,30 of wel 50 jaar op een plank liggen volstoffen. Omdat ze oud en zeldzaam zijn, zijn ze meestal ook (erg) duur. Niet te verwisselen met gebruikte-tweedehands buizen. Let hier goed op bij een eventuele aankoop. En als je tweedehands koopt is het beste te laten tonen dat ze getest zijn.
Als je op het internet naar buizen gaat zoeken kom je ook vaak de term 'tube' of 'valve' tegen. De Amerikanen noemen het tube en de Engelsen valve. Zoek je buizen op Duitse websites, dan moet je kijken naar Röhren.
De meest voorkomende voorversterkerbuis is de ECC83 of 12AX7. Vele buizen hebben internationaal verschillende aanduidingen. Zo heb je naast de ECC83 12AX7 ook de ECC81 12AT7 en de ECC82 12AU7. De meest gangbare eindversterkerbuizen zijn de EL34, EL84 en de 6L6.
Gezien de situatie van de oorlog door Rusland in de Oekraïne wordt over de linie verwacht dat de buizen van Electro-Harmonix en zijn submerken die in Rusland worden geproduceerd, schaars gaan worden. Dit is de reden waarom veel bedrijven en eindgebruikers nu proberen de buizen te bemachtigen die ze denken nodig te hebben. Gelukkig hebben we dus ook nog niet-Russische producenten als JJ Electronic die de handen vol zullen hebben aan de wereldwijde stijgende vraag naar hun buizen wegens de verwachte schaarste.
Ook AMPS Recordings heeft inmiddels een aanzienlijke voorraad buizen aangelegd om de krapte op de markt die verwacht wordt, voor te zijn.

De voorraad buizen bij AMPS Recordings:

De voorraad voorversterker- en eindversterker-buizen bij AMPS Recordings


 

28 maart 2022

Vanavond heb ik support gegeven aan Harold. Harold heeft een (gratis) 3rd party NI Kontakt Library gedownload en geinstalleerd en bij Kontakt geregistreerd. Echter wil Kontakt de library niet zien. De oplossing hebben we nog niet gevonden in de tijd die beschikbaar was, volgende week vervolgen we deze 'quest'. Om het te reproduceren heb ik me zelf ook aangemeld voor deze gratis library en deze gedownload, geregistreerd en geïnstalleerd. En raad eens? Ja precies! Bij AMPS Recordings gedroeg de library zich zoals het hoort en hadden we hem in Kontakt Player direct aan het werk. Dus volgende week moet het eigenlijk gewoon lukken.


 

26 maart 2022

Deze zaterdag komt het goed van pas dat de geplande klant wegens een ingelaste vakantie zijn afspraak heeft afgezegd. Nu kunnen we deze dag de studio inrichting aanpassen door het ophangen van alle elektrische gitaren en basgitaren om zo weer wat meer ruimte in de studio te creëren. Voor de gitaren hebben we Hercules muurbeugels die je tot 180 graden kunt draaien en voor de basgitaren hebben we rechte muurbeugels van K&M (König & Meyer). De missie is geslaagd. Er hangen nu 7 gitaren aan de muur, en 3 basgitaren. Enkel de akoestische gitaren staan nog in een 3-voudige standaard op de vloer. De synthesizers zijn anders neer gezet en een paar versterkers zijn verplaatst. Missie geslaagd!


 

25 maart 2022

Bij Thomann is weer een zending buizen binnengekomen. Dus een aantal voorversterker- en eindversterker buizen van een aantal merken is weer (tijdelijk in ieder geval) op voorraad. Met de bestelling die we daar nu geplaatst hebben in combinatie met de buizen die we via Ebay besteld hebben, is de voorraad buizen bij AMPS Recordings nu ruim voldoende. Dus mochten er nu één of meerdere buizen de komende tijd stuk gaan is dat geen issue, en kunnen we ze vervangen uit eigen voorraad. De buizen die we gisteren en vandaag besteld hebben zijn vooral ECC83/12AX7 voorversterker buizen inclusief een paar LM (Low Microphone=low noise) en EL34 en 6L6GC eindversterker buizen.
Tot zover het verhaal reserve buizen en de mindere beschikbaarheid wegens de oorlog van Rusland (groot buizen-productieland) met de Oekraïne.


 

23 maart 2022

Vanmiddag is de eerste zending met buizen (EL34 eindtrap buizen) binnengekomen. En verder ook een zending met de Minotaur Guitar Straps draagband voor de recent aangeschafte Cort Artisan B5 Element basgitaar en een flink aantal beugels van Hercules Stands om binnenkort de gitaren aan de muur te kunnen gaan hangen. Dan komt er ook iets meer plek in de studio om te kunnen bewegen.


 

22 maart 2022

De laatste paar dagen hebben we de jacht geopend op buizen. Voorversterker buizen en eindversterkerbuizen. Het punt is dat een groot deel van de buizen wereldwijd gemaakt wordt in, jawel (helaas): Rusland. En omdat de Russen nu ook de export van onder andere dit soort goederen wil beperken (en wij natuurlijk ook eigenlijk niets meer van de Russen willen kopen), is er een run op buizen ontstaan. Er zijn ook andere landen in de wereld waar buizen gemaakt worden, maar een groot deel komt nu eenmaal uit Rusland. En door de run op de buizen ontstaat nu schaarste omdat iedereen nog een paar buizen (of ook misschien sommigen wel hele ladingen) probeert te bemachtigen zijn er al veel buizen op veel plaatsen uitverkocht en zijn de prijzen al aan het stijgen. Hierbij willen wij ook graag even melden dat wij de buizen die wij kopen allemaal kopen binnen de Europese Unie, en dus niet in Rusland. AMPS Recordings boycot Rusland! Laat dat bovenal duidelijk zijn!

Dus doen wij aan die run dan ook maar mee, want bij AMPS Recordings vind je in best wel veel apparatuur buizen. Niet alleen in gitaarversterkers, maar ook in de buizenmicrofoon, channel-strips, studio pre-amps, compressors en equalisers. We hebben het in totaal over maar liefst 63 buizen waarvan alleen al 40 ECC83 / 12AX7. In de Peavey Classic Series 50/50 eindversterker zitten maar liefst 12 buizen, en in de TL Audio EQ-2 Equaliser zitten 6 stuks ECC83 / 12AX7. Daar zijn we bij de inventarisatie van de aantallen en types best wel een beetje geschrokken. De volgende types buizen zitten in apparatuur in de studio en we hebben derhalve kleinere aantallen van een aantal van die buizen ingekocht om niet zonder te komen zitten als er in één van de componenten een buis het begeeft: ECC81 / 12AT7, ECC82 / 12AU7, 6N6 / 12BH7, ECC83 / 12AX7 (veruit de meest voorkomende), EL34, EL84, 6L6, en de 6L6GC. Omdat we in een gitaarversterker kunnen kiezen tussen de EL34 en de 6L6, en de 6L6 verder nergens in voorkomt, hebben we van dit laatste type afgezien er voorraad van in te kopen.
We hebben vooral veel buizen kunnen vinden van JJ Electronic, maar ook van Electro-Harmonix, Sovtek en remakes van Mullard.
Ben jij ook in het bezit van buizenapparatuur en wil je niet eventueel zonder komen te zitten, is dit het moment om er nog een paar te zoeken en vinden voordat ze wereldwijd grotendeels even zijn uitverkocht, of er woekerprijzen voor gevraagd gaan worden. Bij veel grote muziekwinkels en ketens zijn de meeste buizen trouwens al uitverkocht of tijdelijk niet leverbaar.


 

21 maart 2022

Deze maandag is de Cort Artisan B5 Element OPN (Open Pore Natural, dat zijn de kleur en finish) 5-snarige aktieve basgitaar met Bartolini soapbar pickups en Hipshot tuners binnengekomen met daarbij nog 2 extra 5-string snarensets van Warwick Black Label (mijn standaard bassnaren). De bas ziet er op het eerste gezicht prima uit en klinkt dito. Morgen wordt hij met het oefenen met de band in de oefenruimte echt aan de tand gevoeld.


 

19 maart 2022

Vandaag ben ik weer bij Wouter in Nijmegen. We zijn vandaag vooral bezig met Steinberg HALion voor het importeren en exporteren van samples. Verder ook nog bezig met het werken met lanes bij audio en het bewerken van de sporen.
Over 2 weken gaan we weer verder.


 

17 maart 2022

Deze donderdag hebben we een B-Stock Cort Artisan B5 Element 5-snarige basgitaar met Bartolini pickups en Hipshot tuners aangeschaft. De bas is lastig leverbaar en een goedkopere B-Stock van exact de bas die we al op het wensenlijstje hadden staan was dus meer dan welkom. We verwachten de Cort Artisan B5 Element basgitaar begin- of midden volgende week in huis te hebben.


 

16 maart 2022

Vanavond heb ik samen met Gwenny (op afstand) nog wat issues opgelost met de instellingen van haar nieuwe mooie SSL 2+ interface en de settings voor het exporteren van de mastertrack in Cubase. Verder heb ik haar van advies voorzien voor het verder upgraden van haar opname set voor voice-over van low budget naar een top setup waar ze de rest van haar leven mee toe kan. Heel veel succes en plezier ermee Gwenny!


 

15 maart 2022

In verband met de onvoorziene en extreme prijsstijgingen van energie en brandstof zijn we genoodzaakt ons kilometertarief te verhogen naar € 0,50/km. De prijsverhoging gaat per direct in.


 

10 maart 2022

Vandaag is er een levering binnengekomen met onder andere de ENGL Z-4 footswitch voor het via het voetpedaal kunnen wisselen van de kanalen van de ENGL Fireball 60 buizenhead. Verder zaten er ook nog kabels bij om de recent aangeschafte BOSS GT-100 aan te kunnen sluiten op de pre-amps in de studio.

En vanavond heb ik Matt uit Boxmeer weer een paar uurtjes op afstand bijgestaan voor het opschonen van zijn Cubase projectstructuur en projecten, Cubase 12 gelicenseerd en geactiveerd (hij kon gebruik maken van de gratis 'grace period' update) en alle projecten voor zowel Cubase 11 als ook voor Cubase 12 optimaal opgeslagen. Daarmee hebben we ook enkele gigabytes (GB's) ruimte vrijgemaakt op zijn computer.
Heel veel succes Matt, en tot de volgende keer.


 

9 maart 2022

Vanavond heb ik Jurgen weer een uur en drie kwartier Cubase les gegeven. Al zijn vragen zijn weer beantwoord en hij kan weer verder. De volgende les staat alweer gepland over een maand.


 

6 maart 2022

Deze maandag hebben we de Plugin Alliance Brainworx bx_console AMEK 9099 VST aangeschaft als nieuwe VST 3 console channels strip in de studio. Met de AMEK 9099 zijn we wat console channel-strips ook wel zo ongeveer compleet in de studio.


 

5 maart 2022

Vandaag was ik weer bij Wouter in Nijmegen voor (als ik me niet vergis) zijn 24e Cubase les. We zijn vandaag bezig geweest met het uitbreiden van zijn template voor HALion en HALion Sonic en de instellingen van kanalen in zijn VST mixer.
Over een paar weken les 25.


 

4 maart 2022

Vanavond heb ik Marga op afstand 2 uur Cubase (Artist 11) les gegeven. We waren bezig met de basis instellingen, het aanmaken van MIDI en audio sporen met de juiste inputs en daarna vooral bezig met haar Clavia Nord Stage 73 en de settings daarvan. In april is de volgende les voor Marga in een serie van 5 lessen van ieder 2 uur.


 

3 maart 2022

Vandaag is de BOSS GT-100 gitaar effects processor binnengekomen. Die is meteen aangesloten in de studio en de bijbehorende software is geïnstalleerd. Hiermee gaan we in de komende periode aan de slag om deze te doorgronden.

Verder hebben we vandaag nog gebruik gemaakt van de verlengde aanbiedingsperiode van Plugin Alliance en hebben we de Diezel Herbert en de Suhr PT100 gitaarversterker VST's aangeschaft. Dus meteen al een uitbreiding van gitaarversterker head VST's voor in de studio.


 

2 maart 2022

Het grote nieuws van de dag is dat Steinberg vandaag Cubase 12 heeft gereleased.Hier vind je alle informatie over Cubase 12 .

Hier vind je de link voor de Cubase 12 download pagina. De update is gratis voor wie onder de 'grace period' update periode valt. Voor alle anderen is het een betaalde update. De update schaf je aan via de Steinberg website. Wil jij ook weten of je voor de grace period update in aanmerking komt of wens je graag assistentie voor het aanschaffen, installeren en activeren en registreren van jouw Cubase 12? Neem dan contact met ons op.

Vanavond heb ik ook Matt weer 1,5 uur Cubase les gegeven. In dit geval nog op Cubase 11 hoewel hij via de 'grace period' recht heeft op een gratis update naar Cubase 12. Wegens overbelasting van de servers van Steinberg is de update nog niet doorgevoerd. Dat volgt komende week. We zijn ook begonnen met het opschonen van de projectstructuur op zijn computer. Dat loopt heel goed en ook daarmee gaan we volgende week verder.

Verder hebben we vandaag nog gebruik gemaakt van de schrikkeldag aanbieding van Plugin Alliance en hebben we de ENGL Savage 120 gitaarversterker VST aangeschaft. Dit is een echt heel erg goede emulatie van de ENGL Savage 120 buizenversterker head voor elektrische gitaar.
 

27 februari 2022

Vandaag heb ik de review van Wil, waar ik gisteren op locatie in Dordrecht was, mogen ontvangen voor mijn gastenboek. Dank voor je reactie Wil! De bijdrage van Wil vind je bij 26 februari, de datum dat ik bij hem was.

En verder hebben we vandaag een BOSS GT-100 gitaar effect processor gekocht bij Musik Produktiv. Het was ongeveer het laatste model voor de oude prijs, en ook nog een B-Stock. Hiermee is dan voorlopig het arsenaal van gitaar-pre-amps, modeling amps en effecten compleet.
Naast de BOSS GT-100 hebben we een ZOOM G5n, een Rocktron Prophesy II en een ZOOM 9050 gitaarprocessor. Daarnaast hebben we ook nog verschillende modeling amps van Peavey, Fender, Marshall en VOX. En we hebben ook 4 buizen heads van ENGL, Koch, Marshall en Blackstar. Keuze genoeg dus.
 

26 februari 2022

Vandaag ben ik bij Wil in Dordrecht. We gaan bezig met het optimaliseren van zijn setup icm een cursus Cubase. Alles is prima gelukt, de setup en aansluitingen zijn flink gewijzigd en Wil kan nu lekker aan de slag met het uitwerken van zijn baspartijen.
Heel veel plezier en succes Wil!

Vandaag heb ik ook nog een mooie review mogen ontvangen voor mijn gastenboek. Dank voor je reactie Ronald! De bijdrage van Ronald vind je bij 12 februari, de datum dat ik Ronald online weer op weg heb geholpen.
Tot in april Ronald, wanneer ik je weer op locatie in Westendorp Cubase cursus kom geven.


 

23 februari 2022

Vandaag is de WaveLab 11.0.30 maintenance update voor alle WaveLab 11 versies uitgekomen. De update is gratis voor WaveLab 11 gebruikers.

Verder heb ik vanavond Matt weer even verder geholpen met de bestandsstructuur voor het uitwisselen van Cubase projecten.


 

14 februari 2022

Vanavond heb ik Michel uit België weer op afstand een uur les gegeven in Cubase MIDI en VSTi. Alle vragen die Michel had zijn weer beantwoord en meer. We vervolgen de lessen weer over ca. 4 weken.
Succes en tot dan Michel!


 

10 februari 2022

Vanavond heb ik Gwenny weer een uur Cubase les op afstand gegeven. We komen steeds verder en binnenkort kan ze vol vertouwen voor haar opdrachten direct aan de slag in Cubase.
Veel succes Gwenny!


 

9 februari 2022

Vanavond heb ik Matt weer op afstand anderhalf uur Cubase les gegeven. We zijn bezig geweest met automation, MIDI files importeren en exporteren en de datastructuur van Cubase 'hoe sla ik mijn Cubase projecten/songs op de juiste manier en de juiste plek op mijn computer op'.
Veel succes en tot over 3 weken Matt!


 

8 februari 2022

Op dinsdagavond heb ik op afstand voor- en met Marga haar Steinberg Cubase Artist 11 geïnstalleerd. Alles is goed gelukt en komende week volgt dan haar eerste Cubase les.
Tot volgende week Marga!


 

5 februari 2022

Vanochtend ben ik voordat ik naar mijn klant in Nijmegen ga, eerst bij Tools4Tones (ook in Nijmegen) om daar een Koch Multitone 50 gitaarversterker head van 50W met bijbehorende Koch FS5 footswitch op te halen. Passend bij mijn Koch TS212 gitaar cabinet die ik eerder ook al bij Tools4Tones in Nijmegen had aangeschaft. Nu hebben we in totaal 4 tube heads in de studio staan en 2 pre-amp/eindversterker sets. Het wordt nu tijd voor een KHE ACS 8x4 Amplifier Cabinet Switcher. Met deze switcher kun je tot 8 versterkers en 4 cabinets aansluiten om tussen je amps en cabs te kunnen switchen voor het ideale geluid.

Daarna ben ik weer bij Wouter in Nijmegen en houden we ons bezig met hitpoints en audio warp en quantizen. Als tweede deel behandelen we Groove Agent 5 met drum maps en patterns.
Over 2 weken gaan we weer verder.

In de avond op de terugweg van Nijmegen naar Zevenaar heb ik in Arnhem nog een Trace Elliot GP12 SMX 1210SMX bascombo met 4x10" speakers en een separate Trace Elliot Multi Stack 1151 15" monitor cab opgehaald. Ditmaal niet voor in de studio, maar voor in de oefenruimte van de band waar ik gevraagd ben om bas te komen spelen. De Trace Elliot stack staat inmiddels in de oefenruimte.


 

2 februari 2022

Vanavond heb ik Jurgen op afstand anderhalf uur Cubase support en les gegeven. Jurgen was de driver settings van zijn interface kwijtgeraakt door de onjuiste volgorde van opstarten van zijn apparatuur. Hiermee heb ik hem geholpen en daarna hebben we nog wat multi I/O settings gecheckt en uitvoering de wijze van opslag en de data structuur van Cubase behandeld. Jurgen kan nu verder en we hebben de volgende afspraak staan voor over 2 weken.


 

1 februari 2022

Vanavond heb ik Gwenny weer anderhalf uur les mogen geven in Cubase. We zijn de wereld van het audio editing wat verder ingedoken met het corrigeren van spikes, clicks en dergelijke. Verder hebben we ons weer uitgebreid bezig gehouden met dynamiek: de gate en de compressor. En als laatste hebben we deze avond nog de punch-in en punch-out functie behandeld, die ook zeer van pas zal komen bij Gwenny haar werk.
Veel succes met het geleerde Gwenny!


 

31 januari 2022

Vanavond ben ik weer bij Rene in Dieren om hem zijn UR22mkII te leveren, installeren en in te stellen. Met deze mobiele setup kan Rene nu gerust afreizen naar Spanje en daar in de rustige uurtjes lekker met zijn Yamaha synth en Cubase bezig op de laptop met Steinberg Cubase Elements 11. En dat kan hij dan weer thuis in Nederland prachtig verder bewerken op zijn grote DAW Cubase Pro 11 op zijn vaste setup.
Veel plezier in Spanje en geniet van het weer daar Rene!

Later deze avond heb ik Wil uit Dordrecht zijn eerste online kennismaking met mijzelf en Steinberg Cubase gegeven. Wil heeft nu een beetje een beeld van de mogelijkheden en onmogelijkheden van Cubase AI 9.5. Over enkele weken gaan we verder met de verkenning en introductie in Cubase in Dordrecht.
Tot over enkele weken Wil!


 

29 januari 2022

Vandaag ben ik bij Rene in Dieren om zijn Cubase te upgraden en enkele Steinberg add-ons te installeren. Tevens is er nog werk te verzetten aan de inrichting van zijn systeem en het installeren van 3rd party VSTi's en sample banks. Al met al weer een geslaagde dag!
Veel succes Rene en tot maandag! Dan breng ik hem zijn nieuwe 2ch Steinberg UR22mkII interface zodat hij ook in Spanje met zijn muziek verder kan zonder zijn halve studio mee te moeten nemen.


 

26 januari 2022

Vandaag heb ik weer twee mooie reacties mogen ontvangen voor mijn gastenboek. Dank voor jullie reacties voor mijn gastenboek Ylva en Gwenny! De bijdrage van Ylva vind je bij 17 januari en die van Gwenny bij 25 januari, de datums dat ze hun afgelopen Cubase lessen hadden bij AMPS Recordings.


 

25 januari 2022

Deze avond heb ik Gwenny weer twee uren Cubase les gegeven. Ze heeft nu in principe alles onder de knie wat ze nodig heeft, en kan nu vol aan de slag met Cubase voor haar opdrachtgevers. We hebben het knippen en schuiven herhaald, de punch-in en punch-out functie behandeld en bekeken hoe eenvoudig we afwijkende retakes kunnen invoegen.
Veel succes Gwenny!


 

24 januari 2022

Vanavond heb ik op afstand Matt weer even op weg geholpen met wat HALion Sonic SE vragen en nog wat kleine tips. Tevens even kort de audio export mixdown behandeld.
Matt kan voor nu weer verder. Succes Matt!


 

22 januari 2022

Deze zaterdag ben ik weer bij Wouter in Nijmegen. We concentreren ons vandaag o.a. op de datastructuur in Cubase, functies in de hub en de audio pool en aanverwante zaken.


 

21 januari 2022

Vandaag is de zending met kleingoed van Thomann aangekomen. Een microfoonclip van K&M, een gitaar-draagband van Levi's, kabels van Cordial, 7-snarensets van Ernie Ball en plectrums van Ibanez. Nu kunnen we hiermee onder andere weer ruimte maken door méér zaken aan één microfoonstandaard te monteren en we weer wat ruimte kunnen creëren.


 

20 januari 2022

Deze donderdag is mijn Hercules Stand gitaarstandaard van Bax-shop voor 6 gitaren (2 etages) binnengekomen. Met nog wat kleine andere veranderingen in de studio de komende dagen gaan we iets meer ruimte creëren in de studio. Later zullen er wel wat foto's volgen.
Morgen verwacht ik nog een levering mijn kleingoed van Thomann (gitaarband, snaren, kabels etc.), en dan kunnen we het verder afmaken.


 

19 januari 2022

Vandaag is de op Ebay.de bestelde Schecter Demon-7 (7-snarige) gitaar met custom EMG pickups binnengekomen. De komende dagen komen er nog een nieuwe gitaarstandaard van Hercules Stands binnen en wat accessoires zoals een paar 7-snarige sets van Ernie Ball, en dan kan hij zijn definitieve plek in de studio krijgen.


 

18 januari 2022

Vanavond heb ik op afstand Gwenny weer twee uren les gegeven in Cubase. We hebben een aantal zaken herhaald zoals het correct instellen van de gate. Verder zijn we bezig geweest met het editen van opgenomen voice-over tracks en wat daarbij verder nodig is. Als laatste nog het exporteren van de stereo audiotrack naar een mono eindproduct. Als het goed is kan Gwenny nu volledig zelfstandig met Cubase aan de slag. Als je me nog eens nodig hebt, weet je me te vinden.
Veel succes Gwenny!


 

17 januari 2022

Vanavond heb ik Ylva uit de regio van Barendrecht bijna 2,5 uur op afstand les gegeven in Cubase AI 11. Deze Cubase had ze gekregen bij haar Steinberg UR22C interface. Toen ze Cubase net geïnstalleerd had dacht ze: "HELP". En nu, een paar uur later denkt ze: "ik ga er mee aan de slag en als ik toch nog vragen mocht hebben, kom ik er wel bij je op terug voor nog een les". Dus missie geslaagd in dit geval. Als jonge studente pakte ze alles vlot op en ze kan nu vol creatief aan de slag met Cubase.
Veel succes ermee Ylva, en ik zie je review over de les tegemoet!


 

13 januari 2022

Vanavond heb ik via Ebay.de een gebruikte Schecter Guitars Demon-7 elektrische gitaar aangeschaft voor een nette prijs. De gitaar is custom voorzien van twee EMG pick-ups. Als het goed is moet hij medio volgende week binnen zijn. Daarmee heeft AMPS Recordings dan ook een 7-snarige gitaar in zijn collectie.


De Schecter Demon-7 Aged Black Satin 7-snarige gitaar 

12 januari 2022

Vanavond heb ik Matt weer op afstand anderhalf uur les gegeven in Cubase. Vandaag ging het grotendeels over de bestandsindeling en hoe songs uit te wisselen met andere muzikanten met wie je coöpereert. Dat ging goed en toen Matt dit redelijk onder de knie had hebben we het nog even gehad over de song-opbouw en de praktische kant van de Marker Track als hulp daarin. Matt kan voor nu weer verder.
Veel succes Matt, en we spreken elkaar!


 

11 januari 2022

Vanavond heb ik Kikki (woonachtig in Köln, Duitsland) anderhalf uur les/support op afstand gegeven voor het werken met Cubase 10.5 Elements en een oude versie van Melodyne (VST 2.0). De Melodyne versie werkt niet als VST binnen Cubase omdat het niet doet aan de vereiste van Steinberg (minimaal VST 2.4 of hoger). Met wat work-arounds kan Kikki nu echter toch alles doen wat zij wil en nodig heeft. Het gaat iets omslachtiger, maar het kan allemaal wel!
Veel succes met je muziek Kikki!

Loop jij ook tegen dit soort zaken aan? Neem dan gerust contact op, want de kans is groot dat we je kunnen helpen.


 

9 januari 2022

Vandaag had ik Gwenny in de studio voor haar cursus Cubase als voice-over. Toevallig liep net vandaag haar demo periode af van Cubase Elements. Dus die hebben we meteen online aangeschaft en gelicenseerd. Gwenny heeft gezien dat wat zij van Cubase nodig heeft eigenlijk niet zo complex is.
Heel veel succes ermee Gwenny!


 

8 januari 2022

Vandaag ben ik weer bij Wouter in Nijmegen en zijn we bezig met MIDIQuest om zijn synths te kunnen editen vanaf de PC en zijn microfoon drum-setup op zijn mixer in combinatie met Cubase.
Succes en tot over 2 weken Wouter!


 

7 januari 2022

Vanavond heb ik Ralph support gegeven voor het downloaden, licenseren, installeren en initialiseren van een nieuwe plugin voor HALion Sonic (SE) en HALion. Ralph heeft de Steinberg Ancient Duduk Phrases aangeschaft van Sonuscore. Werkelijk een betoverend klinkend VST instrument.
Veel plezier met je nieuwe aanwinst Ralph!


 

5 januari 2022

Het was al even bekend, maar hier lees je meer over de Cubase 12 announcement en de nieuwe licensing methode.
Tevens heb je vanaf je licensering van Cubase na begin november al recht op de gratis 'grace period' update van jouw Cubase naar Cubase 12. Dus je hoeft niet met de aanschaf te wachten, want voor de update naar Cubase 12 hoef je dus niet te betalen als je nu je Cubase 11 aanschaft, licenseert en/of registreert bij Steinberg.


 

4 januari 2022

Vandaag dan alweer de eerste klant van het nieuwe jaar. Vanavond heb ik Boudewijn support gegeven met het weer werkend krijgen van zijn Antares. AVOX 4 pakket. Met de Antares License Cleaner die ze in de e-mail aan Boudewijn hadden gestuurd (je moet er wel wat moeite in steken) hebben we het voor elkaar gekregen. Daarna konden we AVOX 4 opnieuw licenseren en nu werkt alles naar behoren. Nu duimen dat zijn Mac dit keer ook heel blijft...

Tevens is vandaag de bestelde Cubase Artist voor een klant binnengekomen.


 

1 januari 2022

AMPS Recordings wenst iedereen een goed, gezond en muzikaal 2022!

AMPS Recordings wenst iedereen een goed, gezond en muzikaal 2022


Nieuws 2022

 

Hier vind u het nieuws over AMPS Recording uit 2022.

U kunt hier lezen wat er allemaal speelde in en rond de studio in dat jaar. 

 

 

In het nieuwsarchief kunt u het nieuws lezen van de afgelopen jaren.

Per kalenderjaar is er een pagina opgezet met al het nieuws uit dat jaar.

Of ga via deze link direct naar het actuele nieuws.

 

  

28 december 2022

De prijzen voor 2023 zijn verwerkt in de website en te bekijken en te downloaden via de prijslijst in de footer.


 

24 december 2022

AMPS Recordings wenst iedereen prettige kerstdagen en een goed, gezond en muzikaal 2023!

AMPS Recordings wenst iedereen een goed, gezond en muzikaal 2022 

18 december 2022


Deze zondag heb ik weer een mooie review voor het gastenboek mogen ontvangen van Ralph. Afgelopen 14 december heb ik Ralph mogen helpen met het installeren van nieuwe VST's en deze ook meteen geïntegreerd in zijn door AMPS Recordings gebouwde custom Cubase template. Tevens meteen even de benodigde software updates gedaan van diverse audio software, portals en Windows 10.
Dank je wel voor je spontane review Ralph!


 

17 december 2022


Vandaag ben ik bij Peter in Oostzaan. Apparatuur aansluiten en instellen, Cubase Artist 9.5 updaten naar Cubase Artist 12 en natuurlijk Cubase cursus. De absolute basics zijn behandeld naast alle andere werkzaamheden die we hadden, maar er is nog veel te leren en uit te leggen op het gebied van audio bewerking. We hebben ook meteen een mooie goed werkende template gemaakt, zodat Peter direct met nieuwe songs aan de slag kan. Tot volgend jaar Peter!


 

14 december 2022

Vanavond heb ik Ralph op afstand support gegeven voor het aansluiten en instellen van zijn nieuwe IK Multimedia iRig Keys 2 Pro 37-toetsen masterkeyboard als aanvulling op zijn setup. Verder nog wat software van Steinberg, Arturia en IK Multimedia ge-update, naast enkele Microsoft Windows updates. Het DAW systeem is weer helemaal up-to-date. Heel veel plezier ermee Ralph, en tot volgend jaar!


 

12 december 2022

Vanavond heb ik Matt uit Boxmeer weer ruim een uur op afstand les gegeven in Cubase. Vandaag concentreren we ons op audio. Het koppelen van meer audio uitgangen in de multi-timbrale VST HALion Sonic SE (die in alle Cubase versies zit), zodat hij mooiere mixen kan maken van zijn MIDI arrangementen. Daarna hebben we ons vooral geconcentreerd op een aantal mogelijkheden van de 'standaard' Cubase EQ met de HC en LC (High Cut en Low Cut) filters, verschillende curves (low shelve, high shelve en parametric) en daarnaast nog specifiek de edit mogelijkheden van de Gate. Matt heeft weer veel huiswerk en een afspraak in het nieuwe jaar is alweer vastgelegd.


 

7 december 2022

Vanavond ben ik bij Arjan in Arnhem voor zijn cursus en advies voor Cubase. Nieuwe monitors aansluiten, Steinberg Cubase 5 weer goed werkend maken. Tevens zijn M-Audio Keystation 49e weer aan de praat gekregen met de juiste drivers, zijn gitaar- en mic-sound gecheckt, advies gegeven voor monitorstandaards en hoofdtelefoon en last but not least geassisteerd met de aanschaf en installatie en licensering van zijn update naar Cubase 12. Die was toch gewoon goed betaalbaar vanaf zijn Cubase 5 uit 2011. Heel veel succes ermee Arjan, en tot volgend jaar!


 

1 december 2022

Vandaag is de Cubase 12.0.52 maintenance update voor Cubase 12 uitgekomen in verband met een bugfix. De update is gratis voor Cubase 12 gebruikers van deze versies voor zowel Mac als Windows. Bij AMPS Recordings is de update inmiddels geïnstalleerd en draaiend.


 

28 november 2022

Vanavond heb ik Ralph online support gegeven bij het installeren en activeren van EastWest Sounds Forbidden Planet en de iLok licensing software. Het is soms een hele klus, en een pittige download van meer dan 50GB, maar we hebben het werkend en direct ook geïntegreerd in zijn Cubase template. Heel veel succes en vooral plezier ermee Ralph!


 

26 november 2022

Vandaag heb ik Bert in de studio. Bert heeft een Zoom R20 recorder/interface/controller en die gaan we volledig integreren in zijn Cubase Elements 12. Verder behandelen we nog een aantal basis functionaliteiten in Cubase. Veel succes ermee Bert!


 

23 november 2022

Vanavond heb ik Ralph op afstand support gegeven met een driver issue in Cubase Pro 12 en het installeren en activeren van zijn nieuwe U-HE synth VSTi plugin Diva die hij heeft aangeschaft. Verder hebben we Cubase en Arturia V Collection geupdate naar de nieuwste versie. Alles is prima geslaagd en Ralph kan weer lekker aan de slag met zijn (VSTi) synthesizeres.

Verder hebben we met de Black Friday aanbiedingen eerder op de avond de Arturia V Collection 9 en FX Collection 3 updates en Steinberg Sonuscore Lyrical Vocal Phrases by Conny Kollet aangeschaft. Deze kosten nu echt de helft van wat ze normaliter kosten. Een buitenkans dus als je je muzieksoftware wilt upgraden. De aanbiedingen in muziek software zijn wezenlijk goedkoper dan de normale update- en aanschafprijzen.
 

22 november 2022

Vandaag is de Cubase 12.0.51 maintenance update voor Cubase 12 uitgekomen in verband met een bugfix. De update is gratis voor Cubase 12 gebruikers van deze versies voor zowel Mac als Windows. Bij AMPS Recordings is de update inmiddels geïnstalleerd en draaiend.


 

16 november 2022

Vanavond nog even een vaste klant met een klein issue geholpen. Het geluid verdween niet volledig bij een fade-out. En dat klopt inderdaad als je op dat kanaal dan ook een reverb hebt staan, die in pre-fader stand is. Dan blijft het geluid hoewel de fader van het kanaal zelf dicht staat, inderdaad naar de reverb geleid worden. Switchen van pre-fader naar post-fader en het is opgelost. Veel succes ermee Jac!


 

12 november 2022

Vandaag heb ik Ronald in de studio. Voor zijn opleiding bij Sound Education heeft hij een mix gemaakt en die gaan we analyseren en daarna opnieuw opbouwen. Alles gaat naar wens, en Ronald leert nog het nodige over werken met inserts, details over sends en automation. Een geslaagde dag voor Ronald. Veel succes met het verdere traject Ronald!


 

3 november 2022

Vandaag is de Cubase 12.0.50 maintenance update voor Cubase 12 uitgekomen. De update is gratis voor Cubase 12 gebruikers van deze versies voor zowel Mac als Windows. Bij AMPS Recordings is de update inmiddels geïnstalleerd en draaiend.


 

29 oktober 2022


Vandaag ben ik weer bij Hans in Limmen (N-H) voor zijn 2e Cubase les. We gaan de diepte in op een aantal van zijn vragen. We zijn bezig geweest met het selecteren van de verschillende audio outputs in HALion Sonic 3, het werken met inserts en sends, het werken met en instellen van de punch-in en punch-out functionaliteit en werken met lanes. Dit en nog meer vragen zijn de revue gepasseerd en Hans kan weer vol aan de slag met het geleerde. Tot de volgende keer Hans!


 

20 oktober 2022


Vanavond hebben we support gegeven aan Alwin. Er spelen momenteel meerdere zaken: Alwin wil overgaan naar de Slate Core Station Raven controller. Maar hij heeft momenteel ook issues met de audio output van zijn Steinberg MR816X interface. We hebben eerst gesproken over een geschikte video kaart voor én het Slate systeem met 2 schermen en ook nog een 'gewoon' Ultrawide scherm. Die is redelijk snel gevonden. Een betaalbaar model met 3x Display Port en 1x HDMI aansluiting. Wel aan de juiste verkoopkabels van Display Port naar HDMI denken. Het issue met de MR816X is ook opgelost door de WDM output aan te passen naar de main out die naar de mixer gaat te kiezen. We weten niet waarom het fout stond, maar het is opgelost in de setup pagina van de Steinberg interface. Succes ermee Alwin en tot gauw.


 

15 oktober 2022


Dit weekend hebben we vrij gehouden wat tijd voor het gezin. Dus geen cursussen. Daarmee gaan we aanstaande maandag weer verder op afstand en komen weekend op locatie. De komende maand hebben we afspraken staan in onder andere Eindhoven (Noord Brabant), Limmen (Noord Holland) en Hoedekenskerke (Zeeland).


 

13 oktober 2022


Vandaag heb ik weer een review voor het gastenboek mogen ontvangen van Leendert. Afgelopen 10 september was ik bij hem in Hilversum voor zijn cursus Cubase. Dank voor je mooie review Leendert!


 

8 oktober 2022

Vandaag ben ik bij Paul in Eindhoven. Paul werkt al sinds het Atari tijdperk met Cubase. Vandaag zijn we de diepte ingegaan op audio- en mixtechniek. Over twee weken gaan we verder met een complete mix met automation. Tot over twee weken Paul.


 

1 oktober 2022

Vandaag waren we bij Musik Produktiv (bij Ibbenbüren in Duitsland, over de grens bij Enschede) om weer eens lekker rond te struinen in een grote muziekwinkel. We hebben wat kleine accessoires als Silent Cables meegenomen. Voor gitaren, versterkers, randappparatuur etc. hebben we (gelukkig) geen plek meer in de studio. Over een jaar ofzo weer eens ergens anders een grote muziekwinkel bezoeken, gewoon omdat het leuk is, en om nieuwe apparatuur en instrumenten te zien.Tevens is per vandaag bij AMPS Recordings de tijdelijke energietoeslag ingegaan. In verband met de extreem gestegen energieprijzen en een energierekening die in twee jaar tijd meer als verdubbeld is zijn we genoodzaakt een klein deel aan onze klanten door te belasten. Voor support/les op afstand brengen we € 1,- p/u in rekening en voor les in de studio € 2,- p/u. Hiermee blijven de prijzen bij AMPS Recordings nog steeds meer dan bescheiden en kunnen we de kostenstijging licht dempen. Als de energieprijzen weer richting 'normaal' gaan, zal deze tijdelijke toeslag snel weer komen te vervallen.


 

26 september 2022

Vanavond heb ik Jurgen weer anderhalf uur Steinberg Cubase les op afstand gegeven. We begonnen met side-chain compression, wat leidde naar parallel compression (ook wel New York compression genoemd) en via vragen over een VST van een tussenhandelaar naar de fabrikant en het volledige pakket (FX Collection 3 van Arturia) naar Black Friday en het dringende advies deze af te wachten wegens altijd hoge kortingen op pro-audio software rond deze tijd tot en met een week na Cyber Monday. Black Friday valt dit jaar op 24 november. Even geduld dus nog Jurgen. Tot je volgende les over iets meer dan een maand!

Verder zijn we in verband met de eneergiecrisis gedwongen om per 1 oktober les/support op afstand per uur met € 1 te verhogen en les in de studio met € 2 per uur te verhogen. De prijswijziging heeft enkel invloed op nieuwe afspraken vanaf heden die worden gemaakt voor na 1 oktober.


 

24 september 2022

Vandaag ben ik (weer) bij Frans in Niedermörmter (D) in NRW. We maken zijn Steinberg Cubase 11 weer gereed om mee te werken en breiden zijn template verder uit met een paar Groups voor de GrooveAgent drums en HALion. Daarna updaten we zijn Absolute 5 instrumenten en downloaden en installeren zijn Cubase Pro 12 update waarmee we aan de slag gaan. Heel veel plezier en succes met je composities en producties Frans!


 

21 september 2022

Vanavond heb ik Caspar support gegeven bij wie de ASIO driver was verdwenen in Cubase. Let wel: het gaat om Cubase SL3 uit 2005. We hebben al onze kennis en kunde ingezet, maar de combinatie laptop/Cubase wilde niet meewerken. We hebben de geïnstalleerde drivers van Roland en ASIO4All helaas niet zichtbaar en werkend gekregen in zijn oude SL3. Ook bij het downloaden van de laatste SL3 update wilde de laptop niet meewerken. Soms heb je van die dagen.... Misschien tijd voor een moderne Cubase en dito interface voor Caspar.

Later vanavond Ronald met raad en daad bijgestaan voor een muziekopdracht. Hij was heel dankbaar voor de hulp en kon zijn opdracht afmaken.


 

19 september 2022

Vanavond heb ik Matt weer anderhalf uur Cubase les gegeven. We zijn vooral bezig geweest met de Tempo Track, het activeren van Musical Mode in de Audio Pool en het maken van tempo changes. Maar we hebben ook zijn backup ingesteld op zijn door ons geadviseerde WD Elements 4TB backup drive voor zijn Cubase projecten. Daarvan wordt op dit moment een eerste backup gemaakt. Veel succes ermee Matt, en tot volgende maand!

Later vanavond heb ik Ronald nog verder geholpen met een paar mix issues voor zijn eindopdracht voor Sound Education. Een paar zaken zaten hem niet helemaal lekker. Dus de mix doorgestuurd via WeTransfer en hier in de studio beluisterd. Suggesties gedaan, aanpassingen getoond in Cubase en nu kan Ronald de mix aanpassen naar zoals hij hem echt hebben wil. Wij geven de tips en hij maakt zelf met de geleerde kennis een nieuwe eindmix. Heel veel succes met je eindmix en met het masteren voor je eindopdracht Ronald!


 

17 september 2022

Vandaag ben ik weer bij Ralph in Utrecht. Eerst gaan we zijn nieuwe hardware aansluiten. Hij heeft een Behringer RD-6 drumcomputer, Behringer Eurorack Pro linemixer en op ons advies Adam Audio T5V monitors aangeschaft met alle benodigde bekabeling. Alles is inmiddels werkend aangesloten. Hierna Arturia V Collection updaten en daarna nog Spectrasonics Trilian voor hem installeren. En daarna met alles aan de slag met Cubase. In Cubase passen we zijn template aan de nieuwe hardware aan en worden de addons voor Omnisphere geactiveerd. Alles werkt naar behoren en Ralph kan weer lekker aan de slag met zijn muziek. Veel succes en plezier ermee Ralph. P.S. De Adam Audio T5V monitors klinken echt stukken beter dan de Swissonics die hij eerst had.


 

14 september 2022

Vanavond heb ik Patrick met een aantal Cubase vragen geholpen. Hoofdzakelijk ging het over waar welke bestanden terecht komen en hoe dit optimaal in te richten dan wel te repareren. Veel succes ermee Patrick!

Later vanavond heb ik Ronald geholpen met een aantal Cubase mixer- en routing vragen. Ronald was een beetje vastgelopen voor zijn Sound Education opdracht, mede wegens tijdsdruk. Ronald is weer helemaal op weg geholpen en kan nu verder werken aan zijn eindopdracht om zijn opleiding tot een goed einde te brengen. En daar heb ik alle vertrouwen in. Succes Ronald!

Verder heb ik vandaag ook een review voor het gastenboek ontvangen van Patrick. Naast dat ik hem recent online support heb gegeven was hij 3 september jl. bij mij in de studio voor zijn ik meen 3e cursus Cubase. Dank voor je mooie feedback Patrick!


 

12 september 2022

Vanavond heb ik Michel uit België weer een uur Cubase MIDI les gegeven. Michel kan weer aan de slag met de behandelde stof, en de volgende afspraak over een maand is al weer in de agenda gezet. Succes en tot dan Michel!

Later vanavond na de les van Michel heb ik Leendert, waar ik afgelopen zaterdag was in Hilversum, nog even op weg geholpen met een klein puntje waar hij op vastliep. Het obstakel is snel uit de weg geholpen, en Leendert kan ook weer verder. Tot de volgende keer Leendert!

En nog later vanavond heeft Leendert, waar ik zaterdag was, en die ik eerder vanavond met een vraag heb geholpen, Vibrant (VST instrument) van Steinberg aangeschaft. En daar heb ik hem nog geholpen met het licenseren, installeren en activeren voor zijn Cubase. Heel veel plezier met Vibrant Leendert!


 

10 september 2022

Vandaag ben ik bij Leendert in Hilversum. We hebben Cubase Pro 12 en Absolute 5 geïnstalleerd en zijn druk met alle functionaliteiten. Leendert is heel enthousiast. Daarbij moet vermeld worden dat Leendert al vroeger op de Atari met Cubase werkte. Het principe is nog hetzelfde, maar met de VST technologie van Steinberg zijn daar zo ontzettend veel mogelijkheden bij gekomen. Leendert pakt nu dus na meer dan 20 jaar Cubase weer op en gaat er de komende tijd volop mee aan de slag en neemt weer contact op als hij aan de volgende les toe is. Voor nu heeft hij voldoende te oefenen en te ontdekken. Veel succes en plezier met Cubase Leendert!


 

5 september 2022

Vanavond heb ik Wendy support gegeven en geholpen met een aantal van haar vragen. Ze heeft weer veel mogelijkheden gezien die ze goed kan toepassen in haar producties en haar Sound Education opdracht.
Veel succes Wendy!


 

3 september 2022

Vandaag heb ik Patrick uit de buurt van Borken (D) in de studio. We concentreren ons vandaag op het mixen van een complete multitrack opname. Alle relevante onderwerpen als dynamische effecten, balans, panning, reverb FX, routing en automation worden behandeld.
Heel veel succes met het geleerde en je opnames en mixen Patrick!


 

29 augustus 2022

Vanavond heb ik Ralph mogen assisteren met het installeren van enige nieuwe soundpacks voor Omnisphere 2, en tevens zijn Cubase Pro 12 naar de nieuwste versie 12.0.40 gebracht. Over ruim 2 1/2 week ben ik weer bij hem voor werkzaamheden die ter plekke uitgevoerd moeten gaan worden. Er komt weer een update aan in de studio van Ralph. Tot dan!


 

27 augustus 2022

Vandaag heb ik Lysa in de studio in Zevenaar. Lysa is voice-over en zij wil haar opdrachten zelf op leren nemen. Zo hoeft ze niet voor iedere opdracht naar een externe studio. Lysa heeft alles geleerd wat ze wilde en veel extra gezien aan mogelijkheden die ze nog niet kende.
Heel veel succes met je voice-over werk Lysa!


 

21 augustus 2022

Vandaag heb ik de review voor het gastenboek ontvangen van Wouter. Met Wouter heb ik een zeer uitgebreid traject van meer dan 20 lessen op locatie in Nijmegen in zijn eigen zeer uitgebreide en indrukwekkende synthesizer studio mogen doen. Wouter heeft tijdens zijn traject met AMPS Recordings in totaal 5 AMPS Recordings Cubase certificaten behaald. De review van Wouter vind je bij 20 augustus, de dag van zijn laatste Cubase les van AMPS Recordings binnen dit traject. Hartelijk dank voor je mooie review Wouter!


 

20 augustus 2022

Vandaag ben ik weer bij Wouter in Nijmegen voor zijn laatste les in de reeks van ruim 20 lessen. We hebben een intensief traject achter de rug het afgelopen jaar. In deze periode heeft Wouter zich in de diepte bekwaamd in Cubase en een aantal AMPS certificaten behaald. Hij is nu in het bezit van de certificaten Cubase Basis, Cubase MIDI, Cubase Audio, Cubase Mixing en Cubase Engineering. Geen cursist van AMPS Recordings heeft zoveel certificaten behaald als Wouter. Heel veel succes met Cubase en je indrukwekkende synthesizer studio!

Wil jij ook zulke mooie Cubase certificaten behalen als Wouter? Spreek dan een uitgebreid traject af met AMPS Recordings, want alleen daarbij behoren de verschillende certificaten en hoe uitgebreider het traject, des te meer certificaten je kunt behalen.


 

13 augustus 2022

Vandaag ben ik bij Hans in Limmen (N-H). Hij heeft net een mooie nieuwe DAW computer van I4studio en ik geef hem daarop zijn eerste les met Cubase Pro 12. Alle hardware technische onderwerpen hebben we behandeld en we gaan zo in Cubase de diepte in. De basics zijn behandeld, we hebben een mooie template gemaakt in Cubase waarmee Hans aan de slag kan met zijn projecten. De volgende afspraak is al gemaakt voor eind oktober. Dan komt Hans naar de AMPS Recordings studio in Zevenaar.


 

7 augustus 2022

Komende week weer de eerste klanten na de vakantie. De agenda loopt weer lekker vol. Wil je nog dit jaar een cursus Cubase gaan volgen, adviseren we je graag om snel contact op te nemen. Nu zijn er nog wat plekken vrij in de agenda, maar we gaan al snel weer naar de laatste maanden van het jaar. Wees er dus tijdig bij!


 

3 augustus 2022

We zijn net terug van vakantie.
Vandaag is de Cubase 12.0.40 maintenance update voor Cubase 12 uitgekomen. De update is gratis voor Cubase 12 gebruikers van deze versies voor zowel Mac als Windows. Bij AMPS Recordings is de update inmiddels geïnstalleerd en draaiend.


 

17 juli 2022

We zijn met vakantie tot en met 7 augustus.
Vanaf 8 augustus staan we dus weer ter beschikking van onze klanten.


 

6 juli 2022

Vandaag heb ik de review van Geert, die afgelopen zaterdag 2 juli bij AMPS Recordings in de studio was, mogen ontvangen voor mijn gastenboek. Dank voor je mooie review Geert! De bijdrage van Geert vind je bij 2 juli.


 

3 juli 2022

Vandaag heb ik een mooie (verlate) review mogen ontvangen voor mijn gastenboek. Thank you for your review Derek! De bijdrage van Derek vind je bij 18 april, de datum dat ik bij Derek in Amstelhoek (N-H) was.
De originele review is in het Engels omdat Derek een Engelsman is. Er onder heb ik zijn review vertaald naar het Nederlands.


 

2 juli 2022

Vandaag had ik Geert in de studio. Geert 'zit al heel lang in de muziek'. Vooral live-geluid, waar hij nu een beetje vanaf is gestapt. Maar hij heeft dus al veel kennis en ervaring. Geert heeft in zijn garage een studio gebouwd en wil gaan werken met Cubase. Maar het heeft nog vele geheimen voor hem, en hij wil een goede start met Cubase maken. En daarvoor is hij vandaag hier. En die goede start is meer dan prima geslaagd! Geert is heel happy met het geleerde, gaat er vol mee aan de slag, en na de zomer volgt snel een vervolgafspraak. Bedankt en succes Geert!
We zien elkaar snel weer!


 

28 juni 2022

Wegens de enorm gestegen energieprijzen en het hoge stroomverbruik in de studio zijn we helaas genoodzaakt om per 1 juli een tijdelijke extra energieheffing van € 6,- per cursusdagdeel in rekening te brengen bij cursussen genoten in de studio bij AMPS Recordings.


 

24 juni 2022

Vanavond heb ik Ronald uit Westendorp nog even mogen helpen met zijn vragen wat betreft het exporteren van een Cubase project met video naar mp4. Alles is helemaal gelukt.
Heel veel succes met je Sound Education opdracht Ronald!


 

13 juni 2022

Vanavond heb ik Matt weer twee uren op afstand Cubase les en advies mogen geven. We hebben de Marker track nog even behandeld en in het verlengde daarvan de Arranger track, die Matt weer veel nieuwe mogelijkheden gaat bieden. Verder zijn we bezig geweest met Audio Warp en hebben we het nog even gehad over de setup van zijn muziek-vriend Peter en heb ik Matt geadviseerd om zijn werkgeheugen (DDR4 SODIMM 2666MHz) te verdubbelen naar 16GB. Zijn computer ondersteunt het en als Matt met een niet heel groot aantal sporen werkt heeft zijn PC toch al snel 6,5GB in gebruik. Dan zit je al snel aan het maximum en is het zeker aan te bevelen dit te upgraden.
Tot over 3 weken Matt!


 

8 juni 2022

Vandaag is de nieuwe Cubase 12.0.30 maintenance update voor alle Cubase 12 versies uitgekomen voor zowel Mac als Windows OS gebaseerde systemen. De update is gratis voor Cubase 12 gebruikers. Bij AMPS Recordings is de update inmiddels geïnstalleerd en draaiend.

Verder hebben we vanavond nog wat interessante links naar leerzame Youtube channels toegevoegd aan de Link pagina.


 

31 mei 2022

Vanavond heb ik Ronald op afstand support gegeven voor het licenseren van zijn nieuw aangeschafte reverb ValhallaVintageVerb. De reverb staat nu op de gewenste positie in zijn VST FX tree in Cubase en de reverb is gelicenseerd. Ronald kan nu verder met zijn opdrachten voor Sound Education.
Succes Ronald!


 

30 mei 2022

Vandaag heb ik vroeg op de avond mijn vaste klant Matt even op weg geholpen met een paar korte vragen. Het voordeel van vaste klant zijn bij AMPS Recordings dat korte support vragen gratis zijn, hiervoor wordt niets in rekening gebracht als het gaat om één of twee vragen die binnen circa 10 minuten beantwoord of opgelost kunnen worden. Succes weer Matt en tot over twee weken.

Later vanavond heb ik Stef uit Best op afstand geassisteerd met het installeren en licenseren en activeren van Cubase. Stef is een student bij Sound Education en heeft een nieuwe Mac Mini. Daarop wilde hij eigenlijk Cubase Pro 12 aan het werk krijgen. Echter wil de MacOS niet meewerken en krijgen we de Steinberg Activation Manager niet aan het werk op zijn nieuwe Mac. We hebben echt alles geprobeerd. Uiteindelijk bleef de app 'hangen' in het opstarten. We konden echter wel door zijn update vanaf Cubase Pro 8.5 nu Cubase Pro 11 installeren op de Mac Mini. Want conform de eLicenser dongle was de update naar 12 al wel geslaagd, en dan draait Cubase Pro 11 natuurlijk ook. Dus alles was niet voor niets en Stef kan nu weer verder met zijn projecten die hij binnenkort moet afleveren. Veel succes Stef, en tot gauw!


 

29 mei 2022

Deze zondag heb ik de RAM geheugen-uitbreiding die gisteren binnengekomen is geïnstalleerd in de studio-PC die nu beschikt over 64GB werkgeheugen. Verder ben ik aan het werk geweest met de grote studio template. Dat zijn nu inmiddels in totaal met sporen, folder-tracks en in- en outputs 196 tracks. En als we de VSTi vocal channels nog separate outputs per track gaan geven, komen we straks ruim boven de 200 uit. Deze template gebruikt zonder opgenomen tracks inmiddels meer dan 25GB RAM, wat 40% van het totale werkgeheugen is. De upgrade was dus zeer nuttig.
Het systeem is volledig klaar om mee aan de slag te gaan met zware projecten met veel analoog opgenomen audio tracks, MIDI tracks, VSTinstrument tracks en VST FX in de studio.


 

28 mei 2022

Vandaag ben ik weer bij Wouter in Nijmegen. We zijn nog even naar de opheffingsuitverkoop van Eigenhuijs Muziek (EIG). Daar heeft Wouter nog een mooie KORG DTR-2000 racktuner op de kop getikt voor een paar tientjes. Weer thuisgekomen bij Wouter wordt de tuner getest en vervolgens ingebouwd. En daarna gaan we zijn Steinberg Cubase Pro 11 updaten naar Cubase Pro 12.
De volgende les, en laatste in deze reeks, staat gepland voor medio juni

Eerder op deze zaterdag al is de gisteren bestelde werkgeheugen-uitbreiding binnengekomen. De 32GB DDR4 3600MHz RAM gaan we zondag installeren in de studio-PC, die dan beschikt over 64GB werkgeheugen.


 

27 mei 2022

Deze vrijdag hebben we nog een RAM upgrade voor de i9 14-core studio PC besteld. Er zit nu een DIMM in van 32GB 3600MHz, en daar komt er nog één bij. Dus we verdubbelen het werkgeheugen naar 64GB RAM. Het ASUS Prime X299 Deluxe II moederbord ondersteunt quad-channel RAM en heeft 8 geheugenbanken en support 128GB RAM. Dus er kan zonodig nog genoeg uitgebreid worden. Waarschijnlijk komt het morgen al binnen.


 

26 mei 2022

Vandaag heb ik Wendy weer op afstand mogen helpen met haar grote vastlopende project in Cubase Pro 12. Haar computer heeft veel performance issues bij haar grote uitgebreide arrangementen met veel instrumenten en VST's. Er is een aantal opties waarvan we er meerdere geprobeerd hebben. De laatste optie die we gekozen hebben bleek de beste. We hebben uiteindelijk haar complete (vastlopende) project nog kunnen openen en deze direct via de Backup functie van Steinberg kunnen overzetten naar haar C-schijf, wat de enige SSD schijf in haar computer is. Vanaf de SSD konden we het project zonder problemen niet alleen openen, maar ook bewerken, VST's invoegen en op sporen gebruiken en tracks toevoegen. Wendy kan nu zonder teveel problemen haar project afmaken en morgen aan de klant afleveren.
Heel veel succes ermee Wendy!


 

25 mei 2022

Vanavond heb ik Jurgen weer anderhalf uur op afstand Cubase les en tips mogen geven. Vandaag hebben we onder andere zijn Cubase Pro 11 geupdate naar de nieuwste versie 11.0.41. En verder zijn we intensief bezig geweest met het herstellen van niet volledig correct opgeslagen projecten. Je moet het even doorhebben, maar dan gaat dat redelijk vlot en kost het je maar een paar minuten per project. Maar dan heb je daarna alles wel mooi helemaal goed staan, en ook optimaal om met mede-musici uit te wisselen.
Veel succes ermee Jurgen, en tot onze volgende afspraak over een maand.


 

24 mei 2022

De komende tijd zullen er hier iets minder berichten te lezen zijn als voorheen omdat er minder gebeurd. De studio is immers (na 30 jaar) gereed en op dat vlak zullen er dan ook niet veel berichten geschreven worden. We kijken of we dit een andere invulling kunnen geven met een onderwerp als bijvoorbeeld een "Tip van de week" of dergelijks van AMPS Recordings. En dat zou dan kunnen zijn op het gebied van Cubase, maar ook op het gebied van studio techniek etcetera.
We houden jullie op de hoogte.


 

23 mei 2022

Vanavond heb ik Wendy weer op afstand mogen helpen met wat issues en een heel aantal vragen. Ook gevraagd en ongevraagd een aantal tips en suggesties aan de hand gedaan onder andere omtrent de workflow, hoe met multi-timbrale VST's om te gaan, het wel/niet inzetten van plugins als laatste hadden we het ook nog even over het masteren. Heel veel succes weer Wendy, en binnenkort krijg je terugkoppeling over het omzetten van je arrangement van allemaal instrument sporen naar multi-timbrale VST instrumenten om je project weer goed lopend te krijgen.
Tot dan!

P.S. Als reactie had Wendy aangegeven dat ze vooral ook heel blij is met betrekking tot de tips op het gebied van de workflow in Cubase. Fijn te horen!


 

21 mei 2022

Vandaag geen cursussen maar wel klanten. En wel op bezoek. AMPS Recordings heeft vandaag in het kader van het voltooien van de studio een vaste-klanten dag. Dus een soort open dag, maar dan exclusief voor de vaste klanten van AMPS Recordings. Het was een hele leuke en gezellige dag met diverse klanten. En onder de Nijmegenaren waren er dan ook weer gemeenschappelijke bekenden en hebben de klanten elkaar ook leren kennen, met hele leuke en interessante gesprekken tot gevolg. Allemaal hartelijk dank voor de gezelligheid, de heerlijke cadeau's en jullie aanwezigheid. Missie geslaagd!


 

11 mei 2022

Vandaag heb ik in de late middag Wim geholpen met wat Cubase issues. De oplossing lag in het updaten van Cubase Pro 12 naar de laatste maintenance update Cubase 12.0.20. Probleem opgelost!
Veel plezier weer met Cubase en je songs Wim!

Vanavond heb ik Wendy mogen helpen die de opleiding tot Engineer/Producer volgt bij Sound Education. Er waren meerdere issues te bespreken en te tackelen. De meesten zijn prima gelukt, toen we die allemaal behandeld hadden en we toekwamen aan wat meer 'taaie kost' was de tijd echter om en moest Wendy weer de volgende les gaan volgen. Maar het meeste is prima opgelost nu. Heel veel succes en plezier met de opleiding en je verdere muzikale carrière Wendy!
En misschien tot gauw.


 

9 mei 2022

Vanavond heb ik Michel uit België weer op afstand een uur Cubase les gegeven. We zijn vooral bezig geweest met alles omtrent het exporteren en weer importeren en bewerken van MIDI files. Tot de volgende les in juni Michel.
Veel succes tot dan!


 

2 mei 2022

Vandaag is de bestelde PRS gitaarband voor de PRS SE Tremonti Custom gitaar binnengekomen. Het is een mooie gitaarband in matchende kleur met 'birds inlay' net als de hals van de PRS gitaren. Een mooie accessoir voor de PRS SE gitaar.

Verder is het vandaag weer eens tijd om aan de website te werken en de nieuwspagina te splitsen naar actueel nieuws en een nieuwe pagina voor het nieuws van 2021. Alles is nu weer up-to-date.


 

1 mei 2022

Deze zondag ben ik weer bij Rene in Dieren. De missie van vandaag is om NATIVE INSTRUMENTS Komplete 12 Ultimate goed op zijn PC te krijgen. Een tijdje terug heeft iemand 'die er verstand van heeft' van alles op de PC aangepast. Hierdoor werken veel VST plugins en libraries van Native niet goed meer of helemaal niet meer. Dus alles uninstallen en opnieuw installeren. We zijn dus nog wel even bezig vandaag! Rene heeft recentelijk ook een aantal van zijn accounts omgezet naar een ander e-mail adres. Er was nogal wat uit te zoeken en te repareren. Bijna alles is goed gegaan. Helaas nog niet met zijn NI Komplete Ultimate. Die staat op zijn huidige NI account niet geregistreerd en dat moeten we oplossen met de support van NI. Maar ook dat zal zeker goed komen. Tot de volgende keer Rene!


 

30 april 2022

Vandaag ben ik weer bij mijn vaste klant Ralph in Utrecht. Software updaten, nieuwe soundsets downloaden en Cubase Pro 12 Grace Period Update downloaden, installeren en activeren. Verder hebben we ons verdiept in de integratie van de Behringer Deepmind 12 en Spectrasonics Omnisphere. Ook zijn template is weer up-to-date en Ralph kan weer vol aan de slag met zijn favoriete hobby. Veel plezier Ralph!


 

29 april 2022

Het hoge woord mag er dan eindelijk uit: DE AMPS RECORDINGS STUDIO IS AF! Na in totaal 30 jaar opbouwtijd in soms kleine, soms grotere stapjes, maar soms ook even stilstand, is de studio nu volledig compleet en af. Er blijft voor een home-studio eigenaar eigenlijk altijd wel genoeg te wensen over, maar dat zijn allemaal geen noodzakelijke componenten. Misschien eens wat nieuwe software, een vervangingsaankoop of nog die ene mooie microfoon. Maar echt NODIG hebben we niets meer. De gedroomde home-studio is eindelijk af!

Zie ook de foto's voor een impressie van de studio.

Het rack met een deel van de gitaarversterkers De ENGL half-stack met een gitaarrack De Koch half-stack met een gitaarrack en de Randall cab Het rack met de dynamics en FX processors Het rack met de mastering apparatuur en interfaces De basgitaren bij AMPS Recordings De elektrische gitaren bij AMPS Recordings De akoestische gitaren bij AMPS Recordings De werkplek achter het mengpaneel Zo kom je de studio binnen


 

27 april 2022

Vandaag is de tweede Cubase 12.0.20 maintenance update voor alle Cubase 12 versies uitgekomen voor zowel Mac als Windows OS gebaseerde systemen. De update is gratis voor Cubase 12 gebruikers.

Verder zijn vandaag weer een paar muurbeugels gemonteerd om ook de laatste (akoestische) gitaren van de vloer en aan de muur te krijgen. En zo ontstaat er toch weer wat meer ruimte bij AMPS Recordings zodat we goed bij alle gitaarversterkers kunnen. Over een paar dagen is alles dan definitief gereed.


 

25 april 2022

Vanavond heb ik Ronald uit Westendorp online support gegeven voor een paar issues waarmee hij vastliep met zijn opdrachten voor Sound Education Nederland. Hij is op weg geholpen en kan nu vol aan de slag met zijn opdrachten.
Heel veel succes ermee Ronald!

Eerder vandaag is een zending van Thomann binnengekomen met de meeste spullen die we nog nodig hadden om de studio voor 100% af te maken. Als dat is aangesloten en op zijn plek gezet is de studio dan na ongeveer 30 jaar eindelijk helemaal af en helemaal zoals ik het voor ogen had. Een volledig hybride studio waarin je bijna alles wat je je kunt bedenken zowel in hardware als ook met software kunt realiseren. Wat nu binnen is gekomen zijn een kleine rack case, een amp-cab switcher, power switch, twee power attenuators en een aantal kabels. Er missen nog 2 kabels en er moeten nog een paar gitaarhaken voor aan de muur komen en dan is het af! Over enkele dagen kunnen dan de verlossende woorden volgen.


 

22 april 2022

Vanavond heb ik Marga weer een paar uur online les gegeven. We zijn nu geswitcht van haar Nord synthesizer naar haar Tyros 5 keyboard wat een heerlijke integratie met Cubase heeft. Dit is een goede stap en een hele hulp én verademing voor Marga. Naast het instellen hebben we hier ook een nieuwe en uitgebreidere template voor gemaakt. Echter toen we het audio recorden wilden gaan testen werkte dit niet goed. We krijgen geen audio singaal binnen behalve om de zoveel seconden een irritante spike. Na alles getest te hebben verwacht ik dat de AD converter van de interface defect is. De DA converter doet het nog wel, en de USB poort natuurlijk ook, anders zou de computer haar Dynacord mixer niet herkennen. Morgen komt er sowieso al iemand om het ding na te kijken, en nu heeft hij alvast een aanknopingspunt gekregen. Veel succes met het geleerde Marga, hopelijk kan de Dynacord gerepareerd worden. En anders wordt het misschien tijd voor een Presonus.
Tot gauw!

Eerder vandaag is het eerste deel van de leveringen binnengekomen om de studio volledig af te maken. De amp cabinet switcher en power attuenators zijn bij Thomann besteld, maar die hadden net de juiste speaker kabels niet voorradig, dus die waren besteld bij de collega's uit Keulen, te weten Musicstore. Die zending is nu binnengekomen. Het wachten is dan nog op de levering van Thomann. Als die binnen is, kan alles definitief worden aangesloten.

De gedroomde hybride home-studio is dan eindelijk gereed. Te weten dat we ermee begonnen zijn rond 1993. De opzet van de studio bestaat uit een hart met een 64ch analoog mengpaneel met 24I/O audio interfaces, in totaal 7 I/O DIN MIDI en heel veel outboard hardware en ITB software zoals Cubase (waar we les in geven) en WaveLab op een i9 14-core PC met o.a. meerdere M.2 en SATA SSD drives en een HDD archief drive met externe backup. Verder o.a. 2 synthesizers, 3 synthesizer modules, een drumcomputer, 7 elektrische gitaren (waarvan één 7-snarige), 2 semi akoestische gitaren, een klassieke gitaar, een elektrische viool, 3 basgitaren (waarvan één 5-snarige), een grote bass stack, 4 buizen heads, diverse speaker cabinets, 7 gitaar combo's, 2 rack systemen voor gitaar met 19" pre-amps en eindversterkers en circa 16 microfoons. Daarmee kunnen we naar wens heel veel in/met hardware én software doen. Na circa 30 jaar is de studio dan dadelijk eindelijk af. Een grote mijlpaal voor AMPS Recordings.


 

20 april 2022

Vanavond heb ik Matt weer op afstand Cubase les gegeven. We zijn onder andere bezig geweest met het instellen van de grid quantize voor triolen, en nog eens gerepeteerd met het openen van toegezonden songs via WeTransfer voor samenwerking met een andere muzikant met Cubase.
Succes en tot over een paar weken Matt!

Later deze avond heb ik Wim nog support gegeven op afstand. Eén van de vragen snel opgelost. De andere ligt waarschijnlijk aan het gebruik van de ASIO4All driver en is (enkel) op te lossen met een dedicated ASIO audio interface. Wim gaat erover nadenken, maar ik verwacht dat die er wel gaat komen. En dat zou dan wel eens heel goed een Steinberg UR22C kunnen gaan worden.
Veel succes Wim!

Eerder vandaag heb ik de bestelling geplaatst om de studio te completeren. Die bestelling bestaat hoofdzakelijk uit een amp-cab switcher, oftewel een versterker-speaker schakelaar voor gitaar voor het wisselen tussen 4 versterkers en 2 speaker cabinets van het Duitse boutique merk Tube Amp Manufactur uit Berlijn. Verder een power switch voor de stroomvoorziening van de versterkers en twee eveneens meebestelde zogeheten power soaks of power attenuators met de verschillende uitgangen (4/8/16 Ohm) voor de cabinets die op de amp-cab switcher aangesloten worden. En natuurlijk weer alle benodigde bekabeling om alles optimaal aan te kunnen sluiten. Daarmee is dan de studio compleet. Dat hebben we wel vaker beweerd, maar nu hebben we echt alles wat nodig is in onze studio in huis. Alles wat er nog bij komt is leuk, maar geen must, zoals microfoons, muziekboeken, instructie DVD's etcetera. Over enkele dagen werwachten we dan alles in huis te hebben en dan kunnen we alle tube/valve/buizen heads van Blackstar, Marshall, ENGL en Koch gaan aansluiten op de ENGL en Koch 2x12 speaker cabinets.


 

18 april 2022

Deze tweede Paasdag ben ik bij Derek uit Engeland (we geven de les in het Engels) in Amstelhoek N-H. Hij gaat sinds lange tijd weer met Cubase werken en wil een vliegende start maken. En daar gaan we samen mee bezig. Na een dagje lekker werken is alles goed gelukt. Zijn Roland Integra-7 is nu perfect geïntegreerd in Cubase Pro 11 en hij heeft verder zijn Cubase vragen beantwoord gekregen. Veel succes met je muziek Derek!


 

16 april 2022

Na iets vertraging door verkeershinder ben ik vandaag weer bij Wouter in Nijmegen. Vandaag gaan we werken aan zijn stroomcircuit infrastructuur in de studio. Na een halve dag bezig met kabels nalopen, op de grond liggen en stekkers omsteken zijn we een eind op weg om blokken in zijn studio separaat te kunnen schakelen met wat nodig is en wat niet, en zo alleen de apparatuur van stroom te voorzien die hij nodig heeft, maar waarbij zijn MIDI routing en signaalpad wel volledig overeind blijven. Zo kan er veel stroom bespaard worden als het energiecontract eindigt, en er een nieuwe moet worden afgesloten met (veel) hogere prijzen.
De volgende Cubase les gaan we recapituleren wat we tot nu toe behandeld hebben. Veel succes, prettige paasdagen en tot dan Wouter!


 

13 april 2022

Vandaag is de eerste Cubase 12.0.10 maintenance update voor alle Cubase 12 versies uitgekomen voor zowel Mac als Windows OS gebaseerde systemen. De update is gratis voor Cubase 12 gebruikers.

Dezelfde avond was ik bij Wim in Gendt om zijn PC en twee laptops naar Steinberg Cubase Pro 12 te updaten. Zijn accounts van MySteinberg en de AskNet Shop zijn bijgewerkt en op al zijn computers draait nu Cubase 12 Pro.
Heel veel succes en plezier ermee Wim!


 

9 april 2022

Vandaag was ik in Westendorp bij Ronald. We hebben de standaard settings gecheckt en een de van zijn hardware opnieuw aangesloten op de mixer en de MIDI interface. Bijna alle issues op dat gebied zijn nu opgelost.
Veel succes, ook met je verdere Sound Education opleiding en tot over een aantal weken.


 

6 april 2022

Afgelopen avond heb ik Jurgen weer 2 uren Steinberg support/cursus Cubase gegeven. We zijn bezig geweest met het overzetten van tracks van een sample spoor naar een MIDI spoor en uitgebreider met de Channel Editor. Hier hebben we ons vooral bezig gehouden met de uitgebreide functies van de EQ sectie. Dit was een eye-opener voor Jurgen en hij gaat de komende tijd volop met deze nieuw ontdekte mogelijkheden aan de slag.
Veel succes en tot volgende maand Jurgen!


 

4 april 2022

Deze maandagavond heb ik Michel uit België weer een uur op afstand Cubase Artist 11 les gegeven. We zijn vanavond vooral bezig geweest met de Chord Track uit zijn Genos in de in Cubase geïmpoteerde file. We hebben ontdekt hoe die te ontleden in de MIDI List Editor en hoe wel dubbelingen eruit kunnen verwijderen of andere akkoorden uit andere parts van de song kunnen kopiëren. Bij de export terug voor naar de Genos hebben we dan de juiste akkoorden in de Genos.
Veel succes en tot volgende maand Michel!

Later vanavond heb ik Harold nog geholpen met een paar Cubase 12 vragen, maar vooral support bij een 3rd party instrument voor Kontakt. Helaas is het niet gelukt. Je kunt het instrument niet (eenvoudig) nog een keer opnieuw downloaden en installeren op de juiste manier omdat het programma dat eenvoudig niet toestaat. Harold gaat het nu via een omweg nog een keer proberen, maar lastig is- en blijft het.
Veel succes Harold!


 

2 april 2022

Vandaag was ik weer bij Wouter in Nijmegen. We hebben ons vooral beziggehouden met de channel editor, de channel-strip, inserts, send en return en external FX.


 

1 april 2022

Met de laatste aanbiedingsronde van Plugin Alliance nog de Brainworx Friedman BE-100 gitaarversterker VST aangeschaft. Hiermee is ook de gewenste collectie gitaar amp VST's compleet.


 

30 maart 2022

Vanavond een intensieve Cubase les met Matt voor vooral het uitwisselen van projecten met daarbij het aanmaken van een nieuw project in de juiste structuur, het opslaan, versturen via WeTransfer, het retour krijgen, opslaan, hernoemen van de nieuwe map en het weer openen in Cubase vanaf de juiste plek op de computer. Het zijn een aantal stappen die strikt gevolgd dienen te worden om datavervuiling en het overschrijven van songs te voorkomen. We hebben alles goed doorgenomen en Matt kan het als het goed is nu ook aan zijn muziek-maatje uitleggen en zo optimaal samenwerken.
Veel succes Matt, en tot over 2 weken.


 

29 maart 2022

Vandaag is er weer een zending binnengekomen van Thomann met daarin 4 stuks Electro-Harmonix 12AX7 voorversterker buizen, een Sovtek 12AX7WB voorversterker buis en een matched pair Tung-Sol 6L6GC STR eindversterker buizen, specifiek voor de ENGL Fireball 60 buizen-head.

En weetjes over buizen:
Electro-Harmonix heeft zijn buizenproductie ondergebracht bij New Sensor in Rusland en is eigenaar van de volgende merken: Electro-Harmonix, Tung-Sol, EH Gold, Genalex Gold Lion, Sovtek, Svetlana en Mullard.
JJ Electronic is een Europees merk en heeft zijn fabriek in Slowakije. JJ Electronic maakt net als Electro-Harmonix (met zijn submerken) de meeste typen voorkomende voorversterker- en eindversterker buizen.
Naast deze bekende producenten heb je nog wat minder bekende fabrikanten als Shuguang en SED, maar daarmee heb je wereldwijd de buizenfabrikanten wel gehad.
Alle andere buizenmerken die je maar tegenkomt (zoals: TAD - Tube Amp Doctor, maar ook Fender, Mesa, ENGL etc.) zullen hun buizen in één van deze fabrieken laten maken.
Verder heb je dan nog de NOS buizen, oftewel New Old Stock. Deze kunnen zijn van merken en fabrikanten die niet meer bestaan zoals Philips, Toshiba, Telefunken, Siemens etc. NOS buizen zijn ongebruikt, maar oud en hebben dus mogelijk 20,30 of wel 50 jaar op een plank liggen volstoffen. Omdat ze oud en zeldzaam zijn, zijn ze meestal ook (erg) duur. Niet te verwisselen met gebruikte-tweedehands buizen. Let hier goed op bij een eventuele aankoop. En als je tweedehands koopt is het beste te laten tonen dat ze getest zijn.
Als je op het internet naar buizen gaat zoeken kom je ook vaak de term 'tube' of 'valve' tegen. De Amerikanen noemen het tube en de Engelsen valve. Zoek je buizen op Duitse websites, dan moet je kijken naar Röhren.
De meest voorkomende voorversterkerbuis is de ECC83 of 12AX7. Vele buizen hebben internationaal verschillende aanduidingen. Zo heb je naast de ECC83 12AX7 ook de ECC81 12AT7 en de ECC82 12AU7. De meest gangbare eindversterkerbuizen zijn de EL34, EL84 en de 6L6.
Gezien de situatie van de oorlog door Rusland in de Oekraïne wordt over de linie verwacht dat de buizen van Electro-Harmonix en zijn submerken die in Rusland worden geproduceerd, schaars gaan worden. Dit is de reden waarom veel bedrijven en eindgebruikers nu proberen de buizen te bemachtigen die ze denken nodig te hebben. Gelukkig hebben we dus ook nog niet-Russische producenten als JJ Electronic die de handen vol zullen hebben aan de wereldwijde stijgende vraag naar hun buizen wegens de verwachte schaarste.
Ook AMPS Recordings heeft inmiddels een aanzienlijke voorraad buizen aangelegd om de krapte op de markt die verwacht wordt, voor te zijn.

De voorraad buizen bij AMPS Recordings:

De voorraad voorversterker- en eindversterker-buizen bij AMPS Recordings


 

28 maart 2022

Vanavond heb ik support gegeven aan Harold. Harold heeft een (gratis) 3rd party NI Kontakt Library gedownload en geinstalleerd en bij Kontakt geregistreerd. Echter wil Kontakt de library niet zien. De oplossing hebben we nog niet gevonden in de tijd die beschikbaar was, volgende week vervolgen we deze 'quest'. Om het te reproduceren heb ik me zelf ook aangemeld voor deze gratis library en deze gedownload, geregistreerd en geïnstalleerd. En raad eens? Ja precies! Bij AMPS Recordings gedroeg de library zich zoals het hoort en hadden we hem in Kontakt Player direct aan het werk. Dus volgende week moet het eigenlijk gewoon lukken.


 

26 maart 2022

Deze zaterdag komt het goed van pas dat de geplande klant wegens een ingelaste vakantie zijn afspraak heeft afgezegd. Nu kunnen we deze dag de studio inrichting aanpassen door het ophangen van alle elektrische gitaren en basgitaren om zo weer wat meer ruimte in de studio te creëren. Voor de gitaren hebben we Hercules muurbeugels die je tot 180 graden kunt draaien en voor de basgitaren hebben we rechte muurbeugels van K&M (König & Meyer). De missie is geslaagd. Er hangen nu 7 gitaren aan de muur, en 3 basgitaren. Enkel de akoestische gitaren staan nog in een 3-voudige standaard op de vloer. De synthesizers zijn anders neer gezet en een paar versterkers zijn verplaatst. Missie geslaagd!


 

25 maart 2022

Bij Thomann is weer een zending buizen binnengekomen. Dus een aantal voorversterker- en eindversterker buizen van een aantal merken is weer (tijdelijk in ieder geval) op voorraad. Met de bestelling die we daar nu geplaatst hebben in combinatie met de buizen die we via Ebay besteld hebben, is de voorraad buizen bij AMPS Recordings nu ruim voldoende. Dus mochten er nu één of meerdere buizen de komende tijd stuk gaan is dat geen issue, en kunnen we ze vervangen uit eigen voorraad. De buizen die we gisteren en vandaag besteld hebben zijn vooral ECC83/12AX7 voorversterker buizen inclusief een paar LM (Low Microphone=low noise) en EL34 en 6L6GC eindversterker buizen.
Tot zover het verhaal reserve buizen en de mindere beschikbaarheid wegens de oorlog van Rusland (groot buizen-productieland) met de Oekraïne.


 

23 maart 2022

Vanmiddag is de eerste zending met buizen (EL34 eindtrap buizen) binnengekomen. En verder ook een zending met de Minotaur Guitar Straps draagband voor de recent aangeschafte Cort Artisan B5 Element basgitaar en een flink aantal beugels van Hercules Stands om binnenkort de gitaren aan de muur te kunnen gaan hangen. Dan komt er ook iets meer plek in de studio om te kunnen bewegen.


 

22 maart 2022

De laatste paar dagen hebben we de jacht geopend op buizen. Voorversterker buizen en eindversterkerbuizen. Het punt is dat een groot deel van de buizen wereldwijd gemaakt wordt in, jawel (helaas): Rusland. En omdat de Russen nu ook de export van onder andere dit soort goederen wil beperken (en wij natuurlijk ook eigenlijk niets meer van de Russen willen kopen), is er een run op buizen ontstaan. Er zijn ook andere landen in de wereld waar buizen gemaakt worden, maar een groot deel komt nu eenmaal uit Rusland. En door de run op de buizen ontstaat nu schaarste omdat iedereen nog een paar buizen (of ook misschien sommigen wel hele ladingen) probeert te bemachtigen zijn er al veel buizen op veel plaatsen uitverkocht en zijn de prijzen al aan het stijgen. Hierbij willen wij ook graag even melden dat wij de buizen die wij kopen allemaal kopen binnen de Europese Unie, en dus niet in Rusland. AMPS Recordings boycot Rusland! Laat dat bovenal duidelijk zijn!

Dus doen wij aan die run dan ook maar mee, want bij AMPS Recordings vind je in best wel veel apparatuur buizen. Niet alleen in gitaarversterkers, maar ook in de buizenmicrofoon, channel-strips, studio pre-amps, compressors en equalisers. We hebben het in totaal over maar liefst 63 buizen waarvan alleen al 40 ECC83 / 12AX7. In de Peavey Classic Series 50/50 eindversterker zitten maar liefst 12 buizen, en in de TL Audio EQ-2 Equaliser zitten 6 stuks ECC83 / 12AX7. Daar zijn we bij de inventarisatie van de aantallen en types best wel een beetje geschrokken. De volgende types buizen zitten in apparatuur in de studio en we hebben derhalve kleinere aantallen van een aantal van die buizen ingekocht om niet zonder te komen zitten als er in één van de componenten een buis het begeeft: ECC81 / 12AT7, ECC82 / 12AU7, 6N6 / 12BH7, ECC83 / 12AX7 (veruit de meest voorkomende), EL34, EL84, 6L6, en de 6L6GC. Omdat we in een gitaarversterker kunnen kiezen tussen de EL34 en de 6L6, en de 6L6 verder nergens in voorkomt, hebben we van dit laatste type afgezien er voorraad van in te kopen.
We hebben vooral veel buizen kunnen vinden van JJ Electronic, maar ook van Electro-Harmonix, Sovtek en remakes van Mullard.
Ben jij ook in het bezit van buizenapparatuur en wil je niet eventueel zonder komen te zitten, is dit het moment om er nog een paar te zoeken en vinden voordat ze wereldwijd grotendeels even zijn uitverkocht, of er woekerprijzen voor gevraagd gaan worden. Bij veel grote muziekwinkels en ketens zijn de meeste buizen trouwens al uitverkocht of tijdelijk niet leverbaar.


 

21 maart 2022

Deze maandag is de Cort Artisan B5 Element OPN (Open Pore Natural, dat zijn de kleur en finish) 5-snarige aktieve basgitaar met Bartolini soapbar pickups en Hipshot tuners binnengekomen met daarbij nog 2 extra 5-string snarensets van Warwick Black Label (mijn standaard bassnaren). De bas ziet er op het eerste gezicht prima uit en klinkt dito. Morgen wordt hij met het oefenen met de band in de oefenruimte echt aan de tand gevoeld.


 

19 maart 2022

Vandaag ben ik weer bij Wouter in Nijmegen. We zijn vandaag vooral bezig met Steinberg HALion voor het importeren en exporteren van samples. Verder ook nog bezig met het werken met lanes bij audio en het bewerken van de sporen.
Over 2 weken gaan we weer verder.


 

17 maart 2022

Deze donderdag hebben we een B-Stock Cort Artisan B5 Element 5-snarige basgitaar met Bartolini pickups en Hipshot tuners aangeschaft. De bas is lastig leverbaar en een goedkopere B-Stock van exact de bas die we al op het wensenlijstje hadden staan was dus meer dan welkom. We verwachten de Cort Artisan B5 Element basgitaar begin- of midden volgende week in huis te hebben.


 

16 maart 2022

Vanavond heb ik samen met Gwenny (op afstand) nog wat issues opgelost met de instellingen van haar nieuwe mooie SSL 2+ interface en de settings voor het exporteren van de mastertrack in Cubase. Verder heb ik haar van advies voorzien voor het verder upgraden van haar opname set voor voice-over van low budget naar een top setup waar ze de rest van haar leven mee toe kan. Heel veel succes en plezier ermee Gwenny!


 

15 maart 2022

In verband met de onvoorziene en extreme prijsstijgingen van energie en brandstof zijn we genoodzaakt ons kilometertarief te verhogen naar € 0,50/km. De prijsverhoging gaat per direct in.


 

10 maart 2022

Vandaag is er een levering binnengekomen met onder andere de ENGL Z-4 footswitch voor het via het voetpedaal kunnen wisselen van de kanalen van de ENGL Fireball 60 buizenhead. Verder zaten er ook nog kabels bij om de recent aangeschafte BOSS GT-100 aan te kunnen sluiten op de pre-amps in de studio.

En vanavond heb ik Matt uit Boxmeer weer een paar uurtjes op afstand bijgestaan voor het opschonen van zijn Cubase projectstructuur en projecten, Cubase 12 gelicenseerd en geactiveerd (hij kon gebruik maken van de gratis 'grace period' update) en alle projecten voor zowel Cubase 11 als ook voor Cubase 12 optimaal opgeslagen. Daarmee hebben we ook enkele gigabytes (GB's) ruimte vrijgemaakt op zijn computer.
Heel veel succes Matt, en tot de volgende keer.


 

9 maart 2022

Vanavond heb ik Jurgen weer een uur en drie kwartier Cubase les gegeven. Al zijn vragen zijn weer beantwoord en hij kan weer verder. De volgende les staat alweer gepland over een maand.


 

6 maart 2022

Deze maandag hebben we de Plugin Alliance Brainworx bx_console AMEK 9099 VST aangeschaft als nieuwe VST 3 console channels strip in de studio. Met de AMEK 9099 zijn we wat console channel-strips ook wel zo ongeveer compleet in de studio.


 

5 maart 2022

Vandaag was ik weer bij Wouter in Nijmegen voor (als ik me niet vergis) zijn 24e Cubase les. We zijn vandaag bezig geweest met het uitbreiden van zijn template voor HALion en HALion Sonic en de instellingen van kanalen in zijn VST mixer.
Over een paar weken les 25.


 

4 maart 2022

Vanavond heb ik Marga op afstand 2 uur Cubase (Artist 11) les gegeven. We waren bezig met de basis instellingen, het aanmaken van MIDI en audio sporen met de juiste inputs en daarna vooral bezig met haar Clavia Nord Stage 73 en de settings daarvan. In april is de volgende les voor Marga in een serie van 5 lessen van ieder 2 uur.


 

3 maart 2022

Vandaag is de BOSS GT-100 gitaar effects processor binnengekomen. Die is meteen aangesloten in de studio en de bijbehorende software is geïnstalleerd. Hiermee gaan we in de komende periode aan de slag om deze te doorgronden.

Verder hebben we vandaag nog gebruik gemaakt van de verlengde aanbiedingsperiode van Plugin Alliance en hebben we de Diezel Herbert en de Suhr PT100 gitaarversterker VST's aangeschaft. Dus meteen al een uitbreiding van gitaarversterker head VST's voor in de studio.


 

2 maart 2022

Het grote nieuws van de dag is dat Steinberg vandaag Cubase 12 heeft gereleased.Hier vind je alle informatie over Cubase 12 .

Hier vind je de link voor de Cubase 12 download pagina. De update is gratis voor wie onder de 'grace period' update periode valt. Voor alle anderen is het een betaalde update. De update schaf je aan via de Steinberg website. Wil jij ook weten of je voor de grace period update in aanmerking komt of wens je graag assistentie voor het aanschaffen, installeren en activeren en registreren van jouw Cubase 12? Neem dan contact met ons op.

Vanavond heb ik ook Matt weer 1,5 uur Cubase les gegeven. In dit geval nog op Cubase 11 hoewel hij via de 'grace period' recht heeft op een gratis update naar Cubase 12. Wegens overbelasting van de servers van Steinberg is de update nog niet doorgevoerd. Dat volgt komende week. We zijn ook begonnen met het opschonen van de projectstructuur op zijn computer. Dat loopt heel goed en ook daarmee gaan we volgende week verder.

Verder hebben we vandaag nog gebruik gemaakt van de schrikkeldag aanbieding van Plugin Alliance en hebben we de ENGL Savage 120 gitaarversterker VST aangeschaft. Dit is een echt heel erg goede emulatie van de ENGL Savage 120 buizenversterker head voor elektrische gitaar.
 

27 februari 2022

Vandaag heb ik de review van Wil, waar ik gisteren op locatie in Dordrecht was, mogen ontvangen voor mijn gastenboek. Dank voor je reactie Wil! De bijdrage van Wil vind je bij 26 februari, de datum dat ik bij hem was.

En verder hebben we vandaag een BOSS GT-100 gitaar effect processor gekocht bij Musik Produktiv. Het was ongeveer het laatste model voor de oude prijs, en ook nog een B-Stock. Hiermee is dan voorlopig het arsenaal van gitaar-pre-amps, modeling amps en effecten compleet.
Naast de BOSS GT-100 hebben we een ZOOM G5n, een Rocktron Prophesy II en een ZOOM 9050 gitaarprocessor. Daarnaast hebben we ook nog verschillende modeling amps van Peavey, Fender, Marshall en VOX. En we hebben ook 4 buizen heads van ENGL, Koch, Marshall en Blackstar. Keuze genoeg dus.
 

26 februari 2022

Vandaag ben ik bij Wil in Dordrecht. We gaan bezig met het optimaliseren van zijn setup icm een cursus Cubase. Alles is prima gelukt, de setup en aansluitingen zijn flink gewijzigd en Wil kan nu lekker aan de slag met het uitwerken van zijn baspartijen.
Heel veel plezier en succes Wil!

Vandaag heb ik ook nog een mooie review mogen ontvangen voor mijn gastenboek. Dank voor je reactie Ronald! De bijdrage van Ronald vind je bij 12 februari, de datum dat ik Ronald online weer op weg heb geholpen.
Tot in april Ronald, wanneer ik je weer op locatie in Westendorp Cubase cursus kom geven.


 

23 februari 2022

Vandaag is de WaveLab 11.0.30 maintenance update voor alle WaveLab 11 versies uitgekomen. De update is gratis voor WaveLab 11 gebruikers.

Verder heb ik vanavond Matt weer even verder geholpen met de bestandsstructuur voor het uitwisselen van Cubase projecten.


 

14 februari 2022

Vanavond heb ik Michel uit België weer op afstand een uur les gegeven in Cubase MIDI en VSTi. Alle vragen die Michel had zijn weer beantwoord en meer. We vervolgen de lessen weer over ca. 4 weken.
Succes en tot dan Michel!


 

10 februari 2022

Vanavond heb ik Gwenny weer een uur Cubase les op afstand gegeven. We komen steeds verder en binnenkort kan ze vol vertouwen voor haar opdrachten direct aan de slag in Cubase.
Veel succes Gwenny!


 

9 februari 2022

Vanavond heb ik Matt weer op afstand anderhalf uur Cubase les gegeven. We zijn bezig geweest met automation, MIDI files importeren en exporteren en de datastructuur van Cubase 'hoe sla ik mijn Cubase projecten/songs op de juiste manier en de juiste plek op mijn computer op'.
Veel succes en tot over 3 weken Matt!


 

8 februari 2022

Op dinsdagavond heb ik op afstand voor- en met Marga haar Steinberg Cubase Artist 11 geïnstalleerd. Alles is goed gelukt en komende week volgt dan haar eerste Cubase les.
Tot volgende week Marga!


 

5 februari 2022

Vanochtend ben ik voordat ik naar mijn klant in Nijmegen ga, eerst bij Tools4Tones (ook in Nijmegen) om daar een Koch Multitone 50 gitaarversterker head van 50W met bijbehorende Koch FS5 footswitch op te halen. Passend bij mijn Koch TS212 gitaar cabinet die ik eerder ook al bij Tools4Tones in Nijmegen had aangeschaft. Nu hebben we in totaal 4 tube heads in de studio staan en 2 pre-amp/eindversterker sets. Het wordt nu tijd voor een KHE ACS 8x4 Amplifier Cabinet Switcher. Met deze switcher kun je tot 8 versterkers en 4 cabinets aansluiten om tussen je amps en cabs te kunnen switchen voor het ideale geluid.

Daarna ben ik weer bij Wouter in Nijmegen en houden we ons bezig met hitpoints en audio warp en quantizen. Als tweede deel behandelen we Groove Agent 5 met drum maps en patterns.
Over 2 weken gaan we weer verder.

In de avond op de terugweg van Nijmegen naar Zevenaar heb ik in Arnhem nog een Trace Elliot GP12 SMX 1210SMX bascombo met 4x10" speakers en een separate Trace Elliot Multi Stack 1151 15" monitor cab opgehaald. Ditmaal niet voor in de studio, maar voor in de oefenruimte van de band waar ik gevraagd ben om bas te komen spelen. De Trace Elliot stack staat inmiddels in de oefenruimte.


 

2 februari 2022

Vanavond heb ik Jurgen op afstand anderhalf uur Cubase support en les gegeven. Jurgen was de driver settings van zijn interface kwijtgeraakt door de onjuiste volgorde van opstarten van zijn apparatuur. Hiermee heb ik hem geholpen en daarna hebben we nog wat multi I/O settings gecheckt en uitvoering de wijze van opslag en de data structuur van Cubase behandeld. Jurgen kan nu verder en we hebben de volgende afspraak staan voor over 2 weken.


 

1 februari 2022

Vanavond heb ik Gwenny weer anderhalf uur les mogen geven in Cubase. We zijn de wereld van het audio editing wat verder ingedoken met het corrigeren van spikes, clicks en dergelijke. Verder hebben we ons weer uitgebreid bezig gehouden met dynamiek: de gate en de compressor. En als laatste hebben we deze avond nog de punch-in en punch-out functie behandeld, die ook zeer van pas zal komen bij Gwenny haar werk.
Veel succes met het geleerde Gwenny!


 

31 januari 2022

Vanavond ben ik weer bij Rene in Dieren om hem zijn UR22mkII te leveren, installeren en in te stellen. Met deze mobiele setup kan Rene nu gerust afreizen naar Spanje en daar in de rustige uurtjes lekker met zijn Yamaha synth en Cubase bezig op de laptop met Steinberg Cubase Elements 11. En dat kan hij dan weer thuis in Nederland prachtig verder bewerken op zijn grote DAW Cubase Pro 11 op zijn vaste setup.
Veel plezier in Spanje en geniet van het weer daar Rene!

Later deze avond heb ik Wil uit Dordrecht zijn eerste online kennismaking met mijzelf en Steinberg Cubase gegeven. Wil heeft nu een beetje een beeld van de mogelijkheden en onmogelijkheden van Cubase AI 9.5. Over enkele weken gaan we verder met de verkenning en introductie in Cubase in Dordrecht.
Tot over enkele weken Wil!


 

29 januari 2022

Vandaag ben ik bij Rene in Dieren om zijn Cubase te upgraden en enkele Steinberg add-ons te installeren. Tevens is er nog werk te verzetten aan de inrichting van zijn systeem en het installeren van 3rd party VSTi's en sample banks. Al met al weer een geslaagde dag!
Veel succes Rene en tot maandag! Dan breng ik hem zijn nieuwe 2ch Steinberg UR22mkII interface zodat hij ook in Spanje met zijn muziek verder kan zonder zijn halve studio mee te moeten nemen.


 

26 januari 2022

Vandaag heb ik weer twee mooie reacties mogen ontvangen voor mijn gastenboek. Dank voor jullie reacties voor mijn gastenboek Ylva en Gwenny! De bijdrage van Ylva vind je bij 17 januari en die van Gwenny bij 25 januari, de datums dat ze hun afgelopen Cubase lessen hadden bij AMPS Recordings.


 

25 januari 2022

Deze avond heb ik Gwenny weer twee uren Cubase les gegeven. Ze heeft nu in principe alles onder de knie wat ze nodig heeft, en kan nu vol aan de slag met Cubase voor haar opdrachtgevers. We hebben het knippen en schuiven herhaald, de punch-in en punch-out functie behandeld en bekeken hoe eenvoudig we afwijkende retakes kunnen invoegen.
Veel succes Gwenny!


 

24 januari 2022

Vanavond heb ik op afstand Matt weer even op weg geholpen met wat HALion Sonic SE vragen en nog wat kleine tips. Tevens even kort de audio export mixdown behandeld.
Matt kan voor nu weer verder. Succes Matt!


 

22 januari 2022

Deze zaterdag ben ik weer bij Wouter in Nijmegen. We concentreren ons vandaag o.a. op de datastructuur in Cubase, functies in de hub en de audio pool en aanverwante zaken.


 

21 januari 2022

Vandaag is de zending met kleingoed van Thomann aangekomen. Een microfoonclip van K&M, een gitaar-draagband van Levi's, kabels van Cordial, 7-snarensets van Ernie Ball en plectrums van Ibanez. Nu kunnen we hiermee onder andere weer ruimte maken door méér zaken aan één microfoonstandaard te monteren en we weer wat ruimte kunnen creëren.


 

20 januari 2022

Deze donderdag is mijn Hercules Stand gitaarstandaard van Bax-shop voor 6 gitaren (2 etages) binnengekomen. Met nog wat kleine andere veranderingen in de studio de komende dagen gaan we iets meer ruimte creëren in de studio. Later zullen er wel wat foto's volgen.
Morgen verwacht ik nog een levering mijn kleingoed van Thomann (gitaarband, snaren, kabels etc.), en dan kunnen we het verder afmaken.


 

19 januari 2022

Vandaag is de op Ebay.de bestelde Schecter Demon-7 (7-snarige) gitaar met custom EMG pickups binnengekomen. De komende dagen komen er nog een nieuwe gitaarstandaard van Hercules Stands binnen en wat accessoires zoals een paar 7-snarige sets van Ernie Ball, en dan kan hij zijn definitieve plek in de studio krijgen.


 

18 januari 2022

Vanavond heb ik op afstand Gwenny weer twee uren les gegeven in Cubase. We hebben een aantal zaken herhaald zoals het correct instellen van de gate. Verder zijn we bezig geweest met het editen van opgenomen voice-over tracks en wat daarbij verder nodig is. Als laatste nog het exporteren van de stereo audiotrack naar een mono eindproduct. Als het goed is kan Gwenny nu volledig zelfstandig met Cubase aan de slag. Als je me nog eens nodig hebt, weet je me te vinden.
Veel succes Gwenny!


 

17 januari 2022

Vanavond heb ik Ylva uit de regio van Barendrecht bijna 2,5 uur op afstand les gegeven in Cubase AI 11. Deze Cubase had ze gekregen bij haar Steinberg UR22C interface. Toen ze Cubase net geïnstalleerd had dacht ze: "HELP". En nu, een paar uur later denkt ze: "ik ga er mee aan de slag en als ik toch nog vragen mocht hebben, kom ik er wel bij je op terug voor nog een les". Dus missie geslaagd in dit geval. Als jonge studente pakte ze alles vlot op en ze kan nu vol creatief aan de slag met Cubase.
Veel succes ermee Ylva, en ik zie je review over de les tegemoet!


 

13 januari 2022

Vanavond heb ik via Ebay.de een gebruikte Schecter Guitars Demon-7 elektrische gitaar aangeschaft voor een nette prijs. De gitaar is custom voorzien van twee EMG pick-ups. Als het goed is moet hij medio volgende week binnen zijn. Daarmee heeft AMPS Recordings dan ook een 7-snarige gitaar in zijn collectie.


De Schecter Demon-7 Aged Black Satin 7-snarige gitaar 

12 januari 2022

Vanavond heb ik Matt weer op afstand anderhalf uur les gegeven in Cubase. Vandaag ging het grotendeels over de bestandsindeling en hoe songs uit te wisselen met andere muzikanten met wie je coöpereert. Dat ging goed en toen Matt dit redelijk onder de knie had hebben we het nog even gehad over de song-opbouw en de praktische kant van de Marker Track als hulp daarin. Matt kan voor nu weer verder.
Veel succes Matt, en we spreken elkaar!


 

11 januari 2022

Vanavond heb ik Kikki (woonachtig in Köln, Duitsland) anderhalf uur les/support op afstand gegeven voor het werken met Cubase 10.5 Elements en een oude versie van Melodyne (VST 2.0). De Melodyne versie werkt niet als VST binnen Cubase omdat het niet doet aan de vereiste van Steinberg (minimaal VST 2.4 of hoger). Met wat work-arounds kan Kikki nu echter toch alles doen wat zij wil en nodig heeft. Het gaat iets omslachtiger, maar het kan allemaal wel!
Veel succes met je muziek Kikki!

Loop jij ook tegen dit soort zaken aan? Neem dan gerust contact op, want de kans is groot dat we je kunnen helpen.


 

9 januari 2022

Vandaag had ik Gwenny in de studio voor haar cursus Cubase als voice-over. Toevallig liep net vandaag haar demo periode af van Cubase Elements. Dus die hebben we meteen online aangeschaft en gelicenseerd. Gwenny heeft gezien dat wat zij van Cubase nodig heeft eigenlijk niet zo complex is.
Heel veel succes ermee Gwenny!


 

8 januari 2022

Vandaag ben ik weer bij Wouter in Nijmegen en zijn we bezig met MIDIQuest om zijn synths te kunnen editen vanaf de PC en zijn microfoon drum-setup op zijn mixer in combinatie met Cubase.
Succes en tot over 2 weken Wouter!


 

7 januari 2022

Vanavond heb ik Ralph support gegeven voor het downloaden, licenseren, installeren en initialiseren van een nieuwe plugin voor HALion Sonic (SE) en HALion. Ralph heeft de Steinberg Ancient Duduk Phrases aangeschaft van Sonuscore. Werkelijk een betoverend klinkend VST instrument.
Veel plezier met je nieuwe aanwinst Ralph!


 

5 januari 2022

Het was al even bekend, maar hier lees je meer over de Cubase 12 announcement en de nieuwe licensing methode.
Tevens heb je vanaf je licensering van Cubase na begin november al recht op de gratis 'grace period' update van jouw Cubase naar Cubase 12. Dus je hoeft niet met de aanschaf te wachten, want voor de update naar Cubase 12 hoef je dus niet te betalen als je nu je Cubase 11 aanschaft, licenseert en/of registreert bij Steinberg.


 

4 januari 2022

Vandaag dan alweer de eerste klant van het nieuwe jaar. Vanavond heb ik Boudewijn support gegeven met het weer werkend krijgen van zijn Antares. AVOX 4 pakket. Met de Antares License Cleaner die ze in de e-mail aan Boudewijn hadden gestuurd (je moet er wel wat moeite in steken) hebben we het voor elkaar gekregen. Daarna konden we AVOX 4 opnieuw licenseren en nu werkt alles naar behoren. Nu duimen dat zijn Mac dit keer ook heel blijft...

Tevens is vandaag de bestelde Cubase Artist voor een klant binnengekomen.


 

1 januari 2021

AMPS Recordings wenst iedereen een goed, gezond en muzikaal 2022!

AMPS Recordings wenst iedereen een goed, gezond en muzikaal 2022